Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom"

Transkript

1 Alvesta Alvesta Gk Spelutveckling Barn och Ungdom Inledning, bakgrund och riktlinjer RiksidrottsFörbundet Alvesta GK syn på Barn och ungdomsverksamheten Vision.. 7 Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att klubbens skall använda Utvecklingstrappan, spelarmaterial som GolfÄventyret och de olika ledarutbildningarna som finns. Under delen målsättning har vi skrivit in Nyckeltal för juniorverksamhet. Målet (och kravet) från de som deltar är: - Att det skall vara kul och man skall känna glädje - Att man vill göra det tillsammans med kompisar - Att det skall leda till utveckling i golf - Att man skall känna spänning - Att verksamheten (innehåll/ledare) skall vara seriösa Att vi skriver fram mallen väldigt konkret innebär inte att alla måste göra exakt som mallen säger. Vi har från början fyllt i ett förslag, som följer Utvecklingstrappan, som ni sedan behåller, tar bort eller ändrar efter er verksamhets förutsättningar och mål. Den är däremot en väldigt bra start och täcker in de flesta av de delar som skall finnas med. Ändra och förbättra gärna.

2 Juniorer är alla som är mellan 0 och 21 år. I svensk idrott delar vi sedan in dessa i två delar: 0-12 år Barn år Ungdom I svensk golf har vi delat in det vi kallar för junior (verksamhet) i tre delar: år Barn år Ungdom år Satsande junior Alvesta Gk satsar på steg 1 och 2 och att skapa samverkan för år Barn år Ungdom år Satsande junior De tre delarna bygger på varandra, utan en bra verksamhet för Barn kommer få eller inga spelare upp till Ungdom och såklart inte till Satsande junior. En bra grund är helt avgörande på lång sikt. Genom Idrottslyftet stödjer Svenska Golfförbundet klubbars juniorverksamhet. Under namnet Juniorlyftet har vi satt samman fem olika paket. Ett av dessa är satsningen med Juniorkonsulenter som stöttar golfklubbar i deras utveckling av juniorverksamheten. JK:s utgångspunkt är Nyckeltal i juniorverksamhet där resultatet används för att skapa en verksamhetsplan med aktiviteter som leder till utveckling. Du kan läsa mer om hur just din klubb kan använda en JK. Du finner detta på: Bakgrund Detta dokument har tagits fram för att tydliggöra klubbens ambition och syn på juniorverksamheten. Syftet är att främja en långsiktig kontinuitet i verksamheten. Genom att ha en tydlig och kommunicerbar grundidé kan vi också nå andra fördelar: - Det är tydligt för juniorer (och föräldrar) vad verksamheten syftar till och vilka bakomliggande tankar som finns. Det gör det lättare att besluta vilken klubb man ska vara medlem i. Det förklarar också varför klubbens träning och verksamhet bedrivs som den gör. Det är tydligt för tränare/ledare hur man ska agera och kommunicera gentemot juniorer. och elitspelare. Det är tydligt för klubbens medlemmar vad verksamheten syftar till, vilket skapar förståelse och förhoppningsvis stolthet i att tillhöra Alvesta Gk. Det är tydligt för partners vilken verksamhet man bidrar till. Det är önskvärt att alla som på ett eller annat sätt arbetar med juniorverksamheten är väl insatta i detta dokument och att man kan stå för den syn som presenteras. Det gäller såväl förtroendevalda, anställda vid klubben, tränare och ideella ledare.

3 Riktlinjer och utgångspunkter Alvesta Gk:s juniorverksamhet ska bygga på Riksidrottsförbundets riktlinjer för hur barnidrott och prestationsinriktad ungdomsidrott bör bedrivas. Dessa två kategorier kräver olika målsättningar och verksamheterna bedrivs på olika sätt. RF:s riktlinjer för barnidrott Idrott för barn ska vara lekfull, allsidig och bygga på flickors och pojkars egna behov och förutsättningar samt ta hänsyn till variationer i utvecklingstakt, fysiskt, motoriskt och socialt. Barnidrotten ska utformas så att flickor och pojkar kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för den. Barn mår bra av att utöva flera olika idrotter. Viktigt i barnidrotten är bl a en kamratlig och trygg miljö, där de är delaktiga och vänjer sig vid att ta ansvar för sig själva och andra. Att lära sig ta hänsyn till kamrater och ledare samt lära sig vikten av rent spel. RF:s riktlinjer för prestationsinriktad ungdomsidrott (elitidrott) Alla flickor och pojkar som har talang och ambition att göra en seriös elitsatsning ska ges möjlighet att göra detta under socialt trygga former. Alvesta Gk vill göra detta i samverkan med andra klubbar i närområdet, då vi inte har resurser att tillhanda hålla elitidrott på klubben. Övergången mellan barn- och ungdomsidrott ska ske successivt och hänsyn ska tas till flickors och pojkars olika behov, förutsättningar och utvecklingstakt. Tävlingsverksamheten för såväl flickor som och pojkar ska utformas så att den stimulerar till kvalitativ och långsiktig idrottslig utveckling, och motverkar utslagning. Ungdomar som satsar på prestationsinriktad tävlingsidrott ska få möjlighet att skaffa sig kunskaper om de faktorer som påverkar deras idrottande och få inflytande över besluten i frågor som rör dessa. Svensk ungdomsidrott ska utvecklas enligt idrottens etiska värderingar. Alla inblandade ska aktivt motverka bruket av doping och andra regelöverträdelser samt kontinuerligt diskutera var de etiska gränserna går för de ständigt förfinade metoder som används för att uppnå bättre resultat.

4 Alvesta GK:s syn på barn -och ungdomsverksamhet Så många som möjligt, så länge som möjligt och så bra som möjligt Målet (och kravet) från de som deltar är: - Att det skall vara kul och man skall känna glädje - Att man vill göra det tillsammans med kompisar - Att det skall leda till utveckling i golf - Att man skall känna spänning - Att verksamheten (innehåll/ledare) skall vara seriösa - Att spelaren skall kunna förbättra sina fysik Klubbens och golfens utmaning är Vad ovanstående innebär för golfen måste vi lösa. Annars kommer barnen och många av dessa föräldrar välja annan idrott. Och klubben har färre medlemmar än vad vi kunde ha. Juniorverksamhet går hand i hand med att behålla medlemmar Grundläggande för vår syn är att juniorverksamhet går hand i hand med klubbens spel och medlemsutveckling. Oavsett om målet är att få så många medlemmar som möjligt eller så många elitspelare som möjligt bör verksamheten se likadan ut. Ju roligare och bättre verksamhet som anordnas för yngre spelare, desto fler börjar spela golf, deras föräldrar och desto fler väljer att ägna mycket tid åt golf. Ju fler spelare som spelar mycket golf, desto fler kommer att nå långt. Samtidigt skapar vi en verksamhet som är rolig även för dem som inte har ambitioner att bli elitspelare. De intressen och aktiviteter som barnen har där kommer föräldrarna spendera tid. Golf är roligt, utvecklande och skapar gemenskap Så länge träningen och spelet är roligt och utvecklande kommer man att fortsätta att spela. Dessutom kommer man att berätta för kompisar om kul golf på Alvesta gk. Verksamheten i sig bör vara den främsta rekryteringskällan. Inledningsvis, , för Alvesta gk kommer vi rekrytera från unga år och deras föräldrar. Vi tror att nya ungdomar kommer ha nytta av att spela, träna och utvecklas tillsammans med familjen/föräldrar. Men också ju fler kompisar man har på klubben, desto mer tid kommer man att tillbringa där. Man lär sig både sociala aspekter och mer om golf när man tränar tillsammans. Golfklubben en naturlig mötesplats och en bra uppväxtmiljö Genom golfen lär man sig positiva egenskaper som respekt, hänsyn och moral. Men det innebär också en frihet. En frihet eftersom banan alltid är tillgänglig ljusets alla timmar. Man kan välja själv i vilken utsträckning man ska ägna sig åt golf och det är en perfekt hobby att ägna sig åt utan föräldrars närvaro. Och ett bra komplement till andra idrotter. Balans, rörlighet, timing (öga hand kontroll), koordination och koncentration på sin uppgift. Man är ensam med kompisarna, men föräldrar kan ändå känna sig lugna med att barnen har en bra sysselsättning med närhet till vuxna.

5 Barn och ungdomar har olika motiv för sitt idrottande Alvesta gk kommer börja rekrytera från unga år och vill då skapa många kompisgrupper. Och kommer fylla grupperna efterhand, med unga i samma ålder. Senare kommer de ha olika målsättningar och olika ambitionsnivå. Man kan spela golf för att träffa kompisar, uppnå tävlingsresultat och kanske för att uppleva den inre glädjen av att bli bättre på något, ha kul osv. Några drömmer om att bli bäst i världen och andra spelar för att kompisarna gör det. Vår uppgift är att bedriva en verksamhet som tillfredsställer behoven hos så många som möjligt. För att så många som möjligt ska finna verksamheten utvecklande och rolig är det viktigt att vara med dem som har liknande motiv för att spela golf. Därför delar vi in i grupper efter kön, ålder och ambitionsnivå samt hur långt man har kommit med sin golf. Det är viktigare att vara tillsammans med dem som vill samma sak än att vara med dem som är lika duktiga. Vi har sett många exempel, både inom golfen och i andra idrotter, där indelning efter prestationsnivå i låga åldrar får tråkiga konsekvenser. Dels är det i regel negativt för dem som inte hamnar i gruppen för de bästa, vilket leder till att de slutar eller får dåligt självförtroende, dels kan de som blir uttagna till den bättre gruppen börja träna mindre än innan då de tycker att de är så bra att de inte behöver träna. Att göra indelningen efter ålder tror vi är bättre eftersom man får behålla sina kompisar i samma grupp och man undviker för stor fokusering på prestationerna. Först när man blir runt år är det aktuellt med en annan gruppindelning och då utifrån ambitionsnivå och delvis prestationsnivå. Vi vill att de som har höga ambitioner och ägnar mycket tid åt att förbättra sitt golfspel ska ges möjligheten att göra det och det blir enklast om de är i samma grupp. Vi vill också undvika att spelare med hög prestationsnivå, men med låga ambitioner ska ta platser som spelare med högre ambitioner hade haft större glädje av. Vi tror att detta sätt gör att vi bevarar glädjen i spelet och undviker utslagning. Vi tror också att det gynnar de som har störst intresse och tränar mest och undviker att sätta press på dem som har stor talang i unga år. Motivation är den viktigaste faktorn för framgång och glädje Därför kan vi aldrig se på unga spelare vem som verkligen kommer att bli den bästa spelaren i vuxen ålder. Därför delar vi in grupperna efter motivation och kompisar. Av samma anledning uppmuntrar vi träningsflit mer än fina tävlingsresultat. Ju fler som fortsätter att spela golf länge med hög motivation, desto bättre för klubben och spelaren. Vår uppgift är att främja inre motivation, dvs. glädje för spelet i sig och fokus på egen utveckling, till skillnad från yttre motivation, dvs. fokus på resultat, status och jämförelser med andra. Inre motiverade personer tränar mer och med större intresse, får bättre självkänsla, mindre nervositet och vågar misslyckas. Att de på lång sikt också presterar bättre är en positiv sidoeffekt.

6 Den bästa och viktigaste träningen sker på golfbanan Det finns oerhört många saker som man bara kan lära sig just på banan. Man får erfarenhet från olika lägen, man lär sig att hantera tre kopp snurrar i rad, man lär sig att ligga fyra bättre än handicap när det är två hål kvar, man lär sig att spela efter sin egen förmåga, att lyckas på ett försök, att ta beslut osv. Genom att spela på banan blir det också träningens syfte tydligare och det är större chans att vi tränar på rätt saker. Vår uppgift är att få så många som möjligt att spela så mycket som möjligt på banan. Det är positivt att syssla med flera idrotter samtidigt. Så länge man tycker att det är roligt ska man syssla med många olika idrotter. Man får många kompisar och det gynnar den allmänna utvecklingen både som människa och som idrottare. Alvesta Gk kommer aldrig att övertala någon att välja golf framför en annan idrott. Det är istället upp till föreningen att anordna en så rolig och bra verksamhet att så många som möjligt väljer att stanna inom golfsporten och i föreningen. I största möjliga utsträckning planerar vi träningar med hänsyn till andra föreningars träningstider. Vi kan bara hoppas att andra idrottsföreningar har samma syn och låter spelarens bästa gå före lagets resultat.

7 Vision Alvesta Gk Alvesta Golfklubbs övergripande vision är att vara en golfklubb som är ett föredöme för andra föreningar och golfklubbar. Att bedriva en verksamhet som passar varje individ och visar på att golf är ett spel att spela i livets alla skede. Att verka så att golfen uppfattas som en värdefull sysselsättning i vårt samhälle och i livet tack vare spelets goda egenskaper. Genom golfen utvecklas varje människa och lär sig god etik, god hälsa, självkänsla, kamratskap och erbjuds utveckling i egen takt. Vår vision är att bli en självklar samlingsplats för barn och ungdomar att besöka för ungdomar i Alvesta kommun. Golfklubben skall vara en plats där man trivs och umgås med sina vänner oavsett ålder eller kön. Ungdomar skall kunna spela och träna i sin egen takt. Övergripande mål för hela klubben, därmed också för ungdomsverksamheten är: Klubbens ungdomsverksamhet skall speglas av 1. Spelaren skall få Utveckling, Gemenskap, Utmaningar, Ha kul, Lära känna och umgås med kompisar. 2. Spelaren skall också uppleva jämlikhet, fair play och rättvisa i umgänge med andra spelare, medlemar och ledare. 3. Mer fokus på spelarens uppgift för utveckling än på resultat 4. Öka klubbens legitimitet i samhället genom en bra ungdomsverksamhet 5. Fler träningspass på klubben skall främst ske genom en ökad bemanning av ideella ledare/tränare. Klubbens pro är idrottsansvarig och leder utbildning av ideella ledare/tränare, mer likt andra idrotter.

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Verksamhetsplan Alvesta Gk Juniorkommitté

Verksamhetsplan Alvesta Gk Juniorkommitté Alvesta 2015-02-22 Verksamhetsplan Alvesta Gk Juniorkommitté 1. Inledning, bakgrund och riktlinjer RF.2-3 2. Alvesta GK syn på Juniorverksamheten 4-6 3. Vision.. 6 4. Nuläge.7-8 5. Målsättningar 8-10 6.

Läs mer

En bra plan är starten

En bra plan är starten En bra plan är starten Inledning Denna plan är framtagen för att vara en guide för att ta fram och att använda en verksamhetsplan för en golfklubbs verksamhet. Själva utformningen utgår från en grundläggande

Läs mer

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy

Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Sundbybergs Idrottsklubbs Föreningspolicy Antagen på Sundbybergs Idrottsklubbs ordinarie årsmöte den 26 mars 2003 Sundbybergs Idrottsklubbs verksamhetside Sundbybergs Idrottsklubb är en ideell förening,

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018

Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018 Verksamhetsplan för juniorverksamheten på Kårsta Golfklubb 2018 Detta är vår klubb Kårsta Golfklubb i Örebro är en familjär och trivsam golfklubb som grundades 1991 och vi är idag ca 1 600 medlemmar. Vi

Läs mer

Nyckeltal i juniorverksamhet

Nyckeltal i juniorverksamhet 2017 1(5) Nyckeltal i juniorverksamhet Det är inte helt enkelt att på ett tydligt sätt se hur bra en golfklubbs juniorverksamhet egentligen är. Detta dokument beskriver hur ni som är ledare/tränare (juniorkommittén)

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Alla barn och ungdomar

Läs mer

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål.

Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål. Innehåll Verksamhetsplan Junior- och Elitverksamheten vid Sölvesborgs GK...3 Vision...3 Målsättning t o m 2015...3 Strategi för att uppnå Junior & Elitverksamhetens vision och mål....3 Värdegrund...4 Handlingsplan

Läs mer

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25

Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Fastställd av Svenska Klätterförbundets styrelse 2006-03-25 Med klättring för barn avser vi i allmänhet idrott till tolv års ålder. I barnklättring låter vi barnen lära sig genom lek och därigenom utveckla

Läs mer

Målsättning för Gefle GymnastikFörening

Målsättning för Gefle GymnastikFörening 140106 Målsättning för Gefle GymnastikFörening Vi är och ska förbli ledande på barn- och ungdomsgymnastik. Det är nyckeln till fortsatta framgångar inom föreningen under kommande decennier. Vi har också

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård

Värdegrund. Skå IK & Bygdegård Värdegrund Skå IK & Bygdegård Stenhamraloppet 2011 I en idrottsförening lär man sig inte bara att bli duktig på sin idrott. Man lär sig också mycket om normer, värderingar, ansvar, hänsyn och medbestämmande.

Läs mer

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet.

enkelhet Idrott för barn ska i första hand bedrivas under enkla former i närområdet. livslångt intresse Idrott för barn och ungdomar ska utformas så att de kan lära sig idrotten och få ett livslångt intresse för idrott och fysisk aktivitet. Idrott för barn och ungdomar ska inriktas på

Läs mer

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13

Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdom 2015-05-13 Verksamhetsplan Piteå GK Ungdoms och juniorverksamhet 1. Vision PITEÅ GOLFKLUBB SKA ERBJUDA DEN BÄSTA BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN I KOMMUNEN, ALLA KATEGORIER

Läs mer

Verksamhetsplan Kalix GK Juniorverksamhet

Verksamhetsplan Kalix GK Juniorverksamhet Verksamhetsplan Kalix GK Juniorverksamhet Innehållsförteckning 1. Vision... 2 2. Långsiktiga målsättningar inom Kalix GK... 2 3. Värdegrund... 2 4. Handlingsplan... 3 5. Mål för 2013... 3 6. Organisation...

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012

NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Sida 1 (9) NVGF projektplan för juniorutveckling 2012 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planerinskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande för distriktets klubbar

Läs mer

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016

Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan Bryngfjordens GK Ungdom 2016 Verksamhetsplan 1. Nulägesanalys Under 2015 har det bedrivits en ungdomsverksamhet med drygt 60 ungdomar fördelat på tre olika träningsgrupper, baserat på ålder

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Så utvecklar du juniorverksamheten. Bengt Sylvan och Petra Lindström

Så utvecklar du juniorverksamheten. Bengt Sylvan och Petra Lindström Så utvecklar du juniorverksamheten Bengt Sylvan och Petra Lindström Önskat nyläge. Om du tänker helt fritt, hur ser den optimala juniorverksamheten och miljön ut på din golfklubb? Skriv ner några nyckelord

Läs mer

Verksamhetsidé, vision, värdegrund

Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé, vision, värdegrund Verksamhetsidé Svenska Danssportförbundet har till uppgift att främja och administrera danssporten i Sverige på sådant sätt att den står i överensstämmelse med idrottens

Läs mer

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott Idrotten vill bakgrunden till anvisningarna Idrotten vill är svensk idrotts idéprogram. Här beskrivs idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund. Här beskrivs

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010

Hammarö GK Junior. Verksamhetsplan 2010 Hammarö GK Junior Verksamhetsplan 2010 Inledning Under 2009 hade vi på Hammarö GK 120 juniorer i träning med 27 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 4 gånger per vecka. Vi hade serielag för

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet 2016-05-03 Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Tommy Eliasson Winter, alpint Karin Ersson, längd Joar Båtelson, skicross Olle Danielsson, snowboard och freeskiing Katarina

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

GRÖNT LJUS JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT. Golfdistriktsförbunden. Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare

GRÖNT LJUS JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT. Golfdistriktsförbunden. Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare Golfklubb, styrelse, junior- och elitkommitté, ledare och tränare GRÖNT LJUS juniorverksamhet som ger resultat. JUNIORVERKSAMHET SOM GER RESULTAT Golfdistriktsförbunden 2 svenska golfförbundet Fakta Grönt

Läs mer

Varför finns Ishockeyn vill?

Varför finns Ishockeyn vill? Ishockeyn Vill 2 Varför finns Ishockeyn vill? Det är viktigt att vi alla inom svensk ishockey kontinuerligt reflekterar och tydliggör de visioner och mål vi har satt upp för både oss själva och utomstående.

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Ge ditt barn en gåva för livet!

Ge ditt barn en gåva för livet! Ge ditt barn en gåva för livet! Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att man ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker. Till exempel

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019

Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Verksamhetsplan för knatte- och juniorverksamheten 2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Organisation för knatte- och juniorverksamheten...2 1.3 Målsättning... 2 2. Utvecklingstrappan

Läs mer

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018

Verksamhetsplan JK Hussborg GK2018 1 INLEDNING Hussborgs golfklubb strävar efter en verksamhet som passar medlemmar i alla åldrar, var och en ska ges möjlighet att spela och träna golf utifrån sina förutsättningar. Golf är en idrott som

Läs mer

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016

NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 NVGF Juniorprojektet 2016 Sida 1 (8) NVGF verksamhetsplan för juniorutveckling 2016 1. Inledning... 2 1.1. Vision... 2 1.2. Målsättningar... 3 2. Organisation... 3 2.1. Struktur... 3 3. Träningsgrupper...

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1

FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL. sida 1 FÖRÄLDER TILL BARN I ÖJERSJÖ IF MER ÄN BARA FOTBOLL sida 1 Vad innebär det att vara förälder till barn i Öjersjö IF? Först vill vi säga att vi är väldigt glada över att ni har valt att ge oss förtroendet

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14

VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 VERKSAMHETSPLAN/IDROTTSPROGRAM ÅR 2011-14 Led motiv 3G klubben Golf, Glädje och Gemenskap. Detta är ledmotivet i verksamheten för ledare och juniorer. Golfen skall alltid stå i fokus vi skall premiera

Läs mer

Idrottsprogram Stenungsund GK

Idrottsprogram Stenungsund GK Idrottsprogram Stenungsund GK Idrottsprogram Stenungsund GK... 1 Inledning... 2 Vår värdegrund... 2 Barn- och ungdomsverksamheten... 4 Vision, inriktning, mål, strategi och riktlinjer... 4 A) Organisera

Läs mer

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder.

Troja skall verka för en god föräldrakontakt genom att informera och utbilda föräldrarna i föreningens mål, verksamhetsidé och i ishockeyns grunder. VERKSAMHETSIDÉ Idrottsföreningen Troja-Ljungby, i dagligt tal benämnd Troja, utövar idrotten ishockey. Föreningen, som bildades 1948 och har sin hemvist i Ljungby kommun, består av de fysiska personer

Läs mer

1$} i laaa 3. Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014

1$} i laaa 3. Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014 1$} i laaa 3 Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014 VERKSAMHETSIDÉ Wasa Golf erbjuder barn och ungdomar unik golfskola: en chans att lära sig golf, ta del av golfens positiva egenskaper inom bl.a. inom

Läs mer

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös

Välkommen till IFK Stocksund IFK. Seriös och generös Välkommen till IFK Stocksund IFK Seriös och generös A Varmt välkommen till IFK Stocksund! KIFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

Idrottspolitiskt program Kommunstyrelsen Mariestads kommun

Idrottspolitiskt program Kommunstyrelsen Mariestads kommun Idrottspolitiskt program Kommunstyrelsen Mariestads kommun Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2011- Senast reviderat 2008-03-31 Idrottspolitiskt program för Mariestads kommun Syftet med det idrottspolitiska

Läs mer

Idrottspolitiskt program Mariestads kommun

Idrottspolitiskt program Mariestads kommun Idrottspolitiskt program Mariestads kommun Antaget av kommunfullmäktige Mariestad 2015-05-25 Sida: 2 (7) Idrottspolitiskt program för Mariestads kommun Kommunfullmäktiges beslut 90/15 Syftet med det idrottspolitiska

Läs mer

Riktlinjer för träning och tävling

Riktlinjer för träning och tävling Gymnastikförbundet Riktlinjer för träning och tävling - 2019 - Fastställda 2019-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Svensk Gymnastiks Värdegrund... 4 Svensk Gymnastiks uppförandekod... 4 Barngymnastik...

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

Riktlinjer och bestämmelser för barn- och ungdomsidrotten. på Åland ÅLANDS IDROTT

Riktlinjer och bestämmelser för barn- och ungdomsidrotten. på Åland ÅLANDS IDROTT Riktlinjer och bestämmelser för barn- och ungdomsidrotten på Åland ÅLANDS IDROTT ÅLANDS IDROTT Riktlinjer och bestämmelser för barn och ungdomsidrotten på Åland Åländsk idrott för barn och ungdom skall

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK

Barn- och Ungdomspolicy. Västerås SOK Barn- och Ungdomspolicy Västerås SOK Hemsida: www.vasterassok.se Sida: 1(6) Innehåll 1 Barn- och ungdomspolicy Västerås SOK... 3 2 Verksamhetens syfte... 3 2.1 Barnverksamheten... 3 2.2 Ungdomsverksamheten...

Läs mer

Juniorträning Frösåker 2018

Juniorträning Frösåker 2018 Juniorträning Frösåker 2018 Sida 1 av 5 JUNIORTRÄNING 2018 Upptaktsträff för alla juniorer och föräldrar den 18 april kl. 17:00 Juniorträning är en mycket viktig verksamhet för vår idrottsförening. Vår

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsplan och organisation Viktor

Verksamhetsplan och organisation Viktor Verksamhetsplan Golf akademin Fredrika Bremer Gymnasiet 2016/2017 Verksamhetsplan och organisation 2016-2020 Viktor G o l f a k a d e m i n F r e d r i k a B r e m e r G y m n a s i e t Innehållsförteckning

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Vad kan du göra för att rekrytera och behålla barn och ungdomar till din klubb? Vilka verktyg har du i dag för att kunna rekrytera och behålla barn och ungdomar

Läs mer

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16

Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Individuellt spelarutvecklingssamtal U13-U16 Huvudsyftet med spelarutvecklingssamtalet är att - stärka spelaren - ge spelaren insikt om den egna utvecklingen. - laget får en lärorik, utvecklande, rolig

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

HANDLEDNING GUIDE TILL ETT LYCKAT FÖRÄLDRAMÖTE

HANDLEDNING GUIDE TILL ETT LYCKAT FÖRÄLDRAMÖTE HANDLEDNING GUIDE TILL ETT LYCKAT FÖRÄLDRAMÖTE Denna handledning är till för dig som ska planera, genomföra och utvärdera ett föräldramöte. Handledningen är ett stöd för kunskapsinhämtning och hör delvis

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017

Verksamhetsplan. Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Verksamhetsplan Juniorverksamheten Onsjö Golfklubb 2015-2017 Övergripande mål Vi ska ha minst 225 juniormedlemmar varav 25% flickor 2014 208 st varav 14% flickor. (2014 10 31) 50% av juniorerna ska delta

Läs mer

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll.

Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. Välkomna till GRÄNNA AIS Barn- och ungdomsfotboll. GAIS barn- och ungdomsfotboll: Ska erbjuda en kamratlig och trygg social miljö, där alla kan utvecklas och bli delaktiga i utformningen av verksamheten.

Läs mer

Pengar till klubben. verksamheten avgör. Petra Lindström och Johanna Ericsson Svenska Golfförbundet

Pengar till klubben. verksamheten avgör. Petra Lindström och Johanna Ericsson Svenska Golfförbundet Pengar till klubben verksamheten avgör. Petra Lindström och Johanna Ericsson Svenska Golfförbundet Presentation: Namn Din roll på klubben Vilken klubb kommer du ifrån Golfspelare nuläge Nuläge - Juniorer

Läs mer

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL

IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL 2013 IF ÖRNENS VÄRDEGRUND FÖR BARN & UNGDOMS-FOTBOLL Målet är enligt IF Örnens värdegrund att erbjuda fotboll som en positiv och meningsfull sysselsättning, så att alla som vill, oavsett förutsättningar

Läs mer

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar

Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 2018-09-26 Ludvika Hockey Vill Värdegrunder och Målsättningar 1 Ludvika Hockey Vill. Värdegrunder - Ludvika Hockey. Ledare, spelare och föräldrar medverkar och samarbetar i syfte att alla i sitt idrottsutövande

Läs mer

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll

Verksamhetsinriktning Barn & Ungdomsfotboll Verksamhetsinriktning Eneby BK Innehållsförteckning EBK Mål & Inriktning - Värdegrund SvFF Fotbollens spela Lek & Lär - Värdegrund Eneby BK - Vision - Ledstjärnor för verksamheten - Ledstjärnor för ledare

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2016-2019 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Juniorkommittén, kontaktuppgifter

Juniorkommittén, kontaktuppgifter Välkommen Vi skall inspirera juniorer att söka sig till tävlingsverksamheten som vänder sig till alla kunskapsnivåer och är en del av gemenskapen. Utöver detta skall det ges möjlighet till utveckling och

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Måldokument - Boxningen Vill. - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014

Måldokument - Boxningen Vill. - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014 Måldokument - Boxningen Vill - antaget av SBF:s förbundsmöte 2014 Innehåll Svenska Boxningsförbundet en klassisk sport inom RF och SOK sida 3 Verksamhetsidé sida 4 SBF:s värdegrund sida 4 Vision sida 4

Läs mer

Detta dokument visar hur Nyköping Knights uppfyller Riksindrottsförbundets ansvisningar för barn och ungdomsidrott.

Detta dokument visar hur Nyköping Knights uppfyller Riksindrottsförbundets ansvisningar för barn och ungdomsidrott. Detta dokument visar hur uppfyller Riksindrottsförbundets ansvisningar för barn och ungdomsidrott. All text i svart är direkt från anvisningarna och återges i dokumentet för att enkelt se vad som förväntas.

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Schema. Juniorträning Frösåker 2017

Schema. Juniorträning Frösåker 2017 Juniorträning Frösåker 2017 Sida 1 av 4 JUNIORTRÄNING 2017 ***Upptaktsträff för alla juniorer den 24 april kl 17:00*** Juniorträning är en mycket viktigt verksamhet för vår idrottsförening. Vår träning

Läs mer

Idrottsprogram Torreby GK 2005

Idrottsprogram Torreby GK 2005 Idrottsprogram Torreby GK 2005 Inledning... 2 Barn- och ungdomsverksamheten på Torreby GK... 3 Vår värdegrund... 3 Vision, inriktning, mål och riktlinjer... 4 A) Torreby Junior klubb...5 B) Introduktion

Läs mer

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse.

Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. LEDARPÄRM 2014 Skapa en positiv och sund miljö där alla får får lära sig fotboll och utveckla ett livslångt intresse. Syfte med ledarpärmen Ge ledare och funktionärer i Kågedalens AIF en ökad trygghet

Läs mer

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET

BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Version 2.9 Örebro 2014-12-09 BARN, JUNIOR- & ELITVERKSAMHET Detta är ett levande dokument som ska utvärderas och revideras inför varje ny säsong. Innehållet kan kompletteras och ändras av Junior- och

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL

11-manna. RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL 11-manna RIKTLINJER FÖR 11-manna FOTBOLL Ytterby IS verksamhetsidé Ytterby IS policy Ytterby IS verksamhet bedrivs för ALLA på ett roligt och kreativt sätt, för att skapa ett livslångt fotbolls- och motionsintresse.

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013

Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 Golfens Utveckling Rekrytering Utbildning i Lundsbrunn GK inom Grönt ljus GURU Idrottsprogram för Lundsbrunn Golfklubb 2010-2013 (Revideras 2013) INNEHÅLLSFÖRTECKNING GOLF ÄR IDROTT! Inledning... 3 Bakgrund

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer