Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag , kl Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande), Mats Jonsson, Ulf Arvidsson, Inger Odnevall Wallinder, Sara Naumann (går kl 11.25, under punkt 7), Tore Brinck, Helene Hedin, Marie Magnefjord (sekreterare), Mats Johansson, Soheil Saadatmand, Susanna Wold, Göran Lindbergh, Marie Larson, Carl Bruce Ärende Ansv Start datum Slut datum CHEs utvecklingsplan Processledarna ska skicka den sista versionen av dokumentet till Marie M senast måndagen den 17 juni. Klar: 30 juni 2013 Ordförande i betygsnämnd Författa ett beslut att varken bihandledare eller handledare kan vara ordförande Dekan, vice dekan, prefekter Skolan Mötet inleddes med ett besök av Margaretha Norell Bergendal och Johan Schuber som informerade om KTH:s samverkan med industrin och institut. Diskussionen handlade bland annat om hur definitionen av industridoktorand bör se ut. Det råder idag diskrepans mellan hur CHE ser på en industridoktorand och KTH:s definition. 1. Godkännande av dagordning och föregående mötes minnesanteckningar Mikael påminner om att anmäla kontaktpersoner för inventeringen av KLARA till Catharina Silfverbrand Lindh. Om det saknas kontaktperson för någon avdelning, kommer Catharina inte ha möjlighet att erbjuda hjälp av sommarjobbare. CHE:s utvecklingsplan ska sändas till KTH senast den 30 juni. Processledarna ska skicka de sista versionerna av sina texter till Marie M senast måndagen den 17 juni och hon ska då snygga till text och form innan den slutligen skickas in. Inga synpunkter på föregående protokoll. 2. Dekaninformation Handlingsplan till utvecklingsplan En ny handlingsplan kommer snart att presenteras på hemsidan. KTH rapport, prognos, tertial I Intäkter av anslag är för höga i utfallet till och med april till följd av att KTH inte kunnat transferera medel för de extra 190 mnkr som erhållits för aktiviteter kopplade till Science for Life Lab och läkemedelsutveckling. Medlen ska transfereras till de deltagande lärosätena när Science for Life Labs nytillträdda styrelse beslutat om fördelningen. Detta förväntas man göra under maj månad. Intäkter av bidrag ser låga ut i förhållande till budget samtidigt som de oförbrukade bidragen uppgår till ungefär samma nivå som vid årsbokslutet för Skolornas bokslut visar att många FOFU och GRU projekt resultatförts utan att kostnader tillhörande externa projekt har flyttats till dessa projekt. Detta påverkar periodisering av intäkter av bidrag och de oförbrukade bidragen. Till och med april månad visar skolorna ett negativt resultat på 86 mnkr. 1 (5)

2 Utbildningsutbud 2014 KTH:s utbildningsutbud 2013/14 finns som bilaga på Bilda. Vissa sammanslagningar av de 62 nuvarande masterprogramen finnns bland kommande åtgärder under Open Lab OpenLab är en verksamhet och en fysisk plats där studenter, lärare och forskare från Karolinska Institutet, KTH, Stockholms univeristet och Södertörns högskola arbetar med uppdragsgivare från Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Länstyrelsen i Stockholms län. Rapport från Relocation Service Den 1 november 2012 startades KTH Relocation Service, vars syfte är att centralisera, effektivisera och professionalisera mottagande av alla dem KTH rekryterar från utlandet. KTH Relocation Service ska arbeta för att den första perioden, oavsett tjänsteställe eller position, blir så välkomnande, enkel och genomarbetad som möjligt. Internationell rekrytering av framstående forskare Bidraget utlyses löpande och söks av rektor. Bidragsbeloppet är 5 15 miljoner kronor per år för en period på 7 10 år. Vetenskapsrådet finansierar de kostnader som är forskningsrelaterade. Totalt utlyser Vetenskapsrådet i år 150 miljoner kronor för internationell rekrytering av framstående forskare. Bidraget kommer utlysas även nästa år. Case for support lägesrapport Philip von Segebaden Kampanjbrochyren är färdigställd och CHE har fyra Champions som företräder ett fall var. Företrädarna kommer att bjudas in till att föredra de olika fallen för kampanjkommittén under hösten. Kampanjmålet är att nå 1 mdkr till Skolchef på BIO Ny skolfchef på BIO kommer att bli Ameli Eriksson Karlström och skolchef blir Peter Nilsson. 3. Administrativ information Besluts- och delegationsordning Marie Larson och Mats Jonsson har tagit fram en delegationsordning för CHE. Dokumentet har varit ute på remiss hos prefekterna. De har fått en synpunkt och tolkar det som att övriga är nöjda. Mötet beslutar att delegationsordningen är färdig. Nästa steg blir att lägga dokumentet på hemsidan och skriva delegationer. Mats Johansson skulle vilja se en tydligare arbetsbeskrivning för avdelningschefer. Det enda prefekterna inte kan delegera vidare är arbetsmiljöansvar och personalansvar. Arbetsordning Marie L har vid tidigare tillfälle skickat ut arbetsordningen. Stora delar av texten är tagen från KTH:s uppdrag till skolan. Det som är nytt för CHE är avsnittet om CHE:s förvaltning, samt sammansättningen av organ och funktioner. Institutionernas ledningsgrupper tas inte upp i dokumentet. Marie L skickar ut dokumentet på remiss till Ledningsgruppen. Kort remisstid vore önskvärd och sedan läggs arbetsordningen på hemsidan. AAE Administrative Assessment Exercise kommer att börja till hösten. Administrativa processer ska utvärderas. Sara frågar hur processerna väljs ut. Hon skulle gärna vilja se att antagningen till kurser tas upp som en av processerna. Marie L tar med förslaget till sitt funktionsnätverk. Susanna: Hur mycket resurser kommer erbjudas skolorna för arbetet? Marie L har inte hört någon nämna resurser. 2 (5)

3 WISUM Från den 1 juli ska kemikalier finnas i WISUM. Mats Johansson: WISUM har legat nere de senaste veckorna. Ulf har också upplevt problem och berättar att man arbetar för att åtgärda problemet. Mats Johansson: Mia Hjertén och Monica Ek är tilldelade användare i WISUM och kan beställa. Hur har man valt ut inköpare? Marie L: Man har valt ut de som vid tidigare tillfälle köpt de produkterna (i detta fall profilprodukter). 4. Utvecklingsplanen CHE Processledarna ska skicka den sista versionen av dokumentet till Marie M under början av vecka Ekonomi GRU minus miljoner första halvåret. Bra antal disputationer i maj, 10 st examina. Det är i nivå med de bättre åren. Inger: det är 21 st som ska disputera under våren. Ekonomerna arbetar med reviderad budget den här veckan. Delårsbokslutet pågår. Rekvirera och fakturera är viktigt nu. Om man är ledig, behöver man se till att det finns en ersättare för attester. Bokföringen stänger den 14 juli och sedan ska det lämnas in den 17 juli. Sista veckan i juni och de två första i juli är hektiska veckor för ekonomerna. 6. GRU (GA) Reflektioner kring bemanningsplanen Bemanningssystemet ska utvärderas enligt tidsplan av Gunnar Svedberg i höst. Det är måhända tidigt med en utvärdering nu, skolan har haft bemanningssystemet i två år. Den nya bemanningsplanen är lanserad. Det återstår fortfarande några frågetecken, men i princip är den färdig. En tänkbar synpunkt på bemanningsplanen är att alla lärare kommer in i systemet. Det kan då förekomma individer som inte passar för undervisning. Man kan se detta som ett tillfälle för individen att ändå utvecklas i lärarrollen. 7. FoFu (FA) Förslag på införandet av färdighetskurser En arbetsgrupp på KTH har tittat på möjligheten att införa färdighetskurser i forskarutbildningen. Det är viktigt att CHE kommer med input till Inger, så att hon kan föra det vidare. De här kurserna kommer utgöra 10 hp och då är frågan om man väljer att inkludera dessa i dagens 60 hp eller om man lägger dem utöver dem. Inger: Beslut är ännu inte taget, därför är det extremt viktigt med input nu i det här läget. Synpunkter från Ledningsgruppen: Det är viktigt att se till kvaliteten på kurserna. Kursen som kallas Forskarens professionella roll är detta inte något handledaren ska förmedla till doktoranden? Att införa de här obligatoriska kurserna vore att underkänna forskarutbildningen. Är det aktuella kurspaketet ett tecken på att man inte litar på att handledarna kan förmedla de mjuka kunskaperna? Det här går helt emot vad man hittills gjort för att försökt snabba upp forskarutbildningen. Ska man kunna tillgodoräkna sig kurser på masternivå som doktorand? Bör man hålla isär masteroch doktorandnivå? Ledningsgruppen tycker inte att man ska minska ner antalet hp man kan tillgodoräkna sig. Endast Carl, som ingått i arbetsgruppen, ställer sig positiv. De obligatoriska kurserna måste kunna väljas av skolan. 3 (5)

4 Ska det här tas av FAKIR-tilldelningen? Carl har ingått i arbetsgruppen som tagit fram förslaget och förklarar hur man resonerat: Han menar att masterkurser ska vara masterkurser och doktorandkurser ska vara på doktorandnivå. Det ingår i arbetsgruppens uppdrag att skapa flexibilitet. Man ska inte bara titta på CHE:s verksamhet. Carl tycker att detta ger en avsevärd ökning i kvalitet gentemot dagens system och att det överväger eventuella nackdelar exempelvis att det kommer gå långsammare. Inger vill att Ledningsgruppen ska läsa igenom hela dokumentet innan man tar ställning för eller emot förslaget. Hon vill ha kommentarer innan midsommar. Introduktion nya doktorander Doktorandprogramrådet försöker starta upp någon typ av introduktion för doktoranderna och har hittills haft två möten med proprefekterna. Förslaget är att introduktionen hålls en gång per termin och institution, att det snarare har karaktär av informationstillfälle än kurs och att proprefekterna håller i det. Interngranskning av avhandlingar Inger har lagt märke till att interngranskningen ibland fungerar bra och ibland inte. Hon skulle vilja att systemet stramades upp. Interngranskarna behöver få tid på sig att läsa ordentligt och dessutom ska det finnas tid för doktoranden att implementera de föreslagna ändringarna. Inger vill att frågan lyfts, alla synpunkter är värdefulla. Ska man titta på innehållet eller språket? Det är bra att arbetsbelastningen blir lika, några granskare lägger ner jättemycket tid, andra inte lika mycket. Göran: Kvalitetsgranskning ingår inte i uppdraget. Inger: Någon på kansliet eller handledaren skulle kunna utföra granskningen. Betygsnämnden skulle kunna interngranska. Göran: Har skolan mandat att ändra det? Inger: Ja. Inger har noterat att det förekommit avhandlingar som egentligen borde ha stoppats innan de gick upp på disputation, betygsnämnden har då hamnat i en rävsax. Hon bygger det på egna observationer. Tore och Göran uttrycker tvivel. Inger: Kansliet skulle exempelvis kunna granska avhandlingen och se ifall den uppfyller KTH:s formella krav. Göran: Det här underkänner hela systemet. Tore: Om kansliet ska granska, är faran att det blir paragrafrytteri och att man ställer krav på att det alltid ska finnas introduktion osv. Det måste finnas en flexibilitet. Inger: Vi måste öka kvaliteten på avhandlingarna, samtidigt finns det en trend att få ut avhandlingarna allt snabbare. Susanna: Många lärosäten har en kvalitetsgranskning innan och stoppar avhandlingar innan disputation. Mats Jonsson: Avhandlingar med bristande kvalitet, är det kappan eller artiklarna som det baseras på? Inger: Kappan. Mats Jonsson: Det missar man om man bara granskar artiklarna. Mikael: Det är märkligt när man återigen kvalitetsgranskar artiklar som redan har gått igenom en peer review-process. Susanna: Det är viktigt att titta på vad en avhandling ska innehålla idag. Kraven och förutsättningarna har förändrats. Det är viktigt att vi värnar om det som verkligen ska vara med. Mats Johansson: Om vi nu ser att kvaliteten brister i vissa fall, då är det inte ett generellt problem. Då är det inte bra att införa något som drabbar alla. 4 (5)

5 8. Lokaler (Mats Johansson) Status Hus 18 Planer Hus 15 (TFK och ADMIN) Planer Hus 19 Plan 2 Korridor Hus 19 Ska förhoppningsvis göras i samarbete med arkitektur och förhoppningsvis påbörjas i höst. Verkstad Göran menar att arbetet med verkstan har stoppats upp någonstans. Han vet inte var han ska trycka på för att starta processen igen. 9. Tjänster Lektorat organisk kemi (ML) Peter Dinér, nummer 2 på listan, har varit på besök på Organisk kemi. Lärartjänst Kemiteknik (anställningsprofil) Anställningsprofil och lista över presumtiva sökande på gång. Bitr. lektor/lektor Biokompositer Listningen av kandidater är på gång. Nya lärartjänster i Rektorskontrakt 2013 (organisk kemi och fysikalisk kemi) De har gått till anställningsutskottet. Admintjänster Inget nytt. 10. Prefekternas frågor Inga inkomna frågor. 11. Övriga frågor Mats Jonsson: Adjungerad professor Ulf Gedde vill göra Henrik Hillborg till adj professor. Ulf har inkommit med viss information och ska komplettera. Internat för Ledningsgruppen inklusive proprefekterna den 15 augusti Heldagsinternat utan övernattning. Möteskalender för hösten Dag Datum Tid Lokal tisdag 20 aug Kl 9-12 KET, pl 4 tisdag 17 sept Kl 9-12 KET, pl 4 tisdag 15 okt Kl 9-12 KET, pl 4 tisdag 12 nov Kl 9-12 KET, pl 4 tisdag 10 dec Kl 9-12 KET, pl 4 Vid protokollet Marie Magnefjord 5 (5)

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-09-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-08-20, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp 2013-03-19 utöver presentationer och bilagor på Bilda Närvarande: Ulf Arvidsson (punkt 5) Tore Brinck Carl Bruce Henrik Grimler (teknologrepresentant)

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-12-18, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-01-22, kl 09.00 12.00 Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag 2013-11-12, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet

Läs mer

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda måndag 2013-01-21, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-02-17 kl. 09.00 12.00 Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-11-27, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare.

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare. Indikatorrapport Bilaga med uppdelning per skola 2012-2015 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Indikatorrapport April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-10-23, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Ulf

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare.

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare. Indikatorrapport Bilaga med uppdelning per skola 2013-2016 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Indikatorrapport April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

NÄRVARANDE. Jan Ekstrand, professor, Karolinska Institutet. Ordförande:

NÄRVARANDE. Jan Ekstrand, professor, Karolinska Institutet. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Jan Ekstrand, professor, Karolinska Institutet Ledamöter: Anna Ehrenberg, docent, Högskolan Dalarna Ann-Britt Ivarsson, lektor, Örebro universitet Gerd Ahlström, Högskolan

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-03-16 kl. 09.00 12.00 Wallquistska, Villagatan 19 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation?

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation? Nr 37, 26 okt 2007 Skolchefen har ordet: Kommunicera- men hur? Min tillvaro som skolchef har hittills till absolut största delen bestått av möten av olika slag. Inplanerade sammanträden, planerade eller

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för teknik och hälsa (STH) 161 166 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial tema nybörjare Okt Tema jämställdhet April Indikatorrapport Sept Maj

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Närvarande: (ordförande), Maria Andersz, Mats Johansson (ersättare för Mikael Lindström), Per Claesson, Göran Lindbergh, Henning Wiberg,

Läs mer

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007.

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007. Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 11 december 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Per Alvfors, Mikael Lindström, Per Claesson,

Läs mer

Forskarutbildning i Fysik

Forskarutbildning i Fysik Forskarutbildning i Fysik Mötesplats Rydberg 6/9 2016 Göran Frank Studierektor FU Innehåll Projektet Doktorander i Lärande (DiL) Anmälan av disputation: nya rutiner på LTH Anmälan av disputation: N-fak

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Fördjupad KTH-rapport 21922 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning 16/1 KTH-rapport Fördjupad KTH-rapport Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ett KTH i en global värld 4/12 KTH-rapport Fördjupad KTH-rapport

Läs mer

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D MINNESANTECKNINGAR Forskarutbildningsrådet Minnesanteckningar Forskarutbildningsrådet Datum och tid för mötet:, kl. 10.00 Plats för mötet Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid tisdagen den 20 juni, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Christina Bellander, ordförande Marie Klingberg

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för bioteknologi (BIO) Period: 11-18 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial tema nybörjare Okt Tema nybörjare April Indikatorrapport Sept Maj

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer.

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-15 1 Forskningsnämnd 2 Närvarande ledamöter: Björn Bergenståhl, professor, ordförande Mats Ohlin, professor, vice ordförande Stig Stenström, professor Reine Wallenberg,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 2161 2168 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Tema nybörjare April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen 2009-09-08 klockan 9.15 11.20 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Elisabet Björklund doktorand Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor,

Läs mer

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande.

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande. Nr 43,18 februari 2008 Skolchefen har ordet: Professorsstatistik Inför lönesamtalen i januari i år fick varje professor fylla i ett formulär med frågor om omfattningen på insatser inom GRU, FoFu och annat.

Läs mer

Bilaga till 2015 års versksamhetsuppdrag Budget 2015 tkr BIO-skolan UTBILDNING FORSKNING TOTALT VH 1, 2, 21, 91 VH 3, 4, 93 GRU-anslag 17 100 17 100 FoFu-anslag 128 323 128 323 Bidrag fr externa finansiärer

Läs mer

Roller och ansvar inom grundutbildningen

Roller och ansvar inom grundutbildningen Roller och ansvar inom grundutbildningen Fastställt av prefekten på delegation av Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens institutionsstyrelse den 2011-11-07. Beskrivningen av roller och ansvar inom

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för bioteknologi (BIO) 171 17 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial tema nybörjare Okt Tema jämställdhet April Indikatorrapport Sept Maj Halvår

Läs mer

Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009

Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009 Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009 På förslag av institutionens jämställdhetsgrupp fastställer institutionsstyrelsen härmed följande jämställdhetsplan för år 2009. Planen består av två

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2018. Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2018. Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist Styrelsen 18-10-04 Närvarande Ledamöter Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist Modig, Kristofer universitetslektor Olsson, Ulf professor Persson, Helena

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för informations- och kommunikationsteknik (ICT) Period: 2161-2168 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Tema nybörjare

Läs mer

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-11 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Ken Benson Rhonwen Bowen Caroline Magnusson Morgan Nilsson Marie Olofsson Michael Pettersson Tetz Rooke Tove

Läs mer

Välkomna till stormöte!

Välkomna till stormöte! Välkomna till stormöte! GA, PA, PU, UA, UF, UU KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Agenda vid stormötet 16 november 2017 12:30 Prodekanus Intro kvalitetssäkring av utbildning Gunnar Tibert (GA SCI) Ledning

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap 1 (8) BESLUT 2012-06-07 Dnr SU 31-1926-12 Doknr 1 Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap Susanne Thedéen FD, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för

Läs mer

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 2017-01-30 dnr P 2017/14 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson HANTERINGSORDNING Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten för nominering till Kungl.

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för bioteknologi (BIO) Period: 151-156 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial tema nybörjare Okt Tema jämställdhet April Indikatorrapport Sept

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson,

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson, Institutionen för kemi - BMC 2016-10-12 Lathund för doktorander Studiedokumentation Eva Ohlsson, eva.ohlsson@kemi.uu.se 1. Resultat Resultat från forskarutbildningskurs på UU (kurser inom ämnet, introduktionskurs

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Skolan för Kemivetenskap, CHE

Besluts- och delegationsordning för Skolan för Kemivetenskap, CHE Besluts- och delegationsordning för Skolan för Kemivetenskap, CHE Inledning En delegation innebär ett överförande av viss beslutsbefogenhet från ett organ till ett underordnat organ. Att bestämma vilka

Läs mer

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 23 augusti 2007 Rum U103 Klockan 9.00-11.00 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Margareta Östman Thomas Arnebrant Tautgirdas

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 2171 2178 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Tema nybörjare April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14.

Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Fakulteten för skogsvetenskap Forskarutbildningen Riktlinjer för forskarutbildningen Gäller från och med 2011-01-01. Fastställda av fakultetsnämnden 2010-12-14. Innehåll 1. Allmänt 2. Utlysning och antagning

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Delegationsordning. Science for Life Laboratory SciLifeLab

Delegationsordning. Science for Life Laboratory SciLifeLab Delegationsordning Science for Life Laboratory SciLifeLab 1. BAKGRUND Nationellt centrum för livsvetenskaplig forskning (Science for Life Laboratory, SciLifeLab) är ett nationellt centrum vid Kungliga

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.20 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor Marie Källkvist universitetslektor, bitr prefekt Marita

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

J an Wikarrder Lars-Ake Brodin

J an Wikarrder Lars-Ake Brodin PROTOKOLL Sammanträdesdatum Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sophia Hober J an Wikarrder Lars-Ake Brodin J esper Oppelstrop studeranderepresentant Oskar Lind Övriga

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2013

Delårsrapport för januari juni 2013 Stockholm, 2013-08-15 Delårsrapport för januari juni 2013 Ekonomiskt resultat och prognos De senaste åren har KTH uppvisat stora positiva resultat. Detta har varit en följd av att intäkter, bland annat

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 4/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-20 Protokoll nr 4/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Lena Häggström Lena Mårtensson Göran Stemme Studeranderepresentanter

Läs mer

professor, företrädare för naturvet. fakulteten vice ordf. professor, företrädare för Ekonomihögskolan

professor, företrädare för naturvet. fakulteten vice ordf. professor, företrädare för Ekonomihögskolan PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-12-10 Biblioteksstyrelsen Närvarande Ledamöter Eva Wiberg Björn Bergenståhl Ole Elgström Fredrik Lindström Carl Hampus Lyttkens Jan-Åke Nilsson Vilhelm Persson Staffan

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2015-02-17, kl. 10:00 15:00 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Rektor

Läs mer

och att etablera förbindelser med forskning och högre utbildning i 28 mars 2019 Utbildningsdepartementet Stockholm

och att etablera förbindelser med forskning och högre utbildning i 28 mars 2019 Utbildningsdepartementet Stockholm 28 mars 2019 Utbildningsdepartementet 103 33 Stockholm Kungl. Vitterhetsakademien har inbjudits att inkomma med synpunkter på SOU 2018:78, Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige, då särskilt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2015-06-17 kl. 09.00 12.00 Teknikringen 42, Kemiteknik Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Protokoll institutionsråd

Protokoll institutionsråd INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll institutionsråd Datum: 2018-10-22 Tid: 14.00-16:00 Plats: Calle Bengtsson, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter: Jan Borén Ordförande och prefekt Anna Rudin Vice ordförande

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02

Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02 Studieplan för utbildning på forskarnivå i kriminologi senast reviderad 12-05-02 1. Mål för utbildningen Utbildningen på forskarnivå i kriminologi syftar till att ge den studerande fördjupade kunskaper

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.40 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt Erik Erlanson doktorand Jonas Granfeldt

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-03-28 Protokoll nr 06/07 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson J an Wikander Doktorandrepresentant May-Britt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2014 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Styrelse Tid: 2017-12-19, kl. 10:00 17:15 Plats: Hus J, plan 4, rum J 4228 (Utsikten), Campus Gräsvik, Karlskrona. Närvarande Ordförande Peter

Läs mer

Hans Hansson Erik Gyllenswärd. 1 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut att fastställa föredragningslistan.

Hans Hansson Erik Gyllenswärd. 1 Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet. Beslut att fastställa föredragningslistan. Tid, kl 9-15 Plats Pascal U3-150, IDE, Mälardalens Högskola, Västerås Ledamöter Övriga Anmält förhinder Ärende Jakob Axelsson, VOLVO, ordf Mirka Mikes Lindbäck, ABB, ledamot Simin Nadjm-Tehrani, LiU, ledamot

Läs mer

Forskarutbildningsrådet för informationssystemutveckling (FUR-ISU)

Forskarutbildningsrådet för informationssystemutveckling (FUR-ISU) Protokoll 000505 Forskarutbildningsrådet för informationssystemutveckling (FUR-ISU) Närvarande: Göran Goldkuhl (ämnesföreträdare, lärarrepresentant), Karin Axelsson (lärarrepresentant), Stefan Cronholm

Läs mer

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar

Utbildningsstrategiska rådet minnesanteckningar Sid 1 (5) minnesanteckningar Ärende Kommentarer 1.! Ordförande öppnar mötet Heidi Hansson hälsar välkommen och öppnar mötet. 2.! Föregående mötens minnesanteckningar (170914 samt 171011-12) Ad acta. 3.!

Läs mer

Instruktioner för utbildning på forskarnivå i organisk kemi

Instruktioner för utbildning på forskarnivå i organisk kemi 1(6) Instruktioner för utbildning på forskarnivå i organisk kemi Utbildning för doktorsexamen 1. Utbildningens uppläggning 1.1 Allmänt Utbildningen för doktorsexamen består av fyra års heltidsstudier.

Läs mer

Delårsrapport för januari juni 2014

Delårsrapport för januari juni 2014 Stockholm, 2014-08-15 Delårsrapport för januari juni 2014 Ekonomiskt resultat och prognos 2013 uppvisade KTH ett betydligt lägre resultat än de fem föregående årens stora positiva resultat, kapitalförändringen

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

Närvarande: Leif Kari Anders Forsgren. Henrik Shah Gholian, Anna-Karin Burström och Oscar Tjernberg har anmält förhinder.

Närvarande: Leif Kari Anders Forsgren. Henrik Shah Gholian, Anna-Karin Burström och Oscar Tjernberg har anmält förhinder. Strategiskt rådsmöte 4 2014 2014-09-04 kl. 13:00 Freja, Teknikringen 8 Protokoll Närvarande: Leif Kari Anders Forsgren Karin Blom Erik Edstam Jens Fransson Mats Wallin Anna Finne Wistrand Arne Johansson

Läs mer

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab:

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab: Bilaga A. Arbetsordning för styrning och ledning av SciLifeLab Kap. 1. Inledning 1 Nationellt centrum för livsvetenskaplig forskning (Science for Life Laboratory, SciLifeLab) är ett nationellt resurscentrum

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 17 maj 2019

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 17 maj 2019 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 108-118/2019 2019 05 17 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden S den 17 maj 2019 Innehållsförteckning 108 Sammanträdets

Läs mer