Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum januari 2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008"

Transkript

1 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som är nybörjarprogram och finns att köpa. Metodik i handredskap göra en ny bok. Göra program på nybörjarnivå med handredskap som passar till vanlig musik. (Inger utreder med Maria Ståhl hur vi går vidare) Försöka sprida RG ut i skolorna. Bodil lär ut till studenterna på högskolan i Göteborg. Ida blivit tillfrågad att hjälpa till i Malmö. Inger redogjorde för sin egen undersökning av hur många RG-gymnaster som finns ute i landet i de olika föreningarna (och vilka åldrar) Bifogas RG har så här många gymnaster licensierade? = 211 st. licensierade gymnaster Danmark har en mycket stor bredd hur har de gjort??? Finns tyvärr inte gymnaster för att starta ett RG-gymnasium i Örnsköldsvik men kanske nästa år. Hur ser det ut i landet? Skåne har mycket föreningar och mycket gymnaster kanske för att Skåne har obligatoriska program. De har mycket bra samarbete mellan föreningarna. Jaktfalken, Sundsvall tar hjälpa av Örnsköldsvik med program I Stockholmstrakten finns bara SOL-flickorna och tävlar i regionen tillsammans med Uppsalaflickorna som tyvärr bara har 6 gymnaster. Kalmar och Jönköping kör ihop. Stråssa är helt själva Göteborg har Götalandsmästerskapen På väg upp alla redskap Beslut: STEG 1: Både Skåne och Örnsköldsvik har färdiga program dessa ska filmas och läggas ut på hemsidan så möjlighet finns för fler att ta del av och kunna utöva RG! Övrigt befintlig material (program etc) som används i klubbarna tas tacksamt emot av Siw för att läggas ut på hemsidan. STEG 2: Vi behöver någon typ av obligatoriska program på olika nivåer för att kunna locka fler att börja med RG. få föreningar intresserade av enkla, lätta program ha program även för lite duktigare och äldre gymnaster Elisabeth Cupr, Uppsalaflickorna kunde vara en resurs och vill gärna hjälpa till med att göra obligatoriska program grundläggande, - vilka svårigheter ska ingå! Avvaktar med detta tills steg 1 är klart. Ida Rodriguez säger att det finns pengar i Skåne som de fått för senior-projektet Kunna ta dessa pengar för att ta fram nya små program. Det är en del av projektet för att kunna få fler seniorer i slutändan! ALLA uppmanades att när man har utbildningar eller läger på nybörjarnivå aktivt fråga och bjuda in närliggande föreningar om de är intresserade av att deltaga.

2 Ungdomsverksamheten USM Beslutades att de 10 bästa på 2 redskap (nu i år fristående och käglor) får köra ett tredje redskap (valfritt). Det blir en 10-final på USM Fråga: Ska vi i Sverige ta bort vår begränsning av svårigheter till max värde 0,5 för ungdomar? Beslutades helt enhälligt att vi i Sverige vill behålla det. USM redskap (så här ser cykeln ut): Käglor 2008 Band 2009 Rep 2010 Tunnband 2011 Boll 2012 Alltid fristående + ovanstående + final för de 10 bästa (i finalen valfritt program). Ungdomsgruppen Tove berättade Startade för 3 år sedan. - man ville ses regelbundet - ca 6 ggr/år - tränare Vanja (från Göteborg och Energo) - plockade ut gymnaster från föreningarna som skulle ingå i ungdomsgruppen - lägren var uppskattade de gånger de arrangerades - men tyvärr åkte få tränare med, många föräldrar var närvarande - sista lägret förra sommaren tyvärr rann det sedan ut i sanden pga av att Vanja studerade och det blev mer intensivt med hennes juridik-studier Vad kommer att hända med ungdomsgruppen?!? Tove berättade att de pratat med Aksana Lodhi (som tränare) om att ev. ha ett ungdomsläger för talangfulla 96:or och 97:or under våren (om det går att anordna ett läger). Efter USM tas 20 gymnaster ut till midsommarlägret i Örnsköldsvik (se nedan kravprofilen). Förslaget ät att under 2008/2009 när utbildningen av kravprofilen sker för ungdomsgymnaster, ha ungdomsgruppen vilande eftersom det handlar om samma gymnaster. Julpokalen Vill vi ha RG- trupper med på Julpokalen? - Tidsaspekt! - Har vi själva så många! - Hur bedöms det! - Antal i truppen! Beslut: Trupper ska få deltaga med minst 3 st gymnaster och fler (inget max antal) dock ska programmet ha RG-karaktär enligt RG normer. Vilka åldrar som helst ingen åldersgräns med eller utan handredskap

3 Programmets längd: 1: Bedmös bara i utförande. Truppen ingår i laget som 1 av de 6 i laget. Kostnad förslag: 1.000:- för ett lag kostnad för ett trupp-program i laget +250kr dvs 1250kr (2 trupp-program + 2 x 250kr dvs 1500kr osv.) Utvärdering kommer att ske efter 2008 års Julpokal i Landskrona. Svenska Cupen + Internationell Inbjudningstävling Ev. nytt förslag 2009 är det 24-timmars i Eskilstuna eventuellt förlägga Inbjudningstävlingen för RG där. (24-timmars går vart annat år) Erica Kjellstrand mailar till Eskilstuna och Tomas Molin och lyssnar av. SM för RG (i Gävle) Kommer inte att ske i Gävle, diskusioner pågår att hitta ett alternativ. SM kommer att i möjligaste mån att hållas samma datum dvs 30/5-1/6. Fredag: Ind. Mångkamp + trupp mångkamp + trupp grenfinaler Söndag: Winners-Final (bara individuellt) Internationella tävlingar OBS! Har man fått tillstånd (sanktion) för att åka internatonellt och tävla har man skyldighet att lämna en rapport med resultat som ska läggas ut på hemsidan. Landslag Ludmila informerade att det är viktigt att våra gymnaster försöker vara ute och tävla internationellt så att vi syns mer och får mer erfarenhet. Informerade om att sedan Svenska Cupen så heter det landslagsgruppen när man är ute och representerar Svenska Gymnastikförbundet så är det landslaget. Viktigt att fråga gymnasterna: Hur många är beredda att satsa: - nationellt - internationell - vilka vill nå den absoluta toppen det är mycket som krävs Varje förening uppmanas att ge Ludmila feedback på denna fråga! Informerade även om att ändrar ni tränare i gymnasternas program så måste ni kolla att det stämmer överens med programförklaringarna. Domarfrågor Ludmila och Bodil samlade ihop en del öppna domarfrågor och återkommer med svar. Utbildning RG-steg 1 Bodil rapporterade att höstens RG Steg 1-kurs tyvärr blev inställd pga för få deltagare. Kanske kan utbildningen genomföras på våren 2008 eller hösten 2009 (förslaget blev tidig höst).

4 Nevis RG har i sin förening att skickar man en ledare på kurs så förbinder sig ledaren att stanna i föreningen i 2 år. Kravprofilen analys Inger berättar att RG sökt pengar från Idrottslyftet för att göra en långsiktig satsning på tränarutbildning baserat på kravprofilen för att öka kompetensen i Sverige. Utbildningarna är separata och föreningarna kommer att kunna få en del pengar tillbaka ifrån Idrottslyftet för tränare som går utbildningen. Det ska tas fram en blankett för detta så att respektive förening enkelt kan få söka pengar från Idrottslyftet och få pengar tillbaka. Utbildningen är till för ALLA tränare inte bara de som har gymnaster med på lägret. Ev. Utbildningskrav för att få gå kursen (tex BAS-kurs, Steg1 el dyl) återkommer vi med. OBS! Utbildningen RG Steg 1, som Bodil och Cristina H, har gjort vad gör vi med den!! Låt oss tänka och återkomma Upplägg - utbildning av Kravprofilen: 2008/2009 ungdomar: (det finns ca :- för detta arrangemang) Ha ett sommarläger före midsommar (14-19 juni) för ungdomsgymnaster, ca 20 bästa från USM) i Örnsköldsvik. 1 helg hösten 2008 i Stockholm + 1 helg våren 2009 i södra Sverige 2009/2010 juniorer: De 12 bästa juniorerna från JSM förslag även där ett läger före midsommar i Örnsköldsvik 1 helg hösten 2009 i Stockholm + 1 helg våren 2010 i södra Sverige 2010/2011 seniorer: De 12 bästa seniorerna - förslag även där ett läger före midsommar i ev. Örnsköldsvik 1 helg hösten 2010 i Stockholm + 1 helg våren 2011 i södra Sverige och eventuellt 1 helg till för absoluta toppen. Medicinska Rådet Tyvärr har vi inget medicinskt råd som vi skulle önska.vår ambition är att våra RGgymnaster ska kunna komma på regelbundna kontroller. Vi vet att det är mycket viktigt med läkare till Gymnastikförbundet och vi jobbar hårt för det, men det är absolut inte lätt. Skånes gymnaster går på kontroller 1g/år som gymnasterna betalar Tanja berättade att världseliten har redan från 8 år läkarkontroller 2ggr/år OBS! Kanske kan vi kolla med baletthögskolan om att få komma till deras läkare. Kolla med Umeå idrottsmedicin hur tar de emot idrottsmän Övriga förslag som kom in om läkare är fd RG-gymnasterna Anna Hestner och Katja Fock. Gymnasternas föräldrar tex. Catinka Trägers (mamma) och Anna Holmströms (mamma och pappa).

5 Antidoping Christina Almskoug från förbundet kom och informerade om detta iktiga ämne. Det är inte SvGF som styr över doping-frågor utan WADA. Det finns två olika nivåer Hög = senior- och juniorlandslagsgymnaster i Sverige (de som tävlar på mästerskap) Låg = övriga gymnaster som tävlar Kicki ska undersöka hur det ligger till för NM respektive JNM när det gäller dispensansökan. Astmamedicin, nässpray tävlar man på låg nivå = generell dispens Tävlar man på hög nivå = skicka in förenklad dispens Men tyngre preparat som t ex cortison måste man ha ordinär dispens Internationellt 21 dagars handläggning man måste ha respiratorisk recept Blanketter och dylikt finns på vår sida som är länkat till RF Det är adepten som åker dit om han/hon åker fast för doping (inte ledaren) All ovanstående information finns mycket enkelt beskrivet på Klicka på Verksamheter i meny-raden. Därefter klickar du på Tävling och sedan Antidoping. Försäkringar Bas Träning Tävling Det finns även korttidsförsäkring = vid läger eller prova på verksamhet SOS-försäkringen mycket intressant Vid olycksfall och sjukdom Läs gärna igenom försäkringsvillkoren och tipsa gymnasternas föräldrar om fördelen med t ex SOS-försäkringen (gräddfil till läkare mm) Läs mer på Klicka på Förbundsinfo i menyraden Klicka sedan på Försäkringsinformation

6 Idrottslyftet Även detta finns det info på vår hemsida Den lilla röda knappen du ser direkt 2 miljarder på 4 år kommer att delas ut till idrotten Två viktiga projekt som prioriteras: - Ledarförsörjning - Föreningsutveckling Även bidrag till t ex RG-matta (på 25`) Det finns mycket att kunna söka för (enkel blankett att fylla i) Vid pennan Siw

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015

SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 SAMMANSTÄLLNING FRÅN GYMNASTIKFORUM 17 OKT 2015 Under Gymnastikforum träffades flertalet RG-föreningar i Sverige för att diskutera olika utvecklingsområden vad gäller Svensk RG. Föreningar som var representerade

Läs mer

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll.

Therese har pratat med Pia; som också tycker det är viktigt, vi har blivit lovade en bättring från centralt håll. Möte med trampolintekniska kommittén Stockholm, 12 oktober 2013 Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Thérèse Nordfors (konsulent), Cicci Johansson, Mats Göransson och Johan Ekenberg.

Läs mer

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017

PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 1 PLAN ARRANGEMANG 2016-2017 10-sep Rullskidrejs (Skigorullen?) i Kungsängen Även KM/Rullskidor Tävlingsledare: Anders Börjesjö Oktober Januari KM i Terränglöpning i Ursvik Tävlingsledare: Jan Hasselgren

Läs mer

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner

Kongahälla AIK Friidrott. Regler och Rutiner Kongahälla AIK Friidrott Regler och Rutiner Verksamhetsåret 2015 1. Inledning 1.1. Kongahälla Allmänna Idrottsklubb- KAIK har som sin främsta uppgift att bedriva friidrottsutbildning för barn och ungdomar.

Läs mer

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin

Foto: Per Lindström. Tävlingsbestämmelser Trampolin Foto: Per Lindström Tävlingsbestämmelser Trampolin Januari 2015 - sida 2 av 11 - Innehållsförteckning 1. Allmänna Tävlingsbestämmelser Trampolin... 5 1.1 Tävlingssystem Trampolin... 5 1.2 Rikstävlingar...

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2016

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2016 Övergripande mål Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2016 Version 3 Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen

VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen VI finns för ER! Gymnastikförbundet Skåne Lingvallen GYMNASTIKFÖRBUNDET SKÅNE TELEFON Lingvallen 0431-20107 Lingvägen 19 262 61 Ängelholm E-POST skane@distrikt.gymnastik.se HEMSIDA www.gymnastik.se/skane

Läs mer

Policydokument för Skidor/Skidskytte

Policydokument för Skidor/Skidskytte Policydokument för Skidor/Skidskytte Allmänna riktlinjer, ersättning, policy, motprestationer för ungdom, juniorer, seniorer samt övriga. Nässjö SKI skid-/skidskytte-sektion vill jobba och verka för glädje,

Läs mer

Tävlingsbestämmelser Hopprep 2016

Tävlingsbestämmelser Hopprep 2016 Tävlingsbestämmelser Hopprep 2016 Vid frågor gällande Tävlingsbestämmelser Hopprep kontakta i första hand Kajsa Murmark (kajsa.murmark@telia.com). Följande dokument ska läsas tillsammans med Tekniskt reglemente,

Läs mer

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15

Landskrona Golfklubb. Idrottsprogram. Reviderat 2013-01-15 Landskrona Golfklubb Idrottsprogram Reviderat 2013-01-15 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Idrottsprogram för Barn och Ungdom 3 2.1 Långsiktiga mål 3 2.2 Syfte 3 3. Föräldraengagemang 4 4. Organisation

Läs mer

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013

Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 Sebastian Bourghardt Motorsport 2013 www.sbmotorsport.inc.se Förord Täta race med lite bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/h. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport, och

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer

Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA

Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA Provivus tips om KONCENTRATION - VAD PEDAGOGEN KAN GÖRA Det kan vara svårt att räcka till som pedagog. Med en eller flera elever som har behov av särskilt stöd kan man lätt själv känna sig otillräcklig.

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Junior- och ungdomstävlingar

Junior- och ungdomstävlingar Solna den 28 januari 2015 Till alla SDF Junior- och ungdomstävlingar Under veckorna 3-4 genomfördes fyra distriktsbesök för att diskutera svensk innebandys junior- och ungdomstävlingar. Samtliga 22 distrikt

Läs mer

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011 1 1. Tidpunkt och indelning: Tävlingen genomförs under oktober-november. Skåne delas i grupper så att antalet blir ca 7-8 lag/grupp. 2. Anmälan och avgifter: Anmälan ska vara Skånes RF tillhanda senast

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

PM 2. GF Fram och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. JEM -uttagning och USM den 25-27/5-2012 i Helsingborg

PM 2. GF Fram och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. JEM -uttagning och USM den 25-27/5-2012 i Helsingborg Information Information och upplysningar lämnas av: Carina Lundh Tel 042-293740 Fax- finns ej E-mail gffram@telia.com PM 2 GF Fram och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

Vad bör tas upp? Hur kan du som ledare starta snacket?

Vad bör tas upp? Hur kan du som ledare starta snacket? 1 Antidopingsnack Det här är en handledning för dig som tränare och ledare att stödja dig mot när du ska prata om antidoping med dina aktiva. Upplägget är tänkt passa såväl ungdomar från 15 år som vuxna.

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD

TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD TÄVLINGSBESTÄMMELSER Truppgymnastik SYD 2013-2014:2 Syds tävlingsbestämmelser kräver följande komplement: Gymnastikförbundets Bestämmelser och Reglementen Trupp (Tävlingsbestämmelser, Bedömningsreglemente

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Guide till handledare

Guide till handledare Globala Kronobergs Guide till handledare Komma igång KRONOBERG Globala Kronoberg en del av Nätverket SIP www.globalakronoberg.se Om Nätverket SIP och verksamheten Globala Kronoberg Nätverket SIP är ett

Läs mer

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik

1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik INNEHÅLL Förord... 2 1. Allmänna tävlingsbestämmelser Rytmisk Gymnastik... 3 1.1 Rikstävlingar Rytmisk Gymnastik... 3 1.2... 3 1.3 Anmälningsrutiner... 3 1.4 Startordning... 4 1.5 PM... 4 1.6 Regler och

Läs mer

Tyresögymnastikens tävlingspolicy

Tyresögymnastikens tävlingspolicy Tyresögymnastikens tävlingspolicy Innehåll 1 Introduktion...1 1.1 Syfte med dokumentet...1 1.2 Definitioner...2 1.3 Referenser...2 1.4 Roller och ansvarsområden...2 2 Bakgrund...2 3 Beskrivning av verksamheten...2

Läs mer

Kalender roddgymnasiet 2015/2016

Kalender roddgymnasiet 2015/2016 Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt då måste man se upp Tage Danielsson Kalender roddgymnasiet 2015/2016 Sapro Systems WinCalendar.com GENERELL VECKA (DETTA ÄR EN VANLIG VECKA OCH SEDAN KAN

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott

RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott Idrotten vill bakgrunden till anvisningarna Idrotten vill är svensk idrotts idéprogram. Här beskrivs idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund. Här beskrivs

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1

Verksamhetsplan 2015. Bilaga 1 Verksamhetsplan 2015 Bilaga 1 Verksamhetsmål 1 Ledord: Gemenskap Vi vill verka för att föreningarna känner mening och glädje över att vara del av Equmenia Väst, och att föreningarna upplever att Equmenia

Läs mer

Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014

Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014 Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014 Presentation Emma Anderberg och Eva Mellblom, klasslärare i 3B och 3A, presenterade sig. Fredrik Heine, fritidspedagog på ligan presenterade

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling

Vi ser fram emot våra gymnasters utveckling Bakgrund Västerbottens Gymnastikförbund arrangerade 1990 gymnastikspelen i Umeå och sedan dess har Umeå GF i omgångar uppvaktat Umeå fritid för att diskutera lokalproblematiken för tävlingsgymnastiken

Läs mer

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling

Gymnastikförbundets. Utbildningskrav Tävling Gymnastikförbundets Utbildningskrav Tävling From 1 juli 2011 1. Utbildningsstruktur Nedan beskrivs utbildningsstrukturen för Gymnastikförbundets tävlingsdiscipliner. Baskursen är gemensam för alla barn-

Läs mer

Höga krav för utvecklingsgruppen, inte så många som nått upp till kraven de som kommit med i utvecklingsgruppen är med i WAGC-satsningen.

Höga krav för utvecklingsgruppen, inte så många som nått upp till kraven de som kommit med i utvecklingsgruppen är med i WAGC-satsningen. Möte med Trampolintekniska kommittén 2014-12-13, Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Louise Nordenberg (ordförande, vid tangenterna), Johan Ekenberg, Mats Göransson, Alex Frejemark samt Jenny Söderlund

Läs mer

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2014.

Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2014. Årsberättelse Göteborgs Turnförening 2014 Styrelsen för Göteborgs Turnförening får här avge följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSE Ordförande Robert Smith (till 2015) Kassör Tomas Ström

Läs mer

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014

TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 TÄVLINGSKONFERENS 15/11 2014 PRESENTATION, PROGRAM OCHINLEDNING PRESENTATION Pierre Oksanen, Tävlingskommittén Hasse Pettersson, Juniorkommittén PROGRAM 09.00 Inledning 09.15 Återblick från säsongen/statistik

Läs mer

Sammanfattning av enkäten en till en projektet

Sammanfattning av enkäten en till en projektet Sammanfattning av enkäten en till en projektet Tack för att ni tog er tid att svara på enkäten. Vi på 4-6 har sammanställt resultatet, och även gjort små förklaringar och svar till frågor, eller kommentarer

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Vi tar betalt per timme och erbjuder bara guidning i små grupper. Oftast inte mer än fyra personer.

Vi tar betalt per timme och erbjuder bara guidning i små grupper. Oftast inte mer än fyra personer. Guidning bokategefjall.se erbjuder privat guidning i Årefjällen bortom de vanliga turiststråken. Vi har inga fasta aktiviteter schemalagda utan sätter ihop skräddarsydda arrangemang med kort varsel eftersom

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2014 Juniorkommittén Inledning Under 2013 hade vi på Melleruds GK 15-talet juniorer i träning med 4 aktiva ledare. De flesta hade möjlighet att träna 2 gånger per vecka. Vi hade serielag

Läs mer

Välkomna!! Tölö IF P -06

Välkomna!! Tölö IF P -06 Välkomna!! Tölö IF P -06 Föräldramöte P06 AGENDA den 22 mars Vilka är vi som tränar vilka är Ni föräldrar. Tölö IF:s fotbollsfilosofi. Tölö IF P -06 egna regler. Tölö IF P -06 regler Träningstider utomhus

Läs mer

Svenska Skidförbundets längdverksamhet

Svenska Skidförbundets längdverksamhet Svenska Skidförbundets längdverksamhet 1(6) Svenska Skidförbundets längdverksamhet Vi vill! Du aktive skidåkare tjej eller kille, junior eller senior. Du som vill satsa och satsar hårt, du som vill försöka

Läs mer

Sommarträningsprogram Juniortruppen

Sommarträningsprogram Juniortruppen Sommarträningsprogram Juniortruppen Vi kommer ta ett par veckors uppehåll från fotbollsträningen i sommar men det är fortfarande viktigt att hålla igång kroppen, jag har därför satt ihop ett träningsprogram

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Servicemätning via telefon och e-post

Servicemätning via telefon och e-post RAPPORT Servicemätning via telefon och e-post ESKILSTUNA Januari 2014 BOX 55650 102 14 STOCKHOLM TEL 08 783 82 90 E-MAIL info@jsm-telefront.se BESÖKSADRESS: NÄRINGSLIVETS HUS, STORGATAN 19 www.jsm-telefront.se

Läs mer

Information om uttagning till landslag Gevär 6,5 och Korthåll

Information om uttagning till landslag Gevär 6,5 och Korthåll Datum Diarienr 2007-04-02 406 Handläggare Information om uttagning till landslag Gevär 6,5 och Korthåll Bifogas: Uttagningsbestämmelser för landslag och Förbundslagstävling Korthåll Uttagningsbestämmelser

Läs mer

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker)

ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker) ALLMÄNNA TÄVLINGSBESTÄMMELSER (Carambole, Pool och Snooker) Innehåll 1. Allmänna tävlingsbestämmelser (alla grenar) 2. Förbundstävling eller officiell tävling 3. Nationell tävling 4. Internationell tävling

Läs mer

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7)

HUDDINGE IK INNEBANDY F94. Säsongen 2009/10. www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) HUDDINGE IK INNEBANDY F94 Säsongen 2009/10 www.laget.se/huddingeikf94 1 (7) Målsättning Vår målsättning är att ALLA som är med skall vara skadefria och ha så roligt som möjligt, trivas, vilja fortsätta

Läs mer

Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom

Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom Säker och trygg förening Kalmar FF Ungdom Mål & Vision Vision: Alltid ha representation i A-truppen av spelare som kommit från KFF:s barn- och ungdomsfotboll (gått igenom KFF-pyramiden). Bli en föregångare

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

Subvention och kick-back i Växjö simsällskap

Subvention och kick-back i Växjö simsällskap Subvention och kick-back i Växjö simsällskap Detta dokument innehåller de subventioner som tävlingssimmare kan erhållas från Växjö Simsällskap. Subventionerna är till för att Växjö simsällskap ska kunna

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Medverkande: Anders Rosendhal, Raimo Niskanen, Elin Dahlqvist, Pernilla Hyll, Annika Öhrn, Anneli Rosby, Marianne Bäckman, Linda Hildebrand.

Medverkande: Anders Rosendhal, Raimo Niskanen, Elin Dahlqvist, Pernilla Hyll, Annika Öhrn, Anneli Rosby, Marianne Bäckman, Linda Hildebrand. Styrelsemöte FF den 16/2 2015 Medverkande: Anders Rosendhal, Raimo Niskanen, Elin Dahlqvist, Pernilla Hyll, Annika Öhrn, Anneli Rosby, Marianne Bäckman, Linda Hildebrand. Val av ordförande: Pernilla hyll

Läs mer

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång)

Olika lärostilar... Länder... (Vi har tyvärr bara fått med tre länder då vi inte har haft så många som forskat varje gång) Olika lärostilar... Som många vet så finns det många olika sätt att lära sig på dem vanligaste är att man lär sig genom att lyssna och tala, läsa och titta på bilder. De flesta lär sig även genom att få

Läs mer

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Ansökan till utmärkelsen Skola för hållbar utveckling Skolans namn: Förskolan Paletten www.skolverket.se/hallbarutveckling Ansökan med bilagor skickas in via e-post till skolverket@skolverket.se Ladda

Läs mer

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla

Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Växjö SS Ledande inom simidrotten i Småland, en förening för alla Verksamhetsplan 2016 Här vill vi vara 2020, det påståendet svarade vi i styrelsen på under en strategidag 2015. Nedan kommer vi att lista

Läs mer

Handlingsplan för frånvaro

Handlingsplan för frånvaro Sjömarkenskolan F-6 Augusti 2014 Handlingsplan för frånvaro När träder handlingsplanen in? Vid Orosfrånvaro... då anmäld frånvaro överstiger något av följande kriterier: Ströfrånvaro överstigande 6 dagars

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Uppdaterad 2011-05-31. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system.

Uppdaterad 2011-05-31. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system. Enkel manual tävlingsanmälan i friidrottens nya IT- system. Anmälan i FRIDA Innan du börjar. För att kunna anmälas till en tävling i FRIDA måste man finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline. Om du

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

Skall mailas omgående till : andreas.viberg@ncc.se - VIKTIGT Att märka med gymnast och redskap. Mailas i mp3 format

Skall mailas omgående till : andreas.viberg@ncc.se - VIKTIGT Att märka med gymnast och redskap. Mailas i mp3 format , PM Lag SM 26 27 september Plats: Takhöjd Golv Programförklaringar Musik Domarmöten Örnsköldsviks Sporthall, Paradiset, Lasarettsgatan 15, Örnsköldsvik Fri takhöjd Beige RG matta 13 x 13 meter Skickas

Läs mer

UTMANARE 2013-2016/17. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016.

UTMANARE 2013-2016/17. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016. Kravanalysfrågor och Utvecklingstrappa med målet intag i SOK:s Topp- och Talangprogram senast 2016 Fäktning Värja Inledning Uppdraget består i att skapa en utvecklingstrappa med avseende på tid innan idrottaren

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy!

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Kursprogram våren 2016 Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Vårens kursprogram innehåller såväl nyheter som gamla godbitar allt för att det ska passa så många som möjligt. Vid ev

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

Kvalitetsindex. Botorp Behandlingshem. Rapport 2009-01-28

Kvalitetsindex. Botorp Behandlingshem. Rapport 2009-01-28 Kvalitetsindex Rapport 2009-01-28 Innehåll - 2009-01-28 - Skandinavisk Sjukvårdsinformations Kvalitetsindex - Strategi och metod - Medelpoäng, aritmetiskt medelvärde, totalt samt på respektive fråga -

Läs mer

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014.

Stockholms Fotbollförbunds projekt inom Idrottslyftet år 2015. Ansökan sker på IdrottOnline fr. o m 1 december 2014. Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

1. Väsby IK friidrott

1. Väsby IK friidrott Bilaga 1. Projektbidragsansökningar 15 april 2015 1. Väsby IK friidrott Väsbyspelen 2015 och distriktmästerskap i friidrott för ungdomar 2. Biografföreningen Sober Söndagsjazz med levande musik 3. Väsby

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013

Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 Gemensamma bestämmelser för serier 2014 Uppdaterade 21/10 2013 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Handledning Diskussionsfilmer ANDT

Handledning Diskussionsfilmer ANDT Handledning Diskussionsfilmer ANDT Svenska Dövidrottsförbundet 2015 Mejerivägen 4 117 43 Stockholm info@dovidrott.se www.dovidrott.se Innehållsförteckning Välkommen 2 Riksidrottsförbundets ANDT policy

Läs mer

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap 2013-01- 01

Policydokument. Styrelsen Njurunda Simsällskap 2013-01- 01 2013 Policydokument Styrelsen Njurunda Simsällskap 2013-01- 01 1 Allmänt 1.1 Njurunda Simsällskap (NSS) skall verka för att främja simning i enlighet med Riksidrottsförbundets och Svenska Simförbundets

Läs mer

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november

Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner. Falun 29 november Dalaoffensiven Utfall gruppdiskussioner Falun 29 november Grupparbete Frågeställningar att behandla 1. Individutveckling Hur skapar vi en verksamhet som utvecklar alla under hela livet utifrån sina förutsättningar

Läs mer

Skapa och uppleva kultur möjligheter och utmaningar. Åsele 2 februari 2015

Skapa och uppleva kultur möjligheter och utmaningar. Åsele 2 februari 2015 Skapa och uppleva kultur möjligheter och utmaningar. Åsele 2 februari 2015 Närvarande: Petra Rantatalo, Region Västerbotten Åsa J-Persson, Åsele kommun Tage Markusson, Västerbottensteatern Brage Sundberg,

Läs mer

Så här arbetar vi 2020 En vision i 20 punkter för svensk camping

Så här arbetar vi 2020 En vision i 20 punkter för svensk camping Så här arbetar vi 2020 En vision i 20 punkter för svensk camping Ett litet häfte med stor betydelse Visionen syftar till att befästa branschens position som motorn i svensk besöksnäring. När sista workshopen

Läs mer

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET USM Handboken 2015 2016 Innehåll Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Allmän information Deltagande lag Arrangörer Allmän information om Ungdoms-SM 2015-2016 TIDSPLAN 27-29 november U17 + U19

Läs mer

Idrottslyftet 2014 Stockholms Fotbollförbund

Idrottslyftet 2014 Stockholms Fotbollförbund Utbildningsprojekt Alla ansökningar till Idrottslyftet ska göras i IdrottOnline och kräver att; 1. Föreningen måste ha aktiverat sin klubbsida på IdrottOnline. 2. Föreningen måste ha angett ordförande

Läs mer

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN

ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN ATT VARA UTBILDNINGSANSVARIG I KLUBBEN Utveckling av klubbens verksamhet SVEMO utbildningsmaterial Kontaktpersoner Håll dig uppdaterad genom att se på SVEMO utbildningssida www.svemo.se/utbildning SVENSKA

Läs mer

! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512

! # $%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 ! "# $"%&' UPPLANDSLAGET F 89 Delrapport 040512 $(()$ * )) *# +,(()$ * $$-./) * 0-./) *! 100231450 *6 30 *& ! "# $%&' Hej alla ledare till F 89 lag i Uppland Nu är Upplandslaget uttaget och det känns mycket

Läs mer

LUGI Gymnastikförening PM 2

LUGI Gymnastikförening PM 2 LUGI Gymnastikförening PM 2 PM 2 LUGI Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL JSM den 25-26 april, 2009 i Idrottshallen, Lund Information Information

Läs mer

Dialogkonferens om hbt och idrott 26 augusti i Stockholm

Dialogkonferens om hbt och idrott 26 augusti i Stockholm Dialogkonferens om hbt och idrott 26 augusti i Stockholm Sammanställning av gruppdiskussioner DNR: 53-956/11 Behov Generella kompetenshöjande åtgärder behövs Synliggör heteronormen. Att göra det klart

Läs mer

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson

Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN. Författare:Tove Andersson Tärna Folkhögskola 2010-06-03 IT-pedagogutbildningen Individuellt fördjupningsarbete Vt 2010 2010-06-03 IT I FÖRSKOLAN Författare:Tove Andersson Innehåll Inledning:... 2 Syfte:... 2 Frågeställningar:...

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare.

Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare. Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare. Hej! Vårterminen 2016 är igång och vi står inför ett spännande år! Redan nu kan vi tipsa om arrangemang och händelser som

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. SKÅNES FRIIDROTTSFÖRBUND Våren 2012

UTBILDNINGSKATALOG. SKÅNES FRIIDROTTSFÖRBUND Våren 2012 UTBILDNINGSKATALOG SKÅNES FRIIDROTTSFÖRBUND Våren 2012 Illustrationerna & omslagen ovan är hämtade ur Friidrott för barn samt Grundträning i friidrott 10-14 år från SISU Idrottsböcker. UTBILDNINGSPLAN

Läs mer

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder

Vänersborgs Skidklubb arrangerar vårruset varje år. En stor löparfest för tjejer. Vi beslutade att bjuda in ett lag med sex stycken att deltaga Ålder Hösten 2014 körde vi ett projekt där vi var ute i invandrartäta bostadsområden och ordnade små gårdsorienteringar. Intresset var stort men vi hade mycket svårt att få någon till klubben. Den stora behållningen

Läs mer

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade

LOMMA CUP. 9-11 Maj 2014. Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade SEDAN 1984 LOMMA CUP 9-11 Maj 2014 Miniorer, Kadetter, Juniorer, Seniorer och 35+. Nybörjare och Avancerade. Välkomna till årets roligaste Internationella tävling i Kamp och Poomsae med Combat MMA på söndagen

Läs mer

Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015!

Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015! Välkommen till Junior- och Ungdoms-SM 2015! Svenska mästerskapen i trampolin för junior- och ungdomsgymnaster Arrangerande förening Klippans Gymnastikkrets, KGK Datum 24 oktober 2015 Plats Södra Skolgatan,

Läs mer

Spelprogram & kalendarium 2012

Spelprogram & kalendarium 2012 Spelprogram & kalendarium 2012 Tävlingar Klubbaktiviteter m m Jan 7 Svenska Cupen (Olofström) 8 Svenska Cupen (Olofström) 11 Ungdomsträning 12 Veckotävling 14 Seriespel, div 3 15 Ungdoms- och juniorseriespel,

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Handboll

IDROTTSKUNSKAP Handboll Träff 1: Handbollstermer Vet du vad dessa elva viktiga handbollsord betyder? Avstämt skott Underarmskott Mittväxel Kantväxel Kantövergång 6-0 försvar 5-1 försvar Helkontring Speldjup Individuell teknik

Läs mer

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 Tävlingsform Till Gothia Innebandy Cup är alla lag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos respektive nations Innebandyförbund. Tävlingen inleds med gruppspel.

Läs mer

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin?

Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vill du arbeta som egenerfaren kamratstödjare inom socialpsykiatrin? Vi söker nu dig som är intresserad av att arbeta med peer support inom socialpsykiatrin. Att arbeta som peer supporter innebär att du

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer