Junior- och ungdomstävlingar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Junior- och ungdomstävlingar"

Transkript

1 Solna den 28 januari 2015 Till alla SDF Junior- och ungdomstävlingar Under veckorna 3-4 genomfördes fyra distriktsbesök för att diskutera svensk innebandys junior- och ungdomstävlingar. Samtliga 22 distrikt var representerade på ett eller annat sätt. Vid två av besöken (Umeå och Uppsala) träffade vi föreningar. Det var uppskattningsvis föreningar totalt. Syftet med träffarna var att hitta en gemensam bild över hur de nationella tävlingsformerna ska se ut i åldrarna år. Men också att diskutera hur distrikten kan förändra tävlingar på lokal och regional nivå. Vi vill att tävlingarna ska anpassas till SIU-modellen. Vi tror oss utifrån resultatet från träffarna att vi hittar ett upplägg som vi kommer att komma överens om. Det vi nu vill är att respektive distrikt diskuterar detta dokument och lyssnar med sina föreningar om upplägget. Vi vill att respektive distrikt senast den 27 februari mejlar in synpunkter. Mejla till tavlingsutskott@innebandy.se. Vill ni diskutera något görs det företrädesvis med tävlingssamordnare Patrik Eklund, patrik.eklund@innebandy.se, Vi kommer att under februari att öppna upp ett forum för att diskutera förslagen. Det blir både ett forum öppet för alla och ett där bara distrikten är med. Den 6 mars träffas vi i Stockholm för att fortsätta diskussionerna och förhoppningsvis komma fram till ett förslag som vi arbetar vidare med. Mer info om träffen den 6 mars, bl.a. anmälningsfunktion, och om forumen finns på Sidan kommer att uppdateras efterhand. Nedan presenteras ett, mer eller mindre, konkret förslag till hur vi går vidare med tävlingarna. Dokumentet avslutas med ett kortare resonemang utifrån hur diskussionerna gick på de fyra distriktsbesöken. Tävlingsutskottet Patrik Eklund, Michael Leimer, Magnus Fantenberg

2 Tävlingar för 14-åringar Inledning: Det ska inte utses en (1) nationell vinnare i åldrarna 14 och 15 år. Utgångspunkterna för tävlingen är att ge samtliga deltagande lag möjlighet till samma antal matcher oavsett resultat i de enskilda matcherna. Att skapa förutsättningar för intressanta och oförutsägbara matcher där näst intill alla har en matchvinst med sig hem och hälften av lagen en seger i sista matchen. Förslag: Tävling sker i cupform på fyra platser för pojkar (64 lag) och på tre platser för flickor (48 lag). Tävlingen genomförs i distriktets regi och spelas fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Tävlingen spelas i fyralagsgrupper med slutspel och placeringsmatcher. Alla lag är garanterade 5 matcher; match/er fredag, lördag och söndag. Fyra hallar tas i anspråk. Tävlingen spelas i februari, samma helg som VM-kval och U19-landslag. Tävlingen spelas samma helg som 15-åringar för att förhindra att samma spelare deltar i båda åldersklasserna. Tävlingar för 15-åringar Inledning: Det ska inte utses en (1) nationell vinnare i åldrarna 14 och 15 år. Det ska inte utses en (1) nationell vinnare i åldrarna 14 och 15 år. Utgångspunkterna för tävlingen är att ge samtliga deltagande lag möjlighet till samma antal matcher oavsett resultat i de enskilda matcherna. Att skapa förutsättningar för intressanta och oförutsägbara matcher där näst intill alla har en matchvinst med sig hem och hälften av lagen en seger i sista matchen. Förslag: Tävling sker i cupform på två platser för pojkar (64 lag) och på två platser för flickor (40 lag). Tävlingen genomförs i distriktets regi och spelas fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Tävlingen spelas i fyralagsgrupper med slutspel och placeringsmatcher. Alla lag är garanterade 5-6 matcher; match/er fredag, lördag och söndag. Fyra hallar tas i anspråk. Tävlingen spelas i februari, samma helg som VM-kval och U19-landslag. Tävlingen spelas samma helg som 14-åringar för att förhindra att samma spelare deltar i båda åldersklasserna. Tävlingar för 16-åringar Inledning: I samband med att åldern för Juniorallsvenskan föreslås att sänkas till 17 år görs 16-års-SM om till att bara omfatta två speltillfällen. 16-åringar kommer också att ha möjlighet att spela SDF- SM. Förslag: SM för 16-åringar. Spelas i två steg; kvalspel och slutspel. Från kvalspelet ska åtta lag från varje klass gå vidare till Innebandyfesten. Kvalspelet spelas på hösten och slutspel spelas på våren (ungefär i samma tid som nu). SDF-SM spelas med en låst åldersklass, d.v.s. att det bara är pojkar/flickor som är 16 år får delta. Distrikt som inte kommer upp i ett visst antal licenser (tas fram till den 6/3) har möjlighet att använda ett antal överåriga, och/eller underåriga, spelare (17 år).

3 Tävlingar för 17-åringar Inledning: Tävlingskongressen 2014 beslutade att införa en begränsning i möjligheten för b- licensierade spelare att spela seniorinnebandy. Det är redan nu ett stort glapp mellan ungdomsinnebandy och seniorinnebandy på dam-/flicksidan. Det glappet behöver täppas till med en vettig tävlingsform. Vi tror att 17 år är en lämplig ålder för att behålla fler tjejer inom innebandyn. På pojksidan ser vi idag problem med att 18-åringarna ofta spelar seniorinnebandy. Det i kombination med att de flesta föreningar väljer att satsa på Juniorallsvenskan gör att matchplaneringen blir svår. Att sänka åldern till 17 år tror vi skapar färre problem med kollisioner till seniorinnebandyn. Vi vill också skapa en säsong för Juniorallsvenskan som är längre än den idag. Också detta kräver att det inte kolliderar med seniorinnebandy. Gemensamt för både flickor och pojkar är att få till ett slutspel med fler deltagande lag; kanske åtta i varje klass. Förslag: En juniorallsvenska för flickor som spelas i serieform och vidarespel över hela säsongen där 8 lag avancerar till slutspel. Dagens juniorallsvenska för pojkar flyttas till 17 år och som spelas i serieform och vidarespel över hela säsongen där 8 lag avancerar till slutspel. Tävlingar för 18-åringar Inledning: För att kunna erbjuda de bästa 18-åringarna någon form av tävlingsspel i sin åldersklass föreslås en spetstävling. Tävlingen vänder sig i första hand till de juniorer som inte deltar i distriktens juniorverksamhet eller juniorer i de föreningar som inte har ett juniorlag. Förslag: En variant på distriktslags-sm inrättas. Spelas i serieform där distrikten möter angränsande (i närheten) distrikt och där fyra flick- och fyra pojklag går vidare till ett slutspel.

4 Implementering och arrangörer Tävlingarna för 14- och 15-åringar sätts igång till kommande säsong 15/16. Det kommer att behövas fyra+fyra arrangörer (distrikt) fördelade geografiskt. USM 16 år genomförs i två steg och sätts igång till kommande säsong 15/16. Arrangörer (förening/distrikt) utses utifrån antalet deltagande lag. SDF-SM 16 år genomförs f.ro.m. säsongen 15/16. Juniorallsvenskan flickor för 17-åringar implementeras till kommande säsong, i serieform och med 4-8 lag som går till slutspel. Juniorallsvenskan pojkar för 17-åringar implementeras till säsongen 16/17. Kommande säsong arrangeras Juniorallsvenskan för 18-åringar, med den förändringen att ett längre seriespel erbjuds och fler lag går till Innebandyfesten. Distriktslags-SM för 18-åringar genomförs till säsongen 16/17 då åldern för Juniorallsvenskan pojkar sänks till 17 år. Slutspel avgörs i samband med SM-finalerna. Resonemang/synpunkter som kommit fram under de fyra träffarna Nedan sammanställning är ett axplock ur de diskussioner som kommit upp under de fyra distriktsträffarna. 14 år Ett alternativ till förslaget ovan är att spela det första steget som dagens NB-cup, d.v.s. lokalt. Därefter går lag vidare till ett andra steg utifrån placering i det första steget. Ettor möter ettor, tvåor mötet tvår o.s.v. På alla platser var man överens om att spela 14-års- och 15-års-tävlingarna samma helg och att den spellediga (internationella) helgen i februari är det bästa alternativet. 15 år Ett alternativ till förslaget ovan är att spela det första steget som dagens NB-cup, d.v.s. lokalt. Därefter går lag vidare till ett andra steg utifrån placering i det första steget. Ettor möter ettor, tvåor mötet tvår o.s.v. På alla platser var man överens om att spela 14-års- och 15-års-tävlingarna samma helg och att den spellediga (internationella) helgen i februari är det bästa alternativet. 16 år Om Juniorallsvenskan genomförs för 17-åringar. Behöver vi ha kvar SM för 16-åringar då? SDF-SM. Distrikt som har få 16-åringar ska få dispens. Är det möjligt att dessa distrikt får använda överåriga spelare (17-åringar)? 17 år Om junioråldern sänks till 17 år är det viktigt att det blir i serieform, gärna dubbelmöten inom serien. Framförallt måste säsongen bli längre. Fler lag som avancerar till Innebandyfesten. 18 år Viktigt att säsongen blir längre i Juniorallsvenskan. Helst dubbelmöte. Fler lag som avancerar till Innebandyfesten.

5 Avgifter för deltagande lag Det bör säkerställas att det kostar ungefär lika mycket på de olika platserna; mat, logi etc. Kombinerade lag På alla platser diskuterades möjligheten till att ha kombinerade lag så långt upp det är möjligt. Vi ska kolla vad RF:s regler säger om kombinerade lag i tävlingar med SM-status. SDF och SIBF tillsammans och anmälan På alla platser diskuterades att inkludera SDF:en i tävlingarna. Att SDF:en är arrangörer och behåller större delen av anmälningsavgifterna för arbetet som kommer att läggas ned. Vi pratade om nationell anmälningsrutin, framförallt på 17-årsnivån. Det innebär att ett lag anmäler sig till ett nationellt upplägg, men att det är distrikten som arrangerar tävlingarna. En senare anmälan till 14- och 15-årsklasserna. Efter sommaren. Finna ett sätt att hantera överanmälningar; kvotering/sdf. I första hand hitta plats för alla som anmäler sig. Olika utseende beroende på regionala förutsättningar Det är inte viktigt att tävlingarna spelas på samma sätt. Det ska vara lokala och regionala förutsättningar som styr upplägget. Olika antal lag, olika antal matcher o.s.v. Röda tävlingar kontra åldersindelning Det finns en problematik i all på distriktsnivå så spelar man röda tävlingar och inte åldersindelat. På nationell nivå har vi åldersindelade tävlingar. Hur rimmar det? Finns det andra sätt att lägga upp det på? Kan anmälan till tävlingarna nivåanpassas? Äldre juniorer Diskussion fördes på olika platser om juniorserier för äldre juniorer. Juniorallsvenskan upp till 20 år. Eller år.

Junior- och ungdomsta vlingar

Junior- och ungdomsta vlingar Junior- och ungdomsta vlingar Under veckorna 3-4 genomfo rdes fyra distriktsbeso k fo r att diskutera svensk innebandys junior- och ungdomsta vlingar. Samtliga 22 distrikt var representerade pa ett eller

Läs mer

SERIEINBJUDAN 2011/2012

SERIEINBJUDAN 2011/2012 1 SERIEINBJUDAN 2011/2012 INFORMATION OM SERIERNA Vi vill med detta dokument ge er information så att ni ska kunna fundera över hur ni ska anmäla era lag till serierna nästkommande säsong. Ta del av detta

Läs mer

Spelarutbildning från bollskola till distrikt

Spelarutbildning från bollskola till distrikt Spelarutbildning från bollskola till distrikt Stockholms Handbollförbund vill utbilda och utveckla spelare och tränare för att höja nivån på handbollen i Stockholm. Inom spelarutbildningen i Stockholm

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016

INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Till Distriktets Föreningar f v b ledare/tränare för Ungdomslagen INBJUDAN TILL SERIESPEL OCH DM FÖR UNGDOMSLAG 2016 Ångermanlands Fotbollförbunds Tävlingskommitté inbjuder härmed distriktets föreningar

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie

Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Bilaga 11 Tävlingsbestämmelser Serier, spelformer samt slutspel och kval till respektive serie Damer Samtliga lag ska anmäla sig till seriespel. Anmälan ska/kan ske till den nivå som laget önskar spela

Läs mer

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015

Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Bele Barkarby DJ Utvecklingssamtal 2015 Markera endast 1 svar på varje fråga om inte annat anges Personlig målsättning 1. Vilka matcher vill du helst spela? a) DJ 1 b) DJ 2 c) JAS (Juniorallsvenskan) d)

Läs mer

BELE BARKARBY BTF BORDTENNISFÖRENINGEN TÄVLINGAR - VÅREN 2008. VÄLKOMMEN TILL VÅRSÄSONGEN 2008 I BELE BARKARBY BORDTENNISFÖRENING Järfällas stolthet

BELE BARKARBY BTF BORDTENNISFÖRENINGEN TÄVLINGAR - VÅREN 2008. VÄLKOMMEN TILL VÅRSÄSONGEN 2008 I BELE BARKARBY BORDTENNISFÖRENING Järfällas stolthet TÄVLINGAR - VÅREN 2008 VÄLKOMMEN TILL VÅRSÄSONGEN 2008 I BELE BARKARBY BORDTENNISFÖRENING Järfällas stolthet INLEDNING Som ny spelare i Bele Barkarby BTF kanske du aldrig har varit med i någon tävlig tidigare.

Läs mer

Om Svenska bouleförbundets seriesystem

Om Svenska bouleförbundets seriesystem Om Svenska bouleförbundets seriesystem Svenska bouleförbundets (SBF)seriespel är uppdelat i två typer av serier och divisioner. Förbundsserier och distriktsserier samt förbundsdivisioner och distriktsdivisioner.

Läs mer

KOMPLETTERANDE BESTÄMMELSER FÖR JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL I ÖSTERGÖTLAND I övrigt hänvisas till TB (Tävlingsbestämmelserna).

KOMPLETTERANDE BESTÄMMELSER FÖR JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL I ÖSTERGÖTLAND I övrigt hänvisas till TB (Tävlingsbestämmelserna). KOMPLETTERANDE BESTÄMMELSER FÖR JUNIOR- OCH UNGDOMSFOTBOLL I ÖSTERGÖTLAND I övrigt hänvisas till TB (Tävlingsbestämmelserna). a) DOMARE I samtliga serier 13 år och äldre ska legitimerade domare användas

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (6) Sidan 2 (6) Vision Innebandyn i Norrbotten vill och vågar samt är första valet av idrott. Verksamhetsidé Förbundet ska representera Norrbottens innebandyföreningar samt verka för sportens och

Läs mer

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 Tävlingsform Till Gothia Innebandy Cup är alla lag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos respektive nations Innebandyförbund. Tävlingen inleds med gruppspel.

Läs mer

Till samtliga föreningar med barn- och ungdomsfotboll inom Uppland. Slutlig modell för införande av Divisionsspel i Uppland.

Till samtliga föreningar med barn- och ungdomsfotboll inom Uppland. Slutlig modell för införande av Divisionsspel i Uppland. Till samtliga föreningar med barn- och ungdomsfotboll inom Uppland. Slutlig modell för införande av Divisionsspel i Uppland. Stort tack till alla föreningar för ert engagemang när det gäller införandet

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016

Ekonomiska riktlinjer för Björklövens ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016 1 Ekonomiska riktlinjer för ungdoms-, junior- och Damlag säsongen 2015-2016 Bakgrund För att Björklöven skall kunna bedriva och utveckla hockeyverksamheten måste vi ha en ekonomi i balans. Därför har vi

Läs mer

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år

Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år Seriedirektiv för GRÖNA SERIER Knattar 6-9 år INLEDNING Sidan 1 (5) NIBFs ungdomsserier i åldersgrupperna 7-16 år är inriktad på Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). SIU baseras på utvecklingsfaser

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2010 / 2011 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299. www.innebandy.se/vasterbotten

ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299. www.innebandy.se/vasterbotten ÅRSREDOVISNING 2016 2015-05-01 2016-04-30 FÖR VÄSTERBOTTENS INNEBANDYFÖRBUND ORG. NR. 894701-4299 www.innebandy.se/vasterbotten INNEHÅLL Ordförande har ordet...3 Verksamhetsberättelse året som har gått...4

Läs mer

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 15-16 Tävlingsverksamheten i distriktet.. Nedanstående seriebestämmelser (SB 2013/2014) som fastställts av Bohuslän/Dals Ishockeyförbunds styrelse i juni 2015, och träder i kraft den 1 juli 2015 och gäller spelåret

Läs mer

Regler för flytt av spelare mellan olika nivåer. (Mörkröd nivå Pojkar)

Regler för flytt av spelare mellan olika nivåer. (Mörkröd nivå Pojkar) Regler för flytt av spelare mellan olika nivåer. (Mörkröd nivå Pojkar) Lag med spelare som är födda år 00-01 ska spela på någon av de Mörkröda nivåerna och ska inte spela på Ljusröd nivå. De 5 olika Mörkröda

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (11) VERKSAMHETSPLAN o Organisation o Målsättningar o Uppgifter för 2011 / 2012 Sidan 2 (11) ORGANISATION Norrbottens Innebandyförbund ÅRSMÖTE/EXTRA MÖTE Valberedning Norrbottens Innebandyförbund

Läs mer

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet

Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet IDROTT HELA LIVET ÖREBRO 2015 ÄH, NU LÄGGER JAG AV! OM UNGDOMAR SOM SLUTAR MED IDROTT Inger Eliasson, Fil. Dr., Pedagogik Idrottshögskolan Pedagogiska institutionen, Umeå Universitet Foton: Mats Ragnarsson

Läs mer

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson.

Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Bli familjehem, kontaktfamilj, stödfamilj eller kontaktperson. Öppna ditt hem för någon som behöver det. Vi behöver dig som kan finnas där när det blir jobbigt,

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll.

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll. Möte med trampolintekniska kommittén Stockholm, 12 oktober 2013 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors (konsulent), Cicci Johansson, Mats Göransson och Johan Ekenberg.

Läs mer

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb

Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Välkommen som förälder till barn i Lerums Tennisklubb Vi tycker det är roligt att ditt barn valt att spela tennis i Lerums Tennisklubb. Något som förhoppningsvis kommer att pågå under många år framöver.

Läs mer

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR SEKTION I INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR I 1 ALLMÄNT I 1.1 Förbundets benämning I 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med

Läs mer

Förslagsvis kan vi på den gröna nivån ligga kvar med nuvarande Knatteligakoncept med sammandrag arrangerade av våra lokala föreningar

Förslagsvis kan vi på den gröna nivån ligga kvar med nuvarande Knatteligakoncept med sammandrag arrangerade av våra lokala föreningar Modell 1 Det som vi hädanefter kommer att hänvisa till som modell 1 är att baserat på större åldersgrupperingar göra seriesystemets sammansättningar, föredragsvis med samma färg- och åldersstreck som SIU

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher under seriespelet pågående: Serie Domare Arvode/domare Tid Effektiv tid Div 2 damer 2 Distriktsdomare 650 kr 3x20, 10 min

Läs mer

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping

Innebandy 2014/ 2015 2014/2015. Tävlingsbestämmelser. Regler. Korpen Linköping 2014/2015 Innebandy 2014/ 2015 Tävlingsbestämmelser Regler Tävlingsbestämmelser Speltid 2 * 16 minuter (gäller samtliga serier) Laguppställning Laguppställning SKA fyllas i och lämnas till domaren innan

Läs mer

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari Vi bygger vidare på succén från tidigare år och provar att ytterligare förbättra cupen. Alla matcher kommer att spelas dygnet

Läs mer

Göteborgs Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Göteborgs Innebandyförbund Lokala förutsättningar Göteborgs Innebandyförbund Lokala förutsättningar 2:a utgåvan Gäller från 1 juli 2015 Göteborgs Innebandyförbund, Engelbrektsgatan 26, 411 37 GÖTEBORG Telefon: 0768-950050 E-post: innebandy@gibf.se web:

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016

Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Tävlings- och aktivitetsinformation HT 2016 Observera att ändringar kan komma att göras gällande medföljande tränare på respektive tävling. 28/8 Kick Off! Alla simmare från tävlingsgrupperna (TT,FT,BT,ST)

Läs mer

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping

Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Dagordning Antal sidor: 7 Datum: 2015-01-07 Tid: 10:00-18:00 Plats: Klosterkungen, Jönköping Kallade: Anna Bisso (AB) Inte närvarande Conny Nilsson (CN) Inte närvarande Lars-Erik Westman (LEW) Mikael Thelander

Läs mer

Ledarskap är en komprimerad och sammanfattad del av ledarskapets grunder, såsom förhållningssätt, etik och moral.

Ledarskap är en komprimerad och sammanfattad del av ledarskapets grunder, såsom förhållningssätt, etik och moral. Östergötlands Innebandyförbund Nytt seriesystem Nytt ledarskap - Ledarlicens Nya ledarutbildningar! Höstens ledarutbildningar 2012 Syftet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell, SIU, är att skapa ett

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (5) Sidan 2 (5) Domararvode seriespel, SDM, JDM, UDM och träningsmatcher: Serie Domare Arvode/domare Speltid Effektiv tid Div 2 Herrar 2 Distriktsdomare 670 kr 3x20, 10 min paus Hela matchen +

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL

BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL A. SPELREGLER 1. SPELTIDER OCH BESTÄMMELSER FÖR BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLL 11-MANNALAG Boll- Antal Övriga Lag Speltid Storlek Spelare/Avbytare Regler Div 1 pojkar 2x40 5 11-Obegränsat

Läs mer

SKOL-DM I HANDBOLL 2012-2013 SPELSCHEMA OCH ÖVRIG INFO

SKOL-DM I HANDBOLL 2012-2013 SPELSCHEMA OCH ÖVRIG INFO SKOL-DM I HANDBOLL 2012-2013 SPELSCHEMA OCH ÖVRIG INFO Välkomna till årets Skol-DM i handboll 2012-2013! Mycket viktigt och ert ansvar att läsa igenom detta dokument. Arrangemang I gruppspel och slutspelsmatcher,

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning

Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Välkommen till Tränarutbildning C-diplom, träff 1 och träff 2 Första kursen i Svenska FF:s Tränarutbildning Obs! ingen mer kallelse skickas ut. Informationen i den här kallelsen gäller till båda träffarna.

Läs mer

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B)

MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010. (distrikt A samt distrikt B) MANUAL FÖR TÄVLINGAR INOM VÄSTERGÖTLANDS GOLF DISTRIKT 2010 (distrikt A samt distrikt B) 1 Anmälningar till distrikt A, klass A (killar och tjejer som spelar slagtävling, scratch, 27 hål) görs via www.golfdata.se.

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Fotboll - herrr. matcher: Tränings/övriga MATCHTYP. Tävlingsmatcher: träningsmatcher/ /övriga. Tävlingskategori. Domare D AD 2250kr 1350kr.

Fotboll - herrr. matcher: Tränings/övriga MATCHTYP. Tävlingsmatcher: träningsmatcher/ /övriga. Tävlingskategori. Domare D AD 2250kr 1350kr. Matcharvoden för spelåret 2016 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/4 2015 till och med 31/33 2016. MATCHTYP Det finns två typer av matcher, Tävlingsmatcher

Läs mer

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet orebro.se Innehållsförteckning Förskoleklassen Första steget in i skolan 7 Att välja skola 7 En smidig övergång till skolan 7 En typisk dag

Läs mer

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup

Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Inbjudan och anmälan till Stockholm Hockey Cup Pojkar Säsongen 2014 2015 U16 A1-1999 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division 2 och 3. U15 A2-2000 Enkelserie i division 1, dubbelserier i division

Läs mer

Välkomna till kvällens ordförandekonferens

Välkomna till kvällens ordförandekonferens Välkomna till kvällens ordförandekonferens Program Kanslichef Stig Nystedt Förbundets ordförande Magnus Dalsvall SDF-stödet - Annika Wegnebring Paus Anläggningssituationen i distriktet Avslutning ca 20.00

Läs mer

Handbok för LEDARSAMTAL

Handbok för LEDARSAMTAL Handbok för LEDARSAMTAL Ett material som kan vara en hjälp till att möta ideella ledare till enskilda utvecklingssamtal. 1 Förord SAU skulle aldrig vara vad det är idag om det inte var för alla de ideella

Läs mer

Tyresö Trupp Cup 2015-11-27-- 2015-11-29 PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP T Y R E S Ö GYMNASTIKEN

Tyresö Trupp Cup 2015-11-27-- 2015-11-29 PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP T Y R E S Ö GYMNASTIKEN PM 2 TYRESÖ TRUPP CUP 2015 T Y R E S Ö GYMNASTIKEN 1 Välkomna till Tyresöhallen och Tyresö Trupp Cup 2015 Även i år har intresset för att anmäla sig till Tyresö Trupp Cup varit mycket stort. Närmare 1700

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (1) Bilaga 2 till årsmötesprotokoll 2009-06-07 Norrbottens Innebandyförbunds VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2008/2009 o Styrelsens verksamhetsberättelse o Tävlings- och domarkommitténs verksamhetsberättelse

Läs mer

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet

Riktlinjer 2016 för spelare som deltar i Junior & Elitsektionens verksamhet Allmänt Dessa riktlinjer gäller tills vidare och kan efter beslut av Junior- & Elitsektionen (JES) ändras under pågående säsong. Alla spelare som deltar i JES verksamhet omfattas av dessa riktlinjer. Riktlinjerna

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Junior- kalendern. www.sgdf.se

Junior- kalendern. www.sgdf.se Junior- kalendern 2015 www.sgdf.se Gemenskap, Glädje och Uppmuntran! Stockholms Golfförbund är ett organ för SGFs regionala verksamhet och skall inom ramen för detta verka för att utveckla golfidrotten

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferensen för distriktsansvariga 2011-10-22--23 i Umeå.

Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferensen för distriktsansvariga 2011-10-22--23 i Umeå. Anteckningar fört vid SFDFs Norrlandskonferensen för distriktsansvariga 2011-10-22--23 i Umeå. Närvarande: se deltagarförteckning 1. Konferensens öppnande Krister Sandin, SFDF, hälsade de närvarande välkomna

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (18) Bilaga 2 till årsmötesprotokoll 2011-05-28 Norrbottens Innebandyförbunds VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2010 / 2011 o Styrelsens verksamhetsberättelse o Tävlings- och domarkommitténs verksamhetsberättelse

Läs mer

Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup Fastställda 2016-05-10

Seriebestämmelser Stockholm Hockey Cup Fastställda 2016-05-10 1 Stockholms Ishockeyförbund ansvarar för ishockeyns organisation och tävlingsregler i Stockholm. Huvudregeln är att alla matcher ska spelas enligt Svenska Ishockeyförbundets och Stockholms Ishockeyförbunds

Läs mer

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp

Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Aktivitet för alla knattar oavsett hcp Jag heter Jörgen Persson från Landskrona GK och jag anser att golfen är den idrott som har de bästa förutsättningarna för att bli den populäraste idrotten bland ungdomar

Läs mer

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F Å r s m ö t e 2 0 1 6 Sida 1 2016-05-17 FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 150501-160430 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Version 0.5 2013-11-21 Sammanfattning I korthet innebär nedanstående utkast till förslag att: Basketligan Dam spelas med 10 lag fr.o.m. säsongen

Läs mer

AIK och Huddinge IK uteblev från träffen utan att anmäla förhinder. I övrigt alla klubbar representerade.

AIK och Huddinge IK uteblev från träffen utan att anmäla förhinder. I övrigt alla klubbar representerade. SSL-träff Datum: 2015-11-21 Tid: 10:00-15:00 Platser: Uppsala och Mölnlycke Minnesanteckningar Sammanfattning av regionträffen i Uppsala AIK och Huddinge IK uteblev från träffen utan att anmäla förhinder.

Läs mer

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG)

Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) K.S.30.3.2015 Arrangemang av FSG- mästerskap i redskapsgymnastik (AG) Informationsdokument för arrangörsföreningar, version 1 Detta dokument är för att underlätta organiserandet av FSG- mästerskap för

Läs mer

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd

BLEKINGE 2015. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal hål Tee. A Pojkar/Flickor <12,0 Slagtävl scratch 18 Gul/röd 1 Deltagare För klass A, B och C: Pojkar och Flickor födda 1994-2002 Spelare född senare än 2002 som önskar delta i A-klass skall söka dispens för detta via SGF. Klass Klassindelning Hcp Spelform Antal

Läs mer

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I Linköping 2009-09-04 Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I UEFA-CUPEN??? UEFA har, sedan några år tillbaka, introducerat en UEFA-tävling ENDAST FÖR AMATÖRSPELARE, dit

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04

Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04 Föräldramöte Astrio P06 2016-04-04 Agenda Kiosken pa So ndrums IP Fotografering Fo rsa ljningsuppdrag Gro tviks hamnfest Sommarla ger Ma lvaktstra ning Fler tränare behövs på träning Grästider Seriespel,

Läs mer

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET USM Handboken 2015 2016 Innehåll Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Allmän information Deltagande lag Arrangörer Allmän information om Ungdoms-SM 2015-2016 TIDSPLAN 27-29 november U17 + U19

Läs mer

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland

mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland DISTRIKTSMATCH i ORIENTERING mellan Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland Innehåll 1. Om detta dokument. 2. Allmänt om distriktsmatchen 3. Tävlingarna 4. Ansvarsfördelning 5. Tips och önskemål

Läs mer

Likabehandlingsplan Gunghästensförskola

Likabehandlingsplan Gunghästensförskola Likabehandlingsplan Gunghästensförskola Etnisk tillhörighet Likabehandlingsplan Vision: Allas lika värde oavsett tillhörighet. Alla respekteras och accepteras för den man är. Nuläge: Vi har barn med olika

Läs mer

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp.

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp. Lagledarhandbok Lagledarhandbok Detta häfte är tänkt som ett stöd för dig i din roll som lagledare eller coach för ett ungdomslag i basket. Texten är förenklade utdrag ur tävlingsbestämmelser, representationsbestämmelser

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

välkommen till S-studenters 27:e kongress!

välkommen till S-studenters 27:e kongress! välkommen till S-studenters 27:e kongress! S-studenter 27:e ordinarie kongress går av stapeln 10-12 juni på Karlstads universitet. Förbundsstyrelsen och värdklubben S-studenter Karlstad hälsar dig hjärtligt

Läs mer

Redovisning av uppföljning av utbildning och informationsdag kring gemensam informationsstruktur. Datum: 151014

Redovisning av uppföljning av utbildning och informationsdag kring gemensam informationsstruktur. Datum: 151014 Redovisning av uppföljning av utbildning och informationsdag kring gemensam informationsstruktur Datum: 151014 Svar från 56 deltagare av 90 Vad är din bedömning? Vad var din bedömning om Lokalerna? betyg

Läs mer

Anmäl ditt lag på kaik.se/cuper

Anmäl ditt lag på kaik.se/cuper VÄLKOMMEN till Katrineholm Handboll Cup för BCD-ungdom som spelas lördag 16 april och söndag 17 april 2016 i Katrineholm. En av Sveriges populäraste cuper för ungdomar mellan 10 och 15 år. FAKTA Alla matcher

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27

Verksamhetsberättelse 2010. [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Verksamhetsberättelse 2010 [Gävle Dala BDF] Verksamhet, utbildning, tävling, ekonomi m.m. Styrelsen 2011-03-27 Årsmöte Gävle- Dala BDF Datum: 2010-03-27 Tid: 12.00 16.30 Plats: Rektorsgatan 4, Gävle DAGORDNING.

Läs mer

Tävlingskrav Ungdomsturneringar

Tävlingskrav Ungdomsturneringar Tävlingskrav Ungdomsturneringar Säsongen 2016-2017 Innehåll INLEDNING... 3 1.1. SM-spel... 3 1.2. Tävlingsstyrelse... 3 1.3. Tävlingsjury... 3 1.4. Regler och tolkningsordning... 3 1.5. Arrangörer... 3

Läs mer

! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512

! # $%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 ! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 $(()$ * )) *# +,(()$ * $$-./) * 0-./) *! 100231450 *6 30 *& ! "# $%&' Hej alla ledare till F 89 lag i Uppland Nu är Upplandslaget uttaget och det känns mycket

Läs mer

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan.

Det första steget blir att titta i Svensk MeSH för att se om vi kan hitta några bra engelska termer att ha med oss på sökresan. Sökexempel - Hälsovägledare Hälsovägledning med inriktning mot olika folkhälsoproblem som t ex rökning, tips på hur man går tillväga för att göra en datasökning och hur man även kontrollerar om artiklarna

Läs mer

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 13-14

BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS SERIEBESTÄMMELSER SÄSONGEN 13-14 Tävlingsverksamheten i distriktet. BOHUSLÄN/DALS ISHOCKEYFÖRBUNDS Nedanstående seriebestämmelser (SB 2013/2014) som fastställts av Bohuslän/Dals Ishockeyförbunds styrelse den 29 maj 2013, och träder i

Läs mer

SDF KONFERENS. 27-28 november 2015. Dokumentation

SDF KONFERENS. 27-28 november 2015. Dokumentation SDF KONFERENS 27-28 november 2015 Dokumentation IDROTTENS STRATEGIARBETE Livslångt idrottande - Svenskidrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening

Läs mer

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40

Ålder 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16. Spelform 3-manna 5-manna 7-manna 7-manna 9-manna 11-manna Matchtid 2*12 2*20 2*20 2*25 2*25 2*30 2*30 2*35 2*40 BILAGA B - VÅR SPELARUTBILDNING - Från knatte till senior Ängby IF fotbolls och innebandyutbildning består av flera steg varav det sista innebär junior- och seniorspel. FOTBOLL INNEBANDY - KNATTE 6-9 ÅR

Läs mer

Turneringsinfo TÄVLINGSFORM

Turneringsinfo TÄVLINGSFORM Turneringsinfo TÄVLINGSFORM Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. I de länder där skolfotboll är en

Läs mer

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING!

UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! UTVECKLA SÅ UTVECKLAR NI ER FÖRENING! HEJ! Föreningen eller klubben är en av de viktigaste grundstenarna i Socialdemokraterna. Det är den verksamhet som de flesta av våra medlemmar möter i sitt vardagsengagemang.

Läs mer

Organisation. Arbetsordning

Organisation. Arbetsordning Västerbottens Ishockeyförbund 1 Mål Organisation Arbetsordning VÄSTERBOTTENS ISHOCKEY FÖRBUND 2012-2013 Uppdaterad 2012-09-24 Västerbottens Ishockeyförbund 2 Innehållsförteckning 1. Uppdrag sid 3 2. Verksamhetsidé

Läs mer

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION

STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION STENUNGSUND OPEN XXVIII AFRICAN DONATION COMPETITION Lördagen den 14 maj Stenungsunds Open XXVIII är en tävling för färgbälten från Yngre-Minior till Senior. Alla STF-ITF anslutna klubbar i Sverige är

Läs mer

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom 2016-01-01 1 Sandvikens IF utveckling och elit Inom Sandvikens IF är vår övertygelse att bredd ger elit. Genom att få många barn att spela fotboll i Sandvikens

Läs mer

Utbildningskatalog 2010/2011

Utbildningskatalog 2010/2011 Utbildningskatalog 2010/2011 0 Innehållsförteckning Allmän information, anmälan och kurskostnader Sid 2 Utbildningsträd Sid 3 Utbildningskalender Sid 4 Domarutbildning Sid 6 Ledarutbildning Sid 7 Övrig

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar Stockholms Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2013 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Kapitel 3 Före match 12 a) Distriktstävlingar 12 d) Distriktsmästerskap

Läs mer

Struktur Marknad Individuell

Struktur Marknad Individuell ATT TÄNKA PÅ INFÖR LÖNESAMTALET LÖN ÄR NÅGOT DU FÅR FÖR UTFÖRT ARBETE - MEN FUNDERA OCKSÅ PÅ: - Hur vill du att det ska gå till när din lön bestäms? - Vad kännetecknar ett bra lönesamtal? - Vilka faktorer

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Serieavgifter fastställs av Gotlands Innebandyförbunds styrelse efter förslag

Läs mer

Meddelad frånvaro: Natascha Schüsseleder (Axel) & Åke Brilioth (Tom)

Meddelad frånvaro: Natascha Schüsseleder (Axel) & Åke Brilioth (Tom) Föräldramöte 14 februari 2012 i Skanstullshallen Laget runt Tränare & lagledare: Simon Egelius, Roffe Fagerlund (Henke), Håkan Cleve (Theo) & Ellinor Eke (Simon). Löptränare: Ove Fagerlund (Edvin), Fredrik

Läs mer

RF:s Elevenkät 2004. Bakgrundsinformation

RF:s Elevenkät 2004. Bakgrundsinformation RF:s Elevenkät 2004 Bakgrundsinformation Årskurs Hur bor du på RIG-orten? Välj ditt RIG Ort Flicka Pojke Årskurs 2 På elevhem Friidrott Umeå X Årskurs 3 I föräldrahemmet Friidrott Umeå X Årskurs 2 På elevhem

Läs mer