Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman Datum Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård Föregående minnesanteckningar Beslutet om att SIP endast ska användas när personen är aktuell hos alla berörda vårdgivare ifrågasätts. Frågan kommer upp igen senare i dagordningen. Minnesanteckningarna läggs till handlingarna. 2. Minnesanteckningar från styrgrupper. Läggs till handlingarna 3. Information om planering och aktiviteter runt preliminära riktlinjer för missbruks- och beroendevården Anki Rickardsson, tidigare IFO-chef i Malung-Sälen, har anställts för att arbeta med implementeringen av de nationella ritlinjerna under Det finansieras via medel från kammarkollegiet. Ann-Marie Mohlin informerar att de preliminära riktlinjerna släpps i slutet av mars. 4 april blir det en konferens för sju län i Västerås. Innan dess ska en GAP-analys göras i varje län. Det innebär en nulägesanalys som visar gapet mellan hur man arbetar idag i förhållande till vad riktlinjerna säger. Landstinget samordnar sitt arbete med Örebro län. Det är inte möjligt att hinna göra en GAP-analys i alla kommuner innan denna konferens utan det arbetet får fortsätta under esten av våren. Analysen ska vara inlämnad till Socialstyrelsen senast 20 juni. Genomförandeplanen som tagits fram av styrgruppen har följt SKL:s rekommendationer och punkter. Det är mycket viktigt att genomföra aktiviteterna i handlingsplanen då densamma följs upp av såväl SKL (verksamhet) som kammarkollegiet (pengar). Vi blir återbetalningsskyldiga om vi inte följt planen. Myntgatan 2 SE Falun +46 (0) info@regiondalarna.se bg org nr

2 2(6) 4. SVPL och SIP. a) SVPL Det pågår ett nationellt arbete med att ta fram en webblösning för SVPL, som skulle kunna användas oberoende av verksamhetssystem. Region Skåne har tagit fram en modul som ska testas. b) SIP Ny layout på mallarna klar. Bifogas minnesanteckningarna. Kopplingen till skolan är inte klar. Anna-Maria Norén (ltd) och Lena Andersson (Leksand) arbetar vidare med detta. Plan för implementering finns i landstinget, däremot inte i kommunerna. Beslutet från december ifrågasätts. Det är enligt jurist från Socialstyrelsen fullt möjligt för en part att kalla till SIP även om personen inte är känd eller aktuell hos alla berörda vårdgivare. Då måste samtliga berörda parter samlas skyndsamt. Samtliga BUP-chefer i landet kommer att agera mot den tolkningen. Landstinget Dalarna är inte beredda att i dagsläget ändra sin ståndpunkt. Att däremot komma till möte där man försöker hitta samverkan är inget problem. Viktigt också att höra vad SKL säger. På deras hemsida finns en presentation av frågor och svar och enligt dessa finns det inget hinder att kalla andra aktörer även om personen är känd. Det finns ingen åsiktsskillnad mellan kommuner och landsting när det gäller att SIP inte ska ersätta remiss eller orosanmälan. Den sistnämnda gäller barn, men SIP omfattar alla åldrar. Alla närvarande är överens om att SIP är ett bra verktyg när personer har behov av samordnade insatser, samtliga vårdgivare tjänar på detta. I samband med diskussionen om SIP framfördes önskemål om att det i dagordningen ska framgå när det är beslutsärenden. Viktiga principer som ska beslutas bör ha gången att de diskuteras vid ett mötestillfälle och sedan ges möjlighet att processa frågan internt i respektive organisation före beslut. Beslut: - Det måste göras ett omtag i riktlinjearbetet med SIP. - RD får i uppdrag att undersöka närmare med SKL om deras tolkning - Fortsatt samarbete gäller även om nya riktlinjer inte är antagna - Varje part ska göra avvikelse om det inte fungerar - Tidigare beslutade riktlinjer för SIP gäller fram till dess att nya antagits RD får också i uppdrag att genomföra en undersökning om avvikelser avseende SIP under Vem initierade en SIP, vem sade nej till att medverka och vilken målgrupp gällde det.

3 3(6) 5. Ekonomisk rapport 2013 Ekonomisk rapport för 2013 redovisas. Bifogas minnesanteckningarna. Fortsättningsvis kommer ekonomisk rapport att redovisas varje tertial. 6. SIP Se punkt 4 b. 7. Utvärdering kommunaliseringen av hemsjukvården Åsa Bruhn, projektledare för utvärderingen från högskolan, informerar om hur arbetet fortskrider. Åsa rapporterar varje månad till styrgrupp äldre och har även informerat på landstingets egen styrgrupp för äldrefrågor. Bl a kommer en medarbetarenkät med fokus på det kommunala perspektivet att genomföras, liksom fokusgrupper med framförallt fokus på landstinget Studerande på c-nivå inom ssk-programmet kommer att genomföra en utvärdering ur patientperspektivet genom KUPP (Kvalitet ur patientens perspektiv). Det finns också en plan för samordning av utvärderingen med andra län (Gävleborg, Västmanland, Jönköping och Sörmland). MAS-nätverket har varit till mycket stor hjälp i uppstarten av arbetet. Åsa efterfrågar hjälp med urval av strategiskt viktiga personer för intervjuer etc samt tillgång till nätverk och befintliga mötesplatser. Chefsnätverket lovar enhälligt att medverka till att underlätta arbetet med utvärderingen. OBS! Utvärderingen syftar till att identifiera förbättringsområden. Det är viktigt att alla chefer sprider information om utvärderingen med den inställningen. 8. Ansökningar om medel till förbättringsarbete inom äldreområdet a) Mötesdagar palliativ vård Ansökan avser två mötesdagar under 2014 riktade till både kommuner och landsting för kompetensutveckling inom palliativ vård. Deltagaravgift tas ut och täcker delvis kostnaderna, men ansökan gäller resterande del vilket beräknas till kr per tillfälle. Ärendet har beretts av styrgrupp äldre som tillstyrker ansökan. Beslut: Ansökan godkänns och kr från stimulansmedel för 2013 inom äldreområdet betalas ut. b) Länsdagar palliativt råd Ett palliativt råd har bildats, vars syfte är att byta erfarenheter och medverka till utveckling av den palliativa vården i Dalarna. Ansökan avser kringkostnader för fyra mötestillfällen under 2014, totalt kr. Ärendet har beretts av styrgrupp äldre som tillstyrker ansökan. Beslut: Ansökan godkänns och kr från stimulansmedel för 2013 inom äldreområdet betalas ut.

4 4(6) 9. Brukarmedverkan projektplan Projektplanen utskickad separat. Vid chefsnätverkets möte i december 2013 åtog sig Borlänge att utse en kommunal representant till styrgruppen för brukarmedverkan inom äldreområdet. Marie-Louise Nyström, verksamhetschef med ansvar för hemtjänst och hemsjukvård i ordinärt boende har utsetts till representant. 10. Medicinska insatser från kommunen vid palliativ specialistvård gränsdragning mot landstinget Utifrån ett aktuellet enskilt ärende lyfter Agneta Ivåker, Leksand, problem avseende gränsdragning när det gäller palliativ specialsitvård och kommunens hemsjukvårdsansvar ur ett patientsäkerhetsperspektiv. Det sker ständigt förskjutningar i vad som betraktas som specialistvård. Så långt möjligt ska frågorna lösas lokalt, men när det gäller mer principiella frågor av vikt för hela länet kan de lyftas till styrgrupp äldre. Diskussion om hur frågan kan hanteras fortsättningsvis. Beslut: Frågan lyfts för beredning till palliativa rådet. Ann-Christin Runkvist, områdessamordnare, är landstingets kontaktperson och medverkar i rådet. Hon får i uppdrag att ta med frågan till rådets första möte 2014 och sedan återrapportera till chefsnätverket Ann-Christin aktualiserar punkten till Christina Wessman så att den tas upp på dagordningen. 11. Återrapport om förstudie centrum mot våld. Kerstin Bergman, särskilt sakkunnig i jämställdhetsfrågor på länsstyrelsen och Lena Andersson, enhetschef för barn, ungdom och familj i Leksand, återrapporterar ärendet. Det gäller frågan om samlade insatser för arbete med kvinnor som är våldsutsatta, barn som bevittnat våld och stöd till män som begått våld. Kartläggning av hur det ser ut idag och hur man ser på ett gemensamt centrum har gjorts och 11 av länets kommuner har medverkat. Alla löser sitt behov antingen själva eller med stöd av andra. Det är önskvärt med likvärdigt stöd och omhändertagande i länet och en samlad kompetens avseende detta område. Länets struktur försvårar ett gemensamt centrum, tillgängligheten för de som behöver stödet blir för liten. Förslag med pilotverksamhet där 3-4 kommuner går samman i en centrumbildning. Kompetenscentrum önskvärt, det behövs ett nätverk för de som arbetar med kvinnofridsfrågor. Förstudierapporten bifogas minnesanteckningarna. Beslut: Arbetsgruppen där Kerstin och Lena ingår, får i uppdrag att arbeta fram ett konkret förslag till pilotverksamhet och kompetenscenter skulle kunna se ut. Kostnadsförslag ska finnas med. Förslaget ska behandlas på chefsgruppen 4 april.

5 5(6) Kerstin Bergman lyfter också frågan om revidering av länsstrategin och den regionala handlingsplanen för socialnämnderna. Varje socialnämnd ska ha en egen handlingsplan. Beslut: Länsstrategin revideras men det behövs ingen regional plan för socialnämnderna utan varje kommun får revidera sin lokala handlingsplan. 12. Strategisk plan 2014 mest sjuka äldre. Chefsgruppen fick planen mycket sent och kan inte fatta beslut om godkännande idag. Planen ska dock godkännas på Välfärdsberedningen 21 februari och tryckas upp innan visionsdagarna 5 och 6 mars. Beslut: Synpunkter på planen skickas via mejl till Christina Wessman senast 19 februari. Dessa vidarebefordras till styrgrupp äldre som avgör om synpunkterna ska beaktas. Information om inkomna synpunkter och tillvägagångssättet ges till Välfärdsberedningen innan de fattar beslut. 13. Reviderad egenvårdsrutin Revidering av egenvårdsrutin har gjorts och ska beslutas av Välfärdsberedningen. Beslut: Rutinen godkänns med vissa språkliga förtydliganden 14. Utlämnande av personuppgifter om personer boende i Säbo patientsäkerhetsrisker Vissa problem har uppstått när det gäller färdtjänst för personer som inte är skrivna på sin adress i särskilt boende. Under mötet framkom att det gäller specifikt Falun. Beslut: Områdessamordnare Hans Liljeberg får i uppdrag att undersöka frågan närmare med primärvårdschefen i Falun och sedan återrapportera till chefsgruppen. Datum för återrapport ej fastställd. 15. Övrigt LSS och hemsjukvård Otydligheter vad som gäller har framkommit. Landstinget har tagit fram ett förslag till förtydligande. Förslaget skickas ut som underlag för diskussion på nästa chefsmöte 14 mars Haschavvänjningsprogrammet HAP Stort tryck på deltagande i programmet som genomförs i Borlänge kommuns regi. Förfrågan om det finns intresse att delta via avtal kommer att göras till andra kommuner. Kartläggning och förslag till förbättring av rehabilitering för vuxna med traumatiska hjärnskador

6 6(6) Landstinget har i uppdrag att arbeta fram förslag till förbättringar i rehabiliteringen av ovan beskrivna målgrupp. En kartläggning ska genomföras och landstinget önskar få med en kommunal representant i arbetet för att hela vårdkedjan ska beaktas. Beslut: Paula Jäverdahl, biträdande socialchef i Säter, utses till kommunrepresentant. Översyn av grundkrav ÖK psykisk ohälsa vuxna Grundkraven skärps och måste beaktas för att prestationsersättning ska utgå. Styrgrupp psykiatri får i uppdrag att se över hur grundkraven ska uppnås. Ansvarig för arbetet blir Stefan Tungström. Processen om ehälsa Underlagsmaterial utskickat till kommunerna enligt tidigare beslut. Ökat söktryck på gymnasial omvårdnadsutbildning Processledare Pernilla Bremer, GYSAM (gymnasial samverkan), där 11 av länets kommuner ingår, har kontaktat RD med önskemål om att flera arbetsplatsförlagda utbildningsplatser ska tillskapas i kommunerna, då söktrycket på omvårdnadsutbildningen ökat så att flera utbildningar skulle kunna startas. Det är mycket positivt med ökat söktryck. Beslut: Frågan om att tillskapa fler arbetsplatsförlagda utbildningsplatser hänskjuts till det regionala vård- och omsorgscolleget och dess ordförande Karin Raninen Jansson. Kartläggningsprojekt när en förälder oväntat avlider Har genomförts i landstinget och visar att till viss del saknas riktlinjer men framförallt rutiner. Arbete med förbättrade rutiner ska göras och för kommunernas räkning med verkar representant för den länsgemensamma socialjouren Christina Wessman Chef utveckling hälsa och välfärd Bilagor 1 Mallar SIP 2 Ekonomisk rapport Förstudie centrumbildning mot våld

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-05-12 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-12-23 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-08-25 Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-07 Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 Närvarande: Pia Olausson, ordf

Läs mer

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-12-16 Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård 2014-12-12

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-06-18 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-19 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-10-09 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-11-22 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-11-15 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-05-16 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-05-05 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Område Aktivitet Genomförande Mål 20111231 Lokal Styrgrupp i Borlänge

Område Aktivitet Genomförande Mål 20111231 Lokal Styrgrupp i Borlänge Genomförandeplan för Borlänge 2011 Berörda verksamheter- Kommun och Landsting åtar sig att genomföra följande under 2011. Område Aktivitet Genomförande Mål 20111231 Lokal Styrgrupp i Borlänge Styrgrupp

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Britta Johnsson 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2015-03-06 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 Närvarande:

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-01-17 Uppstartsmöte 17 januari 2014, nätverk chefer för biståndshandläggare LSS. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2011-09-20 Vilgotgruppen 1 ( Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-06-15 Närvarande:

Läs mer

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län

Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Genomförandeplan 2010 för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården i Västernorrlands län Bakgrund Regeringen har den 24 april 2008 träffat en överenskommelse med Sveriges

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Västbus riktlinjer organisation och uppdrag inom LGSområdet

Västbus riktlinjer organisation och uppdrag inom LGSområdet Västbus riktlinjer organisation och uppdrag inom LGSområdet Fastställd av delregional styrgrupp för Västbus inom LGS 2013-12-05 Vi samverkar i LGS-området Bakgrund Målgruppen för Västbus är barn och unga

Läs mer

Demensprocessen i Hallands län

Demensprocessen i Hallands län 20 1(5) Projektplan: Demensprocessen i Hallands län ett samverksansprojekt mellan landstinget och kommunerna i Halland Projektidé Att skapa en jämlik vård i hela länet för personer med demenssjukdom och

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2015-09-18 1(5) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 4 september Tid: kl. 09.00 12.00 Plats: VKL Närvarande: Andreas Trygg ordf Dan Avdic Karlsson Mariette Sjölund Patrik Boström

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-09-25 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Sida 1 av 6 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna SUD Ann-Marie Mohlin, Högskolan/Region Dalarna Pia Joelson, ordförande, Falu kommun Martin

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2013-11-27 Uppstartmöte 2013-11-26, chefsnätverk för LSS-verksamhet i Dalarna. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-04-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-04-10

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Kompetensutvecklingsdag för rehabpersonal inom den kommunala äldreomsorgen

Kompetensutvecklingsdag för rehabpersonal inom den kommunala äldreomsorgen Kompetensutvecklingsdag för rehabpersonal inom den kommunala äldreomsorgen Åsa Bergman Bruhn, Högskolan Dalarna 25 november 2014 Dagens upplägg och innehåll 09.00 09.15 Samling med fika utanför FÖ2 (fika

Läs mer

Handlingsplan 2014 och det fortsatta arbetet

Handlingsplan 2014 och det fortsatta arbetet Monica Jonsson Regionförbundet Uppsala län 018 18 21 09 monica.jonsson@regionuppsala.se Handlingsplan 2014 och det fortsatta arbetet Representanter från landstinget och länets kommuner på ledningsnivå

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling

Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling Redovisning 2012 Kalmar län 2013-01-25 1 Mona Krispinsson RF Ann-Sofie Togner LT Ann-Christine Larsson Fokus Nadja Widén RF Innehåll 1. ÅTERRAPPORTERING

Läs mer

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet

Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Målgrupp, uppdrag och organisation Västbus riktlinjer inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2016-03-17 Temagrupp Barn och Unga I Göteborgsområdet samverkar Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

2010-03-25 Vårt dnr 09/5304 Överenskommelse mellan kommunerna och landstinget i Sörmlands län och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) om stöd till ett långsiktigt förbättringsarbete för de mest sjuka

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd,

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd, MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2018-06-13 Länsnätverk förvaltningschefer Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

Palliativtråd i Dalarna Ann-Christin Runkvist

Palliativtråd i Dalarna Ann-Christin Runkvist Palliativtråd i Dalarna Ann-Christin Runkvist Fakta om Dalarna 15 Kommuner 31 351 km 2 Folkmängd 277 047 2,9% av Sveriges innevånare Åldrad befolkning Ca 1% av Dalarnas befolkning dör årligen Den palliativa

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-08-24 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa

E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård. Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa E-hälsa 6/5 9/5 2014 Nätverksträff Mora Falun Ssk hemsjukvård Mona-Lisa Lundqvist Regional samordnare E-hälsa Vem är jag? 60 år, gift, 4 barn Bor i Gopshus utanför Mora där jag på fritiden driver ett vandrarhem

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 SAMORDNAD INDIVIDUELL PLANERING MELLAN LANDSTINGETS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH KOMMUNERNAS SOCIALTJÄNST SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04.

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-04-07 Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst,

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 30 april 2013 klockan 08.00 10.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal E Närvarande Gunnel Lundgren Anders Åberg Agneta Jansmyr

Läs mer

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången.

Avtalet gäller från tid för undertecknande t o m 20171231, med möjlighet till förlängning med två år åt gången. Överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Motala, Mjölby, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Vadstena, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshögs kommun, avseende

Läs mer

17/18 Yttrande över revisionsrapport - Implementering av politiska viljeinriktningar

17/18 Yttrande över revisionsrapport - Implementering av politiska viljeinriktningar PROTOKOLLSUTDRAG RE-REV17-0037 Ankom 180302 HANDLÄGGARE DATUM DIARIENUMMER 2018-02-13 LS-LED17-1879-4 17/18 Yttrande över revisionsrapport - Implementering av politiska viljeinriktningar Diarienummer:

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål 20180101-20180630 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.1.1 Nationellt

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-05-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-05-08

Läs mer

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri

Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri Handlingsplan Regional utvecklingsgrupp/vuxenpsykiatri 2018 Implementering Mål Åtgärd Målgrupp för åtgärd Hur När Ansvar 1) Samverkan och samordning ska leda till upplevd god psykisk och fysisk hälsa samt

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 GEMENSAM INDIVIDUELL PLANERING, SIP, MELLAN HÄLSO- OCH SJUKVÅRD, SOCIALTJÄNST, FÖRSKOLA OCH SKOLA SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-04-07 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-03-31 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Rapport. Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013. www.ljungby.se

Rapport. Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013. www.ljungby.se www.ljungby.se Rapport Öppna jämförelser av stöd till brottsoffer 2013 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Redovisad för socialnämnden 2013-10-16 Bakgrund Syftet med öppna jämförelser är

Läs mer

Barn och familj Missbruk/ beroende. Ökad måluppfyllelse av länsgemensamma mål inom UIV. Ekonomiskt bistånd/ rehab Funktionsnedsättning.

Barn och familj Missbruk/ beroende. Ökad måluppfyllelse av länsgemensamma mål inom UIV. Ekonomiskt bistånd/ rehab Funktionsnedsättning. 1 AKTIVITETSPLAN SUD 2013-2014 antagen SUD-rådet 2013-11-22 Reviderad 2014-03-10 Implementering Med implementering avses här: implementerings- och processtöd i syfte att nå de mål som anges i form av nationella

Läs mer

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2015-10-28 Temagrupp Barn och Unga www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Granskning av samverkan i missbruks- och beroendevården nr 4, 2017

Yttrande över revisionsrapport Granskning av samverkan i missbruks- och beroendevården nr 4, 2017 Socialförvaltningen Avdelningen för statsövergripande frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-03-17 Handläggare Emma Braconier Telefon: 08-508 437 27 Till Socialnämnden 2017-04-18 Yttrande över revisionsrapport

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 SAMORDNAD INDIVIDUELL PLANERING MELLAN LANDSTINGETS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH KOMMUNERNAS SOCIALTJÄNST SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-05-15 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Kvalificerat stöd för implementering av de nationella riktlinjerna inom missbruks-och beroendevården.

Kvalificerat stöd för implementering av de nationella riktlinjerna inom missbruks-och beroendevården. Kvalificerat stöd för implementering av de nationella riktlinjerna inom missbruks-och beroendevården Sveriges Kommuner och Landsting www.skl.se/kunskaptillpraktik 1 Kunskap till praktik är ett utvecklingsarbete

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(6) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: onsdagen den 16 oktober 2013, klockan 09.00 12.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Göran Henriks Mats Bojestig

Läs mer

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans!

Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg. Där invånarna behöver oss tillsammans! Ledningssystem för samverkan inom regionens och kommunernas hälsa, vård och omsorg Där invånarna behöver oss tillsammans! Bakgrund Behov av samordning och likvärdighet i länet Först ut äldreområdet Nationella

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014

VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 VERKSAMHETSPLAN NÄRVÅRD TIERP 2014 Närvård I Uppsala län definieras närvård som det samverkansarbete inom hälso- och sjukvård och social omsorg som bedrivs mellan lanstinget och kommunerna. Syftet är

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-06-04 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

Rutin fö r samördnad individuell plan (SIP)

Rutin fö r samördnad individuell plan (SIP) Rutin fö r samördnad individuell plan (SIP) 1. Syfte och omfattning Efter ändringar i hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) 1 januari 2010 ska landsting och kommun tillsammans ska

Läs mer

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen

Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen 2014-06-23 1(6) Minnesanteckningar Vård- och omsorgsberedningen Datum: Fredag 13 juni 2014 Tid: kl. 13.00 16.00 Plats: VKL Lokal: Konferensrum Långsvan Deltagare: Andreas Trygg, ordf, Köping Stefan Arnoldsson,

Läs mer

AKTIVITETSPLAN SUD antagen SUD-rådet Reviderad Bilaga 1

AKTIVITETSPLAN SUD antagen SUD-rådet Reviderad Bilaga 1 1 AKTIVITETSPLAN SUD 2013-2014 antagen SUD-rådet 2013-11-22 Reviderad 2014-09-30 Bilaga 1 Med implementering avses här: implementerings- och processtöd i syfte att nå de mål som anges i form av nationella

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Samverkansöverenskommelse med Landstinget. med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse med Landstinget. med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Nadja Widéhn 2015-04-15 SN 2015/0138.11.01 0480-452786 Socialnämnden Samverkansöverenskommelse med Landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa

1. Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten 2. Stöd till riktade insatser inom området psykisk ohälsa Information om statliga stimulansmedel aktuella för Kalmar län genom överenskommelser mellan SKL och regeringen 2015 avseende socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård Sveriges Kommuner och Landsting

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013

Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Västbus Skaraborg Samverkan barn och unga verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Vårdsamverkan Skaraborg är en samverkansgrupp mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg och kommunerna i Skaraborg.

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län

Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Minnesanteckningar Sida 1 av 5 Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län kommunerna i Jönköpings län Tid:, 13.15-15.30 Plats: Regionens

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre SN-2012/296

Bättre liv för sjuka äldre SN-2012/296 Rolf Samuelsson Ordförandeförslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2012-08-28 SN-2012/296 Socialnämnden Bättre liv för sjuka äldre SN-2012/296 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar att godkänna

Läs mer

Lagstiftning om samverkan kring barn och unga

Lagstiftning om samverkan kring barn och unga Lagstiftning om samverkan kring barn och unga en sammanfattning Samverkan är nödvändig för många barn och unga. Därför finns det bestämmelser om samverkan i den lagstiftning som gäller för socialtjänsten,

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Läs mer

Protokoll 111:6 vid regeringssammanträde S2008/3957/ST (delvis) REGERINGEN

Protokoll 111:6 vid regeringssammanträde S2008/3957/ST (delvis) REGERINGEN REGERINGEN Protokoll 111:6 vid regeringssammanträde 2008-04-24 S2008/3957/ST (delvis) Socialdepartementet Bemyndigande att underteckna en överenskommelse 1 bilaga Regeringens beslut Regeringen bemyndigar

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

N Y T T F R Å N SIKTA

N Y T T F R Å N SIKTA Nr 3/09 N Y T T F R Å N SIKTA Kommunförbundet Skåne och Region Skåne har tilldelats statliga medel till det 3-åriga samverkansprojektet SIKTA (Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer

Läs mer

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson

Samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Överenskommelser Marie Gustafsson Förvaltning Ägare Reviderat datum Ann-Louise Gustafsson 2018-06-08 Verksamhet Välfärd och folkhälsa Slutgranskare Marie Gustafsson Diarienr Dokumentkategori Fastställare Giltigt datum fr o m Överenskommelser

Läs mer

Lägesrapport

Lägesrapport Lägesrapport 2016-05-26 KORT OM Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso-och sjukvårdsavtalet är det huvudavtalsom reglerar ansvar och gränssnitt mellan regionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland. Avtalet

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna.

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Tid: 14/3 kl. 08.30 11.00 Plats: Högskolan Dalarna, Falun, Lokal Selma. Deltagare:

Läs mer

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås MINNESANTECKNINGAR 1 (1) Mötesrubrik Plats Samordningsmöte med projektledningsgrupp/utvecklingsledare/teamsamordnare Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås Tidpunkt 2013-08-27 Närvarande Projektgruppen:

Läs mer

Cirkulärnr: 12:12 Diarienr: 12/2004 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet:

Cirkulärnr: 12:12 Diarienr: 12/2004 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Cirkulärnr: 12:12 Diarienr: 12/2004 Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Anna Lilja Qvarlander Vård och omsorg Vård och socialtjänst Datum: 2012-03-23 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelsen Landstings-/regionstyrelsen

Läs mer

Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade

Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade Revisionsrapport* Uppföljning avseende granskning av Samverkan mellan kommun och landsting avseende vården av psykiskt funktionshindrade Bollnäs Kommun Februari 2007 Margaretha Larsson *connectedthinking

Läs mer

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det?

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Utredare: Barbro Hedlund 2014-09-15 Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Kontaktperson: Pernilla Bremer 0243-248048 Pernilla.bremer@fbregionen.se Innehåll 1. Förslag till gemensam

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård l SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-05-21 7(25) 151 Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård Dnr 2011/11 INLEDNING Utredning inleddes med uppdragsdirektiv fastställda

Läs mer