SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning"

Transkript

1 SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31)

2 Innehållsförteckning 1. Inledning Begreppsförklaringar Kolumn Lista Posttyp Rad Vy Avancerad sökning Inledning Göra en ny sökning Redigera kolumner Spara din sökning som en vy Ändra en befintlig sökning Skapat av: Fältström Ingrid 2 (31)

3 1. Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM utför en så kallad avancerad sökning. En avancerad sökning innebär att man via ett fönster i MiRiaM söker efter information som finns lagrad i systemet men som kanske inte visas i några av de vyer som finns tillgängliga i olika menyer. Det kan också vara så att en del av informationen visas men man vill se mer information. Via den avancerade sökningen kan man kombinera information från olika posttyper. Resultatet av den avancerade sökningen kan ses direkt via det gränssnitt som används för att utföra den avancerade sökningen. Om man vill spara sin sökning så kommer den att sparas som en vy. Resultatet av sökningen visas alltid som en lista. Det visas inga summor eller totaler. Om man behöver ha detta får man skapa en rapport. För att göra det tydligare så har vi här i manualen tagit upp några exempel på hur man gör en avancerad sökning. Det finns ett näst intill oändligt antal olika sätt att söka och kombinera sökningar, och alla kan inte beskrivas i detalj. Endast de delar av avancerad sökning som är relevanta för SPF ingår i dokumentationen. 1.1 Begreppsförklaringar Kolumn En kolumn är ett fält som innehåller viss information kopplat till en posttyp. Man kan också säga fält. Person innehåller kolumnerna personnummer, förnamn, efternamn, e-post, gatuadress mm. Medlemskap innehåller personnummer, startdatum och slutdatum. Exempel från MiRiaM: Lista En lista är resultatet av en sökning. Skapat av: Fältström Ingrid 3 (31)

4 Till exempel alla personer i en viss förening Posttyp Den information som finns i MiRiaM är grupperad i olika posttyper. Inom varje posttyp samlas information som logiskt hänger ihop. I MiRiaM finns till exempel posttyperna Person, Medlemskap, Eventtillfälle, Användare. Skapat av: Fältström Ingrid 4 (31)

5 1.1.4 Rad En enskild rad i en lista. Till exempel en medlem i listan över alla medlemmar i en förening. Skapat av: Fältström Ingrid 5 (31)

6 1.1.5 Vy En på förhand gjord sökning som sparas med ett namn. I MiRiaM finns ett antal färdiga vyer men det är också möjligt att skapa egna. I detta dokument beskrivs hur man gör. De vyer som finns visas under varje menyval om man klickar på pilen intill den vy som för tillfället är aktiv på sidan. Vyerna sorteras i Systemvyer och Mina vyer. Skapat av: Fältström Ingrid 6 (31)

7 2. Avancerad sökning 2.1 Inledning För att nå funktionen för avancerad sökning klickar man på symbolen övre mörkblå navigationsmenyn i MiRiaM. som finns i den När du klickat på symbolen öppnas ett nytt fönster. Följande knappar visas under fliken Avancerad sökning: 1. Fråga. Denna knapp trycker du på när du vill ställa en fråga, dvs utföra en sökning. 2. Sparade vyer. Klicka här för att hitta tidigare sökningar som sparats som vyer. 3. Resultat. När du fyllt i de uppgifter du vill söka efter klickar du på knappen och resultatet visas. 4. Ny. Klicka på knappen när du vill göra en ny sökning. Fälten nedanför strecket rensas då. 5. Spara. Klicka på knappen när du vill spara en sökning. Om din sökning redan har ett namn kommer den att sparas med samma namn. Om du inte sparat sökningen får du ange ett namn på den. 6. Spara som. Om du vill spara din sökning med ett annat namn än den redan har klickar du här och anger det namn du vill ha på sökningen. 7. Redigera kolumner. Här klickar du för att lägga till, ta bort eller ändra ordning på de kolumner som ska visas i din sökning. 8. Redigera egenskaper. Här kan du klicka om du vill byta namn på din sökning eller lägga till en mer utförlig beskrivning. 9. Rensa. Rensar fälten nedanför strecket i fönstret. 10. Gruppera OCH. Används för att ange att flera villkor ska gälla tillsammans. 11. Gruppera ELLER. Används för att visa att villkor ska gälla var för sig. 12. Detaljer. Klicka här om du vill dölja detaljer i sökningen. Skapat av: Fältström Ingrid 7 (31)

8 Under knapparna finns ytan för själva sökningen. 13. Sök efter. Anger vilken posttyp du vill söka i 14. Använd sparad vy. Om du vill utgå från en sparad vy när du gör din sökning väljer du den här. 2.2 Göra en ny sökning För att göra en helt ny sökning går du tillväga på följande sätt. Vi beskriver här hur du gör för att få fram alla medlemmar som inträtt de senaste fyra veckorna. 1. Klicka på knappen Avancerad sökning i navigationsmenyn i MiRiaM. 1 Skapat av: Fältström Ingrid 8 (31)

9 2. Fönstret för avancerad sökning öppnas. Klicka på knappen Ny I fältet Sök efter ska du ange vilken posttyp du vill söka i. Fältet kommer alltid att vara ifyllt med något värde. Värdet kan variera beroende på var i MiRiaM du befann dig när du klickade på knappen Avancerad Sökning. Om du befann dig på Person-menyn kommer här stå personer. Om du befann dig i menyn Event kommer det här att stå event, osv. Den informationen som vi är ute efter i vårt exempel finns i posttypen Medlemskap. Du ska därför välja den i fältet Sök efter. 3 Skapat av: Fältström Ingrid 9 (31)

10 4. Nu ska vi tala om att vi bara vill ha fram medlemmar som inträtt den senaste månaden. Då måste vi ange att inträdesdatum ska vara föregående eller den här månaden. Klicka på Välj. En lista på alla fält som finns i posttypen visas. Inte alla av dessa fält används av MiRiaM men de finns där ändå. 4 Skapat av: Fältström Ingrid 10 (31)

11 5. Klicka på fältet Inträdesdatum. Nu visas ytterligare val. Klicka på rubriken På. 5 Skapat av: Fältström Ingrid 11 (31)

12 6. Där kan du välja bland ytterligare ett antal alternativ. 6 Skapat av: Fältström Ingrid 12 (31)

13 7. Klicka på Senaste X veckorna. Ett fält öppnas intill där du kan ange 4, vilket alltså säger att du vill se alla medlemmar med inträdesdatum de senaste 4 veckorna Nu har du gjort din sökning. Du vill såklart också se vilka medlemmar som inträtt de senaste 4 veckorna. Då klickar du på utropstecknet = resultat. 8 Skapat av: Fältström Ingrid 13 (31)

14 9. En ny flik öppnas i fönstret med rubriken Listverktyg. I den nedre delen listas alla medlemmar som inträtt de senaste 4 veckorna Redigera kolumner Som du ser så visas inte namnet på medlemmarna. Det beror på att det bara är information från posttypen medlemskap som visas. För att se namnet också måste du göra några ytterligare moment. Skapat av: Fältström Ingrid 14 (31)

15 1. Klicka på fliken Avancerad sökning igen Då växlar systemet över till din fråga igen och du kan göra den justering som behövs för att du ska se det du vill. Nu vill vi få fram medlemmarnas namn också. Klicka på knappen Redigera kolumner. 2 Skapat av: Fältström Ingrid 15 (31)

16 3. Ett nytt fönster öppnas där de kolumner som visades i listan visas. Fönstret innehåller följande: a. Kolumner som visas i listan b. Pil för att ändra ordning på kolumnerna c. Knapp för att ändra sortering av listan d. Knapp för att lägga till fler kolumner från posttypen e. Knapp för att ändra egenskaper på de kolumner som visas. f. Knapp för att ta bort kolumner från listan. a b c d e f Skapat av: Fältström Ingrid 16 (31)

17 4. För att visa medlemmarnas namn, klicka på knappen Lägg till kolumner. Ett nytt fönster öppnas som visar alla fält som finns i varje posttyp. För att kunna visa kolumner som finns i en annan posttyp än den man sökt i måste posttyperna vara sammankopplade på något sätt. Om man klickar på pilen vid rubriken Posttyp så ser man vilka posttyper som det är möjligt att få information från. 4 Skapat av: Fältström Ingrid 17 (31)

18 5. Välj posttypen Person. En lista över fält som finns i posttypen Person visas. Det är väldigt många fält och långt från alla används i MiRiaM. Scrolla ned till fältet Efternamn och markera i rutan framför. Scrolla sedan ned till Förnamn och sätt en bock i rutan framför. Klicka sedan OK. 5 Skapat av: Fältström Ingrid 18 (31)

19 6. Nu har för- och efternamn lagts till bland de kolumner som ska visas. Skapat av: Fältström Ingrid 19 (31)

20 7. För att ta bort kolumner som inte ska vara med, klicka på Ta bort. Vi vill inte se kolumnen Medlemsgrupp, den innehåller inget av värde för oss. Markera rubriken och klicka på Ta bort. 7 En kontrollfråga visas. Klicka OK och kolumnen tas bort från resultatlistan. Skapat av: Fältström Ingrid 20 (31)

21 8. Sortering av resultaten ska göras i datumordning. Klicka på knappen konfigurera sortering. Välj fältet Inträdesdatum och att det ska sorteras i stigande ordning. Klicka på OK. 8 Skapat av: Fältström Ingrid 21 (31)

22 9. Stäng sedan fönstret för redigera kolumner genom att klicka på OK Klicka sedan på knappen för resultat igen. 10 Skapat av: Fältström Ingrid 22 (31)

23 Nu visas medlemmarnas för- och efternamn också. Om du vill att de ska ligga först i listan kan du klicka på knappen Redigera kolumner och flytta på dem. 11. Nu har du gjort en avancerad sökning genom att välja vilken posttyp du ska söka i, vilka villkor som ska vara uppfyllda och vilken information du vill se om varje post i listan. Skapat av: Fältström Ingrid 23 (31)

24 2.4 Spara din sökning som en vy Till slut bör du spara din sökning så du kan snabbt söka fram nya medlemmar igen. 1. Klicka på knappen Spara som. Ange namn på vyn i rutan som visas. Klicka OK. 1 Skapat av: Fältström Ingrid 24 (31)

25 2. Sökningen kan du hitta bland vyer under den posttyp som den baserades på, i detta fall Medlemskap. Gå till Medlemscenter Medlemskap. Klicka på knappen som visar alla vyer. Längst ned finns den nya vyn Ändra en befintlig sökning En vy som du tidigare skapat kan ändras om det finns behov av det. Öppna fönstret för avancerad sökning på samma sätt som beskrivs ovan. 1. Klicka på knappen Sparade vyer. 1 Skapat av: Fältström Ingrid 25 (31)

26 2. En ny flik Spara vyer visas och de vyer som du har rätt att ändra listas. 3. Observera att vyer kopplade till en posttyp visas för sig. Om du vill ändra en vy kopplad till en annan posttyp väljer du den posttypen vid knappen Posttyp Klicka på namnet på vyn, i exempel här Nya medlemmar. Nu öppnas Fliken avancerad sökning igen och den fråga du tidigare formulerat visas. 4 Skapat av: Fältström Ingrid 26 (31)

27 Antag att vi vill utöka villkoret nu så att bara nya medlemmar som saknar e-post adress tas med. Vi kanske vill kontakta dem och uppmana dem att registrera en e-postadress så att vi lättare kan kommunicera med dem. Information om e-post lagras i posttypen Person medan den information vi tidigare sökt fram lagras i posttypen Medlemskap. Vi måste alltså kombinera sökningen i två olika posttyper. Skapat av: Fältström Ingrid 27 (31)

