Nästa generations Customer Experience Management TA REDA PÅ EFFEKTEN AV VAD DINA KUNDER TYCKER OM DIG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nästa generations Customer Experience Management TA REDA PÅ EFFEKTEN AV VAD DINA KUNDER TYCKER OM DIG"

Transkript

1 Nästa generations Customer Experience Management TA REDA PÅ EFFEKTEN AV VAD DINA KUNDER TYCKER OM DIG

2 INNEHÅLL Detta white paper beskriver Bisnodes syn på Customer Experience Management (CX), hur företag kan gynnas av att mäta och optimera kundupplevelsen och hur de kan förbättra sitt CX-arbete. Vi diskuterar två hypoteser kring hur status på företags CX-arbete ser ut i dag, vilka misstag som många företag begår och hur CX-arbetet kan utvecklas i en positiv riktning VÅRA HYPOTESER: Företag mäter kundupplevelsen men de mäter inte kundupplevelsen i realtid, automatiserat och tydligt kopplad till de finansiella resultaten. Det finns mycket mer effekt att hämta ur CX-arbetet. VAD GER KUNDNÖJDHETEN FÖR EFFEKT PÅ DET FINANSIELLA RESULTATET Vilka effekter kan du uppnå genom CX-arbete och vilka aspekter måste du titta på? SÅ FUNGERAR CUSTOMER EXPERIENCE MANAGEMENT I PRAKTIKEN Actionable insights ger dig möjlighet att sätta in rätt åtgärd på rätt plats vid rätt tillfälle. Varje dag. STRATEGISKA FRAMGÅNGSFAKTORER Vad har de som är duktiga på CX gemensamt? Leadership involvement. Man måste ha gjort ett riktigt bra segmenteringsarbete. VANLIGA MISSTAG Vi listar de vanligaste misstagen som försvårar ditt CX-arbete. 6 SUMMERING Presentation av slutsatser.

3 1 HYPOTESER Företag mäter kundupplevelsen men inte i realtid, automatiserat och tydligt kopplad till deras finansiella resultat. Det finns mycket mer effekt att hämta ur CX-arbetet. Att kundnöjdheten påverkar de finansiella resultaten för företag är en etablerad sanning. Men hur fungerar det egentligen? Hur ser exempelvis kopplingen ut mellan kundupplevelsen för olika kundsegment och det finansiella resultatet? BISNODES DEFINITION AV CX Begreppen kring att mäta och optimera kundernas uppfattning om ett företag är många CX, Customer Experience Management, CEM, NPS, kundnöjdhet och kundupplevelse med mera. De flesta företag jobbar redan med att förbättra sin kundnöjdhet men nivån varierar. Det finns fortfarande vissa som anser att årliga enkätundersökningar är en rimlig ambitionsnivå men vi kommer att presentera varför företag i dag måste höja nivån på sitt CX-arbete för att hänga med i konkurrensen. KOPPLINGEN TILL FINANSIELLA RESULTAT Många företag analyserar redan kopplingen mellan olika kundsegment och produktlönsamhet men gör inte samma finansiella analys av kundupplevelsen för olika kundsegment. Genom att arbeta med kundupplevelsen uppdelat på alla kundsegment och att automatisera både realtidsmätning och analys kan ni genomföra förändringsåtgärder. De blir både snabba och träffsäkra något som i slutändan har en direkt påverkan på försäljningen.

4 2 VAD GER KUNDNÖJDHETEN FÖR EFFEKT PÅ DET FINANSIELLA RESULTATET Kopplingen mellan kundnöjdhet och finansiella resultat är egentligen enkel. Ni mäter kundnöjdheten, får insikter genom att analysera kundernas svar, genomför åtgärder för att förbättra kundnöjdheten och får ett positivt resultat på sista raden. I praktiken är det dock lite svårare. För att genomföra både en korrekt mätning och analys krävs det att ni samlar in kundernas återkoppling i alla kanaler där kunderna interagerar med er, när de gör det samt att ni separerar era kundsegment från varandra. Ni bör även se över era alternativintäkter och alternativkostnader för en positiv eller negativ kundupplevelse. OLIKA KUNDSEGMENT De flesta företag har ett antal kundsegment som de säljer till. Det kan röra sig om sociodemografiska skillnader, olika köpkraft, vilken profil kunderna har eller i vilken livsfas kunderna befinner sig. Genom att göra en djupare analys och segmentering av era kunder kan ni se vilka kundsegment som ger viss feedback. På så sätt säkerställer ni att ni genomför riktade åtgärder för att ge era kunder en mer positiv kundupplevelse. Kundsegment kan reagera olika på samma kampanj, kundtjänstförändring etcetera. MULTIPLA KANALER Era kunder interagerar förmodligen med er direkt i form av e-handel, butiksbesök, säljmöten eller samtal med er kundtjänst. Kundupplevelsen i de här kanalerna är viktiga att mäta då de generellt sett är dyra kanaler. Den feedback era kunder kan ge er efter exempelvis ett butiksbesök kan leda till utbildningsåtgärder för er butikspersonal eller specifika åtgärder på butiksnivå. Utöver dessa givna kanaler har teknikutvecklingen i form av till exempel appar, hemsidor, och sociala medier lett till en uppsjö av realtidsdata där ni på daglig basis kan mäta och analysera kundernas beteende, vad de säger och skriver om er. Ni kan även skapa en dialog med era kunder där de i realtid kan ge betyg till eller beskriva sin kundupplevelse och skicka in foton på något de vill göra er uppmärksamma på. I REALTID Realtidsdata kan alltså förbättra era affärer och öka er försäljning. Era kunder genererar dock dagligen så mycket data att det i princip är omöjligt att följa och dra nytta av den enbart med manuellt arbete. Tack och lov finns det i dag goda möjligheter att automatisera processerna. På så vis går det att få ut löpande kundinsikter om allt från specifika kampanjer till individuella säljinsatser på butiksnivå. Insikter som är affärskritiska, mätbara och går att agera på med direkta insatser. Åtgärderna blir dessutom både snabba och träffsäkra något som i slutändan har en direkt påverkan på försäljningen.

5 2 FRÅN HELA KEDJAN TILL DET INDIVIDUELLA KUNDMÖTET Genom automatiserat CX-arbete ser företag förändringar i kundupplevelsen i realtid, men inte bara företagsövergripande utan direkt kopplat till varje enskild del av företaget. Informationen kan kopplas till specifika butiker eller till webbshoppen. Man kan till och med hänvisa förändringar i kundupplevelsen till en specifik orsak eller händelse och hur den i sin tur påverkar försäljningsvolym och lönsamhet. Genom automation av CX-arbetet får ni reda på vad som behöver åtgärdas i varje specifik kanal, sajt för sajt, butik för butik, och direkt feedback på om åtgärden har varit lyckosam. FINANSIELLT RESULTAT UTVECKLING & STRATEGI FINANSIELLT MÅL Korrelation & Påverkan REALTIDSUPPFÖLJNING & ANALYS Styrning Insikter & Förändring GRUPP 1 GRUPP 2 GRUPP 4 GRUPP 3 UPPFÖLJNING ÅTGÄRDER GRUPP 1 GRUPP 2 GRUPP 4 GRUPP 3

6 3 SÅ FUNGERAR CUSTOMER EXPERIENCE MANAGEMENT I PRAKTIKEN Att fördjupa CX-arbetet och löpande få så kallade actionable insights, kundinsikter som guidar företaget till åtgärder, låter förstås bra. Men hur fungerar det i praktiken? SÅ HÄR GÅR DET TILL Bisnodes CX-plattform möjliggör redan i dag realtidsuppföljning i multipla kanaler, till exempel av betygsättning och automatiserad textanalys. Det går dessutom att använda både online och integrerat i befintliga system. På så sätt kan företag slå samman kundinput från appar, undersökningar, sociala medier, kundtjänst, personalrapporter, kommentarer på företagets hemsida och så vidare. All data, såväl strukturerad som ostrukturerad, omvandlas sedan till analyserbara och handlingsbara insikter. Kanaler för att fånga kundinput Mobilapp Daglig tracking per kanal och säljplattform Handlingsbara kundinsikter NPS-mätning Hemsida Mobilapp Hemsida Mätning av kundupplevelsen per butik Survey Survey Butik E-handel Kundtjänst Butik 1 Kundtjänst Sociala medier Webb Butik 2 Butik 3 Sociala medier Mätning av effekt per CX-komponent Webb Service Kötid Navigering

7 3 TILLSAMMANS GER DET HÄR NYCKELINSIKTER TILL EXEMPEL: Hur och var det pratas om er. Vem som lämnar er och varför. Hur ni kan mersälja och till vem. Vad ni kan berätta för era kunder redan innan de vet om att de vill veta det. Hur nöjdhet inom olika områden korrelerar med tillväxt och lönsamhet. Effekten av åtgärder i form av upplevelse och finansiella resultat. Hur olika kundgrupper upplever en förändring. Vilka kommunikationskanaler som ger vilken effekt på kundupplevelsen. Vad som driver kostnader i kundtjänsten. Belysa vilka medarbetare som är stjärnor och vilka som är i behov av stöttning. RESULTAT Resultatet av det automatiserade arbetet är fullt mätbart. Sammantaget leder det till skarpare kommunikation, möjlighet att vidta direkta åtgärder, mer effektiv försäljning samt nöjdare kunder och minskat kundtapp. Det går att se direkt när något område börjar svikta och därefter koppla på åtgärder.

8 4 STRATEGISKA FRAMGÅNGSFAKTORER Enligt The Economist når företag störst framgång med CX när den högsta ledningen är engagerad. Därför bör företag låta CX-arbetet vara en strategisk fråga som går genom hela verksamheten. Många företag har redan i dag den här insikten och undersökningar visar att i nästan hälften (41 procent) av de tillfrågade företagen ligger ansvaret för CX hos vd, i 17 procent av företagen hos marknadschefen medan CIO får leda i 13 procent av fallen. FRAMGÅNGSRIKA FÖRETAG PRIORITERAR CX-ARBETET Forrester s Customer Experience Index, som utvärderar 900 varumärken inom 18 branscher i Nordamerika, Europa och Asien, visar att företag som är ledande inom arbetet med CX i snitt presterar 43 procent bättre än andra. VAD ÄR DET DE GÖR? Det de företag som jobbar framgångsrikt med CX har gemensamt är att de implementerar strategier och verktyg för att förbättra kundupplevelsen genom hela företaget. 39 procent av de ekonomiskt mest framgångsrika företagen i undersökningen hade också utvecklat en strategi för att integrera digital och analog data i sina analyser.

9 5 VANLIGA MISSTAG I ARBETET MED CX Genom att ha koll på de vanligaste misstagen många företag gör i sitt CX-arbete kan man maximera effekten av sin satsning. Här presenterar vi fem klassiska misstag du bör undvika. 1. STÄLL INTE LEDANDE FRÅGOR Företag ställer ofta frågor som de vill få svar på i stället för att låta kunden fritt berätta om sin upplevelse. Utan uppdaterad kunskap om vad kunderna tycker om företaget i realtid tvingas företaget självt ta fram ett frågebatteri. Genom att bestämma vad kunderna ska tycka till om, till exempel pris eller bemötande, finns förstås risken att de missar det viktigaste: Kanske ligger problemet i varuutbudet. 2. NÖJ ER INTE MED EN SIFFRA Företag arbetar gärna med att få fram värdebärande siffror om kundnöjdhet, bland annat genom NPS-undersökningar. Det man får fram då är en siffra exempelvis att 7,3 av 10 rekommenderar företaget. Men vad berättar den siffran egentligen? Vad är det som gör kunderna nöjda eller missnöjda? Med enkla medel, i det här fallet genom att koppla på en funktion där kunden får lämna öppen feedback i NPS-undersökningen, får företaget värdefull information på köpet. 3. FELVÄRDERAD DATA Många företag agerar på de mest högljudda klagomålen i stället för att objektivt se över en större mängd kundupplevelsedata kring en viss fråga. Enkelt beskrivet kan ett problem som dragit på sig ett par missnöjda kunder tolkas som större än det egentligen är och leda till åtgärder som är missriktade eller onödiga. 4. FELSÖKNINGSPROCESS Hos många företag finns inga tydliga processer för att identifiera exakt vad som har gått fel när kundupplevelsen sviktar. Man agerar då på ett problems symtom i stället för dess underliggande orsak. Exempelvis arbetade Bisnode med ett företag som ville lägga stora pengar på att åtgärda sitt kundtjänstproblem eftersom kundtjänsten hade fått ta emot många klagomål. Men efter grundlig analys visade det sig att kunderna överlag var väldigt nöjda med företagets kundtjänst. Det egentliga problemet var en kampanj som hade fått kunder att känna sig lurade, vilket hade lett till en överbelastning hos kundtjänst som inte kunde hantera problemen lika snabbt som vanligt. Rätt åtgärd skulle alltså ligga på kampanjen, inte på kundtjänsten. 5. SYFTET MED MÄTNING Insamlingen av CX-data ses ibland som en isolerad verksamhet som inte behöver leda till åtgärder. Företagen har en punkt på kalendern där det står genomför kundundersökning och sedan släpper de bollen när de kommer till genomförandet. Man mäter för mätandets skull i stället för att göra det med syftet att faktiskt förändra verksamheten. Det kan vara det största misstaget av dem alla.

10 6 SUMMERING För att få en större effekt av sitt CX-arbete behöver företag kombinera strategi och dagliga åtgärder: lösningarna behöver täcka det långsiktiga, men också det kortsiktiga. TEKNIKEN GER FÖRUTSÄTTNINGARNA De senaste årens snabba teknikutveckling har lett till en rad olika kanaler där du kan samla in data om kundernas upplevelse av ditt företag. Utvecklingen har också gett upphov till verktyg som automatiskt samlar in, analyserar och presenterar data som rör förändringar i kundupplevelsen. ÅTGÄRDERNA GER FINANSIELLA RESULTAT Med ett gott ledarskap i grunden som ger förutsättningar för organisationen att agera på informationen som CX-arbetet ger finns alla möjligheter att med hjälp av rätt åtgärd, på rätt plats och vid rätt tid öka resultatet. ANALYSEN GER ÅTGÄRDERNA Med den här sortens CX-arbete ser företag förändringar i kundupplevelsen i realtid, i specifika butiker och i e-shoppen. Man kan dessutom hänvisa förändringen till en specifik orsak och hur det påverkar försäljningsvolym och lönsamhet. På så sätt kan åtgärder sättas in där det behövs beroende på just den kanalens prestation.

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet

Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet White Paper Talent Management i konsultföretag - 8 framgångsfaktorer för ökad lönsamhet Mindre administration, effektivare försäljning

Läs mer

PostNord Sverige. e-barometern. [konsument] Januari 2017

PostNord Sverige. e-barometern. [konsument] Januari 2017 PostNord Sverige e-barometern [konsument] Januari 2017 01 e-barometern [konsument] Är du kundbesatt? E-handelskonsumtionen ökade med 14 procent i januari. Var femte paket skickades från en utländsk aktör.

Läs mer

FRAMTIDENS KUNDSERVICE EN CENTRAL DEL AV KUNDUPPLEVELSEN

FRAMTIDENS KUNDSERVICE EN CENTRAL DEL AV KUNDUPPLEVELSEN FRAMTIDENS KUNDSERVICE EN CENTRAL DEL AV KUNDUPPLEVELSEN RAPPORT OM FRAMTIDENS KUNDSERVICE QUESTBACK 2017 NÅGRA ORD OM FRAMTIDENS KUNDSERVICE Vi på Questback har på nära håll märkt hur kundupplevelse och

Läs mer

Vad innebär det att vara datadriven?

Vad innebär det att vara datadriven? TIPS OCH VERKTYG FÖR DATADRIVEN E-HANDEL Vad innebär det att vara datadriven? Ett datadrivet företag mäter hela tiden och följer upp resultatet inte bara ekonomiskt utan även utifrån KPI:er som anses viktiga

Läs mer

Systematisk säljutveckling

Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Systematisk säljutveckling Idag är många företag beroende av ett aktivt och professionellt säljarbete som särskiljer dem från konkurrenterna. I den hårda konkurrensen räcker

Läs mer

White Paper. Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30

White Paper. Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30 White Paper Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30 White paper: Kundlojalitet och Net Promoter Index Detta White Paper är en sammanfattning av MarketDirections Nyhetsdialog om kundlojalitet från

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Hur nöjd är du på en skala?

Hur nöjd är du på en skala? Vilken är den vanligaste kraften bakom positiva resultat såsom hög produktivitet, låg personalomsättning och låg sjukfrånvaro? De flesta av oss svarar troligen hög personalnöjdhet. Nöjda personer arbetar

Läs mer

Ulf Streiby. CRM konsult/affärsutveckla re Abalon AB

Ulf Streiby. CRM konsult/affärsutveckla re Abalon AB Ulf Streiby CRM konsult/affärsutveckla re Abalon AB Kundens hjärta förtjänar man! Vad händer med kundrelationen när mycket av kontakten och handeln blir digital Hur förtjänar man kundens hjärta och lojalitet

Läs mer

Feedback till vardags Din guide till utvecklingssamtal med flyt

Feedback till vardags Din guide till utvecklingssamtal med flyt Feedback till vardags Din guide till utvecklingssamtal med flyt Innehållsförteckning 1. 2.. 4. 5. INLEDNING Bli expert på utvecklingssamtal BYGG MOTIVATION och engagera med utvecklingssamtal GRUNDPELARNA

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Förändrar ditt företag Canon Business Services När konsumenternas beteenden ändras påverkar det hur företagen drivs och fungerar hur organisationer bygger och säljer sina produkter

Läs mer

Assessios guide om OBM

Assessios guide om OBM Assessios guide om OBM assessios guide om obm 1 Visioner eller finansiella mål skapar aldrig lönsamhet. Det är ett resultat av mänskligt beteende i organisationen. Det är i första linjen som resultatet

Läs mer

fem områden för smartare marknadsföring

fem områden för smartare marknadsföring fem områden för smartare marknadsföring fem områden för smartare marknadsföring Strukturerad information Sättet du lagrar information om dina kunder och prospekts beteenden, kontaktuppgifter och demografi

Läs mer

Korta fakta om CoreHub. En molnbaserad verktygslåda för konkret strategiaktivering

Korta fakta om CoreHub. En molnbaserad verktygslåda för konkret strategiaktivering Korta fakta om CoreHub En molnbaserad verktygslåda för konkret strategiaktivering Tre snabba om CoreHub: En molnbaserad, skalbar och effektiv tjänst för aktivering. Skapar ett nav för samarbete & förbättring

Läs mer

Case Euro Accident. IMCure

Case Euro Accident. IMCure Case Euro Accident IMCure Om Euro Accident Euro Accidents vision är att bli marknadsledande på hälsoförsäkringar och hålla sina kunder så friska som möjligt. Genom att erbjuda kloka försäkringslösningar

Läs mer

Kundservice & Feedback -Efterarbetet

Kundservice & Feedback -Efterarbetet Kundservice & Feedback -Efterarbetet Hur skapar man förändring mot kundorientering Källa: Catrin Brodin, Way group Kundtjänst Frontlinjen och nyckelfunktion för kundupplevelsen - Kultur och kundupplevelse,

Läs mer

INNOVATION & CORPORATE VENTURING 2011 GOOGOL BUSINESS NAVIGATOR AB

INNOVATION & CORPORATE VENTURING 2011 GOOGOL BUSINESS NAVIGATOR AB Vad driver tillväxt och lönsamhet? Beteende och inställning Fem procent ökad kundlojalitet ökar lönsamhet med 25-85% 5:a i kundnöjdhet ger 6ggr högre chans till återköp. ƒ(förväntan; utfall) Vad jag får

Läs mer

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Syftet med att arbeta med Engagerade Medarbetare är att förtydliga mål hela vägen från organisationens ledning, via grupperna och slutligen individens

Läs mer

Nya tidens lojalitetsarbete

Nya tidens lojalitetsarbete 5 råd för att lyckas med din satsning 5 råd för att lyckas med din satsning Det är dags att ta ert lojalitetsarbete till nästa nivå. Men vad behöver man tänka på när man ska investera i en lojalitetsplattform?

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

#JohnRosenbaum. Senior Social Media Advisor, Infomedia SE

#JohnRosenbaum. Senior Social Media Advisor, Infomedia SE #JohnRosenbaum Senior Social Media Advisor, Infomedia SE En av de första svenskarna på Facebook Framgångsrikt förutspått melodifestivalvinnare & politiska val genom att analysera Social Mediedata @JohnnyRosenbaum

Läs mer

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer.

Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Att jobba hos oss Vår mission är att hjälpa människor och företag att blomstra samt möjliggöra för kunder och partners att förverkliga sina idéer. Hur vi lever vårt varumärke Simple, Personal and Fair

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Sammanfattningsvis beror de största skillnaderna i prioriteringar och arbetssätt inom CRM främst på storlek på organisation och antal slutkunder.

Sammanfattningsvis beror de största skillnaderna i prioriteringar och arbetssätt inom CRM främst på storlek på organisation och antal slutkunder. Konceptet Customer Relationship Management (CRM) har funnits i decennier och idag är det allmänt känt att CRM har stor potential att effektivisera verksamheter och maximera intäkter. Trots denna vetskap

Läs mer

Vägen till den digitala myndigheten

Vägen till den digitala myndigheten Vägen till den digitala myndigheten Gunilla Dyrhage, Verksamhetsområdeschef Försäkringskassan Juni 2012 Sida 1 Försäkringskassan i korthet Administrerar socialförsäkringen Omfattar > 200 miljarder kr årligen...

Läs mer

www.lojalitet.nu skapar långsiktig lönsamhet

www.lojalitet.nu skapar långsiktig lönsamhet www.lojalitet.nu skapar långsiktig lönsamhet Lojalitet levererar hållbara resultat och skapar långsiktigt lönsamhet för våra kunder ü Lojalitet skapar lönsamhet åt våra kunder genom kvalitetsarbete och

Läs mer

PRESENTATIONSSTÖD. Ledarnas syn på lön

PRESENTATIONSSTÖD. Ledarnas syn på lön PRESENTATIONSSTÖD Ledarnas syn på lön Målet är utveckling för individ och verksamhet Ledarnas syn på lön utgår från individens och verksamhetens behov. När behoven samspelar skapas utveckling och nya möjligheter.

Läs mer

VÄGEN TILL FRAMGÅNG. En analys av Sveriges bäst presterande företag

VÄGEN TILL FRAMGÅNG. En analys av Sveriges bäst presterande företag VÄGEN TILL FRAMGÅNG En analys av Sveriges bäst presterande företag Per Weidenman Analytics Manager Bisnode Professional Services Direkt: +46 70 674 88 45 Per.Weidenman@bisnode.com 1 INNEHÅLL Metod Översikt

Läs mer

Uppföljning av mål för förenklingsarbetet hos centrala myndigheter för år Sammanställning av Naturvårdsverkets svar på Tillväxtverkets enkät

Uppföljning av mål för förenklingsarbetet hos centrala myndigheter för år Sammanställning av Naturvårdsverkets svar på Tillväxtverkets enkät Uppföljning av mål för förenklingsarbetet hos centrala myndigheter för år 2015 Sammanställning av Naturvårdsverkets svar på Tillväxtverkets enkät Myndighet Naturvårdsverket Vilka kategorier av ärenden

Läs mer

Från strategiskt beslut till uppnådd effekt. - En timme om framgångsrika strategigenomföranden

Från strategiskt beslut till uppnådd effekt. - En timme om framgångsrika strategigenomföranden Från strategiskt beslut till uppnådd effekt - En timme om framgångsrika strategigenomföranden Agenda 1. Inledning 2. Nuläge & orsaker 3. Krut och effekt? 4. Projekt öka chefernas kommunikativa förmåga

Läs mer

Vägen till framgång. En analys av Sveriges bäst presterande företag. Per Weidenman Expert, Business Market Analytics

Vägen till framgång. En analys av Sveriges bäst presterande företag. Per Weidenman Expert, Business Market Analytics Vägen till framgång En analys av Sveriges bäst presterande företag Per Weidenman Expert, Business Market Analytics Innehåll Metod Översikt Sammanfattning Framgångskluster Klusterindelning Kluster och framgångsfaktorer

Läs mer

Talent Management 2013

Talent Management 2013 Talent Management 2013 Bakgrund Talent Management är en viktig fråga för svenska företag. Det har andra undersökningar tydligt visat. Internationella undersökningar visar att företag som arbetar strukturerat

Läs mer

SÄLJKULTURANALYS BAKGRUND

SÄLJKULTURANALYS BAKGRUND SÄLJKULTUR ANALYS BAKGRUND OAVSETT BRANSCH och verksamhet råder stenhård konkurrens om kunder och affärer. På VD:s och försäljningschefens bord vilar ansvaret att ständigt leverera tillväxt och lönsamhet.

Läs mer

Hur nöjda är era kunder? KUNDMONITOR 2017

Hur nöjda är era kunder? KUNDMONITOR 2017 Hur nöjda är era kunder? KUNDMONITOR 2017 En kund- och branschundersökning bland revisions- och redovisningsbyråer i samarbete med branschorganisationen FAR. I den här mätningen kommer kunderna till tals

Läs mer

a White Paper by Wide Ideas En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor fem insikter

a White Paper by Wide Ideas En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor fem insikter a White Paper by Wide Ideas En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor fem insikter Oavsett bransch och verksamhet så är alla organisationer i behov av utveckling och förändring. Vi

Läs mer

Guide. Marketing Automation

Guide. Marketing Automation Guide Marketing Automation Oktober 2011 Vad är Marketing Automation? INNEHÅLL: 2: Vad är Marketing Automation? 2: Marketing Automation är INTE CRM 4: Att spåra och följa affärsmöjligheter leads 4: Varför

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Prognostisering av efterfrågan Konkurrera med hjälp av Affärsanalys

Prognostisering av efterfrågan Konkurrera med hjälp av Affärsanalys Copyright SAS Institute Sweden, november 2008 SAS INSTITUTE AB STORA FRÖSUNDA, BOX 609 169 26 SOLNA TEL: 08-52 21 70 00 FAX: 08-52 21 70 70 WWW.SAS.COM/SWEDEN SAS Institute AB is a subsidiary of SAS Institute

Läs mer

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det

Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Vi skapar din digitala närvaro - och vi älskar det Mscompanion.se We guide you in to the digital world for your business Ta steget in i den digitala världen med en mobilapp och/eller en hemsida Om oss

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

KUNDCASE. Miljonbesparingar genom minskad administration och ökad kontroll

KUNDCASE. Miljonbesparingar genom minskad administration och ökad kontroll KUNDCASE Miljonbesparingar genom minskad administration och ökad kontroll ProOpti har många kunder inom finansbranschen, både banker och försäkringsbolag. Gemensamt för båda grupperna är att de styrs hårt

Läs mer

Så gör du din kund nöjd och lojal - och får högre lönsamhet. Tobias Thalbäck Om mätbara effekter av kundnöjdhet

Så gör du din kund nöjd och lojal - och får högre lönsamhet. Tobias Thalbäck Om mätbara effekter av kundnöjdhet Så gör du din kund nöjd och lojal - och får högre lönsamhet Tobias Thalbäck Om mätbara effekter av kundnöjdhet Hög kundnöjdhet ger högre avkastning Företag med hög kundnöjdhet genererar högre avkastning

Läs mer

Dialogue Technologies Effektiv kundtjänst

Dialogue Technologies Effektiv kundtjänst Dialogue Technologies Effektiv kundtjänst Oktober, 2004 Dialogue Technologies AB Skalholtsgatan 10 B 164 40 Kista Kunder uppsöker leverantörer med olika frågor och önskemål Jag skulle vilja ha? Hur får

Läs mer

Svenskt Kvalitetsindex om bredband, Digital-TV och fast telefoni

Svenskt Kvalitetsindex om bredband, Digital-TV och fast telefoni Svenskt Kvalitetsindex SKI Bredband och Digital-TV 2016 Datum: 2016-10-31 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta Johan Parmler, VD Telefon: 0731-51 75 98 E-post:

Läs mer

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 För frågor och mer information om undersökningen, kontakta Swedma: Tore Thallaug, VD tore.thallaug@swedma.se Sammanfattning av resultaten Om undersökningen

Läs mer

Trender inom kundservice 2019

Trender inom kundservice 2019 Mot framtidens kundupplevelser färre samtal och kontakter och mer digital kundservice. Översikt över trender inom kundservice. 2019 1. Kundupplevelsen styr Kunderna är villiga att betala mer för produkter

Läs mer

8 SKÄL ATT GÅ MED I BRANSCHENS STARKASTE KEDJA

8 SKÄL ATT GÅ MED I BRANSCHENS STARKASTE KEDJA 8 SKÄL ATT GÅ MED I BRANSCHENS STARKASTE KEDJA RIKSTÄCKANDE PROFILERING MED LOKAL NÄRHET När ditt företag ingår i 4Sign vet du att det innebär en satsning på din tillväxt och lönsamhet. Dina kunder känner

Läs mer

Smarta företag 2011-01-23

Smarta företag 2011-01-23 Smarta företag 2011-01-23 1 Övergripande mål med projektet Målet är att 50% av alla företag skall vara Smarta Företag 2015. Ett Smart Företag: erbjuder ett mobilt arbetssätt för de som behöver det erbjuder

Läs mer

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder Expertpositionering Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder inom b2b Vi är beroende av ett fåtal personer för att försäljningen och nykundsanskaffning ska fungera. Vi har ingen

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Folksam med dotterbolag

Folksam med dotterbolag Folksam med dotterbolag Finansmarknadsträff Stockholm, 5 november 2014 Q1-Q3 2014 Fortsatt stark premietillväxt och kundnöjdhet 2 Tite l på Stark efterfrågan inom alla områden Total premievolym miljarder

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

Customer Journey Design. Kundresan är ett kraftfullt verktyg för att skapa en extraordinär kundupplevelse

Customer Journey Design. Kundresan är ett kraftfullt verktyg för att skapa en extraordinär kundupplevelse Customer Journey Design Kundresan är ett kraftfullt verktyg för att skapa en extraordinär kundupplevelse Kunden är den viktigaste tillgången Det finns ett talesätt som säger att kunden är den viktigaste

Läs mer

EN GUIDE FRÅN. Så påverkar digitaliseringen er marknadsoch kommunikationsavdelning

EN GUIDE FRÅN. Så påverkar digitaliseringen er marknadsoch kommunikationsavdelning EN GUIDE FRÅN Så påverkar digitaliseringen er marknadsoch kommunikationsavdelning Hej där! Den digitala utvecklingen är igång för oss alla, men den ser olika ut beroende på vilka utmaningar man har. I

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Undvika återkoppling. Avsätta för lite tid för våra medarbetare och vårt team

Undvika återkoppling. Avsätta för lite tid för våra medarbetare och vårt team Du har säkert hört talas om att våra misstag är våra bästa läromästare, men handen på hjärtat, vore det inte ganska skönt att slippa några av dem? Nedan har vi samlat ett axplock av de vanligaste misstag

Läs mer

De tre första månaderna på ett nytt jobb

De tre första månaderna på ett nytt jobb De tre första månaderna på ett nytt jobb När du börjar på ett nytt jobb är den första tiden viktig. Vad du gör och vem du är under dina första tre månader lägger grunden till om fortsättningen ska bli

Läs mer

Anna Leo Konsult och verksamhetsutvecklare inom CRM. Februari 2010

Anna Leo Konsult och verksamhetsutvecklare inom CRM. Februari 2010 Anna Leo Konsult och verksamhetsutvecklare inom CRM Februari 2010 förväntar sig att vi har koll på dem och deras avtal är kräsna och förväntningar ska helst överträffas vill bara ha relevanta erbjudanden

Läs mer

Den goda kundtjänsten

Den goda kundtjänsten Den goda kundtjänsten Kanalerna som svenskarna föredrar till kundtjänsten 2013 En internationell undersökning om konsumenters attityder till kundtjänsten Interactive Intelligence www.inin.com/se Innehållsförteckning

Läs mer

Ett whitepaper från Quicksearch. 10 vanligaste misstagen vid en medarbetarundersökning

Ett whitepaper från Quicksearch. 10 vanligaste misstagen vid en medarbetarundersökning Ett whitepaper från Quicksearch 10 vanligaste misstagen vid en medarbetarundersökning Summerat Det finns massor av åsikter kring syftet och genomförandet av en medarbetarundersökning. Man skall se undersökningen

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling.

ramgångsrika öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. F ramgångsrika F öretag inom vård och omsorg 2012 Kostnadsfri kompetensutveckling och stöd i affärsutveckling. Region Skånes nya satsning på kvinnor som äger och driver företag inom vård och omsorg i Skåne

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. för rollen som

Uppdragsbeskrivning. för rollen som Uppdragsbeskrivning för rollen som VD Välkommen till FDT 04/09 2015 EEL-koncernen, i vilken bland annat kedjorna ELON, Elkedjan samt Euronics Norge verkar, satsar stort i Luleå. Under det senaste året

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Omnichannel Optimiser

Omnichannel Optimiser Whitepaper Omnichannel Optimiser EG Omnichannel Optimiser kan hjälpa din verksamhet på resan mot att skapa sammanhängande kundupplevelser tvärs över kanaler. Det är en abonnemangsbaserad molntjänst som

Läs mer

Lösningar för en bättre arbetsvardag

Lösningar för en bättre arbetsvardag Lösningar för en bättre arbetsvardag Effektivare, tryggare och roligare Effectplan tar organisationen från en konventionell budget till en verksamhetsplanering där ni arbetar med rullande och aktivitetsbaserade

Läs mer

FÖRENKLINGSFORUM FOKUS PÅ FÖRETAGARNA

FÖRENKLINGSFORUM FOKUS PÅ FÖRETAGARNA FÖRENKLINGSFORUM FOKUS PÅ FÖRETAGARNA Bertil Jag klarar inte av att vara hemma själv Kan ni komma på några idéer på lösningar? NI HAR PRECIS BÖRJAT LÖSA PROBLEM GENOM ATT ARBETA KUNDFOKUSERAT PERSONA

Läs mer

Resultaten OBS, det är inte möjligt att dra slutsatser om ett enstaka resultat vid få observationer.

Resultaten OBS, det är inte möjligt att dra slutsatser om ett enstaka resultat vid få observationer. SYFTET Att skapa ett Nöjd Kund Index för respektive undersökt energibolag. Bolagen jämförs över tiden, inbördes och med en allmän grupp slumpmässigt vald från hela Sverige. Nu finns det 23 undersökningar

Läs mer

Tre metoder för effektiva avslagsanalyser

Tre metoder för effektiva avslagsanalyser Tre metoder för effektiva avslagsanalyser Optimera din affär. Här nedan följer tre vanliga metoder för hur man kan analysera kunderna som inte är kom att in i portföljen. ligga Det är av största vikt att

Läs mer

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång

INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 FÖR LEDAREN 6 FÖR GRUPPEN 5 ÖVRIGA TJÄNSTER 7. Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Kursprogram 2011 INNEHÅLL OM PALIO 3 FÖR INDIVIDEN 4 Bättre service = ökad lönsamhet Kundvård en väg till framgång Merförsäljning utifrån kundbehov Våga fråga - merförsäljningstekniker FÖR LEDAREN 6 Pay-Off

Läs mer

Integritetspolicy Torget Getupdated AB / Getupdated Sverige AB

Integritetspolicy Torget Getupdated AB / Getupdated Sverige AB Integritetspolicy Torget Getupdated AB / Getupdated Sverige AB Innehåll INLEDNING OCH SYFTE... 2 Torget Getupdated AB & Getupdated Sverige AB... 2 TILLÄMPNING OCH REVIDERING... 2 ORGANISATION OCH ANSVAR...

Läs mer

Expertgruppen för digitala investeringar. Framgångsfaktorer för ett agilt arbetssätt

Expertgruppen för digitala investeringar. Framgångsfaktorer för ett agilt arbetssätt Expertgruppen för digitala investeringar Framgångsfaktorer för ett agilt arbetssätt När man pratar om ett agilt arbetssätt syftar det ofta på att man använder metoder som främjar lättrörlighet, smidighet

Läs mer

Vilka utmaningar. står svenska VD:ar inför ?

Vilka utmaningar. står svenska VD:ar inför ? Vilka utmaningar står svenska VD:ar inför 2017-2018? Reforce Internationals VD-undersökning 2017 Förord av styrelseordförande Ulf Arnetz Vilka utmaningar står svenska VD:ar inför 2017-2018? Svaret på denna

Läs mer

SMARTA SÄTT ATT HITTA NYA KUNDER! Lyckas är att ligga steget före

SMARTA SÄTT ATT HITTA NYA KUNDER! Lyckas är att ligga steget före fem SMARTA SÄTT ATT HITTA NYA KUNDER! Lyckas är att ligga steget före Fem smarta sätt att hitta nya kunder Om inte du hittar dem, så kommer dina konkurrenter att göra det För varje företag är nya kunder

Läs mer

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören

10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 10 tips för den ansvarsfulla entreprenören 2 Att lyckas med sitt hållbarhetsarbete Hållbarhetsarbete kan bedrivas av företag i alla branscher och storlekar. Den enda skillnaden är att det är enklare i

Läs mer

Framtidsscenario 2022

Framtidsscenario 2022 Framtidsscenario 2022 framtaget under Phorecast Session för Almega Saco Unionen inom ramen för Tjänstesektorns samarbetsavtal Daniel Byström, Lars Lundqvist och Eva Ribbenhall på uppdrag av Phorecast AB

Läs mer

Kundens komplexa köpbeteende hur du analyserar kundresan och drar nytta av insikterna i agerandet gentemot kund

Kundens komplexa köpbeteende hur du analyserar kundresan och drar nytta av insikterna i agerandet gentemot kund Kundens komplexa köpbeteende hur du analyserar kundresan och drar nytta av insikterna i agerandet gentemot kund Daniel Ewerman Vd och grundare Transformator Design & författare till boken Kundupplevelse

Läs mer

ME MedarbetarEngagemang och att få någonting att hända

ME MedarbetarEngagemang och att få någonting att hända ME MedarbetarEngagemang och att få någonting att hända 1 Agenda Quicksearch ansats Engagerade medarbetare kontra Nöjda medarbetare. Vår bakgrund Chefsportaler - Arbeta härifrån och framåt system som stödjer

Läs mer

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen

Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen Nulägesanalys hur driver jag mitt företag? Affärsidén och affärsplanen 1. Är affärsidén så pass tydlig att i princip alla förstår vad ditt företag kan hjälpa till med? 2. Har du analyserat din bransch

Läs mer

Ramverk för: Resultatmätning. Aktivitet: Uppdragsgivare: Marknad 1: Aktivitetsperiod: Copyright 2013. Pyramid Communication AB

Ramverk för: Resultatmätning. Aktivitet: Uppdragsgivare: Marknad 1: Aktivitetsperiod: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Ramverk för: Resultatmätning Aktivitet: Uppdragsgivare: Marknad 1: Aktivitetsperiod: Copyright 2013. Pyramid Communication AB Att mäta resultat av marknadsinvesteringarna Att följa upp och mäta resultaten

Läs mer

Så får du det kommunikativa ledarskapet integrerat i hela verksamheten. Camilla Nilzén 27 april 2016

Så får du det kommunikativa ledarskapet integrerat i hela verksamheten. Camilla Nilzén 27 april 2016 Så får du det kommunikativa ledarskapet integrerat i hela verksamheten Camilla Nilzén 27 april 2016 Ny på jobbet vad såg jag? Vi pratade olika språk En del misslyckade projekt och förändringsarbeten

Läs mer

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID!

SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! SMART INDUSTRI ÄR SVERIGES FRAMTID! Svensk industri står inför utmaningar. Digitaliseringen driver på industrins redan höga omställningstakt och öppnar för nya affärsmodeller. Särskilt för små företag

Läs mer

I0 VANLIGA UTMANINGAR OCH HUR MAN LÖSER DEM. som försäljningschefer ställs inför. i-snapshot Driving Sales Performance

I0 VANLIGA UTMANINGAR OCH HUR MAN LÖSER DEM. som försäljningschefer ställs inför. i-snapshot Driving Sales Performance I0 VANLIGA UTMANINGAR som försäljningschefer ställs inför OCH HUR MAN LÖSER DEM Här på i-snapshot talar vi med ledande försäljningschefer dagligen. Vi vet att trots deras gedigna kunskap och kompetens,

Läs mer

Jonas Ehrling Digital affärsutvecklare och konsultchef på HiQ.

Jonas Ehrling Digital affärsutvecklare och konsultchef på HiQ. Jonas Ehrling Digital affärsutvecklare och konsultchef på HiQ. Började arbeta med digitala kanaler 1998 på företaget MacMeckarna som var ett utbildningsföretag inom digital medieproduktion. Har arbetat

Läs mer

Performance management: Motivera, belöna och engagera dina medarbetare och öka effektiviteten i verksamheten.

Performance management: Motivera, belöna och engagera dina medarbetare och öka effektiviteten i verksamheten. Performance Performance management: Motivera, belöna och engagera dina medarbetare och öka effektiviteten i verksamheten. Performance management handlar inte om att titta i backspegeln, utan om att se

Läs mer

Snabbguide för leverantörer. Optimerad e-handel genom datakvalitet

Snabbguide för leverantörer. Optimerad e-handel genom datakvalitet Snabbguide för leverantörer Optimerad e-handel genom datakvalitet E-handel nu och i framtiden Den här guiden är sammanställd av Validoo AB. Den riktar sig till leverantörer inom svensk dagligvaruhandel

Läs mer

Så fungerar ett Business Partner-program i praktiken. Sara Lindberg - Movestic

Så fungerar ett Business Partner-program i praktiken. Sara Lindberg - Movestic Så fungerar ett Business Partner-program i praktiken Sara Lindberg - Movestic Här befinner jag mig nu Bakrunden En av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner Många omorganisationer Controllers

Läs mer

IHM VERKSAMHETS UTVECKLANDE LEDARSKAP

IHM VERKSAMHETS UTVECKLANDE LEDARSKAP IHM VERKSAMHETS UTVECKLANDE LEDARSKAP Maximera dina medarbetares potential och prestationsförmåga. LEDA VERKSAMHETS UTVECKLANDE PERSONLIG LEDARUTVECKLINGSPLAN PLP Under programmet skriver du kontinuerligt

Läs mer

En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor

En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor En digital idésluss skapar nya möjligheter för offentlig sektor Oavsett bransch och verksamhet så är alla organisationer i behov av utveckling och förändring. Vi vill att våra kunder inom offentlig sektor

Läs mer

Lessebo Fjärrvärme 2016

Lessebo Fjärrvärme 2016 Lessebo Fjärrvärme 2016 Ur ett kundperspektiv.kundundersökning genomförd av Svenskt Kvalitetsindex hösten 2016 2016-12-13 Kort om Svenskt Kvalitetsindex SKI Energi 2016 Om oss: SKI startade som ett forskningsprojekt

Läs mer

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet

EN GUIDE AV. 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV 10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet EN GUIDE AV Inledning Medarbetarsamtalet är det perfekta tillfället att stämma av läget med dina medarbetare. Vad krävs för

Läs mer

Extern kommunikation

Extern kommunikation Granskningsredogörelse Extern kommunikation Skelleftebuss AB Linda Marklund Robert Bergman Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga 2 2.3 Metod och avgränsning

Läs mer

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G

S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G Vi har världens roligaste uppdrag! När våra kunder är framgångsrika har vi lyckats. Vårt arbete går ut på att hjälpa ambitiösa organisationer

Läs mer

En empatisk organisation. The Handelsbanken way

En empatisk organisation. The Handelsbanken way En empatisk organisation The Handelsbanken way Hej, jag heter Jens Jag arbetar med att skapa en empatisk organisation Director of User Experience på Handelsbanken Kursansvarig för UX Product Development

Läs mer

"Varumärken och marknadsföring - med ögonbindel mot framtiden!"

Varumärken och marknadsföring - med ögonbindel mot framtiden! "Varumärken och marknadsföring - med ögonbindel mot framtiden!" Ekonomie doktor/docent Johan Anselmsson johan.anselmsson@transvector.se 040-30 34 32 Johan Anselmsson (johan.anselmsson@transvector.se) Bitr.

Läs mer

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE E-handeln 2012- miljarder riskerar gå upp i rök Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna undersökning är gjord av Silentium 1 7 mars

Läs mer

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Linköping - Västervik

Kundundersökning mars 2014. Trafikslag: Linköping - Västervik Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia Transport Tåg Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid

Läs mer