(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)"

Transkript

1 HÖSTTERMINEN 2016 När börjar vi? Vi startar vecka 33 och slutar vecka 50. På höstlovet utgår de ordinarie ridlektionerna? Sammanlagt er på terminen.är det 21 stycken lektion Vad kostar det? Vi har två olika terminsavgifter. A: 30 minuters lektion 3700 kronor B: 45 minuters lektion 4350 kronor (Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften) Regler vid betalning av terminsavgift Det finns möjlighet att delbetala sin terminsavgift om man meddelar detta innan fakturorna skickas ut. Om man vill ha delbetalning tas en administrationsavgift på 100 kronor ut per faktura. När fakturan på terminsavgiften är inbetald är man garanterad en plats! Inbetalningen och platsen är bindande vilket betyder att ingen återbetalning av terminsavgiften görs oavsett om man börjar kursen eller ej. Skulle man av någon anledning sluta under terminen gång, återbetalas inte någon terminsavgift. När får jag bekräftelsen? Ett om vilken dag och tid ert barn rider kommer att skickas ut senast i mitten av vecka 32

2 Information till våra elever på Körlinge Ridcenter! Behöver vi anmäla oss på nytt vid varje termin? Nej det behöver ni inte. De elever som redan rider hos oss får automatiskt en plats till nästkommande termin. Meddela oss om ni inte vill ha platsen kvar. Som vanligt behåller de eleverna som redan rider hos oss samma veckodag de har, men eftersom barnen utvecklas i olika takt så kan det hända att vi vill passa på att flytta om i grupperna, detta för att få en så jämn nivå som möjligt. När börjar barnen rida 45 min? När barnen ridit minst tre terminer och/eller är redo att påbörja galopp, finns det möjlighet att rida 45 minuters lektionspass. Vi har för närvarande 13 stycken 45 minuters grupper, vilket blivit mycket bra för de barnen som är mogna för ett längre ridpass. Om det känns aktuellt för ert barn kan ni tillsammans med instruktören komma fram till ett beslut. Observera då att terminsavgiften övergår till den högre. Vi önskar oss att få rida på en annan veckodag, hur gör vi? Att byta dag, få rida i samma grupp som ett annat barn, eller att få till det så ett syskon kan rida i anknytning till lektionen är alltid något man kan önska och vi kan försöka ändra till. Det viktiga är att ni, så fort som möjligt, framför det via ett . Vi tittar på önskemålet och meddelar er så fort som möjligt. Vårt barn rider miniterminen på fredagar. Hur gör vi för att hon/han ska få fortsätta på era ordinarie ridlektioner? a oss era önskemål om dag eftersom vi bara har minitermin på fredagar och den är för nybörjare. Se nedan på vilka dagar vi har ponnyridning.

3 Vårt barn kommer inte att fortsätta nästa termin, hur gör vi? Om ni redan nu vet att ert barn ska ta ett uppehåll eller inte kommer att fortsätta, behöver ni säga upp er plats i god tid. Vi är måna om att få till bra grupper och behöver så fort det går få veta om det kommer bli en plats ledig. Det är svårt att fylla på med en plats i en befintlig grupp vid sena återbud eftersom grupperna ska vara homogena. Jag tycker att mitt barn behöver en lättare/svårare grupp. Vi ser mycket under lektionstid, men ni känner era barn bäst och vi uppmuntrar er därför att berätta vad barnen säger hemma. Är de rädda och ofta spända vid sin lektion? Eller vill de ha mer utmaning? Vi har många grupper med varierande nivåer att välja emellan, så det ska inte vara något problem att hitta rätt. Tveka inte att diskutera detta med barnets instruktör redan nu! Börjar mitt barn att bli för stor? Vi har flest B-ponnyer för att kunna erbjuda de lite större barnen möjligheten att få rida kvar hos oss. Men för att det ska fungera inom grupperna med hästbyte, så behöver vi ändå sätta en gräns på storleken på ryttaren. Väger ditt barn 38 kilo eller mer och/eller är 150 cm lång redan nu, behöver ni planera för att byta ridskola till hösten. Ta upp frågan med er instruktör om ni har funderingar. När ska vi vara på plats inför ridlektionen? Kom gärna en stund innan lektionen börjar. Det kan vara en viktig mental förberedelse för många barn att få titta en stund på hästarna. Om vi har skrivit att lektionen börjar t ex kl bör ni vara på plats minuter före. Vi vill gärna att det finns tidsutrymme till att få på hästarna sadel och träns, leda in hästen i ridhuset och göra i ordning stiglädren så att allt är klart för uppstigning till kl För de övriga ridande bör man vara min innan sin lektion. Byte av häst, kontroll av sadelgjorden samt på- och avstigning är en del av ett ridpass. För att detta inte ska ta för långt tid, ska ni föräldrar hjälpa till med att barnet kommer snabbt fram till den hästen hon/han ska ha. Hjälpa till att korta/länga stigläder och allmänt se till att barnet är redo för att börja undervisning.

4 Kom till lektionen i god tid! Det måste finnas tid för barnen med toalettbesök, få på all sin utrustning innan lektionstid börjar och att hinna ta in er ponny ifall den är kvar i stallet. Vilka dagar och tider har ni lektioner? Måndagar Tisdagar Onsdagar Torsdagar Lördagar Söndagar Vad händer om mitt barn missar en lektion? Körling Ridcenter är en av få ridverksamheter som tillämpar igenridning. Det betyder att man kan rida igen sin frånvaro om den anmäls senaste 24 timmar innan aktuell lektion. Igenridning bokas endast på avbokad plats och måste ske under samma termin. Det finns i regel flera återbud i veckan att kunna använda. All form av återbud ska anmälas till ridläraren. Under lektionstid besvaras inte telefonsamtal, skicka då meddelandet via SMS. Om återbudet sker 24 h innan, föredrar ridläraren att det går via . I början av terminen skickar vi ut mer utförlig information om hur man bokar en igenridningsplats. Ansvaret ligger hos föräldern att kontakta instruktörerna och höra om det finns något återbud. Vänta inte tills slutet av terminen. Utöver att ni får möjlighet att rida igen, är vi mycket tacksamma för att ni meddelar återbud när ni får förhinder, då det underlättar för alla, inte minst för hästarna då de inte behöver att göras i ordning i onödan. Kan man boka privatlektioner på era ponnyer? I mån av tid, erbjuder vi privatlektioner. Det kan vara ett bra tillfälle för era barn att komma och träna extra på t.ex. galoppfattningar, sits och balans, eller jobba med något moment eller ponny som man blivit osäker på.

5 Pris per lektion för en elev är 400 kronor. Vid grupp på tre barn eller fler är priset per lektion och elev 350 kronor. Gör förfrågan om bokning av privatlektion via . Allmän information till våra nya elever: Vi vill börja rida hos er, hur gör vi? Till hösten kommer vi ha plats att ta emot nya elever! Skicka en intresseanmälan till vår . Titta på websidan under fliken Ponnyridning och intresseanmälan där ser ni vilka dagar vi erbjuder lektioner. Får ni sedan en faktura, betyder detta att vi har en plats i en eller flera lämpliga grupper på någon av de dagarna som ni har önskat er. Intresseanmälningar inkommer fram till veckan innan terminen börjar, vilket gör att vi kan behöva göra ändringar in i det sista och vill inte gå ut med denna information förrän det är helt klart. Behöver ni av någon anledning veta tidigt vilken dag/tid det blir, kan ni höra av er till oss. Vi hoppas att alla kan var tålmodiga och vänta på beskedet med vilken dag/tid som skickas ut veckan innan terminen börjar. Om du har frågor och undrar över något så skriv ett mejl eller ring oss! Betalningen av avgiften ska erhållas för att behålla en plats. Vad har ni för upplägg på lektionerna? Ridlektionen är på 30 minuter (nybörjare) respektive 45 minuter. Vi utgår från att barnet rider samma häst fyra gånger. Men ibland måste ridläraren byta hästar av olika anledningar, som tex vid skada eller många avbokade elever. Detta beror på att hästarna ska gå ungefär lika många lektioner var. Då varierar vi med inriktning på dressyr, markarbete, hoppning och uteritt. Vi har även ett teoripass under terminen. Hur många barn rider i varje grupp? Vi har maximalt sex barn i varje grupp. Detta för att ha så jämna grupper som möjligt för att barnen ska få bäst förutsättningar att inte bara lära sig att rida utan ha roligt också!

6 Behöver varje barn en ledare? Ja, för de barn som inte galopperar själva, ska det alltid finnas någon som kan leda barnet vid varje ridtillfälle. Eftersom våra elever är relativt små, är det en förutsättning för att barnen ska kunna känna sig trygga och utvecklas. Vi förväntar oss inte att ledarna är hästkunniga och därför ger vi tydliga instruktioner kring hur man bäst kan stötta barnet under sitt ridpass. Föräldrar/ledare bör ha skor som tål att springas i och kan hantera lera och vatten mm. Går det för min son att rida med sin kompis som har ridit 3 terminer längre än vad han har? När vi gör gruppindelningen försöker vi att ta hänsyn till dels era önskemål om veckodag, tid och ridkompisar, men främst att hitta en lagom nivå för barnet. Det är viktigt att nivån är rätt, inte för lätt, men ej heller för svår. Därför finns det en risk att skillnaden i rid nivå är för stor och i detta fall, kommer vi föreslå olika grupper. Vilken utrustning behöver vi? Vi har hjälmar och skyddsvästar att låna. Det är inte nödvändigt att köpa riktiga ridkläder från början. Det som är viktigt att ha med sig är: 1. Stövlar eller kängor med klack (det ska vara slätt på ovansida för det ska inte fastna på stigbygeln). 2. Mjuka långbyxor, utan skarpa sömmar (förhindrar skavsår). Shorts får EJ bäras under ridning. 3. Tröja eller jacka utan luva (säkerhetsskäl). 4. Tröja med lång ärm. Linne får EJ bäras under ridning. 5. Långt hår skall sättas upp med snodd (ej hårda spännen) och luggen ska bort från ögonen (säkerhetsskäl).

7 Med vänlig hälsning Körlinge Ridcenter Marie Johansson ridskolchef

Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening

Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening Utbildningsplan Vimmerbyortens ryttarförening På Ryttargården tar vi emot elever på alla nivåer från nybörjare till tävlingsryttare. Vårt motto är att erbjuda en hög kvalité på ridutbildningen med utbildade

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE HÖSTEN 15 - VÅREN 16 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap

Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap Välkomna till Enskede Ridskola & Enskede Ridsällskap Vem gör vad? Enskede Ridskola Hästar Ridinstruktörer Stallpersonal Anläggning & utrustning Allt som krävs för att erbjuda och genomföra ridlektioner

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs baby- och minisim på Sollidenbadet! Adress: Sollidenvägen 64A (Skulle entrén och/eller korridoren vara låsta är koden för att komma in 1719). När ni kommer in genom huvudentrén

Läs mer

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Inför klubbens årsmöte 2014 så motionerade jag om tillgänglighet till RC:s ridhus och avgifter för anläggningskortet. Hur blev det

Läs mer

TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare!

TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare! TEMADAGAR vt-12 Sex temadagar Gå på så många du vill Teori för ridskoleryttare! RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även

Läs mer

STUDIEPLAN. Pedagogik för ridlärare STRÖMSHOLMSMETODEN

STUDIEPLAN. Pedagogik för ridlärare STRÖMSHOLMSMETODEN STUDIEPLAN Pedagogik för ridlärare STRÖMSHOLMSMETODEN Boken Pedagogik för ridlärare passar bra att läsa i studiecirkel. Därför har vi sammanställt en studieplan med diskussionsfrågor för varje kapitel.

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Kongahälla Ridsällskap

Kongahälla Ridsällskap Kongahälla Ridsällskap Nyhetsbrev juni 2015 Terminen närmar sig med stormsteg sitt slut. Vi vill först av allt tacka alla våra fantastiska, lojala medlemmar för denna termin som inte riktigt blev som vi

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga.

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga. NYHET! Introduktionskurs under en halvdag För dig som vill ha en kort, men ändå gedigen introduktion i iyengaryoga. Du lär dig grunderna, så du sedan kan fortsätta på nivå 1 2, om du önskar. Kursen består

Läs mer

Kursutvärdering. Samhällskunskap A

Kursutvärdering. Samhällskunskap A Samhällskunskap A Läsåret 9-1 Läsåret 9-1 8 6 4 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Mitt första inryck av denna kurs var: Mycket bra 6 29 Bra 14 67 Dåligt 1 5 Mycket dåligt - - Antal EAS:. Antal

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 60 min och består av en halvtimme ridning med vuxen som ledare och en halvtimme teori. Vart

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

Matematik på NV, NS, TE och SMBP

Matematik på NV, NS, TE och SMBP Matematik på NV, NS, TE och SMBP I samtliga av ovanstående program är matematik viktigt. Eleverna har fyra mattepass i veckan på dessa program. Till varje klass har vi en gemensam planering så att eleverna

Läs mer

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb

Gruppspelsregler. Enskede Lawn Tennisklubb 1 Gruppspelsregler Enskede Lawn Tennisklubb Februari 2009 ENSKEDE LAWN TENNIS KLUBB SOCKENVÄGEN 290 120 40 ÅRSTA TEL: 08-81 90 70 E-MAIL: eltk.tennis@tele2.se www.eltk.se bankgiro: 5242-7945 org.nr 802011-8827

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 45 min och består av en hälft ridning med vuxen som ledare och en hälft teori. GRUND2KURS Här

Läs mer

Skoltaxi inom Piteå kommun

Skoltaxi inom Piteå kommun Skoltaxi inom Piteå kommun Till dig som har blivit beviljad skolskjuts Skoltaxi Piteå kommun 1 Gå till hållplatsen Var i tid Vänta på bilen Välkommen till skoltaxi Vi på skolskjutsteamet har tillsammans

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Storsjöbadet! Adress: Krondikesvägen 95A LEKTIONSTILLFÄLLEN På Storsjöbadet simmar vi nedanstående datum under hösten. Notera dessa noga. Måndagar: 31/8, 7/9, 14/9,

Läs mer

KUNSKAPS. Dra nytta av. VÄLDOFTANDE» livet med häst

KUNSKAPS. Dra nytta av. VÄLDOFTANDE» livet med häst VÄLDOFTANDE» livet med häst Att övning och erfarenhet ger färdighet är inget nytt, eller hur? Gör ett test; lägg ihop alla år av hästkunskap, stallbestyr och ridlektioner som du och dina stallkamrater

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Östbergsbadet! Adress: Nybovägen 3 på Frösön. Entré på översidan av sporthallen och sedan går ni en trappa ner. Där finns damernas omklädningsrum på vänster sida

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 15 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Ellinor Rasmusson Steg 3 Svensk Galopp. Startboxträning. Ellinor Rasmusson 2012-10-11

Ellinor Rasmusson Steg 3 Svensk Galopp. Startboxträning. Ellinor Rasmusson 2012-10-11 Startboxträning Ellinor Rasmusson 2012-10-11 1 Inledning Jag har valt att skriva om startboxträning, då jag tycker att det är en viktig del av unghästarnas träning. Jag vill lära mig mer om det för att

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem.

Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg är ett samlingsbegrepp för verksamhet som erbjuds istället för förskola och fritidshem. 1 (6) 2013-01-22 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget 2 www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (6) Pedagogisk omsorg Pedagogisk omsorg

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

RÅD OCH ANVISNINGAR FÖR KVALITETSBEDÖMNING AV PONNYER 2014

RÅD OCH ANVISNINGAR FÖR KVALITETSBEDÖMNING AV PONNYER 2014 RÅD OCH ANVISNINGAR FÖR KVALITETSBEDÖMNING AV PONNYER 2014 Kvalitetsbedömningens syfte är att se till hästens anlag och hälsotillstånd, d.v.s. fungera som en varudeklaration. Ponnyer deltog för första

Läs mer

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2

Kursutvärdering Ämne: SO Lärare: Esa Seppälä/Cecilia Enoksson Läsåret 12-13 Klass: SPR2 8 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Hur var ditt första intryck av denna kurs? Mycket bra 6 21 Bra 21 75 Dåligt - - Mycket dåligt 1 4 EAS - - Antal EAS:. Antal svarande: 28. Mv: (Skala 1) = 78,57

Läs mer

Barns utveckling 5-9 år 3 Barns bild på ledaren 4 Projektet På Barns Vis 5 Vid ridlektion 5. Presentation av föreningarna 6

Barns utveckling 5-9 år 3 Barns bild på ledaren 4 Projektet På Barns Vis 5 Vid ridlektion 5. Presentation av föreningarna 6 INNEHÅLL REFERAT 2 INLEDNING 2 LITTERATURÖVERSIKT 3 Barns utveckling 5-9 år 3 Barns bild på ledaren 4 Projektet På Barns Vis 5 Vid ridlektion 5 MATERIAL OCH METOD 6 Presentation av föreningarna 6 RESULTAT

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual... 3 Att komma igång med skolrapport.se... 4 Varför

Läs mer

Örebro Fältrittklubbs utbildningsplan vid ridskolan i Karlslund

Örebro Fältrittklubbs utbildningsplan vid ridskolan i Karlslund Örebro Fältrittklubbs utbildningsplan vid ridskolan i Karlslund 5 gånger enligt särskild plan för respektive kategori Nybörjare - Skritt, de enklaste hjälperna, start och stopp. - Styra hästen. - De enklaste

Läs mer

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Litsbadet!

Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Litsbadet! Varmt välkomna till SK Ägirs simskola på Litsbadet! Adress: Nybyvägen 7, Vid Treälvsskolan. LEKTIONSTILLFÄLLEN På Litsbadet simmar vi nedanstående datum. Notera dessa noga. Tisdagar: 19/1, 26/1, 2/2, 9/2,

Läs mer

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant Översikt (mer info om varje kurs hittar ni nedanför): 27-29 dec: 13.00-15.15 Träningsläger J4+tävlingsgrupp +halvfodervärdar 6 st 950:- 14.30-16.30 Ridläger för de minsta barnen 11 st 600:- 16.00-17.15

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 695kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år JUNI PONNY 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år 2. On 18/6 T0 19/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för

Läs mer

Riddagbok för Lucky 2002-03

Riddagbok för Lucky 2002-03 Riddagbok för Lucky 2002-03 020919 Blev beordrad att vara med på lektion. Red på Lucky. Det gick alldeles utmärkt. Lyckades få honom att arbeta i rätt form i hela 45 min! Får mycket beröm av min ridlärare

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås

Sportlov 2012. 20-26 februari. Program. Torsås. Torsås Torsås kommun Sportlov 2012 20-26 februari Program Det är något alldeles speciellt med Sportlov. Ett lov då det erbjuds så mycket trevliga aktiviteter. Det är bara att välja! Testa något nytt eller ägna

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

Påsklov! www.ronneby.se/ung

Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklov! www.ronneby.se/ung Påsklovskatalog 2013 Hejsan! Du håller just nu 2013 års påsklovskatalog i din hand. Vad tiden går snabbt, nyss var det Sportlov! Vi hoppas att just du ska hitta något som kan

Läs mer

Höstlov vecka 44. Dagridläger. Fortsättning nedan

Höstlov vecka 44. Dagridläger. Fortsättning nedan Dagridläger Under höstlovet har du möjlighet att själv plocka ihop teori och ridning som det passar dig så du gör dina egna lägerdagar. Välj att bara vara med på teorin, bara rida eller att ha teori på

Läs mer

Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017

Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 Läsårsplan för morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 1 Morgon och eftermiddagsverksamheten i Västankvarns skola 2016 2017 Morgon och eftermiddagsverksamheten (eftis) i Västankvarns

Läs mer

SRG:s policy för HÄSTHÅLLNING

SRG:s policy för HÄSTHÅLLNING SRG:s policy för HÄSTHÅLLNING Policy gällande hästhållning är viktigt ur flera aspekter. Policyn syftar till att sätta hästens välbefinnande i centrum och lösa arbetsuppgifterna på ett sätt som är säkert

Läs mer

RÖD tennis tävling&lek

RÖD tennis tävling&lek Familjetennis Barn 5 år och yngre: HT (14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr VT(14 veckor) 1 tillfälle/vecka 595kr Man spelar 1 tillfälle i veckan. Tisdagar 17:15-18:00. Föräldrar ska komma ombytta med tennisskor

Läs mer

Välkommen till Åre Ridklubbs ryttaroch föräldramöte 2013-11-10

Välkommen till Åre Ridklubbs ryttaroch föräldramöte 2013-11-10 Välkommen till Åre Ridklubbs ryttaroch föräldramöte 2013-11-10 Elisabeth Hallbäck, nov 2013 AGENDA Presentation av Åre RKs ideella krafter och anställda Bakgrund Åre Ridklubb Åre Ridklubbs verksamhet idag

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

Plugga och må bra. Samtidigt.

Plugga och må bra. Samtidigt. Plugga och må bra. Samtidigt. Anna Broman Norrby, leg. psykolog - studenthälsovård Kaserntorget 11 B är studenternas företagshälsovård vid Chalmers och Göteborgs universitet www.akademihalsan.se - Telefon:

Läs mer

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Höst 2012. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Höst 2012 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅNDAG 13.00 14.15 Yoga, Fibromyalgi & RA** För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie V 40 16.45 18.15 Mjuk Yoga & Avspänning*

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista Ridskoleaktiviteter vårterminen 2019

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista Ridskoleaktiviteter vårterminen 2019 Botkyrka Ridsällskap Vårterminen 2019 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar Måndag den 7 januari

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 3 December 2013 Styrelsen informerar. Året går snart mot sitt slut och vi vill passa på att tacka alla ideella som hjälpt till att driva föreningen. Cafeterian har haft bättre/mer öppet detta termin

Läs mer

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Avresedatum: 2016 05 22 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur

Läs mer

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2

NKK. 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin. Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 NKK 2014:2 hälsar välkommen till en ny termin Kursinformation för Simskolegrupperna: Baddaren 1 Baddaren 2 Pingvinen 1 Pingvinen 2 Hajen 1 Hajen 2 Medley-Teknikskola Medley-Teknikskola Forts. Teknikskolor

Läs mer

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42

Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Information om Aptus bokning- och låssystem i Brf Göteborgshus 42 Vi har infört ett bokning- och låssystem från företaget Aptus för ökad säkerhet och tillgänglighet. Systemet innefattar tvättstuga, föreningslokal

Läs mer

Vanliga frågor och svar till dig som vårdnadshavare

Vanliga frågor och svar till dig som vårdnadshavare Vanliga frågor och svar till dig som vårdnadshavare Ansökan och turordning till förskola, familjedaghem och fritidshem När kan jag göra en ansökan till förskola eller familjedaghem för mitt barn? Du kan

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 14 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Vad tycker du om sfi?

Vad tycker du om sfi? Oktober 2012 Vad tycker du om sfi? Skolverket gör under hösten en stor undersökning om vad elever tycker om sin utbildning. Det är första gången undersökningen görs och resultatet kommer att användas till

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro?

DU ÄR. Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? DU ÄR Finns Gud? Vem är jag? Vad är kärlek? Vilken betydelse har mitt liv? Varför finns det krig? Vad är kristen tro? värd mer än GULD KONFIRMAND MALMÖ 2016-2017 GRATTIS DU FYLLER FJORTON! Tänk dig att

Läs mer

hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport

hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport hh.se/studentsupport goda råd för en hållbar studietid Studentsupport Till dig som är student Studietiden är för många en fantastisk tid med frihet, möjligheter och inspiration. Samtidigt innebär det ett

Läs mer

Vi hoppas att läsåret 2013-2014 blir ett trevligt läsår. I den här guiden hittar du nyttig information om studierna.

Vi hoppas att läsåret 2013-2014 blir ett trevligt läsår. I den här guiden hittar du nyttig information om studierna. HEJ ALLA MUSIKLEKSKOL- OCH INSTRUMENTGRUPPELEVER! Vi hoppas att läsåret 2013-2014 blir ett trevligt läsår. I den här guiden hittar du nyttig information om studierna. Musiklekskolans läsår omfattar undervisning

Läs mer

BG Swish

BG Swish Provgånger: De tre första lektionerna kallar vi för provgånger. De gångerna betalas kontant eller via Swish till nummer 123 147 52 19. Ange namn på ryttaren samt datum för lektionen vid betalning via Swish.

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Det ska vara ryttaren som tänker en tanke, ryttarens huvud som ger en signal till kroppen, ryttarens kropp som ger en signal till hästen, och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte

Verksamhetsplan 2015. Uteförskolan Totte Verksamhetsplan 2015 Uteförskolan Totte Den viktiga vardagen Alla barn ska få erfara den tillfredställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig vara en tillgång i gruppen

Läs mer

Handlingsplan för frånvaro

Handlingsplan för frånvaro Sjömarkenskolan F-6 Augusti 2014 Handlingsplan för frånvaro När träder handlingsplanen in? Vid Orosfrånvaro... då anmäld frånvaro överstiger något av följande kriterier: Ströfrånvaro överstigande 6 dagars

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

Vi har även många interntävlingar och kurser under terminen, håll ögonen öppna på hemsida, FB och anslagstavlan i stallet.

Vi har även många interntävlingar och kurser under terminen, håll ögonen öppna på hemsida, FB och anslagstavlan i stallet. Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2018 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar måndag den 13 augusti

Läs mer

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus

AFFÄRSPLAN. Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus AFFÄRSPLAN Av Josefin, Sophia, Olivia & Linus Innehållsförteckning Affärsidé s. 2 Företagsnamn och logotyp s. 2 Historia s. 2 Verksamhet & Aktiviteter s. 2 Utflykter s. 3 Logi s. 3 Kunder & Målgrupp s.

Läs mer

Åke Gustafsson 2013-10-07. www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool

Åke Gustafsson 2013-10-07. www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool Handläggare Datum Åke Gustafsson 2013-10-07 www.e-tool.se Användanamn: kalmarkommunadmin Lösenord: etool Förvaltningskontoret Barn- och ungdomsförvaltningen Adress Box 915, 391 29 Kalmar Besök Skeppsbrogatan

Läs mer

Feriepraktik 2016. information till sökande

Feriepraktik 2016. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik 2016 information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Nygatan 22, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Schema Vår 2014. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start

Schema Vår 2014. Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start Schema Vår 2014 Dagar Tider Pass & Kurser Vem kan komma? Nivå Inspiratör Start MÅN 17.00 18.30 Mjuk Yoga & Avspänning* För alla ingen yogaerfarenhet krävs 1 Jennie v 6 19.00 20.30 Dynamisk Hatha Flow*

Läs mer

Sommarlovskul! Ett samarbete mellan Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och föreningslivet i Torsås kommun

Sommarlovskul! Ett samarbete mellan Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och föreningslivet i Torsås kommun Sommarlovskul! Ett samarbete mellan Bildningsförvaltningen, Socialförvaltningen och föreningslivet i Torsås kommun För första gången erbjuder Torsås kommun ett sommarlovsprogram med aktiviteter för barn

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012

Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 Gemensamma bestämmelser för serier 2013 Uppdaterade 3/10 2012 A. Gemensamma bestämmelser B. Grenspecifika hoppserier C. Grenspecifika dressyrserier A. 1. Deltagare Alla klubbar inom Smålands Ridsportförbund

Läs mer

Välkommen till din förskola!

Välkommen till din förskola! Välkommen till din förskola! Furets förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan

Läs mer

Lathund för bokning av rum. Logga in på webkonto/hemsida. Hyres- och betalningsvillkoren.

Lathund för bokning av rum. Logga in på webkonto/hemsida. Hyres- och betalningsvillkoren. Lathund för bokning av rum Hur miljöeffektiva är organisationens stationära och bärbara datorer och skrivare? Vilken miljöeffekt och energibesparing ger miljömedvetet val av utrustning? Vilken konsolideringspotential

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

RIKTLINJER FÖR. tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidsverksamheten i Eksjö kommun. Fastställda av kommunfullmäktige 2014-06-17, xxx

RIKTLINJER FÖR. tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidsverksamheten i Eksjö kommun. Fastställda av kommunfullmäktige 2014-06-17, xxx RIKTLINJER FÖR tillhandahållande av plats inom förskole- och fritidsverksamheten i Eksjö kommun Fastställda av kommunfullmäktige 2014-06-17, xxx 2 / 9 Innehållsförteckning Ansökan... 4 Dygnet-runt-öppen

Läs mer

förskola och fritidshemsverksamhet

förskola och fritidshemsverksamhet Tillämpningsföreskrifter för Foto Stephan Berglund förskola och fritidshemsverksamhet TILLÄMPNINGSFÖRESKRIFTER FÖR FÖRSKOLA OCH FRITIDSHEM. Fastställd av Barn- och utbildningsnämnden 2007-10-10 Reviderad

Läs mer

Målsättningar & Kriterier

Målsättningar & Kriterier & HTKs kursverksamhet och kriterier FAMILJETENNIS 1 träningstillfälle/vecka Ca 3-5 år Lördagar 09:00-10:00 Familjetennis är en bra inskolning för både barn och föräldrar som vill testa på tennis. Här träffas

Läs mer

Reviderad 2013-11-11. Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Reviderad 2013-11-11. Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Reviderad 2013-11-11 Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem 2 3 Ansökan förskoleverksamhet och annan pedagogisk verksamhet Förälder och barn som är folkbokförda, på väg

Läs mer

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med.

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med. Travskolans utbud Vi på travskolan har ett stegvist lärande för att vi på bästa sett ska kunna hjälpa eleven att nå sin dröm. Vi har kurser från 4 år och uppåt med ett stort utbud av olika kurser. Läs

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

Beskrivning av skötaruppgifter vid Uppsala Ponnyklubb (poängordning)

Beskrivning av skötaruppgifter vid Uppsala Ponnyklubb (poängordning) Beskrivning av skötaruppgifter vid Uppsala Ponnyklubb (poängordning) 1 poäng Putsa sköthästens träns och martingal/inspänning Ta en svamp i sadelkammaren och fukta den och ta på lite sadeltvål. Putsa tränset

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd

VINBÄRSNYTT F-3 v.40 KALENDARIUM. 9/10 Skola och fritids stänger 15.45. 22/10 Föräldraråd. Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd KALENDARIUM 9/10 22/10 Föräldraråd Vecka 44 Höstlov Fritids öppet 13/11 Likabehandlingsråd 18/11 5/12 Föräldraråd 11/12 20/12 Julavslutning VINBÄRSNYTT F-3 v.40 Allmän information Sovmorgon Vinbärs elever

Läs mer

TRÄNARGUIDE. Mattekoden FLEX. www.flexprogram.org

TRÄNARGUIDE. Mattekoden FLEX. www.flexprogram.org TRÄNARGUIDE Mattekoden FLEX www.flexprogram.org 1 ATT TRÄNA MED MATTEKODEN Mattekoden är ett adaptivt webbaserat träningsprogram för intensivträning av centrala matematiska färdigheter. För att uppnå maximal

Läs mer

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA LÄGER 1 - Pannkakslägret HELDAGSLÄGER i 5 dagar TID Måndag Fredag (22-26/6) kl. 8.30-16.00 RIDNING 2 pass per dag i delad grupp. Dressyr, hoppning, barbacka, uteritt mm. Ridningen anpassas efter nivå så

Läs mer

Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg, inklusive barnomsorg på obekväm arbetstid. - Information till vårdnadshavare

Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg, inklusive barnomsorg på obekväm arbetstid. - Information till vårdnadshavare Styrdokument, regler 2015-02-17 Dnr UBN/2016:42 Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg, inklusive barnomsorg på obekväm arbetstid. - Information till vårdnadshavare Nivå: Utbildningsnämnden

Läs mer