Tuula Ravander Måndag den 12 mars klockan 15.00, Tegelängsgatan 19 A

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tuula Ravander Måndag den 12 mars klockan 15.00, Tegelängsgatan 19 A"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Plattform Norrköping, Repslagargatan 12 Norrköping fredag den 2 mars 2018 kl 13:15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland Malin Masimov, Försäkringskassan Ulla Wallering Fall, Valdemarsvik (ej närvarande) - Tuula Ravander, Söderköping Riitta Leiviskä Widlund, Finspång (ej närvarande) - Ersättare Criss Hagfeldt Norrköping Peter Johansson, förbundschef Claes Hallert, Region Östergötland (ej närvarande) Susanne Nordlöf, samordnare Camilla Jansson, Arbetsförmedlingen (ej närvarande) Lisa Prytz, samordnare Susanne Karlsson, Försäkringskassan (ej närvarande) Therese Löwgren Per Hollertz, Valdemarsvik (ej närvarande) Jessica Sandström, nämndsekreterare Inga-Lill Östlund, Söderköping (ej närvarande) Lisa Prytz, samordnare Anna Creutz, Finspång (ej närvarande) Övriga Utses att justera: Plats och tid för justering: Tuula Ravander Måndag den 12 mars klockan 15.00, Tegelängsgatan 19 A Sekreterare: Paragrafer: Jessica Sandström Ordförande: Justerare: Nämnd eller dylikt: Irma Görtz Tuula Ravander Sammanträdesdag: Datum för uppsättning av anslag: Datum för nedtagning av anslag: Förvaringsplats för protokollet: Underskrift: BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Jessica Sandström

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(23) Innehållsförteckning 16 Fastställande av föredragningslistans innehåll 17 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans regleringsbrev 2018 SAMÖ 2018/ Styrelsens utvecklingsplan för 2018 SAMÖ 2018/ Lägesrapport Plattformen SAMÖ 2018/ Platser för styrelsemöten under 2018 SAMÖ 2018/ Risk- och väsentlighetsanalys till internkontrollplan 2018 SAMÖ 2018/ Möjlighet till att enskilda individer själva skall kunna ansöka om koordinatorstöd via Plattformen SAMÖ 2018/ Plan B 2018 SAMÖ 2018/ Uppföljning av verksamhet och måluppfyllelse för helåret 2017 SAMÖ 2017/ Godkännande av förslag till genomförande och framtagande av modell för strukturerad behovsanalys SAMÖ 2017/ Val av ombud för Samordningsförbundet Östra Östergötland till NNS årsmöte den 16 april samt eventuella motioner SAMÖ 2018/0021

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(23) 27 Förslag till nominering av ordförande till NNS styrelse SAMÖ 2018/ Förslag till tecknande av avtal med Samordningsförbundet Centrala Östergötland kring gemensam resurs för verksamhetsutveckling och finansieringslösningar i Östergötland SAMÖ 2017/ Budgetuppföljning januari SAMÖ 2018/ Summering SAMÖ 2018/ Delegationsbeslut SAMÖ 2018/ Rapporter med mera SAMÖ 2018/0011

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(23) 16 Fastställande av föredragningslistans innehåll Styrelsen fastställer föredragningslistans innehåll. Utsänd föredragningslista fastställs utan förändringar.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(23) 17 Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans regleringsbrev 2018 SAMÖ 2018/0024 Styrelsen tar informationen till protokollet. Gabriella Gylling presenterar innehållet i Arbetsförmedlingens regleringsbrev, och Malin Masimov i Försäkringskassans regleringsbrev under sammanträdet. Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingens uppdrag 2018 innehåller inga nyheter. De sex målområdena kvarstår. Under 2017 uppfylldes målet för 5 av 6, men inte matchningen. De sex målen presenteras här kort: Matchning: ska förbättras och rekryteringsproblem motverkas. Etablering: arbeta för fler övergångar till arbete och studier, särskilt bland kvinnor. Lågutbildade ska i större utsträckning studera. Utbildningsplikt en del av detta. Långtidsarbetslösa: andelen i jobb- och utvecklingsgarantin som går till arbete eller studier ska öka. Tre stödformer övergår till en gemensam form. Utbildning: många kortutbildade finns i etableringen, och efter den behövs fortsatt utbildning för att uppnå gymnasiekompetens. Tänker arbeta mer med vägledning och motiverande arbete. Ungdomsarbetslöshet: målet är att de unga ska övergå till arbete, studier eller insats som leder till arbete inom 90 dagar. Personer med funktionsnedsättningar: andelen som övergår i arbete eller studier ska öka.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(23) Verksamhetsmål i fokus 2018 Digitilisering, kund- och kanalstrategi, beprövat arbetssätt och kvalitetshöjning i ärendehandäggning. 90-dagarsgarantin för ungdomar, ökad andel till arbete efter arbetsmarknadsutbildning, deltagare i garantiprogrammet och etableringen ska delta i aktiviteter som leder till arbete. Försäkringskassan I målen för sjukförsäkring står att Försäkringskassan ska verka för att individen ska förstå myndighetens beslut verka för att berörda aktörer vidtar åtgärder som hjälper människor att kunna försörja sig genom eget förvärvsarbete i samverkan med andra aktörer bidra till att långsiktigt hålla sjukfrånvaron på en låg och stabil nivå. identifiera rehabiliteringsbehov hos unga med aktivitetsersättning, och vid behov kartlägga behovet i samarbete med Arbetsförmedlingen samverka med andra aktörer för att sjukpenningtalet ska inte överstiga 9,0 dagar i december 2020 se till att nybeviljade sjukersättningar begränsas verka för att skillnaden mellan kvinnor och män i sjukpenningtal minskar Försäkringskassa ska också arbeta för att utvecka kvalitet i handläggning, redovisa och analysera förtroendet för verksamheten samt genomföra åtgärder för att öka förtroendet. I samarbete med Arbetsförmedlingen ska Försäkringskassan sätta in förstärkta insaser före personer som är sjukskrvna och för unga med aktvitesersättning. När en person går vidare från Försäkringskassan till Arbetsförmedlingen ska övergången underlättas genom att tidigt identifiera behov av åtgärder, och förbereda individen på bästa sätt.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(23) Gemensamt Gemensamt för reglerbreven för både Arbetsfärmedlingen och Försäkringskassan är påbudet att de ska arbeta för att samordningsförbunden prioriterar att finasiera insatser för långtidssjukskrivna, unga med funktionsnedsättning och unga som har aktivitetsersättning.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(23) 18 Styrelsens utvecklingsplan för 2018 SAMÖ 2018/0004 Styrelsen tar informationen till protokollet. Utifrån styrelsens utvärdering av styrelsearbetet för 2017 har ett förslag till utvecklingsplan för 2018 tagits fram. Utvecklingsplanen har diskuterats på presidiet.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(23) 19 Lägesrapport Plattformen SAMÖ 2018/0018 Styrelsen tar informationen till protokollet. På styrelsens senaste möte då utvärderingen av styrelsen arbete under 2017 diskuterades, framkom önskemål om en stående informationspunkt om Plattformen. Denna punkt ska inte vara på för operativ nivå utan ha ett övergripande innehåll. Styrelsemedlemmarna uttryckte att det är svårt att få ett helhetsgrepp och att fatta beslut när man inte känner till den operativa verksamheten så bra. Förstegsverksamhetern håller på att starta upp i Norrköping: Topteam 1 mars, Mitt val 19 mars. Grön rehab/alboga är permanentat i Söderköping, och andra former utvecklas. Ett strategimöte har hållits med strategigruppen och kommunerna, utifrån Samordningsförbundet Västra Östergötlands upplägg. Arbetsgruppen tar fram ett en handlingplan som skickas till deltagarna i mötet. Återkoppling till strategigruppen och kommunerna kommer att ske i slutet av mars. En arbetsgrupp påbörjar arbetet med ansökningsgruppen. Resultatet presenteras på styrelsemötet 26 april Metoduveckling pågår i syfte att hitta en gemensam ram för koordinatorstödet, med gemensamma dokument, ansökan och mål. Ett arbete pågår runt hur hantering av avvikelser ska ske. Det gäller att strukturera hanteringen, hitta olika nivåer och eventuella systemavvikelser. En ansats är att hanterade det utifrån Personligt ombud.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(23) 20 Platser för styrelsemöten under 2018 SAMÖ 2018/0020 Styrelsen för Samordningsförbundet Östra Östergötland tar informationen till protokollet. Som en del av omvärldsbevakningen kommer styrelsemöten att hållas på olika platser för att öka medlemmarnas omvärldskunskap. Under sammanträdet lämnas ordet fritt att komma med förslag på platser som kan vara intressanta att besöka. Idéer som kommer upp är Arbetsmarknadsenheten, Ungdomskontoret och Kontaktcenter i Norrköpings kommun, Arbetslivstjänst och Portalen i Norrköping samt Sinnenas trädgård i Valdemarsvik.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(23) 21 Risk- och väsentlighetsanalys till internkontrollplan 2018 SAMÖ 2018/0013 Styrelsen tar informationen till protokollet. Utgångspunkten i arbetet med förbundets interna styrning och kontroll är att utgå från de individmål och finansiella mål som styrelsen antagit. Utifrån respektive mål gör styrelsen en risk- och väsentlighetsanalys av vilka risker som skulle kunna inträffa för att målen inte skall uppnås, konsekvenser och sannolikhet att detta skulle kunna inträffa. Presidiet har tagit fram ett första utkast till risk- och väsentlighetsanalys som överlämnas till styrelsen för diskussion. Nästa steg i processen är att välja ut de risker med störst sannolikhet och konsekvenser till internkontrollplanen för Förslaget till internkontrollplan 2018 färdigställs av presidiet och kansliet och tas upp på styrelsemötet den 28 mars för beslut. Presidiet får i uppdrag att göra vissa omformuleringar och sammanställa ett förslag till kommande styrelsemöte.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(23) 22 Möjlighet till att enskilda individer själva skall kunna ansöka om koordinatorstöd via Plattformen SAMÖ 2018/0019 Styrelsen tar informationen till protokollet. Frågan om att enskilda individer själva skall kunna ansöka om koordinatorstöd har diskuterats på presidiets senaste möte. Presidiet ställer sig positiv till att öppna upp den möjligheten. Frågan fanns med i den dåvarande styrgruppen som planerade starten av Plattform Norrköping men lades åt sidan då det prioriterades att få igång kopplingen till myndigheterna och att ansökan gjordes genom respektive myndighet. En förändring som öppnar upp möjligheten för enskilda individer att själva kunna ansöka om koordinatorstöd bör analyseras utifrån tänkbara fördelar och nackdelar samt följas av ett förslag till hur det skall gå till rent praktiskt.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(23) 23 Plan B 2018 SAMÖ 2018/0006 Styrelsen tar informationen till protokollet. Styrelsen har under 2017 arbetat med plan B för att ha en alternativplan på olika typer av insatser som kan sjösättas om det visar sig att avsatta medel inte förbrukas som planerats. Presidiet har för avsikt att fortsätta arbetet med plan B även för 2018 och att alla är delaktiga i arbetet. På det senaste presidiets lyftes frågan upp att på försök prova funktionen arbetsgivarkoordinator kopplad till arbetstränings- och arbetsprövningsplatser samt frågan om att starta upp ett supported employment/fördjupat handledarstöds team. När det gäller arbetsgivarkoordinatorer är det viktigt att poängtera att det handlar om förstegsinsatser innan Arbetsförmedlingen kommer in med sitt ordinarie uppdrag. Även när det gäller supported emloyment gäller det att vara vaksam så åtgärderna inte går in i medlemmarnas ordinarie uppgifter.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(23) 24 Uppföljning av verksamhet och måluppfyllelse för helåret 2017 SAMÖ 2017/0052 Styrelsen tar informationen till protokollet. Kansliet har tagit fram verksamhetsuppföljning och måluppfyllelse för helåret Analys av sammanställningen sker muntligt på styrelsemötet. I verksamheten har 239 personer deltagit, och 139 personer har avslutat insater under ,3 % av deltagarna var kvinnor, och 57,7 % män, och andelen män har ökat. Jämfört med 2014 har Arbetsförmedlingen och Försökringskassan remitterat större andel, och kommuner och regionen mindre andel. Vanligaste huvudproblematiken är psykisk ohälsa. Under året har mätmetoden bytts från WAI till indikatorer. Med indikatorer kommer vi att kunna jämföra oss med andra sanordningsförbund som också använder dem. En väldigt stor andel av deltagarna står mycket långt från arbetsmarknaden. Snittiden i åtgärd är 17 månader, både för de som gjort en stegförflyttning och de som inte gjort det. 93 % upplever att det fått ett bättre stöd, även om de inte kommit i studier eller arbete. 12 % av deltagarna har gått från att inte kunna tänka arbete vid start, till att vid avslut gå till arbete, studier eller Arbetsförmedlingen.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15(23) 25 Godkännande av förslag till genomförande och framtagande av modell för strukturerad behovsanalys SAMÖ 2017/0046 Styrelsen godkänner förslaget till genomförande och framtagande av modell för strukturerad behovsanalys i samarbete med FoU-centrum och Samordningsförbundet Centrala Östergötland till en total kostnad av kr vilken fördelas lika mellan förbunden med kr vardera. Samordningsförbunden Centrala och Östra Östergötland har tillsammans överenskommit att gemensam utarbeta en modell för strukturerad behovsanalys utifrån den mall som Nationella rådet tagit fram. Förbunden har tillsammans skapat en arbetsgrupp som håller ihop arbetet i vilken det även finns en observatör från Samordningsförbundet Västra Östergötland. Tidigt i detta arbete kontaktades FoU-centrum i Linköping för att vara en partner som stödjer och utvecklar arbetet samtidigt som FoU-centrum själva kunde se vinster i att utveckla en gemensam modell för egen del. I utvecklingsarbetet föreslås att två forskare vid Linköpings universitet och som kopplas till FoUcentrum är motorn i arbetet tillsammans med arbetsgruppen. Målsättningen är att det skall utvecklas en modell som förbunden själva skall kunna använda utan externt stöd. Den totala kostnaden beräknas uppgå till kr som delas lika, kr per förbund, mellan Centrala och Östra Samordningsförbundet. Samordningsförbundet Östra Östergötland har i verksamhetsplanen för 2018 avsatt kr till detta ändamål.

16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16(23) 26 Val av ombud för Samordningsförbundet Östra Östergötland till NNS årsmöte den 16 april samt eventuella motioner SAMÖ 2018/0021 Styrelsen utser Birgitta Wessman Thyrsson som ombud till årsmötet för Samordningsförbundet Östra Östergötland. Styrelsen ger Peter Johansson och presidiet i uppdrag att omformulera motionen så att den pekar på svårigheten att rekrytera personal, och uppdrar åt Nationella nätverket för samordningförbund att på nationell nivå initiera en analys av orsakssamband och ge förslag på lösningar. Styrelsen beslutar att förklara pragrafen omedelbart justerad. Samordningsförbundet Östra Östergötland är medlemmar i föreningen Nationella nätverket för samordningsförbund (NNS). NNS årsmöte äger rum den 17 april i samband med den nationella finsamkonferensen. Presidiets förslag är att Birgitta Wessman Thyrsson utses till ombud för Samordningsförbundet Östra Östergötland. Styrelsen har har tagit fram ett förslag på motion till föreningens årsmöte. Motioner skall vara NNS styrelse tillhanda senast Justeras Irma Görtz, ordförande Tuula Ravander, justerare Sänt till: Nationella nätverket för samordningsförbund

17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17(23) 27 Förslag till nominering av ordförande till NNS Styrelse SAMÖ 2018/0022 Styrelsen beslutar att till NNS valberedning föreslå Marie Svensson till posten som ordförande för NNS, samt förklarar paragrafen omedelbart justerad. Samordningsförbundet Östra Östergötland är medlemmar i föreningen Nationella nätverket för samordningsförbund (NNS). Styrelsen har nu möjlighet att lämna förslag på nomineringar till valberedningen. Förslag till nomineringar skall vara NNS valberedningen tillhanda senast Justeras Irma Görtz, ordförande Tuula Ravander, justerare Sänt till: Nationella nätverket för samordningsförbund

18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18(23) 28 Förslag till tecknande av avtal med Samordningsförbundet Centrala Östergötland kring gemensam resurs för verksam-hetsutveckling och finansieringslösningar i Östergötland SAMÖ 2017/0006 Styrelsen godkänner förslaget till avtal med Samordningsförbundet Centrala Östergötland kring gemensam resurs för verksamhetsutveckling och finansieringslösningar i Östergötland. I januari 2017 påbörjades en förstudien om ESF-team i Östergötland, som mynnade ut i ett förslag om att förbunden gemensamt ska avsätta resurser för en processtödjare och så småningom en ekonom. Det gemensamma medlemsrådet för samordningsförbunden i Östergötland gav förbundscheferna i uppdrag att påbörja processen att starta upp ett ESFteam på medlemsrådet den 7 april. Styrelsen beslutade i maj 2017 att tillsammans med de övriga samordningsförbunden i länet delfinansiera koordinator/processledare till ett gemensamt ESF-team. Styrelsen valde dock att inte finansiera funktionen som ekonom utan ville avvakta att koordinator/processledaren först kom på plats och fick komma igång med sitt arbete. Av olika skäl kom ESF-teamet inte igång förrän den 1 januari och innehöll inte funktionen som ekonom. Det nu aktuella förslaget till avtal föreslås ersätta det tidigare tecknade avtalet kring ett gemensamt ESF-team. I det nya avtalsförslaget är ansatsen bredare och bygger på att kunna använda sig av andra finansieringslösningar än ESF medel såsom Vinnova, MUCF, tillväxtverket, regionala utvecklingsmedel, SKL m.m. I teamet ingår funktion som koordinator och projektutvecklare. Syftet är att skapa förutsättningar för fler och bredare satsningar i Östergötland tillsammans med medlemmarna och förbunden. I teamets uppdrag ingår att fånga upp, processleda och förfina idéer samt lösningar för

19 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19(23) finansiering på en hel rad olika sätt där förbundets medel kombineras med andra källor. Kostnaden för respektive förbund uppgår till maximalt kr per år.

20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20(23) 29 Budgetuppföljning januari SAMÖ 2018/0017 Styrelsen godkännera budgetuppföljningen för januari. Kansliet har tagit fram budgetuppföljning till och med januari månad. Uppföljningen bygger på faktiskt utfall och prognostiserad kostnad utifrån de beslut styrelsen fattat.

21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21(23) 30 Summering SAMÖ 2018/0016 Styrelsen tar informationen till protokollet. Följande reflektioner framfördes: Mycket intressant uppföljning, där målgruppsanalysen tillförde mycket. Bra med lägessrapport från Plattfomen, för att ge en bild av verksamheten. Omvärldsanalysen är viktig och värdefull.

22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22(23) 31 Delegationsbeslut SAMÖ 2018/0012 Styrelsen för Samordningsförbundet Östra Östergötland noterar att nedanstående beslut fattade med stöd av delegation har anmälts. Delegationsbeslut Förbundschef Datum sfattare Belopp et avser Redovisat till styrelsen Förbundschef kr Annons i NT angående välfärdsmässan den 15 februari Förbundschef kr Förbundschef kr Lokal och lunch för studiebesök på Drivbänk samt styrelsemöte den 26 april Köp av moderator/processledare för workshopen den 14 mars Ovanstående delegationsbeslut anmäls till styrelsen.

23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23(23) 32 Rapporter med mera SAMÖ 2018/0011 Styrelsen i Samordningsförbundet Östra Östergötland noterar informationen. Styrelsen i Samordningsförbundet Östra Östergötland delges rapporter enligt förteckning nedan. Diarienummer Titel SAMÖ 2018/ Regeringsbeslut Uppdrag angående utvärdering av samordningsförbundens verksamhet på individnivå Från/till Regeringen, Socialdepartementet SAMÖ 2018/ Protokoll från NNS sammanträde Nationella nätverket för samordningsförbund SAMÖ 2018/ Protokoll från NNS arbetsutskott Nationella nätverket för samordningsförbund

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24 Plats och tid: Arbetsförmedlingen i Finspång, Kalkugnsvägen 2, torsdag den 25 oktober 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, fredag den 22 januari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Repslagaregatan 12, fredagen den 3 mars 2017 kl. 8.30 12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, ordförande, Norrköpings kommun Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, torsdag den 18 februari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) Ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20 Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst )ej närvaro Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(26) Plats och tid: Coffice, Hagatorget 1, Söderköping torsdag den 21 juni 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Renströmmen, Drottninggatan 1, Norrköping torsdag den 20 december 2018 kl 13:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M )

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej Criss Hagfeldt 46 Birgitta Wessman Thyrsson (Region

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Söderköpings brunn Söderköping, fredag den 16 december 2016 klockan 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Sparbanken, Storgatan 15, Valdemarsvik torsdag den 27 september 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson, Region Östergötland

Läs mer

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30

Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Portalen, Ringdansens centrum & Guldringen 66, Norrköping torsdag den 30 augusti 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 3, plan 3 kl 16.30-17.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget )Ordförande ej närvar Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Criss Hagfeldt 85-98 Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid: Ungdomskontoret, Norrköpings kommun torsdag den 24 maj 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköping Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Lokal Rosen 1 kl 13.15-15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget )ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 2 kl 13.15 15-30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson den 7 januari Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Plattform Norrköping, Repslagaregatan 12 Norrköping torsdag den 14 mars 2019 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 (

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOL L 1 ( 19 ) Plattform Norrköping, Repslagargatan 12 Norrköping fredag den 2 februari 2018 kl 8:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOL L 1 ( 19 ) Plattform Norrköping, Repslagargatan 12 Norrköping fredag den 2 februari 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOL L 1 ( 19 Plats och tid: Plattform Norrköping, Repslagargatan 12 Norrköping fredag den 2 februari 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Lokal Granskningen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Inre foajen kl 13.15 15.45 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )

Karina Nilsson Håkan Lind (Arbetsförmedlingen ) Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Inre Foajen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Irma Görtz (Norrköpings kommun) Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Försäkringskassan Norrköping, onsdagen den 24 maj 2017 klockan 08.30-12.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1 kl 13.15 16.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: kl 13.15-15.35 Förvaltningshuset, Lokal Rosen 1 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)ej närvaro Anna Svensson

Läs mer

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Orangeriet 2 Fjärilsgatan 7, kl 08.30 - Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall

Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Helena Wetterhall Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, måndag den 21 mars 2016 klockan 08.30 09.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland

Irma Görtz Samordningsförbundet Östra Östergötland 2012-11-28 Plats och tid: Funkishuset i Valdemarsvik kl 13.15-15.40 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun )

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun ) Plats och tid: Söderköping Kommunhus, torsdag den 28 februari kl 13.15 16.10 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun)

Claes Hallert ( Region Östergötland ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29. Ricardo Olivares. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget) Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)ej

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Håkan Lind (Arbetsförmedlingen )ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 1, torsdag kl 08.30 11.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Delårsrapport per den 30 juni 2018

Delårsrapport per den 30 juni 2018 SAMÖ 2018/0059 Delårsrapport per den 30 juni 2018 2018-08-20 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Åtgärder och insatser på individ- och gruppnivå... 4 2.2 Kartläggning och analys...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Hotell De Geer, Finspång kl. 13.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anita Grundström (s) Landstinget Gabriella

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte ANSLAG/BEVIS Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid:, Bleken, Finspångs kommunhus kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Johanna Hedberg Försäkringskassan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) SAMMANTRÄDESDATUM 2 februari 2018 HBS 2018/1 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 2 februari 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Samordningsförbundet HBS kansli, Sördalavägen 22 a, Huddinge.

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland

Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-11.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Chriss Hagfelt Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 14 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Vadstena, lokal Vävaren Fredagen den 26 augusti kl.9.00-10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Annelie Liljedahl Maria Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 5 Plats och tid:, FiInspångs Golfklubb kl. 09.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz (c) Landstinget Johanna Hedberg

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Plattform Norrköping, Repslagaregatan 12 Norrköping fredag den 24 maj 2019 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz, ordförande, Norrköpings

Läs mer

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 16 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center Fredagen den 25 november kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Lars Ekström Nils-Ingvar Graan Ove Bäck Mattias Schwerdt Mjölby Kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 21 Sida 1 Plats och tid ande Norrgården, Industrigatan 9, Mjölby Fredagen den 29 september 9.00-10.30 Anna Johansson Lars Ekström Maria Gustafsson Stefan Höög Annelie Liljedahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum 2013-12-20. tom 87 Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 9 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 08.30 - Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun Anna Creutz, (c) Landstinget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 Sida 1 Plats och tid ande Strandvägen 2, Digitaliseringscenter Motala Fredagen den 2 februari kl. 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Annelie Liljedahl Mattias

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48. kl. 8:30 11:30 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2014-11-28 37-48 Plats och tid Falköping kl. 8:30 11:30 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Magnus Oscarsson Arbetsförmedlingen, Hasse Andersson

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 5 Sida 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Vadstena Torsdagen den 21 maj kl.13.30 15.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl Ann-Marie

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl

Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 2 Sida 1 Plats och tid Bjurdalens äldreboende, Boxholm Torsdagen den 26 februari kl.13.30-14.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-17 1(5) Plats och tid: Fredagen den 17 oktober 2014, kl 08:30-11.00 Försäkringskassan Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Kjell Edlund Ersättare: Tjänstemän: Jane

Läs mer

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde

PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Samordningsförbundet Östra Skaraborg 2015-01-19. Tid 2015-01-19, Kl 13:00-14:15. Stationsgatan 14, Skövde PROTOKOLL Nr 1/2015 1 (5) Sammanträde Samordningsförbundet Östra Skaraborg Tid, Kl 13:00-14:15 Plats Närvarande Stationsgatan 14, Skövde Catrin Hulmarker Hjo kommun ordförande Magnus Ocarsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 1 juni 2018 HBS 2018/3 1 (11) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 1 juni 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:30 Tumba Bruk, Bancosalen, Botkyrka Beslutande Ledamöter Mats Einarsson

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 17 Sida 1 Plats och tid ande Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl.9.00 10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Anneli Liljedahl Ove Bäck

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-xx-xx Dnr XX Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2017-09-22-1:a utkast till BILAGOR TILL VERKSAMHETSPLANEN 1. Beskrivning av verksamhet Sida 2 Samordningsförbundet

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 11.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro

2013-06-17. Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: måndagen den 17 juni 2013 kl 09:00-14:00 Livin, Järnvägsgatan 22, 703 62 Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Liisa Ejdenwik Charlotta

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-11-24 Dnr SCÖ 43-2017 Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Övergripande mål 4 Finansiella mål 4 Finansiering/Medlemsavgift 4 SCÖ:s värdegrund

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl

Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 83 Sida Motala Vadstena Samordningsförbund 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, Motala Måndagen den 19 maj kl.09.00-12.00 Beslutande Annelie Liljedahl Motala Kommun Margit Berggren

Läs mer

Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl Anna Johansson Annette Ohlsson

Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl Anna Johansson Annette Ohlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 13 Sida 1 Plats och tid ande Bjuredalens äldreboende Boxholm, lilla samlingssalen Fredagen den 17 juni kl. 9.00-12.00 Anna Johansson Lars Ekström Annelie Liljedahl Ann-Marie Flink

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 18 Sida 1 Plats och tid ande Rödtornet, Storgatan 29, Vadstena Fredagen den 31 mars kl. 9.00 11.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Maria Gustafsson Per Engdahl Mjölby

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborgs regionkontor, Gävle, kl 09.30 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordförande Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 16.00 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf, 97-111 Region Gävleborg Erika

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2017-03-23 Tid och plats: torsdagen den 23 mars 2017, kl. 08:30 11:30 Ängsgatan 1 Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson

Läs mer

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden

Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren Nilsson, Länsarbetsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Plats och tid Kommunhuset Kinna, klockan 09.00 12.15, Paus 10.15 10.40 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Dan Rodahl, Försäkringskassan Kerstin Berggren

Läs mer

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz

f:l«c tl(u ~11 Lena Sarheden Schultz Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 22 februari 2017 FINSAffe.._, SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid : Medborgarhuset, Burlöv 09:00-1 I :00 Närvarande ledamöter Karin Palmqvist,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum

Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Styrelsemöte. Sammanträdesdatum Finspångs Samordningsförbund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid: Kommunhuset - Regnaren, Finspång kl. 13.00-16.00 Beslutande: Ulrika Jeansson (s) Finspångs kommun endast 5 via telefon Anna

Läs mer

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl

Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg. Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl Protokoll 1 (5) 2019-03-22 Styrelsemöte, Samordningsförbund Gävleborg Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl 9.15 12.30. Ledamöter Tommy Berger (S), ordförande Region Gävleborg Eva

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Samordningsförbundet Stockholms stad

Samordningsförbundet Stockholms stad Protokoll 3/2019 Sida 1 (9) Tidpunkt: torsdagen den 28 mars 2019, kl. 09:00 11:00 Plats:, Arenavägen 47 Justerat: fredagen den 29 mars 2019 Karin Ernlund Jan Karlsson Helena Haapala, sekreterare Närvarande

Läs mer

A.4YldJ.. ... b.. >..:':..~~~..'S~~. Ulf Bergius. Samordningsförbundet sofkjteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå PROTOKOLL

A.4YldJ.. ... b.. >..:':..~~~..'S~~. Ulf Bergius. Samordningsförbundet sofkjteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå PROTOKOLL sofkjteå Finansiell samverkan inom rehabilteringsområdet mellan: Försäkringskassan-Landstinget- Arbetstönnedlingen -Sollefteå kommun Sammanträdesdatum 2014-03-24 l (5) Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet

Läs mer

Målmatris SMARTA mål

Målmatris SMARTA mål Mötesplats Medlemsråd Ska genomföras tillsammans med övriga förbund i Östergötland (vår = årsredovisning, höst = verksamhetsplan och budget) 2 st Enligt förbundsordning Styrelsen Styrelsen har ansvar för

Läs mer

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare)

Inger Borgenberg, ordförande Karin Palmqvist, vice ordför. Carina Dilton Lena Sarheden Schu!tz Kristina Svensson. Maria Bellinger (samordnare) Protokoll fört vid styrelsemötet onsdagen den 14 december 2016 SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Plats: Tid: Lillgården, Burlöv 13.30-15.30 Närvarande ledamöter Inger Borgenberg, ordförande Karin

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/ Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/5 2017. Plats:, Kalmar Tid 09.00 11.30 Beslutande deltagare: Anders Andersson, 1:e v ordf. Andreas

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110222 Plats och tid Bengtsfors 13.00-15.30 Beslutade Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf. Lennart Jonasson Christina

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.20 12.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-01-30 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Ledningsgr Fredagen den 30 januari 2009, kl. 8.30-12:00, Försäkringskassan, 1-14 Johan Andersson (s),

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 201711 27 Plats och tid Åmål 13:00-15:00 Beslutande Almasa Idrizovic, ordf Arbetsförmedlingen Johnny

Läs mer

Motala Convention Centre, Repslagaregatan 5, Motala Torsdagen den 28 mars, kl Anna Johansson Madeleine Johansson

Motala Convention Centre, Repslagaregatan 5, Motala Torsdagen den 28 mars, kl Anna Johansson Madeleine Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 31 Plats och tid ande Motala Convention Centre, Repslagaregatan 5, Motala Torsdagen den 28 mars, kl. 10.00-12.00 Anna Johansson Madeleine Johansson Margit Berggren Silvheden Maths

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2016-05-27 Tid och plats: fredagen den 27 maj 2016, kl. 08:30 09:30 Hagaberg folkhögskola Ledamöter: Ersättare: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting

Läs mer

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling

Datum. Ersättare Margareta Karlsson, Kungsörs kommun (M) Ann Avdic, Arboga kommun (V) Håkan Nordin, Försäkringskassan Karin Olovsson, Arbetsförmedling SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid ande Rum Takås, Kungsörs kommun, Drottninggatan 34, Kungsör 30 november, 14.00-16.00 Görel Nilsson, Kungsörs kommun, (S) Ordförande Andreas Trygg, Köpings kommun,

Läs mer

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria

Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro, Sal: Oscaria SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Plats och tid: fredagen den 17 maj 2013 kl 09:00-12:00 City Konferenscenter, Klostergatan 23, 703 61 Örebro, Sal: Oscaria Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström

Läs mer

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun

Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl Hagabergs folkhögskola. Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Styrelsen Tid och plats: Fredagen den 17 maj 2019, kl. 13.00-14.30 Hagabergs folkhögskola Ledamöter: Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Anne-Marie Larsson (M) Region Stockholm Bardia Kharazmi,

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2009-02-27 Tid och plats: Ledamöter: Ersättare: Sekreterare Fredagen den 27 februari 2009, kl. 8.30-12: 30, Försäkringskassan, 15-25 Johan Andersson (s), Södertälje

Läs mer

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län

Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll styrelsen för Samordningsförbundet i Jämtlands län Plats Östersundsrummet, Östersunds Rådhus Tid 14 januari 2019, kl 09.00-12.00 Paragrafer 1-7 ande Övriga deltagare Utses att justera Enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 28 september 2018 HBS 2018/4 1 (15) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 28 september 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:45 Botkyrka kommunalkontor, Konferensrum 1:1, Botkyrka

Läs mer

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Datum: Fredagen den 21 mars Tid: Kl. 14.00 16.00. Plats: Samordningsförbundets konferenslokal i Nol. Kallade ledamöter: Agneta Malmsten, tjänsteman, ordförande, Boel Holgersson (C), vice ordförande, Ale

Läs mer