S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G"

Transkript

1 S T Ö D Å T F Ö R E T A G I T I L L V Ä X T O C H F Ö R Ä N D R I N G

2 Vi har världens roligaste uppdrag! När våra kunder är framgångsrika har vi lyckats. Vårt arbete går ut på att hjälpa ambitiösa organisationer att växa och förändras genom att förverkliga sina visioner, genomföra strategier och nå sina mål. Oavsett om det gäller att öka sina marknadsandelar, förbättra sin lönsamhet, etablera sig på nya områden eller att skapa en vinnande kultur. VARJE FÖRETAG ÄR UNIKT Vi vågar säga att varje företag är unikt. Företagen påverkas av olika situationer, faktorer, skeenden och tidsaspekter. Därför kommer vi inte med en färdig modell som vi använder till varje uppdrag. Istället arbetar vi tillsammans med våra uppdragsgivare för att kreativt utveckla unika strategier för tillväxt. Idag står alla företag inför utmaningar och i stort sett alla är utsatta för en kraftig konkurrenssituation. Vi vet varför somliga klarar sig bättre än andra och vi är inte rädda för att vara kontroversiella. När ditt företag arbetar tillsammans med oss så får du en samarbetspartner som har modet att ifrågasätta och säga sanningar. Ett kreativt bollplank som hjälper företaget inte bara med att utveckla nya idéer utan också med det viktigaste, att verkligen lyckas genomföra dem. Detta kan vi göra genom att vara ett aktivt stöd eller som operativt ansvariga. LÄR AV ANDRA Livet är för kort för att man skall hinna göra varje misstag själv. Att lära av andra sparar tid, kraft och pengar. TillväxtCompagniet har förmånen att arbeta med några av marknadens allra mest kompetenta och erfarna konsulter inom området. Hos oss finns personer som har erfarenhet av att leda nystartade företag genom de första årens utveckling och andra som har fungerat som ledare i internationella börskoncerner. Några har genomfört till synes omöjliga projekt med mycket små resurser eller förändrat verksamhetskritiska processer i börsbolag. Alla våra medarbetare är handplockade utifrån deras erfarenheter av framgångsrika tillväxt-

3 Ett kreativt bollplank som hjälper företaget inte bara med att utveckla nya idéer utan också med det viktigaste, att verkligen lyckas genomföra dem Tillväxtmodellen och förändringsprojekt. Den här kompetensen och erfarenheten smittar av sig på alla våra uppdrag. KRAFT ATT VÄXA Alla har vi nog erfarenheter av att ha arbetat och slitit med tankar, visioner och strategier. Tyvärr slutar det ofta där. Mycket tid och energi läggs ned på att göra omfattande affärsplaner och fina bilder. Men när vardagen hinner ikapp så havererar genomförandet. Det är därför vi ägnar så mycket tid åt att coacha, följa upp och skapa driv i organisationen! Vi nöjer oss inte med att starta ett tillväxtprojekt. Metodiskt, strukturerat och med glimten i ögat ser vi till att allt genomförs som överenskommet. TillväxtCompagniet finns med från början ända fram till målet. GE FÖRETAGET EN VITAMININJEKTION Kontakta oss för en förutsättningslös och fullständigt konfidentiell dialog om hur vi tillsammans skall få Ert företag att nå ännu högre höjder!

4 TillväxtCompagniet Mål, vision, kultur och värderingar Strategiska insatser Nulägesanalys och verifiering Affärsutveckling Taktiska insatser Försäljningskanaler Distributionsval Expansion/ etablering Försäljning/ förvärv Organisk tillväxt Operativa insatser Ledarskap och organisation Ekonomi och kassaflöde Försäljning och marknad Kundvård och CRM Supply chain management Kvalitet och rutiner IT Human resource Uppföljning samarbete och resultat Löpande projektmöten Kvartalsavstämning Vet man inte var man startar, blir det svårt att hitta till målet Alltför ofta blir den utarbetade strategin bara en pappersprodukt som inte leder till några konkreta förändringar. TillväxtCompagniet hjälper den ambitiösa organisationen att göra strategin levande. Vi analyserar strategin utifrån den gällande verkligheten och kontrollerar vilka konsekvenser den kommer att få i framtiden. Hur påverkas strategin av kultur och värderingar inom organisationen? Har ledning och mellanchefer samma vision? Är personalen engagerad? Stämmer målbilden? Det mod som krävs för att genomgå en extern översyn och ta emot nya perspektiv från andra är något som kännetecknar framgångsrika ledare. Vi är inte rädda för att säga sanningen eller sticka ut hakan. Vi har erfarenheterna som gör det möjligt att fungera som kreativa bollplank i tankearbetet.

5 TillväxtCompagniet Mål, vision, kultur och värderingar Strategiska insatser Nulägesanalys och verifiering Affärsutveckling Taktiska insatser Försäljningskanaler Distributionsval Expansion/ etablering Försäljning/ förvärv Organisk tillväxt Operativa insatser Ledarskap och organisation Ekonomi och kassaflöde Försäljning och marknad Kundvård och CRM Supply chain management Kvalitet och rutiner IT Human resource Uppföljning samarbete och resultat Löpande projektmöten Kvartalsavstämning TillväxtCompagniet har kunskapen att lyfta ditt företag till nästa fas Att expandera organiskt eller genom förvärv, etableringar eller förändra distributionssätt ställer stora krav på ledningen. TillväxtCompagniet undersöker förutsättningarna konfidentiellt, tar fram förvärvsmodeller, riskanalyser och kapitalbehov, samt genomför förhandlingar vid behov. Men vi tänker längre än så. Det krävs oerhört mycket av köparen för att en fusion skall bli framgångsrik. Vi följer er hela vägen. Det är inte ovanligt att ledning har ambitionen men saknar erfarenheten kring taktisk tillväxt. Man vet oftast varför men vet inte hur. Osäkerheten blir överhängande och värdefulla möjligheter kan missas. Ibland kan det även vara känsligt såväl internt som externt. TillväxtCompagniet har stor erfarenhet av taktiska insatser i olika former. Genom vårt kontaktnät har vi tillgång till de resurser som krävs för att genomföra strategierna. De främsta kontakterna hos banker, revisorer och advokater, men även tänkbara nyckelpersoner och investerare.

6 TillväxtCompagniet Mål, vision, kultur och värderingar Strategiska insatser Nulägesanalys och verifiering Affärsutveckling Taktiska insatser Försäljningskanaler Distributionsval Expansion/ etablering Försäljning/ förvärv Organisk tillväxt Operativa insatser Ledarskap och organisation Ekonomi och kassaflöde Försäljning och marknad Kundvård och CRM Supply chain management Kvalitet och rutiner IT Human resource Uppföljning samarbete och resultat Löpande projektmöten Kvartalsavstämning Att hålla ångan uppe och inte tappa farten Tillväxt förändrar företaget och kräver nya och utvecklande processer. Ofta behöver arbetsmetoder och organisation förändras. För att detta skall lyckas måste hela organisationen sträva åt samma håll. Att förändras låter enkelt, men det kan bli en tuff resa för dem som skall genomföra den. Att få med personalen är nödvändigt för att nå ett framgångsrikt resultat. I denna del av projektet gäller det att kavla upp ärmarna och genomföra planerna. Detta gör vi som mentorer eller operativt ansvariga. Vi delar med oss av vår erfarenhet så att projekten kommer i mål med kvalitet, till rätt kostnad och i tid. TllväxtCompagniet kan under denna del fungera som projektledare eller erbjuda spetskompetens för att utveckla och säkerställa att viktiga funktioner inom organisationen optimeras för att hantera den nya situationen.

7 TillväxtCompagniet Mål, vision, kultur och värderingar Strategiska insatser Nulägesanalys och verifiering Affärsutveckling Taktiska insatser Försäljningskanaler Distributionsval Expansion/ etablering Försäljning/ förvärv Organisk tillväxt Operativa insatser Ledarskap och organisation Ekonomi och kassaflöde Försäljning och marknad Kundvård och CRM Supply chain management Kvalitet och rutiner IT Human resource Uppföljning samarbete och resultat Löpande projektmöten Kvartalsavstämning Det finns inga ofelbara planer kvalitetskontroll är nödvändigt TQPM - Total Quality Project Management Få projekt går som på räls från start till mål. Omvärlden förändras, nyckelkompetenser kan försvinna och kurskorrigeringar blir nödvändiga för att komma fram till målet. Genom vår kvalitetsmodell, TQPM, säkerställer vi att projektet går enligt plan. Vi släpper inte taget. TillväxtCompagniet fungerar som en drivande stödfunktion i samarbete med organisationen med frekventa kvalitetsmöten och avstämningar såväl internt som externt för att säkerställa att varje delmål uppfylls. Med högsta konfidentialitet tillför vi projekten ytterligare kompetens genom interna avstämningsmöten där fler konsulter får möjlighet att se över projekten och ge nya perspektiv. Alla projekt utvärderas och erfarenheter fångar upp missade tankar och idéer. Vi tar vara på såväl misstag som framgångsfaktorer. På så vis hålls tillväxtprojektet levande och inget rinner ut i sanden.

8 TillväxtCompagniet Tel: TillväxtCompagniet är ett konsultföretag med inriktning på tillväxt och förändringsprocesser. Vi är både gamla och nya till vår skepnad. Gamla på så sätt att våra medarbetare tillsammans har närmare 400 års erfarenhet av ledarskap och processer. Nya på det viset att vi är en ny konstellation som alla drivs av en enorm entusiasm och stolthet över det vi gör. Vår verksamhet fokuseras inom målgrupperna; ägare, styrelser och ledningsgrupper där våra kompetenser kommer till sin rätt. Vår marknad består främst av fyra nischer: Ägarledda företag Medelstora- och stora företag Riskkapital finansierade företag Banker & Revisorer vars klienter har ett påkallat behov Vår spetskompetens finns inom strategiska-, taktiska- och operativa insatser där vi tillför kreativitet, erfarenhet och kompetens som skapar engagemang. Vi fokuserar på områden som skapar tillväxt och förändring med en hög motivationsfaktor hos medarbetarna. Detta skapar resultat. Oavsett om uppdragen görs i Sverige, Norden eller internationellt så vågar vi påstå att vi har erfarenheten och kompetensen för att lyckas. Bredden på våra erfarenheter sträcker sig från traditionella företag inom tillverkning och handel till IT/Telecom, media, bank och finans, läkemedel, kemi och tjänstebaserade företag. Alltid med samma fokus - våra uppdragsgivare skall lyckas! Förverkligar visioner och genomför strategier tillsammans med ambitiösa företag

Utbildningskatalog Våren 2008

Utbildningskatalog Våren 2008 Vi hjälper företag att växa Utbildningskatalog Våren 2008 10 goda råd för att lyckas som företagare Sidan 3 Ditt bästa nätverk en aktiv styrelse Sidan 5 VD-utbildning sid 4 Rekryteringsutbildning sid 4

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

modern management network ab

modern management network ab Idea Inventum är ett helt unikt affärsutvecklingsprogram för företag med ca 10-50 anställda, som ägs eller delägs av kvinnor, och vill växa genom att utmana invanda arbetssätt och tankemönster, för att

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

FÖRSLAG TILL INTERNA UTVECKLINGSPROGRAM

FÖRSLAG TILL INTERNA UTVECKLINGSPROGRAM FÖRSLAG TILL INTERNA UTVECKLINGSPROGRAM U tveckling och lönsamhet skapas genom människor. Seriös forskning visar gång på gång att effektivitet och lönsamhet ökar om hela organisationen är engagerad, och

Läs mer

Varför innovera. och inte bara göra mera? Om innovation i offentlig sektor

Varför innovera. och inte bara göra mera? Om innovation i offentlig sektor Varför innovera och inte bara göra mera? 1 Governo är ett managementkonsultföretag med fokus på offentlig sektor. Vår vision är att vara den naturliga samarbetspartnern för beslutsfattare som driver förändring

Läs mer

VÄRT EN RESA... Kraftprocessen. En vägvisare i destinationsutveckling

VÄRT EN RESA... Kraftprocessen. En vägvisare i destinationsutveckling VÄRT EN RESA... Kraftprocessen En vägvisare i destinationsutveckling Innehåll Världens största näring fortsätter att växa...3 Vad är en destination egentligen?...4 Vilka är turismens verkliga effekter?...6

Läs mer

White Paper. CRM framgångsrik affärsstrategi. Zync Customer Management AB

White Paper. CRM framgångsrik affärsstrategi. Zync Customer Management AB White Paper CRM framgångsrik affärsstrategi Zync Customer Management AB CRM FRAMGÅNGSRIK AFFÄRSSTRATEGI 1 I DETTA WHITE PAPER CRM framgångsrik affärsstrategi av Zync Customer Management AB Detta dokument

Läs mer

Sanningar och lögner kring

Sanningar och lögner kring nr5 i serien Sanningar och lögner från Ohde & Co hde & Co Sanningar och lögner kring företagsintegration Av Owe Wedebrand och Anders Wermelin Ohde & Co maj 2014 nr1 nr 5 Sanningar och lögner kring företagsintegration

Läs mer

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Sund Rådgivning med 30 års erfarenhet av affärsutveckling Sund Rådgivning har som uppgift att stötta och ge råd till dig som

Läs mer

www.pwc.se Kvalitet service innovation

www.pwc.se Kvalitet service innovation www.pwc.se Kvalitet service innovation Vår vision Vår vision är att medverka till ett väl fungerande privat, offentligt och ideellt företagande som inger förtroende. PwC Sverige det här är vi Innehåll

Läs mer

Ledarutveckling för kvinnor

Ledarutveckling för kvinnor Ledarutveckling för kvinnor En ledarskapskurs för kvinnor Det här är en kurs för kvinnor som vill utvecklas. Du behöver inte vara chef idag för att gå kursen. Kursen ger dig ett verktyg för att kunna utvecklas

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Hur långt har företagen kommit när det gäller att positionera HR som en naturlig del av affären?

Hur långt har företagen kommit när det gäller att positionera HR som en naturlig del av affären? 3 februari 2010 Hur långt har företagen kommit när det gäller att positionera HR som en naturlig del av affären? Jag ser HR som en partner till ledningen Birgit Gadde, Personalchef, Sigtuna kommun Generationsskiftet

Läs mer

identifiera www.iuc.se

identifiera www.iuc.se Vi delar din vardag Som företagare lever du mitt i nuet. Massor av möjligheter väntar på att förverkligas. Samtidigt skymmer dina vardagssysslor alltför ofta sikten framåt. Vi på IUC möter dig som företagare

Läs mer

Tid: 07.30-09.00 Plats: Hudson, Adolf Fredriks Kyrkogata 2, 1tr 111 37 Stockholm

Tid: 07.30-09.00 Plats: Hudson, Adolf Fredriks Kyrkogata 2, 1tr 111 37 Stockholm KOMMANDE EVENT & SEMINARIER I STOCKHOLM Under hösten 2013 har vi på Hudson i Sverige nöjet att bjuda in dig till ett flertal kostnadsfria seminarier och event som vi hoppas ska inspirera. Vi bjuder på

Läs mer

8-punkts strategi som ny arbetsledare

8-punkts strategi som ny arbetsledare 8-punkts strategi som ny arbetsledare HeadCom Education vägledning för Chefer & Arbetsledare Av Sven-Erik Nyberg HeadCom Education 2011 All rights reserved HeadCom Solutions Din 8-punkts strategi som ny

Läs mer

S T O C K H O L M H E L S I N G F O R S R I G A

S T O C K H O L M H E L S I N G F O R S R I G A Chef och ledare CHEF OCH LEDARE Operativt ledarskap Programmet Chef och ledare utgår från chefens dagliga verksamhetsutmaningar, utifrån både ett ekonomiskt och ett operativt ansvar. Vårt mål är att göra

Läs mer

guiden där innovationer omvandlas till företag Innovationsbron ab_2009 35

guiden där innovationer omvandlas till företag Innovationsbron ab_2009 35 guiden där innovationer omvandlas till företag Innovationsbron ab_2009 35 rätt InställnIng vilka som är vinnare eller förlorare bland entreprenörer bestäms vanligen av de personliga drag man har till exempel

Läs mer

Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet?

Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet? Varför är en del så duktiga på att utveckla sin verksamhet? Beror lyckad affärsutveckling på tur eller skicklighet? Ibland låter framgångssagor och katastrofhistorier som tillfälligheternas spel. Men erfarenhet

Läs mer

Nytt från Ennovas ERFA. Svarsfrekvensen avslöjar engagemanget. Case: NCC. HR-resultat skapar värde på ledningsnivå. Case: Tryg.

Nytt från Ennovas ERFA. Svarsfrekvensen avslöjar engagemanget. Case: NCC. HR-resultat skapar värde på ledningsnivå. Case: Tryg. Act upon knowledge April 2011 / No 3 Sverige Nytt från Ennovas ERFA SAS, NCC och Lantmännen sätter uppföljningen i fokus / s. 3 Svarsfrekvensen avslöjar engagemanget Sju tips för en hög svarsfrekvens /

Läs mer

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö

Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Alla vill och kan skapa en bra arbetsmiljö Foto: Urban Orzolek Arbetsmiljöverket har arbetat med ett mål- och visionsprojektet mellan februari och augusti 2008.

Läs mer

LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM

LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN SMART MEDIA ANNONS LÖNSAMMA AFFÄRSSYSTEM MEDFÖLJER SOM TEMATIDNING I DAGENS INDUSTRI JANUARI 2011 Trendspaning de stora systemen blir bredare, de små blir smalare

Läs mer

01 2011... Årsredovisning

01 2011... Årsredovisning 01 2011... Årsredovisning 02 innehåll... 03 Verksamhetsåret som gått... 05 Vd har ordet... 09 Kundcase... 10 Vision, affärsidé, mål och strategi... 13 Marknad och kunder... 15 Från Know IT till Knowit...

Läs mer

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att

Mentorskapets ABC. Varför just mentorskap? För att Mentorskapets ABC Av Freddie Larsson Mentorskap är ett koncept för att inspirera, utmana och utveckla människor i sin profession och person. Mentorskapet innebär att en mer erfaren (inte nödvändigtvis

Läs mer

Att bygga tillväxtföretag genom människor. Några råd på vägen

Att bygga tillväxtföretag genom människor. Några råd på vägen Att bygga tillväxtföretag genom människor Några råd på vägen I CONNECT-serien ingår hittills: Så skriver Du en vinnande affärsplan En praktisk handledning. Sthlm 1999. 23 s. IVA-R 428. Att starta och driva

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer

ATT UTVECKLA EN LÄRANDE ORGANISATION

ATT UTVECKLA EN LÄRANDE ORGANISATION ATT UTVECKLA EN LÄRANDE ORGANISATION - en handbok Ulrika Geeraedts Ulricehamns kommun Att utveckla en lärande organisation 2011 genomfördes en stor omorganisation i Ulricehamns kommun som bestod i såväl

Läs mer

Svensk friidrott fler och bättre. Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering.

Svensk friidrott fler och bättre. Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering. Svensk friidrott fler och bättre Inspiration och stöd för friidrottsföreningens arbete med verksamhetsplanering. I n n e h å l l Arbeta fram föreningens verksamhetsplan 4 Arbetet med Svensk Friidrotts

Läs mer

ACCIGO KONSULTPROGRAM

ACCIGO KONSULTPROGRAM ACCIGO KONSULTPROGRAM Accigos konsultprogram förvandlar spirande talanger till framgångsrika konsulter Talanger växer inte på träd och att hitta dem är en sport i sig. Sedan starten av vårt eftertraktade

Läs mer