Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Helena Hanno Enochsson Datum Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Välkomna Alla hälsas välkomna. 2. Föregående minnesanteckningar Godkänns och läggs till handlingarna 3. Minnesanteckningar från regionala utvecklingsgrupper (RUG) Läggs till handlingarna. 4. Trygg och effektiv hemgång, Eva-Lena Zachrisson, Processledare, Falu kommun Arbetet fortsätter och nu börjar processen närma sig kärnfrågorna. Det måste ske ett internt arbete, både inom Landstinget och inom kommunerna. Patientsäkerheten är det viktiga. Arbetsgruppen har regelbundna möten och ett extra möte är insatt den 16 juni, då fortsätter planeringen av höstens arbete. Höstens aktiviteter: Stor workshop den 31 augusti, inbjudan bifogas till minnesanteckningarna. Det kommer även att genomföras ett antal mindre workshops spritt i Dalarna. Överenskommelsen måste godkännas av alla kommuner och Landstinget innan årsskiftet. Det förs en diskussion om processerna för att överenskommelsen ska godkännas. Ett förslag på överenskommelse ska presenteras på mötet i 1 september. Myntgatan 2 SE Falun +46 (0) info@regiondalarna.se bg org nr

2 2(6) 5. Tillnyktringsplatser, Sören Fogde, Landstinget Dalarna och Sten Eriksson Region Dalarna. Förslaget om tillnyktringsplatser har presenterats tidigare, men eftersom förankringen är så pass viktig, lyfts frågan på nytt (på uppdrag av Rådet för välfärdsutveckling). Det förs en diskussion om upplägget med tillnyktringsplatserna och det konstateras att de flesta är i grunden positiva till förslaget, men att förankringen har brustit. Det finns ett problem med att budgetprocesserna i kommunerna för 2018, har kommit så långt. Går det att hitta andra finansieringslösningar för 2018? Går det att starta tillnyktringsenheten senare under året? Samtliga tar med sig frågan hem för att diskutera på hemmaplan. Sten och Sören får i uppdrag att se över om det finns andra förslag för 2018, än de som presenterats i det utskickade materialet. - Sören och Sten återkommer med nya beräkningar för Samtliga får i uppdrag att diskutera förslaget med tillnyktringsplatser i sina kommuner. - Det ursprungliga förslaget på tillnyktringsplatser bifogas till minnesanteckningarna. 6. Utvärdering av hemsjukvården, Kari Jess, Högskolan Dalarna. Upplägget för utvärderingen skickades ut tillsammans med dagordningen. Arbetet är påbörjat och Kari Jess och Åsa Bergman Brun har uppdraget att göra utvärderingen. För några år sedan (2014) gjordes en liknande utvärdering och den kommer att ligga som grund arbetet i höst. Planen för utvärderingen presenterades av Kari. Ambitionen är att denna gång även fånga brukarperspektivet. Arbetet kommer till stor del att ske under hösten och under våren 2018 planeras ett antal minikonferenser med deltagare från alla kommuner. 7. Sommarorganisation Runda i rummet då samtliga får chansen att ge en rapport om sommarsituationen. Borlänge Ludvika Smedjebacken Vansbro Leksand Svårt rekrytera baspersonal till ordinärt boende. Det saknas fortfarande ett 40-tal vikarier (ca 20 inom hemtjänsten). Efter ett antal kampanjer på bl.a. Kupolen, fylls det dock på med personer. Sommaren kommer att lösa sig. Läget är under kontroll (se rapport på förra mötet). Läget är under kontroll. Den personal som behövs finns. Det går inte att stänga ner något mer, situationen måste lösas. Det går inte att få tag på sjuksköterskor och det är svårt att hitta omsorgspersonal. Allvarsamt läge. Läget under kontroll, inga större problem med bemanning. Använder sig av konsulter inom IFO.

3 3(6) Falun Gagnef Säter Rättvik Orsa Landstinget Det ser ut att lösa sig med legitimerad personal, baspersonal kan vara svårt men det går att hitta folk. Har varit och raggat personal på Galleriorna och hittat förvånansvärt många. Problem med ytterområdena, vikarierna saknar körkort. Det löses ev. genom att bussa personal till bl.a. Svärdsjö. Några nattpass bemannas av bemanningsföretag. Problem med baspersonal och sjuksköterskor, får folk från Borlänge. Korttidsavdelningen är ett bekommer. Det är också svårt att tillsätta redan utlysta tjänster gäller framförallt sjuksköterskor. Man tittar på konsultlösningar. Ser ut att lösa sig. Har skickat ut brev till alla gymnasieungdomar och bjudit in till träffar. Hälso- och sjukvårdsteamet är underbemannat. Skrapat ihop pensionärer som får gå in. Det saknas fortfarande baspersonal. Det är svårare att rekrytera personal till särskilda boenden än hemtjänst (en förändring). Det finns ungdomar som vill gå in som vikarier. Jobbmingel och Rättviks Marknad har varit några aktiviteter för att få personal. Gått ut med erbjudande för att få några skjuta på semestern. Klarar situationen i sommar. Saknar dock socionomer och sjuksköterskor. Psykiatrin: svår situation med stängd avdelning (sedan tidigare). Det som är igång nu är ett minimum. Har skötare, men alla är inte utbildade. Man hoppas kunna öppna den stängda avdelningen efter sommaren. I stort ser det ut som vid den tidigare rapporteringen. Eventuellt är läget lite bättre på Falu lasarett. Antalet utskrivningsklara som åkt hem är högre i år än förra året. De som är svårast sjuka finns kvar på sjukhusen. Alla vårdcentraler kommer att vara öppna. Avesta kommer att stänga några vårdplatser, för första gången. Ludvika ligger på samma nivå som tidigare. - Sommarorganisationen lyfts även på första mötet i höst, då blir det en återblick hur det gått. 8. Vård- och omsorgscollege, Dan Gustafsson, ordförande i college, Region Dalarna. Vård- och omsorgscollege (VO-college) har funnits sedan länge, men sedan samordnaren slutade 2014 har den regionala aktiviteten avtagit och slutligen upphört. Hösten 2015 beslutades att länet skulle försöka återstarta VO-college. I Dalarna har fokus inledningsvis varit på utbildningar för unga och vuxna på gymnasienivå. Vård och omsorg är den största branschen i de flesta dalakommuner. Drygt personer påbörjar årligen en utbildning inom vård- och omsorg i länet (läkare är inte inräknade). De som gått en VO-collegecertifierad utbildning kan få ett diplom som utfärdas enligt nationella riktlinjer. Skolverket sätter ramverket för utbildningen på gymnasienivå, men det finns ändå stora variationer mellan utbildningar i landet. Det finns ett glapp mellan det utbildningarna levererar och de behov som finns. Branschen skulle kunna bli bättre på att uttrycka vilket behov man har och vilka krav man ställer. Landstinget har börjat ställa krav utbildningsinnehåll och Avesta går i bräschen.

4 4(6) Validering är högaktuellt, både nationellt och här i länet. Dan informerade om att det finns behov av en enhetlighet i bedömning av kompetens och att Vårdoch omsorgscollege(nationellt) tagit fram riktlinjer för validering av utbildning och kompetens. Dessa riktlinjer ska följas för att uppfylla VO-college krav på godkänd validering. VO-college Dalarna har beslutat att man vill se validering enligt den modellen i länet och för att möjliggöra det kommer Borlänge att bygga upp den modellen i höst. Dan ställde frågan om förvaltningschefsnätverket ställer sig bakom VO-college Dalarnas beslut att använda VO-college nationella valideringsmodell. Nätverket svarade ja. I VO-college Dalarna finns en regional styrgrupp med nio arbetsgivarrepresentanter från kommuner och Landstinget. Går det att stärka kommunikationskanalerna mellan VO-college och förvaltningschefsnätverket och de regionala utvecklingsgrupperna, och på så sätt få en gemensam arbetsgivararena för kompetensförsörjningsfrågor i Dalarna? 9. Vårdplanering på nätet. Lis Linnberg har via Hans Liljeberg och Eva-Lena Zachrisson skickat ut en fråga till kommunerna angående vårdplanering på nätet. De frågor som har skickats ut ser ut som nedan. Vilket videokonferenssystem har ni idag? Hur är det kompatibelt med andra system? Har ni något verktyg för digital vårdplanering idag? Använder ni Skype i er organisation? Använder ni JABBER i er organisation? Hur ser ni på digitala vårdplaneringar? Det är endast Orsa som svarat. Diskussion förs om frågorna och det framkom att flera inte hade sett eller fått de frågor som var utskickade. Frågorna ska skickas ut på nytt och då även till förvaltningschefsnätverket. - Frågorna skickas ut på nytt och även till förvaltningschefsnätverket. - Frågan om vårdplanering lyfts på nästa möte, då förhoppningsvis fler kommuner har svarat på frågorna. 10. Socionomprogrammet på Högskolan Det har flaggats för att socionomprogrammet ingår i en översyn av program som eventuellt står inför ett minskat intag. Det är oroande om Socionomprogrammet ska minska antagningen, eftersom det råder stor brist på socionomer i våra kommuner. På mötet bestäms att förvaltningschefsnätverket ska reagera. Elisabeth får i uppdrag att skriva ett brev. - Elisabet formulerar ett brev som skickas till Högskolan Dalarna. - Brevet bifogas till minnesanteckningarna.

