Styrkort för Tingvallaskolan, 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrkort för Tingvallaskolan, 2011"

Transkript

1 SIG300, v2.0, TINGVALLASKOLAN MAJ 2011 Rektor Anneli Hultin Tel.nr Mobilnr Styrkort för Tingvallaskolan, 2011 Fastställt av rektor Anneli Hultin, Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunfullmäktige Barn- och ungdomsnämnden fastställde sitt styrkort Tingvallaskolans mål bidrar till att uppfylla nämndmålet under respektive perspektivmål. BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN

2 Framtid och utveckling Perspektivmål 1 Kommunen skapar plats för fler invånare, besökare och företag, vilket gör Sigtuna till en framtidsinriktad tillväxtkommun Nämndmål 1. BUN gör det möjligt för fler invånare och företag att söka sig till Sigtuna kommun. Skolans mål 1: Tingvallaskolan gör det möjligt för föräldrar och elever att söka sig till skolan samt verkar för en god verksamhet för alla, med en undervisning som strävar mot hög måluppfyllelse. Mätetal Målvärde 2011 Referensvärde 1:1 Andel familjer i upptagningsområdet som 100 % Mäts i juni väljer Tingvallaskolan för sitt barn 1:2 Andel elever som byter skola på grund av missnöje Ny webbredaktör för hemsidan. Skolval förskoleklass 0 % Mäts under hösten 2011 Dokumentation vid skolbyte Alla ska vara delaktiga och ta ansvar för att hemsidan hålls levande. Webbredaktören har i sina arbetsuppgifter att kontinuerligt uppdatera hemsidan. Rektor tillsammans med webbredaktören går igenom hemsidans upplägg och upprättar en modell för hur den ska hållas vid liv. Perspektivmål 2 Kommunen bidrar till ett ekologiskt hållbart samhälle och stärker sin position som ledande miljökommun samt skapar förutsättningar för att begränsa klimatpåverkan Nämndmål 2. BUN bidrar till ekologiskt medvetna och klimatmedvetna barn och ungdomar, och till minskad miljöpåverkan av den egna verksamheten. Skolans mål 2: Tingvallaskolan bidrar till ekologiskt medvetna och klimatmedvetna elever, och till minskad miljöpåverkan av den egna verksamheten. 2:1 Grön flagg 100 % 100 % Tingvallaskolan är Grön flagg certifierad. Alla klasser, F-6, arbetar med tema Kretsloppet och Vattenresurser enligt våra handlingsplaner.

3 Rapporten för skolans arbete med temat Vattenresurser ska vara inskickad till Håll Sverige Rent senast 22 juni. Arbetet med våra teman hålls levande via klassråd, elevråd och miljöråd. Perspektivmål 3 Sigtuna kommun tar tillvara den potential som finns i den unika historien, närheten till naturen och i den internationella prägeln Nämndmål 3. BUN utvecklar Sigtuna kommun genom att låta barn och ungdomar ta del av den unika historien, närheten till naturen och den internationella prägeln. Skolans mål 3: Tingvallaskolan utvecklar Sigtuna kommun genom att låta eleverna ta del av den unika historien, närheten till naturen och den internationella prägeln. 3:1 Andel elever som under läsåret får ta del utomhuspedagogik i de lägre skolåldrarna och på fritidshemmet. 100 % Mäts i nov/dec Utvärdering av verksamheten 3:2 Andel elever som under läsåret får ta del av Naturskolans undervisning. Mäts i nov/dec. Målvärde sätts i 2012 års styrkort. : En av skolans fritidspedagoger har arbetet med utomhuspedagogik i åk 1-3. Fritidshemmet har genomfört Hitta vilse. Fritidshemmet genomför under vårterminen 2011 aktiviteter utomhus, inspirerade av NCFF (Nationellt centrum för främjande av god hälsa hos barn och ungdom). Detta arbete är både natur- och hälsofrämjande. Tingvallaskolan har ett samarbete med Naturskolan. Fortsatt arbete med utomhuspedagogik och NCFF-arbetet.

4 Invånare och brukare Perspektivmål 4 Invånarna har tillgång till kommunal verksamhet av hög kvalitet Nämndmål 4. BUNs verksamheter håller hög pedagogisk kvalitet Skolans mål 4: Tingvallaskolans verksamheter håller hög pedagogisk kvalitet. Vt :1 Andel elever som når godkänt på nationella proven i svenska, svenska som andra språk och matematik i åk % Svenska/svenska som andra språk: 70 % Matematik: 61 % 4:2 Andel elever som når godkänt på nationella proven i svenska, svenska som andra språk, matematik och engelska i åk % Svenska/svenska som andra språk: 82 % Matematik: 53 % Engelska: 82 % 4:3 Andel elever som arbetar med NTA/NoT 100 % 5 klasser av 6 Samtliga klasser arbetar språkutvecklande ex med Bornholmsmodellen i förskoleklassen, LSR åk 1-3 och Läsa mellan raderna åk 1-6. Vi har arbetat med fem olika NTA-teman: Balansera och väga i förskoleklassen Fast eller flytande i åk 1-2 (Draken) Fjärilarnas liv i åk 2-3 (Sälen) Rörelse och konstruktion i åk 4-5 (Guldfisken) Mönster och algebra i åk 4-6 (Guldfisken, Sjöhästen och Tärnan) Studier via Lärarlyftet : En lärare har gått Läs- och skrivutveckling i ljuset av nyare forskning (ht 2010) En lärare går Språket i fokus, läs- skriv- och språkutveckling ur ett bedömningsperspektiv F-6 samt Matematik för lärare på grundskolans tidigare år utan matematik i examen (vt 2011) För andra året i rad ansökte vi ekonomiska medel från Skolverket gällande utveckling av matematik.. Syfte: Fortsätta utveckla vår matematikverkstad. Anställning av en speciallärare med specifik kompetens inom läs- och skrivsvårigheter samt svenska som andra språk.

5 Speciallärarens uppdrag: I samråd med klasslärare, rektor och elevhälsa identifiera elever i behov av särskilt stöd. Utföra tester i samtliga klasser och ev. performanceanalyser. Arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Upprätta träningsprogram för elever i behov av särskilt stöd. Supporta klasslärare i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Upprätta föräldrakontakter. RoboMemo För elever med ex. koncentrationsproblem och diagnoser genomförs minnesträning (Cogmed JM eller Robo Memo). Specialpedagog från elevhälsan handleder pedagoger för att utveckla alternativa undervisningsmetoder och förhållningssätt. I detta arbete ingår även litteraturläsning. Utarbeta en kompetensutvecklingsplan tillsammans med elevhälsan i syfte att skapa en gemensam hållbar pedagogisk idé gällande såväl undervisning som förhållningssätt. Fortsatt arbete utifrån ovanstående insatser och åtgärder. Stort fokus på implementeringsprocessen av ny läroplan med kursplaner. Detta görs på lärarmöten, kompetensutvecklingsdagar samt tillsammans med Norrbackaskolan, Sätunaskolan och Råbergsskolan. I detta arbete inkluderas processen med att upprätta lokala pedagogiska planeringar i olika ämnesområden, samt arbete med formativ bedömning. Nationella provens resultat analyseras och lägger grund för fortsatt undervisning. Fler lärare kompetensutvecklas inom NTA så att alla elever undervisas NTA (höstterminen 2011).

6 Perspektivmål 5 Invånarna har goda möjligheter till delaktighet i kommunens verksamhet och framtida utveckling samt till dialog i det dagliga mötet med kommunens förtroendevalda och anställda Nämndmål 5. Anställda och förtroendevalda inom BUNs verksamhetsområde har bra samverkan och dialog med föräldrar, barn och ungdomar Skolans mål 5: All personal på Tingvallaskolan har bra samverkan och dialog med föräldrar och elever. Vt :1 Andel föräldrar som tycker att samverkan mellan skola/fritids och hem fungerar mycket 100 % 96 % bra/bra 5:2 Andel föräldrar som har förtroende för skolans personal (lärarna) 100 % 95 % 5:3 Andel föräldrar som har förtroende för fritidshemmets personal 100 % 88 % 5:4 Andel föräldrar som att utvecklingssamtalen har varit mycket bra/bra 100 % 100 % 5:5 Andel klasser som har klassråd minst 2 ggr 100 % 100 % i månaden 5:6 Fungerande elevråd med möte minst 1 gång i månaden 100 % 70 % Svarsfrekvens: 54 % Föräldramöte i början av höstterminen med en gemensam del och en klassvis del. Föräldrasamråd två gånger per termin. Föräldrabrev från rektor ca tre per termin. Veckobrev från varje enskild klass varje vecka. Lära-känna-samtal med elev och förälder i början av terminen (i nya klasser). Minst ett utvecklingssamtal per termin. Så här vill vi ha det på Tingvallaskolan ett policydokument som omfattar både elever, föräldrar och personal. Fortsatt arbete utifrån insatser. Vi ska revidera skolans egna elev- och föräldraenkäter så att frågeställningarna är desamma som i brukarundersökningen. Syfte: Att få en helhetsbild av skolan som kan användas tillsammans med brukarundersökningen i analys och utvecklingsarbetet.:.

7 Perspektivmål 6 Alla ska känna sig trygga i vardagen Nämndmål 6A. I Sigtuna kommuns förskolor och skolor får barn och ungdomar utvecklas under arbetsro och trygghet Skolans mål 6A: Tingvallaskolan arbetar aktivt för arbetsro och trygghet. 6A:1 Andel föräldrar som anger att deras barn trivs mycket bra/bra på skolan/fritids 100 % 95 % 6A:2 Andel föräldrar som anger att deras barn känner sig trygga på skolan/fritids 100 % Mäts i maj A:3 Andel elever som alltid har någon att leka 100 % 100 % med på rasterna 6A:4 Andel elever som känner sig trygga på skolan 100 % Mäts i maj A:5 Andel föräldrar som anser att de blir väl bemötta av skolans/fritids personal 100 % Mäts i maj A:6 Andel elever som anser att de blir väl bemötta av skolans/fritids personal 100 % Mäts i maj A:7 Andel elever som upplever att det är arbetsro på lektionerna 100 % Mäts i maj 2011 Nämndmål 6B. Inom BUNs verksamheter råder nolltolerans mot våld, mobbing och trakasserier Skolans mål 6B: Tingvallaskolan arbetar aktivt utifrån sin Likabehandlingsplan. 6B:1 Andel föräldrar som tycker att personalen på skola/fritids aktivt motverkar om något barn 100 % Mäts maj 2011 behandlas illa 6B:2 Andel elever som tycker att vuxna i skolan 100 % Mäts i maj 2011 aktivt motverkar om någon behandlas illa 6B:3 Elever på skola/fritids som utsatts för mobbning, trakasserier eller kränkning 0 % Mäts i maj 2011 Allt arbete som handlar om trivsel och trygghet utgår från skolans Likabehandlingsplan som revideras läsårsvis. I mars upprättade vi Vardagsrutiner för både klasser och personal med syfte att skapa en tydligare gemensam struktur i verksamheten. Regler och förhållningssätt som gäller för alla. Vardagsrutinerna kompletterar Så här vill vi ha det på Tingvallaskolan.

8 Vi ska revidera Likabehandlingsplanen inför läsåret 2011/2012. Vi ska utveckla samarbetet med elevhälsans personal. En handlingsplan mot hot, våld och skadegörelse ska upprättas. Vi ska revidera skolans egna elev- och föräldraenkäter så att frågeställningarna är desamma som i brukarundersökningen. Syfte: Att få en helhetsbild av skolan som kan användas tillsammans med brukarundersökningen i analys och utvecklingsarbetet. Organisation och medarbetare Perspektivmål 7 Kommunen är en attraktiv arbetsgivare som skapar goda möjligheter till utveckling, delaktighet och inflytande för medarbetarna Nämndmål 7. Sigtuna kommun är en attraktiv arbetsgivare som skapar goda möjligheter till utveckling, delaktighet och inflytande för medarbetarna i förskola och skola. Skolans mål 7: Tingvallaskolan skapar goda möjligheter till utveckling, delaktighet och inflytande för medarbetarna. 7:1 Nöjd medarbetarindex 100 Ledning: 77 Grupp: 74 Situation: 78 7:2 Andel medarbetare som upplever att de har Index 100 Index 79,2 en individuell utvecklingsplan 7:3 Sjukfrånvaro Under 4 % Mäts /6 och 31/12 Genomförd medarbetarenkät höstterminen Redovisning och analys av medarbetarenkäten på en arbetsplatsträff under vårterminen Utvecklingsområden: Förändringsbenägenhet Handlingsplan mot hot och våld Mer närvarande chef Se över följande:

9 Utvecklingsområden och organisationsförändringar som gagnar verksamheten vad är bäst för eleverna och verksamheten i arbetet mot 100 % trygghet och hög måluppfyllelse? Upprätta en handlingsplan mot hot och våld Rektor organiserar för att kunna vara mer närvarande i verksamheten Perspektivmål 8 Kommunens medarbetare är professionella och engagerade och organisationen är effektiv Nämndmål 8. Personalen i förskola och skola är kompetent och professionell och bidrar till en effektiv och lärande organisation. Skolans mål 8: Personalen på Tingvallaskolan är kompetent och professionell och bidrar till en effektiv och lärande organisation. 8:1 Andel behöriga lärare på skolan 100 % 100 % 8:2 Andel fritidspedagoger i fritidsverksamheten 47 % Studier via Lärarlyftet : En lärare har gått Läs- och skrivutveckling i ljuset av nyare forskning (ht 2010) Anställning av en speciallärare med specifik kompetens inom läs- och skrivsvårigheter samt svenska som andra språk. En lärare går Språket i fokus, läs- skriv- och språkutveckling ur ett bedömningsperspektiv F-6 samt Matematik för lärare på grundskolans tidigare år utan matematik i examen (vt 2011) Fler lärare kompetensutvecklas inom NTA så att alla elever undervisas NTA (höstterminen 2011) Tre pedagoger (en förskollärare, en lärare som undervisar på lågstadiet och en lärare som undervisar på mellanstadiet) går en studiecirkel i matematik under läsåret 2011/2012. Tingvallaskolans behov av spetskompetens gällande arbetet kring och med barn i behov av särskilt stöd tillgodoses genom en förstärkning av speciallärartjänst 100 %.

10 Perspektivmål 9 Kommunens organisation kännetecknas av jämställdhet och mångfald vilket är en resurs för utveckling Nämndmål 9. Förskolan och skolan är en god arbetsmiljö där jämställdhet och mångfald ses som en resurs för utveckling. Skolans mål 9: Tingvallaskolan har en god arbetsmiljö där jämställdhet och mångfald ses som en resurs för utveckling. 9:1 Andel medarbetare som anser att man som anställd har samma möjligheter oavsett kön Index 100 Index 89 Medarbetarenkät 9:2 Andel medarbetare som upplever att de är utsatta för kränkande särbehandling av 0 % 3,6 % Medarbetarenkät chef/medarbetare 9:3 Andel medarbetare som upplever att de har Index 0 Index 33 besvär av stress 9:4 Andel medarbetare som upplever sigi vara utsatt för hot eller våld av elev/förälder I0 % 1,1 % Genomförd medarbetarenkät höstterminen Redovisning och analys av medarbetarenkäten på en arbetsplatsträff under vårterminen Upprätta en handlingsplan mot hot och våld Ekonomi Perspektivmål 10 Kommunens verksamheter bedrivs resurseffektivt och finanserna är långsiktigt hållbara Nämndmål 10. Förskolans och skolans resurser skall användas kostnadseffektivt och i enlighet med budget. Skolans mål 10: Tingvallaskolans resurser skall användas kostnadseffektivt och i enlighet med budget. Mätetal Målvärde 10:1 Budget i balans vid årsskiftet 100 %

11 Kontinuerlig budgetuppföljning. / I största möjliga mån lösa personalfrånvaro med befintlig personal.

Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011.

Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011. SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (7) Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011. Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunalfullmäktige 2010-11-25 Barn och ungdomsförvaltningen

Läs mer

Styrkort för Sätuna förskolor, 2011

Styrkort för Sätuna förskolor, 2011 SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (7) Anki Lysén 085 912 64 71, 070 608 78 09 anki.lysen@sigtuna.se 2011-04-27 Styrkort för Sätuna förskolor, 2011 Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunfullmäktige 2010-11-25.

Läs mer

Styrkort för förskolan Nyborgen, 2011

Styrkort för förskolan Nyborgen, 2011 SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (8) Styrkort för förskolan Nyborgen, 2011 Fastställt av biträdande rektor Ingrid Söderberg 2011-04-29 Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunfullmäktige 2010-11-25.

Läs mer

Styrkort för barn- och ungdomsnämnden Grundskola

Styrkort för barn- och ungdomsnämnden Grundskola SIG200 v 1.0 2007-05-02 Datum 2010-03-16 1 (11) Dnr BUN/2010:12 Barn- och ungdomsförvaltningen Styrkort för barn- och ungdomsnämnden Grundskola Fastställt 2010-03-16, 16 Framtid och utveckling Perspektivmål

Läs mer

Styrkort för barn- och ungdomsnämnden Fritidshemmet

Styrkort för barn- och ungdomsnämnden Fritidshemmet SIG200 v 1.0 2007-05-02 Datum 2010-03-16 1 (6) Dnr BUN/2010:12 Barn- och ungdomsförvaltningen Styrkort för barn- och ungdomsnämnden Fritidshemmet Fastställt 2010-03-16, 16 Framtid och utveckling Perspektivmål

Läs mer

Styrkort för Råbergsskolan 2011

Styrkort för Råbergsskolan 2011 1 (13) Styrkort för Råbergsskolan 2011 Fastställt av rektor Pirkko Isaksson 2011-04-20 Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunfullmäktige 2010-11-25. Barn- och ungdomsnämnden fastställer sitt

Läs mer

Styrkort för Edda förskoleområde, 2011

Styrkort för Edda förskoleområde, 2011 SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (10) Daily Tegnefjord 08-59783118 daily.tegnefjord@sigtuna.se 22011-06-01 Styrkort för Edda förskoleområde, 2011 Framtid och utveckling Perspektivmål 1 Kommunen skapar plats

Läs mer

Arbetsplan för förskolan Nyborgen

Arbetsplan för förskolan Nyborgen SIG200 v 1.0 2007-05-02 Arbetsplan för förskolan Nyborgen Våren 2013 Sigtuna kommuns värdegrund Invånaren först I Sigtuna kommun arbetar vi för invånarna och ser till att deras behov möts. Det innebär

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem Kvalitetsanalys Tranängskolans f-klass/fritidshem Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 5 Arbete i verksamheten...

Läs mer

Arbetsplan för Östra förskolan

Arbetsplan för Östra förskolan Bildningsförvaltningen Område Öst/Tingdal HT 2015 Arbetsplan för Östra förskolan Inledning: Östra förskolans arbetsplan bygger på de olika styrdokumenten som läroplanen, bildningsnämndens mål samt vårt

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2019 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Verksamhetsplan förskola 18/19

Verksamhetsplan förskola 18/19 Verksamhetsplan förskola 18/19 IGELBÄCKEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Strategi för ökad kvalitet i förskolan... 4 i syfte att uppnå

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Arbetsplan för Västra Bodarna skola

Arbetsplan för Västra Bodarna skola 150825 Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Verksamhetsområdesplan 2018

Verksamhetsområdesplan 2018 Verksamhetsområdesplan 2018 IGELBÄCKEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 Egna tillägg (planer, beskrivningar

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden

Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Verksamhetsplan 2009 för barn- och ungdomsnämnden Inledning Kommunfullmäktige har beslutat om kommunledningsmål för planeringsperioden 2008-2011 i form av kommunövergripande mål som gäller för all verksamhet

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Verksamhetsplan. Malmens skola och fritidshem 2017/2018

Verksamhetsplan. Malmens skola och fritidshem 2017/2018 Verksamhetsplan Malmens skola och fritidshem 2017/2018 Augusti 2017 Verksamhetsplan - Systematiskt kvalitetsarbete Malmens skola och fritidshem Verksamhetsidé vision På vår skola ska ingen känna sig diskriminerad,

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Närtuna 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet - Likabehandlingsplanen

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kyrkans förskola Duvan, Lärkan - Duvan Föräldrar Förskola - Våren svar, 89%

Kyrkans förskola Duvan, Lärkan - Duvan Föräldrar Förskola - Våren svar, 89% Föräldrar Förskola - Våren svar, 89% Utveckling och lärande. Mitt barn verkar trivas i förskolan. 0 0 8 9 88,9,9. Verksamheten är stimulerande för mitt barn. 9,9,9 4. Personalen är engagerad i mitt barns

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Ekorren 2012

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola. Ekorren 2012 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskola Ekorren 2012 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 EFFEKTER OCH ANALYSER AV STADENS STYRANDE POLICYS... 5 Ansvarig...

Läs mer

Villa Solvi förskola - Varg och Björngrupp Föräldrar Förskola - Våren svar, 74%

Villa Solvi förskola - Varg och Björngrupp Föräldrar Förskola - Våren svar, 74% Föräldrar Förskola - Våren 7 svar, 7% Utveckling och lärande. Mitt barn verkar trivas i förskolan. 0 7 8 8 8 7 7 8 0. Verksamheten är stimulerande för mitt barn. 0 7 70 5 9 9 0. Personalen är engagerad

Läs mer

Kvalitetsredovisning för förskola, förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg och särskola 2005

Kvalitetsredovisning för förskola, förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg och särskola 2005 Avdelningen förskola-skola Enskede-Årsta stadsdelsförvaltning Handläggare: Katarina Höök Tfn: 508 14 021 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-05-30 Enskede-Årsta stadsdelsnämnd Kvalitetsredovisning för förskola,

Läs mer

Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2014/2015 140929 Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Kullens förskolas plan för diskriminering och annan kränkande behandling

Kullens förskolas plan för diskriminering och annan kränkande behandling Kullens förskolas plan för diskriminering och annan kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Jan Wallin Ann-Sofi Karlsson Mona

Läs mer

Dnr 2018/120/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Brännebro skola

Dnr 2018/120/600 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Verksamhetsplan Brännebro skola Dnr 2018/120/600 Id 23373 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Innehåll KOMMUNAL STYRNING OCH NÄMNDPLAN... 3 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS PRIORITERADE OMRÅDEN... 3 SAMMANFATTANDE BILD

Läs mer

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 14/15 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Normer och värden... 4 Verksamhetens resultat... 6 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling D-skolan Oxelösunds kommun Datum 2016-11-02 Vår värdegrund Vi verkar för att ett tryggt klimat och en god stämning råder mellan

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Föräldra- och elevenkät Publicering på hemsidan

Föräldra- och elevenkät Publicering på hemsidan Föräldra- och elevenkät 2014 Publicering på hemsidan Om undersökningen Prioriteringsmatris Svagare Dessa frågor är de frågor som har lägst undersökningsresultat på skolan/förskolan samtidigt som de tillhör

Läs mer

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Arbetsplan Pilen handlingsplan Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Innehållsförteckning 1. Förskolans verksamhet och förutsättningar...3 2. Kvalitetsarbetet...3 3. Utvecklingsåtaganden...4

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling 1 (5) Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2014-06-05 ) Gäller för: Norrgårdsskolan Giltig fr.o.m.: 2014-06-05 Dokumentansvarig: Rektor,

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76%

Ekerö kommun Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, 76% Föräldrar - Förskoleklass - Våren svar, % bra Utveckling och lärande 0 0 % 0.. Mitt barn tycker det är roligt att gå i skolan. 0 0 % % % % 0.. Skolarbetet är stimulerande för mitt barn. 0 % 0 % % 0.. Lärarna

Läs mer

Lokal arbetsplan. för Kärna skola Årskurs 4-9. Linköpings kommunala skolor Område Malmslätt Kärna skola

Lokal arbetsplan. för Kärna skola Årskurs 4-9. Linköpings kommunala skolor Område Malmslätt Kärna skola Linköpings kommunala skolor Område Malmslätt Kärna skola Lokal arbetsplan för Kärna skola Årskurs 4-9 2008 Kärna skola Årskurs: Förskoleklass åk 9 Antal elever: 574 Rektor: Christina Andreasson F-3, fritidshem,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Verksamhetsområdesplan 2017

Verksamhetsområdesplan 2017 Verksamhetsområdesplan 2017 NÄCKROSEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Uppdrag... 4 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 4 2 Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsplan Kolarängens förskola - Solängens förskola - Älta gårds förskola Ett livslångt lärande En rättighet

Verksamhetsplan Kolarängens förskola - Solängens förskola - Älta gårds förskola Ett livslångt lärande En rättighet ÄLTA SKOLA MED FÖRSKOLOR Verksamhetsplan Kolarängens förskola - Solängens förskola - Älta gårds förskola Ett livslångt lärande En rättighet Rev 150903 Organisation Älta skola F-6 Kolarängens förskola 3

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2011-2012 1 Inneha llsfo rteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande 5. Läroplansmål Barns inflytande 6. Läroplansmål

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014 INLEDNING Slussfors skola och förskolas handlingsplan är upprättad utifrån skrivelser i skollag och diskrimineringslag. Av diskrimineringslagen framgår att verksamheten ska

Läs mer

Smålandsstenars skolområde Arbetsplan

Smålandsstenars skolområde Arbetsplan Smålandsstenars skolområde Arbetsplan 2004-2005 1. Elevernas kunskaper - intresse och lust att lära med särskilt fokus på språk och matematik. Allt arbete ska syfta till att på ett lustfyllt sätt skapa

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2014/2015 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse! För att nå

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun

Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 7.7 Antagen av kommunfullmäktige 106/08 Reviderad av barn- och utbildningsnämnden 5/10 Barn- och utbildningsplan för Staffanstorps kommun Om barn- och utbildningsplanen Barn- och utbildningsplanen

Läs mer

BUNS STYRKORT

BUNS STYRKORT Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-10-08 BUNS STYRKORT 2009 2010 FÖRSLAG Vid sammanställningen på Lövsta var det följande områden som fick flest markeringar. Vi har försökt

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2016/2017 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Kungsängsskolan. Arbetsplan

Kungsängsskolan. Arbetsplan 2012-09-18 Kungsängsskolan Rambodal 3-6, Smedby F-3, Bitbocken F-2, Bjärby F-2 Arbetsplan Läsåret 2012/2013/(2014) KUNGSÄNGSSKOLAN, RAMBOGATAN 246, 60371 NORRKÖPING, 011-15 34 34, 15 3241 Kommunala utvecklingsområden

Läs mer

Kvalitetsredovisning förskola 2017

Kvalitetsredovisning förskola 2017 Kvalitetsredovisning förskola 2017 GASELLEN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 3 2 Sammanfattning Vi har uppnått nämndmålen,

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogomeskolan Skogomeskolans fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Grunduppgifter: Skogomeskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola och fritidshem Ansvarig

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2006-2007 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Rossö Förskola

Kvalitetsredovisning 2006-2007 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Rossö Förskola Kvalitetsredovisning 2006-2007 STRÖMSTADS KOMMUN Barn & Utbildningsförvaltningen Rossö Förskola Inlämnad av Eva Hoffström 1 Inledning Som ett led i den kontinuerliga uppföljningen och utvärderingen av

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Plan för inskolning och överlämnande 2016

Plan för inskolning och överlämnande 2016 Plan för inskolning och överlämnande 2016 Frösön Orrviken Reviderad 20160222 Innehållsförteckning Utdrag ur läroplanerna 3 Rutiner för överlämnande 4 - Enskilda barn/elever 4 - Från förskola till skola

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN, Vår vision: S:t Pers skola är en spännande och utvecklande mötesplats där det goda samtalet ska genomsyra verksamheten.

LOKAL ARBETSPLAN, Vår vision: S:t Pers skola är en spännande och utvecklande mötesplats där det goda samtalet ska genomsyra verksamheten. Barn o ungdomsförvaltningen 2010-03-19 S:t Pers skola LOKAL ARBETSPLAN, 2010. Vår vision: S:t Pers skola är en spännande och utvecklande mötesplats där det goda samtalet ska genomsyra verksamheten. et

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2018/2019 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Nytorgets förskolor. stockholm.se

Nytorgets förskolor. stockholm.se Nytorgets förskolor Sid 2 (29) Sid 3 (29) Sid 4 (29) Sid 5 (29) Sid 6 (29) Sid 7 (29). KF:s inriktningsmål: 1. Ett Stockholm som håller samman KF:s mål för verksamhetsområdet: 1.1 Alla barn i Stockholm

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Kvalitetssystem grundskola med handlingsplan. Medborgare/brukare Medarbetare Hållbart samhälle Ekonomi

Kvalitetssystem grundskola med handlingsplan. Medborgare/brukare Medarbetare Hållbart samhälle Ekonomi Kvalitetssystem grundskola med handlingsplan Enhet/skola/arbetslag: Ansvarig chef: Tidsperiod: I dokumentet har de olika perspektiven i verksamhetsplanen nedanstående färger Medborgare/brukare Medarbetare

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolan F-6 Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Nolbyskolan F-6 Läsåret 2015/2016 november Arbetsplan för Nolbyskolan F-6 Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2013/2014 131029 Arbetsplan för Västra Bodarna skola Läsåret 2013/2014, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Lokal arbetsplan för Karlshögs förskola rev

Lokal arbetsplan för Karlshögs förskola rev Lokal arbetsplan för Karlshögs förskola rev.080530 Karlshögs förskola består av fyra avdelningar: Grodan, Hajen, Delfinen och Pingvinen. Förskolan är belägen i ett lugnt villaområde på Håkanstorp. Avdelningarna

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2008/09

Kvalitetsredovisning läsåret 2008/09 Kvalitetsredovisning läsåret 2008/09 Strands förskolor och skola Sammanfattning Analys av och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten Åtgärder för förbättring 2. SAMMANFATTNING 2.1 STARKA SIDOR Strands

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Trollflöjten - Föräldrar Förskola. Tyresö Skolor Elev- och föräldraenkät svar, 92%

Tyresö kommun Förskolan Trollflöjten - Föräldrar Förskola. Tyresö Skolor Elev- och föräldraenkät svar, 92% - Föräldrar Förskola Tyresö Skolor Elev- och föräldraenkät svar, 9% Om undersökningen Bakgrund genomför årligen en elev- och föräldraenkät i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola. Syftet med undersökningen

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Vimarskolan grundsärskolan Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING... 4 EKONOMI I BALANS... 5 UTVECKLINGSBEHOV...

Läs mer

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Niclas Larsson, niclas.larsson@kil.se 2018-09-28 Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Arbetsplan för förskolan Lingonet

Arbetsplan för förskolan Lingonet Köpings kommun Arbetsplan för förskolan Lingonet Läsår 2015 2016 Arbetslaget förskolan Lingonet 2015 09 25 Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets samlade utbildningssystem.

Läs mer

Förskoleområde Fullersta 1 Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Förskoleområde Fullersta 1 Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Förskoleavdelningen Förskoleområde Fullersta 1 Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Varje förskoleenhet arbetar enligt skollagen systematiskt och kontinuerligt med att följa upp verksamheten,

Läs mer

Verksamhetsområdesplan 2017

Verksamhetsområdesplan 2017 Verksamhetsområdesplan 2017 LOTTAGATAN 1 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Uppdrag... 4 Aktiviteter utifrån nämndmålen... 4 2 Sammanfattning

Läs mer

Dokumentation grundskola

Dokumentation grundskola Dokumentation grundskola Malmö stad KVALITETSPLAN med lägesbedömning Dokumentation av skolans utvecklingsinsatser inför läsåret 2013/14, färdig senast 1/9 Enhet: Ängslättskolan Datum: 130901 Lägesbedömning

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN. Bjurtjärns Skola

LIKABEHANDLINGSPLAN. Bjurtjärns Skola LIKABEHANDLINGSPLAN Bjurtjärns Skola 2011-2012 1. Inledning Likabehandlingsplanen handlar om att skapa en skola fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Rätten till likabehandling

Läs mer

Läroplanens riktlinjer (i sammanfattning)

Läroplanens riktlinjer (i sammanfattning) Läroplanens riktlinjer (i sammanfattning) Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation, utvecklar

Läs mer

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten

Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten Fö rä ldrärs syn pä fö rsköleverksämheten I Eslövs kommun genomförs varje år en enkätundersökning till föräldrar som har barn i förskolan i Eslövs kommun. Enkäten går ut till de förskolor där kommunen

Läs mer