Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag kl Wallquistska, Villagatan 19 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande), Marie Larson, Mats Jonsson, Sara Thyberg Naumann, Tore Brinck, Göran Lindbergh, Mats Johansson, Björn Karlsson, Paulina Sandberg Birgersson, Mia Hjertén Ärende Ansv Påbörjat datum Status Första avrapportering Rapport från Ulf och Ulla angående korrigering klassificering av lokaler Slutfört datum Arbetsgrupp lokalkostnader Istvan Ulf Ulla Rapportering på LG Fått igenom våra uppdateringar. Återstår diskussioner om retroaktiv ersättning Arbetsgrupp Skolans ekonomiska läge Mikael Prefekter Ulf Väntar på svar från MBA gällande de senaste ändringarna Tar fram underlag på skolnivå och institutions nivå Uppdateras kontinuerligt Förankringsprocess implementering 2MILab Möte med förvaltningschef Alla the staircaise liknande modell för förankring av 2MILab samt info i Kemibladet och ev. en egen hemsida Mats Lundberg har besökt kemitekniks och tittat på labutrymmen för hög temperatur försök. Finns intresse Vetenskapens Hus Marie Marie bjuder in CHEs doktorand till nästa LG och pratar med Marcus Tydliggöra delegation från prefekt och vad som ingår avdelningschefens ansvar och befogenheter. Statusrapportering av utvecklingsplanen Angelin angående en CHE presentation Marie Delegationen signeras av prefekt och avdelningschef, den diarieförs och arkiveras hos skolans registrator. Marie har fått in synpunkter från prefekter och avdelningschefer Alla vi samlar de ursprungliga arbetsgrupperna och sammanställer status och eventuellt rev. för samtliga mål (5)

2 1 Godkännande av dagordningen och föregående mötes minnesanteckningar Vi ska bjuda in Margareta Norell till nästa Skolkollegium KTH/CHE kommer att teckna ett strategiskt partnerskap med StoraEnso under april Företaget LetsNano AB tilldelas 2016 års Ingemar Croon Award 15/4 är det provföreläsning Analytisk Kemi, viktigt att studentrepresentanter deltar Paulina informerar studenterna disputerade 62 personer på CHE! 2 Prefekternas frågor 3 Ekonomi, diskussion och åtgärder (Se underlag på BILDA) Avrapportering från möte med Lundgren Mål 2016 är ett +0 resultat och det är viktigt att alla hjälps åt att uppnå det. Budskap från Lundgren att vi presterar bra och har ledande forskning men kunde kanske ha lite fler program. Doktorander som går kvar efter disputationen innebär idag en kostnad på ca 11 miljoner/år. Det är viktigt att HR inkluderas och att de kan informera prefekterna om slutdatum. Vi måste försöka se till att doktoranderna har avslutat samtliga kurser innan disputationen. Om doktoranderna ändå ska vara kvar en tid efter disputationen får de inte gå på Fofu medel. Det är viktigt att doktoranden får den här informationen redan vid start, kvalitetshöjande med ett stopp vid 48 månader. GRU-budget Många uppdrag som lärarna har för andra skolor syns inte i GRU utan läggs på respektive lärares projekt. Ulf sammanställer en exakt budget för samtliga kurser på GRU. På vissa kurser används doktorander som övningslärare och på andra inte. Vi behöver ett transparent redovisningssystem och kursanalyser. Förslag: Ersättningen för ett exjobb (30 hp) är idag kr, sänks till kr och hela summan betalas ut när exjobbet är avslutat och inte, som idag, en liten del när det startar. Undervisningslokalerna är en stor kostnad, viktigt att planera tentorna på ett bra sätt redan när man lägger schemat. Den koordineringen ligger på PA. KTH jobbar centralt med koordineringen av tentatillfällen och tentavakter. Marie redovisar siffror på kostnaderna. Önskemål från prefekterna att kursbudgetar från hösten 2016 läggs på skolnivå Åtgärder på kort sikt för GRU Översyn av prislappar för exjobb Översyn kursbudget och ansvar för kursbudget Genomgång bemanning av kurser och på stödfunktion ledning/gru Kurslabb, studentrum och drift av kurser Bevakning av bemanning ofinansierade personer FoFu budget Ulf pratar med de avdelningschefer som har doktorander som saknar extern finansiering. Det är viktigt att vi söker EU projekt och tar hjälp av Research Office Åtgärder på kort sikt för FoFu Översyn av prislappar för forskarexamen Genomströmning doktorander Bevakning av bemanning ofinansierade personer 2 (5)

3 Översikt basfinansiering Prislapparna för GRU och FoFu - budgetförutsättningarna ska fastställas av LG varje höst och vår och vi ska gå igenom en gång per år vilka som ska ingå i basfinansieringen. 4 CHEs verksamhetsuppdrag MILab Ny fakultet Vi har tackat nej till Materialvetenskap. Fortfarande inte bestämt vad gäller gruppen från Kista. Diskussion: För att labbet ska fungera behöver vi en Lab Manager under de första åren. För implementeringen använder vi förankringsprocessen the staircase. samt gör en egen Hemsida för 2MILab på CHE och informerar i Kemibladet och på Skolkollegium. Vi har fått 2 Mnkr i koordineringsstöd under 2016, detta ska användas till att bygga upp ett virituellt 2MILab där vi kan koppla instrument på institutionerna redan nu, På gång: Vinnova ansökan utvärderas Sandvik kommer hit den 19/4 Diskussioner med StoraEnso den 11/12-15 och 15/3-16, har tecknat ett strategiskt partnerskap med KTH. De meddelar vilka calls de är intresserade av och ger input till utbildningen och startar en forskarskola med KTH 5 Administrativ information Marie Nya beslut Ny skolchef på ECE skolan Lena skolan, för perioden Vi ska göra en film om labsäkerhet, som blir ett komplement till säkerhetsföreskrifterna. Läggs ut på Utube. Vetenskapens Hus Nejla, vår doktorand där kommer till nästa LG. Marie ska träffa Marcus Angelin för att planera en CHE presentation för en gymnasieklass. Korridoren förslag från MBA i slutet av mars Information om våra konferensrum finns nu på intranätet, information om var rummen ligger och vilken utrustning som finns i dem. Förslag att alla rum, på sikt, läggs på outlook och kan bokas av alla seniorer på hela skolan. Statusrapportering av utvecklingsplanen och revidering med anledning av förlängd tid för utvecklingsplan till perioden Beslut: vi samlar de ursprungliga arbetsgrupperna och sammanställer status och eventuellt rev. för samtliga mål Medarbetarundersökningen 34 % på skolan har deltagit hitintills, skicka påminnelse PhD day planeras till den 5/9 på Skogshem och Wijk 3 (5)

4 6 Arbetsmiljö/Miljöarbete ISO Ledningens genomgång hölls 14/3. Alla lab med CMR ämnen måste dokumenteras, görs inte idag Rapportering av tillbud Intern revision den 18-19/4, stor risk att det blir på CHE Uppföljning av skyddsronderna måste förbättras, många anmärkningar åtgärdas inte. Kursen i Riskanalys viktigt att vi får den att fungera 7 GRU Våra tre PA för masterprogrammen avslutar sina uppdrag nu i vår, hur ska vi fortsätta? GA föreslår att vi involverar proprefekterna och ger dem ett tydligt ansvarsområde mot utbildning, de blir i en studierektorslikande roll, mot en viss ersättning och med specificerade arbetsuppgifter. En viktig funktion i beredningen av bemanning av kurserna och även för studenterna. Prefekterna tillstyrker förslaget och ger GA mandat att jobba vidare med frågan. Mats Jonsson har uppdrag som GA till juni, rekryteringen av en ny GA är en öppen process. Prefekterna uppmuntras lämna förslag om så finns. I samband med rekrytering av ny GA kommer ansvarsområdet för GA och övrig GRU-ledning ses över. 8 FoFu En utredning är på gång om forskarstuderande på stipendium. Ska vi ha bänkavgifter för våra stipendiater? Prefekterna uppmanas att ta den diskussionen Lärande mål Workshop den 31/5 på Skogshem och Wijk 9 Mats Johansson informerar om pågående tjänster: Tjänst Status Lektorat Biobaserade material Klart, Karin Odelius fr o m 1/3 Biträdande lektorat analytisk kemi Intervjuer 15/4 Universitetsstyrelsens biträdande lektorat (avfall) Klart i rekryteringsnämnden, drivs nu av rektor Bitr. lektor i oorganisk materialkemi I Skolkontraktet Bitr lektor i kemiteknik med inriktning mot I Skolkontraktet kemiska reaktioner vid gränsskikt 10 Dekaninformation Information om biträdande lektorat, satsningar med myndighetskapital samt om revidering av utvecklingsplan som förlängs till 2017 Lägesrapport om kompetenscentrum-ansökningar: VINNOVA kompetenscentra Utlysningen 8 nya centra (skissansökningar inlämnade nu) 5 centra (av c:a 30) som får fortsättningsbidrag (full ansökan nu) Totalt inlämnade ansökningar 111 skissansökningar 4 (5)

5 29 fortsättningsansökningar Från KTH 18 skissansökningar 8 fortsättningsansökningar SSF IRC Utlysningen 4 (-8) nya centra Deadline 4 maj (50 - ) 100 Mkr för 6-8 år Nu kända initiativ från KTH 6-10 initiativ i olika stadier av utveckling Tio bolag har haft Greenhouse Labs som sin bas för företagets verksamhet. Direkta effekter: Nyanställningar: 27 st Antal anställda 69 st Exjobb: 7 st Extra/sommarjobbare: 2 st 1 företag flyttat ut pga expansion 1 företag börsnoterat 11 Information/inbjudningar 12 Övriga frågor Nominering av hederdoktorer Det är nu dags att komma med förslag till hedersdoktorer för Fakultetsrådet ska utse 3-5 hedersdoktorer och vid promoverings- och installationsfesten i november kommer de att ta emot hatt, ring och diplom. Under länken: hittar ni riktlinjer för utseende av hedersdoktorer samt en förteckning över tidigare utsedda hedersdoktorer. Sprid gärna informationen i er organisation och sänd era förslag senast fredagen den 1 maj till Anna Höglund Rehn via e-post (annahr@kth.se) eller internpost (Anna Höglund Rehn/UF/Brinellvägen 8). 5 (5)

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-02-17 kl. 09.00 12.00 Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-09-28 kl. 09.00 11.00 Konferensrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, entréplanet till

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-09-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-12-18, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2015-06-17 kl. 09.00 12.00 Teknikringen 42, Kemiteknik Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp 2013-03-19 utöver presentationer och bilagor på Bilda Närvarande: Ulf Arvidsson (punkt 5) Tore Brinck Carl Bruce Henrik Grimler (teknologrepresentant)

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-01-22, kl 09.00 12.00 Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda måndag 2013-01-21, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-06-11, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-08-20, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag 2013-11-12, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet

Läs mer

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-10-23, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Ulf

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation

Frånvarande ledamöter: universitetslektor, vice rektor för samverkan och innovation PROTOKOLL Sammanträdesdag 2017-08-22 1(5) LTH FORSKNINGSNÄMND Ledamöter Viktor Öwall Erik Swietlicki Eva Nordberg Karlsson Per Tunestål Erik Serrano Hanna Isaksson Catharina Sternudd David Kinsella Tobias

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-11-27, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

Minnesanteckningar HST s ledningsråd

Minnesanteckningar HST s ledningsråd Minnesanteckningar HST s ledningsråd 2009-12-16 Närvarande: Madeleine Lundberg, Eva Skytt, Ingemar Haglund, Pia Lindberg, Sven Hamp, Benny Ekman, Åke Forsberg, Agneta Brav, Elvy Westlund, Thomas Wahl,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2018

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2018 Styrelsen 18-02-08 Närvarande Ledamöter Gorwa-Grauslund, Marie professor Horsefield, Susanna universitetslektor Lindblom, Caroline receptionist Modig, Kristofer universitetslektor Olsson, Ulf professor

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Nordberg Karlsson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Sussanne A. Larsson verksamheten t o m p 4 Susanne Kvarnström verksamheten (extern) fr o m p 4

Sussanne A. Larsson verksamheten t o m p 4 Susanne Kvarnström verksamheten (extern) fr o m p 4 Närvarande Ledamöter Företräder/utses av Birgitta Öberg, ordf Eva Nylander t o m p 12 Marie Jansson Siw Alehagen Magnus Grenegård Henrik Green Sussanne A. Larsson t o m p 4 Susanne Kvarnström (extern)

Läs mer

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus 1(6) Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl. 14.00-16.00 Ugglan, Hälsans hus Närvarande: Ej närvarande: Ledamöter: Birgitta Öberg Preben Bendtsen Siw Alehagen Tino Ebbers Michael Sandborg Dick Wågsäter

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

Petra Bauer Joel Hurlburt

Petra Bauer Joel Hurlburt KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-04 NR.2013:6 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor

Läs mer

Protokoll institutionsråd

Protokoll institutionsråd INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll institutionsråd Datum: 2018-10-22 Tid: 14.00-16:00 Plats: Calle Bengtsson, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter: Jan Borén Ordförande och prefekt Anna Rudin Vice ordförande

Läs mer

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande.

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande. Nr 43,18 februari 2008 Skolchefen har ordet: Professorsstatistik Inför lönesamtalen i januari i år fick varje professor fylla i ett formulär med frågor om omfattningen på insatser inom GRU, FoFu och annat.

Läs mer

Tre år med Greenhouse Labs

Tre år med Greenhouse Labs 23/03/2016 Tre år med Greenhouse Labs Tio bolag har haft Greenhouse Labs som sin bas för företagets verksamhet. Direkta effekter: Nyanställningar: 27 st Antal anställda 69 st Exjobb: 7 st Extra/sommarjobbare:

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Malin Zetterström Lotten Hultgren Viklund Sytemförvaltning Ladok/SISU Studentavdelningen Studenthuset Kontakta oss: ladok@su.se, telefon 3989, må-tors kl:10-12

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

Bilaga till 2015 års versksamhetsuppdrag Budget 2015 tkr BIO-skolan UTBILDNING FORSKNING TOTALT VH 1, 2, 21, 91 VH 3, 4, 93 GRU-anslag 17 100 17 100 FoFu-anslag 128 323 128 323 Bidrag fr externa finansiärer

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1 Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 2 Innehåll Ett universitet som gör det möjligt... 3 Långsiktighet möjliggör högt risktagande... 3 Delmål 1.1.3.3 TN. Fakultetens utlysningar innehåller

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2014. Hägerhäll, Susanne KIA-konsult endast 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2014. Hägerhäll, Susanne KIA-konsult endast 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hansson, Oscar student Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt)

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt) KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 NR.2013:7 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Martín Ávila, lektor Magnus Bärtås, professor Kenneth

Läs mer

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007.

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007. Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 11 december 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Per Alvfors, Mikael Lindström, Per Claesson,

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Skolan för industriell teknik och management (ITM) 2015-11-25 Rapport från intern miljörevision Skolan för industriell teknik och management (ITM) 1 Information om revisionsbesöket 1.1 Datum och tid 2015-11-20

Läs mer

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 5/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano Colarieti Tosti Anne Håkansson

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet HANDLÄGGNINGSORDNING 1 2016-04-14 STYR 2016/339 Rektor Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet Fastställd av rektor 2016-04-14 Lunds

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH Projektplan Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH 2014-2015 Bakgrund I handlingsplanen till KTH:s kvalitetspolicy slås fast att kvalitetsuppföljning ska göras regelbundet.

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Närvarande: (ordförande), Maria Andersz, Mats Johansson (ersättare för Mikael Lindström), Per Claesson, Göran Lindbergh, Henning Wiberg,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Medicinska fakulteten

Verksamhetsberättelse 2011 Medicinska fakulteten Verksamhetsberättelse Medicinska fakulteten Beslutad av fakultetsnämnden vid medicinska fakulteten 2012-03-29 Dnr 212-788-12 Medicinska fakultetens verksamhetsberättelse 1 Inledning Syftet med medicinska

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41

SKK/Assistanshundsrådet nr 2/2014 2014-03-24 21-41 Sida 1/5 SKK/Assistanshundsrådet nr 21-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd måndagen den 24 mars 2014. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 Styrelsen 2014-09-18 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Hansson, Oskar student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2017

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2017 Styrelsen 17-03-29 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör Lidin,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL 14 1(6) Tid: kl.13.35 16.05 Plats: Sammanträdesrum Storan, Storgatan 43. NÄRVARANDE Ledamöter: Företrädare för lärarna Dahl Eva-Lena Franzén Bengt Kärrqvist Christina Nilsson

Läs mer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer PROCESSBESKRIVNING 2018-08-10 STYR 2018/847 1 Lunds tekniska högskola Naturvetenskapliga fakulteten Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009 Närvarande Ledamöter Hansson, Barbro högskolesekreterare Holst, Olle professor Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric universitetslektor Karlsson, Adine 1 lab ass Piculell, Lennart professor

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2012 Närvarande Ledamöter Andersson, Jenny student, NF Ax, Elisabeth student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

Tid: Onsdag den 24 oktober 2018 kl Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping

Tid: Onsdag den 24 oktober 2018 kl Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping 1(5) Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten Tid: Onsdag den 24 oktober 2018 kl 09.15 12.30 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping Närvarande: Ledamöter: Ulf Nilsson Nicolette Lakemond

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 3/12 1 / 6 2012-03-20 Tid: tisdag 20 mars 2012, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet.

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet. Tid: Plats: Onsdag 5 oktober 2016 Fakultetsrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter:, ordf Jörgen Olsson Mattias Klintenberg LeifNyholm Volodymyr Mazorchuk Auli Niemi Suparna Sanyal Katharina

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn t o m 11 Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén,

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0217 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari ) Information Skolstyrelsen fastställde Lönerevisionen Skolchefens besök

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari ) Information Skolstyrelsen fastställde Lönerevisionen Skolchefens besök Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari 2008 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Göran Lindbergh, Eva Mamlström, Per Claesson,

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Lunds universitet. Övriga närvarande: Jeffrey Armstrong personalsamordnare 190

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Lunds universitet. Övriga närvarande: Jeffrey Armstrong personalsamordnare 190 LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Protokoll 1 (6) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Björn Regnell professor

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2017

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2017 Styrelsen 17-02-08 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör Lidin,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11 Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer 1-11 Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

KU-nämndens sammanträde

KU-nämndens sammanträde 1 (6) KU-nämndens sammanträde 2016-06-15 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Kenneth Karlsson, lektor Magnus Bärtås, professor, från 9 Bella Rune,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.40 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt Erik Erlanson doktorand Jonas Granfeldt

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar Sid 1 (5) minnesanteckningar Ärende Kommentarer 1.! Ordförande öppnar mötet Heidi Hansson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2.! Föregående mötens minnesanteckningar (170914 samt 171011-12) Ad acta. 3.!

Läs mer

Ny utbildningsorganisation vid SLU

Ny utbildningsorganisation vid SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4639 PM Ny utbildningsorganisation vid SLU SLU får en ny utbildningsorganisation från den 1 januari 2014. Ny är den centrala utbildningsnämnden (UN) och programnämnderna (PN), men

Läs mer

Delegationsordning och organisation Institutionen Bygg & Miljöteknologi (IB&M), LTH (beslutad av institutions-styrelsen 26 januari, 2009)

Delegationsordning och organisation Institutionen Bygg & Miljöteknologi (IB&M), LTH (beslutad av institutions-styrelsen 26 januari, 2009) Inst Bygg & Miljöteknologi, 19 januari, 2009, rev. 23 februari, 2009, rev. (redaktionella ändringar) 4 juni, 2009 Delegationsordning och organisation Institutionen Bygg & Miljöteknologi (IB&M), LTH (beslutad

Läs mer

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation?

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation? Nr 37, 26 okt 2007 Skolchefen har ordet: Kommunicera- men hur? Min tillvaro som skolchef har hittills till absolut största delen bestått av möten av olika slag. Inplanerade sammanträden, planerade eller

Läs mer

Nämnden beslutar att fastställa föredragningslistan med tillägg av rapport om strategiska satsningarna från KI.

Nämnden beslutar att fastställa föredragningslistan med tillägg av rapport om strategiska satsningarna från KI. Forskningsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2014-04-10 Närvarande: Maria Fällman, ordförande Anders Blomberg Lars Nyberg Malin Sund Roland Johansson Pernilla Wikström Marie Honn, doktorandrepresentant

Läs mer

Lika villkors-plan

Lika villkors-plan Lika villkors-plan 2016-2018 Matematiska institutionen Fastställd av Matematiska institutionens styrelse 160205 1 Inledning Denna jämställdhetsplan är framtagen av Matematiska institutionens jämställdhetsgrupp

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2010. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2010. Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin Åkesson, Torbjörn universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Rådström, Peter Sterner, Olov prefekt ordförande Trankéll, Karin ekonom Åkesson, Torbjörn

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag, kl 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Olof Delsing professor Neal Ashley Conrad doktorand fr o m 97 Thing Sara Håkansson universitetslektor

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte MINNESANTECKNINGAR Ev. dokumentnummer Ev. diarienummer Sida Ledningsgrupp SCI 2015-09-15 X-ÅÅÅÅ-XXXX 1 (3) Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte Datum för mötet: 2015-09-15 kl. 15:15 Plats för mötet

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

1 Utseende av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-12-09 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Mona Arfs, adjungerad Ken Benson Rhonwen Bowen Irina Karlsson, suppl. Marie Olofsson Michael Pettersson, suppl.

Läs mer

Bakgrund översyn ledningsstruktur och organisation. Karolinska Institutet 15 november 2017

Bakgrund översyn ledningsstruktur och organisation. Karolinska Institutet 15 november 2017 Bakgrund översyn ledningsstruktur och organisation Karolinska Institutet 15 november 2017 Bakgrund översyn av ledningsstruktur och organisation vid KI Konsistoriets ordförande 2 maj 2017; Omorganisation

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Hansson, Oskar student, LTH Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Rådström, Peter 4-10, endast information Söderman, Olle

Läs mer

Delegationsordning för Fysikum

Delegationsordning för Fysikum BESLUT 20180614 Dnr SU 4021.1.2013218 Delegationsordning för Fysikum Bakgrund Fr.o.m. den 30 juni 2018 ska alla institutioner ha infört skriftliga besluts och delegationsordningar. Genom beslut av detta

Läs mer

1. Dagordning godkändes. Föregående minnesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

1. Dagordning godkändes. Föregående minnesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 16 november 2010 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Marie Larson, Maria Andersz, Ulla Schött, Sara Naumann, Monica Ek, István Furó, Mikael

Läs mer

Arbetsmiljo plan 2012

Arbetsmiljo plan 2012 Arbetsmiljo plan Arbetsmiljögrupp Karin Hjälmeskog, biträdande prefekt Marita Kjellin, huvudskyddsombud Katarina Gahne, skyddsombud Anna Marklund, skyddsombud Karin Forsberg, studerandeskyddsombud En plan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-1557-14 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-04-19 reviderad 2014-05-23 att gälla fr.o.m. 2014-05-23 1 (14) 1. Inledning...

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015 Närvarande Ledamöter Al-Karadaghi, Salam professor Berg, Jennifer student LTH Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt.

4 Inkomna AFS Inga som är relevanta för vår verksamhet. Sekreterare kontrollerar om abonnemang för AFS fortfarande är giltigt. Närvarande: För arbetsgivaren För OFR-S För SACO För SEKO Studeranderepresentant: Sekreterare Per Sunnerhagen Bosse Lagerqvist Ola Wetterberg Göran Karlsson Ingela Dahllöf Vivian Aldén Monica Appelgren

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (7) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Hanna Modin doktorand Björn Regnell

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Månsson, Cecilia doktorand Söderman, Olle prefekt

Läs mer