Årsberättelse Visita Norrland. Styrelsen på ishotellet i Jukkasjärvi

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsberättelse 2013- Visita Norrland. Styrelsen på ishotellet i Jukkasjärvi"

Transkript

1 Årsberättelse Visita Norrland Styrelsen på ishotellet i Jukkasjärvi

2 Ordförande har ordet Mitt första år som ordförande för Visita Norrland är till ända, och trots att jag har suttit i styrelsen så många år har 2013 ändå präglats av nystart. Vi har antagit en långsiktig verksamhetsplan med våra högst prioriterade områden; utbildning, politikerträffar och kompetensförsörjning. Största fokus har naturligtvis legat på politikerbearbetning då vi nu står inför ett valår. Vi kommer behöva arbeta hårt med att visa våra politiker de positiva effekterna av momssänkningen. Då talar jag inte minst om alla dessa nya anställningar som gått till ungdomar, en grupp som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Det är av yttersta vikt att vi får oppositionen att förstå restaurangbranschens värde i ungdomsjobbsfrågan. Utvecklingsmöjligheterna för ungdomar i vår bransch är unika, och de som inte stannar kvar inom branschen har fått en fot in i arbetslivet. Den sänkning av arbetsgivaravgifterna som år 2008 gjordes för ungdomar under 26 år har också haft och har stor påverkan på ungdomsarbetslösheten. Att ta bort allt detta, som oppositionen vill vid eventuellt regeringsskifte, kommer ha enorma negativa konsekvenser för hela besöksnäringen.. Att förhindra dubbelstöten är vår absolut viktigaste fråga. Vi måste alla hjälpas åt att arbeta för att inte förlora det vi så länge har kämpat för att uppnå! En annan fokusfråga är att bidra till att attrahera nya medarbetare till våra företag. Detta gör vi genom samarbete med regionens olika utbildningsprogram samt genom att regelbundet träffa och uppmuntra lärarna på dessa program. Från styrelsens sida vill vi tacka för förtroendet och vi hoppas att du som medlem ger oss Ännu fler synpunkter på vad du tycker att vi ska fokusera på. Vi behöver dina åsikter när vi blickar framåt mot ett intensivt men spännande 2014! Mia Karlsson-Jonsson Ordförande Visita Norrland

3 Vi som har haft förtroendet: Föreningens styrelse fick efter konstituerande styrelsemöte följande sammansättning: Ordförande: Umeå Vice Ordförande: Ordinarie ledamöter: Mia Karlsson Jonsson, Rex Bar & Grill i Linda Frohm, Hotell Vahall i Kalix Anders Aspholm, Skistar i Åre Catarina Molitor Sjöberg, Gålsjö bruk i Gålsjöbruk, Sollefteå Mimmo Cicero, Elite Stadshotell i Luleå Sofi Holmgren, Lapland Resorts i Björkliden och Riksgränsen Ulf Steringer, Compass Group Sundsvall Katarina Magnusson, Tages Konditori & Kök i Östersund Sekreterare/ Kommunikationsansvarig: Förbundsjurist: Revisor: Teres Vågelind Lise-lott Argulander Lars-Olov Steen, Ernst & Young Björn Mörtberg, förtroendevald Valnämnd för föreningen: Ordförande: Ledamöter: Stefan Mörtberg Susanne Andersson Pripp Isabel Hamilton Visitas Utbildningsråd: Linda Frohm

4 Sammanträden och övriga möten Föreningen genomförde sitt årsmöte i Gävle på Hotell City den 15 april Utöver detta har föreningen 8 möten varav 3 per telefon. Årsmöte 2013 Föreningens årsmöte hölls den 15 april i Gävle på Hotell City. Ordförande Susanne Andersson Pripp tillsammans med kommunikationsansvarige Teres Vågelind informerade om vad som hänt under det gångna verksamhetsåret. Därefter övergick agendan till själva årsmötet. Katarina Magnusson från Tages Restaurang & Kök i Östersund valdes in som ordinarie styrelseledamot i styrelsen. Mia Karlsson Jonsson från Rex Bar & Grill i Umeå valdes till ny ordförande för föreningen. Lena Hisved, Turismansvarig från Gävle kommun deltog och berättade vad som händer i regionen samt vad som är på gång. Efter avslutat möte deltog styrelsen tillsammans med ett 15-tal medlemmar på en gemensam middag på Hotellet.

5 Styrelseresa till Rhodos 2013 Den 2 5 november reste Visita Norrland och Visita Mellersta på en gemensam styrelseresa till Rhodos, Grekland. Resan låg bra i tiden då de nya ledamöterna som valdes in vid årsmötet kommit in i styrelsen verksamhet. Samtidigt var det ett bra tillfälle för ledamöterna att få lära känna varandra bättre, utbyta erfarenheter och tankar. Rhodos är som destination intressant på flera sätt att och besöksnäringen på ön tampas i stor utsträckning med liknande utmaningar som vi inom svensk besöksnäring tampas med. Något som blev extra tydligt under vårt möte med Rhodos Hotellorganisation (Rhodes Hotel Association). Vi fick förmånen att träffa deras vice ordförande Anda Karayanni och deras generalsekreterare Stergos Fokialis. Under mötet diskuterades bland annat restaurangmoms. Med tanke på den finansiella situation som Grekland befinner sig i och frågan momsen på restaurangmats aktualitet i Sverige så kom naturligtvis momsfrågan på tal. Restaurangmomsen höjdes under en period i Grekland för att öka intäkterna till statskassan. Dock slog det så hårt mot restaurangnäringen att man tvingades sänka den igen. Det är extra intressant i ett land där man historiskt sett haft svårt att förmå företagare att betala moms. Stergos Fokialis är även hotelldirektör och han berättade att det är stor skillnad mellan hotell och restauranger i Grekland vad det gäller att betala in moms till. Hotell är i stor utsträckning bättre på att sköta momsinbetalningen än vad restauranger är. Även på Rhodos strävar man efter att förlänga säsongen. När styrelserna besökte Rhodos hade ön i princip, bortsett från Rhodos stad, stängt ner sin verksamhet i väntan på vår och sommarsäsongen. Detta trots ett klimat som i november matchar en riktigt bra svensk sommar. Effekterna av ungdomsarbetslöshet togs också upp, medellönen på Rhodos är ca 500. Trots arbete och lön klarar man sig inte helt på egen hand. Vi träffade ungdomar som, trots heltidsanställning, tvingades att bo hemma hos föräldrarna. Deras största dröm var ett eget boende där man fick klara sig själv. Styrelserna besökte små och stora företagare och fick möjlighet att diskutera aktuella företagarfrågor från den lilla leverantörens perspektiv till det stora företagets förutsättningar. Besöksnäringen på Rhodos, och i Grekland i stort, är en nyckelfaktor i Greklands återuppbyggnad.

6 Utöver studie- och företagsbesök och ordinarie styrelsemöte hade de båda styrelserna ett gemensamt möte där tankar, idéer och erfarenheter utbytes gällande den egna regionala verksamheten. Ett bra sätt att få lite nya perspektiv och lära av varandra. Intensiva, men givande, dagar med andra ord. Prioriterade områden Vikten av närvaro i regionen Styrelsen tillsammans med kommunikationsansvarige Teres Vågelind lägger stor vikt på närvaron i regionen. Ett gott exempel på detta är att styrelsen under året haft sina möten från Kiruna i norr till vårt årsmöte i Gävle i söder. Målsättningen för arbetet i regionen att alla våra medlemmar någon gång under året ska ha ett rimligt avstånd till att träffa oss, en målsättning vi även i år lyckas infria. Förutom alla de möjligheter till utbildning som beskrivs nedan har Visita Norrlands kommunikatör besökt Skellefteå, Vilhelmina och Åre. Vi har tillsammans under året på många sätt försökt att än tydligare visa upp Visita Norrland i olika forum, och vad märket står för. Visita Norrland valde i år i november månad att gå med som Guldsponsor till Guldgalan i Östersund. En gala som hyllar företagsandan i regionen. Teres Vågelind satt med i juryn för att utse Årets Turismföretagare samt agerade prisutdelare under dagen. Galan besöktes av 1550 personer.

