REPORT. Kapacitetsutredning för Fjärås. Author Kim Enarsson. Date Mobile

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REPORT. Kapacitetsutredning för Fjärås. Author Kim Enarsson. Date Mobile"

Transkript

1 Author Kim Enarsson Phone Mobile Date Project ID Client Kungsbacka kommun Kapacitetsutredning för Fjärås ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE Göteborg Sweden Phone , Registered office in Stockholm, Corp. id , VAT SE Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 1 (33)

2 Innehållsförteckning 1 Inledning Bakgrund Syfte Metod Avgränsning Namn på vägar Förutsättningar Områdesbeskrivning Exploatering av Må Trafikflöden Resultat Önskad belastningsgrad Resultat av kapacitetsberäkningar Förslag på åtgärder Referenser Bilagor Bilaga 1. Trafikflöden enligt mätningar och modell Bilaga 2. Resultat av OD-Matriser Bilaga 3. Resultat av kapacitetsberäkning Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 2 (33)

3 1 Inledning 1.1 Bakgrund ÅF Infrastructure AB genomförde på uppdrag av Kungsbacka kommun under 2016 en trafikutredning för Fjärås Kyrby med anledning av pågående detaljplan för exploateringen av Må, i södra delen av samhället. Som en fortsättning på planarbetet behöver exploateringens påverkan på kapaciteten i korsningar på allmänna vägar och på fotgängares trafiksäkerhet och framkomlighet utredas. Figur 1. Översiktsbild över Fjärås Kyrkby, med utbyggnadsetapper och analyserade korsningar utmärkta 1.2 Syfte Denna utredning syftar till: Analysera kapaciteten i korsningar under maxtimmen för Trafikverkets prognosår 2040 enligt Trafikverkets uppräkningstal och trafikalstring till och från Må, på följande fem platser: o Anslutning till Må från Gåsevadholmsvägen (väg 932) o Anslutning till Må från Vallbyvägen (väg 934) o o Gåsevadholmsvägen (väg 932)/Rajgräsvägen Gåsevadholmsvägen (väg 932)/Klövervägen o Vallbyvägen (väg 934)/Varbergsvägen (väg 939) För att få fram ett tillförlitligt underlag till analysen görs trafikmätningar på ett antal platser. På vägar som Trafikverket är väghållare ingår inhämtning av erforderliga tillstånd för arbetets genomförande. På enskilda vägar sköter beställaren kontakten med väghållaren. Utifrån resultaten av kapacitetsanalysen ge översiktliga förslag på utformning av anslutningar till Må och passager för gående och cyklister över Gåsevadholmsvägen. Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 3 (33)

4 Figur 2. Mer detaljerad karta över Fjärås Kyrkby 1.3 Metod Kapacitetsberäkning Beräkningarna av belastningen i de aktuella korsningarna har gjorts med hjälp av CapCal, med trafikflöden under maxtimmen på vardagsdygnet för fyra tillfällen: Nuläge, 2017 Prognosår 2040 Prognosår 2040, med första etappen av Må utbyggd Prognosår 2040, med Må fullt utbyggt I de flesta fall inträffar maxtimmen på eftermiddagen, men där det bedömts aktuellt beräknas kapaciteten även för morgontrafiken. Trafikalstring Trafikverkets trafikalstringsverktyg har använts för att uppskatta den alstrade trafiken till och från Må. Information om vilken typ och mängd av bostäder och verksamheter som planeras i området har lämnats av kommunen. Där osäkerheter finns har det alternativ valts som ger den största trafikalstringen. Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 4 (33)

5 Trafikflöden På vägar där Trafikverket är väghållare har de själva gjort mätningar. Resultaten av dessa har använts där de bedömts vara aktuella. På gatorna inom Fjärås Kyrkby och på Gåsevadholmsvägen (väg 932) genom samhället saknades information om trafikflöden. För att komplettera detta gjordes egna mätningar. Trafikuppräkning Informationen om trafikflöden har räknats upp till de analyserade årtalen, 2017 och 2040, med hjälp av Trafikverkets trafikuppräkningstal, Tabell 1. Tabell 1. Trafikverkets trafikuppräkningstal som har använts i utredningen Dessa tal gäller i första hand Trafikverkets vägar, men trafiken på de enskilda vägarna räknades också upp för att ta höjd för eventuell exploatering som är okänd i dagsläget. Svängfördelning För att avgöra svängfördelningen, det vill säga hur många fordon som svänger åt olika håll i korsningarna har en OD-matris använts. OD är en förkortning av Origin/Destination. OD-matrisen är en teoretisk modell som med sina grundinställningar kan ge värden som inte överensstämmer med de uppmätta värdena. Matrisen har därför kalibrerats så att fördelningen av trafikmängder på sträckorna ungefärligt stämmer med uppmätta värden, men ligger något högre än de uppmätta värdena, i genomsnitt 3 %, för att ta höjd för fel i modellen. 1.4 Avgränsning Utredningen innehåller översiktliga förslag och resonemang i detta skedet. Mer detaljerade förslag blir föremål för fortsatt utredning. 1.5 Namn på vägar Fortsättningsvis i rapporten används kommunens gatunamn på vägarna med vägnummer. Tabell 2 visar vilka gatunamn som används för de allmänna vägarna i utredningen. Tabell 2. Gatunamn och vägnummer på allmänna vägar Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 5 (33)

6 2 Förutsättningar 2.1 Områdesbeskrivning Fjärås Kyrkby har drygt 2300 invånare och ligger sju kilometer sydöst om Kungsbacka. Samhället består till större delen av villa- och radhusbebyggelse som byggdes ut i större omfattning på och 70-talen. Gatustruktur är typisk för den tiden. Genom samhället löper den större Gåsevadholmsvägen som samlar upp all fordonstrafik till och från och mellan de olika områdena inom samhället. Gatorna som ansluter till Gåsevadholmsvägen är återvändsgator, förutom Klövervägen via vilken man kan ta sig till Rossaredsvägen, som är en statlig väg öster om samhället. Man kan alltså sällan ta sig med bil mellan olika delar av orten utan att passera Gåsevadholmsvägen. Figur 3. Målpunkter och gatunamn i Fjärås Kyrkby Den största delen av orten ligger på den östra sidan av Gåsevadholmsvägen, men några villaområden som utgör ungefär en fjärdedel av samhället, ligger på den västra sidan. Förbindelserna med gång- och cykelvägar mellan de olika delarna av orten är goda på gängse sidor om Gåsevadholmsvägen. Gåsevadholmsvägen utgör dock en barriär för denna trafiken eftersom det bara finns två passager, varav en planskild, för oskyddade trafikanter genom tätorten. Trafikverket är väghållare för Gåsevadholmsvägen, Rossaredsvägen och Vallbyvägen. Övriga gator i Fjärås Kyrkby är enskilda vägar. Kommunen är inte väghållare för några vägar i Fjärås Kyrkby. I Fjärås Centrum finns diverse butiker, bland annat matvarubutik, matställen och en vårdcentral. Där finns också hållplats för linjebuss med turer mot bland annat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 6 (33)

7 Kungsbacka. På orten finns inga egentliga verksamhetsområden på orten, men den är omgiven av jordbruksmark. Det finns två skolor i Fjärås Kyrkby: Smedingeskolan för årskurs 6-9 som angörs via Klövervägen och Fjärås Bräckaskolan för årskurs F-5 som angörs via Rossaredsvägen. I Smedingeskolan finns också Fjärås bibliotek som fungerar som både skol- och folkbibliotek. Längst in på Klövervägen finns ett fritidsområde med simhall och gym samt Ögärdets idrottsplats med fotbollsplaner. Där finns också motionsspår. Orten har fem förskolor, varav en ligger i Centrum. Alla ligger utspritt inom den östra sidan av Gåsevadholmsvägen. Fjärås enda äldreboende, Måhaga, kan angöras från både Klövervägen och Fjärås Blåklintsväg. Fjärås Kyrkby ligger ungefär sju kilometer fågelvägen sydost om Kungsbacka centrum. Till de södra och centrala delarna av Kungsbacka åker man lämpligast via Vallbyvägen och Varbergsvägen. Till de nordliga via Gåsevadholmsvägen och Hällingsjövägen eller via E6/E20. Figur 4. Vägstrukturen runt Fjärås Kyrkby 2.2 Exploatering av Må Må planeras att till största delen bebyggas med bostäder. Totalt planeras 58 hyresrättslägenheter, 52 kedjehus, 20 friliggande villor och 19 seniorboenden i dagsläget. Området ska också ha en förskola med 6 avdelningar. Anslutning mot Gåsevadholmsvägen planeras att ske via en cirkulationsplats. Vid denna planeras en passage över Gåsevadholmsvägen för gående och cyklister. Vid en ny anslutning mot Vallbyvägen söderut föreslås att vänstersvängkörfält anläggs på Vallbyvägen. Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 7 (33)

8 Figur 5. Illustrationsplan för Må, etapp 1 I en andra etapp föreslås ytterligare bostäder anläggas väster om etapp Trafikflöden De trafikmätningar som legat till grund för beräkningarna i denna utredning visas i Figur 6. Trafikverkets mätning på Gåsevadholmsvägen är gjord en bit norr om samhället, där trafikflödena antogs vara mindre än inne i samhället. Något som mätningarna som gjordes till denna utredningen också bekräftade, då trafikflödena i samhället var mer än dubbelt så stora som vid Trafikverkets mätning. I korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Rajgräsvägen kompletterades mätningen med en manuell räkning, då mätutrustningen inte kunde placeras så nära korsningen på Rajgräsvägen som vore önskvärt. Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 8 (33)

9 Figur 6. Trafikflöden på vägarna runt Fjärås Kyrkby. Röda punkter är Trafikverkets mätningar och de gula är de mätningar som gjordes specifikt för denna utredning Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 9 (33)

10 3 Resultat 3.1 Önskad belastningsgrad Belastningsgraden för en vägsträcka eller korsning är kvoten mellan trafikflöde och maximal kapacitet. För att avgöra om en korsning klarar en förväntad belastning används de gränser som anges i VGU (Vägars och gators utformning). Värdena i Tabell 3 är hämtade från VGU Senare versioner av VGU anger inte krav på servicenivå på samma tydliga sätt. Tabell 3. Önskvärd och godtagbar belastningsgrad (VGU, 2012) Så länge belastningsgraden är mindre än 0,6 för väjningsreglerade korsningar och mindre än 0,8 för cirkulationsplatser som bedöms korsningen klara den förväntade trafikmängden kapacitetsmässigt. 3.2 Resultat av kapacitetsberäkningar Mer detaljerade förutsättningar och resultat redovisas i Bilaga 3. Gåsevadholmsvägen/Rajgräsvägen Korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Rajgräsvägen är en trevägskorsning utan särskilda svängkörfält, se Figur 7. Det finns inget behov av ändrad utformning ur kapacitetssynpunkt till följd av exploateringen av Må, eftersom den största belastningsgraden är 0,40, se Tabell 4. Figur 7. Karta över korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Rajgräsvägen Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 10 (33)

11 Tabell 4. Belastningsgrad enligt CapCal för korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Rajgräsvägen Gåsevadholmsvägen/Klövervägen Korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Rajgräsvägen är en trevägskorsning utan särskilda svängkörfält, se Figur 8. Det finns inget behov av ändrad utformning ur kapacitetssynpunkt till följd av exploateringen av Må, eftersom den största belastningsgraden är 0,33, se Tabell 5. Figur 8. Karta över korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Klövervägen Tabell 5. Belastningsgrad enligt CapCal för korsningen mellan Gåsevadholmsvägen och Klövervägen Gåsevadholmsvägen/Måvägen/Fjärås Blåklintsväg I dag ansluter inte Måvägen och Fjärås Blåklintsväg till Gåsevadholmsvägen på samma plats utan de ansluter som två trevägskorsningar. I samband med exploateringen av Må föreslås att en cirkulationsplats anläggs där både Måvägen och Fjärås Blåklintsväg ansluter, se Figur 9. Beläggningsgraden med Må fullt utbyggt var 0,31, se Tabell 6. Som referens jämfördes att utforma korsningen som en fyrvägskorsning, vilket gav något lägre beläggningsgrad. Eftersom beläggningsgraderna för korsningen var så låga enligt modellen, prövades att all trafik till och från Må skulle gå via Gåsevadholmsvägen, men det hade ingen påverkan på beläggningsgraden. Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 11 (33)

12 Figur 9. Dagens gatustruktur vid Måvägen t.v. och utformning med cirkulationsplats t.h. Tabell 6. Belastningsgrad enligt CapCal för korsningen mellan Gåsevadholmsvägen, Måvägen och Fjärås Blåklintsväg Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 12 (33)

13 Vallbyvägen/Ny väg till Må Från Vallbyvägen föreslås en ny väg till Må, se Figur 10. Korsningen ska utformas med vänstersvängkörfält. Belastningsgraden förväntas endast bli 0,14, enligt modellen, när Må är fullt utbyggt, se Tabell 7. Eftersom modellen visar låga flöden västerifrån prövades ett scenario där större andel av trafiken till och från Må kommer från Varbergsvägen. Detta innebar dock en ännu lägre största belastningsgrad. Det prövades även att ta in all trafik till och från Må via Vallbyvägen, men det hade en ytterst marginell påverkan på belastningsgraden. Figur 10. Ungefärligt läge för en ny väg till Må via Vallbyvägen Tabell 7. Belastningsgrad enligt CapCal för korsningen mellan Vallbyvägen och en ny väg till Må Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 13 (33)

14 Vallbyvägen/Varbergsvägen Korsningen mellan Vallbyvägen och Varbergsvägen är en trevägskorsning med vänstersvängkörfält på Varbergsvägen, se Figur 11. En full utbyggnad av Må förväntas öka belastningsgraden från 0,29 till 0,54 enligt modellen, se Tabell 8. Den är dock fortfarande under gränsen för önskvärd belastningsgrad på 0,6, enligt Tabell 3. På morgonen är trafiken västerut på Vallbyvägen större än på eftermiddagen, men belastningsgraden blir ändå lägre, eftersom trafikflödena på Varbergsvägen är mindre då. Figur 11. Karta över korsningen mellan Varbergsvägen och Vallbyvägen Tabell 8. Belastningsgrad enligt CapCal för korsningen mellan Vallbyvägen och Varbergsvägen Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 14 (33)

15 4 Förslag på åtgärder Resultaten av beräkningarna i kapitel 3 visar att exploateringen av Må inte kommer innebära några kapacitetsmässiga problem i någon av de undersökta korsningarna. Anslutning till Må från Gåsevadholmsvägen Vid anslutning till Gåsevadholmsvägen från Må bör en passage för gångtrafikanter och cyklister anläggas eftersom det inte finns någon gångväg eller cykelväg på den västra sidan av Gåsevadholmsvägen norrut. För att säkerställa trafiksäkerheten och tryggheten för de oskyddade trafikanterna och framkomligheten för biltrafiken föreslås en cirkulationsplats i korsningen. Trafikverket anser att en passage för gångtrafikanter och cyklister bör vara i form av en ny planskildhet, gärna i närheten av hållplatserna vid Fjärås Blåklintsväg. Strax väster om denna sträcka av vägen löper dock ett vattendrag som mynnar ut i Hovmanneån, se Figur 12. Vattendraget är biotopskyddat, vilket innebär att inga åtgärder får vidtas som kan skada naturmiljön (7 kap 11 2 Miljöbalken). Detta gör att ramper för en planskild passage under vägen måste läggas längs med vägen för att inte skada vattendraget. Enligt VGU är den största godtagbara lutningen på gångbanor 7 % och största önskvärda lutningen är 4,5 %, om nivåskillnaden är mellan 2-4 meter, vilket antas gälla för en vägport för gång- och cykelväg. Om lutningen ska dimensioneras för rullstolar får den vara maximalt 2%. Detta skulle leda till påtagliga omvägar för gående och cyklister, se Figur 12. Många gående skulle förmodligen betrakta detta som orimliga omvägar och då välja att korsa Gåsevadholmsvägen i plan istället. Figur 12. Omvägar för gående och cyklister om planskild passager anlades på Gåsevadholmsvägen vid anslutning till Må Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 15 (33)

16 Om planskildheten skulle anläggas i form av en bro över Gåsevadholmsvägen skulle den totala längden behöva vara nästan 250 meter för att klara största önskvärda lutning för gångbanor och över 500 meter för att dimensioneras för rullstol. Med hänsyn till de måttliga trafikflödena och svårigheterna att anlägga en planskild passage bör de oskyddade trafikanternas trafiksäkerhet och trygghet kan säkerställas med en passage i plan, med lämplig utformning. Cirkulationsplatser, som det föreslås i detta fallet, har dock ingen generellt positiv effekt på trafiksäkerheten för cyklister utan det beror på detaljutformningen av cirkulationsplatsen (SKL, 2009, s 59). För bästa trygghet och trafiksäkerhet för passerande gående och cyklister bör passagen hastighetsdämpas och förses med refuger så att passage sker med ett körfält i taget. Cirkulationsplatser har dock en mycket positiv effekt på trafiksäkerheten överlag, då de minskar personskadeolyckor med mellan % och dödsolyckor med mellan %, enligt TÖI (Transportøkonomiskt institutt). Anslutning till Må från Vallbyvägen På Vallbyvägen föreslås ett vänstersvängkörfält anläggas vid den nya anslutningen till Må. Den förväntade kölängden i vänstersvängkörfältet kan dock antas bli mycket kort. Fordon hinner vid de allra flesta tillfällen göra sin vänstersväng innan nästa fordon med samma mål kommer till platsen, även i högtrafik. Figur 13 visar förväntad kölängd vid 80 km/tim enligt VGU (det finns inget motsvarande för 70 km/tim som idag gäller på vägen), där siffrorna för trafikflödena vid ett fullt utbyggt Må i worst case-scenariot, med vänstersvängade flöde per timme Q u=65 och genomgående trafik västerut per timme Q ö=160, skulle hamna nästan längst ner till vänster i diagrammet med en kölängd på långt under tio meter. Figur 13. Kölängd i vänstersvängkörfält vid olika trafikmängder och en hastighet på 80 km/tim (Råd för VGU, 2015, s 89) Vänstersvängkörfält ska dock vara minst 30 meter och inledningssträcka minst 40 meter (Krav för VGU, 2015, s 128), vilket räcker gott och väl för de trafikmängder som är aktuella i korsningen. Det finns inget korsningsbehov för oskyddade trafikanter över Vallbyvägen, eftersom gångtrafik och cykeltrafik föreslås ske inom området. Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 16 (33)

17 5 Referenser Krav för vägars och gators utformning (VGU), Trafikverket (2015) Råd för vägars och gators utformning (VGU), Trafikverket (2015) Trafikksikkerhetshåndboken, Transportøkonomisk institutt (TÖI), Oslo, Åtgärdskatalog för säker trafik i tätort, SKL (2009) Övergripande krav för vägars och gators utformning (VGU), Trafikverket (2012) Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 17 (33)

18 Bilagor Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 18 (33)

19 Bilaga 1. Trafikflöden enligt mätningar och modell Figur 1.1. Nummer på trafikflöden i Fjärås Kyrkby som används i Tabell 1.1 Figur 1.2. Nummer på trafikflöden i korsningen mellan Varbergsvägen och Vallbyvägen som används i Tabell 1.1 Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 19 (33)

20 Tabell 1.1. Trafikflöden som använts i kapacitetsberäkningarna Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 20 (33)

21 Bilaga 2. Resultat av OD-Matriser Figur 2.1 Figur 2.2 Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 21 (33)

22 Tabell 2.1. OD-Matris med trafikflöde under vardagsmaxtimmen för nuläget 2017 Tabell 2.2. OD-Matris med trafikflöde under vardagsmaxtimmen för prognosåret 2040 Tabell 2.3. OD-Matris med trafikflöde under vardagsmaxtimmen för prognosåret 2040 inklusive utbyggnad av Må, etapp 1 Tabell 2.4. OD-Matris med trafikflöde under vardagsmaxtimmen för prognosåret 2040 inklusive full utbyggnad av Må Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 22 (33)

23 Bilaga 3. Resultat av kapacitetsberäkning Gåsevadholmsvägen/Rajgräsvägen Nuläge 2017 Tabell 3.1. Indata till CapCal-beräkning Tabell 3.2. Resultat Prognosår 2040 Tabell 3.3. Indata till CapCal-beräkning Tabell 3.4. Resultat Prognosår 2040 inklusive utbyggnad av Må, etapp 1 Tabell 3.5. Indata till CapCal-beräkning Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 23 (33)

24 Tabell 3.6. Resultat Prognosår 2040 inklusive full utbyggnad av Må Tabell 3.7. Indata till CapCal-beräkning Tabell 3.8. Resultat Gåsevadholmsvägen/Klövervägen Nuläge 2017 Tabell 3.9. Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 24 (33)

25 Prognosår 2040 Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Prognosår 2040 inklusive utbyggnad av Må, etapp 1 Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Prognosår 2040 inklusive full utbyggnad av Må Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 25 (33)

26 Gåsevadholmsvägen/Måvägen/Fjärås Blåklintsväg Nuläge 2017 Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Prognosår 2040 Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 26 (33)

27 Prognosår 2040 inklusive utbyggnad av Må, etapp 1 Scenario 1: Trafik till och från Må enligt modell Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat, utformning: fyrvägskorsning Tabell Resultat, utformning: cirkulationsplats Scenario 2: All trafik till och från Må går via Gåsevadholmsvägen Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat, utformning: fyrvägskorsning Tabell Resultat, utformning: cirkulationsplats Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 27 (33)

28 Prognosår 2040 inklusive full utbyggnad av Må Scenario 1: Trafik till och från Må enligt modell Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat, utformning: fyrvägskorsning Tabell Resultat, utformning: cirkulationsplats Scenario 2: All trafik till och från Må går via Gåsevadholmsvägen Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat, utformning: fyrvägskorsning Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 28 (33)

29 Tabell Resultat, utformning: cirkulationsplats Vallbyvägen/Ny väg till Må Nuläge 2017 Inte relevant eftersom korsningen inte finns. Prognosår 2040 Inte relevant eftersom korsningen inte finns. Prognosår 2040 inklusive utbyggnad av Må, etapp 1 Scenario 1: Trafik till och från Må enligt modell Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Scenario 2: Större del av trafiken kommer från Varbergsvägen Tabell Indata till CapCal-beräkning Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 29 (33)

30 Tabell Resultat Scenario 3: All trafik till och från Må går via Vallbyvägen Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Prognosår 2040 inklusive full utbyggnad av Må Scenario 1: Trafik till och från Må enligt modell Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 30 (33)

31 Scenario 2: Större del av trafiken kommer från Varbergsvägen Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Scenario 3: All trafik till och från Må går via Vallbyvägen Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Vallbyvägen/Varbergsvägen Nuläge 2017 Tabell Indata till CapCal-beräkning Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 31 (33)

32 Tabell Resultat Prognosår 2040 Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Prognosår 2040 inklusive utbyggnad av Må, etapp 1 Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 32 (33)

33 Prognosår 2040 inklusive full utbyggnad av Må Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Prognosår 2040 inklusive full utbyggnad av Må, morgontrafik Tabell Indata till CapCal-beräkning Tabell Resultat Date: 07/10/2017 Kapacitetsutredning Fjärås_utkast Page 33 (33)

RAPPORT. Trafikutredning för Fjärås Kyrkby. Author Kim Enarsson. Date 24/11/2016. Project ID Phone Mobile

RAPPORT. Trafikutredning för Fjärås Kyrkby. Author Kim Enarsson. Date 24/11/2016. Project ID Phone Mobile Author Kim Enarsson Phone 010-505 33 52 Mobile +46725650180 E-mail kim.enarsson@afconsult.com Date 24/11/2016 Project ID 725828 Client Kungsbacka kommun Trafikutredning för Fjärås Kyrkby ÅF-Infrastructure

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun Trafikutredning Nya Öjersjövägen Partille kommun ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-40151 Göteborg Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl.

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. -14 UPPDRAG Detaljplan Gärestad 1:13 UPPDRAGSNUMMER 3840317000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM REVIDERAD 2018-02-13 Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. Bakgrund

Läs mer

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234 Bilaga 3 PM Trafik Author Gustav Silverin Phone +46 10 505 54 71 E-mail gustav.silverin@afconsult.com Date 2015-02-20 Project ID 704807 Client KLARA arkitektbyrå ab PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Trafikutredning Tosterö

Trafikutredning Tosterö Svenska Hem Entreprenad Stockholm 2017-10-17 Datum 2017-10-17 Uppdragsnummer 1320022838 Utgåva/Status Version 1 Eva-Lena Nilsson Malin Lagervall Johan Wahlstedt Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer PM Datum 2016-02-26 Uppdrag Beställare Från Till PM nummer PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27 Göteborg T: +46-10-615

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Sweco TransportSystem Kapacitetsutredning ERIK FRANSSON MARTIN HOLMSTEDT 1 (9) -14 S w e co Luntgatan 28 Box 3063 SE-600 03 Norrköping, Sverige Telefon +46

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

Trafikutredning Måby Hotell

Trafikutredning Måby Hotell Peab Fastighetsutveckling Sverige AB Stockholm 2018-08-10 Datum 2018-08-10 Uppdragsnummer 1320035340 Utgåva/Status 1.0 Svante Nyberg Svante Nyberg Andreas Samuelsson Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

Kapacitetsberäkning Göteborgsvägen/Slalomvägen i Hindås

Kapacitetsberäkning Göteborgsvägen/Slalomvägen i Hindås 18046 Kapacitetsberäkning Hindås ArbetsPM 2018-09-13 Kapacitetsberäkning Göteborgsvägen/ i Hindås Härryda kommun Kapacitetsberäkning Göteborgsvägen/ PM version 1.0 Beställarorganisation Lena Johansson

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Granskning av trafikförslag utifrån kapacitet och utformning

Granskning av trafikförslag utifrån kapacitet och utformning 1 PM 2017:90 Matilda Segernäs 2017-11-06 Granskning av trafikförslag utifrån kapacitet och utformning Flaket 10, Ica Kvantum Åhus Innehåll 1. Inledning 2 2. Förutsättningar för beräkningar 4 2.1 Trafikmängd

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

PM TRAFIKPROGNOS - RANAGÅRD

PM TRAFIKPROGNOS - RANAGÅRD Author Johan Hallberg Cecilia Norberg Phone +46 10 505 30 75 Recipient Anna Winnberg Samhällsbyggnadskontoret, Halmstads kommun E-mail johan.hallberg@afconsult.com Date 22/01/2016 Trafikprognos Ranagård,

Läs mer

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings 2014-03-31 Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/Humlevägen, Jönköpings Kund Jönköpings Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1.

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1. repo001.docx 2012-03-2914 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 UPPDRAGSNUMMER 7000175000 STOCKHOLM TRAFIKPLANERING JOHANNA FICK UPPDRAGSLEDARE KARIN RENSTRÖM GRANSKARE

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

Granåsen. Trafikanalys

Granåsen. Trafikanalys Trafikanalys Granåsen ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg, Eva Maaherra Lövheim DATUM 2016-05-09 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera

Läs mer

Halmstad kommun. Utredning väg 15. Helsingborg

Halmstad kommun. Utredning väg 15. Helsingborg Halmstad kommun Helsingborg 2016-07-06 Datum 2016-07-06 Uppdragsnummer 61450827962-008 Utgåva/Status Slutversion Kristoffer Persson John McDaniel Lars Nilsson John McDaniel Uppdragsledare Handläggare Granskare

Läs mer

Trafikutredning Alsike Nord etapp II

Trafikutredning Alsike Nord etapp II ALSIKE FASTIGHETSAKTIEBOLAG Trafikutredning Alsike Nord etapp II Version 1.0 Uppsala 2016-09-26 Datum 2016-09-26 Uppdragsnummer 1320021442-001 Utgåva/Status Version 1.0 Cecilia Friis Cecilia Friis Eva-Lena

Läs mer

Trafikanalys Nacka Strand

Trafikanalys Nacka Strand UPPDRAG Nacka Strand UPPDRAGSNUMMER 435762 UPPDRAGSLEDARE Emma Wiklund UPPRÄTTAD AV Tan Na Cheng DATUM 23-8-9 Trafikanalys Nacka Strand Inledning Denna behandlar trafikanalysen gjord med Capcal för förmiddagens

Läs mer

PM TRAFIKANALYS BARKARÖ

PM TRAFIKANALYS BARKARÖ 14 UPPDRAG Barkarö Gestaltning UPPDRAGSNUMMER 3371051000 UPPDRAGSLEDARE Camilla Goliath UPPRÄTTAD AV Eva Axelsson DATUM 7 REVIDERAD 2017-08-15 Sammanfattning Fyra fastighetsägare planerar för bostadsbebyggelse

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN

PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN PROJEKTNR.

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg

ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Arbetsrapport ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Kapacitetsstudie trafikplats Vasatorp utblick 2030 Malmö 2015-09-25 ÅVS E4/E6/E20 Helsingborg Kapacitetsstudie trafikplats Vasatorp utblick 2030 Arbetsrapport Datum

Läs mer

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter

PM Trafikutredning Snurrom verksamheter PM Trafikutredning Snurrom verksamheter Bakgrund och syfte Planering pågår för nya verksamheter i anslutning till Norra vägen och E22 i norra delen av staden. Trafikutredningen ska undersöka hur området

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

PM Trafikanalys Spekeröds handelsområde och verksamheter

PM Trafikanalys Spekeröds handelsområde och verksamheter Konsult: ÅF Infrastructure AB Uppdragsansvarig: Åsa Nyqvist Beställare: Stenungsunds kommun Kontaktperson: Marcus Broman Interngranskare: Johan Hallberg Handläggare: Robin Hjalmarsson Datum: 2017-02-15

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 Stockholm-Globen 2017-09-25 WSP Sverige AB WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880

Läs mer

Strukturbild, alternativ A respektive alternativ B

Strukturbild, alternativ A respektive alternativ B Bilaga A Kapacitetsberäkningar av korsningspunkter i Kungsbacka sportcenter Kapacitetsberäkningar har genomförts för den planerade cirkulationsplatsen samt för trevägskorsningen vid Inlagsleden/Södra Infarten.

Läs mer

PM Trafikanalys Canning

PM Trafikanalys Canning Trafikanalys Canning Datum 170209 Uppdrag Beställare Från Till Strömstad kommun Anders Sjöholm och Oskar Kryh Kristin Ulfstad Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö T: +46-10-615 60 00 D: F: +46-10-615

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7001358 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO SOCIETY JOACIM THELIN SARA JOHANSSON repo002.docx 2013-06-14 Sweco 1 Inledning Bakgrund

Läs mer

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Kungsbacka kommun Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Göteborg 2015-03-10 Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Datum 2015-03-10 Uppdragsnummer 1320012119 Utgåva/Status Rebecka Gunnarsson

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

Kapacitetsanalys Skeppsrondellen, Håbo

Kapacitetsanalys Skeppsrondellen, Håbo Handläggare Amer Aslam Tel +46 (0)10 505 14 03 Mobil +46 (0)72 249 90 29 E-mail amer.aslam@afconsult.com Datum 2015-10-15 Uppdragsnr 708847 Förprojektering VA och gator inom planområde Väppeby 7:18 m.fl.

Läs mer

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Välsviken PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Medverkande Titel: PM Välsviken trafikutredning Utgivningsdatum: 2015-12-18 Upprättad av: WSP Samhällsbyggnad Uppdragsansvarig: Catharina Rosenkvist Foton:

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan

PM Inventering av gående och cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan cyklister vid Ullevigatan/Fabriksgatan Detaljplan för kontor vid Ullevigatan Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Inventering... 4 2.1 Storlek och tidpunkt på flöden... 5 2.1.1 Eftermiddag

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

PM Trafikutredning, handelsetablering i

PM Trafikutredning, handelsetablering i 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

Utredningsområdet är beläget i stadsdelen Hestra i den nordvästra delen av Borås såsom framgår av figuren nedan.

Utredningsområdet är beläget i stadsdelen Hestra i den nordvästra delen av Borås såsom framgår av figuren nedan. BN2015-1058 10-04 Trafikanalys för nya bostäder i Hestra Bakgrund och syfte Borås stad, Samhällsbyggnadsförvaltningen, genomför ett planeringsarbete som syftar till att möjliggöra utbyggnad av upp till

Läs mer

FÖRDJUPAD TRAFIKUTREDNING FÖR NOLHAGAVÄGEN, KORSNINGARNA VID SÖDRA OCH NORRA METALLVÄGEN

FÖRDJUPAD TRAFIKUTREDNING FÖR NOLHAGAVÄGEN, KORSNINGARNA VID SÖDRA OCH NORRA METALLVÄGEN SKÖVDE KOMMUN FÖRDJUPAD TRAFIKUTREDNING FÖR NOLHAGAVÄGEN, KORSNINGARNA VID SÖDRA OCH NORRA METALLVÄGEN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd

Trafikutredning Myggenäs. Trafikförsörjning till fastighet Myggenäs 1:114 m.fl. Ändrad och kompletterad efter samråd Ändrad och kompletterad efter samråd Beställare: TJÖRNS KOMMUN Fakturaservice 47180 SKÄRHAMN Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

Rosenlund trafik och VA

Rosenlund trafik och VA Uppdragsnr: 10168135 1 5) PM Rosenlund trafik och V 2012-12-18 BKGRUND OCH SYFTE Detta PM har tagits fram som underlag till detaljplanearbetet för Rosenlund, Hammarö kommun. Syftet med dokumentet är att

Läs mer

Trafikutredning Gasellen 27 och 30

Trafikutredning Gasellen 27 och 30 Trafikutredning Gasellen 27 och 30 ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-40151 Göteborg Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Göteborg, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PM gällande utformning av cirkulationsplats

PM gällande utformning av cirkulationsplats gällande utformning av cirkulationsplats Uppdrag Beställare Från Till nummer Kungsbacka kommun Anton Nilsson Charlotta Ljungkull DP-01 Datum 2018-11-29 Ramböll Sverige AB Box 5343,Vädursgatan 6 402 27

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic

RAPPORT. Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning Upprättad av: Milos Jovanovic RAPPORT Mjällby centrum, Sölvesborgs kommun Trafikutredning 2016-06-08 Upprättad av: Milos Jovanovic 1 Innehåll BAKGRUND... 3 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 Trafik och trafikanter... 3 Trafiksäkerhet... 5 FÖRESLAGNA

Läs mer

Nyborgsvägen, Stenungsund

Nyborgsvägen, Stenungsund Stenungsund Nyborgsvägen, Stenungsund Trafikutredning 2015-12-16 ÅF Infrastructure AB/Trafikutredning ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551 SE-401 51 Göteborg Telefon +46 10 505 00 00. Fax +46

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING URANUS-VULCANUS

PM TRAFIKUTREDNING URANUS-VULCANUS UPPDRAGSNUMMER: 700698 TRAFIKUTREDNING URANUS-VULCANUS Sweco Sammanfattning I samband med planerna på att exploatera tomterna Uranus och Vulcanus har Lidköping låtit genomföra en trafikutredning för att

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED FRAMTAGANDET AV NY DETALJPLAN FÖR ÖSTRA DELARNA AV ÖSTRA TORP

TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED FRAMTAGANDET AV NY DETALJPLAN FÖR ÖSTRA DELARNA AV ÖSTRA TORP UDDEVALLA KOMMUN Östra Torp - Trafikutredning UPPDRAGSNUMMER 7001092000 TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED FRAMTAGANDET AV NY DETALJPLAN FÖR ÖSTRA DELARNA AV ÖSTRA TORP GBG STADS- & TRAFIKUTFORMNING ANDREAS

Läs mer

RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering. WSP Samhällsbyggnad. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering. WSP Samhällsbyggnad. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering WSP Samhällsbyggnad Uppdragsnr: 10246877 2 (8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Frågeformulering... 4 2.1 C Örbyleden... 4 3 Inventering... 5

Läs mer

Trafikutredning Lilljansberget

Trafikutredning Lilljansberget Rapport: 2015:79 / Version:0.9 Trafikutredning Lilljansberget Umeå Dokumentinformation Titel: Trafikutredning Lilljansberget, Umeå Serie nr: 2015:79 Projektnr: 15151 Författare: Kvalitetsgranskning: Beställare:

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

TRAFIKANALYS FANFAREN

TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTAD 2017-06-22 TRAFIKANALYS FANFAREN Karlstad Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

Trafikanalys Björnängsvägen / Kraftleden

Trafikanalys Björnängsvägen / Kraftleden UPPDRAG Björnbro, Håbo - trafik UPPDRAGSNUMMER 3370757200 UPPDRAGSLEDARE Staffan Stenvall UPPRÄTTAD AV Martin Holmstedt DATUM Trafikanalys / Sammanfattning Sweco har på uppdrag av Håbo kommun utfört en

Läs mer

Annan möjlig exploatering

Annan möjlig exploatering BILAGA 3 Trafik Loviseberg II Vi har kort analyserat trafikalstringen samt trafiksäkerhet för ev. ny industrietablering inom kvarteret Loviseberg i Botkyrka kommun. Förutsättningar Vi har tittat på 2 olika

Läs mer

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen Rapport 2016-02-04 Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen KUND Täby Kommun KONSULT WSP Analys &

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN

FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD KOMMUN Rapport Ramböll Trafik och Samhällsplanering Helsingborg 2 FÖRDJUPADE TRAFIKSTUDIER FÖR NY ETABLERING INOM SOLBACKEN 1:3, YSTAD

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll:

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll: ÖSTRAND BIORAFFINADERI Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN Innehåll: 1. Bakgrund 2. Förutsättningar, trafik 3. Bedömning av framkomlighet 1 Bakgrund SCA planerar för en utbyggnad av

Läs mer

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70

6. Tänkbara åtgärder. N Rv 70 6. Tänkbara åtgärder 6.1 Åtgärder enligt fyrstegsprincipen Enligt fyrstegsprincipen, som redovisas mer utförligt i kapitel 1.2, ska åtgärder på identifierade problem prövas förutsättningslöst i fyra steg.

Läs mer

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ULRICEHAMNS KOMMUN Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00

Läs mer

Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna

Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna UPPDRAG Kapacitetsberäkningar UPPDRAGSNUMMER 2015313006 UPPDRAGSLEDARE Annette Levedahl UPPRÄTTAD AV Andrew Cunningham DATUM VERSION 1.0 Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna Bakgrund En ny planskild korsning

Läs mer

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ

TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ RAPPORT TRAFIK- OCH KAPACITETSANALYS AV STORGATAN I VÄXJÖ FÖRHANDSKOPIA 2017-08-18 UPPDRAG 278989, Korsningar Storgatan- Smedjegatan/Arabygatan Titel på rapport: Trafik- och kapacitetsanalys av Storgatan

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Munkeröd 1:12 och Kärr 1:1 Fortsatt trafikutredning

Munkeröd 1:12 och Kärr 1:1 Fortsatt trafikutredning Beställare: Privatbostäder AB Badhusvägen 4 444 31 Stenungsund Beställarens representant: Åsa Norberg Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young David Lindvert

Läs mer

Trafikutredning Rankhus

Trafikutredning Rankhus Villamarken Exploatering i Stockholm AB Trafikutredning Rankhus Etapp A Uppsala 2017-10-02 Trafikutredning Rankhus Etapp A Datum 2017-10-02 Uppdragsnummer 1320021147 Utgåva/Status Granskningsversion Cecilia

Läs mer

PM 2. Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar Inledning

PM 2. Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar Inledning Uppdragsnr: 10183321 1 (8) PM 2 Sickla Vägplan: Trafiksimuleringar 14-09-30 \\SER01COL1SE\Common Projects\5661\10183321\3_Dokument\36_PM_Rapport\Trafik\PM 2 - Sickla köpkvarter trafiksimuleringar_140921.docx

Läs mer

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik

Trafikutredning Svanvik, Tjörns kommun I samband med program för Svanvik Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Karin Löfgren Konsult: Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Uppdragsledare/utredare/författare Maria Young Granskare Stefan Krii Uppdragsnr: 104

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN - VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN

PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN - VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN COOP FASTIGHETER AB PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN - VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN Falun 2015-04-23 PM TRAFIKUTREDNING E16 HANRÖLEDEN VÄG 293 LEKSANDSVÄGEN STIGAREGATAN I FALUN Datum 2015-04-23

Läs mer

Trafikutredning Ängens avloppsreningsverk, Lidköping

Trafikutredning Ängens avloppsreningsverk, Lidköping -14 UPPDRAG Lidköpings reningsverk UPPDRAGSNUMMER 1837475000 UPPDRAGSLEDARE Petter Gustafsson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM Trafikutredning Ängens avloppsreningsverk, Lidköping Bakgrund Lidköpings

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN ROSENLUND

HAMMARÖ KOMMUN ROSENLUND Uppdragsnr: 10168135 1 (9) HAMMARÖ KOMMUN ROSENLUND PM TRAFIK & VÄGTRAFIKBULLER L:\5460\10168135\3_Dokument\36_PM\Trafik\PM_Trafik_Buller.docx Mall: Memo.dot ver 1.0 Karlstad 2012-07-05 WSP Samhällsbyggnad

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7000177 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO TRANSPORTSYSTEM SARA JOHANSSON Sweco Ändringsförteckning Version Datum Förändring

Läs mer

PM Trafikanalys Kanikegränd

PM Trafikanalys Kanikegränd UTKAST VERSION 1.2 2019-03-21 RAMBOLL NORRKÖPING Datum 2019-03-21 Uppdragsnummer 1320032854 Utgåva/Status Utkast version 1.2 Anna Persdotter, uppdragsledare Therése Ziedén, handläggare Lars Drageryd, handläggare

Läs mer

Osby kommun 25 augusti 2016

Osby kommun 25 augusti 2016 Trafikutredning korsning Lars Dufwa väg 23 Osby kommun 25 augusti 2016 Dokumenthistorik Projektnummer: 2012338 Version Dokumenttyp Författare Granskad Date Rev 0.8 Granskningshandling SN JO 20160512 Rev

Läs mer

Trafikutredning Gubbängsfältet

Trafikutredning Gubbängsfältet Trafikutredning Gubbängsfältet 2013-12-05 Magnus Lind WSP Samhällsbyggnad Uppdragsnr: 10190219 2 (14) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Problemformulering... 4 2.1 Alternativa matningar till området...

Läs mer

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm ATRIUM LJUNGBERG AB Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan Granskningsversion 2016-10-11 Stockholm Kapacitetsanalys Sickla industriväg- Smedjegatan Datum 2016-10-11 Uppdragsnummer 1320023808 Utgåva/Status

Läs mer