Retendo Academic. Översikt. Planering. Dokumentet utgör en beskrivning av Retendo Academic för tjänsteplanering.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Retendo Academic. Översikt. Planering. Dokumentet utgör en beskrivning av Retendo Academic för tjänsteplanering."

Transkript

1 Retendo Academic Dokumentet utgör en beskrivning av Retendo Academic för tjänsteplanering. Översikt Retendo Academic är ett tjänsteplaneringssystem som utvecklats speciellt för högskolor och universitet, där tjänsteplanering är ovanligt komplexa delar i verksamheten. Retendo Academic säkerställer ett optimalt genomförande av alla uppdrag, samtidigt som det är mycket användarvänligt. Planering Grunden i Retendo Academic utgörs av en masterplan. I masterplanen planeras alla kurser, projekt och löpande linjeverksamheter. I Retendo Academic benäms allt som uppdrag och uppdragets typ styr om uppdraget avser en kurs, ett projekt eller en linjeaktivitet. Termen uppdrag har valts för att den är mer generiskt och inkluderar flera olika typer. Nedanstående bild visar exempel på en masterplan för perioden till Gruppering i portföljer För att skapa överskådlighet i masterplanen kan uppdrag grupperas i en eller flera portföljer. Grupperingen kan också ske i flera nivåer. En vanlig gruppering på första nivån är en indelning i Grundutbildning, Avancerad utbildning, Forskarutbildning, Externa uppdrag, Forskning och Institutionsfunktioner. Under Grundutbildning kan kurserna t.ex. delas in i olika program eller per ämne. Vilken indelning som görs beror till stor del på hur institutionen väljer att se på sin

2 verksamhet. Portföljerna kan också används för att styra vilka uppdrag som olika planerare har behörighet till. I de olika vyerna visas en summering/aggregering av timmar, kostnader och intäkter för de olika portföljerna. Summering kan också erhållas på andra dimensioner som t.ex. utbildningsområde, program, finansieringsform och ämne. Kontinuerlig masterplan Masterplanen börjar från och med starten av planeringen och pågår kontinuerligt framåt i tiden. Masterplanen har ingen fast indelning i t.ex. terminer eller läsår. Istället styr användaren själv vilken del (period) av masterplanen som förtillfälligt är intressant att fokusera på. Samtliga vyer i systemet anpassas automatiskt till den valda perioden och alla beräkningar och summeringar anpassas också till vald period. Nuläge, framtid och utfall I masterplanen visas dagens datum som ett vertikalt rött streck. Informationen framför dagens datum utgör den framtida planeringen. Allt eftersom tiden går och olika händelser inträffar sker en omplanering och tiden före det röda strecket är utfallet. Masterplanen rymmer både den framtida planeringen (framför det röda strecket) och utfallet (bakom det röda strecket). Bemanning Bemanning av personal på uppdrag kan ske antingen utifrån ett uppdrag eller utifrån en person beroende på om planeraren har uppdraget eller personen i fokus. En bemanning behöver inte vara inom uppdragets start- och slutdatum, utan kan t.ex. ligga före uppdragets start för att spegla förberedelsetid. Bemanningen sker antingen i timmar, procent av heltid eller i procent av bemanningsbar tid. Varje bemanningspost har okså en status som anger om den är preliminär, bekräftat eller avslagen. Hur statusen används beror på användarens arbetssätt. Olika vyer För att åskådliggöra informationen i masterplanen delas vyerna in i fyra olika perspektiv. I verksamhetsperspektivet visas olika vyer utfrån portföljer och uppdrag, dvs utifrån vad verksamheten skall utföra. Exempel på vyer visas nedan.

3 Andra vyer är t.ex.: Förteckning. En sammanställning av och jämförelse mellan uppdragens budget och bemanning tillsammans med andra kursspecifika egenskaper som t.ex. tid, form, poäng, plantal. Förteckning, plan. En grafisk presentation av uppdragens planering i tiden. Bemanning. Sammanställning över bemanning och budget på uppdrag och portföljer. Ekonomi. Sammanställning över intäkter, kostnader och resultat på uppdrag och portföljer. I personalperspektivtet visas olika vyer utifrån personalen, dvs den personal som skall utföra de olika uppdragen. Exempel på visas vyer nedan.

4 Andra exempel på vyer är: Förteckning. Sammanställning över personalens tjänst. Visar om personalen är under- och överbemannad. Bemanningsgrad. Sammanställning av personalens bemanningsgrad över tiden, t.ex. månad för månad. Tjänstgöringsplan. Sammanställning över personalens tjänstgöringsplan inkl. bemanningsgrad och planerad frånvaro. Frånvaro. Sammanställning över personalens planerade frånvaro. I uppdragsperspektivet visas informationen för ett specifikt uppdrag, dvs vilka aktiviteter som ingår och vilken personal som är bemannade på uppdraget respektive olika aktiviteter. Exempel på en vy visas nedan. I Individperspektivet visas information om en enskild personal, dvs. vilka uppdrag som personen är bemannad på (tjänstgöringsplan) samt personens beläggning, planerad frånvaro, tjänst mm. Varje personal kan själv logga in och ta del av sin tjänstgöringsplan. Exempel på en vy visas nedan.

5 Scenariohantering Scenariohantering innebär att en valfri period av masterplanen kan kopieras. Vid kopiering följer samtliga portföljer, uppdrag, personal och bokningar med. I kopian har planeraren full frihet att ändra på allt. Nya portföljer, uppdrag och personer kan läggas till, bokningar kan tas bort, läggas till eller ändras. Samtliga vyer som finns i masterplanen finns också i kopian. Ett scenarion kan skapas för olika syften. Referens. När t.ex. planeringen för det kommande läsåret är klar och avstämd kan en kopia sparas för framtida referens. Kopian kan också låsas så att förändring av den förhindras. Framtida scenario. En planering för olika framtida scenarios kan göras parallellt med masterplanen. Ett exempel kan vara att analysera vad det skulle innebära att starta ett nytt program. Publicering. Om delar av masterplanen skall publiceras för personalen kan masterplanen först kopieras och därefter kan kopian justeras och sedan pubiceras för personal. Publicering Informationen i masterplanen visas normalt bara för planerare. För att involvera personalen i planen kan valda delar av masterplanen publiceras för personalen. Publieringen kan styras på flera olika

6 nivåer. Enskilda uppdrag kan publieras beroende på vilket status de befinner sig i. Enskilda portföljer kan publiceras tom ett angivet datum och hela masterplanen kan publiceras tom ett angivet datum. På detta sätt kan planeraren styra vad som skall visas i masterplanen för personalen. Planeringsprocess För att stödja användarens planeringsprocess kan varje uppdrag tilldelas en status. Statusen talar om var i processen som ett uppdrag befinner sig. Exempel på status kan vara planering (endast planeraren kan se uppdraget), publicerat (uppdraget är godkänt och personalen kan se uppdraget), pågår (uppdraget pågår), avslutat (uppdraget avslutat och låst för ändring). Deltaljerad planering Bemanning av personal sker normalt på själva uppdraget. Om planeraren vill planera uppdraget i mer detalj kan en eller flera aktiviteter läggas in på uppdraget. Varje aktivitet kan antingen pågå under hela uppdraget eller under en del av uppdragets livslängd. En aktivitet kan också ses som en uppdragsroll i uppdraget. Personalen som är bemannad på uppdraget kan också planeras in på enskilda aktiviteter. På detta sätt kan en mer detaljerad bemanning ske. Aktiviteterna kan delas in i olika typer, vilket möjliggör statistikuppföljning på aktivitetstyper. Nedan visas en bild på aktiviteter i ett uppdrag. Planering som sker på aktivitetsnivå summeras också upp på uppdrags- och portföljnivåer. Funktioner För att förenkla arbete med masterplanen finns nedanstående funktioner. Kopiera. Används inför planering av en ny termin för att kopiera kurser från föregående termin. Låsa. Masterplanen kan låsas fram till ett angivet datum. Ändringar av bemanningen tidigare än angivet datum är därefter inte möjligt att göra. Uppdatera status. Funktion för att uppdatera status på flera uppdrag samtidigt. Semester. Funktion för att lägga upp schablonsemester på all personal.

