Nyhet! Low Carb + high protein

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyhet! Low Carb + high protein"

Transkript

1 Nyhet! Low Carb + high protein (LC+) mjölk, drick- och yoghurtkvarg, Vecka KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av så att allt är under kontroll. Obs! Viktigt att du är väl påläst innan du ringer ditt checksamtal. OM UPPDRAGET Du ska bjuda på och ge kunskap om Skånemejeriers nya unika sortiment Low Carb + high protein (LC+), ett unikt sortiment som innefattar mjölk, yoghurtkvarg och drickkvarg. Alla LC+ produkterna demonstreras samtidigt och ska synas på bordet. Syftet med demonstrationerna är att informera om produktfördelarna och få igång prövoköp. Målgrupp: Hälsomedvetna och träningsglada personer 18-45år. DAGENS FÖRVÄNTNINGAR 1. Öka kännedomen om produkten Fokus är att prata om sortimentet och vad som gör det så unikt. Konsumenten ska ha provat någon av produkterna, fått budskapen förmedlade till sig muntligt samt fått häftet med information och smakrabatt. 2. Öka försäljningen av produkten budskap att förmedla - Lite kolhydrater (max 3%) - Utan tillsatt socker - Hög proteinhalt - Laktosfria - Svensk mjölkråvara Varannan kund som provsmakar ska köpa med sig minst en produkt hem. DU SPELAR EN ROLL Under hela uppdraget är du Skånemejeriers ansikte utåt och det du säger och gör i butiken kommer kunderna att förknippa med varumärket. Att du alltid är glad, social och positiv är ju självklart eftersom du är anställd av oss på Action People! Alla kan vi ha en sämre dag men en god säljare lämnar sådant hemma och går in i en roll under uppdraget. Viktigt att stämma av med säljaren på Skånemejerier: 1. Att varor är beställda 2. Om det är något speciellt du ska tänka på under aktiviteten 3. Om säljaren kommer vara på plats under aktivitetens uppstart Viktigt att stämma av med din butikskontakt: 1. Att det finns en yta avsatt till aktiviteten intill det naturliga kundvarvet 2. Att det finns ett demobord 3. Att materialpaketet kommit fram (om ditt paket skickas till butik) 4. Att varor är beställda och kommer levereras till butiken 5. Vem du ska fråga efter på aktivitetsdagens morgon TA MED TILL BUTIKEN -Ditt personliga livsmedelsintyg (Har du inget, kontakta ditt regionalkontor) Om du inte kan visa upp dessa dokument vid en miljö- och hälsoinspektion i butiken kan du enligt lag bli tvingad att avbryta demon. - Dina profilkläder (Demodax eller Action Peoples tillsvidare) FYLL I FÖRBRUKNINGSRAPPORT Förbrukningsrapporten finns i materialpaketet. Här fyller du i de antal varor som du har förbrukat under demon samt svarar på frågor om uppdraget. Kontaktperson i butiken måste skriva under denna. 1 ex. lämnas i butik, 1 ex. är din kopia så att du kan fylla i samma uppgifter i ActionWeb. RAPPORTERA I ACTIONWEB Senast 24h efter uppdraget ska du återrapportera uppdraget, din arbetstid och ladda upp foto i ActionWeb. Det är obligatoriskt att ta 3-5 varierande foton från ditt uppdrag. JOURNUMMER: Ring oss om du har några frågor inför eller under uppdraget.

2 OM FÖRETAGET Skånemejerier värnar om den svenska mjölksbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Bland deras varumärken finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens Lantmjölk och Lindahls. De sysselsätter drygt 600 medarbetare direkt och många fler i vår närhet. Cirka 520 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till våra mejerier. Skånemejerier har en stark position som mejerialternativet i Sverige. OM PRODUKTERNA En ny generation mejeriprodukter med mindre socker och mer protein LC+ är ett sortiment för dig som vill ha energi att kunna göra allt det där du brinner för. Det är laktosfria mejeriprodukter från Skånemejerier med färre kolhydrater, extra protein, D-vitamin och inget tillsatt socker. Den innehåller allt du behöver för att må bra och känna dig fylld av kraft och energi. LC+ sortiment: LC+ Mjölk 1 liter: 1,5% Mellanmjölk och 0,5% Lättmjölk LC+ Yoghurtkvarg 500 g bägare: Tahiti-vanilj, Jordgubb/lime, Citron och Ananas/kokos LC+ Drickkvarg 350 ml flaska: Blåbär/acai, Grönt äpple/havtorn och Vattenmelon/granatäpple För mer info & recept, gå in på SERVERING Häll upp medverkande produkter i glas. Viktigt att du bjuder på alla produkter från LC+ sortiment. Ställ förpackningen med motsvarande smak bakom proverna så att det tydligt framgår vilken kunden smakar på. VISA INTRESSE OCH SÄLJ PRODUKTEN Fråga kunden vad de tycker om produkterna och visa att du är där för att du är intresserad av vad kunden väljer att köpa och för att du VILL dela med dig av din kunskap om Low Carb+ sortimentet. Säg de säljargument som passar just denna kund och produkt: Lite kolhydrater Hela sortimentet är laktosfritt, och har därför ett naturligt lägre innehåll av mjölksocker och kolhydrater. -Utan tillsatt socker I de smaksatta produkterna är det inte tillsatt något socker. Alla produkter innehåller därför högst 3% mjölksocker (kolhydrater). Aspartam används som sötningsmedel för att få en god smak. -Hög proteinhalt Produkterna har en naturligt hög proteinhalt som du behöver när du tränar. Det ger också en högre mättnadskänsla. ÖPPNINGSFRAS -Hej! Har du provat den nya tidens mjölkprodukter? - Varsågod att smaka ett nytt unikt sortiment från Skånemejerier, laktosfritt och gjord på svensk mjölkråvara. - Varsågod att smaka produkter med färre kolhydrater/socker (max 3 %), extra protein, D-vitamin och inget tillsatt socker.

3 MATERIALPAKET Följande material krävs till denna aktivitet: 1 Pop-up Informationsfolder med rabattkupong Folderhållare Mörkblå duk Muggar Skedar Servetter Engångshandskar Aktivitetsrapport OBS! Ta reda på hur just ditt materialpaket Levereras. Till denna kampanj kommer materialutskicken se olika ut beroende på vart i landet demonstrationen är. Därför är det viktigt att du noggrant läser igenom ditt uppdragsmail för att få reda på hur just ditt materialpaket kommer levereras. OBS! Om ditt materialpaket skickas per post till butik och ni inte hittar paketet så kontaktar du oss på Action People. Vi spårar paketet och tar reda på vem i butik som mottagit det vid leverans. Är du osäker på hur ditt materialpaket kommer levereras? Tveka inte att höra av dig till din kontaktperson på Action People. EXPONERING 1. Vinkla bordet naturligt mot kundvarvet så att ingen missar dig. 2. Placera pop-upen på sidan av demobordet, naturligt mot kundvarvet så att avsändaren är tydlig. 1. Placera papperskorgen på andra sidan av demobordet, inte framför bordet, så blir flödet naturligt. 2. Tejpa fast duken på bordet och se till så att alla sidor av bordet täcks. 3. Exponera produkterna snyggt på bordet 4. Sätt upp tydliga prisskyltar så att kunden vet vad produkten kostar 5. Till sist Ställ dig framför bordet och ta några steg tillbaka. Ser allt bra ut från kundens håll är du redo att köra igång! Vid rast lämnar du alltid demoplatsen ren och prydlig. Ställ fram rastskylten och ämna aldrig några smakprover framme. TIPS FÖR ÖKAD FÖRSÄLJNING En prydlig och snyggt exponerad aktivitetsplats som tydligt visar produkterna lockar fram kunder och ökar försäljningen! Exponera med tillbehör som passar till produkten, gärna frukt och grönsaker (obs! inga andra varumärken får synas). En symmetrisk uppställning av produkterna ger ett prydligt intryck. Ställ fram lagom med produktprover så att de håller sig fräscha men inte så få så att kunden inte vågar ta. Det ska inte se tomt ut på bordet men samtidigt får det inte finnas så mycket produkter så att de riskerar att rasa. Se istället till så att det finns rikligt med produkter i anslutning till demobordet (behövs kyl/frys?). Behöver det fyllas på under dagen stämmer du av med kontaktpersonen om det finns mer på lagret. Prata med kunden! Visa att du är intresserad av vad kunden väljer att köpa och att du finns i butiken för att du vill dela med dig av din kunskap om Lindahls Mejeris produktsortiment. Ställ frågor till kunden och låt kunden klämma och känna på produkten. När kunden väl håller i produkten ökar chansen för att varan läggs ned i kundkorgen istället för att ställas tillbaka på hyllan! En bild säger mer än 1000 ord och uppskattas både av kundens huvudkontor och oss på Action People. Be någon i butiken att ta fotot så att du själv kan vara med på bilden med ditt allra bredaste leende samtidigt som du samspråkar med en kund. Ta 3-5 bilder från olika avstånd och vinklar.

4 VANLIGASTE FRÅGORNA & SVAR 1. HUR SER TILLVERKNINGSPROCESSEN UT FÖR LOW CARB MJÖLK, YOGHURTKVARG OCH DRICKKVARG? ÄR DET SAMMA PROCESS FÖR LAKTOSFRITT? Det är ungefär samma sorts grundprocess som för laktosfritt, dvs mjölken filtreras. För Low Carb har vi dock lite andra inställningar vilket gör att vi tar bort mer laktos (50% istället för 40% på laktosfritt) samtidigt som proteinet koncentreras upp. Efter filtrering tillsätts grädde till rätt fetthalt och enzymet laktas vilket spjälkar laktosen till sockerarterna glukos och galaktos. Slutligen homogeniseras och pastöriseras mjölken och vitamin D tillsätts. Low carb mjölken används sedan som utgångsmaterial för att göra yoghurtkvarg och drickkvarg (vilket tillverkas på traditionellt vis). 6. VARFÖR ÄR PRODUKTERNA INTE NYCKELHÅLSMÄRKTA? Low Carb mjölk kan ha nyckelhål. Övriga smaksatta produkter innehåller sötningsmedel och får därför inte nyckelhålmärkas. 7. VAD ÄR SKILLNADEN MOT LINDHALS KVARG? ÄR DET SAMMA RECEPT? ÄR PROTEIN OCH KOLHYDRATMÄNGDEN DETSAMMA? Nej, det är inte samma recept. Low Carb yoghurtkvarg innehåller även lite yoghurt, vilket ger en len och mjuk munskänsla, och har lägre proteinoch kolhydratmängd än Lindahls. Low carb är vidare alltid laktosfri (Lindahls har laktosfria varianter) och Skånemejeriers produkter är alltid baserade på svensk råvara, medan Lindahls har några som produceras med svensk råvara och andra som köps in. 2. VILKA SOCKERARTER BRYTER MAN NER LAKTOSEN I? Glukos och galaktos. 3. HUR MYCKET ASPARTAM INNEHÅLLER DEN SMAKSATTA DRICK-OCH YOGHURTKVARGEN? 8,4 mg/kg produkt vilket är väldigt lite. 4. VARFÖR HAR NI ASARTAM I? Vi har aspartam i våra smaksatta Low Carb produkter för att vi max vill att det ska vara 3 % kolhydrater, men de ska ändå smaka gott. I LCprodukterna har vi fokuserat på att komma så lågt ner i kolhydrater och socker som möjligt. Därför har vi inget tillsatt socker i de smaksatta produkterna i LC+-serien. 5. ÄR ASPARTAM FARLIGT? UPPTILL VILKA MÄNGDER ÄR DET OFARLIGT? VAD ÄR ADI? Aspartam är enligt EFSA (=Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet) och SLV (= Statens Livsmedelsverk) ofarligt. ADI = Acceptabelt dagligt intag anger hur mycket en person kan äta av en tillsats per dag och varje dag under sin livstid. För aspartam är ADI 40mg/kg kroppsvikt. Exempelvis kan en vuxen person på 70 kg dricka mer än 25 kilo LC drickkvarg per dag och fortfarande ligga under ADI.

5 Jämförelse näringsinnehåll LC+ mot andra produkter Mjölk Näringsvärde per 100g Vanlig Laktosfri Low Carb Energi (kcal) Fett (g) 1,5 1,5 1,5 Kolhydrater (g) 4,9 3 2,5 Protein (g) 3,5 3,5 4,5 Vitamin D (µg) 0,45 0,45 0,75 Kalcium (mg) Drickkvarg Näringsvärde per 100g Arla jordgubb granatäpple Lindahls hallon/vanilj Low Carb blåbär/acai Energi (kcal) Fett (g) 0,1 1,0 0,9 Kolhydrater (g) 4,5 2,1 2,7 Protein (g) 6,0 6,4 5,7 Vitamin D (µg) 0,75 Kalcium (mg) 120 Näringsvärde per 100g Arla yoghurtkvarg Hallon yoghurtkvarg och kvarg Lindahls kvarg hallon Low Carb yoghurtkvarg ananas/kokos Energi (kcal) Fett (g) 1,5 0,2 0,8 Kolhydrater (g) 9,2 3,2 3,0 Protein (g) 7,0 11 8,0 Vitamin D (µg) 0,75 Kalcium (mg) 120 PRODUKTFRÅGOR? Är det någon produkt du känner dig osäker på eller saknar information om gå i första hand in på Skånemejeriers hemsida ( Får du en klurig fråga från en kund i butik hänvisar du även dem till Skånemejeriers hemsida. Om du har några frågor eller funderingar under aktivitetsdagen, tveka inte att höra av dig till Action Peoples jour LYCKA TILL!

BALLERINA & OLW, v

BALLERINA & OLW, v BALLERINA & OLW, v.23-25 2016 SAMDEMO MED BALLERINA BITES & OLW WAFFELCUT KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt

Läs mer

BALLERINA & OLW, v SMAKFEST MED BALLERINA STRÖSSEL, OLW WAFFEL CUT & OLW POPCORN

BALLERINA & OLW, v SMAKFEST MED BALLERINA STRÖSSEL, OLW WAFFEL CUT & OLW POPCORN BALLERINA & OLW, v.40-45 2016 SMAKFEST MED BALLERINA STRÖSSEL, OLW WAFFEL CUT & OLW POPCORN KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera

Läs mer

SAMDEMOKAMPANJ CLAUSTHALER ALKOHOLFIR ÖL & ROOTFUITS GÅRDSCHIPS

SAMDEMOKAMPANJ CLAUSTHALER ALKOHOLFIR ÖL & ROOTFUITS GÅRDSCHIPS SAMDEMOKAMPANJ CLAUSTHALER ALKOHOLFIR ÖL & ROOTFUITS GÅRDSCHIPS KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av

Läs mer

LINDT Excellence 2016

LINDT Excellence 2016 Aktivitetsinstruktion LINDT Excellence 2016 Grattis till just Dig som har blivit speciellt utvald till att genomföra säljdemonstrationer för Lindt Choklad! Det är därmed ett bevis på att du är representativ,

Läs mer

Naturligt Annorlunda

Naturligt Annorlunda Demokampanj Butiksaktivteter Rootfruit 2015 Naturligt Annorlunda Rootfruit Scandinavia AB grundades 2007 och är ett bolag som utvecklar, tillverkar och säljer chips och snacks av hög kvalitet. ROOTFRUIT

Läs mer

AKTIVITETSINSTRUKTION. Korshags butiksaktiviteter med Norsk lax

AKTIVITETSINSTRUKTION. Korshags butiksaktiviteter med Norsk lax AKTIVITETSINSTRUKTION Korshags butiksaktiviteter med Norsk lax INSTRUKTIONERNA Läs igenom instruktionerna CHECKSAMTAL Ring checksamtalen ett till säljaren och ett till butiken TA MED Ta med ditt personliga

Läs mer

KOM-IHÅG DAGENS FÖRVÄNTNINGAR. Ha som målsättning att varannan kund som provsmakar ska köpa med sig minst 1 påse hem!

KOM-IHÅG DAGENS FÖRVÄNTNINGAR. Ha som målsättning att varannan kund som provsmakar ska köpa med sig minst 1 påse hem! Aktivitetsinstruktion Lindor jul 2015 VARFÖR SÄLJAKTIVITET? Hösten och framförallt julen är den bästa försäljningsperioden för choklad. Detta firar Lindt med demo i utvalda butiker. Du bjuder kunderna

Läs mer

Picknick! VÅREN Upptäck vårt portionssortiment

Picknick! VÅREN Upptäck vårt portionssortiment Picknick! VÅREN 2016 Upptäck vårt portionssortiment Stora nyheter i små förpackningar I takt med att vi lever allt mer mobila liv ökar efterfrågan på mindre förpackningar av olika livsmedel. Vi på är stolta

Läs mer

Picknick! HÖSTEN Upptäck vårt portionssortiment

Picknick! HÖSTEN Upptäck vårt portionssortiment Picknick! HÖSTEN 2015 Upptäck vårt portionssortiment Stora nyheter i små förpackningar I takt med att vi lever allt mer mobila liv ökar efterfrågan på mindre förpackningar av olika livsmedel. Vi på är

Läs mer

Mellanmål HÖST/VINTER Upptäck vårt portionssortiment

Mellanmål HÖST/VINTER Upptäck vårt portionssortiment Mellanmål HÖST/VINTER 2016 2017 Upptäck vårt portionssortiment Efter gymmet Praktiskt och gott i små förpackningar I takt med att vi lever allt mer mobila liv ökar efterfrågan på mindre förpackningar av

Läs mer

Ekologisk mjölk. Klimatcertifierad ekologisk mjölk

Ekologisk mjölk. Klimatcertifierad ekologisk mjölk är människans ursprungliga dryck. Drick en halv liter mjölk, fil eller yoghurt om dagen och du får i dig 14 av 18 betydelse fulla mängder naturliga vitaminer och mineraler. har också sin givna roll som

Läs mer

Färdkost VÅR/SOMMAR Upptäck vårt portionssortiment

Färdkost VÅR/SOMMAR Upptäck vårt portionssortiment Färdkost VÅR/SOMMAR 2017 Upptäck vårt portionssortiment Picknick Smått och gott Drickyoghurten på väg till jobbet, proteintillskottet efter träningen, juicen till utflykten. Det finns en rad olika sammanhang

Läs mer

60 kcal Protein 3.5 g Kolhydrater 5 g (varav socker arter, laktos 5 g,) Fett 3 g (varav mättat 2 g,

60 kcal Protein 3.5 g Kolhydrater 5 g (varav socker arter, laktos 5 g,) Fett 3 g (varav mättat 2 g, är människans ursprungliga dryck. Drick en halv liter mjölk, fil eller yoghurt om dagen och du får i dig 14 av 18 betydelse fulla mängder naturliga vitaminer och mineraler. har också sin givna roll som

Läs mer

Demokampanj. Butiksaktiviter med Matric Italgross

Demokampanj. Butiksaktiviter med Matric Italgross Demokampanj Butiksaktiviter med Matric Italgross Tradition, yrkesskicklighet och kärlek till produkten är de ord som vägleder Matric Italgross när de reser Italien runt för att välja ut produkter till

Läs mer

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Persika/Apelsin. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Hallon/Rabarber. Extra fin fruktyoghurt Björnbär

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Persika/Apelsin. Hjordnära Ekologisk Yoghurt Hallon/Rabarber. Extra fin fruktyoghurt Björnbär Vårt sortiment av fruktyoghurt passar människor med smak för livets goda, som också är måna om att få i sig något nyttigt. Här bjuds på smakupplevelser av både kända och mera exotiska frukter, ibland i

Läs mer

FRIXOS FINEST Det finaste från Grekland

FRIXOS FINEST Det finaste från Grekland FRIXOS FINEST Det finaste från Grekland PREMIUMOSTAR FRÅN GREKLAND KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma

Läs mer

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Lättyoghurt Solfrukt. Lättyoghurt Jordgubb. Lättyoghurt Björnbär Hallon. Lättyoghurt Päron Citron

Fruktyoghurt. Fruktyoghurt. Lättyoghurt Solfrukt. Lättyoghurt Jordgubb. Lättyoghurt Björnbär Hallon. Lättyoghurt Päron Citron Vårt sortiment av fruktyoghurt passar människor med smak för livets goda, som också är måna om att få i sig något nyttigt. Här bjuds på smakupplevelser av både kända och mera exotiska frukter, ibland i

Läs mer

Mellanmål VÅREN Upptäck vårt portionssortiment

Mellanmål VÅREN Upptäck vårt portionssortiment Mellanmål VÅREN 2018 Upptäck vårt portionssortiment Picknick Smått och gott Drickyoghurten på väg till jobbet, proteintillskottet efter träningen, juicen till utflykten. Det finns en rad olika sammanhang

Läs mer

Färskvaror. musselsoppa 4 port

Färskvaror. musselsoppa 4 port Färskvaror Mjölk och grädde är basen i vårt sortiment och har en lång tradition i vår svenska matkultur och är viktiga baslivsmedel. Det är grädden som höjer smaken och lockar fram det bästa ur råvarorna.

Läs mer

Färskvaror. musselsoppa 4 port

Färskvaror. musselsoppa 4 port Färskvaror Mjölk och grädde är basen i vårt sortiment och har en lång tradition i vår svenska matkultur och är viktiga baslivsmedel. Det är grädden som höjer smaken och lockar fram det bästa ur råvarorna.

Läs mer

Prislista Skånemejerier Storhushåll AB Trelleborg CG prislista

Prislista Skånemejerier Storhushåll AB Trelleborg CG prislista Standardmjölk 7 310 867 000 031 50003 Skånemejerier Standardmjölk 3% 20 liter BIB 3,0% 8,09 161,80 20,0 lit 1 20,0 lit BIB 7 310 867 500 050 50005 Skånemejerier Standardmjölk 3% 10 liter BIB 3,0% 8,09

Läs mer

Yoghurt Kvarg Tahiti Vanilj

Yoghurt Kvarg Tahiti Vanilj Uppgiftslämnare: Skånemejerier Storhushåll AB Varumärke: Måväl Leverantörens artikelnummer: 54151 Förpackningsstorlek: 500 g Produktinformation Ingrediensförteckning: Högpastöriserad mjölk, stabiliseringsmedel

Läs mer

Matsäck SOMMAR Upptäck vårt portionssortiment

Matsäck SOMMAR Upptäck vårt portionssortiment Matsäck SOMMAR 2019 Upptäck vårt portionssortiment Smått och gott Drickyoghurten på väg till jobbet, proteintillskottet efter träningen, juicen till utflykten. Det finns en rad olika sammanhang där en

Läs mer

VISA MUSKLERNA MED KVARG

VISA MUSKLERNA MED KVARG VISA MUSKLERNA MED KVARG KOM IGÅNG MED KVARG Kvarg är en av de starkaste mat- och hälsotrenderna under de senaste åren som numera återfinns i allemans kylskåp. Och det är ingen slump. Kvarg är en mejeriprodukt

Läs mer

Bravo Äpple Apelsin & Passionsfrukt - 2 l

Bravo Äpple Apelsin & Passionsfrukt - 2 l Nyheter från Skånemejerier vecka 18, 2011 Bravo Äpple Apelsin & Passionsfrukt - 2 l En av våra populäraste Bravo smaker växer och finns nu även i 2 liters förpackning. Äpple/apelsin/passionsfrukt - en

Läs mer

ProViva Fruktdryck. Blåbärsdryck. Nypondryck. Svartvinbärsdryck. Jordgubbsdryck. Mango

ProViva Fruktdryck. Blåbärsdryck. Nypondryck. Svartvinbärsdryck. Jordgubbsdryck. Mango ProViva Det finns idag många bra-för-magen-produkter. Och så finns det ProViva. Denna unika fruktdryck är resultatet av mer än tio års svensk forskning. ProViva innehåller en dokumenterat nyttig bakteriekultur,

Läs mer

En ny serie hälsosamma mjölkdryck-, yoghurt-, & drickyoghurtprodukter

En ny serie hälsosamma mjölkdryck-, yoghurt-, & drickyoghurtprodukter En ny serie hälsosamma mjölkdryck-, yoghurt-, & drickyoghurtprodukter Immune för ditt immunsystem Balance håller magen i balans Bone Health för starka ben Arla Wellness mjölkdryck Immune för ditt immunsystem

Läs mer

Detta händer mjölken från kon till dess vi kan köpa den i paket i affären.

Detta händer mjölken från kon till dess vi kan köpa den i paket i affären. Mjölk Mjölk betraktas som ett av våra nyttigaste livsmedel. Det beror på att den innehåller så många av de näringsämnen som är särskilt viktiga för kroppen. De viktigaste ämnena är kalcium ( C), protein,

Läs mer

Förpackning 1 liter Pure Pak Antal/kartong 6 Artikelnummer 57862 Ean 7310867008624. Artikelnummer 57863 Ean 7310867008631

Förpackning 1 liter Pure Pak Antal/kartong 6 Artikelnummer 57862 Ean 7310867008624. Artikelnummer 57863 Ean 7310867008631 Det finns många bra-för-magen-produkter. Och så finns det. Denna unika fruktdryck är resultatet av mer än tio års svensk forskning. innehåller en dokumenterat nyttig bakteriekultur, Lactobacillus plantarum

Läs mer

Proteinhalt i mejeriprodukter. Jimmy Johnsson Jennie Söderstedt Tedelid. Miljökontoret Linköpings kommun linkoping.se

Proteinhalt i mejeriprodukter. Jimmy Johnsson Jennie Söderstedt Tedelid. Miljökontoret Linköpings kommun linkoping.se Proteinhalt i mejeriprodukter Miljökontoret 2016 Jimmy Johnsson Jennie Söderstedt Tedelid Linköpings kommun linkoping.se Sammanfattning Resultatet från denna kartläggning visar på att samtliga provtagna

Läs mer

Får det vara en sängfösare?

Får det vara en sängfösare? Får det vara en sängfösare? energirika drinkar i mixerbägare Recept på näringsdrinkar Det är enkelt att göra hemmagjorda energirika drycker. Ofta blir de hyfsade näringsmässigt, men framför allt godare

Läs mer

Läsa och förstå text på förpackningar

Läsa och förstå text på förpackningar 1(5) BRA MAT Läsa och förstå text på förpackningar Producerat av DIETISTERNA i Region Skåne 2007-06 2(5) Inledning Genom att läsa texten på livsmedelsförpackningar fås information om produktens innehåll.

Läs mer

Jensen s Foods hösten 2015

Jensen s Foods hösten 2015 Aktivitetsinstruktion Jensen s Foods hösten 2015 KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av så att allt är

Läs mer

BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR

BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR Från 2012 till 2014 ökade svenskarnas konsumtion av kvarg med nästan 200 % enligt undersökningsföretaget Nielsen. Anledningen är kvargens höga proteininnehåll, som gör

Läs mer

Här får man viktig kunskap, smarta tips och råd, ett unikt kostprogram och personlig rådgivning.

Här får man viktig kunskap, smarta tips och råd, ett unikt kostprogram och personlig rådgivning. Studiehandledning Energibalans är ett Internetbaserat kursmaterial där man får lära sig att äta på ett sätt som ger viktkontroll, hälsa och välbefinnande. Här får man viktig kunskap, smarta tips och råd,

Läs mer

Sammanställning Varuområde. Leverantör. Färskvaror/Kylvaror

Sammanställning Varuområde. Leverantör. Färskvaror/Kylvaror Jönköpings län Mejeri Jönköping Sammanställning Totalt Leverantör Värderingsvärde kronor Utvärderade Positioner Svarade Med belastningsvärde Godkänd procent Arla 3 772 384 54 41 13 75,9 Skånemejerie 4

Läs mer

Ingredienser. Ingredienser. Choklad ingredienser: Genomsnittlig Näringsvärde per / 100g. Allergener: Frozen Yoghurt skogsbär

Ingredienser. Ingredienser. Choklad ingredienser: Genomsnittlig Näringsvärde per / 100g. Allergener: Frozen Yoghurt skogsbär Choklad ingredienser: Skummjölk och mjölk produkts, dextros, glukos, choklad droppar 8% (socker, kakao, vattenfri mjölkfett, emulgeringsmedel, sojalecitin) socker, kakao 3,5%, smör (mjölk och laktos) Emulgeringsmedel;

Läs mer

Vet du vad du äter? ta en titt på förpckningspåskrifterna. Bra val. genom att läsa förpackningar. www.kuluttajaliitto.fi

Vet du vad du äter? ta en titt på förpckningspåskrifterna. Bra val. genom att läsa förpackningar. www.kuluttajaliitto.fi Bra val genom att läsa förpackningar Näringsinnehållstabellen I näringsinnehållstabellen meddelas hur mycket produkten innehåller -näringsämnen per hundra gram eller -beträffande vätskor per hundra milliliter

Läs mer

Mellanmålsdrinkar. Lätta att göra - goda att dricka

Mellanmålsdrinkar. Lätta att göra - goda att dricka De flesta recept är energirika och innehåller mycket socker. För att göra mellanmålen mer lämpliga för diabetiker, eller personer som inte behöver lika mycket energi, kan de anpassas genom att istället

Läs mer

Allt du behöver veta om smart viktminskning

Allt du behöver veta om smart viktminskning Allt du behöver veta om smart viktminskning Hitta produkterna som passar dig Naturdiets produkter är framtagna för att du ska kunna gå ner i vikt på ett tryggt och säkert sätt. Du får i dig lagom mycket

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 46 a Baconpasta med paprika b Halstrad tonfisk med vitlökssås c Kyckling i hoisinsås ica.se/matkasse a3dagar 6 Personer familj Enkelt,

Läs mer

Årets Pt 2010 Tel. 0708-552882 E-mail: info@lisakapteinkvist.se www.lisakapteinkvist.se

Årets Pt 2010 Tel. 0708-552882 E-mail: info@lisakapteinkvist.se www.lisakapteinkvist.se På Rätt Väg Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Årets Pt 2010 Tel. 0708-552882 E-mail: info@lisakapteinkvist.se www.lisakapteinkvist.se Äta, Träna eller Återhämtning/Vila Vad är viktigast? Vad händer

Läs mer

Allt du behöver veta om smart viktminskning

Allt du behöver veta om smart viktminskning Allt du behöver veta om smart viktminskning Hitta produkterna som passar dig Naturdiets produkter är framtagna för att du ska kunna gå ner i vikt på ett tryggt och säkert sätt. Du får i dig lagom mycket

Läs mer

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein.

Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Helt fria från soja, laktos och mjölkprotein. Vår havredryck är som mjölk. Fast för människor. Hela tanken med kossornas mjölk är ju att den ska drickas av kalvar, inte av oss. Havredryck däremot är fantastisk

Läs mer

Nutrition & hälsa. Research Institutes of Sweden Elinor Hallström

Nutrition & hälsa. Research Institutes of Sweden Elinor Hallström Nutrition & hälsa Research Institutes of Sweden Elinor Hallström 1 Vad är hälsa? 3 Kosten viktigaste parametern för vår hälsa Vi behöver näringsämnen av två anledningar Energi Byggstenar Energi Vad behöver

Läs mer

Skånemejerier. Produktkatalog 2013 Färskvaror

Skånemejerier. Produktkatalog 2013 Färskvaror Skånemejerier Produktkatalog 2013 Färskvaror Med god mat som hantverk På Skånemejerier Storhushåll har vi koll på vad som händer i Mat-Sverige. Vi har våra stadiga rötter i matlandskapet Skåne med sina

Läs mer

Smoothie på blåbär, banan och kokos

Smoothie på blåbär, banan och kokos Smoothie på blåbär, banan och kokos Smoothie på blåbär, banan, kokos och mandel är ett exempel. Smooties går att variera i det oändliga efter tycke och smak eller efter vad som finns hemma. Banan eller

Läs mer

Frukost och flingor. Behövs mer energi, ta ytterligare en smörgås, behövs mindre, ta bort en smörgås.

Frukost och flingor. Behövs mer energi, ta ytterligare en smörgås, behövs mindre, ta bort en smörgås. Flingguide 05.2010 1 Här kan du läsa om innehållet i Kellogg s flingor och bli klokare på vad du äter. Det finns också information till dig som är överkänslig mot vissa ingredienser i flingor. Frukost

Läs mer

Att läsa på. matförpackningar...

Att läsa på. matförpackningar... Att läsa på matförpackningar... Maj 2011 Märkningen på livsmedel finns för att vi ska ha möjlighet att undvika ingredienser man inte tål eller undvika gammal mat, ha möjlighet att välja hälsosamt mat eller

Läs mer

MÅLTIDSPLANERING. Av: Julia Kleiman & Ylva Hägg PASTA MED RÄKSALLAD

MÅLTIDSPLANERING. Av: Julia Kleiman & Ylva Hägg PASTA MED RÄKSALLAD MÅLTIDSPLANERING Av: Julia Kleiman & Ylva Hägg PASTA MED RÄKSALLAD och alla säsongens grönsaker Måltiden var lagad för en Demi-vegetarian (-kött och mjölkprodukter) som rörde sig mycket och behövde få

Läs mer

Lär dig hitta det dolda sockret!

Lär dig hitta det dolda sockret! Lär dig hitta det dolda sockret! Förr i tiden när man kokade sylt och saft hemma visste man hur mycket socker man använde. Idag köper de flesta all mat färdig i affären och därför är det svårt att veta

Läs mer

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS ENKLA SMÅRÄTTER MED varg SOM BAS PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil.

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet ROSA BANDET EDITION a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 42 a Broccolisoppa med tunnbrödsrulle b Chicken nuggets med arrabbiatakräm c Hoisinstekt lax med gröna bönor ica.se/matkasse

Läs mer

För barn över ett år gäller i stort sett samma kostråd som för vuxna.

För barn över ett år gäller i stort sett samma kostråd som för vuxna. Barn och mat Föräldrar har två viktiga uppgifter när det gäller sina barns mat. Den första är att se till att barnen får bra och näringsriktig mat, så att de kan växa och utvecklas optimalt. Den andra

Läs mer

Skånemejerier. Produktkatalog 2012

Skånemejerier. Produktkatalog 2012 Skånemejerier Produktkatalog 2012 Skånemejerier Storhushåll För proffs från proffs. Skånemejerier Storhushåll är det lyhörda, påhittiga mejeriföretaget som skapar förutsättningar för godare matupplevelser.

Läs mer

Nu tar vi bort både socker och salt för de minsta barnen!

Nu tar vi bort både socker och salt för de minsta barnen! Nu tar vi bort både socker och salt för de minsta barnen! Nu tar vi bort allt tillsatt socker i vår barnmat! Vi på Nestlé har nu tagit bort allt tillsatt socker i vår barnmat. Under hösten kommer du att

Läs mer

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42

Risotto med sojabönor och gremolata. vecka 42 Risotto med sojabönor och gremolata vecka 42 inspiration Risotto med sojabönor och gremolata Ta smaklökarna till Italien med den här underbart krämiga risotton med gremolata. Den lena risotton tar smak

Läs mer

Bilaga 1. Uppdragsbeskrivning Planti

Bilaga 1. Uppdragsbeskrivning Planti Bilaga 1. Uppdragsbeskrivning Planti i SWE Affect Agency AB Denna uppdragsbeskrivning ligger som bilaga 1 till uppdragsavtal för timanställda demonstratörer i projektet Planti. 1. Om Uppdraget I detta

Läs mer

Kostutbildning. Kost är energi som vi får i oss när vi äter. Det finns huvudsakligen 4 grupper:

Kostutbildning. Kost är energi som vi får i oss när vi äter. Det finns huvudsakligen 4 grupper: Kostutbildning Vad är kost? Kost är energi som vi får i oss när vi äter. Det finns huvudsakligen 4 grupper: Kolhydrater Protein Fett Vitaminer & mineraler Kolhydrater ger kroppen energi och gör att du

Läs mer

Vi som älskar öppna landskap

Vi som älskar öppna landskap Vi som älskar öppna landskap Skånemejerier så mycket mer Du känner till Skånemejerier som en leverantör av ett brett utbud av goda skånska mejeriprodukter, goda juicer från Bravo och smakrika ostar såsom

Läs mer

Skånsk inspiration för Storhushåll! VECKA 06 17 2011

Skånsk inspiration för Storhushåll! VECKA 06 17 2011 Skånsk inspiration för Storhushåll! VECKA 06 17 2011 BRAVO - nu med fruktkött Sveriges största juice blir ännu större! Nu lanserar vi Bravo med fruktkött och fortsätter att driva marknaden framåt. Varumärket

Läs mer

PERSONER SOM ÄTER LITE

PERSONER SOM ÄTER LITE NYHET! Friska och goda mellanmål för PERSONER SOM ÄTER LITE Vid dålig aptit, risk för undernäring eller ofrivillig viktnedgång med vassleprotein DEN GODA SMAKEN NYCKELN TILL MER NÄRING God smak ökar lusten

Läs mer

Sockerutställning. För skolor

Sockerutställning. För skolor Sockerutställning För skolor Innehåll Bakgrund till sockerutställning Sockerutställning Manual - sockerutställning utan inköpta livsmedel Manual - sockerutställning med inköpta livsmedel Livsmedelsinformation

Läs mer

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre.

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Gott på äldre dar Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Här har vi samlat recept på goda mellanmål och desserter där näringsinnehållet är

Läs mer

Att genomföra en sockerutställning Copyright Bergklint education 2016

Att genomföra en sockerutställning Copyright Bergklint education 2016 Kunskap ger hälsa Att genomföra en sockerutställning 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Vad är socker?... 3 Hur mycket socker kan man äta?... 3 Tillsatt socker i livsmedel... 3 Definition av tillsatt

Läs mer

Kampanjvaror v. 44-52, 2010

Kampanjvaror v. 44-52, 2010 Kampanjvaror v. 44-52, 2010 174599 Rapsolja med apelsin & saffran, 2 liter 110,60/st * 136242 Rapsolja med citron, 2 liter 110,60/st 136192 Rapsolja med rosmarin, 2 liter 110,60/st 136135 Rapsolja med

Läs mer

På Rätt Väg. Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com www.lisakapteinkvist.se

På Rätt Väg. Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com www.lisakapteinkvist.se På Rätt Väg Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com www.lisakapteinkvist.se Äta, Träna eller Återhämtning/Vila Vad är viktigast? Vad händer när du tränar

Läs mer

Livsmedelsverkets föreskrifter om näringsvärdesdeklaration;

Livsmedelsverkets föreskrifter om näringsvärdesdeklaration; Livsmedelsverkets föreskrifter om näringsvärdesdeklaration; (H 132) Detta dokument har sammanställts i informationssyfte. Kontrollera därför alltid texten mot den tryckta versionen. Denna version innehåller

Läs mer

Sammanställning Varuområde. Leverantör. Färskvaror/Kylvaror

Sammanställning Varuområde. Leverantör. Färskvaror/Kylvaror Sundbyberg Mejeriupphandling små enheter Sammanställning Totalt Leverantör Värderingsvärde kronor Utvärderade Positioner Svarade Med belastningsvärde Godkänd procent Martin & Serv 686 262 33 32 1 97,0

Läs mer

BOOOM - Introduktion För kräsna uthållighetsidrottare

BOOOM - Introduktion För kräsna uthållighetsidrottare BOOOM - Introduktion För kräsna uthållighetsidrottare Tränare och fysansvariga strävar efter att uppnå det bästa de kan med sina idrottsmän och idrottskvinnor. Att välja pålitliga och hälsosamma kosttillskott

Läs mer

Vad berättar livsmedelsförpackningen?

Vad berättar livsmedelsförpackningen? Vad berättar livsmedelsförpackningen? LÄTTLÄST 1 Innehåll Vad berättar förpackningen... 3 Livsmedlets namn...4 Vad är livsmedlet tillverkat av... 5 Datummärkning... 7 Varifrån kommer livsmedlet... 8 Andra

Läs mer

Recept och måltidsförslag

Recept och måltidsförslag NLL Datum Gäller t.o.m. Ansvarig Reviderad 2015 01 27 2016 01 27 Anna Skogfält Dietistenheten Sunderby sjukhus Anna Skogfält EmmaMaria Wiklund Recept och måltidsförslag efter gastric bypass operation 1

Läs mer

Energirika mellanmålsdrinkar

Energirika mellanmålsdrinkar Energirika mellanmålsdrinkar Samtliga recept är för 1 portion om inte annat anges. Dietistmottagningen Gävle sjukhus Chokladdrink (ca 1 dl) Innehåll: ca 150kcal och 10g protein 1 msk Resource proteinberikning

Läs mer

PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE

PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil. Men protein är också bra för

Läs mer

Vi reder ut begreppen.

Vi reder ut begreppen. Vi reder ut begreppen. Mjölkens sammansättning är unik. Mjölk innehåller 18 av de 22 näringsämnen som vi behöver få i oss varje dag. Inget annat livsmedel ger oss så mycket näring på en och samma gång.

Läs mer

KOST och KROPP. Vilka ämnen ger oss våran energi? Namn

KOST och KROPP. Vilka ämnen ger oss våran energi? Namn KOST och KROPP Namn För att en bil skall kunna köra behöver den energi. Denna energi får bilen från bensinen. Skulle bensinen ta slut så stannar bilen till dess att man tankar igen. Likadant är det med

Läs mer

Sedan vi började med Souvenaid är vi ute mycket mer

Sedan vi började med Souvenaid är vi ute mycket mer Sedan vi började med Souvenaid är vi ute mycket mer En nutritionsåtgärd för personer i ett tidigt stadium av Alzheimers sjukdom Symptom vid Alzheimers sjukdom Det första tecknet på Alzheimers sjukdom är

Läs mer

Vad och vad ska man inte äta? Makronäringsämnen: Protein, Kolhydrater och Fett. Mikronäringsämnen: Vitaminer och Mineraler Vatten och Fibrer

Vad och vad ska man inte äta? Makronäringsämnen: Protein, Kolhydrater och Fett. Mikronäringsämnen: Vitaminer och Mineraler Vatten och Fibrer Jimmy Pettersson Vad och vad ska man inte äta? Makronäringsämnen: Protein, Kolhydrater och Fett. Mikronäringsämnen: Vitaminer och Mineraler Vatten och Fibrer Viktkorrigerings problem Idrottare och Nutritions

Läs mer

Uppgiftslämnare: Skånemejerier Storhushåll AB. Varumärke: LINDAHLS. Artikelbenämning: Kvarg Vanilj. Storlek: 1x150g

Uppgiftslämnare: Skånemejerier Storhushåll AB. Varumärke: LINDAHLS. Artikelbenämning: Kvarg Vanilj. Storlek: 1x150g Uppgiftslämnare: Skånemejerier Storhushåll AB Varumärke: LINDAHLS Artikelbenämning: Storlek: 1x150g Produktinformation Ingrediensförteckning: Pastöriserad MJÖLK, mjölksyrakultur, ystenzym, vatten, naturliga

Läs mer

Feta- och rödbetsplättar med gurkröra. vecka 11

Feta- och rödbetsplättar med gurkröra. vecka 11 Feta- och rödbetsplättar med gurkröra vecka 11 inspiration Feta- och rödbetsplättar med gurkröra En fantastiskt god rätt med oemotståndliga smaker. Fetaost blandas med rivna rödbetor, kryddor, ägg och

Läs mer

Bilaga 14TEK25-1. SkolmatSverige.se Skolmåltidens kvalitet ur helhetsperspektiv

Bilaga 14TEK25-1. SkolmatSverige.se Skolmåltidens kvalitet ur helhetsperspektiv Bilaga 14TEK5-1 SkolmatSverige.se Skolmåltidens kvalitet ur helhetsperspektiv Verktyget Bilaga 14TEK5-1 Bilaga 14TEK5-1 Verktyget Hjälper skolor och kommuner att utvärdera, dokumentera och utveckla kvaliteten

Läs mer

Färsgryta med papayasallad. vecka 17

Färsgryta med papayasallad. vecka 17 Färsgryta med papayasallad vecka 17 inspiration Färsgryta med papayasallad I denna rätt på färsgryta är det papayasalladen som står för det där lilla extra. Den kombineras med ingredienser som lök, lime

Läs mer

MAT OCH HÄLSA. Hem- och konsumentkunskap år 8

MAT OCH HÄLSA. Hem- och konsumentkunskap år 8 MAT OCH HÄLSA Hem- och konsumentkunskap år 8 Mål med arbetsområdet Kunna namnge de sex näringsämnena och veta vilka som ger oss energi Ha kännedom om begreppet energi; vad det behövs för, vilka mått som

Läs mer

Krämig lax- och rucolapasta. vecka 45

Krämig lax- och rucolapasta. vecka 45 Krämig lax- och rucolapasta vecka 45 inspiration Krämig lax- och rucolapasta Avnjut en krämig pasta, ett lättlagat och gott vardagsrecept. Den fantastiska såsen får smak av kronärtskockscrème, paprika,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ACTION PEOPLE!

VÄLKOMMEN TILL ACTION PEOPLE! PERSONALHANDBOK ACTION ACADEMY EN UTBILDNING FÖR MARKNADSKOMMUNIKATÖRER VÄLKOMMEN TILL ACTION PEOPLE! Vårt introduktionsprogram Action Academy innehåller det du som Marknadskommunikatör måste veta innan

Läs mer

Korvsoppa 0,5 kg lök 1 kg potatis 2 kg sopprötter 5 l vatten 40g lättsaltat buljongpulver kryddpeppar, svartpeppar, persilja 1 kg länkkorv

Korvsoppa 0,5 kg lök 1 kg potatis 2 kg sopprötter 5 l vatten 40g lättsaltat buljongpulver kryddpeppar, svartpeppar, persilja 1 kg länkkorv FÖLJANDE PÅSTÅENDEN/FRÅGOR BASERAR SIG PÅ FRÅGORNA I HJÄRTFÖRBUNDETS RAVITSEMUSPASSI (SVE: NÄRINGSPASSET). Uppgifterna kan ha flera rätta svar. 1 Granska och värdera följande matrecept med tanke på hälsosamhet.

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a5dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 49 a Krämig pasta med paprika och kotlettbacon b Kycklingkorv med stuvade makaroner c Ugnsstekt lax med romsås d Järpar med fetayoghurt

Läs mer

LANTMÄNNEN ROADSHOW BRA MAT FRÅN LANTMÄNNEN FRÅN JORD TILL BORD

LANTMÄNNEN ROADSHOW BRA MAT FRÅN LANTMÄNNEN FRÅN JORD TILL BORD LANTMÄNNEN ROADSHOW BRA MAT FRÅN LANTMÄNNEN FRÅN JORD TILL BORD KOM-IHÅG RING CHECKSAMTAL 3-5 dagar innan aktivitetstillfället ska du ringa till butik och säljare för att presentera dig samt stämma av

Läs mer

Kycklingklubba med sötpotatiskross. vecka 51

Kycklingklubba med sötpotatiskross. vecka 51 Kycklingklubba med sötpotatiskross och oregano vecka 51 inspiration Kycklingklubba med sötpotatiskross och oregano Möra kycklingklubbor serveras här tillsammans med en sötpotatiskross. Den ger en krämighet

Läs mer

Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10

Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10 Av: Helen Ljus Klass 7. vt-10 Recept...3 Dokumentation blåbärs pannkaka 8 Dokumentation klassisk svensk pannkaka 9 Pannkakans historia.10 Min egen pannkakas berättelse..11 Källförteckning..13 2 Blåbärspannkaka

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 32 a Ugnsbakad kolja med prickig sås b Tomatsoppa med krispig pestooch mozzarellatoast c Kyckling med pizzatäcke ica.se/matkasse a3dagar

Läs mer

Kvarg Jordgubb utan socker 500 g

Kvarg Jordgubb utan socker 500 g Uppgiftslämnare: Skånemejerier Storhushåll AB Varumärke: LINDAHLS Artikelbenämning: Storlek: 1x500g Produktinformation Ingrediensförteckning: Innehåller sötningsmedel aspartam. Pastöriserad MJÖLK, mjölksyrakultur,

Läs mer

Träna, äta och vila. Kostens roll för idrottande ungdomar.

Träna, äta och vila. Kostens roll för idrottande ungdomar. Träna, äta och vila. Kostens roll för idrottande ungdomar. Träna Äta Vila Så här påverkas du av träning; Musklerna Hjärnan Immunförsvaret Det är återhämtningen som gör dig bättre!. Nyttjande av energikälla

Läs mer

Vad påverkar vår hälsa?

Vad påverkar vår hälsa? Goda vanor - maten Vad påverkar vår hälsa? + Arv Gener från föräldrar Förutsättningar att leva efter Livsstil Mat och motion Det vi själva kan påverka Goda matvanor Vem du är och hur mycket du rör dig

Läs mer

familj Ostwurst med potatismos och fänkål Kyckling i currysås och sockerärtor Panerad torsk med Rhode Islandsås

familj Ostwurst med potatismos och fänkål Kyckling i currysås och sockerärtor Panerad torsk med Rhode Islandsås a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 9 a Ostwurst med potatismos och fänkål b Kyckling i currysås och sockerärtor

Läs mer

Grupp 11-15: Mjölk, fermenterade produkter och veg. alternativ Stödjande instruktion för Livsmedelsverket och kommuner

Grupp 11-15: Mjölk, fermenterade produkter och veg. alternativ Stödjande instruktion för Livsmedelsverket och kommuner Grupp 11-15: Mjölk, fermenterade produkter och veg. alternativ Stödjande instruktion för Livsmedelsverket och kommuner Här hittar du information om vad som gäller för Nyckelhålsmärkning av produkter i

Läs mer

Viktminskning och Modifast LCD

Viktminskning och Modifast LCD Viktminskning och Modifast LCD Utbildnings- & presentationsbilder OBS! Ej för kommersiellt bruk. Får ej redigeras, beskäras eller på annat sätt ändras eller användas på otillbörligt sätt. Kontakta Impolin

Läs mer

På Rätt Väg. Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com www.lisakapteinkvist.se

På Rätt Väg. Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com www.lisakapteinkvist.se På Rätt Väg Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com www.lisakapteinkvist.se Äta, Träna eller Återhämtning/Vila Vad är viktigast? Vad händer när du tränar

Läs mer

Kostprogrammet Energibalansen

Kostprogrammet Energibalansen Kostprogrammet Energibalansen I kostprogrammet Energibalansen ska du undersöka dina egna vanor. Här för man in sina aktiviteter och måltider för se om man ligger i energibalans och om man får i sig tillräcklig

Läs mer

Ingredienser v 48. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 48. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 48. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 48. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 48 Recept Potatis/ris/pasta kg potatis förp pasta Hej! Välkomna till en smakrik vecka som vi inleder med rostad potatis och blomkål med vitlöksstekt portabellosvamp och

Läs mer