5 5(6) 11. Byte av ordförande i förvaltningschefsnätverket. Pia Joelsson väljs till ny ordförande. Elisabet kommer att vara ordförande till och med nästa möte. - Ny ordförande är Pia Joelsson, Elisabet väljs till vice ordförande. 12. Rapporter och aktuellt God och nära vård Anna Nergårdh är utsedd att leda utredningen samordnad utveckling för god och nära vård. Första delbetänkandet God och nära vård en gemensam färdplan och målbild (SOU 2017:53) har presenterats. Länk: Suicidprevention Skjuts till nästa möte. Rapport från SUD Högskolan har i uppdrag att utveckla sjuksköterskeprogrammet och lärarprogrammet. Har fått i uppdrag att skära ner på andra utbildningar. Utvärderingen av SUD är snart i gång. 13. Information En dag om digitalisering, Smedjebacken 25 augusti. Elisabeth Zimmer informerar om inspirationsdag om digitaliseringen till nytta för medborgaren. Inbjudan delas ut och bifogas även till minnesanteckningarna. Utvärderingen ska vara påbörjad. 14. Psykisk hälsa 2017 Regionalt center Psykisk hälsa (RCPH), Per Söderberg, Landstinget Dalarna. SKL har i uppdrag att etablera sex stycken Regionala Resurscentra för psykisk hälsa. Tanken är att dessa ska medverka till att förstärka kunskapsutvecklingen inom området. Dessa ska etableras under 2017 och kommer att vara indelade utifrån sjukvårdsregioner. I maj besökte SKL Dalarna och vi hade en första dialog runt möjligheterna till Resurscentra och den 11 september bjuder SKL in till en länsövergripande dialog inom vår sjukvårdsregion, här i Dalarna. Vi behöver ta ställning till om vi vill delta i processen och anmäla intresse för att få bli resurscenter. De PPT bilder som visades skickas ut med minnesanteckningarna. Dalarna vill vara med i processen, men vi behöver få en tydligare bild av vad det innebär.

6 6(6) Uppdatering överenskommelse psykisk hälsa 2017, Britta Johnsson, Region Dalarna. 12 av 15 kommuner har svarat på den enkät som SKL har skickat ut. Ett analysseminarium kommer att arrangeras den 20 september, inbjudan går ut ganska brett. Listan på SKL:s kontaktpersoner i kommunerna behöver uppdateras. - Inbjudan till den 20 september skickas även till förvaltningschefsnätverket. - Brittas bilder bifogas till minnesanteckningarna. 15. Mötet avslutas Nästa möte är 1 september. Trevlig sommar! Helena Hanno Enochsson Samordnare hälsa och välfärd Bilagor 1. Deltagarlista 2. PPT bilder samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. 3. Inbjudan till Workshop den 31 augusti samverkan vid utskrivning från sjukhus. 4. Samverkansbeslut avseende tillnyktringsverksamhet. 5. Tidplan schematisk, utvärdering hemsjukvården 6. Inbjudan till inspirationsdag om digitalisering i Smedjebacken 25 augusti. 7. PPT bilder regionalt resurscenter. 8. Inbjudan till 20 september, analys barn och unga.

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd,

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd, MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2018-06-13 Länsnätverk förvaltningschefer Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-05-15 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-05-16 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-05-05 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-05-12 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-08-25 Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-05-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-05-08

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-09-25 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-10-09 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-11-22 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

Dialogmöte om sommarsituationen

Dialogmöte om sommarsituationen Centralförvaltningen Datum 2018-05-23 Sida 1 Hälso-och sjukvårdsenheten Dnr Elisabet Franson Dialogmöte om sommarsituationen Närvarande vid mötet Via Skype Mora kommun Marie Ehlin, Socialchef Åsa Olsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-12-23 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-04-07 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-03-31 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-06-18 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-07 Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 Närvarande: Pia Olausson, ordf

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-11-15 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Britta Johnsson 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2015-03-06 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-19 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-08-24 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-12-16 Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård 2014-12-12

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-04-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-04-10

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2013-11-27 Uppstartmöte 2013-11-26, chefsnätverk för LSS-verksamhet i Dalarna. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-06-04 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

RESURSCENTRA FÖR PSYKISK HÄLSA. SVOM Håkan Gadd

RESURSCENTRA FÖR PSYKISK HÄLSA. SVOM Håkan Gadd RESURSCENTRA FÖR PSYKISK HÄLSA SVOM 2017-12-01 Håkan Gadd Bakgrund Kunskapsbaserad och jämlik vård SOU 2017:48 - Stort utbud av kunskapsstöd som behöver bättre styrning - Många aktörer och blygsamt genomslag

Läs mer

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se

Falun, september 2008. Ann Christin Jonell Region Dalarna Myntgatan 2, 791 51 Falun www.regiondalarna.se Resultat av enkät om miljönämnder och miljö- och byggnadsnämnder i Dalarna 28 Utformning av enkäter, bearbetning av resultatet samt sammanställning av rapporten har gjorts av Region Dalarna. Landstinget

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-10-17 20-27 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-10-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

SUD-AU MÖTESANTECKNINGAR

SUD-AU MÖTESANTECKNINGAR 1 SUD-AU MÖTESANTECKNINGAR ARBETSUTSKOTTET FÖR SOCIALTJÄNSTENS UTVECKLINGSCENTRUM DALARNA (SUD-AU) Datum och tid: 2019-04-05, kl. 9.00 12.00. Plats: Högskolan, Campus Falun, lokal Selma. Deltagare: Anna

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-11-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-01-17 Uppstartsmöte 17 januari 2014, nätverk chefer för biståndshandläggare LSS. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Datum: 2019-08-30 Tid: 09.30-14.00 Plats: Region Dalarna, Myntgatan 2 Närvarande: Tomas Ahlin, Anna Andersson, Malin Lindén Ohlsson,

Läs mer

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Sida 1 av 6 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna SUD Ann-Marie Mohlin, Högskolan/Region Dalarna Pia Joelson, ordförande, Falu kommun Martin

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Vård och Omsorgscollege Styrgruppsmöte den

Vård och Omsorgscollege Styrgruppsmöte den Vård och Omsorgscollege Styrgruppsmöte den 2017.11.20 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/dedrommer-om-en-framtid-inom-varden 2. Föregående protokoll Avser formella kommentarer på protokollet för

Läs mer

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-05-06 Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-10-01 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-09-25

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri

FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri FoU-Socialtjänst Fyrbodal FouRum funktionshinder/socialpsykiatri Mötesanteckningar FouRum Funktionshinder/socialpsykiatri 7 februari 2019 Närvarande: Helena Mårdstam, Trollhättan Anja Hellman, Trollhättan

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Protokoll regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Protokoll regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Sara Norén 2019-04-01 Protokoll Protokoll regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Måndag den 1

Läs mer

PRIO-nätverket Resurscentra och Programområde Psykisk Hälsa. Stockholm

PRIO-nätverket Resurscentra och Programområde Psykisk Hälsa. Stockholm PRIO-nätverket Resurscentra och Programområde Psykisk Hälsa Stockholm 17-12-06 Regionalt och lokalt Analys och handlingsplaner ÖK Psykisk hälsa 2016-2018 Regionalt programområde psykisk hälsa Struktur

Läs mer

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare 1 Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer 2015-12-01 Deltagare Elin Norrgård, ersättare för Birgitta Hiertner, kvinnojouren Falun Eva Jondelius, Säter Syvonne Nordström, Länsstyrelsen

Läs mer

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017.

Möte med Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk Onsdag den 20 september 2017. 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Sandra Lundqvist, Sydnärkes folkhälsoteam Maria Ståhl, ÖLIF Sofia Persson, Örebro

Läs mer

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg

Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Protokoll fört vid lokalt styrgruppsmöte Vård-och omsorgscollege Östra Kronoberg Datum: 2016-11-07 Plats: Växjö Fria gymnasium, Växjö Närvarande: Anna-Karin Åkesson, Lessebo kommun (ordf.) Helene Tapper,

Läs mer

forts. Sammanträdesprotokoll Dnr KS/2017: 193/77 Trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

forts. Sammanträdesprotokoll Dnr KS/2017: 193/77 Trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2017-11-2 19 Dnr KS/2017: 193/77 Sida [4(5 159 Trygg och effektiv utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Kommunstyrelsens förslag

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05 Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se MINNESANTECKNINGAR Datum 2015-06-11 Sida 1(10) Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Läs mer

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås

Minnesanteckningar. Samordningsgruppen möte. Ärende. Datum Plats. Grand Hotell Alingsås Minnesanteckningar Ärende Samordningsgruppen möte Datum 2018-12-07 Plats Grand Hotell Alingsås Närvarande () Catharina Johansson, ordförande Cecilia Knutsson Christina Alvelin Lerums kommun Elisabeth Westin

Läs mer

UTVECKLINGSARBETE FÖR PALLIATIV VÅRD DALARNA

UTVECKLINGSARBETE FÖR PALLIATIV VÅRD DALARNA UTVECKLINGSARBETE FÖR PALLIATIV VÅRD DALARNA MITT UPPDRAG SOM UTBILDARE AV UTBILDARE I PALLIATIV VÅRD DALARNA - Att utbilda leg. Sjuksköterska till lokala utbildare i palliativ vård i kommunala och landstingsdrivna

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00

Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00 Minnesanteckningar från möte i Regionens hus, Tärnan, Uddevalla måndag 12 maj 2014 kl. 13.30 16.00 Närvarande: Frånvarande: Anders Fischer, avdelningschef, Uddevalla Bo Lundgren, socialchef, Uddevalla

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015

Minnesanteckningar Utvecklingsgrupp psykisk hälsa och missbruk torsdagen den 26 november 2015 1 (5) Marie Gustafsson ordförande, Välfärd och Folkhälsa Johanna Karlsson, Folkhälsoförvaltningen i Karlskoga och Degerfors Hanna Hansson, Sydnärkes folkhälsoteam Barbro Karlsson, ÖLIF Majlill Persson,

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2017-10-23 Protokoll Protokoll: Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den

Läs mer

Landstinget Dalarna. förvaltningar. Hälso- och sjukvården (länssjukvård, närsjukvård, LD Hjälpmedel, Landstingsservice)

Landstinget Dalarna. förvaltningar. Hälso- och sjukvården (länssjukvård, närsjukvård, LD Hjälpmedel, Landstingsservice) Landstinget Dalarna förvaltningar Hälso- och sjukvården (länssjukvård, närsjukvård, LD Hjälpmedel, Landstingsservice) Tandvårdsförvaltning Beställarenhet för tandvård Skolförvaltning Kulturförvaltning

Läs mer

Gagnefs kommun. Samverkansbeslut avseende tillnyktringsverksamhet. Sammanträdesprotokoll. Dnr KS/2017:190/10. Ks 158

Gagnefs kommun. Samverkansbeslut avseende tillnyktringsverksamhet. Sammanträdesprotokoll. Dnr KS/2017:190/10. Ks 158 Gagnefs kommun Sammanträdesprotokoll Samtuanträdesdatuni Kommunstyrelsen 2017-11-21 17 Dnr KS/2017:190/10 Sida Ks 158 Samverkansbeslut avseende tillnyktringsverksamhet Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning 1 (6) Älvdalen Politisk samverkansberedning Minnesanteckningar Dag: Torsdag 29 november 2018 Tid: 09.00 11.50 Plats: Loftet, Älvdalens kommunhus Närvarande: Kjell Tenn (c) Stefan Linde Anette Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL Regionalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Örebro län

PROTOKOLL Regionalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, 2016-09-06 Protokoll Linda Carlsson PROTOKOLL 160902 Regionalt styrgruppsmöte Vård- och omsorgscollege Örebro

Läs mer

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Hälso- och sjukvården Datum 2018-05-08 Sida 1 (6) Västerbergslagen Dnr Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Mötets

Läs mer

1. Överenskommelsens parter

1. Överenskommelsens parter 2(13) Innehåll Innehåll... 2 1. Överenskommelsens parter... 3 2. Inledning... 4 3. Huvudprincip för samverkan... 4 4. Syfte... 5 5. Mål... 5 6. Definitioner... 5 7. Parternas ansvar... 7 8. Kommunens ansvar...

Läs mer

Välkomna till extramöte för nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer

Välkomna till extramöte för nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer Välkomna till extramöte för nätverket för regionala samverkans- och stödstrukturer Blandade informationspunkter inom områden som är aktuella för er skarpa frågor - Nomineringar till nationellt programområde

Läs mer

Gemensamma riktlinjer. för. missbruks- och beroendevård. Dalarna

Gemensamma riktlinjer. för. missbruks- och beroendevård. Dalarna Gemensamma riktlinjer för missbruks- och beroendevård i Dalarna Riktlinjer för socialtjänstens och hälso- och sjukvårdens verksamhet för personer med missbruk- och beroendeproblem Version 2007-11-05 Inledning

Läs mer

Till Verksamhetschefer inom psykiatrin och närsjukvård i Landstinget Dalarna samt socialchefer och IFO chefer i Dalarnas kommuner.

Till Verksamhetschefer inom psykiatrin och närsjukvård i Landstinget Dalarna samt socialchefer och IFO chefer i Dalarnas kommuner. Till Verksamhetschefer inom psykiatrin och närsjukvård i Landstinget Dalarna samt socialchefer och IFO chefer i Dalarnas kommuner. Falun 080617 Information om genomfört och planerat arbete i Implementeringsprogram

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning Protokoll Politisk samverkansberedning Tid och plats Fredag den 13 december 2013 kl 10.00-14.00 i Landstingshuset, rum 3 Landstinget Kent Ögren (S), ordf Britt Westerlund (S) Dan Ankarholm (NS) Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04.

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-04-07 Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst,

Läs mer

Minnesanteckningar Palliativa rådet 2013-12-04

Minnesanteckningar Palliativa rådet 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 59 Datum 2013-12-04 Minnesanteckningar Palliativa rådet 2013-12-04 1. Inledning Sinikka Mattola inledde mötet med att varmt välkomna alla utvalda personer

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning 1 (6) Älvdalen Politisk samverkansberedning Minnesanteckningar Dag: Torsdag 26 april 2018 Tid: 09.00 11.40 Plats: Loftet, Älvdalens kommunhus Närvarande: Peter Egardt (s) Kommunalråd Stefan Linde Kommundirektör

Läs mer

God och nära vård

God och nära vård God och nära vård God och nära vård - nationellt Samordnad utveckling för god och nära vård S 2017:01 Den särskilda utredaren Anna Nergårdh har i uppdrag att utifrån betänkandet Effektiv vård (SOU 2016:2)

Läs mer

Aktuellt inom vård och omsorg. Hans Karlsson

Aktuellt inom vård och omsorg. Hans Karlsson Aktuellt inom vård och omsorg Hans Karlsson 1 Agenda 1. Bästa tillgängliga kunskap 2. Tillståndsplikt entreprenader för äldreboenden 3. Tillsyn av äldreboenden nattbemanning 4. En ny möjlighet till uppehållstillstånd

Läs mer

Regiontabeller Fysisk hälsa

Regiontabeller Fysisk hälsa 1 Bra eller mycket bra hälsa Mora Orsa Älvdalen 2004/05 68 63,2-73,0 61 56,4-65,6 64 60,8-67,6 17 570 2008 68 62,9-73,4 67 61,6-71,9 68 64,1-71,5 17 340 2010 75 69,6-80,2 63 * 57,8-68,1 69 65,6-73,0 17

Läs mer

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna

1 Ordförande öppnar mötet och önskar alla välkomna V Å R D - O C H O M S O R G S C O L L E G E 2014-05- 12 PROTOKOLL FRÅN STYRGRUPPSMÖTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSCOLLEGE SKARABORG MÅNDAGEN DEN 12 MAJ 2014 Närvarande Frånvarande Anita Andersson Hagsgård, Falköping

Läs mer

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås

Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås MINNESANTECKNINGAR 1 (1) Mötesrubrik Plats Samordningsmöte med projektledningsgrupp/utvecklingsledare/teamsamordnare Ingång 21 Västmanlands sjukhus Västerås Tidpunkt 2013-08-27 Närvarande Projektgruppen:

Läs mer

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård

Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård 1 (5) Chefsgrupp för samverkan folkhälsa, social välfärd och vård Tjänsteställe Förvaltningen regional utveckling Sekreterare Gunnel Arvidsson Chefsgrupp för samverkan social välfärd och vård Minnesanteckningar

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Mötesanteckningar, regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Höglandet. Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren

Mötesanteckningar, regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Höglandet. Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren 2016-12-13 Mötesanteckningar, regional styrgrupp för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2016-12-13 kl. 09.00-10.30 Plats Kallade Delges Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson,

Läs mer

Dagny Martinsson (C) ers: Rune Bröms (C)

Dagny Martinsson (C) ers: Rune Bröms (C) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 9.00-9.45 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Siv Gärtner (S) 2:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD)

Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD) Sida 1 av 5 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD) Tid: Fredag 20 november 2015 kl 9.30-12.00 Plats: Högskolan Dalarna Campus Falun, lokal

Läs mer

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS

Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 LS Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och sjukvården 6 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-06-07 Skrivelse av Gunilla Roxby Cromvall (V) om arbetsmiljön i hälso- och

Läs mer

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland

Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa. Västra Götaland Länsgemensam handlingsplan psykisk hälsa Västra Götaland Bakgrund Staten och SKL har under de senaste åren slutit överenskommelser inom området psykisk ohälsa för att utveckla vården för personer med psykisk

Läs mer

Eva Holm, PRO och Ann Jönefors, PRO

Eva Holm, PRO och Ann Jönefors, PRO Protokoll fört vid sammanträde 2013-06-26 Plats och tid för sammanträde: G:a brandstation, tekniska förvaltningen, Konferensrum: Korpimäki Kl. 8.30 11.30 Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Carl-Erik

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Närvarande Dag Måndagen den 19 maj 2014 Tid Kl. 9:00-12:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Måltid Sverige. Möte ägargrupp

Måltid Sverige. Möte ägargrupp Måltid Sverige Möte ägargrupp 170116 Dagordning Välkomna Föregående protokoll Verksamhetsplan Forskning och innovation (Vi börjar med denna punkt kl 10.00!) Kompetensförsörjning Aktiviteter i VGR, Halland

Läs mer

Utvecklingsarbete för palliativ vård dalarna

Utvecklingsarbete för palliativ vård dalarna Utvecklingsarbete för palliativ vård dalarna Mitt uppdrag som utbildare av utbildare i palliativ vård Dalarna - Att utbilda leg. Sjuksköterska till lokala utbildare i palliativ vård i kommunala och landstingsdrivna

Läs mer

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in

Dörröppnare. - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Dörröppnare - till arbetslivet - till studier - till sig själv - till en dörr in Syfte med W18-24 Att stärka och förbereda arbetslösa ungdomar för ett kommande inträde på arbetsmarknaden eller fortsatta

Läs mer

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Patientråd Ludvika Smedjebacken Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Ärenden 1. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet och hälsade välkomna. 2. Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 21 september 2017 kl 9 12 Plats: Kommunhuset Partille Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), Lerum Sebastian Aronsson (S), Alingsås

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

Hela Dalarna Cyklar utmaningen

Hela Dalarna Cyklar utmaningen Projektredovisning till Trafikverket Hela Dalarna Cyklar utmaningen Syfte Syftet med Hela Dalarna Cyklars cykelutmaning är att locka fler att cykla mer - för hälsa, miljö och plånbok. Att genom samverkan

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna.

Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Minnesanteckningar från styrgrupp för Implementeringsprogram för utveckling av missbruks- och beroendevården i Dalarna. Tid: 14/3 kl. 08.30 11.00 Plats: Högskolan Dalarna, Falun, Lokal Selma. Deltagare:

Läs mer