7 Andra event som Visita deltagit på är b. la Turistforum i Sollefteå, agerat jury när SM i Mathantverk gick av stapeln i Östersund, Svenskt Näringslivs olika event som tex NNR projektet, utsett årets mest företagsamma person och Världen förändras. Utbildningsinsatser Cirka 220 av våra medlemmar har valt att delta på några av de 13 utbildningstillfällen som getts i vår region. Några exempel på platser vi besökt är Gävle, Sundsvall, Hemavan, Umeå, Östersund, Luleå, Piteå, Kiruna och Arvidsjaur. Vår styrelse finns på plats och representerar Visita Norrland lokalt på följande orter: Riksgränsen/Kiruna, Kalix, Luleå, Umeå, Sollefteå, Sundsvall, Östersund och Åre. Vi har detta år lagt stor vikt således på att ge möjlighet till utbildning gällande vårt kollektivavtal samt lönepussel. Visita Norrland har även i år lagt stort fokus på vår närvaro ute i skolorna runt om i regionen. Ca elever från gymnasienivå och YH till universitet har fått en fördjupad kunskap om vår bransch och Visita. Vi har också involverat gymnasieelever på en del av våra event där dom fått praktisera världskap. Teres Vågelind har också agerat näringslivsmentor för Visita räkning till två driftiga gymnasieelever.

8 Här berättar Mia Karlsson-Jonsson för gymnasieelever och lärare och syvare om vår bransch alla möjligheter på Midgårdsskolan i Umeå tillsammans med Svenskt Näringsliv

9 Vårt Polititiska arbete Då valåret står inför oss har våra politiska kontakter varit prioriterade. Vi inledde som vanligt detta tema med vår traditionella branschmiddag i Stockholm på vårt huvudkontor den 19 februari. Ett 20-tal riksdagspolitiker deltog under kvällen. Vidare under året har vi fokuserat på att förmedla förutsättningarna för en fortsatt växande basnäring i regionen till våra politiker. Största fokus har lagts på våra regionala politiker, och då främst oppositionen. Effekten av en normalisering av restaurangmomsen till 12 procent samt den hotande höjningen av arbetsgivaravgiften för de under 26 år har helt klart stått i fokus för Visita Norrland. Många är de medlemsföretag som hjälpt oss att ute i regionen göra vår röst än starkare genom att stå för många goda företagsexempel. Styrelsen har varit väldigt aktiva under året gällande detta, och engagemanget har varit stort.

10 t.v Per-Åke Wahlund och Katarina Magnusson, två av våra många medlemsföretag som hjälpt till i debatten. t.h Infrastrukturminister Catarina Elmsäter Svärdh inviger Röjan i Vemdalen.

11 Vandring med politiker och företagare med Svenskt Näringsliv i Umeå Samarbete SCR/SLAO och andra organisationer Deltagande på varandras medlemsträffar och årsmöten har varit ett stående inslag under året. Återigen har betoningen varit på den sk Dubbelstötens eventuella affekter, då våra gemensamma röster hörts än högre. Visita Norrland har med positivt resultat påvisat fördelarna med att gå från branschmedlemskap till ett fullvärdigt medlemskap i Visita, detta har bidragit till vårt växande medlemsantal. Från och med 1 november 2013 flyttade Visita Norrland sitt kontor. Den nya adressen är nu Pedagogensväg på Campus i Östersund. Lokalerna delas nu mera med b. la Svenskt Näringsliv, Företagarna, Handelskammaren och andra branschorganisationer. Detta för att än bättre öka frekvensen och möjligheterna till gott samarbete.

12 Medlemsrekrytering Reviderat från 2012 till 2013 har medlemsantalet för Visita Norrland ökat med 19 stycken nya medlemmar. Vi har valt att prova en del nya vägar gällande vår kommunikation gällande just medlemsrekrytering. Ett exempel på detta är nedan vykortskampanj som sändes ut till de med hängavtal i Sundsvallsområdet.

13 Styrelseuppdrag Visita Norrland finns representerade i diverse styrelse/sidouppdrag spritt över vår region. Ni hittar oss b. la i Matakademinsstyrelse i Östersund, Brandskyddsföreningen Jämtland samt Visit Umeå. Kompetensförsörjning Sedan ett par år tillbaka sitter Teres Vågelind med i den så kallade Swetourgruppen, som huvudsakligen leds av Jämtland/Härjedalen turism, andra representanter i gruppen är Regionförbundet, Etour Mittuniversitet, Campus Åre, Åre destination, Destination Vemdalen och Arbetsförmedlingen. Arbetet i Swetour har kompetens som ledstjärna för allt sitt arbete, med den nationella strategin som utgångspunkt, och då nedbruten till Jämtland/Härjedalens vision och mål. Gott exempel på aktivitet som arbetats fram är b. la Kompetenskonferensen 2013 där ca 200 deltagare deltog, och där besöksnäringen tog god plats. Visita finns även representerad i arbetsgruppen för högre studier. Detta drivs främst av Mittuniversitetet samt Regionförbundet. Många av styrelsens medlemmar tillsammans med kommunikationsansvarige sitter med och representerar branschen i lokala programråd, ett kommande prioriterat område. Vi finns också med som näringslivsmentorer till elever från gymnasieskolor. Ett annat arbete som sedan tidigare varit påbörjat men som tagit fart under 2013 är samarbetet med Arbetsförmedlingen. Dels har Visita Norrland deltagit och spridit branschkunskap till förmedlarna, men också träffat branschstrateger för att än mer sätta vår näring i regionen på kartan. Förutsättningarna för mer konkreta aktiviteter under 2014 har lagts. Föreningsutveckling Har du frågor du vill ha hjälp med eller idéer på hur vi tillsammans kan utveckla föreningens arbete och strävan för att öka medlemsnyttan så tveka inte att höra av dig till oss. Vi är oerhört tacksamma för alla synpunkter vi kan få. Vår grundtanke i allt vårt arbete för regionen är att på bästa sätt fortsätta framhäva vår fantastiska region och Er medlemmar, och tillsammans skapar vi en stark besöksnäring!

Visita Norrland. Årsberättelse 2015

Visita Norrland. Årsberättelse 2015 Visita Norrland Årsberättelse 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 35 25 00 Pedagogensväg 2, 831 40 Östersund T +46

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2016

Visita Norrland. Årsberättelse 2016 Visita Norrland Årsberättelse 2016 visita.se Box 3546, 103 69 Stockholm, Telefon +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg, Telefon +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö, Telefon +46 40 35 25 00 Pedagogens

Läs mer

VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2017

VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2017 VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2017 Sammanfattning Ett produktivt år för föreningen med många genomförda aktiviteter, alla med fokus i medlemsnyttan för våra medlemsföretag. Gärdin, Teres t.gardin@visita.se

Läs mer

Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell och Restaurangföretagares Förening

Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell och Restaurangföretagares Förening Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell och Restaurangföretagares Förening Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell- och Restaurangföretagares Förening Organisationsnummer: 888800-0893 Ordföranden har ordet Mitt

Läs mer

Visita Mellersta. verksamhetsberättelse 2013

Visita Mellersta. verksamhetsberättelse 2013 Visita Mellersta verksamhetsberättelse 2013 Ordförande har ordet Om man fick välja. Så skulle det vara lite enklare att driva företag i vår bransch. Om man fick välja skulle det kosta lite mindre att anställa

Läs mer

VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2018

VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2018 VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2018 Sammanfattning Ett produktivt år för föreningen med många genomförda aktiviteter, alla med fokus i medlemsnyttan för våra medlemmar. Hela tiden med en norrländsk

Läs mer

Mitt tredje år som ordförande för SHR Norrland är avslutat.

Mitt tredje år som ordförande för SHR Norrland är avslutat. SHR Norrlands Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande har ordet Mitt tredje år som ordförande för SHR Norrland är avslutat. Året som gått har bjudit på mycket nedsättningen av sociala avgifterna för ungdomar

Läs mer

Ett år som har andats förändring, framtidstro och stor utveckling. Besöksnäringen har äntligen slagit igenom som den viktiga näring den är.

Ett år som har andats förändring, framtidstro och stor utveckling. Besöksnäringen har äntligen slagit igenom som den viktiga näring den är. SHR Norrlands Årsredovisning 2006 Ordförande har ordet Första året som ordförande i SHR Norrland är avslutat. Ett år som har andats förändring, framtidstro och stor utveckling. Besöksnäringen har äntligen

Läs mer

Det första jobbet - Campingars betydelse för ungdomsjobben. Det första jobbet. Campingars betydelse för ungdomsjobben

Det första jobbet - Campingars betydelse för ungdomsjobben. Det första jobbet. Campingars betydelse för ungdomsjobben Det första jobbet Campingars betydelse för ungdomsjobben 1 Inledning Få saker är så viktiga i livet som det första jobbet. Det första jobbet ger viktiga erfarenheter och referenser när man sedan ska söka

Läs mer

VISITA MELLERSTA. Verksamhetsberättelse 2015

VISITA MELLERSTA. Verksamhetsberättelse 2015 VISITA MELLERSTA Verksamhetsberättelse 2015 ORDFÖRANDE HAR ORDET 2015 var ett på många sätt dramatiskt år, både i vårt land och i hela vår omvärld. Ingen av oss har väl lämnats oberörda av de omvälvningar

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Välkommen. in till svensk besöksnäring

Välkommen. in till svensk besöksnäring Välkommen in till svensk besöksnäring SVERIGES ROLIGASTE BRANSCH Besöksnäring blir basnäring Besöksnäringen utgörs till stor del av hotell, restauranger, nöjesparker, campingar, vandrarhem och skid- och

Läs mer

Visita Mellersta. Verksamhetsberättelse 2012

Visita Mellersta. Verksamhetsberättelse 2012 Visita Mellersta Verksamhetsberättelse 2012 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 7627400 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 629400 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 352500 Tullgatan 27, 831 35 Östersund T +46

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Berättelsen om den nya svenska basnäringen

Berättelsen om den nya svenska basnäringen Det här är Visita Berättelsen om den nya svenska basnäringen 01 VI HAR ALLTID TÄNKT FRAMÅT OCH NYTT Sedan SHR bildades har vi befunnit oss i händelsernas centrum från gästgiverier till skidanläggningar

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2012-2013 Gymnastikföreningen Astra 2012-2013 Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Suppleant Suppleant Peter Rudin Thomas Åkerdahl Linda Knutar Maria Sandgren

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

En liten broschyr om SHR. Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare

En liten broschyr om SHR. Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare En liten broschyr om SHR Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare SHR en organisation under tillväxt och utveckling SHR är en växande organisation i en växande näring. Vi företräder över 4 000 företag

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD

DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD DAGORDNING TILL ÅRSMÖTE SWTK, REGION NORD 2019-01-26 1 Mötets öppnande. 2 Justering av röstlängd. 3 a) Val av ordförande till mötet. b) Val av sekreterare till mötet. 4 Val av 2 justeringsmän tillika rösträknare,

Läs mer

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Antagna vid konstituerande möte i Stockholm den 2010-01-21 Reviderade vid föreningsmöte i Stockholm 2015-05-21, fastställda den 2015-12-03 Namn 1 Föreningens

Läs mer

Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt?

Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Ludwig Stendahl Affärsutvecklare / Marknadsansvarig Norrland på EY Detta tänker jag prata om Effektiv tjänsteförsäljning har ni sagt eller hört

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2014 1 Förtroendevalda Sekreterare: Lena Lindbäck Suppleant: Martina Bergman Ledamot, Vice ordförande: Ulf Kvist Suppleant: Jesper Andersson Kassör: Börje Ulander Ordförande: Göran

Läs mer

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid extra årsmöte 2015-08- 19

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid extra årsmöte 2015-08- 19 STADGAR FÖR Sveriges Apoteksförening Antagna vid extra årsmöte 2015-08- 19 Innehållsförteckning 1. UPPGIFTER 2. MEDLEMSKAP 3. INTRÄDE 4. UPPHÖRANDE AV MEDLEMSKAP 5. AVGIFTER 6. ÅRSMÖTE 7. RÖSTRÄTT 8. KALLELSE

Läs mer

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte.

Konstaterades att 49 medlemmar registrerats som röstberättigade vid dagens årsmöte. Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2015 Mötesdatum: Måndagen den 18 maj 2015 Tid: Kl. 19:00 20:00 Plats: Ordförande: Sekreterare: Bringsalen, Ersta hotell & konferens Kenneth

Läs mer

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG

SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG Tobias Krantz Svenskt Näringsliv tidigare forskningsminister - en av dagen huvudtalare SPECIALINBJUDAN - MÖTESINDUSTRINS TILLVÄXTDAG 6 mars - Mötesindustrins Tillväxtdag Möten för tillväxt Så heter det

Läs mer

Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning

Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning Göteborgsregionen - Kompetensförsörjning Regional samverkan kring samverkan skola och arbetsliv Gymnasiekonferens, SKL Johanna Redelius Teamledare, Göteborgsregionen Göteborgsregionen (GR) består av 13

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Visita en del av en växande framtidsbransch

