Lifecare SVP - Användarhandledning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lifecare SVP - Användarhandledning"

Transkript

1 Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(51) Dokument ID: Fastställandedatum: Giltigt t.o.m.: Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SVP - Användarhandledning Innehåll 1. Syfte och omfattning Allmänt Beskrivning Inloggning Startsida Användaruppgifter Personuppgifter Tidigare processer Hjälpfunktion och e-learning Inskrivningsmeddelande Inkorg Inkomna meddelanden Inneliggande patienter Kallelse Vårdplan Utskrivningsklar Utskrivningsmeddelande Översikt av vårdtillfälle Byte avdelning Vidarebefordra och returnera Generella meddelanden Rapporter Dokumentinformation Syfte och omfattning I detta dokument beskrivs de olika delarna i Lifecare SVP för en samordnad vårdplanering. Dokumentet omfattar alla berörda verksamheter inom Region Gävleborg samt övriga parter som använder Lifecare SVP. 2. Allmänt Lifecare SVP är Region Gävleborgs system för samordnad vårdplanering mellan slutenvård, psykiatrisk öppenvård, primärvård och kommun (HSL och SoL). Även Älvkarleby kommun nyttjar systemet. 3. Beskrivning För Lifecare SVP finns ett processråd där samtliga parter finns representerade specialistvård, primärvård, öppenvård, kommun HSL och SOL. Önskemål om anpassningar i systemet går via Lifecares processråd.

2 4. Inloggning Beskrivning 2(51) Lifecare SVP ett webbaserat system och inloggning sker via länken Regionens personal som arbetar i Melior kan gå via Externa program. Inloggning med SITHS-kort och den 6-ställiga PIN-koden Medarbetaruppdrag Användaren väljer aktuellt medarbetaruppdrag om detta är kopplat till organisationen via HSA-katalogen.

3 Beskrivning 3(51) 4.2. Interna uppdrag Om organisationen inte är hämtad via HSA-katalogen så sker inloggningen via ett internt uppdrag Logga in utan medarbetaruppdrag (längst ned i bilden). 5. Startsida Från hemsidan visas menyval till höger (dessa ser olika ut beroende på vilken behörighet användaren har), nya meddelanden att signera, inneliggande patienter, kalender samt funktion för att söka patient.

4 Beskrivning 4(51) 5.1. Menyval Ikoner Antal ikoner ser olika ut för användaren beroende på vilken behörighet som är upplagd på aktuell användare. Med full behörighet i Lifecare SVP så visas nedanstående ikoner. För att se klartexten till ikonerna klicka på pilen ovanför ikonerna så vidgas bilden Kalender I kalendern visas aktuella vårdplaneringar för aktuell enhet. Det går att filtrera denna på dag, månad eller vecka. Grön vårdplanering är kvitterad, blå okvitterad och röd återtagen.

5 Beskrivning 5(51) 6. Användaruppgifter Längst upp till höger i bilden så visas uppgifter om den användare som är inloggad namn, profession (om detta angivits) och avdelning/enhet. Om användaren arbetar på en annan enhet inom samma verksamhetsområde så går det att ändra till aktuell avdelning. Byt uppdrag Byte av uppdrag (medarbetar- eller internt uppdrag) kan göras för de som arbetar med olika uppdrag. Ändra avdelning Verksamheten är uppbyggd utifrån organisation i HSA-katalogen och detta innebär att behörighet finns till olika enheter inom aktuellt verksamhetsområde. Ändra till aktuell enhet (avdelning) som finns som förinställt via vid inloggningen. Ändra profession Om profession saknas ändra till aktuell sådan.

6 Beskrivning 6(51) 7. Personuppgifter 7.1. Sök patient Sökning av patient görs antingen genom att fylla i personnumret i rutan för Sök patient alternativt gå via +-knappen. Det går att söka på de 6 första siffrorna i personnumret inklusive sekel. De senaste 5 patienterna som användaren arbetat med oavsett medarbetaruppdrag visas under Senaste patienter.

7 Beskrivning 7(51) 7.2. Patientöversikt Genom att klicka på pilen vid patientnamnet högst upp i bilden så visas en patientöversikt med aktuella uppgifter Födelsedatum, Adress, Kommun, Hälsocentral. Om särskilt boende eller kommunenhet är ifyllt så visas även dessa uppgifter Närstående och fast vårdkontakt Uppgifter om närstående och fast vårdkontakt fylls i genom att menyn välja aktuellt val. När det finns ifyllda uppgifter visas dessa som en blå ikon.

8 Beskrivning 8(51) Närstående För att lägga till uppgifter om närstående klicka på Lägg till närstående/annan. Aktuella uppgifter fylls i. Obligatoriska uppgifter är markerade med en gul asterisk. För typ av närstående finns det ett antal val att välja på, klicka på pilen till höger så visas dessa. Om närstående har samma adressuppgifter som patienten markera rutan Bor tillsammans med patienten och adressuppgifterna fylls i med automatik. Om uppgifterna ska ändras eller tas bort klicka knapparna Ändra eller Ta bort.

9 Beskrivning 9(51) Fast vårdkontakt För att lägga till uppgifter om fast vårdkontakt klicka på Lägg till ansvarig/fast vårdkontakt. Aktuella uppgifter fylls i. Obligatoriska uppgifter är markerade med en gul asterisk. Typ av ansvarig/fast vårdkontakt, organisation och namn är obligatoriska uppgifter. Om det är en fast vårdkontakt sätt en bock i rutan för fast vårdkontakt. Om uppgifterna ska ändras eller tas bort klicka på knapparna Ändra eller Ta bort.

10 Beskrivning 10(51) 7.4. Komplettering av personuppgifter Om komplettering av personuppgifter ska göras välj personuppgifter i menyn, klicka därefter på pennan till höger i bilden. Enhetstillhörighet kan fyllas i boendetyp, boende, psykiatrisk öppenvårdsenhet och hemsjukvård. Om annan vistelseadress än folkbokföringsadress kan denna fyllas i under Vistelseadress.

11 Beskrivning 11(51) Uppgifter om tolkbehov och hemsjukvårdspatient kan bockas i och visas då i patienthuvudet.

12 Beskrivning 12(51) 7.5. Registrering av avliden Registrering av avliden görs via personuppgifterna Registrera avliden. Avlidendatum fylls i och klicka därefter på Registrera som avliden. Vårdkedjan avbryts och det skickas ett generellt meddelande till parterna i vårdkedjan. Meddelandet kvitteras av mottagaren.

13 Beskrivning 13(51) Ångra avlidenregistrering Det går att ångra en avliden-registrering om den blivit felaktig genom att i bilden för personuppgifter klicka på Ångra avliden-registrering och svara på frågan om du är säker Ja eller Nej Reservnummer Om patienten inte har ett fullständigt personnummer matas samtliga uppgifter in manuellt i bilden Registrera patient med ett reservnummer, antingen från kommunernas eller regionens reservnummersystem. Obligatoriska uppgifter fylls i. När uppgifterna sparas så ställs frågan Är du helt säker? Personnumret är ogiltigt. Vill du spara ändå? Svara Ja om uppgifterna ska sparas Befolkningsregistret och listningssystemet För patienter som finns i befolkningsregistret hämtas hälsocentralen med automatik från listningssystemet på patienter som är listade i Region Gävleborg. För patienter från Älvkarleby kommun som inte är listade vid någon hälsocentral måste hälsocentral fyllas i manuellt bl a Skutskärs vårdcentral. Uppslagen mot befolkningsregistret och listningssystemet kan ta lite tid eftersom det är externa system vi kommunicerar med.

14 Beskrivning 14(51) 8. Tidigare processer Under Tidigare processer i menyn så visas tidigare vårdkedjor på aktuell patient Status, Indatum, Kallelse, Vårdplan, Utdatum, Utskrivningsklar, Vårdavdelning, Meddelanden och Bilagor. Genom att klicka på den tidigare processen så öppnar den sig och det går att se samtliga uppgifter Återupprätta vårdplanering Genom att använda bakåtpilen under Funktioner går det att återupprätta en avslutad vårdplanering igen. Har patienten en pågående vårdplanering måste denna avslutas först. En fråga visar sig på skärmen Är du helt säker? Vill du återupprätta vårdplaneringen?

15 Beskrivning 15(51) 9. Hjälpfunktion och e-learning Det finns en hjälpfunktion i Lifecare samt en e-learning. Dessa finns som ikoner i menyn Hjälpfunktion Klicka i menyn på den del i Lifecare som du önskar hjälp med.

16 Beskrivning 16(51) 9.2. e-learning Det finns en e-learning inbyggd i Lifecare. Det finns 4 olika delar i e-learningen Introduktion, Visa mig, Övrigt (endast SVP-kommun/primärvård) och Låt mig försöka.

17 Beskrivning 17(51) 9.3. Vårdbegäran Vårdbegäran skapas antingen via patientmenyn Skapa vårdbegäran eller i listan Inneliggande patienter, om patienten redan är inskriven. Samtliga parter förutom slutenvården kan skapa en vårdbegäran. Aktuella uppgifter fylls i vårdbegäran. Bilden nedan visar vårdbegäran via Inneliggande patienter och då kommer meddelandemottagare med automatik. OBS! Viktigt att vårdbegäran skickas till rätt meddelandemottagare, bl a slutenvården så att de kan göra en inskrivning.

18 Beskrivning 18(51) ADL-status fylls i via knappen Nästa (ADL-status). Det går även att spara denna utan att skicka iväg genom att klicka på Spara. När den ska skickas iväg klicka på Skicka. Om Ja anges i ADL-status så måste en kommentar fyllas i. Ikoner som finns till höger i vårdbegäran är - Historik, Återkalla, Skriv ut, Ändra/Skicka om och Lägg till ny vårdbegäran Mottagare av vårdbegäran Mottagare av vårdbegäran måste kvittera denna via knappen Kvittera längst ned i bilden.

19 Beskrivning 19(51) 10. Inskrivningsmeddelande Slutenvården startar en vårdkedja genom att skapa ett inskrivningsmeddelande via Skriv in patient i menyn. Därefter registreras samtycke till informationsöverföring och sammanhållen journalföring. Om NEJ vid samtycke av informationsöverföring så kommer endast inskrivningsmeddelande utan orsak och utskrivningsmeddelande att skapas.

20 Beskrivning 20(51) Inskrivningsmeddelandet fylls i. Meddelandemottagare finns med och ska det läggas till någon ytterligare lägg till denna genom att söka namnet via Lägg till ny meddelandemottagare. Om någon meddelandemottagare ska tas bort så bockas den ur. Inskrivningsdatum kommer upp som förinställt värde med dagens datum, men det går att ändra. Ansvarig läkare/kontaktperson anges. Vårdande avdelning är den avdelning som användaren är inloggad på men den kan ändras. Kontaktorsak kan fyllas i. När samtliga uppgifter är ifyllda klicka på Skicka så skickas meddelandet vidare till meddelandemottagarna. Ikoner som finns till höger i inskrivningsmeddelandet är - Historik, Skriv ut, Ta bort (innan kvittering) samt Ändra/Skicka om.

21 Beskrivning 21(51) Mottagare av inskrivningsmeddelande Som mottagare av inskrivningsmeddelande går det att kvittera, vidarebefordra eller returnera detta Utskrift inskrivningsmeddelande Vid utskrift av inskrivningsmeddelande klicka på ikonen för utskrift och nedanstående ruta visar sig på skärmen. Fyll i aktuella uppgifter och klicka på Skriv ut. Mottagare och orsak är obligatoriska vid utskrift.

22 Beskrivning 22(51)

23 Beskrivning 23(51) Inskrivning samma dag som utskrivning Om en ny inskrivning ska göras samma dag som patienten skrivits ut så måste den tidigare vårdkedjan stängas. Detta görs via Stäng process och därefter går det att skriva in patienten på nytt.

24 Beskrivning 24(51) 11. Inkorg Inkomna meddelanden I inkomna meddelande visas nya meddelanden inskrivningsmeddelande, som inte är kvitterade. I startbilden finns en röd ruta Meddelanden och i menyn ikonen Inkorg. Det går att sortera listan Inkomna meddelanden genom att klicka på aktuell kolumn i rubrikraden Reg.datum/Avdelning, Patient, Adress, Boende, Hemsjukvård, Typ, Skickad av eller Åtgärder. Genom att föra muspekaren över ikonerna under Åtgärder så visas en text t ex ämnesrad vid generellt meddelande. Genom att klicka på markerad rad visas det aktuella meddelandet som ska kvitteras.

25 Beskrivning 25(51) 12. Inneliggande patienter Inneliggande patienter tillhörande aktuell enhet visas med kolumnerna; Patient Namn och personnummer Adress Gatu- och postadress Vårdbegäran Indatum Mötesdatum Vårdplan, Utskrivningsklar Utdatum Generellt meddelande (via tooltip så visas ämnesraden i meddelandet), bilagor samt status (VPL inskriven eller utskriven för Gävleborg). Patienten betraktas som inneliggande tills alla mottagande parter har kvitterat utskrivningsmeddelandet och utskrivningsdatumet har passerat. Patienten försvinner från listan dagen efter utskrivningsdatum om samtliga parter kvitterat.

26 Beskrivning 26(51) Genom att klicka på pil ner högst upp till höger i bilden eller någonstans i den övre rutan (Listan är filtrerad ) ges möjlighet att filtrera listan och se förklaring på ikoner och färger (visas när man klickar på "i" i ramen.) Längst ned i bilden visas antal sidor. För att komma till nästa sida klicka på pilarna längst ned till höger i bilden för att komma till nästa sida Filtrering Det går att filtrera listan på mötestyp, enskild patient samt antal poster per sida (10, 20, 50, 100 och 1000) Förkortningar och statussymboler Förklaring av ikoner och färger i listan Inneliggande patienter.

27 Beskrivning 27(51) 13. Kallelse I kallelsen fylls uppgifter i om mötesdatum, klockslag, mötesplan, prel utskrivningsklardatum samt övrig information. Meddelandemottagare är satt med automatik men kan ändras ta bort (bocka ur rutan) eller lägga till ny meddelandemottagare. För avsändande enhet som skickar kallelsen visas ikonerna Historik, Återkalla, Skriv ut, Ta bort och Ändra/Skicka om. För mottagande parter visas ikonerna Historik och Skriv ut.

28 Beskrivning 28(51) Mottagare av kallelse Som mottagare av kallelse till vårdplan så går det att kvittera denna genom att klicka på knappen Kvittera Utskrift av kallelse Vid utskrift av kallelsen klicka på ikonen för utskrift och nedanstående ruta visas på skärmen. Fyll i aktuella uppgifter och klicka på Skriv ut. Mottagare och orsak är obligatoriska vid utskrift.

29 Beskrivning 29(51)

30 Beskrivning 30(51) 14. Vårdplan Övergripande information Slutenvården fyller i den övergripande informationen - klickar på ändra (pennan) och fyller i aktuella uppgifter Mötesdatum, Mötestid, Samordnad plan inledd, Justera senast, Ansvarig behandlande läkare samt Behandlingsansvar efter utskrivning. Spara därefter uppgifterna.

31 Beskrivning 31(51) Dokumentation Skriv i vårdplan Parterna dokumenterar i vårdplanen genom att klicka på pennan (Ändra) till höger mitt i bilden eller via Ingen dokumentation ifylld ännu - Börja dokumentera mitt i bilden För några av parterna finns det färdiga mallar (bl a slutenvården). Fyll i aktuella uppgifter och spara. Om det inte finns färdiga mallar så får rubrikerna läggas till genom att klicka på Lägg till ny dokumentation. Pennan visas inte om posten är klarmarkerad. Bocka ur klarmarkera så går det att skriva i vårdplanen

32 Beskrivning 32(51) Klarmarkera och dela ut För att övriga parter ska kunna se dokumentationen i vårdplanen så måste den delas ut. Klarmarkera och dela ut görs genom att ikonerna markeras och blir då gröna och visas under Status till vänster i bilden. Det går även att bocka ur dessa genom att klicka på ikonerna till höger. Under Deltagare går det att fylla i fritext lägga till namn, telefonnummer. Namnet på den som är inloggad visas i rutan Justera När samtliga parter har klarmarkerat och delat ut vårdplanen så ska den justeras. Detta görs genom att klicka på knappen Justera längst ner i bilden. När samtliga parter har justerat vårdplanen så visas 3 ikoner till vänster i bilden justering, klasmarkering och dela ut.

33 Beskrivning 33(51) Bryt justering Det går att bryta justeringen genom att klicka på Bryt justering i vårdplanen. Justeringen försvinner för samtliga parter och i inneliggande patienter visas texten Kan justeras, klarmarkerad i kolumnen Vårdplan".

34 Beskrivning 34(51) Utskrift vårdplan Vårdplanen skrivs ut genom att klicka på ikonen för skriv ut längst upp till höger i bilden. Nedanstående ruta visar sig på skärmen. Fyll i aktuella uppgifter och klicka på Skriv ut. Mottagare och orsak är obligatoriska vid utskrift. Vårdplanen skrivs ut med ett försättsblad med personuppgifter och datum när vårdplanen är startad.

35 Beskrivning 35(51) Status vårdplan I listan Inneliggande patienter visas status på vårdplanen genom att föra musen över kolumnen Vårdplan. De olika parterna visa samt status för utdelad (Dela ut), klar (Klarmarkera) och justerad. 15. Utskrivningsklar Utskrivningsklar skapas genom att i listan Inneliggande patienter klicka på på +-tecknet i kolumnen Utskr.klar. Det är endast den slutna vården som kan göra detta. Fyll i datum för utskrivningsklar till höger finns det en ikon för kalender som kan användas, ansvarig läkare/kontaktperson, ansvarig sjuksköterska. Om bock i rutan Läkaransvar överlämnat till så öppnas en ruta för namn på läkare som ansvaret överlämnats till. Det går även att skapa bilagor i denna bild genom att klicka på krysset för aktuell bilaga. Meddelandemottagare är ifyllt med automatik och kan tas bort genom att klicka på bocken alternativt lägga till en meddelandemottagare. Skicka därefter meddelandet för Utskrivningsklar.

36 Beskrivning 36(51) För avsändande enhet visas ikonerna Återkalla, Historik, Skriv ut, Ta bort (innan kvittering) samt Ändra/Skicka om. För mottagande enhet visas ikonerna Historik och Skriv ut.

37 Beskrivning 37(51) Mottagare av utskrivningsklar Som mottagare av meddelande för utskrivningsklar går det endast att kvittera genom att klicka på knappen Kvittera. När meddelandet är kvitterat så visas datum och vem som kvitterat Utskrift utskrivningsklar Vid utskrift av utskrivningsklar klicka på ikonen för utskrift och nedanstående ruta visar sig på skärmen. Fyll i aktuella uppgifter och klicka på Skriv ut. Mottagare och orsak är obligatoriska vid utskrift.

38 Beskrivning 38(51)

39 Beskrivning 39(51) 16. Utskrivningsmeddelande Utskrivningsmeddelandet skapas antingen via menyn till vänster i patientbilden Skapa ut.medd eller i listan Inneliggande patienter. Utskrivningsdatum fylls i och ev kompletterande uppgifter. Datum för när kommunens betalningsansvar inträder visas.

40 Beskrivning 40(51) Till höger i bilden visas en sammanfattning av vårdkedjan samt betalningsansvarsinformation. Det går även att skapa bilagor i denna bild genom att klicka på krysset för aktuell bilaga. Meddelandemottagare är ifyllt med automatik och kan tas bort genom att klicka på bocken alternativt lägga till en meddelandemottagare. Skicka därefter utskrivningsmeddelandet. Det går även att spara meddelandet innan det skickas iväg.

41 Beskrivning 41(51) För avsändande enhet visas ikonerna Återkalla, Historik, Skriv ut, Ta bort (innan kvittering) samt Ändra/Skicka om. För mottagande enhet visas ikonerna Historik och Skriv ut.

42 Beskrivning 42(51) Mottagare av utskrivningsmeddelande Som mottagare av utskrivningsmeddelandet går det endast att kvittera genom att klicka på knappen Kvittera. När meddelandet är kvitterat så visas datum och vem som kvitterat.

43 Beskrivning 43(51) Utskrift utskrivningsmeddelande Vid utskrift av utskrivningsmeddelandet klicka på ikonen för utskrift och nedanstående ruta visar sig på skärmen. Fyll i aktuella uppgifter och klicka på Skriv ut. Mottagare och orsak är obligatoriska vid utskrift.

44 Beskrivning 44(51) 17. Översikt av vårdtillfälle Det finns en översikt över hela vårdtillfället med aktuella datum och händelser. Översikten öppnas genom att i menyn klicka på Översikt De senaste händelserna visar sig till höge i bilden och genom att klicka Visa fler händelser så visar sig ytterligare händelser i vårdkedjan. För avsändande enhet visas ikonerna - Återta samtycke, Avbryt vårdplanering och Ta bort meddelanden. För mottagande enhet visas ikonerna Historik och Skriv ut.

45 Beskrivning 45(51) 18. Byte avdelning Avdelningsbyte för patienten görs av slutenvården via översikten Byt enhet/avdelning Vid avdelningsbytet så dyker en ruta upp med där den nya enheten/avdelningen får fyllas i samt datum. Klicka därefter på Utför byte. Övriga parter ser avdelningsbyten via översikten Visa avdelningsbyten. I samband med avdelningsbytet går det ett generellt meddelande till övriga parter.

46 Beskrivning 46(51) Mottagare av gen. meddelande vid avdelningsbyte I samband med avdelningsbytet så skickas det ett generellt meddelande till de meddelandemottagare som finns angivna sedan tidigare. I listan Inkomna meddelande så visas detta med en åtgärd avdelningsbyte. Avdelningsbytet får kvitteras av meddelandemottagare. Det går även att skicka ett svar genom att klicka på Kvittera och svara.

47 Beskrivning 47(51) 19. Vidarebefordra och returnera Om man vidarebefordrar ett meddelande och inte vill ha kvar sin egen part/mottagare, så vidarebefordras meddelandet. Därefter markeras Ta bort min enhet som mottagare, klicka sedan på Vidarebefordra. 20. Generella meddelanden När generella meddelanden skapas så fylls meddelandemottagare i vårdkedjan i med automatik. Dessa kan tas bort genom att klicka på krysset bakom aktuell mottagaren Det går även att lägga till meddelandemottagare genom att ställa sig på raden för meddelandemottagare och skriva de första bokstäverna i mottagaren så visas de alternativ som finns. Det som skrivs på raden Ämne visas i inneliggande listan under meddelande via en tooltip.

48 Beskrivning 48(51) Bilagor De bilagor som finns att använda i Lifecare är ADL-status, Bilagor för fysioterapi, arbetsterapi och psykiatri. Bilagorna för fysioterapi, arbetsterapi och psykiatri finns endast i generella meddelanden. ADL-status finns i vårdbegäran, kallelse, utskrivningsmeddelande och generella meddelanden.

49 Beskrivning 49(51) 21. Rapporter De rapporter som finns i Lifecare är Betalningsansvar Antal utskrivningsklara patienter Pågående vårdtillfällen Rapporterna finns under i menyn under ikonen Rapporter Betalningsansvar Lifecare utgår alltid från den första kallelsen som skickats. I utskrivningsmeddelandet går det att ändra det uträknade datumet om det blivit fel vid återkallande av kallelse. Urvalet som kan göras är; Typ av sökning o Alla utskrivna under vald period o Utskrivna med betalningsansvar o Inneliggande med betalningsansvar o Inneliggande just nu som är utskrivningsklara o Specifik patient Datum från och till Enhet (Fyll i första bokstäverna i enhetsnamnet så visar sig aktuell enhet)

50 Beskrivning 50(51) Resultat visas i bilden och rapporten kan skapas i Excel Antal utskrivningsklara patienter Urvalet som kan göras är; Utskrivningsdatum från och till Enhet (Fyll i första bokstäverna i enhetsnamnet så visar sig aktuell enhet) Resultat visas i bilden och rapporten kan skapas i Excel.

51 Beskrivning 51(51) Pågående vårdtillfällen Urvalet som kan göras är; Från och till datum Organisation (enhet) - Fyll i första bokstäverna i enhetsnamnet så visar sig aktuell enhet Sök även på vårdbegäran (klicka i rutan) 22. Dokumentinformation Systemförvaltningen, IT-avdelningen Region Gävleborg har skapat detta dokument i samråd med Lifecares processråd.

Lifecare SPU - Användarhandledning

Lifecare SPU - Användarhandledning Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(47) Dokument ID: 09-300459 Fastställandedatum: 2018-05-02 Giltigt t.o.m.: 2019-05-02 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SPU

Läs mer

Lifecare SIP - Användarhandledning

Lifecare SIP - Användarhandledning Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(29) Dokument ID: 09-300447 Fastställandedatum: 2018-05-02 Giltigt t.o.m.: 2019-05-02 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SIP

Läs mer

Manual LPT/LRV, ÖPT/ÖRV i Lifecare

Manual LPT/LRV, ÖPT/ÖRV i Lifecare Manual LPT/LRV, ÖPT/ÖRV i Lifecare Manual för ÖPT/ÖRV i Lifecare... 2 Att skriva in patient i Lifecare... 3 Att kalla till... 6 Att upprätta samordnad plan... 8 Övergripande information för planen... 8

Läs mer

Lifecare. Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP)

Lifecare. Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP) Lifecare Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP) Lifecare SP Startsida Ny patient - Personuppgifter Inskrivningsmeddelande Att göra Fast vårdkontakt Planeringsunderlag

Läs mer

Lifecare SPU och SIP - Administratörshandledning

Lifecare SPU och SIP - Administratörshandledning Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(26) Dokument ID: 09-240815 Fastställandedatum: 2018-02-19 Giltigt t.o.m.: 2019-02-19 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SPU

Läs mer

Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården

Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården Slutenvård Slutenvård Slutenvård Slutenvård Inskrivnings - Meddelande

Läs mer

Lifecare SPU Slutenvård Somatisk vård

Lifecare SPU Slutenvård Somatisk vård Lifecare SPU Slutenvård Somatisk vård Manual 2018-01-19 Helena Nord, Objektspecialist Lifecare Lifecare Slutenvård Somatisk vård Samordnad planering inför utskrivning I detta dokument framgår vad som är

Läs mer

Lifecare SPU Slutenvård Psykiatrisk vård

Lifecare SPU Slutenvård Psykiatrisk vård Lifecare SPU Slutenvård Psykiatrisk vård Manual 2018-01-19 Helena Nord, Objektspecialist Lifecare Lifecare Psykiatrisk slutenvård Samordnad planering inför utskrivning SPU I detta dokument framgår vad

Läs mer

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1

Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: Sida 1 Ansvarig: FO Meddix i Halland Senast uppdaterad: 2012-11-16 Sida 1 Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1.0 Annika Wallentin 1.1 2012-06-27 Uppdatering med aktuella skärmbilder 1.2 2012-11-16

Läs mer

Flödesbeskrivning Meddix SVP. Öppen psykiatrisk tvångsvård. Öppen rättspsykiatrisk vård

Flödesbeskrivning Meddix SVP. Öppen psykiatrisk tvångsvård. Öppen rättspsykiatrisk vård Flödesbeskrivning Meddix SVP Öppen psykiatrisk tvångsvård och Öppen rättspsykiatrisk vård 2011-01-13 Ewa Lundström Sida 2/23 Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4 2 Huvudsida...5 3 Administration...6 3.1

Läs mer

MANUAL SLUTENVÅRD https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering

MANUAL SLUTENVÅRD https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering INNEHÅLLSFÖRTECKNING: MANUAL SLUTENVÅRD 2016-03-15 https://www.meddix.se Samordnad vårdplanering Inloggning Stark autentisering Skriva in patient... 2 Inskrivningsmeddelande... 3 Detaljinfo... 4 Inneliggande

Läs mer

Användarhandbok Lifecare SIP Halmstad Kommun

Användarhandbok Lifecare SIP Halmstad Kommun Användarhandbok Lifecare SIP Halmstad Kommun IT stöd för samordnad vårdplanering i Halmstad kommun och Halland Gäller f.o.m 2018-01-30 Reviderad 2018-01-23 Innehåll 1. Allmän information... 4 1.1. Vårdenheter

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Örebro läns landsting

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Örebro läns landsting Upprättad datum 2009-08-31 Revideras senast 2010-12-31 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Örebro läns landsting INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund

Läs mer

Användarhandbok för Lifecare Samordnad Planering

Användarhandbok för Lifecare Samordnad Planering Användarhandbok för Lifecare Samordnad Planering Författare Sofi Nordmark HSE, Region Norrbotten 2018-07-05 Arbetsmaterial Innehållsförteckning Innehåll Användarhandbok för... 1 Lifecare Samordnad Planering...

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Primärvården

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Primärvården Upprättad datum 2009-08-31 Reviderad datum 2015-10-15 Revideras senast 2016-10-15 Flyttat till platina 328907 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Primärvården INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Version 2019-02-06 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Vårdbegäran... 3 3. Kvittera inskrivningsmeddelande... 3 4. Slutenvården

Läs mer

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen

Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Lifecare SPU SIP på sjukhuset och social planering Manual för Kommunen Version maj 2018 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Vårdbegäran... 3 3. Kvittera inskrivningsmeddelande... 3 4. Slutenvården

Läs mer

Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun

Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun Lifecare SIP i hemmet in- och utskrivning hemsjukvård Manual för kommun Version maj 2018 Innehåll 1. Menysida i Lifecare... 2 2. Kvittera kallelse till SIP... 3 3. Läsa kartläggningen... 4 4. I ikonen

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (10)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (10) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-03 1.0 1 (10) Link Slutenvård psykiatri Samordnad vårdplanering i Cosmic Link är det verktyg som ger möjlighet för slutenvård, primärvård, här ersatt med psykiatrisk

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Link -Samordnad vårdplanering i Cosmic 1 (10) Link och Ärendeöversikten Link Ärendeöversikten finns i menyraden i Cosmic. Här visas alla aktuella vårdplaneringsärenden på enheten. Rutiner för att bevaka

Läs mer

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering

Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix. kommunikation vid samordnad individuellplanering Praktiska anvisningar för IT-verktyget Meddix kommunikation vid samordnad individuellplanering 21 juni 2018 1 Logga in i Meddix Högerklick på länken nedan och välj öppna hyperlänk https://www.meddix.se/

Läs mer

Användarhandbok och rutiner för användare av Meddix IT-stöd för Samordnad vårdplanering i Varbergs kommun och Halland Version 2010-02-25b

Användarhandbok och rutiner för användare av Meddix IT-stöd för Samordnad vårdplanering i Varbergs kommun och Halland Version 2010-02-25b Användarhandbok och rutiner för användare av Meddix IT-stöd för Samordnad vårdplanering i Varbergs kommun och Halland Version 2010-02-25b www.meddix.se Innehållsförteckning 1 Inloggning...3 2 Huvudbild

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden 7 Felsänt meddelande Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Primärvård sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Inkomna meddelanden Kvittera 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Ändra / Lägga till

Läs mer

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län

COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Utformad av BAL och samverkansgruppen i Kalmar län Godkänd av Styrgruppen 2011-09-26 Reviderad 2014-10-20 Upplaga 2 COSMIC LINK Lathund för slutenvården i Kalmar län Ett Link-ärende öppnar du genom att

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 9

KLARA SVPL Lathund för Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 9 KLARA SVPL Lathund för Primärvård 05-- Version 9 sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Admin/internt meddelande 7 Inkomna/Felsänt meddelanden

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inskrivningsmeddelande returnerat 7 som Felsänt Ändra/ Lägga

Läs mer

Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1

Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1 Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1 Vad är WebCare WebCare är ett IT-stöd för informationsöverföring och samordnad vårdplanering mellan slutenvård, kommun och primärvård inom Stockholms län.

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk Öppenvård Upprättad datum 2009-08-31 Reviderad datum 2015-10-15 Revideras senast 2016-10-15 Överförd till platina nr 329680 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för Psykiatrisk

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-06 1.1 1 (9) Link - Samordnad vårdplanering i Cosmic Link ger möjlighet för slutenvård, kommun och primärvård att hantera de olika faserna i vårdplaneringsprocessen.

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL

Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Regional tillämpning Samordnad vårdplanering - SVPL gemensam rutin i Västra Götaland samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 3.0 baserad på Gemensam Rutin i Västra Götaland

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version

KLARA SVPL Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version KLARA SVPL Lathund för Kommun Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Ändra / Lägga till medverkande

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 1 2010-10-04

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 1 2010-10-04 KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inskrivningsmeddelande returnerat 7 som Felsänt Ändra/ Lägga

Läs mer

Arbetskopia 1 för pilot

Arbetskopia 1 för pilot SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård 06-x-x 06-x-x SAMSA SAMSA - AU - AU Dokumentation Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint, Klint,

Läs mer

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för. Kommunens användare

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för. Kommunens användare SVPL-IT Region Skåne Övningsmaterial för Kommunens användare Eva Alfredsson 2011-08-19 Version 1.4 K anv 1(5) INNEHÅLL Sida Inledning och förutsättningar...2 Övningsuppgift 1 Kvitteringar och skriva vårdplan.....3

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för sjukhus Rehab

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för sjukhus Rehab SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för sjukhus Rehab Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkorg 4 Ärendeöversikt 5 Färgkodning 6 Sök ärende i Ärendeöversikten 7 Kallelse

Läs mer

Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 2012-02-26

Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 2012-02-26 KLARA SVPL Lathund för Kommun sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden d Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Byt medverkande part 8 Lägga

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus Akuten SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkorg Kvittera meddelande 5 Ta bort meddelande i Inkorg 6 Sök ärende i Inkorg

Läs mer

Hälso- och sjukvården Samordnad vårdplanering på Gotland rutiner

Hälso- och sjukvården Samordnad vårdplanering på Gotland rutiner MANUAL 1(7) Samordnad vårdplanering på Gotland rutiner Samverkan vid in och utskrivning av patienter i slutenvård. (SOSFS 2005:27 ) 1) Signal till socialtjänsten vid inläggning. Vid inskrivning av samtliga

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård Rehab

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård Rehab SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård Rehab 06-x-x 06--08 SAMSA SAMSA - AU Dokumentation - AU Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint,

Läs mer

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för utbildare. i öppenvården

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för utbildare. i öppenvården SVPL-IT Region Skåne Övningsmaterial för utbildare i öppenvården Eva Alfredsson Marcus Johansson 2011-08-17 Version 1.2 Utb ÖV 1(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING sida Övningsuppgift 1 Samordnad vårdplanering...3

Läs mer

Manual för hantering av Prator i Uppsala kommun

Manual för hantering av Prator i Uppsala kommun Manual Datum: Diarienummer: Normerande styrdokument 2019-01-01 Bil 1 OSN-2018-0640, ALN-2018-0660 Beslutsfattare: Ledningsgrupp OMF datum 2018-11-26 Ledningsgrupp ÄLF datum 2018-11-12 Version/Dokumentidentitet:

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för psykiatrisk slutenvård

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för psykiatrisk slutenvård Upprättad 2006-05-27 Reviderad datum 2015-10-15 Revideras senast 2016-10-15 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för psykiatrisk slutenvård INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Primärvård SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Primärvård 06-x-x 07-0 SAMSA 0 SAMSA - AU Dokumentation - AU Dokumentation Lena Lena Arvidsson, Arvidsson, Kjell Kjell Klint, Klint,

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (8)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (8) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-07 1.1 1 (8) Link Psykiatrisk öppenvård Samordnad vårdplanering i Cosmic Link är det verktyg som ger möjlighet för slutenvård, primärvård, här ersatt med psykiatrisk

Läs mer

Användarhandledning rapportuttag Lifecare

Användarhandledning rapportuttag Lifecare Användarhandledning rapportuttag Lifecare Sätt in SITHS-kortet Logga in via https://regionnorrbotten.service.tieto.com/ Ange pinkod till ditt SITHS-kort Välj logga in utan medarbetaruppdrag Välj uppdraget

Läs mer

Samordnad vårdplanering - SVPL

Samordnad vårdplanering - SVPL Samordnad vårdplanering - SVPL Regional tillämpning av Gemensam rutin för samordnad vårdplanering samt IT stödet KLARA SVPL Uppdragsgivare: Regional SAMSA Version: version 1.0, baserad på Gemensam Rutin

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för somatisk slutenvård Örebro läns landsting

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för somatisk slutenvård Örebro läns landsting Upprättad 2006-05-15 Reviderad datum 2014-02-17 Revideras senast 2015-12-31 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för somatisk slutenvård Örebro läns landsting INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Handbok Samverkan vid vårdövergångar (WebCare) för Primärvård

Handbok Samverkan vid vårdövergångar (WebCare) för Primärvård Handbok Samverkan vid vårdövergångar (WebCare) för Primärvård 2 INNEHÅLL 1. WebCare... 3 1.1 Förutsättningar för åtkomst till WebCare... 3 2.1 Ärendelista... 4 2.2 Urval... 5 3. Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 17.3 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Oförändrat i ett första steg... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Meddix i somatisk slutenvård - Utbildningsmaterial

Meddix i somatisk slutenvård - Utbildningsmaterial Förvaltning Ägare Reviderat datum Inge-Maj Swenson 2016-04-26 Verksamhet Region Örebro län,avdelning Vårdsystem Slutgranskare Inge-Maj Swenson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o

Läs mer

SAMSA Utbildning. Version 1.001

SAMSA Utbildning. Version 1.001 SAMSA Utbildning Version 1.001 Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan välja bland senaste patienter eller använda sökfält för patient. * I mittsektionen visas de

Läs mer

SAMSA Utbildning. Version 1.001

SAMSA Utbildning. Version 1.001 SAMSA Utbildning Version 1.001 Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan välja bland senaste patienter eller använda sökfält för patient. * I mittsektionen visas de

Läs mer

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för utbildare. i slutenvården

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för utbildare. i slutenvården SVPL-IT Region Skåne Övningsmaterial för utbildare i slutenvården Eva Alfredsson Marcus Johansson 2011-08-16 Version 1.2 Utb SV 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING sida Övningsuppgift 1 Samordnad vårdplanering...3

Läs mer

Manual Link. Sjökvist Lotta

Manual Link. Sjökvist Lotta Manual Link Sjökvist Lotta 2018-11-15 2018-11-15 1 Innehåll LINK - Vårdsamordning i Cosmic... 2 Bakgrund... 2 Kopplingar till andra delar av Cosmic... 2 Översikt över fönster i LINK... 3 Åtkomst till ärende

Läs mer

Processkarta och Lathund

Processkarta och Lathund Processkarta och Lathund Förberedelsefas Sök fram personen från bef registret/ komplettera uppgifter (sid 1-2) Ange Enhetstillhörighet / Närstående / Fast vårdkontakt mm och gå till Planeringsunderlag

Läs mer

KLARA SVPL webb Lathund Primärvård

KLARA SVPL webb Lathund Primärvård KLARA SVPL webb Lathund Primärvård En kortare version utifrån originalet Meddelanden som ingår i ett ärende: Vårdbegäran (se sidan 6,7 i original Lathund) Meddelande till Vård och omsorg (se sidan 8 i

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för psykiatrisk slutenvård Örebro läns landsting

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för psykiatrisk slutenvård Örebro läns landsting Upprättad 2006-05-27 Reviderad datum 2011-08-08 Revideras senast 2012-08-31 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för psykiatrisk slutenvård Örebro läns landsting INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Primärvården

KLARA SVPL Lathund för Primärvården KLARA SVPL Lathund för Primärvården Innehåll Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden Inkomna meddelanden Kvittera Inkomna meddelanden Felsänt meddelande Administrativt meddelande Ändra/Lägga till

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan GITS

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan GITS GITS SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Systemöversikt 4 Funktioner i

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för Sjukhus Akuten GITS Gemensam IT Samordningsfunktion SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll sida Bakgrund och beskrivning Systemöversikt

Läs mer

SAMSA. Utbildning. Version 1.002

SAMSA. Utbildning. Version 1.002 SAMSA Utbildning Version 1.002 SAMSA vs KLARA SVPL En applikation Tjänster skiljer sig Kan återanvända mycket av databasen Inkorg * Vid inloggningen visas i Toppmenyn: Användare och Arbetsplats. Du kan

Läs mer

Meddelande utanför vårdtillfälle

Meddelande utanför vårdtillfälle 1(18 ) Sökord Samordnad vårdplanering, hemsjukvård, skicka meddelande Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Ändrat från Landstinget i Östergötland till Karin Björklund, systemförvaltare Region Östergötland

Läs mer

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7

Region Norrbotten, Norrbotten Kommuner Luleå kommun, Haparanda kommun Luleå Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Rutin Pilot 25 april 9 juni 2017 INNEHÅLL Blått spår... 7 Slutenvård blått spår... 7 Sök patient... 7 Samtycke... 7 Inskrivningsmeddelande... 7 Underlag (vänster meny under SPU i Lifecare)... 7 ADL (vänster

Läs mer

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul

Lathund TakeCare version 18.0 ny SIP-modul Innehåll Inledning, samverkan kring SIP... 2 Ny lag... 2 Driftsättning 2018-01-08... 2 SVPL byter namn till SIP... 2 Processvyn... 2 Datum betalningsansvarig... 2 Slutenvården... 3 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för sjuksköterska i. slutenvården

SVPL-IT. Region Skåne. Övningsmaterial. för sjuksköterska i. slutenvården SVPL-IT Region Skåne Övningsmaterial för sjuksköterska i slutenvården Eva Alfredsson Marcus Johansson 2011-08-18 Version 1.4 SV ssk 1(11) INNEHÅLLSFÖRTECKNING sida Inledning, Förutsättningar, Anvisningar...2

Läs mer

Diarienummer Rutin för Samordnad vårdplanering (SVPL-IT) Mina Planer

Diarienummer Rutin för Samordnad vårdplanering (SVPL-IT) Mina Planer Ansvarig Jakob Thorsteinsson verksamhetschef Dokumentnamn Rutin för Samordnad vårdplanering (SVPL-IT) Mina vårdplaner Upprättad av Gunilla Marcusson och Anna- Lisa Simonsson Ledningssystem Enligt SOSFS

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Akuten. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 4

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Akuten. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 4 KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Akuten Innehåll Sid Inkomna meddelanden Kvittera meddelande Ta bort ärenderaden i Inkomna meddelanden 5 Grafisk ärendeöversikt 6 Sök patient 7 Vårdbegäran 8 Meddelande till

Läs mer

Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland

Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland Prator Version: 3.11.2 Beskrivning av Prator för Psykiatripatienter Västmanland Detta dokument innehåller beskrivning av de bilder och funktioner som användarna vanligen kommer att komma i kontakt med.

Läs mer

Lathund Mina Planer. En ny bild visas på skärmen där du anger din 6-siffriga säkerhetskod och klickar på Jag legitimerar mig.

Lathund Mina Planer. En ny bild visas på skärmen där du anger din 6-siffriga säkerhetskod och klickar på Jag legitimerar mig. Lathund Mina Planer Kommun, primärvård och öppen specialistvård kan skapa Samordna Individuell Plan, SIP. En samordnad individuell plan (SIP) ska göras när den enskilde har behov av insatser både från

Läs mer

Lifecare - SIP Öppenvårdsprocessen

Lifecare - SIP Öppenvårdsprocessen Lifecare - SIP Öppenvårdsprocessen Lifecare SIP Öppenvårdsprocessen Samordnad individuell plan Ansvarig: Att en samordnad individuell plan utformas är ett gemensamt ansvar för de aktörer som företräder

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Meddix - Reservrutin vid driftstopp

Meddix - Reservrutin vid driftstopp Dok-nr 22902 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 2 Godkänd av Giltigt fr o m Carina Engerström, förvaltningsledare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa 2018-09-12

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2015-08-13 Version 2

KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2015-08-13 Version 2 KLARA SVPL Lathund för Rehabilitering Sjukhus 1 Innehåll Bakgrund och beskrivning 3 Grafisk ärendeöversikten 4 Sök ärende 5 Registrera kontakter 6 Kallelse och underlag till vårdplanering 7 Samordnad plan

Läs mer

Meddix SVP. Förändringar i samband med leverans av Meddix SVP v Version

Meddix SVP. Förändringar i samband med leverans av Meddix SVP v Version Förändringar i samband med leverans av Meddix SVP v. 2.2.2 Version 1.0 2010-11.12 Ewa Lundström Sida 2/10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund...3 2 Psykiatrisk vårdavdelning...4 2.1 Inskrivningsmeddelande...4

Läs mer

Lathund TakeCare version 19.1 SIP-modul

Lathund TakeCare version 19.1 SIP-modul Innehåll Allmänt... 2 Ny lag... 2 SIP... 2 Processvyn... 2 Datum betalningsansvarig... 3 ÖPT/ÖRV (Öppen psykiatrisk tvångsvård/öppen rättspsykiatrisk vård)... 3 Slutenvården... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2

Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2 PM 1 (10) Kommunikationsenheten Handläggare Mats Andersson 2018-10-11 Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2 Nedan följer ett antal kontrollfrågor som används för att säkerställa kunskaperna

Läs mer

Rutin för Samordnad vårdplanering i verktyget Mina Planer (fd. SVPL-IT)

Rutin för Samordnad vårdplanering i verktyget Mina Planer (fd. SVPL-IT) Ansvarig Verksamhetsområdes chef Hälsa och omsorg Enhetschef IFO Dokumentnamn Rutin för Samordnad vårdplanering (SVPL-IT) Mina vårdplaner Upprättad av Medicinskt ansvarig sjuksköterska Vårdplanerare hälsa

Läs mer

Riktlinje för samordnad vårdplanering inom LGS-området Beslutad av ledningsgruppen för samverkan, LGS

Riktlinje för samordnad vårdplanering inom LGS-området Beslutad av ledningsgruppen för samverkan, LGS Riktlinje för samordnad vårdplanering inom LGS-området 2011 Beslutad av ledningsgruppen för samverkan, LGS 2011-03-21 Gäller from1april 2011 2 2011-07-07 A. Allmänt 1. Inkomna meddelanden (Inkorgen) ska

Läs mer

Arbetskopia 1 för pilot

Arbetskopia 1 för pilot SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Sjukhus 06-x-x SAMSA - AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg Wennberg Version Arbetskopia

Läs mer

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun 2015-02-18 Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun Vad är Link? Link är ett verktyg/system för att förenkla den samordnade vårdplaneringen mellan slutenvården, kommunen och primärvården.

Läs mer

Arbetskopia 1 för pilot

Arbetskopia 1 för pilot SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Kommun 06-x-x SAMSA - AU Dokumentation Lena Arvidsson, Kjell Klint, Helena Nilsson, Marie Steffenburg Wennberg Version Arbetskopia för

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för primärvården i Örebro län.

Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för primärvården i Örebro län. Upprättad 2007-04-23 Reviderat datum 2009-03-24 Revideras senast 2010-03-24 Manual och rutiner för vårdplanering och informationsöverföring i MEDDIX för primärvården i Örebro län. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar

Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar Praktiska anvisningar Cosmic LINK 1 övergångssanvisningar 2018 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län INLEDNING... 3 GEMENSAM LEDSTJÄRNA

Läs mer

1. SAMORDNAD VÅRDPLANERING SVPL-IT påverkar inte regelverket för Samordnad Vårdplanering

1. SAMORDNAD VÅRDPLANERING SVPL-IT påverkar inte regelverket för Samordnad Vårdplanering 1. SAMORDNAD VÅRDPLANERING SVPL-IT påverkar inte regelverket för Samordnad Vårdplanering 2. SVPL-IT Inloggning Öppna och logga in på din dator som vanligt. Stoppa in ditt SITHS - kort i kortläsaren Gå

Läs mer

Meddix i öppen och sluten vård, användaranvisning

Meddix i öppen och sluten vård, användaranvisning Dok-nr 23016 Författare Camilla Salomonsson, verksamhetsutvecklare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa Version 3 Godkänd av Giltigt fr o m Rolf Östlund, närsjukvårdsdirektör, Gemensam stab NSC 2018-04-17

Läs mer

Riktlinje för samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus inom Region Halland med stöd av Meddix

Riktlinje för samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus inom Region Halland med stöd av Meddix Riktlinje för samordnad vårdplanering vid in- och utskrivning från sjukhus inom Region Halland med stöd av Meddix Denna riktlinje är gemensamt framtagen av representanter från Region Halland och kommunerna

Läs mer

KLARA SVPL Lathund Rehab Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson, Pia Johansson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2

KLARA SVPL Lathund Rehab Primärvård. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson, Pia Johansson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 KLARA SVPL Lathund Rehab Primärvård Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden Registrera kontakter 5 Kvittera meddelande 6 Kallelse och underlag till vårdplanering 7 Vidaresänd inkommet

Läs mer

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2 SIP i Prator Avsnitt Kommentar Samtycke Menprövning Samtycke ska alltid inhämtas innan uppstart av SIP om samtycke tas från annan än den enskilde så ska denna person namnges Allmänt EVRY Prator 5.0.0 finns

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Kommun

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Kommun SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Kommun Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Inkorg 4 Kvittera meddelande 5 Ta bort meddelande i Inkorg 6 Sök ärende i Inkorg 7 Ärendeöversikt

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård samt hantering i Lifecare samordnad planering vid utskrivning(spu) - Länsgemensam rutin

Samverkan vid utskrivning från sluten hälsooch sjukvård samt hantering i Lifecare samordnad planering vid utskrivning(spu) - Länsgemensam rutin Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(12) Dokument ID: 09-295928 Fastställandedatum: 2018-03-05 Giltigt t.o.m.: 2019-03-05 Upprättare: Anna G Eriksson Fastställare: Göran Angergård Samverkan vid utskrivning

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus

SAMSA. IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering. Lathund för Sjukhus SAMSA IT-tjänst för Samordnad vård- och omsorgsplanering Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkorg Kvittera meddelande 5 Ta bort meddelande i Inkorg 6 Sök ärende i Inkorg 7 Ärendeöversikt

Läs mer

1(10) Samordnad vårdplanering. Styrdokument

1(10) Samordnad vårdplanering. Styrdokument 1(10) Styrdokument 2(10) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-06-02 112 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad Upprättad 2012-11-27 Reviderad 2013-12-16,

Läs mer

Prak&ska anvisningar för IT- verktyget Meddix. kommunika&on vid samordnad individuellplanering

Prak&ska anvisningar för IT- verktyget Meddix. kommunika&on vid samordnad individuellplanering Prak&ska anvisningar för IT- verktyget Meddix kommunika&on vid samordnad individuellplanering 15 januari 2018 1 Logga in i Meddix Högerklick på länken nedan och välj öppna hyperlänk hips://www.meddix.se/

Läs mer

Rutin för Samordnad vårdplanering i verktyget Mina Planer (fd. SVPL-IT)

Rutin för Samordnad vårdplanering i verktyget Mina Planer (fd. SVPL-IT) Ansvarig Anna-Lisa Simonsson verksamhetschef Dokumentnamn Rutin för Samordnad vårdplanering (SVPL-IT) Mina vårdplaner Upprättad av Gunilla Marcusson och Liselott Trinse Ledningssystem Enligt SOSFS 2011:9

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer