Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman Datum Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Närvarande kommuner: Pia Joelsson, Falun, Malin Lindèn Ohlsson, Gagnef, Anders Jacobson, Hedemora, Agneta Ivåker, Leksand, Margareta Karlsson, Ludvika, Niclas Knuts, Malung-Sälen, Anette Wikblom, Säter, Elisabeth Hekkala, Vansbro Närvarande landstinget: Lena Freijs, Hans Liljeberg, Ann-Christin Runkvist, Per Söderberg Förhinder kommuner: Carina Johansson, Avesta, Lena Angberg, Borlänge, Paulina Karlsen, Borlänge, Ylva Renström, Falun, Mona Forsberg, Hedemora, Lars Nyberg, Leksand, Anders Ludvigson, Mora, Berit Ekepil-Mörtberg, Orsa, Anna-Lena Hållmats Bergvik, Rättvik, Elisabeth Zimmer, Smedjebacken, Ronny Kihlander, Smedjebacken, Erik Wallander, Vansbro, Elisabeth Fransson, Älvdalen Förhinder landstinget: Elisabet Fransson, Torkel Jönsson Lena Karlsson 1. Föregående minnesanteckningar Läggs till handlingarna 2. Nationell handlingsplan sociala barn- och ungdomsvården Utvecklingsledare Britta Johnsson redogör för de resultat och förslag som presenteras i slutrapport för beslut i SKL:s styrelse 23 april. Sammandrag av rapporten och dess rekommendationer bifogas minnesanteckningarna. 3. Återrapport läkarintyg för personer utan sjukpenninggrundande inkomst Punkten hänskjuts till nästa möte 8 maj eftersom den aktualiserades av Carina Johansson, Avesta. Hon har förhinder denna gång. Myntgatan 2 SE Falun +46 (0) info@regiondalarna.se bg org nr

2 2(6) 4. Brukarrevisionsprojektet Själva modellen med brukarrevisorer ifrågasätts av såväl vuxenpsykiatrin som flera kommuner. Det krävs hög kompetens för att genomföra dessa och det är inte möjligt att upprätthålla sådan med dagens upplägg. Avesta och säter vill inte delta i ett länsgemensamt upplägg utifrån projektets förslag, inte heller vuxenpsykiatrin. Falun har vissa invändningar, men ser det som ett sätt att starta och ställer sig därför positiva under förutsättning att övriga kommuner och landstinget också medverkar enligt tidigare redovisat förslag. På SUD:s arbetsutskott i mars fick Christina Wessman i uppdrag att undersöka om det krävs upphandling för att göra det tjänsteköp hos studieförbund som föreslås i projektets slutrapport. Efter dialog med Region Dalarnas jurist framstår det klart att upphandling måste göras. Det är inte möjligt att direkt erbjuda endast ett studieförbund att ansvara för anställning av samordnare och stöd till och administration av brukarrevisorer. Detta kommer att återrapporteras på SUD-rådet 17 april. Beslut: Länsnätverket ger Christina Wessman i uppdrag att tillfråga de kommuner som är förhindrade att närvara på dagens möte hur de ställer sig till fortsättningen av brukarrevisionsprojektet. Separat förfrågan ska skickas ut med begäran om svar före SUDrådets möte. 5. Förfrågan från SUF Kunskapscentrum Förfrågan gällde medfinansiering av fortsatt verksamhet vid SUF Kunskapscentrum i Uppsala län som ger stöd till föräldrar med kognitiva svårigheter som påverkar föräldraförmågan. På förra länsnätverket beslutades att inhämta synpunkter från Dalarnas länsövergripande SUFgrupp före beslut. Därifrån framkommer att SUF Kunskapscentrum har mycket god kompetens men att kunskapen finns även i Dalarna, inte minst inom habiliteringen. De har dock inte uppdraget idag att ge stöd till kommunerna i frågor runt detta. Den nyinrättade regionala utvecklingsgruppen funktionsnedsättning diskuterade också detta på sitt första möte. Där var man överens om att det behövs lokala lösningar och att det är tveksamt att binda upp sig till en organisation som finns så långt borta. Den förväntas inte kunna ge ett anpassat stöd i olika enskilda ärenden, vilket enligt kommunerna är det mest väsentliga. Efter dialog fattar chefsgruppen följande beslut. Beslut: Dalarna kommer inte att medfinansiera SUF Kunskapscentrum i Uppsala.

3 3(6) Habiliteringschef Ulla Rönnols ska bjudas in till länsnätverket vid ett senare tillfälle för att informera om den regionala kunskapen som finns. 6. Långsiktigt hållbar stödstruktur och fördelningsnyckel Beslut om medfinansiering av den regionala stödstrukturen från 2016 ska fattas av alla berörda senast under juni Hittills fattade beslut redovisas. Flera parter har frågan på agendan och vet när beslut ska tas i deras organisation, t ex Leksand och landstinget Dalarna. Inkomna protokollsutdrag bifogas anteckningarna Fördelningsnyckel för 2016 bifogas anteckningarna. Den utgår från befolkningsantal och beloppen, som fastställdes 2013, är uppräknade med 2 % inför Fördelningsnyckeln bifogas minnesanteckningarna. 7. E-hälsa Utvecklingsledare Mona-Lisa Lundqvist rapporterar från samtliga utvecklingsprojekt som pågår inom e-hälsan i Dalarna. Presentationen bifogas minnesanteckningarna. Ställningstagande avseende SITHS måste göras under året: Förvaltning av SITHS-korten från Idag görs det av landstinget och det fungerar mycket bra. Kostnaden tas av stimulansmedel men från nästa år finns inga sådana utan kostnaden kommer att belasta kommunerna. Hur vill man ha förvaltningen framöver? Fortsättning med landstinget? Värdkommun? Upphandling av extern aktör? Oavsett aktör ställs höga säkerhetskrav på den som ska ansvara. Utveckla ett Dalakort för SITHS samma kort kan användas oavsett var i länet personen arbetar? Beslut: Mona-Lisa får i uppdrag att presentera olika alternativ med konsekvensbeskrivning och ekonomiska förutsättningar avseende förvaltning av SITHS-kort från 2016 samt effekter av ett gemensamt Dalakort. Dialog om vilka utvecklingsområden som ska prioriteras under året. Den frågan återkommer vid nästa möte då även de som idag är förhindrade har haft möjlighet att lösa presentationen samt tänka igenom sina egna önskemål om utveckling. Fortsättning på ICF-projektet. Förslag på utbildningsupplägg finns framtaget Beslut: Utbildning genomförs enligt förslag Länsnätverket vill ha fortsatt regionalt stöd från utvecklingsledare e- hälsa för inmatning av grundkrav om webbinformation psykisk hälsa barn och unga. Arbetet sker i nära samverkan med landstingsföreträdare.

4 4(6) 8. Godkännande av ordförande i RUG (regionala utvecklingsgrupper) missbruk och äldre Beslut: Ingrid Davstad, missbrukssamordnare inom landstinget Dalarna föreslås som ordförande i RUG missbruk. Marie van Geffen Blomberg, verksamhetschef hälso-och sjukvård i Leksand, föreslås som ordförande i RUG äldre. Länsnätverket godkänner förslagen. 9. Kostnader för lokal vid utbildningsdag 8 oktober anordnad i samverkan med länsnätverket för psykisk hälsa Utbildningsdagen sker i samverkan med högskolan Dalarna, vuxenpsykiatrin och länsnätverket för psykisk hälsa, som består av ett antal brukarorganisationer och är årligen återkommande. Högskolan bekostar föreläsare etc. Förra året finansierades lokalen via avtalet mellan kommunerna/landstinget och SUD och ny förfrågan har nu inkommit. Beslut: Lokalkostnaden finansieras med SUD-medel. 10. Analysdag Öppna jämförelser 1 juni I juni genomför utvecklingsledarna på Region Dalarna en analysdag för öppna jämförelser inom äldre-, funktionsnedsättnings-, missbruks- och barn/ungaområdet i samverkan med Socialstyrelsen. Inslag om Kolada och KPB kommer också att ingå. Inbjudan kommer nästa vecka. 11. Hemsjukvården hur gå vidare? Enligt uppdrag från kommundirektörsgruppen i länet kommer en representant från dem att tillsammans med kommunjurist och Elisabet Hekkala att skriva till landstinget för att få till stånd ett möte angående avtalstolkning. I Falun har kommunen och landstinget genomfört en gemensam dag med hemtjänst, hemsjukvård, primärvård och slutenvård. Hur gör vi tillsammans det bästa för Kersti med nuvarande resurser? En metod som användes kallas för Future Cafè som är mycket strukturerad och handfast. Dagen resulterade bl a i sex arbetsgrupper med olika uppdrag som ska återrapportera sitt arbete till den lokala chefstjänstemannagruppen i juni. Diskussion om själva metoden kan den vara användbar på flera ställen? Både Falun och landstinget är mycket positiva till denna och rekommenderar gärna att den används. Den är konkret och handfast och leder processen framåt på ett konstruktivt sätt. Det behövs kompetenta processledare för ett bra genomförande. Landstinget har duktiga sådana som kan anlitas om flera kommuner vill genomföra lokala utvecklingsdagar i samverkan.

5 5(6) Välfärdsberedningen rekommenderade länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd att utarbeta plan för påvisade förbättringsområden samt använda rekommenderade indikatorer vid framtida uppföljningar och utvärderingar av hemsjukvården i Dalarna. Beslut: RUG äldre får i uppdrag att ta fram förslag till gemensamma prioriterade utvecklingsområden bland de rekommendationer som finns i utvärderingen av hemsjukvården. Utvärderingsrapporten kommer även att redovisas för Region Dalarna direktion 6 maj. 12. Utredningen om betalningsansvarslagen Elisabet Franson redogjorde för förslagen på Välfärdsberedningen 13 mars samt återrapporterade från länsnätverket om den gemensamma viljan att arbeta med förbättringar enligt utredningens förslag. Beredningen positiv till att ett gemensamt remissyttrande skrivs. Landstinget Dalarna, Älvdalen, Leksand och Ludvika är remissinstanser. Beslut: Gemensamt yttrande skrivs, där övriga kommuner, som inte är remissinstanser, kan ansluta sig om de önskar. Agneta Ivåker sammankallar arbetsgrupp för ändamålet. Remissyttrandet ska vara inlämnat 31 maj och 15 maj är det en remisskonferens för utsedda remissinstanser. 13. Tolkning av avtal hemsjukvård asylsökande beslut Tidigare förslag juridiskt felaktigt enligt nationell jurist. Beslut: Frågan hänskjuts till nästa möte eftersom Elisabet Franson har uppdraget att undersöka hur ett avtal ska kunna utformas. Hon har förhinder att närvara denna gång. 14. Gemensam verksamhetsbudget för hjälpmedelsnämnden i alla kommuner Frågan aktualiserad av Pia Joelsson, Falun. Där görs en verksamhetsplan och budget för alla gemensamma nämnder. Övriga närvarande kommuner känner inte igen sig i detta. Beslut: Kommuner som vill göra gemensam skrivning hör av sig till Pia Joelsson. 15. Tolkning av ansvarsgräns för hjälpmedel mellan kommun och landsting Elisabeth Hekkala, Vansbro, aktualiserar frågeställningen som bl a rör sig om olika tolkningar av begreppen hem och närmiljö. Beslut: RUG äldre får i uppdrag att: formulera frågeställningar

6 6(6) göra tidplan utse arbetsgruppsdeltagare utse sammankallande för arbetsgruppen Arbetsgrupp bör innehålla kommunala representanter från MAS/MAR-gruppen samt landstingsrepresentanter från LD Hjälpmedel. Helene Kastemyr föreslås också ingå eftersom hon arbetade mycket med hjälpmedelsfrågorna inför kommunaliseringen. 16. Övrigt SIP- arbetsgrupp för revidering av riktlinjer avseende hur kallelse till SIP ska gå till håller på att utses. Sammankallande är Christina Wessman. SIP-kollen är en app som kan användas när man frågar brukare hur de uppfattat mötet. Per Söderberg skickar länk till RD, som bifogar den till minnesanteckningarna. SKL har godkänt Dalarnas verksamhetsplan för en evidensbaserad praktik och medel kan nu rekvireras ( kr). Från nästa möte kommer Pia Joelsson att vara ordförande. OBS! Påminnelse om att grundkravet inom PRIO-satsningen om webb-informationen avseende vart barn/unga och deras familjer kan vända sig vid psykisk ohälsa måste vara aktuell och uppdaterad för att medlen ska kunna betalas ut. Christina Wessman Enhetschef utveckling hälsa och välfärd Bilagor 1 Nationell handlingsplan sociala barn och ungdomsvården 2 Protokoll beslut om finansiering långsiktig stödstruktur 3 Fördelningsnyckel 2016 långsiktig stödstruktur 4 Avrapportering e-hälsa

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-05-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-05-08

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-08-25 Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-12-23 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Britta Johnsson 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2015-03-06 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-06-18 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-19 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-05-12 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-12-16 Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård 2014-12-12

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-08-24 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-11-15 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-09-25 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-10-01 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-09-25

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-11-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Läs mer

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04.

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-04-07 Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst,

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-05-16 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-05-05 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2013-11-27 Uppstartmöte 2013-11-26, chefsnätverk för LSS-verksamhet i Dalarna. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05 Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se MINNESANTECKNINGAR Datum 2015-06-11 Sida 1(10) Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-05-15 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-10-09 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-11-22 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-01-17 Uppstartsmöte 17 januari 2014, nätverk chefer för biståndshandläggare LSS. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd,

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd, MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2018-06-13 Länsnätverk förvaltningschefer Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-07 Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 Närvarande: Pia Olausson, ordf

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-04-07 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-03-31 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-06-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-02-18 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Sida 1 av 6 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna SUD Ann-Marie Mohlin, Högskolan/Region Dalarna Pia Joelson, ordförande, Falu kommun Martin

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-06-04 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 Rapporten sammanställd av: Maria Ekelöf, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015 Rapporten sammanställd av: Sten Eriksson, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd Juni 2015 Innehåll

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-06-05 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-06-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-05-06 Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2014-09-12 Sida 1 (6) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-09-12 kl 09.30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Dessa handlingar finns att

Läs mer

Kompetensutvecklingsdag för rehabpersonal inom den kommunala äldreomsorgen

Kompetensutvecklingsdag för rehabpersonal inom den kommunala äldreomsorgen Kompetensutvecklingsdag för rehabpersonal inom den kommunala äldreomsorgen Åsa Bergman Bruhn, Högskolan Dalarna 25 november 2014 Dagens upplägg och innehåll 09.00 09.15 Samling med fika utanför FÖ2 (fika

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-12-18 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna Närvarande: Elisabet Franson,

Läs mer

Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD)

Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD) Sida 1 av 5 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD) Tid: Fredag 20 november 2015 kl 9.30-12.00 Plats: Högskolan Dalarna Campus Falun, lokal

Läs mer

Protokoll från Hjälpmedelsnämnden Dalarnas sammanträde

Protokoll från Hjälpmedelsnämnden Dalarnas sammanträde xxx Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2018-12-06 Sida 1 (8) 41 48 Protokoll från s sammanträde Tid: 2018-12-06 09.00 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge. Lokal: ODEN Beslutande Maja Gilbert Westholm

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål 20180101-20180630 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.1.1 Nationellt

Läs mer

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2014-11-04 Sida 1 (7) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-11-04 kl. 09:30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Dessa handlingar finns

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Regiontabeller Fysisk hälsa

Regiontabeller Fysisk hälsa 1 Bra eller mycket bra hälsa Mora Orsa Älvdalen 2004/05 68 63,2-73,0 61 56,4-65,6 64 60,8-67,6 17 570 2008 68 62,9-73,4 67 61,6-71,9 68 64,1-71,5 17 340 2010 75 69,6-80,2 63 * 57,8-68,1 69 65,6-73,0 17

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 på Kvarnsvedens vårdcentral Närv: Per-Olof Rosendahl, socialpsykiatrin, Claudia Engman, BVC-psykolog Domnarvets vc, Gerd Edström, socialtjänsten,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med den lokala SUF-gruppen i Falun

Minnesanteckningar från möte med den lokala SUF-gruppen i Falun Minnesanteckningar från möte med den lokala SUF-gruppen i Falun 110225 Närvarande: Margaretha Ramström Holmström, mvc Ann-Marie Pettersson Berg, särskolan Ylva Renström, soc.tj barn- o familj Frida Pedersson,

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017 Rapporten sammanställd av: Sten Eriksson, utvecklingsledare Region Dalarna, Enheten för hälsa och välfärd Oktober 2017 2 INNEHÅLL Inledning...

Läs mer

Förbundsordning för Region Dalarna

Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176, RD 2011/34 Förbundsordning för Region Dalarna Version 2014-12-12 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas

Läs mer

PROTOKOLL Hjälpmedelsnämnden Dalarna arbetsutskott

PROTOKOLL Hjälpmedelsnämnden Dalarna arbetsutskott Dalarnas kommuner & Landstinget Dalarna PROTOKOLL Sammanträde 2015-08-27 17-23 Sida 1 (8) från s sammanträde Tid: 2015-08-27 kl. 09.00-11.30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Beslutande

Läs mer

Gemensam nämnd för kunskapsstyrning Fredag 19 maj 2017 kl Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Lokal Kungsängen, våning 5

Gemensam nämnd för kunskapsstyrning Fredag 19 maj 2017 kl Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Lokal Kungsängen, våning 5 Gemensam nämnd för kunskapsstyrning Fredag 19 maj 2017 kl. 13.30 16.00 Regionkontoret, Storgatan 27, Uppsala Lokal Kungsängen, våning 5 Torsdag 9 mars: 13.30 15.00 Nämndsammanträde 15.00 15.10 Paus med

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 25 januari 2011.

Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 25 januari 2011. Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 25 januari 2011. Närvarande: Gunilla Agby socialförvaltningen Orsa, Carina Sandgren-Gustafsson och Catarina Nääs från Mora särskola, Ingalill Lingman BVC, Marie Thorildsson

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Hanna Hansson, Sydnärkes folkhälsoteam Barbro Karlsson, ÖLIF Majlill Persson,

Läs mer

Regionalt stöd till struktur för kunskapsutveckling och samverkan inom socialtjänst/hälso- och sjukvård.

Regionalt stöd till struktur för kunskapsutveckling och samverkan inom socialtjänst/hälso- och sjukvård. Regionalt stöd till struktur för kunskapsutveckling och samverkan inom socialtjänst/hälso- och sjukvård. Länsstyrgruppen gav den 24 oktober 2014 en arbetsgrupp, bestående av Monika Agnedal, Inger Eklind

Läs mer

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Datum: 2019-08-30 Tid: 09.30-14.00 Plats: Region Dalarna, Myntgatan 2 Närvarande: Tomas Ahlin, Anna Andersson, Malin Lindén Ohlsson,

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Dalarna reglemente Beslutad av kommunfullmäktige , 227

Hjälpmedelsnämnden Dalarna reglemente Beslutad av kommunfullmäktige , 227 Författningssamling i Hjälpmedelsnämnden Dalarna reglemente Beslutad av kommunfullmäktige 2013-12-10, 227 Metadata om dokumentet Dokumentnamn Reglemente för Gemensam hjälpmedelsnämnd Dalarna Dokumenttyp

Läs mer

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna

Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna Anteckningar från nätverket för äldreomsorgschefer samt hälso- och sjukvårdschefer i GR-kommunerna 2016-09-16 Nätverket ska driva strategiska regionala utvecklingsfrågor som bidrar till bättre förutsättningar

Läs mer

AKTIVITETSPLAN SUD antagen SUD-rådet Reviderad Bilaga 1

AKTIVITETSPLAN SUD antagen SUD-rådet Reviderad Bilaga 1 1 AKTIVITETSPLAN SUD 2013-2014 antagen SUD-rådet 2013-11-22 Reviderad 2014-09-30 Bilaga 1 Med implementering avses här: implementerings- och processtöd i syfte att nå de mål som anges i form av nationella

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Information om statliga stimulansmedel aktuella för Kalmar län genom överenskommelser mellan SKL och regeringen 2015 avseende socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Dialogmöte om sommarsituationen

Dialogmöte om sommarsituationen Centralförvaltningen Datum 2018-05-23 Sida 1 Hälso-och sjukvårdsenheten Dnr Elisabet Franson Dialogmöte om sommarsituationen Närvarande vid mötet Via Skype Mora kommun Marie Ehlin, Socialchef Åsa Olsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 Närvård I Uppsala län definieras närvård som det samverkansarbete inom hälso- och sjukvård och social omsorg som bedrivs mellan lanstinget och kommunerna. Syftet är

Läs mer

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Ordföranden Ivan Eriksson (s) hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 2010-12-08 HSN förvaltning Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 Mål med utvecklingsarbetet Målet för utvecklingsarbetet är att den missbruks-

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Tid:, 8.30 12.00 Plats: Solhem, plan 8, lokal Blå rummet Omfattning: p. 60-70/2012 Närvarande: Bertil Martinsson Anneli Svensson Kerstin

Läs mer

Avtal för Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Avtal för Hjälpmedelsnämnden Dalarna 2013-08-29 Avtal för Hjälpmedelsnämnden Dalarna Kommunerna i Dalarna; Avesta, Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Smedjebacken, Säter, Vansbro och Älvdalen

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-01-23

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-01-23 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-01-27 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-01-23 Närvarande:

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Regional utveckling. Blivande förvaltningschef Elsmari Julin

Regional utveckling. Blivande förvaltningschef Elsmari Julin Regional utveckling Blivande förvaltningschef Elsmari Julin Regionalt utvecklingsansvar (RUA) arbeta fram och fastställa en strategi för utvecklingen i Dalarna samordna insatser för att genomföra denna

Läs mer

Cirkulärnr: 12:12 Diarienr: 12/2004 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet:

Cirkulärnr: 12:12 Diarienr: 12/2004 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Cirkulärnr: 12:12 Diarienr: 12/2004 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Anna Lilja Qvarlander Vård och omsorg Vård och socialtjänst Datum: 2012-03-23 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Landstings-/regionstyrelsen

Läs mer

Till Verksamhetschefer inom psykiatrin och närsjukvård i Landstinget Dalarna samt socialchefer och IFO chefer i Dalarnas kommuner.

Till Verksamhetschefer inom psykiatrin och närsjukvård i Landstinget Dalarna samt socialchefer och IFO chefer i Dalarnas kommuner. Till Verksamhetschefer inom psykiatrin och närsjukvård i Landstinget Dalarna samt socialchefer och IFO chefer i Dalarnas kommuner. Falun 080617 Information om genomfört och planerat arbete i Implementeringsprogram

Läs mer

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post:

Norrbottens kommuner, Kungsgatan 23 B, Box 947, Luleå. Telefon: E-post: Sida 1 (14) PLATS Norrbottens Kommuner, Kungsgatan 23 B, Luleå BESLUTANDE Helena Öhlund, (s), Älvsbyn ÖVRIGA DELTAGARE Ingrid Carlenius, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet UNDERSKRIFTER 1-9 Margareta

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Social barn- och ungdomsvård 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Social barn- och ungdomsvård 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Social barn- och ungdomsvård 2015 Rapporten sammanställd av: Britta Johnsson, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd Juni 2015 2 INNEHÅLL

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

REGIONAL HANDLINGSPLAN 2018

REGIONAL HANDLINGSPLAN 2018 REGIONAL HANDLINGSPLAN 2018 Regional utvecklingsgrupp för verksamhetsområdet Stöd till personer med funktionsnedsättning Målet för funktionshinderpolitiken Att uppnå jämlikhet i levnadsvillkor och full

Läs mer

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018

Datum för upprättande: Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 Datum för upprättande: 2017-10-31 Datum för uppföljning: Psykisk hälsa Länsgemensam handlingsplan 2018 0 TML HSVO Tjänstemannaledning för hälsa, stöd, vård och omsorg. (Länsgemensam). HSO Handikappförbundens

Läs mer

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176 Förbundsordning för Region Dalarna 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas län för att tillvarata länets

Läs mer

FÖRSLAG. 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa

FÖRSLAG. 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2013-04-05 VOHJS13-032 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa Gemensamma nämndens vård, omsorg

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa Vem är jag? 60 år, gift, 4 barn Bor i Gopshus utanför Mora där jag på fritiden driver ett vandrarhem

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling lokal Höglandet Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Anteckningar från lokala SUF-gruppen i Enköpings möte 15/2 2011

Anteckningar från lokala SUF-gruppen i Enköpings möte 15/2 2011 Anteckningar från lokala SUF-gruppen i Enköpings möte 15/2 2011 Närvarande: Sven-Erik Pistol, Ia Gårdman, Christer Lund, Lena Silén, Elisabet Lindblom Larsson - Caféverksamheten kommer att starta 17 mars

Läs mer

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare 1 Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer 2015-12-01 Deltagare Elin Norrgård, ersättare för Birgitta Hiertner, kvinnojouren Falun Eva Jondelius, Säter Syvonne Nordström, Länsstyrelsen

Läs mer