Visita en del av en växande framtidsbransch Bli medlem Visita en del av en växande framtidsbransch FÖR DIG SOM VERKAR INOM BESÖKSNÄRINGEN HAR Visita jobbat i över hundra år. Vi har sedan starten arbetat för branschens utveckling och för att våra

Läs mer

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C)

Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter Robert Uitto (S) (Ordförande) Anders Häggkvist (C) Plats och tid Styrelserummet, Regionens hus kl. 14:30-16:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Hellstrand (C) Maria Söderberg (C) (Vice ordförande) ersätter

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Bli hållbarhetscoach på riktigt

Bli hållbarhetscoach på riktigt Bli hållbarhetscoach på riktigt Nu kan Du som student bli hållbarhetscoach för ditt egna hotell! Vi söker 60 coacher som under ett drygt år vill vara med och förbättra hållbarhetsarbetet på Nordic Choice

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

ORDFÖRANDEN HAR ORDET VERKSAMHETSBERÄTTELSE VISITA VÄSTRA 2017 OM FÖRENINGEN Visita Västra är en av Visitas fem regionföreningar och dess verksamhetsområde omfattar Västra Götalands län, Jönköpings län samt norra delen av Hallands

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

Den svenska skidnäringen

Den svenska skidnäringen Den svenska skidnäringen 1 Inledning Skidsäsongen i de svenska fjällen är i full gång. Varje säsong anställs tusentals ungdomar på hotell och restauranger, i liftanläggningar, som instruktörer och i mataffärer

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF

Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Verksamhetsberättelse för Region SYD SSF Styrelsen för Region SYD SkidSkytteFörbundet (Region SYD SSF) får härmed avge följande verksamhetsberättelse för tiden 2015-05-01 - - 2016-04-30). Styrelsens sammansättning.

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Välkommen som verksamhetsrevisor i regionen

Välkommen som verksamhetsrevisor i regionen Välkommen som verksamhetsrevisor i regionen Välkommen som verksamhetsrevisor i regionen Det är väldigt viktigt att alla i Unionen drar åt samma håll för att det vi gör ska få maximal genomslagskraft ute

Läs mer

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening Stadgar för Örebro Universitets Spelförening 1 Allmänt 1:1 Definition Örebro Universitets Spelförening är en ideell förening och medlem i Sveriges Rolloch Konfliktspelsförbund (Sverok). Medlem i föreningen

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2013 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag?

Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade. När kan jag få arvode för ett uppdrag? Lathund för arvode till förtroendevalda i Unga Hörselskadade (Lathunden utgår från dokumentet Ersättning till förtroendevalda, årsmötet 2013) När kan jag få arvode för ett uppdrag? Som medlem i UH har

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Norrbottens Bowlingförbund

Norrbottens Bowlingförbund Norrbottens Bowlingförbund Årsmötesprotokoll 2014-06-08 Norrbottens bowlingförbunds årsmöte ägde rum i Luleå den 8 juni, 2014. Närvarande: Anders Nilsson, Kalix Andreas Lindgren, Luleå Anki Karlsson, Boden

Läs mer

DET SOM ÄR BRA FÖR BESÖKSNÄRINGEN ÄR BRA FÖR ALLA

DET SOM ÄR BRA FÖR BESÖKSNÄRINGEN ÄR BRA FÖR ALLA DET SOM ÄR BRA FÖR BESÖKSNÄRINGEN ÄR BRA FÖR ALLA visita.se Box 3546, 103 69 Stockholm, Telefon +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg, Telefon +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 MALMÖ, Telefon +46 40 35

Läs mer

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid medlemsmötet 2011-03- 23

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid medlemsmötet 2011-03- 23 STADGAR FÖR Sveriges Apoteksförening Antagna vid medlemsmötet 2011-03- 23 Innehållsförteckning 1. UPPGIFTER 2. MEDLEMSKAP 3. INTRÄDE 4. UPPHÖRANDE AV MEDLEMSKAP 5. AVGIFTER 6. ÅRSMÖTE 7. RÖSTRÄTT 8. KALLELSE

Läs mer

Viktiga debattutmaningar som handlar om skillnad i politiken och skillnad för Norrbotten.

Viktiga debattutmaningar som handlar om skillnad i politiken och skillnad för Norrbotten. 2 (11) Socialdemokraternas riksdagsledamöter avslutar en intensiv vår med en debattrunda med regeringen om utbildning och jobb. Under våren har riksdagsledamöterna gjort ett tjugotal besök i Norrbotten

Läs mer

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda

Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda Arbetsplatsbesök med syfte att rekrytera förtroendevalda På arbetsplatser där det finns förtroendevalda har Vårdförbundet fler medlemmar. Genom att utse förtroendevalda på arbetsplatsen skapar vi bättre

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Styrelse Ordförande Gertie Gladnikoff Sekreterare LiseLotte Olsson Kassör Richard Lundgren Ledamöter Cecilia Ekhem Inger Almgren (till 25/11) Suppleanter

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2017 Extra årsmöte inom SRRS lokalavdelning Norra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2017 Extra årsmöte inom SRRS lokalavdelning Norra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2017 Extra årsmöte inom SRRS lokalavdelning Norra VÄLKOMMEN TILL EXTRA ÅRSMÖTE 2017 Datum: Söndagen den 21 maj 2017 Tid: 17:00 Plats: Skype

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars

Nyhetsbrev # 1. 2013. Stockholm Sverige 20 Mars Nyhetsbrev # 1. 2013 Stockholm Sverige 20 Mars Kära medlemmar, månadsgivare och samarbetspartners! Nytt år, nya utmaningar och möjligheter! Vi är glada att ni vill fortsätta att stödja och följa oss i

Läs mer

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning Extern fokusfråga 1 Snabbt ut till rätt jobb. Utbildning för framtidens arbetsmarknad och välfärd. 1 Intern fokusfråga

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2019 SRRS lokalavdelning Norra VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 2019 Datum: Söndagen den 17 februari 2019 Tid: 19:00 Plats: Skype från någon av nedanstående

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Stadgar för Lymf Sverige

Stadgar för Lymf Sverige Stadgar för Lymf Sverige 1. Vision och mål Organisationens namn är Lymf Sverige. Organisationen är ett samarbete mellan förbundet som arbetar med intressepolitiska frågor nationellt och dess självständiga

Läs mer

Svenska Pastafarikyrkan

Svenska Pastafarikyrkan Svenska Pastafarikyrkan Standardstadgar lokal församling 1 Församlingens Namn Församlingens namn är [Föreningens Namn]* 2 Föreningen har sitt säte i [Ort] 3 Föreningsform Församlingen är en ideell förening.

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

Bilda förening. så funkar det

Bilda förening. så funkar det Bilda förening så funkar det Vad är en förening? En förening kan startas av ett antal personer som har samma intresse och vill göra något tillsammans. En förening är demokratisk. Det betyder att du som

Läs mer

Styrelsen för Företagarna i Alingsås och Stiftelsen Understödsfonden får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2015

Styrelsen för Företagarna i Alingsås och Stiftelsen Understödsfonden får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen för Företagarna i Alingsås och Stiftelsen Understödsfonden får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsens sammansättning Ordförande Karin Hedgren

Läs mer

Antagen i kommunstyrelsen 2016 02 01, 13 NÄRINGSLIVSSTRATEGI 2016-2018

Antagen i kommunstyrelsen 2016 02 01, 13 NÄRINGSLIVSSTRATEGI 2016-2018 Antagen i kommunstyrelsen 2016 02 01, 13 NÄRINGSLIVSSTRATEGI 2016-2018 Innehållsförteckning 1 Vision för näringsliv och arbetsmarknad... 3 1.1 Övergripande mål från kommunens vision... 3 1.2 Syfte... 3

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Hantverkarnas Riksorganisation

Hantverkarnas Riksorganisation Hantverkarnas Riksorganisation stadgar - antagna vid årsmötet 1999 (med ändringar fram till och med årsmötet 2002) 1 Grundsatser och målsättning Hantverkarnas Riksorganisation är en riksorganisation som

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

STADGAR FÖR. Språkföretagen. inom Almega Tjänsteföretagen

STADGAR FÖR. Språkföretagen. inom Almega Tjänsteföretagen STADGAR FÖR Språkföretagen inom Almega Tjänsteföretagen Antagna vid årsmötet 19 oktober 2012 2 Innehållsförteckning 1 UPPGIFTER 3 2 MEDLEMSKAP 3 3 BRANSCH- OCH UNDERFÖRENINGAR 4 4 INTRÄDE 4 6 AVGIFTER

Läs mer

Guide till medlemsrekrytering

Guide till medlemsrekrytering Guide till medlemsrekrytering Vi är många medlemmar i Vårdförbundet idag, men vi kunde vara fler! Ju fler medlemmar vi är desto större möjlighet har vi att påverka och föra fram våra åsikter kring såväl

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

> VD har ordet: Östersundsstudien visar att vi har rätt > Kunden måste få bestämma > 5 frågor: Maud Berggren > Fototävling!

> VD har ordet: Östersundsstudien visar att vi har rätt > Kunden måste få bestämma > 5 frågor: Maud Berggren > Fototävling! > VD har ordet: Östersundsstudien visar att vi har rätt > Kunden måste få bestämma > 5 frågor: Maud Berggren > Fototävling! SEPTEMBER 2014 Månadsutskick med aktuell information till dig som arbetar i Frösunda.

Läs mer

Valberedningen 2013-14.

Valberedningen 2013-14. Valberedningen Jägareförbundet Jönköpings Län informerar. Valberedningen har som mål att i samverkan med medlemmarna skapa den bästa styrelsen som Jägareförbundet Jönköpings Län kan erhålla, därför är

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall ST inom Arbetsförmedlingen 1 Sammanträde: Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00 Plats: Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen Sundsvall 1. Representantskapsmötets öppnande Lars-Göran

Läs mer

Årsredovisning Visita Västra 2015. Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter

Årsredovisning Visita Västra 2015. Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Årsredovisning Visita Västra 2015 Verksamhetsberättelse Resultaträkning Balansräkning Noter Sid 1 av 11 Verksamhetsberättelse för Visita Västra Om föreningen Visita Västra är en av Visitas fem regionföreningar

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Hjortron myr i Gargnäs

Hjortron myr i Gargnäs Hjortron myr i Gargnäs Årsberättelse för Intresseföreningen Gargnäs Behövs gällande 2010. Organisations nummer: 895400-8366 Skolvägen 15 mail. info@gargnas.se 920 73 Gargnäs. Styrelse: Östen Dahlström

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU)

Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Stadgar för Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU) Nyköpings Ungdomsfullmäktige har som uppgift Att ge ungdomar möjligheter att påverka i Nyköpings kommun. Att göra politiken mer levande och öka kvaliteten

Läs mer

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen.

mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta beslutande organ är årsmötet och därefter Elevkårsstyrelsen. Norra Reals Elevkårs Stadga Med organisationsnummer 802408 7036 Antogs på årsmötet 25 mars 2015 1 Organisationen mom 1 Elevkårens juridiska namn är Norra Reals Elevkår. mom 2 Norra Reals Elevkårs högsta

Läs mer

Att starta förening hur gör man det?

Att starta förening hur gör man det? Att starta förening hur gör man det? Läs hjälpredan med liten ordlista Kultur - och fritidsförvaltningen en del av Hultsfreds kommun Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes

Satu Korte Johansson presenterade och räkenskaperna godkändes. Satu Korte Johansson presenterade och berättelsen godkändes PROTOKOLL fört vid Årsmöte med Företagarna i Norrhult/Klavreström Torsdagen den 27mars 2014. Närvarande Företag: Dina Försäkringar, Norrhults Taxi, RosdalaButiken, Gästhamnsguiden, Noma Industri AB, Nordic

Läs mer

HANDLINGSPROGRAM BJURHOLM FÖRETAGSAMHET & ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN

HANDLINGSPROGRAM BJURHOLM FÖRETAGSAMHET & ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN HANDLINGSPROGRAM BJURHOLM FÖRETAGSAMHET & ENTREPRENÖRSKAP I SKOLAN INLEDNING Skolchef, ansvarig projektledare inom PRIOPOL och näringslivsrepresentant från Bjurholms kommun har haft i uppdrag att under

Läs mer

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01

Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Protokoll 1001,från konstituerande möte med föreningen Förbundet Norrlandet.se 2010-02-01 Deltagare: Böna Hembygdsförening genom Sven-Erik Ekdahl Böna Tennisklubb genom Lars Olsson Harkskärsföreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Företagarens vardag i Göteborg 2014

Företagarens vardag i Göteborg 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag i Göteborg 2014 www.pwc.se/sma-medelstora-foretag Sammanfattning Resultat av den nationella undersökningen:

Läs mer