Information. Information från verksamheterna och Samtliga facken

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information. Information från verksamheterna och Samtliga facken"

Transkript

1 Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Sture Veräjä, Anna Janzén, Vision, Lilliann Carlsten, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Lilian Bergkvist, SACO/FSA, Stefan Persson, Lärarförbundet, Eva Åkerlund, sekreterare från verksamheterna och Samtliga facken Åsa, Kicki och verksamhetscheferna informerar kort om vad som är på gång inom avdelningen. De fackliga organisationerna informerar om övergripande arbete som berör Stöd och service Avdelningen Rekryteringen av verksamhetschef för socialpsykiatrin fortgår. Åsa har deltagit i socialnämndens måldagar som hon upplever som de mest givande under hennes tid som avdelningschef för Stöd och service. Hon planerar att återkoppla från dagarna och bjuda in chefer, verksamhetsstöd, beslutsenhet och de fackliga representanterna i samverkansgruppen till information och diskussion. Beslutsenheten Beslutsenheten har många ärenden just nu, och för många ansökningar som lämnats in blir bedömningen avslag till den sökta insatsen. Personlig assistans I januari var antalet ärenden med assistansersättning enligt SFB 155 stycken, inklusive externa. I april är siffran 151. Under perioden januari april har antalet ärenden minskat med fem. 2/3 av alla ärenden har valt extern anordnare. Motsvarande siffror för personlig assistans enligt LSS är 26 ärenden i januari och 27 i april. Av dessa har drygt hälften valt extern anordnare. Vi fortsätter omställningsarbetet med medarbetare som jobbat i något av ärendena som är avslutade vilket kan komma att påverka ekonomin/nyttjandegraden. Vi fortsätter och är nästan i mål med avvecklingen av assistansteamet.

2 Annica Viklund kommer att börja som boendechef inom äldreomsorgen Dammen Utifrån det underlag som finns idag kommer Inger inte att rekrytera någon ny för Annica, utan hennes område kommer att fördelas på övriga chefer. Vision Vision har tagit fram ett arbetsmiljödokument som rör arbetsmiljö för chefer. Kommunal Kommunal har blivit kontaktad av arbetslag inom personlig assistans som önskar att statistik över sjukfrånvaro inte ska redovisas per arbetslag, utan för personlig assistans som helhet. Om en person i ett mindre arbetslag är långtidssjuk får arbetslaget hög sjukfrånvaro, och den som är sjukskriven kan känna sig utpekad som orsak till den dåliga statistiken. Arbetsgivaren kommenterar vikten av att systematiskt arbeta med hälsan på arbetsplatsen, men att ingen ska känna sig utpekad. Höga sjukskrivningstal påverkar kvalitén för brukaren och är inget önskvärt vare sig för medarbetare eller för oss som arbetsgivare. Kommunal har också tagit del av utvärderingen av försöket med central SAGG inom äldreomsorgen. Arbetslag inom personlig assistans har hört av sig och önskat utbildning och samtal på det personliga planet kring när brukare avlider. Många har aldrig sett en avliden person, och känner oro inför att ställas inför detta. Man önskar samtal kring ämnet, t.ex. vid arbetsplatsträffar. Rutin för hur Stöd och service personal ska agera rent praktiskt vid dödsfall finns. Medlemmar har hört av sig och menat att kommunens personalfest en gång per mandatperiod är ett onödigt slöseri med pengar. Eftersom personalfesten är ett kommunövergripande arrangemang har Kommunal skickat synpunkten vidare till personalchefen. Kommunal har också fått frågan varför Stöd och service vikarier lånas ut till äldreomsorgen när SSF samtidigt har svårt att hitta semestervikarier inför sommaren. Inger har tidigare svarat Kommunal om ett specifikt fall av utlån, och det rörde sig om en medarbetare med tillgänglig tid. Kommunal menar också att samma regler för tjänstledighet ska gälla inom alla chefsområden över sommaren. Inger kommenterar detta med att man måste titta på varje enskild verksamhet och medarbetare, och att det kan finnas olika skäl till tjänstledigheten. Till exempel bör den som vidareutbildat sig få chansen att prova på sitt nya yrke om tillfälle ges. Det varierar givetvis också med utbildning och hur ofta vakanta tjänster i yrket utannonseras. Åsa kommenterar också frågan med att Stöd och service måste sluta tänka grupper, både vad gäller medarbetare och brukare.

3 Medarbetarna är olika, liksom brukarna. Ramverket är detsamma, men det finns olikheter inom ramen. Dock ska inte tjänstledighet beviljas godtyckligt, utan skälen, och om verksamheten tillåter en tjänstledighet, ska vara avgörande. SACO/FSA efterlyser större tillit mellan arbetsgivare och arbetstagare i frågor som denna. Madelene kommenterar slutligen med att chefen alltid är ytterst ansvarig och också den som får ta konsekvenserna av en beviljad tjänstledighet. Luleå universitet har hört av sig om intresset från Skellefteå kommun för en mentalskötarutbildning om 400 p som planeras att starta hösten 2016 i Piteå. Madelene tar med sig frågan till verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd Verksamhetsstöd arbetar med förberedelserna för överföringen av fritidsverksamheten för vuxna till fritidskontoret. Det betyder att när fritidskonsulent Agneta Pohjanen går i pension i sommar återbesätts inte tjänsten. Formellt beslut fattas av kommunfullmäktige innan sommaren. Verksamhetcontroller Eva-Lotta Olsson tillträder 1 september. Samverkan om att återbesätta vakant ekonomtjänst ska ske. Det påbörjade arbetet med att bestämma inriktning för enheten verksamhetsstöd fortsätter. Boende och daglig verksamhet Maria Selin Arnqvist tillträdde den 11 april tjänsten som boendechef för område 14 efter Veronica Winter. Veronica Winter vikarierar i sin tur som chef för daglig verksamhet istället för Erik Jansen som är tillförordnad verksamhetschef på socialpsykiatrin. Solskensgatan 1 och 3 är fortsatt evakuerade på grund av inomhusmiljöproblem. Lillian Carlstén, som fått information om läget, kompletterar med att de provtagningar som hittills genomförts visar avvikelser och att fler prover kommer att tas. Fastighetsägaren Skebo deltar också i arbetet med att hitta källan till problemet. Rekryteringen av vikarier inför sommarsemestern pågår, och fortfarande fattas ett 40-tal. Man hoppas finna dessa vid rekryteringsmässan 21 april. Man hoppas också att kunna samnyttja vikarier mellan områden där det går att lösa schematekniskt. Socialpsykiatrin Verksamhetschef Peder Hansson gjorde sin sista arbetsdag den 15 april. Den 2 maj börjar Anna Gustafsson som boendechef för område 2, med ansvar för Höjdgatan 16A och B, samt Familjegränd 2A.

4 PUE Lina Normark kommer att vara föräldraledig från någon gång i sommar/höst. Socialpsykiatrin hyser en försiktig optimism vad gäller semestervikarier. Sture meddelar att han sagt upp sin anställning i kommunen och går till privata näringslivet, närmare bestämt Rönnskär. Hans sista arbetsdag i kommunen är 8 juli. PUE samlar kraft och arbetar aktivt med rehabärenden. Det finns påfallande många unga som är långtidssjukskrivna. Sture säger att han haft många positiva samtal där fokus har legat på individens eget ansvar och förmåga att komma vidare, t.ex. genom att aktivt söka annat arbete. Arbetskläder Medarbetare Kommunal frågar hur planen ser ut för införandet av arbetskläder på SSF utifrån Socialstyrelsens nya bestämmelse. Anna Janzén, som ingår i arbetsgruppen svarar. Arbetsgruppen, som förutom Anna består av Johan Magnusson, Anna Jonsson, Madeleine Ankre, Anna Lööf och MAS Louise Lundholm, kommer att ha en slutprodukt klar vecka 17. Den kommer att presenteras för ledningsgruppen i maj. I nästa steg, då val av kläder ska göras, ska personalrepresentanter knytas till gruppen. Erbjudande om heltid till personalen inom barn- och ungdomsverksamheterna Medarbetare Madelene och Sture informerar om att målet är att all personal inom barnoch ungdomsverksamheterna ska kunna erbjudas heltid från och med sommaren Under skolornas terminer är korttidshemmen för barn och unga stängda den tid på dagen när barnen är i skolan. Under skolornas lov och på helger har man öppet dygnet runt och därmed större behov av personal än var-

5 dagar under skoltid. Det betyder att vid skolstarten till hösten får detta konsekvenser för personalen som ska erbjudas arbete i någon annan verksamhet inom Stöd och service om man väljer att arbeta heltid. Samma regelverk ska gälla all boendepersonal inom SSF. Personliga assistenter har redan fått erbjudande om heltid. Arbetsmiljö- och likabehandlingsplan Medarbetare Vid samverkan 23 november 2015 fick samverkansgruppen information om arbetsmiljö- och likabehandlingsplan , och man hade även en dialog om innehållet i planen. Det som återstår är att formellt samverka planen med de fackliga organisationerna Samverkansgruppen beslutar att godkänna arbetsmiljö- och likabehandlingsplan , och att samtliga fackliga organisationer undertecknar den. Ekonomi januari mars 2016 Samtliga Avdelningen som helhet Det ekonomiska resultatet för avdelningen som helhet perioden januari t.o.m. mars 2016 visar på ett överskott om c:a 2 miljoner kronor. Antalet anställda har ökat jämfört med samma period 2015, och den ökningen utgörs dels av den personal som förts över från dåvarande resursavdelningen och dels av att antalet timvikarier minskats. Sjukfrånvaron perioden januari februari är lägre än motsvarande period förra året, men 2016 har mars varit influensamånad istället för februari. Sjukfrånvaron för mars månad syns först i statistiken för april Boende/daglig verksamhet Det ekonomiska resultatet för perioden visar på ett överskott om c:a 1,5 miljoner kronor. Överskottet beror främst på att Stöd och service just nu har sex boendeplatser färre på grund av evakueringen från Solskensgatan.

6 Sjukfrånvaron ligger i genomsnitt på c:a 7 %, men det är stora variationer inom verksamheterna. Allt från skyhög till låg sjukfrånvaro. Siffran för hur många brukare som varit delaktiga i upprättandet av sin genomförandeplan har nära nog fördubblats sedan förra året och ligger nu på nästan 64 %. 75 % av brukarna har en aktuell genomförandeplan och målet är minst 90 %. Verksamheten boende/daglig verksamhet har backat något i andelen heltidsanställda sedan samma period förra året. Det beror troligen på att den personal som överförts från f.d. resursavdelningen i stor utsträckning har deltidsanställning. Siffran för övertid är fortsatt låg. Personlig assistans Det ekonomiska resultatet för perioden visar på ett underskott med c:a 1,9 miljoner, och i detta ligger merkostnader för externa assistansanordnare och utebliven ersättning från Försäkringskassan på grund av assistansärenden som upphört. Nyttjandegraden för personliga assistenter har varierat under perioden på grund av förlorade ärenden. Ledningen väljer däremot inte, att till varje pris och så snabbt som möjligt, hitta nya placeringar för de assistenter som inte har kvar sin arbetsplats. Istället arbetar man med fokus på att göra lyckade placeringar som ska hålla över tid. Sjuklönen minskar. Cheferna inom personlig assistans arbetar aktivt med att sjukskrivna så fort som möjligt ska återgå i arbete. Övertiden minskar också, tack vare bättre planering. Med anledning av minskningen av antalet timvikarier upplever personlig assistans att man nu har lite för få vikarier, och att man behöver justera detta något för att klara verksamheten. 50 % av brukarna inom personlig assistans har en aktuell genomförandeplan, och av dessa har drygt 89 % varit delaktiga i upprättandet. Målet är att minst 90 % ska ha en aktuell genomförandeplan. Socialpsykiatrin Det ekonomiska resultatet för perioden visar på ett överskott om c:a 0,9 miljoner. Överskottet är outnyttjade personalkostnader som kommer sig av vakanser. Övertiden ökar, främst beroende på långtidssjukskrivningar. Det noteras att flera av dessa är s.k. icke arbetsrelaterad sjukdom. Andelen brukare med aktuell genomförandeplan är 75 %, och av dessa har drygt 56 % varit delaktiga i att upprätta den. Målet är att minst 90 % ska ha en aktuell genomförandeplan. Det noteras för alla verksamhetsgrenar - när det gäller siffran för delaktighet i upprättandet av genomförandeplanen - att den kan vara missvi-

7 sande. Anledningen är den kryssruta i verksamhetssystemet som ska markeras om brukaren varit delaktig. Om den som journalfört GP:n inte uppmärksammat och kryssat i den, syns inte delaktigheten i statistiken. Beslutsenheten Två handläggare arbetar för närvarande heltid med att ompröva och ändra beslut. Syftet är att nå visionen om att självständiggöra personer så långt det är möjligt, och att man ska ha varken mer eller mindre stöd än man behöver. Omprövningen av beslut enligt SoL har pågått en tid och hittills i år är 14 beslut ändrade. Omprövningen av LSS-beslut har nyligen inletts och är i informationsfasen. Handläggarna besöker arbetsgrupper och berättar om syftet med omprövningarna, och de har mötts av både positiv och mindre positiv respons. De handläggare som gör omprövningarna tittar så att säga åt båda hållen. En omprövning behöver inte nödvändigtvis resultera i mindre stöd, utan den kan visa att en individ idag får för lite eller fel stöd och då justeras detta till rätt stöd på rätt nivå. De personer som inte längre är i behov av insats, och helt kan avsluta sina stöd med relativt omedelbar verkan är de som har stöd i ordinärt boende och de som har insatsen servicebostad med eget hyreskontrakt i satellitbostad kopplad till servicebostaden. I det senare fallet frikopplas då lägenheten från serviceboendet. För de personer som är redo att flytta från exempelvis gruppbostad till servicebostad kan processen ta lite längre tid i och med bostadsbristen. I de fallen kopplas boendeplanerare och Skebo in för att gemensamt hitta lämplig bostad. Hälsosamma arbetstider Samverkansgruppen beslutar Samtliga att återremittera frågan till arbetsgruppen som i sin tur ska bjuda in de fackliga representanterna så att de får möjlighet att delta i utformningen av riktlinjerna. Vid protokollet Eva Åkerlund

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-01 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Peder Hansson, punkt 1 och 2, Lena Sjölin, Inger Engström, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-05-16 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Sture Veräjä, Anna Janzén,

Läs mer

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETERNA vad händer i veckan

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETERNA vad händer i veckan PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-28 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

Ärende. Information. Tillbaka till jobbet arbete kring långtidssjukskrivna

Ärende. Information. Tillbaka till jobbet arbete kring långtidssjukskrivna Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-10-26 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Madelene Anefur Marklund, Jan Andersson, PUE, Helene From, Vision, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Information. Information. Föregående protokoll. Samverkansgruppen går igenom föregående protokoll. Medarbetare Medborgare.

Information. Information. Föregående protokoll. Samverkansgruppen går igenom föregående protokoll. Medarbetare Medborgare. Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-05-18 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Inger Engström, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Information från verksamheterna och facken

Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-04-20 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Peder Hansson, Inger Engström, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, Erik Jansen, SACO, Lilliann Carlstén,

Läs mer

Ärende. Information. Ärende. Information. Föregående protokoll

Ärende. Information. Ärende. Information. Föregående protokoll Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-08-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Ann Lindgren, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Anna Janzén,

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är;

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är; Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Sture Veräjä, Kicki Kvarnström, Peder Hansson, Lena Sjölin, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Maud Berggren presenterar sig

Maud Berggren presenterar sig PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-04-26 Närvarande: Ann Lindgren fr.o.m. ärende 4, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren, Åsa Israelsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26 Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26 Närvarande: Åsa Israelsson, Inger Engström, Christina Kvarnström, Peder Hansson, Sture Veräjä, Madelene Anefur Marklund, Therese Classon, Kommunal,

Läs mer

Erik Jansen deltar i ärende 1-3, Katrin Dahlgren, hemtjänstchef ÄO deltar i ärende 4.

Erik Jansen deltar i ärende 1-3, Katrin Dahlgren, hemtjänstchef ÄO deltar i ärende 4. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-11-23 Närvarande: Ann Lindgren, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Christina Kvarnström

Läs mer

Information från verksamheterna och facken Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi. Åsa informerar från senaste ledningsträffen

Information från verksamheterna och facken Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi. Åsa informerar från senaste ledningsträffen Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-06-15 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Lena Sjölin, Annika Bäckström, Lärarförbundet, Lillian Carlstén, Kommunal, Therese Classon,

Läs mer

Medarbetarundersökningen

Medarbetarundersökningen PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-12-07 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning

Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-02-06 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Arbetsfördelning via delegering. Ledningsgruppen har bjudit in MAS Louise Lundholm till ledningsträffen.

Arbetsfördelning via delegering. Ledningsgruppen har bjudit in MAS Louise Lundholm till ledningsträffen. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-06-09 Närvarande: Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson från ärende 4, Inger Engström, Johan Magnusson, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

Idésluss för hållbar samhällsutveckling

Idésluss för hållbar samhällsutveckling PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-04-11 Närvarande: Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund, sekreterare.

Läs mer

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETEN vad är på gång just nu?

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETEN vad är på gång just nu? PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-05-29 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström (från ärende 3), Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Förändrad sammansättning av ledningsgruppen från 1 oktober 2016

Förändrad sammansättning av ledningsgruppen från 1 oktober 2016 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-09-28 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund

Läs mer

Ärende Information från arbetsgivaren om verksamheten Information. Allmänt. Personalläget. Ekonomi. Arbetsmiljö

Ärende Information från arbetsgivaren om verksamheten Information. Allmänt. Personalläget. Ekonomi. Arbetsmiljö Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2017-05-17 Närvarande: Åsa Israelsson, Cecilia Einarsdotter Larsson, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet,

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Ärende. Information. Förändrad titulatur från boendehandledare och aktivitetsledare till stödassistent

Ärende. Information. Förändrad titulatur från boendehandledare och aktivitetsledare till stödassistent Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2017-09-28 Närvarande: Åsa Israelsson, Cecilia Einarsdotter Larsson, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet,

Läs mer

Föregående protokoll. Ledningsgruppen går igenom föregående protokoll, dels från 24 februari och dels från 4 mars.

Föregående protokoll. Ledningsgruppen går igenom föregående protokoll, dels från 24 februari och dels från 4 mars. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-03-09 Närvarande: Berit Norén, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Magnus Strömqvist, Peder Hansson, Åsa Israelsson,

Läs mer

Överföringen mellan resursavdelningen och Stöd och service. Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi

Överföringen mellan resursavdelningen och Stöd och service. Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-11-23 Närvarande: Annica Bäckström lärarförbundet, Ann Anderson Kommunal, Lilian Carlstedt Kommunal, Stefan Persson Lärarförbundet huvudskyddsonbud,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-04-11 Närvarande: Berit Norén (ärende 1 3), Christina Kvarnström, Erik Jansen, Erika Hansson, Fredrik Nilsson (ärende 1-7), Inger Engström, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Korttidstillsyn Troja

Korttidstillsyn Troja PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-14 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Information om projektet Tillgängligt stöd dygnet runt. Fredrik Nilsson och Peder Hansson lämnar en lägesrapport över projektet Tillgängligt stöd.

Information om projektet Tillgängligt stöd dygnet runt. Fredrik Nilsson och Peder Hansson lämnar en lägesrapport över projektet Tillgängligt stöd. Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-02-21 Närvarande: Åsa Israelsson, Therese Classon, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén, HR-specialist SLK, Eva Åkerlund, sekreterare Fredrik

Läs mer

Medarbetarundersökning 2014. Min chef har gett en tydlig motivering till min lön.

Medarbetarundersökning 2014. Min chef har gett en tydlig motivering till min lön. Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-02-23 Närvarande: Åsa Israelsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, PUE, Anna Janzén, Vision, Annika Bäckström, Lärarförbundet,

Läs mer

UPPFÖLJNING Kvalitet/resultat

UPPFÖLJNING Kvalitet/resultat PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-09-27 Närvarande: Ann Lindgren, ärende 1, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Nina Olausson, Åsa Israelsson,

Läs mer

Avstämningar. Ledningsgruppen ser positivt på att Skellefteå ligger på medel eller över riket frågor om inflytande och personal.

Avstämningar. Ledningsgruppen ser positivt på att Skellefteå ligger på medel eller över riket frågor om inflytande och personal. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-01 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19 Föregående protokoll Genomgång av föregående protokoll (4 november) Beslut fattades om annons på Funktionshinderdagen som inträffar den 3 december, Åsa ansvarar för genomförandet.

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

Ärende. Information. Information från arbetsgivaren

Ärende. Information. Information från arbetsgivaren Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2017-02-28 Närvarande: Åsa Israelsson, Helene From, Vision, Lilliann Carlsten, Kommunal, Annika Bäckström, Lärarförbundet, Eva Åkerlund, sekreterare från

Läs mer

Information om kartläggning antal utbildade/ej utbildade samt utbildningsstrategi för personal utan fullständig utbildning,

Information om kartläggning antal utbildade/ej utbildade samt utbildningsstrategi för personal utan fullständig utbildning, Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-05-30 Närvarande: Åsa Israelsson, Therese Classon, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Erik Jansen, SACO, ärende 1 2, Eva Åkerlund, sekreterare Berit

Läs mer

Erbjudande från kommunledningskontoret om att delta i internationella projektet Erasmus

Erbjudande från kommunledningskontoret om att delta i internationella projektet Erasmus PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-08-16 Närvarande: Cecilia Andersson, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Maud Berggren, Nina Olausson, Åsa Israelsson Berit

Läs mer

Riktlinjer för Bemanningscentrum. En rekryteringsbas för samtliga verksamheter i Leksands Kommun

Riktlinjer för Bemanningscentrum. En rekryteringsbas för samtliga verksamheter i Leksands Kommun Riktlinjer för Bemanningscentrum En rekryteringsbas för samtliga verksamheter i Leksands Kommun Organisation Kommundirektör Vård o omsorg Lärande & stöd Verksamhetsstöd & Service Samhällsbyggnad Personalavd.

Läs mer

Handlingsplan för heltid som norm

Handlingsplan för heltid som norm Handlingsplan för heltid som norm Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Innehållsförteckning Innehållsförteckning Fler ska arbeta heltid i framtiden...

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå

Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-12-06 Närvarande: Åsa Israelsson, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet, Maja Ehnmark, PUE, Eva Åkerlund,

Läs mer

Kvalitetsdokument Avdelningen för LSS-verksamhet

Kvalitetsdokument Avdelningen för LSS-verksamhet Kvalitetsdokument Avdelningen för LSS-verksamhet Ledningsorganisation Styrsystem och styrprinciper Brukarinflytande Avvikelser och Klagomål Dokumentation Mål och Värderingar Systematiskt förbättringsarbete

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och Samtliga facken

Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och Samtliga facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-02-22 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Anna Janzén, Vision, Gun-Britt Jansson,

Läs mer

Ekonomisk plan fo r Sto d och service som syftar till en budget i balans 2018

Ekonomisk plan fo r Sto d och service som syftar till en budget i balans 2018 Ekonomisk plan fo r Sto d och service som syftar till en budget i balans 2018 Bakgrund Stöd och service redovisar i utgången av augusti en prognos på ett nollresultat mot budget för 2017. Insatsen personlig

Läs mer

Personlig assistans Skellefteå kommun AVTAL

Personlig assistans Skellefteå kommun AVTAL - personlig assistans För dig med funktionsnedsättning ger personlig assistans från en stor frihet. Tillsammans med dig utformar vi ett stöd som ökar dina möjligheter till ett självständigt och meningsfullt

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-01-15 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl 09.15 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-24 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling

PROTOKOLL 2014-04-24 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling PROTOKOLL 2014-04-24 Central samverkansgrupp Cura Individutveckling Närvarande: Lena Karlsson, Kommunal Nina Brorsson, Kommunal Alexander Ingemansson, Kommunal Gunnar Torell, Lärarförbundet Anna Pfeifer,

Läs mer

Personlig assistans Skellefteå kommun

Personlig assistans Skellefteå kommun Avtal Personlig assistans Skellefteå kommun För dig med funktionsnedsättning ger personlig assistans från Skellefteå kommun en stor frihet. Tillsammans med dig utformar vi ett stöd som ökar dina möjligheter

Läs mer

HS-frågor. Lena Levander och Cecilia Lundberg får i uppdrag att utse de medarbetare som ska utbildas.

HS-frågor. Lena Levander och Cecilia Lundberg får i uppdrag att utse de medarbetare som ska utbildas. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-12-19 Närvarande: Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Lena Levander, Madelene Wigenstam, Maud Berggren, Åsa Israelsson, Eva Hård deltar i ärende 1. Camilla

Läs mer

HELTIDSPLAN. Emmaboda

HELTIDSPLAN. Emmaboda HELTIDSPLAN Emmaboda Fler ska arbeta heltid i framtiden Kommunal och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har kommit överens om att heltid ska vara norm och att fler ska arbeta heltid. Välfärdens behov

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) o Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.15-13.00 Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos,

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Protokoll Förvaltningsråd

Protokoll Förvaltningsråd Protokoll Förvaltningsråd Datum: 2012-05-31 Plats: Socialkontoret Närvarande: Christin Elofsson-Arons, Marie van-geffen Blomberg, Adam Sundstedt, Magnus Bjurman, Pia Ström, Lars Hansson, Lena Wörlund,

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av. Sjukfrånvaro Uppföljning av tidigare granskningar om sjukfrånvaro. Bollnäs kommun. November 2005.

Revisionsrapport. Granskning av. Sjukfrånvaro Uppföljning av tidigare granskningar om sjukfrånvaro. Bollnäs kommun. November 2005. Revisionsrapport Granskning av Sjukfrånvaro Uppföljning av tidigare granskningar om sjukfrånvaro Bollnäs kommun November 2005 Lena Forssell INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Sammanfattning och revisionell bedömning...3

Läs mer

Om personlig assistans - konsekvenser av en dom från Högsta förvaltningsdomstolen

Om personlig assistans - konsekvenser av en dom från Högsta förvaltningsdomstolen 1 (7) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Om personlig assistans - konsekvenser av en dom från Högsta förvaltningsdomstolen Högsta förvaltningsdomstolen meddelade den 13 juni 2017 en dom om rätten till

Läs mer

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET

Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Delårsrapport 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning Delårsrapport 2018...3 Driftredovisning...3 Sammanfattning...3 Perioden - Analys ekonomi/verksamhet...3 Helårsprognos...3 - Prognos...3 - Åtgärder

Läs mer

Jämställdhetsplan 2010 för

Jämställdhetsplan 2010 för SERVICE- OCH TEKNIKFÖRVALTNINGEN Datum 2009-08-24 1 (2) Jämställdhetsplan 2010 för Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning Jämställdhetsplan 2010 3 Inledning 3 Service- och Teknikförvaltningens

Läs mer

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser 2018-2024 Framtagen av: Verksamhetschef Helen Persson, funktionshinderavdelningen Datum: 2017-11-20 Sammanfattning Utifrån lagen

Läs mer

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare)

Lars Jonehög, Fp Britta Nilsson, M Torbjörn Lewin, S, (ej tjänstgörande ersättare) 1(16) Plats och tid Nordiska Travmuseet, Biblioteket, kl 14.15-17.30 Beslutande Ledamöter Marita Arvidsson, C, vice ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Agneta Nilsson, Kd Maurice Leroy, S Anne

Läs mer

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1.

Handlingsplan. Heltid som norm i Mullsjö kommun 1(5) Gäller: Namn på dokumentet: Heltid som norm. Senast ändrad: Version: 1. 1(5) Namn på dokumentet: Heltid som norm Version: 1.0 Dokumenttyp: Handlingsplan Gäller: 2018-2021 Revideras: Årligen Dokumentansvarig: Personalchef Senast ändrad: 2018-01-10 Beslutad av: Hillevi Lindström

Läs mer

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering

Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Undersökning om funktionshinderomsorgens verksamhet och organisering Vårt uppdrag Socialnämnden i Jönköpings kommun har fått i uppdrag att se hur Funktionshinderomsorgen fungerar och är organiserad. Meningen

Läs mer

Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv

Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv Juni 2016 Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv Nu är det dags att bryta trenden i socialtjänsten Från #sjuktstressigt till #schystarbetsliv! Nu är det dags att bryta trenden i socialtjänsten Kommunernas

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2014-10-23 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 23 oktober 2014, kl 10.00 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Ann-Sophie Svedhem, Ordförande,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Hermansson SN 2017/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Hermansson SN 2017/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Niklas Hermansson 2017-05-08 SN 2017/0319.11.01 0480-453819 Socialnämnden Hälsosamma scheman Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med

Läs mer

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Wälivaara (KD) Camilla Mattila (S) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 15 augusti 2018, kl 13:00 14:00 Beslutande Anders Wälivaara (KD) Ulf Zakariasson (-) Gunnar Björk (M) Östen Lejon (C) Hans Palo (S) Monika Krypsjö

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 15.30-16.05 ande ledamöter Lars Handegard (V) Roland Johansson (SD) Jan Karlsson (C) Hanna Lindgren (S) Lotta

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Handlingsplan Heltid som norm

Handlingsplan Heltid som norm Antaget: 2018-11-13, 175 Kommunstyrelsen Gäller från: 2018-12-01 Ansvarig: Personalchefen Revideras: Vid behov Handlingsplan Heltid som norm 2018-2021 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 1.1 Centralt

Läs mer

Sjukfrånvaro och personalomsättning på enheten för ekonomiskt bistånd - svar på skrivelse

Sjukfrånvaro och personalomsättning på enheten för ekonomiskt bistånd - svar på skrivelse HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-11-23 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Personalnämnden 25 januari 2017

Personalnämnden 25 januari 2017 Personalnämnden Personalnämnden 25 januari 2017 Sid Dagordning... 3 Justering... 4 1 Information om SAMklang... 5 2 Information om rekryteringen av ny HR-direktör... 6 3 Information från HR-direktören...

Läs mer

Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Beslut Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna. Ulrika Axelsson verksamhetsområdeschef

Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Beslut Stadsdelsnämnden lägger anmälan till handlingarna. Ulrika Axelsson verksamhetsområdeschef Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Socialtjänst-Vuxna Anmälan Sida 1(5) 2015-04-09 SDN 2015-04-23 Handläggare Ellinor Forssmed-Östh Telefon: 08 508 01 449 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Information

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 17 juni 2014 kl. 10:00 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall (S) Jan Eric

Läs mer

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Hälso- och sjukvård, ordförande. Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-02-02 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-02-02, kl. 13-15 Plats: Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 Brukaren ska uppleva att hon eller han får de behov

Läs mer

Minnesanteckningar branschråd personlig assistans

Minnesanteckningar branschråd personlig assistans Socialförvaltningen Therese Thomsson Mariann G Luthman 10 november 2016 Minnesanteckningar branschråd personlig assistans 10 november 2016 Mariann inleder, hälsar välkommen och vi tar en presentationsrunda.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors ~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Sammanträdesdatum Diarienummer 1(5) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Folke Lindgren Johan Lexfors Arbetsmiljöcontroller Personalstrateg Facldiga

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSHETPLAN

JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSHETPLAN Infoga din logotyp här JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSHETPLAN FÖRETAGSNAMN Fastställd 2017-00-00 JÄMSTÄLLDHETS- OCH MÅNGFALDSHETSPLAN Här kan du lägga in en beskrivande text om vilket/vilka företag det gäller.

Läs mer

Hanna Sipovic, personalchef Laila Dufström, tf. stöd- och styrningschef Jan Lindström, kommunchef

Hanna Sipovic, personalchef Laila Dufström, tf. stöd- och styrningschef Jan Lindström, kommunchef Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(2) Sammanträdesdatum Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl. 13:15-14:00 ande ledamöter Ordförande Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Åsa Bergkvist (S) Hans Gleimar (C)

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av rutiner för ansökan om ersättning från Migrationsverket. Härjedalens kommun

Revisionsrapport Granskning av rutiner för ansökan om ersättning från Migrationsverket. Härjedalens kommun Revisionsrapport Granskning av rutiner för ansökan om ersättning från Migrationsverket Härjedalens kommun 30 april 2015 Innehåll Sammanfattning... 2 2. Granskningsresultat... 4 3. Bedömning och rekommendationer...

Läs mer

Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01

Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01 Erbjudande när Kramfors kommun nyttjas som anordnare av personlig assistans bilaga till avtal om personlig assistans uppdaterad senast 2009-03-01 Kramfors kommun som assistansanordnare När Du väljer Kramfors

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

VAD ÄR FAS? MEDARBETARINFLYTANDE FÖR BÄTTRE

VAD ÄR FAS? MEDARBETARINFLYTANDE FÖR BÄTTRE Samverkan FAS VÄRDEGRUND Kommunens värdegrund är ett förhållningssätt som genomsyrar allt vi gör i vårt arbete. Alla ska behandlas rättvist, våra relationer ska kännetecknas av öppenhet och gott bemötande.

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Samverkansgrupp. Närvarande. Underskrifter. Vård- och omsorgsförvaltningen 1(7) Förvaltningsövergripande. Plats: Bangatan 10 A, Lund

Samverkansgrupp. Närvarande. Underskrifter. Vård- och omsorgsförvaltningen 1(7) Förvaltningsövergripande. Plats: Bangatan 10 A, Lund Vård- och omsorgsförvaltningen Protokoll 1(7) Samverkansgrupp Förvaltningsövergripande Plats: Bangatan 10 A, Lund Datum och tid: Tisdagen den 4 juni, 2019, kl. 10:00-12:00 Närvarande För arbetsgivaren

Läs mer

Uppföljningsrapport, december 2017

Uppföljningsrapport, december 2017 Efter november visar prognosen för socialnämnden ett nollresultat, det vill säga en prognos som är 5 miljoner kronor bättre än föregående månad. Anledningen är att nämnden har fått in mer medel från migrationsverket

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-05-21 1 Socialnämnden 2014-05-21 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 15.05 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 UNIONENS TEKNIKERRÅD Verksamhetsberättelse 2017 2017 har inneburit mycket arbete för Riksklubben vid Besikta Bilprovning. Vi som är förtroendevalda i klubben har haft både trevliga och tråkiga händelser

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 3 juni 2015, kl 09.30 12.00 Plats: Trådgården, Psykiatristaben Varberg Närvarande: Ove Larsson Ordförande Ann-Sophie

Läs mer

Personal inom vård och omsorg

Personal inom vård och omsorg Personal inom vård och omsorg Antal anställda I november år 20081 fanns totalt 252 200 anställda (månadsavlönade) inom vård och omsorg i kommunerna vilket framgår av tabell 1. Det är en minskning med 1

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S)

Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S) 1(10) Plats och tid Kommunledningskontoret, 14 45-17 20 Beslutande Ledamöter Inge Östlund (C), ordförande Markus Gavatin (M) Anders Björkman (S) Övriga närvarande Karin Gerken, personalchef Johanna Munters

Läs mer

Granskning av enheterna för personlig assistans

Granskning av enheterna för personlig assistans TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-03-15 Socialförvaltningen Maria Johansson, kvalitetsinspektör 1 (7) Diarienr 0004/10-013 Granskning av enheterna för personlig assistans Beslut Tillsynen avslutas Socialförvaltningen

Läs mer

Svar på remiss om budget för företagshälsovård

Svar på remiss om budget för företagshälsovård TJÄNSTEUTLÅTANDE Socialkontoret Dnr SN/2017:244-032 Administrativa enheten 2017-04-19 1/2 Handläggare 0152-291 66 Socialnämnden Svar på remiss om budget för företagshälsovård Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret sid 1 (7) Jämställdhets- och mångfaldsplan 2013-2014 för kommunledningskontoret Postadress: Kommunledningskontoret, 651 84 Karlstad Besöksadress: Tage Erlanderg 8 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax:

Läs mer

Samverkansavtal Utgångspunkter

Samverkansavtal Utgångspunkter Samverkansavtal Utgångspunkter Samverkansavtal för Lidköpings kommun har sin grund i Fas 05 Förnyelse Arbetsmiljö Samverkan i kommuner, landsting och regioner. För att kunna tillämpas på en förvaltning

Läs mer

Till dig som söker eller har insatsen Personlig Assistans enligt LSS. Hjo kommun

Till dig som söker eller har insatsen Personlig Assistans enligt LSS. Hjo kommun Till dig som söker eller har insatsen Personlig Assistans enligt LSS Hjo kommun Till personer som vill veta mer om insatsen personlig assistans I den här broschyren informerar kommunen om insatsen personlig

Läs mer

FAS. Samverkansgrupper. Mötesplatser

FAS. Samverkansgrupper. Mötesplatser FAS Samverkansgrupper Mötesplatser Förnyelse Arbetsmiljö Samverkan KÖSAM FÖSAM LOSAM APT Verksamhetsmöte Utvecklingssamtal 1 Samverkansavtalet FAS Samverkansavtalet FAS är ett kollektivavtal som undertecknats

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten

Ingrid Noord-Silversten Personalutskottet 2009-05-05 Plats och tid Engelbrektsrummet kl 14.00 Beslutande Ingrid Noord Silversten (s) Catrin Strömvall (s) Jonna Lindman (m) Göran Edlund (fp) Anita Höglund-Eriksson (s) Övriga deltagare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 Upprättad 2013-01-23 2(7) INLEDNING Omsorgen om funktionshindrade riktar sig till personer med fysiska och psykiska funktionshinder och deras familjer.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer