Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell och Restaurangföretagares Förening

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell och Restaurangföretagares Förening"

Transkript

1 Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell och Restaurangföretagares Förening

2 Årsberättelse 2010 Norrlands Hotell- och Restaurangföretagares Förening Organisationsnummer: Ordföranden har ordet Mitt femte år som ordförande för SHR Norrland är avslutat. Året som gått har naturligtvis präglats mycket av avtalsrörelsen och alla aktiviteter kring denna. Den här gången förhandlade vi under pågående lågkonjunktur och hade ändå svårt att få våra fackliga motparter att förstå att branschen inte går sådär enormt bra. Våra marginaler är fortfarande sämst i hela Svenskt Näringslivssfären och att driva upp lönerna hjälper inte direkt till att förbättra detta läge. Vi brukar säga att vi i Norrland inte påverkas lika snabbt och hårt av lågkonjunkturer som storstäderna men denna gång tror jag även alla i Norrland kände av detta. Under 2010 började vi sakta men säkert att hämta oss från denna förödande lågkonjunktur och vi företagare ser nu ljusare på framtiden i alla mätningar som görs. Vi hoppas nu att 2011 blir året där det åter vänder uppåt ordentligt och inte bara planar ut. Förberedelserna inför nästa avtalsrörelse har redan påbörjats och jag kan bara hoppas att även vår motpart förstår det svåra läge som branschen befunnit sig i och inte försöker mjölka ut för mycket innan ekonomin stabiliserats ordentligt. Vi hoppas regeringen håller sitt ord och sänker restaurangmomsen. Detta är den enskilt viktigaste frågan för de flesta av våra medlemmar och efter många års träget arbete har vi äntligen fått lite gehör för denna mycket viktiga fråga. Ja som sagt det finns mycket vi hoppas på inför 2011 mycket mer än jag angivit ovan. Jag i min tur hoppas på att, om jag om ett år fortfarande finns kvar som ordförande för Norrland, får skriva att flera av ovan "hoppas" är genomförda. Vi har under året naturligtvis jobbat på hårt med de prioriterade områden som vi valt för året och dessa kan ni läsa mer om i verksamhetsberättelsen. Norrlandsstyrelsen ber att få tacka för förtroendet det gångna året och önskar er alla ett fantastiskt Susanne Pripp Ordförande SHR Norrland

3

4 Vi som haft förtroendet Föreningens styrelse fick efter konstituerande styrelsemöte följande sammansättning: Ordförande Susanne Pripp, Best Western Hotel Gamla Teatern i Östersund Vice ordförande Mia Jonsson, Rex bar och grill i Umeå Ordinarie ledamöter Sekreterare/ Regionansvarig Förbundsjurist Anders Aspholm, Skistar AB i Åre Mimmo Cicero, Elite Stadshotellet i Luleå Putte Eby, STF Abisko Turiststation i Abisko Isabel Hamilton, Fjällgården Åre i Åre Sofi Holmgren, Hotell Silverhatten och Kraja i Arjeplog Catarina Molitor Sjöberg, Gålsjö bruk i Gålsjö Ulf Steringer, Brandstationen Restaurang & Catering i Sundsvall Anders Östring, Ramundbergets Alpina i Bruksvallarna Magnus Klasson Lise-Lotte Argulander Klavebäck Föreningens revisorer Revisorer Lars Olof Stéen, Ernest and Young och Peter Nilsson, Åre Valnämnd för föreningen Ordförande Ledamöter Stefan Mörtberg, Tänndalen Jonas Forsmark, Sundsvall Birgitta Wikström, Umeå Representation i SHR:s styrelse och råd Styrelsen Valnämnden SHRs utbildningsråd Susanne Pripp Ulf Steringer Ulf Steringer, som suppleant Sammanträden och övriga möten Föreningen har haft årsmöte på Clarion Collection Hotel Uman i Umeå den 12 april Styrelsen har under året genomfört 11 möten varav tre hållits per telefon.

5 Årsmötet 2010 Årsmötet hölls den 12 april på Clarion Collection Hotel Uman i Umeå. Likt tidigare år kombinerades årsmötet med en andra trevliga medlemsaktiviteter. Årsmötesdagen påbörjades med en föreläsning av Umeås kulturchef Fredrik Lindegren om det kommande kulturhuvudstadsåret och satsningarna inför Därefter informerade föreningens ordförande Susanne Pripp om vad som hänt under det gångna verksamhetsåret. Därefter gick agendan över till själva årsmötet. Anders Aspholm från Skistar AB i Åre, Sofi Holgren från Hotell Silverhatten och Kraja i Arjeplog samt Anders Östring från Ramundbergets Alpina i Bruksvallarna valdes in som ordinarie ledamöter i styrelsen. Efter den gemensamma lunchen fortsatte dagen med kollektivavtalsinformation från förbundsjuristen Lise-Lotte Argulander Klavebäck. Sedan gick dagen över i ännu mer trevligheter då deltagarna besökte Umeås senaste tillskott DUO. Där provades både charkuterier samt bubblor och choklad. Efter några timmars återhämtning avslutades dagen med en trevlig middag på Rex Bar och grill. Totalt deltog 36 representanter för medlemsföretag i aktiviteterna.

6 Prioriterade verksamheter Fortsatt närvaro i regionen Styrelsens intention har under de senaste åren varit att öka antalet medlemskontakter. Under året har ett flertal utbildningstillfällen och medlemsmöten förlagts ute i regionen. Utöver dessa arrangemang har företrädare för föreningen deltagit i lokala arrangemang såsom mässor och dylikt. Målet med satsningen är att utöka medlemsnyttan för samtliga medlemmar runt om i regionen. Som ett led i detta har föreningens regionansvarige under året besökt ett stort antal orter runt om i regionen och träffat såväl företrädare för medlemsföretag som presumtiva medlemmar. Styrelsens har för avsikt att fortsätta öka närvaron i regionen genom seminarietillfällen, medlemsmöten och event. En uppdaterad evenemangskalender finns på regionföreningens hemsida där även annan matnyttig information finns att finna. Politikerkontakter och lobbying Genom insatser mot beslutsfattare på såväl lokal och regional nivå som riksdagsnivå jobbar styrelsen aktivt med att påverka och förändra förutsättningarna för medlemsföretagen i regionen.

7 Sedan ett par år tillbaka genomförs bland annat ett årligen återkommande möte med riksdagsledamöter från regionen. Arrangemanget är sedan ett par år tillbaka väl etablerat bland politikerna och även detta år kom många av de inbjudna riksdagsledamöterna. På sedvanligt vis framfördes synpunkter och frågeställningar från styrelseledamöterna som sedan diskuterades livligt kring borden. Kvällen var mycket givande och diskussionerna många. Ämnen som diskuterades var bland annat implementeringen av kassaregisterlagen, marknadsföringen av Sverige som turistland, företagarnas regelbörda, den nya alkohollagen samt möjligheten till en sänkning av restaurangmomsen. Mötet uppfattades som mycket positivt från såväl styrelsen som politikerna. Under året har sedan ett antal uppföljningsmöten med olika riksdagsledamöter genomförts. Bland annat träffades stora delar av alliansens ledamöter i skatteutskottet för en mera ingående diskussion angående momsfrågan och schablonbeskattning. Likt vid förra årets träff med det röda blocket deltog Mats Carlbäck som tidigare drivit restaurang i Spanien och numera forskar vid Göteborgs Universitet. Mats pratade om sina erfarenheter av det spanska systemet för schablonbeskattning. Träffen var mycket uppskattad och har resulterat i såväl motioner som interpellationsdebatter kring ämnet.

8 Samarbetet med SCR och SLAO Sedan årsskiftet 2009 pågår ett nära samarbete mellan de tre organisationerna SCR, SLAO och SHR. Organisationerna står tillsammans för drygt 90 procent av det totala antalet gästnätter i Sverige. Förutom de projekt som pågår centralt mellan organisationerna så har vi även på regional nivå utvecklat samarbetet. Föreningens regionansvarige har bland annat deltagit i ett flertal möten med SCRs regionala grupperingar. En gemensam medlemsdag mellan regionföreningen och SCR genomfördes den 4 oktober i Luleå. Hela 27 medlemsföreträdare deltog under olika delar av dagen. Det fördjupade samarbetet avspeglas även i sammansättningen av föreningens styrelse. De tre nyinvalda styrelseledamöterna Anders Aspholm, Anders Östring och Sofi Holmgren representerar alla olika delar av såväl SLAO som SCR. Styrelsens ambition är att ytterligare utveckla samarbetet under kommande verksamhetsår. Utbildningsinsatser Utbildningsfrågor har länge varit något som engagerat föreningens styrelse och tillhör självklart de prioriterade verksamheterna.

9 Enligt undersökningar kommer hotell- och restaurangbranschen att stå inför stora svårigheter med att hitta och rekrytera bra personal i framtiden. Det kan eventuellt innebära problem och risker för våra medlemsföretag. I dag är en stor del av gymnasieutbildningen på Hotell- och Restaurangprogrammet förlagd ute hos företagen och branschen tar emot många praktikanter. Här har företagarna ett stort ansvar. Genom elevernas praktik får vi en unik möjlighet att visa upp vår fantastiska bransch, marknadsföra våra företag och forma våra framtida medarbetare. Styrelsen är engagerad i frågan och styrelsen är representerad i utbildningsrådet för Hotell och Restauranger, UHR genom Ulf Steringer. Samarbete med Visit Sweden SHR har sedan länge ett väl utvecklat samarbete med Visit Sweden angående bland annat marknadsföringen av Sverige som turistdestination. Under det senaste året har även regionföreningen genomfört samarbetsprojekt tillsammans med Visit Sweden. I Umeå arrangerades ett seminarium där Thomas Brühl talade om förutsättningarna för destinationsutveckling. Seminariet var välbesökt och uppskattat av såväl medlemmar samt andra intressenter som anslutit.

10 I samband med detta genomfördes även två träffar med företrädare för Umeå kommun samt hotellgruppen i Umeå. Kompetensutveckling De senaste årens satsning på kompetensutveckling av våra medlemsföretagare har under verksamhetsåret fortsatt. Likt tidigare år har fokus varit att öka kunskapen och kännedomen om kollektivavtalet och dess tillämpning. Informationen vid dessa tillfällen fokuserade kring anställningsformer och schemaläggning. Målgruppen var framförallt nya medlemsföretag och nyanställda inom befintliga medlemsföretag men även ordinarie föreningsmedlemmar. Då detta varit ett väldigt uppskattat inslag i föreningens verksamhet har man för avsikt att fortsätta med denna typ av kompetensutveckling även i framtiden. Medlemsaktiviteter Den 30 november genomfördes en medlemsdag i Åre. Styrelsen var på plats och träffade företrädare för medlemsföretag. Under dagen genomfördes en genomgång av turistsupplementet av förbundsjuristen Lise-Lotte Argulander Klavebäck. På eftermiddagen genomfördes även ett branschmingel på Holiday Club. Totalt deltog 38 företrädare för medlemsföretag.

11 Även detta år var föreningen på plats under Servera-dagen i Umeå. Delar av styrelsen samt föreningens regionansvarige och förbundsjuristen på plats i Umeå där mässan genomfördes på sedvanligt vis. Under mässan träffades representanter för medlemsföretag och informerades om hur föreningens arbete fortskrider. I montern träffades även presumtiva medlemmar som informerades om fördelarna med medlemskap i organisationen. I samband med mässan genomfördes två seminarier. Dels ett kostnadsfritt juridikseminarium. Det var förbundsjuristen Lise -Lotte Argulander Klavebäck som under förmiddagen informerade om kollektivavtalen samt arbetstid och schemaläggning. Seminariet var välbesökt och mycket uppskattat. Utöver detta genomfördes destinationsutvecklingsseminariet i samarbete med Visit Sweden. Föreningsutveckling Har du frågor du vill ha hjälp med eller funderingar kring hur vi tillsammans kan utveckla föreningens arbete och strävan för att öka medlemsnyttan så tveka inte att kontakta kansliet. Vi är oerhört tacksamma för alla synpunkter vi kan få.

12

13

14

Mitt tredje år som ordförande för SHR Norrland är avslutat.

Mitt tredje år som ordförande för SHR Norrland är avslutat. SHR Norrlands Verksamhetsberättelse 2008 Ordförande har ordet Mitt tredje år som ordförande för SHR Norrland är avslutat. Året som gått har bjudit på mycket nedsättningen av sociala avgifterna för ungdomar

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2015

Visita Norrland. Årsberättelse 2015 Visita Norrland Årsberättelse 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 35 25 00 Pedagogensväg 2, 831 40 Östersund T +46

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2016

Visita Norrland. Årsberättelse 2016 Visita Norrland Årsberättelse 2016 visita.se Box 3546, 103 69 Stockholm, Telefon +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg, Telefon +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö, Telefon +46 40 35 25 00 Pedagogens

Läs mer

Årsberättelse 2013- Visita Norrland. Styrelsen på ishotellet i Jukkasjärvi

Årsberättelse 2013- Visita Norrland. Styrelsen på ishotellet i Jukkasjärvi Årsberättelse 2013- Visita Norrland Styrelsen på ishotellet i Jukkasjärvi Ordförande har ordet Mitt första år som ordförande för Visita Norrland är till ända, och trots att jag har suttit i styrelsen så

Läs mer

Ett år som har andats förändring, framtidstro och stor utveckling. Besöksnäringen har äntligen slagit igenom som den viktiga näring den är.

Ett år som har andats förändring, framtidstro och stor utveckling. Besöksnäringen har äntligen slagit igenom som den viktiga näring den är. SHR Norrlands Årsredovisning 2006 Ordförande har ordet Första året som ordförande i SHR Norrland är avslutat. Ett år som har andats förändring, framtidstro och stor utveckling. Besöksnäringen har äntligen

Läs mer

VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2017

VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2017 VISITA NORRLAND Verksamhetsberättelse 2017 Sammanfattning Ett produktivt år för föreningen med många genomförda aktiviteter, alla med fokus i medlemsnyttan för våra medlemsföretag. Gärdin, Teres t.gardin@visita.se

Läs mer

Avtalsextra 14 juni 2013

Avtalsextra 14 juni 2013 Avtalsextra 14 juni 2013 Nytt kollektivavtal med Unionen Allmänt Visita och Unionen träffade den 23 maj 2013 ett nytt kollektivavtal för perioden 1 juni 2013 31 maj 2016, vilket motsvarar 36 månader. Båda

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

En liten broschyr om SHR. Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare

En liten broschyr om SHR. Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare En liten broschyr om SHR Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare SHR en organisation under tillväxt och utveckling SHR är en växande organisation i en växande näring. Vi företräder över 4 000 företag

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Berättelsen om den nya svenska basnäringen

Berättelsen om den nya svenska basnäringen Det här är Visita Berättelsen om den nya svenska basnäringen 01 VI HAR ALLTID TÄNKT FRAMÅT OCH NYTT Sedan SHR bildades har vi befunnit oss i händelsernas centrum från gästgiverier till skidanläggningar

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Supporterklubben Röda Havet

Supporterklubben Röda Havet Stadgar för Supporterklubben Röda Havet Eskilstuna Antagna 2010-07-04 1. Föreningens syfte 2. Räkenskapsår 3. Regler för hur verksamheten ska bedrivas 4. Regler för medlemskap och uteslutning. 5. Regler

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning. Stadgar för Föreningen Kyrkoskrivare i Svenska kyrkan Antagna av årsmöte 2011-05-19 och 2013-04-18 1 Ändamål KSSK har till ändamål att tillvarata medlemmarnas intressen och ge möjlighet till fortbildning.

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2013

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2013 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2013 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Kamratföreningen F 21

Kamratföreningen F 21 Sida 1 Kamratföreningen F 21 Årsmöte den 3 april 2014 Kamratföreningen F 21 2014-04-03 Sida 2 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Årsmötet öppnas. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008. Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1 FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Gunilla Svanbeck Karina Ekwall Gudrun Sandström Carin Mellberg Jan-Erik Nordlund Anita Edström

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

Förbundskongressen 2013

Förbundskongressen 2013 Öppning av årets kongress Nästan 140 personer samlades för två dagars förbundskongress på storslagna Clarion Hotel Post i Göteborg. På plats fanns representanter från drygt 50 medlemsföretag samt inbjudna

Läs mer

normalstadgar Normalstadgar för regionala föreningar för studerande vid respektive studieort

normalstadgar Normalstadgar för regionala föreningar för studerande vid respektive studieort normalstadgar Normalstadgar för regionala föreningar för studerande vid respektive studieort Antagna vid Psykologförbundets kongress i oktober 2013 Innehållsförteckning KAPITEL 1 Sammansättning och ändamål

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening

Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Inledning Verksamhetsberättelse 2013 Visit Värmdö Ideell Förening Visit Värmdö Ideell Förening är näringslivets och föreningslivets organisation inom besöksnäringen. Tillsammans med Värmdö kommun bildar

Läs mer

företag, adress, telefon, mobiltelefon och e-post

företag, adress, telefon, mobiltelefon och e-post Förtroendevalda företag, adress, telefon, mobiltelefon och e-post Ahlbom Sören Odengatan 41 08-673 38 00 Storstad/Hotellet 113 51 Stockholm 0708-11 13 73 soren@ahlbom.se Andersson Göran Kungsgatan 15 0418-47

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Kamratföreningen F 21

Kamratföreningen F 21 Sida 1 Kamratföreningen F 21 Årsmöte den 4 april 2019 Kamratföreningen F 21 2019-04-04 Sida 2 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Årsmötet öppnas. 2. Parentation. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Playstars årsmöte 2014-03-30

Playstars årsmöte 2014-03-30 Playstars årsmöte 2014-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Gnesta lokalavdelning 2015-02-17 Verksamhetsberättelse 2015-01-01 2015-12-31 för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Styrelsen (ordförande) (studieorganisatör) Karin Gustavsson-Rydberg (sekreterare)

Läs mer

Vision Region Östergötland, Storgatan 8 i Linköping. Cecilia Holtström adj ledamot Abdinur Abdi Farah Jama adj ledamot

Vision Region Östergötland, Storgatan 8 i Linköping. Cecilia Holtström adj ledamot Abdinur Abdi Farah Jama adj ledamot Region Östergötland Avdelningsstyrelse 2016-12-20 109-125 Sammanträdesplats Vision Region Östergötland, Storgatan 8 i Linköping. Närvarande Lotta Dahl ordförande Ann Johansson Ingegerd Törnqvist Camilla

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VÄNNÄS LANDSBYGDSRÅD 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VÄNNÄS LANDSBYGDSRÅD 2011 VERKSAMHETSBERÄTTELSE VÄNNÄS LANDSBYGDSRÅD 2011 Styrelsens sammansättning fr.o.m. årsmötet 2011 Ordinarie Ordförande: Suppleanter Katarina Hampusson Sofia Blomquist Anna Gradin Inger Granström Anders Nilsson

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR Umeortens civilförsvarsförening VERKSAMHETSÅRET 2013 01 01 2013 12 31 1.1 Inledning En stor del av föreningens styrelsearbete har inriktats mot att fortbilda och kompetensutbilda

Läs mer

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Närvarande: Rolf Carlsson Jan Hamrén Ida Tideholt Lilian Litzell Thomas Zemturis 1. Öppnande Rolf hälsade alla välkomna till detta telefonmöte och öppnade

Läs mer

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna.

SCHNAUZERRINGENS ÅRSMÖTE I JÖNKÖPING Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. Ordförande Kikki Tiestö inledde årsmötet och hälsade de närvarande välkomna. 1. Justering av röstlängd Kikki Tiestö,Ida Björklun, Maria Thim, Renée Östrand, Eva Arnell, Carola Selin Sabel,, Stefan Svennefelt,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse Styrelsen för Örebro länsförening av Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2010. Styrelsen Ordförande Vakant Vice ordförande

Läs mer

Fas 2 Projektrapport: December 2010

Fas 2 Projektrapport: December 2010 Spelregler för Hästföretagaren Fas 2 Projektrapport: December 2010 Projektledare: Projektägare: Mats Norberg, LRF Konsult Nybrogatan 1 871 30 HÄRNÖSAND mats.norberg@konsult.lrf.se 0611-289 33 LRF Konsult

Läs mer

Enkät SHR Södra 2010 (130 svar) Fråga 1) Vilken inriktning har din verksamhet/är du anställd på?

Enkät SHR Södra 2010 (130 svar) Fråga 1) Vilken inriktning har din verksamhet/är du anställd på? Enkät SHR Södra 2010 (130 svar) Fråga 1) Vilken inriktning har din verksamhet/är du anställd på? Restaurang 26 % 26,30% Hotell 11 % 11,20% Hotell m. restaurang 46% 45,80% Annan verksamhet 16% 16,50% Restaurang

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-14 Behandlad på årsmötet 2016-04-13 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg 1 Val av mötesordförande 2 Val av protokollförare 3 Val av justeringsman

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2016, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Centrala Sacorådet i Malmö stad

Centrala Sacorådet i Malmö stad STADGAR Stadgar för Centrala Sacorådet i Malmö stad. Senast ändrade vid årsmöte 2017-03-09. Till dessa stadgar ska ett rutindokument finnas som beskriver de rutiner som gäller för Centrala Sacorådet i

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2018. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Playstars årsmöte

Playstars årsmöte Playstars årsmöte 2015-03-29 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Avtalsextra 23 maj 2013

Avtalsextra 23 maj 2013 Avtalsextra 23 maj 2013 Nytt kollektivavtal med HRF Allmänt Visita och HRF träffade den 16 maj 2013 ett nytt kollektivavtal för perioden 1 juni 2013 30 april 2016, vilket motsvarar 35 månader. Båda parter

Läs mer

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande.

Ordförande. Årets verksamhet har genomförts med god ekonomisk balans genom återhållsamhet och kostnadsmedvetande. Sid 1 Ordföranden: Föreningens verksamhet under det gångna året, 2015, har uppvisat fortsatt intresse för vår huvudaktivitet, vattengymnastik. Styrelsen har representerat föreningen vid ett flertal arrangemang

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015

Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Protokoll - Styrelsemöte nr 2, 2015 Tid: Torsdag 2015-03-19, kl. 18.00-20.40 Plats: Klacken, Bromsgatan 20 Deltog: Annica Jonsson Karppinen Aase Olsson Ulrika Hesselstål Kaisa Edvinsdotter Carina Björnfot

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Distriktsstyrelsen i Västerbotten 2014-11-04. Verksamhetsår 2014-01-01 2014-12-31

Verksamhetsberättelse 2014. Distriktsstyrelsen i Västerbotten 2014-11-04. Verksamhetsår 2014-01-01 2014-12-31 2014-11-04 Verksamhetsberättelse 2014 Distriktsstyrelsen i Västerbotten Verksamhetsår 2014-01-01 2014-12-31 Styrelsen har bestått av: Agneta Emilsson, sekreterare och webbansvarig David Salmi, ledamot

Läs mer

Avtalsextra 23 maj 2013

Avtalsextra 23 maj 2013 Avtalsextra 23 maj 2013 Nytt kollektivavtal med HRF Allmänt Visita och HRF träffade den 16 maj 2013 ett nytt kollektivavtal för perioden 1 juni 2013 30 april 2016, vilket motsvarar 35 månader. Båda parter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Förslag KD 2012-06-02 Rev 2012-06-07. Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012

Förslag KD 2012-06-02 Rev 2012-06-07. Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 Förslag KD 2012-06-02 Rev 2012-06-07 Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2011-2012 1 Verksamhetsberättelse Föregående årsmöte hölls den 26 oktober 2011 på Pilängskolan i Lomma. Årsmötet öppnades av ordföranden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland

Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Verksamhetsberättelse 2015 för RME Västernorrland Styrelse Ordförande Gertie Gladnikoff Sekreterare LiseLotte Olsson Kassör Richard Lundgren Ledamöter Cecilia Ekhem Inger Almgren (till 25/11) Suppleanter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Vision 2015 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

normalstadgar Normalstadgar för psykologföreningar

normalstadgar Normalstadgar för psykologföreningar normalstadgar Normalstadgar för psykologföreningar Antagna vid Psykologförbundets kongress i oktober 2013 Innehållsförteckning KAPITEL 1 Sammansättning och ändamål 3 1.1 Sammansättning 3 1.2 Ändamål 3

Läs mer

Tillväxt Syd Hållbar Tillväxt Nätverk för företag i Ystad Österlen

Tillväxt Syd Hållbar Tillväxt Nätverk för företag i Ystad Österlen Tillväxt Syd Hållbar Tillväxt Nätverk för företag i Ystad Österlen Tillväxtsatsning för företagen i Ystad, Tomelilla och Simrishamnskommun Warren Greshes Seminarium och utbildningar för att stärka företagens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 SSJ besöker Overtake SPORTVAGNSSÄLLSKAPET I JÖNKÖPING Föredragningslista enligt 21 i stadgarna 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst.

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst. Föreningsstämma 2004 Plats: Uppsala, Folkets Hus Tid: 2004-03-23 kl 17.00 Årsmöte 2004-03-24 Nätverket Renare Mark 1. Mötets öppnande: Lisa Ledskog (LL) förklarade mötet öppnat. 2. Val av ordförande för

Läs mer

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a

Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Protokoll: Årsmöte för Aktiv Demokrati 2011 Datum: 2011-09-16 -- 2011-09-24 Plats: Möte via Internet http://aktivdemokrati.se/forum/viewforum.php?f=130&start=0&sk=s&sd=a Dagordning: 01. Val av mötesordförande

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2015 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten 4. Informationsverksamhet 1. ORDFÖRANDEN

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm

Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm Verksamhetsberättelse år 2017 SÖF Stockholm 1:a VERKSAMHETSÅRET OM SÖF STOCKHOLM Föreningsform: Ideell förening Organisationsnummer: 802508-3422 Bankgiro: 184-8217 E-post: stockholm@svenskaodemforbundet.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

senast den 4 september 2006

senast den 4 september 2006 Till Sunda Takters medlemmar Härmed kallas du till årsmöte med STs idrottsförening SUNDA TAKTER Torsdagen den 7 septemberl 2006 kl 14.00 i Lönnkrogen. Vi bjuder även på lite att äta därför är det viktigt

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer