Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 december 2014 kl. 13:00-16:10. Ajournering för gruppmöten kl 15:20-15:50. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Ingegerd Petersson (C), vice ordförande Daniel Fransson (S) Lasse Johansson (S) Pernilla Frid (S) Liselotte Ross (V) Anton Jonsson (M), Ole Torffvit (M) Peter Forsberg (FP) Ola DeLjung (S), tjänstgörande ersättare för Jussi Gröhn (S,) Niklas Hellström (C), tjänstgörande ersättare för Jussi Gröhn (S), Kerstin Edvinsson (M), tjänstgörande ersättare för Anton Jonsson, Ersättare Kerstin Edvinsson (M), Niklas Hellström (C), Gerd Lansler (KD) Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim, sekreterare Per-Ola Johansson, enhetschef Doris Aronsson, enhetschef, Suzanne Hammargren, bibliotekschef Linus Vandrevik, enhetschef Björn Samuelsson, kulturutvecklare Jan Botö-Röjås, verksamhetsutvecklare Tina Bågfeldt, projektledare/koordinator Sophia Sundlin, ungdomsombud Bo Eklinder, projektledare Anslaget på kommunens anslagstavla den 23 december 2014.

2 2 (20) Sekreterare Pia Axeheim Justeras Marianne Dahlberg ordförande Peter Forsberg

3 3 (20) Stipendieceremoni Före sammanträdet delar kultur- och fritidsnämndens ordförande ut följande stipendier: Kulturstipendium delas ut till: Michaela Engdahl, kronor tilldelas Michaela, operasångare (sopran), för att kunna utveckla sig inom sitt konstnärskap och för fortsatta studier och sånglektioner. Adam Ross, kronor tilldelas Adam, jazzmusiker, för att kunna genomföra en turné tillsammans med musiker från Schweiz, Israel, Kapstaden och New York. Turnén kommer att genomföras i New York och i samband med den kommer de också att göra en inspelning. Idrottsstipendium delas ut till: Fredrik Andersson, Fredrik Friberg och Johan Wittberg, kronor vardera tilldelas Fredrik, Fredrik och Johan, som alla tre har utvecklat innebandyn i Kalmar. De tre har i flera år själva varit aktiva på innebandyplanen, men främst är de tre mycket engagerade som ungdomsledare i Kalmars innebandyförening CL98IC. Johan Wittberg hade förhinder att vara med vid ceremonin. Beslutsärenden 137 Tjänstgörande Jussi Gröhn (S) ersätts av Ola DeLjung (S) Niklas Hellström (C) ersätter Jussi Gröhn (S) Kerstin Edvinsson (M) ersätter Anton Jonsson (M) Godkännande av dagordning/kallelse Ordförande Marianne Dahlberg anmäler att ärendet Ljus på kultur utgår vid dagens sammanträde, då rapporten ännu inte är klar. En övrig fråga har tillkommit om att flytta ett sammanträdesdatum i januari Med de förändringarna godkänner kultur- och fritidsnämnden den utskickade kallelsen/dagordningen. 139 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet, som läggs till handlingarna. 140 Val av justerare Peter Forsberg (FP) väljs till justerare.

4 4 (20) Diskussions- och informationsärenden 141 Anläggningsrapport Bo Eklinder föredrar den rapport om Kalmar kommuns idrottsanläggningar som han håller på att färdigställa. Målsättningen är att rapporten i sin helhet ska vara klar i mitten av januari. Därefter kommer ett stort analysarbete att ske. Barnkonventionen och andra strategi- och måldokument ligger som en grund i rapporten. Ingegerd Petersson (C) vill att HBTQ-frågor ska finnas med och hon saknar landsbygden i föredragningen. Bo svarar att oftast är de anläggningar som ligger på landsbygden föreningsägda, och utgångspunkten i den här rapporten har i första hand handlat om kommunalägda anläggningar. 142 Ljus på kultur - rapport Ärendet utgår eftersom rapporten inte är klar. 143 Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson gör några tillbakablickar från det gångna året, men även några nedslag in i framtiden. Det har varit ett hektiskt år som exploderade i: Ljus på Kultur med drygt besökare. Det blev en succé för kulturfestivalen redan från början, den har kommit för att stanna. Ung i Kalmar Efter en omorganisation bildades Ung i Kalmar som består av fritidsgårdarna, ungdomshuset UNIK och ungdomsombudet. Det nya ungdomshuset UNIK har startat sin verksamhet i nyrenoverade lokaler och många ungdomar har hittat dit. Digitalisering Digitaliseringen av Kalmar teater kom igång i mars och publikökningen är märkbar. Konstgräs Den nya konstgräsplanen i Ljungbyholm invigdes i början av hösten. No-fall En hoppsele No-fall installerades i ishallen under året för att konståkarna ska kunna träna säkra hopp men också för att funktionshindrade barn och ungdomar ska kunna träna skridskor på ett säkert sätt.

5 5 (20) Boulehall I början av december invigdes en ny inomhushall för boule för föreningslivet. Den har kommit tillstånd tack vare ett bra samarbete med Sandras ägare. E-serviceverkstäder Biblioteket har tillsammans med Mjölby bibliotek och Regionbiblioteket i Kalmar län varit med i projektet E-serviceverkstäder. I september var bibliotekspersonal med på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg och berättade om projektet. Säker & Trygg I år firade Säker & Trygg förening 10 års jubileum och det är nu 25 föreningar som är certifierade. Jämställdhetspris Kalmar kommuns interna jämställdhetspris delades ut till fritidsledarna på Funkabo fritidsgård i samband med att metodboken Genussmart så klart! släpptes. Blickar in i framtiden Äventyrsbadet Från och med årsskiftet kommer Äventyrbadet över till kultur- och fritid. De kommer att bilda en egen enhet och vi ser fram emot att de kommer till oss. Film Under 2015 kommer tre filmer att visas för barn och unga på Kalmar teater. Kulturcentrum Kulturcentrum finns nu med i Kalmar kommuns investeringsbudget, och målet är att spaden ska sättas i marken under Skälby Vision och strategi för Skälby kommer att föredras i ordförandegruppen efter årsskiftet för att sedan skickas ut på remiss till de förvaltningar inom kommunen som har någon anknytning eller intressen i Skälby. Konstutställning På grund av sjukdom kommer den inköpta konsten att visas upp i början av Förvaltningschefen lovar att nuvarande ledamöter i kultur- och fritidsnämnden kommer att få en inbjudan till vernissagen.

6 6 (20) Beslutsärenden 144 Kulturföreningar Dnr KFN 2014/0009 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och kulturutvecklare Björn Samuelssons skrivelse 3 december Bakgrund 24 kulturföreningar har ansökt om bidrag. En förening har tillkommit under Förvaltningen föreslår bidrag till samtliga föreningar. På grund av det kärva budgetläget föreslås endast ökningar till två prioriterade föreningar, Calmare spelsällskap och Teater Invest, samt bidrag till den nytillkomna Doc Lounge. I övrigt föreslås oförändrade bidrag. Kommunalt bidrag till stiftelsen Krusenstiernska gården fördelas under denna anslagspost. Förvaltningens förslag till bidragsfördelning redovisas i bilagan, sammanställning av bidrag till kulturföreningar Föreningar som får bidrag är främst arrangerande och/eller utförande kulturföreningar. Deras verksamhet är en viktig del av det kulturutbud som erbjuds innevånarna i Kalmar och därmed en viktig del av attraktiva Kalmar. Bidragsnivån sätts i relation till kvalitet och kvantitet i utbudet. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beviljar årsbidrag till kulturföreningar enligt sammanställningen nedan. FÖRENING ÄNDAMÅL BIDRAG 2014 KULTURHISTORISK VERKSAMHET SÖKT BIDRAG 2015 BIDRAG 2015 FÖRSLAG Kalmar sjöfartsmuseum Verksamhet Föreningen Sjöfararkust Verksamhet Krusenstiernska gården Calmar renässansgille Lokaler och verksamhet Lokal och verksamhet Aluett medeltida segling Verksamhet

7 7 (20) KONST OCH UTSTÄLLNING Teatergalleriet Verksamhet Konstvännerna Lindsdal Verksamhet MUSIK Musikkåren Lyran Lokal och verksamhet Kalmar musiksällskap Verksamhet Kammarmusikföreningen Verksamhet Stranda Suzukiförening Lokal TEATER Scenkonst Kalmar Verksamhet Kalmar teaterförening Verksamhet Triangelteatern Lokal och verksamhet Lokalteatern Lokal och verksamhet Teaterinvest Lokal och verksamhet Scenkonst för funktionshindrade Lokal Ospecificerat FILM Kalmar filmstudio Verksamhet Doc Lounge Verksamhet ÖVRIG KULTURVERKSAMHET Föreningen Norden Verksamhet Kalmar humanistiska förbund Verksamhet Kalmarsundsdansarna Lokal Kalmar spelsällskap Lokal och verksamhet

8 8 (20) Masquerade Lajvförening Kalmar Lokal SUMMA TOTALT * *Eftersom en ansökning är på ospecificerat belopp, kan summan av totalt sökta belopp inte räknas ner.

9 9 (20) 145 Nykterhets- och sociala föreningar Dnr KFN 2014/0013 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås skrivelse 21 november Bakgrund Följande ansökningar har inkommit: 2. Mylla Ideell Förening Föreningen ansöker om ospecificerat belopp. Beräknade kostnader för 2015 är kronor fördelat på kronor till lokal och kronor till verksamhet. Mylla är en förening som verkar för att skapa ett hus för socialt företagande. Se vidare i ansökan. 3. Djurskyddet Kalmar Föreningen ansöker om kronor för verksamhet och kronor för lokalkostnader, totalt kronor. Djurskyddet driver ett djurhem beläget på Skälby. Föreningen tar främst emot hemlösa katter som man försöker hitta nya hem till. Även hundar kan omplaceras i viss utsträckning. Bidraget från kultur- och fritidsnämnden går till verksamheten. Lokalen har finansierats genom en fond som administrerats av Kalmar kommun. Denna fond är nu slut varför föreningen har finansierat kostnaderna med egna medel sedan Kamratföreningen Länken Ansöker om kronor. Föreningen bedriver stödjande verksamhet för alkoholister. Föreningen hyr en lokal där de har sin verksamhet. Lokalen kostar c:a kronor. Föreningen erhåller också bidrag från landstinget 5. BRIS Region Syd Ansöker om 10 kr per barn i Kalmar kommun, totalt kronor. BRIS Barnens Rätt I Samhället, har som mål att stärka barns och ungdomars rättigheter och att förbättra dessas levnadsvillkor. BRIS erbjuder genom sin stödverksamhet alla barn och ungdomar upp till 18 år i Kalmar kommun en möjlighet att anonymt och kostnadsfritt få en vuxen stödjande kontakt. 6. IOGT-NTO Kalmar Ansöker om ospecificerat belopp. Har haft utgifter 2014 om kronor. Föreningen bedriver kamratstödjande verksamhet riktat sig till personer med missbruk, ensamhet med mera. Föreningen anordnar också mötesplatser för unga vuxna. För de äldre ordnas jazzcaféer samt sommarcaféer med kulturinslag.

10 10 (20) 7. Antidiskrimineringsbyrån Sydost Ansöker om kronor varav kronor för projekt. Ansökan avser lokalkostnader, administrativa kostnader, samverkan med andra aktörer, kompetensutveckling, hemsida. Föreningen ansöker också om särskilt projektstöd för lokal PRIDE-festival. Se vidare i bilagd ansökan. Kommentar: Frågan om bidrag för en PRIDE-festival bör prövas i särskild ordning, varför föreningen uppmanas att beskriva detta projekt i en särskild ansökan om projektstöd. Beslutsförslaget avser endast ordinarie verksamhet. Ärendet ska belysas ur hållbarhetsperspektivet, dvs. vilken inverkan får beslutet ur en social, ekonomisk och ekologisk synpunkt. Exempelvis jämställdhet, barnperspektivet m.m.) Beslut Kultur och fritidsnämnden beslutar att bevilja följande bidrag: Nr i diariet Förening Bidrag Mylla ideell Förening :- 3 Djurskyddet Kalmar :- 4 KF Länken :- 5 BRIS region Syd :- 6 IOGT-NTO Kalmar :- 7 Antidiskrimineringsbyrån Sydost :- Summa bidrag :- Kultur- och fritidsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att göra en översyn om nykterhets- och sociala föreningars bidrag tillhör kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde.

11 11 (20) 146 Driftbidrag till föreningsdrivna anläggningar till föreningar som ej fått driftbidrag tidigare Dnr KFN 2014/0001 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås skrivelse 21 november Bakgrund Kalmar Motorklubb har fått investeringsbidrag för att bygga en ny endurobana i anslutning till sin crossbana belägen vid Mosekrog, Läckeby. Den är nu färdigbyggd och föreningen ansöker om ett årligt driftbidrag. Storleken på det föreslagna bidraget jämförs med det tidigare beslutade bidraget till Tvärskogs Motorklubb för en liknande anläggning, kronor Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att bevilja Kalmar Motorklubb ett årligt driftbidrag för nyanlagd endurobana med kr per år från och med 2015.

12 12 (20) 147 Folkets Hus och Bygdegårdar föreningar Dnr KFN 2014/0003 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och projektledare/koordinator Tina Bågfeldts skrivelse 2 december Bakgrund Tolv föreningar har ansökt om bidrag för Den sammanlagda ansökningssumman uppgår till kronor. Ölvingstorps bystugeförening har inte tidigare ansökt om driftsbidrag. Bidrag betalas ut när medlemskap i riksorganisationen är godkänt. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att fördela kronor i driftsbidrag till Folkets Hus och bygdegårdar 2015 enligt följande: Förening Bidrag 2014 Sökt bidrag 2015 Bidrag 2015 Arby Bygdegårdsförening kr kr kr Bjursnäs Bygdegårdsförening kr kr kr Böle intresseförening kr kr kr Fagerhults Bygdegård kr kr kr Folkets Hus i Lindsdal kr kr kr Kåremo Bygdegårdsförening kr kr kr Läckeby Bygdegårdsförening kr kr kr Mortorps intresseförening kr kr kr Påryds Parkförening kr kr kr Skammeltorps skola kr kr kr Slakmöre Bygdegård kr kr kr Ölvingstorps bystugeförening kr kr Summa bidrag kr kr

13 13 (20) 148 Uthyrnings- och fördelningsprinciper för idrottsanläggningar Dnr KFN 2014/0189 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 9 december Bakgrund På uppdrag av kultur- och fritidsnämnden, har förvaltningen gjort en översyn av styrdokumentet Fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun. När Kultur- och fritidsnämnden granskades av kommunens revisorer angående idrottsanläggningarna under våren 2014, beslutade nämnden att styrdokumentet behövde revideras. Bland annat saknades skrivningar kring jämställdhets- och tillgänglighetsperspektivet i det tidigare beslutade styrdokumentet. I förslaget har kompletteringar och förtydliganden gjorts med anledning av exempelvis skolbokningar, större arrangemang, elitklassning och elitverksamhet. Förslaget innebär att förvaltningens bokningscentrals arbete med fördelningen av tider, blir ännu tydligare och enklare att beskriva för kunder och brukare, som hyr och nyttjar kommunens idrottsanläggningar. Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta kultur- och fritidsförvaltningens förslag till revidering av styrdokumentet Fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun. Nämnden beslutar också att ge förvaltningen i uppdrag att efter ett år göra en översyn av styrdokumentet. Tilläggsförslag Ordförande yrkar på ett tilläggsförslag att fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper för skolor i idrottsanläggningar i Kalmar kommun ska kommunalförbundets gymnasieskolor jämställas med kommunala skolor. Överläggning Ordförande finner att det finns två förslag att ta ställning till. Dels förvaltningens förslag till beslut samt ordförandes tilläggsförslag. Omröstning Ordförande frågar om nämnden vill bifalla förvaltningens förslag, och finner att nämnden bifaller nämndens förslag till beslut. Ordförande frågar om nämnden vill bifalla ordförandes tilläggsförslag, och finner att nämnden bifaller ordförandes tilläggsförslag.

14 14 (20) Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta kultur- och fritidsförvaltningens förslag till revidering av styrdokumentet Fördelningsprinciper av tider/uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun. I de fall som kommunala skolor nämns, ska detta begrepp också innefatta kommunalförbundets skolor placerade i Kalmar. Nämnden beslutar också att ge förvaltningen i uppdrag att efter ett år göra en översyn av styrdokumentet.

15 15 (20) 149 Medborgarförslag om utomhusbad Dnr KFN 2014/0175 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och projektledare/koordinator Tina Bågfeldts skrivelse 2 december 2014, samt det inskickade medborgarförslaget. Bakgrund Kjell Thulin har lämnat in ett medborgarförslag där han föreslår att det anläggs ett utomhusbad med 50 meters bassäng och bastu på den plats Fanerdun hade för avsikt att bygga hotell. Motiveringen är bland annat att det är cykelavstånd för många, möjlighet till tävlingar i 50 meters bassäng, simundervisning/crawlkurser, arbetstillfällen och ett alternativ till bad när det är algblomning på sommaren. Ett tillfälle som åter får Kalmar att synas. Marken för Fanerduns planerade etablering ägs inte längre av Kalmar kommun. Kommunen äger dock marken runt om. För närvarande pågår ingen aktiv planering för området. Att anlägga ett utomhusbad är en stor investering. Frågan om framtiden för Kalmars badhus är under utredning. Det kommer i förlängningen kräva stora investeringar varför ekonomiskt utrymme för ett utomhusbad inte är möjligt under ett antal år framåt. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att avslå förslaget om ett utomhusbad.

16 16 (20) 150 Medborgarförslag om skatepark i Rockneby Dnr KFN 2014/0176 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och projektledare/koordinator Tina Bågfeldts skrivelse 2 december 2014, samt det inskickade medborgarförslaget. Bakgrund Medborgarförslag har skickats in av Noel Lötberg då han vill att det ska byggas en skatepark i Rockneby eller i Kalmar. Noel önskar att det ska finnas en halfpipe och att man kan hoppa över gupp. Sammanfattning Det är många som tycker det är roligt med BMX, sparkcykel och skateboard och vill att det ska finnas en skatepark där de bor. Tyvärr finns det inte pengar att bygga skateparker på alla de ställen som det kommer önskemål om. Kultur- och fritidsnämnden pratar/diskuterar med Skateboardföreningen som heter Active 0480 om de önskemål som finns från killar och tjejer som vill cykla och skejta. Det är bra om alla som gillar den fritidsverksamheten/idrotten tar kontakt med föreningen. Det är viktigt för föreningen att veta hur många intresserade det finns i olika områden när de pratar med kultur- och fritidsnämnden. I Kalmar pågår ett projekt med en flyttbar (mobil) spontanidrottsanläggning, den kallas MOBI. Där finns klättersvamp, skateboardramper, utegym och parkourställningar. Allt det här flyttas runt till olika platser i Kalmar kommun och då kan alla som är intresserade komma dit och testa. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att inte anlägga en skatepark i Rockneby.

17 17 (20) 151 Medborgarförslag - café i Norrliden Dnr KFN 2014/0190 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och ungdomsombud Sophia Sundlins skrivelse 27 november 2014, samt det inskickade medborgarförslaget. Bakgrund Medborgarförslaget visar på engagemang och drivkraft hos ungdomarna som författat det och det ligger väl i linje med utredningen Genomförandeförslag Mötesplats Norrsidan som presenterades i juni Utredningen föreslår en mötesplats som innehåller café, möjlighet till aktiviteter, skapande verksamhet, integrerad fritidsgård samt bibliotek i lokalerna i Kalmarsundsskolans norra del. Arbetet kommer troligen att påbörjas under våren I dag finns fritidsgården i anslutning till Kalmarsundskolan, med generösa öppettider och möjlighet till aktiviteter och fika i caféet. Medborgarförslaget efterfrågar även mer aktiviteter för ungdomar i Kalmar. I dagarna har ungdomshuset Unik öppnat och där kan ungdomar i Kalmar umgås och träffa kompisar, vara kreativa och ägna sig åt skapande verksamhet sex dagar i veckan. Ungdomsombudet finns på Unik vilket också underlättar för ungdomar som själva vill skapa projekt genom att söka Klirr-pengar. Yttrande Kultur- och fritidsnämnden tackar ungdomarna som författat medborgarförslaget för deras engagemang och hoppas att de kommer att besöka ungdomshuset Unik samt i framtiden även Mötesplats Norrsidan. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att yttrandet från kultur och fritidsförvaltningen ska utgöra svar på medborgarförslaget om att öppna ett café i Norrliden.

18 18 (20) 152 Personuppgiftsombud för kultur- och fritidsnämnden Dnr KFN 2014/0198 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och informationssamordnare Pia Axeheims skrivelse 2 december 2014, samt protokollsutdrag från kommunstyrelsen Bakgrund Enligt personuppgiftslagen (PuL) är respektive nämnd och styrelse ansvarig för all personuppgiftsbehandling inom sitt ansvarsområde. För att se till att personuppgifter behandlas på ett lagligt och korrekt sätt utses dessutom ett personuppgiftsombud. Ombudets uppgift är bland annat att se till att de personuppgiftsansvariga följer bestämmelserna i personuppgiftslagen och anknytande lagstiftning samt för förteckning över de olika register som finns. Idag är kommunjurist Bahare Blad Shafei personuppgiftsombud för kulturoch fritidsnämnden. Då Bahare Blad Shafei är föräldraledig föreslås att Zeinab Fazli tar över detta uppdrag från och med den 1 januari Beslutet kommer att anmälas till Datainspektionen. Kommunstyrelsen uppmanar kommunens förvaltningar och helägda kommunala bolag att utse Zeinab Fazli till personuppgiftsombud för respektive förvaltning och bolag. Beslut Kultur- och fritidsnämnden utser kommunjurist Zeinab Fazli till kultur- och fritidsnämndens personuppgiftsombud från och med den 1 januari 2015.

19 19 (20) 153 Delegationsbeslut Följande delegationsärenden redovisas: Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel 1. Dnr KFN 2014/0197. Ansökan från Triangelteatern om bidrag till ATR-festival 2015 i Kalmar. Bidrag beviljas med kronor. 2. Dnr 2014/0195. Ansökan från Byteatern om bidrag till en scenkonstbroschyr för våren Bidrag beviljas med kronor.

20 20 (20) 154 Övriga frågor Nytt sammanträdesdatum På grund av en konferens om idrottsanläggningar januari i Stockholm som ordförande och förvaltningschefen ska delta i, föreslår ordföranden att 2015 års första sammanträde 2015 flyttas från den 29 januari till fredagen den 30 januari. Beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att sammanträdet den 29 januari flyttas till den 30 januari Avtackning Ordförande Marianne Dahlberg tackade alla ledamöter och tjänstemän för ett bra samarbete under den gångna mandatperioden och önskade alla ledamöter lycka till i sina nya politiska roller. Hon önskade alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Vice ordförande Ingegerd Petersson tackade ordförande för ett gott samarbete under mandatperioden och tillönskade också God Jul och ett Gott Nytt År.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

Plats och tid Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra kl. 8.30-11.00

Plats och tid Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra kl. 8.30-11.00 Kultur- och fritidsnämnden 2011-03-18 1 (17) Plats och tid Stufvenäs Gästgifveri, Söderåkra kl. 8.30-11.00 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Ingegerd Petersson (C), v. ordförande Daniel Fransson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 november 2014 kl. 9:00 13:55. Ajournering kl 12:00-13:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning 118-136

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl.

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 1(15) Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 13:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-450604 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 10 december

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 20 mars 2013 kl. 13:00 16.20. Ajournering kl 14.30 14.50. Plats Kalmar Teater, konferensrummet vån 2 Omfattning 15-35 ande Marianne Dahlberg, ordförande (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(12) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(12) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(12) Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast 11 december.

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-11 1 (11) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

./. 5. Bidrag till nykterhets- och sociala föreningar /. 6. Folkets Hus och Bygdegårdsföreningar driftbidrag 2013

./. 5. Bidrag till nykterhets- och sociala föreningar /. 6. Folkets Hus och Bygdegårdsföreningar driftbidrag 2013 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 2012-12-18 1(2) Tid: Tisdagen den 18 december 2012 kl 13.00-17.00 Plats: Kalmar Teater, klubbrummet vån 2 Gruppmöten: Majoriteten tisdagen den 18 december kl 9.30 på Kalmar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning 112-130 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kalmar Teater, Larmtorget 1, torsdagen den 15 september 2011 kl. 10.00-11.30 och 13.00-15.25, ajournering 15.25-15.40, 15.40-16.

Plats och tid Kalmar Teater, Larmtorget 1, torsdagen den 15 september 2011 kl. 10.00-11.30 och 13.00-15.25, ajournering 15.25-15.40, 15.40-16. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-15 1 (15) Plats och tid Kalmar Teater, Larmtorget 1, torsdagen den 15 september 2011 kl. 10.00-11.30 och 13.00-15.25, ajournering 15.25-15.40, 15.40-16.30 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kulturföreningar 2019

Kulturföreningar 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Alm 2018-11-23 KFN 2018/0011 kulturutvecklare Kultur- och fritidsnämnden Kulturföreningar 2019 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 december 2013 kl. 13:00-16:55. Ajournering kl 14:25-14:55 och 15:35-15:45. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Omfattning 150-175

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2009-05-14 1 (7) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-15.10 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(5) Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-15:00. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 19 augusti.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kulturföreningar 2017

Kulturföreningar 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Malin Brandén 2016-11-24 KFN 2016/0011 0480-450648 Kultur- och fritidsnämnden Kulturföreningar 2017 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beviljar

Läs mer

Kulturföreningar 2018

Kulturföreningar 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Carina Eskelin 2017-11-27 KFN 2017/0011 Enhetschef kultur Kultur- och fritidsnämnden Kulturföreningar 2018 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25

Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-11 1 (10) Plats och tid Byteatern, Barlastgatan 8, kl. 13.00-16.25 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Magnus Karlsson (S) Sven-Erik Ekblad (S) Lasse

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-11 1 (10) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.30 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun

Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Per-Ola Johansson 2014-11-11 Kultur- och fritidsnämnden Revidering av styrdokumentet - Fördelningsprinciper av tider och uthyrningsprinciper idrottsanläggningar i Kalmar kommun Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 6 november 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-10-21 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 oktober 2014, kl 15.30-16.30 Beslutande Rolf Axelsson, tjänstgörande ersättare ordförande Monika Toll Cajsa Håkansson Sören Eriksson Madeleine

Läs mer

Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Skälby Kungsgård huvudbyggnaden

Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Skälby Kungsgård huvudbyggnaden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 28 juni 2012 kl. 13:10-17:00. Ajournering kl 13.30 14.05, kl 14.45 15.00 och kl 15.05 15.25. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Skälby Kungsgård huvudbyggnaden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll 2013-09-24

Kultur och fritidsnämndens protokoll 2013-09-24 Datum: Tisdagen den 24 september 2013 Tid: 18.00-20.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 30 augusti 2012 kl. 14.00-16.15 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 44 Ny fördelning av bidragen till studieförbunden... 50 45 Kulturstipendium 2011... 51 46 Begäran om extra kommunalt verksamhetsbidrag till Habo IFs damlag... 52 47 Driftsbidrag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Nolia city konferens, lokal Norrmalm kl. 09:30 Beslutande xxxx Se sida 2 Utses att justera Carola Eichwurzel Wilhelm Justeringens plats och tid Kultur, park och

Läs mer

Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl och kl

Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl och kl Kultur- och fritidsnämnden 2011-02-10 1 (16) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga Utses att justera Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 10.00-11.30 och kl. 13.00-16.00.

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur och fritidsnämnden 2008-10-11 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret rum Yxnås, måndag 2008-11-10 kl. 17.30-20.00 Beslutande Leif Gunnarsson (fp) Maria Willner (s) Marianne Andersson (c) Sofie Gyllenstedt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 9.00-16.35.

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 9.00-16.35. Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 (26) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 9.00-16.35. Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v) Vanja Ekström (fp) Sida Kulturnämnden 2006-04-10 1 (13) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Gullvi Westergren (v)

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vetekornsgatan 2B Bifrost kl. 17:30-20:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur

Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2015-04-21 KS 2015/0388 50111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Ansökan om bidrag för att årligen genomföra Ljus på kultur 2015-2017 Förslag

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 25 september 2014 kl. 8:00 15.10. Ajournering för lunch 12.00 12.45 och gruppmöten kl. 13.45 14.40. Plats Brofästet, lokal Kung Bore Omfattning 82-100 Beslutande

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Datum. Folkets Hus Rubinen Västeråsvägen Köping kl Beslutande Kultur & Fritid Köping

Datum. Folkets Hus Rubinen Västeråsvägen Köping kl Beslutande Kultur & Fritid Köping SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Folkets Hus Rubinen Västeråsvägen Köping kl. 15.15-16.10 ande Övriga deltagande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) Karl-Ivan Viklund (S) Ritva Sjöholm (S) Örjan Lindvall

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kultur- och fritidsnämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: måndagen den 25 januari 2016 kl. 14.00 Plats: Dubbelgöken 1 & 2 Ärenden Kallelse med föredragningslista 1 Val av

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Plats och tid Monte Cavallo, Biskopsgatan 5, torsdagen den 13 oktober 2011 kl och

Plats och tid Monte Cavallo, Biskopsgatan 5, torsdagen den 13 oktober 2011 kl och Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-13 1 (14) Plats och tid Monte Cavallo, Biskopsgatan 5, torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 10.00-11.45 och 13.00-16.30. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga Utses

Läs mer

Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 8.30-12.00 och 13.00-16.30. Ajournering kl. 13.55-14.05.

Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 8.30-12.00 och 13.00-16.30. Ajournering kl. 13.55-14.05. Kultur- och fritidsnämnden 2011-11-10 1 (24) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga Utses att justera Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 8.30-12.00 och 13.00-16.30.

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1 (12) Plats och tid Säfstaholms slott, Vingåker. Torsdagen den 8 mars kl. 15:00-17:00 Beslutande ledamöter Caisa Sävheden-Larsson (S) ordförande Aziz Jaali (S) Christina Hallin (MP) Birgitta Lovén (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Datum 2014-10-05. Hotell Aveny, Umeå. Anita Drugge (S) Christer Bergman (M) Carmen Lundkvist (FP) Torbjörn Hellström (SVP)

Datum 2014-10-05. Hotell Aveny, Umeå. Anita Drugge (S) Christer Bergman (M) Carmen Lundkvist (FP) Torbjörn Hellström (SVP) Nämnden för tillväxt och regional utveckling Tid 17.15 18.05 Plats Hotell Aveny, Umeå Närvarande Ledamöter Carina Holm (S) ordförande Kenneth Nilshem (C) Tommy Ljung (M) Annika Huber (S) Ers. f Åke Bertils

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 maj 2013 kl. 14.55 17.05 Plats Fritidsgården Västra station, Lorensbergsgatan 3 Omfattning 62-72 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Ingegerd Petersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Frösundarummet, 19.00 21.00 ande Ersättare Övriga närvarande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Kjell Lindqvist (M), Tommy Schiött

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 1(15) Tid och plats 2018-12-06 - Kommunhuset klockan 08.30-11.00 Beslutande Övriga deltagande Kristina Söderlund (SPI) - ordförande Arne Silfvergren (S) - ledamot Gunilla Edman (S) - ledamot Kenneth Jacobsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 26 september 2018 kl. 14.00-17.00 Mötet ajourneras 15.20-15.30. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran

Läs mer