Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag , kl Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande: Susanna Wold, Mats Johansson, Göran Lindbergh, Tore Brinck, Sara Naumann, Mikael Lindström (ordförande), Soheil Saadatmand, Marie Larson, Mats Jonsson (deltog i mötet kl ), Marie Magnefjord (sekreterare) Ärende Äskanden 2014 Klar: 20 september Ansv Dekan, vice dekan, prefekter Skolan, GA FA, Funktionsansvariga Påbörjad datum Slutförd datum Handlingsplan CHE Sammanställa de aktiviteter som pågår inom utbildningsområdet Klar: Redovisas på LG 15 oktober Susanna Wold, Marie Larson Godkännande av dagordning och föregående mötes minnesanteckningar Inga synpunkter. 2. Dekaninformation Baracks Obama besök på KTH Från US Info inför skoldialog 2 20 september Ny resursfördelningsmodell grundutbildning Susanna föreslår att Istvan bjuds in till Ledningsgruppens nästa möte i oktober och berättar mer om förslaget till en ny resursfördelningsmodell. Mångfaldsprojektet Nomineringar/Inbjudningar 1 (6)

2 3. Administrativ information Besluts- och delegationsordning KTH reviderar sin besluts- och delegationsordning varje år. Skolchefen får inte delegera vidare avtal. Det här har inte inneburit några problem på CHE, men situationen har sett annorlunda ut på andra skolor. Marie L säger att delegationerna ska ses över och formuleras så att prefekterna får skriva under att de emottager ansvaret. Samlokalisering Den 19 september flyttar alla ekonomer förutom Kiki Price och Jan-Erik Tibblin till de nya lokalerna i hus 18. HR kommer också att samlokaliseras i kemihusets trapphus efter att rummen har renoverats. Rummen beräknas vara färdiga för inflytt efter jul. Helene Hedin kommer sitta tillsammans med gruppen. Tore föreslår att Lena Skowron sitter tillsammans med Li Liu under renoveringen. Mats Johansson: Hur ska vi komma till ekonomerna rent praktiskt? Marie L: Ulf och ekonomerna kommer arbeta på sin tillgänglighet. Två möjliga alternativ skulle vara att de olåsta dörrar under kontorstid eller att alla på CHE skulle ha access till korridoren. Mats Johansson: Ekonomerna behöver ha access till hela skolan. Marie L: De har de redan idag. Vi kommer att ta fram den bästa lösningen för alla inblandade. Vi kommer också sätta upp en porttelefon. Det ska inte bli svårare att nå ekonomerna än tidigare. Mikael: Det vore bra om vi på sikt ordnade så att alla på skolan kan komma in överallt. AAE Rektor har fattat beslut om vilka processer som ska utvärderas. De som har frågor får gärna kontakta Marie L. E-handel Processen fortlöper. Guy Löving kommer att bjudas in till nästa LG för att informera om arbetet. Uppdatering från Marknadsföring- och kommunikationsgruppen Den 5 oktober är finalen på KTH:s Alumnivecka. Då kommer det vara aktiviteter på campus, bland annat öppet hus på Greenhouse Labs, grillning och roliga aktiviteter för hela familjen. Lönerevision 2013 Sacos avtal är undertecknat. Riktlinjen är 2,6 %. Mikael behöver prefekternas underlag senast första veckan i oktober. 2 (6)

3 Susanna: Vilken värdegrund lutar man sig mot när man säger att någon ska ha en viss lönehöjning? Vissa saker är lätta att mäta. Aktiviteter tillsammans med studenter, gemensamma åtaganden, är inte lika lätta att mäta. Det gäller att hålla detta i åtanke. *** Lönesamtalen borde hamna på rätt nivå, kanske lektorerna borde ha lönesamtal med prefekterna istället för med avdelningscheferna. Det är lättare att få en holistisk bild när man håller lönesamtal med en större grupp, då får man bättre överblick. Tore: Det vore bra om vi hade ordentlig statistik och kanske se hur det ser ut på andra avdelningar. Mikael och Helene ska skicka ut KTH:s och CHE:s lönekartläggning. 4. Handlingsplan CHE Utbildning Studenter från bland annat Stockholms Universitet kan inte läsa masterprogram på CHE på grund av masterprogrammens antagningskrav. Kanske borde vi se över kraven och vara mer pragmatiska. Andelen lärare med högskolepedagogisk utbildning är högre än de 18 % som står i utvecklingsplanen. Kurser på SU syns det inte i VIS. CHE borde bli bättre på att premiera kursutveckling. Om man tittar på målen under avsnittet Utbildning i Utvecklingsplanen, pågår det redan många aktiviteter under varje punkt. Det som behövs nu är att vi samlar ihop alla aktiviteter, sammanställer dem och kommunicerar ut dem till skolan. Susanna och Marie L tar på sig att samla in de aktiviteter vi utför idag och sammanställa. Redovisas nästa ledningsgruppsmöte. 5. Skoldialog 2 a. Budget 2013 b. Avstämning 2013 c. Riskanalys 2013 d. Processer för nya uppdraget e. Planeringstal 6. Ekonomi Ulf var inte närvarande. Punkten bordläggs. Göran: Det vore önskvärt om man får prognoser så tidigt som möjligt för att underlätta budgetarbetet. I dag får man prognoserna alltför sent. 3 (6)

4 7. GRU (GA) Lärardag 29 augusti Studenterna tycks kräva en lite annorlunda approach än tidigare. Eventuellt skulle de gynnas av att man lägger in tillfällen då de får räkna, medan läraren finns till handa. Studenterna skulle också gynnas av att få lära sig mer om informationssökning och hur man planerar sitt arbete, tar eget ansvar osv. Avrapportering inskrivning Civilingenjörsprogrammet: 70 studenter inskrivna (76 på uppropet) På det diagnostiska provet hade CHE:s studenter samma resultat som BIO:s studenter Högskoleingenjörsprogrammet 45 inskrivna (ursprungligen skevs 47 in, men 2 har hoppat av) Uppföljning Teknisk kemi Tankearbetet fortgår. Märta-Lena har gjort en grundlig analys av behovet. Det har varit positiv respons på Boot camp. Många studenter har uttryckt att det var bra att de äntligen fick sitta ner och jobba med något tills de verkligen förstod. Skulle det finnas ett behov av en boot camp för labbar? Göran tycker att det här ger fel signaler. Vi ger de som missar något en gräddfil. De borde få jobba mer. 8. FoFu (FA) Inger var inte närvarande, men hade i förväg skickat in en presentation. Studieplaner kopplade till anställningsavtal Excellens dr. tjänster Vad är excellens? Betyg är lätt att mäta. Inför nästa år kan det dock vara bra att se över definitionen av excellens. Göran: Tiden man lagt ner är också viktig att ta hänsyn till, annars motverkar man syftet. Tore: Är det meriterande att man läst utomlands? Mats Johansson: Vill gärna se en viktningsmall. Göran: Viktigt att långsidigt se till att de inte hamnar i samma miljöer. Kriterier Doktorandprogramrådet arbetar med att ta fram riktlinjer för interngranskning av avhandlingar. Ett problem är att granskaren får avhandlingen för sent. Susanna: Skulle vi inte initiera en diskussion om vad som är en avhandling idag? Mikael: Det kommer doktorandprogramrådet ta fram. 4 (6)

5 *** Susanna: Angående docentprov. Vad får man presentera? Mikael: Skolchefen ska ta fram en lärarkommitté och då ska man diskutera och sätta en nivå. Tore: Det finns en poäng med att man får prata om ett ämne man inte arbetar med varje dag, utanför ens eget område. Tidigare var det så att man fick ett ämne tilldelat en vecka innan och sen fick förbereda sig. Susanna: Då skulle man nog också få fler människor som går på docentföreläsningarna. Mikael: Tidigare var problemet målgruppen och det har kommunicerats till ordförande. Vi har inte kommunicerat val av ämne. 9. Lokaler (Mats Johansson, MaLa) Status Hus 18 Allt är nästan klart, förutom några detaljer som exempelvis gardiner och skyltning. Per Alvfors har tagit på sig ansvar för projektrummen. De kommer att få lås. Man skulle praktiskt kunna lösa det så att kansliet har nycklar. Per får utreda hur rummen ska användas, om de ska stå öppna i perioder eller inte samt huruvida det behövs ett bokningssystem. Planer Hus 15 (TFK och ADMIN) Rummen i trapphuset kommer att renoveras och förhoppningen är att de blir ljusa och trivsamma. Angående TFK pågår diskussioner, men det ser i dagsläget ut att kunna dröja. Sara är mycket frustrerad över att det tar tid. Tore säger att det är Akademiska hus som drar ut på tiden. Tore och Sara kommer överens om att träffa Ulla Jacobsson tillsammans för att framföra sina synpunkter. Planer Hus 19 Plan 2 Arbetet har bromsats upp. Akademiska hus har många byggprojekt runtom på KTH. Korridor Hus 19 Marie L och Marie M lämnar förslag till Ulla på hur man kan använda korridoren, vilka önskemål CHE har. Verkstad Man har hittat en ny plats för tryckeriet bredvid den tänkta verkstaden. 10. Tjänster Lärartjänst Kemiteknik (anställningsprofil) Bitr. lektor/lektor Biokompositer 5 (6)

6 Nya lärartjänster i Rektorskontrakt 2013 (organisk kemi och fysikalisk kemi) Befinner sig hos anställningsutskottet. Admintjänster För närvarande inga aktuella admintjänster. 11. Prefekternas frågor KTH samverkan (Mats Johansson) Hur utvecklar vi det här vidare? Hur ser vi på KTH:s samverkan i framtiden? Mats tar gärna emot input strategiska frågor osv. Mikael: SP och PD ska besöka Strategiska rådet den 26 september och kommer hålla en presentation. Göran: Avtalsbiten haltar. Juristerna och Research Office behöver utvecklas. Förberedande kemi (Sara Naumann) Sara vill lägga ner kursen i Förberedande kemi. Den innebär en mängd extrajobb och har ett fast belopp i Rektorskontraktet som är snålt tilltaget. Det är främst administrationen av kursregistreringen och antagningen som haltar. Ett annat problem är att det inte är den önskade målgruppen som går kursen. Maria Malmström har sagt att hon vill utreda ifall de kan ta över kursen till sin skola. Susanna: Om kursen inte uppfyller sitt syfte kan man väl lägga ner den. Göran: Det kan ge fel signaler om vi stänger ner den enda nätbaserade kursen vi har. Mikael: Det känns inte roligt att ge bort kemikurser till en annan skola. Susanna: Det viktigaste är ifall detta inte stämmer överens med vårt uppdrag. Marie L: Kan vi stänga en kurs för äldre studenter? Sara och Göran: Nej. Stipendier (Tore Brinck) Punkten bordläggs då Helene Hedin inte är närvarande. 12. Möjlighet för forskare på CHE att publicera sig Open Access kostnadsfritt i RSC tidskrifter under 2013 Marie M informerar. Margareta Fatli från KTHB kommer att bjudas in till Ledningsgruppens möte i oktober och berätta mer om Open Access. 13. Övriga frågor Frågestund om Högskolestiftelser 25 september kl 16-18, Kollegiesal Vid protokollet Marie Magnefjord 6 (6)

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-08-20, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag 2013-11-12, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-06-11, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp 2013-03-19 utöver presentationer och bilagor på Bilda Närvarande: Ulf Arvidsson (punkt 5) Tore Brinck Carl Bruce Henrik Grimler (teknologrepresentant)

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-12-18, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-01-22, kl 09.00 12.00 Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda måndag 2013-01-21, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-02-17 kl. 09.00 12.00 Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-11-27, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-10-23, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Ulf

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-10-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007.

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007. Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 11 december 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Per Alvfors, Mikael Lindström, Per Claesson,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-03-16 kl. 09.00 12.00 Wallquistska, Villagatan 19 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari ) Information Skolstyrelsen fastställde Lönerevisionen Skolchefens besök

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari ) Information Skolstyrelsen fastställde Lönerevisionen Skolchefens besök Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari 2008 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Göran Lindbergh, Eva Mamlström, Per Claesson,

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Strategiska forskningsansökningar och fortsatt vaktmästarhjälp

Strategiska forskningsansökningar och fortsatt vaktmästarhjälp 1 Nr 62, 9 feb 2009 Strategiska forskningsansökningar och fortsatt vaktmästarhjälp Just nu pågår ett intensivt arbete på olika håll inom KTH för att skapa starka ansökningar inom några av de 24 strategiska

Läs mer

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare.

Institutionsstyrelsens medlemmar presenterar sig kortfattat. 2 Val av sekreterare Institutionsstyrelsen utser Michael Pettersson till sekreterare. Institutionsstyrelsen Protokoll Sammanträdesdatum: 2009-02-11 Närvarande: Gunhild Vidén, ordf. Ken Benson Rhonwen Bowen Caroline Magnusson Morgan Nilsson Marie Olofsson Michael Pettersson Tetz Rooke Tove

Läs mer

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH Projektplan Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH 2014-2015 Bakgrund I handlingsplanen till KTH:s kvalitetspolicy slås fast att kvalitetsuppföljning ska göras regelbundet.

Läs mer

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation?

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation? Nr 37, 26 okt 2007 Skolchefen har ordet: Kommunicera- men hur? Min tillvaro som skolchef har hittills till absolut största delen bestått av möten av olika slag. Inplanerade sammanträden, planerade eller

Läs mer

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare Arkitektur och Samhällsbyggnad Ledningsgrupp Minnesanteckningar 5 juni 2012 Namn Närvaro Förhinder Ersättare Erik Stenberg Leif Brodersen Kjell Nilvér Thomas Kalbro Nina Wormbs Berit Balfors Göran Cars

Läs mer

Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration

Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(5) Uppdrag om översyn av organisation inom Omvårdnad samt Campus US administration Rektor har i beslut 2017-01-23 (dnr LiU-2017-00472) gett Medicinska fakulteten i uppdrag

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Närvarande: (ordförande), Maria Andersz, Mats Johansson (ersättare för Mikael Lindström), Per Claesson, Göran Lindbergh, Henning Wiberg,

Läs mer

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket MIUN 2012/1290:21 Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket Innehåll Organisation... 1 1. Avdelningar... 1 2. Bibliotekskansli... 1 3. Ledningsforum... 1 4. Biblioteksråd... 1 5. Samverkan...

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2015-06-17 kl. 09.00 12.00 Teknikringen 42, Kemiteknik Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

1. Dagordning godkändes. Föregående minnesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

1. Dagordning godkändes. Föregående minnesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 16 november 2010 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Marie Larson, Maria Andersz, Ulla Schött, Sara Naumann, Monica Ek, István Furó, Mikael

Läs mer

Minnesanteckningar HST s ledningsråd

Minnesanteckningar HST s ledningsråd Minnesanteckningar HST s ledningsråd 2009-12-16 Närvarande: Madeleine Lundberg, Eva Skytt, Ingemar Haglund, Pia Lindberg, Sven Hamp, Benny Ekman, Åke Forsberg, Agneta Brav, Elvy Westlund, Thomas Wahl,

Läs mer

Årlig jämställdhets-, mångfalds- och likabehandlingsplan (jml-plan)

Årlig jämställdhets-, mångfalds- och likabehandlingsplan (jml-plan) Årlig jämställdhets-, mångfalds- och likabehandlingsplan (jml-plan) Skola: Teknikvetenskap Enligt lag skall jml-plan - göras och följas - av alla arbetsenheter med tio eller fler anställda. Mallen nedan

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling MLS HiG/ 1(5) RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Sammalisto, Kaisu (Ordförande) Andrén, Marianne (AHA) Claesson, Leif (ATM ) Donner, Tanja (Biblioteket) Johansson, Annika (SA) Kågström,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.40 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt Erik Erlanson doktorand Jonas Granfeldt

Läs mer

Karriärplan och halvtidsutvärdering för biträdande lektor

Karriärplan och halvtidsutvärdering för biträdande lektor RIKTLINJE Gäller från och med 2014-01-01 Karriärplan och halvtidsutvärdering för biträdande lektor Gäller från och med 1 april 2014. Beslutad av fakultetsrådet (protokoll nr 2/2014) I denna riktlinje finns

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter Minnesanteckningar från FAB 2011-08-25 Närvarande: Johanna t o m p 5, Cecilia M, Nina Gemvik (CHE/BIO), Manja, Margareta B, Margareta K, Karin Blom (SCI), Lena, Yvonne, Janos p 1-2, Kattis, Åsa, Maria

Läs mer

Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 20 november 2007

Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 20 november 2007 Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 20 november 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Göran Lindbergh, Eva Malmström, Per Claesson,

Läs mer

Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande miljöanalys

Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande miljöanalys Rektor BESLUT SLU ID: SLU.ua.2016.1.1.1-4622 2016-12-13 Exp. den 13/12-16/ASM Sändlista Inrättande av specifika titlar och en särskild kompetensnivå för medarbetare som i huvudsak arbetar med fortlöpande

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Tillämpning av förordningen om intern styrning och kontroll

Tillämpning av förordningen om intern styrning och kontroll 2008-06-11 BESLUT LiU-2008/00613 Tillämpning av förordningen om intern styrning och kontroll Universitetsstyrelsen beslutar godkänna principerna för det framlagda förslaget till tillämpning av förordningen

Läs mer

Jessica Lindberg, Johanna Stellan, Milan Horemuz

Jessica Lindberg, Johanna Stellan, Milan Horemuz Minnesanteckningar från Grundutbildningsrådet för samhällsbyggnad 2012-02-03 Närvarande Anders Wörman Joel Franklin Eva Liedholm Jonsson Göran Finnveden Per-Magnus Roald Övriga närvarande Parivash Salimi

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0217 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2008. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer Piculell, Lennart Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

Det känns som en mycket spännande resa, och fler avdelningar är i giftermålsplaner.

Det känns som en mycket spännande resa, och fler avdelningar är i giftermålsplaner. Nr 56, 20 oktober 2008 Skolchefen har ordet Nu har vi flyttat samman För några veckor sedan skedde det. Avdelningarna för Ytkemi och Korrosionslära flyttade samman i en gemensam kontorsvåning på Drottning

Läs mer

PROTOKOLL 3 Sammanträdesdag 2014-11-11. Tid: Tisdagen den 11 november 2014 kl 13.15-16.30 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet

PROTOKOLL 3 Sammanträdesdag 2014-11-11. Tid: Tisdagen den 11 november 2014 kl 13.15-16.30 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet 1(6) Tid: Tisdagen den 11 november 2014 kl 13.15-16.30 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter ordförande TUN Hans Karlsson, vice ordförande Sandra Eriksson Arnold Pears, t.o.m.

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0216 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Skolan för Kemivetenskap, CHE

Besluts- och delegationsordning för Skolan för Kemivetenskap, CHE Besluts- och delegationsordning för Skolan för Kemivetenskap, CHE Inledning En delegation innebär ett överförande av viss beslutsbefogenhet från ett organ till ett underordnat organ. Att bestämma vilka

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Protokollet är justerat 2014-04-16

Protokollet är justerat 2014-04-16 Plats och tid Närvarande Ej närvarande Övriga deltagande: Sammanträdesrummet i Aneby kyrka tisdagen den 08 april kl 16.00 20.30 Caroline von Wachenfelt, ordförande Göran Tranell Marianne Gustafsson Tjitte

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag, kl 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Olof Delsing professor Neal Ashley Conrad doktorand fr o m 97 Thing Sara Håkansson universitetslektor

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 7/2010. Ledamöter Holst, Olle professor 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Närvarande Ledamöter Holst, Olle 4-11, endast information Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric Karlsson, Adine 1. lab ass Piculell, Lennart Stenhammar, Joakim doktorand Sterner, Olov

Läs mer

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry

Greenhouse Labs. Connecting Science and Industry Greenhouse Labs Connecting Science and Industry Något motsvarande Greenhouse Labs har inte funnits tidigare i Stockholmsområdet, det blir en stor tillgång för nystartade bolag med inriktning på kemi. jessica

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte MINNESANTECKNINGAR Ev. dokumentnummer Ev. diarienummer Sida Ledningsgrupp SCI 2015-09-15 X-ÅÅÅÅ-XXXX 1 (3) Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte Datum för mötet: 2015-09-15 kl. 15:15 Plats för mötet

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Skolan för industriell teknik och management (ITM) 2015-11-25 Rapport från intern miljörevision Skolan för industriell teknik och management (ITM) 1 Information om revisionsbesöket 1.1 Datum och tid 2015-11-20

Läs mer

LiU Skolsamverkan övergripande organisation samt instruktioner för skolsamverkansforum och råd

LiU Skolsamverkan övergripande organisation samt instruktioner för skolsamverkansforum och råd (3) LiU Skolsamverkan övergripande organisation samt instruktioner för skolsamverkansforum och råd Bakgrund LiU Skolsamverkan är LiUs samordnande plattform för kontakter mellan skola och universitet. I

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

<.Å..D k."05,5(

<.Å..D k.05,5( I melinkopings UNIVERSITET

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT 1 (8) Dnr 796-13 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 12/2003. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2013. Hedström, Svante doktorand 4 Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Månsson, Cecilia doktorand Söderman, Olle prefekt

Läs mer

Protokoll från Miljörådsmöte 2008-01-10

Protokoll från Miljörådsmöte 2008-01-10 1(6) Protokoll från Miljörådsmöte 2008-01-10 Närvarande Bo Malmström Åsa Hadin Rose-Marie Löf Path Lindgren Ulla Nyberg Björn Ansnes Gunilla Nylund Matilda Ekman Kaisu Sammalisto Förvaltningen Biblioteket

Läs mer

Minnesanteckningar. Typ av möte: Mötesdatum: Plats: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning kl STH Jelgava

Minnesanteckningar. Typ av möte: Mötesdatum: Plats: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning kl STH Jelgava 1 (5) Minnesanteckningar Typ av möte: Mötesdatum: Plats: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning 2013-10-02 kl.18-20 STH Jelgava Närvarande: Elisabeth Därth ordförande, Andreas Falk 2:e vice ordförande,

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S)

Utbildningsnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 13:00-14:00 ande närvarande Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S) Övriga närvarande Lena Lindegren (Verksamhetscontroller),

Läs mer

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18

Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag Westerståhl lärare (t o m 18) f o m 18 GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Institutionen för filosofi, lingvistik och 2009-05-15 vetenskapsteori Närvarande ledamöter Jan Lif prefekt ordf Dick Kasperowski stf prefekt o lärare Ulla Veres lärare Dag

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(6) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Annika Silvervarg Izabella

Läs mer

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus

Institutionsstyrelsen, Institutionen för medicin och hälsa. Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl Ugglan, Hälsans hus 1(6) Tid: Lokal: Måndagen den 19 maj 2014 kl. 14.00-16.00 Ugglan, Hälsans hus Närvarande: Ej närvarande: Ledamöter: Birgitta Öberg Preben Bendtsen Siw Alehagen Tino Ebbers Michael Sandborg Dick Wågsäter

Läs mer

gb,aof9-0y 4 / 7e)./ 3

gb,aof9-0y 4 / 7e)./ 3 gb,aof9-0y 4 / 7e)./ 3 e e LINKOPINGS UNIVERSITET 2017-02-13 DNR LIU-2017-00684 BESLUT 1(2) Beslut om inrättande av och instruktion för avtalscentrumet C-research Linköpings universitet har under en följd

Läs mer

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen

Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid universitetsförvaltningen UFV 2011/1902 Uppgifter och beslutanderätter till avdelningschefer vid Fastställd av universitetsdirektören 2012-01-12 Reviderad 2012-09-04 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s ledningsråd Datum: 2016-12-13 Tid: 9.00 12.00 Lokal: Närvarande: Pulsens konferenslokaler, Borås Ann-Sofie Axelsson Marika Eriksson Thomas Johansson Lill Langelotz Claes Lennartsson

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa

Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Besluts- och delegationsordning för Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa Inledning En delegation innebär ett överförande av viss beslutsbefogenhet från ett organ till ett underordnat organ. Att bestämma

Läs mer

FÖRDELNING AV GRUNDUTBILDNINGSMEDEL 2007 INOM ITM-SKOLAN

FÖRDELNING AV GRUNDUTBILDNINGSMEDEL 2007 INOM ITM-SKOLAN FÖRDELNING AV GRUNDUTBILDNINGSMEDEL 2007 INOM ITM-SKOLAN 1.KTH:s modell I KTH:s utvecklingsplan förs visionen fram om ett KTH som ett ledande universitet i Europa och i världen. KTH förändrade sin organisation

Läs mer

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Dnr. Stud 3.5.3-2017/490 1 (av 2) REKTOR BESLUT 2017-05-29 Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Bakgrund Centrala stipendiekommittén har till uppgift

Läs mer

SACO:s löneenkät 2017

SACO:s löneenkät 2017 SACO:s löneenkät 017 I början av november 017 fick SACO:s medlemmar möjlighet att svara på en enkät om årets lönesamtal. Enkäten besvarades av 5 medlemmar av de 43 medlemmar som genomfört lönesättande

Läs mer

Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter

Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter UFV 2014/1003 Chefen för UU Innovations uppgifter och beslutanderätter Fastställt av rektor 2014-09-16 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar 3 Organisation och ansvarsfördelning 3 Rättsliga förutsättningar

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum (Flyttat från ) Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum (Flyttat från ) Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #13 som ägde rum 2016 03 29 (Flyttat från 16 03 22) Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson (Ordförande) Malin Zedigh (Vice Ordförande) Annie Riström

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1/2003 Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Frejd, Torbjörn Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Sundström, Villy Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun

Läs mer

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 031003 Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Inger Hedman (Lärarförbundet, TCO), Bengt-Åke

Läs mer

Centrum för teologi och religionsvetenskap

Centrum för teologi och religionsvetenskap ARBETSMILJÖPOLICY Beslutad av institutionsstyrelsen 2013-03-27 Centrum för teologi och religionsvetenskap Mål och syfte Ett förebyggande arbetsmiljöarbete ska leda till en bra arbetsmiljö som gynnar alla

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-10-17 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 31 augusti 2017, kl. 14:30-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

Ulf Richardson, VD Mikael Engstig, Vice VD Jan-Åke Hermansson, Kommundirektör Kent Erlandsson, 55 Per-Inge Andersson, 57 Evelina Lilja, Sekreterare

Ulf Richardson, VD Mikael Engstig, Vice VD Jan-Åke Hermansson, Kommundirektör Kent Erlandsson, 55 Per-Inge Andersson, 57 Evelina Lilja, Sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum Skive, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.00 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lars-Ove Jansson, Ordförande Jenny Boquist, Vice ordförande,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-11-07 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2013-11-07 1 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 45 Val av justerare 46 Val av ordförande för ungdomsrådet 47 Protokollshantering, information 48 Föregående protokoll 49 Uppdatering kontaktlista

Läs mer

Välkomna till läsåret 16/17

Välkomna till läsåret 16/17 Välkomna till läsåret 16/17 och årets första SCI! VÄLKOMNA till 2:a SCI-admin frukostmöte H2018 KTH-nytt Tre nya rektorsbeslut om verksamhetsstöd 1) Rektors kansli 2) UF = CVS 3) Fortsatt utredning skola-cvs

Läs mer

4. Dagordningen godkändes med ändringen att punk 13 stryks och de efterföljande punkterna flyttas upp.

4. Dagordningen godkändes med ändringen att punk 13 stryks och de efterföljande punkterna flyttas upp. Närvarande Leif Andersson Prefekt Jan Pettersson Vice prefekt Ann-Catrin Jonsson Ordförande NDR Fredrik Öberg Vice Ordförande Inst. FUB Arbetsmiljögruppen Anders Ekstrand Kassör NDR Ola Bäckman Analytisk

Läs mer

Delegationsordning för Fysikum

Delegationsordning för Fysikum BESLUT 20180614 Dnr SU 4021.1.2013218 Delegationsordning för Fysikum Bakgrund Fr.o.m. den 30 juni 2018 ska alla institutioner ha infört skriftliga besluts och delegationsordningar. Genom beslut av detta

Läs mer