Bullerkartläggning Jönköping Rapport A Upprättad av: Johanna Thorén

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bullerkartläggning Jönköping Rapport A Upprättad av: Johanna Thorén"

Transkript

1 Bullerkartläggning Upprättad av: Johanna Thorén

2 RAPPORT Bullerkartläggning Kund s kommun att: Elin Bornvall Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver 1.0 Konsult WSP Akustik Box Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel: Fax: WSP Environment & Energy Sweden Org nr: Styrelsens säte: Stockholm Kontaktpersoner Robert Nykvist, George Birita, Roger Fred och Johanna Thorén 2 (10)

3 Innehåll 1 Sammanfattning 4 2 Bakgrund 4 3 Allmänt Beräkningshjälpmedel Beräkningsmodell Begreppsförklaring L den, L night, L eq, L max 5 4 Indata Kartunderlag Höjddata Husdata Bullerskärmar Baskarta Dygnsindelning Källdata Vägtrafik Tågtrafik 6 5 Beräkningsförutsättningar Väg Tåg Beräkningsnoggrannhet 7 6 Resultat Kartor Fasadpunkter 9 7 Källor 10 8 Bilagor Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver (10)

4 1 Sammanfattning Den här rapporten är en delredovisning för bullerkartläggning av s kommun. I denna rapport redovisas bakgrund och allmänt om bullerkartläggning, erhållet material och metodval. Inom EU beräknas buller med måtten L den och L night vilka redovisas beräknade på 4 meters höjd i. I efterföljande Rapport B redovisas resultat med de svenska måtten L eq och L max beräknade på 2 meters höjd. Alla resultat redovisas som bullerkartor för väg och tåg, samt att beräknade fasadpunkter levereras i tabellformat. Statliga vägar redovisas separat, samt tillsammans med övriga (kommunala) vägar. 2 Bakgrund EU behandlar omgivningsbuller som ett av de viktigaste miljöproblemen. Den 1 juli 2004 trädde förordning (2004:675) om omgivningsbuller i kraft. Förordningen genomför bullerdirektivet, Direktiv 2002/49/EG om bedömning och hantering av omgivningsbuller, i svensk lagstiftning (Naturvårdsverket, 2011) I Fas 1 av direktivet kartlades kommunen med fler än invånare. I Fas 2, vilken är aktuell nu skall alla kommunen med fler än invånare kartläggas. Till hjälp i kartläggningsarbetet har EU-kommissionen tagit fram en Good Practice Guide, Naturvårdsverket har inför fas 2 i direktivet, låtit SP ta fram en svensk tolkning Anvisningar för kartläggning av buller enligt 2002/49/EG. Den svenska tolkningen har till stor del legat till grund för beräkningsinställningar och schabloner som används i det här projektet Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver Allmänt 3.1 Beräkningshjälpmedel Beräkningsprogrammet CadnaA (utvecklat av Datakustik GmbH i Tyskland) användes för samtliga beräkningar. Alla resultat läses in i ArcGis för presentation och visualisering. Utbredningsdämpning, markabsorption, reflektioner, m.m. hanterades automatiskt av programmen i enlighet med aktuell beräkningsmodell. 3.2 Beräkningsmodell Beräkningarna i detta projekt har utförts enligt de nu gällande Nordiska Beräkningsmodellerna för respektive källtyp: Den Nordiska Beräkningsmodellen för vägtrafikbuller, rev. 1996, har använts för beräkning av ljudutbredning från vägtrafik (Naturvårdsverket, 1996). 4 (10)

5 Den Nordiska Beräkningsmodellen för buller från spårtrafik, rev. 1998, har använts för beräkning av ljudutbredning från spårtrafik (Naturvårdsverket - Banverket, 1996). 3.3 Begreppsförklaring L den, L night, L eq, L max Ekvivalent ljudnivå, L eqt, är en form av medelvärde för ljudnivån över en viss tid (T). För samhällsbuller är tiden oftast ett dygn. Ljudnivåerna från den trafik som passerar under ett år fördelas på ett dygn, vilket ger dygnsekvivalent ljudnivå som ofta kallas enbart L eq. Maximal ljudnivå, L max, är den högsta momentana ljudnivån som uppstår under en viss tid, t.ex. ett dygn. Svenska riktvärden gäller i allmänhet för L eq och L max. I EU ställs krav på ekvivalent ljudnivå, L den, för ett dygn med skillnaden att ett dygn delas in i tre delar dag, kväll och natt. Med dag avses 12 timmar vid tiden 06-18, kväll de 4 timmarna samt natt de 8 timmarna På samma sätt som för L eq och L den avser L day, L evening och L night ett årsmedelvärde för respektive tidsperiod, dvs. ett års samtliga dag-, kväll- och nattperioder fördelat per dag, kväll och natt. L den beräknas ur L day, L evening och L night enligt nedan: Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver 1.0 Skillnaden mellan L eq och L den är att för L den straffas ljudnivån för kväll med 5 db och för natt med 10 db. Detta är för att kompensera för den störning som t.ex. trafik nattetid kan ge. Måttet L den är därmed högre än L eq i de allra flesta fall. Detta kompenseras med riktvärdena för L eq som ofta skärps för nattperioden samt att krav ställs på maximal ljudnivå, L max. 4 Indata Allt underlag har erhållits från s kommun i två omgångar under hösten Kartunderlag Höjddata Höjddata härrör från lasermätningar med ekvidistans för de centrala delarna på 0,5 m och för glesbygden på 10 m. 1 Enligt anvisningar för kartläggning av buller enligt 2002/49/EG väljs tidpunkten för dagens början (och därmed också för kvällens och nattens början) av varje enskild medlemsstat. Angivna klockslag gäller i Sverige. 5 (10)

6 4.1.2 Husdata Samtliga byggnader inom kommunen har levererats med höjder. De allra flesta hus har levererats med lasermätta absoluta höjder, somliga hus har manuellt uppmätta eller uppskattade höjder. I de fall husen har varit lägre än fyra meter har i beräkningen av fasadpunkter höjts med två meter. Absorption hos byggnader är satt till = 0,2 vilket motsvarar 1 db i reflektionsförlust Bullerskärmar Bullerskärmar med relativ höjd över mark har levererats av kommunen och används i kartläggningen Baskarta Övrigt kartunderlag som används är väglinjer, spårlinje, strandlinje, kommun- och tätortsgräns Tyst asfalt På de delar av E4 som är försedda med så kallad tyst asfalt har generellt en korrektion på -5 db använts, helt och hållet i enlighet med Trafikverkets anvisningar. I verkligheten har dock två olika typer av vägbeläggningar använts för att åstadkomma tyst asfalt. Denna typ av vägbeläggning ger i inledningsskedet något lägre ljudnivåer än beräknat och med tiden högre ljudnivåer om den inte underhålls regelbundet Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver Dygnsindelning I detta arbete definierades dygnet utifrån de riktlinjer som anges i EU-direktivet rörande bullerkartläggning. Dag Kväll Natt Källdata Vägtrafik Källdata för vägtrafiken har erhållits som shapefiler med årsmedeldygnstrafik (ÅDT) och gällande hastighet Tågtrafik Källdata för tågtrafik har erhållits i form av Excel-tabell från Trafikverket. 6 (10)

7 5 Beräkningsförutsättningar Bullerkartor med konturlinjer är beräknade med två olika noggrannheter. För tätorten gäller en beräkningstäthet på en punkt var 5:e meter. För övriga delar av kommunen gäller en punkt var 10:e meter. Antalet reflexer i tätorten är satt till tre eller två och i övriga delar till ett. Vägtrafiken är uppdelad i statliga vägar och kommunala och statliga tillsammans. Beräknade fasadpunkter ligger till grund för kommunens sammanställning av antalet exponerade boende per byggnad. För fasadpunkter i tätorten är antalet reflexer satt till tre, och i övriga delar av kommunen till ett. Enligt anvisning har fasadpunkter beräknats på fyra meters höjd med ett avstånd på 5 meter i horisontalled. 5.1 Väg Av de ca levererade väglänkarna har % uppmätta trafiksiffror och övriga schabloniserade trafiksiffror. Dygnsfördelningen är schabloniserad för samtliga vägar till dag 80 %, kväll 10 % och natt 10 % Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver Tåg Beräkningarna av tågtrafiken är genomförd med förutsättningar såsom medellängd, tågtyp och antalet tåg/dygn givna av Trafikverket. Största tillåtna hastighet (STH) förutsätts alltid och för broar har ett påslag på 3 db antagits. Hänsyn har inte tagits till växlar eller till att tåg står stilla på stationsområden, 30 km/h har använts som lägsta hastighet för alla tågtyper som stannar vid aktuellt stationsområde. Det totala accelerations- och bromsavståndet som används i beräkningar för alla tågtyper som stannar på en station är 2000 m - enligt info från Trafikverket. Hastigheten för tågen som lämnar eller närmar sig stationen har stegvis minskats i 500 metersintervaller. Tågtyperna som inte stannar vid en station anvisades standardhastigheten i enlighet med järnvägsträckan. 5.3 Beräkningsnoggrannhet Beroende på tillgängliga data och andra omständigheterna har man olika behov av noggrannhet. För att uppnå önskvärd flexibilitet har därför en klassindelning enligt följande gjorts: Klass A är bäst och används när man eftersträvar högsta möjliga noggrannhet Klass B är minimum för åtgärdsplaner Klass C bedöms uppfylla minimikraven för bullerkartläggning enligt ENDdirektivet Klass D rekommenderas inte och används bara då det inte finns andra möjligheter 7 (10)

8 I detta projekt har klass B eftersträvats. Skillnaden mellan de olika klasserna inte är lika stor för alla parametrar. Vissa parametrar är känsligare än andra, se tabell 2 för exempel. Detta innebär att man i vissa fall kanske kan blanda t.ex. klass B och C och ändå uppnå motsvarigheten till klass B. Det går dock inte att generalisera möjligheterna utan man får göra en total noggrannhetsbedömning i varje enskilt fall. Tabell 1. Noggrannhetsklasser för olika beräkningsparametrar Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver (10)

9 I tabell 1 redovisas klasserna för de viktigaste beräkningsparametrarna. Klassindelningarna avser främst väg- och tågtrafikbuller. Beskrivningen av de olika klasserna är inte alltid 100 % och får därför mera ses som en indikation än ett absolut krav. Vad beträffar den numeriska noggrannheten för de olika noggrannhetsklasserna är den svår att uppskatta eftersom den påverkas av varierande förutsättningar. En viss vägledning ges i tabell 2 nedan Tabell Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver Resultat 6.1 Kartor Beräkning av bullerkartor för väg- och tågtrafik redovisas i medföljande ArcReaderprojekt samt ett antal utsnitt som bilagor till rapporten. 6.2 Fasadpunkter Fasadpunkter med beräknat resultat för L den och L night levereras separat i tabellformat. 9 (10)

10 7 Källor Danish Acoustical Laboratory. (1982). Rapport 32 Nordiska beräkningsmodellen för externt industribuller. Naturvårdsverket - Banverket. (1996). Rapport Buller från spårbunden trafik - Nordisk beräkningsmodell. Naturvårdsverket. (1996). Naturvårdsverkets rapport 4563 "Nordisk beräkningsmodell för vägtrafikbuller, rev 1996". Naturvårdsverket. (2011). Naturvårdsverket - verksamheter med miljöpåverkan. Hämtat från SP. (2010). Anvisningar för kartläggning av buller enligt 2002/49/EG. SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Swedish Standard Institute. (2009). Storheter och Enheter Del 1: Allmänt (ISO :2009, IDT) Bullerkartläggning docx Mall: dvanced 2010.dot ver Bilagor Bilaga 1A väster Väg L den Bilaga 1B väster Väg L night Bilaga 1C väster Tåg L den Bilaga 1D väster Tåg L night Bilaga 2A öster Väg L den Bilaga 2B öster Väg L night Bilaga 2C öster Tåg L den Bilaga 2D öster Tåg L night Bilaga 3A Huskvarna Väg L den Bilaga 3B Huskvarna Väg L night Bilaga 3C Huskvarna Tåg L den Bilaga 3D Huskvarna Tåg L night Bilaga 4A Tenhult Väg L den Bilaga 4B Tenhult Väg L night Bilaga 4C Tenhult Tåg L den Bilaga 4D Tenhult Tåg L night Bilaga 5A Gränna Väg L den Bilaga 5B Gränna Väg L night ArcReader-projekt: Bullerkartläggning (10)

Rapport uppdrag Västerås bullerkartläggning Slutrapport - Augusti Upprättad av: Johanna Thorén och Erica Skytt

Rapport uppdrag Västerås bullerkartläggning Slutrapport - Augusti Upprättad av: Johanna Thorén och Erica Skytt Rapport uppdrag 10144118 Västerås bullerkartläggning - Augusti 2011 Upprättad av: Johanna Thorén och Erica Skytt Denna rapport är en vidareutveckling av delrapport 3 daterad 2011-07-15 med kompletterande

Läs mer

Bullerkartläggning av Örebro kommun

Bullerkartläggning av Örebro kommun Bullerkartläggning av Örebro kommun Redovisning enligt 22/49/EG Slutrapport Juni 212 Rapport: R116-1 Beställare: Örebro Kommun Att: Jarmo Riihinen Datum: 212-6-27 Antal sidor: 8 Uppdragsledare: Granskad

Läs mer

11611 Linköpings kommun Bullerkartläggning, enligt EU-direktiv 2002/49/EG

11611 Linköpings kommun Bullerkartläggning, enligt EU-direktiv 2002/49/EG Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11611 Linköpings kommun Bullerkartläggning, enligt EU-direktiv 2002/49/EG Rapport 11611-15082100.doc Antal sidor: 13 Bilagor: 12 Uppdragsansvarig Torbjörn

Läs mer

10498 Norrköpings kommun Bullerkartläggning

10498 Norrköpings kommun Bullerkartläggning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10498 Norrköpings kommun Bullerkartläggning Rapport 10498-12061800.doc Antal sidor: 14 Bilagor: 17 Uppdragsansvarig Torbjörn Appelberg Jönköping 2012-06-20

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR

TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR10244609.01 2017-02-13 TRAFIKBULLERBERÄKNING ROSENHOLMS UDDE, KARLSKRONA TR10244609.01 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 574

Läs mer

Bullerinventering TÅG Trafikverket, flera regioner Sträckan Arlöv Kävlinge Upprättad av: Roger Fred Granskad av: Tobias Gredenman

Bullerinventering TÅG Trafikverket, flera regioner Sträckan Arlöv Kävlinge Upprättad av: Roger Fred Granskad av: Tobias Gredenman 2014-12-02 Upprättad av: Roger Fred Granskad av: Tobias Gredenman RAPPORT Kund Trafikverket 291 54 Kristianstad Besök: Björkhemsvägen 17 Tel: 0771-921 921 www.trafikverket.se Konsult WSP Akustik Box 92093

Läs mer

DAGSBERGS SKOLA Trafikbullerutredning TR Upprättad av: Tobias Kristensson Granskad av: Sofi Thorell Godkänd av: Mats Erixon

DAGSBERGS SKOLA Trafikbullerutredning TR Upprättad av: Tobias Kristensson Granskad av: Sofi Thorell Godkänd av: Mats Erixon DAGSBERGS SKOLA TR 10215816.01 2015-10-16 Upprättad av: Tobias Kristensson Granskad av: Sofi Thorell Godkänd av: Mats Erixon J:\32\WSP Linköping\10215816 - \3_Dokument\TR_10215816.01 - -.docx DAGSBERGS

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING VINDELNS KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING REKTANGELN 3 2018-01-31 TRAFIKBULLERUTREDNING Rektangeln 3 KUND Vindelns kommun Kontaktperson: Andreas Nehlin Andreas.nehlin@vindeln.se +46 933-142 14 KONSULT WSP

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning BORLÄNGE KOMMUN Trafikbullerutredning Stora Ornäs 1:52 Slutgiltig handling 2017-06-14 RAPPORT 10251732-02 TRAFIKBULLERUTREDNING Stora Ornäs 1:52 KUND Borlänge Kommun Kontaktpersoner: Gabriel Barrioz gabriel.barrioz@borlange.se

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING EMMABODA KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING, EMMABODA 2017-10-25 TRAFIKBULLERUTREDNING Liljan 7, Emmaboda Emmaboda Kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 5 02 Jönköping Besök: Lillsjöplan 10 Tel:

Läs mer

Rapport: Väsjöområdet

Rapport: Väsjöområdet Rapport: Bullerutredning 2008-08-12 Beställare: kommun Rapportnummer: Uppdragsansvarig Nils-Åke Nilsson Handläggare Peter Malm Kvalitetsgranskning Nils-Åke Nilsson Rev Ändringen avser Godkänd Datum i Sammanfattning

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING FINSPÅNGS KOMMUN TRAFIKBULLERUTREDNING HÄLLESTAD KYRKBY 2017-11-27 TRAFIKBULLERUTREDNING Hällestad kyrkby Finspångs Kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 0 02 Jönköping Besök: Lillsjöplan 10

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN I HUDDINGE. Bullerkartläggning Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Claes Torehammar

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN I HUDDINGE. Bullerkartläggning Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Claes Torehammar MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN I HUDDINGE Bullerkartläggning 2012-04-13 Uppdragsnummer: 226287 Uppdragsansvarig: Claes Torehammar i ii Sammanfattning Tyréns AB har fått i uppgift att göra en

Läs mer

Bullerutredning. Rapport. Årstafältet. stockholm.se/arstafaltet. The Capital Of Scandinavia

Bullerutredning. Rapport. Årstafältet. stockholm.se/arstafaltet. The Capital Of Scandinavia Årstafältet Rapport Bullerutredning The Capital Of Scandinavia 2013 stockholm.se/arstafaltet RAPPORT 101026-R05 Redovisning av beräkningar bullerutbredningen för Årstafältet Beställare: 2013-08-26 Upprättad

Läs mer

HAMRE 1:302, DUVED. Trafikbullerutredning

HAMRE 1:302, DUVED. Trafikbullerutredning HAMRE 1:302, DUVED Trafikbullerutredning 2017-03-23 HAMRE 1:302, DUVED Trafikbullerutredning KUND Attacus Bygg Erik Wikén KONSULT WSP Sverige AB Dragarbrunnsgatan 41 753 20 Uppsala Besök: Dragarbrunnsgatan

Läs mer

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax RAPPORT Kommunledningsförvaltningen, Falköpings Kommun Bullerutredning för Uppdragsnummer planerar för ett nytt bostadsområde i området. Sweco har genomfört en bullerutredning inkl. principiella förslag

Läs mer

TRAFIKBULLER. KV. Byggmästaren och Sigfridshäll

TRAFIKBULLER. KV. Byggmästaren och Sigfridshäll TRAFIKBULLER KV. Byggmästaren och Sigfridshäll 2016-04-19 TRAFIKBULLER KV. Byggmästaren och Sigfridshäll KUND KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 550 02 Jönköping Besök: Östra Storgatan 67 Tel:

Läs mer

Arntorps verksamhetsområde, Kungälvs kommun.

Arntorps verksamhetsområde, Kungälvs kommun. Handläggare Hässel Johan Tel 010 505 84 27 Mobil 070 184 74 27 Fax 031 774 74 7 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (9) Datum 2010-01-25 Uppdragsgivare Kungälvs Kommun Karin Gustafsson Nämndhuset Box

Läs mer

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11

RAPPORT 10192495. Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning, Djurgårdsängen, Sävsjö kommun 2014-03-11 Upprättad av: Jesper Lindgren Granskad av: Peter Comnell Godkänd av: Jesper Lindgren RAPPORT 10192495 Trafikbullerberäkning

Läs mer

Bullerkartläggning av Upplands Väsby kommun

Bullerkartläggning av Upplands Väsby kommun Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Mobil 070 184 57 71 E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Date 2017-11-17 Project ID 716824 Upplands Väsby kommun 194 80 Upplands Väsby Bullerkartläggning av

Läs mer

RAPPORT rev2. Kv Gengasen Trafikbullerutredning Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak

RAPPORT rev2. Kv Gengasen Trafikbullerutredning Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak RAPPORT 10197659 01 rev2 2015-02-10 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak RAPPORT 10197659 01 REV2 Kund Mathias Borg Hefab fastighets AB Lilla Bantorget 11 111 23 Stockholm Konsult WSP

Läs mer

TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen. Rapport Upprättad av: Elin Claesson Granskad av: Roger Fred

TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen. Rapport Upprättad av: Elin Claesson Granskad av: Roger Fred TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen Rapport 2016-09-12 Upprättad av: Elin Claesson Granskad av: Roger Fred TRAFIKBULLERBERÄKNING Odenvallen KUND BoKlok Housing AB Odenvallen 56970-71015179-9937 KONSULT WSP

Läs mer

Trafikbullerutredning väg och järnväg, Bräcke 1:95, Åre

Trafikbullerutredning väg och järnväg, Bräcke 1:95, Åre Handläggare Claes Kastby Tel +46 10 505 25 65 Mobil +46 76 117 76 17 E-post claes.kastby@afconsult.com Datum 2017-10-27 Projekt-ID 743599 Mottagare Åresågen AB Björn Hasselbom Rapport-ID 743599 A Kund

Läs mer

TR_ _02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt bostadsområde i Linköpings kommun

TR_ _02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt bostadsområde i Linköpings kommun TR_10120293_02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt bostadsområde i Linköpings kommun 2009-03-09 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Bengt Simonsson TR_10120293_02 Bullerutredning vid Sturefors, nytt

Läs mer

Beställare: Hemfosa Life Science AB genom Annika Liljegren Antal sidor: 13. Projekt: Varav bilagor: 7

Beställare: Hemfosa Life Science AB genom Annika Liljegren Antal sidor: 13. Projekt: Varav bilagor: 7 Rapport Hemfosa Life Science AB genom Annika Liljegren Antal sidor: 13 Projekt: 180402 Varav bilagor: 7 Projektansvarig: Niklas Jakobsson 2018-02-21, Järfälla Beräkning av buller från väg- och spårtrafik

Läs mer

RAPPORT R01. Bullerutredning vid Åbygläntan Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant

RAPPORT R01. Bullerutredning vid Åbygläntan Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 172834 R01 Bullerutredning vid Åbygläntan 2012--18 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Olivier Fégeant RAPPORT 172834 R01 Bullerutredning vid Åbygläntan Kund Vallentuna kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PM_ FÖRHANDSKOPIA

PM_ FÖRHANDSKOPIA Uppdragsnr: 10195396 1 (7) PM_10196896.01 FÖRHANDSKOPIA \\ser01mlm1se\projects\3702\2014\10196896 - Döderhultsviken steg 2, Oskarshamn\3_Dokument\PM_10196896.01_Bullerutredning_Döderhultsviken_steg2_Osk

Läs mer

10933 Kv. Urmakaren, Kumla Trafikbullerutredning

10933 Kv. Urmakaren, Kumla Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10933 Kv. Urmakaren, Kumla Rapport 10933-13112200.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-11 k:\lime easy\dokument\10933\10933-13112200.doc

Läs mer

BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg. Rapport Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell

BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg. Rapport Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg Rapport 2015-05-27 Upprättad av: Johan Andersson Granskad av: Robert Nykvist Godkänd av: Sofi Thorell BULLERUTREDNING Finspång Dalsberg KUND Finspångs kommun KONSULT WSP

Läs mer

Bullerkartläggning av Sollentuna kommun

Bullerkartläggning av Sollentuna kommun Handläggare Lars Lindström Tel 010 505 60 71 Mobil 070 184 57 71 E-post lars.e.lindstrom@afconsult.com Date 2017-01-31 Project ID 714802 Sollentuna kommun 19186 Sollentuna Bullerkartläggning av Sollentuna

Läs mer

Trafikbullerutredning inför detaljplan, Hamre 2:45 mfl., Åre

Trafikbullerutredning inför detaljplan, Hamre 2:45 mfl., Åre TRAFIKBULLERUTREDNING HAMRE 2: ÅRE Handläggare Claes Kastby Tel + 10 5 25 65 Mobi + 117 17 E-post claes.kastby@afconsult.com Datum 2018-08-20 Projekt-ID 7502 Mottagare Åre Kommun Peter Nilsson peter.a.nilsson@are.se

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

PM Hermanstorp. Del 1 - Beräkning av buller från vägtrafik. Rapportnummer R01 Datum Uppdragsgivare Haninge Kommun.

PM Hermanstorp. Del 1 - Beräkning av buller från vägtrafik. Rapportnummer R01 Datum Uppdragsgivare Haninge Kommun. Rapport PM Hermanstorp Del 1 - Beräkning av buller från vägtrafik Rapportnummer 17218126 R01 Datum 2017-02-31 Uppdragsgivare Haninge Kommun Handläggare: Granskad av: Niklas Pureber Marcus Kilebrant stockholm@

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING. KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR rev

TRAFIKBULLERUTREDNING. KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR rev TRAFIKBULLERUTREDNING KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR10244131.01 rev. 2 2018-09-20 TRAFIKBULLERUTREDNING KV. TÖRNSTRÖM 12, KARLSKRONA TR10244131.01 rev. 2 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP Environmental

Läs mer

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Bullerutredning inför planändring till bostadsområde Uppdragsnummer: 170708 Beställare: Heimstaden Att: Li Cederwall Frizzo Dokument: R170708-2 rev. 1 Datum: 2018-10-23

Läs mer

Sotenäs kommun Bullerutredning - detaljplan för ÖDEGÅRDEN 1:9 m. fl, Sotenäs kommun

Sotenäs kommun Bullerutredning - detaljplan för ÖDEGÅRDEN 1:9 m. fl, Sotenäs kommun Handläggare Tel + (0) 0 Mobil + (0) 0 perry.ohlsson@afconsult.com RAPPORT () Datum -0- Uppdragsnr Kommunstyrelsen Mark- och exploatering 0 Kungshamn Rapport nr Detaljplan ÖDEGÅRDEN : m.fl. Uppdragsansvarig

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Roger Johansson UPPRÄTTAD AV. Albin Hedenskog

UPPDRAGSLEDARE. Roger Johansson UPPRÄTTAD AV. Albin Hedenskog UPPDRAG Nya Hovås Trafik & Parkering UPPDRAGSNUMMER 2392163000 UPPDRAGSLEDARE Roger Johansson UPPRÄTTAD AV Albin Hedenskog DATUM 2012-07-03 Bullerberäkning I föreliggande presenteras resultat av bullerberäkningar

Läs mer

Externbullerutredning

Externbullerutredning Stora Torget Externbullerutredning Rapportnummer 1733 3473 Datum 2017-11-29 rev Uppdragsgivare Sunne kommun Handläggare: Granskad av: Niklas Pureber Jonas Wetterberg Nitro Consult AB Stigs Center 2 B,

Läs mer

PM BULLERUTREDNING SANNAKAJEN, KRISTINEHAMN

PM BULLERUTREDNING SANNAKAJEN, KRISTINEHAMN Uppdragsnr: 102290 1 (4) PM BULLERUTREDNING 2016-10-24 SANNAKAJEN, KRISTINEHAMN Buller vägtrafik WSP Akustik har fått i uppdrag av planavdelningen, att beräkna vägtrafikbuller vid Sannakajen i Kristinehamn

Läs mer

PM SADELMAKAREN 17 - TRAFIKBULLER

PM SADELMAKAREN 17 - TRAFIKBULLER Mall: Fel! Okänt namn på ver Fel! Okänt namn på Uppdragsnr: 102272411 (5) PM 10227241.01 SADELMAKAREN 17 - TRAFIKBULLER Beställare: Strömstad Etablering AB Konsult: WSP Akustik WSP Sv erige AB Box 13033

Läs mer

PM BOTKYRKA RIKSTEN 9:4

PM BOTKYRKA RIKSTEN 9:4 UPPDRAGSNAMN Botkyrka Riksten 9:4 FÖRFATTARE Elin Claesson// UPPDRAGSNUMMER DATUM 10253658 2017-10-06 PM 10253658-01 BOTKYRKA RIKSTEN 9:4 Sammanfattning Nya bostäder och förskola planeras i Botkyrka kommun.

Läs mer

PM TRAFIKBULLER Rev. 2,

PM TRAFIKBULLER Rev. 2, Mall: Error! Unknown document ver Error! Unknown document Uppdragsnr: 102002291 (5) PM 10200229 TRAFIKBULLER Rev. 2, 2014-11-05 Sadelmakaren 17 Beställare: Strömstad Etablering AB Konsult: WSP Akustik

Läs mer

Trafikbullerutredning Långaveka 3:21, 4:1

Trafikbullerutredning Långaveka 3:21, 4:1 Handläggare Josefin Grönlund Tel +46105058458 Mobil +46701847458 E-post josefin.gronlund@afconsult.com Mottagare Falkenbergs kommun Datum 2017-12-13 Projekt-ID 745078 Långaveka 3:21 4:1 Trafikbullerutredning

Läs mer

Rapport: Väsjön. Utökad bullerutredning Beställare: Sollentuna kommun Uppdragsnummer: Rapportnummer: R01

Rapport: Väsjön. Utökad bullerutredning Beställare: Sollentuna kommun Uppdragsnummer: Rapportnummer: R01 Rapport: Utökad bullerutredning 2009-06-09 Beställare: Uppdragsnummer: 221071 Rapportnummer: Uppdragsansvarig Peter Malm 08-566 41078 Handläggare Peter Malm 08-566 41078 Kvalitetsgranskning - Rev Ändringen

Läs mer

Rapport - Detaljplan för Rished 7:1, Ale kommun

Rapport - Detaljplan för Rished 7:1, Ale kommun RAPPORT 1 (6) Handläggare Tel +46 10 505 84 38 Mobil +46 70 184 74 38 Fax +46 10 505 30 09 perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2014-10-13 Uppdragsnr 596526 Ale kommun Plan- och byggavdelningen 449 80 Alafors

Läs mer

PM TRAFIKBULLER

PM TRAFIKBULLER Mall: Fel! Okänt namn på ver Fel! Okänt namn på Uppdragsnr: 102002291 (5) PM 10200229.2 TRAFIKBULLER Sadelmakaren 17 Beställare: Strömstad Etablering AB Konsult: WSP Akustik WSP Sv erige AB Box 13033 402

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING R LUNDBY INDUSTRIINFART

TRAFIKBULLERUTREDNING R LUNDBY INDUSTRIINFART TRAFIKBULLERUTREDNING R01-246382 LUNDBY INDUSTRIINFART 14 DECEMBER 2012 2(13) Uppdrag: Titel på rapport: Status: Datum: Medverkande 246382, Lundby industriinfart R01 - Lundby industriinfart Slutrapport

Läs mer

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå

Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Coop Tomtebo/Carlslid, Umeå Kompletterande beräkningar av externt buller från butiksområde Uppdragsnummer: 150462 Beställare: Hifab AB Att: Krister Johansson Dokument: R150462-4 Datum: 2016-05-13 Antal

Läs mer

BULLERUTREDNING. Östra Jakobsberg, Karlstad

BULLERUTREDNING. Östra Jakobsberg, Karlstad BULLERUTREDNING 2016-10-03 BULLERUTREDNING KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Environmental Sverige Box 117 1 04 Karlstad Besök: Lagergrens gata 8 Tel: +46 10 72200 WSP Sverige AB Org nr: 57-48 Styrelsens

Läs mer

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne

PM Parkering och buller. Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne PM Parkering och buller Underlag detaljplan för Sundsvik 1:24 m fl Nilssontomten i Sunne Juni 2015 KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 117 651 04 Karlstad Besök: Lagergrens gata 8 Tel: +46 54 13 20 00 Fax:

Läs mer

TR _01. Bullerutredning Sicklön 346:1, Uddvägen, Nacka Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Andreas Novak

TR _01. Bullerutredning Sicklön 346:1, Uddvägen, Nacka Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Andreas Novak TR 10182257_01 2013-06-25 Upprättad av: Tobias Gredenman Granskad av: Andreas Novak TR 10182257_01 Kund Nacka kommun 131 81 Nacka Att: Christina Gerremo Konsult WSP Akustik 120 31 Stockholm Besök: Lumaparksvägen

Läs mer

RAPPORT TR R01 Brakmarsvägen, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning

RAPPORT TR R01 Brakmarsvägen, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning RAPPORT TR10114426 R01, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning 2008-10-16 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Bengt Simonsson RAPPORT, Tyresö kommun Uppdatering av 2007 s bullerutredning

Läs mer

Logistikcentrum Gläborg, Munkedals kommun - bullerutredning

Logistikcentrum Gläborg, Munkedals kommun - bullerutredning RAPPORT 1 (11) Handläggare Perry Ohlsson Tel +46 10 505 84 38 Mobil +46 70 184 74 38 Fax +46 10 505 30 09 perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2012-08-21 Munkedals kommun 455 80 Munkedal Uppdragsnr 574831

Läs mer

Godkänt dokument - Daniel Sandström, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Daniel Sandström, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr SKÖNDALS FÖRSKOLA, STOCKHOLM KUND SISAB korr1.docx KONSULT WSP Akustik Lumaparksvägen 7 120 31 Stockholm Tel: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880 Styrelsens säte: Stockholm www.wspgroup.se

Läs mer

LAHOLMSHEM AB BULLERUTREDNING HISHULT 1:

LAHOLMSHEM AB BULLERUTREDNING HISHULT 1: LAHOLMSHEM AB BULLERUTREDNING HISHULT 1:126 2018-02-08 BULLERUTREDNING Hishult 1:126 Laholmshem AB KONSULT WSP Environmental Sverige Box 2131 0 02 Jönköping Besök: Lillsjöplan 10 Tel: +46 10 72200 WSP

Läs mer

HÄLSOVÄGEN Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Stefan Troëng Granskad av: Roger Fred

HÄLSOVÄGEN Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Stefan Troëng Granskad av: Roger Fred HÄLSOVÄGEN Rapport 10229176-03 2016-11-29 Upprättad av: Stefan Troëng Granskad av: Roger Fred KUNDER Brabo Riksbyggen Concent gm. Brabo Stockholm AB Lisa Lundin Hantverkargatan 21 112 20 Stockholm M:\3750\2016\10229176

Läs mer

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 6

PROJEKTRAPPORT. Rapport doc Antal sidor: 5 Bilagor: 6 PROJEKTRAPPORT Jönköpings Tändsticksfabrik 1 Rapport -16102700.doc Antal sidor: 5 Bilagor: 6 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Magnus Ingvarsson Datum www.soundcon.se Rapport -16102700 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun

Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Anderstorps Gård, Skellefteå kommun Bullerutredning inför planändring till bostadsområde Uppdragsnummer: 170708 Beställare: Heimstaden Att: Massood Shabani Dokument: R170708-1 Datum: 2017-06-30 Antal sidor:

Läs mer

miljöassistans Bullerutredning för Åstorp 113:137 Lennart Pehrsson Åstorp Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder

miljöassistans Bullerutredning för Åstorp 113:137 Lennart Pehrsson Åstorp Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder miljöassistans Lennart Pehrsson Bullerutredning för 113:137 Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder Denna rapport ersätter rapport daterad 2017-04-10 i sin helhet Innehåll 1. Uppdraget 2. Omgivningen

Läs mer

RAPPORT TR Bilaga till program för detaljplan Airport City, Härryda kommun BULLERUTREDNING

RAPPORT TR Bilaga till program för detaljplan Airport City, Härryda kommun BULLERUTREDNING RAPPORT TR 112.1 Bilaga till program för detaljplan Airport City, Härryda kommun BULLERUTREDNING 211-5-5 Upprättad av: Roger Fred Granskad av: Ulf Olsson Godkänd av: Roger Fred Uppdragsnr: 112 Daterad:

Läs mer

RAPPORT Detaljplan P-hus/Hotell, Lindholmens Centrum Ljudmiljöbeskrivning

RAPPORT Detaljplan P-hus/Hotell, Lindholmens Centrum Ljudmiljöbeskrivning RAPPORT 10090152 Detaljplan P-hus/Hotell, Lindholmens Centrum Ljudmiljöbeskrivning 2008-08-06 Upprättad av: Mats Hammarqvist Granskad av: Perry Olsson Godkänd av: Mats Hammarqvist RAPPORT 10090152 Detaljplan

Läs mer

miljöassistans Bullerutredning Högsbo 5:17 Xtera Fastighetsfövaltning AB Göteborg Beräknad ljudutbredning i närområdet Innehåll

miljöassistans Bullerutredning Högsbo 5:17 Xtera Fastighetsfövaltning AB Göteborg Beräknad ljudutbredning i närområdet Innehåll miljöassistans Xtera Fastighetsfövaltning AB Göteborg Bullerutredning Beräknad ljudutbredning i närområdet Innehåll 1. Uppdraget 2. Omgivningen 3. Geografisk avgränsning 4. Allmänt om buller 5. Beräkningsmodellen

Läs mer

Dpl för Karlagatan, bostäder , 61,67 mfl\

Dpl för Karlagatan, bostäder , 61,67 mfl\ 2017-11-30 Dpl för Karlagatan, bostäder 745-60, 61,67 mfl\ Bullerutredning Dnr: 10-0622 1(6) Förutsättningar SBK har genomfört en trafikbullerutredning för bostadsbebyggelse vid Karlagatan i Göteborg i

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING

TRAFIKBULLERUTREDNING KARLSTADS BOSTADS AB TRAFIKBULLERUTREDNING BROBYGGAREN 11 KARLSTAD 2017-11-24 TRAFIKBULLERUTREDNING Brobyggaren 11 Karlstad Karlstads Bostads AB KONSULT WSP Environmental Sverige Box 117 651 04 Karlstad

Läs mer

Bullerutredning Åre England 3:59 & England 3:62

Bullerutredning Åre England 3:59 & England 3:62 memo01.docx 2012-03-28-14 PM UPPDRAG Åre England 3:59 & England 3:62 UPPDRAGSNUMMER UPPDRAGSLEDARE Markus Södergren UPPRÄTTAD AV Bullerutredning Åre England 3:59 & England 3:62 1 (9) S w e co Umestan företagspark,

Läs mer

Detaljplan för bostäder i Myggenäs 1:114, Tjörns kommun

Detaljplan för bostäder i Myggenäs 1:114, Tjörns kommun Uppdragsnr: 0077 () PM 0077 0906 Detaljplan för bostäder i Myggenäs :, L:\700\Tjörns_kommun\0090_Myggenäs Tjörns_kn\_Dokument\PM_00 90_0906_DP_Myggenäs trafikbuller.doc Mall: Pm - 00.dot ver.0 Sammanfattning

Läs mer

ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Erica Skytt Granskad av: David Östling

ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning. Rapport Upprättad av: Erica Skytt Granskad av: David Östling ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning Rapport 2016-02-11 Upprättad av: Erica Skytt Granskad av: David Östling ODENSALA 8:23, ÖSTERSUND Trafikbullerutredning KUND Brogården entreprenad AB KONSULT

Läs mer

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr Uppdragsnr: Daterad: 2015-05-13 Reviderad: 2015-06-05 : Brandstegen 1, Stockholm Trafikbullerutredning Status: BRANDSTEGEN, STOCKHOLM Trafikbullerutredning KUND KONSULT 120 31 Stockholm Tel: +46 10 7225000

Läs mer

PM

PM Uppdragsnr: 1 (3) PM.01 2013-03-11 Sjöparken 2013 Bullerutredning har av Alvesta koun fått i uppdrag att genoföra beräkningar av tågtrafikbuller för Sjöparken so ligger i centrala Alvesta. WSP har tidigare

Läs mer

TR R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning , rev

TR R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning , rev TR10204533 R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende Luleå kommun Bullerutredning 2014-11-11, rev 2014-11-28 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Mikael Eriksson TR10204533 R01 Stadsön Södra, nytt trygghetsboende

Läs mer

Tungelsta, Haninge kommun

Tungelsta, Haninge kommun Tungelsta, Haninge kommun Beräkning av externbuller från trafik Fastighet 1:38 Rapportnummer 11 17 Datum 2017-12-15 Uppdragsgivare Haninge kommun Handläggare: Granskad av: Niklas Pureber - Stigs Center

Läs mer

Uppdragsnr Lars Lindström. Datum Tel +46 (0) Mobil +46 (0) Pernilla Troberg

Uppdragsnr Lars Lindström. Datum Tel +46 (0) Mobil +46 (0) Pernilla Troberg PM0 1 () Handläggare Datum Uppdragsnr 01-0-0 66816 Tel +6 (0)10 0 60 1 Mobil +6 (0)0 18 1 Pernilla Troberg lars.e.lindstrom@afconsult.com Iterio Östgötagatan 1 116 Stockholm Bullerutredning Uppdragsansvarig

Läs mer

RAPPORT R01 Bullerkartering Bullerkartering för detaljplan Gambrinius sjösida, etapp 2 Nässjö stad, Nässjö kommun

RAPPORT R01 Bullerkartering Bullerkartering för detaljplan Gambrinius sjösida, etapp 2 Nässjö stad, Nässjö kommun RAPPORT 10144859 R01 Bullerkartering Bullerkartering för detaljplan Gambrinius sjösida, etapp 2 Nässjö stad, Nässjö kommun 2010-11-22 Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Andreas Novak RAPPORT 10144859

Läs mer

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter.

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter. Handläggare Perry Ohlsson Telefon 010-505 84 38 Mobil 0701847438 E-post perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2016-04-12 Uppdragsnummer 591440 Rapport 591440 A Beställare Derome Timber AB Derome Timber AB,

Läs mer

Beställare: Vera Arkitekter genom Joachim Unger Antal sidor: 18. Projekt: Varav bilagor: 11. Projektansvarig: Lennart Nilsson Datum:

Beställare: Vera Arkitekter genom Joachim Unger Antal sidor: 18. Projekt: Varav bilagor: 11. Projektansvarig: Lennart Nilsson Datum: Rapport rev1 genom Joachim Unger Antal sidor: 18 Projekt: 143504 Varav bilagor: 11 Projektansvarig: Lennart Nilsson 2015-10-09, Uppsala Beräkning av ljudnivå från väg- och tågtrafik Revideringen avser

Läs mer

TR R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén

TR R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén TR10149614 R01 Trädgårdsstaden etapp 3 - Tyresö kommun Bullerberäkning för del av Strandallén 2011-03-23 Upprättad av: Mahbod Nayeri Granskad av: Andreas Novak TR10149614 R01 Trädgårdsstaden etapp 3 -

Läs mer

Bullerkartläggning av spårvagnstrafik i Norrköping

Bullerkartläggning av spårvagnstrafik i Norrköping Stockholm 2008-01-22 Er beteckning:--- Vår beteckning: 612907 25368 Norrköpings kommun Jan Zetterberg Tekniska kontoret, kollektivtrafik 601 81 Norrköping Bullerkartläggning av spårvagnstrafik i Norrköping

Läs mer

REDOVISNING AV FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR BOSTÄDER MED AVSEENDE PÅ BULLER INOM PROGRAMOMRÅDET FÅRABERGET

REDOVISNING AV FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR BOSTÄDER MED AVSEENDE PÅ BULLER INOM PROGRAMOMRÅDET FÅRABERGET RAPPORT FALKÖPINGS KOMMUN Bullerutredning, UPPDRAGSNUMMER 1321446000 REDOVISNING AV FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR BOSTÄDER MED AVSEENDE PÅ BULLER INOM PROGRAMOMRÅDET FÅRABERGET GBG LUFT- OCH MILJÖANALYS Sweco Environment

Läs mer

Karlslund 3:4, Östersund

Karlslund 3:4, Östersund Karlslund 3:4, Östersund Bullerutredning Uppdragsnummer: 170664 Beställare: Östersunds kommun, Samhällsbyggnad Att: Johanna Westgard Dokument: R170664-1 Datum: 2017-01-20 Antal sidor: 6 Handläggare: Granskare:

Läs mer

GRIPSHOLMS BACKAR. Trafikbullerutredning Reviderad

GRIPSHOLMS BACKAR. Trafikbullerutredning Reviderad GRIPSHOLMS BACKAR Trafikbullerutredning 2017-05-04 Reviderad 2017-05-30 GRIPSHOLMS BACKAR Trafikbullerutredning KUND KONSULT WSP Environmental Sverige Dragarbrunnsgatan 41 Besök: Dragarbrunnsgatan 41 Tel:

Läs mer

PM BULLER. Högtrycket 2 Kristinehamns kommun Reviderad:

PM BULLER. Högtrycket 2 Kristinehamns kommun Reviderad: PM BULLER Högtrycket 2 Kristinehamns kommun 2013-07-28 Reviderad: 2013-10-11 Medverkande Beställare: Konsult: Bullerutredning: SBK Värmland, Daniel Nordholm WSP Samhällsbyggnad, Karlstad Jonas Jonsson,

Läs mer

11553 Sjöryd 1:20 i Mullsjö, Mullsjö kommun Trafikbullerutredning

11553 Sjöryd 1:20 i Mullsjö, Mullsjö kommun Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 11553 Sjöryd 1:20 i Mullsjö, Mullsjö kommun Rapport 11553-15030300.doc Antal sidor: 8 Bilagor: 01-05 Uppdragsansvarig Jönköping 2015-03-03 k:\lime easy\dokument\11553\11553-15030300.doc

Läs mer

BULLERUTREDNING DETALJPLAN SCANDIC PANDOX UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker Akustiker, granskare

BULLERUTREDNING DETALJPLAN SCANDIC PANDOX UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Akustiker Akustiker, granskare UPPDRAGSNUMMER 14502056 DETALJPLAN SCANDIC PANDOX SWECO ENVIRONMENT AB LINDA GRENVALL HENRIK NAGLITSCH Akustiker Akustiker, granskare Sweco Sammanfattning En tillbyggnad för Scandic hotell i Luleå planeras.

Läs mer

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16

PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Trafikbullerutredning. Rapport doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 PROJEKTRAPPORT Dörby 7:7, m fl i Smedby, Kalmar kommun Rapport -1811100.doc Antal sidor: 8 Bilagor: 16 Uppdragsansvarig Kvalitetsgranskare Datum 018-1-11 www.soundcon.se Rapport -1811100 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

UTREDNING AV OMGIVNINGSBULLER, KÖPMANVÄGEN 12 HÄRNEVI 1:71, BRO

UTREDNING AV OMGIVNINGSBULLER, KÖPMANVÄGEN 12 HÄRNEVI 1:71, BRO RAPPORT R01 288 699 UTREDNING AV OMGIVNINGSBULLER, KÖPMANVÄGEN 12 HÄRNEVI 1:71, BRO 2018-09-14 UPPDRAG R01 288 699 köpmanvägen Bro bullerutredning Titel på rapport: Utredning av omgivningsbuller, Köpmanvägen

Läs mer

PM - TRAFIKBULLERUTREDNING

PM - TRAFIKBULLERUTREDNING PM - TRAFIKBULLERUTREDNING UPPDRAG TU Alingsås Norra Ringgatan UPPDRAGSNUMMER 7002790000 UPPDRAGSLEDARE Erik Eidmar UPPRÄTTAD AV DATUM 2017-10-09 GRANSKAD AV Martin Tunbjörk Uppdrag I samband med detaljplanering

Läs mer

DETALJPLAN TIMRÅ. trafikbullerutredning

DETALJPLAN TIMRÅ. trafikbullerutredning DETALJPLAN TIMRÅ trafikbullerutredning 2016-09-30 DETALJPLAN TIMRÅ trafikbullerutredning KUND Timråbo AB KONSULT WSP Environmental Sverige Lumaparksvägen 7 120 31 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Trafikbullerutredning Långaveka 3:21, 4:1

Trafikbullerutredning Långaveka 3:21, 4:1 Handläggare Josefin Grönlund Tel +46105058458 Mobil +46701847458 E-post josefin.gronlund@afconsult.com Mottagare Falkenbergs kommun Datum 2018-06-14 Projekt-ID 745078 Långaveka 3:21 4:1 Trafikbullerutredning

Läs mer

Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka. TR R03 Rev D. Datum: Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant

Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka. TR R03 Rev D. Datum: Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka TR101112 R03 Rev D Datum: 2015-09-07 Upprättad av: Leonard Kolman Granskad av: Olivier Fégeant Bullerutredning, Kil 1:1, Nacka Datum: 2015-09-07 Kund Jonas Nylander Exploateringsenheten

Läs mer

Cirkulationsplats vid Djupedals idrottsplats i Mölnlycke. Bullerutredning vägtrafik. Nya bostäder

Cirkulationsplats vid Djupedals idrottsplats i Mölnlycke. Bullerutredning vägtrafik. Nya bostäder Handläggare Hässel Johan Tel +400847 Mobil +4670184747 Fax +46 1 7747474 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (14) Datum 01-01- Härryda Kommun André Berggren Planenheten 4 80 Mölnlycke Uppdragsnr 69847

Läs mer

Beställare: Liljestrands Fastigheter AB genom Håkan Westman. Beräkning av ljudnivåer från väg- och spårtrafik

Beställare: Liljestrands Fastigheter AB genom Håkan Westman. Beräkning av ljudnivåer från väg- och spårtrafik Promemoria PM161407-1 Beställare: Liljestrands Fastigheter AB genom Håkan Westman Antal sidor: 8 Projekt: 161407 Varav bilagor: 2 Projektansvarig: Claes Söderström Datum: 2016-09-21 Kv Storstugan 2, Uttran

Läs mer

Trafikbullerutredning för detaljplan Järfälla Säby 3:69

Trafikbullerutredning för detaljplan Järfälla Säby 3:69 Beställare: Gerson Real Estate AB Referens: Jacob Gersson Trafikbullerutredning för detaljplan Järfälla Säby 3:69 Uppdrag Uppdraget avser en kartläggning av trafikbuller med bakgrund av att nybyggnation

Läs mer

PM 10168123.03. Bullerutredning, detaljplaneområde i Påarp

PM 10168123.03. Bullerutredning, detaljplaneområde i Påarp Uppdragsnr: 10168123 1 (8) PM 10168123.03 Denna PM har uppdaterats 2013-11-18 med nya data för trafik på Helsingborgsvägen samt järnvägen. Utöver detta har extra beräkningar utförts med lägre tåghastigheter

Läs mer

11775 Kv Blomberg, Nässjö Trafikbullerutredning

11775 Kv Blomberg, Nässjö Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv Blomberg, Nässjö Rapport -15111800.doc Antal sidor: 6 Bilagor: 5 Uppdragsansvarig Jönköping 2015-11-18 k:\lime easy\dokument\\-15111800.doc Soundcon AB

Läs mer

PM Starrkärr 4:10 Trafikbullerutredning. Uppdragsnr: (5)

PM Starrkärr 4:10 Trafikbullerutredning. Uppdragsnr: (5) http://ams.se.wspgroup.com/projects/10214694/document/3_dokument/pm_10214694.01 - Bullerutredning_Starrkärr 4_10.docx Mall: Fel! Okänt namn på dokumentegenskap. ver Fel! Okänt namn på dokumentegenskap.

Läs mer

Beställare: Vera Arkitekter genom Joachim Unger Antal sidor: 18. Projekt: Varav bilagor: 11. Handläggare: Lennart Nilsson Datum:

Beställare: Vera Arkitekter genom Joachim Unger Antal sidor: 18. Projekt: Varav bilagor: 11. Handläggare: Lennart Nilsson Datum: Rapport genom Joachim Unger Antal sidor: 18 Projekt: 143504 Varav bilagor: 11 Handläggare: Lennart Nilsson 2015-03-03, Uppsala Beräkning av ljudnivå från väg- och tågtrafik 1 Projektbeskrivning Akustikbyrån

Läs mer

PM BULLER VÄG 268, HÖGVRETEN - NIBBLE

PM BULLER VÄG 268, HÖGVRETEN - NIBBLE PM BULLER VÄG 268, HÖGVRETEN - NIBBLE 2015-12-18 Beskrivning Vägtrafikbullernivåer från en sträcka på ca 6 meter längs Vallentunavägen/Väg 268 genom Högvreten och Nibble i östra Upplands Väsby har beräknats

Läs mer

2.1 Indata för externt industribuller

2.1 Indata för externt industribuller Handläggare Manne Friman Tel +46 10 505 60 72 Mobil +46 70 184 57 72 Fax +46 10 505 00 10 manne.friman@afconsult.com 1 Bakgrund 569815 PM02 1 (5) Datum 2012-06-11 Train AllianceAB Att: Torgny Månsson Backavägen

Läs mer

ELEVHEM I KARLBERG Trafikbullerutredning

ELEVHEM I KARLBERG Trafikbullerutredning ELEVHEM I KARLBERG Rapport 10214189-01 rev3 2016-05-08 Upprättad av: Andreas Novak KUND Fortifikationsverket genom Ylva Malm, Ramböll KONSULT WSP Akustik Lumaparksvägen 7 120 31 Stockholm Tel: +46 10 7225000

Läs mer

PM REV

PM REV Uppdragsnr: 10141112 1 (3) PM 10141112.01 2010-10-25 REV 2010-11-18 Denna revidering innebär en förändring av ökningen av trafikmängden på. I och med denna revidering tas ingen hänsyn till ökningen av

Läs mer