Frågor/Ärenden till Föräldrarådet FKB; 3A; FKA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor/Ärenden till Föräldrarådet FKB; 3A; FKA"

Transkript

1 Frågor/Ärenden till Föräldrarådet FKB; 3A; FKA Lista för avkryssning när man lämnar före kl 8 (finns ev). En enda lista finns och det blir kö Går det att ha en lista/klass vid resp dörr? Hur sker samordning mellan de olika arbetslagen för Fk-2? Ärendet lämnas till fritidshemsmötet och besvaras via dem. Fritidshemmen dokumenterar sina rutiner och bifogar sina veckobrev. RASTER, BEMANNING, TIMPLAN Långa uteraster ti/to på grund av möten på Fk-personal och Fritids, krock med utevistelse för Fritids. Det blir lång tid ute de dagarna och ingen uppstyrd verksamhet och ev få vuxna. Osäkerhet kring bemanning och om det är nån vuxen ute med barnen. Följs läroplan? För mycket hopp och lek? Elevernas scheman följer timplanetiden. Skolan tillämpar sk samlad skoldag i åk F-3. Den samlade skoldagen rymmer både den lagstadgade timplanetiden och tid för fritidshemsaktiviteter i förskoleklassen ska eleverna till exempel ha 900 minuter undervisningspass och resterande tid ca 300 minuter fritidsaktiviteter. Detta möjliggör halvklasstimmar. Skolans lärare (förskollärare, lärare i fritidshem/fritidspedagoger, lärare) och barnskötare har olika arbetstidsavtal med uppdrag att utifrån läroplanen samverka och samarbeta kring elevernas lärande i ett heldagsperspektiv från Detta innebär att det behöver finnas mötestid för arbetsgrupperna under dagen. Vår bedömning är att nuvarande mötestider fungerar bättre än de alternativ som tidigare prövats. Bemanningen utgår ifrån behovet av tillsyn skolan strävar alltid efter att ha en hög bemanning på rasterna. LUNCH Matsalssituationen. Kort tid, stimmigt? När det gäller matsalen så är det planerat min för att ta och äta mat för varje matlag Stimmigt kan det ibland bli då det är flera klasser i matsalen samtidigt. Utrymmet i matsalarna är begränsat och något vi får leva med. Trångboddheten märks alltså även i matsalen. Detta är tyvärr ingenting som kommer att förändras. Skolans ca 570 elever och ca personal strömmar igenom matsalen från kl Under ombyggnationen av expeditionsgolven äter åk F-2 i sina klassrum.

2 Snåla mellis (ett mjukt bröd, ett knäcke, 1 smörpaket). När det gäller mellanmålet och hur mycket eleverna får ta så gäller följande 2 st. mjuka smörgåsar alt 1 st. mjuk och 1 st. hård, smör och pålägg, ett glas mjölk, mjölk eller filmjölk med flingor. Dessutom en halv frukt. ARBETSMILJÖ - STÄDNING Städning (luktar kiss på toorna!) Skolan tecknar ett nytt städavtal den 11/ Istället för Kontorsstäd kommer Technostäd att ta över städningen av skolans lokaler fr o m januari I samband med detta tas även detta återkommande problem upp. Förutom detta arbetar pedagogerna även periodvis med att undervisa klasserna i goda Toalettvanor t.ex. att ALLA sitter ner; spolar efter sig; kissar i toaletten; använder papperskorgen; tvättar händerna; stänger toadörren efter sig etc IDROTT -förskoleklass Gympa: vad gäller för Fk-klasserna? En storebror, nu i klass 2, hade gy i FK-klassen. Vem bestämmer? Vilka riktlinjer finns? delar idrottshall (Beckombergahallen) med Raoul Wallenbergsskolan. Antalet klasser har blivit fler på skolan nu fullt utbyggd treparallellig F-6 skola. Detta medför att skolans tider i hallen numera utnyttjas till max för åk 1-6. Idrott och hälsa är ett obligatoriskt ämne i LGR 11 Läroplanen och kursplanerna för åk 1-6 (inte för förskoleklass). Förskoleklasserna och fritidshemmen har bara tillgång till hallen om det uppstår tid i schemat under skoltid vissa perioder då det är utomhusidrott, simning eller liknande samt vissa tider på fritidshemstid. Klasslista: ifrågasätts om det är föräldrarna som ska hantera och inte personal. brukar hanteras av lärare eller förskola Det är inte längre självklart att skolan delar ut klasslistor. Det kan finnas uppgifter som inte är offentliga. DIGITALISERING Digitalisering. 2C och Rönnen har instagramkonton för information, veckobrev mm. Lillasyster undrar varför föräldrarna inte kan följa henne på samma sätt som de följer storebror. Rutinerna för vad som publiceras i olika forum och sociala medier är under översyn. Varje skola i Stockholm stad är ålagda att ha en Digital utvecklingsgrupp och delta i stadens utvecklingsprocess för ökad digitalisering. Skolans DU-grupp leds av IT-samordnaren i nära

3 samarbete med Skolledningen. Ett utvecklingsarbete är påbörjat. Rektor ber IT-samordnaren skriva informationsbrev till er vårdnadshavare om processen som pågår. Hur jobbar med #me_too? Gränsöverskridande beteenden (inklusive Metoo) lyftes senast i samband med en miniföreläsning av rektor på den arbetsplatsförlagda kvällen för all personal den 15/11 samt i arbetet med Likabehandlingsplanen och diskrimineringsgrunderna på APF-kvällen i oktober. Me too kampanjen engagerar och berör skolans personal. Vi skickar vidare frågan till alla pedagoger och ber dem besvara detta via klassernas veckobrev. Ditt barn på nätet. Föräldramöte i femman är ALLDELES, alldeles för sent!! Vi tar med ärendet till skolans DU-grupp. Hur jobbar med #porrfribarndom? Kan skolan bekräfta att de har föräldrakontroll på sina nätverk? Tyvärr delar skolorna surffiltret med stadens tjänstemän. Det betyder att barnporr är spärrat eftersom det är olagligt. Vanlig porr är dock inte olaglig att titta på (även om man kan ifrågasätta lämpligheten i att porrsurfa i tjänsten) så dessa sajter är i allmänhet inte spärrade. Många av dessa sajter innehåller dock sårbarheter och är därför spärrade av dessa skäl. Det finns alltså ingen egentlig föräldrakoll i nätet. Möjligen går det att spärra viss trafik i det administrativa-verktyget som hanterar exempelvis ipads. Detta mejl skickas vidare till stadens frågelåda som vet med om dessa tjänster. Strategi skärmtid (jfr inslag på nyheterna 27/11) (inslag TV4nyheterna igår om Rudbodaskolan, Manfred Spitzer, den uppkopplade barnhjärnan) Ärendet tas upp i DU-gruppen. DU-gruppen arbetar gentemot all personal. Behålls klasserna från Fk- klass 3 och blandas först i fyran? Ja. I nuläget sammanstrålar tre klasser i åk 2 från tre olika visten Asken, Eken och Rönnen på Silvergranen i åk 3. Pedagogerna i åk 3 har i uppdrag att arbeta för att eleverna lär känna varandra både på skoltid och på fritidshemstid under läsåret.

4 Vad är anledningen till nya klasser samt Uggar när barnen börjar 4:an? - skolans helhetsperspektiv, uppdrag och ansvar för alla elevers rätt till studiero och en bra Arbetsmiljö; alla elevers behov i varje årskurs beaktas; - pedagogernas erfarenheter av klasser som gått tillsammans i 7 år: - elever riskerar att fastna i roller de inte klarar att ta sig ur; - vissa mönster som uppstår efter flera år i samma klass är inte alltid önskvärda och svåra att förändra; - klasser och elever utvecklas olika och det kan även uppstå obalanser: - positiva erfarenheter av att göra om klasser och grupper utifrån behov som uppstår. ARBETSMILJÖ - OMBYGGNATIONER Påverkan vid kommande utbyggnad/byggstart? (tydligen beslutat 24/11 att det ska bli av). Påverkan på matsalssituationen?!!!? När SISAB meddelar hur byggplanen för B-husvinden blir börjar planeringen för Verksamheten under tiden. Ingen utrymning kommer att ske annat än tillfälligt om behov för detta uppstår. Vinden kommer att byggas från baksidan av B-huset och ambitionen från SISAB är det ska påverka verksamheten så lite som möjligt. Utbyggnaden är endast till för att rymma de elever skolan redan har det är alltså inte aktuellt att öka antalet klasser! I nuläget har skolan ca elever mer än vad lokalerna förmår SKOLANS WEBBSIDA - info Tidigare protokoll från föräldraråd. Finns inte tillgängliga på hemsidan? Vi ber skolans nya IT-samordnare sedan i augusti-2017 lägga ut protokollen på webbsidan. Skolwebben. Hur går det? När kommer det vara i full drift? Vi har fått info för 6:orna om frånvaroanmälan, men inte för Fk-klassen. DU-gruppen återkommer med information kring detta. Mer info om rektorsbytet Se ovan. Rektor kommer att informera via rektorsbrev så snart vi får mer information. UTHYRNING/UTLÅNING av skolans lokaler Jag tycker att skolan skall stödja aktiviteter som främjar klassens sammanhållning och därmed, utan kostnad, låna ut skolans lokaler för klassfest en gång per klass och läsår. Ingen familj har möjlighet att bjuda hem en hel klass till sig. De flesta barn som har födelsedagskalas bjuder antingen killarna eller tjejerna (enklaste sättet att dela upp men ett tråkigt sätt anser jag). Därför är klassfest ett bra sätt att ha en aktivitet där alla i klassen kan umgås.

5 Jag har hört mig för med föräldrar med barn i andra skolor och ingen av skolorna tar betalt för detta. Jag undrar vad anledningen är till att skolan inte vill sponsra med att låna ut lokal några timmar en fredagskväll. Jag har hört att anledningen skulle vara att en vaktmästare måste vara på plats. Det låter väldigt konstigt tycker jag eftersom jag vet att brf haft årsmöte där utan någon vakt. Visst måste väl vi föräldrar ändå vara betrodda med att kunna återlämna skolans lokaler i gott skick och att kunna låsa dörren. Skolan har erfarenheter av båda varianterna hyra ut respektive låna ut matsalen; med eller utan vaktmästare. Uthyrning/Utlåning medför oftast merarbete för personalen t.ex. med återställning av möblering och städning. Stockholm stad har tagit fram färska riktlinjer för uthyrning/utlåning av skollokaler. Vid Uthyrning skall det upprättas ett avtal med den som hyr en lokal detta har med ansvarsfrågan att göra. Det skolan ser över med återkommande intervall är kostnaden vid uthyrning. I nuläget gäller samma kostnad oavsett aktivitet.

FÖRÄLDRARÅD

FÖRÄLDRARÅD Utbildningsförvaltningen Beckombergaskolan Protokoll Sida 1 (6) 2017-11-29 FÖRÄLDRARÅD 2017-11-29 Tidpunkt:2017-11-29 kl. 17.30-18.45 Plats: Beckombergaskolan Närvarande: Monica Lemmini, rektor Cecilia

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor

Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor Information om förskoleklass för Kalvsvik, Tävelsås och Vederslöv skolor 20190131 Vad styr verksamheten? Skollagen Läroplanen Utbildningens syfte 2 Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Likabehandlingsplan Västerbyskolan läsår 09/10

Likabehandlingsplan Västerbyskolan läsår 09/10 Likabehandlingsplan Västerbyskolan läsår 09/10 Skolans likabehandlingsplan regleras utifrån två lagar: Diskrimineringslagen och Skollagen kap 14. Likabehandlingsplanen beskriver skolans arbete för att

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Ekensbergsskolan. Fritidshemmets. arbetsplan

Ekensbergsskolan. Fritidshemmets. arbetsplan 1 Ekensbergsskolan Fritidshemmets arbetsplan 2014 2 1. Fritidshemmets förutsättningar Läge, lokaler, organisation och pedagogkompetens Ekensbergsskolans fritidshem ligger mycket vackert belägen intill

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan Lagrum: Diskrimineringslagen 3 kap, Skollagen 6 kap. 8 I II III IV V VI FÖREBYGGANDE OCH FRÄMJANDE ARBETE RISKANALYS ATT UPPTÄCKA

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Eriksskolan Mitt i naturen Mitt i kulturen. Utbildningsförvaltningen

Eriksskolan Mitt i naturen Mitt i kulturen. Utbildningsförvaltningen Eriksskolan Mitt i naturen Mitt i kulturen Eriksskolan Skol- och fritidsverksamhet Förskoleklass Skolvalet Viktiga datum Eriksskolan Eriksskolan är en F-3 skola. Ca 320 elever. Olika byggnader, matsalen,

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018. Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor

Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018. Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018 Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor 2018-05-23 Välkomna Dagordning 1. Presentation 2. Ekensbergsskolan 3. Obligatorisk förskoleklass 4.

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Likabehandlingsplan för Grundsärskolan

Likabehandlingsplan för Grundsärskolan Likabehandlingsplan för Grundsärskolan Odelsbergsskolan och Strömstiernaskolan Plan för främjande av likabehandling och förebyggande av diskriminering och kränkande behandling Upprättad 2014-08-12 Reviderad

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 150417 Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I 1 (6) Blackebergsskolan läsåret 2009/2010 I n l e d n i n g Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 200 elever. Skolan har två klasser i årskurserna F 2 och en klass i

Läs mer

Forum för samråd

Forum för samråd 1 Forum för samråd 2012-10-04 Tid: 18.00 20.00 Plats: Uggleskolan, personalrummet Närvarande: Rektor: Föräldrar: Patrik Mars f-klass, Samuel Persson år 1, Johanna Cederström år 2, Åsa Nelson 3, Karin Loqvist

Läs mer

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16

Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Stöcksjö fritidshem Klubben Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Sammanfattning I början av läsåret har undertecknat tillträtt som rektor för Stöcksjö skola vilket inneburit att jag har lärt känna

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

ADOLFSBERGSSKOLAN 7-9

ADOLFSBERGSSKOLAN 7-9 ADOLFSBERGSSKOLAN 7-9 TRYGGHETSPLAN 2013/2014 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Adolfsbergsskolan 7-9 Innehållsförteckning: Inledning s. 1 Visioner för barn i Örebro kommun Ny lagstiftning

Läs mer

Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola

Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola Handlingsplan för omorganisationen av flytt av delar av Kyrkbyns skola till Bergets skola När Process Ansvariga Beslut (tidpunkt) Övrig info November Upptagningsområden utarbetas och bereds inför beslut

Läs mer

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kyrkslättens skola - Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklassen till årskurs 6. Fritidshemmet Fladdermusen är organiserat

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017

Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Rikstens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Väderstad Skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Denna plan mot diskriminering och kränkande behandling omfattar alla elever och all personal vid grundskola år F-5 och fritidshem vid

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

TRYGGHETSPLAN. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vemdalens skola Grundskolan och fritids

TRYGGHETSPLAN. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Vemdalens skola Grundskolan och fritids TRYGGHETSPLAN Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vemdalens skola Grundskolan och fritids Planen gäller från 2017-08-25 till 2018-09-06 Ansvarig för planen Rektor Agnetha Ljungsparr Vår vision

Läs mer

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för Överlämning Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för överlämning Förskola Förskoleklass läsår 2017-18 December En första kontakt, om barn som är i behov av mer omfattande

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (10) Plan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor Maria Sparre (20170321) Gäller för: Mogärdeskolan F-6 och fritidshem Giltig fr.o.m.: 2017-03-21 Dokumentansvarig:

Läs mer

Ny skollag och ny läroplan vad innebär det? Föräldramöte år 6-8 13 september

Ny skollag och ny läroplan vad innebär det? Föräldramöte år 6-8 13 september Ny skollag och ny läroplan vad innebär det? Föräldramöte år 6-8 13 september Ny grundskola 2011 Ny modern skollag med tydliga bestämmelser om ansvar, rättigheter och skyldigheter Nya samlade läroplaner

Läs mer

Information om Skälbyskolan

Information om Skälbyskolan Information om Skälbyskolan 2013/2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SKÄLBYSKOLANS VISION OCH SYFTE... 3 Vision/värdegrund... 3 Mål att sträva mot... 3 Huvudman... 3 SKOLAN... 4 Språkval... 4 Idrott... 4 Slöjd...

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Att använda sig av medier

Att använda sig av medier Välkomna! Att använda sig av medier Bra fotbollsspelare- har bättre exekutiva funktioner: all information man tar in, bearbetar, förutser konsekvenserna av och tar beslut utifrån. Att inte befinna sig

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

13 april 2012

13 april 2012 Upphörande av SKOBO som organisationsmodell 13 april 2012 Bakgrund Under 1990 och början av 1991 gjordes att antal utredningar kring möjligheten att samordna verksamheterna barnomsorg för sexåringar och

Läs mer

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM

INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Piratenskolan INFORMATION KIVIKS FRITIDSHEM Skolenhet Nord Fritidshemmet BombiBitt Bredarörsvägen 1 27731 Kivik 2016-08-30 Viktig Information I det dagliga arbetet jobbar personalen för

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING KULLINGSBERGSSKOLAN Alingsås Augusti 2015 Definition av kränkande behandling Definitionen är hämtad ur boken Ny Skollag i praktiken, som gäller fr.o.m.

Läs mer

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun.

I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. I den här foldern kan du som vårdnadshavare läsa om vilket uppdrag förskoleklassen har och vad som präglar förskoleklass i Habo kommun. Vill du veta mer kan du kontakta rektorn på respektive skola i Habo.

Läs mer

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (5)

Utbildningsförvaltningen Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2017-11-28 Varmt välkomna på Föräldraråd! 1) Presentation 2) Ny rektor på Solbergaskolan Processen är igång, fackliga representanter från Solbergaskolan samt skolledning är med under urvalet.

Läs mer

Likabehandlingsplan för Järla skola 15/16

Likabehandlingsplan för Järla skola 15/16 Likabehandlingsplan för Järla skola 15/16 Innehållsförteckning Syfte Vision Lagstiftning Kiva Ansvarsfördelning Förebyggande arbete mot kränkningar, diskriminering och trakasserier Att utreda och åtgärda

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Rävlandaskolan F-5 2018/2019 1 Rävlanda 19-02-15. Innehållsförteckning sid 1. Mål och vision för Härryda Kommun 3 2. Om Rävlandaskolan F-5 3

Läs mer

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Grundsärskola F-7 och fritidshem Läsår Vt-2015/Ht-2015 1/8

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Datum. Vi ser fram emot ett fortsatt bra läsår och ett gott samarbete med er vårdnadshavare.

Datum. Vi ser fram emot ett fortsatt bra läsår och ett gott samarbete med er vårdnadshavare. Ansvarig --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Lindeparkens gymnasiesärskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Lindeparkens gymnasiesärskola Sida 1 (8) Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen gymnasiesärskola och korttidstillsyn för skolungdom över 12 år enligt lagen om stöd och service till

Läs mer

Föräldraråd 6/10-15. Uppstarten

Föräldraråd 6/10-15. Uppstarten Föräldraråd 6/10-15 Uppstarten Information kring renoveringen - Vissa detaljer saknas ännu, dock upplever personalen att lokalerna är funktionsdugliga. - Byte av porslin på toaletterna var önskvärt från

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter

Läs mer

Likabehandlingsplan Grundsärskolan Odelsbergsskolan och Strömstiernaskolan.

Likabehandlingsplan Grundsärskolan Odelsbergsskolan och Strömstiernaskolan. Likabehandlingsplan Grundsärskolan Odelsbergsskolan och Strömstiernaskolan. PLAN FÖR FRÄMJANDE AV LIKABEHANDLING OCH FÖREBYGGANDE AV DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2016 Upprättad 2014-08-12, Reviderad

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET

VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET VÄLKOMMEN TILL PLUGGPARADISET Kvällens agenda: Information om Pluggparadiset Förskoleklass En dag i förskoleklass/verksamheten Skolvalet Viktiga datum Pluggparadiset är en skola där: alla elever ska känna

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2013/2014 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmets uppföljningar och dokumentation under läsåret 2013/2014, samt arbetslagens

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand)

Föräldraråd minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Föräldraråd 2018-03-08 minnesanteckningar (nedtecknade av rektor Karin Ekstrand) Dagordning: Rektor informerar Skolval PRIO VP, VB (verksamhetsplan, -berättelse) Lokaler Uppehållsrum högstadiet, studieplatser

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Förskoleklassen, Domsjöskolan inklusive plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UPPSALA KOMMUN VÅRD & BILDNING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Grundskola Tunabergsskolan Ansvarig för planen Rektor: Lena Engebrand Nikou Planens giltighetstid: Augusti 2014 januari 2016

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Likabehandlingsplan Rockhammars skola. Förskoleklass, fritidshem och grundskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Rockhammars skola. Förskoleklass, fritidshem och grundskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Rockhammars skola Förskoleklass, fritidshem och grundskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 I detta dokument omfattar ordet skola våra tre verksamheter förskoleklass,

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kristinebergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kristinebergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kristinebergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass fritidshem och mellanstadieverksamhet Läsår: 14/15 Grunduppgifter

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2017-08-23 ) Gäller för: Brunnsgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2017-08-23 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Johan Skytteskolan 2015-04-30 Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Skolledningen vill härmed informera er om nästkommande läsår gällande lokaler och pedagoger samt ett nytt beslut gällande skriftliga

Läs mer

Plan för matematikutvecklingen

Plan för matematikutvecklingen Plan för matematikutvecklingen i förskola, förskoleklass och skola i Ale kommun Det faktiska matematiska syns i alltsammans. Anne-Marie Körling 2010-10-20 1 Innehåll Allmän del Inledning Vad är det att

Läs mer

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2019

ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2019 ATT SÖKA SKOLA FÖRSKOLEKLASS 2019 The Capital of Scandinavia STUREBYSKOLANS VISION INSPIRERANDE LÄRANDE I EN TRYGG MILJÖ Sturebyskolan ska ge: elever en hög kunskapsnivå i en trygg skolmiljö verktyg för

Läs mer

Likabehandlingsplan Förskolan Korpen

Likabehandlingsplan Förskolan Korpen Likabehandlingsplan Förskolan Korpen PLAN FÖR FRÄMJANDE AV LIKABEHANDLING OCH FÖREBYGGANDE AV DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2016 Upprättad 2011-10-28 Senast reviderad 2016-01-18 INLEDNING Förskolan

Läs mer

Ölyckeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ölyckeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ölyckeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor Vår vision Ölyckeskolan ska präglas av en

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Beslut för förskoleklass och fritidshem

Beslut för förskoleklass och fritidshem Beslut 2013-04-17 Banérportens förskoleklass och fritidshem Rektorn vid Banérportens förskoleklass och fritidshem Beslut för förskoleklass och fritidshem efter tillsyn av Banérportens förskoleklass och

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014

för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014 130403 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon: 0322-61 60

Läs mer

Välkomna till ett nytt läsår!

Välkomna till ett nytt läsår! Bromma 2015-08-19 Till elever och vårdnadshavare på mellanstadiet Välkomna till ett nytt läsår! Vi hoppas att ni alla har haft en avkopplande och härlig sommar. Vi har haft några dagar ihop i vårt lärarlag

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola

LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola Upprättad: 100101 Reviderad: 150424 LIKABEHANDLINGSPLAN Kyrkskolan Linnéskolan 7-9 Röinge skola Innehållsförteckning Sida 2 Innehållsförteckning 3 Vår vision Till dig som elev Till dig som vårdnadshavare

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning 2012-05-06 Kvalitetsredovisning för läsåret 2011/2012 Skolbarnomsorg FRITIDSHEMMEN INOM AVESTA CENTRALA RO MARKUSSKOLAN OCH BERGSNÄSSKOLAN ROSEN ELDEN ÖRNEN BLIXTEN RAKETEN Avesta, 2012-06-18 Rektor: Marie-Ann

Läs mer

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, åk F-6, grundsärskola samt fritidshem och mellanstadieklubb Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår: 2018/2019 Planen gäller från 2018-09-30

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Drogpolicy. Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning

Drogpolicy. Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning Drogpolicy Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning Reviderad juni 2016 Förebyggande arbete samt handlingsplan vid misstänkt eller bekräftad användning av droger Älvsbyns Gymnasium och vuxenutbildning ska

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor samt Trygghetsgruppen. Vår vision Alla på Katarina Södra skola tar ansvar för vår värdegrund

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet.

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte den 26 oktober 2016 Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Nya Lärplattformen V-Klass Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningsuppgifter och

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2015

LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2015 LUNDS KOMMUN Östratornskolan 2-9, fritidshem och LIG LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2015 Lagrum: Skollagen 6 kap. 8 I II III IV V FÖREBYGGANDE ARBETE RISKANALYS RISKINVENTERING OCH

Läs mer