Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015"

Transkript

1 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 3 augusti 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 3 augusti, kl Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft, Mathilda Lefin Matz, Anna Folkesson, Anna Tillas-Lindberg. 1. Mötet öppnades 2. Dagordningen godkändes 3. Val av justerare Anna F valdes till justerare. 4. Föregående protokoll Kvar att göra: Skriva metatext till riktlinjerna för språkgranskning (som vi ska lägga upp på vår webbplats) och skicka till resten av styrelsen. Fortsätta inventera vilka rutiner vi har och göra en mer användarvänlig mappstruktur i Dropbox. Mappen Hantera medlemskap kan vara en bra startpunkt. Sara och Annasara Alla tittar, vi pratar mer om det på ett framtida möte. Malin tittar extra i Hantera medlemskapmappen. 5. Beslut sedan förra mötet Inget.

2 6. Hänt sedan sist, summering av händelser sedan förra mötet Föreningen som helhet Medlemsfakturorna har gått ut. Se även punkt 8. Vi har uppmanat medlemmarna att uppdatera sina uppgifter i medlemsregistret. Vi har fått en fråga på Ess Facebook-sida om vad språkkonsulter gör. Vi lägger ut frågan så att den hamnar bland våra egna uppdateringar och uppmanar medlemmar att svara. Sara Stockholm Inga aktiviteter. Umeå Inga aktiviteter. Göteborg Inga aktiviteter. Lund Inga aktiviteter.

3 7. Framtida aktiviteter Föreningen som helhet: Höstkonferens (se punkt 13). Anna Maria besöker studenterna: Stockholm 18 september, Lund 21 september, Umeå i samband med Presens 1 oktober. Hon ska presentera Ess och bjuda in till höstkonferensen. Vi har tidigare pratat om att skicka en representant till Svenska dyslexiföreningens konferens, men det är för sent att anmäla sig. Vi hade också en allmän diskussion under mötet: Vi borde kolla vilka som faktiskt är medlemmar när folk anmäler sig till träffarna. De som inte är det ska få tillbaka ett mejl om att vi vill att de ska bli medlemmar. Mathilda och Malin börjar skriva en rutin för kontrollen. Stockholm: Catharina Nyström Höög, 19 oktober. Kontakt med Saga Bendegaard, inget datum bestämt. Kontakt med Daniel Wojahn, inget datum bestämt. Spelkväll under hösten. En medlem föreslog på Facebook att vi skulle ha en kväll med språkspel. Detta kan bli en aktivitet för flera orter.

4 Umeå: Sektionspeppsmöte, preliminärt 8 september. Aktivitetskväll i samband med Anna Marias besök kanske spelkväll? Eventuellt en träff senare i höst där några av de nyutexaminerade studenterna får prata om klassens uppsatser. Göteborg: Träff om vad som händer efter examen, preliminärt 31 augusti. Om att starta eget, leta uppdrag och jobb med mera. Anna Maria kommer vara med och berätta om sina erfarenheter. Lund: Medlemsträff eftermiddagen den 21 september, liknande den i Göteborg, i samband med att Anna Maria besöker studenterna.

5 8. Kassörens rapport Medlemsfakturorna har gått ut via mejl. Vi har upptäckt att vissa adresser inte funkar, så vi jobbar på att hitta de personerna (bland annat genom Facebook-gruppen Alla från språkkonsultlinjeprogrammet). Mathilda har deklarerat. Hon hade egentligen gjort det redan vid förra mötet, men glömde berätta det då. Mathilda kollar vilka som fortfarande behöver hittas. Alla hjälps åt att hitta dem. Vi har fått fakturor från Binero. Den ena är för själva webbhotellet. Vi har företagspaketet, som kostar kronor inklusive moms. Den andra fakturan är för domännamnet och ligger på 119 kronor inklusive moms. Vi beslutade att Mathilda ska betala dem. 9. Medlemshantering Malin har hittat några olika förslag. Vi siktar på att ha offerter till nästa möte. Malin och Anna Maria skriver kravspec, skickar till styrelsen och tar sedan in offerter.

6 10. Kolla definitionen av klarspråk Definitionen är kvar. Vi ska ha en kopia av definitionen i rutinen för förvaltningen av definitionen och även på vår webbplats. På webben ska vi också ha med en förklaring om att definitionsarbetet är en av sakerna som Ess har gjort, och att språkkonsulter kan mycket mer än klarspråk också. Sara lägger in definitionen i rutinen. Malin skriver utkast till webbplatsen. 11. Nyhetsbrevet Deadline är 12 augusti. Utskicksdatum är 19 augusti. Innehåll: - Ordföranden har ordet - Myndigheten, texten och läsaren. Myndighetsinformation i lättläst version av Camilla Forsberg. - Främja integration med lättläst informationsjournalistik av Lina Nordstrand. - Blänkare om fakturorna har gått ut. - Blänkare om hur många som snart ska börja på programmet. - Blänkare om att vi vill ha forskningsförslag att vidarebefordra till Catharina Nyström Höög (som också blir extra reklam för den träffen). - Månadens språkkonsult Anna Maria Anna F Anna T-L

7 12. Övriga frågor a. Protokollrutiner I rutinen för protokoll står det: Inom 1 vecka från mötesdagen ska protokollet justeras, skickas ut till samtliga styrelsemedlemmar samt publiceras på medlemswebben på Ess webbplats. Detta ska vi försöka börja följa från och med nu. Några protokoll saknas i protokollpärmen. Anna T-L är inte i Umeå för tillfället, men ska kolla vilka det handlar om så snart hon är tillbaka. Anna T-L b. Presens Anna Maria och Anna blir representanter på Presens. Vi kan kanske också få med någon student. Tidigare år har studenter kunnat få rabatt på konferensen, och det vore förstås bra om vi ska betala in någon student. Vi har gjort ungefär en tredjedel av språktipsen A Ö som vi ska dela ut. Anna Maria frågar om rabatt. Alla fortsätter lägga till. Sara sammanställer. c. Studentuppsatser Vi vill presentera de nyutexaminerade studenternas uppsatser på Facebook. Vi ska presentera dem temavis och berätta ungefär vad studenterna har kommit fram till, och förstås länka till uppsatserna. Anna ansvarar för Umeå. Mathilda ansvarar för Göteborg.

8 13. Heldagskonferensen i höst a. UR Anna Maria har pratat med en från UR om att filma konferensen. Han undrade vad den skulle handla om och Anna Maria gav en kort beskrivning, men sedan har hon inte fått något mer svar. Hon ska följa upp nu när vi har fått några föreläsare klara. Anna Maria b. Föreläsare, panel Föreläsare - Astrid, logoped (Frej) - Maria McShane ur beställarperspektivet. Om satsningen på Minibladet och tips till beställare. (Anna Maria) - Ulla Boman om skiftet från Centrum för lättläst till Myndigheten för tillgängliga medier. (Anna Maria) - Camilla Forsberg om sin uppsats om lättläst myndighetsinformation. (Anna F) Panel Malin Bergendal och Camilla Forsberg har tackat ja till att vara med i panelen. Den består nu av - Helena Englund Hjalmarsson - Malin Bergendal, som arbetar med svenska som andraspråk och har varit redaktör för Sesam. - Någon från DO. - Någon från Dyslexiföreningen. - Camilla Forsberg.

9 Ersättning Vi väntar på svar om arvoden. Alla ansvarar för de föreläsare som de har kontakt med. Maria McShane har tackat ja till ett arvode på kronor plus ersättning för resa och boende. Vi ska kolla om det står något i konferensrutinen om det brukar vara vi eller föreläsarna som bokar resa och boende. Anna Maria c. Pris Förra året var priset kronor för fullt betalande, 900 för medlemmar och 500 för studentmedlemmar. Vi beslutade att höja fullpriset till kronor och medlemspriset till kronor. Studentmedlemspriset får fortsatt vara 500 kronor. Om någon från en annan kategori hör av sig, till exempel en student som inte läser till språkkonsult, får vi diskutera vilket pris de ska betala. Ett förslag är kronor, alltså samma som för medlemmar. d. Inbjudan Enligt konferensrutinen ska inbjudan ut senast 6 september. Utkastet behöver vara klart innan nästa möte. Mathilda och Emelie skriver ett utkast. e. Program Alla ber de föreläsare som de har haft kontakt med om ett underlag.

10 f. Rollfördelning (Läs mer i konferensrutinen om vad respektive roll innebär.) Talaransvarig: Alla ansvarar för dem som de har kontaktat. Programansvarig: Inte bestämt än. Trycksaksansvarig: Anna Maria. Utvärderingsansvarig: Inte bestämt än. Konferensmejlansvarig: Anna T-L. Anmälningsansvarig: Anna T-L. Skapa anmälningsformulär (vi brukar använda Google forms), ta emot och bekräfta anmälningar. Inbjudningsansvarig: Mathilda och Emelie skriver inbjudan. Malin skickar ut. Tidigare har vi skickat ut inbjudan som en pdf, men vi vill börja skicka den som ett vanligt utskick. Malin ändrar i rutinen. Schemaläggare för dagen: Inte bestämt än. g. Sponsorer Vi beslutade att inte söka sponsorer i år. Språkkonsultföretag har väldigt olika förutsättningar för att kunna sponsra, vilket kan ge exponering som upplevs som orättvis. Andra typer av företag kanske inte ens är intresserade av att sponsra, och det är ett stort arbete att söka efter sponsorer. h. Övrigt Vi ska inventera vilka böcker vi har. Vi ska leta efter vår rollup. Vi pratade om att göra en annan sorts namnskyltar: en bricka att hänga runt halsen med namn på ena sidan och programmet på andra. Det kan också stå om man Sara Sara

11 har beställt specialkost. Vi ska prata med lokalen i förväg. Om det går ska vi ta reda på vad de har för meny, och vi ska fråga vilken information de behöver ha av oss om till exempel kost. Vi ska inventera vilket konferensmaterial (till exempel mappar) vi har. Anna Maria Sara

12 14. Nästa möte 2 september Preliminära datum för kommande möten (alltid 18.00): 5 oktober 5 november (i Stockholm vi förbereder också mappar och annat för konferensen) 7 december Frågor att diskutera på ett framtida möte: - Ska vi samla förslag på ämnen och frågeställningar till forskning och uppsatser? - Ska vi beställa forskning? - Genom vilka kanaler ska styrelsen kommunicera med varandra? - Ska vi samla lönestatistik? - Vad har vi för målgrupp för vår Facebook-sida? - Vilka sorts aktiviteter ska vi ha med i kalendern på webbplatsen? - Kommunikatör har börjat användas i betydelsen säljare. Kan vi göra något för att motverka det? - Kan vi få in en definition av språkkonsult i Arbetsförmedlingens yrkeslista? Man får skicka in en beskrivning som de tar ställning till. 15. Mötet avslutades

13 Vid protokollet Justeras Anna Tillas-Lindberg Anna Folkesson

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 1 september 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 1 september, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Frej Persson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 11 januari 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 11 januari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Annasara Jaensson, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 juni 2015 Plats: Skype Tid: Måndag 8 juni, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Sara Rösare, Malin Bornhöft, Frej

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 februari 2016 Plats: Skype Tid: Måndag 8 februari, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Malin Bornhöft, Mathilda Lefin Matz, Anna

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 19 maj 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 19 maj, kl. 18.00. Närvarande: Resare, Emelie Eriksson, Rösare, Annasara Jaensson, Mathilda Lefin Matz,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 april 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 15 april 2015, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson, Malin Bornhöft, Sara Rösare,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 8 maj 2015 Plats: Skype och Språkkonsulternas kontor i Stockholm. Tid: Fredag 8 maj, kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Emelie Eriksson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Maria Hultberg, Sara Rösare, Anna-Sara

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 16 juni 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 16 juni 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Malin Bornhöft, Sara Franzén, Anna Tillas-Lindberg,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 december 2011 Plats: Engelbrektsgatan 29, c/o Bombus kreativa kollektiv Tid: tisdag 13 december 2011, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 maj 2016 Plats: Skype Tid: onsdag 11 maj kl. 18.00. Närvarande: Anna-Maria Resare, Michaela Gesther, Sara Rösare, Anna-Sara Jaensson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 15 december 2014 Plats: Skype Tid: Måndag 15 december 2014, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Plats: Hemma hos Kristina Froelich, Sockenvägen 554 Tid: onsdag 23 juni 2010, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg, Eva Melin,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 december 2016 Plats: Skype Tid: tisdag 6 december kl. 18.00. Närvarande: Sara Rösare, Annasara Jaensson (avvek vid punkt 12d, kl. 19.03.),

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-09-19 2015-09-20 Möte nr 7/2015 Plats: Victoria Tower, Stockholm 137-160 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Maria Pettersson, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Jonas Bygdén (t om 142),

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 juni 2013 Plats: Skype Tid: torsdag 13 juni 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Selinder, Sara Franzén och Kristina Froelich.

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 september 2013 Plats: Skype Tid: onsdag 18 september 2013, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Bryntesson, Erik Svensson, Selinder, Magdalena

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 20 april 2013 Plats: Språkkonsulterna, St Eriksgatan 17, Stockholm Tid: lördag 20 april 2013, kl 14.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Bryntesson,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda

To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum Sofia, Rikard, Lars, Susanna, Lena, Kari, EvaTua, Jessica, Christina, Fredrik, Ingela, Linda Protokoll fysiskt styrelsemöte i Stockholm Polismuseum och Etnografiska museet To 29 augusti 2013 kl. 10.00-18.00 (middag) Fre 30 augusti 2012 kl. 9-15.00 Dagordning To 29 augusti Start kl 10 på Polismuseum

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 13 januari 2015 Plats: Skype Tid: Tisdag 13 januari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Ingrid Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 10 januari 2017 Plats: Skype Tid: tisdag 10 januari kl. 18.00. Närvarande: Annasara Jaensson, Anna Maria Resare, Emelie Eriksson (anslöt

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

HGK Strategikonferens 2015

HGK Strategikonferens 2015 Protokoll: Strategikonferens och styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2015 Mötestid: 9-12 oktober 2015 enligt program Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Hans Gustavsson (HG), Berndt Lundberg (BL),

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 16 augusti 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 16 augusti kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Annasara Jaensson (avvek kl. 19.05 vid punkt

Läs mer

ESS Lounge: Högtalare samt ljus hyrs in för 500 kronor. Tilltugg samt övrigt material kommer att köpas in av föreningen.

ESS Lounge: Högtalare samt ljus hyrs in för 500 kronor. Tilltugg samt övrigt material kommer att köpas in av föreningen. Styrelseprotokoll 2011-09-12 Plats: Ny 300 Närvarande: Amanda Ask Anders Olsson Frida Rådmark Gabriella Törnström Johan Sörensson Malin Ingman Wettler Martin Nilsson Viktoria Lethander Larsson 1 Johan

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #7 som ägde rum 2015 11 23 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 4, perioden 2012-14 avseende 60 85 Plats: IOGT-NTO Klara, Stockholm Tid: Fredagen den 9 november, kl 13.00 19.00. Närvarande: Erik Söderberg, ordförande

Läs mer

Välkommen som partner i Medicon Weekend!

Välkommen som partner i Medicon Weekend! Välkommen som partner i Medicon Weekend! Medicon Weekend så går det till! Målet med Medicon Weekend Synlighet kring hur Medicon Village bidrar till att skapa tillväxt Medicon Week(end) tillsammans med

Läs mer

Webbstrategi. Strategi. Fastställt av. Kommunikationsdirektör. Datum för fastställande 2010-12-06. Giltighetstid. Tillsvidare.

Webbstrategi. Strategi. Fastställt av. Kommunikationsdirektör. Datum för fastställande 2010-12-06. Giltighetstid. Tillsvidare. Webbstrategi Strategi Fastställt av Kommunikationsdirektör Datum för fastställande 2010-12-06 Giltighetstid Tillsvidare Ansvarig funktion Kommunikationsdirektör Målgrupp Alla förvaltningar i Sundsvalls

Läs mer

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 151025: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Johanna Mäkinen, Kornelia Johansson, Joakim Skoog Närvarande:

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-09-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Victoria Strid, Lisa Pettersson, Sandra Klang, Ida Reimegård, Tahra Åhrberg, Elin Frånlund, Mathilde Holmer, Hannah Matkala

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar 2016 Nästa rev. 2018 ASTA Astma- och Allergi- och KOL sjuksköterskeföreningen Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar Innehåll: Sidan Fas 1 Uppstart 3 Fas 2 Ett år före ASTA dagarna

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Mötesordförande: Andrea Åhlin. Närvarolista: 1 Mötet öppnades av AÅ 17.24. 2 Formalia. AÅ valdes till mötesordförande. SJ valdes till mötessekreterare

Mötesordförande: Andrea Åhlin. Närvarolista: 1 Mötet öppnades av AÅ 17.24. 2 Formalia. AÅ valdes till mötesordförande. SJ valdes till mötessekreterare Styrelseprotokoll för SNAPS styrelse möte 2013-02-14 Kl. 17.15 Plats: Pharmen Swedish National Association of Pharmaceutical Students Mötesordförande: Andrea Åhlin Närvarolista: SNAPS Styrelse: Ordförande

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110407. STAFFANSTORP Framtidens kommun STAFFANSTORP Framtidens kommun 1 Innehållsförteckning Det nya informationssamhället sid 3 Staffanstorps kommun framtidens kommun sid 4 Det sociala medier i korta drag sid 5 Vad är wordpress sid 6 Att skriva

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

LÖRDAG 23 februari 2008

LÖRDAG 23 februari 2008 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 23 februari 2008, kl. 10.00-17.15 24 februari 2008, kl. 09.00-16.00 Plats: Närvarande: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Gunilla Åström Jansson,

Läs mer

Yrkesnätverksträff för Teckensspråkstolkar 18-19/3 2014

Yrkesnätverksträff för Teckensspråkstolkar 18-19/3 2014 Yrkesnätverksträff för Teckensspråkstolkar 18-19/3 2014 Närvarande: Ivar Wästhed, Tina Karlsson, Agneta Ekståhl-Unger, Stellan Solgård, Sara Ericsson, Angelica Grann, Camilla Nilsson. Presentation av närvarande.

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-06-23, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012 Närvarolista: Ida Johansson, Sara Pettersson, Anders Johansson, Stanislaw Bengtsson, Henrik Roos, Helga Brage, Louise Anderberg, Anders Fredholm, Johan Ahlberg. 1

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 20/år 2015 Datum: 23/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund

MÖTESPROTOKOLL Styrelsemöte: nr 20/år 2015 Datum: 23/8 Tid: 17:10(..) Plats: Styrelserummet, Kemicentrum, Lund Närvarande ledamöter: Ordförande Johanna Hallberg Informationschef Niklas Uhlin Cafémästare Trang Huynh Näringslivsansvarig Line Wänglund Forsberg Studierådsordförande Maria Lindahl AktU-ordförande Jenny

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Val av protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Årsmötet 2014 7.

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 1. Mötet öppnas 2. Dagordningen godkänns 3. Val av justerare Eva väljs till justerare. Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 februari 2012 Plats: hos Eva på Kalmgatan 15 Tid:

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-04-05, kl. 17.00 Plats: IKDC, Lund Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Lördagen den 10 oktober 2009

Lördagen den 10 oktober 2009 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 10 oktober 2009, kl. 12.00-19.00 11 oktober 2009, kl. 09.00 15.45 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat. Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10 Närvarande: Ulf Lundell, Kjell Larsson, Susanne Bergqvist, Anders Ahlström, Jennie Noren och Arri Hirvasniemi samt Mikael Brandfors och Johanna Skog som lämnade efter

Läs mer

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid

Att anordna en rallylydnadstävling. Planera i god tid Att anordna en rallylydnadstävling Planera i god tid Tänk på att vara ute i god tid med planeringen av tävlingen. Är det en officiell rallylydnadstävling som klubben ska arrangera, så ska ansökan göras

Läs mer

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10 med utlåtanden 23 Motion 7 Motion angående: Kontaktuppgifter på Eniro.se, Hitta.se m fl. Mitt förslag är att på riksnivå (eller delegerat till någon regional Hgf) utse

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 31 mars 2010 Plats: Språkkonsulternas kontor, Karlsviksgatan 16 Tid: Onsdag den 31 mars 2010, kl. 18.00 21.00 Närvarande: Eva Melin,

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Sida 1 av 7 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för årsmöte den 13 mars 2015 Plats: Citykonferensen Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm. Distansanslutning: Skype. Tid: 17.00 Närvarande:

Läs mer

Näringslivsavdelningen tipsar

Näringslivsavdelningen tipsar Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare Näringslivsavdelningen tipsar I nyhetsbrevet kan du läsa om: 24 april - Besöksnäringsfrukost 29 april - Hälsonätverksfrukost 8 maj - Företagarfrukost 8 maj

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Onsdagen 29:e Januari 2014 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 18:56 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

En guide till FirstClass

En guide till FirstClass En guide till FirstClass En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass (Windows) Starta programmet FirstClass på vanligt sätt, t.ex. genom skrivbordsgenväg eller Startmenyn/Startskärmen.

Läs mer

Vänliga hälsningar. Christina Kiernan

Vänliga hälsningar. Christina Kiernan Nyhetsbrev september 2013 Strunta i gamla invanda arbetssätt och var kreativa i era lösningar! Ungefär så uppmanade justitieminister Beatrice Ask konferensdeltagarna på Clarion Sign den 5 september att

Läs mer

Protokoll 2-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 februari 2014, SPK mellans lokal, Gubbängen

Protokoll 2-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 februari 2014, SPK mellans lokal, Gubbängen Protokoll 2-2014 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 15 februari 2014, SPK mellans lokal, Gubbängen Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Marita Simring, kassör Lena

Läs mer

Här ser ni Ebba, ett av många exempel. Hon gillar oss och förstår varför vi finns men tycker att vi inte hängt med. Det här är ganska vanligt.

Här ser ni Ebba, ett av många exempel. Hon gillar oss och förstår varför vi finns men tycker att vi inte hängt med. Det här är ganska vanligt. Bild Manus 1994 hade LO-förbunden tillsammans cirka 86 % organisationsgrad. Idag är det närmare 69 %. På bara några år har organisationsgraden sjunkit med över 15 %. Förbunden lider av olika problem men

Läs mer

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april

Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Så gör man en Klädbytardag på Miljövänliga Dagen 9 april Ordna en Klädbytardag på Sveriges största Klädbytardag den 9 april som också är Miljövänliga Dagen. Naturskyddsföreningens kretsar, ideella medlemmar

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Närvarande: Ericson Louise Rosengren Sofie Falkman Ulla Terneby Giesela Edström Karin Andersson Lena Jovén Ej närvarande: Monica Åkesson Tina Bodin

Läs mer

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo

Jag önskar dig en innehållsrik och solig senhöst! Hälsningar, Disa Karlsson Redaktör Vägledarinfo Tipsa en vän om Vägledarinfo! Nr 9, november 2015 Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare» Hej, Även i november när vi börjar få lite mörkare och mer molniga dagar så kommer solen fram ibland och

Läs mer

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna

juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna juni 2014 Till alla vänner i Klippan-sektionerna brev Sommaren närmar sig. Hoppas ni har haft en bra vår tillsammans i Klippan-sektionerna! Ta med det här nyhetsbrevet till Klippan-sektionens nästa möte

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00 Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-09-15 kl 18:30-21:30 Närvarande ledamöter: Frånvaro: Janåke Skoog Rita Lundin (anmält) Karl-Roger Johansson, Katarina Kalavainen (anmält) Ola Janfjäll,

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #14 som ägde rum 2015 03 31 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare, Kulturarna), Simon

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum 2015 11 3 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00.

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00. Arbetsordning för förbundsstyrelsen Detta är en överenskommelse för att styrelsen på bästa sätt ska arbeta med varandra. Överenskommelsen uppdateras vid behov av styrelsen. Här behandlas: 1) Förbundsstyrelse-

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Protokoll för styrelsemöte 2014-08-16 Sjöhaga pensionat Närvarande Jesper Andersson Ordförande Hanna Hellgren Sekreterare

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Luxor,Kårallen Datum: 2010-04-21 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

Studiehandledning - Vems Europa

Studiehandledning - Vems Europa Studiehandledning - Vems Europa En studiesatsning om makt och rättvisa i Europa Varför får inte EU och Europa mer plats i den svenska debatten? Det har vi också undrat. Sverige är en del av Europa och

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Sammanställningar av djupintervjuer

Sammanställningar av djupintervjuer Sammanställningar av djupintervjuer Bakgrund Under en vecka i slutet av januari 2016 genomfördes djupintervjuer runt kommunens digitala service. 12 personer intervjuades. Innan intervjuerna gjordes en

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

Structor, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Pia Larsson Wijk Sekreterare Infracontrol, Stockholm

Structor, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Pia Larsson Wijk Sekreterare Infracontrol, Stockholm TRAFIKTEKNISKA FÖRENINGEN Plats: Structor, Stockholm Närvarande: Åsa Vagland Ordförande Näringsdep, Stockholm Pia Larsson Wijk Sekreterare Infracontrol, Stockholm Lina Svensson (telefon, punkt 7) Trafikkontoret

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Lördagen den 16 januari 2010

Lördagen den 16 januari 2010 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 16 januari 2010, kl. 12.00-19.30 17 januari 20109, kl. 09.00 16.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Birgitta

Läs mer

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna!

---------------------------------------------------------------------------------- 5 mars: Vegoforum i Stockholm slår åter upp portarna! Foto: Evan-Amos/Wikimedia Commons Maten #1 och miljön ---------------------------------------------------------------------------------- NYHETSBREV FRÅN SVENSK MAT- OCH MILJÖINFORMATION NR 1, 2016 PUBLICERAT

Läs mer