Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman Datum Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård Närvarande: Kommuner: Carina Johansson, Avesta, Paulina Karlsen, Borlänge, Inga-Lill Frank, Falun, Pia Joelsson, Falun, Malin Lindén Ohlsson, Gagnef, Anders Jacobson, Hedemora, Agneta Ivåker, Leksand, Lars Nyberg, Leksand, Niclas Knuts, Malung Sälen, Anders Ludvigson, Mora, Anna-Karin Olsson, Orsa, Marie van Geffen Blomberg, Orsa, Berit Ekepil-Mörtberg, Orsa, Anna-Lena Hållmats Bergvik, Rättvik, Ronny Kihlander, Smedjebacken, Anette Wikblom, Säter, Elisabeth Hekkala, Vansbro, Erik Wallander, Vansbro, Elisabeth Fransson, Älvdalen Landstinget: Elisabet Franson, Ann-Christin Runkvist, Hans Liljeberg, Lena Freijs, Lena Karlsson, Per Söderberg, Torkel Jönsson Förhinder: Lena Angberg, Borlänge, Eva-Lena Ängskog- Koivisto, Hedemora, Elisabeth Zimmer, Smedjebacken 1. Föregående minnesanteckningar Läggs till handlingarna 2. Minnesanteckningar från styrgrupper och andra länsgemensamma nätverk Läggs till handlingarna 3. Revidering av strategin mot våld i nära relationer, människohandel och prostitution Kerstin Bergman, länsstyrelsen, föredrar förslag till förändringar av länsstrategin. Efter dialog beslutas att det som är lagstyrt ska finnas med som särskilda åtaganden i ett särskilt kapitel om socialnämndens ansvar. Myntgatan 2 SE Falun +46 (0) info@regiondalarna.se bg org nr

2 2(7) Kommunerna uppmanas att lämna synpunkter om vad de vill ha med i strategin. Utkast bifogas minnesanteckningarna och färdigt förslag skickas ut efter nyår. Remisstiden blir tre veckor och synpunkter skickas direkt till Kerstin Bergman. Landstinget har beslutat att bilda ett råd i våldsfrågor. Det sker genom en uppgradering av tidigare inrättad arbetsgrupp. NCK Nationellt Centrum för kvinnofrid tillhandahåller kostnadsfri 3- dagarsutbildning för handläggare. Se mer information på startarhögskolan Dalarna i samverkan med länsstyrelsen en utbildning i samtal med barn som bevittnat våld i huvudsak med fokus på samtalsmetoden Trappan. Kursinformation delas ut till chefsnätverket. För att ytterligare öka kontinuiteten i samverkan mellan olika myndigheter beslutas att Kerstin Bergman deltar på chefsnätverket två gånger per år. 4. Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor Kvinnojouren i Falun tar emot kvinnor från andra kommuner om det finns plats. En svårighet är då att hemkommunen försvinner och det är svårt att etablera ett samarbete som ger kvinnan stöd på sikt. Behovet av skyddat boende för våldsutsatta kvinnor finns kontinuerligt i alla kommuner, men behov av lösningar varierar, beroende på den aktuella situationen och kommunernas tillgängliga insatser. Det finns idag inte förutsättningar för en länsgemensam lösning men behovet av stöd behöver förstärkas. Det finns ett nätverk som kallas Östergötlandsmodellen där ett 40-tal kommuner samverkar om platser hos varandra. Beslut: Mer fördjupad bild av kommunernas behov och tillgängliga insatser kan sammanställas av IFO-chefsnätverket och frågan aktualiseras på deras möte 20 februari Kerstin Bergman bjuds in till mötet för att berätta mer om modellen. 5. Flyktingmottagande/integration Kommuncheferna har inom sig bildat en mindre arbetsgrupp som arbetar med revidering av länsstrategin Vägen in. Länsrådet Inger Eriksson håller samman gruppen. Elisabet Franson kommer också att delta från och med nästa möte 20 januari Gruppen ska avrapportera till Region Dalarnas direktion. En avsiktsförklaring ska tas fram tillsammans med ett antal myndigheter och organisationer. Det finns också ett mångfaldhetsråd som länsstyrelsen samlar. Alla kommuner har inte deltagit där. Lokala överenskommelser med arbetsförmedlingen finns i alla kommuner. Regionalt nätverk sammankallas av länsstyrelsen.

3 3(7) Leksand finns också med i ett nationellt SKL-nätverk. Sammanställning av regionala nätverk med länsstyrelsen som sammankallande ska skickas ut till kommunerna. Kerstin skickar sammanställning till Region Dalarna för vidare utskick till chefsnätverket. Handläggare från länsstyrelsen bjuds in till nästa möte. 6. Beslut långsiktig stödstruktur Förslaget har skickats ut för synpunkter och sådana har synliggjorts i utskicket inför dagens möte. Beslut: - Chefsnätverket processar text angående syfte och mål och beslut om detta fattas 23 januari. - Beslut om ordförande och vice ordförande fattas 23 januari. - Ordförande i regionala utvecklingsgrupper behöver inte vara någon från chefsgruppen om det är mer lämpligt med annan funktion. - För E-hälsoområdet föreslås att styrgrupp/regional utvecklingsgrupp avskaffas. I stället bildas arbetsgrupper för olika utvecklingsområden. E-hälsa är inget eget sakområde utan ett verktyg för verksamhetsutveckling, uppföljning och kvalitetssäkring. Styrgrupp e-hälsa har möte 18 december och då kommer detta förslag att presenteras för dem. Vid behov utses särskild styrgrupp för ett avgränsat projekt. I övrigt fungerar chefsnätverket som ansvariga för den gemensamma regionala utvecklingen. Formellt beslut om förändringar avseende e-hälsoorganisation fattas på chefsnätverket 23 januari. - I övrigt godkänns förslaget med de ändringar som tillförts med stöd av inkomna synpunkter Sammanträdestider Beslut: Chefsnätverket 27 februari flyttas till 6 mars med hänsyn till att trafiksituationen i Falun är vansklig under Skid-VM. Övriga tidpunkter fastställs enligt förslag. 8. Rapport från NSK-S NSK-S står för samlad kunskapsstyrning inom socialtjänsten och har bildats med motsvarigheten inom hälso- och sjukvården, NSK, som förebild. Dalarnas representant i NSK-S är Carina Johansson som rapporterar från möte 28 november.

4 4(7) NSK-S ska arbeta med att - Ta fram ny kunskap - Packetera befintlig kunskap - Ta reda på utbildnings- och kompetensutvecklingsbehov - Utveckla stöd för implementering av ny kunskap När det gäller behov av ny kunskap prioriteras områdena barn/unga samt funktionsnedsättning. 9. SIP I samband med revidering av regionala riktlinjer för SIP blev landsting och kommuner oense om tolkningen av vilka personer som skulle kunna bli föremål för SIP. Det gällde om de måste vara kända och aktuella hos den andra parten. I februari beslutades därför att invänta nationell tolkning som skulle komma under hösten. Vi har också försökt få hjälp av SKL och Socialstyrelsen angående tolkningen. Lagstiftningen löser inte samverkansproblemen och de tolkningar som nu finns. Samtliga chefer är överens om att vi måste hitta vägar framåt för att uppfylla respektive organisations åtaganden när det gäller SIP. Landstinget föreslår att den redan inrättade arbetsgruppen får ett förnyat uppdrag att revidera riktlinjerna. Deltagarna i arbetsgruppen kan behöva kompletteras då några tidigare deltagare slutat sina arbeten. Det framförs att arbetsgruppen behöver få ett tydligt uppdrag från chefsnätverket om vad som ska gälla för att kunna göra revideringen. Diskussion om gemensam tolkning för att komma vidare i frågan. Beslut: Per Söderberg får i uppdrag att skriva ett förslag till arbetsgruppen vilken tolkning som ska gälla. Landstinget påtar sig ansvaret för att därefter sammankalla arbetsgruppen. 10. Förtydligande av riktlinjer barn med uppgivenhetssyndrom Utsedd arbetsgrupp har förtydligat kommunens ansvar i riktlinjerna. I övrigt anser de att detta är landstingets interna riktlinjer och att något ytterligare inte behöver göras. Däremot uppmanas alla att ta del av Socialstyrelsens vägledning för arbetet med barn med uppgivenhetssyndrom. Dessa är mycket tudliga och användbara i arbetet. Beslut: Enligt förslag.

5 5(7) 11. Socialtjänstbiblioteket 2015 Region Dalarna har betalat licensavgiften för alla länets kommuner under två år för att de skulle få möjlighet att pröva tjänsten innan beslut om man vill använda den. För 2015 kommer inte Region Dalarna att stå för denna kostnad utan varje kommun får själv besluta om eventuellt köp och då också kontakta Inera för prisuppgifter och avtal. Region Dalarna kommer att köpa tjänsten för egen del då möjligheten att söka i databasen utgör en del av den omvärldsbevakning som finns i uppdraget. 12. Brukarrevisionsprojektets framtid. Förslag presenterat på SUD-rådet 21 november. Projektet skulle egentligen avslutats vid årsskiftet men förlängs t o m för att ny lösning ska hinna beslutas och sjösättas. Enhälligt att brukarrevisioner ska göras även fortsättningsvis och att respektive verksamhet betalar för att få den utförd. Olika tankar om hur verksamheten ska organiseras och finansieras när den permanentas. Ärendet kommer åter på dagordningen 23 januari. Förslaget skickas ut tillsammans med anteckningarna så att alla berörda hinner diskutera och ta ställning. 13. Landstingets planer för de kommunala folkhälsoplanerarna. Frågan aktualiserad av kommundirektörsnätverket. Landstinget har inga planer för de kommunala folkhälsoplanerarna. De är anställda av kommunerna. Avtalet om medfinansiering från landstinget förlängs Därefter upphör det. Under året ska dialog mellan kommunerna och landstinget genomföras förutsättningslöst. 14. Rapport utredning Dalahem Utredare Pelle Björklund rapporterar om resultatet av sin utredning. Den kommer att presenteras för Välfärdsberedningen 19 december och därefter överlämnas till Stiftelsen Dalahems styrelse som får ta ställning till de förslag till utveckling och förändring som föreslås. 15. IVPA Rapporten snart klar. Ifrågasättande från kommunerna om att det i sammanfattningen föreslås fortsatt utredning om medverkan av hemsjukvården enligt förebild från annan del av landet. Det finns inget underlag i själva rapporten om detta. Kommunrepresentanten, MAS:en från Malung-Sälen, har kraftigt ifrågasatt detta, men det finns ändå med.

6 6(7) Rapporten ska presenteras för Välfärdsberedningen när den är klar och då ska tydligt påvisas att den innehåller skrivningar och förslag som samtliga kommuner avvisar. Det finns inget åtagande enligt avtalet vid kommunaliseringenav hemsjukvården om medverkan i akuta uppdrag. Diskussion om hur deltagare i arbetsgrupper ska utses. Det går inte att utse en enskild medarbetare som inte har tydligt mandat för uppdraget. Enligt förslag till långsiktig stödstruktur ska deltagare i länsgemensamma grupper utses av chefsnätverket, vilket är viktigt att vi följer framöver. Då ska också mandatet och återrapporteringsskyldigheten tillchefsnätverket beskrivas. 16. Strategisk plan 2015 bättre vård för sjuka äldre Förslaget har beretts i styrgrupp äldre som föreslår chefsnätverket att godkänna planen. Beslut: Enligt förslag. 17. Rapport från demensseminarium i Mora Utgår då ansvarig för dagen inte är närvarande. 18. Seniorval. Det är en tjänst som kommunerna kan använda för sina kunder när de söker information om kommunens tjänster eller ska göra val. Länk till tjänsten bifogas Övrigt a) Strategi demensvårdsprogram Förslag att två kommuner, Falun och Orsa, ska delta i arbetet med att utveckla strategi för demensvårdsarbetet tillsammans med den grupp som utvärderade implementeringen av demensvårdsprogrammet. Falun och Orsa meddelar namn på deltagare till Christina Wessman. Lena Olai sammankallar gruppen till första möte. b) Take Care Information från Falun om tillvägagångssätt för att lösa hanteringen av SVPL mellan berörda förvaltningar. Christina Wessman Chef utveckling hälsa och välfärd

7 7(7) Bilagor 1 Utkast länsstrategi våld i nära relationer, människohandel och prostitution 2 Handlingsplan våld i nära relationer 3 Presentation revidering av länsstrategin 4 Justerade sammanträdestider Förslag brukarrevisionsprojektets framtid

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-12-23 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-05-12 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-08-25 Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-19 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-06-18 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-04-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-04-10

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-09-25 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Britta Johnsson 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2015-03-06 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-11-15 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-05-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-05-08

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och

Läs mer

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-08-24 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2013-11-27 Uppstartmöte 2013-11-26, chefsnätverk för LSS-verksamhet i Dalarna. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd,

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd, MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2018-06-13 Länsnätverk förvaltningschefer Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04.

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-04-07 Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst,

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-07 Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 Närvarande: Pia Olausson, ordf

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-10-01 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-09-25

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-11-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-02-18 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-10-09 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-11-22 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-05-15 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-05-16 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-05-05 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Sida 1 av 6 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna SUD Ann-Marie Mohlin, Högskolan/Region Dalarna Pia Joelson, ordförande, Falu kommun Martin

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-06-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-01-17 Uppstartsmöte 17 januari 2014, nätverk chefer för biståndshandläggare LSS. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare 1 Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer 2015-12-01 Deltagare Elin Norrgård, ersättare för Birgitta Hiertner, kvinnojouren Falun Eva Jondelius, Säter Syvonne Nordström, Länsstyrelsen

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05 Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se MINNESANTECKNINGAR Datum 2015-06-11 Sida 1(10) Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se Resultat av enkät om miljönämnder och miljö- och byggnadsnämnder i Dalarna 28 Utformning av enkäter, bearbetning av resultatet samt sammanställning av rapporten har gjorts av Region Dalarna. Landstinget

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Uppdrag och mandat i TRIS

Uppdrag och mandat i TRIS Beslutat den 23 februari 2015 av Regionala Samverkansgruppen 1 Uppdrag och mandat i TRIS Vad syftar detta dokument till? Detta dokument är ett komplement till styrdokumentet för TRIS och beskriver mer

Läs mer

Rekommendation till kommunerna om gemensam finansiering av ett mer samlat system för kunskapsstyrning i socialtjänstens verksamheter

Rekommendation till kommunerna om gemensam finansiering av ett mer samlat system för kunskapsstyrning i socialtjänstens verksamheter Socialförvaltningen Stadsövergripande sociala frågor Dnr 1.7.1-45 2019 Sida 1 (6) 2019-03-24 Handläggare Anna Lindskog Telefon: 08-508 25 248 Till Socialnämnden 2019-04-16 Rekommendation till kommunerna

Läs mer

5. Hemsjukvårdsavtalet i Kalmar län utvärdering och uppföljning Dnr 2015/

5. Hemsjukvårdsavtalet i Kalmar län utvärdering och uppföljning Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 7 (29) 2015-04-13 Ks 5. Hemsjukvårdsavtalet i Kalmar län utvärdering och uppföljning Dnr 2015/126-770 Den 1 januari 2008 överfördes ansvaret för hemsjukvården i ordinärt

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari

Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Mötesanteckningar strategigrupp barn och unga fredagen den 3 februari Närvarande: Noomi Carlsson Miriam Carlsson Karl Gudmundsson Yvonne Lindén Andersson Miriam Markusson Berg Nina Martinsson Elisabet

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2014-11-04 Sida 1 (7) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-11-04 kl. 09:30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Dessa handlingar finns

Läs mer

Svarsöversikt Länsrapporten Dalarnas län

Svarsöversikt Länsrapporten Dalarnas län Svarsöversikt Länsrapporten 2013 Dalarnas län Kommunens del Det övriga ANDT-förebyggande arbetet 2 (199) Tolkningshjälp av tabeller Exempel 1: Fråga 8.2. Vilka områden omfattade denna samverkan? Tillsyn

Läs mer

Överenskommelser Ingmar Ångman

Överenskommelser Ingmar Ångman Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2019-06-26 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Ingmar Ångman Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015 Rapporten sammanställd av: Sten Eriksson, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd Juni 2015 Innehåll

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-04-07 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-03-31 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Våld i nära relationer en folkhälsofråga SOU 2014:49

Våld i nära relationer en folkhälsofråga SOU 2014:49 REMISSVAR 1 (5) ERT ER BETECKNING 2014-07-04 Ju2014/4445/KRIM Regeringskansliet Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Våld i nära relationer en folkhälsofråga SOU 2014:49 Remissen till Statskontoret omfattar

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-06-04 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Hanna Hansson, Sydnärkes folkhälsoteam Barbro Karlsson, ÖLIF Majlill Persson,

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Torsdag den 5 september 2013 kl 09.30-16.00, Sunderby folkhögskola, Västergård Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Monica Carlsson

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30

Minnesanteckningar. Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari 2011 Tid: Kl 8.30 10.30 TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Örebro Läns Landsting, Erik Sjöberg 2012-06-03 VILMERGRUPPEN 1 ( Minnesanteckningar Plats: Sammanträdesrum Syrenen, Eklundavägen 1 Datum: Fredagen den 4 februari

Läs mer

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S)

Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) STRATEGIDOKUMENT 2014-06-30 1 (5) Vård och omsorg Nationella samverkansgruppen för kunskapsstyrning inom socialtjänsten (NSK-S) Syfte Syftet med NSK-S är att samordna arbetet med strategiska frågor som

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Företagsamheten 2017 Dalarnas län

Företagsamheten 2017 Dalarnas län Företagsamheten 2017 Dalarnas län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och

Läs mer

Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer

Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer Landstingsdirektörens stab Kanslienheten TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Diarienummer 150377 Landstingsfullmäktige Motion 5/2015 angående utvecklat arbete för att förebygga och förhindra våld i nära relationer Förslag

Läs mer

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen

Värmland. Workshop Utkast Överenskommelsen Värmland Workshop Utkast Överenskommelsen Agenda 14.00 Inledning och presentation Kort paus 14.30 Camilla Olsson och Jan Linde- samverkan före och efter Överenskommelsen! Kort paus 15.30 Kaffe och film

Läs mer

Protokoll från Hjälpmedelsnämnden Dalarnas sammanträde

Protokoll från Hjälpmedelsnämnden Dalarnas sammanträde xxx Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2018-12-06 Sida 1 (8) 41 48 Protokoll från s sammanträde Tid: 2018-12-06 09.00 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge. Lokal: ODEN Beslutande Maja Gilbert Westholm

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017 Rapporten sammanställd av: Sten Eriksson, utvecklingsledare Region Dalarna, Enheten för hälsa och välfärd Oktober 2017 2 INNEHÅLL Inledning...

Läs mer

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017.

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017. 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Sandra Lundqvist, Sydnärkes folkhälsoteam Maria Ståhl, ÖLIF Sofia Persson, Örebro

Läs mer

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård 1 (5) Chefsgrupp för samverkan folkhälsa, social välfärd och vård Tjänsteställe Förvaltningen regional utveckling Sekreterare Gunnel Arvidsson Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Minnesanteckningar

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-06-05 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-06-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Regiontabeller Fysisk hälsa

Regiontabeller Fysisk hälsa 1 Bra eller mycket bra hälsa Mora Orsa Älvdalen 2004/05 68 63,2-73,0 61 56,4-65,6 64 60,8-67,6 17 570 2008 68 62,9-73,4 67 61,6-71,9 68 64,1-71,5 17 340 2010 75 69,6-80,2 63 * 57,8-68,1 69 65,6-73,0 17

Läs mer

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Datum: 2019-08-30 Tid: 09.30-14.00 Plats: Region Dalarna, Myntgatan 2 Närvarande: Tomas Ahlin, Anna Andersson, Malin Lindén Ohlsson,

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-01-23

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-01-23 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-01-27 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-01-23 Närvarande:

Läs mer

Nyhetsbrev nr Mäns våld mot kvinnor

Nyhetsbrev nr Mäns våld mot kvinnor Nyhetsbrev nr 2 2015 Mäns våld mot kvinnor Här får du lite samlade nyheter och information om vad som är på gång i riket och länet. Länsgruppen mot våld i nära relationer, människohandel för sexuella ändamål

Läs mer

SKL:s kvinnofridssatsning

SKL:s kvinnofridssatsning Kvinnofrid SKL:s kvinnofridssatsning 2018 2020 SKL:s kvinnofridssatsning genomförs inom ramen för SKL:s överenskommelse med staten om att stärka jämställdhetsarbetet lokalt och regionalt 2018 2020 På SKL

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18 Minnesanteckningar Tyresö kommun 2014-11-18 Åsa Tenggren 1 (5) Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18 Närvarande se bilaga Ny socialchef Den 1 september tillträdde Åsa Danielsson som

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 Rapporten sammanställd av: Maria Ekelöf, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd

Läs mer

Regional utveckling. Blivande förvaltningschef Elsmari Julin

Regional utveckling. Blivande förvaltningschef Elsmari Julin Regional utveckling Blivande förvaltningschef Elsmari Julin Regionalt utvecklingsansvar (RUA) arbeta fram och fastställa en strategi för utvecklingen i Dalarna samordna insatser för att genomföra denna

Läs mer

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år

Vägledning till personal. Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Vägledning till personal Samordnad individuell plan för vuxna inklusive personer över 65 år Innehåll Inledning... 3 Vad är SIP?... 3 Vem kan få SIP?... 3 Varför SIP?... 4 När behövs SIP?... 4 Samtycke...

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna

Sammanträde i Hjälpmedelsnämnden Dalarna Hjälpmedel Dalarna Sammanträde 2014-09-12 Sida 1 (6) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-09-12 kl 09.30 Plats: LD Hjälpmedel, Skomakargatan 20, Borlänge Dessa handlingar finns att

Läs mer

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-05-06 Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Förbundsordning för Region Dalarna

Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176, RD 2011/34 Förbundsordning för Region Dalarna Version 2014-12-12 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas

Läs mer

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta

Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Modell för långsiktig samverkan mellan regional och nationell nivå för lokal nytta Möte med Socialchefer i GR 30/11 2017 (Camilla Wiberg, Socialstyrelsen och ) Anneli Jäderland, Sveriges kommuner och Landsting

Läs mer

Välkomna till extramöte för nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer

Välkomna till extramöte för nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer Välkomna till extramöte för nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer Blandade informationspunkter inom områden som är aktuella för er skarpa frågor - Nomineringar till nationellt programområde

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-12-18 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-12-18 Region Dalarna Närvarande: Elisabet Franson,

Läs mer

Sammanfattning av utvärderingen av BoU-satsningen

Sammanfattning av utvärderingen av BoU-satsningen Sammanfattning av utvärderingen av BoU-satsningen Bakgrund Inom ramen för överenskommelsen mellan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och regeringen om stöd till en evidensbaserad praktik (EBP) för god

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-28

Socialnämnden 2012-03-28 Socialnämnden 2012-03-28 90 Delegationsbeslut... 2 91 Delgivningar... 3 92 Inbjudan att medverka i kommunalt skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn... 4 93 Revidering av socialnämndens

Läs mer

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011

Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 2010-12-08 HSN förvaltning Genomförandeplan för utvecklingsarbetet av missbruksoch beroendevården i Stockholms län år 2011 Mål med utvecklingsarbetet Målet för utvecklingsarbetet är att den missbruks-

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna.

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Tid: 14/3 kl. 08.30 11.00 Plats: Högskolan Dalarna, Falun, Lokal Selma. Deltagare:

Läs mer