Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda"

Transkript

1 Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Skolan för Kemivetenskap, ledningsgrupp, tisdag , kl Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande: Mats Jonsson, Susanne Wold, Mikael Lindström (ordförande), Ulf Arvidsson, Göran Lindbergh, Tore Brinck, Inger Odnevall Wallinder, Marie Larson, Helene Hedin, Mats Johansson, Marie Magnefjord (sekreterare) Ärende Handlingsplan CHE Kvalitetsrådet ombes att titta på Riskanalysblanketten Ansv Påbörjad datum Kvalitetsrådet Slutförd datum Nominering av kandidat till KAW Unga forskare Deadline 9 december 2013 Prefekterna Godkännande av dagordning och föregående mötes minnesanteckningar Tillägg av punkter under Prefekternas frågor och Övriga frågor. Inga synpunkter på föregående mötes minnesanteckningar. 2. Dekaninformation KTH rapport Ekonomi- och verksamhetsuppföljning Finansiering av fakultetstjänster Strategisk forskningskommunikation Inger frågar om KIR finns tillgängliga för att hjälpa till vid ansökningar, exempelvis för att göra proffsiga presentationer. Marie L föreslår att man hör av sig till KIR och frågar. Högskolestiftelser KTH:s remissvar 1 (9)

2 Nomineringar/Inbjudningar Deadline för KAW Academy Fellows Program för unga forskare är 9 december. Mikael vill att institutionerna nominerar kandidater. Skolan nominerar sedan till KTH. KTH får totalt nominera tio stycken. 3. Administrativ information AAE Arbetet är påbörjat och UF har klargjort att det inte ska innebära någon större mängd merarbete. E-handel Inköpare Guy har fått in inköpare i de flesta fall, några återstår att komplettera. På måndagen var det informationsmöte om upphandling. Madeleine Axberg var på CHE och höll i mötet. Ramavtal Catering Nytt ramavtal för catering gäller sedan 15 oktober. Lönerevision 2013 Förhandlingarna med Saco pågår. För ST och SEKO finns ännu inga lokala förhandlingar i sikte. Tore: Måste man genomföra den här processen varje år? Skulle det inte räcka med vartannat år? Helene flaggar för att det kan komma att bli lönesättande samtal för medlemmar i Saco nästa år. Tore efterfrågar en gemensam syn på lönesättning på hela KTH. Marie L påminner om lönekartläggningen som KTH genomfört. Tentaskanning Kansliet tränar på pappersflödet under period 1. Efter jul kommer maskinerna vara på plats och då börjar skanningen på allvar. Det har bland annat inkommit synpunkter på att en plastficka ersatt det gamla omslaget och expeditionen ska se över möjliga alternativ. Internrevision Universitetsstyrelsen har fastställt olika områden som ska granskas. De har börjat kontakta berörda människor på CHE. Ulf berättar att hälften av ekonomerna kommer att kontaktas i samband med granskningen några dagar under vecka 46. Även Helene och HR-gruppen träffar internrevisorerna. Skolan ska, enligt plan, få muntligt besked innan jul. Rapporteringen av bisysslor ska förbättras. Ev kommer det att kunna ingå i egenrapporteringen framöver. Både informationen och det egna ansvaret för inrapporteringen måste stärkas. Göran: Är det krav att rapportera bisysslor om man inte har någon? Helene: Ja, när den årliga förfrågan kommer ut ska man svara och ange att man inte har bisysslor. I övrigt anmälningsskyldighet senast två veckor efter att bisyssla uppstått. 2 (9)

3 Mikael: KTH uppmanar de anställda att ha bredd på sin verksamhet, det är först när det konkurrerar eller jävssituationer uppstår som det kan bli problem. Mötestider VT2014 Veckodag Datum Tid LG Onsdag Kl 9-12 Utbildning + middag Onsdag Från kl 15 LG Tisdag Kl 9-12 LG Tisdag Kl 9-12 LG Tisdag Kl 9-12 LG Tisdag Kl 9-12 LG Tisdag KL Handlingsplan CHE Info om arbetet med CHE:s handlingsplan (Mikael Lindström) Riskanalys Mikael ber kvalitetsrådet att titta på riskanalysblanketten. Karriärer (Mats Jonsson och Helene Hedin) Mats och Helene har gjort en sammanställning av behoven som de ser dem. Tore: Vad innebär meritering för en professor? Mats Jonsson: Det är en intressant fråga. Hur stimulerar man professorer att fortsätta meritera sig och hur skulle det se ut? Tore: Vad händer med masterskursen i riskanalys? Susanna: Den startar till hösten. Göran: Den vore bra att ha som doktorandkurs också. Mats Johansson är mentor för en biträdande lektor på en annan skola. Det är ett system man skulle kunna utveckla. Helene föreslår att man samlar ihop alla nyanställda på CHE med jämna mellanrum och presenterar skolan och organisationen i en introduktion för nyanställda. Mikael instämmer och säger att man skulle kunna göra det en gång per termin. Mats Jonsson: Det finns en hel del resurser och kurser på KTH att utnyttja och vi skulle kunna bli bättre på att göra det. 3 (9)

4 Göran: På Scania har de en katalog över fortbildning osv som de visar de anställda. I samband med utvecklingssamtalet skulle man kunna ha som mål att avsätta någon procent på fortbildning. Mats Jonsson: Vi behöver hitta attraktiva alternativ för professorer att fortbilda sig. Även som professor kan det finnas behov av fortbildning. Göran: Det är ett kontinuerligt föränderligt landskap och det krävs anpassning. Tore: Det är upp till var och en att vidareutbilda sig. Kärnproblemet är att vi har för lite tid. Susanna: Ser professorer att de inte längre har ett behov av att utveckla sig? Mats Johansson: Ett alternativ till utveckling är att ta ett sabbatsår. Det förekommer allt mer sällan. Kanske skulle vi behöva skapa tid för människor att ta sabbatical. Mikael: Att använda utvecklingssamtalet aktivt, att låta det bli en form av karriärutveckling. Ska vi lägga till det i handlingsplanen? Helene: Skulle vilja att information om utbildningar skickas ut i ett tidigare skede från KTH, nu är det alldeles för kort framförhållning och svårt att få tid att gå. Mats Jonsson: Det är inte meningen att vi ska skicka alla på kurs, det finns olika former. Det är dock viktigt att dokumentera alla formerna som fortbildning. Mikael: Sammanställningen Mats och Helene har gjort är ett bra underlag för chefer. Särskilt matrisen är användbar för att se var man ska gå in och stötta. Det är bra att utnyttja KTH:s utbud, det tar tid att ordna egna alternativ. Göran: Det är viktigt att ha en samsyn och att kommunicera den, dvs att det är viktigt med fortbildning. Mikael: När det gäller ansökningar skulle man kunna hjälpa varandra kollegialt. De som är bra på att skriva ansökningar skulle kunna hjälpa dem som inte är lika erfarna. Mats Jonsson: Hur hanterar man det i bemanningssystemet? Om man tar en sabbatical kommer det innebära att lärare är frånvarande i perioder. Vi måste hitta en lösning. Susanna: Det borde kunna lösas på liknande sätt som föräldraledigheter, det kan man ta hänsyn till. Mikael: Fortsatt arbete att inventera vad som finns. Fortsatta diskussioner om nätverksdelen, det skulle man kunna få till med enkla medel. Mats Jonsson: Vi kan konkretisera detta och skicka ut till Ledningsgruppen. 4 (9)

5 Mats Johansson: I vissa av rutorna i matrisen borde man lägga in gråskalor, ge en mer nyanserad bild. Matrisen idag ger en väldigt svart-vit bild. Genom att mjuka upp gränserna skulle man göra acceptansen större. Mats Jonsson håller med om att man kan se över matrisen. Han ska göra det. Göran: Vad kan man erbjuda doktorander? Man bör inte exkludera dem i genomgången. Inger: Doktorander efterfrågar karriärstöd för tiden efter disputation. Mats Jonsson: Vad gör man med dem som inte är anställda? Det här är bara riktat till dem som är anställda. Tore: Borde inte karriärstöd vara en del av forskarutbildning? Helene: De kurser som KTH erbjuder är för de anställda. Göran: Bara för att kategoriseringen är svår, ska man inte exkludera dem. Mats Jonsson: Alla doktorander, oavsett anställningsform, borde få detta erbjudande och då blir det rimligt att lägga det under forskarutbildningen. På så vis blir det tydligt att man riktar sig till alla doktorander. Mikael vill att de tankar som framkommit om karriärstöd ska skrivas in i KTH:s riskanalysblankett. 5. Skoldialog 2 Sammanfattning från skoldialogen den 25 oktober 2013 Noteringar vad KTH:s ledning poängterade: GRU o Examen o Betalande masterstudenter o BIO CHE masterövergång o FoFu o Antalet forskare/forskningsingenjörer kopplat till fakultetens storlek 6. Ekonomi Inventering Inventeringen har startat och alla grupper ska ha fått listor. Investeringsbudgeten måste in och Guy har ännu inte fått något. Budgetarbete 2014 SUHF-budgeten ska in den 12 november. Siffror ska ut till skolan dagen efter, dvs den 13 november. i. Uppföljning av grupper med negativt myndighetskapital Ekonomerna ska titta på grupper med negativt myndighetskapital och se vilken typ av stöd man kan erbjuda. Mikael: Vill att prefekterna ser över korttidsanställningarna. 5 (9)

6 Det finns möjligheter att se över attesteringen av fakturor. Inger: Det vore också bra att se över doktoranderna. Det finns fall där en doktorand ser ut att vara klar för disputation, men ändå är disputation planerad först om ett år. Ulf: Det är meningen att skolan ska dra lärdom av detta och bygga ett varningssystem som varnar när det börjar gå åt fel håll, så det inte hinner gå för långt. Flera av de här grupperna har haft problem under flera år. Tore: Lokaler är också en faktor att se över. Göran: Hur många grupper har systemet identifierat? Ulf: 75 grupper Göran: Motsvarar det verkligheten, dvs mot hur man arbetar? Eller är det en administrativ indelning? Det finns en risk att det är för fragmenterat, med grupper som består av en enda person. Mikael: Vi som skriver på anställningskontrakt måste ha mycket mer information. Tore: Det behövs regler för pensionsålder och nyanställning av doktorander. Mikael: Det finns regler för det. Tore: Det finns en risk att man tappar moralen när man ser att andra grupper går back och får fortsätta gå back. Mikael: Prefekterna känner verksamheten bäst, men de ska inte behöva arbeta ensam med frågan. 7. GRU (GA) Uppföljning Teknisk kemi Samarbetet med BIO tycks ha tagit en ny vändning. Från CHE:s horisont ser det ut som att de går sin egen väg. De vill ha sin egen LOT. Vi (CHE och BIO) har ett gemensamt ansvar att mappa master bättre. Där skulle vi behöva lägga mer krut. BIO vill ha en kurs i kemiteknik och de har frågat om vi kan tänka oss att utveckla en egen kurs till dem på lägre nivå. Susanna frågar vad Ledningsgruppen tycker i frågan. Tore: Vem är det som kan kemi? Det måste vara vi och då måste vi kunna ställa krav. Susanna: Om vi ska mappa måste vi ha kontroll över vad som kommer därifrån. 6 (9)

7 Tore: Både Matte och Numerisk analys ställer krav på oss, det borde vi kunna göra mot BIO. Mikael: Ska vi koppla in prodekanus? Mikael erbjuder sig att ta den diskussionen. Marie L: Ett annat problem är att de minskar mängden kemi i sina kurser. Göran: Vi kan inte se det som samma kurser. Det är inte samma kemiteknik. Susanna: Man skulle kunna ta moduler från Teknisk kemi. Susanna: Den här kursen ska gå om ett och ett halvt år. Vem sätter vi på det? Tore: Har Energi och miljö något liknande? Kan de ta den här? Göran: Finns det existerande moduler vi kan ta? Mats Johansson: Det finns en risk för att BIO håller på att delas upp i två skolor. Den ena delen riskerar att bli utarmad. Susanna: De tycks inte förstå att de behöver förkunskaper för kemitekniska system. Slutsatsen av diskussionen: Titta på Henrik Kusars kurs (Energi och miljö) och se om de kan ta kursen. Mikael ska prata med prodekanus. Tillsättning av pedagogiska utvecklare Fem personer har sökt uppdragen. ECE tar emot ansökningarna och sedan frågar de Mikael vad han anser. Göran: Kan man driva vidare att PA arbetar med den pedagogiska utvecklingen? Susanna: Det här är mer riktade insatser på enskilda kurser. PA har det övergripande ansvaret. De pedagogiska utvecklarna måste först förankra hos PA. Utvärderingar HSV12 Högskoleingenjörsutbildningen Kemiteknik fick nedslag på ett mål. Det är oklart vad det är som brister. Susanna skulle vilja ha ett förtydligande. Det är anmärkningsvärt att så många högskoleingenjörsutbildningar på KTH har fått nedslag. Mikael: Det finns lärdomar att dra av hur Chalmers arbetat med frågan. De arbetade mer strategiskt och utgick från de åtta målen. 7 (9)

8 Susanna: Per Berglund har kommunicerat att tanken nu är att alla ska försöka arbeta uppåt, inte bara de som fått resultatet bristande. Utvärdering av basfinansieringssystemet Gunnar Svedberg kommer att utföra utvärderingen. Marie Magnefjord kommer att bjuda in berörda personer till intervjuerna. Göran föreslår att man istället för mål skriver intentioner. Mikael föreslår att han skriver om listan med hänsyn till Görans och Tores förslag. 8. FoFu (FA) Studieplaner kopplade till anställningsavtal Stipendiaters studieplaner ska ses över en gång om året. Övriga doktorander har studieplaner kopplade till anställningsavtalet. Excellens dr. tjänster o Kriterier Excellensdoktorandtjänsterna är tillsatta. Det fanns två kvinnliga sökande som tackade nej. Prognos Bordläggs till nästa möte pga tidsbrist. 9. Lokaler (Mats Johansson och Marie Larson) Planer Hus 15 (TFK och ADMIN) Den 13 november flyttar delar av HR-personalen till tillfälliga rum. Planer Hus 19 Plan 2 Korridor Hus 19 Verkstad 10. Tjänster Lärartjänst Kemiteknik (anställningsprofil) Tjänsten kommer att tas upp på Skolfakultetsrådet. Nya lärartjänster i Rektorskontrakt 2013 (organisk kemi och fysikalisk kemi) Annonserna har gått ut. Admintjänster Inga nya tjänster. 11. Diskussion skolgemensamma instrument Mats Johansson har lyft frågan hur man ska hantera skolgemensamma instrument. Som Mats ser det finns det ingen gemensam process för hur man löser det på skolan, olika institutioner har olika sätt att arbeta med det. Mats efterfrågar en princip och berättar samtidigt hur FPT har valt att göra. 8 (9)

9 Mikael: Så länge det inte finns någon annan modell, kan man använda den Mats föreslår. Tore: Vi har ett system för användningen av NMR och den använder bland annat FPT. Göran: De skolgemensamma instrumenten är gemensamt betalda, så det borde ge en helt annan kostnadsbild. Det måste göras transparant och tydligt vilka instrument som är skolgemensamma. 12. Prefekternas frågor Upphandling (Mats Johansson) Mats Johansson skulle vilja skicka en signal till Madeleine Axberg. De bygger in kostnader i systemet. De nya avtalen belastar oss ekonomiskt. Marie L: De får input, men vi kan skriva en formell synpunkt. Mikael: Vi kan fundera på om vi ska skriva något. Mats Johansson: Grundtanken är att upphandlingen inte arbetar med oss, utan mot oss. Tore: Ett exempel är taxi, där servicen är sämre och priset högre. 13. Övriga frågor Videokonferensrummet (Mats Johansson) Videokonferensrummet kan nu bokas av personalen. Det är dock problem med den interaktiva delen av projektorn, så den funktionen dröjer något. Sekreterare Marie Magnefjord 9 (9)

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-01-22, kl 09.00 12.00 Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-09-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-08-20, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-12-18, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp 2013-03-19 utöver presentationer och bilagor på Bilda Närvarande: Ulf Arvidsson (punkt 5) Tore Brinck Carl Bruce Henrik Grimler (teknologrepresentant)

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2014-12-10, kl. 09.00 12.00 Vetenskapens Hus, Roslagstullsbacken 29 Närvarande: Mikael Lindström

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-06-11, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum

Besökare: Birgitta Westin, miljöchef på KTH (kl 9.00 9.30) Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda måndag 2013-01-21, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Slut datum. Start datum

Slut datum. Start datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-11-27, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan 4 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-02-17 kl. 09.00 12.00 Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda När: Tisdag 2013-10-17, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, plan

Läs mer

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum

Start datum. Slut datum. Utvärdering av KTH:s forskningsplattformar Intervju av skolchef: Förmöte med fakulteten: Bestäm datum Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationsmaterial på Bilda tisdag 2012-10-23, kl 09.00 12.00 Plats: Sammanträdesrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42 Närvarande: Ulf

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2018-10-17 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Sabine Höhler, prefekt Filosofi och historia Johan Silfwerbrand,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2015-06-17 kl. 09.00 12.00 Teknikringen 42, Kemiteknik Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Kompetensförsörjning Umeå universitet. InFuturum 2016 Hans Adolfsson

Kompetensförsörjning Umeå universitet. InFuturum 2016 Hans Adolfsson Kompetensförsörjning Umeå universitet InFuturum 2016 Hans Adolfsson Organisation 3 Universitetet i siffror 4 Vision 2020 5 6 Verksamhetsplan och delmål Verksamhetsplaner upprättas såväl centralt som på

Läs mer

Minnesanteckningar ABE LG

Minnesanteckningar ABE LG Minnesanteckningar ABE LG Datum för mötet: 2019-01-16 Plats för mötet Konferensrummet, Teknikringen 74 D, plan 4 Närvarande: Frånvarande:, skolchef Mats Wilhelmsson, vice skolchef/ t.f. prefekt SEED Katja

Läs mer

Det känns som en mycket spännande resa, och fler avdelningar är i giftermålsplaner.

Det känns som en mycket spännande resa, och fler avdelningar är i giftermålsplaner. Nr 56, 20 oktober 2008 Skolchefen har ordet Nu har vi flyttat samman För några veckor sedan skedde det. Avdelningarna för Ytkemi och Korrosionslära flyttade samman i en gemensam kontorsvåning på Drottning

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Handlingsplan lika villkor 2018

Handlingsplan lika villkor 2018 UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/170 Handlingsplan lika villkor 2018 Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga områdesnämnden/fakultetsnämnden 2018-02-06 Innehållsförteckning

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-09-28 kl. 09.00 11.00 Konferensrummet på Kemiteknik, Teknikringen 42, entréplanet till

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande Christina Hammarstedt hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande Christina Hammarstedt hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid ordinarie sammanträde 2012-10-25 klockan 13.00 Plats: Solna Närvarande: Anna Aleman, Merja Heinonen, Nasrin Bavand-Chobot, Christina Hammarstedt, Karin Lundströmer, Carina Eklund, Shahnaz

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 3/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-04-06 Protokoll nr 3/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Henrik Christensen Lars-Göran Mattsson Lena Mårtensson Håkan

Läs mer

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation?

På senaste skolkollegiet ställde jag frågan: hur kan vi skapa ett effektivt skolforum för kommunikation? Nr 37, 26 okt 2007 Skolchefen har ordet: Kommunicera- men hur? Min tillvaro som skolchef har hittills till absolut största delen bestått av möten av olika slag. Inplanerade sammanträden, planerade eller

Läs mer

Karriärplan och halvtidsutvärdering för biträdande lektor

Karriärplan och halvtidsutvärdering för biträdande lektor RIKTLINJE Gäller från och med 2014-01-01 Karriärplan och halvtidsutvärdering för biträdande lektor Gäller från och med 1 april 2014. Beslutad av fakultetsrådet (protokoll nr 2/2014) I denna riktlinje finns

Läs mer

Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Gustav Amberg Henrik Christensen Eva Malmström Lars-Göran Mattsson Seshadri Seetharaman

Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Gustav Amberg Henrik Christensen Eva Malmström Lars-Göran Mattsson Seshadri Seetharaman PROTOKOLL Rekryteringsnämnden Sammanträdesdatum 2004-03-31 Protokoll nr 5/04 Närvarande: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Gustav Amberg Henrik Christensen Eva Malmström Lars-Göran Mattsson Seshadri

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp

Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp Minnesanteckningar från möte med CHE-skolans ledningsgrupp utöver presentationer och bilagor på Bilda Onsdag 2016-03-16 kl. 09.00 12.00 Wallquistska, Villagatan 19 Närvarande: Mikael Lindström (ordförande),

Läs mer

Personalstrategisk plan för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Personalstrategisk plan för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet 2008-04-01 Dnr EHL 2008/46 Styrelsen Personalstrategisk plan för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet 2008-2012 Personalstrategiplanen bygger på följande dokument: Strategisk plan för Lunds universitet

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund.

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Språk- och litteraturcentrum Sammanträdesdag Styrelsen klockan Louise Berglund. LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 10.55 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lena Ambjörn Louise Berglund Henry Diab Jonas Granfeldt Oskar Johansson Karin Nykvist Mikael Nystrand

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 3 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Bergh, Jöran prodekanus Sandelius, Anna Stina vicedekanus Andersson, Staffan Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan

Läs mer

Medarbetarsamtal vid KI

Medarbetarsamtal vid KI Medarbetarsamtal vid KI Riktlinjer med kompletterande anvisningar för medarbetarsamtal vid KI Bilaga 1a Medarbetarsamtal 1; Mål och utveckling exempel på frågor - chefer Bilaga 1b Medarbetarsamtal 1; Mål

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Staffan Johansson Dermatokemi Ordförande DR, institutionsstyrelsen. Jonatan Kleimark Organisk kemi FUB

Staffan Johansson Dermatokemi Ordförande DR, institutionsstyrelsen. Jonatan Kleimark Organisk kemi FUB Närvarande: Ann-Catrin Johnson Atmosfärsvetenskap vice ordförande DR, Instutionens Forskarutbildningsberedning (FUB) Anders Ekstrand, Kassör (Oorganisk kemi) Kassör DR, NFDR Ingela Lanekoff Analytisk kemi

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan 1 Verksamhetsplan 2014-2015 Verksamhetsplan 2014-2015 2 Innehåll Ett universitet som gör det möjligt... 3 Långsiktighet möjliggör högt risktagande... 3 Delmål 1.1.3.3 TN. Fakultetens utlysningar innehåller

Läs mer

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017

Översyn av skolorganisationen. Hearing 14 juni 2017 Översyn av skolorganisationen Hearing 14 juni 2017 GrU KTHs skolor per 2016 SKOLA OMS [MSEK] ABE 232 BIO 19 CHE 57 CSC 105 EES 47 ICT 79 ITM 221 SCI 205 STH 74 SCI 20% Från resultaträkning för 2016, VIS

Läs mer

4. Dagordningen godkändes med ändringen att punk 13 stryks och de efterföljande punkterna flyttas upp.

4. Dagordningen godkändes med ändringen att punk 13 stryks och de efterföljande punkterna flyttas upp. Närvarande Leif Andersson Prefekt Jan Pettersson Vice prefekt Ann-Catrin Jonsson Ordförande NDR Fredrik Öberg Vice Ordförande Inst. FUB Arbetsmiljögruppen Anders Ekstrand Kassör NDR Ola Bäckman Analytisk

Läs mer

Rekrytering av teknisk-, administrativ- och servicepersonal

Rekrytering av teknisk-, administrativ- och servicepersonal Rekrytering av teknisk-, administrativ- och servicepersonal Rekryteringsannonsering Rekryteringsannoinsering vid Universitetsförvaltningen Personalstab Personalstab vid ITM skolan SSG Samverkansgrupp vid

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering

HANDLINGSPLAN. Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering HANDLINGSPLAN Åtgärder med anledning av ledningsgruppens interna organisationsutvärdering Dubbelt identifierade problem, problem som redan är lösta, och problem som inte kan hanteras på institutionsnivå

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

Riktlinjer för lönesättning vid Högskolan i Skövde

Riktlinjer för lönesättning vid Högskolan i Skövde Rektor BESLUT 2018-11-20 Dnr HS 2018/834 Riktlinjer för lönesättning vid Högskolan i Skövde Härmed fastställs reviderade Riktlinjer för lönesättning vid Högskolan i Skövde. Detta dokument ersätter "Riktlinjer

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2018. Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2018. Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist Styrelsen 18-10-04 Närvarande Ledamöter Bülow, Leif prefekt Ordförande Horsefield, Susanna professor Lindblom, Caroline receptionist Modig, Kristofer universitetslektor Olsson, Ulf professor Persson, Helena

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Bratbakken Lundvall, My student, LTH Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström,

Läs mer

Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29).

Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29). Yttrande Dnr 20160056 TCO Yttrande över regeringens betänkande Trygghet och attraktivitet en forskarkarriär för framtiden (SOU 2016:29). har fått möjlighet att yttra sig till TCO angående betänkandet Trygghet

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2007 Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum Ad Berit Malis Helmersson Tid: Måndagen den 15 januari 2007 kl 13.00-16.00 Plats: Göteborgs universitet, Pedagogen, Hus A Närvarande: Ledamöter: Företrädare för verksamheten Mikael Alexandersson Inga Wernersson Christina Berg Ulla

Läs mer

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen Minnesanteckningar Ia Kling Tid: 2018-06-05, kl. 09-14 Plats: Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Närvarande: Ia Kling, ordförande, NMD

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2011-12-12 Tid Måndag den 12 december klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

PROTOKOLL. Företrädare för anställda inom sjukvården Eva Månsson Lexell, chefsarbetsterapeut

PROTOKOLL. Företrädare för anställda inom sjukvården Eva Månsson Lexell, chefsarbetsterapeut 1(6) Närvarande ledamöter: Representanter för lärare/forskare: Bodil Andersson, univ.adjunkt Margareta Berglund, univ.adjunkt Sölve Elmståhl, professor, stf prefekt (ordf. i beslutsärende 39) Lena-Karin

Läs mer

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte

Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte MINNESANTECKNINGAR Ev. dokumentnummer Ev. diarienummer Sida Ledningsgrupp SCI 2015-09-15 X-ÅÅÅÅ-XXXX 1 (3) Minnesanteckningar från ledningsgruppsmöte Datum för mötet: 2015-09-15 kl. 15:15 Plats för mötet

Läs mer

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi

Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi Protokoll Lokal samverkansgrupp (LSG) Institutionen för Pedagogik, didaktik och psykologi 031003 Närvarande: De fackliga företrädarna, Ann Gerhartz-Fa (ST-ATF), Inger Hedman (Lärarförbundet, TCO), Bengt-Åke

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.05 Närvarande ledamöter Lena Ambjörn professor Louise Berglund ekonom Åsa Bergström doktorand Henry Diab universitetsadjunkt ej 105 Jonas

Läs mer

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare

Arkitektur och Samhällsbyggnad. Ledningsgrupp. Minnesanteckningar 5 juni Namn Närvaro Förhinder Ersättare Arkitektur och Samhällsbyggnad Ledningsgrupp Minnesanteckningar 5 juni 2012 Namn Närvaro Förhinder Ersättare Erik Stenberg Leif Brodersen Kjell Nilvér Thomas Kalbro Nina Wormbs Berit Balfors Göran Cars

Läs mer

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05

PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum Protokoll nr 2/05 PROTOKOLL Anställningsutskottet Sammanträdesdatum 2005-03-23 Protokoll nr 2/05 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Lars Holst, ordförande Fredrik Laurell Lars-Göran Mattson Håkan Olsson Göran Stemme

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.55 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor fr o m 86 Oscar Hassby studerande Sara Håkansson universitetslektor Arona Johansson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 10/2007. Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer professor 1-11 Närvarande Ledamöter Sterner, Olov prefekt ordförande Larsson, Christer 1-11 Gorton, Lo Hatti-Kaul, Rajni Akke, Mikael Hansen, Staffan Widmark, Per-Olof forskningsingenjör Frid, Truus avdelningsekonom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Ev. diarienummer 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan 2016 För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM 2016-02-11 Skapat av Personalstaben ITM 1 MÅL 2016 Ledarwebb Personalstaben

Läs mer

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007.

- Maria Andersz informerar om att LKP och hyreskostnader för 2007 blir de samma som för 2007. Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 11 december 2007 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Per Alvfors, Mikael Lindström, Per Claesson,

Läs mer

Lönepolitiskt program. Gnosjö kommun Antagen av kommunfullmäktige , 144. Distribueras av personalenheten

Lönepolitiskt program. Gnosjö kommun Antagen av kommunfullmäktige , 144. Distribueras av personalenheten Lönepolitiskt program Gnosjö kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-18, 144. Distribueras av personalenheten LÖNEPOLITISKT PROGRAM Lönepolitiken är en del av kommunens personalpolitik. Lönebildning

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2015 Närvarande Ledamöter Al-Karadaghi, Salam professor Berg, Jennifer student LTH Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Jannasch, Patric professor Levin, Maria institutionsadministratör

Läs mer

Sussanne A. Larsson verksamheten t o m p 4 Susanne Kvarnström verksamheten (extern) fr o m p 4

Sussanne A. Larsson verksamheten t o m p 4 Susanne Kvarnström verksamheten (extern) fr o m p 4 Närvarande Ledamöter Företräder/utses av Birgitta Öberg, ordf Eva Nylander t o m p 12 Marie Jansson Siw Alehagen Magnus Grenegård Henrik Green Sussanne A. Larsson t o m p 4 Susanne Kvarnström (extern)

Läs mer

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer.

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-15 1 Forskningsnämnd 2 Närvarande ledamöter: Björn Bergenståhl, professor, ordförande Mats Ohlin, professor, vice ordförande Stig Stenström, professor Reine Wallenberg,

Läs mer

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter

1. Presentation av handläggningsordning för examensbevis för ickeprogramstudenter Minnesanteckningar från FAB 2011-08-25 Närvarande: Johanna t o m p 5, Cecilia M, Nina Gemvik (CHE/BIO), Manja, Margareta B, Margareta K, Karin Blom (SCI), Lena, Yvonne, Janos p 1-2, Kattis, Åsa, Maria

Läs mer

Kallelse till anställning som professor

Kallelse till anställning som professor UFV 2013/344 Kallelse till anställning som professor Rutin för beredning och beslut Fastställd av rektor 2013-03-12 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 2 Grundläggande förutsättningar för ett kallelseförfarande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari ) Information Skolstyrelsen fastställde Lönerevisionen Skolchefens besök

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari ) Information Skolstyrelsen fastställde Lönerevisionen Skolchefens besök Ledningsgruppsmöte, Skolan för Kemivetenskap Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 13 februari 2008 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Göran Lindbergh, Eva Mamlström, Per Claesson,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Bilaga 3 2014-01-31 Skapat av Personalstaben ITM

VERKSAMHETSPLAN Dokumentdatum Bilaga 3 2014-01-31 Skapat av Personalstaben ITM -01-31 Skapat av Personalstaben ITM Verksamhetsplan För Personalstaben vid skolan för Industriell Teknik och Management, ITM -01-31 Skapat av Personalstaben ITM 1 Organisation HR-ansvarig Personaladministratör

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen klockan LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag klockan 9.15 11.30 Närvarande ledamöter Åsa Bergström doktorand Lars Jansson studerande t o m del av 17 Karin Nykvist universitetslektor Anders Ohlsson

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2018

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2018 Styrelsen 18-02-08 Närvarande Ledamöter Gorwa-Grauslund, Marie professor Horsefield, Susanna universitetslektor Lindblom, Caroline receptionist Modig, Kristofer universitetslektor Olsson, Ulf professor

Läs mer

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad

Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Verksamhetsplan Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad Innehåll Inledning... 2 Figur 1: Strategiska mål... 2 1. Attraktiv arbetsplats... 3 Strategiskt mål: Attraherar och utvecklar våra medarbetare....

Läs mer

Protokoll från doktorandrådets årsmöte,

Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 1(2) Psykologiska institutionen Doktorandrådet Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 2008-12-03 Närvarande: Emma Bäck, Jelena Corovic, Marie Gustafsson, Gustaf Törngren, Lisa Folkesson, Kristina Danilov,

Läs mer

Inkluderande rekryteringsprocess

Inkluderande rekryteringsprocess Inkluderande rekryteringsprocess Anna Johansson, Tromb AB www.ltu.se/centres/cdt/gender-contact-point Inom ramen för Gender Contact Point-projektet har deltagande företag och forskare vid Luleå tekniska

Läs mer

Jämställdhetsplan Institutionen för Kemiteknik Lunds universitet

Jämställdhetsplan Institutionen för Kemiteknik Lunds universitet Jämställdhetsplan 2009 - Institutionen för Kemiteknik Lunds universitet Fastställd av institutionsstyrelsen 1 oktober 2009 Institutionen för kemiteknik, LTH Åtgärdsplan 2009 Det övergripande jämställdhetsarbetet

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008

Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 18 november 2008 Närvarande: (ordförande), Maria Andersz, Mats Johansson (ersättare för Mikael Lindström), Per Claesson, Göran Lindbergh, Henning Wiberg,

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

Nätverket Ingenjörsutbildningarna - på uppdrag av de lärosäten som utbildar ingenjörer

Nätverket Ingenjörsutbildningarna - på uppdrag av de lärosäten som utbildar ingenjörer Nätverket Ingenjörsutbildningarna - på uppdrag av de lärosäten som utbildar ingenjörer Bakgrund Myndigheten för nätverk och samarbete inom högre utbildning (NSHU) finansierade under 2007 ett antal högskolenätverk

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Bilaga till 2015 års versksamhetsuppdrag Budget 2015 tkr BIO-skolan UTBILDNING FORSKNING TOTALT VH 1, 2, 21, 91 VH 3, 4, 93 GRU-anslag 17 100 17 100 FoFu-anslag 128 323 128 323 Bidrag fr externa finansiärer

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2015 Närvarande Ledamöter Alfredsson, Viveka professor Al-Karadaghi, Salam professor Frohm, Birgitta forskningsingenjör Gorwa-Grauslund, Marie professor Hansson, Oskar student, LTH Jannasch, Patric professor

Läs mer

1. Dagordning godkändes. Föregående minnesanteckningar godkändes och lades till handlingarna.

1. Dagordning godkändes. Föregående minnesanteckningar godkändes och lades till handlingarna. Minnesanteckningar från möte med ledningsgruppen den 16 november 2010 Närvarande: Christofer Leygraf (ordförande), Marie Larson, Maria Andersz, Ulla Schött, Sara Naumann, Monica Ek, István Furó, Mikael

Läs mer

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande.

Hur många aktiva (aktivitet >50%) forskarstuderande är Du för närvarande huvudhandledare för? Svar: 4.5 +/- 2.9 forskarstuderande. Nr 43,18 februari 2008 Skolchefen har ordet: Professorsstatistik Inför lönesamtalen i januari i år fick varje professor fylla i ett formulär med frågor om omfattningen på insatser inom GRU, FoFu och annat.

Läs mer

Göteborgs Universitet

Göteborgs Universitet 1 Doktorandrådets ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Staffan Johansson valdes till mötesordförande. 3 Dagordningen godkändes. 4 Frans Olofson valdes till mötessekreterare. 5 Ann-Catrin Johnson och Anders

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan

PROTOKOLL 1(7) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan PROTOKOLL 1(7) Sammanträdestid klockan 9.15 12.15 Närvarande ledamöter Ingar Brinck professor från och med del av 91 Kristoffer Brink studerande Gunlög Josefsson professor Linde Lindkvist doktorand Fredrik

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund 1 T1 2019 Status: Påbörjad Rapportperiod: 2019-04-30 Organisation: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Chefens sammanfattning År: 2019 Period: April Kostnadsställe: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Resultaträkning

Läs mer

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2017-10-11 Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan,

Läs mer

Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009

Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009 Engelska institutionens jämställdhetsplan för 2009 På förslag av institutionens jämställdhetsgrupp fastställer institutionsstyrelsen härmed följande jämställdhetsplan för år 2009. Planen består av två

Läs mer

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-03-28 Protokoll nr 06/07 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Folke Snickars, ordförande Sopllia Hober Svante Linusson J an Wikander Doktorandrepresentant May-Britt

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun 1:e lab ass ej 14 Suppleant i ordinarie

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET GUDOK- Projektet 2011-04-29 Processer Forskarutbildning Utbildning Forskning Syntax Processnivåer Aktörer Enskild process Syntax enskild process Input 1 Styrande information Resultat

Läs mer

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snlckars, ordförande Lars-Åke Brodin. J esper Oppels trup Göran Stemme

Sammanträdesdatum Lärarrepresentanter Folke Snlckars, ordförande Lars-Åke Brodin. J esper Oppels trup Göran Stemme = Protokoll Sammanträdesdatum q Protokoll nr :W/08 Närvarande ledamöter: Lärarrepresentanter Folke Snlckars, ordförande Lars-Åke Brodin J esper Oppels trup Göran Stemme Studerandrepresentanter Anders Biltmo

Läs mer

Kommentarer till bokslut tertial Institutionen för Kemi

Kommentarer till bokslut tertial Institutionen för Kemi INSTITUTIONEN FÖR KEMI Kommentarer till bokslut tertial 1 2010 Institutionen för Kemi Allmänt Tabell 1 visar utfallet för tertial 1och även en jämförelse med föregående år. Överskottet på 1,4 mkr innehåller

Läs mer