Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH"

Transkript

1 Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare ärenden rörande skolans organisation Utvecklings- och verksamhetsplan, budget, verksamhetsberättelse och bokslut Övergripande frågor rörande utbildning Andra ärenden av stor vikt för skolan som skolchefen bedömer att strategiska rådet bör rådfrågas om Det strategiska rådet ska bestå av skolchefen, vice skolchefer och fem representanter för de anställda. En är representant för teknisk och administrativ personal och fyra är lärar- och forskarrepresentanter. I rådet ingår också tre studeranderepresentanter samt tre ledamöter som inte är anställda vid skolan (externa). Bland de externa representanterna bör för skolan viktiga industripartners vara representerade. Skolchefen är ordförande i rådet. Skolans strategiska råd möts i regel en gång per termin. Protokoll ska föras. Lärar- och forskarrepresentanterna i skolans strategiska råd utses genom val. Skolchefen beslutar om valförfarandet efter hörande av skolan. Skolchefen utser representanten för teknisk och administrativ personal samt de externa ledamöterna, efter hörande av skolan, respektive rektor. Ledamöterna i skolans strategiska råd utses för en tid om högst fyra år och deras mandattid följer skolchefens. Ledningsgrupp Skolans ledningsgrupp består av skolchef, vice skolchefer, administrativ chef, GA, FA, prefekter samt studeranderepresentanter. De administrativa enhetscheferna (HR och ekonomi) är adjungerade. Ledningsgruppen leds av skolchefen och sammanträder, i regel, var tredje vecka. Mötena kommer att rotera på skolans campus. I ledningsgruppen behandlas alla strategiska och operativa frågor av särskild vikt och skolchefsbeslut av dignitet förankras. Gruppen är ett rådgivande organ till skolchefen i frågor om utvecklingsplan, budget- och verksamhetsplan, skolans organisation, skolpolicyfrågor samt andra betydande frågor av operativ karaktär. Personal från verksamhetsstödet är sekreterare för gruppen. Minnesanteckningar ska föras.

2 Arbetsutskott Skolchefsgruppen består av skolchef, vice skolchefer, administrativ chef och är ett rådgivande organ till skolchefen i operativa frågor och utgör beredningsorgan till ledningsgruppen. Utskottet sammanträder varje vecka. SSG (Skolsamverkansgrupp) Enligt avtal (dnr ) om samverkan för utveckling vid KTH följer att samverkan ska ske på den nivå där beslut ska fattas. Beslut på skolnivå samverkas i skolsamverkansgrupp. Samverkansgruppens sammansättning, ärendehantering och arbetsordning följer av avtalet. Skolsamverkansgruppen består av följande arbetsgivarrepresentanter: skolchef (ordförande), administrativ chef och HR-ansvarig, samt av följande arbetstagarrepresentanter: arbetsplatsombud från fackliga organisationerna, huvudskyddsombud och skyddsombud. Gruppen sammanträder i regel varannan vecka. Mötena kommer att rotera på skolans campus. Protokoll ska föras. Rekryteringskommitté Av fakultetsrådets anvisningar till anställningsordningen (V ) följer att skolan ska ha en rekryteringskommitté med ansvar för beredning av läraranställningsärenden, i första hand anställning av professor, lektor och biträdande lektor. Kommittén arbetar utifrån KTH:s anställningsordning och anvisningarna till anställningsordningen. Ordförande i rekryteringskommittén är vice-skolchef/ffa, därutöver utses två stycken vice ordförande. Kommitténs ledamöter, mandattid, uppgifter m.m. anges i anvisningen. Docentkommitté Av fakultetsrådets anvisningar om antagning som docent (V ) följer att skolan ska ha en docentkommitté. Docentkommittén består av tre ledamöter, en ordförande, en lärarrepresentant och en studeranderepresentant. Ordförande är permanent ledamot, övriga två ledamöter utses för varje enskilt ärende. Därutöver utses en permanent vice ordförande som kan träda in i ordförandes ställe. Lärarrepresentanten hämtas, om möjligt, från den verksamhet till vilken den sökande är knuten. Skolchefen utser ledamöterna. Studeranderepresentant utses av sådan sammanslutning som har status som studentkår vid KTH Arbetsmiljö och JML-gruppen En ledningsgrupp som träffas 1gg/kvartal alt. halvårsvis med följande medlemmar: JML Administrativ chef Arbetsmiljösamordnande rep från HR Huvudskyddsombud (HSKO) Studeranderepresentant. Forskarutbildning/Studentkansli-representant ex. forskarutbildningshandläggare eller SVL. En kommunikatör som hjälper med infoflödet ut till verksamheten. Säkerhetsansvarig vid behov - för ex arbete med hot och våld.

3 1 verksamhetsrepresentant per campus - (så att man får input och förankring i verksamheten) förfrågan får skickas ut och intresseanmälan får skickas in. Syftet med ledningsgruppens möte är att följa upp arbetsmiljöarbetet och fastställa kommande års arbete. Syftet med den föreslagna sammansättningen är att få med alla delar av vår verksamhet för att fånga upp röster från alla hörn. En styrgrupp som ses 1gg/månaden alt varannan månad med utförare som innefattar följande medlemmar: 1-3 representanter från verksamheten (beroende på geografisk spridning). 1-3 Administrativa representanter som får anmäla intresse (beroende på geografisk spridning) Arbetsmiljösamordnande representant från HR. En kommunikatör för informationsspridning i verksamheten. Administrativ chef. Syftet är att gruppen ska hjälpa till med förberedande arbete inför kommande år samt delta i utförande av arbetsmiljöarbete under året. Exempelvis hjälpa till med informationsspridning eller bara återkoppling av saker som fungerar bra/mindre bra ute i verksamheten Miljögruppen Skolchefen har det övergripande ansvaret för att skolan har en organisation som säkerställer ett systematiskt miljöarbete. Rutiner och organisation för skolans miljöarbete ska fastställas. Ledamöter: Miljöombud, en representant för varje institution, infrastrukturansvarig, en representant för verksamhetsstödet och en doktorand. Minnesanteckningar ska föras. Krisgrupp Krisgruppen samlas vid kris på skolan. Krisgruppen är sammansatt enligt KTH:s föreskrifter och arbetar efter en krisplan. Administrativa chefen är ordförande i gruppen. Krisplanen ska fastställas av skolchefen. Krisgruppens sammansättning: skolchef, administrativ chef, HR-ansvarig, infrastrukturansvarig, UA och kommunikationsansvarig. Internationaliseringsgrupp Grupp för samordning av CBH-skolans aktiviteter inom internationalisering. Gruppen består av skolans internationellt ansvariga, internationell koordinator, vice GA

4 Grundutbildningsråd Grundutbildningsrådet består av GA vice GA, PA UA, studenternas skolrådsrepresentant (SRO) samt de tre sektionernas respektive studienämndsordförande SNO. Grundutbildningsrådet leds av GA. Gruppen bereder alla strategiska beslut vad gäller grundutbildningen som t.ex. inrättande, nedläggning av kurser och större förändringar i utbildningsprogram. Grundutbildningsrådet föreslår övergripande strategi för skolans grundutbildning och granskar förslag till skolchefsbeslut inom grundutbildningen. Skolans rekryteringshandläggare adjungeras till rådet vid behov. GRU-rådet ska ha ett antal arbetsutskott/arbetsgrupper som bereder ärenden för beslut i Grundutbildningsrådet. Rådet möts i regel en gång i månaden. Minnesanteckningar/protokoll ska föras av representant från utbildningskansliet. Kvalitetsråd grundutbildning & avancerad nivå För operativ hantering inom utbildningsprogram bildas kvalitetsråd. Råden kan avse ett eller flera närliggande program, t.ex. civing-program med tillhörande master-program. Kvalitetsråden består av (en eller flera) PA, representanter för de studerande och utbildningsadministration. Kvalitetsråden leds av vice GA och ansvarar för operativ hantering av programmen med avseende på rekrytering, antagning, genomförande och uppföljning. Kvalitetsråden träffas c:a 1 gång i månaden. Minnesanteckningar ska föras av person från utbildningskansliet. Kvalitetsråden kan även fungera som programråd. Länkmöten/årskurskollegier Med studenter och lärare efter avslutad kurs. Minnesanteckningar förs av representant från utbildningskansliet. Kursnämnder med lärare och studenter under pågående kurs Forskarutbildningsråd Beredande och rådgivande organ till FA. Forskarutbildningsrådet leds av FA, samt består vidare av vice FA, PA för skolans doktorsprogram, två doktorander tillhörande skolans doktorsprogram, UA samt en administratör involverad i forskarutbildningen. Forskarutbildningsrådet leder och bereder den strategiska utvecklingen av forskarutbildningen inom skolan, t.ex. gällande utformning av nya doktorsprogram och ämnen på forskarnivå.

5 Minnesanteckningar/protokoll ska föras av representant från utbildningskansliet. Doktorandrepresentanterna utses av sådan sammanslutning som har status som studentkår vid KTH Forskarutbildningsrådet fungerar även som programråd. Programrådet ska ansvara för operativ hantering av doktorsprogrammet, med särskild vikt vid kvalitetssäkring, uppföljning och utveckling av de ingående forskarutbildningsämnena, inklusive kursutbud, kurs- och handledningskvalité.

Fakultetsrådets arbetsordning

Fakultetsrådets arbetsordning Arbetsordning Gäller från och med Diarienummer 2019-01-01 V-2018-1040 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Fakultetsrådet 2018-12-12 UF/PLU Fakultetsrådets arbetsordning Med utgångspunkt

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad

Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Organisationsplan för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2015-09-04, dnr 10-2010-2598. Ersätter organisationsplan beslutad av högskolestyrelsen 2015-06-05. Organisationsplan för Högskolan

Läs mer

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Sid 1 (6) Arbetsordning för den Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Universitetsstyrelsen har den 6 oktober 2016 fastställt en revidering av Arbetsordning för Umeå universitet (dnr: FS 1.1.2-20-14).

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Delegations- och arbetsordning (Skolchefens vidaredelegationer)

Delegations- och arbetsordning (Skolchefens vidaredelegationer) Delegations- och arbetsordning 2019-04-09 (Skolchefens vidaredelegationer) Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS) 08 790 60 00 skolchef@eecs.kth.se www.kth.se 1 (30) Innehåll 1. Övergripande

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Arbetsordning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Dnr SAMFAK 2017/30 Arbetsordning Samhällsvetenskapliga fakulteten Beslut 2017-05-04 Arbetsordningen gäller från och med 2017-10-01 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium

Läs mer

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET

STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET STRATEGISKA RÅD VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS

Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning. Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd Dnr: FS Humanistiska fakultetsnämndens arbetsordning Humanistiska fakultetens arbetsordning fastställd 2017-05-23 Dnr: FS 1.1-824-17 INNEHÅLL 1 Bakgrund... 5 2 Beslutande organ... 6 2.1 Fakultetsnämnden... 6 2.2

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12.

Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12. Beslutsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2013-06-14, dnr 19-2003-1087. Ersätter beslut av högskolestyrelsen 2012-04-12. Beslutad av rektor 2014-03-25, dnr 10-2012-725. Ersätter

Läs mer

GA:s, FA:s och PA:s uppdrag

GA:s, FA:s och PA:s uppdrag Skapat av Arbetsgrupp för översyn av FA/GA/PA:s uppdrag 2017-09-15 V-2017-0216 GA:s, FA:s och PA:s uppdrag Rapport från fakultetsrådets arbetsgrupp 1 (10) Sammanfattning Arbetsgruppen lämnar förslag som

Läs mer

Förslag till process för rekrytering av rektor

Förslag till process för rekrytering av rektor Sid 1 (7) Förslag till process för rekrytering av rektor Föredragande Ordförande Lennart Evrell Bakgrund Föreliggande dokument utgör handläggningsordning och tidsplan för processen att rekrytera rektor

Läs mer

Organisationsplan för Karolinska Institutet

Organisationsplan för Karolinska Institutet Organisationsplan för Karolinska Institutet Fastställd av konsistoriet 2018-12-03 Dnr: 1-93/2019 Ersätter 1-106/2018 Gäller från och med 2019-01-01 Organisationsplan för Karolinska Institutet Dnr: 1-106/2018

Läs mer

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 6 6. Programkommittén

Läs mer

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad

Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Beslutad av högskolestyrelsen 2018-04-20, dnr L 2018/42. Ersätter arbetsordning beslutad av högskolestyrelsen 2014-12-05. Arbetsordning för Högskolan i Halmstad Föreliggande

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB INSTRUKTION FÖR ARBETSENHET HUMLAB Typ av dokument: Datum: Dnr: FS 1.2.1-1942-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten Ersätter dokument:

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet

Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet AVTAL 2017-11-23 1 STYR 2017/1659 Lokalt kollektivavtal om arbetsmiljösamverkan vid Lunds universitet Syfte Detta avtal tydliggör hur arbetet med den fysiska och den organisatoriska och sociala arbetsmiljön

Läs mer

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden HÖGSKOLAN I SKÖVDE Styrelsen BESLUT 2016-09-27 Dnr HS 2016/789 Föreskrifter för utseende av ledamöter till fakultetsnämnden Härmed fastställs föreskrifterför utseende av ledamöter till fakultetsnämnden

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr HÖGSKOLAN I HALMSTAD Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring 2008-04-01 av Beslut av rektor 2007-11-19, Dnr 10-2007-2019 Allmänna utgångspunkter Dessa riktlinjer ingår i högskolans

Läs mer

Arbetsordning för medicinska fakulteten Reviderad genom fakultetsnämndens beslut 2011-01-26.

Arbetsordning för medicinska fakulteten Reviderad genom fakultetsnämndens beslut 2011-01-26. Medicinska fakulteten Fakultetsnämnden 2011-12-05 Dnr 100-2758-11 Sid 1 (6) Arbetsordning för medicinska fakulteten Reviderad genom fakultetsnämndens beslut 2011-01-26. Fakultetsnämnd Fakultetsnämndens

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning

Arbets- och beslutsordning. Styrelsen för forskning Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Dnr 841/2012-010 Arbets- och beslutsordning Styrelsen för forskning Fastställd vid sammanträde 2012-01-30 Innehåll Inledning... 2 Övergripande ansvar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper senast reviderad Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för

Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper senast reviderad Dnr: UTBVET 2013/50. Arbetsordning för Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 6 6. Programkommittén

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN CENTRUM FÖR REGIONALVETENSKAP (CERUM) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 209-07-0 tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR)

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR DEMOGRAFI OCH ÅLDRANDEFORSKNING (CEDAR) Typ av dokument: Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-07-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter dokument:

Läs mer

Bilagor till lokalt kollektivavtal för samverkan

Bilagor till lokalt kollektivavtal för samverkan 1 (6) Bilagor till lokalt kollektivavtal för samverkan Inledning Försvarshögskolan och de lokala arbetstagarorganisationerna (SACO, OFR/O och OFR/S) har tecknat ett lokalt kollektivavtal för samverkan.

Läs mer

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet

Arbets- och beslutsordning. Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning Rekryteringsutskottet Arbets- och beslutsordning för rekryteringsutskottet Innehåll Inledning... 1 Övergripande ansvar och uppdrag... 1 Sammansättning... 1 Arbetsformer... 2

Läs mer

AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMINS FÖR TEXTIL, TEKNIK OCH EKONOMI ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 884-17 AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OCH VÄLFÄRDS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet

Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Instruktion för Handelshögskolan vid Umeå universitet Fastställd av rektor vid Umeå universitet 2015-01-27 Sid 2 (7) Innehåll 1 Namn...3 HandelshögskolanvidUmeåuniversitet(HH)UmeåSchoolofBusinessandEconomics(USBE)

Läs mer

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets

1 (2) Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultets 1 (2) 2012-03-12 Catharina Sitte Durling Kanslichef Arbetsordning för lärarförslagsnämnden vid Juridiska fakulteten (fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2012-03-12, reviderad genom delegationsbeslut

Läs mer

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING

AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Dnr 313-15 AKADEMIN FÖR BIBLIOTEK, INFORMATION, PEDAGOGIK OCH IT:s ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning

Läs mer

Kungl. Tekniska högskolans Arbetsordning

Kungl. Tekniska högskolans Arbetsordning FÖRESKRIFT V-2017-0942 Träder i kraft 2018-01-01 Kungl. Tekniska högskolans Arbetsordning Med stöd av 2 kap. 2 första stycket 8 p högskoleförordningen (1993:100), har universitetsstyrelsen den 4 december

Läs mer

Fortsatta diskussion om Lnu:s organisation del II

Fortsatta diskussion om Lnu:s organisation del II Version 120108 Fortsatta diskussion om Lnu:s organisation del II I dokumentet "Fortsatt diskussion om Lnu:s organisation" diskuterades hur en organisation i möjligaste mån kunde fås att uppfylla de av

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

Organisationsplan framåt

Organisationsplan framåt Dnr: 2018/3107-1.1.1 Organisationsplan 2019 - framåt Beslutat av Fakultetsstyrelsen för fakulteten för samhällsvetenskap Gäller från 2019-01-01 Beslutat av: fakultetsstyrelsen för fakulteten för samhällsvetenskap

Läs mer

SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola. effekt.

SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola. effekt. SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola effekt. Innehåll Hej! 1. Att arbeta med studentinflytande Ämnesråd Programråd Institutionsnämnd 2. Att vara representant Att bli studentrepresentant

Läs mer

Roller och ansvar inom grundutbildningen

Roller och ansvar inom grundutbildningen Roller och ansvar inom grundutbildningen Fastställt av prefekten på delegation av Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens institutionsstyrelse den 2011-11-07. Beskrivningen av roller och ansvar inom

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

Arbetsordning för Malmö högskola

Arbetsordning för Malmö högskola Dnr Mahr 12-2012/530 Arbetsordning för Malmö högskola Fastställd av högskolestyrelsen 2012-09-28 1. Inledning 3 2. Generella begrepp och beslutande grupper 3 Begreppet vetenskaplig kompetens 3 Beslutande

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag:

APPENDIX e 2. Dekanus beslutar ge Svenskt NMRcentrum följande uppdrag: Göteborgs universitet Naturvetenskapliga fakulteten Ledningen PROTOKOLL nr 4 Sammanträdesdatum 2015-02-03 e APPENDIX e 2 Ärende Beslut/åtgärd 1 V 2015/ 128 Uppdrag för Svenskt NMR-centrum och ställningstaganden

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket MIUN 2012/1290:21 Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket Innehåll Organisation... 1 1. Avdelningar... 1 2. Bibliotekskansli... 1 3. Ledningsforum... 1 4. Biblioteksråd... 1 5. Samverkan...

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16

Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Samhällsvetenskapliga fakultetens aktivitetsplan 2012 fastställd 2012-01-16 Fakulteten leds av dekan Dieter K. Müller och han ingår i ledningsgruppen tillsammans med prodekan Ulrika Haake, vicedekan Magnus

Läs mer

Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola

Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola Rektors delegationsordning för Sophiahemmet Högskola Målgrupp Sophiahemmet Högskola Dokumentansvarig Johanna Adami Fastställd 207-0-30 Dokumentkategori Reg.nr. - utgåva Giltig fr.o.m. Organisation, ansvar

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Arbetsordning för Juridiska fakulteten

Arbetsordning för Juridiska fakulteten JURFAK 2014/78 Arbetsordning för Juridiska fakulteten Fastställd av Juridiska fakultetsnämnden 2014-11-17 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Ledningsorgan 3 2.1 Fakultetskollegium 3 2.2 Fakultetsnämnd/Institutionsstyrelse

Läs mer

Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation

Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation Rektors delegationsordning för Röda Korsets Högskola Organisation 2017-10-01 Fastställd av högskolestyrelsens presidium 2015-12-11 Reviderad av presidiet 2016-02-17 Reviderad av rektor 2017-10-01 Dnr:

Läs mer

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet

Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Fastställda av konsistoriet 2018-08-30 Dnr 1-112/2018 2 Regler för val till akademiska uppdrag vid Karolinska Institutet. Dnr 1-112/2018

Läs mer

Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet

Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet FÖRESKRIFTER 1 2012-09-13 Dnr LS 2011/762 Rektor Policy och föreskrifter för studentinflytande vid Lunds universitet Detta dokument träder i kraft 2013-01-01. Det ersätter Riktlinjer för studentinflytande

Läs mer

Arbetsordning för Kungliga Tekniska högskolan

Arbetsordning för Kungliga Tekniska högskolan Arbetsordning för Kungliga Tekniska högskolan 1. Inledning Denna arbetsordning beskriver Kungliga Tekniska högskolans, förkortat KTH, interna organisation och vilket ansvar som åligger de olika funktionerna

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL)

INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) INSTRUKTION FÖR ARBETSENHETEN UNIVERSITETSPEDAGOGIK OCH LÄRANDESTÖD (UPL) Typ av dokument: Instruktion Datum: 2018-12-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01-2022-01-01 Område: Organisation Ansvarig

Läs mer

Arbetsordning för Tandvårdshögskolan

Arbetsordning för Tandvårdshögskolan Fakultetsstyrelsen 1(7) Beslutatad 2012-04-17 Arbetsordning för Tandvårdshögskolan 1 Fakultetsstyrelsen Fakultetsstyrelsen har det samlade ansvaret för verksamheten, d.v.s. utbildning på grund- och avancerad

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för forskning Fastställd av styrelsen 2015-02-04. Dnr 1-112/2015. Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Organisation... 1 3 Uppgifter... 1 4 Beslutsområden...

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR POLISUTBILDNING Typ av dokument: Instruktion Datum: Dnr: FS 1.2.1-1691-18 Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer

FUNKTIONSBESKRIVNINGAR Bilaga 2

FUNKTIONSBESKRIVNINGAR Bilaga 2 FUNKTIONSBESKRIVNINGAR Bilaga 2 Innehåll Sektionen för Xxxxx - Section for Xxxxx Sektionen för administrativt och tekniskt stöd - Section for Administrative and Technical Support Sektionsråd för Xxxxx

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2018-09-03 Tid: kl. 13-16 Plats: B4 437 Närvarande: Cecilia Wallerstedt, Annika Bergviken Rensfeldt, Louise

Läs mer

Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN)

Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN) Arbetsordning för grundutbildningsnämnd (GUN) och programnämnder (PN) Allmänt Föreliggande arbetsordning för grundutbildningsnämnden och programnämnder är ett utdrag ur den av MFS fastställda arbetsordning

Läs mer

Arbetsordning Högskolan Dalarna

Arbetsordning Högskolan Dalarna Arbetsordning Högskolan Dalarna Styrelsens ansvarsområde och rektors uppdrag vid Högskolan Dalarna. Beslut: Högskolestyrelsen, 2011-12-15 Reviderad: 2016-12-15 Dnr: DUC2011/2027/10 Gäller fr o m: 2016-12-15

Läs mer

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter 1(5) 2011-06-15 FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter Dessa tillämpningsföreskrifter har tillkommit för att förtydliga vad som framgår av FAS-avtalet. Till tillämpningsföreskrifterna

Läs mer

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet

Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Arbetsordning för Lärarutbildningsnämnden vid Göteborgs universitet Dnr V 2013/480, 2013-11- 28. Arbetsordningen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden den 28 november 2013. Arbetsordningen träder i

Läs mer

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018

Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013. Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Arbetsordning för Karolinska Institutet Dnr: 1-599/2013 Besluts- och handläggningsordning för konsistoriet vid Karolinska Institutet Dnr: 1-953/2018 Fastställt av konsistoriet Gäller från 2019-01-01 Arbetsordning

Läs mer

Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle

Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle Föreskrift: Organisering av arbetsmiljöarbete vid Högskolan i Gävle HIG-STYR 2016/91 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2016-06-21 Reviderad: Giltighetstid: Tillsvidare Högskolan i Gävle sätter människan

Läs mer

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 5/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano Colarieti Tosti Anne Håkansson

Läs mer

LTH: Arbetsordning institutioner

LTH: Arbetsordning institutioner Framtidsgruppen Möte kring institutionsstyrelsens roll 2014 03 11 Deltagande: Malin Sjöö, Erik Börjesson, Marie Paulsson, Maria Glantz, Göran Molin, Caroline Karlsson LTH: Arbetsordning institutioner INSTITUTIONSSTYRELSEN

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 7/18 1 (9) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-11-07 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning

Besluts- och delegationsordning för utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning Besluts- och delegationsordning för utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning 1 Denna besluts- och delegationsordning beslutades av UFL 2009-06-16 och gäller från 2009-07-01 tills vidare.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen,

Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter. Universitetsförvaltningen, Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter Universitetsförvaltningen, 2017-01-01 Regler och anvisningar för rekrytering av prefekter INNEHÅLL Prefektens uppdrag... 1 Kompetenskrav för prefektkandidaten...

Läs mer

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet

Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Dnr SU FV-1.2.1-1557-14 Arbetsordning med regler för delegering vid Stockholms universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-04-19 reviderad 2014-05-23 att gälla fr.o.m. 2014-05-23 1 (14) 1. Inledning...

Läs mer

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS)

ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) ARBETSORDNING PROGRAMRÅDET FÖR SJUKSKÖTERSKEPROGRAM (PRS) Typ av dokument: Regel Datum: 2017-10-26 Dnr: FS 1.1-1789-17 Beslutad av: Programrådet för sjuksköterskeprogram (PRS) Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration

Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration 16.8.2013 Forskarskolornas och doktorandprogrammens organisation och administration Helsingfors universitets styrelse beslutade 24.4.2013 att universitetet i sin doktorsutbildning övergår till en struktur

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Inledning En delegation innebär ett överförande av viss beslutsbefogenhet från ett organ till ett underordnat organ. Att bestämma

Läs mer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer

Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse och studierektorer PROCESSBESKRIVNING 2018-08-10 STYR 2018/847 1 Lunds tekniska högskola Naturvetenskapliga fakulteten Tillsättning av valberedning, prefekt, ställföreträdande och biträdande prefekt, institutionsstyrelse

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Ny utbildningsorganisation vid SLU

Ny utbildningsorganisation vid SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4639 PM Ny utbildningsorganisation vid SLU SLU får en ny utbildningsorganisation från den 1 januari 2014. Ny är den centrala utbildningsnämnden (UN) och programnämnderna (PN), men

Läs mer

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik 1 (6) 2017-11-06 Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik Planen är antagen av IS vid Institutionen för lingvistik 2017-12-12 Inledning Institutionen för lingvistiks verksamhetsplan är utformad

Läs mer

Instruktion för Branschråd, Avtalsråd samt Arbetsgivardelegation i Sobona Kommunala företagens arbetsgivarorganisation

Instruktion för Branschråd, Avtalsråd samt Arbetsgivardelegation i Sobona Kommunala företagens arbetsgivarorganisation Instruktion för Branschråd, Avtalsråd samt Arbetsgivardelegation i Sobona Kommunala företagens arbetsgivarorganisation Medlemsföretagen utövar sitt inflytande över Sobonas verksamhet på olika sätt. Ett

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-05-24 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab:

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab: Bilaga A. Arbetsordning för styrning och ledning av SciLifeLab Kap. 1. Inledning 1 Nationellt centrum för livsvetenskaplig forskning (Science for Life Laboratory, SciLifeLab) är ett nationellt resurscentrum

Läs mer

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN

Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Studentguiden PRESENTERAD AV STUDIENÄMNDEN Hej! Studentguiden finns för er studenter för att ni ska veta vart ni kan vända er om ni stöter på något slags problem under er studietid här på KTH - Studienämnden!

Läs mer

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Dnr 844-14 Gäller fr o m 2014-10-20 Arbetsmiljöarbetet vid Högskolan i Borås Med hänvisning till de centrala parternas gemensamma värderingar till grund för

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer