Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen."

Transkript

1 Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Marina Widén, Pontus Johansson, Sara Vikström Olsson, Lovisa Nilsson, Salomon Abresparr, Andreas Hansen. Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Hilda Bergström Bilaga 1 Stymtidning Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 Beslutslista Bilaga 4 Uppdragslista 1 Mötets öppnande Sara öppnade mötet. 2 Val av mötesfunktionärer Sara valdes till mötesordförande, Lovisa till mötessekreterare och Pontus till justerare. 3 Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes enligt bilaga 2. 4 Mårunda fördes inte. 5 Rapportering Kompletteringar till den redan inkomna rapporteringen: Det blev inget sommarläger. Vi värvade 115 medlemmar på Urkult :) Sara har mailat Johan angående löneförhöjning samt situationen i styrelsen. Sara pratade med Hilda på Urkult. Hon vill fortfarande gärna komma på ett stym i höst och göra lite småsaker. Hon tycker inte att det känns jobbigt att stå med på pappret. SMS och mail fungerar bra, men inte ringa. Vi får hjälpa till att peppa henne att komma på nästa stym. RÅM kommittén måste klumpas ihop till en enhet. Jenny, Adam och Per är intresserade. Isak kommer flytta i januari och han behöver sluta jobba i slutet av november för att sedan ta in undertid i december. Vi måste prata om hur informatörerna ska fungera i framtiden! Uppdrog Sara att ringa Linn i valberedningen och be henne fixa en RÅM kommitté omgående. Uppdrog Andreas att kontakta Falsterbokommittén hur det går med planeringen inför fältstationen. Uppdrog Sara att be Linn, om hon inte fått tag på Olof tills septemberstym, söka efter fler valberedningskompisar. Uppdrog Salomon att ringa webbutskottet och tipsa dem om pressklipptjänst. 6 Årskomihåg Uppdrog Salomon att rekvirera andra halvan av bidraget från Naturskyddsföreningen. Uppdrog Lovisa att påminna alla om att räkningar ska in innan 31 augusti. Uppdrog Lovisa att kolla om det finns någon valberedningsutbildning hos LSU eller studieförbunden. Uppdrog Lovisa att höra med Linnéa hur det går med inventarielistan. 1 av 5 Justeras:

2 Uppdrog Andreas att kolla upp när stoppdatum samt lanseringsdatum för nästa Fältbiologen är. Uppdrog Salomon och Lovisa att vara ansvariga för ett RÅM utskick i augusti/september. Uppdrog Marina att fråga John om han har tänkt söka pengar från Svenskt Friluftsliv senast 31 september till MPN Uppdrog Marina att kolla med Skåne och SUG hur det går att fixa DÅM samt hur mycket de beräknar söka i distriktsbidrag. 7 Kansli och anställda Rapportering angående hur det går med Adam och det tillfälliga anställdaansvaret plus löneförhöjningar. Uppdrog Lovisa att maila protokollet från Snesuddenstym till Adam. Uppdrog Lovisa att höra av sig till kanslisterna och bestämma en tid för telefonkorrespondens, samt ringa upp dem en gång i veckan på den avtalade tiden. Uppdrog Marina att maila Adam angående löneförhandlingar i oktober. 8 Nedläggning av klubbar Vi diskuterade utifrån det underlag Lovisa tagit fram vilka klubbar vi vill lägga ner innan verksamhetsårets slut. Det pratades lite extra om Borås vs FBI och om vi ska satsa på en klubb eller ha kvar båda. Vi kom fram till att FBI är ganska beroende av utbildningen på Bäckängsgymnasiet och ville kolla upp dess framtid innan vi tog något beslut. Vi ville inte heller lägga ner Malmö då vi tror att de har potential att starta det närmaste. Beslutade att lägga ner Arvika Fältbiologer. Beslutade att lägga ner Kalmar-Ölands Fältbiologer. Beslutade att lägga ner Pekings Fältbiologer. Beslutade att lägga ner Skattungbyns Fältbiologer. Beslutade att lägga ner Skövde Fältbiologer. Beslutade att lägga ner Färnebologerna. Uppdrog Pontus att kolla upp om programmet Adventure på Bäckängsgymnasiet kommer läggas ner. Uppdrog Marina att ringa August och fråga om det är okej att lägga ner Bromma, NOG och Norrort. Uppdrog Lovisa att meddela Linnéa vilka klubbar som vi beslutat att lägga ner. 9 Uppstart av klubbar Under Naturskyddsföreningens riksstämma var det flera som var på oss om att starta upp klubbar i orter där det finns många ungdomar. Hur vi kan gå vidare från detta är tex att höra av sig till de Naturskyddsföreningskretsar det handlar om och försöka få kontakt med ungdomarna i fråga. Uppdrog Sara och Salomon att hjälpa till att starta upp Åtvidaberg Fältbiologer. Uppdrog Pontus att ta kontakt med SNF i Falkenberg och Halmstad och höra om de har ungdomar som är intresserade av att bilda en fältbiologklubb. 10 Budget Vi kollade över Lovisas förslag på budget och gick igenom vissa specifika poster där vi ville diskutera vad vi skulle lägga pengar på och hur mycket. Vi pratade mycket om kostnader för värvning, utåtriktad verksamhet och introkurs. Uppdrog Lovisa att fråga Linnéa om hur nedläggningen av BÖS gick till samt om deras nedläggningsprotokoll. 2 av 5 Justeras:

3 Uppdrog Sara att kontakta Isak, Felicia och Jenny om att ordna en introkurs i höst för nya medlemmar. Uppdrog Salomon att höra av sig till Julia och höra om Umeklubben kan ordna en introkurs i höst. Uppdrog Pontus att fråga Göteborgsklubben vad de kan tänkas söka i verksamhetsbidrag nästa år. Uppdrog Marina att kontakta SUG och fråga om de kommer ordna en introkurs i höst. 11 Verksamhetsplan Vi pratade om hur vi egentligen vill ha verksamhetsplanen. Föst brainstormade vi saker vi ville göra, sen försökte vi i grupper lägga fram ett förslag på hur en verksamhetsplan kan se ut. Den blir lite annorlunda mot föregående år, för att det ska bli enklare att ha övergripande mål, men samtidigt kunna bocka av i uppföljning av verksamhetsplan. Uppdrog Salomon att göra ett utkast på verksamhetsplan samt lägga upp i dropbox med möjlighet för andra att kommentera och ta med verksamhetsplanen i nästa stymtidning. 12 Nätverk Vi pratade om två olika alternativ för nätverken att organisera sig. Antingen med en nätverksstyrelse eller nätverksorganisatörer. Fördelen med att ha en styrelse är att det är lättare för nätverket att ta beslut, att de inte behöver samla ihop alla medlemmar. På arbetstiden efter mötet gjordes ett utkast på nätverksstadgar som sedan lades upp i dropbox. 13 Klubborganiseringshelg Istället för att bilda en arbetsgrupp för klubborganisering tyckte vi att det skulle vara bättre att fixa en aktivitet som är öppen för alla men med fokus på att utvärdera och utveckla klubbarna. Fokus skulle ligga på att fixa ett starta-klubb paket, revidera klubbgalaxen och se över klubbarnas ekonomi. Uppdrog Sara att sprida information om klubborganiseringshelgen så snart som möjligt. Uppdrog Sara att ta upp punkten om klubborganisering på nästa stym. 14 Döda utskotten Varje år har valberedningen svårt att få ihop till utskott och styrelse. Vi kanske har en för stor byråkratisk kostym. Behövs verkligen alla utskott idag? Vad skulle hända om vi istället utökade platserna i riksstyrelsen? Åsikter som kom fram under diskussionen var att det kanske ger ännu mer makt och ansvar på styrelsen att ta bort utskotten. Men samtidigt gör en större styrelse det möjligt för folk att sitta och inte ha samma press. Dessutom är det onödigt att valberedningen ska ägna massa tid och energi att valbereda utskott som inte fungerar i dagsläget. Just för att det finns för få som vill vara förtroendevalda för de platser som finns, och då finns det inget engagemang i många utskott. Nästa år skulle vi därför vilja testa en modell att utöka riksstyrelsen med specifika poster samt fördela vissa utskotts arbetsuppgifter på befintliga anställda. Följande poster vill vi ha i en styrelse: 1. Ordförande 2. Vice ordförande 3. Kassör 3 av 5 Justeras:

4 4. Vice kassör 5. Sekreterare 6. Anställdaansvarig/Kanslichef 7. Anställdaansvarig/Kanslichef 8. Webb/sociala medier ansvarig 9. Förlagssekreterare 10. Föreningsstrukturintresse 11. Ledamot 12. Ledamot 13. Ledamot Beslutade att valberedningen 2012 ska valbereda för följande utskott 2013: valberedning (4 pers) styrelse (10-13) redaktion ölandskommitté falsterbokommitté RÅM kommitté Monsterkommitté Uppdrog Sara och Lovisa att skriva en proposition om att öka kanslisternas anställningsgrad till 75 % för att överta webb-, förlag- och kansliutskottets uppgifter. Uppdrog Sara att prata med valberedningen angående våra tankar om utskott 2013 samt styrelsens nya sammansättning och funktion. 15 Personnummersätta registret Att personnummersätta är redan bestämt, frågan är vilket företag samt om vi även vill uppdatera telefonnummer i registret. Detta skulle enbart vara för styrelsens behov, men också om vi vill att fler ska kunna förnya sitt medlemsskap via SMS. Styrelsen uppdrog medlemskanslist Linnéa att köpa in tjänserna personnummersättning och adressuppdatering från SPAR innan 31 augusti. Styrelsen beslutade att i samråd med kanslisterna inför kontinuerlig adressuppdatering 4 ggr/år som arbetsuppgift för medlemskanslisten. Uppdrog Sara att meddela Linnéa beslutet angående registervård samt att be henne lägga in detta samt lite info i kansliets årskomihåg/infobok. Uppdrog Sara att kontakta Linnéa och be henne kolla upp om det finns fler tjänster för att uppdatera telefonnummer som är billigare samt att personen inte behöver vara registrerad hos en teleoperatör. 16 Övriga frågor a) Svarta boken Uppdrog Marina att köpa in en ny svart bok. b) Vargmanifestation Ludvika Andreas ska på ett möte för att tala för vargen. Han vill ha lite tips från styrelsen om vad man skulle kunna prata om. Dock var många i styrelsen lite osäkra på hur bra det är för Fältbioogerna att förknippas med vissa av de organisationer som kommer vara på plats där. Om vi vill föra en trovärdig talan i vargdebatten så är det bättre för oss att vårt namn inte dyker upp där. Andreas får gärna säga att han är fältbiolog, men inte att han representerar. 4 av 5 Justeras:

5 c) Marinas kvinna Charlotta vill hjälpa till med värvning av stödmedlemmar. Hon hade gått in på vår hemsida och kollat hur man blir stödmedlem men inte hittat något. Uppdrog Marina att höra av sig till webbutskottet och propsa på att göra en flik för Bli stödmedlem bredvid fliken Bli Medlem. d) Sociala medier Vi har funnits på sociala medier knappt ett år. Vi har insett hur mycket hemsidan och sociala medier betyder för oss. Ingen i styrelsen eller bland de anställda är extra ansvarig för sociala medier. Vi har inte heller utrustning för att klara av at upprätthålla informationen på sociala medier när vi är ute i fält. Oftast är det ren tur att någon har internet och dator. Kanske dags att köpa in ett aktionskit? Vi måste också strukturera upp till nästa styrelsen hur facebook, twitter och hemsidan används. Uppdrog Lovisa att ta reda på kostnader för en bärbar dator, mobilt bredband samt solcellsladdare och komma med beslutsunderlag till nästa telefonmöte. Uppdrog Sara och Salomon att upprätta ett kontinuitetsdokument för sociala medier. 17 Uppdragslista Uppdragslistan lästes upp och lades upp i dropbox. 18 Kommande möten september: Valldastugan, Göteborg Telefonmöte: 26 augusti samt 5 september kl Utvärdering fördes ej. 20 Mötets avslutande Sara avslutade mötet. Mötesordförande, Sara Vikström Olsson Mötessekreterare, Lovisa Nilsson Justerare, Pontus Johansson 5 av 5 Justeras:

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen

Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen 2012/03/23-25 Nr 690/ 2011-2012:14 Närvarande: Ej närvarande: Bilagor: Lovisa Nilsson, Ann-Christine Troberg, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Pontus Johansson, Marina Widén och Andreas Hansen Sara Vikström,

Läs mer

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4

2011/10/14-16 Protokoll Nr 680/ 2011-2012:4 Närvarande: Hilda Bergström, Josefin Årevall, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén Utom styrelsen: Linn A n (15c) Ej närvarande: Bilagor: 1.

Läs mer

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi.

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Närvarande: Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Utom styrelsen: Jenny Luukkonen ( 17) Ej närvarande: Jakob Andrén Bilagor:

Läs mer

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr

2011/12/09-11 Protokoll Nr 684/ 2011-2012:8. Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Närvarande: Lovisa Nilsson, Josefin Årevall, Jakob Andrén, Klas Rosenkvist, Carin Fröjd, Salomon Abresparr Utom styrelsen: Catarina, Tuvis Ej närvarande: Patrick Scott Rossi, Elsa Solberg, Hilda Bergström

Läs mer

6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes.

6. Styrelserapportering Rapporteringen som finns i stymtidningen (bilaga B) lästes upp, vissa tillägg gjordes. Närvarande: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén, Carin Fröjd Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist Bilaga

Läs mer

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström

Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Josefin Årevall, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Hilda Bergström Kleo Bartilsson & John Gustavsson ( 6), Johan Runesson

Läs mer

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11

Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 STYRELSEMÖTE Fältbiologerna Norrköping Protokoll 18 April-19 April 2015 Nr 743/ 2014-2015:11 Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sara B, Maria B, Sigrid, Maria K, Kitty, Sofia Utom styrelsen: Ej närvarande:

Läs mer

2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14

2011/03/04-06 Protokoll Nr 663/ 2010-2011: 14 Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Carin Fröjd, Salomon Abresparr, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Patrick Scott Rossi, Lovisa Nilsson, Jakob Andrén. Josefin Årevall, Elsa Sohlberg Bilaga

Läs mer

Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr.

Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Jakob Andrén, Hilda Bergström, Klas Rosenkvist, Lovisa Nilsson, Carin Fröjd, Patrick Scott Rossi, Salomon Abresparr. Catarina Antikainen, Johanna Salmi

Läs mer

(Ordföranden) - Robin.

(Ordföranden) - Robin. Remissdebatt (Ordförande, Ylva Hazell): - Då börjar vi remissdebatten 2011 med att alla i styrelsen säger sitt namn och vad de har suttit på för post. - Linnéa Andersson, jag har varit sekreterare. - Salomon

Läs mer

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista

Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga 3 - Beslutslista Närvarande: Sara VO, Emil, Patrick, Sofia, Sara B, Maria B, Kitty, Maria K, Sigrid (endast under 7) Utom styrelsen: Ej närvarande: Sigrid (utom 7) Bilagor: Bilaga 1 Mötesunderlag Bilaga 2 Dagordning Bilaga

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015

Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015 Valberedningens förslag till Fältbiologernas riksårsmöte 2015 Valberedningen har i år bestått av Julia Pettersson, Albin Arleskär, Linn Andersson och Isak Wadsö. Valberedningsprocessen har varit en öppen

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-05, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014

Styrelsemöte nr. 3 för Sverok Stockholm 2014, den 10/3-2014 Styrelsemöte nr. 3 för 2014, den 10/3-2014 Närvarande: Agnes Ambrosiani Erland Nylund Kajsa Harnesk John Lundhgren Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Ej Närvarande Rasmus Storkamp 1 Inledande

Läs mer

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län

Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Dagordning medlemsmöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 29:e mars 2015 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här punkten sammanställer

Läs mer

Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012

Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012 Protokoll från Fältbiologernas riksårsmöte 2012 Solvikskolan, Järna, 4-5 januari 2012 Bilagor: Bilaga 1 - Dagordning Bilaga 2 - Röstlängd och deltagarlista Bilaga 3 - Viktiga papper Bilaga 4 - Verksamhetsberättelse

Läs mer

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Förbundsstyrelsemöte Sammanträdesdatum: 2011-12-03, 04 Plats: RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Protokollet omfattar: 1 16 Beslutande: Även närvarande: Emelie Mire Åsell Vio Szabo Mats Mattias Bro'din

Läs mer

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande

(skriv vad föreningen heter i rutan ovan) 1. Val av mötesordförande, mötessekreterare, protokolljusterare för årsmötet. till mötesordförande Detta protokoll fungerar både som dagordning (det ni ska prata om) och protokoll (det ni pratade om) Viktigt är att ni skriver under protokollet med en blå bläckpenna. PROTOKOLL ÅRSMÖTE (Skriv i vilket

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll per capsulam Svenska Rottweilerklubben/AfR daterat 2013-01-08 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Birgitta Färdeman och Sara Awander ledamöter

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015

Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Protokoll för ADADnätverkets ÅRSMÖTE 2015 Torsdagen den 26 mars 2015, Karlavägen 66, Östermalm, Stockholm, Klockan 19.35 20.00 Närvarande: Göran Fjällborg, Jenny Kvam, Niklas Waitong, Dani Balladares,

Läs mer

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17

Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Sida 1 av 5 Protokoll för Spegelglas årsmöte 2015-01-17 Närvarande: Caroline Bergström, Alice af Jochnick, Cecilia af Jochnick, Alexander Johansson, Joel Johansson,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Protokoll Fullmäktige 1 18/19

Protokoll Fullmäktige 1 18/19 Protokoll Fullmäktige 1 18/19 Fört vid sammanträde med Fullmäktige Tid:, 18:15 Plats: Villa Medici Närvarande ledamöter Olof Sternerson Edvin Helleryd Oliver Schade Farah Fakhri Amanda Karlsson Linnea

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Närvarande: Christian Forsell, Anna Hallberg, Lena Lundgren (mötesordf.), Martin Persson (mötessekr.) och Tobias Willstedt Plats: Mångkulturellt centrum,

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Tisdag den 11 november 2014. Plats: BF City Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Tisdag den 11 november 2014. Plats: BF City Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr 9 2014 Tisdag den 11 november 2014 Plats: BF City Göteborg Närvarande: Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita Brimstad, KC

Läs mer

Bromma Ungdomsråd Protokoll

Bromma Ungdomsråd Protokoll Protokoll Sida 1 (5) 2016-12-13 Bromma Ungdomsråd Protokoll 2016-12-13 Mötet inleddes med en diskussion kring förhållningssätt för dagens möte. 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Anna Bergman. 2. Närvarande

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr 7 2015 Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45 Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg Närvarande: Frånvarande: Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Söndagen 14:e April 2013 1. Mötet öppnas Erik avslutar mötet 11:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På den här

Läs mer

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län

Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län 1 Protokoll, styrelsemöte Piratpartiet i Stockholms län Torsdagen 21:e Mars 2013 1. Mötet öppnas Erik Lönroth öppnade mötet 20:40 2. Närvaro/Frånvaro Vi vill gärna veta vilka som var med och röstade. På

Läs mer

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte 2015-03- 04 18:15 C305 1(5)

Art Datum Tid Plats Sida Sektionsmöte 2015-03- 04 18:15 C305 1(5) Sektionsmöte 2015-03- 04 18:15 C305 1(5) 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande Sektionens vice ordförande Michael Janfjord förklarade mötet öppnat. 1.2 Mötesfunktionärer Till mötets ordförande valdes Daniel

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67)

Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) Styrelsemötesprotokoll för Tu Lajv 3/12-09 Närvarande: Andreas ( 48-67) Jenny ( 48-67) Karin ( 48-67) Linnéa ( 48-67) Zolie ( 48-67) 68 Öppnande av möte Ordförande öppnar mötet. 69 Diskussion om Tu Lajvs

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro

Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Protokoll från Piratpartiets styrelsemöte den 8 juni 2013 i Örebro Närvarande: Torbjörn Wester, Anders S. Lindbäck (från punkt 2c), Anton Nordenfur, Nils Agnesson (från punkt 2c till punkt 12), Mattias

Läs mer

Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria.

Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria. Protokoll för SHS-möte 2009-01-09 klockan 17:00, E-husets cafeteria. Närvarande: Johan Fasting, Vladimir Klicic, Rizkalla Beydoun, Thomas Ahlström, Thomas Strömberg, Jonas Carlgren, John Bengtsson, Hans

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Protokoll årsmöte 13 november 2015

Protokoll årsmöte 13 november 2015 Protokoll årsmöte 13 november 2015 Tid kl 16.30-18.00 Plats Svenska Mässan, Göteborg Närvarande Röstlängd Södra lokalavdelningen Kurt Månsson Peter Danielsson Västra lokalavdelningen Björn Smedberg Anders

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, , TELEFONMÖTE

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, , TELEFONMÖTE PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-03, TELEFONMÖTE NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE REMULA, FREDRIK BOMAN,EMMA JOSEFSSON,NIKLAS

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013

Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Protokoll för Drottningstadens scoutkårs kårstämma 2013 Datum: 2013-02-02, 13.00- cirka 15.00 Plats: Kirsebo Närvarande: Staffan Gadd Anja Wadén Peter Kornevi Alexander Ebbinghaus Fredrik Holmkvist Kasper

Läs mer

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009

Protokoll Sveriges Ungdomsråds kongress 2009 Protokoll Sveriges s kongress 2009 20090313 till 20090315 - Borås Närvarande: Ombud Se röstlängd, bilaga 1 Suppleanter Se röstlängd, bilaga 1 Dagordning: 1. Kongressen öppnas 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Till mötesordförande valdes Roland Nihlén. 3. Till mötessekreterare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm Klockan förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat.

Sektionen för Medieteknik Stockholm Klockan förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat. Styrelsemöte 19 september 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Klockan 17.32 förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelsen skickades

Läs mer

Stadgar för Fältbiologerna

Stadgar för Fältbiologerna Stadgar för Fältbiologerna Organisationsnummer 802004-2738 Senast reviderade 1. Syfte mom. 1 Fältbiologernas syfte är att: - samla natur- och miljöintresserade barn och ungdomar. - sprida kunskap om och

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll Svenska Rottweilerklubben/AfRs telefonmöte 2013-01-30 Närvarande: Helén Wallman ordförande, Patrik Ohlsson vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Tord Sivén, Birgitta

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

Mallar till Föreningsårsmöte

Mallar till Föreningsårsmöte Mallar till Föreningsårsmöte 2016 INLEDNING I detta häfte finns förberedda mallar för ett årsmöte i er Vi Unga-förening. Mallarna är tänkta som ett stöd till ert årsmöte och finns också att ladda ned i

Läs mer

Årsmötesprotokoll

Årsmötesprotokoll Årsmötesprotokoll 2016-02-06 Dagordning: 1. Datum 2. Mötets öppnande 3. Mötets behörighet 4. Deltagare 5. Mötets ordförande och sekreterare 6. Justerare 7. Verksamhetsberättelse 8. Ekonomisk berättelse

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

GEOS. Protokoll, möte 23:e januari 2002

GEOS. Protokoll, möte 23:e januari 2002 GEOS Protokoll, möte 23:e januari 2002 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justerare 4. Förra mötets protokoll 5. Meddelanden från institutionsstyrelsen och andra instanser

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdag den 28 januari 2015. Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdag den 28 januari 2015. Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr1 2015 Onsdag den 28 januari 2015 Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg Närvarande: Förhinder: Gäst Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2013-10-2708 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-09-08, kl. 13.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika

Läs mer

Ordinarie telefonmöte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 01 augusti klockan 17.00 08-5000 5000 Kod: 590312.

Ordinarie telefonmöte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 01 augusti klockan 17.00 08-5000 5000 Kod: 590312. 7/12 Ordinarie telefonmöte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 01 augusti klockan 17.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Plats: Ledamöter: Anmäld förhindrad: Per Telefon Roger Estefors, RE Christina

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 16.15 18.00, torsdag, 2014-12- 11 Plats: DG35 Närvarande: Emma Rydén, Linnea Fällström, Martina Kraff, Sandra Sjölander, Petra Landestål. Sofia Lindblad samt gästande

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Föregående protokoll lades till handlingarna.

Föregående protokoll lades till handlingarna. Sidan 1 av 5 NOVA SCOTIA DUCK TOLLING RETRIEVERKLUBBEN Protokoll fört vid styrelsemöte 20150413 35 Ordförande öppnade mötet 36 Dagordningen godkändes. 37 Beslutsmässighet. Beslutsmässighet föreligger.

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-08-18, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT SAMT VALBEREDNINGEN NICKLAS NULAND

Läs mer

INFORMATION FRÅN VALBEREDNINGEN. Om kandidaturer till förtroendeuppdrag 2014

INFORMATION FRÅN VALBEREDNINGEN. Om kandidaturer till förtroendeuppdrag 2014 INFORMATION FRÅN VALBEREDNINGEN Om kandidaturer till förtroendeuppdrag 2014 Kontakt: valberedning@faltbiologerna.se Linn Andersson, 070 147 20 66 Johan Runesson, 076 808 52 46 Olof Åström, 076 204 65 20

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson

Läs mer

Örnsköldsviks Manga Förening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2014

Örnsköldsviks Manga Förening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2014 Örnsköldsviks Manga Förening (ÖMF) Årsmötesprotokoll 2014 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Mötets behörighet. 4. Val av ordförande för mötet. 5. Val av sekreterare för mötet.

Läs mer

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar

ÅRSMÖTESPROTOKOLL. För Unga Örnar-avdelningar ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Unga Örnar-avdelningar Alla avdelningar i Unga Örnar måste ha årsmöte senast den 28 februari varje år. Ni kan göra en egen dagordning men i det här årsmötesprotokollet finns alla

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 8 2016-09-25 10.00-16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Anders Green Karin Stenvall Victoria Jansson Nils Karlsson Alexander Tejera

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s konstituerande möte i Upplands Väsby 2015-03-07

Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s konstituerande möte i Upplands Väsby 2015-03-07 Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s konstituerande möte i Upplands Väsby 2015-03-07 Närvarande: Yvonne Brink ordförande, Veronica Nilsson vice ordförande, Helén Torstensson kassör, Helena

Läs mer

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 1. Mötets öppnande 2. Närvarande Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 Anna, Niklas, Jonn, Simon, Hanna, Calle, Elin, Veronika 3. Dagens sekreterare Veronika 4. Dagordning a. Information

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Distrikstsstyrelseprotokoll 4

Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Datum: Falkenberg 2018-08-16 Plats: Falkenbergs Scoutgård Löpnummer: 4 Deltagare NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Terese Pålsson Vice ordförande Markus Svensson, Falkenbergs

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

playpark.nu Mötets dagordning

playpark.nu Mötets dagordning playpark.nu 28/01-2018 Mötets dagordning 1. Öppnande av mötet. 2. Mötets behörighet. (är alla kallade 2 veckor innan mötet?) 3. Fastställande av röstlängd. 4. Val av mötesordförande. 5. Val av mötessekreterare.

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ...

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ... modell plan policy regel regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum:

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubbens/AfR styrelsemöte 2009-11-21--22 i Södertälje Närvarande: Angelina Ohlsson, Ingela Plahn Lindström, Anna Lindgren, Veronica Nilsson, Jenny Mähler, Ann-Git Rammus,

Läs mer

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet.

6. Fastställande av dagordningen 10, 11, 14 och 15 ändrade plats i dagordningen som sedan fastställdes i sin helhet. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-07 Tid: 17:15 Plats: S2 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Filip Jöndell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Benjamin

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 februari 2016 Närvarande: Christian, Tobias, Lena (mötesordf.) och Martin (sekreterare) Plats: Kulturhuset, Stockholm Mötet öppnas Dagordningen godkändes. Val av ordförande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 10, 2018 Datum: 23 oktober, 2018 Plats: TV4, Stockholm Deltagande ledamöter:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5

Guide Postbeskrivning Uppdaterad: Sida 1 av 5 Sida 1 av 5 Guide för postbeskrivningar Den här guiden visar exempel på olika poster som en elevkårsstyrelse kan innehålla. Poster är alltså olika ansvarsområden inom en styrelse och det kan variera beroende

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer