FRIXOS FINEST Det finaste från Grekland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRIXOS FINEST Det finaste från Grekland"

Transkript

1 FRIXOS FINEST Det finaste från Grekland PREMIUMOSTAR FRÅN GREKLAND KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av så att allt är under kontroll. Obs! Viktigt att du är väl påläst innan du ringer ditt checksamtal. OM UPPDRAGET Du ska bjuda på Fontanas ostar från deras finaste produktserie Frixos Finest. Samtidigt som du bjuder på provsmak ska du aktivt jobba med försäljningen av medverkande produkter och få kunden att känna av premiumkänslan. Du kommer även att ha andra exponeringsprodukter från serien Frixos Finest (oliver och olivolja) intill din aktivitet. Målgrupp Medvetna konsumenter som är intresserade av produkter av bästa kvalitet. DAGENS FÖRVÄNTNINGAR 1. Öka kännedomen om produkten Syftet med dessa aktiviteter är att öka kännedomen av Fontanas nya produktsortiment Frixos Finest. 2. Öka försäljningen av produkten Få konsumenter att smaka på produkterna. Få konsumenter att köpa produkterna. Få konsumenterna att inspireras av Fontana som företag. DU SPELAR EN ROLL Under hela uppdraget är du Fontanas ansikte utåt och det du säger och gör i butiken kommer kunderna att förknippa med varumärket. Att du alltid är glad, social och positiv är ju självklart eftersom du är anställd av oss på Action People! Alla kan vi ha en sämre dag men en god säljare lämnar sådant hemma och går in i en roll under uppdraget. Viktigt att stämma av med säljaren på Fontana: 1. Att varor är beställda 2. Om det är något speciellt du ska tänka på under aktiviteten 3. Om säljaren kommer vara på plats under aktivitetens uppstart Viktigt att stämma av med din butikskontakt: 1. Att det finns en yta avsatt till aktiviteten intill det naturliga kundvarvet 2. Att det finns ett demobord 3. Att materialpaketet kommit fram 4. Att varor är beställda och kommer levereras till butiken 5. Vem du ska fråga efter på aktivitetsdagens morgon TA MED TILL BUTIKEN -Ditt personliga livsmedelsintyg (Har du inget, kontakta ditt regionalkontor) Om du inte kan visa upp dessa dokument vid en miljö- och hälsoinspektion i butiken kan du enligt lag bli tvingad att avbryta demon. - Dina profilkläder FYLL I FÖRBRUKNINGSRAPPORT Förbrukningsrapporten finns i materialpaketet. Här fyller du i de antal varor som du har förbrukat under demon samt svarar på frågor om uppdraget. Kontaktperson i butiken måste skriva under denna. 1 ex. lämnas i butik, 1 ex. är din kopia så att du kan fylla i samma uppgifter i ActionWeb. RAPPORTERA I ACTIONWEB Senast 24h efter uppdraget ska du återrapportera uppdraget, din arbetstid och ladda upp foto i ActionWeb. JOURNUMMER: Ring oss om du har några frågor inför eller under uppdraget.

2 FRIXOS FINEST Under hösten 2015 lanserade Fontana ett nytt koncept under namnet Frixos Finest. Redan namnet berättar en historia. Exakt så är det. Det är Fontanas grundare Frixos som varsamt valt ut de bästa produkterna. Frixos Finest väljer du efter smak, kvalitet, äkthet och garanti. Historien bakom de utvalda produkterna är unik och det handlar om en tradition som går i arv från generation till generation. PRODUKTINFO Fontana utökar nu sitt spännande grekiska ostsortiment i konceptet Fontana Frixos Finest med två traditionella och välkända grekiska hårdostar, Kefalograviera och Graviera, dessa lämpar sig också väl på ostbrickan och i matlagning. Alla ostarna är producerade i Grekland. KEFALOGRAVIERA P.D.O En ursprungsskyddad ost från Arta i norra Grekland. Osten är smakrik, har en finpipig och tät textur och tillverkad av 100% fårmjölk. Osten produceras enligt ett traditionellt recept och lagringstiden är 6 månader. Denna ost passar utmärkt till ostbrickan, tillsammans med frukt och marmelad, eller riven över gratänger och i matlagning. HALLOUMI En extra fin halloumi som är tillverkad av får- och getmjölk vilket tillsammans med lite mynta ger osten dess goda smak. Osten är handgjord enligt det ursprungliga cypriotiska receptet utan ko-mjölk, osten är formad likt en halvmåne och är ett äkta cypriotiskt mathantverk. Det är nämligen skillnad på halloumi och halloumi, det vet Frixos Papadopoulos som tagit den cypriotiska osten till Sverige. Osten är enkel att använda, antingen äter du den naturell eller så grillar eller steker du den snabbt. Halloumins användningsområdena är oändliga. Smak och konsistens Balanserad, gräddig smak. Användningsområden Ätas naturellt Grilla Steka Riva Ingredienser Pastöriserad get- och fårmjölk, havssalt, vegetabiliskt ystenzym, mynta. GRAVIERA En lagrad traditionell grekisk hårdost, osten lagras i 12 månader och tillverkas över hela Grekland. Graviera är en finpipig ost med tät textur och har en förhållandevis kraftig och lite nötig smak vilket tillsammans utgör en extraordinär arom. Osten tillverkas av 100% fårmjölk. Graviera är en mångsidig ost och den passar perfekt att avnjutas tillsammans med oliver, bröd, olja eller som smakförhöjare i matlagning.

3 FETAOST EKFATSLAGRAD P.D.O Traditionellt tillverkad fetaost som fått mogna i stora trätunnor av ek. Osten har lagrats i 6 månader. Fontana Feta Ekfatslagrad passar även utmärkt att servera på ostbrickan som ett nytt och lite annorlunda inslag till den klassiska varianten. Smak och konsistens Lite pepprig smak tack vare lagring på ekfat Osten har mognat på nätduk, därav den speciella texturen runt ostens kanter. Lagrad på ekfat i 6 månader Användningsområden Perfekt på ostbrickan tillsammans med frukt och bröd Ätas naturellt Sallad Matlagning Ingredienser Pastöriserad får- och getmjölk, havssalt, vegetabiliskt ystenzym, mjölksyrakultur. SERVERING För att skapa känslan av Premium ännu mer ska du göra en inspirerande ostbricka. Lägg på 1st av vardera ost (med förpackning på) addera kex, fikon, vindruvor och marmelader för att lyfta hårdostarna även till en dessertost. Skiva upp osten i små kuber (ca 1x1 cm) och lägg upp på svarta uppläggningsfatet, snåla inte - viktigt att det inte ser tomt ut! Låt kunderna ta en ostkub med tandpetare. OBS! Halloumin bjuder du på som den är naturell. Skiva även upp denna i små kuber (ca 1x1 cm). Placera ut rätt ostförpackning på vardera uppläggningsfat, så att kunden vet vilken sort de provsmakar. VISA INTRESSE OCH SÄLJ PRODUKTEN Fråga kunden vad de tycker om produkten och visa att du är där för att du är intresserad av vad kunden väljer att köpa och för att du VILL dela med dig av din kunskap om Fontanas nya produktserie. Säg de säljargument som du tror passar just denna kund och produkt Hög kvalitet! - Genuin premiumnkänsla! - Passar utmärkt till julens alla festligheter och Nyårsfirande! ÖPPNINGSFRAS -Hej! Varsågod Fontanas finaste produktserie någonsin! - Varsågod att provsmaka det bästa från Grekland - Varsågod att provsmaka fina produkter med äkthet och hög kvalitet!

4 OLIVMIX KALAMON/HALKIDIKI URSPRUNG Grekland KONSISTENS & SMAK De gröna plockas tidigare och har därför ett fastare kött. De svarta mognar längre och är därför mjukare men smakfullare. Stora gröna Halkidikioliver och lika stora svarta Kalamonoliver en kombination som ger dig allt i en och samma burk. Halkidikioliverna, som handplockas tidigare från träden, är fastare och krispigare än Kalamonoliverna. Dessa i sin tur har fått mogna längre på träden, och har därför ett halvfast fruktkött och fylligare smak. Båda är de delikatesser, och tillsammans passar de utmärkt i såväl mat och sallad som till snacks. OLIV - KALAMON URSPRUNG Grekland KONSISTENS & SMAK - De har en, fruktig smak och mjuk, saftig konsistens och man äter den släpper olivköttet lätt från kärnan. Tidigare kallats Kalamataoliver, men efter EU-beslut får bara oliver plockade i den lilla regionen Kalamata saluföras som det. Oliverna i Frixos Finest har kvar sina kärnor. Kalamon-oliver är Greklands mest kända svarta olivsort. Anses som prinsen av oliver världen över. Den används ofta i sallader, brödbakning, pålägg och såser. Fyllig, fruktig och rik smak med lagom sälta, ett halvfast fruktkött och en vacker, mörklila färg. Våra Kalamonoliver handplockas med kärlek när de växt färdigt på trädet. De sorteras med omsorg och de utvalda oliverna läggs sedan att mogna naturligt i vatten och havssalt innan de är redo att njutas. OLIV - HALKIDIKI URSPRUNG Grekland KONSISTENS & SMAK - God sälta och lätt krispig konsistens. Oliverna i Frixos Finest har kvar sina kärnor. Halkidiki-oliver är naturligt konserverade i saltlag. Finns både med och utan kärnor. De gröna Halkidiki oliverna används för fyllning, med vitlök, mandel och allt populärare med fetaost och andra fyllningar. Oliverna odlas i området de är döpta efter, i olivlundarna i Halkidiki på grekiska fastlandet. De plockas för hand i september och oktober och läggs sedan att mogna naturligt i vatten och havssalt. Med sitt fasta och krispiga fruktkött och sin väl avvägda sälta är Halkidiki-oliven en grekisk delikatess att servera som snacks, i sallad, till maten eller precis när som helst. Serveras med fördel kylda. OLIV ÄKTA KALAMATA URSPRUNG Kalamata KONSISTENS & SMAK - De är milda, smakrika och har ett fruktigt kött som lätt lossnar från kärnan när man äter dem. I äkta Kalamataoliver finns ingen vinäger. Oliverna i Frixos Finest är PDO-märkta och det är en garanti på att oliven är odlad, skördad och förpackad i Kalamata-distriktet. Den anses som kungen av oliver världen över och förväxlas oftast med Kalamon. De växer och handplockas i regionen Kalamata och är därmed de enda oliverna som får kallas Kalamata. Dessa stora, vackra oliver odlas exklusivt för Fontana på de båda familjegårdarna Psaroulis och Konstantopoulos. De plockas för hand när de är djupt mörklila, sorteras och väljs med omsorg och läggs sedan att mogna naturligt i vatten med havssalt.

5 AGOURELEO - LIMITED EDITION Agoureleo = Den första skörden URSPRUNG Grekland. Olivoljan produceras av familjeföretaget Nutria som tillverkat olivolja i generationer och är beläget i Agios Konstantinos. URSPRUNGSSKYDDAD Nej. FÄRG - Tydligt äpplegrön Intensiv, frisk, ungdomlig. DOFT - Dofttoner av gräs, grönska och gröna blad. SMAK - Smaken är fruktigt pikant, pepprig och bitter i smaken. LAKONIA Agoureleo = Den första skörden URSPRUNG Grekland. Olivoljan kommer från familjen Zavakos gård i Lakonia och är beläget i sydöstra delen av Peloponnesos. SKYDDAD URSPRUNGSBETECKNING PDO (protected designation of origin): Skyddad ursprungsbeteckning (SUB): Produkten är producerad, bearbetad och beredd inom ett visst avgränsat geografiskt område med en för området karaktäristisk metod. Exempel: Fetaost, Parmaskinka, Parmigiano-Reggiano (parmesanost) och Kalix löjrom. PGI (protected geographical indication): Skyddad geografisk beteckning (SGB): Produkten är knuten till området åtminstone genom att vara producerad, bearbetad eller beredd där. Exempel: Sveciaost och Skånsk spettekaka. URSPRUNGSSKYDDAD Ja. FÄRG - Intensivt grön DOFT - Tydlig arom gräs SMAK - Smaken har inslag av peppar och bitter smak SITIA Agoureleo = Den första skörden TSG (traditional specialities guaranteed): Garanterad traditionell specialitet (GTS): Inget krav på ursprung finns, men produkten ska anknyta till ett visst område genom en speciell sammansättning eller framställningsmetod associerad med det. Exempel: Hushållsost och Falukorv. URSPRUNG Grekland. På familjen Matzanvinos gård i Sitia utmed den nordöstra sluttningen av Kreta. URSPRUNGSSKYDDAD Ja. FÄRG - Intensivt grön DOFT - Tydlig arom gräs SMAK - Smaken är skarp, nötig och bitter i smaken

6 MATERIALPAKET Följande material krävs till denna aktivitet: Svart duk Uppläggningsfat till ost Svarta skålar till oliver/olivolja (om säljaren önskar att du ska bjuda på detta) Tandpetare Servetter Engångshandskar Aktivitetsrapport * Kampanjmaterialet har säljare lämnat i butiken. OBS! Om ni inte hittar materialpaket i butik så kontaktar du oss på Action People. Vi spårar paketet och tar reda på vem i butik som mottagit det vid leverans. EXPONERING 1. Vinkla bordet naturligt mot kundvarvet så att ingen missar dig. 2. Lägg på duken på bordet och se till så att alla sidor av bordet täcks. 3. Placera pop-upsen på varsin sida av demobordet, naturligt mot kundvarvet så att avsändaren är tydlig. 4. Se till att du har ett produktställ intill din aktivitetsplats. 5. Placera papperskorgen på ett snyggt sätt på sidan, inte framför bordet, så blir flödet naturligt. 6. Exponera produkterna snyggt på bordet. 7. Ställ fram bordsskylten och lägg fram receptbladen. 8. Sätt upp tydliga prisskyltar så att kunden vet vad produkten kostar 9. Till sist Ställ dig framför bordet och ta några steg tillbaka. Ser allt bra ut från kundens håll är du redo att köra igång! Vid rast lämnar du alltid demoplatsen ren och prydlig och ställ fram rastskylten. Lämna inga smakprover framme. TIPS FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING En prydlig och snyggt exponerad aktivitetsplats som tydligt visar produkterna lockar fram kunder och ökar försäljningen! Exponera med tillbehör som passar till produkten, gärna frukt och grönsaker En symmetrisk uppställning av produkterna ger ett prydligt intryck. Ställ fram lagom med produktprover så att de håller sig fräscha men inte så få så att kunden inte vågar ta. Det ska inte se tomt ut på bordet men samtidigt får det inte finnas så mycket produkter så att de riskerar att rasa. Se istället till så att det finns rikligt med produkter i anslutning till demobordet (behövs kyl/frys?). Behöver det fyllas på under dagen stämmer du av med kontaktpersonen om det finns mer på lagret. Prata med kunden! Visa att du är intresserad av vad kunden väljer att köpa och att du finns i butiken för att du vill dela med dig av din kunskap av Frixos Finest:s produktsortiment. Ställ frågor till kunden och låt kunden klämma och känna på produkten. När kunden väl håller i produkten ökar chansen för att varan läggs ned i kundkorgen istället för att ställas tillbaka på hyllan! Ett foto uppskattas både av kundens huvudkontor och oss på Action People. Be någon i butiken att ta fotot så att du själv kan vara med på bilden samtidigt som du samspråkar med en kund. Ta 3-5 bilder från olika avstånd och vinklar.

BALLERINA & OLW, v

BALLERINA & OLW, v BALLERINA & OLW, v.23-25 2016 SAMDEMO MED BALLERINA BITES & OLW WAFFELCUT KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt

Läs mer

BALLERINA & OLW, v SMAKFEST MED BALLERINA STRÖSSEL, OLW WAFFEL CUT & OLW POPCORN

BALLERINA & OLW, v SMAKFEST MED BALLERINA STRÖSSEL, OLW WAFFEL CUT & OLW POPCORN BALLERINA & OLW, v.40-45 2016 SMAKFEST MED BALLERINA STRÖSSEL, OLW WAFFEL CUT & OLW POPCORN KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera

Läs mer

SAMDEMOKAMPANJ CLAUSTHALER ALKOHOLFIR ÖL & ROOTFUITS GÅRDSCHIPS

SAMDEMOKAMPANJ CLAUSTHALER ALKOHOLFIR ÖL & ROOTFUITS GÅRDSCHIPS SAMDEMOKAMPANJ CLAUSTHALER ALKOHOLFIR ÖL & ROOTFUITS GÅRDSCHIPS KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av

Läs mer

Nyhet! Low Carb + high protein

Nyhet! Low Carb + high protein Nyhet! Low Carb + high protein (LC+) mjölk, drick- och yoghurtkvarg, Vecka 46-49 2015 KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera

Läs mer

LINDT Excellence 2016

LINDT Excellence 2016 Aktivitetsinstruktion LINDT Excellence 2016 Grattis till just Dig som har blivit speciellt utvald till att genomföra säljdemonstrationer för Lindt Choklad! Det är därmed ett bevis på att du är representativ,

Läs mer

AKTIVITETSINSTRUKTION. Korshags butiksaktiviteter med Norsk lax

AKTIVITETSINSTRUKTION. Korshags butiksaktiviteter med Norsk lax AKTIVITETSINSTRUKTION Korshags butiksaktiviteter med Norsk lax INSTRUKTIONERNA Läs igenom instruktionerna CHECKSAMTAL Ring checksamtalen ett till säljaren och ett till butiken TA MED Ta med ditt personliga

Läs mer

Demokampanj. Butiksaktiviter med Matric Italgross

Demokampanj. Butiksaktiviter med Matric Italgross Demokampanj Butiksaktiviter med Matric Italgross Tradition, yrkesskicklighet och kärlek till produkten är de ord som vägleder Matric Italgross när de reser Italien runt för att välja ut produkter till

Läs mer

Naturligt Annorlunda

Naturligt Annorlunda Demokampanj Butiksaktivteter Rootfruit 2015 Naturligt Annorlunda Rootfruit Scandinavia AB grundades 2007 och är ett bolag som utvecklar, tillverkar och säljer chips och snacks av hög kvalitet. ROOTFRUIT

Läs mer

ANTIPASTI. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com

ANTIPASTI. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com ANTIPASTI ANTIPASTI ANTIPASTI TILLTUGG, PLOCKMAT OCH FÖRRÄTT Familjen Di Luca har försett det svenska köket med antipasti sedan början av 2000 talet. En italiensk måltid börjar ofta med antipasti vilket

Läs mer

Italienskt Osthantverk. sedan 1892

Italienskt Osthantverk. sedan 1892 Italienskt Osthantverk sedan 1892 Ostar Parmigiano Reggiano, D.O.P* Parmigiano Reggiano, D.O.P* Mästarklass! Art.nr 262477 1 kg, 30 mån. Tillverkad hantverksmässigt enligt tradition från 1400-talet. Denna

Läs mer

KOM-IHÅG DAGENS FÖRVÄNTNINGAR. Ha som målsättning att varannan kund som provsmakar ska köpa med sig minst 1 påse hem!

KOM-IHÅG DAGENS FÖRVÄNTNINGAR. Ha som målsättning att varannan kund som provsmakar ska köpa med sig minst 1 påse hem! Aktivitetsinstruktion Lindor jul 2015 VARFÖR SÄLJAKTIVITET? Hösten och framförallt julen är den bästa försäljningsperioden för choklad. Detta firar Lindt med demo i utvalda butiker. Du bjuder kunderna

Läs mer

Feta, Kalamata. Halloumi. Tips och recept från östra Medelhavet. Zeta noga utvalt av Svenska Juniorkocklandslaget. av Fernando Di Luca

Feta, Kalamata. Halloumi. Tips och recept från östra Medelhavet. Zeta noga utvalt av Svenska Juniorkocklandslaget. av Fernando Di Luca Till vänster: Svenska folkets favoritolivolja. Till höger: Emma Erlandsson, kock på restaurang Djuret i Stockholm och medlem i Juniorkocklandslaget. Zeta noga utvalt av Svenska Juniorkocklandslaget Zetas

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

Skyddade beteckningar Stödjande instruktion för Livsmedelsverket och kommuner

Skyddade beteckningar Stödjande instruktion för Livsmedelsverket och kommuner Skyddade beteckningar Stödjande instruktion för Livsmedelsverket och kommuner Inom EU är det möjligt att registrera beteckningar för vissa speciella livsmedel. Beteckningarna är Skyddad ursprungsbeteckning,

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN VERSION DIARIENUMMER 2014-10-03 R A PPORT SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2014 Livsmedelskontroll Projekt Redlighet på restauranger och pizzerior Lena Lidö och Haileselassie Yibrah Livsmedelskontroll Projekt

Läs mer

Peloponnesisk Extra Jungfru Olivolja från Grekland. Text

Peloponnesisk Extra Jungfru Olivolja från Grekland. Text Peloponnesisk Extra Jungfru Olivolja från Grekland Text En idealisk kombination av utmärkta odlingsförhållanden, gedigen kunskap och lång erfarenhet av olivolje produktion har skapat Golden Bless. Familjen

Läs mer

God mat lyser upp i höstmörkret

God mat lyser upp i höstmörkret God mat lyser upp i höstmörkret Det är när höstvindarna friskar i utanför fönstret och det mörknar lagom till Rapport 19.30 som det behövs något som piggar upp i tillvaron. Och det behövs egentligen så

Läs mer

Produktkatalog DECEMBER vale

Produktkatalog DECEMBER vale Produktkatalog DECEMBER 2014 vale Traditionell odling med tusenårig historia Längs Sorrentokusten i Kampanien växer en speciell citron. Sorrentocitronen Il feminello ovale comune di Sorrento är gulare

Läs mer

Importerad hårdost 62

Importerad hårdost 62 62 Dansk hårdost Danbo Smak: Distinkt smak med viss syrlighet Konsistensen är mjuk med få små hål. Har en karaktäristisk doft. Förpackning 8 kg Artikel nr 28087 Danbo krydd Smak: Smakrik ost med mycket

Läs mer

Så här beställer du catering från Malmborgs

Så här beställer du catering från Malmborgs Så här beställer du catering från Malmborgs I samtliga våra butiker finns ett kök med kunniga kallskänkor. Allt du behöver göra för att beställa är att besöka delidisken i din närmsta Malmborgsbutik eller

Läs mer

Välkommen till projektupptakten Ursprungsskydd för äldre gotländska lantsorter och lantraser i Sverige- det nya Matlandet!

Välkommen till projektupptakten Ursprungsskydd för äldre gotländska lantsorter och lantraser i Sverige- det nya Matlandet! Kunskap för Gotlands framtid Gotland är utsedd till årets Matlandethuvudstad 2013 och då passar det bra att titta på möjligheterna att kunna ursprungscertifiera karaktäristiska livsmedelsprodukter/råvaror

Läs mer

Gör en lätt sallad på bulgur och grönt

Gör en lätt sallad på bulgur och grönt 1 Gör en lätt sallad på bulgur och grönt Här tipsar vi om 7 st bulgursallader, som är väldigt enkla och går ofta fort att göra. Foto: Ulrika Pousette Bulgur med fetaost och granatäpple 2,5 dl fullkornsbulgur

Läs mer

KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2018

KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2018 KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER :s KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2018 NÅGOT FÖR ALLA SMAKER OCH TILLFÄLLEN SÄSONG - JUL Ett säsongsutbud av korvar som ger inspiration

Läs mer

Projektinriktad livsmedelskontroll i Vellinge kommun våren 2014

Projektinriktad livsmedelskontroll i Vellinge kommun våren 2014 Miljö- och Byggnadsavdelningen Jonas Leo Anna Moldovani Dnr 2014/0916 Projektinriktad livsmedelskontroll i Vellinge kommun våren 2014 Redlighet och Spårbarhet 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...

Läs mer

Grillmackor. den perfektasommarmaten

Grillmackor. den perfektasommarmaten Grillmackor den perfektasommarmaten tio recept på nöjda gäster Det är så mycket som är bra med grillmackor! De är tacksamma att förbereda. När du gjort mackorna klara för grillning är det bara att låta

Läs mer

Recept och inspiration. Försmak på våren

Recept och inspiration. Försmak på våren Recept och inspiration Försmak på våren En bra början receptet på god mat Låt gästerna komma in i köket. Varsitt glas och några bitar Allerum på en bricka. Enkelt och avspänt medan middagsmaten sjuder

Läs mer

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. 1 Vardagslyxa med lax Lax är lättlagat och ändå lite festligt. Prova våra enkla recept! 5 Recept Farfalle med lax och rosésallad Ingredienser 4 portioner 400 g pastafjärilar 400 g kallrökt lax, i bit 1

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets

Läs mer

Halstrad tonfisk med grönärtguacamole. vecka 41

Halstrad tonfisk med grönärtguacamole. vecka 41 Halstrad tonfisk med grönärtguacamole vecka 41 inspiration Halstrad tonfisk med grönärtguacamole Ett välsmakande fiskrecept där en härlig vit tonfisk halstras i stekpanna. Som tillbehör serveras en läcker

Läs mer

Krämig lax- och rucolapasta. vecka 45

Krämig lax- och rucolapasta. vecka 45 Krämig lax- och rucolapasta vecka 45 inspiration Krämig lax- och rucolapasta Avnjut en krämig pasta, ett lättlagat och gott vardagsrecept. Den fantastiska såsen får smak av kronärtskockscrème, paprika,

Läs mer

KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2019

KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2019 KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER :s KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2019 NÅGOT FÖR ALLA SMAKER OCH TILLFÄLLEN SÄSONG - JUL Ett säsongsutbud av korvar som ger inspiration

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

already CITRON- OCH FÄNKÅLSBAKAD TORSK med pestoslungad färskpotatis samt tomatsås

already CITRON- OCH FÄNKÅLSBAKAD TORSK med pestoslungad färskpotatis samt tomatsås MENY already Tag fram ingredienser (innehåll, se nästa sida) följ färgkod, och börja med det som tar längst tid. Använd gärna termometer för bästa resultat. Smaklig måltid önskar vi på KitchenWiz! V. 19

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis.

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets butik på

Läs mer

KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER

KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER :s KORVLÅDOR PRODUKTBLAD JULSÄSONG 2016 NÅGOT FÖR ALLA SMAKER OCH TILLFÄLLEN SÄSONG - JUL Ett säsongsutbud av korvar som ger inspiration

Läs mer

Parmesan som ger Euphoria!

Parmesan som ger Euphoria! Parmesan som ger Euphoria! Vi är inte ett dugg långsinta. Italien gav inte Sverige en endaste poäng i Eurovision Song Contest. Men det gör inget. Vi hyllar ändå Italien och proppar kassen full med italienska

Läs mer

Recept Smakprovning med ekobonden

Recept Smakprovning med ekobonden Till butiksansvariga VÅRRUS Frukost en bra start på dagen Frukost äter de flesta av oss varje dag. Det ger oss en bra start på dagen. Och idag är det enkelt att välja en ekologisk frukost. Visa det för

Läs mer

525 kr. TRÄLÅDA Olivolja, PX vinäger, balsamico. Ekologisk, siciliansk olivolja, årgångsbalsamico, 25 årig PXvinäger.

525 kr. TRÄLÅDA Olivolja, PX vinäger, balsamico. Ekologisk, siciliansk olivolja, årgångsbalsamico, 25 årig PXvinäger. TRÄLÅDA Olivolja, PX vinäger, balsamico Ekologisk, siciliansk olivolja, årgångsbalsamico, 25 årig PXvinäger. Produkterna packas i en snygg trälåda med OLIOLI's logga inbränd på locket. Vill du skicka detta

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23

Honungstekt kyckling. med salsa verde. Vecka 23 Honungstekt kyckling med salsa verde A Honungstekt kyckling med salsa verde Bjud dina middagsgäster på läcker honungstekt kyckling med smakrik salsa verde-sås! Den fantastiska salsa verde gör du av huvudsallad,

Läs mer

familj Kalkonpasta med senap och timjan Kycklinglår i ugn med lök, paprika och oliver Stekt torsk med äggsås

familj Kalkonpasta med senap och timjan Kycklinglår i ugn med lök, paprika och oliver Stekt torsk med äggsås adagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 49 a Kalkonpasta med senap och timjan b Kycklinglår i ugn med lök, paprika

Läs mer

Rapport. Redlighet och spårbarhet vid restauranger i Linköping

Rapport. Redlighet och spårbarhet vid restauranger i Linköping Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen Miljökontoret Rapport Redlighet och spårbarhet vid restauranger i Linköping Författare Birgitta Iggland 1. Sammanfattning Konsumenter ska känna sig trygga, säkra

Läs mer

Catering- och menyförslag för avhämtning

Catering- och menyförslag för avhämtning Etbl. 1932 Catering- och menyförslag för avhämtning 2016:2 Gäller från och med 2016-04-11 Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och förbehåller oss rätten att utan föregående meddelande ändra i menyn.

Läs mer

Gräddiga franska ostar och grekiska godbitar

Gräddiga franska ostar och grekiska godbitar NYHETER I SORTIMENTET JUNI- Gräddiga franska ostar och grekiska godbitar Vi välkomnar sommaren och passar samtidigt på att presentera några nya ljuvliga franska ostar, flera ekologiska läckerheter och

Läs mer

Ingredienser v 21. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 21. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 21. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 21. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 1 Recept Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 förp mathavre 1 Hej! Vi inleder veckan med en riktigt snabb pastarätt med champinjoner, parmesan och spenat. En perfekt rätt

Läs mer

Noga utvalda RECEPT. för vardag och fest. Recept och inspiration på www.fontana.se

Noga utvalda RECEPT. för vardag och fest. Recept och inspiration på www.fontana.se Noga utvalda RECEPT för vardag och fest Recept och inspiration på www.fontana.se Noga utvalt sedan 1978 1974, när jag och min familj kom hit från Cypern, var variationen på butikshyllorna inte lika stor

Läs mer

Redovisning av kommungemensamt tillsynsprojekt Redlighet på Pizzerior

Redovisning av kommungemensamt tillsynsprojekt Redlighet på Pizzerior Redovisning av kommungemensamt tillsynsprojekt Redlighet på Pizzerior Syfte Att utöver normal årlig kontroll där livsmedelsföretagarna kontrolleras att verksamheten bedrivs i enlighet med livsmedelslagstiftningens

Läs mer

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 7 Recept Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 förp mathavre 1 Hej! Vi inleder veckan med en riktigt snabb pastarätt med champinjoner, parmesan och spenat. En perfekt rätt

Läs mer

Ingredienser v 22. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 22. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 22. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 22. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris förp pasta förp quinoa Hej! Sista majveckan bjuder på riktigt vårfräscha rätter som somrig belugasås med spaghetti. Linser är verkligen det perfekta

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 43 a Pastagratäng med köttfärs b Laxtacos c Gryta med kalkonbacon och champinjoner ica.se/matkasse a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Crêpes med lax & spenat

Crêpes med lax & spenat Crêpes med lax & spenat Överraska med crêpes med lax & spenat - en smakfull fyllning som fungerar fint både som vardagslunch och festmiddag. Det handlar bara om hur du väljer att servera och garnera dina

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

Middagsmenyn till Alla hjärtans dag är klar.

Middagsmenyn till Alla hjärtans dag är klar. Middagsmenyn till Alla hjärtans dag är klar. Linnéa har med kärlek komponerat ihop en tvårättersmeny till Alla Hjärtans Dag. En oemotståndlig pizza med mycket smak och en ljuvlig panacotta med lyxig granita.

Läs mer

Frukt. och grönt på ditt sätt

Frukt. och grönt på ditt sätt Frukt och grönt på ditt sätt Du vet väl att det också finns frukt och grönsaker hos Chipsters? Sortimentet är mångsidigt och varierar efter säsong. Hos oss hittar du inhemska och utländska frukt- och grönsaksprodukter

Läs mer

Jensen s Foods hösten 2015

Jensen s Foods hösten 2015 Aktivitetsinstruktion Jensen s Foods hösten 2015 KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av så att allt är

Läs mer

Livsmedelsprojekt i Örebro län 2011

Livsmedelsprojekt i Örebro län 2011 1(5) Länsveterinär Magdalena Bostedt Direkt: Fax: Tillsynsprojekt om redlighet och spårbarhet Livsmedelsprojekt i Örebro län 2011 Bakgrund Vid ett länsmöte hösten 2010 beslutas att ett projekt om redlighet

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 43 a Pastagratäng med köttfärs b Skinkschnitzel med soltorkad tomatsås c Gryta med kalkonbacon och champinjoner ica.se/matkasse a3dagar

Läs mer

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33

Varmrökt lax med ljummen potatissallad. vecka 33 Varmrökt lax med ljummen potatissallad vecka 33 inspiration Varmrökt lax med ljummen potatissallad Potatissalladen får smak av saften och skalet från citron och pepparrot. Det syrliga möter det riviga

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

RECEPT OCH INSPIRATION

RECEPT OCH INSPIRATION RECEPT OCH INSPIRATION Allerum.com EN LITEN SMAKEXPLOSION Allerum XO är extra lagrad, i hela 24 månader. Styrkan, den kraftfulla karaktären och långa eftersmaken ger en enkel väg till njutning. En Allerum

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 20 Fiskgryta med tomat och curry Zucchinibiffar med grana padano och yoghurtsås Grekisk falukorv i ugn Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid!

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! GI Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 34 Måltid 1 Grillade fiskknyten

Läs mer

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14 Chorizo med rostad paprikapasta A Chorizo med rostad paprikapasta En enkel men tilltalande pastarätt med mycket smak från kryddig chorizokorv, grillad paprika, lök, oliver, pumpakärnor och basilika. Chorizo

Läs mer

Paprikapasta med hyvlad halloumi. vecka 14

Paprikapasta med hyvlad halloumi. vecka 14 Paprikapasta med hyvlad halloumi vecka 14 inspiration Paprikapasta med hyvlad halloumi Grillad paprika bidrar till de fina aromerna i rätten. Genom att mixas med lök, vitlök, solrosfrön och basilikablad

Läs mer

vego Gröna och sköna maträtter lagade från grunden Vecka 3 Spaghetti med ärt- och rucolapesto Grön couscous med tomat och halloumi

vego Gröna och sköna maträtter lagade från grunden Vecka 3 Spaghetti med ärt- och rucolapesto Grön couscous med tomat och halloumi a3dagar 4 Personer vego Gröna och sköna maträtter lagade från grunden Vecka 3 a Spaghetti med ärt- och rucolapesto b Grön couscous med tomat och halloumi c Gratinerade böntortillas med avokadosallad Veckans

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Försäljning via skolklasser och föreningar

Försäljning via skolklasser och föreningar Försäljning via skolklasser och föreningar Goda smaker från Italien Hög kvalitet till rimliga priser Det italienska köket är ett av världens främsta och kännetecknas av sin enkelhet och betoning på färska

Läs mer

PRODUKTBLAD. Kikärtor, olivolja, rapsolja, citronjuice, sesampasta (sesamfrö), vatten, vitlök, salt, chili, sumak.

PRODUKTBLAD. Kikärtor, olivolja, rapsolja, citronjuice, sesampasta (sesamfrö), vatten, vitlök, salt, chili, sumak. Hummus citron MED SUMAK, VITLÖK OCH RAPSOLJA FRÅN GUNNARSHÖG Kikärtsröran hummus har sitt ursprung i arabvärlden. Den är populär i Mellanöstern och Cypern och sprider sig alltmer över världen. På medelhavskrogen

Läs mer

PRODUKTBLAD GRILLSÄSONG 2015 KORVLÅDOR KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER

PRODUKTBLAD GRILLSÄSONG 2015 KORVLÅDOR KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER PRODUKTBLAD GRILLSÄSONG 2015 :s KORVLÅDOR KORVLÅDORNA SÄLJS EXKLUSIVT AV SVERIGES FÖRENINGAR, LAG OCH SKOLKLASSER NÅGOT FÖR ALLA SMAKER OCH TILLFÄLLEN GRILL Ett somrigt utbud av korvar som ger inspiration

Läs mer

Årets godaste matgåvor. kylvaror!

Årets godaste matgåvor. kylvaror! K A R I N S M A T G Å V O R 2015 Årets godaste matgåvor Ej 1 Låt oss hjälpa er till en smakfull lösning! För 25:e året i rad har vi glädjen att presentera ett nytt fräscht sortiment av Matgåvor att glädja

Läs mer

Smaker och upplevelser av exklusivt, ekologiskt ursprung från Kretas böljande, vackra landskap

Smaker och upplevelser av exklusivt, ekologiskt ursprung från Kretas böljande, vackra landskap Smaker och upplevelser av exklusivt, ekologiskt ursprung från Kretas böljande, vackra landskap Samtliga produkter från är omsorgsfullt utvalda efter personliga möten med Kretas producenter. Vi har valt

Läs mer

Projektinriktad kontroll i Norrbottens län 2012. Redlighet och Spårbarhet

Projektinriktad kontroll i Norrbottens län 2012. Redlighet och Spårbarhet Projektinriktad kontroll i Norrbottens län 2012 Redlighet och Spårbarhet INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 SAMMANFATTNING... 2 INLEDNING... 3 BAKGRUND... 3 SYFTE... 3 METOD... 3 UPPFÖLJNING...

Läs mer

Tjäna pengar till klassen & laget med lättsålda delikatesser. med Svensk Idrottssupport

Tjäna pengar till klassen & laget med lättsålda delikatesser. med Svensk Idrottssupport SVENSK IDROT TSSUPPORT Tjäna pengar till klassen & laget med lättsålda delikatesser med Svensk Idrottssupport Stöd idrottslag och skolklasser SAMARBETE MED GOTT SAMVETE! När du köper våra deliprodukter

Läs mer

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé TIPS! Använd gärna riset från igår Kycklingspett Sweet Chili med härligt asiatiskt grönsaksris 4 personer ca 10-15 minuter Kycklingspett Sweet Chili

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

Krämig lax- och rucolapasta. vecka 45

Krämig lax- och rucolapasta. vecka 45 Krämig lax- och rucolapasta vecka 45 inspiration Krämig lax- och rucolapasta Avnjut en krämig pasta, ett lättlagat och gott vardagsrecept. Den fantastiska såsen får smak av kronärtskockscrème, paprika,

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 46 a Baconpasta med paprika b Halstrad tonfisk med vitlökssås c Kyckling i hoisinsås ica.se/matkasse a3dagar 6 Personer familj Enkelt,

Läs mer

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska.

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. Det franska köket förknippas ofta med tidskrävande metoder och svårfunna råvaror. Så behöver det inte alls vara. På bistron och brasseriet i Frankrike serveras ofta

Läs mer

Kunskap för Gotlands framtid

Kunskap för Gotlands framtid Kunskap för Gotlands framtid Hur utvecklar vi Gotland till en stark kulinarisk region? Sammanfattande seminariedag Tisdagen den 15 april 2014 kl 09.30-15.30 Stora Konferenssalen, Lövsta Hålltider Presentation

Läs mer

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46

Pasta mozzarella med bresaola. vecka 46 Pasta mozzarella med bresaola vecka 46 inspiration Pasta mozzarella med bresaola Bönor steks ihop med vitlök där sedan citronsaft, färsk basilika, soltorkade tomater och riven mozzarella blandas till en

Läs mer

Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt. vecka 7

Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt. vecka 7 Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt vecka 7 inspiration Rostad aubergine med köttbullar och citronyoghurt En rätt inspirerad av det marockanska köket. Köttbullar med smak av spiskummin, pistagenötter

Läs mer

Glöggmums & julfrukt!

Glöggmums & julfrukt! Glöggmums & julfrukt! Läs mer och hitta recept på www.hebe.se eller scanna in QR-koden. Julens frukter Genom att lyfta fram ett gottebord med julens frukter tidigt ökar du markant dina försäljningssiffror

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 15 MÅNDAG Fisk

Läs mer

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se Gott med BÖNOR BÖNOR & LINSER Bönor och linser är lätta att använda och passar bra i både kalla och varma rätter. Snabbt kan du göra en härlig bönsallad, en het salsa eller piffa upp grytan lite extra

Läs mer

Grekisk Afton. Norsen, med Lasse Liemola och Kimon Papadopoulus

Grekisk Afton. Norsen, med Lasse Liemola och Kimon Papadopoulus Grekisk Afton Norsen, 16.2 2011 med Lasse Liemola och Kimon Papadopoulus Innehållsförteckning Moussaka...3 Bechamel -sås...5 Tzatziki...6 Grekisk sallad...7 Souzoukakia...8 Grekisk lammlägg à la Kimon...9

Läs mer

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken!

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken! Gott och grillat till lata dagar Nygrillat i butiken! Välj en mysig plats och njut av maten. öna tillsammans Duka upp i det gr nner. med familj och vä Nygrillat i butiken! Då kycklingen är färdig kan du

Läs mer

Njut av vackra. Populära företagsgåvor

Njut av vackra. Populära företagsgåvor Julblommor Njut av vackra & härliga delikatesser! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna och

Läs mer

Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad. vecka 12

Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad. vecka 12 Rostade kikärtor med halloumioch bulgursallad vecka 12 inspiration Rostade kikärtor med halloumi- och bulgursallad En rätt inspirerad av det nordafrikanska köket. Bulgurn blandas med spenat och hyvlad

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

Inspirerande recept med ekologisk kyckling

Inspirerande recept med ekologisk kyckling Inspirerande recept med ekologisk kyckling SVENSK EKOLOGISK KYCKLING Kronfågel Bosarpkyckling Svensk KRAV-märkt & EU-ekologisk kyckling En utomhuskyckling från våra svenska, ekologiska gårdar. Den äter

Läs mer

Vet du att ni kan få glutenfria, fat från oss på Toppenköket? Toppenbutiken 040 45 39 15 Catering 040 45 91 89

Vet du att ni kan få glutenfria, fat från oss på Toppenköket? Toppenbutiken 040 45 39 15 Catering 040 45 91 89 Vet du att ni kan få glutenfria, mjölkfria fat från oss på Toppenköket? Toppenbutiken 040 45 39 15 Catering 040 45 91 89 Detta erbjuder vi på Toppen: Delikatesser När du vill unna dig något extra! Bli

Läs mer

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Åländska skärgårdsäppel Vi levererar äpplen från ett 40-tal odlare i den åländska skärgården. Odlingen har långa traditioner och sköts av kunniga odlare. Äpplena utvecklas väl i

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris förp pasta förp quinoa Hej! Till förmån för Musikhjälpen auktionerade vi i december ut möjligheten att få vara med som gästkock i våra matkassar.

Läs mer

Herbamare och Trocomare med smak av färska grönsaker och kryddörter

Herbamare och Trocomare med smak av färska grönsaker och kryddörter Innehåller recept A.Vogels värld av örter! Herbamare och Trocomare med smak av färska grönsaker och kryddörter Ny förpackningsdesign under 2005 Ett axplock ur A. Vogels sortiment Välkommen att kontakta

Läs mer

Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd. vecka 23

Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd. vecka 23 Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd vecka 23 inspiration Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd En krispig och kryddstekt regnbågslax som serveras i tortillabröd är ett inbjudande recept som passar de

Läs mer

Broccolipestopasta. vecka 22

Broccolipestopasta. vecka 22 Broccolipestopasta vecka 22 inspiration Broccolipestopasta En färgsprakande grön broccolipesto med pasta står för smakerna i denna måltid. Peston tillreds då broccoli mixas med parmesan, mandel och olivolja.

Läs mer