Friskis&Svettis Utbildning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Friskis&Svettis Utbildning"

Transkript

1 Friskis&Svettis Utbildning Under helgen hade vi en del som just presenterade nuläge, utvecklingstankar och förslag kring vidare utveckling av Friskis&Svettis utbildningsprogram. Det handlar om hur vi tar nästa steg med ett nuläget omvärld och föreningsbehov, med utgångspunkt i mål och riktning i strategi 2022 och från att vi under våren genomfört en större översyn och utvärdering av vårt befintliga utbildningsprogram utifrån utbildningsstrukturer/utbildningsvägar, utbildningsidéer och digitala former för pedagogik och metod. Powerpoint presentation Bakgrund och nuläge Friskis&Svettis har sedan starten utbildat alla ledare, instruktörer och tränare i egen regi. Utbildningarna bygger på vetenskaplig grund, YES!-pedagogiken (Friskis&Svettis egna pedagogik) samt Friskis&Svettis verksamhetsidé (Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla). Att vi har vår egen utbildningsverksamhet som utvecklas av Friskis&Svettis Riks ger oss en gemensam grund för utbildningarnas kvalitet och innehåll. Utbildningsverksamheten omfattar idag ca 200 utbildningstillfällen per år, flera mötesplatser, konferenser och event, ca 80 utbildare, ytterligare ca 170 licensier och F&S Riks personal. Utbildningen är ett starkt kitt, den håller oss samman på individ-, grupp- och föreningsnivå. Vi behöver kontinuerligt anpassa utbildningarna till att optimalt stötta föreningarnas utbud och verksamhet. Syfte och mål utvecklingsprojekt Utveckling av våra utbildningar pågår ständigt, men med jämna mellanrum tar vi ett större omtag. Ett större kliv framåt. Nu är det dags för nästa steg under med översyn och utveckling av befintliga utbildningar, nyutveckling och produktion av digitala verktyg/lärresurser. Den fysiska platsen för kurs kommer fortsätta att vara viktig. Mötet mellan människor och sammanhanget. Men den fysiska kursplatsen kan ibland också vara en begränsande faktor för verksamheten, då vi inte alltid har möjlighet att leva upp till vår önskade Friskis&Svettis-kvalitét. Vi behöver utveckla våra mötesplatser såväl digitala som fysiska. Våra funktionärer engagerar sig på ett annat sätt idag än för bara 5 år sedan, det finns andra tekniska hjälpmedel och tempot i vår omvärld har blivit högre. I en digital samtid finns många möjligheter till utveckling av våra utbildningar. Här vill vi bygga ut och utveckla det digitala lärandets pedagogik och metoder. På ett smart sätt göra kunskap ännu mer tillgänglig och inspirerande. Gemensamt utbildningsprogram Vi tror starkt på att utbilda våra ledare och tränare i egen regi; för engagemang, lust och kompetens till sin uppgift i föreningen. Friskis&Svettis Riks utbildar för att: LEDA TRÄNING, LEDA FUNKTIONÄR, LEDA FÖRENING (utbud, verksamhet, ledarskap hör samman i ett gemensamt utbildningsprogram) Vi tror på mötet mellan människor & den lärande, växande kultur som blir när människor möts i ett bra sammanhang "att vara en kreativ, lärande organisation"

2 Ett grundsyfte med utbildningsprogrammet är att alla, oavsett ledarroll ska ha upplevt F&S idé i både praktik och teori (ledare inom träning, ledamot i styrelsen, anställd osv) Vi utbildare med tre olika huvudformer, olika kompetensnivåer och med olika syften: Grundutbildning, vidareutbildning och inspiration Grundutbildning En grundutbildning innefattar alltid ett fysiskt möte med F&S Utbildning (kursträff) Kursen startar digitalt i Coursio och sen i flera steg, som i sin helhet utgör utbildningen. Ettan är den första grundutbildningen och breda grunden för alla. Träningsformsutbildningarna ger grundkompetens att skapa och leda träning inom olika Träningsområden. Under har vi på förslag att genomföra utvecklingsarbete inom Ettan och Alla Träningsformsutbildningar med uppstarter löpande. Vidareutbildning Med grund inom en träningsform fyller ledare/tränare på med vidareutbildning som vi ser skulle kunna genomföras på fler olika sätt och upplägg än idag. En vidareutbildning innebär att ledare/tränare får nya kompetenser och behörigheter i att leda träning/pass eller arbetssätt i vårt gemensamma utbud. Här ser vi en hel del nyutveckling av fler utbildningar på distans som kan ske helt digitalt i cursio. I flera vidareutbildningar kommer också licensiering avsluta och vara sista moment i utbildningen. Inspiration Inom detta utbildningsformat får man ta till sig ny kunskap och information som är aktuell för uppdraget. Det kan vara att fylla på med inspiration kring en träningsform, nya områden, målgrupp eller i ledarskapet. Idag genomför vi inspiration på många sätt och med olika format. Här behöver vi fundera vad som kommer behövas framåt och på vilket sätt vill ledarna få sin påfyllning på sikt. Frågeställning och återkoppling med mentimeter 1. Tankar kring vidareutveckling av grund- och vidareutbildning? Utmaningar och styrkor, tankar, saknar ni något i nuläget? (Se svar från föreningar nedan) 2. På vilket sätt skulle F&S utbildning ytterligare kunna stötta er i ert arbete med ledarnas/tränarnas engagemang och inspiration? (Se svar från föreningar nedan)

3 1. Tankar kring vidareutveckling av grund- och vidareutbildning? Bra tankar kring fokus på rätt saker gällande vad som skall vara digitalt och vad ska skall ske irl (in real life) Det kommer underlätta Det kommer ge fler möjligheter till vidareutveckling av ledarpotential Det blir lättare med att öppna upp behörighet" Behöver erbjudas oftare för att inte vara ett hinder för att föreningarna ska kunna vidareutvecklas snabbt. Man kanske inte ska lägga för mycket ansvar på föreningen, då de små inte har möjlighet att ha dessa resurser. Funkar ju om man har anställd "Gillar skarpt möjligheten att vidareutvecklas genom digitalkurs. Tror att ha en utbildare med redan i prepen är en lysande idé" Bra kul tror på digitalt Bra att det blir kortare vägar digitalt o kunna ta det i egen takt via cursio. "Bra med längre tid med tillgång till material innan kurs. Tror det är trixigt att lägga mer ansvar på förening på utbildning." Intressant, mycket positiv till lättare övergångar till nya eller liknande träningsformer! Spännande m fler flexibla vägar och möjligheter, Att vissa TF blir tillgängliga för fler, digitala möjligheter "Bra att snabba på och kortar in vägar för vidareutbildning. PT-utb-bra att tillgodogöra sig tidigare utb och erfarenheter." "Bra med längre tid för påklädning innan kurstillfällen. Bra med fler vidareutbildningar. Däremot låter det som det blir mer av utbildn" Viktigt att träningsformsutbildningen för barn-träning är bred. Att dela upp i olika ålderskategorier försvårar. Fräscht och nytt grepp. Utmandende för luf-are och licensierare. Bra att det blir mer digitalt och lättillgängligt men samtidigt får de inte tappa i kvalitén "Mkt bra med digitalt material. Hjälper till öka kvalitet. Sänk fysiska ribban något på Ettan. har aldrig haft användn. av joggimg" Vi får Inte glömma bort vikten av det fysiska mötet. Hur kvalitetssäkrar vi utbildningarna? Digital utbildning ökar tillgängligheten.

4 "Bra med mer digitalt material. Som liten förening kan det vara svårt med mera utbukdningsansvar i föreningen. Lättare m vidareutbildning" Mkt bra med att digitalisera delar av utb. Tror man blir mer "närvarande" på det sättet och ledaren kan uppleva/testa delar i lugn o ro Små föreningar utan anställd personal kommer ha svårt att ta på sig mycket av utb insatsen... kanske regionala samarbeten? Det är en utveckling vi ska ta. Bra med mer digital vidareutbildning. Större del i föreningen kan bli en stor utmaning i liten förening utan anställd personal. Bra med mer lättillgänglighet. Sporrar kanske fler tränare att vidareutveckla sig. Ett steg framåt, bra med öppning i vidareutbildning. Viktigt att det finns resurser och hjälp i föreningen. Förhoppningsvis bättre förberedda inför kurserna "Bra med mer förberedelser inför ettan Fylla utb med mer ledarroll, möten och träning. Öppna upp tidigare för cursio Digital Ökad Train to train kan bli en belastning för de mindre föreningar som till största del rullar på ideellt arbete. Kräver mer av oss som träningsansvariga. Utveckling av faddersystem i föreningen för att få bättre flyt fördelad "arbetsbörda". "Bra med ökad tillgänglighet via digitala mtrl Farhåga att kvalitén inte säkras" Möjligt att ha parallela vägar...dvs antingen en högre andel digitaliserat med annat kursupplägg eller val av mer old school "Tankarna går åt rätt håll. Bra att inte stressa fram bara för att förkorta. Att blanda digitalt med fysiska träffar" Om man ska leda barn 3-6 Och 6-12 måste man då gå två utbildningar? Bra att finna nya pedagogiska möjligheter och skapa en egen takt för den som går kursen. Behovet av licencierare kommer att öka. Bra tanke med digitalisering och mer på distans. Vi som har förening som oftast ligger geografiskt lång iväg underlättas det för. Behöver öka tillgängligheten i tid men också i att få det som ljudfil.

5 Låter mycket bra. Längre fönster i förberedelser inför kurs -toppen! Viktigt att hålla de blivande ledarna sugna. "Tycker att ni har ett bra tänk framåt! Viktigt i rekryteringssyfte är tid och kostnad." Bra Bra att ni öppnar för digital vidareutbildning på ny träning gasform. Känns som om ni fortfarande mest har frågor och inte så många svar. Bra med egna förberedelser Intressanta tankar. Bre med kortare vägar. Men minska INTE på kurslängden på träff, den är viktig. Bra med att kunna förbereda sig, bra med bredare ingång Tycker det låter jättebra, enklare men också kan få in mer i utbildningen=bättre kvalitet och lättillgängligt Bra att se över utbildningen för att hjälpa och förstärka nya och gamla ledares kunskap och ledarskap. Låter spännande att vidareutbildningarna blir mer lättillgängliga Smidigare för befintliga ledare och tränare. Bra med översyn, kortare ledtider mellan rekrytering och utbildning behövs! Flexibla vägar behövs. Bra att lägga vissa delar digitalt, för att skapa ännu starkare gemensam plattforn "Bra med vidareutbilningar via nätet Lättillgängligt Kunna anpassa tiden till sig själv" Bra utveckling! Tror det höjer kompetens både på föreningsnivå och nya ledare. Känns bra. Bra att öka ansvaret och hjälpen för den enskilda. Jag tycker utbildningen i det stora hela ska ligga på den enskilda och Riks. "Positivt Bra" Smarta tankar som kommer underlätta en snabbare och smidigare rekrytering. Viktigt somvi sagt: att säkerställa kvalitet i form av licenciering etc i någon form Enklare utb vägar är bra Mycket ansvar för föreningen. Vi är ideella. Annars låter det spännande, klart vi ska följa Pos med utökad behörighet

6 Bra med nytänk och förberedelsetid innan för nya ledare men en del merjobb för träningsanavariga och faddrar Jättebra med en utbildning med olika delar (digitalt, med träff och hemma i förening). Jag hoppas och tror att vi kan höja nivån på våra... Känns som lagom steg i rätt riktning! Bra med kortare vägar men inte ta bort kvalitén. Viktigt med licensieringar! Bra att kunna öppna upp för fler kompetenser. Intressant att titta möjliga sätt att tillgodoräkna sig annan utbildning eller kompetens är viktigt. Kanske inte bara för PT? Jättebra! Bra att utbildningen blir ännu vassare och får mer innehåll. Bra med digitala hjälpmedel! Bra att fånga nyrekryterade direkt. Egenansvaret ökar med uppgiften. Bra att öppna för nya vägar och lättare vägar. Om man vill både ha individuella instruktioner och IMT ska man gå två kurstillfällen i framtiden? "Bra. Vad innebär det för den mindre föreningen i resurser om delar hamnar på föreningen? Bra med enklare utbildningsvägar och att öppna upp" "Fördel om vi kan korta ledtiderna. Risk med att missa fysisk ""drill"" i träningsformer? Nackdel om vi riskerar att tappa kvalitet?" Bra att korta ned utbildningsvägarna men viktigt att behålla kvalitén på vår träning. Snabbare utvägar. Jympa soft ska ingå i tf jympa så att man kan bli lic på jympa soft direkt. Cirkelfys/cirkelgym i en kurs alt digital kurs Bra nyttigt med översyn bra med vidareutb bra med digitala möjligheter öppna upp fler behörigheter tex tf skivstång ger cirkelgym cirkelfys "Bra att korta ner och göra vissa träningsfirmsutbildningar till digital vidareutbildning. Bra att kunna få längre tid på sig att få in kun" Bra att de ses över. Väldigt bra! "Bra att fler pass blir tillgängliga som vidareutb. Kanske skulle det räcka med en djupare LUF istället för lic." Bra "Finns eldsjälarna som vill bli ledare är det inga problem. Små föreningar har än mer svårt att hitta dessa. dans soft för jympautb"

7 "Bra med kortare tid mellan rekrytering till färdig på golvet. Säkerställa kvalitetssäkring. Bra med vidareutbildning på distans" "Bra tankar. Nödvändigt hitta kortare vägar fr rekr till kurs/utb. Digitala vb gör mer möjligt. Viktigt hålla viktiga mötet kvar." Känns som det är nyttigt och kan ge en blivande ledare mycket att få jobba själv hemma med "riks" ännu mer före kurstillfälle. Självständigt Bra att man ser över det berörda. Spännande och intressant Fint med distans hva med foreninger med lite ressurser å "train the trainer", fadder, Tenk nytt er bra men behold det som er bra! Bra att behålla ursprungstänk kring grundutbildning fast fördjupad prepp. Bra med snabbare vidareutb. Beroende på grundutbildning. Kan kanske vara bra att redan under IT utbildningen så separerar man i slutet de som vill instruera och de som vill leda grupp=färre kurstf Tror det är bra för personen att både få mer med sig innan kurs men också mer stöd efter kurs vilket inte har funnits förr. Mer individansva trycker ut mer ansvar till förening kommer mer resurser behövas där. Bra med breda ingångar till vidareutbildning. korta inte ner kurstiden! Bra att få tillgång till fler lärometoder, att kunna förfina, optimera och göra rätt saker på kurs! Ser bra ut. Bra att öppna för fler behörigheter. Mer digitalt före och efter där man på något sätt checkar av för att komma vidare. Toppen med mer digitalt inför, att kunna jobba mer med ledarskapet och upplevelsen vid fysisk träff. Gillar med digitalt så länge det finns på engelska.. Verkar kanon Bra med omtag kring utbildningsvägar. Vad gäller vidareutv är det ofta ett tillfälle att skicka en ledare som lett ngt tidigare en chans att "Vi måste förändra och hitta nya utbildningssätt. Vägarna dit får växa fram och vi behöver tests o våga! Bra att rekryteringen vägs in. " Bra, men fortfarande lång väg från rekrytering till första utbildning.

8 Fadderskap kan bli tungt i små föreningar ideellt arbete Fra Norge: de små foreningene kan ikke få ansvaret for å selv sørge for nye ledere sikres "inntrenging/kursing" før selve kurstreffet. Bra att vi tar nya tag! OBS viktigt att förankra dessa förslag och idéer med utbildare, träningsanvariga etc Bra jobbat! Bli ev mer jobb för oss på hemmaplan men värt att prova Jag tycker det låter bra med mer digitalt material. Tror inte riktigt på att dels. Barnutbildningen i yngre/äldre. Våra ledare hjälps åt och delar på pass. Mer flexibilitet om man får allt. 2. På vilket sätt skulle F&S utbildning ytterligare kunna stötta er i ert arbete med ledarnas/tränarnas engagemang och inspiration?våra ledare tjatar om inspiration, men det är inte många som tar sig den tiden för att inspireras genom att ex. åka till annan förening Ge incitament till vidareutveckling. Kanske att man kan vinna något som Riks hjälper till att finansiera. En träningsresa? Svettisdagar. Jympaturne och liknande konvent Förtydliga och göra uppföljningen viktigare. Omlicensiering efter några år? Digitaliserade inspirationer och riktlinjer kring passen.app Att om rikuppdaterar pass.nu så ska det automatiskt komma till ledaren. Jag ska inte behöva leta upp informationen. Uppdatera cursio frekvet Svår fråga, en utmaning som jag tror alla här inne står inför! Alla jobbar säkerligen lokalt i frågan mer eller mindre. Fortsätta med conceptpass i de TF det passar. Tips på workshops som kan passa att utföras hemma tex av uppföljare Material (filmer, PowerPoint, dokument) till tematräffar/workshops. Inte för tungrutt utan lättförståeligt o inspirerande. Dagar/träffar med workshops för resp ledare. Jympaträffar, spinnträffar,gymträffar, osv där vi kan nörda ner oss i både nytt och gammalt Att de finns fler Limited edition pass att plocka in för att bryta de vanliga, kortare inspirations filmer som kan förnyas emellanåt Inspirationsträffar utbildare/ledare

9 Nya digitala inspirationspass på Coursio Riks på inspirerande turne till små föreningar, långt borta. Lederskapsutbildning, stötta peppa varandra ledar- utbildning i mindre nätverk. Jobba ihop flera föreningar Att TA i förening blir en länk mellan material Riks producerar o ledare som ska ta del av det. Jobba med materialet i coursio TA+ledare Inspirationsdagar, workshops, filmer, digitalt material som pass, musiklistor, mycket / mer av det som finns! TF nätverk. Tycker att ni redan tänkt till jättebra. Inspratonsvideor digitalt. Svettisdagarna är en enorm inspiration, ett bad i friskis och Svettis härlighet. Nytt material på cursio inspirerar i passbygget. Viktigt att ha liknande event som fkon/tkon fast för ledare och tränare. Fler Pass..nu superbra med jympafilmerna på Coursio! Enklare komu-vägar mellan föreningar Färdiga Material/frågor för diskussioner att använda vid träffar/ workshops Föreläs/besök från RIKS Detta ligger på föreningsnivå du det ofta är utifrån individens egen situation. Fortsätta med FriskisTouren! Nära å tillgänglig! Besök från Riks eller andra inspiratörer till förening Mer/fler digitala material samt handledningar hur dessa kan arbetas med tillsammans Vässa lokala inspirationsmöten med friskolesystem dvs ge mötena högre dignitet/"approved by Riks" då mötet är vidarutbildande Gillar lådan och självklart svettisdagarna, Tillgång till Cursio materialet för oss träningsansvariga Fler 'färdiga' pass! Många ledare slutar för de orkar inte göra passen :) Inspirationsdagar som ger känslan av hallelulja och närhet möjlighet till fortbildningar! Få tillgång till all coursiomaterial så man har insikt om olika träningsformer så man kan stötta nya och gamla tränare! "Utlåning av ledare" Hjälp till att samla material (filmer, olika beskrivningar) om vill ha olika teman på träffar, tex olika typer av ledarskap.. Material till rekr och "det här händer nu" när personen i fråga är klar för utbildning! Lmtd ed SvDa Infobrev till ledarna från Riks? Mer digitala inspirationsvideos

10 Passmakare ( inspirerande ledare som bygger pass som andra Framför allt inom Jympa, dans och skivstång. De pass som tar längre t Utbildning från riks för oss träningsansvariga i att inspirera våra ledare och att även våga ta det jobbiga samtalet Kanske kortare inspiration, ett mail till alla med ett tema, påminnelse om olika teman, typ "nyhets/inspirationsbrev" typ tränarpasset, Facebookgrupper Coursio Vid TF har utbildarna exempel på inspo-ställen på t ex nätet. Mötesplatser är superbra för att träffas, bolla idéer och inspireras. Gärna fler sådana som ett komplement till pass.nu Inspirera varandra i hur vi är, ex. Ledare - tränare "Utvecklingssamtal" Ge dom möjlighet att fundera själva och önska och påverka Flera inspoträffar: fylla på inspirationen och få grotta ner sig ytterligare. Alt digitalt material att jobba med i föreningen. SVDA! "Lådan" låter toppen. Vill ha tydlighet om vad som är OK när det gäller egna kombipass, passtider, event, samarbeten utanför Friskis. Fortsätta med inspiration på cursio Fortsätt bredda På något sätt få det enklare för ledarna att kunna utbyta korta frågor och djupare funderingar med andra ledare i andra föreningar. Kanske ha en inplanerad workshop i föreningarna varje år med nyheter eller bara inspiration som alltid återkommer. Nätverkande mellan närliggande föreningar? Fler limited edition Mer stöd för uppföljare Svettisdagar Digitalt är superbra när man har många andra puckar. Att kunna ta korta uppdatering när det passar. Mötet är också inspirerande så klart! Mer digitalt inspirationsmatetial Facebook grupper som styrs av Riks där ledare kan inspirera varandra.

11 Inspirrationsdagar för många funktionärer ger " mycket inspiration för många personer" Effektivt. Skapar vi-känsla. Videor, poddarna eller liknande som påminner och inspirerar om såväl kursinnehåll, passkaraktär osv. Öka lättillgängligheten på ledarredsskap.tränares behörigheter ska automatiskt uppdateras med nytt material tex pass.nu direkt på Coursio Anordna en dagars inspirationsträffar för olika träningsformer Utveckla uppföljningen och byt namn till något mer positivt. "Grupp-Coursio", som ett kort pass.nu man skulle kunna köra själva i grupp i föreningen utan att vara utbildare o/e behöva köpa in pass.nu Göra pass.nu billigare Att öppna upp för delaktighet i träningsutveckling. Det har skapat stort engangemang att tex vara testförening eller delsktig på annat sätt Stöd för att ha utvecklingssamtal med våra ledare. Individuellt där ledarens önskemål och tankar tas upp och även hur ledaren kan ställa upp Inspirationsdag för ledare! Friskistouren var toppen! Göra pass är ett gissel många gånger. Man skulle kanske kunna ha en "passbank" typ med ett åtetvinnande tänk. Jag önskar få access till allt på coursio. Svårt att guida, peppa ledare inom de områden jag själv saknar utbildning. Fler olika labb på coursio. Kanske kan ledare få tillgång till att Skypea med olika inspiratörer på riks? Fler workshops från riks som kan användas på föreningsnivå. Precis som iq/spin för något år sedan! Bjuda in inspiratörer från andra föreningar, Ledningsfråga, at ledelsen ser behovet og satser og setter midler og bjuder på konvent. Bra exsempelpass på coursio innenfor alle TF. Pass.nu och inspirationspass otroligt viktigt. Enkelt att som funktionärsansvarig se ALLT som ligger på coursio och få information om uppdateringar. Då kan vi hjälpa till att sprida info Köra combopass med varandra. Både inom föreningen och i samarbete med andra. Mer pass.nu utbildningar och info var och när de går av stapeln så att man kan åka till närliggande städer. Komma ut i föreningarna som en liten tour med inspirationspass, workshops Säljande material till ledare/tränare för att få de att använda coursio.

12 Lättillgänglig inspiration. Mer material på Cursio, så uppskattat och utvecklande i passmakandet samt utvecklande i ledarrollen! Fortsätt med limiten edition! Inspirationsdag/fördjupning inom sitt område/träning. Gemensam Lättillgänglig Inspirationsbank :) Coursio är superbra! Mer material där med t.ex inspirationspass. A Utbildning/nätverksträff kring hur jag kan inspirera mina funktionärer att se och bekräfta varandra. SNÄLLA STHLM, BJUD IN OSS ANDRA TILL ERA EVENT! (Ni är så stora, då måste ni va snälla!!!) Otroligt tunnt med vidareutb inom IT. Skall vi ha interna? Externa? Eller båda kanske? Kanske jobba med någon leverantör? Fler korta inspirations utbildningar. Fördjupning! Gå ihop i olika delar av landet. Träffas är vikitigt! Bra stödmaterial, Cursio. inspiration och teknikträn inom sin träning Fler övn/steg samt hur lär man ut inom sitt område. Musiktips. Tillgång till allt på cursio Att ha digitala moment från kurs, terminsteman på courstex det här säger vi just nu på jympakursen i det här momentet ex styrka, kondition. Nya Uppföljningsmetoder. Fler verktyg i uppföljningen. Mångfald där. Nytänk. Digitalt material att använda på träningsformsträffar i förening. Färdiga workshops att använda lokalt, t.ex uppv. Limited edition bra. Mer digital inspiration att jobba med i föreningen. Workshops i förening. Tillgång till en "inspiratörsbank" som kan komma till förening/kluster a föreningar och ge målgruppsanpassad insiration on demand! Tips o ideer till att lösa vikarietillsättning Digitala inspirationsvideor. At det stilles krav til de som ledere (Typ Lof) slik at de på den måten føler at de bidrar til å opprettholde kvaliteten i organisasjonen. erbjuda föreningarna fler och kortare fördjupningstillfällen inom tex ledarskap, upplägg... kolla vad föreningarna har för behov.

13 Fler nyhetsdagar, eller liknande Friskis touren. Konceptpass i jympan för det krävs mycket tid att göra ett pass Manual/ material till inspirationsdagar inom olika områden.

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet

The new kitt. En introduktion till nya utbildningsprogrammet The new kitt En introduktion till nya utbildningsprogrammet Nytt i nya utbildningsprogrammet Målet med Friskis&Svettis utbildningsverksamhet har alltid varit att skapa förutsättningar för varje ledare

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017

Aktivitetsplan och budget. Friskis&Svettis Riks 2017 Aktivitetsplan och budget Friskis&Svettis Riks 2017 Fokus för Aktivitetsplan 2017: Ställa om arbetet inför att genomföra Strategi 2017-2022 Fokus 2017 Förutsatt att Strategi 2017-2022 går igenom kommer

Läs mer

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN

VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN VERKSAMHETS FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND PLAN 2017 Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Så lyder vår verksamhetsidé och när vi planerar för kommande år är utgångspunkten

Läs mer

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan

Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsplan 1(9) INLEDNING I Friskis&Svettis lyfter vi gärna fram vår framgång och njuter av vårt goda självförtroende. Med all rätt. Vi gör en otroligt bra grej för

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera

Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet. Få så många som möjligt att Träna/motionera Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet Få så många som möjligt att Träna/motionera Ett friskare Haninge Vara Haninges bästa träningsanläggning Det finns i Friskis&Svettis att ständigt

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Borlänge Verksamhetsplan 2019 Friskis&Svettis Borlänge Genom att engagera, samarbeta och synas kommer vi att växa och bli fler. Fyra långsiktiga mål pekar ut hur vi ska röra oss mot 2022 Vi inspirerar till mer

Läs mer

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning distans Löpning distans är träning utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning distans strävar vi efter att hålla

Läs mer

TRÄNING OCH UTBILDNING en sammanfattning av utvecklingen

TRÄNING OCH UTBILDNING en sammanfattning av utvecklingen TRÄNING OCH UTBILDNING 2014-16 en sammanfattning av utvecklingen TR ÄNINGSKONFERENSEN 2016 Det övergripande temat i Friskis&Svettis Riks Verksamhetsplan 2014-16 är Enklare och roligare att utveckla och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden

VERKSAMHETSPLAN Svettpärlan AB För perioden VERKSAMHETSPLAN AB För perioden 2019-01-01-2019-12-31 Våra övergripande mål 2019 Vi arbetar mot att få alla funktionärer sedda, inspirerade, nöjda och mycket stolta med sitt uppdrag. Utifrån den organisationsform

Läs mer

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. Friskis&Svettis är i dag en av Sveriges största idrottsföreningar och finns på 159 olika ställen

Läs mer

2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse

2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse 2019 arbetar Friskis Göteborg med tillväxt genom att bibehålla medlemmar samt få fler till oss i rörelse 1) 2) 3) 4) Medlemm arna Mål 2019 Vi skapar möjligheter för fler att träna. Vi är lättillgängliga.

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS Haninge

IF FRISKIS&SVETTIS Haninge VERKSAMHETSPLAN 2013 VERKSAMHETSPLAN 2013 IF FRISKIS&SVETTIS Haninge Verksamhetsidé Erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla Uppdrag Få så många som möjligt att motionera Vision

Läs mer

Välkommen på rekryteringsdag söndagen 22 maj kl 11.

Välkommen på rekryteringsdag söndagen 22 maj kl 11. 2016-04-08 Rekryteringsdag för alla som har lust Vi söker ledarämnen! Vill DU testa på hur det känns att leda/instruera? Nu har du en jättechans! Du lovar inget, bara kom och känn på det, träna med oss

Läs mer

Spin distans. Aktuellt. Träningsupplevelsen

Spin distans. Aktuellt. Träningsupplevelsen Spin distans Konditionen kan tränas på en mängd olika sätt. Både vad gäller träningsmodeller och upplägg, inne och ute, utifrån sträckor och tid eller efter upplevelse och känsla, enskilt eller på gruppträningspass

Läs mer

Om föreningen. Verksamhetsidé. Våra 5 värderingsområden. Ändamål

Om föreningen. Verksamhetsidé. Våra 5 värderingsområden. Ändamål Om föreningen Friskis&Svettis Gävle bildades 1984 och bedriver för närvarande verksamhet i våra hyrda lokaler Torget, Royal, Gavlehov och Fjärran Höjder. I slutet av 2018 var vi 10.118 medlemmar och cirka

Läs mer

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute?

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Ledare inom Träna ute Vad krävs av mig? Att du är intresserad av träning generellt och specifikt konditionsträning. Du har

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö

VERKSAMHETSPLAN & Budget IF Friskis&Svettis Lidingö VERKSAMHETSPLAN & Budget 2014 IF Friskis&Svettis Lidingö Vi har som mål att få fler att röra på sig Lusten ska vara drivkraften det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta Basen i Friskis&Svettis

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN

FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS FALUN VERKSAMHETSPLAN 2017-2019 INLEDNING Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och som en vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Lathund för dig som utbildar

Lathund för dig som utbildar Lathund för dig som utbildar Antoni Lacinai 1 Så du utbildar? Hej Det här är en ebok som ger dig tips och verktyg för hur du utbildar andra. Så att det fastnar. Den är baserad både på mina erfarenheter

Läs mer

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 För åttonde året i rad har vi sammanställt statistik på träningsutbudet. Det handlar framför allt om frekvens, t ex hur många gånger per vecka ett pass förekommer.

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 Rev. 2018-12-07 2019-03-21 Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsplan ht 2018-2019 Verksamhetsplanen ska vara ett stöd i föreningens dagliga och strategiska

Läs mer

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping

VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN. IF Friskis&Svettis Nyköping VERKSAMHETS-/ AKTIVITETSPLAN IF Friskis&Svettis Nyköping 2014 Friskis&Svettis idag Friskis&Svettis är en idé om träning som delas av över 552 000 människor. Utvecklingen har varit enorm. År 1990 hade Friskis&Svettis

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Lärresurs för ett digitalt lärande Metodhandledning

Lärresurs för ett digitalt lärande Metodhandledning Lärresurs för ett digitalt lärande Metodhandledning Producerat 2012 av Studieförbundet Vuxenskolan för Folkbildningsnätet Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2017 IF Friskis&Svettis Lidingö #VÅGA VÅR VISION Vi har som mål att få fler att röra på sig. Lusten att träna ska vara drivkraften- det ska vara lätt att börja och lätt att fortsätta.

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Det här dokumentet har vi tagit fram för att ge stöd och inspiration till alla som ska berätta om Scouternas folkhögskola. Det är också utgångspunkten när vi kommunicerar våra utbildningar

Läs mer

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014

Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 Motioner FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMNS ÅRSMÖTE 2014 1. Agneta Hagström 2014-03-03 Brunnsgatan 4 14941 Nynäshamn ahagstrom995@gmail.com Friskis & Svettis Motion avseende sänkta avgifter för ungdomar De höga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 Vision 2023 Friskis&Svettis Linköping År 2023 ler människor när de tänker på träning och vi erbjuder lustfylld träning av hög kvalitet till Linköpingsborna. Med fler och nya sätt att mötas för träning

Läs mer

Sammanfattning (89 svar)

Sammanfattning (89 svar) Sammanfattning (89 svar) Hur nöjd eller missnöjd är du som helhet med Friskis&Svettis? 5 mycket nöjd 3742 % 4 4854 % 3 3 3 % 1 inte alls nöjd 0 0 % ingen uppfattning 0 0 % Hur väl motsvarar Friskis&Svettis

Läs mer

Dans och koreografi. - utvecklingen - Tankarna bakom projekt Grapevine. Step explode - Hitta kraften i steget

Dans och koreografi. - utvecklingen - Tankarna bakom projekt Grapevine. Step explode - Hitta kraften i steget TKON17 Dans och koreografi - utvecklingen - Tankarna bakom projekt Grapevine En god start för ett lyckat projekt är en bakgrundsanalys. I det här fallet visar den att antalet förekommande pass per vecka

Läs mer

Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011

Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011 Utvärdering av gruppledarutbildning ACT Att hantera stress och främja hälsa HT 2011 Här kommer en sammanfattning av utvärderingar från de som gick gruppledarutbildningen under hösten 2011. Deltagarnas

Läs mer

Deltagarnas utvärdering av 23 saker

Deltagarnas utvärdering av 23 saker Deltagarnas utvärdering av 23 saker 2008-08-19 I sammanställningen har tagits med vad alla skrivit men i de fall där flera personer skrivit samma sak eller ungefär samma sak redovisas detta endast en gång.

Läs mer

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning)

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning) Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet. Verksamhetsplaneringen är ett kontinuerligt arbete och

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna

Verksamhetsplan 2018 ( ) Friskis&Svettis Eskilstuna Verksamhetsplan 2018 (2018-2022) Friskis&Svettis Eskilstuna 1 Om verksamhetsplanen Verksamhetsplanen är ett styrdokument för anställda och funktionärer i föreningen och är tillgänglig för alla medlemmar.

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport Under projektet har vi lärt oss otroligt mycket och växt så det knakar. 2008 var året då ungradio blev stora. Men vi har busigheten kvar, och vår organisation drivs fullt ut

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsplan Antagen på årsmötet

Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsplan Antagen på årsmötet Friskis & Svettis Svedala Antagen på årsmötet 2012-03-15 Grundstenar Vision Friskis & Svettis ska vara det lustfyllda och lättillgängliga träningsalternativet för alla som har livet som huvudintresse.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Vår Verksamhetsidé. Vårt syfte & vårt arbete Friskis&Svettis finns för att ge alla som vill möjlighet att hitta sin egen lust till rörelse. Vi vet att om träning ska bli av måste den vara kul. Och vi vet

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN 2016 VISION Människor ler när de tänker på träning. VAD GÖR FRISKIS&SVETTIS? Vår verksamhetsidé beskriver vad vi gör: Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och

Läs mer

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov

Intro för nya utbildare. Riskhanteringskurs - Ett smakprov Intro för nya utbildare Är du ny som utbildare? På vår workshop får du inspiration och kunskap som gör dig redo för att börja utbilda! Elin Jungevi Fabian Östman En introduktion om vad utbildning handlar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016

VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 VERKSAMHETSPLAN 2013-2016 F&S Järfälla är det självklara valet när en person vill börja träna. För de som redan är igång och tränar är F&S Järfälla den självklara mötesplatsen en plats där man vill hänga.

Läs mer

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis?

Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Det här kanske du inte visste om Friskis&Svettis? Friskis&Svettis är sedan 1978 en berättelse om engagemang, kompetens och ett avspänt förhållningssätt till träning och hälsa. En gemensam nämnare för

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen. Personligt ledarskap 2015-03-01 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk information. Kursen är en av ledarskapskurserna i Dalarnas

Läs mer

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll?

1. Vad har Carpe betytt för dig personligen i din yrkesroll? det har gett mig mer kunskap och självkänsla för det jag arbetar med. det har kännts väldigt skönt att fått gått utbildningar som passat in i verksamheten,som man annars inte hade fått gått.. Ökade kunskaper

Läs mer

Diskussionsmaterialet i workshoppen består av tre delar: a. Utgångsläget b. Vår nya inriktning c. Så blir vi Socialdemokraterna framtidspartiet

Diskussionsmaterialet i workshoppen består av tre delar: a. Utgångsläget b. Vår nya inriktning c. Så blir vi Socialdemokraterna framtidspartiet Syftet med workshopen är att deltagarna ska få göra hela resan som ligger bakom inriktningen Socialdemokraterna framtidspartiet. De ska också få möjlighet att reflektera kring vad den innebär för dem själva

Läs mer

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING

SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING SAMMANFATTNING AV MEDLEMSUNDERSÖKNING Hej! Under våren 2012 skickade vi ut en medlemsundersökning. Syftet med den var att Friskis&Svettis Karlstad ska bli en bättre förening och att vi ska kunna följa

Läs mer

Sammanställning av kursutvärdering

Sammanställning av kursutvärdering Umeå universitet Inst för informatik P O Ågren Annakarin Nyberg Sid 1 (7) Sammanställning av kursutvärdering Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer Framtidens IT-miljöer, 7,5 hp,

Läs mer

Cirkelledaren Din egen berättelse

Cirkelledaren Din egen berättelse Till Cirkelledaren Din egen berättelse 11 11. Till cirkelledaren Här finns kommentarer till avsnitten, tips och metoder som är tänkta att underlätta ditt uppdrag som cirkelledare. Läs igenom innan cirkeln

Läs mer

MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN

MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN MED LÄROPLANEN UTE OCH INNE I VÄXELVERKAN FORTBILDNING FÖR PEDAGOGER 2018 Norrtälje Naturcentrum erbjuder fortbildning på Färsna gård i Norrtälje gällande utomhuspedagogik och möjligheterna kring naturen

Läs mer

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns séêâë~ãüéíëéä~åomnq séêâë~ãüéíëéä~åomnqjomns OMNS Föreningen Vi är idag en förening med ca 4900 medlemmar varav ca 150 är funktionärer/förtroendevalda. Kansliet består idag av 6 anställda samt ett antal

Läs mer

FEMtastiskt! Verksamhetsplan Friskis&Svettis Kiruna

FEMtastiskt! Verksamhetsplan Friskis&Svettis Kiruna FEMtastiskt! Verksamhetsplan Friskis&Svettis Kiruna 2012 Idé utan krav Friskis&Svettis är en idrottsförening med för idrottsvärlden ett ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG SCOUTKÅR FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS AV SCOUTERNA? Vem känner igen sig och tilltalas? STEG

Läs mer

Variationer i träningsutbudet

Variationer i träningsutbudet Variationer i träningsutbudet I Friskis&Svettis har vi ett gemensamt träningsutbud och som idag består av drygt 70 olika träningspass och arbetssätt. Inom detta utbud genomför vi ledar/instruktörsutbildningar

Läs mer

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap

Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap 2014-04-03 Information om ledarskapskursen Personligt ledarskap VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Personligt ledarskap! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer och annan praktisk

Läs mer

Sammanfattning grupparbeten

Sammanfattning grupparbeten Sammanfattning grupparbeten Antal intresserade av idrotter av populationen Framtidens Seglare 8000 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 356 408 937 618 1484 967 2172 2431 Segling Golf Utförsåkning Längdskidor

Läs mer

DU - som vill bli gyminstruktör

DU - som vill bli gyminstruktör DU - som vill bli gyminstruktör ATT VARA GYMINSTRUKTÖR är ett ideellt, utvecklande, utmanade och engagerande fritidsuppdrag. Du får garanterat många härliga upplevelser, du får och ger mycket energi, du

Läs mer

Fördjupande Ledarskap 3 dagar

Fördjupande Ledarskap 3 dagar Fördjupande Ledarskap 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

Hållbar utveckling för barn & unga

Hållbar utveckling för barn & unga Hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med miljö och hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och unga.

Läs mer

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2014-2015 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. VÄRDERINGAR Vi har 12 stycken gemensamma värderingar enligt vår vita bok som ska levas och kommuniceras.

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17

FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ. Verksamhetsplan 15 17 FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Verksamhetsplan 15 17 VERKSAMHETSPLAN 2015 2017 1 Inledning Friskis är just nu i en spännande fas då hela träningsmarknaden exploderar. En del talar om överexploatering av träningserbjudanden

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN Är du intresserad av att bli entrévärd?

VARMT VÄLKOMMEN Är du intresserad av att bli entrévärd? VARMT VÄLKOMMEN Är du intresserad av att bli entrévärd? Varmt välkommen på rekrytering! Vad roligt att just Du är intresserad av att bli funktionär i vår förening! Fyll i blanketten längst bak i denna

Läs mer

Dokumentation lärträff BFL 19/2 2014

Dokumentation lärträff BFL 19/2 2014 Dokumentation lärträff BFL 19/2 2014 Grupp 1 Vi känner att vi implementerat no hands up och använder oss av det på en för oss lagom nivå. Vid varje nytt möte så går vi igenom föregående mötesinnehåll.

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Hjälp till styrelser i Equmenia 11 Ordförande Ordföranderollen är en viktig post i styrelsen. I de flesta föreningar är det årsmötet som väljer ordförande. Här kan du se en bild

Läs mer

Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år)

Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år) Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år) FRISKIS&SVETTIS GEMENSAMT vår grundläggande plattform Friskis&Svettis vision Människor ler när det tänker på träning De idéella funktionärerna och anställda

Läs mer

Gymmix gruppträning. Fotograf: Andreas Svensson, Westphoto

Gymmix gruppträning. Fotograf: Andreas Svensson, Westphoto gruppträning Fotograf: Andreas Svensson, Westphoto UTbILdnInG I RöRELSE Gymnastikförbundet är ett av de största förbunden inom Riksidrottsförbundet. Vi ser oss gärna som en folkrörelse inom friskvården

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG

FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORG Träning för ALLA finns i vårt DNA 41 106medlemmar ökning sedan 2015 + 3 097 antal träningsformer 40 antal gymbesök 733 003 1 240 000inpasseringar ökning sedan 2015 + 82 000 DITT

Läs mer

FÖRSKOLAN SPILTANS PEDAGOGISKA VISION

FÖRSKOLAN SPILTANS PEDAGOGISKA VISION Varje individ är huvudpersonen i konstruktionen av sin kunskap, en dialog mellan individen och omvärlden. Varje individ blir därför unik i historien Paula Cagliari 2002 Innehållsförteckning 1. Reggio Emilia

Läs mer

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux/Elof Lindälv, Lastbil och Truck Möte med ledning 101220 och lärare 110103

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux/Elof Lindälv, Lastbil och Truck Möte med ledning 101220 och lärare 110103 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux/Elof Lindälv, Lastbil och Truck Möte med ledning 101220 och lärare 110103 Utbildningarna är granskade av Kungsbacka kommun, Inger Karlsson Dahlström

Läs mer

Underlag till diskussion kring Internationalisering Referensgruppsmöte i Mittuniversitetets visions och strategiarbete

Underlag till diskussion kring Internationalisering Referensgruppsmöte i Mittuniversitetets visions och strategiarbete Underlag till diskussion kring Internationalisering Referensgruppsmöte i s visions och strategiarbete 2018-01-09 Instruktion På mötet den 9 januari kommer vi att fokusera på att formulera och konkretisera

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott.

JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. 1(5) Absolut! Som vanligt översteg den mina förväntningar. Absolut Ja, till 100 %. JA, MYCKET. ABSOLUT! Ja. Programmet är dessutom mycket roligare att arbeta med än vad jag hade trott. Fantastiskt att

Läs mer

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning.

Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Länsfolkhälsorådet Gävleborg Länsfolkhälsodagen 19 oktober Utvärdering Förmiddag Kvarstående ojämlikhet i ohälsa en utmaning. Intressanta jämförelser och bra föreläsning. En mycket intressant föreläsning.

Läs mer

Studieguide Hej Sverige!

Studieguide Hej Sverige! Emelie Jönsson Studieguide Hej Sverige! Om vägar till studier och jobb Innehåll Till ledaren 3 Studiecirkelns upplägg 3 Träff 1 4 Introduktion och information. Vem är jag? Träff 2 5 Mötet med Sverige,

Läs mer

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET

Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET Vi erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla VERKSAMHETSPLAN & BUDGET 2015 Huvudmål Mål 2015 5% vinst 2500 medlemmar Övergripande mål 2015-2017 Tillväxt på 3% till 2630st medlemmar.

Läs mer

Seniorer lär seniorer IT

Seniorer lär seniorer IT IT-handledarutbildning Seniorer lär seniorer IT Projektrapport nr 1 30 april 2019 1 Etapp 1, till 2019-04-30 Kartläggning av behov och inventering av existerande utbildningsmaterial 2 Etapp 2, 2019-05-01

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Fiskodling BI1125, 30035.1112 15 Hp Studietakt = 50% Nivå och djup = Grund Kursledare = Andreas Pettersson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-05-07-2012-05-20 Antal svar 8 Studentantal 9 Svarsfrekvens

Läs mer

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen har verksamhet i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika former som är föreningens

Läs mer

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Skolan förebygger 2 101201

Nya tankar om meningsfulla föräldramöten. Skolan förebygger 2 101201 Nya tankar om meningsfulla föräldramöten Skolan förebygger 2 101201 Program för dagen Bakgrund till Tematiska föräldramöten Vikten av bra relationer skola hem Dialogspelet Självvärdering kvalitetssäkring

Läs mer

2018 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsberättelse

2018 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsberättelse Foto: Niklas Sundin 2018 Friskis&Svettis Östersund verksamhetsberättelse ny lokal Året 2018 har Friskis&Svettis fortplantat rörelseglädje i 40 år. Idag tränar totalt över en halv miljon människor med oss.

Läs mer

Hållbar utveckling för barn & unga

Hållbar utveckling för barn & unga Hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med miljö och hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och unga.

Läs mer

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter

* SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter * SBTF verksamhetsidé vilken även NVGBTF kommer att arbeta efter VÄRDEGRUND FÖR ALLA Bordtennis är en idrott där alla är välkomna! Vår verksamhet bygger på glädje, kamratskap och engagemang. Inom vår idrott

Läs mer

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning kvalitet Löpning kvalitet är ett pass utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning kvalitet har vi ett brett utbud:

Läs mer

Pass i Friskis&Svettis träningsutbud som är avslutade eller är under utfasning december 2014

Pass i Friskis&Svettis träningsutbud som är avslutade eller är under utfasning december 2014 Pass i Friskis&Svettis träningsutbud som är avslutade eller är under utfasning december 2014 Arbetssätt vid avslutande av träningsområden eller pass Träningsutbudet är i ständig utveckling, nya pass tillkommer,

Läs mer

Scouternas gemensamma program

Scouternas gemensamma program Scouternas mål Ledarskap Aktiv i gruppen Relationer Förståelse för omvärlden Känsla för naturen Aktiv i samhället Existens Självinsikt och självkänsla Egna värderingar Fysiska utmaningar Ta hand om sin

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11

LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 LOKAL ARBETSPLAN 2010/11 Arbetsplan för Hagens förskola 2010/11 Våra styrdokument är skollagen, läroplan för förskolan, diskrimineringslagen, förskola skolas vision: I vår kommun arbetar vi för att alla

Läs mer

för förskolechefer Hur säkerställer du att din nyanställda förskolechef utvecklar ledarskapet och verksamheten?

för förskolechefer Hur säkerställer du att din nyanställda förskolechef utvecklar ledarskapet och verksamheten? L Ö S N I N G S F O K U S E R A T O C H H Ä L S O F R Ä M J A N D E GONGGÅNG för förskolechefer Hur säkerställer du att din nyanställda förskolechef utvecklar ledarskapet och verksamheten? Vad är GongGång

Läs mer

Välkommen till Outdoor Dalarna

Välkommen till Outdoor Dalarna Välkommen till Outdoor Dalarna Rättvik 11 juni, 2018 2018-06-25 visitdalarna.se Agenda Omvärld, målgrupp & nuläge Nuläge & framtid Dalarnas outdoor-områden - Skating Dalarna - Vandringslyftet - Leisure

Läs mer

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens AMP- Ability Management Program Investering i kompetens Genom att investera i kompetens för chefer kommer dessa via AMP genomföra förändringsarbeten som resulterar i värden större än investeringskostnaden,

Läs mer