28 5. För att få fram information från posttypen Person i stället för från Medlemskap får man klicka på pilen i fältet. En lista visas, scrolla ned till en rubrik där det står Relaterad. Det betyder information som är relaterad till Medlemskap. 5 Skapat av: Fältström Ingrid 28 (31)

29 6. Klicka på raden Person Nu kan du söka efter fält i posttypen Person också. Klicka på ordet Välj. 7 Skapat av: Fältström Ingrid 29 (31)

30 8. En lista på fält fälls ut. Klicka på fältet e-post Nästa steg är att tala om att fältet e-post ska vara tomt. Klicka på rubriken Lika med. Några andra alternativ för villkoret visas. Klicka på Innehåller inga data. Det betyder alltså att du vill få fram medlemmar som inte har någon e-postadress ifylld. 9 Skapat av: Fältström Ingrid 30 (31)

31 10. Därefter är det dags att titta på resultatet. Klicka på knappen Resultat Du har alltså nu sökt efter alla medlemmar som inträtt de senaste 4 veckorna och som saknar e-post. För att kontrollera att det verkligen stämmer kan du lägga till e-post i listan. Då gör du som beskrivs ovan för hur man redigerar kolumner. 12. Slutligen kan du om du vill spara den nya sökningen antingen under samma namn eller som en ny vy. Klicka på Spara eller på Spara som. Skapat av: Fältström Ingrid 31 (31)

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Marknadsföringslistor

Marknadsföringslistor Marknadsföringslistor Inledning I dokumentet beskrivs hur man i MiRiaM skapar en så kallad marknadsföringslista. En marknadsföringslista är en lista över personer i MiRiaM som man valt ut för ett specifikt

Läs mer

Sökning i medlemsregistret

Sökning i medlemsregistret Sökning i medlemsregistret Allmänt I denna manual beskrivs de direkta sökningar och sorteringar/filtreringar man kan göra i Miriam. OBSERVERA SÖKNING PÅ OLIKA NIVÅER 1 4 NEDAN. 1.Sökning i hela CRM, dvs

Läs mer

Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17

Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17 Lathund: 25. Hantering av anmälningar till event Sida 1 av 17 1. Klicka på de tre horisontella linjerna uppe till vänster för att få upp menyn. 2. Klicka på Event. 3. Klicka på Eventtillfällen. Lathund:

Läs mer

Inloggning Support och Navigering

Inloggning Support och Navigering Inloggning Support och Navigering Innehåll Inloggning Support och Navigering... 1 1. Inloggning och support... 1 2. Navigering, Övergripande.... 3 3. Navigering i huvudmenyn och modulerna.... 5 4. Ta fram

Läs mer

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam)

Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Vanliga arbetsuppgifter utan bilder (när du hittar i Miriam) Registrera ny medlem direkt... 1 Registrera ny medlem anmäld via hemsidan... 1 Avregistrera medlemskap eller godkänd medlemsansökan... 2 Återöppna

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Registrera och avsluta uppdrag

Registrera och avsluta uppdrag Registrera och avsluta uppdrag Kapitel 1 och 2 nedan hanterar uppdrag genom att gå in på personens medlemskort och hantera allt för en person. Kapitel 3 och 4 nedan hanterar alla uppdrag i en förening.

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data 5HVLVWHQVWDEHOO Tack för att du valde programmet 5HVLVWHQVWDEHOO! Vi hoppas att programmet ska vara till stor hjälp i ditt arbete. Har du synpunkter på programmet är du mycket välkommen att höra av dig

Läs mer

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual LUVIT Resource Centre 1.4 Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PORTALEN... 2 LOGGA IN... 2 SJÄLVREGISTRERING... 2 ÖPPNA KURSER... 3 NYHETER... 4 DEN PERSONLIGA MENYN... 4 MENYN...

Läs mer

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2016-01 Innehållsförteckning UPPFÖLJNINGSTIPS I EXCEL... 1 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER I EXCEL (KAN VARIERA

Läs mer

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

Navigering, visa listor/vyer, Personkort

Navigering, visa listor/vyer, Personkort Navigering, visa listor/vyer, Personkort Innehållsförteckning: 1. Navigering, Övergripande. 2. Navigering i huvudmenyn och modulerna. 3. Ta fram vyer/ listor på medlemmar. 4. Ta fram ett Personkort. 5.

Läs mer

Skapa e-postmallar med bilaga.

Skapa e-postmallar med bilaga. Skapa e-postmallar med bilaga. Detta är det sätt på vilket bilagor kan skickas i ett e-postmeddelande från Miriam. Mailmallar skapas innan meddelandet skall skickas. Sen skickas den exakt som den är. Tillägg

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 Knappar i toppmenyn... 4 2 Logga in i ParaGå privat... 5 2.1 Starta ParaGå privat med genväg... 5 2.2 Starta ParaGå privat utan genväg... 5

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0)

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1.1 Gruppadministration i WINST Användare kan antingen läggas direkt under förvaltningen/bolaget/kommunen eller i grupper som motsvarar verksamheten.

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Bilaga A. Grundläggande funktioner

Bilaga A. Grundläggande funktioner Bilaga A. Grundläggande funktioner version 2006-03-24 A.1 Bilaga A. Grundläggande funktioner Den här bilagan beskriver hur grundläggande funktioner i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna

Läs mer

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet April 2008 Innehållsförteckning 1 Webbplats... 1 1.1 Hem.... 3 1.2 Fördelar med rapportering via Internet... 3

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Administration av grupper och användare i Winst

Administration av grupper och användare i Winst Administration av grupper och användare i Winst 1 Uppsättning för att arbeta med elektroniska beställningar Beskrivning och tips för användar- och gruppadministration 1.1 Gruppadministration i WINST Användare

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

Consilia Solutions Ab februari 2015

Consilia Solutions Ab februari 2015 FSSMF Membra tips Allmänt Då föreningarna använder Membra och håller kontakt- och adressuppgifter uppdaterade i programmet, har förbundet omedelbart tillgång till en del av uppgifterna och kan använda

Läs mer

SuperOffice Sales & Marketing

SuperOffice Sales & Marketing KALENDERN SuperOffice Sales & Marketing Innehåll Kalendern... 1 Navigera i fönstret Kalender... 1 Detaljkortet Aktiviteter... 2 Detaljkortet Försäljning... 3 Dagsvyn... 4 Veckovyn... 5 Månadsvyn... 5 Visa

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

2 (16)

2 (16) 2 (16) 3 (16) På previa.se hanterar ni effektivt den information om er organisation som används av Previa för tjänsterna Sjuk & Frisk och Företagshälsovård. Logga in via www.previa.se. Klicka på Logga

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning

Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version Inloggning Lathund 1 Inloggning och Navigering i MiRiaM Version 160831 Manual för SPF Seniorernas medlemsregister MiRiaM Den här manualen innehåller inloggningsuppgifter till övningsregistret. Övningsregistret är

Läs mer

Skicka e-post från medlemsregistret

Skicka e-post från medlemsregistret Skicka e-post från medlemsregistret Att skriva och skicka ut e-post från medlemsregistret kan göras både till en grupp mottagare eller till enskild mottagare. Dessa beskrivs nedan som A och B. A. Skicka

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

KOPPLA DOKUMENT SKAPA KÄLLDOKUMENT

KOPPLA DOKUMENT SKAPA KÄLLDOKUMENT KOPPLA DOKUMENT Användningsområde: Om man vill skriva ut etiketter eller göra massutskick till t ex personalen på ett företag skapar man ett källdokument där informationen finns, t ex ett medlemsregister

Läs mer

Resultat och bedömning tips för lärare

Resultat och bedömning tips för lärare Resultat och bedömning tips för lärare Denna manual gör nedslag i olika delar av Kursadministration och resultat i Learn och ger exempel på inställningar och förändringar som kan förenkla arbetet för läraren

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (18) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (18) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Uppgifter om organisationen... 3 2 Skapa användare... 4 2.1 Allmänt... 4 2.2 Skapa en

Läs mer

Importera och använda en textdatabas i Excel

Importera och använda en textdatabas i Excel Importera och använda en textdatabas i Excel I denna beskrivning tänkte jag visa hur man kan hantera information från en databas, som är sparad som en semikolonseparerad textfil. Textfilen kommer att behandlas

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

A. Söka fram de medlemmar som ska vara med i utskriften. (Börjar längre ned på denna sida)

A. Söka fram de medlemmar som ska vara med i utskriften. (Börjar längre ned på denna sida) 14. Att göra utskrifter version 2006-11-29 14.1 14. Att göra utskrifter (etiketter, medlemslista, adresslista, kuvert och födelsedagslista) Den här dokumentationen beskriver hur man gör utskrifter i SPFs

Läs mer

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion

Journalanteckningar. och Meddelandefunktion Sid 1 (21) Lathund Journalanteckningar och Meddelandefunktion utförare Sid 2 (21) Innehållsförteckning 1 Releasehantering... 3 2 Skapa journal/arbetsanteckning... 4 2.1 Skapa journal från kundens process...

Läs mer

Medlem & Organisation

Medlem & Organisation STUDIEMATERIAL IT-KUNSKAPER I HJÖRDIS Medlem & Organisation Innehåll 1 Hjördis Medlem & Organisation.... 5 Vad är CRM?... 5 Webb-baserat CRM-system... 5 Navigering... 6 Grundfunktioner... 6 Support...

Läs mer

Din guide till. Digitala assistenten

Din guide till. Digitala assistenten Din guide till Digitala assistenten Dec 2012 Innehåll SÅ HÄR SÄTTER DU DIGITALA ASSISTENTEN I ARBETE... 3 Steg 1 Skapa en ny kalenderhändelse... 3 Steg 2 Välj vad du vill att Digitala assistenten ska göra...

Läs mer

Användarhandbok Kommunala utförare

Användarhandbok Kommunala utförare Användarhandbok Kommunala utförare 2018-06-20 stockholm.se 1 1 Knappar i toppmenyn... 5 2 Logga in i ParaGå Kommunal... 6 2.1 Starta ParaGå Kommunal med genväg... 6 2.2 Starta ParaGå Kommunal utan genväg...

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

Vårdförbundets medlemssystem Komet

Vårdförbundets medlemssystem Komet Vårdförbundets medlemssystem Komet Instruktion för förtroendevalda med samordningsuppdrag Välkommen till Vårdförbundets medlemssystem Komet. Här följer en kort introduktion till Komet. Har du frågor efter

Läs mer

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet September 2018 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Mejerivägen 1 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Administration av moment och kontrollpunkter

Administration av moment och kontrollpunkter Administration av moment och kontrollpunkter Innehåll Vad är moment och kontrollpunkter... 2 Ändra på befintliga moment och kontrollpunkter... 3 Kopiera eller skapa ny momenttyp/kontrollpunkt... 6 Kopiera

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se 1 2013-10-31 Så här beställer du Raindanceportalen version 2013 vår Stockholms universitet E-post: portalen@eko.su.se 2 Innehåll Så här beställer du 1 1. Introduktion av beställningsportalen 3 1.1 Varukorgen...

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

DiveDB Version 3.0.0. Användarmanual

DiveDB Version 3.0.0. Användarmanual DiveDB Version 3.0.0 Användarmanual Första utgåvan, mars 2004 Copyright Daniel Bergström 2004 daniel@octocode.com http://www.octocode.com/ Skriven i StarOffice 7. Innehåll Innehåll Introduktion... 1 Systemkrav...

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Innehållsförteckning. Nitha manual lokala administratörer Sida 1(11)

Innehållsförteckning. Nitha manual lokala administratörer Sida 1(11) Innehållsförteckning 1 Lathund för lokala adminstratörer i Nitha... 2 2 Administrera organisation... 3 3 Lägg till organisationsdata... 4 4 Redigera organisation... 5 5 Visa användare i Nitha... 6 6 Registrera

Läs mer

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar.

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS OBS! Outlook kommer att påstå att något är fel, det är inte fel. Läs noga och

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Adressetiketter, utskrift via Excel och Word.

Adressetiketter, utskrift via Excel och Word. Adressetiketter, utskrift via Excel och Word. Instruktionen är för nya Office 365 (2016), men passar även Office 2007, 2010 och 2013. Manualen använder export av statiskt kalkylblad från medlemsregistret.

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2018-12-13 Arbetsledare, Granskare Ändrad visning startsidan av personer, ändrad visning lista personer för användare med roll Arbetsledare eller Granskare. På personer kopplas nu granskare.

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN

MANUAL HSB PORTALEN 2014-03-09 MANUAL HSB PORTALEN INLEDNING Välkommen som användare av HSB Portalen! Manualen vänder sig till dig som är medlem, boende eller bosparare i HSB Stockholm. I den här manualen beskrivs vilken

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Uppdatering

Uppdatering Uppdatering 2019-02-17 Platsvård Närvaroregistrering Utökade kontroller vi hämtning av kontaktpersoner på plats, avdelning och placering. Justering ny plats, vård ansvarig. Rättade anrop från personbilden

Läs mer

Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Data Data Data Data Data Data Data Data

Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Fältnamn /Rubrik Data Data Data Data Data Data Data Data Datahantering i Excel Grundbegrepp I alla typer av databaser finns alltid en tabell där informationen i databasen fysiskt finns lagrad. Tabellen har samma enkla uppbyggnad som en tabell i ordbehandlingsprogrammet

Läs mer

Licenshantering. IdrottOnline

Licenshantering. IdrottOnline Licenshantering IdrottOnline Steg i processen: Föreningen: 1. öppnar sin IdrottOnline sida. 2. registrerar sina medlemmar. 3. skapar lag 4. kopplar medlemmar till lag. 5. ansöker om licens 6. Att ansöka

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Krister Holm. EPiServer Att skapa formulär, old school

Krister Holm. EPiServer Att skapa formulär, old school 2016-12-18 Krister Holm Innehållsförteckning 1 Introduktion 2 2 Det äldre formulärfunktionen 2 2.1 Redigera ditt nya formulär 4 2.2 Tabelllayout och Formulärfält 4 2.2.1 Flervalslista, alternativknapp,

Läs mer

Inlämning i Studentportalen

Inlämning i Studentportalen Guide Inlämning i Studentportalen Via en inlämning kan studenter ladda upp filer som lärare kan bedöma. Det kan vara en individuell inlämning eller en gruppinlämning. Här kan även lärare och studenter

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Manual Matchprotokoll

Manual Matchprotokoll Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll

Läs mer

Läsa dokument/information i advantum

Läsa dokument/information i advantum Läsa dokument/information i advantum Förhandsgranskning Välj vilken funktion du vill ha på fönstret genom att klicka på knappen i fönstrets övre högra hörn. Intryckt knapp = du granskar varje dokument

Läs mer

W3D3 Ledamotspublicering Användarmanual. Användarmanual. W3D3 Ledamotspublicering 1.0. 2010 FormPipe Software AB. All rights reserved.

W3D3 Ledamotspublicering Användarmanual. Användarmanual. W3D3 Ledamotspublicering 1.0. 2010 FormPipe Software AB. All rights reserved. Användarmanual W3D3 Ledamotspublicering 1.0 2010 FormPipe Software AB. All rights reserved. 2010-08-19 1 Innehåll 2 Inledning...3 3 Nämnder...4 3.1 Nämndens förtroendevalda... 5 3.2 Information om en enskild

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile

Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile E-tjänst-Aktivitetsstöd htp:/aktjon.argentum.se Mobilapplikation htp:/aktjon.argentum.se/activitymobile INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning...2 Om denna dokumentation...3 Teckenförklaring...3 Revisionshistorik...3

Läs mer

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Detta dokument beskriver hur man manuellt rapporterar en tävling i BITS. Det finns även möjlighet att importera resultat för tävlingar (dock ej lagtävlingar) med

Läs mer