BÄSTA KIOSKMEDARBETARE!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BÄSTA KIOSKMEDARBETARE!"

Transkript

1 BÄSTA KIOSKMEDARBETARE! För att förhoppningsvis underlätta för er och även för administrationen på kansliet har några nya rutiner och blanketter tagits fram under förra säsongen. I och med ombyggnationen i ishallen har möjligheten att ytterligare öka intäkterna åt vår idrottsförening möjliggjorts. I Information om Almtuna kiosken finns nya placeringar av försäljningsställen för mobila kiosker vid A-lagsmatcher. Nyheter: Tidigare vaktmästare i ishallen herr Jonny Bengtsson med fru kommer att vara inköpsansvariga och kommer även att ladda de stationära och de mobila kioskerna framförallt innan A-lagsmatcherna. Under matcherna kommer försäljning av kaffe, läsk, godbitar, godis ske på läktarna av juniorlag, de kommer att ha en egen laddningsstation. Vi fortsätter med följande: Ni behöver bara en gång per vecka faxa en försäljningsrapport när er arbetsvecka i kiosken är över, faxa ( ) in blanketten VECKORAPPORT KIOSKFÖRSÄLJNING som finns i pärmen KIOSK INSTRUKTION. Vid ordinarie pass när kassan understiger kr så bankas kassan i säkerhetsboxen i Stora Kiosken. Detta för att minska kostnaden för bankning via Loomis kassabox. (varje påse kostar 75 kr i uppräkning) Nya säkerhetsboxen tömmes varje måndag och av kanslipersonalen. Boxen är vit och finns i förrådet på en hylla rakt fram till höger närmast väggen in mot kiosken. Vid A-lagsmatch sker bankning som vanligt i Loomis kassabox i Hörnkiosken. För att öka försäljningen på A-lagets matcher och för att underlätta för er alla som jobbar finns ett förslag till placering ( se ritning ) i hallen av de olika mobila kioskerna och ett förslag till vad de skall tillhandahålla. Tanken är att alla kiosker även vissa av de mobila kommer att vara påfyllda inför varje A-lags match. Har ni några synpunkter hör av er till mig Mats Hagberg/klubbchef min mail är Uppsala augusti 2010 Mats Hagberg Tack för er insats i kiosken för vår förening!

2 INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN Alla lagen med spelare och föräldrar har under många år gjort en stor insats för sitt lag och föreningen genom att jobba i kiosken. Nedan finns en guide och tips för vad som kan göra det lättare att jobba i kiosken. Plus det regelverk som gäller denna säsong. Öppettider i kiosken säsongen 2010/11. Måndag Torsdag kl Fredag kl Lördag kl Söndag kl Om det är A-lagsmatcher utökas tiden till vid matchstart OBS! Kiosken ska vara öppen under angivna tider enligt ovan. Det innebär att man måste komma i god tid så att kaffe, korv mm. finns färdigt klockan vardagar och så snart som möjligt lördag och söndag då hallen öppnar Prislista Prislistan fastställs av klubben tillsammans med de kioskansvariga och får ej ändras av andra än denna grupp. Kioskschema Schemaläggningen görs av varje lag för de tilldelade kioskveckorna. Titta noga igenom schemat så att Du inte missar något pass. Var och en ansvarar för sitt pass i kiosken. Kan man inte jobba det utsatta passet, byter man själv med någon annan. Se lagets schema. Det finns även möjlighet att sälja sitt pass. I kiosken finns förslag på namn och tele nr till personer som är villig att jobba mot betalning. Om Du "säljer" eller byter Ditt pass bör detta meddelas till lagets kioskansvarige med namn och tele nr på den som jobbar Ditt pass. Skriv även upp byten på listan i kiosken. Alla arbetsbyten är man personligt ansvarig för. Alla över 16 år får stå i kiosken, men av de två måste en var myndig och vara ansvarig. Detta utifall båda två som ska stå i kiosken har sålt sitt pass.

3 Bemanning Kiosken ska bemannas med två (2) personer utom vid A-lagsmatcher. En av de två som har kioskpasset den aktuella dagen måste vara på plats vardagar och 8.00 helger. Vid A-lagsmatcher ska det vara personer vilket behövs eftersom det går åt många personer till de extra mobila kioskstationerna. När vi jobbar i kiosken får vi ta 1 kopp kaffe + 1 korv med bröd, allt annat får vi själva betala. Rutiner vid kioskpass När du kommer till ishallen hämtar du nycklarna till kiosken hos vaktmästaren. Titta i skåpet i kiosken där finns alla instruktioner i pärmarna eller på insidan på skåpsdörren och på anslagstavlan. Följ dessa noga. Plocka in och stämma av mot följesedeln de ankomna varorna. Fyll på godis. (Fyll på bakifrån så det äldsta kommer längst fram) Fyll på dricka i kylen (Fyll på bakifrån så det äldsta kommer längst fram) Förbered toast så att det finns till nästa dag. Dag före vardag 1 limpa. Dag före lör - söndag 2 limpor. Dag innan A-lagsmatch se till att det finns många färdiga c:a 4 limpor. Två skivor toastbröd smörade,en skiva ost och skinka. Tips: Lägg i max 10 korvar i korvlådan och fyll på vid behov, vid få korvar kokar de upp snabbt. Detta för att undvika att korvar kastas vid kvällens slut. Koktid till serveringsfärdig korven är lika med tiden det tar till den flyter upp. Instruktionerna till popcornmaskinen sitter på maskinen. Kom ihåg att behållaren som man poppar i måste göras ren varje dag. Stora behållaren ska tömmas och rengöras varje måndag. Detta för att det inte ska bli flera veckor gamla popcorn i botten. Torka bänkar och bord utanför kioskerna Torka bänkar och golv i kiosken. Släng tomma kartonger i avsedd behållare. Gå ut med sopsäckarna varje kväll. Det finns sopbehållare vid utgången till B-hallen, förbi VIP-rummet. Någon tar hand om veckans alla pantburkar (söndag). Varje lag pantar burkarna och pengarna tillfaller lagkassan. När varor börjar ta slut tag kontakt med inköpsansvarig Jonny Bengtsson via fax eller e-post plus att aktuellt telefonnummer till inköpsansvarige finns på anslagstavlan. Skulle det bli akut brist så åk iväg själva och köp (typ toastbröd, mjölk) och ta pengar i kassan och sätt kvittot på blanketten DAGRAPPORT KIOSK.

4 Bankning av kioskkassorna. Bankpåsen skall vara fylld med pengarna och en av den ifyllda insättningsblanketten från Loomis skall ligga i påsen och en kopia skall fästas på blanketten för DAGRAPPORT KIOSK och sättas in i pärmen BANKING LOOMIS. Se instruktion i pärmen BANKNING LOOMIS. * Insättningsblankett LOOMIS finns i skåpet tillsammans med två olika påsar den större för mynt och den mindre för sedlar. * Blanketten för DAGRAPPORT KIOSK finns i pärmen KIOSKINSTRUKTION. Vid ordinarie pass när kassan understiger kr så bankas kassan i den nya säkerhetsboxen i Stora Kiosken. Detta för att minska kostnaden för bankning via Loomis kassabox. (varje påse kostar 75 kr i uppräkning) Nya säkerhetsboxen tömmes varje måndag och bankas av kanslipersonalen. Boxen är vit och finns i förrådet på en hylla rakt fram till höger närmast väggen in mot kiosken. Vid A-lagsmatch sker bankning som vanligt i Loomis kassabox Hörnkiosken. Veckorapport Blanketten VECKORAPPORT KIOSKFÖRSÄLJNING faxas in varje söndag som tidigare till kansliet på Blanketten finns i pärm KIOSKINSTRUKTION. Dag innan A-lagsmatch Ta fram extra mycket korv och bröd från frysen. Cirka 600 st. Förbered toast extra mycket. Cirka 4 limpor. A-lagsmatch dag Personal st behövs för bemanning av de sex (6) kioskerna. Se placering av de mobila kioskerna bifogad skiss. Stora Kiosken 6 personer. Hörnkiosken 3 personer. Kiosk Södra kortsidan mittemot souvenirshop 2-3 personer. Placering 1. Kiosk på långsidan mot C-hall 2-3 personer. Placering 3 Kiosk Norra kortsidan under läktarsektion D 2-3 personer. Placering 2. Kiosk vid Entré B (mot Råbyleden) 2-3 personer. Placering 4. Kioskansvarig ser till att alla är närvarande och fördelar ut arbetsuppgifterna. ALLA på passet städar sin kiosk, räknar kassan och lämnar den till ansvarige i Stora Kiosken. Utsedd ansvarige summerar pengarna, bankar och stänger kiosken.

5 Växelkassa rutiner Ansvarig för entrépersonalen kommer med växelkassan på kr c:a 1,5 timmar innan matchstart till Stora Kiosken. Den som kvitterar ut växelkassan bör räkna den tillsammans med behörige från entrépersonalen. Den som kvitterar ut växelkassan är ansvarig för att hela växelkassan på 4 000:- återlämnas till behörig från entrépersonalen i entré A efter första periodpausen. Bankning av kioskkassorna. Vid A-lagsmatch sker bankning som vanligt i Loomis kassabox i Hörnkiosken. Kiosker Stora Kiosken 6 personer Försäljning av kaffe, korv, dryck, toast, godis, chips, frukt, popcorn. Fixar och förbereder korgar (med kaffe, dryck, bullar etc.) till sekretariatet, funktionär, press och domare m.m. Se instruktion i pärm KIOSKINSTRUKTION. Brygger även kaffe till "Södra Kiosken". Kantiner finns. Städa, räkna och summera kassor från alla försäljningsstationer. Banka pengarna i Hörnkiosken instruktion finns i pärm KIOSKINSTRUKTION Öppnar och förbereder korgar, brygger kaffe, försäljning Försäljning bankar & stänger Södra Kiosken kortsidan mittemot souvenirshop 2-3 personer. (Placering nr 1) Försäljning av läsk, chips och godis. Växelkassa finns att hämta i Stora kiosken. Hämtar kaffe, godbitar, dricka, godis i Stora Kiosken. Plockar undan, städar, räknar och lämnar kassan till Stora Kiosken. Norra kortsidan under läktarsektion D. 3-4 personer. (Placering nr 2) Försäljning av kaffe, korv, dryck, godis, chips. Växelkassa finns att hämta i Stora kiosken. OBS! Ställ korvvagnen längst ut mot gången. Brygger och tar kaffe från hörnkiosken, godbitar, dricka, godis finns laddade i de mobila kioskvagnarna i Hörnkiosken. Tar fram korvvagnen och förbered. Plockar undan, städar, räknar och lämnar kassan till Stora Kiosken.

6 Hörnkiosk 4-5 personer Brygger kaffe. Växelkassa finns att hämta i Stora kiosken. Försäljning av kaffe, korv, dricka, godis. Städar, räknar och lämnar pengar till Stora Kiosken. Plockar undan, städar, räknar och lämnar kassan till Stora Kiosken. Kiosk vid Entré C på långsidan mot C-hall 2-3 personer. (Placering nr 3) Försäljning av kaffe, godbitar, dricka, godis samt korv från korvstation. Brygger och tar kaffe, godbitar, dricka och godis från Hörnkiosken plus förbereder korvförsäljning Växelkassa finns att hämta i Stora kiosken. Fixar kiosk samt städar och räknar kassan och lämnar kassan till Stora Kiosken. Kiosk vid Entré B (mot Råbyleden) 3-4 personer, (Placering 4) Försäljning av kaffe, godbitar, dricka, godis samt korv från korvvagn. Brygger och tar kaffe från Stora kiosken, godbitar, dricka, godis finns laddade i de mobila kioskvagnarna i Hörnkiosken. Växelkassa finns att hämta i Stora kiosken. Städar vagnen och återplacerar den i Hörnkiosken samt räknar kassan och lämnar kassan till Stora Kiosken. Försäljning på läktarna Under matcherna kommer försäljning av kaffe, läsk, godbitar, godis ske på läktarna av juniorlag, de kommer att ha en egen laddningsstation. LYCKA TILL OCH TACK FÖR HJÄLPEN! Klubbledningen AIS

INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN

INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN INFORMATION OM ALMTUNA KIOSKEN Alla lagen med spelare och föräldrar har under många år gjort en stor insats för sitt lag och föreningen genom att jobba i kiosken. Nedan finns en guide och tips för vad

Läs mer

Till dig som står i Nässjö HC kiosken

Till dig som står i Nässjö HC kiosken Till dig som står i Nässjö HC kiosken Kiosken drivs av Nässjö HC:s medlemmar. Kiosken är en del av den service som vi ger till olika nyttjare i ishallen, besökare och inte minst våra egna medlemmar. Dessutom

Läs mer

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015

Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Välkommen till en ny fantastisk säsong 2014-2015 Spelarmapp I denna mapp hittar Du all nödvändig information om föreningsavgifter, om jourveckor, vad Du får som medlem i föreningen samt olika åtagande.

Läs mer

VANLIGA FRÅGOR OCH VIKTIGA SAKER OM JF

VANLIGA FRÅGOR OCH VIKTIGA SAKER OM JF Utbildning 2008-09-12 VANLIGA FRÅGOR OCH VIKTIGA SAKER OM JF Först av allt Varm välkommen som ämbetsman i JF! Här nedan följer lite info om sådant som man brukar behöva svar på. En bra grej kan vara att

Läs mer

här kommer en bilaga med instruktioner om hur vi går vidare med pengar, överblivna blommor samt väskor.

här kommer en bilaga med instruktioner om hur vi går vidare med pengar, överblivna blommor samt väskor. Motion till årsstämman 2014 i Hässelby Scoutkår 2014-06-06 Majblommeförsäljning Jag vill med denna motion fästa stämmans uppmärksamhet på att det nu har införts nya rutiner i samband med redovisningen

Läs mer

Utgåva Reviderad av Godkänd av Giltig från. 04 Ronny C Per-Arne Lööv 2006-10-07

Utgåva Reviderad av Godkänd av Giltig från. 04 Ronny C Per-Arne Lööv 2006-10-07 Dokumentbeteckning Framtagen av Instruktion A-lagsmatch Styrelsen genom Ronny C/Birgitta A Utgåva Reviderad av Godkänd av Giltig från 04 Ronny C Per-Arne Lööv 2006-10-07 Innehåll: Allmänt... 1 Café Maxim

Läs mer

Organisation 2011/2012 Styrelsen

Organisation 2011/2012 Styrelsen Skövde Ishockeyklubb Organisation 2011/2012 Styrelsen Ordförande: Stig Kronberg Ledamöter: Kenneth Alfelt Sekreterare: John Kleifert Kenneth Andersson Kassör: Per-Ola Fast Helen Lindgren Ungdomshockeyns

Läs mer

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen.

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. VÄLKOMMEN Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. Så här fungerar det för ett barn att bo på Oasen Socialtjänsten har bestämt att du ska bo på Oasen under en viss tid.

Läs mer

JOBBA SMARTARE i din tidningsavdelning

JOBBA SMARTARE i din tidningsavdelning ÄNNU JOBBA SMARTARE i din tidningsavdelning 1 Nu blir Tidningar mer Lönsamma och rutinerna Enklare! Under 2014 kommer plastade tidningsbuntar att vara ett minne blott och ersätts av helt nya och moderna

Läs mer

Husfestmanualen HT 15/ VT 16

Husfestmanualen HT 15/ VT 16 Husfestmanualen HT 15/ VT 16 Denna manual är till för dig som ska anordna en husfest på Kollektivet. En husfest innebär att hela huset öppnas upp. Mer vad det innebär kommer du att kunna läsa om längre

Läs mer

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10

SOL:s arbetsgrupper 2012-10-10 SOL:s arbetsgrupper Denna skrift innehåller först och främst instruktioner för uppgifter som SOL:s arbetsgrupper har hand om, nämligen klubbvärdskap och soppkvällsvärdskap. På slutet finns också en beskrivning

Läs mer

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong.

Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. 1 av 10 Hej alla crossåkare och medlemmar i HMCK och välkomna till en ny spännande säsong. I år kommer vi fortsätta med att förbättra banorna men också era möjligheter till mer och bättre träning. För

Läs mer

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan!

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! FAKTABANK 2014 Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! VÅGA VARA EGEN 2014 ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS Snart är det dags! Nu är det inte långt

Läs mer

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs

Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö. Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Trivselregler för BRF Källängsmården Källängsvägen 6, Lidingö Vårt hus och hur vi ser till att alla trivs Innehåll Trivselregler - Varför det? 2 Andrahandsuthyrning 3 Balkong 3 Barnvagnar & Cyklar 3 Brandvarnare

Läs mer

Individuellt avtal ang. städning, trädgård och övrig service för hus

Individuellt avtal ang. städning, trädgård och övrig service för hus Generellt om avtalet Detta är ett individuellt avtal som ger er husägare en möjlighet att själva bestämma hur mycket eller hur lite ni vill få utfört av Cha-ba Service Ltd. I och med att ni tecknar ett

Läs mer

Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19

Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19 Microsim checklista: inträde, försäljning, klistermärken mm uppdaterad 2015-05-19 Tider för Microsim Tidigaste insläpp: 15.15 Samling för simmare: 15.45 Insimning: 16.00-17.00 Funktionärssammanträde: 16.30

Läs mer

Till dig som flyttar in och till dig som flyttar ut. Städning, nycklar, besiktning och lägenhetsfond

Till dig som flyttar in och till dig som flyttar ut. Städning, nycklar, besiktning och lägenhetsfond Till dig som flyttar in och till dig som flyttar ut Städning, nycklar, besiktning och lägenhetsfond Innehåll Städning Städbesiktning sid 4 sid 5 Lämna nycklar Hämta nycklar sid 6 sid 7 Besiktning Hur

Läs mer

Informationsbroschyr. Sälj! Beställ! Tjäna pengar!

Informationsbroschyr. Sälj! Beställ! Tjäna pengar! Informationsbroschyr Vinn en dag med Idol-Erik Sälj! Beställ! Tjäna pengar! Välkommen till Socks & Companys förenings- och skolförsäljning! Vi har jobbat med produktion runt hela världen för ledande varuhus

Läs mer

Årsmötet. Ändrade tider på HSB-kontoret. Arbetsdag. Vattning av planteringarna. Insamling av cyklar. Jord från våra komposter

Årsmötet. Ändrade tider på HSB-kontoret. Arbetsdag. Vattning av planteringarna. Insamling av cyklar. Jord från våra komposter 2011 NR 2 Årsmötet Det blir troligen en extrastämma efter sommaren då det uppstod ett missförstånd med en av dem som föreslagits till nya styrelsen. Ändrade tider på HSB-kontoret Under perioden 1 juli

Läs mer

Lägerbrev för Livat 2015

Lägerbrev för Livat 2015 Lägerbrev för Livat 2015 Hej! Detta är lägerbrevet för Livat 2015, här hoppas vi att ni hittar svaren på alla era frågor. Om ni har ytterligare frågor efter detta, kontakta oss gärna på kontakt@livat2015.se

Läs mer

Allt om tidningsförsäljning

Allt om tidningsförsäljning Allt om tidningsförsäljning Hur du enkelt säljer lönsamma tidningarinnehåller rutiner och checklista! Tidningar är lönsamt Stor varugrupp med stort bidrag Tidningsförsäljningen i handeln omsätter årligen

Läs mer

Praktisk Information. 27-29 september 2013

Praktisk Information. 27-29 september 2013 3 mässor under 1 tak 2013 Praktisk Information 27-29 september 2013 16 augusti Monternummer mailas till monteransvarig Gå in på www.sydevent.se/monter och anmäl dina uppgifter. Det är de uppgifter som

Läs mer

Enkät 2013. Återvinningscentral Returen

Enkät 2013. Återvinningscentral Returen Enkät 213 Återvinningscentral Returen Lördagen den tolfte oktober lämnade personal på återvinningscentralen ut enkäten och ett svarskuvert till 5 besökare. Syftet med enkäten var att ta reda på vad återvinningscentralens

Läs mer

VAIF i praktiken: A Ö

VAIF i praktiken: A Ö VAIF i praktiken: A Ö Här finns praktiskt information över rutiner hos oss i VAIF. Nedan riktar sig till aktiva och intresserade inom Knatte /Ungdoms och Seniorverksamheten. Välkomna vi är mycket glada

Läs mer

Caspeco Business Control

Caspeco Business Control Caspeco Business Control Introduktionsmanual för att komma igång med arbetet i Caspeco Business Control. Caspeco Business Control har du åtkomst till från vilken dator som helst i hela världen, förutsatt

Läs mer

GUTZ ABC. Ta gärna hjälp av vår ABC-guide

GUTZ ABC. Ta gärna hjälp av vår ABC-guide GUTZ ABC Ta gärna hjälp av vår ABC-guide VÄLKOMMEN / VARFÖR GUTZ? VÄLKOMMEN! Det brukar börja med att föreningen, idrottslaget eller klassen ger uttryck för att vilja göra någonting tillsammans, något

Läs mer

Handbok för verksamma

Handbok för verksamma Handbok för verksamma Ver 8.0 20121001 Prisuppgifter finns inte i denna Handbok. Du hittar priser på www.motesrum.se Nyheter i denna version: 8.0 Uppläggningsavgift kap 11 8.1 Uppläggningsavgift kap 11.

Läs mer

Välkommen till Södertälje Katthem

Välkommen till Södertälje Katthem Välkommen till Södertälje Katthem Rutiner som gäller på Katthemmet För att underlätta arbetet och för att det ska bli så bra som möjligt för katter och volontärer på Södertälje katthem, finns dessa rutiner

Läs mer

Att vara ambassadör för Äldrekontakt

Att vara ambassadör för Äldrekontakt Att vara ambassadör för Äldrekontakt Manual för Äldrekontakts volontärer Detta är en manual som riktar sig till dig som har åtagit dig att vara volontär i en Äldrekontakt- grupp. Den är ett stöd vi erbjuder

Läs mer

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen

Så här går det till. Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Så här går det till 2012 Allt du som kontaktperson behöver veta om Newbody-försäljningen Ett steg på vägen mot ert mål Vill ni komma iväg på träningsläger, åka på en drömresa med klassen eller köpa in

Läs mer