Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén"

Transkript

1 Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

2 Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag för herrar med i Svenska golfförbundets seriespel. Lagen representerades huvudsakligen av klubbens juniorer. Sammanfattningsvis bedrevs det en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2013, även om antalet juniorer var i minsta laget. Dock har klubben aldrig haft sådan framgång som detta året, där speciellt 4 spelare visat fina resultat på tävlingar och Skandia Tour. Nu tar vi steget att bli ännu lite bättre. En vision har tagits fram som ska leda vårt arbete under de kommande åren. Visionen är långsiktig och ska stimulera ansvariga ledare, styrelse och alla medlemmar att verka för att långsiktigt vara en levande klubb med medlemmar som är väl utbildade i en aktiv juniorverksamhet. I verksamhetsplanen framgår det hur verksamheten för 2014 kommer att bedrivas. Vision Vår vision är att bli en välskött juniorklubb. Med det menar vi en klubb som erbjuder en genomtänkt och sammanhållen verksamhet från knatte till elitjunior där alla är välkomna och där varje individ ges möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. En klubb som ser sina juniorer som en naturlig del och tänker in juniorerna i all verksamhet. Vårt mål är att få fler att upptäcka att golf är en kul, utmanande och social idrott så att golf blir en del av livet för fler. Värderingar Våra värderingar sammanfattas i fyra ledord. Allas vårt agerande skall kunna härledas från dessa värdeord. Vi får förhoppningsvis en juniorverksamhet som hela Melleruds GK kan vara stolt över. Glädje - Utveckling - Gemenskap - Ansvar

3 Framgångsfaktorer Det ska vara enkelt att börja spela golf i alla åldrar. Erbjudandet från Melleruds GK ska vara tydligt och attraktivt. Fokus på att snabbt komma igång med spel på banan. Melleruds GK ska utvecklas till att bli en kompisarena. Det ska vara kul för våra juniorer att vara på klubben. Aktiviteter ska stimulera till att föräldrar, juniorer och ledare finner varandra med golf som gemensamt intresse. Vi ska ha fokus på rolig golf. Golf är ett spel som handlar om att få bollen i hål på så få slag som möjligt. Spelet sker på banan och det är där rolig golf ska presteras. Alla ska kunna utvecklas och bli bättre utifrån sina förutsättningar. Vi satsar på bredd och ger de som vill möjligheterna att nå toppen. Golf är en säsongssport (sommar) för juniorerna på klubben idag, tankar/önskan finns att arrangera aktiviteter under vinterperioden, men antal ledare måste öka inför Rolig golf får man genom att bli bättre. För att bli bättre behöver vi träna teknisk, fysisk och mental förmåga. Vi måste ha en entusiasmerande golfpro som tycker det är roligt och givande att träna ungdomarna. Tävling är en naturlig del i golfen som idrott. Genom att bedriva rolig golf med tävlingsinslag från unga åldrar får vi en klubb där tävling är en viktig gemensam aktivitet. En framgångsrik juniorverksamhet bygger på engagerade och utbildade ledare och tränare. Att vara ledare inom Melleruds GK ska ge personlig utveckling både avseende egen golfprestation och egen ledarutveckling. Mål 2014 Under 2014 ska fokus vara på att få fler barn och ungdomar i träningsverksamhet och bedriva rolig golf. För att kunna göra detta ska en stabil ledarbas med utbildade ledare etableras. När året är slut ska vi kunna summera säsongen enligt nedan. 50 juniorer i träningsverksamhet 50 juniormedlemmar 10 utbildade ledare

4 Verksamheten Golfkul 6-8 år Aktiv Start Mål: Golf är kul, lek och säkerhet. Roliga grunder Mål: Golf är kul, Mitt första golfäventyr Spel på korthålsbanan Juniorer 9-21 år - Mål att indela i 3 grupper där indelning sker beroende på hcp. Träningsupplägg med Pro Birger Kjellstedt. Grupp 1 Nybörjare och juniorer till hcp 36 Grupp 2 Grupp 3 Juniorer <36 hcp Tävlingsjuniorerna Tävlingsverksamhet Skandia Tour Distrikt Mål att få ut nybörjar-juniorer till start i grupp 4. Skandia Tour Regional Juniorelit; fortsätta där de avslutade 2013 Skandia Tour Riks Juniorelit; satsa på avancemang under 2014 Skandia Tour Elit Juniorelit; satsa på att nå! Skandia Cup Mål att Melleruds GK har tävlingen samt läger 3 dgr + tävling innan 31/6.

5 Aktiviteter Samarbete med andra klubbar Birger K, ledarna Arvika GK, Forsbacka GK Anordna läger, träning ihop under säsongen. Sommarro GK Sportlovsaktivitet 1 dag Mats & Tove 17 februari 1 dag Inomhusträning Kyrkans hus, Mellerud. Minst 2 ledare. Start februari 20/2 Simulatorgolf Mats ansvarig för info ut till ledare + juniorer planerade datum 9/2, 9/3 Nordea Masters 2014 Bör preliminärbokas under mars månad Åka 28/5-30/5. Använda tåget som färdmedel samt boende på vandrarhem. Ledare + juniorer med hcp samt minimiålder 13 år. Skandia Cup läger 3 dagar + tävlingsdag. Pro Birger Kjellstedt samt minst 2 ledare. Kanalyran Tillfälle att profilera oss som golfklubb med aktivitet. 4-5 juli, alla medverka! Skandia Tour Distrikt Tävling på Melleruds GK. Alla ledare medverka. 31 juli Sunnamo Marknad Samtliga ledare och juniorer skall medverka. 2 augusti Sportpåsen Påsk, Midsommar, Jul och Nyår. De äldre juniorernas ansvarsområde.

6 Kompisarena Under 2014 kommer ett antal grill- och aktivitetskvällar att arrangeras. Gemensamma aktiviteter på klubben ska stärka lagkänslan. Sommarlovsträning på dagtid ska stimulera ungdomarna att vara mycket på klubben. Pro Birger Kjellstedt planerar läger och dagar där han ökar tiden för träningen. Vi kommer att arbeta för att klubben har ett klubbrum där juniorer är särskilt välkomna. Förslag har getts att använda shoppen till lokal för Juniorkommittén. I dagsläget är det en del beslut som skall tas i samband med ägarfrågan för banan innan vi kan ta dessa beslut. Om vi bedriver en bra verksamhet som gör att juniorerna tycker det är roligt att vara på klubben tillsammans med andra, kommer golfen blir ännu roligare vilket ger energi att göra ännu mer. Vi inriktar verksamheten på att hitta rätt utmaning i rätt tid. Vår inriktning är att få så många som möjligt att komma ut på banan. Golf som året runt sport Vi vill göra golf till en mer "året runt" sport. Det skapar förutsättningar för att få fler barn och ungdomar in i verksamheten och få fler att hitta golf för livet. För de som vill satsa på prestationsinriktad golf är det en förutsättning. För att kunna utvecklas och bli en bättre golfare stimulerar vi barn och ungdomar till att ha en variationsrikt idrottsutövande. Det är först i äldre juniorålder i kombination med en elitsatsning som specialisering bör ske. Vi är dock medvetna om all övrig sport som ungdomar utöver under året. Det gäller att inte tvinga ungdomarna att välja utan att skapa förutsättningar att kunna vara med på flera sporter samtidigt. Det gäller att ha kommunikation och förståelse för dem, då kan vi få med dem på ett positivt sätt.

7 Säsongsplanering Säsongsplaneringen delas in i olika faser. Uppbyggnad januari - mars Försäsong april Spelsäsong maj - september Utvärdering oktober Upptakt 2015 november december Uppbyggnad 2015 januari mars Uppbyggnad Planering av inomhusträning kommer att anordnas, antingen i Fagerlidsskolans idrottshall eller Kyrkans hus inne i Mellerud. Uppbyggnaden 2014 koncentreras på träningsupplägg från Birger Kjellstedt och de ledarutbildningar som genomförs för att klara av träning för juniorerna varje vecka. Försäsong Under april vill vi ha träning för gruppen som har haft verksamhet under uppbyggnadsfasen. Grupper med inriktning på tävlingsspel genomför en detaljerad tävlingssäsongsplanering. Individuella planer byggs upp för tävlingsspelarna med hjälp av Pro Birger Kjellstedt.

8 Spelsäsong Pro Birger Kjellstedt kommer till Melleruds GK enligt uppgjort schema. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Fritt spel reserverat för juniorerna på banan. Målet är att ledarna skall kunna vara med och spela. Egen träning. Dam - herrdagar där resultatet summeras efter säsongens slut förutom efter varje tävlingstillfälle. Egen träning Träning för Birger K o/e eget spel på banan, med ledare. Träning för Birker K o/e eget spel på banan, med ledare Egen träning Förslag på uppstart och avslutning Juniorverksamheten startar säsongen den kl med en kickoff för alla grupper. Avslutning söndag 26 sep med deltagande i tävling där spelformen bestäms senare. Utvärdering Under oktober kommer säsongen att utvärderas både individuellt och för genomförd gruppverksamhet.

9 Tävlingsverksamheten Vi ska under 2014 bedriva en aktiv tävlingsverksamhet för alla nivåer. För Junior Elit kommer Skandia tour, distriktets/regionens tävlingar t samt seriespel att prioriteras. För junior+ kommer Skandia tour och utpekade klubbtävlingar att prioriteras. För bredden kommer det att finnas klubbtävlingar med juniorklasser. Alla i juniorverksamheten ska kunna spela klubbmästerskap. I klubbmästerskapet utses klubbens bästa flick- och pojkjunior i en tävling utan handicap. Vi hoppas att i år kunna kora en juniormästare i en handicapklass och finns det spelare, även i en 36+ klass. Junior elit Klubben bedriver en satsning på juniorer som har höga ambitioner med sin golf. Vi kallar det Junior Elit. Följande gäller för att vara med i satsningen. Skriva under och därmed godkänna det avtal som är framtaget av Juniorkommitten och Melleruds Golfklubb. Ambition att nå minst Skandia Tour Regional / Riks Uttagen av klubben till seriespel Individuell plan för satsning tillsammans med Pro Birger Kjellstedt Grupp- och individuell träning Uppföljning varje vecka i form av träningsdagbok Ersättning för prioriterade tävlingar om plan genomförs Uppdrag för klubben vid Sunnamo Marknad parkeringen , Sportpåsen samt övriga planerade aktiviteter där ledare krävs, representationsaktiviteter där Melleruds GK profileras.

10 Ledarutveckling Våra bidrag som ledare ska präglas av; Vi ger unga golfare kraft att växa Vi ger Melleruds GK kraft att växa Vi ger golfen kraft att växa Under 2014 kommer satsningar att göras på ledarutveckling. Under 2014 har vi ambitionen att samtliga ansvariga ledare ska ha gått golfens ledarutbildning steg 1. Samtliga ska även uppmuntras att gå steg 2. Under 2014 kommer även Melleruds GK att försöka få 1-2 ledare att med hjälp av Birger Kjellstedt utbilda ledare i steg 3 som innebär ledarutveckling inom prestationsinriktad golf. För alla ledare såväl ansvariga som stödledare erbjuds utbildning i GUBBS med intressanta och roliga övningar. En ansvarig ledare skall försöka ta fram förslag till JK som ska ge ledarna positiv känsla och feedback att fortsätta arbeta inom Melleruds GK.

11 Juniorkommittén Juniorkommittén styr och leder Melleruds GK:s juniorverksamhet. Syftet är att bygga en struktur för verksamheten som kan hålla över flera år och inte vara beroende av eldsjälar. Genom att skapa arbetsgrupper sker ett naturligt samarbete mellan verksamhetsområden. Ekonomi Juniorverksamheten ska bedrivas med en budget i balans. Ekonomin styrs från klubben och beror på hur många juniorer som finns med i träningsverksamheten samt vad för aktiviteter som planeras och genomförs. Tävlingsjuniorerna får bidrag med resor, tävlingarna samt eventuellt övernattningar om budgeten tillåter detta. Klubbens huvudtanke är att lägga så mycket som möjligt på juniorsatsningen. Utan juniorer i klubben blir det svårt att säkra framtiden för Melleruds GK. Att arbeta för ett särskilt sponsorpaket ut till företag inom distriktet är ett förslag som kan vara en viktig finansieringskälla i framtiden. Förslag på träningsavgift finns för de äldre tävlingsjuniorerna. Tillsammans med att tävlingsjuniorerna är med och hjälper till med aktiviteter, läger för de yngre juniorerna etc. Andra viktiga finansieringskällor är LOK-stöd, stöd från idrottslyftet och SISU. Golfen är en idrott och ska bedrivas på samma villkor som andra idrottsföreningar.

12 Ansvarsområden inom Juniorkommitten 2014 Tävlingsansvarig Kennet Björkståhl, Annika Broberg. Ge ut information till juniorerna om årets tävlingar Träningsansvarig Lena Arwedahl. Ge ut info till juniorerna via hemsidan, FB samt affischer Bidragsansvarig Annelie Hermansson. Ha kontakt med SISU, ha kontroll på alla bidrag som går att söka. Ledaransvarig Håkan Berg. Ha kontakt med ledarna för att rekrytera nya o behålla nuvarande. Arbeta fram ett förslag till "Ledarpaket". Lägeransvarig Tove Olsson. Planera läger tillsammans med Birger K och övriga ledare Aktivitetsansvarig Mats Larsson. Planera aktiviteter för juniorerna / ledarna under året. Ta fram förslag.

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010 Hammarö GK Junior Verksamhetsplan 2010 Inledning Under 2009 hade vi på Hammarö GK 120 juniorer i träning med 27 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 4 gånger per vecka. Vi hade serielag för

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Vinterträning tisdagar 18.00-19.30 start 14 januari. Golfkalas 26 april, 5 juli, 10 augusti, 27 september, om vi vill! Kvällsträning fram till sommarlovet, fler träningar

Läs mer

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Kort tillbakablick och inledning Inför säsongen 2012 ansökte HGK Junior och genomförde ett utvecklingsprojekt "Idrottslyftet". Projektet finansierades och genomfördes

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss.

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Välkommen På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Juniorkommittén, kontaktuppgifter Joakim Bäckström 0763 190944 joakim.backstrom@pgasweden.com

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5)

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) VERKSAMHETSPLAN Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) NULÄGESANALYS Under 2012 har två träningsgrupper för ungdomar haft kontinuerlig träning med ett ledarlett pass i veckan. Totalt 30 ungdomar har deltagit med varierande

Läs mer

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne

2014 Inledning Innehåll 2014 Golf Team Skåne 2014 Inledning är namnet på Skånes golfförbunds spelarutvecklingsprogram. Verksamheten riktar sig till spelare mellan 13 18 år och som satsar på en tävlingskarriär. Syftet med verksamheten är att inspirera,

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Träningsdag och tider: Grupp 1 måndagar kl 16.45-17.30. Max 20 platser Grupp 2 måndagar kl 17.45-18.30. Max 20 platser

Träningsdag och tider: Grupp 1 måndagar kl 16.45-17.30. Max 20 platser Grupp 2 måndagar kl 17.45-18.30. Max 20 platser Välkommen till juniorsäsongen 2016 på Barsebäck Golf & Country Club! Precis som tidigare år har vi ett fullmatat juniorprogram där barn från 4 år är välkomna. Nedan finner ni all information och vid ev

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3

Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK. Version 3 Verksamhetsplan 2014-2018 Damkommittén Vreta Kloster GK Version 3 Bakgrund 3 Damkommitténs vision 4 Ledord 4 Värderingar 4 Verksamhet 4 Långsiktiga mål 5 Kortsiktiga mål 2014 5 Förutsättningar 6 Kommitténs

Läs mer

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra.

Vision Vi skall vara inkluderande, utvecklande och låta våra juniorer ha roligt tillsammans samt respektera varandra. Juniorkommittén 2017 består av; Camilla Yngfalk, Håkan Moquist, Håkan Palo, Lars Hesselberg, Gunnar Olsson, Daniel Jansson, Pernilla Hemmingsson och Lena Johansson Verksamhetsplan 2017 Mission Juniorverksamheten

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

Juniorverksamheten 2016 2016-04-25

Juniorverksamheten 2016 2016-04-25 Juniorverksamheten 2016 2016-04-25 Juniorkommitén 2016 Maria Lockman marialockman@gmail.com 070-328 27 74 Janne Dannberg janne@luleahockey.se 070-592 51 23 Malin Högström malin.hogstrom@gmail.com 070-258

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

Idrottsprogram Torreby GK 2005

Idrottsprogram Torreby GK 2005 Idrottsprogram Torreby GK 2005 Inledning... 2 Barn- och ungdomsverksamheten på Torreby GK... 3 Vår värdegrund... 3 Vision, inriktning, mål och riktlinjer... 4 A) Torreby Junior klubb...5 B) Introduktion

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

usiftennis verksamhetsplan

usiftennis verksamhetsplan usiftennis verksamhetsplan ht2012 vt2015 vision: vi utvecklas som människor genom tennisen ledstjärnor: glädje, hälsa, ärlighet & ansvar Mål: 1. Beläggning tennisskolan: Säsong 1 (ht2012 - vt2013) - 85

Läs mer

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet:

Idrottsprogram Nicklastorp. Golfklubb 2005. Framtaget av Idrottsteamet: Idrottsprogram Nicklastorp Golfklubb 2005 Framtaget av Idrottsteamet: Lars Remröd, instruktör, medarbetare i utbildningskommittén, marknadskommittén, junior/elitkommittén, adjungerad i styrelsen. Huvudansvarig

Läs mer

Idrottsprogram Stenungsund GK

Idrottsprogram Stenungsund GK Idrottsprogram Stenungsund GK Idrottsprogram Stenungsund GK... 1 Inledning... 2 Vår värdegrund... 2 Barn- och ungdomsverksamheten... 4 Vision, inriktning, mål, strategi och riktlinjer... 4 A) Organisera

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Vi tränar golf på roliga sätt där inga förkunskaper eller hcp krävs. Låneklubbor finns. Torsdagar vecka 19-24 samt vecka 34-37, kl. 18.00-19.

Vi tränar golf på roliga sätt där inga förkunskaper eller hcp krävs. Låneklubbor finns. Torsdagar vecka 19-24 samt vecka 34-37, kl. 18.00-19. Golfkul för de yngsta golfarna (5-7 år) Vi får en introduktion till golfen på ett kul sätt där inga förkunskaper eller hcp krävs. Låneklubbor finns. Söndagar vecka 19-24 samt vecka 34-37, någon gång mellan

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011

Stegen. Träningsgrupper för Åkersberga. GK s ungdomar 2011 Stegen Träningsgrupper för Åkersberga GK s ungdomar 2011 Putter Wedge Hybrid Rescue Spoon Driver Officiellt hcp + 36 Anki, Knatte,Fnatte,, Tjatte Knatteskoj Knatteskoj I den här knattegruppen finns det

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2014-11-04 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2015 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

Vårmöte Juniorer. Välkomna!

Vårmöte Juniorer. Välkomna! Vårmöte Juniorer Välkomna! Vårmöte Juniorer Grönt ljus Bakgrund Eldsjälar Otydlighet Sommaraktivitet Sort utbud Dålig ekonomi Vårmöte Juniorer Grönt ljus Målsättning Tydliga mål Organisation med ansvarsområden

Läs mer

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev

Verksamhetsplan. Sommarro Junior Golfklubb Rev Verksamhetsplan Sommarro Junior Golfklubb 2016 Rev 160316 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Nulägesanalys... 3 3 Mål 2015... 4 4 Mål 2019... 4 5 Vision... 4 6 Värdegrund/Förhållningssätt... 5 6.1 Värdegrund

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Verksamhetsplan Juniorerna 2016

Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 14: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38 : 1 gång/vecka

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

Verksamhetsplan Alvesta Gk Juniorkommitté

Verksamhetsplan Alvesta Gk Juniorkommitté Alvesta 2015-02-22 Verksamhetsplan Alvesta Gk Juniorkommitté 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RF.2-3 2. Alvesta GK syn på Juniorverksamheten 4-6 3. Vision.. 6 4. Nuläge.7-8 5. Målsättningar 8-10 6.

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

Juniorverksamhet 2018

Juniorverksamhet 2018 Juniorverksamhet 2018 VGDFs juniorverksamhet vill. - i samarbete med distriktets klubbar verka för att fortsätta vara ett aktivt juniordistrikt - vara en länk mellan klubbarna i distriktet och Svenska

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom

Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom Verksamhetsberättelse 2013 ÅGK Elit och Ungdom 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Elit... 3 Elitjuniorer... 4 Juniorer och Miniorer... 5 Knattar... 6 Stipendier... 6 Kommittén... 6 2 Inledning Det har

Läs mer

Beställning av startkit till klubbkvalet i. Bankboken Cup 2004.

Beställning av startkit till klubbkvalet i. Bankboken Cup 2004. Beställning av startkit till klubbkvalet i Bankboken Cup 2004. Startkit till klubbkvalen i Bankboken Cup 2004 skickas ut först sedan denna beställning sänts in till: Expressbyrån Hans Persson Fax: 011

Läs mer

Varför finns Ishockeyn vill?

Varför finns Ishockeyn vill? Ishockeyn Vill 2 Varför finns Ishockeyn vill? Det är viktigt att vi alla inom svensk ishockey kontinuerligt reflekterar och tydliggör de visioner och mål vi har satt upp för både oss själva och utomstående.

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom

UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom UTBILDNINGSHANDLEDNING Ungdom Mål och metoder per ålders grupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb

Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb Verksamhetsplan 2014 Juniorverksamheten Hammarö Golfklubb Nulägesanalys Vi i Hammarö GK har två instruktörer som sköter träning och träningsplaneringen har 20 ledare som är med och hjälper till i vår verksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan Miniorer 2016

Verksamhetsplan Miniorer 2016 Verksamhetsplan Miniorer 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 13: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38: 1 gång/vecka

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat.

Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje grupp finns separat. JUNIORTRÄNING 2018 Nu startar äntligen juniorträningen igen! Juniorträning är för barn från 4 år och uppåt. Nedan ser ni vilka grupper som finns och när träningen startar, schema och exakta datum för varje

Läs mer

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb

Policy värdegrund vision mål riktlinjer. för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy värdegrund vision mål riktlinjer för Bordtennisklubben Rekord och Råå bordtennisklubb Policy, värdegrund, vision, mål och riktlinjer för bordtennisklubben BTK Rekord Inledning Detta policydokument

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n. Verksamhetsbera ttelse 2012. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommitte n Verksamhetsbera ttelse 2012 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHET 2012... 4 GOLFKUL... 4 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 4 UTVECKLING PAR, BIRDIE... 5 UTVECKLING EAGLE,

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

A6 GK:s Ungdomsverksamhet. Från golfskolan till elitlag. Golfskolan 6-8 år P-9 / F-9 P 10 / F-10

A6 GK:s Ungdomsverksamhet. Från golfskolan till elitlag. Golfskolan 6-8 år P-9 / F-9 P 10 / F-10 A6 GK:s Ungdomsverksamhet Från golfskolan till elitlag Golfskolan 6-8 år Ett pass i veckan De första grunderna i golfvett Grunderna i golfteknik (mycket genom lek) Prova på alla spelets delar Gått igenom

Läs mer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer

Hofgårds Golfklubb. Verksamhetsplan Juniorer Hofgårds Golfklubb Verksamhetsplan Juniorer Vision Att ha en klubb med många juniorer där man tillsammans har kul och tränar och tävlar med stöd av tränare och med föräldrar som aktiva ledare. Idrotten

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Huvudstadens Golfklubb Lindö

Huvudstadens Golfklubb Lindö Verksamhetsplan 2013 Teamet kommer att arbeta enligt en förenklad organisation som fastställts av huvudstyrelsen. Vi kommer att bestå av följande ledamöter: Ordförande Sekreterare + resursperson Juniorer

Läs mer

Spelprogram & kalendarium 2012

Spelprogram & kalendarium 2012 Spelprogram & kalendarium 2012 Tävlingar Klubbaktiviteter m m Jan 7 Svenska Cupen (Olofström) 8 Svenska Cupen (Olofström) 11 Ungdomsträning 12 Veckotävling 14 Seriespel, div 3 15 Ungdoms- och juniorseriespel,

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Motala GK klubben för alla golf med gemenskap och glädje Det yttersta målet för klubbens verksamhet är en nöjd golfspelare medlem eller greenfeegäst, som upplever att han/hon kan spela

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN 2010-2011

VÄSTERGÖTLANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 VÄSTERGÖTLANDS KONSTÅKNINGSFÖRBUND VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 Verksamhetsplanen skall ge Västergötlands Konståkningsförbunds seriöst satsande åkare stöd att bedriva sin sport. Verksamhetsplanen syftar också

Läs mer

KFUM Örebro Friidrott

KFUM Örebro Friidrott KFUM 2016 Örebro Friidrott Verksamhetsplan för år 2016 2016-01-01 2016-12-31 1. Verksamhetsplan för tävlingskommittén Tävlingskommittén Den huvudkommitté som ska ansvara för föreningens tävlingsarrangemang

Läs mer

Juniorverksamhet 2019

Juniorverksamhet 2019 Juniorverksamhet 2019 VGDFs juniorverksamhet vill. - i samarbete med distriktets klubbar verka för att fortsätta vara ett aktivt juniordistrikt - vara en länk mellan klubbarna i distriktet och Svenska

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Proposition till extra Förbundsmöte 21 februari 2010 Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Bakgrund På några decennier gick golf från att vara en överklassport utan förankring

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott

Friidrott. talet. Verksamhetsinriktning 2010-2013. Förslag och arbetsunderlag till. och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Friidrott för 2010 talet Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och Genomförandeplan 2010 för Svensk Friidrott Förslag och arbetsunderlag till Verksamhetsinriktning 2010-2013 och

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA

SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA SÖDERHAM S TE ISSÄLLSKAPS ORGA ISATIO SPLA Denna organisationsplan vänder sig till deltagare i tennisskolan samt till deras föräldrar. Övergripande ambitioner Söderhamns TS ungdomsverksamhet syftar till

Läs mer

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF

Föreningen för Fäktkonstens Främjande. Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Fäktning på FFF Föreningen för Fäktkonstens Främjande Johanna Bergdahl har samlat många medaljer från bland annat SM och världscuptävlingar. Störst på meritlistan

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM 2012

TÄVLINGSPROGRAM 2012 TÄVLINGSPROGRAM 2012 Tidsbokning 040-42 96 80 Tävling 040-42 96 81 Kansli 040-42 96 82 Klubbchef 040-42 96 83 Fax 040-42 96 84 Shop 040-42 96 85 Restaurang 040-42 96 86 E-mail: soderslattsgk@sslgk.se Hemsida:

Läs mer

ÖSS. Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt

ÖSS. Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt ÖSS Vi ger vind åt seglardrömmar! Vision, värdegrund och arbetssätt Vision & Syfte Vi ger vind åt seglardrömmar! Värdegrund Lärande och utmannade I ÖSS strävar vi efter att ständigt utvecklas som seglare

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 - Breddgrupper Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen, om du har

Läs mer

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom 2016-01-01 1 Sandvikens IF utveckling och elit Inom Sandvikens IF är vår övertygelse att bredd ger elit. Genom att få många barn att spela fotboll i Sandvikens

Läs mer

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Alvesta 2016-02-10 Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom 2016-2020 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet.1-3 2. Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten 4-6 3. Vision.. 7

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Juniorträning Frösåker 2018

Juniorträning Frösåker 2018 Juniorträning Frösåker 2018 Sida 1 av 5 JUNIORTRÄNING 2018 Upptaktsträff för alla juniorer och föräldrar den 18 april kl. 17:00 Juniorträning är en mycket viktig verksamhet för vår idrottsförening. Vår

Läs mer

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005)

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005) Åmål 2006-11-06 Till Anna Göras Gabriella Lörnbring Gunilla Kjellstedt Jessica Fredriksson Martina? Sarah Johansson Sofie Jansson Hej! Några av er har jag träffat och andra inte sedan vi spelade vår avslutningstävling

Läs mer

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen

Kansliblogg. God fortsättning på det nya året! 2016-01-02. Vad händer på banan under vintern. Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen Kansliblogg Caroline Holmblad, ansvarig för Kanslibloggen God fortsättning på det nya året! 2016-01-02 Vi önskar alla medlemmar en god fortsättning på det nya året! Vi är åter på kansliet torsdag 7 januari.

Läs mer

HGK Strategikonferens 2015

HGK Strategikonferens 2015 Protokoll: Strategikonferens och styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 7/2015 Mötestid: 9-12 oktober 2015 enligt program Närvarande: Stefan Thorberg (ST), Hans Gustavsson (HG), Berndt Lundberg (BL),

Läs mer