Protokoll från distriktsstyrelsens möte , #695

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-06-14-15, #695"

Transkript

1 Protokoll från distriktsstyrelsens möte , #695 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mathilda Wihlborg Förkortning AGO KN MAG JI JAN PN MAO MAW Frånvarande Alexander Johansson Anton Engström Mikael Johansson Förkortning AJ AE MIJ Mötets öppnande 1. AGO öppnar mötet. 2 Val av mötesordförande att välja AGO till mötesordförande 3. Rapporter Valberedningen har startat upp sitt arbete. De ser inte i dagsläget något behov av en valberedningsutbildning. Vi har en väsentlig fördröjning av att skicka in kvitton, betala räkningar och attestering. Något som vi måste bli bättre på. Ordföranden gör en uppdelning om vem som är på kansliet när för att säkerställa att någon av dem är på kansliet en gång i veckan. PN påminner utskotten om att lämna in kvitton i god tid. PN ska hålla i en halvårsträff med utskotten och diskutera hur deras arbete går samt påminna om hur vi hanterar utlägg. Det är viktigt att vi påminner om vikten av att boka lokal på kansliet.

2 Vi har haft en grillkväll med distriktsledningen. Vilket var väldigt trevligt och uppskattat. En tanke som lyftes var att nästa år kanske ha någon mer aktivitet under kvällen. JI har haft ett möte med Tanums kommun angående Kragenäs. Vilket upplevdes som något som behövs en gång om året. Vi har ett livsmedelstillstånd. Vi har inget användningsförbud på duscharna men uppmanas av kommunen att inte använda dem. Vi har haft ett äskandemöte med stiftelsen och vi har fått vårt äskande inför 2015 beviljat. Distriktets blogg har startat upp och just nu är det AGO och Emil Matsson som administrerar den. Vi måste i år deklarera senast 1 juli för förra året eftersom vår befrielse av att deklarera har gått ut. JAN söker igen om en befrielse från att deklarera. Inget nytt med nytt kansli. 4. Kulturkalaset Planeringsgruppen för Kulturkalaset tycker det går bra. De har en liten oro för antalet funktionärer men det är samtidigt svårt att ha koll på det redan nu. De ska låna tält från Kragenäs. Diskussion om förskott till Kulturkalaset. Ska vi ge ut förskott för luncher för Kulturkalaset? Eller får varje enskild person som är funktionär på Kulturkalaset betala själva och därefter lämna in kvitto för sitt utlägg? att förskott kan delas ut till arrangemangsansvarig efter attest. Förskott delas ut i begränsad omfattning. Förskott ska redovisa snarast möjligt. 5. Anställda MAO rapporterar: Våra anställda mår bra. Susanne anser att det har varit balanserat med arbetsbelastningen. Sandra tycker det har varit väldigt mycket under våren men uttrycker samtidigt lite oro över att det kommer vara lite att göra under hösten. Tanken är att inför varje arrangemang att en från styrelsen och en från arrangemangsgruppen sätta sig ner och diskutera hur mycket Sandra kommer vara involverad i arrangemanget. Samarbetet med Västra kansliet verkar fungera ganska bra just nu. Det kan vara bra att Susanne och ett par från styrelsen sätter sig ner och diskuterar med Kragenäsgruppen samarbete och förväntningar inför 2015 samt gör en utvärdering av denna sommar.

3 Sandra har lyft att hon upplever att hon blir jagad på sin fritid. Vi poängterar att hon får sätta ner foten, vara konsekvent och att vi stöttar henne i detta. 6. Kansli Vi har bytt larmet. Den enda skillnaden är att MAO, MIJ och Mattias Welle är de enda som kan återställa larmet. Månadskostnaden är lägre. Vi behöver ha mer tydlig information om larmet. Instruktionslappen på kansliet bör ändras. att uppdra åt MAO att se till att en ny instruktionslapp skrivs och sätts upp samt att meddela mer information till styrelsen angående det nya larmet. 7. Nytt märke PN har skickat två offertförfrågningar och har fått en offert från BE Reklambyrå. Kostnaden skulle vara (36025 inklusive moms) Det skulle ta ca 2 veckor att få det färdigt inklusive ett uppstartsmöte där han får möjlighet att diskutera våra önskemål och syfte. att anta offerten och att uppdra åt PN att kontakta BE reklambyrå och kontrollera att allt i offertförfrågan ingår i offerten och tar på sig att förhandla om så inte är fallet. JI reserverar sig mot beslutet. Se bilaga 1 att vi utvärderar processen med nytt märke i september. 8. Kragenäs JI rapporterar: Sommaren är här. Första gruppen har anlänt och vi har grupper bokade fram till vecka 33/34. Det kommer bli ca lägernätter i sommar. Vilket är ovanligt mycket. Något som är väldigt roligt. Det är en del saker kvar att fixa inför i sommar. Frysplan har blivit rensat. Kragenäsgruppen har läget under kontroll. Vi har redan fått in bokningar inför nästa sommar. Det är tråkigt att Liv@ inte valde Kragenäs som lägerområde. Det föll på att det inte finns något kök på Kragenäs och att lägerängarna ansågs vara för dåliga. Men det är viktigt att DS och Kragenäsgruppen tänker positivt och att vi nu kan satsa på att bygga upp strukturer och jobba med utvecklingen. DS och Kragenäsgruppen måste bli ännu bättre på att marknadsföra Kragenäs. Det är även bra att vi är tydliga med att visa på den beredskapen med lägerängarna som vi har. Det är viktigt att vi som styrelse har koll på våra egendomar, känner för dem och kan svara på frågor om de ställs.

4 Det behövs en uppdragsbeskrivning för en ordföranderoll för Kragenäs. Kragenäs behöver utvärderas efter sommaren och så tidigt så möjligt så att det går bra samman med äskandeprocessen. 9. Uppdragsbeskrivningar Diskussion om uppdragsbeskrivningar för DS Se bilaga Uppdragsbeskrivning ordförande Kragenäsgruppen Diskussion om denna. Se bilaga Sommarrutiner att godkänna sommarrutinerna. Fördelning av vem som är postansvarig under veckorna gjordes. 12. Distriktsstämma/årsmöte Planeringsgruppen anser att upplägget för stämman förra året var bra. De har kontaktat Fiskebäcks missionskyrka och frågat om vi kan vara där igen. DS diskuterade huruvida det var en bra lokal eller inte. DS vill ha förhandlingarna kring bord. Vi planerar för 200 personer. Det ska gå att äta utan stök. Det ska vara enkelt att ta sig dit med kollektivtrafik. Forum på stämman: DS vill tänka nytt. Kan vi göra stämman på något annorlunda sätt? Kan vi göra plenumförhandlingen på ett nytt sätt? Detta är det enda stora arrangemanget i höst. Hur kan vi göra stämman på ett lyckat sätt och samtidigt få den demokratisk? Hur lockar vi dit fler om vi gör det på ett annat sätt? Nedan följer tankar över hur vi kan tänka nytt kring stämman: - Kan vi ha ett rutarrangemang parallellt? - Klistermärken på påverkanstorget? - Skattjakt? - Hur kan vi göra handlingarna roligare? - Hur kan vi involvera utskotten och råden. Ge de en särskild uppgift? Planeringsgruppen tar tacksamt emot tips på fler förslag. 13. Scouternas stämma DS vill ordna stöd för att underlätta för våra kårer att åka. AGO och PN har pratat med övriga distrikt. Tanken är att vi har gemensamma ombudsträffar med scouter från alla samverkansorganisationer i Göteborg. Det underlättar för att skapa en Göteborgs känsla och knyta kontakter. Samordnare för Scouternas stämma är ännu oklart. AGO frågar runt lite. AGO diskuterar med stiftelsen hur de kan stötta våra kårer att delta på demokratijamboreen.

5 Boende och resa Vad vill ordna? Vi har pengar för buss och ombuden får ordna med sitt eget boende att vi ordnar en buss som är gratis för ombud, subventionerar för observatörer. Vi samordnar ombudsträffar. Ombuden betalar sin avgift att vi säger till utskotten att de får budgetera inom sin budget för att deltaga på scouternas stämma och diskutera syftet med att de åker. att om någon från DS åker som ombud från sin kår så får kåren ta kostnaden och då subventionerar inte distriktet. att vi betalar kostnaden för DS inklusive resa, boende och deltagaravgift. att råden får inkomma med en önskan om subventionering av deltagandet. 14. Styrgruppens uppgift är att stötta och bolla med LÄKO samt att se till att lägret uppfyller det ursprungliga syftet. Vi har i dagsläget en person i styrgruppen. Styrgruppen tar beslut i konsensus. Vi lyfter frågor via AE som diskuterar med styrgruppen och som sedan tar det med LÄKO. Vi är oroade över att det inte finns något dokument över riskfördelning mellan organisationerna. Hur gör vi för att vårt deltagande i styrgruppen ska fungera? Det är något vi måste ta med oss och fundera över. att vi lyfter med styrgruppen att diskutera att hemsidan borde vara tydligare med att det är ett scoutläger. att vår andel i risk är som förslag till styrgruppen. 15. Höstutskick att vi vill göra ett höstutskick till alla våra medlemmar över 15 år. Vilket blir en kostnad på ca :- att vi ska skicka ut en folder till varje kår. att deadline för saker som ska vara med är den 10 juli. att KUT får fria händer att designa utskicket. Mötets avslutande AGO avslutar mötet.

6

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-05-08, #694

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-05-08, #694 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-05-08, #694 Närvarande Magnus Bernhardson Karolina Karlsson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mikael Johansson Alexander Johansson Adjungerade

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-10-07, #699 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Anton Engström Mikael

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-03-10, #692

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-03-10, #692 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-03-10, #692 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Karlsson Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mikael Johansson Anton

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-04-02, #693

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-04-02, #693 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2014-04-02, #693 Närvarande Anna Gottfridsson Magnus Bernhardson Karolina Karlsson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson Mikael Johansson Adjungerade

Läs mer

Protokoll 2015:6 1. INLEDNING. Frånvarande. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan

Protokoll 2015:6 1. INLEDNING. Frånvarande. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan Protokoll 2015:6 Styrelsemöte 2015:6, Närvarande Anna Gottfridsson Jenny Irwert Karolina Natt och Dag Panagiotis Johan Nikolis Jan Månson Magnus Bernhardson Frånvarande Markus Forsgren David Udén Micael

Läs mer

Protokoll 2015:7 1. INLEDNING. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande och sekreterare. 1.3 Godkännande av föregående mötesprotokoll 2015:6

Protokoll 2015:7 1. INLEDNING. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande och sekreterare. 1.3 Godkännande av föregående mötesprotokoll 2015:6 Protokoll 2015:7 Styrelsemöte 2015:7, Närvarande Förkortning Anna Gottfridsson AGO Karolina Natt och Dag KN Jenny Irwert JI Närvarade från 1.1-2.3, 2.6 Markus Forsgren MF Närvarade från 2.4-2.5 Panagiotis

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 17-18/8 2013. #685

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 17-18/8 2013. #685 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 17-18/8 2013. #685 Närvarande Anna Gottfridsson Magnus Bernhardson Mikael Johansson Jenny Lindström Calvin Jan Månsson Pernilla Niemi Frånvarande Mathilda Wihlborg

Läs mer

Protokoll 2016:11 Datum:

Protokoll 2016:11 Datum: 2016:11 Datum: 2016-10-11 Närvarande Förkortning Anna Arndt AGO Magnus Bernhardson MAG (ej efter punkt 6.1.2) Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Panagiotis Nikolis PJN Jakob Revellé JR David Udén DU Frånvarande

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens upptakt , #690

Protokoll från distriktsstyrelsens upptakt , #690 Protokoll från distriktsstyrelsens upptakt 2014-01-11-12, #690 Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Karlsson Magnus Bernhardson Mikael Johansson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Micael Andreasson

Läs mer

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013.

Kort genomgång av de policyer som finns i nuläget. En del behöver justeras, då de antogs i slutet av 2013. Protokoll 2015:1 Närvarande Anna Gottfridsson Pernilla Niemi Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Magnus Bernhardson Markus Forsgren Tobias Stellert David Udén Frånvarande Panagiotis Jotis

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2013-09-05, #686

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2013-09-05, #686 Göteborgs Scoutdistrikt 2013-09-05 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2013-09-05, #686 Närvarande Anna Gottfridsson Micael Andreasson Karolina Karlsson Magnus Bernhardson Mikael Johansson Jenny Lindström

Läs mer

Protokoll 2016:10 Datum:

Protokoll 2016:10 Datum: Protokoll 2016:10 Datum: 2016-09-19 Närvarande Jenny Irwert Jan Månsson Panagiotis Nikolis Jakob Revellé Marcus Sannevik Tobias Stellert David Udén Frånvarande Magnus Bernhardson Anna Gottfridsson Pernilla

Läs mer

Protokoll 2016:3 Datum:

Protokoll 2016:3 Datum: Protokoll 2016:3 Datum: 2016-02-25 Närvarande Förkortning Magnus Bernhardson MAG Anna Gottfridsson AGO Jenny Irwert JI, ej punkt 1 Jan Månsson JAN Panagiotis Nikolis PJN Jakob Revellé JR Marcus Sannevik

Läs mer

Protokoll 2016:13 Datum:

Protokoll 2016:13 Datum: Protokoll 2016:13 Datum: 2016-12-05 Närvarande Anna Arndt Magnus Bernhardson Jenny Irwert Pernilla Niemi Jakob Revellé Marcus Sannevik David Udén Frånvarande Jan Månsson Panagiotis Nikolis Anki Sandklef

Läs mer

Protokoll 2016:6 Datum:

Protokoll 2016:6 Datum: Protokoll 2016:6 Datum: 2016-05-16 Närvarande Magnus Bernhardson Anna Gottfridsson Jenny Irwert Jan Månsson Panagiotis Nikolis Jakob Revellé Tobias Stellert David Udén Frånvarande Pernilla Niemi Ann-Christin

Läs mer

Protokoll 2016:12 Datum:

Protokoll 2016:12 Datum: Protokoll 2016:12 Datum: 2016-11-13 Närvarande Anna Arndt Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Jakob Revellé David Udén Frånvarande Pernilla Niemi Panagiotis Nikolis Anki Sandklef Marcus Sannevik

Läs mer

Protokoll 2017:3 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg

Protokoll 2017:3 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Protokoll 2017:3 Datum: 2017-02-27 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande: Förkortning: Alexander Einerskog AE Ellen Björnhage EB Jenny Irwert JI Jakob Revellé JR Fredrik Seebass FS

Läs mer

Protokoll 2018:8 Datum: & 26 Plats: Pannbergsstugan, Kragenäs

Protokoll 2018:8 Datum: & 26 Plats: Pannbergsstugan, Kragenäs 2018:8 Datum: 2018-08-25 & 26 Plats: Pannbergsstugan, Kragenäs Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Fredrik Seebass FS Anna Lundqvist AL ( endast 25/8 ) Emma Svanström EMS Malena Hedberg MH Johan Holst

Läs mer

Tävling är öppen fram till den 29 november

Tävling är öppen fram till den 29 november Kårträff 25/9 Nya hemsidan- en rundtur Webbutbildning för kårer Nytt distriktsmärke Ny distriktstruktur Extra lägerbidrag Årsmötet/Stämman- viktigaste frågorna Regionala utbildningar Västra kansliet Gruppdiskussion

Läs mer

Protokoll 2017:02 Datum: /05 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg

Protokoll 2017:02 Datum: /05 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Protokoll 2017:02 Datum: 2017-02-04 02/05 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande Förkortning Alexander Einarskog AE Ellen Björnhage EB Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Jakob Revellé JR

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt 2018:12 Datum: 2018-11-25 Plats: Purpursnäckan Tid: 09-15 Matlagning: JR Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Fredrik Seebass FS Ellen Björnhage EB Emma Svanström EMS Malena Hedberg MH ( via telefon

Läs mer

Protokoll 2015:4 1.INLEDNING

Protokoll 2015:4 1.INLEDNING Protokoll 2015:4 Styrelsemöte 2015:4, Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Markus Forsgren David Udén Panagiotis Johan Nikolis Jan Månson Magnus Bernhardson

Läs mer

Protokoll 2017:6 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg

Protokoll 2017:6 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Protokoll 2017:6 Datum: 2017-05-18 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande Förkortning Alexander Einerskog AE Ellen Björnhage EB Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Jakob Revellé JR, enbart

Läs mer

Protokoll 2015:3 1. INLEDNING. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan

Protokoll 2015:3 1. INLEDNING. 1.1 Mötets öppnande. 1.2 Val av mötesordförande. 1.3 Godkännande av föredragningslistan Protokoll 2015:3 Styrelsemöte 2015:3, Närvarande Förkortning Anna Gottfridsson AGO Karolina Natt och Dag KN Jenny Irwert JI Markus Forsgren MF David Udén DU Panagiotis Johan Nikolis PJN Jan Månson JAN(medverkar

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande och mötessekreterare

Göteborgs scoutdistrikt. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande och mötessekreterare 2018:11 Datum: 2018-11-06 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Tid: 18.00 22.00 Matlagning: EMS Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Ellen Björnhage EB Malena Hedberg MH Anna Lundqvist AL

Läs mer

Protokoll

Protokoll Protokoll 2018-05-23 Datum: 2018-05-23 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Tid: 18.00 22.00 Matlagning: FS Protokoll 2018:06 Styrelsemöte, 2018-05-23 Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR

Läs mer

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2013-11-11, #688

Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2013-11-11, #688 Protokoll från distriktsstyrelsens möte 2013-11-11, #688 Närvarande Micael Andreasson Karolina Karlsson Magnus Bernhardson Mikael Johansson Anton Engström Jenny Lindström Calvin Jan Månsson Fredrik Claesson

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 februari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 februari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 februari Datum: Plats: Löpnummer: 8 februari 2018 Ekebygg, Spannmålsgatan 14, Ekeby Möte 2, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj Datum: Plats: Löpnummer: 22 maj 2018 Bjäre Scoutkår, Grimmes väg 23 Möte 6, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande

Läs mer

Protokoll 2016:4 Datum:

Protokoll 2016:4 Datum: Protokoll 2016:4 Datum: 2016-03-20 Närvarande Magnus Bernhardson Jenny Irwert Jan Månsson Pernilla Niemi Panagiotis Nikolis Jakob Revellé Tobias Stellert David Udén Frånvarande Anna Gottfridsson Ann-Christin

Läs mer

Förslag till beslut: att lägga protokoll 2015:3 samt protokoll 2015:4 till handlingarna. Beslut: Förslaget godtas av styrelsen

Förslag till beslut: att lägga protokoll 2015:3 samt protokoll 2015:4 till handlingarna. Beslut: Förslaget godtas av styrelsen Protokoll 2015:5 Styrelsemöte 2015:5, Närvarande Anna Gottfridsson Karolina Natt och Dag Jenny Irwert Micael Andreasson Markus Forsgren David Udén Panagiotis Johan Nikolis Jan Månson Magnus Bernhardson

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt 2018:13 Datum: 2018-12-10 Plats: Purpur Tid: 18-22 Matlagning: Fredrik Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Fredrik Seebass FS Ellen Björnhage EB Emma Svanström EMS Malena Hedberg MH Johan Holst JH

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 1 januari Datum: Plats: Löpnummer: 14 januari 2018 Sonnarp Möte 1, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice

Läs mer

Protokoll 2017:4 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg

Protokoll 2017:4 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Protokoll 2017:4 Datum: 2017-03-28 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande Alexander Einerskog Ellen Björnhage Jenny Irwert Jan Månsson Jakob Revellé Fredrik Seebass Sara Sjögren Elin

Läs mer

Protokoll 2018:4. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. 1.3 Fastställande av föredragningslista. Göteborgs scoutdistrikt

Protokoll 2018:4. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. 1.3 Fastställande av föredragningslista. Göteborgs scoutdistrikt 2018:4 Närvarande Förkortning Jakob Revellé JR Ellen Björnhage EB Alexander Einerskog AE Fredrik Seebass FS Malena Hedberg MH Johan Holst JH Anna Lundqvist AL Martin Weibull MWE Sara Sandberg SSA Emma

Läs mer

Protokoll 2016:1 Datum:

Protokoll 2016:1 Datum: Protokoll 2016:1 Datum: 2016-01-17 Närvarande Förkortning Magnus Bernhardson MAG Anna Gottfridsson AGO Jan Månsson JAN närvarande på punkt 1.1-2.7, 3.1-3.3 Pernilla Niemi PN Panagiotis Nikolis PJN Jakob

Läs mer

Protokoll 2018: Inledning. 1.1 Mötets öppnande

Protokoll 2018: Inledning. 1.1 Mötets öppnande 2018:02 Styrelsemöte 2018:02, 5/2 2018 Närvarande Jakob Revellé Ellen Björnhage Alexander Einerskog Fredrik Seebass Malena Hedberg Johan Holst Anna Lundqvist Martin Weibull Sara Sandberg Frånvarande Emma

Läs mer

Protokoll 2016:8 Datum: /28

Protokoll 2016:8 Datum: /28 Protokoll 2016:8 Datum: 2016-08-27/28 Närvarande Förkortning Magnus Bernhardson MAG Anna Gottfridsson AGO Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Panagiotis Nikolis PJN (ej punkt 2.3 2.8, 3.3 5 och 6.2 8.4) Jakob

Läs mer

Distrikstsstyrelseprotokoll 4

Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Datum: Falkenberg 2018-08-16 Plats: Falkenbergs Scoutgård Löpnummer: 4 Deltagare NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Terese Pålsson Vice ordförande Markus Svensson, Falkenbergs

Läs mer

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang ARRANGEMANGS- GUIDE Er väg till ett bättre arrangemang Uppdaterad mars 2017 INNAN ARRANGEMANGET Första mötet träffas ni som har ansvaret för arrangemanget. Sammankallande är den som har huvudansvaret.

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt

Göteborgs scoutdistrikt Göteborgs scoutdistrikt Arrangemang 2014 Introduktion 2 Hej 2014 kommer sprudla av aktiviteter för dig som scout i Göteborgs scoutdistrikt! Här i arrangemangsfoldern finns de datum som redan är satta inför

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt

Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt Distriktsstyrelsemöte Upplandsslättens scoutdistrikt 17 augusti 2014, 10.00, DS-lokalen Närvarande: Mia, Tomas, Elsa, August, Ylva, Agnes, Petter Frånvarande: Malin, Matilda 1. Mötet Öppnas 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

Protokoll 2016:7 Datum: /12

Protokoll 2016:7 Datum: /12 Protokoll 2016:7 Datum: 2016-06-11/12 Närvarande Förkortning Magnus Bernhardson MAG Anna Gottfridsson AGO Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Pernilla Niemi PN Panagiotis Nikolis PJN Ann-Christin Sandklef

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 7 augusti

Protokoll Distriktstyrelsemöte 7 augusti Protokoll Distriktstyrelsemöte 7 augusti Datum: Plats: Löpnummer: 14 augusti 2018 Ekebygg, Ekeby Möte 7, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

Protokoll 2018:5. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. Göteborgs scoutdistrikt. Distriktsstyrelsemöte 2018:5

Protokoll 2018:5. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av protokolljusterare. Göteborgs scoutdistrikt. Distriktsstyrelsemöte 2018:5 Protokoll 2018:5 Datum: 2018-05-01 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Tid: 09.00 17.00 Matlagning: EB Närvarande Jakob Revellé Ellen Björnhage Fredrik Seebass Malena Hedberg Martin Weibull

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Datum: Plats: Löpnummer: 1 maj 2018 Påarp Scoutkår Möte 5, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

Protokoll 2016:5 Datum:

Protokoll 2016:5 Datum: Protokoll 2016:5 Datum: 2016-04-21 Närvarande Förkortning Magnus Bernhardson MAG Anna Gottfridsson AGO Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN Pernilla Niemi PN, närvarade ej punkt 4.3 till 7.1 och punkt 7.3 till

Läs mer

Göteborgs scoutdistrikt. Ellen Björnhage ET (ej punkt 3.1, 3.2 samt Kragenäs) Fredrik Seebass Jan Månsson JAN (endast punkt 3.1 samt 3.

Göteborgs scoutdistrikt. Ellen Björnhage ET (ej punkt 3.1, 3.2 samt Kragenäs) Fredrik Seebass Jan Månsson JAN (endast punkt 3.1 samt 3. Protokoll 2017:11 Datum: 2017-11-12 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande Förkortning Ellen Björnhage EB Elin Tinglöf ET (ej punkt 3.1, 3.2 samt 1.4.1 Kragenäs) Fredrik Seebass FS Jan

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 10 december

Protokoll Distriktstyrelsemöte 10 december NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 10 december Datum: Plats: Löpnummer: 6 december 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 10, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes scoutdistrikt den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Protokoll nr 442 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för den 1-2 februari 2014 på Göransborg. Närvarande: Lars-Ingmar Olsson (Ordf) Henrik Sandén (v ordf) Anna Åkesson Catarina Catta Svensson

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 juni. Datum: Plats: Löpnummer: 15 juni 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 5, år Dagordningspunkter

Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 juni. Datum: Plats: Löpnummer: 15 juni 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 5, år Dagordningspunkter NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 juni Datum: Plats: Löpnummer: 15 juni 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 5, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 14 januari

Protokoll Distriktstyrelsemöte 14 januari NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 14 januari Datum: Plats: Löpnummer: 14 januari 2017 Haglekulla, Stidsvig Möte 1, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Protokoll 2017:1 Datum:

Protokoll 2017:1 Datum: Protokoll 2017:1 Datum: 2017-01-16 Närvarande Alexander Einerskog Jenny Irwert Jan Månsson Jakob Revellé Fredrik Seebass Sara Sjögren David Udén Frånvarande Ellen Björnhage Elin Tinglöf Förkortning AE

Läs mer

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19 Scouterna Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Förord Syftet är att beskriva de rutiner och förhållningar som gäller inom kåren gällande ekonomi och redovisning. Innehållet revideras av kårstyrelsen

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 11 december

Protokoll Distriktstyrelsemöte 11 december Protokoll Distriktstyrelsemöte 11 december Datum: Plats: Löpnummer: 3 december 2018 Ekebygg, Ekeby Möte 11, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

Protokoll 2018:3. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande, mötessekreterare och protokolljusterare. 1.2.

Protokoll 2018:3. 1 Inledning. 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande, mötessekreterare och protokolljusterare. 1.2. Protokoll 2018:3 Närvarande Jakob Revellé Ellen Björnhage Alexander Einerskog Fredrik Seebass Malena Hedberg Johan Holst Anna Lundqvist Martin Weibull Sara Sandberg Emma Svanström Närvarande, ej styrelsemedlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Under den gångna våren har vi haft matlådemöten hemma hos föreningens medlemmar. Framförallt cupcakemötet var väldigt väldigt uppskattat och välbesökt. Inför valborg träffades vi

Läs mer

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan

Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan Protokoll fört vid vårdistriktsstämma i Göteborgs scoutdistrikt, Scouterna, 22 maj 2013 i Bjurslättsskolan 1 Stämman öppnas Distriktsordförande Anna Gottfridsson inledde med att hälsa alla välkomna samt

Läs mer

Dagordningspunkter. Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 februari. Deltagare NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT

Dagordningspunkter. Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 februari. Deltagare NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 februari Datum: Plats: Löpnummer: 15 februari 2017 Rååvägen 119, Råå Möte 2, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 9 oktober

Protokoll Distriktstyrelsemöte 9 oktober Protokoll Distriktstyrelsemöte 9 oktober Datum: Plats: Löpnummer: 11 oktober 2018 Ekebygg, Ekeby Möte 9, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande. OUCI +! Datum: 17/11-09 Tid: 08.34 Plats: Linas kök Närvarande: Madeleine Lindberg, Olivia Ekman och Lina Nilsson 1 Mötet öppnade Lina öppnar mötet! 2 Val av mötesordförande Mötet väljer Olivia till mötesordförande.

Läs mer

Protokoll 2017:8 Datum: &27 Plats: Kragenäs, Myren 1, Tanumshede

Protokoll 2017:8 Datum: &27 Plats: Kragenäs, Myren 1, Tanumshede Protokoll 2017:8 Datum: 2017-08-26&27 Plats: Kragenäs, Myren 1, Tanumshede Närvarande Alexander Einerskog Ellen Björnhage Jenny Irwert Jan Månsson Jakob Revellé Fredrik Seebass Sara Sjögren Elin Tinglöf

Läs mer

Protokoll 2017:9 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg

Protokoll 2017:9 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg 2017:9 Datum: 2017-09-25 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A, Göteborg Närvarande Förkortning Alexander Einerskog AE Ellen Björnhage EB Jenny Irwert JI, ej punkt 4 och 5 Jakob Revellé JR Fredrik Seebass

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Protokoll. fört vid distriktstyrelsemötet i Västerås den 26 maj 2012

Protokoll. fört vid distriktstyrelsemötet i Västerås den 26 maj 2012 Protokoll fört vid distriktstyrelsemötet i Västerås den 26 maj 2012 Närvarande: Ordförande Johnny Mohlin, vice ordförande Jimmie Leimola, Elin Enochsson, Elin Alzén, Victor Månsson och sekreterare. 1.

Läs mer

Protokoll 2017:12 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A

Protokoll 2017:12 Datum: Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A Protokoll 2017:12 Datum: 2017-12-05 Plats: Purpursnäckan, Delsjövägen 5A Närvarande Förkortning Ellen Björnhage EB Jenny Irwert JI Jan Månsson JAN, deltog punkt 1,2 och 3 Jakob Revellé JR Fredrik Seebass

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 Västerbotten Ångermanlands Scoutdistrikt Vår vision Det här drömmer vi om: Unga som gör världen bättre If it isn t fun it isn t scouting, Robert Baden-Powell Vår uppgift: Vi ska

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 29 mars

Protokoll Distriktstyrelsemöte 29 mars NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 29 mars Datum: Plats: Löpnummer: 29 mars 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 3, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes Scoutdistrikt den 15 februari 2017 på Kansliet i Malmö.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes Scoutdistrikt den 15 februari 2017 på Kansliet i Malmö. Protokoll nr 477 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Södra Skånes Scoutdistrikt den 15 februari 2017 på Kansliet i Malmö. Närvarande: Adam Arvidsson (Ordf.) Liselott (Lotta) Hjelm Pia Johannesson

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 22/7-09 Närvarande: Andreas ( 35-47) Karin ( 35-47) Linnéa ( 35-47) Zolie ( 35-47) 35 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 36 Planering inför hösten v. 36 Carpe

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 24 september

Protokoll Distriktstyrelsemöte 24 september NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 24 september Datum: Plats: Löpnummer: 24 september 2017 Wresselstugan Möte 7, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd Ekonomiskt PM Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Fastställd 2017-08-29 Amiralsvägen 28 Landvetter Ekonomiskt_PM.odt, sid 1 av 8 Innehållsförteckning 1 Medlemsavgifter...4 1.1 Närvaro...4 2 Redovisning...4

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK LATHUND RIXHAJK SPÄNNANDE PROJEKT Rixhajken är ett av de få seniorscoutarrangemangen som återkommer varje år, därför är det extra kul om seniorscouterna kommer ihåg just Er hajk. Det ska vara roligt att

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx

Styrelsemötesprotokoll Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll 2010-04-11.docx Sverok Väst Styrelsemötesprotokoll.docx Styrelsemöte Närvarande Robert Tiinus, Rasmus Palm, Jennie Carlsson, Vargman Bjärsborn (anländer vid punkt 8 och går efter punkt 15), Johan Herrnsdorf, Mikael Ölmestig

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-01-24, kl. 18.30 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Joakim Öfverholm, Martin Brosser, Max Svensson (via telefon), Emma Carlström (revisor). 1. Mötet öppnas Mötet öppnades klockan 18:41. 2. Val av mötesordförande Cecilia Hällstrand

Läs mer

Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10)

Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10) Protokoll styrelsemöte nr 11 2010-01-09 1(10) Protokoll 2010-01-09 Styrelsemöte nr 11 Fastställd dagordning Protokoll 2010-01-09... 1 Styrelsemöte nr 11... 1 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande...

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål.

Huvudmålen är ofta formulerade visionärt, för att sedan brytas ned i delmål och i största utsträckning också i mätbara mål. Sidan 13 av 21 Verksamhetsplan 2016 Det är dags för ett nytt år! Årets verksamhetsplan bygger på samma grund som föregående år. För att tydliggöra vad det är som skall uppnås med distriktets verksamhet

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare

Frånvarande: Lucy Smalley, Jens Fahlström, Viktoria Berglund, Lena Lindgren, Anna Norberg, Sofia Flinkfeldt, 2. Val av sekreterare och justerare Protokoll styrelsemöte via Skype Måndag 6 maj 2019 kl 14.50-16.00 Närvarande: Elisabeth Corsander, Åsa Thunström, Josefine Ottosson, Karin Jonsson, Linn Nyberg Ekengren. Jennifer Shutzberg, Marcus Magnusson,

Läs mer

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi.

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Närvarande: Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Utom styrelsen: Jenny Luukkonen ( 17) Ej närvarande: Jakob Andrén Bilagor:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA!

ALLT DU BEHÖVER VETA FÖR ATT ARRANGERA EN DISTRIKTSSTÄMMA! ALLT DU BEHÖVER! VETA FÖR ATT ARRANGERA EN? DISTRIKTSSTÄMMA! Några viktiga datum! 30 april sista datum att medlemsrapportera via registret. 30 april sista dag enligt stadgarna att ha distriktets stämma.

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

FUNKTIONÄRER? NÄR SKA VI PLANERA? KONTAKTPERSONEN ROLLER I ARRANGÖRSTEAMET? DROGFRIAKTIVITET TYDLIG MÅLBILD - HUR MÅNGA? s.7

FUNKTIONÄRER? NÄR SKA VI PLANERA? KONTAKTPERSONEN ROLLER I ARRANGÖRSTEAMET? DROGFRIAKTIVITET TYDLIG MÅLBILD - HUR MÅNGA? s.7 MANUAL RIXHAJKEN Vart är vi på väg? VAD ÄR EN RIXHAJK s. 4 s. 4 Planera projektet s. 5 PROJEKTLEDARE? s. 5 FUNKTIONÄRER? s. 6 NÄR SKA VI PLANERA? s. 5 KONTAKTPERSONEN s. 6 ROLLER I ARRANGÖRSTEAMET? s.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-03-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer