Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2013-2014 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv"

Transkript

1 Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

2 VISION Människor ler när de tänker på träning. Friskis&Svettis är i dag en av Sveriges största idrottsföreningar och finns på 159 olika ställen både i Sverige och övriga världen. Vi har en Vision, en Verksamhetsidé, gemensamma Värderingar & verkar utifrån olika vägval. VÄRDERINGAR Vi har 12 stycken gemensamma värderingar enligt vår vita bok som ska levas och kommuniceras. DET HÄR GÖR VI Vår verksamhetsidé beskriver vad vi gör: "Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla". Verksamhetsidén berättar ingenting om varför eller hur vi gör det. DÄRFÖR GÖR VI DET VI GÖR Ändamålsparagrafen i stadgarna svarar på frågan varför vi gör det vi gör: "vi ska få så många som möjligt att motionera och uppleva rörelseglädje, erbjuda olika former av fysiska aktiviteter med Friskis&Svettis värderingar och kvalitet som grund samt öka insikten om motionens betydelse för välbefinnande och hälsa." SÅ HÄR GÖR VI DET VI GÖR Eftersom vi har valt att vara en ideell idrottsförening har föreningsledningarna ett stort ansvar. De har fått medlemmarnas förtroende att förvalta deras pengar och utveckla verksamheten utifrån medlemmarnas önskemål. För att vi ska veta hur vi vill utveckla hämtar vi stöd och inspiration från Friskis&Svettis värderingar. Så länge värderingarna är synliga och levande i varje förening och i synnerhet föreningsledningen kommer Friskis&Svettis fortsätta att utvecklas framgångsrikt. 2.

3 VERKSAMHETEN Vi vill att vår verksamhet ska vara den självklara mötesplatsen för alla. Gammal som ung, otränad nybörjare eller vältränad maratonlöpare. Som en stor fritidsgård för alla! ORGANISATION Vi fokuserar i år på att bygga en tydligare organisation för vår verksamhet. Verksamhetsledaren leder det övergripande arbetet med att skapa struktur för föreningens verksamhet. En årssnurra har skapats för planeringen. Ansvariga i verksamhetsgrupperna har varit delaktiga. Verksamhetsledaren, verksamhetsansvariga och styrelsen får genom årsplanen god överblick över egna och föreningens möten och aktiviteter. Detta gör det lättare att planera och strukturera verksamheten. 3.

4 FÖR VÅRA MEDLEMMAR 2013 är vi med i projektet Alla Barnen Vi kommer att ha idrottsdagar för skolorna runt i kommunen och dessutom planerar vi en Barnens träningens dag. Som en del i 25- års firandet förra året påbörjades planeringen av en skidresa till Österrike. Med hjälp av externt resebolag bar det i väg till alperna v8. Under året kommer vi att fortsätta med våra blandade överraskningspass i form av Fredags surprise tex. Abbapass, Discopass, Lady Gaga m.fl.. Seniorgrupperna fortsätter växa, vi inför Senior träning på gymmet och bjuder in Senior Sport School att träna hos oss. Vi har medlemsrabatter på Intersport NovaLund. Alla våra medlemmar har alltid 10% rabatt och två gånger per år anordnas medlemsveckor då det ges 20% rabatt. Vi jobbar vidare på att synas tillsammans med kommunens klubbar och föreningar. Vi har möjlighet att erbjuda vinterträning för de klubbar som bedriver sin övriga verksamhet utomhus under sommaren. Vi fortsätter vårt sammarbete med våra partners i huset. Deras verksamheter kompletterar vår egen verksamhet. Mervärde skapas genom att deras tjänster finns i huset. FÖR VÅRA FUNKTIONÄRER Under kommande år satsar vi lite extra på våra funktionärer. Vi ökar möjligheterna till interna och externa inspirationstillfällen. Vi planerar också fler spännande föreläsningar under året. EKONOMI Lokalerna har utvidgats för att få plats med två nya hyresgäster Årets stora investering bli tre nya Crosstrainers till vårt gym. Vi kommer även att göra smärre kompletterande investeringar till gymmet såsom fler stretchmattor, bosu-bollar och stepbrädor. Styrelsen har budgeterat för ökade satsningar på utbildning och inspiration. De ekonomiska målen är att vi ska öka antalet medlemmar ytterligare, få god balans mellan intäkter och kostnader samt att verksamheten nu, efter de första ekonomiskt tuffa åren, ska generera överskott som möjliggör fortsatta investeringar på såväl kort som lång sikt. 4.

5 MARKNADSFÖRING PR och marknadsföring är otroligt viktigt! Att behålla våra medlemmar är lika viktigt som att rekrytera nya. Vi kommer att fortsätta synas via våra Nyhetsbrev, hemsida, i Appen och på Facebook. Vi använder oss av stolpreklam vid terminsstarter samt en och annan annons i Lommabladet. Vi gör vykortsutskick till nyinflyttade i kommunen och fortsätter sända vykort till medlemmar som inte förnyat sitt medlemskap hos oss. Kanske behöver de en påminnelse att komma i gång igen med träningen? TRÄNING INOM FRISKIS & SVETTIS LOMMA/BURLÖV Vi håller oss à jour med Riks träningsutveckling och ser till att våra träningsformer vi erbjuder håller de riktlinjer/mått som Riks sätter. Vi utvärderar och lyfter sedan in de träningsformer/varianter som vi anser passa just vår förening och våra medlemmar, och som vi har resurser att erbjuda på ett bra sätt. När det gäller träningsutbudet vill vi att det ska finnas något för alla ung som gammal, nybörjare som vältränad alla ska känna sig välkomna och hitta något som passar just dem. Förutom schemalagda aktiviteter kommer vi att börja arbeta än mer med happenings av olika slag. Idag har vi Friday Surprise, men vi vill även kunna erbjuda t ex olika temadagar i gymmet (t ex TEMA TRX), Small Groups (t ex Small Group Mamma) och kurser inom ramen för uteverksamheten (t ex klara milen -kurs). Detta för att hålla utbudet levande, skapa intresse ( det händer alltid något på F&S i Lomma/Burlöv - känsla) och för att ha möjlighet att prova oss fram till vad motionärerna vill ha. För att alla funktionärer ska hålla sig uppdaterade kring Riks träningsutveckling ser vi till att denna information kommer ut via våra interna sidor på hemsidan samt berättar om dem vid träffar likt vår kick-off i januari Vi kommer att bjuda in samarbetspartners att hålla föreläsningar och workshops inom ramen för träning och kost. Vårt mål är också att kunna erbjuda andra funktionärer inspiration kring träning allt för att hålla våra funktionärer motiverade samt uppdaterade kring den träning Friskis och Svettis erbjuder. 5.

6 LEDARNA och LUF Kvalitet Vi är rädda om våra ledare och vill låta dem utvecklas och få inspiration samt bekräftar alla och följer upp varje ledare under året i ledaruppföljning (LUF) varje år. För att träningen ska vara inspirerande, lustfylld och ge rätt träningseffekt krävs rätt ledare på rätt plats samt att ledarna får möjlighet att själva utvecklas och inspireras. Lust För att hålla lusten, inspirationen och engagemanget vid liv erbjuder vi våra ledare att delta i olika inspirationsdagar och vidareutbildning. Vi strävar också efter att fånga upp våra ledares önskemål när det gäller att leda nya träningsformer/varianter. Under 2013 kommer vi bland annat att erbjuda ledarna att delta på Malmö o Co samt Riks inspirations-/vidareutbildningar Box-one-to-one, Let s Dance, Träningsskola för barn, pass.nu Spin/Spin 2013 och Träna Ute LEDARREKRYTERING Vi rekryterar utifrån föreningens behov och alltid med kvalitétstänk (i vår rekryteringsgenomgång). Vi ser självklart till att alla ledare är licensierade för den träningsform de leder, och strävar även efter att redan vid rekryteringen hitta rätt person för rätt träningsform. Personer som brinner för utöva och leda just sin träningsform. MÅLSÄTTNING SPINNING Vi bibehåller utökade pass, morgon, lunch och kväll. Detta kan vi göra eftersom vi fick två nya ledare vid årsskiftet 2012/13. Vi kommer erbjuda Happening -pass 1-2 ggr/termin Vi drar ner på antal pass under sommaren men bibehåller ändå verksamheten i gång utan sommaruppehåll. Nya upplevelser. Till hösten går vi över till nya upplägget SPINN vilket innebär att passen benämns med tidsintervaller i stället. Tex. spin 45min, spin 55min osv. Vi planerar och undersöker möjligheten att införa kombipass till hösten såsom Cirkelgym/Spinn, Core/Spinn och förhoppningsvis kunna återuppta det populära Skivstång/Spinn passet! Förbättra kvalitén och miljön. Spinning gruppen behöver anslag för att kunna byta ut cyklarna. Den önskar sig även glasdörr in till spinningen för att ge nyfikna en skymt av vad som pågår. 6.

7 MÅLSÄTTNING CIRKELGYM Säkerställa kvalitén & utveckla CG-ledarna! I dagsläget har vi två utbildade cg-ledare. Målet under 2013 är att utbilda även de tre ledare som idag leder pass utan komplett vidareutbildning. Vi skall också under året tillsammans besöka CG-pass hos andra föreningar detta ger oss inspiration och förnyelsekänsla! Genom detta ger vi CG-ledarna kraft att köra vidare och på så sätt behålla de pass vi kör idag! Utöka passen! Vi vill erbjuda pass löpande under året som är lite tuffare, d vs som innehåller 3 varv istället för bara 2. Dessutom erbjuda ett pass extra per månad tex CGX en fredag i månaden. Ett önskescenario inför höstterminen är att kunna erbjuda kombipass på t ex söndagseftermiddagen med CG/Spinning. Utöka målgruppen för CG! Vi vill arbeta för att utöka målgruppen med t ex juniorer, funktionshindrade m.fl. under hösten MÅLSÄTTNING GYM Träningen/Utbudet Vi vill gärna öka möjligheterna till TMI, seniorerna blir först ut att ta del av detta. Vi vill öka antalet Instruktörer så att motionärerna får mer hjälp i gymmet. Fler Instruktörer genererar också möjligheten för Small Groups och tematräffar, t ex TRX, kettlebells mm. Vi vill följa utvecklingen av PT- träningen i Malmöföreningen för att kunna bedöma om vi ska satsa på detta under Maskiner/utrustningen Önskvärt är att se över ifall vi kan placera ut fler speglar, gärna så att motionärerna kan se sig i TRXbanden för att kunna kontrollera sin teknik, vi önskar oss en sandsäck och den hoppas vi kan få motionärerna att få upp ögonen på boxpassen. Utbildning Vi arbetar för att personalgruppen i gymmet ska bli större för att kunna möta det växande trycket från motionärerna. Önskvärt är givetvis också att befintlig personal får fortbildning/inspiration. 7.

8 MÅLSÄTTNING UTE Erbjuda specialaktiviteter Aktiviteter av varierande typ och/eller på annan ort genomförs med jämna mellanrum för att ge variation och inspiration. Exempel på aktiviteter är: Bokskogen, Skrylle, Bulltofta, Långa bryggan Bjärred, Ribbersborgs kallbadhus samt pass vid och i Friskishuset. Behålla våra stavgångs-, basjogging- och medeljoggingpass Detta når vi genom att, behålla våra ledare och värdar bl.a. via återkommande inspirationsdagar. Fullfölja påbörjade ledarutbildningar. Rekrytera och utbilda fler ledare och värdar. Öka med 5 motionärer per termin. Detta når vi genom att, fortsätta med startjoggingpassen. Presentation på hemsidan av avverkade och kommande utepass i ord och bild. MÅLSÄTTNING JYMPA Kvalitet Alla ledare i bas och medeljympa ska följa den nya kurvan. Vi ska vara luffade och känna oss bekväma i den nya rollen där fokus ska ligga på ledarskapet och flytet i passet. Utbud Vi marknadsför Jympa Soft. För nybörjaren, den som behöver komma i gång efter skada eller har fått FAR- fysisk aktivitet på recept. Eller helt enkelt behöver ta det lite lugnare. Bredda vårt tänk när det gäller att leda andra intensiteter Det gör vi genom att prova andra pass och träningsformer. Vi satsar på alla barnen Under året kommer vi fortsätta hjälpa skolorna i kommunen att ha idrottsdagar hos oss. Vi enar oss med F&S i landet och planerar för en Barnens träningens dag sista helgen i september Under terminens gång försöker vi ha lite överraskningspass för barnen typ påskjympa, discojympa, halloweenfest, etc. 8.

9 MÅL FÖR RECEPTIONEN Skapa teamkänsla Vi vill skapa en större teamkänsla bland receptionsvärdarna. Med vårt arbete i receptionen vill vi få medlemmarna att känna sig välkomna av kunnig och trevlig personal. Detta uppnår vi dels genom att börja jobba i receptionsteam samt att ha en förståelse för att alla vill engagera sig olika mycket. Vi ger alltid 100% när vi är på friskis! MÅLSÄTTNING VÄRDAR Medlemmen i centrum Vi vill med vårt värdskap få medlemmen att känna sig välkommen av kunniga och trevliga värdar. Vi vill också att medlemmen ska träna mer allsidigt. Detta uppnår vi genom att själva utöka vårt kunnande om träningsutbudet. Vi ska sträva efter att själva träna allsidigt. Detta gör att vi själva skapar oss en uppfattning om passen och kan då också lättare förmedla informationen till motionären. Känna gemenskap Genom utbildning och träffar ska vi tillsammans inspireras och bli mer sammansvetsade. Professionella Det är även viktigt att vi så långt som det är möjligt håller oss uppdaterade om vad sker i föreningen för då kan man lättare förmedla rätt informationen till motionären. Detta uppnår vi genom att själva öka vårt kunnande om träningsutbudet. Det ska vara glädje och engagerande att stå i receptionen. Vi ska bli fler som är engagerade och ställer upp när det behövs. 9.

10 VISIONER STYRELSEN Att F&S Lomma/Burlöv skall upplevas som en självklar träningsanläggning! Att F&S Lomma/Burlöv skall erbjuda ett varierat och inspirerande träningsutbud! Utmaningen Vår största utmaning är att bibehålla & inspirera våra nuvarande medlemmar! Vår målsättning är att med fortsatt varierat träningsutbud och träningsformer kunna ge våra medlemmar känslan av ett välbefinnande hos oss! Vår ambition är att fortsätta växa, både i antalet medlemmar och i träningsutbud! Vi vill att Friskis&Svettis Lomma/Burlöv även framöver skall sticka ut och vara en förebild som träningsanläggning och det självklara valet! 10.

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2014-2015 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. VÄRDERINGAR Vi har 12 stycken gemensamma värderingar enligt vår vita bok som ska levas och kommuniceras.

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad

Verksamhetsplan 2016-18. Friskis&Svettis Halmstad Verksamhetsplan 2016-18 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS inspiration & utbildning i Skåne under hösten 2012! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

Årsmöte. Friskis&Svettis Lund 3 april 2016

Årsmöte. Friskis&Svettis Lund 3 april 2016 Årsmöte Friskis&Svettis Lund 3 april 2016 Verksamhet 2015 3 kommuner 13 orter Friskishuset + 22 hyrda lokaler 330 ideella krafter 9 anställda (6,3 årsarbetskrafter) 153 gruppträningspass/vecka 80 timmars

Läs mer

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014

Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 Friskis&Svettis Höganäs Verksamhetsplan 2014 F&S ändamål - vårt enda mål! Ändamålet med Friskis&Svettis: Vi ska få så många människor som möjligt att motionera och uppleva rörelseglädje, erbjuda olika

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12

VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö.

Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Medlemmar och kortpriser: Johanna Antalet medlemmar tom 30/4 2014: 3 936 st jämfört med 2013: 4 267 st. En sänkning med 8% som troligen beror på att vi fått fler aktörer på vår ö. Kortpriser kommentar:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2014-2016 Fastställd av styrelsen 2013-11-12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2016-2017 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. VÄRDERINGAR Vi har 12 stycken gemensamma värderingar enligt vår vita bok som ska levas och kommuniceras.

Läs mer

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv

Verksamhetsplan IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv Verksamhetsplan 2017-2018 IF Friskis&Svettis Lomma/Burlöv VISION Människor ler när de tänker på träning. VÄRDERINGAR Vi har 12 stycken gemensamma värderingar enligt vår vita bok som ska levas och kommuniceras.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013

VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013 VERKSAMHETSPLAN FRISKIS&SVETTIS ÖREBRO 2011-2013 Fastställd av styrelsen 2011-08-24 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare

Läs mer

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året.

Samma år fyllde föreningen 30 år - låt Träningsfesten börja! Let s party! Och festat har vi gjort hela året. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 TRÄNINGSFESTEN HAR BÖRJAT 2015 - ett historiskt år för föreningen med start av anläggning nummer två nu i norra Täby i Täby kyrkby. Söndagen den 11 januari slog vi mycket stolta

Läs mer

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga för vår verksamhet.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Helsingborg Verksamhetsberättelse 2011 IF Friskis&Svettis Helsingborg Träning mitt i city Inledning Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål, ett leende. Tack vare engagerade

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT. IF Friskis&Svettis Karlstad

VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT. IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSPLAN 2014 BUDGET OCH STYRKORT IF Friskis&Svettis Karlstad Inledning Verksamhetsplanen för 2014 utgår från det sk Styrkortet, vilket är en metod för effektiv verksamhetsplanering. Detta dokument

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2013-2015. IF Friskis&Svettis Karlstad

VERKSAMHETSPLAN 2013-2015. IF Friskis&Svettis Karlstad VERKSAMHETSPLAN 2013-2015 IF Friskis&Svettis Karlstad Innehåll 1. INLEDNING... 2 2. VISION... 2 3. VERKSAMHETSIDÉ... 2 4. VÄRDERINGAR... 2 5. VÅR GEMENSAMMA MÅLBILD... 3 6. STYRKORTET 2013... 4 7. FOKUSOMRÅDEN

Läs mer

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN

FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN FRISKIS&SVETTIS ÖSTERSUND VERK SAM HETS PLAN 2016 VISION Människor ler när de tänker på träning. VAD GÖR FRISKIS&SVETTIS? Vår verksamhetsidé beskriver vad vi gör: Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 & Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsberättelse 2015 & Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsberättelse 2015 & Verksamhetsplan 2016 IF Friskis&Svettis i Kungsbacka Verksamhetsberättelse 2015 Friskis&Svettis Friskis&Svettis syn på träning Vår träning ska vara fri från krav Människor

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 IF Friskis&Svettis Nyköping Styrelsen för IF Friskis&Svettis Nyköping avger följande redogörelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen har bestått av: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 BOLLMORA GÅRDSVÄG 8 135 39 TYRESÖ www.friskissvettis.se/tyreso info@tyreso.friskissvettis.se ORDFÖRANDE HAR ORDET MEDLEMMEN I CENTRUM NÄR FRISKIS&SVETTIS

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 1 IF FRISKIS&SVETTIS TROLLHÄTTAN Organisationsnummer: 863000-7618 Verksamhetsberättelse 2014 (Bild från 3 timmars spinning) 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING STYRELSENS SAMMANSÄTTNING SID 3 TRÄNINGSUTBUD SID 3 FUNKTIONÄRER

Läs mer

Dagordning till årsmöte. IF Frisks&Svettis Nyköping. Tid: Söndagen den 3 maj kl 11.00 2015. Plats: Glödis, Brunnsgatan 2, Nyköpig. Väkomna! Styrelsen!

Dagordning till årsmöte. IF Frisks&Svettis Nyköping. Tid: Söndagen den 3 maj kl 11.00 2015. Plats: Glödis, Brunnsgatan 2, Nyköpig. Väkomna! Styrelsen! Dagordning till årsmöte IF Frisks&Svettis Nyköping Tid: Söndagen den 3 maj kl 11.00 2015 Plats: Glödis, Brunnsgatan 2, Nyköpig Väkomna! Styrelsen! Dagordning 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2.

Läs mer

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 20 funktionärer svarade på utvärderingen. Genomgående är intrycket positivt och majoriteten vill göra om det. Många har kommenterat den dåliga informationen och planeringen

Läs mer

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance

Fysiska aktiviteter FYSISKA AKTIVITETER. Zumba och Linedance Fysiska aktiviteter Zumba och Linedance Vad innebar Vi träffas ett par gånger i veckan och dansar tillsammans med en instruktör. Hittills har vi testat att hålla kurser i både Zumba och Linedance. Vi dansar

Läs mer

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund

VERK SAM HETS PLAN 2015. Friskis&Svettis Östersund VERK SAM HETS PLAN 2015 Friskis&Svettis Östersund INLEDNING Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta

Läs mer

Gym Lokal Gym - Trivsel

Gym Lokal Gym - Trivsel Gym och träning Gym Lokal Större friytor. Hoppas vi att vi kan fixa till det, åtminstone på CITY och RL. Utegym liknande Tufteparken. Vi vill fixa det på RL. Men vet inte om nuvarande uteplätt måste flyttas

Läs mer

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150113 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.30

Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150113 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.30 Friskis&Svettis IF Kalmar Protokoll 150113 Art: Styrelsemöte Plats: F&S Konferensrum Tid: 18.15-20.30 Närvarande: Styrelse: Bengt Sjöstedt Katarina Zambrell Erik Andersson Hussein Darwiche Pär Hansson

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012

Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 1 2 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 Verksamhetsplan SISU Idrottsutbildarna Norrbotten 2012 3 Verksamhetsidé SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013

Inledning. Läget F&S Lomma/Burlöv 2013 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen har verksamhet i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika former som är föreningens

Läs mer

TÄLJE NORR Sommarprogram 2016

TÄLJE NORR Sommarprogram 2016 NORRTÄLJE Sommarprogram 2016 Foto: Alvreten Sommar när den är som bäst Det är tisdagkväll i mitten av juli, strax efter 19. Jag har precis varit med på ett cirkelfyspass i Societetsparken mitt i Norrtälje.

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Friskis&Svettis Malmö

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Friskis&Svettis Malmö VÄLKOMMEN SOM MEDLEM! Friskis&Svettis Malmö OM FRISKIS&SVETTIS MALMÖ Välkommen som medlem i IF Friskis&Svettis Malmö! Friskis&Svettis är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål: ett

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Inledning Arbetet med denna verksamhetsplan har genomförts med Läroplan för förskolan (Lpfö 98/10) som underlag. Vår vision Att ha den mest lustfyllda och lärorika verksamheten

Läs mer

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset

Verksamhetsseminarierna 2016. Ledningspasset Verksamhetsseminarierna 2016 Ledningspasset Ledningspasset - programmet Tid Programpunkt Föredragshållare 10:15 Nya klubbrådgivningen Bo Bengtsson GAF: arbetsmiljö & nyckeltal Stig Persson Två grupper

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2015 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING AV DE VIKTIGASTE HÄNDELSERNA Under året som gått har vi gjort en satsning

Läs mer

Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsplan Antagen på årsmötet

Friskis & Svettis Svedala Verksamhetsplan Antagen på årsmötet Friskis & Svettis Svedala Antagen på årsmötet 2012-03-15 Grundstenar Vision Friskis & Svettis ska vara det lustfyllda och lättillgängliga träningsalternativet för alla som har livet som huvudintresse.

Läs mer

Hälso och Träningsweekend 16-18 september

Hälso och Träningsweekend 16-18 september Hälso och Träningsweekend 16-18 september Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya

Läs mer

SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund

SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Örebro 2008-04-26 SWOT-analys för Nykterhetsrörelsens Scoutförbund Styrkor: Bra informationskanaler FM med ombud från kårnivå Blandade åldrar i styrelser Utbildar goda ledare i samhället Ekonomin Engagerade

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Södertälje. Eterlängtad utveckling. Utmanande & lustfyllt i höst

Södertälje. Eterlängtad utveckling. Utmanande & lustfyllt i höst Södertälje utmana dig själv! Uttagning AV VÄRDAR, LEDARE & INSTRUKTÖRER onsdag 28 sept. sid 5. Utmanande & lustfyllt i höst Hösten är fylld av roliga utmaningar för dig som vill utveckla din träning. Läs

Läs mer

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud

IF Friskis&Svettis Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud Årsredovisning 2012 Friskis&Svettis - Rörelseglädje i Mellerud 11 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SAMMANFATTNING AV DE VIKTIGASTE HÄNDELSERNA Verksamheten 2012 innebar ett lyft när det gäller antalet medlemmar som

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2007

KVALITETSREDOVISNING 2007 KVALITETSREDOVISNING 2007 Klockarbacken Föreståndare Jenny Bengtsson Ordförande Madeleine Andersson Adress Axénsv 11 Postadress 591 97 Motala Telefon 0141-220410 Fax 0141-220411 E-post info@klockarbacken.se

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept. FaR

Fysisk aktivitet på Recept. FaR Fysisk aktivitet på Recept FaR Aktivitetskatalog för Hylte Kommun Vårterminen 2011 1 Hänvisningsnivåer i FaR-verksamhet Nivå 1 Recept till anpassade FaR-verksamheter med FaR-ledare Nivå 2 Recept till ordinarie

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis Halmstad Friskis&Svettis är en idrottsförening med anslutning till Riksidrottsförbundet och består av 159 ideella föreningar. Varje förening

Läs mer

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015 Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015 1. Vad vill Skåne Stadsmission uppnå? Stiftelsens ändamålsparagraf, 1 i organisationens stadgar: Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

Uppfyllelse av strategiska målområden - Styrkortet

Uppfyllelse av strategiska målområden - Styrkortet Tertialbokslut 2014 Uppfyllelse av strategiska målområden - Styrkortet Varje tertial följs styrkortets resultat/aktivitetsmål upp. Målen har fyra olika koder 0, 1, 2, 3 samt givits olika färger för att

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

MYCKET PERSONLIG TRÄNING. Johanna Isakson, som är vår nya personliga tränare presenterar sig på sidan 2-3. XXXXXXXXXXXXXX! Datum

MYCKET PERSONLIG TRÄNING. Johanna Isakson, som är vår nya personliga tränare presenterar sig på sidan 2-3. XXXXXXXXXXXXXX! Datum 6 2015 VÄRVA EN NY MEDLEM! gvi är många som tränar på Friskis i, men vi har plats för fler. Du som tränar hos oss är vår bästa ambassadör för vår träning. Värva en granne, en kompis eller en arbetskamrat.

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6.

Friskis&Svettis Borlänge 3. Lokalen 3. Träningen 3. Värdskapet 4. Kvalitet 4. Kommunikation 5. Alla Barnen Träning och äldre 6. IF Friskis&Svettis Borlänge AKTIVITETSPLAN OCH BUDGET 2014 Friskis&Svettis Borlänge 3 Lokalen 3 Träningen 3 Värdskapet 4 Kvalitet 4 Kommunikation 5 Alla Barnen 2013 6 Träning och äldre 6 Budget 6 2 IF

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 REGION VÄST

VERKSAMHETSPLAN 2016 REGION VÄST VERKSAMHETSPLAN 2016 REGION VÄST Friluftsfrämjandet Friluftsfrämjandet är en rikstäckande medlemsförening med en idé om friluftsliv för alla och den idén delas idag av mer än 84 000 medlemmar. Friluftsfrämjandets

Läs mer

IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis medlemsundersökning 2014 Föreningen är alla medlemmar! I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2010

KVALITETSREDOVISNING 2010 KVALITETSREDOVISNING 2010 Torsö förskola Förskola 1-5 år Förskolechef Britt-Marie Ellneskog-Staam Adress Hässlestadsvägen 1 Postadress 542 91 Torsö Telefon 0501-755333 E-post britt-marie.ellneskog-staam@mariestad.se

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 ! Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan Verksamhetsår 2015-06-01 till 2016-05-31 Bakgrund Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING!

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se

BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM. Verksamhetsplan 2016. www.bodensbrukshundklubb.se BODENS BRUKSHUNDKLUBB & HUNDUNGDOM Verksamhetsplan Övergripande mål Bodens BK & HU är en lokalklubb i Svenska Brukshundklubben och arbetar mot ställda mål enligt gällande stadgar. De övergripande målen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA

STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA STADGAR FÖR IDEELLA IDROTTSFÖRENINGEN FRISKIS&SVETTIS JÄRFÄLLA Ägare: Idrottsföreningen Friskis & Svettis JÄRFÄLLA Datum: 2003-02-02 Sid 1 av 7 1. Inledande bestämmelser 1.1 Föreningens firma är Idrottsföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12

VERKSAMHETSPLAN. IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Enköping För perioden 2015.01-2015.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning)

Våra övergripande mål (2015-2016) Vi förädlar och kvalitetssäkrar våra träningsformer och intensiteter genom kontinuerlig LUFarbete (Ledaruppföljning) Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet. Verksamhetsplaneringen är ett kontinuerligt arbete och

Läs mer

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 150423: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Louise Lundmark, Frida Torstensson, Rosanna Norman, Fredrica Werner, Sara Stuguland, Linus Hagander, Kornelia Johansson Närvarande: Louise

Läs mer

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning kvalitet Löpning kvalitet är ett pass utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning kvalitet har vi ett brett utbud:

Läs mer

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas MÅL- OCH VERKSAMHETSPLAN TROLLHÄTTAN 2013 Innehåll Inledning... 3 Det här är Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna... 4 Konsulentens roll... 5 Verksamhetsidé...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Strategisk plan 2012-2015

Strategisk plan 2012-2015 Strategisk plan 2012-2015 1 Version Datum Ändrad av Utförda ändringar 1.0 2008-05-16 Henrik Stenwall Upprättat utkast till styrelsekonferensen på Ulvön. 1.1 2008-06-21 Henrik Stenwall Ändringar utförda

Läs mer

Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB

Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB Företagskultur ACTIVE LANDVETTER AB Till alla medarbetare på Active Landvetter Denna handbok är skapad för alla medarbetare på Active Landvetter AB. Handboken beskriver företagets värderingar & kultur,

Läs mer

Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år)

Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år) Utveckling och mål 2011-2013 (då vi är 10 år) FRISKIS&SVETTIS GEMENSAMT vår grundläggande plattform Friskis&Svettis vision Människor ler när det tänker på träning De idéella funktionärerna och anställda

Läs mer

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010.

Detta dokument är ett förslag till projektplan för arbete med verksamhetsplan och varumärke för Svenska Cykelförbundet perioden 2009-2010. Projekt Svensk Cykel Förslag till projektplan 2009-2010 Projekt Svensk Cykel Projekt Svensk Cykel syftar till att nå långsiktiga framgångar såväl för elit som för bredd, för Svenska Cykelförbundet. Ett

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Visby. alla barn. få vad de förtjänar. Forskning visar Rörelse som ung = aktiv äldre

Visby. alla barn. få vad de förtjänar. Forskning visar Rörelse som ung = aktiv äldre 5-13 Nu ska alla barn få vad de förtjänar Forskning visar Rörelse som ung = aktiv äldre Barn som rör sig mår bra, får bra betyg och är glada Koncentrationsförmågan ökar och kroppen blir stark Sid 2 alla

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 .doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 1. Inledning Under verksamhetsåret 12/13 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens struktur men än är arbetet inte klart och Kåren

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Västerås. Fackelloppet. Trettioåring

Västerås. Fackelloppet. Trettioåring Västerås LÖRDAG DEN 26/1 STÄNGER VI KL 12.30 MED ANLEDNING AV UTBILDNING AV VÅRA IDEELLA FUNKTIONÄRER Trettioåring Fackelloppet Olika skoljympasalar fick agera träningsyta och ett informationsblad delades

Läs mer

Åsiktsutbyte om Hjältarna i vardagen = Skolmåltidspersonalen!

Åsiktsutbyte om Hjältarna i vardagen = Skolmåltidspersonalen! Åsiktsutbyte om Hjältarna i vardagen = Skolmåltidspersonalen! Vem är gubben på bilden? Vad har han gjort? Vad gör han nu? Om kunskap och engagemang i storhushållssektorn - respektive restaurangvärlden

Läs mer

Struktur Marknad Individuell

Struktur Marknad Individuell ATT TÄNKA PÅ INFÖR LÖNESAMTALET LÖN ÄR NÅGOT DU FÅR FÖR UTFÖRT ARBETE - MEN FUNDERA OCKSÅ PÅ: - Hur vill du att det ska gå till när din lön bestäms? - Vad kännetecknar ett bra lönesamtal? - Vilka faktorer

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Inledning F&S Lomma/Burlöv bildades 1987. Föreningen verkar i Lomma och Burlövs kommuner. Aktiviteter bedrivs i orterna Alnarp, Arlöv, Bjärred, Lomma och Åkarp. Jympa i olika

Läs mer

Verksamhetsplan för Tallbackens fritidshem 2013/2014

Verksamhetsplan för Tallbackens fritidshem 2013/2014 Det är roligt att få lagom utmaningar. Det är roligt att lära sig nya saker. Vi lär av varandra Det är roligt att känna att man lyckas. Det gör man när man får utvecklas i sin egen takt. Det är roligt

Läs mer

FaR Fysisk aktivitet på Recept. FaR Fysisk aktivitet på Recept HYLTE FALKENBERG AKTIVITETSKATALOG AKTIVITETSKATALOG VÅRTERMINEN 2016

FaR Fysisk aktivitet på Recept. FaR Fysisk aktivitet på Recept HYLTE FALKENBERG AKTIVITETSKATALOG AKTIVITETSKATALOG VÅRTERMINEN 2016 FaR Fysisk aktivitet på Recept FaR Fysisk aktivitet på Recept FALKENBERG HYLTE AKTIVITETSKATALOG AKTIVITETSKATALOG VÅRTERMINEN 2016 VÅRTERMINEN 2016 Hänvisningsnivåer i FaR-verksamhet Aktivitetskatalogen

Läs mer

Rapport Våra Viktiga Barn 2014

Rapport Våra Viktiga Barn 2014 Rapport Våra Viktiga Barn 2014 Bakgrund Verksamheten Våra viktiga barn (tidigare e12 ) startade 2004, på initiativ av två gruppträningsinstruktörer, Eva Måbäck och Jaana Gille, tillsammans med Eva Scharin

Läs mer

Vägskälsdag 2 februari 2014

Vägskälsdag 2 februari 2014 Vägskälsdag 2 februari 2014 Den 2 februari 2014 arrangerade riksstyrelsen en vägskälsdag dit UH:s medlemmar var inbjudna för att fördjupa sig och diskutera kring rekrytering, engagemang och UH:s vision

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2015. Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2015 Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015. Verksamhetsplanen består av följande delar:

Läs mer