TÄVLINGSKONFERENS 15/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014"

Transkript

1 TÄVLINGSKONFERENS 15/

2 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING

3 PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén

4 PROGRAM Inledning Återblick från säsongen/statistik m.m Information tävlingar Paus 10 min Juniorverksamhet - Skandia Cup - Tjejligan - Skandia Tour

5 PROGRAM Beslut utifrån frågeställningar, motioner etc. DM, Smålandsserierna Bestämmelser, regler, m.m. Utbildning (TLR ) SM 2017 Anmälan tävlingar

6 PROGRAM Lunch Registrera och anmäl tävling, nyheter och info om GIT 2015 Fördelning av tävlingar Fika Hemsidan (behov, bilder etc.) Frågor och övrigt Sammanfattning

7 INLEDNING Välkomna till årets Tävlingskonferens. Vi hoppas på en givande dag. Avbryt om ni undrar något. Tänkte börja med några roliga citat för att vi ska komma igång.

8 INLEDNING Bollen landar på green som en fjäril med ömma fötter. Flaggan är placerad väldigt nära hålet! Det är svårt att kontrollera studsar, det kan man inte ens göra i verkliga livet.

9 INLEDNING 90% är högerhänta, 5-6% är vänsterhänta... fråga mig inte varför, det är bara så. Bollen rullar fortare nerför än uppför! Per...Ulrik...Johansson. Från Kalmar, från Västervik, från lite varstans i Sverige.

10 INLEDNING Om du vill gå långa promenader, så gå långa promenader. Om du vill slå på saker med en pinne, slå på saker med en pinne. Men det finns ingen ursäkt för att kombinera de två och visa resultatet på TV. Golf är inte så mycket en sport, utan mer en förolämpning mot gräsmattor. Även om golf en gång var förbehållet rika, överviktiga protestanter, är det nu för tiden fritt fram för vem som helst som äger fruktansvärda kläder.

11 INLEDNING Det är ovanligt att golfspelare kommer ifrån London. Där finns ju så mycket annat att göra som t.ex. äta hamburgare. Greenerna är så snabba att bollen inte stannar förrän den slutar rulla. Det var en gång en kille i Schweiz som tog i så mycket när han slog att han svimmade... eller hur var det nu igen. Är det kanske bara jag som har suttit och tänkt detta, eller drömt?

12 INLEDNING Såg ni, han började svingen för tidigt. Det gäller att ha känsla för feeling. Skylt på skotsk golfbana: "Det är förbjudet att plocka upp upphittade bollar innan de slutat rulla. Det är uppför hela vägen... sen planar den ut.

13 INLEDNING Intresset för tävlingsverksamhet sviktar på vissa håll, inte minst bland juniorer och allra mest bland tjejer. Hur når vi potentiella spelare. Jag har hört att många spelare inte nås av vårt tävlingsutbud. Ni är viktiga som informationskanal, liksom vår hemsida och andra media. Om informationen inte går fram är det era medlemmar som blir lidande. Därför är ni viktiga.

14 VÅR ROLL Vår gemensamma roll är samverkan och kommunikation för medlemmarnas bästa Distrikt TKO Klubb/ medlem

15 ÅTERBLICK

16 ÅTERBLICK2014 Fantastiskt väder och bra banor över lag - Bokningsrekord i Golfsverige i år igen! - Rekord i tävlingsdeltagande? Statistik deltagarsiffror i distriktets tävlingar - Deltagarstatistik DM 209 deltagare, alla klasser. Utrymmet är 540 spelare.

17 ÅTERBLICK2014 Deltagarstatistik Smålandsserien lag / 938 spelare lag / 960 spelare lag / 968 spelare lag / 992 spelare lag / 920 spelare - Avhopp i Smålandsserien Tyvärr meddelar klubbar inte alls berörd arrangör eller precis i sista stund. Det ger arrangören problem och arbete med startlistor m.m. Se till att det fungerar bättre!

18 ÅTERBLICK2014 Avhopp i Nationella seriespelet Här är det samma problematik som i Smålandsserien, det är bara det att konsekvenserna blir större. Är klubben anmäld och tvingas backa ur, ge aktuell arrangör en rimlig chans att hantera det. Meddela i så god tid som möjligt, så undviker ni att skapa problem för arrangören.

19 ÅTERBLICK Medlemsstatistik i siffror. Visa dokument År Antal är första året sedan 2004 som GolfSverige får ett nettoplus av medlemmar.

20 INFORMATIONNATIONELLA- INTERNATIONELLA TÄVLINGAR

21 B-TÄVLINGAR Distriktet ska lämna uppgift om arrangörer av B-tävlingarna till SGF senast 15 DECEMBER Spelplatser bekräftas vid fördelningen idag. SGF Senior Tour, Skandia Tour, Skandia Cup Gruppkval 1 och 2 och Nationellt seriespel etc.

22 SM Kommande arrangörer 2015 Västergötland 2016 Östergötland 2017 Småland 2018 Halland

23 SM SMÅLAND En arbetsgrupp i styrelsen är tillsatt, Sören Johansson general vid senaste SM 2000, Pierre Oksanen och Lars Gräns (Leif Lundqvist). Ambitionen är att skapa förutsättningar för ett högsklassigt SM. Totalt 13 spelplatser i 16 klasser D22/H22, D35/D50 och D60/D70 spelar på samma plats. Lite få klubbar intresserade, fler som är sugna på att arrangera ett SM? Det kommer att skapa synergier i klubben, samtidigt som det är väldigt stimulerande och roligt.

24 SGF SENIOR TOUR 2016 kommer SGF Senior Tour att synkas bättre. I år har det varit näst intill omöjligt att lösa att tävlingar eftersom SGF Senior Tour varit så spritt. Här vill vi också skicka med att ni hjälper till att marknadsföra touren. En mycket trevlig aktivitet med duktiga spelare, men ändå avslappnat. För de flesta som prövar är det en riktig motivationshöjare.

25 INTERNATIONELLA TÄVLINGAR Intresserad av att stå värd för en internationell tävling? Ansökningsunderlag på golf.se Tävla Internationellt EGA:s tävlingskalender hittar ni på Internationella tävlingar för alla ålderskategorier, juniorer seniorer damer och herrar.

26 INFORMATION JUNIORTÄVLINGAR

27 DISTRIKTETS TÄVLINGSVERKSAMHET

28 DISTRIKTSMÄSTERSKAP Hur lockar vi fler till DM? Vilka frågor behöver vi ställa till de tävlande Hur får spelarna information om DM och andra tävlingar som genomförs? Hur marknadsför vi DM Är vi överens? - Ställer alla upp på det vi beslutar? Hemmaklubb i distriktet.

29 SMÅLANDSSERIEN Informationsärenden Motion Hook Geografisk indelning av Smålandsserien Motion Jönköping 6 spelare i varje lag, likt H65 Beslut: I fråga om geografisk indelning samt sex spelare i Smålandsserien för H75.Klubbarna beslöt, likt tidigare att avslå motion om geografisk indelning och behålla nuvarande upplägg med divisionsspel (div. 1 resp. div. 2) samt avslå motion om sex spelare i laget. Frågor med samma innebörd har varit uppe för beslut varje år sedan en tid tillbaka. Däremot har vi försökt underlätta för div. 2 serierna genom att dela in dem mer geografiskt inför kommande säsong.

30 SMÅLANDSSERIEN Anmälandag 31/10 fungerar tyvärr väldigt dåligt på vissa håll. Slarv med inbjudan, mall finns. Alla klubbar förmedlar inte inbjudan till berörda i enlighet med bestämmelserna. Kan det vara ett sammanträffande med avhoppen? Slarv med arrangemangen, bestämmelserna följs inte. Läs dem noga, tävlingsledning, kansli och TKO.

31 SMÅLANDSSERIEN Lottning Hantering i GIT Nya GIT-tävling Resultatredovisning i GIT OBS! Resultatrapportering till oss. Önskas i klubbordning, räcker att bocka i en ruta i GIT. Sparar många timmar när vi sammanställer resultaten.

32 SMÅLANDSSERIEN Arrangörers ansvar (registrering/resultat) Resultaträkning vid utebliven start etc. Sekretess, ett problem som vill att ni reglerar. Tävlingsledning!

33 REGLER Bestämmelser, regler, m.m. Tävlingsledning inför tävlingen BESTÄMMELSERNA! DET FRAMGÅR SÄKERT ATT NI MÅSTE KÄNNA TILL FÖRUTSÄTTNINGARNA OCH FÖRMEDLA DEM. BÅDE TILL TÄVLINGSLEDNING OCH KANSLIPERSONAL. DET BRISTER PÅ MÅNGA GK.

34 HANDICAP Förra året tog vi upp om att varje klubb enligt regelverket måste handicapkommitté, bestående av minst tre personer. Många saknade då en sådan, har ni utsett en kommitté?

35 DAMTOURENSMÅLAND Hantering i GIT Resultatredovisning i GIT

36 GÖTEBORGSMATCHEN Matchutbyte med Göteborg (D50/H55) Viktigt prestigeutbyte, sedan 1986 ett officiellt utbyte mellan våra distrikt Vi förlorade tyvärr årets match! Informera era D50-damer och H55-herrar om utbytet. Besök vår hemsida för mer information.

37 GÖTEBORGSMATCHEN Kvalificering sker via spel på, - SGF Senior Tour - SM (ingår i SGF Senior Tour) - DM - Smålandsserien Marknadsföra, brukar ni göra det?

38 GIT TÄVLINGSLEDNING UTBILDNING

39 GIT -SMÅLANDSSERIEN Hur kommer det att fungera Nya GIT-tävling? Från GIT-organisationen säger man att det kommer att fungera.

40 UTBILDNING Tävlingsledarutbildning TLR 1 planeras för under 2015? Tävlingsledarutbildning TLR 2 är SGF:s ansvar Övrigt Har ni andra utbildningsbehov vill vi gärna få kännedom om det. UK försöker tillmötesgå de behov som finns.

41 ANMÄLNINGSTIDER ETC. I TÄVLING

42 ANMÄLAN SMÅLANDSSERIEN Anmälan till att delta i distriktets interna seriespel Sista anmälningsdag ALLTID 31 OKTOBER via blankett Sena anmälningar varje år, här måste TKO ta ett större ansvar. Smålandsserien är en stor del av vår verksamhet med närmare 1000 spelare. Är inte anmälan gjord, kan vi inte fördela tävlingarna.

43 ANMÄLAN NATIONELLA SERIESPELET 2015 Anmälan Seriesystemet Sista anmälningsdag 12 FEBRUARI elektronisk blankett Mer information på Serieindelning presenteras senast 9 mars 2015 på ovan länk.

44 ANMÄLAN SKANDIA CUP 2015 För deltagande i Skandia Cup anmäl via (bindande) 2 MARS

45 ANMÄLAN ÖVRIGA RIKSOMFATTANDE TÄVLINGAR 2015 Arrangör bör vända sig till SGF för att få tävlingsbestämmelserna godkända. 2 MARS

46 ANMÄLAN NORDEA TOUR FUTURE SERIES 2015 (fd. Svenska Mini-Touren) 9 MARS Sista anmälningsdag för arrangörskap i Anmälan via registrering och klassificering i GIT.

47 TILLSTÅND/ANMÄLAN ANSÖKAN OM TILLSTÅND/ANMÄLAN AV TÄVLING = KLASSIFICERING I GIT Öppna tävlingar som ni vill publicera på golf.se anmäls och klassificeras genom registrering i GIT. Tävlingen får tillstånd och godkänns av distriktet eller SGF, därefter publiceras den automatiskt i Tävlingar på golf.se Exempel; Öppna scratchtävlingar, Skandia Tour, DM, Skandia Cup, JMI m.fl.

48 FÖRDELNINGTÄVLINGAR

49 FÖRDELA Skandia Tour, seriespel junior, Tjejligan SGF Senior Tour HandiGolf Tour Riks och Småland Nationellta seriespelet Smålandsserien DM Göteborgsmatchen Damtouren

50 INFORMATION TÄVLING SGF:s TÄVLINGSSIDA SMÅLANDS TÄVLINGSSIDA Tävlingskommitten

51 SAMMANFATTNING/ AVSLUTNING

52 HEMSIDA

53 HEMSIDA Vi väntar just nu på en ny hemsida. Vill påtala att ni måste sprida information om hemsidan till klubbens medlemmar. De har rätt att känna till den. De av er som inte har tydligt länkat från er egen hemsida, bör snarast prata med er webmaster och be dem göra det.

54 FRÅGOROCHÖVRIGT Frågor, tankar eller reflektioner kring verksamheten.

55 SAMMANFATTNING Hanteringen i GIT Vikande trenden bland ungdomar TKO:s ansvarig/helhetsgrepp för tävlingar Ökat engagemang = ökat intresse Datum för tävlingsanmälan, även Småland Avhopp i Smålandsserien Nationellt seriespel

56 TACKFÖRDINMEDVERKAN!

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007

SKANDIA SCRAMBLE TJEJER SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 2007-03-16 Skandia Scramble 1 (6) SKANDIA SCRAMBLE TJEJER och SKANDIA SCRAMBLE KILLAR TÄVLINGSLEDARMANUAL 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 2 2. Klubbkval 2 3. Regionkval

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14

Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Hammarö GK:s Juniorverksamhet 2 14 Vinterträning tisdagar 18.00-19.30 start 14 januari. Golfkalas 26 april, 5 juli, 10 augusti, 27 september, om vi vill! Kvällsträning fram till sommarlovet, fler träningar

Läs mer

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup

Betalning av utomhusträning, juniorläger och Skandia Cup Juniorblogg 2015 Vinterträning juniorer 2015-12-15 Nu är det hög tid att börja tänka på nästa golfsäsong. För att komma väl förberedda till den är det dags att börja träningen inomhus med oss. I år vill

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK

VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB. den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB den 29 mars 2016 Skriven av: Styrelsen ARLGK VERKSAMHETSPLAN 2016 ARLANDASTAD GOLFKLUBB NÄR DU ÄLSKAR ATT SPELA GOLF. När vi planerar verksamheten i golfklubben

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

Bestämmelser Smålandsserien 2015

Bestämmelser Smålandsserien 2015 Bestämmelser Smålandsserien 2015 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf.

Vårslaget 2006. Väl mött våren 2006. Per Åke Evén, ordf. Ordföranden har ordet Vårsolen skiner varmt och gott så här i vårdagjämningens tid men den ovanligt fina vintern med en myckenhet av snö har inte börjat vika än! Hoppas ni åkt mycket skidor och njutit

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017

Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Proposition till extra Förbundsmöte 21 februari 2010 Vår framtid som golfnation en satsning på idrotten golf 2011-2017 Bakgrund På några decennier gick golf från att vara en överklassport utan förankring

Läs mer

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner,

Juniorbladet 1/2016 2016-04-04. Loftahammars Golfklubb www.loftahammarsgk.se. Hej golfvänner, Juniorbladet 1/2016 Hej golfvänner, Nu gäller det att Du börjar planera golfsäsongen 2016 för att få ut så mycket så möjligt av denna fantastiska sport! I det här Juniorbladet har vi listat alla aktiviteter

Läs mer

Bestämmelser Smålandsserien 2016

Bestämmelser Smålandsserien 2016 Bestämmelser Smålandsserien 2016 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012

Nyhetsbrev 7. Team-Handigolf. Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 Team-Handigolf Glädje-Gemenskap-Engagemang Nyhetsbrev nr7 Ansvarig utgivare Gunnar Lindberg. Redaktör Conny Dahlberg. Årets sista nyhetsbrev är också vårt julnummer 2012 INNEHÅLL 1. Inledning. 2. Smålands

Läs mer

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong

Nyhetsbrev #1 2016. Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong Nyhetsbrev #1 2016 Kallelse till årsmöte Ny kanslitjänst utlyses 2 nyanställda tränare mental träning Vi bjuder på hockey! Välkomna till en ny säsong kallelse Sida 1 av 6 Kallelse årsmöte Frösåker Golfklubb

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005)

Fick inhandla frukost på Statoil när inget annat var öppet (2005) Åmål 2006-11-06 Till Anna Göras Gabriella Lörnbring Gunilla Kjellstedt Jessica Fredriksson Martina? Sarah Johansson Sofie Jansson Hej! Några av er har jag träffat och andra inte sedan vi spelade vår avslutningstävling

Läs mer

Beställning av startkit till klubbkvalet i. Bankboken Cup 2004.

Beställning av startkit till klubbkvalet i. Bankboken Cup 2004. Beställning av startkit till klubbkvalet i Bankboken Cup 2004. Startkit till klubbkvalen i Bankboken Cup 2004 skickas ut först sedan denna beställning sänts in till: Expressbyrån Hans Persson Fax: 011

Läs mer

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B)

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B) MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010 (distrikt A samt distrikt B) 1 Anmälningar till distrikt A, klass A (killar och tjejer som spelar slagtävling, scratch, 27 hål) görs via www.golfdata.se.

Läs mer

Förslagsvis kan vi på den gröna nivån ligga kvar med nuvarande Knatteligakoncept med sammandrag arrangerade av våra lokala föreningar

Förslagsvis kan vi på den gröna nivån ligga kvar med nuvarande Knatteligakoncept med sammandrag arrangerade av våra lokala föreningar Modell 1 Det som vi hädanefter kommer att hänvisa till som modell 1 är att baserat på större åldersgrupperingar göra seriesystemets sammansättningar, föredragsvis med samma färg- och åldersstreck som SIU

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling

Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Informationsmöte Juniorer 2016-04-13 Tävling Program Träningen Förmåner och skyldigheter Aktiviteter Tävlingar Information Övrigt Tävlingsgrupper Det här är träningen för dig som har ambitioner med din

Läs mer

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0

Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén. Verksamhetsberättelse 2015. Version 1.0 Vreta Kloster GK Junior & Elitkommittén Verksamhetsberättelse 2015 Version 1.0 Innehåll VERKSAMHETEN... 3 GOLFKUL... 3 GOLFÄVENTYRET GRÖNA KORTET... 3 UTVECKLING OCH BREDDGRUPPER... 4 UTVECKLING JSM...

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE

TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE HandiGolf Tour 2008-03-31 1 (9) TÄVLINGSLEDARMANUAL och SPELARINFORMATION HANDIGOLF TOUR 2008 GOLF FÖR FUNKTIONSHINDRADE mars 2008 Bäste tävlingsledare, Inom Svenska Golfförbundet är samtliga tävlingar

Läs mer

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping.

Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. Ingelsta GK Medlemsmöte 2014-10-22 Protokoll fört vid medlemsmöte för Ingelsta GK den 22 oktober 2014 kl. 18:30-20:00 ca vid Stadiums kontor Norra Promenaden 63, Norrköping. 0 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15

Landskrona Golfklubb. Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016. Version 2 2016-03-15 Landskrona Golfklubb Verksamhetsplan för knattar, ungdomar och juniorer 2016 Version 2 2016-03-15 Innehållsförteckning 1..Inledning... 2 1.1 Vision... 2 1.2 Målsättning 2016... 2 2..Vår värdegrund... 5

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher under seriespelet pågående: Serie Domare Arvode/domare Tid Effektiv tid Div 2 damer 2 Distriktsdomare 650 kr 3x20, 10 min

Läs mer

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis

Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Lathund för IF...SO Tour 2015 Maxitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo

Läs mer

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK

Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Visions och målprogram för Junior och Idrottskommittén Haverdals GK Upprättad datum: 2010 04 12 Reviderad datum: Innehåll Bakgrund... 3 Riktlinjer och utgångspunkter... 3 RF:s riktlinjer för barnidrott...

Läs mer

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss.

Välkommen. På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Välkommen På Skinnarebo skall det finnas träning för alla, oavsett nivå och ambition är man lika välkommen till oss. Juniorkommittén, kontaktuppgifter Joakim Bäckström 0763 190944 joakim.backstrom@pgasweden.com

Läs mer

Om Svenska bouleförbundets seriesystem

Om Svenska bouleförbundets seriesystem Om Svenska bouleförbundets seriesystem Svenska bouleförbundets (SBF)seriespel är uppdelat i två typer av serier och divisioner. Förbundsserier och distriktsserier samt förbundsdivisioner och distriktsdivisioner.

Läs mer

Vårslaget 2004. In Memoriam

Vårslaget 2004. In Memoriam Ordföranden har ordet Våren är här golfvänner för de senaste dagarna har värmen kommit och med den de tidiga flyttfåglarna, vipa, stare och några till. Att greener och fairways är snöfria säger oss också

Läs mer

Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 10.00 15.20. Lars Hörnell (LH) ordförande. Jan-G. Forsblad (JF) sekreterare. Christina Rodman (ChR)

Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 10.00 15.20. Lars Hörnell (LH) ordförande. Jan-G. Forsblad (JF) sekreterare. Christina Rodman (ChR) 5/2014 PROTOKOLL Regelkommittémöte i Golfens Hus Tid Tisdagen den 14 oktober 2014 kl. 10.00 15.20 Ledamöter Närvarande Lars Hörnell (LH) ordförande Jan-G. Forsblad (JF) sekreterare Christina Rodman (ChR)

Läs mer

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Pojkar Säsongen 2014 2015 U16 A1-1999 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division 2 och 3. U15 A2-2000 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division

Läs mer

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007

TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 2007-02-16 Svenska Mini-Touren, 1 (6) TÄVLINGSLEDARMANUAL SVENSKA MINI-TOUREN 2007 SGF SGT GK Mars 2007 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Övergripande tävlingsbestämmelser 3 2. Tävlingsfakta 3 3. Presentation i

Läs mer

Tävlingsbestämmelser "JMI-finalen" Junior Masters Invitational 2012

Tävlingsbestämmelser JMI-finalen Junior Masters Invitational 2012 Tävlingsbestämmelser "JMI-finalen" Junior Masters Invitational 2012 JMI-tävling är grunden för den årligen återkommande inbjudningstävlingen. JMI är beteckningen på den kommitté och arbetsgrupp, representantskap,

Läs mer

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. D22, D50, D60, D70 och Foursome open

Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer. D22, D50, D60, D70 och Foursome open Bestämmelser för Skånes Golfförbunds Seriespel för Damer Reviderade 2015-04-16 INNEHÅLL 1. Generellt D22, D50, D60, D70 och Foursome open 2. Representation 2.1 Ålderskategorier, ålder och handicap 2.2

Läs mer

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015

Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 17 18 APRIL 2015 Välkommen till Golftinget 2015 Fredag 17 april klockan 12.00 till lördag 18 april klockan 12.00 Best Western Täby Park Hotell Schema fredag 17 april 12.00 Lunch

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM 2012

TÄVLINGSPROGRAM 2012 TÄVLINGSPROGRAM 2012 Tidsbokning 040-42 96 80 Tävling 040-42 96 81 Kansli 040-42 96 82 Klubbchef 040-42 96 83 Fax 040-42 96 84 Shop 040-42 96 85 Restaurang 040-42 96 86 E-mail: soderslattsgk@sslgk.se Hemsida:

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Junior- och ungdomstävlingar

Junior- och ungdomstävlingar Solna den 28 januari 2015 Till alla SDF Junior- och ungdomstävlingar Under veckorna 3-4 genomfördes fyra distriktsbesök för att diskutera svensk innebandys junior- och ungdomstävlingar. Samtliga 22 distrikt

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

Manual för. Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014

Manual för. Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014 Manual för Skandia Tour Distrikt inom Västergötlands Golfförbunds distrikt Ungdom/elit 2014 UTKAST DÅ VI VÄNTAR PÅ SGF SLÄPPER UT BILAGOR FÖR 2014 SKRIV INTE UT DENNA MANUAL INNAN DEN SLUTLIGA MANUALEN

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher: Serie Domare Arvode/domare Speltid Effektiv tid Div 2 Herrar 2 Distriktsdomare 670 kr 3x20, 10 min paus Hela matchen +

Läs mer

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf

om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf om att anordna föreningsstyrelsesamling i unf Fss-manualen anordna föreningsstyrelsesamling i unf innehåll Det du håller i din hand är ett viktigt verktyg för att utveckla UNF:s föreningar och deras arbete

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER!

TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Nyhetsbrev #5 2015 Sida 1 av 6 TACK FÖR EN FIN SÄSONG PÅ FRÖSÅKER! Vi vill med årets sista nyhetsbrev passa på att tacka för en mycket innehållsrik och bra säsong. Nu satsar vi på att förbereda 2016 års

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015

TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR BOHUSLÄN-DALS SENIORTOURER 2015 Allmän information: Tävlingarna genomförs enligt: Regler för Golfspel 2012 2015 Spel- och Tävlingshandboken 2012 2015 SGF:s Regelkort 2015 Elva

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5)

VERKSAMHETSPLAN. Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) VERKSAMHETSPLAN Alfta-Edsbyns GK 2013 1(5) NULÄGESANALYS Under 2012 har två träningsgrupper för ungdomar haft kontinuerlig träning med ett ledarlett pass i veckan. Totalt 30 ungdomar har deltagit med varierande

Läs mer

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK

JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK VIKSJÖ GK NR 7, 2012 JUNIOR & ELIT VIKSJÖ GK Juniorverksamheten på Viksjö GK Målsättning: Att kunna vara en idrottare i golf! Stödja barn och ungdomars utveckling från Golfkul till Knatte mot Elit! Ledare

Läs mer

UGF Golfting - Tävling

UGF Golfting - Tävling UGF Golfting - Tävling 2017-11-11 Agenda Förändringar i seriespelet SGF Junior-tävlingar Genomgång av tävlingsprogram Fastställande av spelplatser Tävlingsutbyte Uppland TL-Träff 2018 Utbildningar World

Läs mer

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011

LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011 LOKALA REGLER OCH FÖRESKRIFTER FÖR KÖPINGS GOLFKLUBB 2011 1. RIKSIDROTTSFÖRBUNDETS (RF) OCH SVENSKA GOLFFÖRBUNDETS (SGF) POLICY BETRÄFFANDE 1.1 Alkohol, Doping, Tobak och Hasardspel Utförlig information

Läs mer

STYRELSEMÖTE 2013-09-13/14 Protokoll

STYRELSEMÖTE 2013-09-13/14 Protokoll Styrelsemöte 2013-09 13/14 117-131 Start 22.00/09.00 Plats Medlefors Folkhögskola, Skellefteå Närvarande Michael Sikström Ordförande Adrian Bordeianu Ungdom Berith Nilsson Damer Bo Elmgren Kassör Börje

Läs mer

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb

Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Förslag till Frågor och svar vid byte av finansieringssystem i Saltsjöbadens Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Saltsjöbadens GK ska byta dagens finansieringssystem? I den utveckling som golfen genomgår

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09

Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Informationsmöte Juniorer 2014-04-09 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Regler för bidrag gällande tävlings- och träningsverksamheten

Regler för bidrag gällande tävlings- och träningsverksamheten Regler för bidrag gällande tävlings- och träningsverksamheten 1. Syfte 2. Förväntningar Spelare 3. Bidragsnivåer 4. Riktlinjer bidrag tävling 5. Riktlinjer bidrag träningsläger 6. Riktlinjer bidrag förbundsuppdrag

Läs mer

Juniorverksamheten 2016 2016-04-25

Juniorverksamheten 2016 2016-04-25 Juniorverksamheten 2016 2016-04-25 Juniorkommitén 2016 Maria Lockman marialockman@gmail.com 070-328 27 74 Janne Dannberg janne@luleahockey.se 070-592 51 23 Malin Högström malin.hogstrom@gmail.com 070-258

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Golfen i siffror. FAKTA OM SVERIGES STÖRSTA BREDDIDROTT. Visste du detta om golf?

Golfen i siffror. FAKTA OM SVERIGES STÖRSTA BREDDIDROTT. Visste du detta om golf? Golfen i siffror. FAKTA OM SVERIGES STÖRSTA BREDDIDROTT Visste du detta om golf? Fakta om golf. Med nästan en halv miljon medlemmar och 6,5 miljoner spelade ronder per år är golfen en av Sveriges största

Läs mer

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012

Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Förvaltningsberättelse för verksamhetsår 2012 Allmänt om verksamheten Kalix Golfklubbs syfte och ändamål är att bedriva och utveckla den idrottsliga golfverksamheten i Kalix Kommun fysiskt, mentalt, och

Läs mer

Dags att börja tävla?

Dags att börja tävla? Dags att börja tävla? Det är både roligt och nyttigt att tävla i tennis, man lär känna jämnåriga från andra klubbar och får chansen att spela mot andra än de man vanligtvis tränar med. Hur gör man om man

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2017

Verksamhetsplan 2016-2017 Sida 1 av 7 Verksamhetsplan 2016-2017 Nynäshamns GK är en klubb med trevlig atmosfär och med en bana som rekommenderas av alla. Idrott och Tävling Vi vill arbeta så att alla som så önskar, oavsett etnisk

Läs mer

Svenska Hästskokastarförbundets. Regelbok. Gäller från 2016-05-10

Svenska Hästskokastarförbundets. Regelbok. Gäller från 2016-05-10 Svenska Hästskokastarförbundets Regelbok Gäller från 2016-05-10 Nedan ges en komplett genomgång av de regler, som gäller för Svenska Hästskokastarförbundets Banhästskokastning. Reviderades 10/5 2016 1

Läs mer

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis

Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Lathund för IF SO Tour 2015 Minitennis Tennis Stockholm, Anders Heimklo Äger rätten till detta material. Får ej kopieras eller lämnas till annan utan medgivande från Tennis Stockholm, Anders Heimklo INNEHÅLL

Läs mer

Vreta Kloster GK Damkommitté

Vreta Kloster GK Damkommitté Vreta Kloster GK Damkommitté Verksamhetsberättelse 2012 Säsongen 2012, allmänt 3 Mål för säsongen 2012 3 Verksamhetsplanen 4 Genomförda tävlingar 5 Tisdagsgolf 5 Målarstegen 6 Ladies Tour 6 Klubbmästare

Läs mer

Viksbergs GKs idrottsprogram -07

Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Viksbergs GKs idrottsprogram -07 Mål och Vision långsikt, kort sikt Träning Bredd, elit, ungdom inkl sociala aktiviteter Tävling Bredd, elit, ungdom Utbildning ungdom, vuxna, ledare, funktionärer Rekrytering

Läs mer

2002 hade vi Sveriges bästa 14-åringar fr.v. Erik Larsson och Josefine Sundh med på bilden är också Sofie Hagberg

2002 hade vi Sveriges bästa 14-åringar fr.v. Erik Larsson och Josefine Sundh med på bilden är också Sofie Hagberg 1 (10) GOLFAREN NYHETSBREV för dig som är medlem i Kumla Golfklubb GOLF CAMP GOLF CAMP Semestergolf och sommar Se bildcollage på sid 3 7 Mathias Weiderman siktar mot Europatouren mathias weiderman är förstaårssenior

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Gotska Golfklubb Varför föreslår styrelsen att Gotska GK ska byta dagens finansieringssystem med medlemslån till ett system med spelrätter? Gotska GK står

Läs mer

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011

Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Rätt oslätt Klubbtidning för medlemmar, sponsorer och intressenter i Söderslätts Golfklubb. Nr. 1. 2011 Sö erslätts Golfklubb Söderslätts GK har ny krögare! Kallelse till vårårsmöte 8 mars. Kansliet informerar

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 20 funktionärer svarade på utvärderingen. Genomgående är intrycket positivt och majoriteten vill göra om det. Många har kommenterat den dåliga informationen och planeringen

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

TLR Lokala Regler & Tävlingsregler

TLR Lokala Regler & Tävlingsregler TLR Lokala Regler & Tävlingsregler TLR Steg 1 Avsnitt 3 Kap. 6 och 7 i SoT Bilaga I del A och B i Regler för Golfspel Mall och exempel på Lokala Regler och Tävlingsregler Lokala Regler & Tävlingsbestämmelser

Läs mer

Helsingborg Open 2015 - FAQ s

Helsingborg Open 2015 - FAQ s Helsingborg Open 2015 - FAQ s Följande frågor och svar är sammanställda för att informera både medlemmar i Vasatorps Golfklubb och övriga funktionärer under Helsingborg Open. När spelas Helsingborg Open?

Läs mer

Till samtliga föreningar med barn- och ungdomsfotboll inom Uppland. Slutlig modell för införande av Divisionsspel i Uppland.

Till samtliga föreningar med barn- och ungdomsfotboll inom Uppland. Slutlig modell för införande av Divisionsspel i Uppland. Till samtliga föreningar med barn- och ungdomsfotboll inom Uppland. Slutlig modell för införande av Divisionsspel i Uppland. Stort tack till alla föreningar för ert engagemang när det gäller införandet

Läs mer

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013

Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Verksamhetsplan HGK Junior Centralt 2013 Kort tillbakablick och inledning Inför säsongen 2012 ansökte HGK Junior och genomförde ett utvecklingsprojekt "Idrottslyftet". Projektet finansierades och genomfördes

Läs mer

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10

Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Informationsmöte Juniorer 2013-04-10 Program Träningen Grönt kort och teori Aktiviteter Övriga tävlingar Juniorrepresentanter Information Övrigt Medlem/icke medlem MEDLEM: Fritt spel på banan hela säsongen,

Läs mer

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår

Värvningsguide. - så får ni fler medlemmar till er elevkår Värvningsguide - så får ni fler medlemmar till er elevkår Sida 2 av 7 Innehåll Vad är en medlem?... 3 Aktivt medlemskap... 3 Elev kontra medlem... 3 Vad säger stadgan?... 3 Elevkårens mål bör vara att

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Pedagogiskt material till föreställningen

Pedagogiskt material till föreställningen Pedagogiskt material till föreställningen Pucko vs Milan Detta är ett material vars huvudsyfte är att fånga upp de teman och situationer som är en del av föreställningen. Målet är att skapa reflektion

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16 Tävlingsverksamheten i distriktet.. Nedanstående seriebestämmelser (SB 2013/2014) som fastställts av Bohuslän/Dals Ishockeyförbunds styrelse i juni 2015, och träder i kraft den 1 juli 2015 och gäller spelåret

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Juni månads kvartalsbrev från SGFs Bankonsulent.

Juni månads kvartalsbrev från SGFs Bankonsulent. Växjö 2014-06-27 Mikael Frisk Till alla klubbar o Banchefer/Greenkeepers I distriktet Småland Gotland Värmland Örebro Samt GDF ordförande Hej Alla! Juni månads kvartalsbrev från SGFs Bankonsulent. Det

Läs mer

SKANDIA CUP 2008. Till Tävlingsledaren av klubb-, grupp- och regionkval samt riksfinal

SKANDIA CUP 2008. Till Tävlingsledaren av klubb-, grupp- och regionkval samt riksfinal 40 Till Tävlingsledaren av klubb-, grupp- och regionkval samt riksfinal SKANDIA CUP 2008 Skandia Cup är en unik idrottstävling, inte bara till sin omfattning utan också till sin form. Den börjar som en

Läs mer

Handicapregler 2012-2015. En kortfattad vägledning kommer som bilaga i Svensk Golf

Handicapregler 2012-2015. En kortfattad vägledning kommer som bilaga i Svensk Golf Handicapregler 2012-2015 En kortfattad vägledning kommer som bilaga i Svensk Golf Några av de viktigaste nyheterna Klubbhandicap 54-37 återinförs Obligatorisk föranmälan av handicaprond kommer att gälla

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

TÄVLINGSPROGRAM 2015

TÄVLINGSPROGRAM 2015 v. 17 apr 25 SGF Senior Tour D35, D50/60 U1 Småland Sand GC 18 apr 26 SGF Senior Tour D35, D50/60 U1 Småland Sand GC 18 v. 18 maj 01 TÄVLINGSPROGRAM 2015 APRIL maj 01 Gränna Open Småland Gränna GK 36 maj

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer