SOMMAR I VIARP Jump Camp juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp juli 300 kr + beroende på tränare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare"

Transkript

1 Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till ridlärarna. Instruktörer är våra utbildade och engagerade ridlärare Erica, My, Caroline, Rebecca, Cecilia, Jennifer, Lotta och Susanne. Dagridläger, hopp/dressyr juni 300 kr kr Dagridläger, hoppning juni 300 kr kr Dagridläger Terräng/Uteritt juni 300 kr kr Kvällskurs vuxna juni 300 kr kr Körkurs juni 300 kr kr Ridlekis juni 0 kr kr Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Tränings/tävlingsläger EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr Jump Camp juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp juli 300 kr + beroende på tränare Hyr häst 30 juli 0 kr kr 500 kr för 2 dagar Hyr häst 31 juli 0 kr kr 500 kr för 2 dagar Ponnyakuten lek. ponny 3-7 aug 300 kr kr Dagridläger, dressyr/hoppning 3-7 aug 300 kr kr Kom igång på kvällen för vuxna 3-4 aug 300 kr kr Ridlekis 3-6 aug 0 kr kr Körkurs 3-4 aug 300 kr kr Våga-hoppa kurs vuxna 6-7 aug 300 kr kr Dagridläger, hopp/dressyr aug 300 kr kr Dagridläger Fälttävlansläger aug 300 kr kr Ridlekis aug 0 kr kr Kvällskurs Dressyr aug 300 kr kr Kvällskurs Working Equitation 13 aug 0 kr kr Kvällskurs Tömkörning 14 aug 0 kr kr Hyr häst 14 aug 0 kr kr Prova på ridning 29 och 16 augusti 60 kr

2 RIDLÄGER PÅ VIARP Oavsett vilket läger du väljer att gå på under dagtid är det ungefär samma tider som gäller. Dagen startar kl och avslutas kl Under dagen serverar vi lagad varm mat vid lunch och fika på eftermiddagen. Näst sista dagen är det övernattning. Då stannar du kvar till dagen därpå fram till kl Vid övernattningen är det även korvgrillning på kvällen. För varje läger skickas separat information ut någon vecka innan start så ni inte behöver ha några frågor eller funderingar över vad som gäller på just ert ridläger. DAGRIDLÄGER Lägret är för dig som har börjat galoppera på din ridlektion och upp till en mer avancerad nivå. På lägren har alla en egen häst och rider två pass om dagen. Vi har dressyr, hoppning, uteritt, terrängridning, teori och praktik, allt efter kunskapsnivå. Du kan även ta ryttarmärken, från ridborgarmärket till Svenska Ridsportförbundets märken. Vi har också roliga lekar och tävlingar. Om vädret är bra åker vi till Härslövsbadet och badar. Ta med regnkläder, anteckningsmaterial och ett par andra skor än ridstövlar. På övernattningen behöver du dessutom klädombyte, pyjamas, liggunderlag och sovsäck. Fickpengar till godis och ficklampa till spökrundan är uppskattat. Lägren avslutas med en tävling eller uppvisning. Det blir en mysig vecka med hästar och kompisar! Några läger har speciell inriktning. På hopplägret är det mycket fokus på markarbete och hoppning. Målet är att utvecklas mer och kunna tävla högre klasser på klubbtävling. För dig som rider i minst en G III och vill vara med om ett alldeles speciellt ridläger arrangerar vi ett terräng/uterittsläger. Här kommer alla goda hästoch ridkunskaper väl tillpass då vi har uteritter alla dagar och en riktig långritt sista dagen. Det är begränsat antal platser! Nyhet för 2015 är vårt fälttävlansläger. Detta läger är för dig som går i en hoppspecial och har gjort detta minst 2 år. Vi rider alla fälttävlansgrenarna, dressyr, banhoppning och inte minst terräng och blandar praktik med teori. Sista dagen åker vi iväg och rider en långritt i Saxtorpsskogen som avslutas med bad i havet. Först till kvarn, max antal plaster är 10st! RIDLEKIS Detta läger har vi för de minsta ryttarna som är 5-8 år kl Vi rider, leker och lär grundläggande hästkunskap med de små ponnyerna och ridlärare, stallvärdar och teoriledare. Dessutom bjuder vi på frukt och fika. På ridlekis kan man ta barnmärken. Ingen ridvana krävs så även mindre syskon är välkomna!

3 KVÄLLSKURSER Här erbjuder vi ett ridpass, en teorilektion och fika varje kväll mellan kl och Inriktning efter önskemål. I slutet av juli har vi en kurs för dig som vill hoppa men inte riktigt vågar, Våga hoppa kurs. Då blir det bomövningar och riktigt små hinder. Sedan har vi en spännande kurs i Working Eqitation i augusti. Tillsammans med hästen rider du olika roliga övningar som kräver både dressyr, teknik och speed. För dig som är intresserad av att lära dig hur man kan arbeta hästen från marken erbjuder vi en kurs i Tömkörning. Du kan ha med din egen häst eller köra med en skolhäst instruktör är Lotta Ringvall. KÖRKURS I två dagar för alla i familjen. Det blir körning, teori och fika kl med våra körhästar Fabian, Filippa, Skrållan och Simba. Du är vuxen eller minst 10 år. Prova hur det känns att åka bakom istället för att sitta på en häst!! Ett roligt prisvärt läger även för mamma och pappa!! PONNYALLSVENSKLÄGER För dig med egen ponny som satsar på att tävla med VKRKs lag i hoppning i ponnyallsvenskan Du som är intresserad av hopptävling med egen ponny är välkommen. Lägret börjar med 3 intensiva dagar på VKRKs anläggning med 1-2 ridpass och teori varje dag. Vi åker till terrängbanan i Annelöv och tränar på terränghinder. Alla deltar i Pay & Jumpen på onsdagskvällen och lägret avslutas med en långritt i havet. En helg i augusti åker vi till en gemensam lokal hopptävling där ridlärarna är med och coachar Viarparna. Det är begränsat antal platser. Din ponny bor i box på VKRKs anläggning. Strö ingår och foder tar du med själv. Lunch och fika till dig ingår. Gemenskap och laganda står på schemat! Vi hoppas att deltagarna kan träffas fler gånger inför allsvenskan men att denna vecka kan bli en bra kick off, ge mycket utveckling och en härlig gemenskap!

4 PONNYAKUTENLÄGER För dig som vill förstå din egna ponny lite bättre. Detta är Viarps egen Ponnyakuten! Ridlärarna tränar både dig och din ponny i hästkunskap, ridning och förbereder dig för att åka och tävla med din ponny. Ponnyn bor i box på VKRKs stall tillsammans med allsvenskeponnyerna. Strö ingår, ta med eget foder. Lunch och fika ingår till dig. Lägret börjar med 3 intensiva dagar på VKRKs anläggning med 1-2 ridpass och teori varje dag. På tisdagkvällen kommer en hemlig gästtränare. Alla deltar på Pay & Jumpen på onsdagskväll och därefter är det övernattning. Lägret avslutas med en långritt i havet. Vänta inte med att anmäla! TRÄNINGS/TÄVLINGSLÄGER För dig som har egen häst och vill ut och tävla. Du lär dig även hur det går till på en tävling utanför klubben. Vi går igenom de olika tävlingsmomenten hur en tävling ser ut och vad som förväntas av ryttaren och hästen på tävlingsplatsen. För dig som vill ta gröntkort under veckan har även möjlighet att göra detta till en extra avgift. Din ponny står uppstallad på anläggningen tillsammans med allsvenskeponnyerna. Strö ingår men övrigt foder tar ni med själva. Lunch och fika ingår till dig. Lägret börjar med intensiva dagar på VKRKs anläggning med 1-2 ridpass och teori varje dag. Alla deltar i Pay & Jumpen på onsdagskvällen och då är det även övernattning med spex på kvällen. På torsdags förmiddagen åker vi till Saxtorpsskogen och havet där lägret avslutas. Begränsat antal platser, först till kvarn! PONNYAKUTENLÄGER Med lektionshäst eller ponny har vi första veckan i augusti när hästarna har kommit hem från betet. Vi rider två pass om dagen. Du har en eller två hästar att ta hand om med olika problem för att lära dig att hitta olika lösningar i olika situationer som kan uppstå vid ridning och häst hantering. Det är samma tider som dag ridläger med övernattning. Ett kul läger med mycket praktik och där du lär dig hantera många olika hästar hela dagen! JUMP CAMP För dig med egen häst/ponny som redan har rutin på att tävla och vill utveckla din ridning och komma vidare i klasserna. Du tränar dressyr, markarbete och hoppning för både våra egna ridlärare och tränare utifrån. Målet är att komma framåt i din utbildning med hjälp av skickliga tränare. Ridningen sker i små grupper och mycket individuell träning. Din häst bor i box på VKRKs anläggning där strö ingår. Övrigt foder medtages. Lunch och fika till dig ingår. Det blir intensiva dagar med 1-2 ridpass, föreläsningar, clinics, studiebesök och praktik. Se till att du och din häst är i god kondition! Välkommen till ett givande läger!

5 DRESSAGE CAMP För dig med egen häst/ponny där hela upplägget går i dressyrens tecken. Du tränar bl a sits, form och rörelser både för våra egna ridlärare och tränare utifrån. Målet är att utveckla din ridning så mycket som möjligt. Ridundervisningen sker i små grupper med mycket individuell träning. Om du vill kan din häst bor i box på VKRKs anläggning där strö ingår. Övrigt foder medtages. Lunch och fika till dig ingår. Det blir intensiva dagar med 1-2 ridpass, föreläsningar, clinics, tömkörning och praktik. På torsdagkvällen är det Pay & Ride. Se till att du och din häst är i god kondition! Välkommen till Dressage Camp! PROVA-PÅ-RIDNING För dig som vill prova på att rida har vi två tillfällen inför terminsstarten. Det är den 29 juli och 16 augusti kl Anmäl via mail eller telefon! HYR HÄST Varmt välkommen till en heldag i stallet där vi mockar, pysslar, rider och mycket mer! Du får känna på hur det är att ha en egen häst. För dig som kan galoppera. Välj 30, 31 juli eller 14 augusti! OBS! Det är ett begränsat antal platser till varje kurs/läger! Först får plats! Anmälningsavgift är 300 kr till respektive läger och betalas i samband med anmälan. Du som anmäler innan den 1 april får 200 kr i rabatt på lägeravgiften (gäller ej ridlekis)! Resterande del av avgiften ska vara oss tillhanda senast den 31/5 (juniläger) och den 30/6 (juliläger) och 15/7 (augustiläger) på bankgiro nr: Den 1/6, 1/7 respektive 16/7 går inte betald lägeravgifts plats vidare till reservintagna elever. Glöm inte att skriva ut namn och adress. Lägeravgiften återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg. Välkomna till en hästig sommar på Viarp!

6 Inkommit datum 2015 Härmed anmäler jag mig till läger/kurs: Datum: Jag rider i grupp: Dag och tid: Jag önskar häst 1:a 2:a 3:e Namn Adress Medicin eller dylikt Postnr. E-post Tel Anmälningsavgift 300:- Personnr. Jag får åka bil till Härslövsbadet och bada med ridskolan. Jag kan simma Jag kan inte simma Målsmans underskrift Tel.nr. till målsman under lägret:

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2016 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr SOMMAR I VIARP 2013 Hej alla hästvänner! Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2017 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2018 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Välkommen på sommaraktivitet 2019 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år JUNI PONNY 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år 2. On 18/6 T0 19/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för

Läs mer

Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening

Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening På Ryttargården tar vi emot elever på alla nivåer från nybörjare till tävlingsryttare. Vårt motto är att erbjuda en hög kvalité på ridutbildningen med utbildade

Läs mer

Välkommen till Stora Ekeby Ridklubb

Välkommen till Stora Ekeby Ridklubb Välkommen till Stora Ekeby Ridklubb PONNYKURSER 1. Må 18/6 - Ti 19/6 2 dagars läger 1 400 kr ( 2 dagars ponny kurs för Hanna Nivår: Ponnyryttare som rider själva och just har påbörjat galoppen 2. On 20/6

Läs mer

Kongahälla Ridsällskap

Kongahälla Ridsällskap Kongahälla Ridsällskap Nyhetsbrev juni 2015 Terminen närmar sig med stormsteg sitt slut. Vi vill först av allt tacka alla våra fantastiska, lojala medlemmar för denna termin som inte riktigt blev som vi

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE HÖSTEN 15 - VÅREN 16 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften) HÖSTTERMINEN 2016 När börjar vi? Vi startar vecka 33 och slutar vecka 50. På höstlovet utgår de ordinarie ridlektionerna? Sammanlagt er på terminen.är det 21 stycken lektion Vad kostar det? Vi har två

Läs mer

Kursprogram Golfträning 2014

Kursprogram Golfträning 2014 Kursprogram Golfträning 2014 Välkommen till årets kursprogram på Åda Golf & Country Club. Jag hoppas programmet kommer att inspirera dig till att börja träna golf och att du tar chansen att tillsammans

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med.

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med. Travskolans utbud Vi på travskolan har ett stegvist lärande för att vi på bästa sett ska kunna hjälpa eleven att nå sin dröm. Vi har kurser från 4 år och uppåt med ett stort utbud av olika kurser. Läs

Läs mer

Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap

Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap Vem gör vad? Enskede Ridskola Hästar Ridinstruktörer Stallpersonal Anläggning & utrustning Allt som krävs för att erbjuda och genomföra ridlektioner

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

STUDIEPLAN. Pedagogik för ridlärare STRÖMSHOLMSMETODEN

STUDIEPLAN. Pedagogik för ridlärare STRÖMSHOLMSMETODEN STUDIEPLAN Pedagogik för ridlärare STRÖMSHOLMSMETODEN Boken Pedagogik för ridlärare passar bra att läsa i studiecirkel. Därför har vi sammanställt en studieplan med diskussionsfrågor för varje kapitel.

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

Medlemsblad Nr 1 2009

Medlemsblad Nr 1 2009 Medlemsblad Nr 1 2009 2009-03-30 Vår nya ordförande... Särskilt intressanta artiklar: Foderanläggning registrera dig hos Jordbruksverket. Aktiviteter och gemenskap, utveckla dig och din häst. B-vitamin

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

Marknad & Sponsring Emmelie Johansson Marknadschef, SvRF

Marknad & Sponsring Emmelie Johansson Marknadschef, SvRF Marknad & Sponsring Emmelie Johansson Marknadschef, SvRF Vilka är era största intäktskällor? Intäktsmöjligheter Tävlingar Clinics Almanacka Lotter Programridning Sponsring Agenda Vad är sponsring? Vilka

Läs mer

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA LÄGER 1 - Pannkakslägret HELDAGSLÄGER i 5 dagar TID Måndag Fredag (22-26/6) kl. 8.30-16.00 RIDNING 2 pass per dag i delad grupp. Dressyr, hoppning, barbacka, uteritt mm. Ridningen anpassas efter nivå så

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

SKEPPISUTBILDNING 2013

SKEPPISUTBILDNING 2013 SKEPPISUTBILDNING 2013 Hej medlem! Du får det här brevet eftersom du har varit deltagare på våra läger, och nu har blivit tillräckligt gammal för att söka till årets skeppisutbildning. Skeppisutbildning

Läs mer

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem.

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem. 1 (6) 2013-01-22 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (6) Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås Torsås kommun Sportlov 2012 20-26 februari Program Det är något alldeles speciellt med Sportlov. Ett lov då det erbjuds så mycket trevliga aktiviteter. Det är bara att välja! Testa något nytt eller ägna

Läs mer

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011

DRESSYRALLSVENSKAN DIVISION 2 PONNY 2011 1 1. Tidpunkt och indelning: Tävlingen genomförs under oktober-november. Skåne delas i grupper så att antalet blir ca 7-8 lag/grupp. 2. Anmälan och avgifter: Anmälan ska vara Skånes RF tillhanda senast

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef.

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef. Barnkörläger 2015! Nu är det dags igen för barnkörläger på Wilhelmsberg! 13-16 augusti äger lägret rum och vi som är ledare hoppas och tror att det kan bli en fantastisk upplevelse! Över 100 barn och ledare

Läs mer

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy!

Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Kursprogram våren 2016 Varmt välkomna till en ny säsong med Barsebäck Golf Academy! Vårens kursprogram innehåller såväl nyheter som gamla godbitar allt för att det ska passa så många som möjligt. Vid ev

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Sommar, sommar & sol. Aktuellt

Sommar, sommar & sol. Aktuellt Sommar, sommar & sol Värme, sommar och sol! För många av er stundar snart ett sommarlov kan jag tro. Se då till och njut på allra bästa sätt! Är man kanin tror jag just nu att det bästa i livet är dagarna

Läs mer

Lundabygdens Prova På IF

Lundabygdens Prova På IF Lundabygdens Prova På IF bjuder in till: Sommar Under hela sommaren i Lund! Sportcamp - Mer än bara Idrott! Med sportcamp samt temaveckor i fotboll, parkour & basket. Sida 2 Lundabygdens Prova På IF -

Läs mer

HIPPOLOGER MED EXAMEN FRÅN 2-ÅRIGA HIPPOLOGPROGRAMMET RIDLÄRARE/STALLCHEF. Välkomna att söka till SENARE DELEN AV HIPPOLOG KANDIDATPROGRAM 2013/2014

HIPPOLOGER MED EXAMEN FRÅN 2-ÅRIGA HIPPOLOGPROGRAMMET RIDLÄRARE/STALLCHEF. Välkomna att söka till SENARE DELEN AV HIPPOLOG KANDIDATPROGRAM 2013/2014 HIPPOLOGER MED EXAMEN FRÅN 2-ÅRIGA HIPPOLOGPROGRAMMET RIDLÄRARE/STALLCHEF Välkomna att söka till SENARE DELEN AV HIPPOLOG KANDIDATPROGRAM 2013/2014 Hippolog kandidatprogram åk 3 som påbyggnad på hippologexamen

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

Juniorverksamhet 2016

Juniorverksamhet 2016 Juniorverksamhet 2016 Målet med vår juniorverksamhet är att det ska vara roligt, lekfullt, träffa kompisar och lära sig golf. Vi har många olika aktiviteter för ungdomarna att vara med på. Vi vill att

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 0-6 år 7 3 7-12 år 60 7 13-20 år 95 6 21-40 år 67 13 40 > 50 26 279 55 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Övriga

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex 2008 Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem sex Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med

Läs mer

Medlemsenkät 2015. Bakgrund lyssna på medlemmarna

Medlemsenkät 2015. Bakgrund lyssna på medlemmarna Medlemsenkät 2015 Medlemsenkät 2015 Bakgrund lyssna på medlemmarna Vi vill locka ännu fler medlemmar till vår klubb. För att lyckas med detta arbete behöver vi din hjälp! Vi hoppas att du vill fylla i

Läs mer

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963

Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Hemvist Hallon och Lingon tel. 08-508 21 961 Hemvist Blåbär och Smultron tel. 08-508 21 962 Kök tel. 08-508 21 963 Förskolechef Kerstin Fagerström Clarin Tel. 508 21 840 kerstin.fagerstrom-clarin@stockholm.se

Läs mer

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 I helgen var det ett dressyr meeting för ponnyekipage i Strängnäs. Ett meeting är när en tävling håller på i två eller flera dagar och man stannar kvar på

Läs mer

Tävlingsreglemente för SAM

Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente för SAM Tävlingsreglemente av år 1989 för Svenska Akademiska Mästerskapen i dressyr och hoppning (SAR SAM-TR). Reviderade 21 april 2002 Tävlingsreglementets tillämpning: Mom 1 Styrelsen

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med mamma

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016

STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 STAND UP PADDLING & YOGA PÅ RÅGSKÄR I STOCKHOLMS YTTERSKÄRGÅRD MED RUNMARÖ SUP & YOGI PAL 20-21/8 & 27-28/8-2016 Långt ut i Stockholms unika ytterskärgård, i Bullerö naturreservat, ligger ett litet torp

Läs mer

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2016/2017 (Steg 1 av 3)

ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2016/2017 (Steg 1 av 3) 1 av 6 ANSÖKAN TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA 2016/2017 (Steg 1 av 3) Välj kurs:! PRAKTISK FILMUTBILDNING HT2016/VT2017 (grundkurs) Plats för! PRAKTISK FILMUTBILDNING HT2016/VT2017 (fördjupningskurs) foto foto

Läs mer

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM?

Vad händer när man dör? Behövs jag? Hur började allting? VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? VAD HANDLAR KONFIRMATION OM? Konfirmation 2016 VARFÖR SKA JAG KONFIRMERA MIG? Brukar du fundera kring kärleken, livet, Gud, döden, framtiden, sex, vänskap, sorg och glädje? Vill du prata om det med andra? Då kan konfirmation vara

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

Kultur och fritid informerar. Uddevalla 2014

Kultur och fritid informerar. Uddevalla 2014 Kultur och fritid informerar Sommarlov! Uddevalla 2014 1 BAD Välkommen till Kultur och fritids badplatser! Bjursjön Lindesnäs Bodele Mollön (handikappanpassad) Gullmarsberg Saxenhof Hällebäck Skeppsviken

Läs mer

KUNSKAPS. Dra nytta av. VÄLDOFTANDE» livet med häst

KUNSKAPS. Dra nytta av. VÄLDOFTANDE» livet med häst VÄLDOFTANDE» livet med häst Att övning och erfarenhet ger färdighet är inget nytt, eller hur? Gör ett test; lägg ihop alla år av hästkunskap, stallbestyr och ridlektioner som du och dina stallkamrater

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

För alla 2014. En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53

För alla 2014. En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53 För alla 2014 En undersökning om barns och ungas hälsa av Landstinget Sörmland. För alla.indd 1 2014-01-13 09:01:53 För alla.indd 2 2014-01-13 09:01:53 Frågor om dig och din familj Sätt ett kryss på varje

Läs mer

Påsklov! www.ronneby.se/ung

Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalog 2013 Hejsan! Du håller just nu 2013 års påsklovskatalog i din hand. Vad tiden går snabbt, nyss var det Sportlov! Vi hoppas att just du ska hitta något som kan

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Översikt kurser och läger 2016

Översikt kurser och läger 2016 Översikt kurser och läger 2016 I anslutning till vårterminen: 18/6-21/6 1. Ponnyläger med övernattning, 4 dagar, nivå från Märke 3. 18-19/6 2. Dressyrkurs på häst för både lektions- och privatryttare.

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

KONST I KVARN 2016. Varje konstnär ansvarar för egen försäkring av sin konst.

KONST I KVARN 2016. Varje konstnär ansvarar för egen försäkring av sin konst. KONST I KVARN 2016 24:e sommaren i rad Konst hela sommaren i unik miljö i en gammal kvarnbyggnad vid Vindelälvens strand. Ca 15000 besök varje sommar. En utställning med bildkonstnärer och bildskapare.

Läs mer

Barn och föräldrar våren 2016

Barn och föräldrar våren 2016 Barn och föräldrar våren 2016 Svenska kyrkan i Partille Kom som du är! Små och stora, barn och vuxna - vi hoppas att ni känner er välkomna att besöka någon av våra kyrkor. Här finns mycket att välja på

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

PRAOBLANKETT. Vecka 15 & 16 för elev i årskurs 8 på Hagalidskolan i Staffanstorp. Ifylles av eleven och lämnas till handledaren på företaget:

PRAOBLANKETT. Vecka 15 & 16 för elev i årskurs 8 på Hagalidskolan i Staffanstorp. Ifylles av eleven och lämnas till handledaren på företaget: PRAOBLANKETT Vecka 15 & 16 för elev i årskurs 8 på i Staffanstorp Ifylles av eleven och lämnas till handledaren på företaget: Namn: klass: Telefon: E-post: Vårdnadshavare: Telefon vårdnadshavare: Detta

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Om vår ungdomssektion Levad.

Om vår ungdomssektion Levad. Om vår ungdomssektion Levad. Ryttarkamraterna i Finspångs ungdomssektion heter Levad. Och består just nu utav 9 stycken sköna och glada tjejer mellan 15-22 år. Det vi håller på med är att skapa en gemenskap

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente

Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente Domarkommittén Artikel 1 Syfte Syftet med domarreglementet är att alla domare skall kunna arbeta efter samma regler och avtal på alla tävlingar

Läs mer

2-årig Fördjupningskurs/ lärarutbildning i Iyengar Yoga med Monica Haar 2012, 2013

2-årig Fördjupningskurs/ lärarutbildning i Iyengar Yoga med Monica Haar 2012, 2013 2-årig Fördjupningskurs/ lärarutbildning i Iyengar Yoga med Monica Haar 2012, 2013 Iyengar Yogacenter i Stockholm, kommer att starta en 2-årig fördjupningskurs i Iyengar Yoga med Monica Haar, Certifierad

Läs mer

Välkommen till Ale kulturskola!

Välkommen till Ale kulturskola! Välkommen till Ale kulturskola! Ale kulturskola erbjuder undervisning i estetiska ämnen och undervisar nybörjarelever såväl som elever som vill fortsätta att fördjupa sig inom ett konstnärligt område.

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

Grupper och kurser 2016

Grupper och kurser 2016 Barn- och ungdomshabiliteringen Landstinget i Värmland Grupper och kurser 2016 1 På Barn- och ungdomshabiliteringen arrangerar vi flera grupper och kurser. Dessa vänder sig till dig som har kontakt med

Läs mer

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen

Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Höstprogram 2016 Du vet väl att vi finns på Facebook och hemsidan: www.aafm.se Här hittar du de senaste nyheterna som rör föreningen Välkommen till Astma och Allergiföreningen i Malmö Adress: Falkmansgatan

Läs mer

TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare!

TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare! TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare! RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även

Läs mer

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö.

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Tack för din anmälan Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Vi bifogar nya inbetalnings kort för resterande avgift med denna folder. Miniorscouter får ett inbetalningskort på

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Fritidsprogram våren 2016

Fritidsprogram våren 2016 Fritidsprogram våren 2016 Hej, Välkomna till vårens Fritidsprogram! Fritidsprogrammet finns även på internet: www.kavlinge.se Där kan du också gå in lite då och då under våren kan komma in nya danser/aktiviteter

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se Svennis Cup 3-5 augusti 2012 Torsby www.svenniscup.se För vår del var Svennis Cup perfekt och låg helt rätt i tiden. Vi fick ett bra tillfälle att spela ihop vårt gäng och få bra matcher inför Kommunal

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet! Adress: Nybovägen 3 på Frösön. Entré på översidan av sporthallen och sedan går ni en trappa ner. Där finns damernas omklädningsrum på vänster sida

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - båtkollo

Ansökan om projektbidrag - båtkollo KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN T JÄNSTEUTLATANDE DATUM DIARIENR 2014-03-13 KFN-2014/94.38? SIDA 1 (2) HUDDINGE KOMMUN HANDLÄGGARE Wessleln, Mats 08-53531737 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND FACKLIGA STUDIER Våren 2012 ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND Uppdaterad 2012-02-09 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan Information kring fackliga studier våren 2012 3 Facklig introduktion

Läs mer

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant Översikt (mer info om varje kurs hittar ni nedanför): 27-29 dec: 13.00-15.15 Träningsläger J4+tävlingsgrupp +halvfodervärdar 6 st 950:- 14.30-16.30 Ridläger för de minsta barnen 11 st 600:- 16.00-17.15

Läs mer