Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Närvarande: Ulf Arvidsson (punkt 5) Tore Brinck Carl Bruce Henrik Grimler (teknologrepresentant) Helene Hedin (lämnar mötet under punkterna 2 3, kl ) Marie Helenelund (sekreterare) Mats Johansson Göran Lindbergh Mikael Lindström (ordförande) Sara Naumann Inger Odnevall Wallinder Susanna Wold Inbjudna: Anders Lundgren, KTH:s förvaltningschef (punkt 5, kl ) Ärende Ansv Start datum Slut datum CHEs utvecklingsplan Klar: 30 juni 2013 Införa lägstakrav på hp för att få disputera Författa ett beslut Representant till Doktorandprogramrådet Kemi behöver utse representant i proprefektens frånvaro Dekan, vice dekan, prefekter Skolan Dekan och FA Tore Brinck Godkännande av dagordning och föregående mötes minnesanteckningar Dagordningen godkändes efter tillägg av två punkter under prefekternas frågor av Mats Johansson. Punkt 5 i föregående mötes minnesanteckningar innehåller fel datum. Nätverket för kemiteknikutbildningarna i Sverige har sitt möte juni och Sara Naumann vill fortfarande gärna ha in förslag på programpunkter. Sammanträdesrummet utanför kansliet har fått ett nytt namn. Det kommer att kallas Rut Sundgren-rummet, efter den första kvinnliga studenter att läsa kemi på KTH. Rut Saga Mariana Sundgren, född 2 februari 1908, den första kvinnliga studenten inom kemi. Hon antogs den 29 augusti 1927 och fick sin examen 21 juni (Ur KTH:s arkiv)

2 2. Dekaninformation Mikael inleder med att visa siffror på OH för alla skolor. KTH-managementrapport tema Genomströmning, se bilaga Antalet studenter som tar ut master- och kandidatexamen har ökat. Arbetsgrupper i UU, se bilaga RAE 2012 Infrastruktur, se bilaga Mikael uppmanar alla att lägga upp instrument på LIMS via Tessie Borg och Greenhouse Labs. Indikatorrapport, se bilaga Besluts- och delegationsordning, se bilaga CV-databas Mikael har haft stor nytta av CV-databasen som skapades till RAE:n, men den uppdateras inte längre. Tore: Många vill inte exponeras i en CV-databas. Mats: Det är ett problem att KTH ofta lanserar nya saker innan de är helt färdiga. EPFL Fellows International Postdoctoral Fellowship Opportunity at the EPFL 3. Rapport från arbetet med Riskanalys för laboratoriearbete Riskanalyserna ska läggas på två nivåer: en basnivå och en högre nivå när man arbetar med kemikalier som är på den så kallade röda listan. Målet är att inte röra det som fungerar, utan höja lägstanivån. Miljöhandläggare Leif Svanblom har tittat på den röda listan och gjort några förslag på tillägg. Man arbetar fram ett webb-baserat test som skulle kunna genomföras innan man kommer hit.. Alla som genomfört testet får en pin att bära på labbrocken. Doktoranderna har som önskemål att alla ska göra testet, så seniora forskare och handledare får föregå med gott exempel. Riskanalysgruppen kommer framöver arbeta med att ytterligare förfina sitt förslag samt att komma igång med seminarier i ämnet. Tore: Det är viktigt att tänka på mängderna. Mats: Det kommer inte funka ifall avdelningschef ska signera, det stoppar upp processen. Mats: Försiktighetsprincipen finns inte med. Om man ska arbeta med en ny kemikalie som inte finns med på listan, kanske man tutar och kör utan att tänka på att kemikalien kan vara farlig ändå. Mats: I Holland sätter de sin Risk assessment i en plastficka på dragskåpet, så vet alla vad som pågår där. Göran: Bättre att sätta dem utanför dörren, så man inte behöver gå in om det är rökutveckling eller dyl.

3 4. Utvecklingsplanen CHE Diskussion om arbetet vidare för de fyra delområdena: Utbildning Forskning och innovation, samverkan Karriärer Campusmiljöer och administration Fredagen den 22 mars kl 9 12 är det möte med samtliga deltagare och fokus kommer då att ligga på Forskning och Karriärer. Lokal är Erdtmanrummet, Teknikringen Ekonomi Arbetsätt (kl 11.20) En arbetsgrupp ska se över SUHF-modellen och Ulf Arvidsson ingår i den. Det verkar finnas möjligheter att påverka OH. Även LKP:n skulle möjligen kunna justeras nedåt någon procentenhet. Kvartalsbokslut Se bilaga. Verksamhetsutveckling i ekonomifunktionen Ekonomigruppen kommer att delas upp i två enheter. Den ena enheten ska arbeta med ekonomi och budget på övergripande nivå, fakturaflöde och dyl som förvaltningen kräver av skolan. Den andra enheten kommer att arbeta med kärnverksamheten, i huvudsak med redovisning och revision. Skillnaden mot tidigare, är att arbetsuppgifterna delas upp lite tydligare. Tanken är att man får olika fokus och då får man samtidigt olika årscykler. Det ska leda till att man ska kunna arbeta mer koncentrerat med exempelvis bokslut och man kommer kunna planera in semestrar osv. Arbetet kommer att standardiseras över hela skolan för att förenkla processerna. Det som händer just nu, är att det nya arbetssättet presenteras och förankras. de nya rutinerna beräknas vara införda och i drift senast i november. Fram till semestrarna kommer ekonomerna att jobba i stort sett som vanligt och det är först efter semestrarna som vi gör förändringar som berör kärnverksamheten. Göran efterfrågar att man informerar de forskare och grupper som kommer att få arbeta med en ny ekonom. Ulf: Det är relativt få forskare som kommer att byta ekonom och de forskare som påverkas kommer att informeras i mycket god tid om detta. Sara: Finns det planer på att någon eller några kommer bli mer inriktad på grundutbildningen? Ulf: Ja, det finns flera bitar som kommer att stärkas, bland annat grundutbildningen. Medfinasiering (Anders Lundgren, kl 11) Mikael hälsar Anders välkommen och berättar att han önskar en diskussion om hur skolan kan arbeta framöver med OH. Skolan arbetar med att hitta de största projekten och lösa medfinansieringen med dekanpotten. En ökad direktifiering av kostnader skulle vara intressant.

4 Anders tror att alla är överrens om problemets karaktär och han håller med om att exempelvis bibliotekets kostnader skulle kunna direktifieras i någon mån. Vad det handlar om är att man fakturerar istället för att gå via täckningsbidraget. Hans förslag är att han och Ulf Arvidsson tillsammans tittar på något projekt och ser vad som kan göras. Mikael: Vi kan titta på WWSC. Det är en ny ansökningsgång om 5 år, så det vore pedagogiskt värdefullt att titta på dem. 6. GRU (GA) Marknadsföring Teknisk kemi (Susanna Wold) Anna och Susanna gör punktinsatser på de gymnasieskolor där de har störst chans att synas och få studenter ifrån. I helgen är det öppet hus på KTH. Nytt program på BIO BIO skickade in sin ansökan förra veckan. De har uttryckt en önskan om att närma sig CHE, men Susanna tycker det är problematiskt. Kemi kommer kunna mappa mot dem, men de kan inte mappa mot kemi. De har inte samma syn på vad en civilingenjörsexamen ska innehålla och har en annan inställning till bland annat matte. Det verkar inte bli helt lätt att samordna kursperioder mellan BIO:s nya program och Teknisk kemi. I dagsläget finns det inte resurser att göra separata kurser för dem. Första terminen är satt till hösten FoFu (FA) Prognos Examina (Inger O W) Det är ett krav från Högskoleförordningen att det ska finnas individuella studieplaner. Trots det saknar 28 % en uppdaterad studieplan. På hemsidan finns mall för hur studieplanen ska skrivas. Inger tycker det är viktigt att skriva mål och sätta studieplanen i relation till de målen. Det förekommer 5 personer på skolan som disputerat men inte kunnat ta ut examen. Finns det möjligheter för skolan att underlätta för dem att ta ut de sista poängen? Kan de tillgodoräkna poäng, har de kanske klarat av delmoment? Det vore bra att göra en punktinsats. Skolan skulle kunna införa ett krav på att man tagit en viss procent av samtliga hp för att disputera? Inger: Det skulle behövas ett beslut. Mikael: Vi skissar på ett beslut som vi kan luta oss emot. Carl (doktorandrepresentant): Hur gör man på andra skolan? Inger: Det är väldigt olika. Några har obligatoriska kurser som måste avklaras, andra har aldrig ens funderat på frågan. Det är ingen som har löst problemet. Inger visar prognos för examinationer. Den här gången har hon räknat på 5 år till disputation, samt 3 år till lic. 13 % av alla doktorander är CSC. Det förekommer handledare som har uteslutande CSC-doktorander. Göran: Ett stort problem är språket (kan även gälla erasmus mundus). Språket är viktigt för att kunna kommunicera sin forskning.

5 Inger: Skulle vilja införa att man genomför en Skype-intervju innan man antar doktorander. Mats: Stipendiater betraktas av många som ett kostnadseffektivt sätt att finansiera en doktorand. Men i slutänden är det inte så kostnadseffektivt. Bemanningen måste lösas på annat sätt. Doktorandenkäten Det finns ett stort behov av en enkät. Många doktorander är missnöjda. Inger ska träffa Doktorandrådet och skriva en enkät. Carl (doktorandrepresentant): Vad har det blivit för uppföljning av doktorandintervjuerna? Göran och Per Alvfors träffade alla handledarna. Helene föreslår att doktorandenkäten tas upp i JML-gruppen. Doktorsprogramrådet Proprefekter har av tradition ingått i Doktorsprogramrådet. Kemi har just nu inte proprefekt på plats, vem ska representera dem i rådet istället? Inger vill ha ett förslag på person från Tore. 8. Lokaler (Mats Johansson, Mikael Lindström) Mikael arbetar på att Kemibyggnaderna ska skyltas upp. 9. Tjänster Status Hus 18 På gång, klart efter semestrarna. Planer Hus 15 (Inst. nivå, trapphus) Förbättra arbetsmiljö och skapa fler kontorsrum i trapphuset. Planer Hus 19 Plan 2 Enkelt cellabb och mikrobiologilabb, ska kunna användas i kurser som en resurs. Lektorat organisk kemi Provföreläsningar hölls förra veckan. Det visade sig vara en bra process med besök av kandidaterna dagen innan som man mycket väl skulle kunna tillämpa fler gånger. Lärartjänst Kemiteknik (anställningsprofil) Man arbetar just nu med att fila på anställningsprofilen. Bitr. lektor/lektor Biokompositer Det finns ett uppdrag att skriva anställningsprofilen. Nya lärartjänster i Rektorskontrakt 2013 (organisk kemi och fysikalisk kemi) Sökkommitteerna arbetar. Admintjänster 10. Administrativa ärenden Rapport arbetsgrupp Samordning Marknadsföring och kommunikation (MaLa) Nytt e-beställningssystem Punkt 10 bordläggs i Marie Larsons frånvaro till nästa möte.

6 11. Prefekternas frågor Mats: Plast- & Kemiföretagen ska omorganiseras och bli IKEM. I samband med detta vill de ha en aktivitet tillsammans med CHE den 15 maj. De hade tänkt sig middag samt evenemang för gäster. Mikael vidarebefordrar frågan till Marknadsförings- & kommunikationskommittén. Mats: Det pågår just nu en upphandling av leverantörer av kontorsmateriel och KTH planerar att enbart upphandla 1 leverantör. Den mest kostnadseffektiva strategin vore att istället upphandla 2 3 leverantörer. 12. Övriga frågor Uppföljning av skyddsronder Kemiteknik hyr in sig i Energitekniks apparathall. I dagsläget är apparathallen mer ett skräpupplag. Lena Edvardsson kommmer troligen att utföra en brandskyddsrond. Byte av namn på Teknikringen Innan Anders Lundgren går, berättar han att det finns planer på att byta namn på delar av Teknikringen. Gatan är idag ologiskt numrerad och det är svårt för besökare och utryckningsfordon att hitta rätt. Ifall man har namnförslag kan man höra av sig till UF. Vid protokollet Marie Helenelund

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-12-18, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-09-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-06-11, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda måndag 2013-01-21, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-08-20, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-01-22, kl 09.00 12.00 Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag 2013-11-12, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet

Läs mer

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-10-23, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Ulf

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-11-27, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-02-17 kl. 09.00 12.00 Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-03-16 kl. 09.00 12.00 Wallquistska, Villagatan 19 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare.

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare. Indikatorrapport Bilaga med uppdelning per skola 2013-2016 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Indikatorrapport April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare.

Indikatorrapport. Bilaga med uppdelning per skola Indikatorrapport. Helår tema genomströmning. Tertial 2 tema nybörjare. Indikatorrapport Bilaga med uppdelning per skola 2012-2015 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Indikatorrapport April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007.

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007. Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 11 december 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Per Alvfors, Mikael Lindström, Per Claesson,

Läs mer

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D MINNESANTECKNINGAR Forskarutbildningsrådet Minnesanteckningar Forskarutbildningsrådet Datum och tid för mötet:, kl. 10.00 Plats för mötet Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Årlig jämställdhets-, mångfalds- och likabehandlingsplan (jml-plan)

Årlig jämställdhets-, mångfalds- och likabehandlingsplan (jml-plan) Årlig jämställdhets-, mångfalds- och likabehandlingsplan (jml-plan) Skola: Teknikvetenskap Enligt lag skall jml-plan - göras och följas - av alla arbetsenheter med tio eller fler anställda. Mallen nedan

Läs mer

4. Dagordningen godkändes med ändringen att punk 13 stryks och de efterföljande punkterna flyttas upp.

4. Dagordningen godkändes med ändringen att punk 13 stryks och de efterföljande punkterna flyttas upp. Närvarande Leif Andersson Prefekt Jan Pettersson Vice prefekt Ann-Catrin Jonsson Ordförande NDR Fredrik Öberg Vice Ordförande Inst. FUB Arbetsmiljögruppen Anders Ekstrand Kassör NDR Ola Bäckman Analytisk

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-09-28 kl. 09.00 11.00 Konferensrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, entréplanet till

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2009-05-15 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Skolan för kemivetenskap. (CHE) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period:

Skolan för kemivetenskap. (CHE) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: Skolan för kemivetenskap (CHE) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 211-218 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Oktoberrapporten Februarirapporten Junirapporten Augustirapporten tema NYBÖRJARE Tertial

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för bioteknologi (BIO) Period: 11-18 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial tema nybörjare Okt Tema nybörjare April Indikatorrapport Sept Maj

Läs mer

Minnesanteckningar HST s ledningsråd

Minnesanteckningar HST s ledningsråd Minnesanteckningar HST s ledningsråd 2009-12-16 Närvarande: Madeleine Lundberg, Eva Skytt, Ingemar Haglund, Pia Lindberg, Sven Hamp, Benny Ekman, Åke Forsberg, Agneta Brav, Elvy Westlund, Thomas Wahl,

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Malin Zetterström Lotten Hultgren Viklund Sytemförvaltning Ladok/SISU Studentavdelningen Studenthuset Kontakta oss: ladok@su.se, telefon 3989, må-tors kl:10-12

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Frejd, Torbjörn professor t o m 11 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn t o m 11 Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med nätverket personalfunktionsansvariga.

Minnesanteckningar från möte med nätverket personalfunktionsansvariga. Minnesanteckningar från möte med nätverket personalfunktionsansvariga. Mötesdatum: 2011 02 11 Närvarande skolorna: Universitetsförvaltningen: Karin Kroon (ITM) Gun Hjertsson (ICT) Leena Druck (SCI) Monica

Läs mer

Styrelsen klockan

Styrelsen klockan PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 12.00 Närvarande ledamöter Fabian Beijer universitetslektor Jonas Granfeldt professor, bitr prefekt Gabriel Levander studerande Anders Ohlsson professor, ordf

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012/2013. Verksamhetsåret 2012/13 har omfattat ca 10 månader, från och med 120322 130128.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012/2013. Verksamhetsåret 2012/13 har omfattat ca 10 månader, från och med 120322 130128. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012/2013 Saco-S lokalförening vid KTH Verksamhetsåret 2012/13 har omfattat ca 10 månader, från och med 120322 130128. ÅRSMÖTET 2012 Årsmötet hölls torsdagen den 22 mars kl. 16.00

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen Minnesanteckningar Ia Kling Tid: 2018-06-05, kl. 09-14 Plats: Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Närvarande: Ia Kling, ordförande, NMD

Läs mer

Protokoll från doktorandrådets årsmöte,

Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 1(2) Psykologiska institutionen Doktorandrådet Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 2008-12-03 Närvarande: Emma Bäck, Jelena Corovic, Marie Gustafsson, Gustaf Törngren, Lisa Folkesson, Kristina Danilov,

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling MLS HiG/ 1(5) RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Sammalisto, Kaisu (Ordförande) Andrén, Marianne (AHA) Claesson, Leif (ATM ) Donner, Tanja (Biblioteket) Johansson, Annika (SA) Kågström,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2015-06-17 kl. 09.00 12.00 Teknikringen 42, Kemiteknik Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015 Närvarande Ledamöter Al-Karadaghi, Salam professor Berg, Jennifer student LTH Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för anställda inom sjukvården Eva Månsson Lexell, chefsarbetsterapeut

PROTOKOLL. Företrädare för anställda inom sjukvården Eva Månsson Lexell, chefsarbetsterapeut 1(6) Närvarande ledamöter: Representanter för lärare/forskare: Bodil Andersson, univ.adjunkt Margareta Berglund, univ.adjunkt Sölve Elmståhl, professor, stf prefekt (ordf. i beslutsärende 39) Lena-Karin

Läs mer

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation?

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation? Nr 37, 26 okt 2007 Skolchefen har ordet: Kommunicera- men hur? Min tillvaro som skolchef har hittills till absolut största delen bestått av möten av olika slag. Inplanerade sammanträden, planerade eller

Läs mer

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-11 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Ken Benson Rhonwen Bowen Caroline Magnusson Morgan Nilsson Marie Olofsson Michael Pettersson Tetz Rooke Tove

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för informations- och kommunikationsteknik (ICT) Period: 2161-2168 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Tema nybörjare

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-01-24 Tid Måndag den 24 januari 2011 klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-03-17 Tid: 14.00 16.30 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Seminarierummet

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Skolan för bioteknologi (BIO) Period: 151-156 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial tema nybörjare Okt Tema jämställdhet April Indikatorrapport Sept

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 20 november 2007

Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 20 november 2007 Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 20 november 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Göran Lindbergh, Eva Malmström, Per Claesson,

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte MINNESANTECKNINGAR Ev. dokumentnummer Ev. diarienummer Sida Ledningsgrupp SCI 2015-09-15 X-ÅÅÅÅ-XXXX 1 (3) Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte Datum för mötet: 2015-09-15 kl. 15:15 Plats för mötet

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2016-05-16 kl. 13.00 15.00 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, FA Anders

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.40 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt Erik Erlanson doktorand Jonas Granfeldt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2014 Styrelsen 2014-09-18 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka Elmroth, Sofi Hansson, Oskar student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand

Läs mer

Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson

Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson Forskarutbildningsutskottet Sammanträdesdag 1 (5) Tid: kl. 13.00 Plats: C455 Ledamöter: Jan Nolin Ordförande Elena Maceviciute Vice ordförande Roger Blomgren Ameera Mansour Doktorandrepresentant David

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Louise Berglund Åsa Bergström Henry Diab Jonas Granfeldt Erik Erlanson Mikael Nystrand Anders

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande.

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande. Nr 43,18 februari 2008 Skolchefen har ordet: Professorsstatistik Inför lönesamtalen i januari i år fick varje professor fylla i ett formulär med frågor om omfattningen på insatser inom GRU, FoFu och annat.

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering

HANDLINGSPLAN. Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering HANDLINGSPLAN Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering Dubbelt identifierade problem, problem som redan är lösta, och problem som inte kan hanteras på institutionsnivå

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Magisterprogrammet pedagogiskt arbete med inriktning mot lärares arbete och elevers lärande

Magisterprogrammet pedagogiskt arbete med inriktning mot lärares arbete och elevers lärande Magisterprogrammet pedagogiskt arbete med inriktning mot lärares arbete och elevers lärande Programmet omfattar med sina 60 hp - en metodkurs Forsknings- och utvecklingsarbete i skolan (15 hp) - teorikurser

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 2171 2178 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Tema nybörjare April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Tid: Onsdag 9 november 2016 Plats: F akultetsrnmmet, Ångströmlaboratoriet

UPPSALA UNIVERSITET. PROTOKOLL TEKNAT 2016/203 Sammanträdesdag Tid: Onsdag 9 november 2016 Plats: F akultetsrnmmet, Ångströmlaboratoriet Tid: Onsdag 9 november 2016 Plats: F akultetsrnmmet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter:, ordf Jörgen Olsson LeifNyholm Auli Niemi Suparna Sanyal Dorothea Ledinek Katharina Rudisch t.o.m. 11 a t.o.m.

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-10-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry Greenhouse Labs Connecting Science and Industry Något motsvarande Greenhouse Labs har inte funnits tidigare i Stockholmsområdet, det blir en stor tillgång för nystartade bolag med inriktning på kemi. jessica

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 2161 2168 Dec Jan Feb Helår tema genomströmning Nov Mars Tertial 2 tema nybörjare Okt Tema nybörjare April Indikatorrapport Sept Maj Halvår tema jämställdhet

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Inst f experimentell medicinsk vetenskap dokument uppdaterat maj 2007

Inst f experimentell medicinsk vetenskap dokument uppdaterat maj 2007 1 Inst f experimentell medicinsk vetenskap dokument uppdaterat maj 2007 Utvecklingssamtal - ett strukturerat samtal Forskarutbildningsprocessen Hur har utbildningen fortskridit i förhållande till studieplanen?

Läs mer

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH Projektplan Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH 2014-2015 Bakgrund I handlingsplanen till KTH:s kvalitetspolicy slås fast att kvalitetsuppföljning ska göras regelbundet.

Läs mer

UPPSALA UNIVERSITET. Tid: Måndag 23 maj 2016 Plats: Noors slott, Knivsta kommun

UPPSALA UNIVERSITET. Tid: Måndag 23 maj 2016 Plats: Noors slott, Knivsta kommun 1(6) Tid: Måndag 23 maj 2016 Plats: Noors slott, Knivsta kommun Närvarande ledamöter:, ordf. Jörgen Olsson Mattias Klintenberg LeifNyholm Suparna Sanyal Katharina Rudisch Neil de Kock Frånvarande ledamöter:

Läs mer

Skolan för datavetenskap och kommunikation. (CSC) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period:

Skolan för datavetenskap och kommunikation. (CSC) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: Skolan för datavetenskap och kommunikation (CSC) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 11-1 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Oktoberrapporten Februarirapporten Junirapporten Augustirapporten tema

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Skolan för industriell teknik och management. (ITM) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period:

Skolan för industriell teknik och management. (ITM) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: Skolan för industriell teknik och management (ITM) Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Period: 2141-2146 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Augustirapporten Oktoberrapporten Februarirapporten Junirapporten

Läs mer

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och )

Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad , reviderad och ) 1(5) Ansvarsområden vid Statistiska institutionen (beslutad 2012-09-12, reviderad 2013-11-13 och ) Institutionsstyrelsen Det högsta beslutande organet vid institutionen enligt delegationsordning samhällsvetenskapliga

Läs mer

Göteborgs Universitet

Göteborgs Universitet 1 Doktorandrådets ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Staffan Johansson valdes till mötesordförande. 3 Dagordningen godkändes. 4 Frans Olofson valdes till mötessekreterare. 5 Ann-Catrin Johnson och Anders

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Avd. chef reumatologi och inflammationsforskning

Avd. chef reumatologi och inflammationsforskning INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll Datum: 2018-03-19 Tid: 14.00-16.00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Frånvarande: Bowman Heiden Projektledare, enh. f innovation och entreprenörskap Maria Rosvall

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

2 Dagordningens godkännande 2 Dagordningen godkänns. 3 Utseende av justeringsperson 3 Styrgruppen utser Leif Lönnblad

2 Dagordningens godkännande 2 Dagordningen godkänns. 3 Utseende av justeringsperson 3 Styrgruppen utser Leif Lönnblad Fysik- & astronomibiblioteket Styrgruppen Protokoll Sammanträde nr 2008:1 2008-02-20 Närvarande ledamöter Leif Jönsson, professor, ordförande, Fys. institutionen Kristina Lindgren, bibliotekarie, sekreterare

Läs mer

Närvarande: Leif Andersson Prefekt Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap NDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi Forskarutbildningsberedningen

Närvarande: Leif Andersson Prefekt Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap NDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi Forskarutbildningsberedningen Närvarande: Leif Andersson Prefekt Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap NDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi Forskarutbildningsberedningen Ida Belogorcev Niklasson Programrådet Fredrik Öberg Arbetsmiljögruppen

Läs mer

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, Förvaltningschef Marianne Phersson, Sekreterare Lars Tybell, personalrepresentant Nina Sundberg, personalrepresentant Vuxenutbildningsnämnden 2008-08-20 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:15 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Ulf Lager (c) Göran Sjönneby (fp) Ulf Axelsson (v), ers för Maria Berdén

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling MLS HiG/ 1(5) FRÅN : RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll 2013-12-12 Närvarande: Kaisu Sammalisto (Ordförande) Annika Johansson (SA) Leif Claesson (ATM) Rose Marie Löf (ATM) Tanja Donner (Bibl.) Josefin

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Gäller fr.o.m. 2013-07-01. Fastställd av Styrelsen för forskarutbildning 2013-04-09. 2 Allmän studieplan för

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling 1(5) FRÅN : RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Johansson, Helena (Ordförande) Johansson, Annika (SA) Kågström, Jonas (AUE) Andrén, Marianne (AHA) Löf, Rose-Marie (ATM) Åstrand Swenneke,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Närvarande: (ordförande), Maria Andersz, Mats Johansson (ersättare för Mikael Lindström), Per Claesson, Göran Lindbergh, Henning Wiberg,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Nordberg Karlsson,

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer