Minnesanteckningar ABE LG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar ABE LG"

Transkript

1 Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand, prefekt Byggvetenskap Maria Håkansson, prefekt Samhällsplanering och miljö Fredrik Gröndahl, prefekt SEED Helena Mattsson, prefekt Arkitektur Inga-Lill Söderberg, prefekt Fastigheter och byggande Per Franson, Grundutbildningsansvarig A Johanna Stellan, administrativ chef Catherine Pimenta, HR-ansvarig Helena Westerlind, studeranderepresentant doktorand Emelie Blomgren, sekreterare Mats Wilhelmsson, vice skolchef Ulf Arvidsson, ekonomiansvarig Kjartan Gudmundsson, Grundutbildningsansvarig S Sven Ove Hansson, Forskarutbildningsansvarig Studeranderepresentant GRU 1 Föregående minnesanteckningar Johan ifrågasätter meningen på sid 3, paragraf 2b: Det ska vara rätt tjänster för arbetet, bättre med fakultetstjänst och verksamheten behöver kunna motivera valet av adjunktstjänster. Muriel förtydligar att adjunktstjänster är fakultetstjänster- de står inte i motsats till varandra. Rättelse av stavning: Thordis Arrhenius. Sabine påpekar att hon föll bort från listan på kallade i dagordningen. Lades till handlingarna. 2 Information a. Från rektors strategiska råd och skoldialog 2 Muriel informerar om att formen för RAE ännu inte är fastställd. 1 (5)

2 Kring digitaliseringssatsningen har Karl Henrik Johansson vid EECS skolan ett uppdrag att etablera projekt. Dessa projekt kräver dock medfinansiering till 80 % från skolorna. Just nu beviljas ingen medfinansiering utan processen bromsas i avvaktan på strategiska diskussioner. Kopplat till digitaliseringssatsningen belyses att ABE-skolan har väldigt lite fofu-medel jämfört med andra skolor på KTH vilket påverkar möjlighet till medfinansiering. Skolchef har nominerat personer till olika grupper som ska generera projektidéer kring digitalisering. Det pågår en översyn kring möjligheten att utlysa tjänster med finansiering från projektmedel. Fakultetsrådet, vice rektor för forskning och HRavdelningen ser över frågan. De projektmedel som särskilt tittas på är från Kurt och Alice Wallenberg stiftelse (KAW), European Research Council (ERC) samt Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) då dessa beviljas till personer och är inte kopplade till lärosäten. Syftet är att kunna behålla de framstående forskare som har fått dessa projektmedel. Det finns en risk att forskarna går till andra lärosäten som kan erbjuda tjänster. En viktig aspekt är att se hur genusperspektiv kan integreras i processen för att undvika ett scenario där endast män anställs för att de har fått beviljade projektmedel. Muriel återrapporterar från skoldialog 2 som utfördes i måndags (15/10). I skoldialogen deltog från skolan skolchef och administrativ chef. Från UF deltog rektor, prorektor, dekanus, prodekanus, Magnus Johansson (PLU), Maria Östman (controller), Anna Dahlström (controller) samt Anton Ridderstad (PLU). Under skoldialogen behandlades frågor kopplat till hur skolan arbetar med de strategiska satsningar som finns angivna i KTH:s och skolans verksamhetsplan för Diskussionerna uppfattades som generella där bland annat impactstrategi, publiceringsstrategi, miljöstöd samt sabbaticals avhandlades. Skolan lyfte fram att sabbaticals behöver ses i ett större sammanhang för att uppfylla syften som att höja forsningsmeritering, utöka kontaktnät mm. Skolan ser helst satsningarna som ett paket med till exempel publiceringsstrategi och personrörlighet. Medlen skulle kunna användas för att locka hit intressanta personer, inte bara skicka ut. En problematik på skolan är att GRU-verksamheten är tung och därför är det ofta svårt att skicka iväg fakultet på sabbatical. b. FFA Inga möten har ägt rum sedan senaste återkopplingen i LG. Nästa möte är om en vecka. c. JML Skolans arbetsgrupp är sammansatt och ett första möte har ägt rum. Under mötet gjordes en graderingsövning där deltagarna fick ta ställning till var skolan befann sig i olika påståenden kopplat till jämställdhet. Diskussionerna gav sedan idéer till olika aktiviteter som kan genomföras. 2 (5)

3 d. Ekonomi Muriel går kortfattat igenom siffror som Ulf har tagit fram från september. Resultatet visar att det går bra för skolan, både gällande GRU och FoFU. Som meddelat fick skolan inledningsvis för lite GRU och efter en omräkning och ny utbetalning ser det ut som att samtliga skolor har fått ett för högt GRU-utfall. Underlagen skickas ut. Muriel informerar också kring strategier för de två verksamheten som har störst behov av ekonomiska åtgärder. Förhoppningen är ett nollresultat för verksamheten Byggteknik och design till år 2019 samt att verksamheten kopplat till arkitektur landar på minus 3-4 miljoner kr istället för som i år minus 16 miljoner kronor. En åtgärd handlar om arkitekturs verkstad där skolan tittar på lösningar som gjorts för ett liknande labb på Kemi. Diskussioner med Anders Lundgren pågår kring avskrivningar av delar av den totala skulden som berör bland annat Arkitektur och Byggteknik och design. Förutsättningar är att verksamheterna visar en långsiktig, hållbar ekonomi. e. GRU-information Per Franson Per rapporterar från senaste GA-mötet som innehöll två huvudpunkterdigitala projekt (varav digital examination är ett projekt) och pedagogisk meritering. Frågor till GA handlade om var fokus ska ligga i arbetsgruppen för digitala projekt samt hur KTH ska göra i frågan om pedagogisk meritering. En rapport från Göteborg universitet samt presentationerna bifogas. Muriel betonar att frågan om den pedagogiska meriteringen inte får utvecklas till ett parallellsystem till meriteringen. Kursen i pedagogisk meritering som diskuteras skulle ta in 10 personer och kursen skulle pågå i 1,5 år. Risken är då att det blir en alltför snäv ingång om detta skulle vägas in i befordringssystemet. Ett möte kring internationalisering har ägt rum. Per konstaterar att Arkitekturskolor överlag har bra utbyte med varandra. Muriel fortsätter återrapportering från mötet där också etiska aspekter kring internationaliseringsarbete togs upp och skolans ståndpunkt förmedlades. Stefan Östlund meddelar att UDs rekommendationer råder för KTH:s strategi och menar att det är svårt om KTH skulle ha ett annat ställningstagande än Sverige när det gäller länder som exempelvis Kina. Även vikten av samarbeten i närområdet såsom i Norden lades fram. Troligt att detta blir ett återkommande möte, ca en gång per år. f. HR-information Catherine Pimenta Lönerevisionen pågår och alla bud är inne i systemet. Catherine meddelar att de lönesättande samtalen med SACO-medlemmar kan inledas. HR-handläggarna kommer att förbereda blanketterna med de nya lönerna att lämna över till SACO medlemmarna. 3 (5)

4 Lönebeskeden lämnas över runt mitten på december, inför löneutbetalningen. Lönebuden ska avrundas till närmaste 50-lapp. Listorna kommer innan dagen är slut. Prefekterna uppmanas att skicka vidare separata listor till cheferna (inte filen med alla flikar). Senast den 5 november måste blanketterna tillbaka. Skicka gärna in löpande. Maria undrar hur upphandlingen kring arbetsmiljösatsningarna går. Catherine meddelar att ett beslut om leverantör ska skrivas och återkopplar när det är klart. g. Miljöledningsarbetets organisation efter årsskiftet + klimatfond Johanna informerar om de beslut kring miljöledningsarbetet som skickats ut. Besluten innebär att uppdraget som miljöombud på skolorna försvinner, en ny organisation bildas där KTH Sustainability Office förstärks och ska fungera som stöd för skolorna. KTH har en avvikelse från den externa revisionen i april som berör transportdokumentation kring farligt avfall vilket måste hanteras skyndsamt. Separat mail går ut till berörda institutioner. Rektor har fattat beslut om åtgärder för att minska koldioxidutsläpp vilket kommer att innebära en avgift för flygresor. En klimatfond skapas per skola, där avgiften läggs in och det är sedan upp till skolan att ta fram åtgärder för att använda dessa medel. Avgifterna är i storleksordningen 70kr per enkelresa inom Sverige och 550 kr enkelresa interkontinentalt. Via Egencia tar ut avgiften i samband med bokningen. Börjar gälla Syftet är bland annat att resfria möten ska användas i större utsträckning. Maria Håkansson ingår i en arbetsgrupp kring utbildning och forskning som representant för utbildningsutskottet. Ett första möte har ägt rum och syftet ät att se hur innehållet kan förbättras så att det passar det vi behöver och vara användbart för verksamheten. Det kommer att kallas till workshops. Den interna miljörevisionen äger rum i november och revisorerna kommer att träffa ledningsgruppen på SEED. Stort fokus på hållbarhetsmålen. 3 Övrigt Muriel tar upp: Arbetsgruppen för GA-funktionen på skolan har överlämnat slutrapport. Ska läsas och begärt möte med Per Berglund. Beskedet från rektor är nej till två GA. Utredning kring verksamhetsstödet har gått in i steg 2. Nio avdelningar bildas av de tidigare 16 avdelningarna på UF. Ett kansli runt rektor. Muriel är sammankallande för styrgruppen som skall titta på gränsdragningen mellan skola och det kommande GVS (fd. UF) träffas den 26/10. Nomineringar till FA önskas till den 19 oktober. Raid Karoumi har klivit av som ordförande för docentkommittén. Tidigare vice ordförande Vladimir Cvetkovic är tillfrågad och har Johanna Stellan 4 (5)

5 tackat ja till att bli ordförande. Nina Wormbs har tackat ja till att bli vice ordförande. Förslagen kommer lämnas till dekanus. MIT- rektor har lovat två miljoner för projektet. Kommer att beröra hela ABE och KTH. Philip von Segebaden och Muriel träffade Handelskammaren som blev intresserade och utlovade 1.5 miljon SEK för detta. Vi börjar med den gruppen då MIT har bestämt teman (segregation, förvaltning). Hoppas att vi kan skicka iväg en forskargrupp. Professor Carlo Ratti är KTH:s kontaktperson från MIT. Handlingsplan för forskning har lämnats in från skolan vilken utgår från utvecklingsplanen. Avvaktar återkoppling Johan och Josefin vill besöka alla institutioners LG. Har endast varit på fastigheter och byggande samt SEED i frågan om impact. Josefin håller i kalendern. Johan ställer en övrig fråga kring hantering av epostbrevlåda som blir full. Rådet är att gallra, arkivera samt begära utökat utrymme. Vid anteckningarna Emelie Blomgren 5 (5)

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-01-16 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-02-13 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-11-14 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande: Muriel Beser Hugosson, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-04-05 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Skepparholmens konferensanläggning, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef Katja Grillner, prefekt Arkitektur

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare Arkitektur och Samhällsbyggnad Ledningsgrupp Minnesanteckningar 5 juni 2012 Namn Närvaro Förhinder Ersättare Erik Stenberg Leif Brodersen Kjell Nilvér Thomas Kalbro Nina Wormbs Berit Balfors Göran Cars

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Muriel Beser Hugosson,

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i forskning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0217 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth)

Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth) Kristina von Oelreich, Hållbarhetschef, KTH Intern miljörevisionrapport för Kungliga Tekniska högskolan(kth) Kristina von Oelreich, hållbarhetschef, KTH 1 Information om revisionsbesöken 1.1 Datum, plats

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D

Datum och tid för mötet: 2015-04-13, kl. 10.00 Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D MINNESANTECKNINGAR Forskarutbildningsrådet Minnesanteckningar Forskarutbildningsrådet Datum och tid för mötet:, kl. 10.00 Plats för mötet Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Närvarande: Frånvarande:

Läs mer

Välkomna till läsåret 16/17

Välkomna till läsåret 16/17 Välkomna till läsåret 16/17 och årets första SCI! VÄLKOMNA till 2:a SCI-admin frukostmöte H2018 KTH-nytt Tre nya rektorsbeslut om verksamhetsstöd 1) Rektors kansli 2) UF = CVS 3) Fortsatt utredning skola-cvs

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Kollegierummet, plan 6, Osquars backe 5, Arkitektur,

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet

Universitetsövergripande rutin för hållbar utveckling i utbildning inom ramen för miljöledningssystemet RUTIN Gäller från och med Diarienummer 2019-02-22 V-2019-0216 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef 2019-02-22 KTH Sustainability Office Universitetsövergripande rutin för

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2016-05-16 kl. 13.00 15.00 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Konferensrummet, Dean s Office, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, FA Anders

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad 2018-11-27 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) Intern miljörevision på Skolan för arkitektur

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Minnesanteckningar Datum för mötet: 2015-09-23 Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström, ordförande KTH, skolchef Muriel Beser Hugosson KTH, vice

Läs mer

Minnesanteckningar, Strategiska rådet gemensamt med Samhällsbyggnadslänken styrelsemöte

Minnesanteckningar, Strategiska rådet gemensamt med Samhällsbyggnadslänken styrelsemöte MINNESANTECKNINGAR Strategiska rådet Skolan för Arkitektur och samhällsbyggnad 2014-04-09 Minnesanteckningar, Strategiska rådet gemensamt med Samhällsbyggnadslänken styrelsemöte Datum och tid för mötet:

Läs mer

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet

Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet RUTIN Gäller från och med Diarienummer Universitetsövergripande rutin för kommunikation av miljö och hållbarhet 2019-03-29 V-2019-0347 kskod 1.2 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Hållbarhetschef

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson

Externa representanter Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin (fr.o.m. 2 ) Arvid Nilsson PROTOKOLL Sida Nr 3/19 1 (8) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-04-23 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad

Medarbetarhandbok. Guiden till din arbetsplats. KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Medarbetarhandbok Guiden till din arbetsplats KTH Arkitektur och samhällsbyggnad Skolchefen hälsar välkommen Jag vill hälsa dig välkommen till Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad. Vi är en av fem

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

5/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 5/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano Colarieti Tosti Anne Håkansson

Läs mer

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet

Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Minnesanteckning Forskarutbildningsrådet Datum för mötet: 2018-03-12 kl. 10.00 12.00 Plats för mötet Närvarande: Konferensrummet, skolkansliet, Teknikringen 74 D Sven Ove Hansson, ordförande, FA Mattias

Läs mer

Forskarutbildningsrådet. 29 april Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30. Filosofi och historia/historiska studier. studier) Fastighetsekonomi)

Forskarutbildningsrådet. 29 april Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30. Filosofi och historia/historiska studier. studier) Fastighetsekonomi) Forskarutbildningsrådet 29 april 10-12 Rum 3112 Drottning Kristinas väg 30 Närvarande: Sven Ove Hansson Daniel Koch John Cantwell Anders Ansell Sabine Höhler Åsa Svenfelt (ers. Göran Cars) Peter Ekbäck

Läs mer

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 3 Sammanträdesdatum 2012-10-25 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola Chen, Deliang Hanstorp, Dag Madjarova, Jana Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie dekanus,

Läs mer

;2CI ;2 ll -c2~ w Beslut delges för åtgärd skolchefer Förvaltningschef Vice rektor Hållbar utveckling Miljö- och byggnadsavddningen

;2CI ;2 ll -c2~ w Beslut delges för åtgärd skolchefer Förvaltningschef Vice rektor Hållbar utveckling Miljö- och byggnadsavddningen Beslut Beslutsinstans Rektor Beslut fattat av P eter Guclmundson? 7 Föredragande Birgitta Westin Datum 2012-10-18 Beslut expedierat ;2CI ;2 ll -c2~ w Beslut delges för åtgärd skolchefer Förvaltningschef

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag 2013-11-12, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

och

och Ledningsgruppen och miljöansvariga PROTOKOLL: Ledningens genomgång Sammanträdesdatum: 2009-03-24 och 2009-04-21 Närvarande David Turner, dekanus, ordförande Anna Stina Sandelius, prodekanus Marie Rådbo,

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Intern miljörevision på Skolan för Arkitektur och Samhällsbyggnad (ABE) 2017-12-08 Rapport från intern miljörevision Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad (ABE) 1 Information om revisionsbesöket 1.1

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte MINNESANTECKNINGAR Ev. dokumentnummer Ev. diarienummer Sida Ledningsgrupp SCI 2015-09-15 X-ÅÅÅÅ-XXXX 1 (3) Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte Datum för mötet: 2015-09-15 kl. 15:15 Plats för mötet

Läs mer

Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen. Per Berglund, prodekanus

Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen. Per Berglund, prodekanus Återkoppling från utbildningsutskottet på prioriterade frågor för utbildningen Per Berglund, prodekanus Allmän återkoppling Arbetsgrupperna har gjort ett mycket värdefullt arbete. UU vill att arbetet med

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden.

Godkänna halvtidsutvärdering för biträdande lektorer. Avge förslag på sakkunniga och utse skolrepresentant vid befordringsärenden. Befattningar Skolchef Skolchefen leder skolans arbete och ansvarar mot rektor för skolans verksamhet. Skolchef har en ställföreträdare, benämnd 1: vice skolchef. Skolchefen är arbetsgivarens representant

Läs mer

Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid KTH

Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid KTH ANVISNING Gäller från och med Diarienummer 2018-08-29 V-2018-0730 Beslutsfattare Datum för beslut Ansvarig avdelning Fakultetsrådet 2018-08-29 UF/PLU Anvisning om regelbunden granskning av utbildning vid

Läs mer

Besluts och delegationsordning

Besluts och delegationsordning Skapat av Johanna Stellan, adm.chef Besluts och delegationsordning Delegationer till skolchefen och dennes vidaredelegationer Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Gällande från 2015-10-15. Sammanfattning

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

Huvudföredragande: Wilhelm Widmark, överbibliotekarie.

Huvudföredragande: Wilhelm Widmark, överbibliotekarie. 1 (5) PROTOKOLL 2016-02-19 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2016-02-19 Dnr SU 525 1.3.1 2016-1 Konferensrummet Frescati, kl. 9.00

Läs mer

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling

GODKÄND AV ajh. DOKUMENTNAMN Protokoll Rådet för hållbar utveckling 1(5) FRÅN : RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll Närvarande: Helena Johansson (Ordförande) Annika Johansson (SA) Maria Åstrand, Swenneke (HGA) Path Lindgren (HGA) Leif Claesson (ATM) Josefin Hallström

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag DATUM Tid: Onsdag 5 december klockan 9:15-12:00. Plats: Mötesrum Kungsmyntan, Segerstedt

PROTOKOLL Sammanträdesdag DATUM Tid: Onsdag 5 december klockan 9:15-12:00. Plats: Mötesrum Kungsmyntan, Segerstedt 1(5) Tid: Onsdag 5 december klockan 9:15-12:00 Plats: Mötesrum Kungsmyntan, Segerstedt Närvarande ledamöter: (ordf.) Rektorsråd Bryndis Birnir Vetenskapsområdet MedFarm Ola Söderberg Vetenskapsområdet

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2014-11-12 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Maja Lundmark Lukas

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden

Protokoll Utbildningsnämnden Protokoll Utbildningsnämnden 2013-05-30 Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Utbildningsnämnd Tid: 2013-05-30, kl. 9.00 11.10 Plats: Utsikten, Campus Gräsvik Närvarande: Ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar Strategiska rådet

Minnesanteckningar Strategiska rådet Strategiska rådet Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Minnesanteckningar Strategiska rådet för mötet: Plats för mötet Närvarande: Frånvarande: Dean s Office, Teknikringen 74D, KTH Stellan Lundström,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

REGLER FÖR UMEÅ UNIVERSITETS ÖVERGRIPANDE FORSKNINGS- INFRASTRUKTURER

REGLER FÖR UMEÅ UNIVERSITETS ÖVERGRIPANDE FORSKNINGS- INFRASTRUKTURER REGLER FÖR UMEÅ UNIVERSITETS ÖVERGRIPANDE FORSKNINGS- INFRASTRUKTURER Typ av dokument: Regel 2017-05-30 (beslutsdatum) Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Forskning

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (5) PROTOKOLL 2014-10-28 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-10-28 Dnr SU 525 1.3.1 2014-4 Konferensrummet Frescati, kl. 9.00

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan Dnr: UTBVET 2012/85 Jämställdhetsplan 2012 2014 Fakulteten för Fastställd av 2012-06-14 Innehållsförteckning 1. Inledning 3 2. Fortlöpande dokumentation och informationsspridning 3 3. Återkoppling mellan

Läs mer

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin

Externa representanter Susanne Norgren Lars-Gunnar Hedström. Studentrepresentanter Jonathan Edin PROTOKOLL Sida Nr 4/19 1 (10) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2019-05-21 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

Anställningsutskottet

Anställningsutskottet Beslutsorgan Anställningsutskottet 1 (5) Anställningsutskottet Datum för mötet: 2014-10-07 Närvarande (beslutande): Lärarrepresentanter Sophia Hober, dekanus, ordförande Ana Rusu Bo Wahlberg Kaj Lindecrantz

Läs mer

Jessica Lindberg, Johanna Stellan, Milan Horemuz

Jessica Lindberg, Johanna Stellan, Milan Horemuz Minnesanteckningar från Grundutbildningsrådet för samhällsbyggnad 2012-02-03 Närvarande Anders Wörman Joel Franklin Eva Liedholm Jonsson Göran Finnveden Per-Magnus Roald Övriga närvarande Parivash Salimi

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdag

PROTOKOLL Sammanträdesdag 1(7) Tid: 9.15 12.00 Plats: Rum 105, Sturegatan Närvarande ledamöter: Ordförande, universitetslektor och rektorsråd Vice ordförande Irene Molina, professor Josefine Grundström Lindqvist, Uppsala teknolog-

Läs mer

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015 Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 5-04-11 Dnr F /40 Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Anställningar och förlängningar manual för personalintendenter

Anställningar och förlängningar manual för personalintendenter Anställningar och förlängningar manual för personalintendenter Processen för att nyanställa ser ut på följande sätt: Beslut i AN/Yttrande från chef Skapar ärende Tar del av LSG/CSG Anst avtal Avslutar

Läs mer

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

2/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 2/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Mats Boij Anne Håkansson, via länk

Läs mer

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH

Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH Projektplan Forskarutbildningssatsning (FUS) / Doctoral Studies Initiative (DSI) KTH 2014-2015 Bakgrund I handlingsplanen till KTH:s kvalitetspolicy slås fast att kvalitetsuppföljning ska göras regelbundet.

Läs mer

ITM skolans genomgång av miljöledningssystemet

ITM skolans genomgång av miljöledningssystemet Ledningens genomgång 2019-xx M-2019-0672, KS 1 (6) Beslutsorgan Skolchef ITM skolans genomgång av miljöledningssystemet Datum för mötet: 2019-03-26 kl. 14:00-15:30 Plats för mötet Närvarande (beslutande):

Läs mer

Årsredovisningsenkäten 2007

Årsredovisningsenkäten 2007 Årsredovisningsenkäten 2007 Skolnamn: Skolan för bioteknologi Skolchef: Stefan Ståhl Inskickad den: 2007-12-19 Godkännande Uppgifterna i Årsredovisningsenkäten 2007 godkännes:.............................

Läs mer

Välkomna till läsåret 16/17

Välkomna till läsåret 16/17 Välkomna till läsåret 16/17 och årets första SCI! VÄLKOMNA till Sista SCI-admin frukostmöte H2018 KTH-nytt: utredning skola-cvs Inget nytt Styrgruppen har träffats 2 gånger. KTH-nytt: Rektorsdialog SCI

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 8/18 1 (11) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-12-12 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund,

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Carolina Boekel, UFA Magnus Mörck, avdelningschef, UFA.

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Studentrepresentanter (med rösträtt) Carolina Boekel, UFA Magnus Mörck, avdelningschef, UFA. KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-05 NR.2013:5 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Zandra Ahl, professor (närv t o m 5 samt 7-14) Cecilia

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2013: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 15:00-15.45, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, asaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor, rektors ställföreträdare (ej 13)

Läs mer

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda måndag 2013-01-21, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

1/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

1/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 1/19 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Närvarande (övriga): Frånvarande: Per Berglund, ordförande, prodekanus Linda Barman Mats Boij Massimiliano

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

AGENDA. CSC Ledningsgruppsmöte Plats: Lindstedtsvägen 3, rum 1537, plan5

AGENDA. CSC Ledningsgruppsmöte Plats: Lindstedtsvägen 3, rum 1537, plan5 CSC Ledningsgruppsmöte 2013 08 26 Plats: Lindstedtsvägen 3, rum 1537, plan5 Närvarande: Anders Askenfeldt, föreståndare TMH Mads Dam, föreståndare TCS Örjan Ekeberg, föreståndare CB Danica Kragic, föreståndare

Läs mer

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg

Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus Elena Dubrova Mats Engwall Anna-Karin Tornberg PROTOKOLL Sida Nr 7/18 1 (9) Beslutsorgan Fakultetsrådet Fakultetsrådets möte Datum för mötet: 2018-11-07 Ledamöter (beslutande): Lärarrepresentanter Katja Grillner, dekanus, ordförande Per Berglund, prodekanus

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten SPRÅKFAK 2012/29 Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga Fastställd av Språkvetenskapliga 2012-06-12 Innehållsförteckning 1 Antagning av excellent lärare vid den Språkvetenskapliga 3 Pedagogisk

Läs mer

Rapport från intern miljörevision

Rapport från intern miljörevision Skolan för industriell teknik och management (ITM) 2015-11-25 Rapport från intern miljörevision Skolan för industriell teknik och management (ITM) 1 Information om revisionsbesöket 1.1 Datum och tid 2015-11-20

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012:

Protokoll 1 (5) Rektorssammanträde 2012: Protokoll 1 (5) Tid och plats kl. 14.00-14.40, rektors tjänsterum, huvudbyggnaden, Vasaparken Beslutsfattare Pam Fredman rektor Bisittare Helena Lindholm Schulz prorektor Jörgen Tholin universitetsdirektör

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-12-18, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET

STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET STADGAR FÖR MÄLARDALSRÅDET Beslutade på rådsmötet den 1 juni 2012 Mälardalsrådet är en frivillig samarbetsorganisation för kommuner och landsting i form av en ideell förening för gemensamma strategiska

Läs mer

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab:

2 Förutom styrelsen finns följande organ vid SciLifeLab: Bilaga A. Arbetsordning för styrning och ledning av SciLifeLab Kap. 1. Inledning 1 Nationellt centrum för livsvetenskaplig forskning (Science for Life Laboratory, SciLifeLab) är ett nationellt resurscentrum

Läs mer

HANDLINGSPLAN TILL KTHs POLICY FÖR HÅLLBAR UTVECKLING

HANDLINGSPLAN TILL KTHs POLICY FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Nr 591 070829 1(9) HANDLINGSPLAN TILL KTHs POLICY FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Giltighetstid: 1 oktober 2007 30 juni 2010 Det övergripande målet för KTHs policy och handlingsplan för hållbar utveckling är Högskolelagens

Läs mer

3/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR

3/ Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR 3/18 Beslutsorgan Utbildningsutskottet/FR Utbildningsutskottet för mötet: Närvarande (beslutande): Per Berglund, ordförande, prodekanus Maria Håkansson Mats Boij Jan Scheffel Massimiliano Colarieti Tosti

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer

Aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling

Aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Instruktioner: I mallen är universitetsgemensamma mål samt uppdragen som ges till dekan och prefekt/motsvarande i universitetets Handlingsplan för miljö

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

Staffan Johansson Dermatokemi Ordförande DR, institutionsstyrelsen. Jonatan Kleimark Organisk kemi FUB

Staffan Johansson Dermatokemi Ordförande DR, institutionsstyrelsen. Jonatan Kleimark Organisk kemi FUB Närvarande: Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap vice ordförande DR, Instutionens Forskarutbildningsberedning (FUB) Anders Ekstrand, Kassör (Oorganisk kemi) Kassör DR, NFDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi

Läs mer

Tid: Onsdag den 24 oktober 2018 kl Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping

Tid: Onsdag den 24 oktober 2018 kl Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping 1(5) Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten Tid: Onsdag den 24 oktober 2018 kl 09.15 12.30 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla, Linköping Närvarande: Ledamöter: Ulf Nilsson Nicolette Lakemond

Läs mer

Tid: Kl 09:00 11:00. Närvarande: Mikael Löfström Prefekt Björn Brorström Professor Stefan Cronholm Professor Karin M.

Tid: Kl 09:00 11:00. Närvarande: Mikael Löfström Prefekt Björn Brorström Professor Stefan Cronholm Professor Karin M. Tid: Kl 09:00 11:00 Plats: L324 Närvarande: Mikael Löfström Prefekt Björn Brorström Professor Stefan Cronholm Professor Karin M. Ekström Professor Olov Forsgren Professor Rikard Lindgren Professor Olof

Läs mer

Redovisning av uppdraget fördela stimulansmedel till utvärdering och utveckling av föräldrastöd

Redovisning av uppdraget fördela stimulansmedel till utvärdering och utveckling av föräldrastöd GENERALDIREKTÖREN 2011-06-30 NKC 2010/44 Socialdepartementet 103 33 Stockholm Regeringsuppdrag Redovisning av uppdraget fördela stimulansmedel till utvärdering och utveckling av föräldrastöd (Ert ärende

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers 1(3) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter Barn- och ungdomschef Lennart

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (5) PROTOKOLL 2015-12-03 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2015-12-03 Dnr SU 525 1.3.1 2015-5 Konferensrummet Frescati, kl. 9.00

Läs mer

Maria Höijer är ny miljösamordnare för Kulturvård i Göteborg men hade ingen möjlighet att medverka i dagens möte.

Maria Höijer är ny miljösamordnare för Kulturvård i Göteborg men hade ingen möjlighet att medverka i dagens möte. Närvarande: Daniel Malmodin, NMR; Ullika Lundgren, Fakulteten och Sven Lovén Tjärnö; Bo Hellsing, Fysik; Sven Toresson, Bioenv Botan; Leif Lundh, KemiMol; Jila Javanbakht, Matematik; Ida Karlsson, Kulturvård

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Torsdag 15 december 2016, kl i Allians, Samverkanshuset, plan 7

Torsdag 15 december 2016, kl i Allians, Samverkanshuset, plan 7 Minnesanteckningar Forskningsstrategiska rådets möte, Torsdag 15 december 2016, kl 1300-1500 i Allians, Samverkanshuset, plan 7 Dagordning 1. Forskningsinfrastruktur (befintlig infrastruktur vid UmU samt

Läs mer

CBH-nytt. Har du ett nyhetstips? Skicka in det till CBH-nytt! Alla nyhetstips skickas till. Nr 3, Februari R

CBH-nytt. Har du ett nyhetstips? Skicka in det till CBH-nytt! Alla nyhetstips skickas till. Nr 3, Februari R SKOLAN FÖR KEMI, BIOTEKNOLOGI OCH HÄLSA CBH-nytt Nr 3, Februari 2019 2019-02-18 R ektor och prorektor var på skolbesök på CBH under förra veckan. Besöket var mycket uppskattat och i år ville vi visa på

Läs mer

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 1 (5) Protokoll 2014-09-04 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-09-04 Dnr SU 525 1.3.2 2014-03 Sammanträdesrum 668, kl. 9.00

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Lönerevision med fokus på lönesättande samtal

Lönerevision med fokus på lönesättande samtal Lönerevision med fokus på lönesättande samtal Carina Axelsson, personalavdelningen RALS-begreppet RALS = Ramavtal om löner m.m för arbetstagare inom det statliga avtalsområdet RALS 2016 handlar om den

Läs mer

Bilaga till 2015 års versksamhetsuppdrag Budget 2015 tkr BIO-skolan UTBILDNING FORSKNING TOTALT VH 1, 2, 21, 91 VH 3, 4, 93 GRU-anslag 17 100 17 100 FoFu-anslag 128 323 128 323 Bidrag fr externa finansiärer

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer