Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-11-06"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman Datum Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Information om habiliteringen och dess kompetens avseende stöd till intellektuellt funktionsnedsatta föräldrar Ulla Rönnols, verksamhetschef habiliteringen, informerar om läget barn i Sverige växer upp med en förälder med intellektuell funktionsnedsättning. De drar sig ofta för att söka hjälp eftersom rädslan finns för att barnen ska omhändertas. SUF kunskapscenter i Uppsala har via medel från Allmänna arvsfonden utvecklat stöd till dessa familjer och när projektet nu tar slut och finansiering saknas finns oro för det kunskapstapp som kommer att bli resultatet om SUF Uppsala läggs ner. Det har funnits en SUF-grupp i varje kommun, men aktiviteten är idag väldigt låg. Det är bara i Borlänge och Mora som gruppen i realiteten existerar. På länsnivå finns en SUF-grupp där barnhälsovårdsöverläkare, barnkonventionssamordnare och verksamhetschef habiliteringen ingår. De har beslutat att göra ett omtag avseende lokala grupper och få in dessa i befintliga samverkansstrukturer. På många håll finns samverkansmodeller utformade utifrån psynk-projektet och dessa kan användas även för detta arbete. 5/11 hölls en föreläsning av en själverfaren kvinna och via länk nådde den över 200 personer och var väldigt uppskattad. 2. Föregående minnesanteckningar Minnesanteckningarna läggs till handlingarna. 3. Minnesanteckningar från RUG-grupperna Minnesanteckningarna läggs till handlingarna efter notering att uppdraget till RUG vuxenpsykiatri och RUG äldre om att bilda en Myntgatan 2 SE Falun +46 (0) info@regiondalarna.se bg org nr

2 2(8) arbetsgrupp med syftet att förbättra flödet vid utskrivning från slutenvård till öppenvård ännu inte bildats. 4. Beslut reviderade riktlinjer egenvård Landstinget önskar titta närmare på förslaget och vill ha tid på sig för detta till nästa möte. Beslut: Ärendet återkommer för beslut 11 december. 5. Beslut reviderad länsövergripande överenskommelse om ansvarsfördelning vid placering i HVB Beslut: Förslaget godkänns 6. Förslag till beslut Länsövergripande överenskommelse om samverkan inom missbruks- och beroendevården Synpunkter framkommer om att dokumentet är för långt och att det borde vara mer kortfattat och stringent. Efter diskussion kommer man dock överens om att efter smärre redigeringar kan dokumentet godkännas. Redigeringarna redovisas i bilaga till minnesanteckningarna Ärendet ska sedan till välfärdsrådet och direktionen. Beslut: Förslaget godkänns med de redigeringar som bifogas minnesanteckningarna. 7. Åldersgränser ungdomsmottagningarna Landstinget önskar förnyad dialog då man vill ha samma åldersgräns i hela länet. Ulf Börjesson, divisionschef primärvården och Eira Alanko, samordnare för ungdomsmottagningarna i länet, redovisar landstingets utgångspunkter för sitt önskemål. Deras synpunkter bifogas i form av presentationsunderlag. Kommunernas bidrag tillungdomsmottagningarna utgörs främst av kurator. I alla kommuner utom Borlänge tar kurator emot unga över 20 år. Sammanställning över hur det ser ut efterfrågas och underlaget bifogas minnesanteckningarna. Kommunerna anser att det handlar om ansvarsfördelning och att deras ansvar för ungas hälsa enligt Socialtjänstlagen sträcker sig till 20 år men inte längre upp i åldrarna. Kommunerna anser att det förslag med möjlighet till lokala avtal där åldersgränsen kan höjas om båda parter är överens ska stå fast. Beslut: Ärendet förs inte vidare till Välfärdsråd och direktion då parterna inte är överens om det förslag som länsnätverket godkände 25 september.

3 3(8) 8. Likställighet utvecklingsledare inom samtliga RUG-grupper 2016 Beslut: Förslag om utvecklingsledarresurs för vuxenpsykiatri under 2016 godkänns. 9. Utvärdering stödstruktur och samverkan med högskolan inom ramen för SUD Länsnätverket godkände förslag till uppföljning/ utvärdering av den långsiktiga stödstrukturen. På SUD AU 23 oktober framförde högskolan förslag om utvärdering av SUD med finansiering av medel som överförts från Dalarnas Forskningsråd i samband med dess avveckling. Då uppkom förslaget att lägga samman dessa båda uppdrag eftersom de hös nära samman och föreslå SUD-rådet att godkänna förslaget 20 november under förutsättning att länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd innan dess ställde sig bakom detsamma. Beslut: förslaget godkänns och uppdrag utvärdering av SUD och den långsiktiga stödstrukturen läggs samman och genomförs av högskolan med tidigare angivna medel. 10. Ersättning till brukarrepresentanter i stödstrukturen Det nationella NSPH-nätverket rekommenderar ersättning till brukarrepresentanter vid medverkan i aktiviteter och utvecklingsarbete. Rekommendationen är ersättning på samma nivå som förtroendevalda. Vilka uppdrag ska generera ersättning? Hur ser det ut i kommunerna i länet idag? I Dalarna ersätts brukarrepresentanter för medverkan i RUG vuxenpsykiatri av landstinget men då enbart med reseersättning eftersom de i övrigt deltar inom ramen för sina arbeten. Det är angeläget att ersättningsfrågan hanteras likvärdigt oavsett verksamhetsområde. Beslut: Kommunerna tar hem frågan och ärendet tas upp igen på nästa möte. 11. E-hälsa: kl Smart specialisering hälsa och välfärd Monika Jönsson, RD, informerar om påbörjad process med att undersöka förutsättningar för att kunskapsområdet ska bli en av fyra destinerade utvecklingsområden med koppling till Dalastrategin och EU Arbetet ska inledas med en förstudie under 2016 under förutsättning att direktionen godkänner detta Referensgrupp e-hälsa Enligt tidigare beslut ska en referensgrupp bildas och RD fick i uppdrag att ta fram förslag till sammansättning av denna.

4 4(8) Förslaget är en från varje RUG samt högskolan, länsstyrelsen, Monika Jönsson på RD, e-hälsosamordnare och någon it-chef. Beslut: Förslaget godkänns SKL-brev om satsning på gemensam utveckling e-hälsa Bifogades dagordningen som information Rapport konferens Välfärdsteknologi Positiv respons, fler än 80 deltagare. Underlaget kan även användas i den planerade referensgruppen. Vård- och stödsamordnare på nätet Information om att landstinget Dalarna kommer att ansluta sig till en nationell plattform inom Mina vårdkontakter där patienter kan använda nätet för att få olika stöd. Ett sådant kan vara vård- och stödsamordning på nätet, som främst riktar sig till yngre personer. Det ska ses som ett komplement till personliga kontakter. Länsnätverket ser positivt på denna möjlighet och kopplar det till tidigare dialog om välfärdsteknik. Landstinget påtalar att det som är aktuellt som första funktion i den nya plattformen är KBT på nätet. 12. Vård- och stödsamordnarutbildning 15 p uppdrag till högskolan Utbildningen till vård- och stödsamordnare omfattade tidigare 30 poäng, men nu föreslås istället 15 poäng på kvartsfart och i form av uppdragsutbildning. Tidigare utbildningar har genomförts med gemensamma utvecklingsmedel och sistautbildningsomgången slutfördes vårterminen Intresset/behovet måste kartläggas innan uppdrag ges till högskolan. Beslut: RUG missbruk och beroende och RUG vuxenpsykiatri får i uppdrag att kartlägga intresse/behov av utbildningen innan någon beställning görs till högskolan. 13. Asylfrågor Information om läget Från landstinget rapporteras att ca 100 personer/dag anländer till Dalarna. Prioriterade uppdrag är hälsoundersökningar av barn samt sjukvård som inte kan anstå. Problem med bristfällig kapacitet av läkare och sjuksköterskor. Aktiv rekrytering av pensionerad sjukvårdspersonal pågår, men det är ändå inte tillräckligt. Svårigheter med kommunikation språkligt, men även i form av förväntningar där vårt sätt att bedriva hälso- och sjukvård inte överensstämmer med de asylsökandes erfarenheter och förväntningar.

5 5(8) Tolkproblematik finns också. Dels bristen på tolkar, men även det faktum att de människor som kommer även har inbördes konflikter och tilliten till tolkar därmed är bristfällig. Landstinget har möten med länsstyrelsen var 14:e dag om situationen avseende asylsökande. På landstingsstyrelsens möte 9 november kommer fråga om en krisoch traumamottagning i Borlänge att behandlas. Det pågår överläggningar på nationell nivå om eventuella regeländringar för att klara nuvarande volymer, inte minst bostadssituationen. Kommun- och landstingsdirektörer träffas 19 november i gemensamt möte angående flyktingfrågan. Kommunerna utsätts försvåra påfrestningar när nya asylboenden öppnas med mycket kort varsel och barn ska beredas skolgång. Flera påtalar att ökningen av anmälningar om barn som far illa i asylboenden ökar. Ensamkommande är ett annat problem, där behovet av HVB eller boendeenheter inte kan tillgodoses. Lagkrav på utredningar kan inte upprätthållas utan tak över huvudet och en säng att sova i blir det man försöker klara. Hela situationen tär på IFO-verksamheten som får lägga mycket åt sidan för att kunna hantera det mest akuta. Svar från länsstyrelsen om samverkan Frågan om mer samverkan med socialtjänsten tas upp på möte med kommundirektörerna denna vecka. Tilläggsavtal hemsjukvård asylsökande (uppskjutet från förra mötet) Enligt landstingets jurister måste ett tilläggsavtal tecknas, men om man kommer överens om ett samarbetsavtal behövs ingen upphandling. Enligt kommunernas kontakt med KommunLex stämmer inte detta utan upphandling är nödvändig. Beslut: Frågan återgår till landstinget. 14. Upphörande av APO-DOS i särskilt boende - svar från kommunerna MAS-nätverket har inkommit med en skrivelse där de presenterar kommunernas synpunkter på landstingets förslag att ta bort APO-dos i särskilt boende. Landstinget anför patientsäkerhet som den viktigaste orsaken till förslaget. Kommunerna efterfrågar avvikelsestatistik ur patientsäkerhetssynpunkt. Beslut: MAS-nätverkets synpunkter tas emot av landstinget och frågan återkommer till länsnätverket igen. 15. Skrivelse om hyrläkare från personliga ombud Länsnätverket tar emot skrivelsen och förstår problemet.

6 6(8) 16. Ökning av antal utskrivningsklara psykiatri Länsnätverket diskuterar frågan och vill ge RUG psykiatri ett särskilt uppdrag avseende detta. Beslut: Christina Wessman får i uppdrag att skriva förslag till utformning av uppdraget till nästa AU för länsnätverket. 17. Praktiska anvisningar för sjuksköterskor hemsjukvård Beslut: Länsnätverket godkänner skrivningen om praktiska anvisningar för sjuksköterskor. De fallbeskrivningar som finns i tolkning av hemsjukvårdsavtalet är mycket bra och kan lämpligen användas även här. Det är också viktigt att i de fall det finns vårdprogram ska dessa tillämpas även i hemsjukvården. MAS/MAR-nätverket har framfört önskemål om att få vara referensgrupp när det gäller gemensamma vårdprogram. Beslut: Förfrågan godkänns. MAS/MAR-nätverket ska fungera som referensgrupp vid framtagande av eller revidering av vårdprogram. 18. Övrigt SKL inbjudan SKL inbjuder till heldag med två representanter från varje län med ansvar för att arbeta fram överenskommelser inför nya BAL. Tveksamhet inför vilken organisatorisknivå medför att frågan ställs till Maj Rom. Hon betonar ansvaret och menar att det bör vara företrädare rätthögt upp i en organisation. Beslut: Kommunerna får inom sig utse en representant och landstinget likaså. Namn meddelas Christina Wessman som anmäler till SKL. Mötestider 2016 Förslag framtaget. Skickas ut separat till länsnätverket. Handlingsplaner för 2016 samt beställningar till SUD Behandlas på första länsnätverket 2016 SVPL Angående inloggningsproblemen så handlade det om ett tidigare beslutat tak om hur många som samtidigt kunde vara inne i systemet. Taket har nu tredubblats och kapaciteten borde vara tillräcklig för att problemen ska försvinna. När det gäller svårigheter att skriva ut dokument ur systemet så prövas nu en ny systemplattform i Leksand. Investeringen i denna plattform

7 7(8) finns med i landstingets investeringsplan. Inget klart ännu om vilka prioriteringar som måste göras i investeringsplanen. Kontakta Hans Liljeberg om det finns fortsatta problem med SVPL. Christina Wessman Enhetschef utveckling hälsa och välfärd Bilagor 1 Länsövergripande överenskommelse om samverkan inom missbruks- och beroendevården 2 Underlag Dalarnas ungdomsmottagningar 3 Åldersgränser Dalarnas ungdomsmottagningar 4 Agenda för smart specialisering vård och hälsa

8 8(8) DELTAGARE LÄNSNÄTVERK FÖRVALTNINGSCHEFER INOM HÄLSA OCH VÄLFÄRD KOMMUNER NAMN KOMMENTAR AVESTA BORLÄNGE FALUN GAGNEF HEDEMORA LEKSAND LUDVIKA MALUNG-SÄLEN MORA ORSA RÄTTVIK SMEDJEBACKEN SÄTER VANSBRO ÄLVDALEN Carina Johansson Tomas Ahlin Paulina Karlsen Pia Joelsson (ordf) Ylva Renström Malin Lindén Ohlsson Mona Forsberg Anders Jacobson Agneta Ivåker Lars Nyberg Margareta Karlsson Mikael Carstensen Niclas Knuts Anna-Lena Hållmats Bergvik Berit Ekepil Mörtberg Lena Fröyen Maria Ronsten Elisabet Zimmer Anette Wikblom Elisabeth Hekkala Erik Wallander Elisabeth Fransson Förhinder LANDSTINGET Elisabet Franson Lena Freijs Torkel Jönsson Lena Karlsson Hans Liljeberg Ann-Christin Runkvist Per Söderberg

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-04-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-04-10

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård 2014-11-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-19 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-08-24 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-08-21

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-05-13 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-05-08

Läs mer

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06

Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Britta Johnsson 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2015-03-06 Minnesanteckningar förvaltningschefsnätverk hälsa och välfärd 2015-03-06 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-12-23 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-05-09 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-05-12 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(9) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2015-10-01 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-09-25

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa

Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst och hälsa MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-08-25 Minnesanteckningar från länsnätverksmöte förvaltningschefer inom socialtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2013-11-15 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-09-25 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-12-16 Minnesanteckningar länsnätverk socialtjänst och hälso- och sjukvård 2014-12-12

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-06-18 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Central förvaltning Datum 2019-02-08 Sida 1 (5) Länsnätverk inom hälsa- och välfärd Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar länsnätverket förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2019-02-08 1. Välkomna

Läs mer

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Möte verksamhetschefer LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2013-11-27 Uppstartmöte 2013-11-26, chefsnätverk för LSS-verksamhet i Dalarna. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05 Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se MINNESANTECKNINGAR Datum 2015-06-11 Sida 1(10) Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2015-06-05

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-777060 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2016-10-05 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd 2016-09-30

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd,

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd, MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2018-06-13 Länsnätverk förvaltningschefer Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-05-15 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04.

Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst, omsorg och hälsa 2014-04-04. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(8) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-04-07 Minnesanteckningar från länsnätverk med förvaltningschefer inom socialtjänst,

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar nätverk verksamhetschefer LSS/Psykiatri/Habilitering 10 oktober 2014.

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07

Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-11-07 Minnesanteckningar styrgrupp äldre 2014-11-07 Närvarande: Pia Olausson, ordf

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-05-16 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-05-05 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2016-03-15 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2016-03-15 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna.

MINNESANTECKNINGAR. Myntgatan 2 SE-791 51 Falun +46 (0)23 77 70 00 info@regiondalarna.se bg 5599-3331 org nr 222000-1446 www.regiondalarna. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-01-17 Uppstartsmöte 17 januari 2014, nätverk chefer för biståndshandläggare LSS. Regionalt utvecklingsarbete

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och näraliggande hälso- och sjukvård MINNESANTECKNINGAR Sida 1(7) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-10-13 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst och

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning.

Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-05-27 Nätverksträff chefer för biståndshandläggare LSS inom verksamhetsområdet stöd till personer

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Helena Hanno Enochsson 023-77 70 69 Helena.hanno.enochsson@regiondalarna.se Datum 2017-06-09 Minnesanteckningar länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Läs mer

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning

Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2017-04-07 Minnesanteckningar RUG funktionsnedsättning 2017-03-31 Närvarande: Lotta Daun-Messing (Ludvika),

Läs mer

Dialogmöte om sommarsituationen

Dialogmöte om sommarsituationen Centralförvaltningen Datum 2018-05-23 Sida 1 Hälso-och sjukvårdsenheten Dnr Elisabet Franson Dialogmöte om sommarsituationen Närvarande vid mötet Via Skype Mora kommun Marie Ehlin, Socialchef Åsa Olsson,

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2014-06-04 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa 2014-06-04 Region Dalarna Närvarande: Åke Nygren, Leksands

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna

Sida 1 av 6 MINNESANTECKNINGAR. Mötesdatum Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Sida 1 av 6 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna SUD Ann-Marie Mohlin, Högskolan/Region Dalarna Pia Joelson, ordförande, Falu kommun Martin

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-10-09 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-11-22 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende

Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende MINNESANTECKNINGAR Sida 1 Handläggare Sten Eriksson 023-777055 sten.eriksson@regiondalarna.se Datum 2016-09-05 Minnesanteckningar RUG missbruk och beroende 2016-09-05 Närvarande: Ingrid Davstad,Sten Eriksson,,

Läs mer

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14

Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa och sjukvård 2014-02-14 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(6) Handläggare Christina Wessman 023-77 70 60 christina.wessman@regiondalarna.se Datum 2014-02-18 Minnesanteckningar från länsnätverk förvaltningschefer inom socialtjänst/hälsa

Läs mer

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Ordföranden Ivan Eriksson (s) hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD)

Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD) Sida 1 av 5 Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna Rådet för Socialtjänstens Utvecklingscentrum i Dalarna (SUD) Tid: Fredag 20 november 2015 kl 9.30-12.00 Plats: Högskolan Dalarna Campus Falun, lokal

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB)

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM ANSVARSFÖRDELNING NÄR KOMMUNEN BESLUTAR OM PLACERING PÅ HEM FÖR VÅRD ELLER BOENDE (HVB) Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Utfärdande: Landstinget och kommunerna

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 14 mars 2016 Tid Kl. 9:00-12:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014.

Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare Maria Ekelöf 023-777058 maria.ekelof@regiondalarna.se Datum 2014-10-17 Minnesanteckningar nätverk chefer för biståndshandläggare 17 okt 2014. Närvarande: Lotta

Läs mer

Politiska samverkansberedningen kommun - landsting

Politiska samverkansberedningen kommun - landsting PROTOKOLL 1(6) Datum 2017-12-01 Sophia Ek, 0248-70333 sophia.ek@rattvik.se Politiska samverkansberedningen kommun - landsting Plats Insikten, Hedslund Datum 2017-12-01 kl. 9:00-11:30 Deltagare Joanna Stridh

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2018-05-14 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Måndagen den 14 maj Tid: kl. 09.00 11.15 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting

Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting 1(5) Ledningsgruppen för samverkan kommun landsting Tid: tisdagen den 28 maj 2013, klockan 15.00 17.00 Plats: Landstingets kansli i Jönköping, sal F. Närvarande Anders Åberg Ann-Margret Kvarnefors Agneta

Läs mer

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE

MÖTESANTECKNINGAR FRÅN SOCIALHANDLÄGGARMÖTE 2016-08- 31 Deltagare: Lis Palm Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Elisabeth Beijer Linda Macke Ida- lena Svensson Anneli Assmundson Bjerde, Fyrbodals Kommunalförbund, sekreterare Boråsregionen Sjuhärads

Läs mer

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd

Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd MINNESANTECKNINGAR Länsnätverk förvaltningschefer inom hälsa och välfärd Datum: 2019-08-30 Tid: 09.30-14.00 Plats: Region Dalarna, Myntgatan 2 Närvarande: Tomas Ahlin, Anna Andersson, Malin Lindén Ohlsson,

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR

Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Politisk samverkansberedning Kommun - Landsting Vansbro MINNESANTECKNINGAR Dag Måndagen den 16 november 2015 Tid Kl. 9:00-11:00 Plats Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande Torsten Larsson kd Kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet Monica Jonsson 2016-02-09 076-724 99 00 monica.jonsson@lul.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2016-02-05 Närvarande: Elisabet Kantor Marie Palmgren Åsa Johansson

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2015 Rapporten sammanställd av: Sten Eriksson, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd Juni 2015 Innehåll

Läs mer

Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling

Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling Regionala stödstrukturer för kunskapsutveckling Redovisning 2012 Kalmar län 2013-01-25 1 Mona Krispinsson RF Ann-Sofie Togner LT Ann-Christine Larsson Fokus Nadja Widén RF Innehåll 1. ÅTERRAPPORTERING

Läs mer

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN

SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN SIP OCH LUSEN SIP= SAMORDNAD INDIVIDUELL PLAN Både i Socialtjänstlagen och Hälso- och sjukvårdslagen står att läsa att en samordnad individuell plan ska tas fram när någon är i behov av insatser från både

Läs mer

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-06-05 Minnesanteckningar styrgrupp E-hälsa (VOODOIT) 2013-06-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM UNGDOMSMOTTAGNINGAR

LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM UNGDOMSMOTTAGNINGAR LÄNSÖVERGRIPANDE ÖVERENSKOMMELSE OM UNGDOMSMOTTAGNINGAR Dokumenttyp: Samverkansöverenskommelse Giltigt från och med: 2016-11-01 Ansvarig för revidering: Region Dalarna Dokumentnamn: Länsövergripande överenskommelse

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning MISSIV 2015-08-28 RJL 2015/1138 Kommunalt forum Överenskommelse om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och kommun överlämnar bilagd

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen DAGORDNING Datum 2014-01-16 1 (12) Sammanträde i närsjukvårdsberedningen Ledamöter och ersättare i närsjukvårdsberedningen kallas till sammanträde. Tid: 2014-01-22 09.30 Plats: Skånehuset, Kristianstad,

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2012-09-21 Närvarande:

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2017-11-10 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare

Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer Deltagare 1 Minnesanteckningar länsgruppsmöte mot våld i nära relationer 2015-12-01 Deltagare Elin Norrgård, ersättare för Birgitta Hiertner, kvinnojouren Falun Eva Jondelius, Säter Syvonne Nordström, Länsstyrelsen

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Mia Johansson 2016-11-03 Politisk samverkansberedning Kommun Landsting Vansbro Minnesanteckningar Dag: Fredag den 28 oktober Tid: Kl 9.00 12.00 Plats: Vansbrorummet, Medborgarhuset Närvarande: Torsten

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning 1 (6) Älvdalen Politisk samverkansberedning Minnesanteckningar Dag: Torsdag 29 november 2018 Tid: 09.00 11.50 Plats: Loftet, Älvdalens kommunhus Närvarande: Kjell Tenn (c) Stefan Linde Anette Eriksson

Läs mer

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna

Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Sida 1(6) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-05-06 Minnesanteckningar planeringsdag styrgrupp VOODOIT 2013-05-03 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise

Läs mer

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen).

Överenskommelsen följer ramöverenskommelsen för Regionen (se punkt 25 i Ramöverenskommelsen). Bilaga 2 Lokal överenskommelse rörande samverkan kring personer under 18 år med psykisk funktionsnedsättning/psykisk sjukdom eller riskerar utveckla psykisk ohälsa. Region Skåne har tecknat ramöverenskommelse

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner

Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Förvaltningsnamn Avsändare Minnesanteckningar från möte med Reko - Ledningsgruppen för samverkan Region Jönköpings län och länets kommuner Tid: kl. 13.00 15.00 Plats: Regionens hus, (fd Landstingets kansli),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET. Sammanträdesdatum 2013-05-21. Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård l SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2013-05-21 7(25) 151 Gemensamt kommunalförbund för närsjukvård Dnr 2011/11 INLEDNING Utredning inleddes med uppdragsdirektiv fastställda

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna. Lättläst information

Habiliteringen i Dalarna. Lättläst information Habiliteringen i Dalarna Lättläst information Det här är Habiliteringen Så här kontaktar du Habiliteringen Habiliteringen i Landstinget Dalarna erbjuder stöd, utbildning, råd och behandling. Vi arbetar

Läs mer

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg

Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Jeanette Andersson Skaraborgs kommunalförbund/vårdsamverkan 2018-01-14 Planering: Samverkan vid in- och utskrivning från sluten Hälso- och sjukvård i Skaraborg Organisationskarta Implementering - Vårdsamverkan

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17

MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 MINNESANTECKNINGAR FRÅN BORLÄNGE LOKALA SUF-GRUPP 11-03-17 på Kvarnsvedens vårdcentral Närv: Per-Olof Rosendahl, socialpsykiatrin, Claudia Engman, BVC-psykolog Domnarvets vc, Gerd Edström, socialtjänsten,

Läs mer

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176 Förbundsordning för Region Dalarna 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas län för att tillvarata länets

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Politisk samverkansberedning

Politisk samverkansberedning 1 (6) Älvdalen Politisk samverkansberedning Minnesanteckningar Dag: Torsdag 26 april 2018 Tid: 09.00 11.40 Plats: Loftet, Älvdalens kommunhus Närvarande: Peter Egardt (s) Kommunalråd Stefan Linde Kommundirektör

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

SIP Hur svårt kan det vara?! Rapport från projekt Uppföljning av samverkan och processer när (bl.a.) SIP tillämpas 26 april 2019

SIP Hur svårt kan det vara?! Rapport från projekt Uppföljning av samverkan och processer när (bl.a.) SIP tillämpas 26 april 2019 SIP Hur svårt kan det vara?! Rapport från projekt Uppföljning av samverkan och processer när (bl.a.) SIP tillämpas 26 april 2019 Uppdraget Region Uppsala och kommunerna i länet önskar generellt förbättra

Läs mer

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87

Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 PROTOKOLL UTDRAG Nämnden för Folkhälsa och sjukvård 76-87 Tid: 2015-09-08, kl 13:00-16:15 Plats: 80 RJL 2015/ 1135 Sal A, Regionens hus Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län om samarbete kring

Läs mer

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne.

4/ Uppföljning av beslutet ang ansökan från KMV. 7/ Information ang det fortsatta arbetet med styrdokumentet för Ungdomsmottagningen/Susanne. 2012-01-27 1(2) KALLELSE VÅRD- OCH OMSORGSBEREDNINGEN Datum: fredag 27 januari 2012 Tid: kl 13.00 ca 16.30>>>>>OBS! nya starttiden! Plats:, Västerås, Lokal: Långsvan 1/ Mötets öppnande. 2/ Förslag till

Läs mer

Minnesanteckningar Palliativa rådet 2013-12-04

Minnesanteckningar Palliativa rådet 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 59 Datum 2013-12-04 Minnesanteckningar Palliativa rådet 2013-12-04 1. Inledning Sinikka Mattola inledde mötet med att varmt välkomna alla utvalda personer

Läs mer

Politisk samverkansberedning Kommun Region Vansbro Minnesanteckningar

Politisk samverkansberedning Kommun Region Vansbro Minnesanteckningar Minnesanteckningar POLSAM 2019-05-23 Politisk samverkansberedning Kommun Region Vansbro Minnesanteckningar Dag: Torsdagen den 23 maj Tid: kl. 09.00 11.00 Plats: Äppelborummet, Medborgarhuset Närvarande:

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Missbruks- och beroendevården 2017 Rapporten sammanställd av: Sten Eriksson, utvecklingsledare Region Dalarna, Enheten för hälsa och välfärd Oktober 2017 2 INNEHÅLL Inledning...

Läs mer

Datum _ 16 Sida 1 (6) Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård

Datum _ 16 Sida 1 (6) Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård I ~ Landstinget Il DALARNA 2015-06-15- Datum _ 16 1 (6) Administrativ enhet 000006 Dnr LD15/01693 Uppdnr 1088 2015-06-01 Landstingsstyrelsen 2015-06-15- Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård

Läs mer

Uppföljning av uppdrag i handlingsplan i Socialnämndens verksamhetsplan 2018

Uppföljning av uppdrag i handlingsplan i Socialnämndens verksamhetsplan 2018 Uppföljning av uppdrag i handlingsplan i Socialnämndens verksamhetsplan 2018 1. Tillgänglighet och service Åtgärd Tidsplan Bedömning Kommentar a) Fortsätta arbetet med att systematiskt följa upp bemötande,

Läs mer

Fast vårdkontakt. Information- dialogmöte HVK regiongavleborg.se

Fast vårdkontakt. Information- dialogmöte HVK regiongavleborg.se Information- dialogmöte HVK 170921 Bakgrund Vi har ansvar enligt lag att utse fast vårdkontakt, det finns bestämmelser om fast vårdkontakt i hälso- och sjukvårdslagen sedan 2010 och bestämmelsen finns

Läs mer

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015

RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 RAPPORT ÖPPNA JÄMFÖRELSER (ÖJ) Stöd till personer med funktionsnedsättning enligt LSS 2015 Rapporten sammanställd av: Maria Ekelöf, utvecklingsledare Region Dalarna, enheten för Utveckling, hälsa och välfärd

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål

Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård. Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål Trygg och effektiv utskrivning från slutenvård Projektplan del 3 Uppföljning av process och effektmål 20180101-20180630 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 3 1.1 Bakgrund 3 1.1.1 Nationellt

Läs mer

Regiontabeller Fysisk hälsa

Regiontabeller Fysisk hälsa 1 Bra eller mycket bra hälsa Mora Orsa Älvdalen 2004/05 68 63,2-73,0 61 56,4-65,6 64 60,8-67,6 17 570 2008 68 62,9-73,4 67 61,6-71,9 68 64,1-71,5 17 340 2010 75 69,6-80,2 63 * 57,8-68,1 69 65,6-73,0 17

Läs mer

Barn och familj Missbruk/ beroende. Ökad måluppfyllelse av länsgemensamma mål inom UIV. Ekonomiskt bistånd/ rehab Funktionsnedsättning.

Barn och familj Missbruk/ beroende. Ökad måluppfyllelse av länsgemensamma mål inom UIV. Ekonomiskt bistånd/ rehab Funktionsnedsättning. 1 AKTIVITETSPLAN SUD 2013-2014 antagen SUD-rådet 2013-11-22 Reviderad 2014-03-10 Implementering Med implementering avses här: implementerings- och processtöd i syfte att nå de mål som anges i form av nationella

Läs mer

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02

Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust 2013-12-02 1 (5) Handläggare Utredare Camilla Karlsson Telefon 0522-69 7047 camilla.a.karlsson@uddevalla.se Minnesanteckningar Närsjukvårdsgruppen Uddevalla/Orust Närvarande Gunilla Dimsjö, enhetschef, Uddevalla

Läs mer

Samverkan Social ReKo

Samverkan Social ReKo 2018-06-01 Samverkan Social ReKo Arbetsordning och dokumentstruktur för samverkan mellan Region Västernorrland och länets kommuner avseende socialtjänst och hälso- och sjukvård 2 Innehållsförteckning 1

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Habiliteringen i Dalarna

Habiliteringen i Dalarna Habiliteringen i Dalarna Läs gärna mer på Habiliteringens webbsida www.ltdalarna.se/hab Där hittar du också kartor till de olika enheterna inom Habiliteringen i Dalarna. FOTO: MOSTPHOTOS. TRYCK: PRINTELIEN

Läs mer

Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer

Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer Kartbild över samverkansgrupper och mötesformer Uppdraget Länsstyrgruppen i Sörmland tillika beredningsgrupp åt länets gemensamma nämnd för vård och omsorg och hjälpmedel VOHJS, har fått i uppdrag att

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Strategigrupp barn och unga

Strategigrupp barn och unga MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Plats: Kommunal utveckling lokal Höglandet Närvarande: Miriam Carlsson, primärvården Noomi Carlsson, stab Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg, Folkhälsa och sjukvård Karl Gudmundsson,

Läs mer

Samverkansöverenskommelse med landstinget. med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Samverkansöverenskommelse med landstinget. med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Tryggvesson 2013-07-04 ON 2012/0087 0480-45 35 05 Omsorgsnämnden Samverkansöverenskommelse med landstinget gällande personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer