Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser"

Transkript

1 Enkätundersökning bland studenter om uppfattningen kring studieplatser vid Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet Andrea Burda Handelshögskolans i Göteborg Studentkår Per Karlsson Göta studentkår

2 Syfte Syftet med denna enkätundersökning har varit att granska uppfattningen hos studenter på Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan beträffande studieplatser. Genom en kartläggning hoppas vi kunna skapa ett underlag kring studenternas åsikter i denna fråga. Metodologiska avvägningar och avgränsningar Då syftet med denna enkät är att kartlägga uppfattningen om studieplatser på Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan har enkäten spridits till studenter som huvudsakligen bedriver sina studier vid någon av dessa fakulteter. Eftersom studenter från båda fakulteter nyttjar lokalerna på Samhällsvetenskapliga fakulteten och Handelshögskolan ansåg vi att det lämpligaste vore att i studien inkludera studenter från båda fakulteter, inklusive studenter vid campus Linné vilka också nyttjar tidigare nämnda lokaler. Enkäten har spridits via nyhetsbrev till respektive kårs medlemmar, kårernas respektive hemsida, Facebook, affischeringsytor på respektive fakultet samt bildskärmar på Samhällsvetenskapliga fakulteten, och totalt har 317 enkätsvar kommit in. Den data som kommit in har granskats med samtliga institutioner medräknade. En särskild granskning har också gjorts av respondenterna tillhörande de fakulteter som tillhör Handelshögskolan, dels eftersom andelen svarande tillhörande dessa institutioner var begränsad (11%), dels eftersom lokalfrågor behandlas i olika lokala arbetsmiljökommittéer på respektive fakultet. Det hade med största sannolikhet varit av värde att särskilja de olika institutionerna, i synnerhet de tillhörande Campus Linné, men på grund av tidsbrist bortprioriterades detta till förmån för den särskilda granskningen av institutionerna tillhörande Handelshögskolan. I slutet av rapporten finns en lista med föreslagna åtgärder med utgångspunkt från de svar som kommit in. Enkäten som respondenterna besvarat finns bifogad sist i detta dokument. Svarsfördelning fördelat per institution Diagram 1 Sida 2 (14)

3 I de frågor där de svarande fått beskriva sin upplevelse av eller i vilken utsträckning de nyttjar studieplatser har en skala mellan 0-10 funnits, där 0 utgjorts av alternativ som Inte alls, Motsvarar inte alls mina behov eller I mycket liten utsträckning, till motsats från 10 som utgjorts av alternativ som Mycket, Motsvarar mina behov mycket väl eller I mycket stor utsträckning. I efterhand kan tilläggas att en skala mellan 1-10 varit att föredra då det inte funnits något mittenalternativ, alternativt som tillägg till dessa frågor ha alternativet Vet ej/ingen uppfattning då svarsantalet 5 (som kan tolkas som varken eller eller ingen uppfattning ) varit högt på flera av ranking-frågorna. Det har framkommit att vissa frågor var öppna för tolkning, exempelvis Anser du att det är lätt att boka grupprum, vilken skulle kunna tolkas som Hur lätt är det att få tag på ett grupprum likväl som Hur användarvänlig är rumsbokningen. Detta är något som tagits i beaktande vid analys av inkomna svar, där stor vikt lagts vid kommentarer i anslutning till de frågor som utgjorts av rankning. Studiemiljö På frågan om hur behaglig studenten upplever sin studiemiljö återfinns två tredjedelar av respondenterna i spannet mellan 6 och 8 på skalan, där 10 står för Mycket behaglig. Diagram 2 Sida 3 (14)

4 Varannan student anger att det de känner till problem beträffande studiemiljön på institutionen där de huvudsakligen bedriver sina studier som skulle behöva åtgärdas, men endast en dryg femtedel (21%) anger att de vet var de skall vända sig för att göra en felanmälan. Mindre än en femtedel (18%) vet vem som är SAMO (Studentarbetsmiljöombud) på sin institution. Diagram 4 &5 Av de kommentarer som kommit in ligger stort fokus på ventilation, temperatur, akustik och ljus, i föreläsningssalar såväl som i grupprum. På vintern är det i överlag för kallt, och på sommaren är det för varmt i lokalerna, något som påtalas särskilt på Samhällsvetenskapliga biblioteket och på Psykologiska institutionen samt i grupprum. Flertalet respondenter klagar, ofta i kombination med att ventilationen är dålig, att man inte heller i många salar kan öppna fönster. Vissa nämner att de upplever besvär på grund av den dåliga luften, något som gör att de undviker att studera i lokalerna. Många nämner problem med pentry och platser att sitta och äta på lunchtid, i synnerhet som många sitter och studerar vid platser i anslutning till studentpentryt. I sin helhet framgår en efterfrågan på fler mikrovågsugnar såväl som fler platser att äta lunch och/eller studera på. Vissa nämner också att de möbler som finns är ickeergonomiska. Genomgående i svaren är att det oftast är problem och brister som påtalas, brist på platser och att lokalerna inte är ändamålsenliga, och undantaget ventilation och viss teknik så är det övervägande förslag på saker som borde förbättras snarare än saker som är direkt trasiga. Exempel på svar som inkommit beträffande problem på institutionen som skulle behöva åtgärdas: Det är dålig luft i samtliga föreläsningssalar och i många föreläsningssalar är det under vintern SVINKALLT Luften är jätte dålig. Det räcker med 20 minuter i lokalerna och man får huvudvärk och röda torra ögon. Undviker därför att plugga i skolan. Dåligt med matplatser och katastrof vad gäller studieplatser. Universitetet känns inte som mitt det känns som att jag kommer och hälsar på. Sida 4 (14)

5 Ergonomi I kommentarer avseende ergonomi är respondenterna förhållandevis eniga om att den är bristfällig. Det gäller först och främst bord och stolar på samtliga institutioner, som är antingen för höga eller låga i studiesyfte, särskilt vid längre perioder av studier under dagarna. Utöver detta efterfrågas högre bord i matsalarna och caféer, där många studerar när det finns plats innan och efter lunchtid. En stor del av respondenterna upplever dessutom att rygg- och nackvärk är vanligt förekommande bland dem själva och deras studiekamrater, och av den anledningen väljer många att stanna hemma för självstudier. På vissa institutioner finns soffgrupper tänkta för grupparbete eller självstudier, vid dessa finns mindre bord som inte är anpassade för varken bokläsning eller nyttjande av datorer. Belysningen på allmänna studieytor är förhållandevis tillfredsställande, däremot är belysningen i grupprum och mindre salar bristande. Detta gäller främst under sena eftermiddagar och under helger, då det inte befinner sig lika många studenter på plats jämfört med vardagar när föreläsningar äger rum. De många synpunkterna till trots anser en majoritet av respondenterna att utformningen av studieplatser i stor utsträckning motsvarar behoven då mer än varannan student återfinns mellan 6-10 på skalan beträffande huruvida de studieplatser som finns motsvarar behoven, där 10 står för Motsvarar mina behov mycket väl. Diagram 8 Exempel på kommentarer som inkommit beträffande studieplatsernas motsvarighet till respondenternas behov: Det skulle behövas en ordentlig genomgång av ergonomin. Stolarna är för höga i förhållande till borden. De har inga armstöd eller en tanke på ergonomi. Vilket förvärrar symptom i nacken när en måste titta snett ner och fram. De är ok förutom att jag inte de sittplatser där stolarna är väldigt bakåtlutade och borden är väldigt låga. De verkar gjorda för att sitta bekvämt och prata, men jag tycker det är lite onödigt, de hade kunnat vara bättre anpassade för att sitta och arbeta också. Höj- och sänkbara skrivbord som på många kontorsarbetsplatser hade varit bäst. Bättre belysning på vissa ställen. Extremt hårda och oergonomiska bänkar med bord uppställda längs korridorerna. Sida 5 (14)

6 Studieplatser I frågan om var studenterna föredrar att studera är resultatet att en väldigt stor del av respondenterna hellre studerar hemma än på befintliga studieplatser på institutioner, bibliotek eller annat. Diagram 7 I kommentarerna kring Diagram 7 framkommer att den huvudsakliga anledningen till varför 40% av respondenterna väljer att stanna hemma för studier är brist på studieplatser på institutionerna, trots att de platser som finns av en majoritet anses motsvara behoven för att kunna studera (självstudier eller gruppvis). 88% av respondenterna anger att de känner till var det finns studieplatser med dator att tillgå på institutionerna. Diagram 15 Exempel på svar som inkommit beträffande utformningen av de studieplatser som finns på biblioteken: Universitetet är mer och mer byggt för de anställda och mindre och mindre för studenterna. Det är en tydlig utveckling att studenter inte ska få göra universitetet personligt utan de delar som är till för studenterna är anonyma och till för att öka flödet, som en in ingenjör skulle säga. Fler grupprum behövs alltid. Studietorget på samhällsvetenskapliga borde kunna utnyttjas bättre, aningen göra fler tysta läsplatser eller bygga fler väggar för att skapa grupprum. I dag är det något slags mellanting som inte fungerar så bra. Sida 6 (14)

7 Grupprum Beträffande tillgången till platser för grupparbete är respondenterna förhållandevis jämnt fördelade i sina svar. En klar majoritet (86%) befinner sig mellan 2 och 8 på skalan 0-10 där 10 står för Mycket god tillgång. Diagram % anger att de känner till hur man bokar grupprum. Det framgår i kommentarerna till frågorna som rör grupparbete är att många upplever en svårighet med att boka grupprum. De som finns bokas upp snabbt, och många uppger att de inte kan använda sig av bokningssystemet med sitt vanliga GU-login eller att de över huvud taget inte fått information om hur de bokar grupprum på universitetet. Flertalet studenter från institutionen för Globala studier och Psykologiska institutionen påtalar att de inte har access till bokningssystemet, utan måste ta hjälp av lärare eller administrativ personal för att kunna boka rum. En brist med lokalbokningen som flera påtalar är att det inte går att se fler än ett rum i taget hur bokningarna ser ut för att få en översyn över lediga rum. Likaså syns vare sig adress eller storlek på aktuell sal, något som ytterligare försvårar bokningen. Beträffande de grupprum som finns påtalas det att de är för få, att det är dålig ventilation och att fönster inte går att öppna. En liten grupp studenter meddelar att de i det stora hela är nöjda över det situationen som den ser ut idag. Exempel på svar som inkommit som inkommit beträffande studieplatser: Enkelt att boka på studietorget, krånglig sida när en bokar på institutionen. Svårt att hitta till den sida där man bokar grupprum på institutionen, tog mig ett år innan jag visste att det ens var möjligt Då det [grupprum, reds. anm] ofta inte finns blir det att ha gruppdiskussioner och grupparbeten i mer högljudda miljöer vilket jag upplever som negativt. Det kan ibland vara förvirrande innan vi hittar VAR grupprummet som vi bokat ligger i byggnaden. Det borde vara tydligare än en adress, typ en beskrivning var rummet är. De är oftast bra, men ett väldigt otydligt system över hur man bokar grupprum på institutionen. På biblioteken är det lättare, fast de blir fullbokade väldigt snabbt. Sida 7 (14)

8 Bibliotek Av respondenterna anger drygt hälften (53%) att de huvudsakligen sitter vid Samhällsvetenskapliga biblioteket och studerar. 38% sitter huvudsakligen vid studietorget på campus Linné, 10% anger Ekonomiska biblioteket som sitt huvudsakliga val, och 17% använder sig inte alls av bibliotekens studieplatser. Diagram 12 De flesta anser att studieplatserna på universitetsbiblioteken motsvarar behoven, många nämner i synnerhet ombyggnationen av plan 5 på Samhällsvetenskapliga biblioteket i positiva ordalag med tillägget att det saknas eluttag. Många nämner också att det är platsbrist, i synnerhet i tentamenstider. Flertalet nämner att det är positivt med tysta läsesalar, samtidigt som många tycker att det är lite bullrigt och stökigt just i dessa lokaler. Många har synpunkter på temperatur och ventilation vid bibliotekens studieplatser, för varmt på sommaren och för kallt på vintern, och att ventilationen inte är särskilt bra. Möblerna som finns i stora läsesalen på Samhällsvetenskapliga biblioteket påtalas av många som oergonomiska, att de är slitna, ofräscha, samt hög höjd på skrivbord. De vanligaste synpunkterna beträffande teknik är att det finns för få datorer, att antalet skrivare är för få och att systemet att skriva ut är krångligt. En respondent ondgjorde sig över att internet inte är uppdaterat på datorarbetsplatserna så det går att använda Google Docs. Flertalet respondenter nämner också att studentpentryt på Samhällsvetenskapliga biblioteket är i behov av uppfräschning, och man efterfrågar kylskåp och vattenkokare. Exempel på svar som inkommit beträffande utformningen av de studieplatser som finns på biblioteken: På campus Linné finns så många soffor men där behöver en sitta framåtlutad, fler sittplatser som de på KTB skulle vara bra, skrivbord i sitthöjd och helst högre stolar. Det finns för få platser i de tysta rummen. Hade varit toppen ifall dessa kunde utökas. Det nya på samhällsvetenskapliga bibliotekets 5e våning är bra, men alldeles för få platser. Väldigt många tomma ytor där jag tänker mig att man skulle kunna få plats med många fler studieplatser. Fler tysta läserum med mjuka läsfåtöljer behövs! Luften på 5 våningen på KTB kan bli ganska dålig framåt eftermiddagen, annars fantastiskt bra efter uppfräschningen! Sida 8 (14)

9 Handelshögskolan På Handelshögskolan är bristen på studieplatser i korridorer och Ekonomiska biblioteket, ventilation, ljudnivå samt ergonomin det största problemet, enligt respondenterna från Handelshögskolans fyra institutioner. Matsalen (övre och nedre Handelsrätten) används ofta som studieplatser, men under tentaperioder blir studenterna frustrerade av att drygt halva nedre våningen är reserverad för matgäster och övre våningen är bokad av externa och interna parter under dagtid titt som tätt. Respondenterna upplever dessutom att korridorerna på Handelshögskolan är väldigt avskalade och råa, i den bemärkelsen att studieplatserna längs med korridorerna inte är anpassade för studier i flera timmar. Detta medför att studenter söker sig till Ekonomiska biblioteket, men också där påtalas en brist på både vanliga studieplatser som grupprum. Ventilationen har under de senaste åren varit ett återkommande problem. På sommaren är den nästintill obefintlig, på vintern likaså, och under kvällar (kl ) och helger är det inte igång alls. Vissa utrymmen är svalare än andra, och det påverkar i många fall koncentrationen. Förhoppningen är att detta tas i beaktande vid rivning och nybyggnation av Handelshögskolans äldre del år 2017, då det innebär att studenterna får än mindre platser att studera på. Sammanfattning Nästan varannan student som besvarat enkäten anger att de någon gång påverkats negativt i sina studier på grund av tillgången på studieplatser eller att studieplatserna inte varit ändamålsenliga, och det faktum att var tredje student anger att de väljer att huvudsakligen studera hemifrån bör också ses som ett tecken på att platserna inte motsvarar behoven. Många är av uppfattningen att det finns för få grupprum och studieplatser, en uppfattning som exempelvis skulle kunna motverkas med en effektivare användning av ytorna för studieplatser, ett enklare bokningssystem och en sammanställning av bokningsbara grupprum. Nedan följer förslag på åtgärder baserade på de förslag, önskemål och synpunkter som inkommit. Sida 9 (14)

10 Förslag på åtgärder Se över temperatur och ventilation i lokalerna I skrivande stund är ombyggnationer av ventilation på campus Haga på gång, men det bör poängteras att temperatur och ventilation är en av de vanligaste synpunkterna på lokalerna näst efter den upplevda bristen på studieplatser. En översyn av luftkvalitét och temperatur sommar- och vintertid bör genomföras med hänsyn till att det verkar vara ett återkommande klagomål. Effektivisera de ytor där studieplatser finns Många påtalar en brist på studieplatser och grupprum, och många upplever de öppna ytorna som högljudda och bullriga. En effektivare möblering med hänsyn till ergonomi och ljuddämpande interiör skulle bidra till en bättre studiemiljö, samtidigt som missnöjet över bristen på grupprum skulle minska. Förenkla lokalbokningen och sammanställ en lista på tillgängliga grupprum Se över TimeEdit och gör det mer användarvänligt. Möjligheten att söka efter samtliga tillgängliga grupprum är något som efterfrågas, då systemet idag - då man måste söka på varje rum för sig - upplevs som omständligt. Sammanställ en lista över bokningsbara lokaler för studenter, och säkerställ att samtliga grupprum på fakulteterna finns med i systemet. Inkludera frågor om studiemiljö i kursutvärderingar Då varannan student påtalar att de känner till brister som skulle behöva åtgärdas vore det av hög relevans att inkludera frågor som rör studiemiljö i kursutvärderingar. Beviserligen har många synpunkter på saker som skulle behöva åtgärdas, och ett förhållandevis enkelt sätt att insamla information om brister i arbetsmiljön skulle vara att använda sig av just kursutvärderingar. Sprid information om felanmälan och SAMO på GUL / Institutionernas hemsida Ingen av institutionerna på Samhällsvetenskapliga fakulteten har information på sin hemsida hur en som student i kontakt med SAMO, Studentarbetsmiljöombud, än mindre vad en SAMO är eller vilken funktion den fyller. Att mindre än var femte student känner till vem som är SAMO på sin institution är ytterligare ett tecken på att man inte lyckats nå ut med informationen om att det över huvud taget finns SAMOs. Att exempelvis på GUL och/eller institutionens hemsida skapa en sida med rubriken Om du stöter på problem vore en idé på hur man enkelt skulle kunna nå ut med denna information till studenterna, där information om felanmälan, kontaktuppgifter till SAMO, Studentkåren, Studentombud och Akademihälsan skulle kunna framgå. På Handelshögskolan informerar man om SAMO och dess roll, men texterna och upplägget bör ses över för en bättre överblick. På Samhällsvetenskapliga fakulteten finns nu dessutom institutionsspecifika mailadresser till samtliga SAMOs enligt formatet socwork@gota.gu.se, något som gör att kontaktuppgifterna inte behöver ändras på hemsidan trots att en SAMO eventuellt byts ut. Inkludera studenter i handlingsplanerna för institutionernas arbetsmiljöarbete Studenter har i likhet med anställda universitetet som sin arbetsplats. Således bör de också inkluderas i institutionernas handlingsplaner för systematiskt arbetsmiljöarbete, förslagsvis i samarbete med institutionens SAMO. Sida 10 (14)

11 Sida 11 (14)

12 Sida 12 (14)

13 Sida 13 (14)

14 Sida 14 (14)

Leveransdokument Grupp 5

Leveransdokument Grupp 5 Grupp 5 Innehåll Beställare 4 Beskrivning av projektet 4 Bakgrund 4 Syfte 4 Mål och avgränsningar 4 Kartläggning av nuvarande ytor/lokaler. 5 Befintliga lokaler 5 Enkät 5 Intervju med Studentkåren 8 Förbättringsförslag

Läs mer

Arbetsmiljörapport 07/08

Arbetsmiljörapport 07/08 Arbetsmiljörapport 07/08 Inledning Begreppet Hsamo (huvudstuderandearbetsmiljöombud) är ett relativt nytt begrepp. Att denna post har inrättats är en viktig signal från Universitetet om betydelsen av arbetsmiljön,

Läs mer

Lärandemiljöenkät/Learning Environment Survey 2012 INLEDNING

Lärandemiljöenkät/Learning Environment Survey 2012 INLEDNING Lärandemiljöenkät/Learning Environment Survey 2012 INLEDNING Enkäten genomfördes mellan 2013-01-10--2013-01-28 och skickades ut till 10000 studenter. En påminnelse skickades ut. Av 863 svarande har ca

Läs mer

De frågor där svaren anges i skalan 1 6 syftar 1 på Mycket missnöjd och 6 på Mycket nöjd. Ålder. Vilken studieform har du?

De frågor där svaren anges i skalan 1 6 syftar 1 på Mycket missnöjd och 6 på Mycket nöjd. Ålder. Vilken studieform har du? Studentbarometer - Lärandemiljö ht 21 Antal utskickade enkäter 882 Antal besvarade enkäter 1996 (svarsfrekvens 22,68%) Antal öppnade enkäter 2466 Antal svar via e-post 736 Antal svar via Mina Sidor 126

Läs mer

RAPPORT STUDENTENKÄT

RAPPORT STUDENTENKÄT RAPPORT STUDENTENKÄT 2014 2015-10-14 Anna Johansson Birgitte Fogh Elin Nord Ellika Riise Frida Wåhlström Olausson INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 1 BIBLIOTEKSANVÄNDNING 3 SERVICE 8 Öppettider 8 Bemötande

Läs mer

Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö

Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö Resultat enkätundersökning Högskolan Dalarnas lärandemiljö Sammanfattning Högskolan har tidigare saknat en ordentlig kartläggning av hur studenterna uppfattar lärandemiljön. Med lärandemiljö avses den

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning En undersökning bland resenärer på utbildningslinjen genomfördes i november 2012 genom en pappersenkät med nio frågor. Enkäten gavs ut både på svenska och engelska. Enkäten distribuerades till resenärer

Läs mer

Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten

Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten Välkomna till Samhällsvetar sektionen! En guide till Göta studentkår Samhällsvetarsektionen och Samhällsvetenskapliga fakulteten Innehåll Samhällsvetarsektionen vid Göta studentkår...4 Hitta till oss...9

Läs mer

LinTeks rapport om NSI 2010

LinTeks rapport om NSI 2010 LinTeks rapport om NSI 2010 LinTeks rapport om NSI 2010 Det är för andra gången som LinTek skriver en rapport utifrån resultaten av Nöjd Student Index enkäten. Som underlag till LinTeks rapport har resultaten

Läs mer

Skvalpfonden Påminn om Stimulus skvalpfond i klasserna. Det är fritt fram att söka pengar till psykologstudentprojekt.

Skvalpfonden Påminn om Stimulus skvalpfond i klasserna. Det är fritt fram att söka pengar till psykologstudentprojekt. Stimulus utbildningsbevakning Protokoll från möte 2008-10-21 Dagordning: 1. Val av sekreterare 2. Förra mötet 3. Från möte med programansvarige Per-Olof 4. Från möte med StuFF 5. Från Stimulus styrelse

Läs mer

Lärandemiljö. Antal svar: 1111

Lärandemiljö. Antal svar: 1111 Lärandemiljö Antal svar: 1111 Jag studerar vid... Jag studerar vid... Antal svar Fakulteten för hälsa och samhälle 258 (23.2%) Fakulteten för kultur och samhälle 321 (28.9%) Fakulteten för lärande och

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING AV ARBETSMILJÖENKÄT SAMT FYSISK ARBETSMILJÖROND 2017

SAMMANSTÄLLNING AV ARBETSMILJÖENKÄT SAMT FYSISK ARBETSMILJÖROND 2017 SAMMANSTÄLLNING AV ARBETSMILJÖENKÄT SAMT FYSISK ARBETSMILJÖROND 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori 1 (28) Olof Wijksgatan 6, Box 200, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.flov.gu.se

Läs mer

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014

Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 Reserapport från studiebesök Örebro läkarutbildning 3 mars 2014 från Anita Wisén I Örebro har man byggt ett separat 3-vånings hus för läkarutbildningen (primärt att fn användas från termin 4 och framåt).

Läs mer

Rapport. Psykosocial enkät. Medicinska Föreningen Lund-Malmö BMC H10, Sölvegatan 19, Lund

Rapport. Psykosocial enkät. Medicinska Föreningen Lund-Malmö BMC H10, Sölvegatan 19, Lund Medicinska Föreningen Lund-Malmö BMC H10, Sölvegatan 19, 221 84 Lund mf@mfskane.se 2015-09-01 Rapport Psykosocial enkät Under mars månad 2015 genomförde Medicinska Föreningen en enkätundersökning bland

Läs mer

Studentenkät 2013. Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola

Studentenkät 2013. Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Studentenkät 13 Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola 1 Innehåll Inledning... 3 Antalet respondenter... 3 Grupper bland respondenterna... 3 Jag är... 4 Jag tillhör... 4 Jag är distansstudent...

Läs mer

Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla

Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla Användarenkät om högskolebiblioteket 2013 - Snabbrapport alla 1. 1.1 Kön Kommentar: skulle gärna ha fått vara fler. Vi lade ut enkäten på högskolans hemsida och försökte locka med biobiljetter. Det totala

Läs mer

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012

Enkät Mariestads Stadsbibliotek 2012 Datum: 1114 Sida: 1 (9) Enkät Mariestads Stadsbibliotek 12 Mariestads Stadsbibliotek fick i uppdrag av kulturnämnden att göra en enkät om bibliotekets verksamhet. Enkäten fanns på biblioteket samt kommunens

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT

LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT GENOMFÖRANDE Tidplan Utskicket Påminnelse Påminnelse Påminnelse Förlängning Enkäten stängde Svarsfrekvens 20 mars 24 mars 30 mars 10 april 20-24

Läs mer

Studentarbetsplatser på Lunds Universitets Bibliotek

Studentarbetsplatser på Lunds Universitets Bibliotek RAPPORT 2002-05-02 Dnr LUB A9 62/2002 Biblioteksdirektionen Karin Ohrt Bibliotekarie Studentarbetsplatser på Lunds Universitets Bibliotek Bakgrund Biblioteksbarometern 2000 och andra undersökningar Som

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet Samlingsbild - Index Nöjd student 80 Nöjd student - Fakultet LiTH 86 Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? 20 livet som student på LiU? 80 86 tillgången på lokaler och utrustning? 7 lokalernas

Läs mer

INLEDNING Enkäten avser att avläsa en del av arbetsmiljön vid institutionen för hälsovetenskaper. Arbetsmiljöansvaret kan delas upp i två olika delar den fysiska samt den organisatoriska och sociala delen.

Läs mer

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006

Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Kursutvärdering av Introduktionskursen, 7 poäng, ht 2006 Nedan följer en sammanställning av kursutvärderingen av Introduktionskursen på 7 poäng som ingår i receptarieutbildningen på 120 poäng vid Umeå

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund. Carl Hemmingsson. Magnus Johansson. Carl Hemmingsson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt

Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund. Carl Hemmingsson. Magnus Johansson. Carl Hemmingsson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt 1 (6) TFYY68 - Mekanik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Hemmingsson Magnus Johansson Kurskod TFYY68 Examinator Carl Hemmingsson Kursen gavs Årskurs 2 Termin

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet Samlingsbild - Index Nöjd student Nöjd student - Fakultet Filfak 78 Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? Negativa % Positiva % 10 livet som student på LiU? 78 tillgången på lokaler och

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Makroekonomi NA0133, 40043.1415 10 Hp Studietakt = 65% Nivå och djup = Grund Kursledare = Rob Hart Värderingsresultat Värderingsperiod: 2015-06-04-2015-09-30 Antal svar 29 Studentantal 88 Svarsfrekvens

Läs mer

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Lidköping kommun sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Sammanfattning Nya ökade möjligheter ger nya utmaningar I det stora hela är Lidköpingsborna nöjda med sitt nya bibliotek. Resultatet indikerar

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet T - Teknisk fysik Samlingsbild - Index Nöjd student T - Teknisk fysik 87 Nöjd student - LiTH Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? Bas: Samtliga (-6) 00 008 * livet som student på LiU?

Läs mer

FRÅGOR OM INNEMILJÖN I DIN SKOLA

FRÅGOR OM INNEMILJÖN I DIN SKOLA Skolenkät - - Personal nr FRÅGOR OM INNEMILJÖN I DIN SKOLA Enkäten är ett led i att ta fram underlag för göra en miljövärdering av den skola du arbetar i. Utvärderingen görs enligt EcoEffect-metoden som

Läs mer

Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola

Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Biblioteksenkät 2010 1 Innehåll Inledning... 3 Metod... 3 Frågorna... 3 Redovisningen... 3 Svaren... 4 Antal svar... 4 Fördelning mellan orterna... 5 Könstillhörighet...

Läs mer

Nacka bibliotek. Brukarundersökning. November Genomförd av Enkätfabriken

Nacka bibliotek. Brukarundersökning. November Genomförd av Enkätfabriken Nacka Brukarundersökning November 2016 Genomförd av Enkätfabriken Innehållsförteckning 1. Bakgrund 3 2. NKI 4 3. Generell nöjdhet 5 4. Bakgrundsfrågor 8 5. Nöjdhet verksamheten 12 6. Personal och öppettider

Läs mer

Studenternas arbetsmiljö vid Uppsala universitet

Studenternas arbetsmiljö vid Uppsala universitet Studenternas arbetsmiljö vid Uppsala universitet En undersökning av Uppsala studentkår Verksamhetsåret 29/21 Rapporten skriven av Elisabet Forssell. Layout omslag: Maria Arpe. Omslagsbild: Tommy Westberg

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet Samlingsbild - Index Nöjd student 76 Nöjd student - LiTH 6 Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? 200 livet som student på LiU? 76 0 6 tillgången på lokaler och utrustning? 55 0 55 lokalernas

Läs mer

FRÅGOR OM INNEMILJÖN PÅ DIN ARBETSPLATS

FRÅGOR OM INNEMILJÖN PÅ DIN ARBETSPLATS nr FRÅGOR OM INNEMILJÖN PÅ DIN ARBETSPLATS Enkäten är ett led i att ta fram underlag för att göra en miljövärdering av det hus där du arbetar. Utvärderingen görs enligt EcoEffect-metoden som utvecklas

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Arbetsväxling vad anser personalen? Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Arbetsväxling vad anser personalen? Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2017 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Karlstads Teknikcenter Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA15

Läs mer

Ergonomi. (Ergon = arbete Nomia = Kunskap)

Ergonomi. (Ergon = arbete Nomia = Kunskap) Ergonomi (Ergon = arbete Nomia = Kunskap) Ergonomi är läran om anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar. Det är en kunskap som behövs för att människan ska ta hand om sin

Läs mer

Plan för likabehandlingsarbete

Plan för likabehandlingsarbete Plan för likabehandlingsarbete Arbete för att motverka trakasserier, kränkning och diskriminering Planen omfattar verksamhetsformerna: SA, IMIND och IMPRE Magelungen Gymnasium Göteborg Läsåret 2017/2018

Läs mer

Studieresa i Danmark inför Forum Medicum

Studieresa i Danmark inför Forum Medicum Studieresa i Danmark inför Forum Medicum 20170209 Representanter från fakultetsledning, fakultetsstyrelse, styrgrupp, prefektrådet med flera, var inbjudna av dekanus att göra en studieresa till Danmark,

Läs mer

Lägesrapport Nyproduktion 2015

Lägesrapport Nyproduktion 2015 Lägesrapport Nyproduktion 2015 Varje år frågar vi landets studentbostadsföretag om hur deras nyproduktion ser ut, både vad som har och kommer att byggas och hur de ser på förutsättningarna för nyproduktion.

Läs mer

Linköpings Universitet

Linköpings Universitet Samlingsbild - Index Nöjd student 8 Nöjd student - Filfak 78 Sammanfattningsvis, hur nöjd eller missnöjd är du med? Bas: Samtliga (9-7) Negativa % Positiva % 010 008 * livet som student på LiU? 8 9 8 81

Läs mer

Aktivitetsbaserat arbetssätt. Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret

Aktivitetsbaserat arbetssätt. Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret Aktivitetsbaserat arbetssätt Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret FÖRFATTARE: METTE BUNGERFELDT Innehåll AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT 3 DET SMARTA KONTORET 3 VAD INNEBÄR AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT

Läs mer

Attityd- och kunskapsundersökning gällande Stadsbiblioteket i Göteborg, 2008

Attityd- och kunskapsundersökning gällande Stadsbiblioteket i Göteborg, 2008 Attityd- och kunskapsundersökning gällande Stadsbiblioteket i Göteborg, 2008 Genomförd av Splitvision Research på uppdrag av Stadsbiblioteket i Göteborg Innehåll Kapitel 1 Inledning 3 Kapitel 2 Metod 6

Läs mer

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Hospitering Att arbeta över gränserna. Karlstads Teknikcenter Tel

Karlstads Teknikcenter. Examensarbete Hospitering Att arbeta över gränserna. Karlstads Teknikcenter Tel Karlstads Teknikcenter Examensarbete 2018 Titel: Författare: Uppdragsgivare: Tina Andersson Karlstads Teknikcenter Tel + 46 54 540 14 40 SE-651 84 KARLSTAD www.karlstad.se/yh Examensarbete YhVA16 2018-09-11

Läs mer

Ditt drömbibliotek -enkäten 2019

Ditt drömbibliotek -enkäten 2019 Ditt drömbibliotek -enkäten 2019 I mars 2019 bad Karleby stadsbibliotek sina kunder ge sina åsikter om hur biblioteket kunde utveckla sina utrymmen och tjänster. På enkäten svarade 259 personer. Man kunde

Läs mer

Samtliga svarande Väg och Vatten LUV Alla

Samtliga svarande Väg och Vatten LUV Alla Samtliga svarande LUV Antal svarande enkäter 302 Antalet utskickade enkäter 1156 Procent svarande 26% Våningsplan 1-9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Inget svar 17% 18% 12% 3% 7% 0% 0% 0% 0% 43% Vädersträck Norr Syd

Läs mer

Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola

Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Högskolebiblioteket vid Mälardalens högskola Biblioteksenkät 2011 1 Innehåll Inledning... 3 Metod... 3 Frågorna... 3 Redovisningen... 3 Svaren... 4 Antal svar... 4 Fördelning mellan orterna... 5 Kön...

Läs mer

1a. Har du ett stressigt arbete? 1b. Kan du påverka din arbetssituation? 1f. Har du en rimlig arbetsbelastning?

1a. Har du ett stressigt arbete? 1b. Kan du påverka din arbetssituation? 1f. Har du en rimlig arbetsbelastning? Sammanfattning av jämställdhetsenkäten 2009 Här sammanfattas resultaten från enkätundersökningen om jämställdhet som genomfördes på institutionerna för Geologi (GEO) samt Naturgeografi och Ekosystemanalys

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn)

Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Studentrapport från mitt utbyte (enkät ifylles i datorn) Partneruniversitet: Albert-Ludwigs-Universität Freiburg im Breisgau År/termin som du var på utbyte: 2017/2018 Varför valde du att studera utomlands?

Läs mer

LTH Studentmiljöer 10.06.08

LTH Studentmiljöer 10.06.08 LTH Studentmiljöer 10.06.08 Tema: Rum och landskap för möten. Strategiskiss gjord av Jais-Nielsen White Arkitekter på uppdrag av LU-byggnad. Uppdrag Vår uppgift har varit att beskriva ett förhållningssätt

Läs mer

Icke-användare av Umeå universitetsbibliotek

Icke-användare av Umeå universitetsbibliotek Icke-användare av Umeå universitetsbibliotek En utvärdering av Umeå universitetsbiblioteks studiemiljö utifrån icke-användarnas perspektiv Ann Holmats Sociologiska institutionen Kandidatuppsats i Biblioteks-

Läs mer

Standardmodeller för administrativa lokaler

Standardmodeller för administrativa lokaler Standardmodeller för administrativa lokaler UPPRÄTTAT AV FASTIGHET Innehåll Sida Inledning - Adminstrativa lokaler vid VLL - Adminstrativa lokaler sett ur ett förvaltningsperspektiv - Allmänt om kontorslokaler

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola 'Itsu,n Beslut Klippans kommun kommun@klippan.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ljungbyhedsskolan belägen i Klippans kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Ljungbyhedsskolan

Läs mer

Kundundersökning Biblioteket hösten 2017

Kundundersökning Biblioteket hösten 2017 Kundundersökning Biblioteket hösten 2017 50% A2. Ålder 40% 38,9% 30% 25,0% 25,9% 20% 10% 0% 0,9% 9,3% 0-10 år 11-20 år 21-40 år 41-60 år 61 år - Antal svarande: 108 personer Hur nöjd är du med hur Lidköpings

Läs mer

TSKS10 - Signaler, information och kommunikation

TSKS10 - Signaler, information och kommunikation 1 (6) TSKS10 - Signaler, information och kommunikation Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Erik G. Larsson Klas Nordberg Kurskod TSKS10 Examinator Erik G. Larsson Kursen gavs

Läs mer

Danderyds kommun Viktor Rydbergs samskola - Elever åk 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 89%

Danderyds kommun Viktor Rydbergs samskola - Elever åk 8. VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, 89% - Elever åk VågaVisa Kvalitetsuppföljning med enkäter svar, % Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför årligen en enkätundersökning i förskola, pedagogisk omsorg och grundskola.

Läs mer

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018

Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Kursutvärdering GEOL01, Kandidatarbete,VT 2018 Antal respondenter: 27 : 17 Svarsfrekvens: 62,96 % Generella frågor Jag är nöjd med den här kursen. Jag är nöjd med den här kursen. 3 1 (8,3%) 4 9 (75,0%)

Läs mer

Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media

Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media Biblioteksundersökning Höör Användare Sammanställning 110106 Jema Kulturundersökningar Bakgrund Jema Kulturundersökningar har på uppdrag av Kultur Skåne under

Läs mer

Enkätfrågor skolor och förskolor

Enkätfrågor skolor och förskolor Enkätfrågor skolor och förskolor Kjell Andersson Arbets- och miljömedicinska kliniken Universitetssjukhuset Örebro INOMHUSKLIMAT Arbetsmiljö - Skolor 1-6 NORDISK VERSION MM 040 NA Sp1 Datum år mån dag

Läs mer

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017

Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms sdf Administrativa avdelningen Tjänsteanteckningar Dnr: 291-2017-1.6. Sida 1 (10) 2017-08-109 Svar på Arbetsmiljöverkets inspektion den 28 mars 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning, Stockholm

Läs mer

Av Tabell 1 framgår karaktäristika för eleverna i klass 7-9 samt tre jämförelsematerial från andra högstadieskolor.

Av Tabell 1 framgår karaktäristika för eleverna i klass 7-9 samt tre jämförelsematerial från andra högstadieskolor. Högstadieenkäten Av Tabell 1 framgår karaktäristika för eleverna i klass 7-9 samt tre jämförelsematerial från andra högstadieskolor. Totalt ser man en viss överfrekvens av klagomål på hög och varierande

Läs mer

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014

Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Region Skåne Skånevård KRYH Habilitering & Hjälpmedel Tolkcentralen Tolkcentralen Brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen brukarundersökning november 2014 Tolkcentralen, Region Skåne genomförde

Läs mer

Arbetsmiljöplan 2011 Institutionen för Biologisk grundutbildning

Arbetsmiljöplan 2011 Institutionen för Biologisk grundutbildning Uppsala 2011-05-09 Torgny Persson Arbetsmiljöplan 2011 Institutionen för Biologisk grundutbildning Planen har utformats av: Jan, skyddsombud Anne-Maj Gustafsson, skyddsombud Andreas Eriksson, studentrepresentant

Läs mer

ERGONOMI. Ergonomi = läran om anpassning av arbete/miljö till människans behov och förutsättningar

ERGONOMI. Ergonomi = läran om anpassning av arbete/miljö till människans behov och förutsättningar ERGONOMI Ergonomi = läran om anpassning av arbete/miljö till människans behov och förutsättningar Ergonomin kan ses i tre delar: 1. Belastningsergonomi ( Gamla ergonomin ) Arbetsställning Ensidig belastning

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Stadsövergripande resultat 2014 stockholm.se 2 Enkätundersökning ekonomiskt bistånd 2014 Publikationsnummer: Dnr:dnr ISBN: Utgivningsdatum: Utgivare: Kontaktperson:

Läs mer

Kursrapport kurs SC131B VT 2018

Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Kursrapport kurs SC131B VT 2018 Delkurs 1: Humanjuridik, 7,5 hp Kursansvarig: Mikael Matteson Antal registrerade studenter: 82 Antal studenter som besvarat den summativa kursvärderingen: 28 Svarsfrekvens:

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2017

Brukarundersökning IFO 2017 2018-01-31 Dnr: SN 2017/317 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2017 Brukares upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun 2 Innehållsförteckning

Läs mer

FRÅGOR OM INNEMILJÖN I DIN SKOLA

FRÅGOR OM INNEMILJÖN I DIN SKOLA Skolenkät - - Elever år och äldre nr FRÅGOR OM INNEMILJÖN I DIN SKOLA Enkäten är ett led i att ta fram underlag för göra en miljövärdering av den skola du går i. Utvärderingen görs enligt EcoEffect-metoden

Läs mer

PiteåPanelen. Rapport nr 13. Europaförslag. November 2010. Kommunledningskontoret. Eva Andersson

PiteåPanelen. Rapport nr 13. Europaförslag. November 2010. Kommunledningskontoret. Eva Andersson PiteåPanelen Rapport nr 13 Europaförslag November 2010 Eva Andersson Kommunledningskontoret Europaförslag Europaparlamentet vill utöka möjligheten för Europas medborgare att påverka Europeiska unionen.

Läs mer

Granskning av nämndernas beredningsrutiner

Granskning av nämndernas beredningsrutiner Revisionsrapport Granskning av nämndernas beredningsrutiner Marks kommun 2010-06-23 Hans Gåsste Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 1.1 Uppdrag och syfte... 3 1.2 Revisionsfråga... 3 1.3 Kontrollmål...

Läs mer

Inomhusklimatet vid Rostaskolan, Örebro kommun. Resultatet av en enkätundersökning genomförd under december 2012

Inomhusklimatet vid Rostaskolan, Örebro kommun. Resultatet av en enkätundersökning genomförd under december 2012 Inomhusklimatet vid, Örebro kommun Resultatet av en enkätundersökning genomförd under december 2012 Örebro 2012-12-28 Kjell Andersson Miljömedicin MM Konsult AB Inger Fagerlund Arbets- och miljömedicinska

Läs mer

Start- och slutdatum:2014 12 01 2015 01 16 Antal studenter: 74

Start- och slutdatum:2014 12 01 2015 01 16 Antal studenter: 74 Umeå universitet Juridiskt forum Samlad bedömning av genomförd kurs Page (2) Kursens namn: Rätten i socialt arbete, HT 204, Campus Start- och slutdatum:204 2 0 205 0 6 Antal studenter: 74 Former för utvärdering:

Läs mer

God ljudmiljö inom förskolan

God ljudmiljö inom förskolan God ljudmiljö inom förskolan Team: Angelica Ugrinovska, Fröafalls förskola avd. Sörgården, Tranås Kommun. Mål: En god ljudmiljö på vår förskola. Delmål: Lugnare måltider, lugnare tambur, mindre spring

Läs mer

Frågor & Svar samt Spartips

Frågor & Svar samt Spartips Gårdstensbostäder presenterar Frågor & Svar samt Spartips om individuell mätning Juni 2010 Installation av individuell mätning finns nu snart i hela Gårdsten. Denna folder förklarar en del frågor som du

Läs mer

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Högskolestuderande

Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Högskolestuderande Vuxenstuderande, enkätresultat 2007-11-14 Högskolestuderande Respondenterna är heltidsstuderande vid sjuksköterskeutbilningarna i Växjö, Karskrona och Kalmar samt lärcentrumstuderande vid Västerviks högskolecentrum

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd s resultat stockholm.se Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Konsult: Enkätfabriken AB 2 Innehåll Staden 4 6 Metod 7 Målgrupp och bortfall 8 Resultat 8 Resultatens

Läs mer

Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder

Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder Bättre inomhusklimat i skolor och bostäder är det möjligt? Svensk Ventilation Britta Permats Vision: Ett energieffektivt och hälsosamt inomhusklimat för alla Innemiljön -Hur ser det ut idag? 1,2 miljoner

Läs mer

Göteborgs universitet på tre års sikt Bokslut

Göteborgs universitet på tre års sikt Bokslut Till Universitetsstyrelsen 2013-04-04 Göteborgs universitet på tre års sikt Bokslut 2010-2013 Göteborgs universitet på tre års sikt Studenternas prioriteringar är en vision på tre års sikt. Dokumentet

Läs mer

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I

PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I PROTOKOLL 2017:1 HUMANISTISKA FAKULTETEN PROTOKOLL Lokal arbetsmiljökommitté block I Datum 2017-02-01 Tid Kl. 13.00 Plats Stora Gästmatsalen, Humanisten för arbetsgivaren Göran Larsson ordförande, prodekan

Läs mer

Spar energi och värna om vår miljö

Spar energi och värna om vår miljö Spar energi och värna om vår miljö Innehåll Inledning 2 Bli ett ljushuvud 3 Medicinsk utrustning 4 Tänk på temperaturen 6 Använd apparater smart 8 Köket en energifälla 10 Inledning Över 40 000 personer

Läs mer

FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR MAKING ROOM FOR THE FUTURE Får alla plats hos er? Eller har ni många barn och alldeles för lite utrymme? Behöver ni en ny cafeteria, fler klassrum eller en hel skolbyggnad?

Läs mer

Målet är att få ett bättre beslutsunderlag inför förnyelser av e-tidskrifter, databaser och e-böcker.

Målet är att få ett bättre beslutsunderlag inför förnyelser av e-tidskrifter, databaser och e-böcker. UPPSALA UNIVERSITETSBIBLIOTEK Bibliotekssamverkan N Minnesanteckningar Sammanträdesdag 2014-03-03 Plats: Konferensen, Geocentrum Närvarande: Eva Nordgren (ordf.) Katarina Bergqwist Lars Burman Solveig

Läs mer

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014

Vara kommun. Bibliotek Våren 2014 Vara kommun Bibliotek Våren 2014 Presentation Om undersökningen Sammanfattning Resultat NBI (Nöjd Biblioteks Index) Per fråga Om undersökningen Undersökningen riktades till personer som har bibliotekskort

Läs mer

Vad tycker du om bemanningen i demensvården?

Vad tycker du om bemanningen i demensvården? Vad tycker du om bemanningen i demensvården? Resultat av Socialstyrelsens webbenkät 14 september 7 november 2011 2011-11-08 Om enkäten Enkäten har genomförts som en webbenkät under perioden 14 september

Läs mer

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2013-12-16 TN-295/2012 623 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2012 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET. Arbetsmiljöblock VI 2014-01-21 Utbildningsvetenskapliga fakulteten

GÖTEBORGS UNIVERSITET. Arbetsmiljöblock VI 2014-01-21 Utbildningsvetenskapliga fakulteten Tid Tisdagen den 21 januari kl 13.00 Plats Pedagogen, Västra Hamngatan 25, Göteborg, lokal A1 172 Närvarande Företrädare för arbetsgivaren Britt-Marie Apelgren, prodekan Mona Arfs, prefekt (IPS) Ulrika

Läs mer

Mälardalens Studentkårs bostadsrapport HT18-VT19 Publicerad

Mälardalens Studentkårs bostadsrapport HT18-VT19 Publicerad Mälardalens Studentkårs bostadsrapport HT18-VT19 Publicerad 2018-12-21 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Boendeform... 3 3 Nöjdhet bland studenter på studentboenden... 4 4 Priser, avstånd och val

Läs mer

Vägen till ett bra inomhusklimat

Vägen till ett bra inomhusklimat Vägen till ett bra inomhusklimat Tillsammans skapar vi ett behagligt och energieffektivt inomhusklimat Fabeges ambition är att alltid leverera bästa möjliga inomhusklimat alltid med hänsyn till långsiktig

Läs mer

Granskning av hur väl stödet av ekonomitjänster fungerar

Granskning av hur väl stödet av ekonomitjänster fungerar Revisionsrapport Granskning av hur väl stödet av ekonomitjänster fungerar Söderhamns kommun Rolf Hammar David Boman December 13 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Bakgrund och syfte... 3 1. Revisionsfråga...

Läs mer

Kursutvärdering FySA01 Ht 2014

Kursutvärdering FySA01 Ht 2014 Kursutvärdering FySA01 Ht 2014 Sammanfattning Föreläsningar Både Johan och Lasana var tydliga med vad som var viktigt inför tentamen. De var noggranna med referenser så att det var lätt att kolla upp det.

Läs mer

Rutiner och riktlinjer för synpunktshantering

Rutiner och riktlinjer för synpunktshantering Rutiner och riktlinjer för synpunktshantering Fastställda av Kf 69, 2012-10-01 2012-10-01 Sida 1 Rutiner för synpunktshantering i Essunga kommun Tacka för synpunkten Synpunkter och klagomål är något positivt.

Läs mer

Studiebarometer En studentundersökning vid Umeå universitet, hösten 2012.

Studiebarometer En studentundersökning vid Umeå universitet, hösten 2012. Studiebarometer 2012 En studentundersökning vid Umeå universitet, hösten 2012. Utbildningsstrategiska rådet Kenny Bränberg, avdelningen för statistik, Handelshögskolan Nils Eriksson, utbildningsledare,

Läs mer

Handlingsplan för arbetsmiljö vid Linköpings universitetsbibliotek (LiUB)

Handlingsplan för arbetsmiljö vid Linköpings universitetsbibliotek (LiUB) 1(5) Handlingsplan för Arbetsmiljö Institution/motsvarande: Handlingsplanen avser Linköpings universitetsbibliotek (LiUB) Behandlad i LSG: 2013-10-03 Fastslagen i Biblioteksstyrelsen via beslut per capsulam

Läs mer

TATA65-Diskret matematik

TATA65-Diskret matematik 1 (6) TATA65-Diskret matematik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Johan Casselgren Göran Forsling Kurskod TATA65 Examinator Carl Johan Casselgren Kursen gavs Årskurs

Läs mer

2. Inställningshöjder samt placering av bildskärm, tangentbord och datormus

2. Inställningshöjder samt placering av bildskärm, tangentbord och datormus Verktygslådan SMART Titel Utgåva Skyddsrond för datorarbetsplatsen 2011-12-05 Riskbedömningen kan användas som en egenkontroll för arbete vid bildskärm. Den kan även användas vid skyddsronder där man går

Läs mer

plan 100 A3: SKALA 1:200

plan 100 A3: SKALA 1:200 INPLACERINGSTEST - 6 parallellig skola 7-9 med idrott Transporter till skola och kök separeras från eleverna transporthiss Med caféköket strategiskt placerat kan caféet/fritidsklubben växa in i matsalen

Läs mer

Resultat av enkäten om den psykosociala arbetsmiljön vid LIR 2014

Resultat av enkäten om den psykosociala arbetsmiljön vid LIR 2014 Resultat av enkäten om den psykosociala arbetsmiljön vid LIR 214 39 svar på enkäten inkom. Vad gäller de första fyra påståendena med inriktning på den allmänna inställningen till den psykosociala arbetsmiljön

Läs mer

Rapport enkät lärandemiljö

Rapport enkät lärandemiljö Rapport enkät lärandemiljö Lärandemiljögruppen Sammanställning: Marie Leijon Maj, 2017!1 SAMMANFATTNING 4 SYFTE OCH UTFORMNING 4 SAMMANFATTNING AV RESULTAT 5 ENKÄT INLEDNING OCH BAKGRUND 8 SYFTE 8 BAKGRUND

Läs mer