Mötesanteckningar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesanteckningar"

Transkript

1 TSJ Mötesanteckningar 1(7) JTF Referensgrupp för sakfrågor Mötesanteckningar Inledning och presentation Lars Pettersson inledde mötet med att hälsa alla välkomna till referensgruppsmötet för JTF sakfrågor. Dagordningen gicks igenom och godkändes. Lars informerade om att man representerade sitt företag i frågorna, om inte så skulle man påtala att det är en personlig synpunkt i frågan. Deltagare vid mötet: Margareta Lövgren, Transportstyrelsen Anders Lidell, Transportstyrelsen (deltog till kl. 12) Lars Pettersson, Transportstyrelsen Magnus Engholm, Transportstyrelsen, Transportstyrelsen Gunnar Frisk, Svenska Tågkompaniet AB Ulf Pålsson, SJ AB Michael Carlsson, Euromaint Rail AB Pelle Thorén, Trafikverket Trafik, Järnväg Kenneth Boberg, Trafikverket Trafik, Järnväg Björn Kenneryd, TCC Holding Lars Näslund, Stockholmståg AB Transportstyrelsen kort orientering Lars Pettersson (LP) presenterade Transportstyrelsens nya organisation för väg och järnvägsavdelningen som ska träda i kraft den 1 april Preliminär bedömning är att avdelningen organiseras i fem sakenheter, tre stödenheter och med ledningsstöd hos staben. Viktigaste argumentet för en gemensam avdelning är möjligheterna att ta tillvara trafikslagsövergripande synergier. Synpunkter på den nya organisationen kom från SJ AB som befarar att järnvägsfrågorna kommer att drunkna i alla vägfrågor. Stockholmståg AB påpekade att det påminner om Trafikverkets organisation. Information från referensgruppen övergripande frågor Margareta Lövgren (ML) informerade från mötet med referensgruppen för övergripande frågor den 30 november. Där framkom att branschen ser ett behov av ändringar i JTF men deltagarna på mötet kunde inte precisera behovet. Referensgruppen för sakfrågor sågs som ett bra forum att inventera och presentera ändringsbehov.

2 TSJ Mötesanteckningar 2(7) Deltagarna i referensgruppen för sakfrågor får därför följande hemläxa : Inventera behov av ändringar i JTF och dokumentera ändringsförslag enligt följande punkter Beskriv problemet Tala om vad som behöver ändras (JTF bilaga, kapitel, avsnitt, stycke) Ge förslag till ändring /(behöver inte vara exakt regeltext) Motivera hur ändringsförslaget löser problemet Senast en vecka före nästa möte lägger deltagarna in dokument i avsedd mapp på projektplatsen. Nästa möte blir den 16 februari Återkoppling från föregående möte Tavla rörlig korsningsspets som tilläggsskylt, diskussionsunderlag, är det befogat, angeläget. SJ AB anser att de är drabbade av att skyltar saknas eller är felaktigt placerade, de tycker att det är Trafikverket (TRV) som ska lösa frågan. Transportstyrelsen (TS) tycker att det är tveksamt om det är en fråga för JTF. TRV håller med SJ AB och tar frågan med sig. Trafikverket gav återkoppling angående A- skydd (skydd) för personal från föregående möte den 19 maj SJ AB anser att de inte har resurser att utbilda och hålla kompetensen för regelverket A-skydd till sina förare. Vill att man ska kunna sänka hastigheten på intilliggande spår. Svenska Tågkompaniet AB gav ett exempel på problemet vid klargöring av fordon där hastigheten vid intilliggande spår är 160 km/tim. TRV ser problemet med att förarna inte har kompetens för att vistas utanför fordonen. Det är ett arbetsmiljö problem. Förut fanns det reglerat i säo 30 som sedan länge har ersatts av BVF 923. TS tycker att det är en fråga att ta upp på nästa möte. Omledning av tåg på driftplatsdelar. TRV tillämpar den fast den inte finns i regelverket. Finns det behov av en regeländring? TRV tycker det är ett moment 22, saknar motivet till indelningen av driftplatsdelar. SJ AB: JTF har inte bidragit till att det har blivit fler driftplatsdelar. Problemet med omledningar är att man kan missa säkerhetsorder. Svenska Tågkompaniet AB tycker att det blir tungarbetat. TRV tolkar JTF att då behövs en ny körplan. TS tycker att driftplatsdelar behövs för att tydliggöra körning inom en stor driftplats. TRV: det tar för lång tid i trainplan att ta fram en ny körplan. TS tar med sig frågan och ser över det som berör reglerna i JTF. SJ AB vill att man sammanfattar det i ett PM och att man kollar i säo 80. Deltagarna vid mötet diskuterade om det är möjligt att ändra färdvägen inom en driftplats utan att ta fram en ny körplan.

3 TSJ Mötesanteckningar 3(7) Hur fungerar allt inför den 12 december SJ AB tycker att det blev en omfattande ändring i och med att man tog med den viktiga regeln om passage av flera signaler i stopp. Att det tog lång tid innan aktuella blanketter fastställdes. Problem med fortbildning, ångrar att man sa ja till den 12 december med tanke på vad tillägget i remissen innebar. Upplever att den sena leveransen av ändringstryck medför ett problem att sprida informationen i förväg och risken är att förtroendet och respekten för JTF tappas genom förseningen. Tycker att blankett 21 är bra och styrker processen för regeln. TS ser också att tillägget till remissen gjorde att ändringen blev större och mer omfattande än vi hade tänkt oss och tidsplanen blev pressad. Byte av tryckeri samt ny webbutik har också bidragit till förseningar. TRV tycker att det har varit dåligt med tid för att ta fram utbildningsmaterial. Svenska Tågkompaniet AB har sammanställt ändringarna i en folder som delas ut till personalen. Spärrfärd inom D-skydd och andra frågor om D-skydd Anders Lidell informerade om inkomna frågor, synpunkter och anmälda händelser vid D-skydd. Se bifogad PPT bilaga. TS funderingar: Finns det problem med tillämpningen av D-skydd som kan härledas till JTF? Om det finns JTF-relaterade problem, handlar dessa om sakinnehåll eller regelstruktur? Är trafikverksamheten D-skydd i sig problematisk? Finns det problem med D-skydd som inte fanns med linje- och stationsdisposition? Är blanketten Dispositionsarbetsplan ändamålsenlig? Diskussioner utifrån TS funderingar: Euromaint Rail AB tycker att det skapas och uppstår risker och falska uppgifter med D- skydd i och med att HTSM övertar alla uppgifter som trafikledningen normalt har. TRV säger att D-skydd inte är någon ny skyddsform utan det är som det var i linje- och stationsdisposition. SJ AB säger att det är viktigt att förstå att D-skydd inte är en skyddsform utan en trafikform. Stoppsignalers status är otydlig inom D-skyddet. Svenska Tågkompaniet AB tycker att D-skydd vid dubbelspår är ett problem. TRV vill att reglerna för spärrfärd inom D-skydd och delområden tydliggörs. SJ AB föreslår att man tar bort spärrfärd vid D-skydd och att man använder sig av växling inom D-skyddet istället. En tanke kan vara att ett D-skydd idag skulle kunna ändras till att bli ett system D i framtiden. TRV vad är syftet med att inte låta en spärrfärd passera flera bevakningssträckor inom D-skyddet? Euromaint Rail AB svarar TRV med att man inte ändrar innebörden för spärrfärd oavsett var den äger rum. En spärrfärd kan bara gå en bevakningssträcka. TRV: ett tydligt klargörande mellan olika trafikslag, mellan spärrfärd och D-skydd samt tydligt överlämnande mellan Fjtkl och HTSM. Det skulle underlätta om man tog fram ett system D som nämnts tidigare. TS tar med sig kommentarerna och tar även med sig frågan om ett system D samt att man bara skulle använda växling inom ett D-skydd.

4 TSJ Mötesanteckningar 4(7) Blanketter Magnus Engholm informerade om den nya blankett 21 som lagts ut på projektplatsen. Det har inkommit skriftliga svar från Trafikverket och SJ AB samt ett muntligt svar från Green Cargo. SJ AB och Green Cargo ville ha alternativ 3 och TRV alternativ 1. TS har beslutat att det blir alternativ 3. TRV framförde att tkl tycker att blanketten är otydlig och att det inte finns någon kronologisk ordning för att fylla i den. TS: finns det några risker förknippade med synpunkterna från tkl? TRV har inte fått in några synpunkter på risker. Håller med TS om att det är föraren som är den slutgiltiga användaren av blanketten. Blankett 21 kommer att finnas digitalt på TRV:s hemsida. Vid beställning av blankett 21 från TRV trycks även OSPA på baksidan av blanketten. Svenska Tågkompaniet AB använder inte baksidan på blankett 21. Magnus Engholm informerade om den nya blankett 22. Önskemål om en samlingsblankett som är komplett har inkommit till TS. TS visar ett förslag på en tänkt blankett 22. Utifrån det som ska vara med och få plats på blanketten använder vi en teckenstorlek som är lika som det var på den gamla blanketten S16. SJ AB är inne på att ha en blankett, men tycker att teckenstorleken är för liten. Vill att man redigerar förslaget så att man kan använda större teckenstorlek. Det är angeläget att vi tar fram den här blanketten och får en fungerande sådan. Alla var överens om att det blir bra med en samlingsblankett. TS kollar över blankettens utformning och återkommer med ett nytt förslag som skickas till referensgruppen. TS lägger även in förslaget på blankett 22 på projektplatsen så att alla kommer åt den och kan göra egna förslag. TS vill ha input på blanketten för dispositionsarbetsplanen. TRV berättar att det pågår ett arbete med att digitalisera blanketterna. Finns det några problem med att de digitaliseras? Kommer alla åt dem? Euromaint Rail AB svara att de tror att det kan finnas spårpatruller som inte är digitaliserade. Kan man lägga till och ta bort kolumner i arbetsboken och bara ta med de punkter som berör informationen eller måste den följa befintliga blanketter i handbok 5? TRV tar upp frågan om kryssrutan natt mot och dess användning. TRV tycker att det skulle bli enklare med att enbart använda datumåtergivning. Synpunkter lämnas till TRV. SJ AB hade en fundering kring om man kan överlämna blankett 21 i handen istället för med diktamen. TS tar med sig frågan. TRV funderade om order/tillståndsnumret måste vara ett nummer eller kan det bestå av bokstäver och siffror? TS: i TSD står det att blanketten ska vara spårbar med ett unikt identifikationsnummer.

5 TSJ Mötesanteckningar 5(7) JTF föreskrifter och handböcker erfarenheter Erfarenheter: Problem med nuvarande system med föreskrift och handböcker Fördelar med nuvarande system med föreskrift och handböcker SJ AB använder föreskrifterna i sin ledning, medans operativ personal använder handböckerna. Man hänvisar alltid till handboken när man pratar med operativ personal. Önskar att det fanns ett samarbete mellan infrastrukturförvaltare och tågoperatören angående att det är handboken som gäller operativt. Euromaint Rail AB tycker att det är positivt med handböckerna samt uppfattar att det är enklare att göra ändringar i handböckerna. Stockholmståg AB tycker att det är bra. Svenska Tågkompaniet AB säger att bilagan används bara av de som vill grotta ner sig, handboken fungerar bra. TRV håller med om de synpunkter som har framkommit. SJ AB vill att reglerna mellan E-TRI och JTF ska vara sammanhängande så de inte kommer i otakt med varandra. Idag tycker man att det är en otydlighet mellan ryggsäcksmodulerna, om hur man läser och tolkar dem. TRV säger att E3 är en ryggsäck till E2. TCC instämmer med övriga synpunkter. TS berättar att handböckernas layout görs i ett program som heter Indesign för att få till dialogslingorna(ormarna) i handböckerna. Det är ett program som kräver speciell kompetens. Behövs ormarna? Eller kan man använda Word istället? Framtidens föreskrifter och handböcker TS berättar att det är samma personer som arbetar med förändringar i JTF och som troligen kommer att arbeta med separeringen av föreskrift och handbok. TRV ställer en fråga om handboken kommer att tas bort? TS: nej handboken ska vara kvar. TRV informerar om att det finns information om E1, E2 och E3 på TRV:s hemsida, där finns också en brevlåda för att lämna synpunkter i. SJ AB vill att TS ska förtydliga vad man menar med kan inte komma ut på TS svarar att det är TRV som äger frågan. TRV svarar att diskussioner förekommer på TRV. Det är lite komplext med tanke på de olika ställverken. Provkörningsföreskriften Lars Pettersson informerade om provkörningsföreskriften. Provkörningsföreskriften har följt med över i och med JTF införande och provkörningsföreskriften anpassades utan någon direkt djupare analys av vad som skulle stå i den. Erfarenhetsmässigt så har det varit problem att använda den angående begrepp, otydlighet (frånslaget, overksamt tågskyddssystem), prov av komponenter som inte har någon koppling till föreskriften, prov i blandad trafik etc. Är det rätt undantag i provkörningsföreskriften? Är det problem med tillämpningen av provkörningsföreskriften? Är provkörning ett problematiskt begrepp? Behövs en särskild föreskrift för provkörning?

6 TSJ Mötesanteckningar 6(7) Kan provkörning integreras i JTF vid uppdelningen i kravföreskrift och handbok? SJ AB har haft en problemställning vid provkörning av två RC6 med ETCS och STM-utrustning. Olika tolkningar av ATC verksam, trots icke godkänt tågskyddssystem. Det juridiska sätter krokben för verksamheten. Svenska Tågkompaniet AB har ett likartat problem. TS skickar med frågan angående provkörningsföreskriften att fundera på och inkomma med synpunkter till TS. Stockholmståg AB kommer att skicka in ett tillägg i frågan. Positiv och negativ kritik lever TS upp till förväntningarna, gör referensgruppen det? SJ AB Tycker att det är bra med referensgruppen. Önskemål framfördes om att dagordningen kommer ut tidigare, så att företaget och branschen kan förankra inom den egna organisationen. Det blir annars personliga åsikter. Euromaint Rail AB vill ha lite längre tid mellan de olika referensgrupperna (övergripande frågor och sakfrågor) så att det som kommer fram under ett möte kan återspeglas på nästa möte. TRV vill också ha mer tid att förankra frågorna i sin organisation. Svenska Tågkompaniet AB de säger att det även tar lång tid att förankra frågor i en liten organisation, då man har många andra saker att fokusera på. Man har även en fundering på om man inte kan delta på mötet, kan man återkoppla med frågor via mail? TCC säger att under utbildningar kommer det fram funderingar runt JTF vilket gör att man upptäcker saker som man kan ta upp i detta forum. Stockholmståg AB tycker att det är ett bra forum som de vill fortsätta att delta i trots att de inte är drivande i frågor. TS tycker att det är viktigt att vi får in frågor och förslag till dagordning samt att alla känner sig delaktiga. Det har varit en hektisk höst och vi har inte hunnit med det som vi har velat, vilket vi beklagar. Projektplatsen ett bra forum? Projektplatsen kan användas för diskussioner och det är upp till alla deltagare att ta eget initiativ till diskussionerna. TS skickade med frågan hem om vilka ändringsbehov som finns för JTF. En mapp kommer att skapas på projektplatsen där man kan lägga in behov av ändring och förslag. Övriga frågor SJ AB funderar om växlingsplanen och om det är någon som har en? Stockholmståg AB har växlingsplaner. SJ AB konstaterar att reglerna fungerar dåligt. Behövs regeln? Efterlyser en mall för hur en växlingsplan ska upprättas. Euromaint Rail AB tycker att reglerna är onödigt stränga. Överenskommelsen är själva kärnan i verksamheten. TRV konstaterar att växlingsplaner i stort inte används. Vid mötet den 19 maj 2010 efterfrågades det om möjlighet finns att TS kunde lägga ut information på sin hemsida, där det går att läsa ut hur många som har tillstånd vilken verksamhet de har och var verksamheten bedrivs. TS informerade att frågan är framförd

7 TSJ Mötesanteckningar 7(7) till tillståndsgruppen samt att frågor som denna bör undvikas att tas upp i referensgruppen för sakfrågor (JTF). Avslutning Margareta tackade deltagarna för ett givande möte. Transportstyrelsen föreslår ett nytt möte den 16 februari Transportstyrelsen återkommer med en inbjudan.

JTF referensgrupp för övergripande frågor

JTF referensgrupp för övergripande frågor TSJ 2010-226 Minnesanteckningar 1(6) JTF referensgrupp för övergripande frågor Inledning och presentation Rune Lindberg inledde mötet och hälsade alla välkomna till det första referensgruppsmötet för övergripande

Läs mer

Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF

Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF TSJ 2011-579 Minnesanteckningar 1(5) Referensgruppen för Förstudie JTF Minnesanteckningar referensgruppsmöte 8 juni 2011, förstudie JTF Transportstyrelsens kontor i Borlänge, kl 13.00 15.30. Närvarande:

Läs mer

Referensgruppen övergripande frågor

Referensgruppen övergripande frågor Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Margareta Lövgren Väg- och järnvägsavdelningen Referensgruppen övergripande frågor Datum Tid Plats kl.10.30 15.30 Borlänge, Hotell Galaxen Närvarande Gunnar Frisk

Läs mer

JTF Omarbetning. Välkomna till referensgruppmöte 26 februari 2013

JTF Omarbetning. Välkomna till referensgruppmöte 26 februari 2013 JTF Omarbetning Välkomna till referensgruppmöte 26 februari 2013 Dagordning Inledning med presentationsrunda Bakgrund Fika Presentation av regelförslaget Praktiska frågor om avstämningarna Avslutning Inledning,

Läs mer

TSJ PM 1(5)

TSJ PM 1(5) TSJ 2011-1991 PM 1(5) Mottagare: Kopia till: till synpunkter på remiss av ändringar till Transportstyrelsens föreskrifter om undantag från Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7) vid provkörning,

Läs mer

Undantag från trafiksäkerhetsinstruktioner

Undantag från trafiksäkerhetsinstruktioner Gäller för Version Föreskrift Koncern 1.0 BVF 1946.7 Giltigt från Giltigt till Antal bilagor 2012-09-20 tillsvidare 0 Diarienummer Ansvarig enhet Fastställd av TRV 2011/40608 Underhåll Jan Pettersson,

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER TRAFIKVERKET UNDERLAG TILL LINJEBOK F1 ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER Sida Innehåll F2 Undantag till A-skydd efter tåg JTF bilaga 12 5.8 F2 Undantag till spärrfärd efter tåg JTF bilaga 9 M 5.18 F3 Tvåskenssignalering

Läs mer

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER

ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER TRAFIKVERKET BVF 646.1 F1 ALLMÄNNA FÖRESKRIFTER Sida Innehåll F2 Undantag till A-skydd efter tåg JTF bilaga 12 5.8 F2 Undantag till spärrfärd efter tåg JTF bilaga 9 M 5.18 F3 Tvåskenssignalering i system

Läs mer

Referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning)

Referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Urban Vester Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Datum Tid

Läs mer

OSPA Obehöriga stoppsignalpassager

OSPA Obehöriga stoppsignalpassager OSPA - händelser Infoblad nr 7, april 2014 OSPA Obehöriga stoppsignalpassager Tema Sekundära händelsekategorier Här fortsätter serien med beskrivning av OSPA händelsekategorier. Nu har turen kommit till

Läs mer

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om ändring av bilaga 6 avsnitt 1.2 till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7)

Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om ändring av bilaga 6 avsnitt 1.2 till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7) TSJ 2012-188 Konsekvensutredning 1(7) Konsekvensutredning Transportstyrelsens föreskrifter om ändring av bilaga 6 avsnitt 1.2 till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7) 1. Vad är problemet

Läs mer

Handbok JTF. 13. L-skydd

Handbok JTF. 13. L-skydd Handbok JTF 13. L-skydd 2 L-skydd 13 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 13 L-skydd 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter

Läs mer

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Mötesanteckningar 1 (7) Datum Handläggare Jerker Stubbans Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Datum Tid

Läs mer

SÄO blir JTF. Nya trafikföreskrifter gäller från och med

SÄO blir JTF. Nya trafikföreskrifter gäller från och med SÄO blir JTF Nya trafikföreskrifter gäller från och med 2009-05-31 Historik, varför göra om säkerhetsreglerna? Järnvägens säkerhetsregelverk har sitt ursprung i 1800-talets säkerhetssystem. Det nuvarande

Läs mer

JvSFS 2008:7 bilaga 16 Utkom från trycket den 11 juli Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter. Bilaga 16. D-skydd

JvSFS 2008:7 bilaga 16 Utkom från trycket den 11 juli Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter. Bilaga 16. D-skydd JvSFS 2008:7 bilaga 16 Utkom från trycket den 11 juli 2008 Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter Bilaga 16 D-skydd JvSFS 2008:7 bilaga 16 D-skydd 3 Innehåll Inledning 5 D-skydd i system H 7 1 Planera

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 8M Tågfärd - System M

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 8M Tågfärd - System M Trafikbestämmelser för järnväg Modul 8M Tågfärd - System M Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 8M Tågfärd - System M TDOK 2016:0047 - Modul 8M Tågfärd - System M 8M Tågfärd - System

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 16 D-skydd

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 16 D-skydd Trafikbestämmelser för järnväg Modul 16 D-skydd Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2018 2 16 D-skydd TDOK 2016:0057 - Modul 16 D-skydd 16 D-skydd 3 Innehåll Inledning 5 1 Planera D-skydd

Läs mer

4 Dialog och ordergivning

4 Dialog och ordergivning 4 Dialog och ordergivning 5 Innehåll Inledning 7 1 Säkerhetskommunikation 8 1.1 TÅGKLARERARE 8 1.2 IDENTIFIERING OCH ANMÄLAN 8 1.3 STANDARDTERMINOLOGI FÖR SAMTAL 9 1.4 BENÄMNING AV BOKSTÄVER OCH SIFFROR

Läs mer

Handbok JTF. 2. Introduktion

Handbok JTF. 2. Introduktion Handbok JTF 2. Introduktion 2 Introduktion 2 Referens Giltigt from datum 2010-03-01 TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 2 Introduktion 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 2 Introduktion

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 2 Introduktion Trafikbestämmelser för järnväg Modul 2 Introduktion Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 2 Introduktion TDOK 2016:0038 - Modul 2 Introduktion 2 Introduktion 3 2 Introduktion 2 Introduktion

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0. FRI Forum för gemensam riskhantering

TMALL 0141 Presentation v 1.0. FRI Forum för gemensam riskhantering TMALL 0141 Presentation v 1.0 FRI Forum för gemensam riskhantering Mål och syfte Förtydligat mål Målet är att utgöra ett forum för samråd samt underlätta identifiering och åtgärdande av prioriterade trafiksäkerhetsrisker

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 2 Introduktion

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 2 Introduktion Trafikbestämmelser för järnväg Modul 2 Introduktion Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 mars 2016 2 2 Introduktion TDOK 2016:0038-2 Introduktion 2 Introduktion 3 Detta är modul 2 Introduktion

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 14 HMS E-skydd - system H, M och S

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 14 HMS E-skydd - system H, M och S Trafikbestämmelser för järnväg Modul 14 HMS E-skydd - system H, M och S Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 14 E-skydd TDOK 2016:0055 - Modul 14HMS E-skydd i system H, M och S 14

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 13

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 13 Trafikbestämmelser för järnväg Modul 13 L-skydd Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2018 2 13 L-skydd TDOK 2016:0054 - Modul 13 L-skydd 13 L-skydd 3 Innehåll Inledning 5 1 Planera L-skydd

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka Trafikbestämmelser för järnväg Modul 6 Fara och Olycka TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 mars 2016 2 6 Fara och Olycka TDOK 2016:0044-6 Fara och olycka 3 Detta är modul 6 Fara och olycka i Trafikverkets

Läs mer

Specialspärrfärd - System E2

Specialspärrfärd - System E2 Specialspärrfärd - System E2 2008 09 15 L-skydd - System E2 Innehåll Innehåll Inledning 5 1 Planera spärrfärd 6 1.2 SPÄRRFÄRDENS TILLSYNINGSMAN OCH FÖRARE 6 1.3 SPÄRRFÄRDSSTRÄCKA 6 1.4 GRUNDLÄGGANDE KRAV

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 14 E-skydd

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 14 E-skydd Trafikbestämmelser för järnväg Modul 14 E-skydd Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2018 2 14 E-skydd TDOK 2016:0055 - Modul 14 E-skydd 14 E-skydd 3 Innehåll Inledning 5 1 Planera E-skydd

Läs mer

Ändringar i TTJ 3.0 jämfört med TTJ 2.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade)

Ändringar i TTJ 3.0 jämfört med TTJ 2.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade) Ändringar i TTJ (TDOK 2015:0309) 3.0 jämfört med version 2.0 Datum: 2018-02-23 Ändringar i TTJ 3.0 jämfört med TTJ 2.0 (stavfel och smärre redaktionella ändringar inte redovisade) Regelmodul (version 2.0)

Läs mer

TSFS 2010:163 Bilaga 3 H. Bilaga 3 H

TSFS 2010:163 Bilaga 3 H. Bilaga 3 H Inledning Denna bilaga innehåller beskrivningar med betydelser för de signaler som finns utefter banan i system H och sådan information från tågskyddssystemet som presenteras i förarpanelen vid körning

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter Trafikbestämmelser för järnväg Modul 5 Blanketter Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2019 2 5 Blanketter TDOK 2016:0043-5 Blanketter 5 Blanketter 3 Innehåll Inledning 5 Avsnitt 1 blanketter

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 15 HMS S-skydd - System H, M och S

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 15 HMS S-skydd - System H, M och S Trafikbestämmelser för järnväg Modul 15 HMS S-skydd - System H, M och S Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 15 S-skydd TDOK 2016:0056 - Modul 15HMS S-skydd i system H, M och S 15

Läs mer

Handbok JTF. 6. Fara och Olycka

Handbok JTF. 6. Fara och Olycka Handbok JTF 6. Fara och Olycka 2 Fara och Olycka 6 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 6 Fara och Olycka 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens

Läs mer

Transportstyrelsens ställningstagande till synpunkter på remiss av ändringar till JTF.

Transportstyrelsens ställningstagande till synpunkter på remiss av ändringar till JTF. TSJ 2010:940 PM 1(45) Mottagare: Kopia till: till synpunkter på remiss av ändringar till JTF. för ikraftträdande Transportstyrelsen förslår att föreskrifterna ska träda i kraft den 12 december 2010. Strukton

Läs mer

RUTINBESKRIVNING 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer

RUTINBESKRIVNING 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer RUTINBESKRIVNING 1 (8) Skapat av (Efternamn Förnamn, org) DokumentID Ev. ärendenummer Hiltunen Timo, UHass TDOK 2013:0601 Fastställt av Dokumentdatum Chef VO Samhälle 2014-05-01 1.0 Dokumenttitel Växlar-manövrering

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7);

Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7); Transportstyrelsens föreskrifter om ändring i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7); beslutade den 18 december 2009. Transportstyrelsen föreskriver med stöd av 2 kap. 1 järnvägsförordningen

Läs mer

Vägledning Process för godkännande av integration mellan markanläggning och ombordsystem med ERTMS

Vägledning Process för godkännande av integration mellan markanläggning och ombordsystem med ERTMS Vägledning 1 (15) Datum Dnr/Beteckning Vägledning Process för godkännande av integration mellan markanläggning och ombordsystem med ERTMS Transportstyrelsen Väg- och järnvägsavdelningen Box 267 781 23

Läs mer

JvSFS 2008:7 bilaga 2 Utkom från trycket den 11 juli Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter. Bilaga 2. Introduktion

JvSFS 2008:7 bilaga 2 Utkom från trycket den 11 juli Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter. Bilaga 2. Introduktion JvSFS 2008:7 bilaga 2 Utkom från trycket den 11 juli 2008 Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter Bilaga 2 Introduktion JvSFS 2008:7 bilaga 2 Introduktion 3 Innehåll Inledning 5 1 Trafikeringssystem 6 2

Läs mer

Introduktion - System E2

Introduktion - System E2 Introduktion - System E2 2008 09 15 Innehåll Inledning 5 1 Trafikeringssystem 6 2 Modulindelning 8 3 Modulstruktur 9 3.1 PROCESSORDNING 9 3.2 DIALOGSLINGOR 9 4 Reglernas tillämpning 11 4.1 SÄKERHETSÅTGÄRDER

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Åmål 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-27 5.0 2012-11-02 EM 41-119

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning. Västerviks Kommun

Järnvägsnätsbeskrivning. Västerviks Kommun Jämvägsnätsbeskrivning Västerviks Kommun Järnvägsnätsbeskrivning Västerviks Kommun För tågp1an med början 2006-12-10 Revidering 2013-12-15 Järnvägsnätsbeskrivning Västerviks Kommun Innehållsförteckning

Läs mer

Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR

Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR Effektområde Operativ trafikering Malin Jutenfäldt, MTR Effektområde: Operativ trafikering Effektområdet hanterar trafiklednings verksamhet och omfattar styrning och hantering i det operativa rummet. Målet

Läs mer

A-skydd - System E

A-skydd - System E A-skydd - System E2 2008 09 15 Innehåll Innehåll Inledning 5 1 Planera A-skydd 6 1.1 A-SKYDDETS ARBETSPLAN 6 1.2 A-SKYDDETS TILLSYNINGSMAN 7 1.3 A-SKYDDSOMRÅDETS GRÄNSPUNKTER 7 1.4 SKYDDSÅTGÄRDER 7 1.5

Läs mer

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10

2015-02-23. Järnvägsnätsbeskrivning. Ånge Kommun spåranläggning. Ånge Kommun 2013-05-10 Järnvägsnätsbeskrivning Ånge Kommun spåranläggning Ånge Kommun 2013-05-10 Innehållsförteckning Allmän information 4 1.1...INLEDNING 4 1.2...JURIDISK STATUS 4 1.2.1... ANSVAR 4 1.3...GILTIGHETSTID OCH ÄNDRINGAR

Läs mer

JTF referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning)

JTF referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Mötesanteckningar 1 (5) Datum Handläggare Bertil Karlsson Väg- och järnvägsavdelningen JTF referensgrupp övergripande frågor (TSD Drift och Trafikledning) Datum Tid Plats 2016-02-11 09:15 14:30 Hotel Linné

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Hallsberg)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Hallsberg) Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida TRI Hallsberg 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-01-002 2 2018-08-13 Författare Granskad och godkänd av Fastställd av Joakim Weijmer

Läs mer

Justeringar av JNB 2009 med anledning av införandet av Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JvSFS 2008:7 (JTF)

Justeringar av JNB 2009 med anledning av införandet av Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JvSFS 2008:7 (JTF) Justeringar av JNB 2009 med anledning av införandet av Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter, JvSFS 2008:7 (JTF) Järnvägsstyrelsen trafikföreskrifter JvSFS 2008:7 (JTF) träder i kraft 2009-05-31. Vid samma

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter Trafikbestämmelser för järnväg Modul 5 Blanketter Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2018 2 5 Blanketter TDOK 2016:0043-5 Blanketter 5 Blanketter 3 Innehåll Inledning 5 Avsnitt 1 blanketter

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Malmö Östervärn 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-22 3.0 2011-10-01

Läs mer

Sammanfattning av deluppdrag

Sammanfattning av deluppdrag Sammanfattning av deluppdrag Rapporter från delprojekt Struktur & IT under perioden juni - oktober 2001 Lars Harms-Ringdahl, Lena Kecklund, Sven-Gunnar Krave och Peter Sjöquist. 1. Uppdrag och leverans

Läs mer

Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn. Möte Huvudpresentation

Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn. Möte Huvudpresentation TMALL 0141 Presentation v 1.0 Samverkan inför förändringar i JNB 2018 efter Transportstyrelsens marknadstillsyn Möte 170322 Huvudpresentation Ver 1.0 Publicerad Hans Stenbacka Göran Styhr Agenda 1300 Inledning

Läs mer

Föredragande borgarrådet Joakim Larsson anför följande.

Föredragande borgarrådet Joakim Larsson anför följande. PM 2014:64 RV (Dnr 325-1884/2013) Överenskommelse om kostnadsfördelning av läkemedel och läkemedelsnära produkter i särskilt boende för äldre mellan Stockholms läns landsting och länets kommuner Rekommendation

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 19 M Trafikledning Obevakade vänddriftplatser - System M

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 19 M Trafikledning Obevakade vänddriftplatser - System M Trafikbestämmelser för järnväg Modul 19 M Trafikledning Obevakade vänddriftplatser - System M Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 19 Trafikledning - Obevakade vänddriftplatser TDOK

Läs mer

Utredning om lokförarutbildning inom yrkeshögskolan 2012

Utredning om lokförarutbildning inom yrkeshögskolan 2012 Utredning om lokförarutbildning inom yrkeshögskolan 2012 YH2000, v1.3, 2012-01-13 1 (12) YH 2012/1931 Lokförarutredningen Bakgrund Lokförardirektivet (Europaparlamentets och rådets direktiv 2007/59/EG

Läs mer

JvSFS 2008:7 bilaga 9 M Utkom från trycket den 11 juli Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter. Bilaga 9 M. Spärrfärd - System M

JvSFS 2008:7 bilaga 9 M Utkom från trycket den 11 juli Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter. Bilaga 9 M. Spärrfärd - System M JvSFS 2008:7 bilaga 9 M Utkom från trycket den 11 juli 2008 Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter Bilaga 9 M Spärrfärd - System M JvSFS 2008:7 bilaga 9 M Spärrfärd - System M 3 Innehåll Inledning 5 1

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar TSJ 2010-771 Minnesanteckningar 1(7) JTF Referensgrupp för sakfrågr Minnesanteckningar 2010-05-19 Inledning ch presentatin Margareta Lövgren inledde mötet med att hälsa alla välkmna till det första referensgruppsmötet

Läs mer

God säkerhetskommunikation, ett gränsöverskridande skandinaviskt perspektiv

God säkerhetskommunikation, ett gränsöverskridande skandinaviskt perspektiv ett gränsöverskridande Ulf Pålsson, SJ stab Trafiksäkerhet Trafik- og Byggestyrelsens Datum PROJEKTNAMN sikkerhedskonference 2015 1 Språkanvändning? Språksvårigheter? Formellt krav: Infrastrukturförvaltarens

Läs mer

Trafikledning - System E2

Trafikledning - System E2 Trafikledning - System E2 2008 09 15 Innehåll Innehåll Inledning 5 Fullständiga signalställverk 7 1 Reservera tågväg 8 2 Upprätthålla skyddsträcka 9 Avlösning och dokumentation 11 1 Allmänna regler 12

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Malmö)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI Malmö) Dokumentnamn Tillhör process/delprocess Sida TRI Malmö Styrande dokument 1(6) Dokumentbeteckning Utgåva Giltig fr o m Ersätter TA-05-02-002 1 2018-11-20 Författare Granskad och godkänd av Fastställd av

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2016:97) om redovisning av järnvägsverksamhet

Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2016:97) om redovisning av järnvägsverksamhet Remissammanställning 1 (8) Datum Dnr/Beteckning Transportstyrelsens föreskrifter (TSFS 2016:97) om redovisning av järnvägsverksamhet Remissinstans Branschföreningen Tågoperatörerna (BTO) Kapitel Paragraf

Läs mer

Tommy Jonsson, Trafikverket (punkt MPK Digitaliseringsprogrammet järnvägen)

Tommy Jonsson, Trafikverket (punkt MPK Digitaliseringsprogrammet järnvägen) Minnesanteckningar styrelsesammanträde 12 september 2017 Datum: 12 september 2017 Tid möte: 08.30 11.30 Lokal: Svensk Kollektivtrafik, Hornsgatan 15, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson, ordförande

Läs mer

BRANSCHORGANISATION VÄG OCH BAN

BRANSCHORGANISATION VÄG OCH BAN BRANSCHORGANISATION VÄG OCH BAN Trafik och säkerhetsgruppen Stockholm 2013-12-16 Närvarande: Karl-Johan Andersson KJA NCC Roads Ingvar Bengtsson IBE NCC Roads Mats Andrén MAN NCC Construction Per-Erik

Läs mer

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507

Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Minnesanteckningar från patientrådets möte 130507 Närvarande Anna-Lena Sunesson Birgitta Larsen Christer Aronsson Ewa Jonsson Helena Bucht (via video) Katja Vuollet Carlsson Malin Andersson Margareta Sundsten

Läs mer

NVF 33 Svenska Avdelningens Beläggningsutskotts protokoll nr 3-14

NVF 33 Svenska Avdelningens Beläggningsutskotts protokoll nr 3-14 1 (5) NVF 33 Svenska Avdelningens Beläggningsutskotts protokoll nr 3-14 Sammanträde: 2014-04-15 Plats: Svevia, Göteborg Närvarande: Henrik Sjöholm ordförande Sven Fahlström sekreterare Åke Sandin Mats

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Linköping 1(8) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-20 7.0 2012-11-02 EM

Läs mer

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning

Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Mötesanteckning 1 (9) Datum Handläggare Magnus Engholm Väg och järnväg Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Referensgrupp övergripande frågor TSD Drift och trafikledning Datum Tid Plats Närvarande

Läs mer

Handbok JTF. 7. Vägvakt

Handbok JTF. 7. Vägvakt Handbok JTF 7. Vägvakt 2 Vägvakt 7 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 7 Vägvakt 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS

Läs mer

Företag Remissvar Blankett TS svar Järnvägshistoriska riksförbundet

Företag Remissvar Blankett TS svar Järnvägshistoriska riksförbundet Företag Remissvar Blankett TS svar Järnvägshistoriska riksförbundet Kryssruta för "tågvärme 800 volt" ska fortsatt finnas med. Det används av museitåg. 27 Kryssrutan för 800 V på blankett 27 återinförs.

Läs mer

Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg

Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg PM 1 (6) Datum 2012-12-21 Handläggare Maria Jäderholm Väg- och järnvägsavdelningen Enhet trafikföretag Sektion järnvägsföretag Förslag till fortsatt arbetsform för branschrådet för järnväg Bakgrund Branschrådet

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning. Sundsvall Kommuns Järnvägsinfrastruktur. Sundsvalls Kommun

Järnvägsnätsbeskrivning. Sundsvall Kommuns Järnvägsinfrastruktur. Sundsvalls Kommun Järnvägsnätsbeskrivning Sundsvall Kommuns Järnvägsinfrastruktur Sundsvalls Kommun 2012-06-30 Innehållsförteckning 1 Allmän information 5 1.1... INLEDNING 1.2... JURIDISK STATUS 1.2.1... ANSVAR... 5 1.3...

Läs mer

Handbok JTF. 3 M. Signaler - System M

Handbok JTF. 3 M. Signaler - System M Handbok JTF 3 M. Signaler - System M 2 Signaler- System M 3 M Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 3 M Signaler - System M 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i

Läs mer

Information om rättelseblad till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7), JTF.

Information om rättelseblad till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7), JTF. [dnr] BREV 1(5) Information om rättelseblad till Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter (JvSFS 2008:7), JTF. Vid tryckningen av bilagorna till JTF har det dessvärre blivit ett antal fel. Dessa fel har korrigerats

Läs mer

Handbok JTF. 4. Dialog och ordergivning

Handbok JTF. 4. Dialog och ordergivning Handbok JTF 4. Dialog och ordergivning 2 Dialog och ordergivning 4 Referens Giltigt from datum 2010:1 2010-03-01 2010:163 2010-12-12 2013:53 2013-09-01 Datum Signatur 4 Dialog och ordergivning 3 Detta

Läs mer

Sammanställning av Datainspektionens möten med verksamheter hösten 2018

Sammanställning av Datainspektionens möten med verksamheter hösten 2018 1(5) Datum Dnr 2018-12-18 DI-2018-16971 Sammanställning av Datainspektionens möten med verksamheter hösten 2018 Datainspektionen har under hösten 2018 genomfört en seminarieserie där inspektionens generaldirektör

Läs mer

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm

Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm 1(5) Minnesanteckningar från GNS Järnvägs möte nr 15, den 29 mars 2017, hos Jernhusen i Stockholm Närvarande Bengt Ohlin, Branschföreningen Tågoperatörerna Niklas Andersson, Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

Kompletterande trafikregler - System E1

Kompletterande trafikregler - System E1 Kompletterande trafikregler - System E1 TDOK 2013:0389 bilaga E1 Giltig från och med 2015-12-30 Innehåll 3 Innehåll Inledning 7 KÖRTILLSTÅND 7 Signaler - Tillåta och styra rörelser 9 Allmänna anvisningar

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Örebro 1(7) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-28 5.0 2012-11-02 EM 41-121

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Borlänge

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Borlänge Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Borlänge 1(10) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-15 4.0 2012-11-02 EM

Läs mer

SMoKD 33.311 Handhavande av drivfordon och manövervagnar i anslutning till färd v03.doc3

SMoKD 33.311 Handhavande av drivfordon och manövervagnar i anslutning till färd v03.doc3 anslutning till färd Giltig från: 2011-01-01 Giltig till: Tillsvidare Version Datum Beskrivning Handläggare 01 2010-03-30 Ny bestämmelse för ansökan om särskilt tillstånd B Fura 02 2010-07-18 Reviderad

Läs mer

Minnesanteckningar GNS Järnväg

Minnesanteckningar GNS Järnväg [] 1(6) Minnesanteckningar GNS Järnväg 2013-01-22 23 Deltagare 22/1 Tema arbete i spår Erik Norrgård, Claes Tingvall, Maria Hedqvist, Mats Kjellman, Sven Erik Nilsson, Guy Lindell, Håkan Svärd, Anders

Läs mer

Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI. Överenskommelse

Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI. Överenskommelse Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI Överenskommelse TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Dokumenttitel: Forum för hantering av gemensamma trafiksäkerhetsrisker järnväg, FRI

Läs mer

TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION FÖR ÅNGE KOMMUNS JÄRNVÄGSINFRASTRUKTUR

TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION FÖR ÅNGE KOMMUNS JÄRNVÄGSINFRASTRUKTUR TRAFIKSÄKERHETSINSTRUKTION FÖR ÅNGE KOMMUNS JÄRNVÄGSINFRASTRUKTUR Följande trafiksäkerhetsinstruktion ska användas i samband med växling och arbeten på Ånge Kommuns spåranläggning. en är reviderad utifrån

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning

Järnvägsnätsbeskrivning 2013-10-18 Järnvägsnätsbeskrivning Piteå Kommun spåranläggning Piteå Kommun 2013-10-18 2013-10-18 Innehållsförteckning 1 Allmän information 5 1.1... INLEDNING 1.2... JURIDISK STATUS 1.2.1... ANSVAR...

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) Sidan 1 av 9 Utgåva: 3 Gällande fr. o m: 2016-03-14 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Mikael Martinsson Oskarshamns Hamn AB Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) För sidospår Oskarshamns Hamn

Läs mer

Handbok JTF. 12. A-skydd

Handbok JTF. 12. A-skydd Handbok JTF 12. A-skydd 2 A-skydd 12 Referens Giltigt from datum 2010-03-01 TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 12 A-skydd 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens trafikföreskrifter

Läs mer

Gjorda ändringar med anledning av TSFS 2010:1 (ändrad text är understruken)

Gjorda ändringar med anledning av TSFS 2010:1 (ändrad text är understruken) Handbok 1 Termer 2 Banan 2.1 Banans indelning linjeplats Den förklarande texten till uppslagsordet "linjeplats" har ändrats så att den har fått följande "plats på linjen med minst en växel eller rörlig

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Notviken

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Notviken Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Notviken 1(10) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-23 7.0 2012-11-02 EM

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI)

Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) Sidan 1 av 15 Gällande fr. o m: 2016-04-01 Utgåva: 4 Handläggare: Stefan Åhman Sweco Rail AB Utgivare: Mathias Johansson TK Jönköpings kommun Trafiksäkerhetsinstruktion (TRI) För sidospår Jönköpings kommun

Läs mer

Handbok JTF. 17. Trafikledning

Handbok JTF. 17. Trafikledning Handbok JTF 17. Trafikledning 2 Trafikledning 17 Referens Giltigt from datum TSFS 2009:27 2009-05-31 2010-03-01 TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 17 Trafikledning 3 Detta är en handbok till motsvarande

Läs mer

Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc

Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc Trafikeringsavtal Tågplan 2012 med endast Ad Hoc Mellan Trafikverket (TrV) och JFs namn (JF XX) är följande avtal upprättat. Trafikverket JFs namn Trafikverket Samhälle, Kundnära tjänster Adress 781 89

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 5 Blanketter Trafikbestämmelser för järnväg Modul 5 Blanketter Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2017 2 5 Blanketter TDOK 2016:0043-5 Blanketter 5 Blanketter 3 Innehåll Inledning 5 Avsnitt 1 blanketter

Läs mer

Utredningen om järnvägens organisation

Utredningen om järnvägens organisation 1 Utredningen om järnvägens organisation Gunnar Alexandersson Särskild utredare Presentation av slutbetänkande 16 december 2015 2 En utredning i två steg 1. En nulägesbeskrivning av järnvägens organisation

Läs mer

OSPA Obehöriga Stoppsignalpassager

OSPA Obehöriga Stoppsignalpassager Infoblad nr 1, 2011 OSPA Obehöriga Stoppsignalpassager Samarbetet mellan Trafikverket och BTO är en överenskommelse mellan parterna om att arbeta med gemensamma rutiner och analyser och tillsammans arbeta

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter JvSFS 2005:1 Tillträde till järnvägsinfrastruktur och relaterade järnvägstjänster

Transportstyrelsens föreskrifter JvSFS 2005:1 Tillträde till järnvägsinfrastruktur och relaterade järnvägstjänster Remissammanställning 1 (9) Datum Dnr/Beteckning Transportstyrelsens föreskrifter JvSFS 2005:1 Tillträde till järnvägsinfrastruktur och relaterade järnvägstjänster Remissinstans EuroMaint 41 Kapitel Paragraf

Läs mer

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Gävle

TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Gävle Dokumentnamn Process Sida TRI lokala tillägg järnvägsinfrastruktur Gävle 1(8) Dokumentbeteckning Version Giltig fr o m Giltig t o m Ersätter Driftsplats/Driftsplatsdel C-02-00-16 5.0 2012-11-02 EM 41-104

Läs mer

Arbetsplan för examenstillfälle. - Hur förenkla för examinanden

Arbetsplan för examenstillfälle. - Hur förenkla för examinanden Arbetsplan för examenstillfälle - Hur förenkla för examinanden Innehållsförteckning Arbetsplan inför examenstillfälle - Hur förenkla för examinanden... 1 1. Inledning... 3 2. Syfte... 3 3. Målsättning...

Läs mer

rapport juni 2009 Usel säkerhet vid vägarbeten men lösningar finns.

rapport juni 2009 Usel säkerhet vid vägarbeten men lösningar finns. rapport juni 2009 Usel säkerhet vid vägarbeten men lösningar finns. Ny undersökning från SEKO: Dålig säkerhet vid vägarbeten Säkerheten vid vägarbeten är mycket dålig. Det visar en undersökning som SEKO

Läs mer

Trafiksäkerhetsinstruktion för Coop Logistik AB, Broterminalen Utgåva 3 - gäller fr.o.m

Trafiksäkerhetsinstruktion för Coop Logistik AB, Broterminalen Utgåva 3 - gäller fr.o.m Trafiksäkerhetsinstruktion för Coop Logistik AB, Broterminalen Utgåva 3 - gäller fr.o.m. 2011-04-01 1. Inledning Denna lokala trafiksäkerhetsinstruktion, TRI för Coop Logistik AB, Broterminalen innehåller

Läs mer

1 Innehållsförteckning

1 Innehållsförteckning TRAFIKSÄKERHETSBESTÄMMELSE 1 (5) Dokumentdatum TDOK 2016:0193 2016-04-19 1.0 Fastställt av Gäller från Chef VO Planering 2016-06-13 Skapat av Katarina Långström Trafiksäkerhetsbestämmelser vid användning

Läs mer

Versionsnummer 5.0. Giltigt fr.o.m Dokumenttyp Instruktion. Dokumentägare TSS. Beslutad av CAODK 1 (6)

Versionsnummer 5.0. Giltigt fr.o.m Dokumenttyp Instruktion. Dokumentägare TSS. Beslutad av CAODK 1 (6) 1 (6) 1 Inledning Ansvarig för denna trafiksäkerhetsinstruktion är Chef Affärsområde Depå & Kombiterminaler (). Detta dokument är en komplettering till och gäller tillsammans med Trafikverkets Trafikbestämmelser

Läs mer