Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning"

Transkript

1 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund, sekreterare. HR-chef Camilla Lindström deltar i ärende 1. Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning HR-chef Camilla Lindström från PUE besöker ledningsgruppen och berättar om nuläget i samtalen med Kommunal om modell för schemaläggning. PUE och Kommunal träffas regelbundet i frågan, men än finns inget förslag till nytt avtal. Man märker av ett lugn i de flesta verksamheter och många är nöjda med fast schema, frånsett några arbetsplatser där man upplever att det inte fungerar tillfredsställande. Reflektioner man gjort är att delaktighet är en framgångsfaktor för att personalen ska känna sig nöjd med fast schema, att man fått möjlighet att ha en dialog även om det är chefen som lägger schemat, och att byten av turer mellan medarbetare har ökat. I diskussionen som följer kommenterar ledningsgruppen frågan med att det är fler medarbetare som tar ut semesterdagar när man behöver vara ledig jämfört med när man hade periodplanerat schema, vilket är positivt. Det är också viktigt att bemanningsadministratörerna ges god överblick över verksamheterna, men många vikariat löses direkt mellan chefer och utan medverkan av bemanningen. En fundering är om det skulle det vara möjligt att ha flera olika schema- /bemanningsmodeller inom SSF för att lättare kunna anpassa scheman till olika verksamhetsformer. Ledningsgruppen menar också att när det gäller samarbete mellan verksamhetsområden om personal finns en del att utveckla, t.ex. regelbundna träffar med bemanningscenter för att stämma av läget och beskriva kända behov. Chefer upplever att det är många moment förknippade med att kalla ut en vikarie till ett arbetspass, och att stödfunktioner bollar tillbaka arbete på cheferna, och att man får olika besked från olika personer inom stödfunktionerna. För att komma från detta måste uppdragen till stödfunktionerna blir tydligare riktigt ställda uppdrag bollas inte tillbaka i samma utsträckning som ofullständiga. Camilla berättar också att lönecenter arbetar med att införa digitala anställningsavtal, och för SSF:s del blir det aktuellt någon gång i mars månad. Formuläret för anställningsavtal har vissa inbyggda funktioner som gör det mycket enklare att fylla i rätt jämfört med nuvarande anställningsavtal.

2 PUE har inplanerade informationstillfällen om bemanningsprocessen, men kommer också gärna till SSF och har en dialog med cheferna. Ledningsgruppen tackar Camilla för genomgången och beslutar att följa PUE:s och Kommunals arbete med avtal om ny schemamodell, att Stöd och service ska följa den bemanningsprocess som finns, att i samband med att nyanställda chefer tillträder under våren ha en genomgång med samtliga chefer runt bemanningsprocessen, och att bjuda in lönecenter för en visning av digitalt anställningsavtal. Nuläget i verksamhetsgrenarna Personlig assistans Just nu finns en övertalighet inom personlig assistans. Det har kommit en Lex Sarah-anmälan som rör verksamheten, och man arbetar med åtgärder för att komma tillrätta med det missförhållande som orsakat anmälan. Utbildning i mobilappen för Intraphone pågår, och den 1 mars börjar personliga assistenter rapportera sin tid via den. Inom en snar framtid kommer personliga assistenter också att få tillgång till PS Självservice i arbetsmobilerna. Den 1 mars påbörjar Inger Engström sin övergång till verksamhetschef för boende och daglig verksamhet, och tar då över ett geografiskt område. Inger finns kvar som verksamhetschef för personlig assistans på deltid, till dess att ny verksamhetschef tillträder. Hälso- och sjukvårdsteamet Johan Magnusson är nu tillsvidareanställd som enhetschef. Han har hittills vikarierat för tjänstledig f.d. enhetschef. Teamet har just nu fokus på begreppet hälsa, och ett mål på lång sikt är förebyggande arbete. Beslutsenheten Just nu är det främst ansökningar om personlig assistans som ligger på handläggarnas bord, men osäkerheten är stor kring vad som gäller för grundläggande behov. Beslutsenheten följer Försäkringskassans nya praxis, och måste därför avslå ansökningar där behoven inte når upp till normen. Detta medför i sin tur många överklaganden av beslut, så mycket av handläggarnas tid går åt till att skriva yttranden. Beslutsenheten

3 har vid ett par tillfällen konsulterat jurist för att få hjälp att tolka bestämmelserna, men det råder osäkerhet även hos den juridiska expertisen. Verksamhetsstöd Verksamhetsstöd planerar kunddialog med chefsgruppen om enhetens arbete, vad man kan få stöd med och vilka som gör vad på enheten. Skellefteå kommun beviljades statligt stimulansmedel 2015, att fördelas mellan Stöd och service och äldreomsorgen, för kunskapssatsning för baspersonal. Socialkontoret har lämnat in redovisning över genomförda utbildningar, och då står det klart att SSF får större del av pengarna än förväntat, eftersom att vi redovisat fler utbildningar än beräknat. Elisabeth Johansson, vuxenutbildningen, kommer att arbeta halvtid under fyra månader med kompetensinventering. Rekrytering av kompetensutvecklare pågår. Boende och daglig verksamhet Lönesamtalen pågår för fullt. Förändringar som görs i korttidsverksamheten tar mycket chefstid i anspråk då förändringen upplevs väldigt negativ av ett fåtal föräldrar. Rekrytering av ett antal boendechefer pågår. Stöd och service och support och lokaler träffas löpande kring problemen med inomhusluften i polishuset. Inger Engström tar över som verksamhetschef för område öst den 1 mars, men påbörjar viss inskolning under februari. Socialpsykiatrin Även på socialpsykiatrin pågår rekrytering av boendechefer. Det är ett bekymmersamt läge (på brukarnivå) i ett boende. Lönesamtalen är på gång. Brandtillsyn görs på boendena. Mötesplatsen på Föreningarnas hus är under uppbyggnad. Under våren blir det en rekrytering av ett personligt ombud, då ett av de nuvarande personliga ombuden går i pension. Också på våning 6, och särskilt i sammanträdesrum Sälen, är det problem med inomhusmiljön. Ledningen Annons för tjänst som verksamhetschef för personlig assistans kommer ut vecka 6.

4 Arbetsmiljö Undersökningen av miljön i polishuset fortsätter och senaste mötet hölls 5 februari. Deltagare vid mötet meddelar att personalen känner av samma symtom som vid senaste mötet i november. Det är en allmän upplevelse att de mer allmänna inomhusmiljöproblemen startade efter sommaren Support och lokaler lämnar en rapport över den tekniska undersökningen som gjorts av koldioxidhalt och luftflöden. Beträffande koldioxidhalten visar mätningarna på normala värden. Mätningen av luftflöde i varje kontorsrum ger ett varierat resultat. Inget av dubbelrummen är dimensionerade för två personer. Konferensrum Sälen på vån 6 (med plats för 16 personer) är dimensionerat för sju personer, och rummet Svanen på vån 4 är inte dimensionerat som mötesrum. En konsult i ventilationsbranschen har fått i uppdrag att justera luftflödet i de kontorsrum där det behövs, och ytterligare mätningar av koldioxidhalten kommer att genomföras. SSF behöver också hitta alternativ till att sitta två och två i de kontorsrum där man gör det. Boendecheferna inom område öst tittar på möjligheten att flytta ut från polishuset till en lokal på Moröbacke, och man kommer att rita och räkna på förslaget. Inger Engström återkommer till ledningsgruppen när det finns ny information i frågan. Ekonomi Bokslut för 2016 behandlas på socialnämndens sammanträde i februari. Inför socialnämndens måldagar Åsa meddelar att det är dags för Stöd och service att börja förbereda det material hon ska presentera för socialnämnden under måldagarna i april. I början av mars månad får avdelningarna besked om preliminär budget för 2018, och först då kan man mera i detalj lägga upp planen. Ledningsgruppen kommer att ta en dialog med chefsgruppen för att fånga upp goda förslag.

5 Behov av nya rutiner Beslutsenheten har gjort ett försök med beslut om kartläggningsinsats. Det är en insats där det är oklart vilka behov och resurser som finns hos den enskilde och där insatsen kan tydliggöra detta innan vi tar ett mer varaktigt beslut. Insatsen motsvarar närmast det som hos äldreomsorgen heter utredningshemtjänst. Ärendet blev en Lex Sarah och där framkom behov av en tydligare rutin på hur sådana uppdrag ska hanteras hos beslutsenheten och teamen. I utredningen av den Lex Sarah-anmälningen fick Christina Kvarnström ett uppdrag att sammanställa en rutin kring dessa uppdrag, tillsammans med team-cheferna. Beslutsenhetens handläggare som arbetar med uppföljning av beslut har initierat en samarbetsgrupp kring vårt visionsarbete. Hur upplevs jobbet? Flyter det bra mellan beslut och verkställighet? etc. Gruppen består av två handläggare som jobbar med uppföljning, båda teamcheferna, chef från boende socialpsykiatri samt chef från boende LSS. Representant från hälso- och sjukvårdsteamet kommer att bjudas in till att medverka fortsättningsvis. Gruppen har haft en första träff och där framkom bl.a. behov av en rutin för verkställigheten i flödet när en brukare går från boende (LSS eller SoL) till team. Vem gör vad och när? Processteget Följa upp saknar detta scenario. Christina efterlyser verksamhetschefernas åsikt om detta, och om det är verksamhetsstöd eller verkställigheten själva som i så fall ska jobba fram den rutinen. Ledningsgruppen beslutar att ge verksamhetsstöd i uppdrag, att tillsammans med verksamhetschefer och representant för HS-teamet, arbeta fram en rutin, och att processteget Följa upp kompletteras med rutinen för övergång mellan olika insatser. Inbjudan till konferens Funktionshinder i tiden Socialstyrelsen arrangerar konferensen Funktionshinder i tiden, i Stockholm den 6 april Åsa ger ledningsgruppen i uppdrag att återkomma med förslag på deltagare, och också undersöka om det finns förslag på lämpliga studiebesök att göra i anslutning till konferensen.

6 Planering för arbetsgång kring brukarenkäten Socialnämnden har som förslag att följa Stöd och service utvecklingsindikatorer (frågor kopplade till brukarenkäten) tre gånger/år. Verksamhetsstöd ställer sig dock lite tveksamma till förslaget, och ser hellre nyttan av att följa utvecklingen kring GP-arbetet. Verksamhetsstöd föreslår därför att bibehålla den nationella brukarenkäten en gång/år och däremellan mäta kvalitén på genomförandeplaner genom att granska c:a 50 planer vid tre olika tillfällen per år. Genom att säkerställa arbetet med genomförandeplanerna syns en tydligare koppling till SSF:s kvalitetsarbete. Ledningsgruppen godkänner det förslag till arbetsgång kring brukarenkäten som verksamhetsstöd föreslår. Ärenden till samverkan Inget av dagens ärenden är föremål för samverkan. Vid protokollet Eva Åkerlund

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETERNA vad händer i veckan

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETERNA vad händer i veckan PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-28 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

Arbetsfördelning via delegering. Ledningsgruppen har bjudit in MAS Louise Lundholm till ledningsträffen.

Arbetsfördelning via delegering. Ledningsgruppen har bjudit in MAS Louise Lundholm till ledningsträffen. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-06-09 Närvarande: Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson från ärende 4, Inger Engström, Johan Magnusson, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

Maud Berggren presenterar sig

Maud Berggren presenterar sig PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-04-26 Närvarande: Ann Lindgren fr.o.m. ärende 4, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren, Åsa Israelsson,

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETEN vad är på gång just nu?

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETEN vad är på gång just nu? PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-05-29 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström (från ärende 3), Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Medarbetarundersökningen

Medarbetarundersökningen PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-12-07 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

UPPFÖLJNING Kvalitet/resultat

UPPFÖLJNING Kvalitet/resultat PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-09-27 Närvarande: Ann Lindgren, ärende 1, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Nina Olausson, Åsa Israelsson,

Läs mer

Förändrad sammansättning av ledningsgruppen från 1 oktober 2016

Förändrad sammansättning av ledningsgruppen från 1 oktober 2016 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-09-28 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-01 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Peder Hansson, punkt 1 och 2, Lena Sjölin, Inger Engström, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén,

Läs mer

Erik Jansen deltar i ärende 1-3, Katrin Dahlgren, hemtjänstchef ÄO deltar i ärende 4.

Erik Jansen deltar i ärende 1-3, Katrin Dahlgren, hemtjänstchef ÄO deltar i ärende 4. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-11-23 Närvarande: Ann Lindgren, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Christina Kvarnström

Läs mer

Korttidstillsyn Troja

Korttidstillsyn Troja PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-14 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Avstämningar. Ledningsgruppen ser positivt på att Skellefteå ligger på medel eller över riket frågor om inflytande och personal.

Avstämningar. Ledningsgruppen ser positivt på att Skellefteå ligger på medel eller över riket frågor om inflytande och personal. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-01 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

HS-frågor. Lena Levander och Cecilia Lundberg får i uppdrag att utse de medarbetare som ska utbildas.

HS-frågor. Lena Levander och Cecilia Lundberg får i uppdrag att utse de medarbetare som ska utbildas. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-12-19 Närvarande: Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Lena Levander, Madelene Wigenstam, Maud Berggren, Åsa Israelsson, Eva Hård deltar i ärende 1. Camilla

Läs mer

Erbjudande från kommunledningskontoret om att delta i internationella projektet Erasmus

Erbjudande från kommunledningskontoret om att delta i internationella projektet Erasmus PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-08-16 Närvarande: Cecilia Andersson, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Maud Berggren, Nina Olausson, Åsa Israelsson Berit

Läs mer

Ärende. Information. Ärende. Information. Föregående protokoll

Ärende. Information. Ärende. Information. Föregående protokoll Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-08-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Ann Lindgren, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Anna Janzén,

Läs mer

Idésluss för hållbar samhällsutveckling

Idésluss för hållbar samhällsutveckling PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-04-11 Närvarande: Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund, sekreterare.

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

Ärende. Information. Tillbaka till jobbet arbete kring långtidssjukskrivna

Ärende. Information. Tillbaka till jobbet arbete kring långtidssjukskrivna Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-10-26 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Madelene Anefur Marklund, Jan Andersson, PUE, Helene From, Vision, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Information om projektet Tillgängligt stöd dygnet runt. Fredrik Nilsson och Peder Hansson lämnar en lägesrapport över projektet Tillgängligt stöd.

Information om projektet Tillgängligt stöd dygnet runt. Fredrik Nilsson och Peder Hansson lämnar en lägesrapport över projektet Tillgängligt stöd. Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-02-21 Närvarande: Åsa Israelsson, Therese Classon, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén, HR-specialist SLK, Eva Åkerlund, sekreterare Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-04-11 Närvarande: Berit Norén (ärende 1 3), Christina Kvarnström, Erik Jansen, Erika Hansson, Fredrik Nilsson (ärende 1-7), Inger Engström, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Föregående protokoll. Ledningsgruppen går igenom föregående protokoll, dels från 24 februari och dels från 4 mars.

Föregående protokoll. Ledningsgruppen går igenom föregående protokoll, dels från 24 februari och dels från 4 mars. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-03-09 Närvarande: Berit Norén, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Magnus Strömqvist, Peder Hansson, Åsa Israelsson,

Läs mer

Ärende Information från arbetsgivaren om verksamheten Information. Allmänt. Personalläget. Ekonomi. Arbetsmiljö

Ärende Information från arbetsgivaren om verksamheten Information. Allmänt. Personalläget. Ekonomi. Arbetsmiljö Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2017-05-17 Närvarande: Åsa Israelsson, Cecilia Einarsdotter Larsson, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet,

Läs mer

Ärende. Information. Förändrad titulatur från boendehandledare och aktivitetsledare till stödassistent

Ärende. Information. Förändrad titulatur från boendehandledare och aktivitetsledare till stödassistent Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2017-09-28 Närvarande: Åsa Israelsson, Cecilia Einarsdotter Larsson, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet,

Läs mer

Information från verksamheterna och facken Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi. Åsa informerar från senaste ledningsträffen

Information från verksamheterna och facken Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi. Åsa informerar från senaste ledningsträffen Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-06-15 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Lena Sjölin, Annika Bäckström, Lärarförbundet, Lillian Carlstén, Kommunal, Therese Classon,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19 Föregående protokoll Genomgång av föregående protokoll (4 november) Beslut fattades om annons på Funktionshinderdagen som inträffar den 3 december, Åsa ansvarar för genomförandet.

Läs mer

Information. Information. Föregående protokoll. Samverkansgruppen går igenom föregående protokoll. Medarbetare Medborgare.

Information. Information. Föregående protokoll. Samverkansgruppen går igenom föregående protokoll. Medarbetare Medborgare. Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-05-18 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Inger Engström, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Ärende. Information. Information från arbetsgivaren

Ärende. Information. Information från arbetsgivaren Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2017-02-28 Närvarande: Åsa Israelsson, Helene From, Vision, Lilliann Carlsten, Kommunal, Annika Bäckström, Lärarförbundet, Eva Åkerlund, sekreterare från

Läs mer

Information från verksamheterna och facken

Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-04-20 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Peder Hansson, Inger Engström, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, Erik Jansen, SACO, Lilliann Carlstén,

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är;

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är; Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Sture Veräjä, Kicki Kvarnström, Peder Hansson, Lena Sjölin, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Information. Information från verksamheterna och Samtliga facken

Information. Information från verksamheterna och Samtliga facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-04-19 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Sture Veräjä, Anna Janzén,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26 Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26 Närvarande: Åsa Israelsson, Inger Engström, Christina Kvarnström, Peder Hansson, Sture Veräjä, Madelene Anefur Marklund, Therese Classon, Kommunal,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Information om kartläggning antal utbildade/ej utbildade samt utbildningsstrategi för personal utan fullständig utbildning,

Information om kartläggning antal utbildade/ej utbildade samt utbildningsstrategi för personal utan fullständig utbildning, Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-05-30 Närvarande: Åsa Israelsson, Therese Classon, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Erik Jansen, SACO, ärende 1 2, Eva Åkerlund, sekreterare Berit

Läs mer

Överföringen mellan resursavdelningen och Stöd och service. Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi

Överföringen mellan resursavdelningen och Stöd och service. Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-11-23 Närvarande: Annica Bäckström lärarförbundet, Ann Anderson Kommunal, Lilian Carlstedt Kommunal, Stefan Persson Lärarförbundet huvudskyddsonbud,

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-05-16 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Sture Veräjä, Anna Janzén,

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun.

BESLUT. Ärendet Tillsyn av myndighetsutövning i samband med beslut om insatser enligt LSS i Lidköpings kommun. BESLUT Inspektionen för vård och omsorg 2016-09-16 Dnr 8.5-6973/2016-10 1(6) Avdelning sydväst Lena Almvik Gomben* lena.almvik-gombor@ivo.se Vård- och omsorgsnämnden Lidköpings kommun 531 88 Lidköping

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla.

ANSLAGSBEVIS Justerat protokoll finns på Socialkontoret och har tillkännagivits på kommunens anslagstavla. Protokoll 1(14) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:45 Beslutande (S) Miroslav Milurovic (M) Patrik Krupa (S) Nedjo Dilijkan ersätter Lena Karlsson (S) (S) Fredrik Svensson (S) Siw Henriczon (S) Markus

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Riktlinje för avvikelserapportering enligt SoL, LSS och HSL

Riktlinje för avvikelserapportering enligt SoL, LSS och HSL Beslutad 2013-05-2828 Gäller fr.o.m 2014-10- 10 datum Myndighet Socialkontoret för Äldreomsorg, Funktionsnedsatta, Kommunal hälso- och sjukvård Revideras datum 2015-10-01 eller vid förändring Ansvarig

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

Kvalitetsberättelse för 2017

Kvalitetsberättelse för 2017 Tjänsteskrivelse 1(5) VIMON 2017/000308/739 Id 25472 Socialnämnden Kvalitetsberättelse för 2017 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner kvalitetsberättelsen för 2017 och lägger informationen till handlingarna.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av missförhållanden Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av missförhållanden Lex Sarah Handläggare Per-Ola Hedberg Rutin för rapportering och handläggning av missförhållanden Lex Sarah Socialnämnden (kommunstyrelsen i Töreboda) ska enligt 14 kap. 3 SoL och 24 b LSS ansvara för att de som

Läs mer

Yttrande 1 (5) Dnr Son 2017/101 Granskningsrapport avseende uppföljningsrutiner vid myndighetsbeslut inom LSS Yttrande

Yttrande 1 (5) Dnr Son 2017/101 Granskningsrapport avseende uppföljningsrutiner vid myndighetsbeslut inom LSS Yttrande Yttrande 1 (5) 2017-05-29 Socialnämnden Dnr Son 2017/101 Granskningsrapport avseende uppföljningsrutiner vid myndighetsbeslut inom LSS Yttrande Säkerställa att styrdokument och rutiner kompletteras och

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL

Omsorgsnämnden PROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid Kl. 13:00-16:30 Plats Omsorgsförvaltningen Omfattning 72-74 Beslutande Steve Sjögren (S), ordförande Margreth Johansson (KD), 1:e vice ordförande Birgitta Axelsson Edström (V), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-05-16 kl 8.00-11:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Lars-Gunnar Andersson (s) Marie Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-12-20 103 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 16.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Thomas Holm, Ekonom Åsa Engberg, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet våning 2, Marnäsliden, 13:00 14:30 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund(M) Gunnar Grahn (S) Ann-Katrin

Läs mer

Revisionsrapport Vikariehantering inom socialnämnden

Revisionsrapport Vikariehantering inom socialnämnden 1 (5) Kommunrevisorerna Revisionsrapport Vikariehantering inom socialnämnden Rekommendationer i revisionsrapporten PwC, Kommunal Sektor, har på uppdrag av kommunens revisorer genomfört en granskning av

Läs mer

Medarbetarundersökning 2014. Min chef har gett en tydlig motivering till min lön.

Medarbetarundersökning 2014. Min chef har gett en tydlig motivering till min lön. Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-02-23 Närvarande: Åsa Israelsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, PUE, Anna Janzén, Vision, Annika Bäckström, Lärarförbundet,

Läs mer

Yttrande över övergripande granskning av socialnämnden 2011

Yttrande över övergripande granskning av socialnämnden 2011 Allmänna utskottet 2012 06 07 49 5 Socialnämnden 2012 06 20 103 8 Dnr 2011/645 70 Yttrande över övergripande granskning av socialnämnden 2011 Bilagor: Övergripande granskning av socialnämnden 2011 Tjänsteutlåtande

Läs mer

Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Lex Sarah

Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Lex Sarah Godkänd av (Namn,, Enhet ) Utfärdat av (Namn,, Enhet) RIKTLINJE 1(5) Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Bakgrund Socialnämnden (kommunstyrelsen i Töreboda) ska enligt

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen. Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande. Harry Bäckström PROTOKOLL 1(20) Tid: Kl 8:30-12:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27, B-salen Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s vice ordförande Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v

Läs mer

Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T. Stenson (FP)

Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T. Stenson (FP) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, socialkontoret kl 09:00 12:15 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Christine Janhagen Olsén (S) Leif Andersson (V) Ulla Lundh (S) Lars T.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Förvaltningsgruppen. Protokoll nr 1

Förvaltningsgruppen. Protokoll nr 1 Sida 1 (6) 2017-01-26 Förvaltningsgruppen Protokoll nr 1 Närvarande: Lena Holmdahl Peter Dacke Christina Berends Susanne Brinkenberg Susanne Karlsdotter Helena Aldén Kamilla Lantz Marcus Sjöberg Laila

Läs mer

Kristina Söderborg. Utredare Avdelningen för analys och utveckling

Kristina Söderborg. Utredare Avdelningen för analys och utveckling Kristina Söderborg Utredare Avdelningen för analys och utveckling En regionaliserad verksamhet Insynsråd Generaldirektören Internrevision Avdelningen för verksamhetsstöd och styrning Generaldirektörens

Läs mer

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg

Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg Kvalitetsberättelse för område Vård och omsorg År 2012 2013-02-25 Maria Ottosson Lundström Dnr: 2013-80 1 Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar... 4 Struktur

Läs mer

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 2016-04-21 1 (22) Plats och tid ande Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Lars-Håkan

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete 1/12 Beslutad: 2018-08-28, 85 Myndighet: Diarienummer: Socialnämnden SN/2018:361-003 Ersätter: beslutad av socialnämnden 2013-10-29 127 Gäller för: Gäller fr o m: 2018-09-03 Gäller t o m: Dokumentansvarig:

Läs mer

På lokal verksamhetsnivå eller på en övergripande, organisatorisk nivå - chefer på alla nivåer känner till rutinen - antal upprättade.

På lokal verksamhetsnivå eller på en övergripande, organisatorisk nivå - chefer på alla nivåer känner till rutinen - antal upprättade. punkt 1 Följsamhet till Enhetschefer använder de Ledningset verktyg som finns för analys och för atiskt riskbedömningar vid kvalitetsarbete rapportering av avvikelser Socialt stöd - synpunkter och klagomål

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Social dokumentation. Riktlinjer för vård- och omsorgspersonal

Social dokumentation. Riktlinjer för vård- och omsorgspersonal Social dokumentation Riktlinjer för vård- och omsorgspersonal Social dokumentation Det vi skriver om våra kunder kallas dokumentation. Genom att vi dokumenterar blir viktig information tillgänglig för

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Uppföljning av enheten för personligt stöd

Uppföljning av enheten för personligt stöd Älvsjö stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1-4 2015-10-13 Uppföljning av enheten för personligt stöd Enhetens namn: Enheten för personligt stöd Enhetschef: Veronica Dahllöf Svensson Veronica.dahllöf@stockholm.se

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Vård och omsorgsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: torsdagen den 28 januari 2016 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg RTFL Care AB 556824-9915 Kvalitetsdeklaration 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

Farkostens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Farkostens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Farkostens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Lena Grundmark, tillsammans med förskolans pedagoger 2014-06-27 Innehåll GRUNDUPPGIFTER... 2 ANSVARIGA FÖR PLANEN... 2 VÅR

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Uppföljningsplan för socialnämnden år 2010

Uppföljningsplan för socialnämnden år 2010 1 (6) FÖRSLAG 17 februari 2010 Uppföljningsplan för socialnämnden år 2010 Denna uppföljningsplan anger struktur och innehåll för socialnämndens uppföljning år 2010, men det är också en struktur för nämndens

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 24 NÄRVARANDE BESLUTANDE Ordförande Ledamöter ÖVRIGA Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Peter Schölander (M) Mufida Dizdar (L) Lars-Anders Ottosson (M) Gunilla Tengvall (M) Leif Örtendahl

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 10 Vård- och omsorgsstyrelsen

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 10 Vård- och omsorgsstyrelsen VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 10 Plats och tid: Kommunhuset Skogsbo, Kanholmsfjärden, 2013-04-11, kl 18.00 19.00 Beslutande: Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

Redovisning av statsbidrag 2016

Redovisning av statsbidrag 2016 Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.4-274-2016 Sida 1 (7) 2017-01-27 Handläggare Karin Wallqvist Telefon: 08-508 25 181 Till Socialnämnden 2017-02-28

Läs mer

Sociala omsorgsförvaltningen Förvaltningsledning

Sociala omsorgsförvaltningen Förvaltningsledning MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) Plats och tid, sammanträdesrum Linden, kl. 08.00 12.00 Närvarande Monica Svensson Susanne Sprigg Liz Rehn Elisabeth Hindelius Jonas Ringström Richard Brevik Anna Thuresson Charlie

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument

1(8) Avvikelse- och riskhantering inom SoL, LSS och HSL. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen 2015-03-10, 51 Dokumentansvarig Medicinskt ansvarig sjuksköterska Reviderad 3(8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund...4

Läs mer