7 Multibokning. Funktion för att bemanna ett uppdrag med flera personer samtidigt. Används t.ex. för bemanning av kompetensutvecklingstid. Användarvänlighet I Retendo Academic finns tre olika principer för att arbeta med planeringen. Enskilda ändringar Vid enskild ändring klickar man på det uppdrag eller den person som skall ändras. Därefter görs önskad ändringen. Navigering mellan uppdrag och person sker enkelt genom att i respektive vy klicka på en person eller ett uppdrag. Se exempel nedan. I en webbläsaren kan också användaren öppna flera flikar och/eller fönster i systemet får att på så sätt arbeta med flera vyer samtidigt. 4-fältare Vyerna för enskilda ändringar kan kombineras i en och samma vy, vilket ger en mycket lättöverskådlig navigering och överblick. Vyn kräver en lite större bildskärm.

8 Tabelleditering Av erfarenhet vet vi att många planerare är vana vid att arbeta med MS Excel. För att efterlikna arbetet i MS Excel finns funktionalitet för att arbeta med uppdrag och personal i tabellform. I nedanstående figur visas portföljer och uppdrag som rader och kolumner. Informationen i varje kolumn kan editeras direkt. Användaren kan också hoppa runt med piltangenterna och editera önskade celler. När editering är klar sparas hela tabellen på en och samma gång. Editeringen är mycket snabb och effektiv. De kolumner som skall visas kan styras av användaren själv för att på så sätt anpassa vyn till det arbetet som utförs.

9 Integrationer Retendo Academic har färdiga gränssnitt för att importera information och data om kurser, personal och projekt. Retendo Academic kräver inte import av data utan fungerar helt självständigt så till vida att uppdrag och personal mm kan registreras manuellt i systemet. För kurser finns ett väl utvecklat gränssnitt för att importera kurser, kurstillfällen och prov enligt LADOK s terminologi. I Retendo Academic mappas kurser mot mallar och kurstillfällen och prov mappas mot uppdrag. Nyckeln för importerade uppdrag utgörs av en kombination av kurskod, anmälningskod, provkod och terminskod enligt en speciell konvention som möjliggör en unik identifiering och kopiering av uppdrag mellan terminer. För personal importers eller registreras information om personen och dess anställningar samt frånvaro. Finns personen sedan tidigare uppdateras informationen i annat fall skapas en ny personpost. För projekt importeras projektdata och ett nytt projekten skapas eller uppdateras om projektet redan finns. Samtliga integrationer loggas och loggen visar importerad data. Retendo Academic har även API:er och rapporter för att exportera data.exporterad data kan användas till externa analysverktyg för att göra t.ex. sammanställningar på aggregerade nivåer. Behörighet Retendo Academic har ett rollbaserat behörighetsystem. Roller kan definieras för hela systemet, för en portfölj och för ett uppdrag. En roll som t.ex. definierats för en portfölj innehåller behörighet för de funktioner som rollen har behörighet till i portföljen. En användare kan tilldelas en eller flera roller antingen på centralnivå eller för enskilda portföljer och uppdrag. Genom att t.ex. tilldela en person rollen planerare för en portfölj så får personen bara behörighet att planera uppdrag i portföljen. Retendo Academic har också stöd för Single-sign-on via antingen CAS eller SWAMID. Rapportgenerator Retendo Academic har en inbyggd rapportgenererator. Via rapportgeneratorn kan all information i systemet enkelt sammanställas. Sammanställningen kan fås i timmar, kostnader, intäkter och procent för valda perioder. Planeringsenhet I Retendo Academic sker all tjänsteplanering iplaneringsenheter. En högskola eller ett universitet väljer själva hur organsiation skall delas upp i planeringsenheter. Uppdelningen styrs framförallt av den nivå som planering sker på samt vilka olika organisatoriska enheter som arbetar tillsammans. En vanlig indelning är att varje institution eller akademi är en egen planeringsenhet.

10 Flera anställningar Om en personal har flera anställningar inom en och samma planeringsenhet kommer anställningarna inom planeringsenheten att slås ihop till en tjänst. Om en personal har olika anställningar på flera planeringsenheter kommer dessa att hanteras som separata anställningar. Kontering Kontering kan ske på oilka dimensioner för både uppdrag och personal. Ett antal fördefinierade dimensioner finns och behövs ytterliggare dimensioner kan dessa enkelt skapas.

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

Tjänsteplaneringssystemet Retendo Academic

Tjänsteplaneringssystemet Retendo Academic Tjänsteplaneringssystemet Retendo Academic Introduktionsutbildning för planerare Agenda 1. Presentation 2. Begrepp och struktur i Retendo 3. Övningar i några moment Vilka är vi? Rune Körnefors (systemadministratör)

Läs mer

Release 2013 Maj 2013-05-27

Release 2013 Maj 2013-05-27 Release 2013 Maj 2013-05-27 Innehåll Förteckning över kostnader... 2 Konsoliderad vy över en person... 2 Konsoliderad vy under Min sida... 2 Konsoliering av tjänstgöringsplaner... 3 Kopiera enskilda uppdrag...

Läs mer

Release 2013 September

Release 2013 September Release 2013 September 2013-09-18 Innehåll Aktivitetsplanering... 2 Uppmärksamma uppdrag... 2 Uppdragsstatus... 3 Funktion: Uppdatera status... 3 Kopiera uppdrag i en portfölj... 4 Ta bort uppdrag i en

Läs mer

Tjänstgöringsplaner i Retendo

Tjänstgöringsplaner i Retendo 2017-08-10 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Tjänstgöringsplaner i Retendo Från och med höstterminen 2017 kommer alla tjänstgöringsplaner att hanteras i det nya bemanningssystemet Retendo. Detta

Läs mer

Manual. Administration och användning

Manual. Administration och användning Manual Administration och användning 0 Innehållsförteckning INTRODUKTION... 1 UTGÅVOR... 2 MODUL: ORGANISATION... 3 Avdelningar... 3 Mallar... 3 Kompetenser... 3 PORTFÖLJHANTERING... 4 BEMANNINGSPLANERING...

Läs mer

Bemanning och planering 2

Bemanning och planering 2 Delegerad planering Bemanning och planering 2 Kursens modul 3 Tidsperiod 3 Gå till kursens modul alternativ 1 3 Gå till kursens modul alternativ 2 3 Då du kommit in i kursens modul 4 Boka personer (resurser)

Läs mer

Release 2014 september 2014-09-01

Release 2014 september 2014-09-01 Release 2014 september 2014-09-01 Innehåll Min sida access till uppdragsmodul... 2 Semesterhantering... 2 Översättning engelska... 2 Flytta uppdrag till/från portfölj... 3 Skapa aktiviteter automatiskt

Läs mer

Produktionsplaneringsprocessen

Produktionsplaneringsprocessen 2018-06-18 (Rev. 2019-03-12) Produktionsplaneringsprocessen Produktionsplaneringsprocessen Sida 1 Produktionsplaneringsprocessen För att underlätta Mittuniversitetets planering har planeringsverktyg för

Läs mer

Tjänstefördelning 2.0. Användarhandledning. (Utkast)

Tjänstefördelning 2.0. Användarhandledning. (Utkast) Tjänstefördelning 2.0 Användarhandledning (Utkast) Introduktion... 3 Inloggning... 3 Menyval... 4 Inställningar... 4 Personöversikt... 6 Lägg till lärare... 7 Scenario 1: Lägg till person inom universitet....

Läs mer

Release 2013 December

Release 2013 December Release 2013 December 2013-12-09 Innehåll Beläggningsvyn... 2 Kopiera... 2 Vy: Tjänstgöringsplan... 2 Redigera personal... 3 Favoriter för olika perioder... 4 Tabellrubrik och tabellfooter syns vid scrollning...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar

Administratörsroller Strukturen (Hierarkier) Användarhantering Kurshantering Bedömningsinställningar Fronter 19 snabbguide för administratörer I Fronter 19 har vi gjort det enklare att administrera systemet. Om du tidigare har administrerat Fronter kommer du troligen uppleva att du i Fronter 19 lägger

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1 Vad är nytt i Easy Planning 6.70 Denna uppdatering innehåller ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra en uppdatering för att få ett ännu mera lättarbetat

Läs mer

Innehållsförteckning. STUDENTÖVERSIKT Studieöversikt: Hur summeras resultat totalt och på program

Innehållsförteckning. STUDENTÖVERSIKT Studieöversikt: Hur summeras resultat totalt och på program Innehållsförteckning ARBETA MED EN STUDENT STUDENTÖVERSIKT Studieöversikt: Hur summeras resultat totalt och på program ARBETA MED FLERA STUDENTER RAPPORTERA OCH ATTESTERA Resultatrapportering Kursbilden

Läs mer

Se din tjänstgöringsplan i BPS. Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet

Se din tjänstgöringsplan i BPS. Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Se din tjänstgöringsplan i BPS Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Version 1.1/maj 2012 1. Logga in i BPS Från universitetets webbsida (www.umu.se) klicka på länken

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Summering av tider. Version Medvind Informationsteknik AB Sida 1

Summering av tider. Version Medvind Informationsteknik AB Sida 1 Summering av tider Version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Sida 1 Innehåll Allmänt... 3 Välja summering.... 3 Resultatet... 4 Olika visningar... 5 Vecka... 5 Uppdrag... 6 Välj vilka kolumner

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version Senast uppdaterad:

Webforum. Nya funktioner i version Senast uppdaterad: Webforum Nya funktioner i version 15.1 Senast uppdaterad: 2015-03-20 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 3 Dokument... 4 Nya versioner av dokumentvisarna... 4 Annotering av dokument i dokumentvisare...

Läs mer

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block.

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block. Choose a building block. Kleos Knowledge Center Version av det här dokumentet : 1.05 (SW) Datum: 25 februari 2019 Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner Den här sidan visar en översikt över

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

Om lathunden. Vad lathunden inte beskriver Systemdokumentationen och dess funktionsbeskrivningar på wikin beskriver systemet som helhet.

Om lathunden. Vad lathunden inte beskriver Systemdokumentationen och dess funktionsbeskrivningar på wikin beskriver systemet som helhet. Om lathunden Syftet med lathunden Syftet med Lathunden är att minimera informationsmängden för att utföra en uppgift i ett specifikt sammanhang. Lathunden förutsätter att du känner till det grundläggande

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Release Easy Planning

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Release Easy Planning Vad är nytt i Easy Planning 6.68 Denna uppdatering innehåller ett stort antal förbättringar och nya funktioner. De stora nyheterna är den nya kalendervyn, uppföljningen av uppdrag, arbetsorderhanteringen

Läs mer

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Utbildningsplan Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga in och logga ut - CAS ----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Hur använder du som elev Fronter?

Hur använder du som elev Fronter? Hur använder du som elev Fronter? Fronter är en lärplattform. Det är ett digitalt verktyg som du som elev ska använda dig av för att hitta uppgifter, länkar och dokument från alla dina lärare, lämna in

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Manual. Användargränssnitt

Manual. Användargränssnitt Manual Användargränssnitt 0 Innehållsförteckning ANVÄNDARGRÄNSSNITT... 1 1. MENYNAVIGERING... 1 2. BACKA-KNAPP... 2 3. GLOBALA FUNKTIONER... 3 4. PERIOD... 4 Avrundning... 4 5. FLERA FLIKAR SAMTIDIGT...

Läs mer

Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen. Manual nya Ladok. Rapportera resultat

Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen. Manual nya Ladok. Rapportera resultat Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen Manual nya Ladok Rapportera resultat 1 Liten begreppsordlista Examinator/attestant: Den person som fattar det slutgiltiga beslut om en students betyg. Motsvarar

Läs mer

Dokumentnamn. Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011

Dokumentnamn. Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011 Dokumentnamn Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011 Datum Sida 6 oktober 2011 1 / 9 Införandet av ny generell kursvärderingsenkät HT2011 Styrelsen för utbildning (US) beslutade den 16 juni

Läs mer

Användarmanual för IBP:s StudentPlaneringsModul v.3.2

Användarmanual för IBP:s StudentPlaneringsModul v.3.2 Prognosarbete Klicka här för att ange text. Innehållsförteckning Arbeta med prognos... 2 1 Arbeta med prognos Under verksamhetsårets gång vill man vid olika tidpunkter ta fram prognoser för verksamhetsåret.

Läs mer

Manual för läsårsplanering i Kopps

Manual för läsårsplanering i Kopps Senast uppdaterad: 2017-08-18 Manual för läsårsplanering i Kopps I Kopps finns systemstöd för läsårsplanering. Stödet består bland annat av automatiskt skapande av önskade kurstillfällen via kopiering

Läs mer

Skånetrafikens nya. Skolportal. Introduktionsutbildning

Skånetrafikens nya. Skolportal. Introduktionsutbildning Skånetrafikens nya Skolportal Introduktionsutbildning Att komma igång Skolportalen i tre enkla steg 1. Ladda upp elever med rätt till skolskjuts i portalen 2. Beställ Skånetrafikens nya kort till de elever

Läs mer

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Attestera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Användarhandledning. Lifecare Behörigheter

Användarhandledning. Lifecare Behörigheter Lifecare Behörigheter Healthcare & Welfare Sida 2/16 Innehållsförteckning 1 Beskrivning... 3 2 Behörighet för användare.... 4 2.1 Visa de behörigheter som finns registrerade... 4 2.2 Skapa nya behörigheter...

Läs mer

Börja arbeta i Retendo

Börja arbeta i Retendo Börja arbeta i Retendo Användarhandledning för det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Pär-Ove Forss (fritt omarbetat för MIUN efter original framställt av Umeå universitet ). Version 0.6/augusti

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 1(17) Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 2(17) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Inledning... 3 3 Webbformulär för metadata... 3 3.1 Översikt...

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Axalon Office Connector

Axalon Office Connector Axalon Office Connector Produkten åtgärdar Brister i integrationen mellan Office och SharePoint. Använda samma dokumentmallar i Office som i SharePoint. Att finna lagringsplats för dokument bland SharePoints

Läs mer

Avrop från ramavtal E-förvaltningsstödjande tjänster

Avrop från ramavtal E-förvaltningsstödjande tjänster Kinna den 28 december 2012 Avrop från ramavtal E-förvaltningsstödjande tjänster 1. Bakgrund Marks kommun har under tre år genomfört ett pilotprojekt med systemstöd för arbete och presentation av målsättning,

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg

Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Säkerställ er tillgänglighet Kommunikationsrapporteringsverktyg Vad är Meridix Studio? Meridix Studio är ett verktyg som låter er analysera och följa upp er kommunikation via ett enkelt men kraftfullt

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports Att använda LUVIT Reports I LUVIT Administration finns menyn LUVIT Reports där ett antal fördefinierade standardrapporter finns tillgängliga.

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019 Grupper I den nationella lathunden Administrera resultatrapportering finns ett avsnitt där man går igenom hur man gör grupper i systemet. Vi har lyft ut den delen och här gjort en egen manual för det.

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Fylla i schemaunderlag i KOPPS

Fylla i schemaunderlag i KOPPS Fylla i schemaunderlag i KOPPS Hitta underlaget Logga in i KOPPS via Tjänster i personliga menyn: Klicka på på första sidan. Välj termin och sök upp den kurs som du vill skapa ett underlag för, genom att

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

MANUAL VU omgångar i KOPPS

MANUAL VU omgångar i KOPPS MANUAL VU omgångar i KOPPS Om RUTINER FÖR ANTAGNING AV FRISTÅENDE STUDERANDE, VEM GÖR VAD SAMT TIDPLANER, se informationen på KTH:s intranät under Antagning/Kurser. Innehåll 1. Logga in i KOPPS... 2 2.

Läs mer

Instruktion för att planera med uppgifter

Instruktion för att planera med uppgifter Instruktion för att planera med uppgifter Version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Att planera med uppgifter... 3 Allmänt... 3 Knyta person till uppgift... 3 På en dag i planeringen...

Läs mer

Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps.

Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps. Manual för läsårsplaneringsverktyget i Kopps. En läsårsplan utgår ifrån den kurslista som tillhör utbildningsplanen. Utbildningsplan med aktuell kurslista ska vara godkänd innan arbetet med läsårsplaneringen

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

KURSINFO. Generellt. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast jean

KURSINFO. Generellt. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast jean KURSINFO Generellt Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-15 1.0 Första utkast jean 2016-10-10 1.1 Reviderad kura Innehåll Versionsförteckning... 1 Allmän information för KursInfo...

Läs mer

Instruktioner för kursutvärdering vid HF

Instruktioner för kursutvärdering vid HF Instruktioner för kursutvärdering vid HF Fr.o.m. läsåret 2012-2013 kommer varje ämne inom HF att utvärdera sex utvalda kurser på olika nivåer. Beslut om kursutvärdering och kurser som utvärderas finns

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

SuperOffice Sales & Marketing

SuperOffice Sales & Marketing KALENDERN SuperOffice Sales & Marketing Innehåll Kalendern... 1 Navigera i fönstret Kalender... 1 Detaljkortet Aktiviteter... 2 Detaljkortet Försäljning... 3 Dagsvyn... 4 Veckovyn... 5 Månadsvyn... 5 Visa

Läs mer

Nyheter webbportal september 2019

Nyheter webbportal september 2019 Nyheter webbportal september 2019 Nya funktioner i webbportalen ECIT Services webbportal kommer den 9 september i en ny release med ny Från den 9 september introducerar vi en ny version av ECIT Services

Läs mer

3-veckorskontroll i itslearning

3-veckorskontroll i itslearning 3-veckorskontroll i itslearning Funktionen fungerar inte i Internet Explorer, använd Firefox, Chrome eller Safari Detta är en funktion som är framtagen för att kunna effektivisera och underlätta arbetet

Läs mer

Hitta till schemawebben... 2. Sök fram ett schema... 2. Mer information om lokalen eller kursen... 4. Anpassa schemat... 4

Hitta till schemawebben... 2. Sök fram ett schema... 2. Mer information om lokalen eller kursen... 4. Anpassa schemat... 4 Serviceenheten TimeEdit support timeedit@gu.se INSTRUKTIONER TIMEEDIT WEB 2014-05-27 Schemawebb-användare 1 / 11 Hitta till schemawebben... 2 Sök fram ett schema... 2 Mer information om lokalen eller kursen...

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.58- oktober 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.38 Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. 10 gånger snabbare

Läs mer

Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.16.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Ej sökbara kurstillfällen

Ej sökbara kurstillfällen Användarmanual Selma för arbetet med Ej sökbara kurstillfällen forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa Ej sökbara kurstillfällen... 4 Kurser för inresande

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.6.0 Publicerad 2014-04-25 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Nyheter och ändringar Adela Gymnasieskola 4.6.0 Adela följer

Läs mer

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Joint Collaboration AS Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Telefon +46 (0)8-28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org. nr. 556565-2590 Dokumentet

Läs mer

ExFlow AX. Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26

ExFlow AX. Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26 ExFlow AX Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26 Innehåll Översikt... 2 Import av fakturor... 4 Matchning mot inköpsorder...

Läs mer

Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.14 Detta är en större uppdatering som innehåller många förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Välja kund på

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Lathund import Ladoklista i Ping Pong

Lathund import Ladoklista i Ping Pong 8 januari 2009 1 / 9 Samtliga KIs studenter har ett konto i Ping Pong. Dessa skapas automatiskt och är knutna till studenternas KI-konto. Det som inte går automatiskt är kopplingen mellan en student och

Läs mer

Användarhandledning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning

Användarhandledning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning Lifecare Planering förskola och fritidshem planering och uppföljning Healthcare & Welfare Sida 2/28 Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionen...4 2 Planering och uppföljning.... 5 2.1 Antal barn

Läs mer

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin

EduAdmin. Du blir lönsammare med. EduAdmin. www.eduadmin.se. - Allt en utbildare behöver! Upptäck friheten med EduAdmin - Allt en utbildare behöver! Du blir lönsammare med EduAdmin Tänk om du alltid hade full koll på dina kurstillfällen, deltagare, bokningar från hemsidan och samtidigt kunde se vilken inkomst bokningarna

Läs mer

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Börja arbeta i Retendo

Börja arbeta i Retendo Börja arbeta i Retendo Användarhandledning för det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Pär Ove Forss (fritt omarbetat för MIUN efter original framställt av Umeå universitet ). Version 0.1/augusti

Läs mer

Byråanstånd i HKU. Förbered byråanstånd

Byråanstånd i HKU. Förbered byråanstånd Byråanstånd i HKU Tanken är att de handläggare som ska upprätta en deklaration eller annan ansvarig också lägger upp ett deklarationsuppdrag för aktuellt år och markerar om byrån ska söka anstånd för kunden

Läs mer

Antagning till forskarkurs

Antagning till forskarkurs Antagning till forskarkurs Det finns idag en integration mellan KIWAS och Ladok som läser in antagningsresultatet till forskarkurser från KIWAS till Ladok. Integrationen hanterar bara antagningar för personer

Läs mer

Utfärdat av Revideringsdatum Dokument ID Håkan Tropp Systembeskrivning_Kursinfo.doc

Utfärdat av Revideringsdatum Dokument ID Håkan Tropp Systembeskrivning_Kursinfo.doc SYSTEMBESKRIVNING 2005-12-22 1.0 1 (7) Kursinfo Översiktlig beskrivning Kursinfo är ett egenutvecklat system, för att hantera utbildningsrelaterad information. I Kursinfo hanteras all administration av

Läs mer

Anvisning för import från IFS till EP Version 2010-03-24

Anvisning för import från IFS till EP Version 2010-03-24 Denna anvisning visar hur du kan importera arbetsordrar från ditt underhållssystem (tex IFS eller SAP) till Easy Planning (EP) där du får en bättre grafisk översikt över planeringen både på grupp och resursnivå.

Läs mer

Manual för WebbSMS 3.0

Manual för WebbSMS 3.0 1 2 Manual för WebbSMS 3.0 - Det har aldrig varit så enkelt som nu att skicka SMS! 3 Innehållsförteckning Nyheter i WebbSMS 3.0... 4 ip.1 gör SMS från datorn smartare med WebbSMS 3.0... 4 Skicka ett SMS...

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Gymnasieskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Administrera CSN uppgifter Knapparna Spara och Exportera

Läs mer

Aditro Our focus benefits yours News 2013 Strategic hr

Aditro Our focus benefits yours News 2013 Strategic hr Aditro Our focus benefits yours News 2013 Strategic hr Kurs Lönerevision Anställningsbevakning 28/10/2013 Copyright Aditro. All rights reserved. 1 Agenda» Allmänt om nyheter i Personec hr under 2013» Genomgång

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Net2 Tidrapport. Net2 AN1029-SE. Allmänt. Läsare för "Instämpling" eller "Utstämpling"

Net2 Tidrapport. Net2 AN1029-SE. Allmänt. Läsare för Instämpling eller Utstämpling Tidrapport Allmänt Programmet "Tidrapport" används som en del av passersystemet Pro för att skapa en sammanställning över varje persons arbetade timmar. Dessa kan visas sorterade på ett antal olika sätt,

Läs mer

Nyhetsbrev nummer 2, 2011

Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Nyhetsbrev nummer 2, 2011 Här kommer ett nyhetsbrev från SchoolSoft med allt som hänt i produkten under de senaste månaderna. Mindre nyheter Namnen på eventuella inaktiverade barn som en vårdnadshavare

Läs mer