Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna"

Transkript

1 Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist Datum Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson, Gagnefs Kommun Åke Nygren, Leksands Kommun Carina Andersson, Falu Kommun Margareta Karlsson, Ludvika Kommun Ulf Gingby, Landstinget Dalarna Christina Wessman, Region Dalarna Mona-Lisa Lundqvist, Region Dalarna Britt-Mari Niglis, Säters Kommun Lars-Göran Ljungquist, Falu Kommun Åsa Holén, Rättviks Kommun Ej närvarande: Elisabet Franson, Landstinget Dalarna Minnesanteckningar föregående möte. Lades till handlingarna. Ansökan stimulansbidrag Information om att stimulansbidraget för 2013 har godkänts av SKL och pengarna har kommit in till Regionen. Vi får 2,8 mnkr men det kräver också lika stor medfinansiering. SKL kräver uppföljning och för att vi ska kunna göra detta på ett bra sätt måste kommunerna tidsrapportera all tid de lägger på E-hälsa (trygghetslarm, nyckelfria lås, e-tjänster, SITHSkort, informationsarbete, förberedelsetid, planeringar, och möten. Tid ska rapporteras från och med januari Tidrapporten ska lämnas in varje månad till Mona-Lisa som sköter det vidare arbetet. Myntgatan 2 SE Falun +46 (0) info@regiondalarna.se bg org nr

2 2(5) Rapporten finns på Region Dalarnas hemsida st-vard--omsorg/ Där finns också ett brev med information och exempel på hur man fyller i. Status NPÖ Landstinget: Oförändrat förutom att CGM inte levererat möjlighet att konfigurera anteckningar. Nytt datum till september. Kommunerna: Piloterna har ännu inte kommit igång på grund av att tillgången till servercertifikaten har dragit ut på tiden. Nu finns det dock både beställningsblankett och fullmaktsblankett klara som både Rättvik och Falun fått så det bör kunna rulla på. Ett annat problem har varit att den lösning man valt för sin TGP kan inte vissa leverantörer hantera vilket gjort att det försenats för Falun. Dessutom kan de inte hantera privata vårdgivare förrän tidigast november i år. Viktigt är också att följa de rekommendationer som ges till de olika nationella applikationerna när det gäller webbläsare. Det kan annars generera stora problem då de inte är testade i anna miljö. Teresia har haft informationsmöten hos alla kommuner utom Smedjebacken, Älvdalen, Malung-Sälen och Mora. På mötena lämnar hon ut aktivitetslistor på vad man behöver göra för att förbereda. 5 kommuner har redan skickat in anslutningsavtal till Inera. Leksand ligger på god väg att kunna ansluta. Planerat möte den 17/6 f.m med förvaltningen för NPÖ hos landstinget för att påbörja diskussionerna för framtida producent och vad vi vill dela. På eftermiddagen samma dag träffar Teresia och Mona-Lisa Tomas Ahl från stödprojektet Inera för information och genomgång då de ville träffa oss. Lars- Göran från Falun och Åke Nygren eller en tekniker från Leksand är också inbjudna. Diskussion om att kommuner med samma system ska gå ihop för att försöka pressa priserna hos leverantörerna. Mona-Lisa har försökt och man försöker nationellt men inte lyckats då man säger att vi inte är kunder. Rättviks kostnad ex för anslutning nu men för att producera information. Åke Nygren tar med till IT-chefsmötet den 19/6. SVPL Revidering av dokumentet samordnad vårdplanering har skett med samma deltagare som vid tidigare revidering men komplettering av ett par funktioner. Tyvärr kunde endast 6 personer delta. Dokumentet innehåller nu även psykiatrin. Ska ut till arbetsgruppen för en sista kontroll innan den går ut till kommuner för godkännande och till chefsgrupp osv. och skrivas under. Revidering satt till mars Regionen sammankallar. Nya direktivet HPTA Det har framkommit man tycker det är svårt att fylla i den nya HPTA som Inera kräver.

3 3(5) Mona-Lisa har distribuerat ut Rättviks HPTA som är godkänd så man kan ha som stöd. Webb barn och unga psykisk ohälsa Mona-Lisa har möte den 3/6 med landstinget Stefan Thungström, Tina Jäderbrant samt webbredaktör för 1177 Michael Marklund och Gunilla Tannerfors kring detta. Det har gått ut budskap från SKL om hur man ska lägga upp informationen: Sagademo. E-hälsosamordnarna nationellt förordar dock 1177 för att slippa flera olika webbsidor med samma information att underhålla har redan en förvaltning och allt som behövs. Underlättar för kommunerna. Det finns ett nationellt redaktörsnätverk för 1177 där man diskuterat och det har bildats ett projekt för att erbjuda landsting och kommuner material på 1177 som redan har mycket av informationen. Övriga delar som idag saknas kommer att finnas med snart. Sagademo kommer således inte att användas annat än som eventuell mall för hur det läggs in och visas på Mona-Lisa kommer att kommunicera detta till de kontaktpersonerna som utsetts i kommunerna. Orsakerna till valet är: 1177 är en redan inkörd plattform m a o man slipper lägga upp ny information som ska skötas om löpande Kommunerna kan själva gå in och ändra kontaktuppgifter när det behövs eftersom dessa ligger på egna hemsidan länkar till dem. Uppgifterna finns då på ett ställe i stället för på 2. = mindre hålla ordning på. Det blir uppbyggt utifrån samma grundprinciper som sagademo att man klickar boendekommun och åldrar. På 1177, landstingets och kommunernas respektive hemsidor kommer det att finnas en "puff" med psykisk ohälsa. Tillägg görs utifrån det som står i sagademo: Olika orsaker till att barn och ungdomar mår psykiskt dåligt etc. Detta eftersom 1177 är en sjukvårdsinfo och grundkrav II även lyfter fram social problematik. På landstingets och varje kommuns hemsida lägger man in en länk till 1177 under denna "puff". Varje kommun behöver ha lagt in information om hur man når socialtjänst och elevhälsa samt UM Landstinget behöver ha dito om UM, PV, habilitering, Q-enheten och BUP. Stefan Thungström och Tina Jäderbrant kommer att skriva ihop ett infobrev nästa vecka som förtydligar det tidigare brevet till socialcheferna. ICF inför NPÖ Orsa har kommit med ett önskemål om att samarbeta kring ICF. De flesta kommuner har svarat att de inte ser något behov. Flera kommuner har redan detta infört. Tas upp vidare på chefsgruppen ifall fler vill ha stöd.

4 4(5) Rutiner/riktlinjer samtycke och rutiner/riktlinjerskyddad id Det behöver ses över rutiner/riktlinjer för samtyckeshanteringen till NPÖ, kvalitetsregister osv. Kommunerna har vid de träffar Teresia haft med dem framfört önskemål om att detta ska tas fram regionalt. Datainspektionen driver 3 ärenden angående beslutsoförmögna och kvalitetsregister. Vi avvaktar den domen. Skyddad identitet Mona-Lisa tog även upp att detta är ett önskemål att det tas fram regionalt och gäller hela regionen. Detta finns inte hos alla kommuner. Det är väldigt stort då även skolhälsan måste vara involverad. Inget beslut togs kring detta hur vi går vidare. Upphandlingsprojekt Infrastrukturtjänster SKL och Referensgrupper/Arbetsgrupper till dem SKL behöver personer till arbetsgrupper kring detta med upphandlingen av nya infrastrukturtjänster. Viktigt att vi försöker få med deltagare i arbetsgrupperna så vi kan vara med och påverka. Vi kommer att få leva med det som upphandlas många år framåt. Mona-Lisa skickar ut förfrågan till socialchefer och IT-chefer. Intresse anmäls till Mona-Lisa som sköter vidare kontakter. Mona-Lisa ingår i referensgruppen där samt inom mobilitet och upphandling NPÖ 2.0 Seminarium E-hälsa Mona-Lisa har tillsammans med etjänstekortsförvaltningen från landstinget haft tre stycken seminarier. I Avesta, Mora och Falun med totalt cirka 30 deltagare. Under dessa seminarier framkom detta med skolsköterkors behov av SITHSkort. En ny organisation krävs i trädet. Vem sköter om detta i kommunerna? Varje kommun måste själv hantera hur man löser det i sin kommun. Samtidigt tittar vi på hur vi ska lösa framtiden när avtalet med landstinget upphör och om de inte kan/vill fortsätta. Det kommer att krävas att fler och fler yrkeskategorier har kort. Vidare framkom att man inte tycker att man får det stöd man behöver från sina IT-avdelningar. Mona-Lisa har också upplevt detta i många av de frågor hon får. HOSIT 2013 Vi har ju blivit inbjudna att tal om Regionens arbete på HOSIT 1-2 oktober Som betalning för detta ingår resa, övernattning och 2 dagars konferensdeltagande för de som pratar. Landstinget skulle ta fram ett namn på vem från dem. Ulf Gingby tar med sig och återkommer till Mona-Lisa inom det snaraste så hon kan planera vidare. HOSIT vill också så snart som möjligt ha kort på de som ska prata samt kort om vad de ska prata om för att få ut i sina inbjudningar.

5 5(5) Offentliga rummet Jönköping maj 2013 Mona-Lisa deltog på detta under alla dagarna. Nackdel att föreläsnignarna för långa och många intressanta samtidigt så det var svårt få all info man ville. Hon deltog på trygghetslarm där SKL håller på att ta fram checklistor, vägledningar, tittar på problemområden vilket verkar bra om man vill inför men även för de som har att kvalitetssäkra sina befintliga. Bredbandstäckning är det viktigaste i allt som rör E-hälsa för att det ska fungerar bra men det måste ändå finnas alternativ där det helt enkelt inte går ändå. Mina meddelanden: Utvecklingen skedde i samverkan med Bolagsverket, Tillväxtverket och Skatteverket. Nu planerar flera myndigheter att ansluta sig till den här gemensamma e-posttjänsten mot privatpersoner och företag. Vad ser kommunerna för behov? Kan det vara svar på den löpande medborgarkontakt som också kommunerna har? Vill du veta mer läs på Det kommer att bli ett informationsmöte om detta på SKL den 16 september i år. Lyssnade på vägledning och stöd för kommunernas arbete med öppna data, mina vårdflöden som bland annat tar fram en formulärtjänst. Kan det vara något även för kommunerna? Samordnad informationsarkitektur, regional digitala agendor. Vill man se allt som visades eller bara något så kan man gå in på och där hittar man allt. Höstens möten Tisdag den 10 september klockan i Njupeskär Region Dalarna Tisdag den 22 oktober klockan i Njupeskär Region Dalarna Tisdag den 3 december klockan i Njupeskär Region Dalarna Övriga frågor: IT-chefsmöte 19/6. Vad ska Åke ta med? E-hälsa, pilotprojektet NPÖ, ska kommuner med samma system ska gå ihop för att försöka pressa priserna hos leverantörerna. Att man inte från vård och omsorg tycker att man får det stöd man behöver från sina IT-avdelningar. Läsbehörighet till TakeCare Förfrågan gått ut från Elisabet Fransson Landstinget Dalarna om eventuellt intresse för titthål i TakeCare för hemsjukvården då NPÖ dröjer. Vi i gruppen ser säkerhetsrisker tex att informationsöverföring från slutenvården till kommunerna upphör då man från landstingets sida tar för givet att man kan läsa informationen själv. Merjobb med avtalsskrivningar, loggkontroller samt att vidareutvecklingen av NPÖ kan stanna av samt att kommunerna då inte alls är intresserade inför detta i den takt det är krav på. Vid tangenterna: Mona-Lisa Lundqvist

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-10-09 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-11-22 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-05-06 Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-06-04 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-12-18 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna Närvarande: Elisabet Franson,

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-12-23 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Läs mer

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa Vem är jag? 60 år, gift, 4 barn Bor i Gopshus utanför Mora där jag på fritiden driver ett vandrarhem

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-08-25 Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-05-16 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-05-05 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 VOHJS13-032, Bilaga VOHJS 16 /13

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 VOHJS13-032, Bilaga VOHJS 16 /13 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad Att förankra frågorna i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet. Samordning

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-05-12 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg

Läs mer

Nätverksträff. maj 2014 NPÖ, NATIONELL PATIENTÖVERSIKT

Nätverksträff. maj 2014 NPÖ, NATIONELL PATIENTÖVERSIKT Nätverksträff maj 2014 NPÖ, NATIONELL PATIENTÖVERSIKT Stimulansbidrag kommuner 5 målområden ehälsa E-tjänster för medborgarna Säker roll- och behörighetsidentifikation Övergång till digitala trygghetslarm

Läs mer

FÖRSLAG. 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa

FÖRSLAG. 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa Gemensam nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel FÖRSLAG H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R 2013-04-05 VOHJS13-032 16 Aktivitetsplan för kommunal e-hälsa Gemensamma nämndens vård, omsorg

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Kommunal e-hälsa inom Socialtjänsten

Kommunal e-hälsa inom Socialtjänsten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2013-03-14 Sida 11 (19) 6 Kommunal e-hälsa inom Socialtjänsten Sveriges kommuner och landsting har ingått ett antal överenskommelser med regeringen, vilka

Läs mer

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59

Överenskommelse Kommunal ehälsa Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 Dnr: RFUL 2013/59 Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad ehälsofrågorna ska förankras i strukturerna för styrning, ledning och samverkan som finns i länet;

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-11-15 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-04-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-04-10

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-06-18 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-12-16 Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård 2014-12-12

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-07 Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 Närvarande: Pia Olausson, ordf

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Britta Johnsson 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2015-03-06 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd,

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd, MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2018-06-13 Länsnätverk förvaltningschefer Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde 2013-11-20 Plats och tid för sammanträde: Ungdomens hus tidigare Kyrkbyns röda skola Kl. 08.30-11.

Protokoll fört vid sammanträde 2013-11-20 Plats och tid för sammanträde: Ungdomens hus tidigare Kyrkbyns röda skola Kl. 08.30-11. Protokoll fört vid sammanträde 2013-11-20 Plats och tid för sammanträde: Ungdomens hus tidigare Kyrkbyns röda skola Kl. 08.30-11.30 Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Socialnämnden Ann-Marie Fröjd,

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-08-24 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Läs mer

Förslag Regionalt program ehälsa 2014-2018. Margareta Hansson, Regionförbundet Örebro Ulrika Landström, Örebro läns landsting

Förslag Regionalt program ehälsa 2014-2018. Margareta Hansson, Regionförbundet Örebro Ulrika Landström, Örebro läns landsting Förslag Regionalt program ehälsa 2014-2018 Margareta Hansson, Regionförbundet Örebro Ulrika Landström, Örebro läns landsting 1 Bakgrund Regionalt program för ehälsa 2010 Baserade sig på: Den nationella

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-05-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-05-08

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-04-07 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-03-31 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Välkomna. Kick off införande SITHS-kort

Välkomna. Kick off införande SITHS-kort Välkomna Kick off införande SITHS-kort ehälsa möjligheter med ny teknik Antal invånare 85+ 1979 2110 Medelvårdtid inom sjukvården 1996 2006 Strategi för Nationell ehälsa Gemensam satsning år 2006 på vård

Läs mer

Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 ( )

Genomförandeplan för regional utveckling i samverkan inom ehälsa 2013 ( ) Övergripande aktivitet Organisation för styrning och ledning Insats (vad)? Hur? När? Ansvar (vem)? Kostnad Att förankra frågorna i strukturen för styrning, ledning och samverkan som finns i länet. Se bifogad

Läs mer

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff

Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff Minnesanteckningar från Superkontaktombudsträff 170406 Vårdplaneringsgruppen Skaraborg presenterar sig och hälsar alla välkomna. SAMSA- nuläge Förfrågan till gruppen om hur vi tycker det fungerar och de

Läs mer

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se Resultat av enkät om miljönämnder och miljö- och byggnadsnämnder i Dalarna 28 Utformning av enkäter, bearbetning av resultatet samt sammanställning av rapporten har gjorts av Region Dalarna. Landstinget

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-10-06 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-10-06 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-10-10 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-10-06 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-09-25 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2013-11-27 Uppstartmöte 2013-11-26, chefsnätverk för LSS-verksamhet i Dalarna. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-01-17 Uppstartsmöte 17 januari 2014, nätverk chefer för biståndshandläggare LSS. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-19 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-05-15 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Din ehälsa. Annica Blomsten Kommunal ehälsa

Din ehälsa. Annica Blomsten Kommunal ehälsa Din ehälsa Syfte med ehälsa Rätt information till rätt person i rätt tid Tillgänglighet Din journal på nätet Kunna följa sitt ärende Invånare Medarbetaren Beslutsfattare Ansöka om vård Tidsbokning Individuellt

Läs mer

Insatsområde Säker roll- och behörighetsidentifikation. ehälsa 2014 Västra Götaland

Insatsområde Säker roll- och behörighetsidentifikation. ehälsa 2014 Västra Götaland Insatsområde Säker roll- och behörighetsidentifikation ehälsa 2014 Västra Götaland Insatsområde Säker roll- och behörighetsidentifikation Agenda Mötet öppnas Presentation Föregående mötesanteckningar Information

Läs mer

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL

Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Minnesanteckning Styrgrupp SVPL Datum: 2018-11-20 Tid: 15:00-17:00 Plats: Gullbergsvass, lokal Karpen Närvarande: Anette Johannesson, Erika Hägg, Malin Svärd, Jan Carlström, Christina Wisser, Maria Fredriksson,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

En lägesrapport. användning av Nationellt fackspråk inom kommunal hälso- och sjukvård i Stockholms län

En lägesrapport. användning av Nationellt fackspråk inom kommunal hälso- och sjukvård i Stockholms län En lägesrapport användning av Nationellt fackspråk inom kommunal hälso- och sjukvård i Stockholms län Förord Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting har i uppdrag av regeringen att arbeta med

Läs mer

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Jönköpings län ska bli en region som präglas av högt IT-användande som gynnar en hållbar utveckling. Regionförbundet, Landstinget och Länsstyrelsen i Jönköpings län

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04.

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-04-07 Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst,

Läs mer

Utveckling av e-samhället i Stockholms län. IT-forums verksamhetsplan 2014

Utveckling av e-samhället i Stockholms län. IT-forums verksamhetsplan 2014 Utveckling av e-samhället i Stockholms län IT-forums verksamhetsplan 2014 Innehåll Inledning... 2 E-Förvaltning... 3 Framtida regional samverkan kring e-utvecklingsfrågor 4 Regional digital agenda 4 Öppna

Läs mer

Handlingsplan - ehälsa i Västernorrland Reviderad

Handlingsplan - ehälsa i Västernorrland Reviderad Handlingsplan - ehälsa i Västernorrland Reviderad 2013-06-18 Versionshantering Datum Version Godkänd/behandlad av 2011-11-18 Handlingsplan version 1.0 Kommunförbundets styrelse 2013-03-26 Utkast till reviderad

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Regiontabeller Fysisk hälsa

Regiontabeller Fysisk hälsa 1 Bra eller mycket bra hälsa Mora Orsa Älvdalen 2004/05 68 63,2-73,0 61 56,4-65,6 64 60,8-67,6 17 570 2008 68 62,9-73,4 67 61,6-71,9 68 64,1-71,5 17 340 2010 75 69,6-80,2 63 * 57,8-68,1 69 65,6-73,0 17

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 14JUNI 2011 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Stf. 0rdf. Fredrik Edholm, IT-chef Skövde Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare GR

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet Monica Jonsson 2016-02-09 076-724 99 00 monica.jonsson@lul.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2016-02-05 Närvarande: Elisabet Kantor Marie Palmgren Åsa Johansson

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-06-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

ehälsa i kommunerna 2013 2015 för bättre service, självständighet och ökat medbestämmande

ehälsa i kommunerna 2013 2015 för bättre service, självständighet och ökat medbestämmande ehälsa i kommunerna 2013 2015 för bättre service, självständighet och ökat medbestämmande ehälsa i kommunerna År 2030 kommer det att saknas närmare 100 000 omvårdnadsutbildad arbetskraft, enligt statistik.

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Tid:, 8.30 12.00 Plats: Solhem, plan 8, lokal Blå rummet Omfattning: p. 60-70/2012 Närvarande: Bertil Martinsson Anneli Svensson Kerstin

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00

Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04. Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 2014-06-11 Superanvändarträff Minnesanteckningar 2014-06-04 Vänerparken, FoUU enheten, lokal Älvsborg 13:30 16:00 Närvarande: Gunilla Augustsson, Niclas Lundström, Johanna Karlsson, Mervi Qvarnström, Åsa

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

ehälsodagen Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum

ehälsodagen Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum ehälsodagen 2016-11-11 Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum Vision ehälsa 2025 År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte

Läs mer

ALVG möte, tisdag 140527 klockan 09.30 15.30 PLATS: lokal 476, Gårdavägen Göteborg

ALVG möte, tisdag 140527 klockan 09.30 15.30 PLATS: lokal 476, Gårdavägen Göteborg ALVG möte, tisdag 140527 klockan 09.30 15.30 PLATS: lokal 476, Gårdavägen Göteborg Närvarande Karl Fors (VästKom) Göran Engblom (Tjörn) Torbjörn Svedung (Mellerud) Göran Persson (Mölndal stad) Lars-Gunnar

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-10-01 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-09-25

Läs mer

ANTECKNINGAR SSVIT. 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagens agenda. 3. Föregående anteckningar. 4. Informationspunkt ehälsa

ANTECKNINGAR SSVIT. 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagens agenda. 3. Föregående anteckningar. 4. Informationspunkt ehälsa ANTECKNINGAR SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT 2014 09 24. kl. 16.00 Scandic Crown, Göteborg Närvarande: Johan Fritz Sven Höper Lars Lindén Kjell Karlsson Lena Brännmar

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av november 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Dalarnas län i slutet av november 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Falun 18 december 2013 Jan Sundqvist Analysavdelningen Totalt inskrivna arbetslösa i Dalarnas i län november 2013 10 028 (7,5 %) 4 453 kvinnor (7,0 %) 5 575 män (8,0

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

Säkerhetstjänster - verksamhetstillämpning och arkitektur

Säkerhetstjänster - verksamhetstillämpning och arkitektur Säkerhetstjänster - verksamhetstillämpning och arkitektur Säkerhetstjänster Verksamhetstillämpning och arkitektur Christer Allskog Inera AB Tomas Fransson Inera AB Fredrik Stegmark Region Halland Utmaningar

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Minnesanteckning e-hälsoråd

Minnesanteckning e-hälsoråd MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling, lokal Höglandet Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Socialchef Gislaved, (ordförande) Carina Hellström, Kommunal utveckling, (sekreterare)

Läs mer

Minnesanteckningar Palliativa rådet 2014-11-11

Minnesanteckningar Palliativa rådet 2014-11-11 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Marit Raninen Lundin 023-77 70 59 Datum 2014-11-11 Minnesanteckningar Palliativa rådet 2014-11-11 1. Välkomna Nya ordförande Gunilla Lundquist och alla närvarande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-11-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Läs mer

Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 25 januari 2011.

Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 25 januari 2011. Minnesanteckningar från SUF-möte Mora 25 januari 2011. Närvarande: Gunilla Agby socialförvaltningen Orsa, Carina Sandgren-Gustafsson och Catarina Nääs från Mora särskola, Ingalill Lingman BVC, Marie Thorildsson

Läs mer

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C

ehälsorådet MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Tid: kl 13:00-16:00 Plats: Regionens Hus, sal C MÖTESANTECKNINGAR 1(5) Plats: Regionens Hus, sal C Närvarande: Ej närvarande: Carina Helgesson Björk, Gislaved, (ordförande) Sven-Åke Svensson, Region Jönköpings län Tomas Johansson, Vaggeryd Helena Glemdahl-Bergqvist,

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ 1.00 Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projekt: Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Carina Arvidsson, Karl Fors Slutrapport Införande

Läs mer

Trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik SLUTRAPPORT Version 1

Trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik SLUTRAPPORT Version 1 Trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik SLUTRAPPORT Version 1 Bergkvara 2014-12-03 Ort och datum Pär Ahlgren Projektledare Innehållsförteckning 1 Bakgrund till projektet 3 1.1 Projektets

Läs mer

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2014-11-04 Sida 1 (7) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-11-04 kl. 09:30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Dessa handlingar finns

Läs mer

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg

Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL , 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Minnesanteckningar Lokala Förvaltare KLARA SVPL 2014-06-17, 09:00 12:00 Vänerparken FoUU-enheten, lokal Älvsborg Närvarande: Carina Deall, Carina Fors, Britt Collin, Helen Thorsson, Lena Andersson, Berith

Läs mer

UTVECKLINGSARBETE FÖR PALLIATIV VÅRD DALARNA

UTVECKLINGSARBETE FÖR PALLIATIV VÅRD DALARNA UTVECKLINGSARBETE FÖR PALLIATIV VÅRD DALARNA MITT UPPDRAG SOM UTBILDARE AV UTBILDARE I PALLIATIV VÅRD DALARNA - Att utbilda leg. Sjuksköterska till lokala utbildare i palliativ vård i kommunala och landstingsdrivna

Läs mer

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-11-01

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-11-01 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-11-01 kl. 09.30-12.30 Sjuhärads kommunalförbund, Olovsholmsgatan 32, Borås Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Lennie Johansson Joakim Svärdström

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-11-16

Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne 2012-11-16 Koncernkontoret MINNESANTECKNINGAR Region Skåne Niklas Sundler IT-direktor och IT-chef i Region Skåne niklas.sundler@skane.se Datum 2012-11-16 1 (5) Samverkan mellan Privata vårdföretagare och Region Skåne

Läs mer

Anteckningar möte Strategiska styrgruppen 2012-09-20 kl. 09.30-12.30 Lokal: Spegeln, i Portalen, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde

Anteckningar möte Strategiska styrgruppen 2012-09-20 kl. 09.30-12.30 Lokal: Spegeln, i Portalen, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde Anteckningar möte Strategiska styrgruppen 2012-09-20 kl. 09.30-12.30 Lokal: Spegeln, i Portalen, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde Närvarande: Thomas Jungbeck Dan Gustafsson Joakim Svärdström

Läs mer

Ineras kommunala uppdrag. Johan Assarsson, vd

Ineras kommunala uppdrag. Johan Assarsson, vd Ineras kommunala uppdrag Johan Assarsson, vd Om Inera Landstingens och regionernas gemensamma digitaliseringsresa via Inera ett 40-tal tjänster 1999 2019 A HS Nästan alla kommuner har gått in som nya ägare

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 Rapporten sammanställd av: Maria Ekelöf, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd

Läs mer

Inför 2015. Verksamhetsutveckling med stöd av IT

Inför 2015. Verksamhetsutveckling med stöd av IT Spridningskonferens Inför 2015 Verksamhetsutveckling med stöd av IT Kategorier - mål Gemensamma funktioner och tjänster E-hälsa E-skola/utbildning Möjlighet till stöd vid projektarbete Dialog om digitaliseringens

Läs mer

OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov.

OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov. OFVI Förenklad process i KLARA SVPL för patienter med oförändrat vård-och omsorgsbehov. Funktionen finns sedan april 2011 Används endast inom LGS som Pilotprojekt - Kallelse skickas med förslag att använda

Läs mer

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa

Förslag till aktivitetsplan samverkan e-hälsa 1 (5) 2018-05-20 Förslag till aktivitetsplan 2018-2019 samverkan e-hälsa Bakgrund Chefsgrupp samverkan social välfärd och vård, har godkänt den första versionen av aktivitetsplanen för samverkan inom e-hälsa.

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-02-18 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer