JTF referensgrupp för övergripande frågor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "JTF referensgrupp för övergripande frågor"

Transkript

1 TSJ Minnesanteckningar 1(6) JTF referensgrupp för övergripande frågor Inledning och presentation Rune Lindberg inledde mötet och hälsade alla välkomna till det första referensgruppsmötet för övergripande JTF-frågor. Rune gav en kort bakgrundsbeskrivning till referensgruppens tillkomst. Inför JTF införande fanns JTF koordineringsgrupp. När koordineringsgruppen avslutade sitt arbete i oktober 2009 fanns ett önskemål om att Transportstyrelsen skulle ta initiativ till ett fortsatt samarbete rörande JTF. Transportstyrelsen har i och med detta möte inlett en dialog med företrädare för branschen. Deltagare vid mötet: Rune Lindberg, Transportstyrelsen, har förmånen att ansvara för JTF förvaltning Jan Sandberg, Bombardier Transportation Åsa Tysklind, chef juridiska enheten Transportstyrelsen Margareta Lövgren, Transportstyrelsen, JTF förvaltningsledare Jonny Gustafsson, Banverket Leverans några timmar till sedan Trafikverket, Järnväg, Produktion Torbjörn Rhen, TRC AB, konsultföretag som bland annat jobbar med regelutveckling Hans Öhrling, Euromaint AB Håkan Sjöström, Green Cargo Anders Gustad, Stockholmståg Fredrik Westerlund, ProTrain Stefan Halldén, Jernhusen Henrik Halvorsen, Grängesbergsbanornas Järnvägsmuseum Peter Sjökvist, SJ Mustapha Dridi Rönnblad, CQ Correct AB Kenneth Boberg, Banverket Ronny Fredriksson, Infranord Pelle Thorén, Banverket Jan Blom, Veolia Gunnar Frisk, Tågkompaniet Anders Larsson, Euromaint (anslöt till mötet kl ) Utbyte av erfarenheter Nedan följer synpunkter och frågor som framfördes av deltagarna på mötet. - Man använder fortfarande gamla termer, nyanställda känner inte till de gamla termerna. o Vi bör alla hjälpas åt att använda de nya termerna.

2 TSJ Minnesanteckningar 2(6) o Banverket genomför samtalsuppföljningar, undersöker hur JTF termer har fått genomslag. - Systemen pratar inte nya termer, det finns dock en handlingsplan. - Exempel på nya och gamla termer som används: tillsyningsman växling växlingsledare, A-skydd A-arbete. - Ingen ny regel, men i och med att man fyller i blankett 21 kommer fokus på växlar, motväxlar räknas upp i blanketten men risk att föraren även räknar medväxlar. - Instruktörerna förstår inte alltid varför en viss sak tagits bort, man funderar över hur trafikledningen gör, frågar en driftledningscentral och får ett svar som man tror är allmängiltigt. - Irritation över att parkeringsspår inte finns i den utsträckning de borde (inte är uppmätta). - Irritation över att tavlor för fortsatt körtillstånd inte är uppsatta i önskvärd omfattning. - Stor irritation över en massa samtal p.g.a. att repetersignaler saknas. - Man kör växling för att slippa blankett Omledning enligt 80 praktiseras. - Förplanerad växling enligt växlingsplan förekommer i praktiken inte. - Det har satt sig, fortbildningen har gått bra. - Lösblad är ett bra system. - Blankett 26 & 27 svårlästa, för liten text o Bra att blankett 26 & 27 kunde åtgärdas på ett bra sätt. - För lång övergångsperiod för parkeringsspår. - Bra att vara tillbaka i det gamla systemet med lösblad. - Det finns ingen standard för säkerhetsordernummer, hanteras olika beroende på driftledningscentral. - Omledning förekommer i Hallsberg. - Genvägar används, t.ex. växling för att slippa blankett 21. o Vem tar initiativ till genvägarna? o Tågklareraren. o Och föraren accepterar?! - Tåg får gå som växling p.g.a. att det saknas körplan för tåget. - Utbildningen gick bra trots stor ansamling. - Besvärligt med JTF ändringar, bra med handboken i lösblad. - Driftledningscentralerna bör tillämpa samma tolkningar. - Problem med olika tolkningar. - Tågklareraren har gett röjningsmedgivande vid OSPA. - Lång väntan på kusinerna (Banverkets föreskrifter). o Det har funnits en revideringsplan, kusinerna ska vara klara nu. Banverket (Trafikverket) vill veta om det är någon föreskrift som måste anpassas. - JTF utformning ger en bra förutsättning för ensning.

3 TSJ Minnesanteckningar 3(6) - Bra med bilaga 20, enkelt att alla använder samma. - Många små infrastrukturförvaltare vet inte om att JTF har införts. - Har Transportstyrelsen funderat över om det är rimligt att små infrastrukturförvaltare ska omfattas? o Det pågår ett arbete med att se över kraven, en första studie har gjorts, Transportstyrelsen ser över om en lagändring behövs. - Har Transportstyrelsen följt upp parkeringsspår? o Arbete pågår, Transportstyrelsen och Banverket har haft ett flertal möten, det finns en tidplan som följs, önskvärt att det gått snabbare. - Problem med parkeringsspår gäller även andra infrastrukturförvaltare. o Transportstyrelsen har frågan under luppen. Syfte, mål och strategier för JTF. Rune redogjorde utifrån bifogade bilder för Transportstyrelsen syfte, mål och strategier för JTF. Några synpunkter och frågor framfördes. - Sverige och Norge bör gå hand i hand t.ex. gällande förarens regelbok. - Vi bör även ha ett samarbete med Danmark. - Danmark har myndighetsregler på TSD-nivå. - Norge har antagit principen om förarens regelbok på ett mer långtgående sätt. - Hur ska vi harmonisera regler för ERTMS? o Transportstyrelsen avser att införliva ERTMS i regelverket, men inte i första steget. Målen gäller även för ERTMS. o Det är samma personer som tar fram regler för system E (personerna jobbade även i TRI-projektet). De samarbetar med tekniker och regelskrivare på Europanivå. - Har Banverket någon plan för uppdatering av E 2 för Botniabanan? o Ja, Kenneth Boberg återkommer med datum. Rune berättade att Transportstyrelsen på regeringens uppdrag har tagit fram en gemensam rutinbeskrivning för Transportstyrelsens internationella arbete. Järnvägsavdelningen bör vara med i grupper där reglerna skrivs. Rune har nyss varit i Lille där irritationen är stor över att synpunkter kommer vid omröstningen och inte vid beredningen som avsett är. Åsa konstaterade att rutinerna för arbetet med EU-regler behöver ses över. EU-regler blir lagtext. Vi behöver tidigt ta med berörda i arbetet. Det är ett problem att begreppen inte är desamma i TSD-erna.

4 TSJ Minnesanteckningar 4(6) Torbjörn undrade om Transportstyrelsen märkt den generella trend som är på gång, d.v.s. övergripande regler från myndigheten, branschen måste samarbeta för att ta fram kompletterande regler. I Storbritannien finns ett bra material framtaget till branschen. Inom flygbranschen finns arvet i de detaljerade föreskrifterna. Vem säkerställer arvet när myndigheten ger ut mer övergripande regler? Föreskrift - handbok Åsa redogjorde kort för konsekvenserna av att JTF föreskrifterna utgör en del av svensk författningssamling. Den ursprungliga tanken var att TRI skulle bestå av en del myndighetsregler, toppen på triangeln, medan den största delen skulle utgöra andra regler. Transportstyrelsen har genom JTF tagit över hela paketet. Det är enklare att ändra sina egna regler, att ändra regler som innehåller skyldigheter för andra är inte lika lätt. Ändringar i JTF måste följa vissa krav. En svårighet i sammanhanget är att den del av författningstexten i JTF som bilagorna utgör inte ser ut som normala föreskrifter. Vid behov av undantag t ex är det svårt att hänvisa till vilken del av JTF som undantaget ska omfatta eftersom bilagorna är indelade i kapitel och inte i paragrafer. Åsa tydliggjorde också att de inbundna JTF bilagorna är en del av föreskriften, alltså en SFS. Önskemål om JTF i lösbladssystem har framförts till Transportstyrelsen. Föreskrifter i lösblad finns inte. Införandet av en handbok är det första steget i en utveckling av JTF regelverk. Tanken är att handböckerna ska utvecklas till en användarhandledning som ska hänga på föreskrifterna. Till en början kommer föreskriften och handboken att vara förvillande lika men på sikt är målet att föreskriften ska bantas och innehålla funktionella krav medan handboken ska utvecklas till en tillämpningshandbok. På en fråga från Jernhusen om man får komplettera handboken med egna regler svarade Åsa att det inte finns något hinder för det så länge som man inte tar bort något som pekar mot ett krav eller som påverkar säkerheten. SJ och Stockholmståg berättade att kontoret har SFS och förarna har handböcker. JTF förvaltning Rune berättade att han är övergripande ansvarig för JTF förvaltning. En styrgrupp ledd av Rune och bestående av enhetscheferna fungerar som ett stöd för förvaltningsledaren. Margareta är förvaltningsledare.

5 TSJ Minnesanteckningar 5(6) Dessutom involveras branschen genom denna referensgrupp samt en referensgrupp för sakfrågor. Inbjudan till den senare referensgruppen finns nu på Transportstyrelsens hemsida. Det första mötet planeras att äga rum den 19 maj. Deltagare i referensgruppen ska representera sina respektive företag eller organisationer, vilket framgår av inbjudan. Tågskyddssystem Margareta summerade vad som hänt i frågan. Det kommer inte någon föreskrift om tågskyddssystem. Den samhällsekonomiska nyttan kan inte motiveras. Vid nästa planerade ändringsföreskrift till JTF ska reglerna ändras så att behov av undantag minimeras. Ändringen innebär att den nuvarande säkerhetsnivån kan bibehållas. De som har undantag fram till 31 maj 2010 måste på nytt söka undantag för att få köra tåg utan ATC. Ändringsföreskrift Arbetet med en ändringsföreskrift pågår nu. Det blir inga stora sakändringar. Förutom stavfel, felskrivningar och otydligheter som rättas till kan följande nämnas: - Text där ATC förekommer ska gås igenom och anpassas så att det även gäller för körning med STM. - Reglerna för nedsättning utan tavlor och baliser ses över. - Reglerna om passage av endast en signal i taget ses över. - Text om farligt gods tas bort (p.g.a. dubbelreglering). - Blanketterna förs över till handboken. Föreskriften ska endast innehålla krav gällande blanketter. Remiss planeras juni-juli Bearbetning av remissvar, föredragning, korrekturframtagning, tryck och korrekturläsning pågår under hösten. Tryckta föreskrifter och ändringsblad till handböcker planeras till slutet av november. Föreskriften föreslås träda i kraft 29 maj Margareta efterfrågade synpunkter på ikraftträdandedatum. En synpunkt är att det bör sammanfalla med JNB vid årsskiftet. Det kan bli svårt denna gång men vi kan ha det i åtanke och bifoga frågan vid föreskriftsremissen. Avslut Rune tackade deltagarna för ett intressant och givande möte. Nästa möte planeras till hösten Transportstyrelsen återkommer med inbjudan. P.S. Information från Kenneth Boberg system E1 - En första version av regler beräknas tas fram till årsskiftet 2010/2011.

6 TSJ Minnesanteckningar 6(6) system E2 - Gällande version 1 finns på Trafikverkets hemsida, Version 2 har internremissats och skickas ut på en extern kortremiss. Reglerna avses ges ut inom den närmsta tiden. system E3 - En preliminär version som utgör underlag för en första utbildning ska finnas den 19 april. Version 1 ska finnas utgiven innan driftstart av ERTMS på Västerdalsbanan i oktober.

Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF

Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF TSJ 2011-579 Minnesanteckningar 1(5) Referensgruppen för Förstudie JTF Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF Transportstyrelsens kontor i Borlänge, kl 13.00 15.30. Närvarande:

Läs mer

Mötesanteckningar

Mötesanteckningar TSJ 2010-771 Mötesanteckningar 1(7) JTF Referensgrupp för sakfrågor Mötesanteckningar 2010-12-02 Inledning och presentation Lars Pettersson inledde mötet med att hälsa alla välkomna till referensgruppsmötet

Läs mer

Referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning)

Referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Urban Vester Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Datum Tid

Läs mer

Referensgruppen övergripande frågor

Referensgruppen övergripande frågor Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Margareta Lövgren Väg- och järnvägsavdelningen Referensgruppen övergripande frågor Datum Tid Plats kl.10.30 15.30 Borlänge, Hotell Galaxen Närvarande Gunnar Frisk

Läs mer

JTF referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning)

JTF referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Bertil Karlsson Väg- och järnvägsavdelningen JTF referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Datum Tid Plats 2016-02-11 09:15 14:30 Hotel Linné

Läs mer

Utredningen om järnvägens organisation

Utredningen om järnvägens organisation 1 Utredningen om järnvägens organisation Gunnar Alexandersson Särskild utredare Presentation av slutbetänkande 16 december 2015 2 En utredning i två steg 1. En nulägesbeskrivning av järnvägens organisation

Läs mer

JTF Omarbetning. Välkomna till referensgruppmöte 26 februari 2013

JTF Omarbetning. Välkomna till referensgruppmöte 26 februari 2013 JTF Omarbetning Välkomna till referensgruppmöte 26 februari 2013 Dagordning Inledning med presentationsrunda Bakgrund Fika Presentation av regelförslaget Praktiska frågor om avstämningarna Avslutning Inledning,

Läs mer

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Mötesanteckningar 1 (7) Datum Handläggare Jerker Stubbans Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Datum Tid

Läs mer

Justeringar av JNB 2009 med anledning av införandet av Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JvSFS 2008:7 (JTF)

Justeringar av JNB 2009 med anledning av införandet av Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JvSFS 2008:7 (JTF) Justeringar av JNB 2009 med anledning av införandet av Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JvSFS 2008:7 (JTF) Järnvägsstyrelsen trafikföreskrifter JvSFS 2008:7 (JTF) träder i kraft 2009-05-31. Vid samma

Läs mer

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Mötesanteckning 1 (9) Datum Handläggare Magnus Engholm Väg och järnväg Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Datum Tid Plats Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar GNS Järnväg

Minnesanteckningar GNS Järnväg [] 1(6) Minnesanteckningar GNS Järnväg 2013-01-22 23 Deltagare 22/1 Tema arbete i spår Erik Norrgård, Claes Tingvall, Maria Hedqvist, Mats Kjellman, Sven Erik Nilsson, Guy Lindell, Håkan Svärd, Anders

Läs mer

Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg

Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg PM 1 (6) Datum 2012-12-21 Handläggare Maria Jäderholm Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg Bakgrund Branschrådet

Läs mer

TSJ PM 1(5)

TSJ PM 1(5) TSJ 2011-1991 PM 1(5) Mottagare: Kopia till: till synpunkter på remiss av ändringar till Transportstyrelsens föreskrifter om undantag från Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7) vid provkörning,

Läs mer

SÄO blir JTF. Nya trafikföreskrifter gäller från och med

SÄO blir JTF. Nya trafikföreskrifter gäller från och med SÄO blir JTF Nya trafikföreskrifter gäller från och med 2009-05-31 Historik, varför göra om säkerhetsreglerna? Järnvägens säkerhetsregelverk har sitt ursprung i 1800-talets säkerhetssystem. Det nuvarande

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur, Malmö, Tvättanläggning

Trafiksäkerhetsinstruktion Jernhusens Infrastruktur, Malmö, Tvättanläggning Dokumenttyp Verksamhetsområde Jernhusens Infrastruktur (5) Upprättad av Ansvarig utgivare Giltig från Jimmy Ahl Lennart Forslin 20-0-0 Jernhusens Infrastruktur, Malmö, Tvättanläggning 2 (5). Introduktion

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER TRAFIKVERKET UNDERLAG TILL LINJEBOK F1 ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER Sida Innehåll F2 Undantag till A-skydd efter tåg JTF bilaga 12 5.8 F2 Undantag till spärrfärd efter tåg JTF bilaga 9 M 5.18 F3 Tvåskenssignalering

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar TSJ 2010-771 Minnesanteckningar 1(7) JTF Referensgrupp för sakfrågr Minnesanteckningar 2010-05-19 Inledning ch presentatin Margareta Lövgren inledde mötet med att hälsa alla välkmna till det första referensgruppsmötet

Läs mer

Transportstyrelsens ställningstagande till synpunkter på remiss av ändringar till JTF.

Transportstyrelsens ställningstagande till synpunkter på remiss av ändringar till JTF. TSJ 2010:940 PM 1(45) Mottagare: Kopia till: till synpunkter på remiss av ändringar till JTF. för ikraftträdande Transportstyrelsen förslår att föreskrifterna ska träda i kraft den 12 december 2010. Strukton

Läs mer

Svenska infrastrukturförvaltare 2011

Svenska infrastrukturförvaltare 2011 Diarienummer Dokumenttyp TSJ 2012-1351 PM 1(6) Järnvägsavdelningen Version Handläggare 01.00 Peter Johnson Svenska infrastrukturförvaltare 2011 2(6) Sammanfattning I föreliggande rapport sammanfattas Transportstyrelsens

Läs mer

Järnvägen och marknaden

Järnvägen och marknaden Järnvägen och marknaden Gunnar Alexandersson Presentation i Visby, 3 juli 2013 Regeringsbeslut 8 maj 2013 En särskild utredare ska göra en översyn av järnvägens organisation Syfte: föreslå förbättringar

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion:

Trafiksäkerhetsinstruktion: förvaltning 1 (7) spåranläggning i förvaltning 2 (7) 1. Introduktion Detta är en del av trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI) för sidospår vid Jernhusens Gunsen. 2. Beskrivning 2.1. sinstruktionens omfattning

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER TRAFIKVERKET BVF 646.1 F1 ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER Sida Innehåll F2 Undantag till A-skydd efter tåg JTF bilaga 12 5.8 F2 Undantag till spärrfärd efter tåg JTF bilaga 9 M 5.18 F3 Tvåskenssignalering i system

Läs mer

Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI. Överenskommelse

Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI. Överenskommelse Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI Överenskommelse TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Dokumenttitel: Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 8M Tågfärd - System M

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 8M Tågfärd - System M Trafikbestämmelser för järnväg Modul 8M Tågfärd - System M Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 8M Tågfärd - System M TDOK 2016:0047 - Modul 8M Tågfärd - System M 8M Tågfärd - System

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-27 5.0 2012-11-02 EM 41-119

Läs mer

Handbok JTF. 7. Vägvakt

Handbok JTF. 7. Vägvakt Handbok JTF 7. Vägvakt 2 Vägvakt 7 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 7 Vägvakt 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS

Läs mer

Järnvägsnätbeskrivning

Järnvägsnätbeskrivning Järnvägsnätbeskrivning Boden kommuns järnvägsanläggningar: Industrispår Moråsen Industrispår Torpgärdan 2 Version Datum Beskrivning av ärendet Skapad/ändrad Fastställd av 03 2008-03-10 Ny järnvägsnätsbeskrivning

Läs mer

Remissvar: Res lätt med biljett (Ds N2015:11)

Remissvar: Res lätt med biljett (Ds N2015:11) Promemoria 2015-05-25 N2013:02/2015/ Utredningen om järnvägens organisation N 2013:02 Ert diarienr: N2015/1702/TS Gunnar Alexandersson Telefon 08-405 10 21 Mobil 070-286 62 14 E-post gunnar.alexandersson@regeringskansliet.se

Läs mer

Handbok JTF. 3 M. Signaler - System M

Handbok JTF. 3 M. Signaler - System M Handbok JTF 3 M. Signaler - System M 2 Signaler- System M 3 M Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 3 M Signaler - System M 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 9

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 9 [] 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 9 Tid: 2014-09-17. Start med samling kl 09.30 dag 1 och avslut ca kl 15.00. Plats: Riksförbundet enskilda vägar, Riddargatan 35-37, 114 57 Stockholm.

Läs mer

Handbok JTF. 6. Fara och Olycka

Handbok JTF. 6. Fara och Olycka Handbok JTF 6. Fara och Olycka 2 Fara och Olycka 6 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 6 Fara och Olycka 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens

Läs mer

Samexistens GSM-R och 4G

Samexistens GSM-R och 4G Samexistens GSM-R och 4G Nuläge och statusbeskrivning Robert Hellström 2015-06-01 Kort bakgrund Post och telestyrelsens (PTS) beslut om teknikneutral licenstilldelning i 900Mhz-bandet möjliggör andra tekniker

Läs mer

RUTINBESKRIVNING 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer

RUTINBESKRIVNING 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer RUTINBESKRIVNING 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Hiltunen Timo, UHass TDOK 2013:0601 Fastställt av Dokumentdatum Chef VO Samhälle 2014-05-01 1.0 Dokumenttitel Växlar-manövrering

Läs mer

Versionsnummer 5.0. Giltigt fr.o.m Dokumenttyp Instruktion. Dokumentägare TSS. Beslutad av CAODK 1 (6)

Versionsnummer 5.0. Giltigt fr.o.m Dokumenttyp Instruktion. Dokumentägare TSS. Beslutad av CAODK 1 (6) 1 (6) 1 Inledning Ansvarig för denna trafiksäkerhetsinstruktion är Chef Affärsområde Depå & Kombiterminaler (). Detta dokument är en komplettering till och gäller tillsammans med Trafikverkets Trafikbestämmelser

Läs mer

Branschrådet för järnväg

Branschrådet för järnväg Mötesanteckningar 1 (7) Datum Handläggare Maria Jäderholm Väg- och järnvägsavdelningen Branschrådet för järnväg Datum Tid Plats 2015-12-10 09:30 15:30 Skansens Restauranger, Djurgårdsslätten 49-51, Stockholm

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion:

Trafiksäkerhetsinstruktion: förvaltning 1 (6) spåranläggning i Älmhult förvaltning 2 (6) 1. Introduktion Detta är en del av trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI) för sidospår vid Jernhusens. 2. Beskrivning 2.1. sinstruktionens omfattning

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om bedrivande av tågtrafik. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om bedrivande av tågtrafik. 1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (22) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Bertil Karlsson Väg- och järnvägsavdelningen Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om bedrivande av tågtrafik Transportstyrelsen

Läs mer

GSM-R-interferens. Nuläge och statusbeskrivning. Robert Hellström 2015-01-27

GSM-R-interferens. Nuläge och statusbeskrivning. Robert Hellström 2015-01-27 GSM-R-interferens Nuläge och statusbeskrivning Robert Hellström 2015-01-27 Bakgrund I takt med att nya teknologier för kommunikation (3G/UMTS, 4G/LTE) introduceras i 900Mhz-bandet har det visat sig att

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om ändring av bilaga 6 avsnitt 1.2 till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7)

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om ändring av bilaga 6 avsnitt 1.2 till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7) TSJ 2012-188 Konsekvensutredning 1(7) Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om ändring av bilaga 6 avsnitt 1.2 till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7) 1. Vad är problemet

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-22 3.0 2011-10-01

Läs mer

1 Innehållsförteckning

1 Innehållsförteckning TRAFIKSÄKERHETSBESTÄMMELSE 1 (5) Dokumentdatum TDOK 2016:0193 2016-04-19 1.0 Fastställt av Gäller från Chef VO Planering 2016-06-13 Skapat av Katarina Långström Trafiksäkerhetsbestämmelser vid användning

Läs mer

Järnvägsstyrelsens författningssamling

Järnvägsstyrelsens författningssamling Järnvägsstyrelsens författningssamling Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter; beslutade den 17 juni 2008. JvSFS 2008:7 Utkom från trycket den Järnvägsstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. 1 järnvägsförordningen

Läs mer

Handbok JTF. 13. L-skydd

Handbok JTF. 13. L-skydd Handbok JTF 13. L-skydd 2 L-skydd 13 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 13 L-skydd 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion:

Trafiksäkerhetsinstruktion: förvaltning 1 (6) förvaltning 2 (6) 1. Introduktion Detta är en del av trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI) för Elon AB sidospårsanläggning I. 2. Beskrivning 2.1. sinstruktionens omfattning sinstruktionen

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-28 5.0 2012-11-02 EM 41-121

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) avvikande huvudspår och sidospår i anslutning till Mörby industriområde Infrastrukturförvaltare: Nykvarns kommun Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Planering och samordning

Läs mer

TRI allmänt; kompletteringar till Handbok JTF 20 - sidospår

TRI allmänt; kompletteringar till Handbok JTF 20 - sidospår Dokumentnamn Process Sida 1(5) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-14 2.0 2011-10-01 EM 41-012 - Författare Ansvarig utgivare Säkerhetsstyrning

Läs mer

Handbok JTF. 2. Introduktion

Handbok JTF. 2. Introduktion Handbok JTF 2. Introduktion 2 Introduktion 2 Referens Giltigt from datum 2010-03-01 TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 2 Introduktion 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens

Läs mer

Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn. Möte Huvudpresentation

Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn. Möte Huvudpresentation TMALL 0141 Presentation v 1.0 Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn Möte 170322 Huvudpresentation Ver 1.0 Publicerad Hans Stenbacka Göran Styhr Agenda 1300 Inledning

Läs mer

Tommy Jonsson, Trafikverket (punkt MPK Digitaliseringsprogrammet järnvägen)

Tommy Jonsson, Trafikverket (punkt MPK Digitaliseringsprogrammet järnvägen) Minnesanteckningar styrelsesammanträde 12 september 2017 Datum: 12 september 2017 Tid möte: 08.30 11.30 Lokal: Svensk Kollektivtrafik, Hornsgatan 15, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson, ordförande

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka Trafikbestämmelser för järnväg Modul 6 Fara och Olycka TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 mars 2016 2 6 Fara och Olycka TDOK 2016:0044-6 Fara och olycka 3 Detta är modul 6 Fara och olycka i Trafikverkets

Läs mer

Vad innebär förändringarna TAF TAP för branschen. Mats Lindqvist, Trafikverket

Vad innebär förändringarna TAF TAP för branschen. Mats Lindqvist, Trafikverket Vad innebär förändringarna TAF TAP för branschen Mats Lindqvist, Trafikverket 1 Agenda Bakgrund, vad är TAF och TAP Förväntade nyttor Vilka krav ställer det på och hur berörs järnvägsbranschen Trafikverkets

Läs mer

Undantag från trafiksäkerhetsinstruktioner

Undantag från trafiksäkerhetsinstruktioner Gäller för Version Föreskrift Koncern 1.0 BVF 1946.7 Giltigt från Giltigt till Antal bilagor 2012-09-20 tillsvidare 0 Diarienummer Ansvarig enhet Fastställd av TRV 2011/40608 Underhåll Jan Pettersson,

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015

STYRELSEPROTOKOLL Nr 7/2015 Protokoll fört vid styrelsemöte 2015-09-02 Start: 20:00 Plats: Via telefon Närvarande: Stefan Blomstrand Anders Johansson Sten Nordström Jonas Svartlok Anders Svensson Micke Däckfors (suppleant) Henrik

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion för Industrispår Rågåker

Trafiksäkerhetsinstruktion för Industrispår Rågåker Trafiksäkerhetsinstruktion för Industrispår Rågåker Spårägare: Infrastrukturförvaltare: Borlänge kommun AB Borlänge Energi Box 834, 781 28 Borlänge Hid 1(9) Dokumenthistorik Datum Författare Beslutande

Läs mer

Missiv 1 (5) Enligt sändlista

Missiv 1 (5) Enligt sändlista Missiv 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Enligt sändlista Förslag till nationell genomförandeplan enligt Kommissionens förordning nr 1300/2014 om tekniska specifikationer för driftskompatibilitet avseende tillgängligheten

Läs mer

Ändringar i TTJ 5.0 jämfört med TTJ 4.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade)

Ändringar i TTJ 5.0 jämfört med TTJ 4.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade) Ändringar i TTJ (TDOK 2015:0309) 5.0 (giltig från 2019-06-01) jämfört med version 3.0 (giltig från 2018-06-01). Datum: 2019-02-19. Ändringar i TTJ 5.0 jämfört med TTJ 4.0 (stavfel och smärre redaktionella

Läs mer

Gjorda ändringar med anledning av TSFS 2010:1 (ändrad text är understruken)

Gjorda ändringar med anledning av TSFS 2010:1 (ändrad text är understruken) Handbok 1 Termer 2 Banan 2.1 Banans indelning linjeplats Den förklarande texten till uppslagsordet "linjeplats" har ändrats så att den har fått följande "plats på linjen med minst en växel eller rörlig

Läs mer

ERTMS. Nytt signalsystem

ERTMS. Nytt signalsystem ERTMS Nytt signalsystem Nytt signalsystem i Sverige Det gamla signalsystemet i Sverige, ATC, bygger på en nationell standard som försvårar trafik över landgränserna. Idag byter vi lok och förare vid gränserna

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 2 Introduktion

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 2 Introduktion Trafikbestämmelser för järnväg Modul 2 Introduktion Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 mars 2016 2 2 Introduktion TDOK 2016:0038-2 Introduktion 2 Introduktion 3 Detta är modul 2 Introduktion

Läs mer

Rapport om ny gemensam (BV-BTO) hantering av obehöriga stoppsignalpassager, OSPA

Rapport om ny gemensam (BV-BTO) hantering av obehöriga stoppsignalpassager, OSPA Rapport om ny gemensam (BV-BTO) hantering av obehöriga stoppsignalpassager, OSPA Datum Utgåva Sida 2009-06-04 3 1 (9) Innehåll 1 Inledning...1 2 Bakgrund till hantering av obehöriga stoppsignalpassager...1

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) Utgåva: 8 Gällande fr.o.m.: 2017-03-01 Handläggare: Stefan Åhman SWECO RAIL AB Utgivare: Johan Eriksson Uddevalla Hamn AB Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) För sidospår Uddevalla Hamnterminal AB Sida 1

Läs mer

Missiv 1 (5) Välkommen att ta del av Transportstyrelsens förslag.

Missiv 1 (5) Välkommen att ta del av Transportstyrelsens förslag. Missiv 1 (5) Datum Dnr/Beteckning Enligt sändlista Remiss av Transportstyrelsens föreskrifter om upphävande av Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2012:135) om teknisk specifikation för driftskompatibilitet

Läs mer

OSPA - Obehöriga stoppsignalpassager

OSPA - Obehöriga stoppsignalpassager OSPA - händelser Infoblad nr 2, 2011 Ett samarbete med OSPA - Obehöriga stoppsignalpassager Nedan beskrivs en OSPA-händelse som fick stora ekonomiska konsekvenser. OSPA Olskroken 2010-10-28 I samband med

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion:

Trafiksäkerhetsinstruktion: förvaltning 1 (8) spåranläggning i Malmö förvaltning 2 (8) 1. Introduktion Detta är en del av trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI) för sidospår vid Jernhusens godsvagnsverkstaden. 2. Beskrivning 2.1. sinstruktionens

Läs mer

Minnesanteckningar från: Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg Möte nr 1, den 6 mars, på Frey s hotel i Stockholm

Minnesanteckningar från: Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg Möte nr 1, den 6 mars, på Frey s hotel i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-03-06 Minnesanteckningar från:

Läs mer

TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION FÖR JÄRNVÄG

TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION FÖR JÄRNVÄG TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION FÖR JÄRNVÄG Utgåva 6 gällande fr.o.m. 2013-06-30 Infrastrukturanläggning: Landskrona stads industrispår Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för industrispår inom Landskrona stad

Läs mer

Introduktion - System E2

Introduktion - System E2 Introduktion - System E2 2008 09 15 Innehåll Inledning 5 1 Trafikeringssystem 6 2 Modulindelning 8 3 Modulstruktur 9 3.1 PROCESSORDNING 9 3.2 DIALOGSLINGOR 9 4 Reglernas tillämpning 11 4.1 SÄKERHETSÅTGÄRDER

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter Trafikbestämmelser för järnväg Modul 5 Blanketter Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2019 2 5 Blanketter TDOK 2016:0043-5 Blanketter 5 Blanketter 3 Innehåll Inledning 5 Avsnitt 1 blanketter

Läs mer

ERTMS. Nytt signalsystem

ERTMS. Nytt signalsystem ERTMS Nytt signalsystem Nytt signalsystem i Sverige Ställarställverket i Luleå har över 65 år på nacken Det gamla signalsystemet i Sverige, ATC, bygger på en nationell standard som försvårar trafik över

Läs mer

Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn

Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn Sid 1 av 7 Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) 2016 Gäller från 2015-12-13 Upprättad 2015-02-07 Sid 2 av 7 Innehållsförteckning 1. Allmän information sid 3

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår inkl nödvändiga kompletterande bestämmelser samt övriga säkerhetsupplysningar Infrastrukturanläggning: Mörby industriområde Infrastrukturförvaltare: Nykvarns

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår vid Jernhusens Infrastruktur, Helsingborg, Raus

Trafiksäkerhetsinstruktion Sidospår vid Jernhusens Infrastruktur, Helsingborg, Raus Dokumenttyp Trafiksäkerhetsinstruktion Verksamhetsområde Jernhusens Infrastruktur (7) Upprättad av Jimmy Ahl Ansvarig utgivare Lennart Forslin Beslutsdatum 200-07-02 jimmy.ahl@jernhusen.se 08-40 032 2

Läs mer

Specialspärrfärd - System E2

Specialspärrfärd - System E2 Specialspärrfärd - System E2 2008 09 15 L-skydd - System E2 Innehåll Innehåll Inledning 5 1 Planera spärrfärd 6 1.2 SPÄRRFÄRDENS TILLSYNINGSMAN OCH FÖRARE 6 1.3 SPÄRRFÄRDSSTRÄCKA 6 1.4 GRUNDLÄGGANDE KRAV

Läs mer

Erfarenheter från konkurrensutsättning. Sverige. Gunnar Alexandersson. Jernbaneforum, Oslo 18 mars 2014. Utredningen om järnvägens organisation

Erfarenheter från konkurrensutsättning. Sverige. Gunnar Alexandersson. Jernbaneforum, Oslo 18 mars 2014. Utredningen om järnvägens organisation Erfarenheter från konkurrensutsättning av järnvägstrafik i Sverige Gunnar Alexandersson Jernbaneforum, Oslo 18 mars 2014 Upplägg på presentation 1. Översikt över organisatoriska förändringar 2. Det stegvisa

Läs mer

Erfarenheter från konkurrensutsättning

Erfarenheter från konkurrensutsättning Erfarenheter från konkurrensutsättning av järnvägstrafik i Sverige Gunnar Alexandersson Jernbaneforum, Oslo 18 mars 2014 Upplägg på presentation 1. Översikt över organisatoriska förändringar 2. Det stegvisa

Läs mer

SÄNDLISTA. Järnvägsstyrelsen. Skellefteå Kommun. Skånetrafiken. Malmtrafik i Kiruna AB. Tågkompaniet AB. Green Cargo. Östgötatrafiken SJ AB

SÄNDLISTA. Järnvägsstyrelsen. Skellefteå Kommun. Skånetrafiken. Malmtrafik i Kiruna AB. Tågkompaniet AB. Green Cargo. Östgötatrafiken SJ AB SÄNDLISTA Järnvägsstyrelsen Skellefteå Kommun Skånetrafiken Malmtrafik i Kiruna AB Tågkompaniet AB Green Cargo Östgötatrafiken SJ AB Banverkets webbplats 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Samråd 1, JNB 2009...

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) för sidospår inkl nödvändiga kompletterande bestämmelser samt övriga säkerhetsupplysningar Utgåva 3, 2015-05-01 Infrastrukturanläggning: Stockarydsterminalen Infrastrukturförvaltare:

Läs mer

Datum Utgåva IN1899 INNEHÅLL. 1.0 Inledning Syfte Tillämpningsområde Spåranläggningens omfattning...

Datum Utgåva IN1899 INNEHÅLL. 1.0 Inledning Syfte Tillämpningsområde Spåranläggningens omfattning... IN18 INNEHÅLL Sid 1.0 Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Tillämpningsområde... 2 1.3 Spåranläggningens omfattning... 2 2.0 Termer... 2 2.1 Läge för växel... 2 3.0 Gräns för växling... 2 4.0 Växlingsarbetets

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) Utgåva: 9 Gällande fr.o.m.: 2017-07-03 Handläggare: Stefan Åhman SWECO RAIL AB Utgivare: Johan Eriksson Uddevalla Hamn AB Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) För sidospår Uddevalla Hamnterminal AB Sida 1

Läs mer

Möte Branschrådet för järnväg

Möte Branschrådet för järnväg TSJ 2010-119 Mötesanteckningar 1(15) Mottagare: Se sändlista Möte Branschrådet för järnväg Mötesdatum: Tisdagen den 30 november 2010 Plats: Närvarande: Quality Hotel Galaxen, Borlänge Santaniemi, Jan Alstom

Läs mer

Västlänken. OSPA Obehöriga stoppsignalpassager. Den sista ensamma dvärgen

Västlänken. OSPA Obehöriga stoppsignalpassager. Den sista ensamma dvärgen april 2019 Västlänken OSPA Obehöriga stoppsignalpassager Information Infoblad nr 17, till april boende 2019och verksamhet Den sista ensamma dvärgen Den nationella OSPA-gruppen har under sitt arbete identifierat

Läs mer

OSPA Obehöriga Stoppsignalpassager

OSPA Obehöriga Stoppsignalpassager Infoblad nr 1, 2011 OSPA Obehöriga Stoppsignalpassager Samarbetet mellan Trafikverket och BTO är en överenskommelse mellan parterna om att arbeta med gemensamma rutiner och analyser och tillsammans arbeta

Läs mer

Enkät om järnvägsnära tjänster

Enkät om järnvägsnära tjänster 1 (7) Datum Dnr TSJ 2016-2204 Järnvägsföretag och andra sökande av kapacitet för järnvägstrafik i tågplan 2016, enligt sändlista Enkät om järnvägsnära tjänster EU-kommissionen har inlett arbetet med att

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Malmö)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Malmö) Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida TRI Malmö Styrande dokument 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-02-002 1 2018-11-20 Författare Granskad och godkänd av Fastställd av

Läs mer

Ändringar i remissutgåva av TTJ oktober 2018 jämfört med TTJ 3.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade)

Ändringar i remissutgåva av TTJ oktober 2018 jämfört med TTJ 3.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade) Ändringar i TTJ (TDOK 2015:0309) remissutgåva oktober 2018 jämfört med version 3.0 Datum: 2017-10-12 Ändringar i remissutgåva av TTJ oktober 2018 jämfört med TTJ 3.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion:

Trafiksäkerhetsinstruktion: förvaltning 1 (8) spåranläggning i Helsingborg (Godsvagnsverkstad) förvaltning 2 (8) 1. Introduktion Detta är en del av trafiksäkerhetsinstruktionen (TRI) för sidospår vid Jernhusens Helsingborg, godsvagnsverkstaden.

Läs mer

På vilka sätt kan standarder vara tillgängliga, undantaget att de är gratis?

På vilka sätt kan standarder vara tillgängliga, undantaget att de är gratis? Promemoria 1(2) 2015-05-05 156/2015, 157/2015 Process Till Boverkets referensgrupp brandskydd Regeringsuppdrag om standarder och standardisering Boverket har två stycken regeringsuppdrag om standarder

Läs mer

Anteckningar från medlemsmöte 1/2014

Anteckningar från medlemsmöte 1/2014 Anteckningar från medlemsmöte 1/2014 2014-04-25 Anteckningar förda vid Järnvägshistoriska Riksförbundets medlemsmöte i Nässjö Tid 9 mars 2014, 9:05 Plats Hotell Högland, Konferensen Närvarande Peter Alsén,

Läs mer

ERTMS för att stärka järnvägens konkurrenskraft

ERTMS för att stärka järnvägens konkurrenskraft ERTMS för att stärka järnvägens konkurrenskraft Ett gemensamt gränsöverskridande trafikstyrningssystem för järnvägen Europa ska få en gemensam och konkurrenskraftig järnväg. Med detta i fokus beslutade

Läs mer

SMoKD_03 001_Dokumentförteckning_v15

SMoKD_03 001_Dokumentförteckning_v15 SMoKD 03.001 Dokumentförteckning Giltig från: 2011-01-01 Giltig till: Tillsvidare Version Datum Beskrivning Handläggare 01 2010-03-30 Ny bestämmelse för ansökan om särskilt tillstånd B Fura 02 2010-08-18

Läs mer

Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn

Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn Ystad Hamn Logistik AB:s järnvägsnät i Ystads hamn JÄRNVÄGSNÄTSBESKRIVNING (JNB) 2018 Gäller från 2017-12-10 Upprättad 2017-10-01 Justerad 2018-07-01 V:\YHLAB\Teknik\Järnväg\02 JNB Järnvägsnätsbeskrivning\1

Läs mer

BESLUT. Beslutat av Catrine Carlsson, cplt

BESLUT. Beslutat av Catrine Carlsson, cplt 2 (6) 2018-03-23 Kapitel 2 Villkor för tillträde och trafikering Bilaga 2 C Förskrifter Tabellen korrigeras enligt nedan: Dokument Titel Giltig from TDOK 2013:0389 Trafiksäkerhetsinstruktion för trafikeringssystem

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion för Borlänge Energis industrispår

Trafiksäkerhetsinstruktion för Borlänge Energis industrispår 1(11) Trafiksäkerhetsinstruktion för Borlänge Energis industrispår Spårägare: Infrastrukturförvaltare: Borlänge kommun AB Borlänge Energi Box 834, 781 28 Borlänge 2(11) Dokumenthistorik Datum Författare

Läs mer

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0. GNS järnväg framtid

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0. GNS järnväg framtid TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 GNS järnväg framtid 2018-04-05 Inkomna synpunkter om GNS Lämnade synpunkter Transportstyrelsen Expertgrupp plankorsningar Trygg Hansa Riksförbundet enskilda

Läs mer

Vägledning Process för godkännande av integration mellan markanläggning och ombordsystem med ERTMS

Vägledning Process för godkännande av integration mellan markanläggning och ombordsystem med ERTMS Vägledning 1 (15) Datum Dnr/Beteckning Vägledning Process för godkännande av integration mellan markanläggning och ombordsystem med ERTMS Transportstyrelsen Väg- och järnvägsavdelningen Box 267 781 23

Läs mer

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen?

1 Vad är problemet/anledningen till regleringen? Konsekvensutredning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Handläggare Johan Vestlund Väg- och järnvägsavdelningen Fordon och teknik Sektion teknik järnväg Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om upphävandet

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping 1(8) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-20 7.0 2012-11-02 EM

Läs mer

Minnesanteckningar från Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg, möte nr 3 hos Transportstyrelsen i Stockholm

Minnesanteckningar från Gruppen för Nationell Samverkan, GNS Järnväg, möte nr 3 hos Transportstyrelsen i Stockholm Trafikverket Borlänge Besöksadress: Röda vägen 1 www.trafikverket.se Helena Höök Samhällsbehov helena.hook@trafikverket.se Direkt: 010-123 5887 Mobil: 070-601 56 64 2012-09-18 Minnesanteckningar från Gruppen

Läs mer