Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr."

Transkript

1 Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Catarina Antikainen, Johanna Salmi Elsa Sohlberg, Josefin Årevall. Bilaga 1 Stymtidning Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 Beslutslista & uppdragslista 1. Mötets öppnande Jakob öppnade mötet. 2. Val av mötesfunktionärer Jakob och Hilda valdes till mötesordförande, Carin till sekreterare och Salomon till justerare. 3. Fastställande av dagordning Dagordningen fastställdes enligt bilaga 2. Följande punkter utgick 17, 18, 20, 26, 27, 29 Övriga frågor. a) Mysoft offert. b) Attesteringsrätter till kanslikontona till Linnea Andersson. c) Hildas missade tåg. d) Johanna Salmi. 4. Mårunda Ej protokollförd. 5. Rapportering Huvudsaklig rapportering se Stymtidning, bilaga 1. Stymtidning lades till handlingarna med följande tillägg: - Mötesplats: Naturen ska anställa en ny person till hösten, vilket ryms inom deras budget. Vi pratade också specifikt om representantskapet i Färnebo Folkhögskola och hur Marit Tollvik ska representera oss. uppdrog Hilda att sammanfatta 7 (b) från s-stym om hur vi vill att Marit Tollvik ska representera i Färnebo FHSK och föra fram våra åsikter till Marit. 6. Årskomihåg. uppdrog Carin att ta med sig uppgifter om de nya lönerna till nästa STYM till styrelsen för godkännande. 1 av 9 Justeras:

2 7. Ekonomi Klas gav oss en ekonomisk rapport. Vi har inte fått kvartalsbokslutet än, så exakta besked var svåra att ge. I år fick vi mindre av Ungdomsstyrelsen/Svenska Spel. Verksamhetsberättelser måste drivas in och ansökan till Ungdomsstyrelsen skivas. Vi funderar på hur mycket vi har att röra oss med för kostnader som kommer upp innan bokslutet. Utrymmet mellan budgetmålet och budgettaket är Uppdrog Klas att synka budget med kvartalsbokslut och ta med underlag till nästa telefonmöte. 8 Uppdragslistan Vi gick igenom uppdragslistan, bilaga D i stymtidningen, och kommenterade våra pågående uppdrag. 9. Kansli och anställda Den sista arbetsplatsträffen för våren är genomförd och Linnéa är installerad på kansliet. Eva har påbörjat sin andra anställning och finns tillgänglig på telefon. Lönerevision genomförs i juni och Carin har skickat en justering av löner till Johan samt skrivit ut nya löneavtal med korrekta belopp. 10 PR-satsning Se underlag i bilaga 1, stymtidning. Vi gjorde en lista på vad vi vill göra för PR personlig kontakt affischera sociala medier som facebook, twitter hemsidan sökordsoptimering evenemang göra en lista på annonsplatser (så att vi bestämmer var vi vill annonsera) studenttidningar riksinformatörer Naturskyddsföreningens medlemmar ett klick för skogen globalportalen aktions-kit för klubbar uppdrog Jakob att fixa instruktioner för hur en gör plugganonnser. uppdrog Hilda att sprida Jakobs instruktioner om hur man gör plugg-annonser i föreningen! uppdrog Jakob att formulera en ansökan om gratis google annonser och höra efter om vi kvalicicerar oss utan 90-konto. uppdrog Carin att vara bollplank till Jakob för gratis annonserna i google. 2 av 9 Justeras:

3 uppdrog Salomon sammanfatta och lista alla idéer från PR-punkten på stym i i ett dokument och lägga upp på dropbox samt ta med till kommande stym i juli Götebrog. uppdrog Lovisa att fixa en lista på lämpliga annonsplatser och ta ut offerter på det och ta med till Göteborgsstym i juli. uppdrog Hilda att uppmärksamma klubbarna på det nya värvarmaterialet. beslutade att ha en PR kampanj i September/Oktober. 11 Tillvägagångsriktlinjer för inbjudningar Vi får en hel del inbjudningar till aktiviteter och liknande som kommer till kansliet. Vill vi i styrelsen se alla dem eller kan kanslisterna få mandat att välja vad som är intressant? beslutade att låta kanslisterna ha mandat att sålla vart inbjudningar som kommer till info ska gå. uppdrog Patrick att meddela kanslisterna om vårt beslut att de har vårt förtroende och mandat att sålla inbjudningar och fördela dem mellan nätvek, utskott, hemsida, listor, styrelse var de finner bäst. I de fall de är osäkra kan de vända sig till mailansvariga i styrelsen. 12 Öland har fått tid på Öland. Hur vill vi använda den? uppdog Carin och Salomon att fixa en motionsskrivarworkshop och verkamhetsberättelse workshop till Öland. uppdrog Lovisa, Hilda och Jakob att ordna en Mingelkväll med temabord på Öland. uppdrog Salomon och ev Josefin att ordna ett verksamhetsspånarpass till Öland. uppdorg Patrick att sprida information om gratis medlemskap på Öland. uppdrog Hilda att sprida information om att nätverken inte kommer få någon tid på råm och peppa för nätverksmöten på Öland. uppdrog Carin att informera om vår nya kanslist på Öland. uppdrog Salomon och Jakob att vara styrelsens representanter på Jenny Luukkonens pass om distriken på Öland. uppdrog Carin att fixa tider och lokaler till styrelsens pass på Öland via aktivitetsutskottet. 13 YEE Vi har inte betalat vår medlemsavgift i YEE på flera år. Vill vi vara med måste vi betala, och vi måste också vara lite mer delaktiga än tidigare. uppdrog Hilda att höra vad skillnaden är mellan associated member (stödmedlem) och full member (fullvärdig medlem) i YEE och ta med till nästa telefonmöte. 3 av 9 Justeras:

4 14 Mötesregler På stym i Slättaröd kom vi under Frejas normpass fram till några mötesregler som vi vill ha i styrelsen. Vi pratade om vad de reglerna innebär för oss och om v ville ha med fler regler. Sist satt vi tysta en stund och funderade på hur vi själva efterlevde reglerna. Tilllägg: - Utgå främst från dig själv i en runda. beslutade att anta mötesreglerna i 14 från sstym med ett tillägg. beslutade att läsa upp mötesreglerna i 14 från sstym på varje stym. uppdrog Carin att lägga upp mötesreglerna i stym-mappen och exmpeldagordningen. 15 Gratis medlemsavgift för nya medlemmar Kan gratis medlemsavgift vara ett sätt att öka medlemsantalet? Under diskussionen på stym kom det upp många argument både för och emot. Motargumenten var att det kan kännas oseriöst, man funderar inte innan man blir medlem, tydlig med att det kostar andra året, hur gör vi med nytryck av värvarmaterial? Argumenten för var att det blir smidigare att värva medlemmar, fler får möjlighet att gå med, en större bredd på medlemmarna, kanske attrahera minifältisar extra mycket och att det händer för lite förändringar i. beslutade att ha en kampanj med gratis medlemskap för nya medlemmar från och med 1 juni 2011 fram till 31 december beslutade at skriva en proposition till RÅM 2012 för gratis medlemskap för nya medlemmar beslutade att skriva en proposition till RÅM 2012 för gratis medlemskap för nya medlemmar uppdrog Lovisa att skriva medlemsavgiftspropositioner till RÅM uppdrog Patrick att informera föreningen om gratis medlemskap för nya medlemmar när Salomon har kontrollerat så det funkar med gratis medlemskap. uppdrog Patrick att uppdatera dagens hemsida med att det är gratis medlemskap när rutinerna är kollade. uppdrog Salomon och Patrick att kolla upp så medlemsrutinerna kommer att stämma med gratis medlemsavgift för första årsmedlemmar. uppdrog Hilda att informera hemsidegruppen om gratis medlemskap för nya medlemmar fr.o.m 1 juni. uppdrog Patrick att informera värvarmaterialgruppen om gratis medlemskap för nya medlemmar fr.o.m 1 juni. 16 Hur långt RÅM? Se huvudsakligt underlag i stymtidningen, bilaga 1. Det var lite delade åsikter om RÅM skulle vara kortare eller längre, men många 4 av 9 Justeras:

5 kände att lite kan man nog korta av. Vi pratade också om hur man skulle kunna delta på distans, kanske genom skype, blogg osv. Ska alla kunna gå på alla motions- och propositionspass? Ska nätverken få någon tid? Dela upp veckan i två sjok med några dagars läger och några dagar möte. n visionerna lite och slipper stressa! beslutade att inte ge nätverken tid på RÅM någon avsatt egen tid på Råm utan diskutera det innan och lämna in förslag innan 1 november. uppdrog Lovisa att informera via Fältbiologen, nätverkslistor och facebook grupper och om att nätverken inte kommer att få tid på RÅM och samtidigt peppa folk att skriva motioner. uppdrog Lovisa att sammanställa punkten om RÅM upplägg. uppdrog Lovisa att höra av sig till valberedningen och berätta att vi har tankar på ett upplägg på RÅM. 17 Starta klubb instruktioner på hemsidan Punkten utgick. 18 Förändra nätverk För information se stymtidning, bilaga 1. Diskussionerna på den här punkten gick så att vi pratade om problemen med nätverken på Arvikastym och att vi inte behöver ta något mer beslut just nu utöver den policy som beslutades om på RÅM. uppdrog Patrick att fixa ett dokument med kontakter och ekonomiansvariga i nätverken. uppdrog Salomon och Lovisa att formulera ett nätverksåtgärdsplan utifrån disskussionerna i Arvika och. uppdrog Carin att ta med nätverksdisskussionens punkten från Arvika-stym till stym i juli i Göteborg. 19 Webbpublikation av fältbiologen Magnus vill ha en bättre version av en webbpublikation på fältbiologen, så att varje nummer urskiljs bättre. Åsikter fanns om vi har tillräckligt med pengar och att vi redan lagt mycket på hemsidan, men många tyckte att det var värt att lägga pengar på Fältbiologen beslutade att bevilja kr för att få en webbpublikation av Fältbiologen. uppdrog Hilda att meddela Magnus om att vi beviljat hans förslag om Webbbaserad tidningstjänst och be honom kontakta Rabash. 20 Fältbiologen Vi pratade om vad vi i styrelsen vill ha med i Fältbiologen och kommunikationen mellan redaktionen, styrelsen och föreningen. 5 av 9 Justeras:

6 uppdrog Hilda att kommunicera våra tankar om att i Fältbiologen lyfta våra externa representantskap och nätverks verksamhet mer i tidningen. (se 20, stockholmsstym) 21 Massinternkommunikation och medlemsregistret Vi diskuterade hur vi ska utnyttja de kanaler vi har eller skulle vilja ha. Kanalerna är hemsida, brev, sms, mail och sociala medier. Det vi kom fram till i grova drag är att det ska vara enkelt för icke-fältbiologer att tex ta del av ett forum. Vissa var lite tveksamma till att använda SMS i stor omfattning, att det kan beblandas mycket med reklam. Viktigt att ha kvar pappersutskick. En bra hemsida är nyckeln! uppdrog Jakob att sammanfatta punkten om masskommunikation och ta fram ett underlag för fortsatt dikussion om kommunikationsplan till nästa stym i juni. uppdrog Salomon och Patrick att peppa och vara bollplank åt Jakob om massinternkommunikationen. 22 Erixnytt Vi vill inte att det ska heta e-riksnytt. Ett annat förslag är s nyhetsbrev. Vi pratade också om alla ska få brevet automatisk eller inte. beslutade att erixnytt byter namn till s nyhetsbrev. uppdrog Jakob att ta med diskussionen av e-rixnytt från 22 från stym till sammanställningen om massinternkommunikation. 23. SMS-tjänst Vi har nu en SMS-tjänst och klargjorde några saker om det, bland annat hur kanslisterna får in uppgifterna i registret, vad man ska ange när man skickar sms:et, om vi ska använda oss av personnummer eller inte osv. uppdrog Patrick att lära kanslisterna hur de tar ut uppgifterna på SMS medlemmarna och får in det i rutinerna att lägga in medlemmar i medlemsregistret. 24 Kansliet Hur ska kansliets roll se ut? Vi var alla överrens om att vi behöver definiera det. Det kom också upp många saker som kan knytas an till kansliet, till exempel rutiner för att starta klubb. Vi pratade också om ett eventuellt medlemsutskott och vad det skulle kunna ha för uppgifter. uppdrog Lovisa och Hilda att undersöka och utvärdera hur rutinerna för att starta en klubb ser ut idag och vad som skulle kunna göras bättre. 25 Nya, gamla medlemmar 6 av 9 Justeras:

7 beslutade att personer som inte betalt medlemsavgift på 2 år eller mer betalar som förstaårs medlemskap. (gratis fr.o.m 1 juni 2011) uppdrog Patrick att meddela beslutet från 25 om hur tidigare medlemmar efter 2 år ska betala som förstaårsmedlemskap till kansliet konto Punkten utgick. 27 Nästa års styrelse Punkten utgick. 28 Mindre papper Underlaget till punkten var att vi borde erbjuda e-utskick istället för pappersutskick för dem som vill. Till exempel Fältbiologen skulle kunna avbeställas. Detta går att göra idag, men informationen kanske inte framgår så tydligt. beslutade att inte skriva med att Fältbiologen går att avbeställa och läsas i pdf form på hemsidan. 29 Kommunikation Punkten utgick. 30 Hemsidan Vi pratade kort om hemsidan, realeasedatumet är den 13 augusti. Sen redde vi ut några frågor som hur mycket vi kommer att kunna ändra i efterhand, vad som händer om Rabash går i konkurs mm. 31 Hultsfredsfestivalen Några fältbiologer ska kampanja på Hultsfred och behöver pengar till det. Vi tyckte att det är bra att synas mer på festivaler och att det kan vara en del av PR-kampanjen. beslutade att team Hultsfred får i förskott för personer. uppdrog Lovisa att meddela team Hultfred att de fått bidrag för resa, mat och material för sin kampanj på Hultsfred festivalen. 32 Botaniktävling Några gymnasieelever ordnar en tävling i botanik och vill att vi annonserar om det. uppdrog Lovisa att sprida Botaniktävlingen i föreningen. 33 Uppläsning Vi vill ha hemsidan tillgänglig för så många som möjligt, bland annat genomen funktion för uppläsning. Vi har ett förslag men funderar på vad de som är dyslektiker redan har för hjälpmedel. Dock tyckte vi att även de som har svårt att läsa men inte har dessa hjälpmedel ska kunna förstå hemsidan. 7 av 9 Justeras:

8 beslutade att köpa tjänsten ReadSpeaker till nya hemsidan. uppdrog Patrick att teckna ett nytt avtal med readspeaker till nya hemsidan från och med 13 aug och se till att det blir inkluderat i nya hemsidan. 34 Kansli och förlagsutkott I mötesunderlaget var förslaget att slå ihop kansli- och anställdautskottet med förlagsutskottet. Vi hade en diskussion om detta och tyckte bland annat att vi i allmänhet måste konkretisera vad utskotten ska syssla med. Om det är för övergripande så kan det bli väldigt svårt att veta innan vad man ger sig in på. Angående förlagsutskottet kom vi fram till att det alltid finns arbetsuppgifter, det handlar bara om ambitionsnivån. Ett stort problem är att utskotten inte träffas, det måste vi komma runt på något sätt. uppdrog Lovisa och Patrick att förbereda en punkt om hur vi definierar utskottens arbetsuppgifter och ta med till stym i juli utifrån diskussionen i 35 från stockholmsstym. 35. Övriga frågor a) MySoft. Det har kommit en offert på vad det skulle kosta ifall Mysoft skulle ta över driften av vår server i etableringskostnad, 4600kr/månaden. 3 års bindningstid. Vår server är 3 år gammal och Nizze säger att den bör fungera. beslutade att inte köpa Mysofts driftlösning. uppdrog Jakob att höra av sig till Mysfot och tacka nej till Mysofts serverlösning. b) Attesteringsrätt till Linnea beslutade att Linnea Andersson, ( ) att få attesteringsrätt till konto 4310, 4413, och beslutade att Linnea Andersson har rätt att teckna föreningens firma genomemot föreningens kundnummer hos Posten AB samt föreninges postförsändelser. beslutade att kanslist Linnea Andersson har rätt att teckna föreningens firma gentemot föreningens bankfack på Skandinaviska enskilda banken nygatan 15, Gävle. uppdrog Klas att berätta om Linnéas attesteringsrätter för Johan. c) Hildas missade tåg. Hilda försov sig när hon skulle med tåget till Arvika och undrar om hon får reseersättning för det missade tåget. beslutade att ge Hilda reseersättning för det missade tåget till Arvika och den nya biljetten. 8 av 9 Justeras:

9 d) Johanna Salmi. Johanna Salmi som är s representant i vår externa organisation ChemSec kom förbi och hade en rapport och lite frågor om sitt representantskap i ChemSec och rapporterade från FNs kommission om hållbar utveckling. Johanna tog upp en situation då hon kände att hon kanske inte hade mandat att bestämma vad fältbiologerna tyckte i en fråga. Men hon fick inte heller ta det utanför ChemSec styrelsen. Vi pratade om att de externa representanterna i stort sett har obegränsat mandat. uppdrog Patrick att starta ett dropbox konto och en maillista för de externa representanterna så de kan kommunicera med varandra. 36 Uppdragslistan Uppdragslistan finns att läsa som bilaga 3. uppdrog Carin att mejla ut uppdragslistan de kommande dagarna efter stym. 37 Kommande möten uppdorg Josefin och fråga valberedningen om vi kan ha stym den 9-11 September, eller annat datum i september istället för 26-28:e aug på Tjörn. 38 Utvärdering fördes ej. 39 Mötets avslutande Hilda avslutade mötet. Mötesordförande, Jakob Andrén Assisterande Mötesordförande, Hilda Bergström Mötessekreterare, Carin Fröjd Justerare, Salomon Abresparr 9 av 9 Justeras:

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi.

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Närvarande: Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Utom styrelsen: Jenny Luukkonen ( 17) Ej närvarande: Jakob Andrén Bilagor:

Läs mer

6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes.

6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes. Närvarande: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén, Carin Fröjd Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist Bilaga

Läs mer

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Kleo Bartilsson & John Gustavsson ( 6), Johan Runesson

Läs mer

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Närvarande: Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Utom styrelsen: Catarina, Tuvis Ej närvarande: Patrick Scott Rossi, Elsa Solberg, Hilda Bergström

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4 Närvarande: Hilda Bergström, Josefin Årevall, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén Utom styrelsen: Linn A n (15c) Ej närvarande: Bilagor: 1.

Läs mer

2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14

2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14 Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén. Josefin Årevall, Elsa Sohlberg Bilaga

Läs mer

Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen.

Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Hilda Bergström

Läs mer

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 STYRELSEMÖTE Fältbiologerna Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sara B, Maria B, Sigrid, Maria K, Kitty, Sofia Utom styrelsen: Ej närvarande:

Läs mer

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sofia, Sara B, Maria B, Kitty, Maria K, Sigrid (endast under 7) Utom styrelsen: Ej närvarande: Sigrid (utom 7) Bilagor: Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga

Läs mer

(Ordföranden) - Robin.

(Ordföranden) - Robin. Remissdebatt (Ordförande, Ylva Hazell): - Då börjar vi remissdebatten 2011 med att alla i styrelsen säger sitt namn och vad de har suttit på för post. - Linnéa Andersson, jag har varit sekreterare. - Salomon

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012

Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012 Remissdebatt Fältbiologernas Riksårsmöte Solvikskolan 4-5 januari 2012 Mötesordförande, Joel Haldosén (ordf.) - Hej och välkomna till remissdebatt. Vi ska ha en trevlig stund med styrelsen. Jag säger det

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet - BoST Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Närvarande: Per Skedung Ulla Bohman Andreas Bakken Per-Anders Öhrn Stefan Eklund Åkerberg Zdenka Sramkova

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade de närvarande välkomna. PROTOKOLL styrelsemöte 10-2018 2018-10-23 Art: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Klubbstugan Ulle Liukkonen, ordförande Karin Arkmo Larsson, sekreterare Kristina Nilsson, kassör Isabel Skogström, ledamot

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016 Närvarande: Christian, Tobias, Lena (mötesordf.) och Martin (sekreterare) Plats: Kulturhuset, Stockholm Mötet öppnas Dagordningen godkändes. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 17 augusti 2014, 10.00, DS-lokalen Närvarande: Mia, Tomas, Elsa, August, Ylva, Agnes, Petter Frånvarande: Malin, Matilda 1. Mötet Öppnas 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander.

Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Dagordning 140325: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade ledamöter: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegard, Victor Dudas, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala

Läs mer

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet.

4.2 Val av justeringsman att jämte ordförande justera protokollet Linnea valdes att jämte ordförande justera protokollet. Protokoll fört vid telefonmöte i Springerklubbens huvudstyrelse 2014 11 13 Närvaro: Gunnar Petersson, Barbro Collin, Eva Wiklund, Linnea Pettersson, Birgitta Pettersson. Frånvaro: AnnSofie Öhman, Bert

Läs mer

78 Ungdomsintegrering SÅ och CR informerar oktober kommer SISU hålla två workshops för ungdoms integrering i de styrande rummen och id-

78 Ungdomsintegrering SÅ och CR informerar oktober kommer SISU hålla två workshops för ungdoms integrering i de styrande rummen och id- Protokoll Svenska Skyttesportförbundets Ungdomssektion 2012-09- 17 20.00 Möte via Skype Närvarande: Christina Rönngren (CR) Sofia Åkesson (SÅ) Johan Christensson (JC) Tom Axelsson (TA) Therese Lundqvist

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Förbundsstyrelsemöte Sammanträdesdatum: 2011-12-03, 04 Plats: RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Protokollet omfattar: 1 16 Beslutande: Även närvarande: Emelie Mire Åsell Vio Szabo Mats Mattias Bro'din

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Närvarande: Karin Andersson Tina en Ulla Terneby Eva Stark Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Louise Rosengren Nathalie Andersson Kajsa

Läs mer

Medlemsföreningsårsmöte

Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmöte Medlemsföreningsårsmötet är medlemsföreningens högsta beslutande organ, på samma vis som förbundsårsmötet är Svenska Celiakiungdomsförbundets (SCUF). De beslut som tas på medlemsföreningsårsmötet

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 2 februari 2011 kl 19.45 Plats: Skype-konferens Närvarande: Ordförande Carl-Olov Filipsson () Kassör Börje Andersson (BA) IT-ansvarig

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE 1 FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA RIKSFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas ERIS. ERIS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2 FÖRBUNDET

Läs mer

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg.

Pinschersektionen. 27 Fastställande av dagordning Mötet fastslog dagordningen utan tillägg. Pinschersektionen Postadress: Pinschersektionen c/o Carina Jacobsson, Polygonvägen 13, 175 46 Järfälla Protokoll fört vid Styrelsemöte nr 3 16/3 2015 Mötets plats: Free conferencecall Närvarande: Pernilla

Läs mer

Lördagen den 16 januari 2010

Lördagen den 16 januari 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 16 januari 2010, kl. 12.00-19.30 17 januari 20109, kl. 09.00 16.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

STARTA AVDELNINGSPROTOKOLL

STARTA AVDELNINGSPROTOKOLL STARTA AVDELNINGSPROTOKOLL Fyll i allt på dator eller för hand. Skicka med post till Unga Örnars Riksförbund, c/o ABF:s förbundsexpedition, Box 522, 101 30 Stockholm, eller scanna originalet och skicka

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information

Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Struktur Yrkesförbundet Översikt & information Sektion SPA Sektion Make- Up SEYF Styrelsen Ordförande: Raija Zallot Sekreterare: Maria Sundberg Kassör: Mia Elisdotter Vice Ordförande: Mia Esperlind Ledamot:

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

STARTKIT. Fem enkla steg för att starta en Vi Unga-förening.

STARTKIT. Fem enkla steg för att starta en Vi Unga-förening. STARTKIT Fem enkla steg för att starta en Vi Unga-förening. Välkommen till Vi Unga! Kul att ni vill starta en Vi Unga-förening! Vi Unga samlar 5 000 ungdomar i över 100 föreningar i hela landet. Alla föreningar

Läs mer

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9

Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Motion med förslag om stadgeändring för Studentradion 98,9 Skriven av stationschef tillika ordförande Ingrid Broman Bakgrund Studentradion är en förening som växer och är i ständig utveckling. Vår önskan

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport Under projektet har vi lärt oss otroligt mycket och växt så det knakar. 2008 var året då ungradio blev stora. Men vi har busigheten kvar, och vår organisation drivs fullt ut

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 8 2016-09-25 10.00-16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Anders Green Karin Stenvall Victoria Jansson Nils Karlsson Alexander Tejera

Läs mer

Beslut: Att förklara mötet behörigt utlyst. Inga flera frånvarorapporter har inkommit. Beslut: Att fastställa frånvarorapporten. Beslut: Bifall.

Beslut: Att förklara mötet behörigt utlyst. Inga flera frånvarorapporter har inkommit. Beslut: Att fastställa frånvarorapporten. Beslut: Bifall. Närvarande Ledamöter: (i bokstavsordning) Erika Bengthagen Lukas Domeij Sofie Eriksson Erica Grimberg Ellen Arvidsson Daniel Karlsson Viktor Rundqvist Sandra Sandberg Frånvarande Ledamöter (i bokstavsordning)

Läs mer

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm

1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm 1(3) Styrelsemöte Yamaha Custom Club Sverige Org.nr 847000-9054 2009-04-04 Haninge Stockholm Närvarande Styrelsen: Åke Fängsfröm, Leif Abelin, Bengt-Inge Henriksson, Kenneth Lindberg, Leif Larsson, Lena

Läs mer

GUIDE. Administrativ uppstart

GUIDE. Administrativ uppstart GUIDE Administrativ uppstart Innehållsförteckning 3. Inledning, syfte och innehåll 4. Årsmötet Checklista: efter årsmötet 7. Överlämning Checklista: överlämning 8. Första styrelsemötet 8. Besöka banken

Läs mer

183 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

183 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 2/11 Datum: 2011-03-03 Närvarande: Mats Hult, Håkan Jonsson, Eva Persson, Owe Rosenholm och Magnus Sandberg. Frånvarande: Ragnar och Annikki Nilsson. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09

Protokoll från styrelsemöte för Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening söndag 4/10-09 Ängsbacka Kursgård Ekonomiska Förening 2009-10-04 Närvarande: Conrad Subhasha Born Eva Sanner Helge Ryen Henrik Flarönning Johan Bysell Kjell Gustafsson Nina Höjdefors Rebekka Olivegren Susanne Ytterborn

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 11 januari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Stockholm

Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: Plats: Stockholm Styrelsemöte SthlmUP Stockholms Universitets Personalvetarförening, org. nr: 802488-6403 2017-05-04 Plats: Stockholm Närvarande: 1. Mötet öppnas 1. Val av mötesordförande: Linnea 2. Val av mötessekreterare:

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping 1 (5) Lokala stadgar för Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköpings stadgar innehåller grundläggande bestämmelser för organisationen. Stadgarna ska säkerställa medlemmarnas

Läs mer

Protokoll 2016:11 Datum:

Protokoll 2016:11 Datum: 2016:11 Datum: 2016-10-11 Närvarande Förkortning Anna Arndt AGO Magnus Bernhardson MAG (ej efter punkt 6.1.2) Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Panagiotis Nikolis PJN Jakob Revellé JR David Udén DU Frånvarande

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Årsmöte Norra Bohusläns Sportryttarförening

Årsmöte Norra Bohusläns Sportryttarförening Årsmöte Norra Bohusläns Sportryttarförening Tid och plats 3/2-2017, Kl:19.00 på Husebo Gård Närvarande Mai-Britt Johannessen Petra Palm Monica Karlsson Josefin Samuelsson Jon Kleppe Celine Kleppe Nadine

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mathilda Wihlborg

Läs mer

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype

Protokoll SNAPS styrelsemöte Protokoll SNAPS styrelsemöte kl Skype Protokoll SNAPS styrelsemöte 2017-03-15 kl. 19.00 Skype Närvarolista Mötesordförande: Josefin Jädernäs SNAPS styrelse: Kassör, Ivana Maric; EPSA-LS, Josefin Jädernäs; Sekreterare, Lisa Johansson; PR-ansvarig,

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE 1. FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas EKRFS. EKRFS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2.

Läs mer

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018

Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 Stockholm 20180429 Dermatologi och Venereologi Undersköterskor i Sverige Protokoll från DVUS årsmöte i Skövde 13 april 2018 1 Mötet öppnas Ordförande hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. 2 Val

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Att bilda en elevförening

Att bilda en elevförening Att bilda en elevförening Bilda en elevförening En elevförening är en förening där alla elever på kulturskolan kan vara med, oavsett om man spelar, sjunger, dansar, drillar, målar eller spelar teater.

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05

Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05 KULLENSPK Protokoll Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2012-12-05 Plats: Klubbstugan, Tjörröd Ordförande: Vice, Bengt Pettersson Sekreterare: Adjugerad Johan Persson Närvarande ledarmöter:

Läs mer