Resultaten OBS, det är inte möjligt att dra slutsatser om ett enstaka resultat vid få observationer.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Resultaten OBS, det är inte möjligt att dra slutsatser om ett enstaka resultat vid få observationer."

Transkript

1

2

3

4 SYFTET Att skapa ett Nöjd Kund Index för respektive undersökt energibolag. Bolagen jämförs över tiden, inbördes och med en allmän grupp slumpmässigt vald från hela Sverige. Nu finns det 23 undersökningar från 2008 och framåt. Totalt antal svar är drygt Det är telefonintervjuer med kunder och man kan dra långtgående slutsatser om hur kunderna tänker.

5 Resultaten Presentationen visar övergripande resultat: Per bolag: Per bolag; totalt och om möjligt rullande över tiden, fyra mätningar. De flesta områden jämförs med ett totalindex för Sverige. Några jämförelser finns mellan samtliga bolag. OBS, det är inte möjligt att dra slutsatser om ett enstaka resultat vid få observationer. Desto fler mätpunkter desto säkrare är indikationerna över tiden. Detta gäller även frågor där det finns få observationer per mätperiod, t.ex. frågor som gäller ett enstaka produktområde som; elhandel, stadsnät, eller elhandel.

6 Resultaten forts. OBS, för att förenkla så redovisas varje mätområde som procentandelen nöjda (de som sätter 4 eller 5) på varje område i förhållande till totalt lämnade omdömen på området, t.ex. snabb hjälp, låga priser med flera områden. Detta gör att respektive område enklare kan jämföras inbördes och även med total kundnöjdhet.

7 Metod och urval Urvalet görs på 50 kunder för varje deltagande energibolag, samt 50 slumpmässigt valda personer i Sverige vid varje mättillfälle, (en gång per kvartal). Vissa bolag, Uddevalla, Alingsås Trollhättan och Lysekil, har gjort en startmätning med 200 intervjuer. Intervjuerna görs via telefon till den i det valda hushållet som oftast betalar räkningen från sitt energibolag (eller som känner väl till den). Bortfallet bland de kontaktade har varit ganska lågt och är fortfarande lågt jämfört med andra undersökningar, men svarsviljan har minskat något beroende på den höga frekvensen telefonsäljare på elhandelssidan. Många kunder är ändå fortfarande intresserade att vara med i undersökningen och att påverka sin leverantör. Däremot finns en del informulärsbortfall (vissa kunder tycker att de känner till för lite om sin leverantör för att göra någon som helst bedömning på vissa områden). Resultaten visas rullande 4 mätningar (= 200 svar per mätpunkt), totalt antal intervjuer per bolag som varit med från starten är nästan st. De rullande jämförelserna görs på fyra mätningar, de bolag som börjat sälja el senare har färre mätningar i vissa mätpunkter. Senaste mätningen utfördes mellan och

8 Att använda resultaten av undersökningen Naturligtvis är det intressant att mäta, men ännu bättre är det ju om mätresultaten används. Flera bolag använder ju sina resultat löpande, medan andra ännu kan höja nyttan av undersökningarna. I denna redovisning finns rutor med kommentarer, som ger en fingervisning av vad olika resultat kan användas till samt vad de visar. Finns det intresse av att utveckla användandet av siffrorna och mätresultaten är alla naturligtvis välkomna att kontakta IMA om just era resultat.

9 Diagrammet visar hur insatta kunderna i ert område är då det gäller allmän kunskap om elmarknaden (skillnad mellan elnät och elhandel) samt om kunderna vet varifrån de handlar sin el. En hög siffra på den senare frågan ger en indikation på hur konkurrensutsatt ert bolag är då det gäller elhandel

10 Märkt information rullande över tiden. Varje stapel återspeglar de kampanjer som utförts året fram till respektive mätpunkt, dvs om bolaget peakar någon månad kan man fråga sig vad som gjordes då och om utfallet är rimligt relativt investeringarna. Det går också att sätta mål på var staplarna skall ligga ett normalår osv. Diagrammet kan även jämföras med effekt, t.ex. hur många som går in på hemsidan eller kontaktar bolaget etc..

11 Använd info hos kunderna jämfört med märkt info. visas i diagrammet och jämförs med era konkurrenter inom elhandel. Diagrammet visar både om era konkurrenters aktiviteter genererar kundaktiviteter (genom att de t.ex. tar kunder) och hur väl deras information och reklam slår igenom relativt era aktiviteter. Vill ni ta marknadsandelar/ha en stark kundkontakt är det bra om båda de blå staplarna är höga för det egna bolaget. I ett av diagrammen där alla bolag jämförs (nedan) kan ni se ert utfall jämfört med kollegorna i undersökningen.

12 Bedömning av olika parametrar på ert bolag, dels relativt andra energibolag i Sverige och dels relativt olika elhandelsbolag i Sverige. Det är givetvis bra om det egna bolaget presterar bättre än båda de jämförda rikssnitten. Ligger det egna bolaget lågt på något område finns skäl att fundera på om något kan/ska göras för att höja den egna bedömningen (se även nästa diagram). Här kommer man också in på måltal, det är viktigt att sätta mål på vad de olika områdena skall ligga och vilka resurser som sätts in för att nå dit. Jämför även den egna andelen nöjda på olika områden, ligger något område lågt relativt de andra?

13 I anslutning till förra diagrammet är det också viktigt att studera utvecklingen på olika områden. Att ligga still innebär naturligtvis ungefär status quo, dvs kunderna uppfattar hela tiden att det egna bolaget presterar ungefär lika bra, inget ändras säkert heller om inget skulle hända eller om ni ändrar/förbättrar något. Ofta dröjer en förbättring ett tag efter en förändring, men så småningom kommer en uppåtgående trend om förändringen är bra. Titta också efter trendmässiga sänkningar, dessa indikerar ofta att en förändring på bolaget inneburit en försämring för kunderna. (Vid vissa tillfällen kan det bero på en allmän sänkning för alla bolag, ha därför koll även på Sverigenivån på det tidigare diagrammet).

14 Som tidigare diagram. Men notera här att kunderna bedömer saker som det finns verkliga värden på. Hur bedöms ert bolag jämfört med Sverige och vad är verkligheten? Får ni t.ex. en orättvis bedömning på pris eller avbrott relativt Sverige? Tänk på att kundernas åsikter grundas på er image, dvs vad de tror om er, inte på hur det egentligen är.

15 Som tidigare diagram

16 Det totalt sett viktigaste diagrammet, här matchas ert bolag över tiden mot sig själv och ett Sverigesnitt bland energibolag. Detta diagram återpeglar verklig total prestation och (inte minst viktigt) bolagets image hos kunderna. Här är det särskilt viktigt att ha måltal. Notera att även om ert bolag jämförs med andra i undersökningen (senare diagram), så är det absolut viktigaste att det egna bolaget har en uppåtgående (eller stabilt hög) nivå över tid. Genom att ha detta vet man att det sätt man arbetar på är rätt, sen kan olika saker gå olika fort. Notera även Sverige, ibland kan en egen uppgång återspegla det allmänna samhällsklimatet t.ex. låga elpriser generellt. Därför är det naturligtvis bra att ha en utveckling över tid som ligger i alla fall lite över Sveriges.

17 Detta diagram återspeglar så gott som bara vilken image det egna bolaget byggt upp. Att ha en hög andel kunder som tror att det egna bolaget är bättre än andra liknande gör företaget mindre känsligt vid problem, det är enklare att höja priser, debatter om bolaget i media uppstår inte osv. Bolaget har helt enkelt ett högt förtroendekapital. Detta tar tid att bygga upp men går snabbt att rasa, vilket bör tas i övervägande när det gäller behandling av t.ex. kundärenden som skulle kunna bli mediala etc. Dvs det är här det visar sig om bolaget tänker kunden har alltid rätt.

18 Ovanstående diagram visar ett totalläge för samtliga svar från till , detta för att få ihop flera svar på områden där det finns färre användare. Siffrorna kan användas för intern benchmarking, dvs om kunderna är nöjdare på ett verksamhetsområde än på ett annat, vad kan det i så fall bero på? Olika verksamheter kan ju också ha olika måltal. Notera att siffran är en totalsiffra för perioden och att perioden justerats sedan

19

20 Rullande andelar relativt andra bolag i undersökningen, här kan givetvis era kollegors position visa var det är möjligt att ligga. Det kan också vara givande att studera den egna positionen nu jämfört med för t.ex. två tre år sedan. Studera också den egna kurvans lutning, det är ju mindre lyckat att ha en negativ lutning om övriga har en positiv, medan det omvända tyder på ett lyckat arbete med kundnöjdhet.

21 Kunderna reagerar mer och snabbare med olika betyg på denna fråga än om de är totalt sett nöjda med sitt energibolag. Troligen märker ni här fortare reaktioner på saker som prishöjningar m.m. Precis som för övriga diagram skall naturligtvis en uppåtgående trend utvärderas och helst bibehållas, medan negativa trender behöver förklaras och åtgärder sättas in, detta kan t.ex. kopplas till informationskampanjer, där även övriga bedömningar tas i beaktande. Om t.ex. kunderna tycker att det tar lång tid att få svar/komma fram till bolaget, kan det finnas skäl att berätta om åtgärder vidtagits för att förbättra detta osv.

22 För denna bild är antalet svar färre per bolag, vilket gör siffrorna mindre säkra än i övriga diagram. Andelen kunder som köper el från energibolagen i underökningen varierar och en förklaring till att många som köper el av sitt energibolag är nöjda är kanske (tom troligen) att de valt själva. En utmaning på sikt är att ligga på en hög andel nöjda elhandelskunder även då man har en hög marknadsandel. Notera hur andelen med nöjda med sin elhandel kan skilja ganska mycket mot total andel nöjda med energibolaget.

23 Diagrammet visar om kunderna alls noterar att det kommer information, i någon form, från deras energibolag, dvs detta är den första förutsättningen för att få någon sorts reaktion från kunderna. Notera gärna vad som händer i era bolag och jämför detta med den typ av reklam/information ni gjort under den period varje punkt täcker in. Notera toppar och dalar och notera framgångsrika perioder så att insatser under dessa kan upprepas.

24 Diagrammet visar hur stor andel av kunderna som säger att de använt någon form av information från sitt energibolag, det är naturligtvis intressant att ligga på en hög nivå, både ur ett service och ett marknadsföringsperspektiv. Att ligga högt kan bero på många saker; hög total aktivitet, hög andel elkunder, stark anknytning till kunderna, välgjord information eller helt enkelt att kunderna har haft behov av mycket information under en period. Värdet ovan bör ställas mot observerad information (se nästa diagram).

25

26 Diagrammet visar hur del av kunderna som säger att haft kontakt med respektive bolag som de minns, oftast rör det sig om kontakt med kundtjänst. Notera att det även här skiljer en del mellan olika bolag. Kontaktbenägenheten ökar pga olika saker olika perioder och kan t.ex. bero på kampanjer för elförsäljning, avbrott eller annat. Detta bör kunna läsas av i diagrammet.

27 Andelen kunder som går in på hemsidan visar hur kunderna kan nås på ett enkelt och billigt sätt. Notera att Sverige där de tre stora aktörerna har en märkbar andel av kunderna är bra på att kommunicera med kunderna via sin hemsida. Även här kan man sätta måltal, samt fråga sig som bolag, vad som kan få kunderna att gå in på hemsida/sociala medier för att besöka sitt energibolag.

28

29 Ny frågeställning för enbart Trollhättan: Hur väl stämmer påståendena om prisvärdhet på olika områden. Nu finns fem mätningar (250 respondenter) dessa har lagts in som en siffra för fyra perioder per och som jämförs med som innehåller tre perioder dvs tre rullande siffror, som visar ganska säkra resultat för frågan, lägg märke till samstämmigheten mellan mättillfällena. Ni kan nu börja att dra vissa slutsatser om de olika områdenas relativa prisvärdhet

30 Ny frågeställning för enbart Trollhättan: Hur väl stämmer påståendena att TROLLHÄTTAN ENERGI Har hög kvalitet på dricksvattnet.? respektive Har ett väl fungerande vatten & avloppsnät?. Nu finns fem mätningar (250 respondenter) dessa har lagts in som en siffra för fyra perioder per och som jämförs med som innehåller tre perioder dvs tre rullande siffror, som visar ganska säkra resultat för frågan, lägg märke till samstämmigheten mellan mättillfällena.

Byten och attityder på den svenska elmarknaden

Byten och attityder på den svenska elmarknaden Byten och attityder på den svenska elmarknaden 13-015 Svensk Energi: Kalle Karlsson Ipsos: Fredrik Borg Datum: 2013-10-11 Innehållsförteckning Fakta om undersökningen & bakgrund 3 Sammanfattning Resultatredovisning

Läs mer

Lidköping Elnät Nöjd Kund Analys

Lidköping Elnät Nöjd Kund Analys Lidköping Elnät Nöjd Kund Analys Kvartal 2, 2019 med jämförande index 2017, 2015, 2013, 2011, 2008 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer:

Läs mer

PRESSINFO Energi 2012 Datum: 2012-12-17 Publicering: Kl. 05.00

PRESSINFO Energi 2012 Datum: 2012-12-17 Publicering: Kl. 05.00 PRESSINFO Energi 2012 Datum: 2012-12-17 Publicering: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE ENERGIBRANSCHEN SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi visar vad som driver kunder att bli och förbli kunder. www.kvalitetsindex.se

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2014. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2014. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Energi 2014 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Maria Söder, telefon: 070 220 89

Läs mer

Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen

Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen FÖR MER INFORMATION JOHAN PARMLER, VD SVENSKT KVALITETSINDEX johan.parmler@kvalitetsindex.se 073-151 75 98 PRESSMEDDELANDE 2017-11-27 Samhällsengagemang och miljötänkare ger nöjdare kunder i energibranschen

Läs mer

Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen 2015

Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen 2015 Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen 215 1 Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Intervjufördelning Definitioner Kontakter med Finansinspektionen

Läs mer

PRESSINFO BANKER 2012 Datum: 2012-10-01 Release: Kl. 05.00

PRESSINFO BANKER 2012 Datum: 2012-10-01 Release: Kl. 05.00 PRESSINFO BANKER 2012 Datum: 2012-10-01 Release: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE BANKER 2012 SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi visar vad som driver kunder att bli och förbli kunder. www.kvalitetsindex.se OM SKI

Läs mer

En bransch i förändring - kunderna kräver mer

En bransch i förändring - kunderna kräver mer Svenskt Kvalitetsindex SKI Energi 2016 Datum: 2016-11-28 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta: Laurina Qvarnström, Områdesansvarig Telefon: 070 880 27 13

Läs mer

Kvartal 2, 2014 HE

Kvartal 2, 2014 HE Kvartal 2, 2014 HE 2014-05-30 Innehåll Om Åkeribarometern Sid. 3 Sammanfattning Sid. 4 Nettotal Sid. 6 Den senaste tiden Sid. 9 Jämfört med förra året samma tid Sid. 11 Nuläge Sid. 12 Den närmaste framtiden

Läs mer

SAMMANFATTNING, REFLEKTION & FÖRSLAG

SAMMANFATTNING, REFLEKTION & FÖRSLAG SAMMANFATTNING, REFLEKTION & FÖRSLAG Utredning av Miljöledningssystem och Koldioxidkartläggning EMC Sverige Undersökning och rapport utförd av Annlie Zell och Syfte, målgrupp/urval och tillvägagångssätt

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET ALINGSÅS

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET ALINGSÅS FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET ALINGSÅS 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET ARVIKA

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET ARVIKA FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET ARVIKA 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

Pressinfo. Företagstjänster 2012

Pressinfo. Företagstjänster 2012 Pressinfo Företagstjänster 2012 2012-06-11 Release: kl. 05.oo GENERELLT BRANSCHEN Kunderna är generellt nöjda med sina leverantörer av konsulttjänster, bemanningstjänster och revisionstjänster. Nöjdheten

Läs mer

PRESSINFO Energi 2013 Datum: 2013-12-16 Publicering: Kl. 05.00

PRESSINFO Energi 2013 Datum: 2013-12-16 Publicering: Kl. 05.00 PRESSINFO Energi 2013 Datum: 2013-12-16 Publicering: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE ENERGIBRANSCHEN 2013 SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi visar vad som driver kunder att bli och förbli kunder. www.kvalitetsindex.se

Läs mer

Mari Nilsson Pressinformation Elbranschen och Fjärrvärme 2010 enligt Svenskt Kvalitetsindex

Mari Nilsson Pressinformation Elbranschen och Fjärrvärme 2010 enligt Svenskt Kvalitetsindex Mari Nilsson 2010-12-13 Johan Parmler Release: kl. 05.oo Pressinformation Elbranschen och Fjärrvärme 2010 enligt Svenskt Kvalitetsindex 1 Energibranschen fortsätter sakta men säkert att stärka förtroendet

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Utländska arbetsgivare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Utländska arbetsgivare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017 Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Utländska arbetsgivare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna Resultat Uppdragsgivare Regler Information Beteende

Läs mer

Om TNS Sifos Energibarometer

Om TNS Sifos Energibarometer Om s Energibarometer 2014 Kontakt: Joakim Norin 0708-353922 eller s Energibarometer Vad är Energibarometern? En kvartalsvis återkommande rapport som förser energibranschen med information om vad svenska

Läs mer

Svenska spelbranschen 2018 Rapport av Svenskt Kvalitetsindex

Svenska spelbranschen 2018 Rapport av Svenskt Kvalitetsindex Rapport av Svenskt Kvalitetsindex Om studien Vad har vi gjort? Undersökning om svenska spelbranschen och dess anseende. Antal intervjuer: 1300st intervjuer totalt, fördelade mellan 1000st som brukar spela

Läs mer

LRF Jeanette Scherman. Rapport. IPSOS Agneta Hallström och Andreas Brand. Nöjd Medlem Datum:

LRF Jeanette Scherman. Rapport. IPSOS Agneta Hallström och Andreas Brand. Nöjd Medlem Datum: Rapport Nöjd Medlem 2018 LRF Jeanette Scherman IPSOS Agneta Hallström och Andreas Brand Datum: 2018-04-18 1 Innehåll 3 Sammantaget 29 Övriga resultat Synen på LRF, Framtid och Digitalisering 5 Inledning

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Utländska arbetstagare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Utländska arbetstagare. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2016 Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2016 Utländska arbetstagare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna Resultat Bilaga Antal arbetstimmar Information Personlig

Läs mer

EXPORTCHEFSINDEX - EMI

EXPORTCHEFSINDEX - EMI EXPORTCHEFSINDEX - EMI Andra kvartalet 14 14-05-15 BUSINESS SWEDEN 15 MAJ 14 EXPORTCHEFSINDEX MÄTNINGEN MAJ 14 EMI konstrueras av svaren på sju frågor där tre handlar om nuläget och fyra är framåtblickande.

Läs mer

Om TNS Sifos Energibarometer

Om TNS Sifos Energibarometer Om s Energibarometer 2015 Kontakt: Joakim Norin 0708-353922 eller s Energibarometer Vad är Energibarometern? En kvartalsvis återkommande rapport som förser energibranschen med information om vad svenska

Läs mer

Resultat spillningsinventering av älg och rådjur inom Mälaröarna ÄFO 2017

Resultat spillningsinventering av älg och rådjur inom Mälaröarna ÄFO 2017 Resultat spillningsinventering av älg och rådjur inom Mälaröarna ÄFO 2017 Spillningsinventering är en av flera metoder för att uppskatta tätheter av bland annat älg. Metoden är ett bra alternativ till

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen - Företagsstorlek. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen - Företagsstorlek. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 207 Städbranschen - Företagsstorlek Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 207_Svenska arbetsgivare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta

Läs mer

PRESSINFO FÖRSÄKRING 2012 Datum: 2012-11-05 Release: Kl. 05.00

PRESSINFO FÖRSÄKRING 2012 Datum: 2012-11-05 Release: Kl. 05.00 PRESSINFO FÖRSÄKRING 2012 Datum: 2012-11-05 Release: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE FÖRSÄKRING 2012 SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi visar vad som driver kunder att bli och förbli kunder. www.kvalitetsindex.se

Läs mer

Svenskt Kvalitetsindex om bredband, Digital-TV och fast telefoni

Svenskt Kvalitetsindex om bredband, Digital-TV och fast telefoni Svenskt Kvalitetsindex SKI Bredband och Digital-TV 2016 Datum: 2016-10-31 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta Johan Parmler, VD Telefon: 0731-51 75 98 E-post:

Läs mer

IPv6. MarkCheck. Maj 2012

IPv6. MarkCheck. Maj 2012 IPv6 MarkCheck Maj 12 1 Sammanfattning (1/2) Planering av införande samt kännedom om IPv6 Rapporten visar att företag inom såväl den privata som den offentliga nu i högre grad vet vad IPv6 är och har även

Läs mer

White Paper. Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30

White Paper. Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30 White Paper Kundlojalitet och Net Promoter Index 2008-05-30 White paper: Kundlojalitet och Net Promoter Index Detta White Paper är en sammanfattning av MarketDirections Nyhetsdialog om kundlojalitet från

Läs mer

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015 Hur nöjda är våra kunder med SPV? Varje år gör vi undersökningar om hur våra kunder upplever de tjänster, den service och bemötande samt den information som vi ger om den statliga tjänstepensionen. Resultatet

Läs mer

Företagens syn på kommunal service 2009. Sammanfattning

Företagens syn på kommunal service 2009. Sammanfattning Företagens syn på kommunal service 2009 Sammanfattning Regional Serviceundersökning Göteborgsregionen 2009 Business Region Göteborg är en regional aktör som arbetar för hållbar tillväxt och sysselsättning

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET HALMSTAD

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET HALMSTAD FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET HALMSTAD 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

IPv6. MarkCheck. April 2010

IPv6. MarkCheck. April 2010 IPv6 MarkCheck April 2010 1 Innehållsförteckning Länkarna nedan tar dig snabbt och enkelt till presentationens olika avsnitt! Sammanfattning Syfte och metod Inferens - vilka slutsatser kan man dra utifrån

Läs mer

HUSHÅLLS- BAROMETERN. hösten 2005

HUSHÅLLS- BAROMETERN. hösten 2005 HUSHÅLLS- BAROMETERN hösten Institutet för Privatekonomi, Erika Pahne, november 1 Sammanfattning Index ens index har stigit från 48 i våras till 50. Det betyder att hushållens ekonomi förbättrats det senaste

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Energi 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Energi 2015 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Maria Söder telefon: 070 220 89

Läs mer

Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018

Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018 Bilaga 10 Verksamhetsberättelse 2017 Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018 stockholm.se Trygg på Södermalm? Medborgarnas svar i Trygghetsmätningen 2017 Januari 2018

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET MOTALA

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET MOTALA FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET MOTALA 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

Kundnöjdhet på den avreglerade apoteksmarknaden 2012-06-29

Kundnöjdhet på den avreglerade apoteksmarknaden 2012-06-29 Kundnöjdhet på den avreglerade apoteksmarknaden 0-06-9 Sammanfattning och reflektioner Index, som representerar kundnöjdhet och lojalitet, ligger på 76 både för Q och Q 0, vilket är i linje med tidigare

Läs mer

Markör Örebro Markör Stockholm

Markör Örebro Markör Stockholm Stockholm, juli Huddinge kommun Uppdrag: Nöjd Kund Index hos invånarna i Huddinge kommun Beställare: Gatuavdelningarna, Huddinge kommun Kontaktperson Huddinge kommun: Annika Feychting Projektledare Markör:

Läs mer

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År 5 - Våren Kunskaper och bedömning 9 9 svar, % Medelvärde 7 0,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 5 9 0, 00 9 5, 55,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET JÖNKÖPING

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET JÖNKÖPING FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET JÖNKÖPING 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

Bredband, Digital-TV och Fast telefoni 2015

Bredband, Digital-TV och Fast telefoni 2015 SVENSKT KVALITETSINDEX Bredband, Digital-TV och Fast telefoni SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Johan

Läs mer

Anseendeindex. Intresseorganisationer Johan Orbe

Anseendeindex. Intresseorganisationer Johan Orbe Anseendeindex Intresseorganisationer 2017 Johan Orbe 2017-04-24 Anseendeindex Organisationer 2017 kommentar och insikter Anseendet som framgångsfaktor Kantar Sifos Anseendeindex handlar inte bara om allmänhetens

Läs mer

Besökarens profil och upplevelse

Besökarens profil och upplevelse Besökarens profil och upplevelse 9-10 februari 2017 Utförd av Lorena Sankilampi och Carlos Salas på uppdrag av Länstyrelsen Stockholm Bazaren. Besökarens profil och upplevelse Innehåll Inledning...3 Metod...4

Läs mer

Ärlingheden förskola

Ärlingheden förskola Föräldrar Förskola - Våren 7 svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 44 40 Medelvärde,,, 9, 4. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

Fastighetsföretagarklimatet 2009

Fastighetsföretagarklimatet 2009 Fastighetsföretagarklimatet 2009 GÖTEBORG Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Inledning och sammanfattning Fastighetsföretagande är särskilt beroende av att samarbetet med tjänstemän och politiker

Läs mer

Resultat - Totalt. Kundundersökning vår För Robustus Wear Components. Rapport skapad av AQ Analys AB juni 2015

Resultat - Totalt. Kundundersökning vår För Robustus Wear Components. Rapport skapad av AQ Analys AB juni 2015 Resultat - Totalt Kundundersökning vår 2015 För Robustus Wear Components Rapport skapad av AQ Analys AB juni 2015 1 Fakta Syfte & mål: Målgrupp: Datainsamling: Att ta reda på hur nöjda existerande kunder

Läs mer

HÖGRE EXPORTTEMPERATUR

HÖGRE EXPORTTEMPERATUR HÖGRE EXPORTTEMPERATUR EMI (EXPORTCHEFSINDEX) FJÄRDE KVARTALET 16 BUSINESS SWEDEN, 17 NOVEMBER 16 Exportchefsindex, EMI, ökade till 55,5 det fjärde kvartalet, från 53,9 det tredje kvartalet. Att EMI ligger

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET UDDEVALLA

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET UDDEVALLA FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET UDDEVALLA 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

(måndag) TRENDINDIKATORN - NY INDIKATOR

(måndag) TRENDINDIKATORN - NY INDIKATOR PDF skapad: 2017-01-30 01:04 (måndag) TRENDINDIKATORN - NY INDIKATOR TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Måndagen den 19 aug 2013 Välkommen till trendindikatorn! Denna indikator kommer att publicerat

Läs mer

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET TROLLHÄTTAN

FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET TROLLHÄTTAN FASTIGHETSFÖRETAGARKLIMATET TROLLHÄTTAN 2012-015 Inledning och sammanfattning Fastighetsbranschen utgör själva fundamentet i samhällsstrukturen. Människor bor, arbetar, konsumerar och umgås i stor utsträckning

Läs mer

Steg för steg-guide för. Medarbetarundersökning

Steg för steg-guide för. Medarbetarundersökning Steg för steg-guide för Medarbetarundersökning En av de viktigaste resurserna i en organisation är medarbetarna. Hur dina medarbetare samarbetar kommer att i hög utsträckning påverka resultatet för din

Läs mer

Deltagarnöjdhet i TSL-systemet 2012

Deltagarnöjdhet i TSL-systemet 2012 Deltagarnöjdhet i TSL-systemet 2012 Deltagarnas upplevda nöjdhet med coachstödet i TSL-systemet är fortsatt hög. 74 procent av deltagarna är nöjda ger betyg 7, 8, 9 eller 10 på en tiogradig skala, och

Läs mer

Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät

Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät Haparanda stad Invånarenkät 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Genomförande Förklaringar av diagram Resultat Övergripande index Index per frågeområde Per fråga Respondentprofil

Läs mer

Spillningsinventering av älg i Hofors och Garpenberg

Spillningsinventering av älg i Hofors och Garpenberg Spillningsinventering av älg i Hofors och Garpenberg Foto: Jonas Lemel Juni 2005 Rapporten är beställd av: Sveaskog Rapport 17-2005 Svensk Naturförvaltning AB www.naturforvaltning.se Bakgrund Spillningsinventering

Läs mer

Content marketing-annonser vs vanliga annonser

Content marketing-annonser vs vanliga annonser Content marketing-annonser vs vanliga annonser En effektstudie för annonsering i tryckta tidskrifter STUDIEN ÄR GENOMFÖRD ÅR av undersökningsföretaget RAM, Research and Analysis of Media, på uppdrag av

Läs mer

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977

Smarta företag. En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01. Smarta företag TNS 1525977 En undersökning genomförd av TNS Sifo på uppdrag av Cisco och TeliaSonera 2013-03-01 Innehåll 1 Resultat i sammandrag 3 2 Bakgrund och metod 5 3 : Index 9 4 Mobilt arbetssätt 33 5 Virtuella möten 35 6

Läs mer

ANALYS OMXS30 OKTOBER 2017

ANALYS OMXS30 OKTOBER 2017 ANALYS OMXS30 Publicerad 2017-10-22 OKTOBER 2017 E2 INVEST e2invest@hotmail.com BILD 1 OMXS30 MÅLBILD BILD 1 OMXS30 MÅLBILD Ovan bild är OMXS30 där varje stapel motsvarar en månad i ett diagram som sträcker

Läs mer

Fastighetsföretagarklimatet 2009

Fastighetsföretagarklimatet 2009 Fastighetsföretagarklimatet 2009 MOTALA Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Inledning och sammanfattning Fastighetsföretagande är särskilt beroende av att samarbetet med tjänstemän och politiker

Läs mer

Väsentlighetsanalys för E.ON. Norden

Väsentlighetsanalys för E.ON. Norden Väsentlighetsanalys för E.ON Norden 2014 Väsentlighetsanalys för E.ON Norden 2014 I arbetet med att bidra till ett mer hållbart samhälle har vi tagit hjälp av drygt 250 personer som är viktiga för oss

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 207 Städbranschen Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna Resultat Beteende Beteende förändring över tid Beteende risk

Läs mer

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2006

HUSHÅLLS- BAROMETERN. våren 2006 HUSHÅLLS- BAROMETERN våren 2006 Institutet för Privatekonomi, Erika Pahne, maj 2006 1 Sammanfattning Hushållsindex har sjunkit något, men hushållen upplever trots det den sammantagna privatekonomin som

Läs mer

PRESSINFO TELEKOM 2012 Datum: 2012-10-22 Release: Kl. 05.00

PRESSINFO TELEKOM 2012 Datum: 2012-10-22 Release: Kl. 05.00 PRESSINFO TELEKOM 2012 Datum: 2012-10-22 Release: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE TELEKOM 2012 SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi visar vad som driver kunder att bli och förbli kunder. www.kvalitetsindex.se OM SKI

Läs mer

Fastighetsföretagarklimatet 2009

Fastighetsföretagarklimatet 2009 Fastighetsföretagarklimatet 2009 VÄSTERVIK Fastighetsägarna Göteborg Första Regionen Inledning och sammanfattning Fastighetsföretagande är särskilt beroende av att samarbetet med tjänstemän och politiker

Läs mer

Tillväxtkartläggning. Höga tillväxtambitioner i landets små och medelstora företag

Tillväxtkartläggning. Höga tillväxtambitioner i landets små och medelstora företag Tillväxtkartläggning 2019 Höga tillväxtambitioner i landets små och medelstora företag 1 Innehålls- förteckning Förord En undersökning som ger kunskap om små och medelstora företags verklighet 3 Förord

Läs mer

Har Sveriges 500 största företag en väl fungerande styrning?

Har Sveriges 500 största företag en väl fungerande styrning? Har Sveriges 500 största företag en väl fungerande styrning? Syfte och bakgrund Syftet med denna undersökning är att få en inblick i hur ledare i de 500 bolagen med störst omsättning i Sverige upplever

Läs mer

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december Ökat behov av exportfinansiering

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december Ökat behov av exportfinansiering AB Svensk Exportkredit Ökat behov av exportfinansiering 1 SEK:s Exportkreditbarometer december 2017 SEK:s tionde Exportkreditbarometer med resultat från 200 exportföretag visar på flera intressanta resultat:

Läs mer

Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg

Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg 180209 Förskolenätverket Regiongemensam enkät till vårdnadshavare inom förskola och pedagogisk omsorg RESULTAT SYFTE Att ge ett underlag om hur vårdnadshavare uppfattar att förskoleverksamheten svarar

Läs mer

Medlemmar ser på SEKO ett diskussionsmaterial om SEKOs medlemsundersökningar

Medlemmar ser på SEKO ett diskussionsmaterial om SEKOs medlemsundersökningar Medlemmar ser på SEKO ett diskussionsmaterial om SEKOs medlemsundersökningar Starka tillsammans Genom att vi är många och håller ihop är vi starka. Genom aktiva och engagerade medlemmar formar vi våra

Läs mer

Några frågor och svar om attityder till cannabis

Några frågor och svar om attityder till cannabis Några frågor och svar om attityder till cannabis 2014-05-27 Ipsos Sweden AB Box 12236 102 26 STOCKHOLM Besöksadress: S:t Göransgatan 63 Telefon: 08-598 998 00 Fax: 08-598 998 05 Ipsos Sweden AB. 1 Innehåll

Läs mer

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena.

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Kunskaper och bedömning Medelvärde 9,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 8, föregående år 1 10, 8 1,1. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 9,0 föregående år

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. Mobiltelefoni 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se

SVENSKT KVALITETSINDEX. Mobiltelefoni 2015. SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se SVENSKT KVALITETSINDEX Mobiltelefoni 2015 SKI Svenskt Kvalitetsindex www.kvalitetsindex.se 2 För ytterliga information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta; Johan Parmler, VD Telefon:

Läs mer

Blandat kompott när försäkringskunderna tycker till

Blandat kompott när försäkringskunderna tycker till Svenskt Kvalitetsindex SKI Försäkring 2016 Datum: 2016-11-14 För ytterligare information besök vår hemsida (www.kvalitetsindex.se) eller kontakta Johan Parmler, VD Telefon: 0731-51 75 98 E-post: Johan.Parmler@kvalitetsindex.se

Läs mer

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december Ökat behov av exportfinansiering

AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december Ökat behov av exportfinansiering AB Svensk Exportkredit Exportkreditbarometern december 2017 Ökat behov av exportfinansiering Exportkreditbarometern december 2017 1 SEK:s Exportkreditbarometer december 2017 SEK:s tionde Exportkreditbarometer

Läs mer

Företagarens vardag i Gävle 2015 www.pwc.se/smaforetag

Företagarens vardag i Gävle 2015 www.pwc.se/smaforetag En rapport om de viktigaste frågorna för småföretagarna i Sverige. Företagarens vardag i Gävle 2015 www.pwc.se/smaforetag Introduktion Företagarens vardag är rapporten som belyser de utmaningar och möjligheter

Läs mer

ANALYS OCH UTVÄRDERING AV TILLVÄXTPROGRAMMET EXPEDITION FRAMÅT

ANALYS OCH UTVÄRDERING AV TILLVÄXTPROGRAMMET EXPEDITION FRAMÅT ANALYS OCH UTVÄRDERING AV TILLVÄXTPROGRAMMET EXPEDITION FRAMÅT Bisnode Jan Fineman och Håkan Wolgast 2016-06-22 Besöksadress: Rosenborgsgatan 4 6, Solna Sida 2 (19) Innehåll Bakgrund... 3 Mätgrupper...

Läs mer

Statistiska undersökningar - ett litet dokument

Statistiska undersökningar - ett litet dokument Statistiska undersökningar - ett litet dokument Olle the Greatest Donnergymnasiet, Sverige 28 december 2003 Innehåll 1 Olika moment 2 1.1 Förundersökning........................... 2 1.2 Datainsamling............................

Läs mer

Förskolan Urfjäll. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Förskolan Urfjäll. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren svar, 60% Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 3 Medelvärde 3,4 38 38 3,3 4. Mitt barns tankar och

Läs mer

Albatross Montessoriskola

Albatross Montessoriskola Elever År - Våren svar, 00% Kunskaper och bedömning 46 43 4 Medelvärde. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 3 0 3, 64 3 64 3 3 3. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Lessebo Fjärrvärme 2016

Lessebo Fjärrvärme 2016 Lessebo Fjärrvärme 2016 Ur ett kundperspektiv.kundundersökning genomförd av Svenskt Kvalitetsindex hösten 2016 2016-12-13 Kort om Svenskt Kvalitetsindex SKI Energi 2016 Om oss: SKI startade som ett forskningsprojekt

Läs mer

Stor telekomanalys om TDC

Stor telekomanalys om TDC 2014-01-23 1 (5) om custice Custice är en analysleverantör som hjälper sina kunder med att hitta rakare vägar till ökad lönsamhet genom statistisk mjukvara och undersökningar. om tjänsten #fakta Databasen

Läs mer

EXPORTTEMPERATUREN STIGER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) ANDRA KVARTALET 2016

EXPORTTEMPERATUREN STIGER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) ANDRA KVARTALET 2016 EXPORTTEMPERATUREN STIGER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) ANDRA KVARTALET 16 BUSINESS SWEDEN, 17 MAJ 16 Exportchefsindex, EMI, fortsatte att öka det andra kvartalet till 58,8 från 56,9 det första kvartalet. Det

Läs mer

Halvårsuppföljning. Hemtjänst / LOV

Halvårsuppföljning. Hemtjänst / LOV Halvårsuppföljning Hemtjänst / LOV 2016 35 000 30 000 25 000 20 000 15 000 10 000 5 000 17 053 Långsiktig ökningstakt av hemtjänst (Hemtjänsttimmar per månad) 18 574 19 816 20 814 24 990 27 535 26 737

Läs mer

KORPENS NÖJD MEDLEMSINDEX

KORPENS NÖJD MEDLEMSINDEX ARBETSMATERIAL KORPENS NÖJD MEDLEMSINDEX 2017-2018 Låt medlemmarna hjälpa dig och din förening att uppnå korpkvalitet! KORPENS NÖJD MEDLEMSINDEX 1 2012 DELTAGARE KRÅNGLIGT OJÄMN KVALITET EJ TIDSENLIGT

Läs mer

MAJ 2015 TRÄNINGS BAROMETERN EN MÄTNING AV MEDLEMMARNAS NÖJDHET OCH LOJALITET. Anläggningens namn

MAJ 2015 TRÄNINGS BAROMETERN EN MÄTNING AV MEDLEMMARNAS NÖJDHET OCH LOJALITET. Anläggningens namn MAJ 2015 TRÄNINGS BAROMETERN EN MÄTNING AV MEDLEMMARNAS NÖJDHET OCH LOJALITET Anläggningens namn INNEHÅLL INNEHÅLL SAMMANFATTNING 2 INTRODUKTION Bakgrund Syfte och mål Urval och insamling Frågestruktur

Läs mer

SVENSKT KVALITETSINDEX. SKI om Försäkring. 2015-11-09, Stockholm

SVENSKT KVALITETSINDEX. SKI om Försäkring. 2015-11-09, Stockholm SVENSKT KVALITETSINDEX SKI om Försäkring, Stockholm Vad gör Svenskt Kvalitetsindex? Svenskt Kvalitetsindex Inte bara rubriksättare! SVENSKT KVALITETSINDEX 3 Svenskt Kvalitetsindex Vad gör Svenskt Kvalitetsindex?

Läs mer

Stor telekomanalys om RingUp

Stor telekomanalys om RingUp 2014-03-06 1 (5) om custice Custice är en analysleverantör som hjälper sina kunder med att hitta rakare vägar till ökad lönsamhet genom statistisk mjukvara och undersökningar. om tjänsten #fakta Databasen

Läs mer

Post- och telestyrelsen BEFOLKNINGENS POST- OCH KASSAVANOR 2004 T-25055

Post- och telestyrelsen BEFOLKNINGENS POST- OCH KASSAVANOR 2004 T-25055 PTS-ER-2004:9 Dnr: 03-530/32 Post- och telestyrelsen UNDERSÖKNING AV BEFOLKNINGENS POST- OCH KASSAVANOR 2004 26 JANUARI 2004 T-25055 Kontaktpersoner: Post- och Mathias Henricson, e-post: mathias.henricson@pts.se,

Läs mer

TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Tisdagen den 27 aug TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Tisdagen den 27 aug 2013

TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Tisdagen den 27 aug TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Tisdagen den 27 aug 2013 PDF skapad: 2017-02-09 21:44 T TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Tisdagen den 27 aug 2013 TRENDINDIKATORN (kvantitativ modell) Tisdagen den 27 aug 2013 Välkommen till trendindikatorn! Denna indikator

Läs mer

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 För frågor och mer information om undersökningen, kontakta Swedma: Tore Thallaug, VD tore.thallaug@swedma.se Sammanfattning av resultaten Om undersökningen

Läs mer

PRESSINFO LÅN, SPARANDE OCH FASTIGHETSMÄKLARE 2012 Datum: 2012-11-26 Release: Kl. 05.00

PRESSINFO LÅN, SPARANDE OCH FASTIGHETSMÄKLARE 2012 Datum: 2012-11-26 Release: Kl. 05.00 PRESSINFO LÅN, SPARANDE OCH FASTIGHETSMÄKLARE 2012 Datum: 2012-11-26 Release: Kl. 05.00 PRESSMEDDELANDE BOLÅN, KONSUMTIONSLÅN, SPARANDE I VÄRDEPAPPER OCH FASTIGHETSMÄKLARE SKI Svenskt Kvalitetsindex Vi

Läs mer

Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015

Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 Per Weidenman, Bisnode Sverige AB, Oktober 2015 SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 I den här rapporten presenteras Bisnodes modell för att identifiera

Läs mer

Arbetslivets nöjdhet med den kompetens som kommer från yrkeshögskolan

Arbetslivets nöjdhet med den kompetens som kommer från yrkeshögskolan Arbetslivets nöjdhet med den kompetens som kommer från yrkeshögskolan 2017 Myndigheten för yrkeshögskolan Dnr: MYH 2018/737 ISBN-nr: 978-91-88619-31-0 Västerås 180312 Diagram är utarbetade av Myndigheten

Läs mer

Lidköping Elnät Nöjd Kund Analys

Lidköping Elnät Nöjd Kund Analys Lidköping Elnät Nöjd Kund Analys Kvartal 2, 2017 med jämförande index 2008, 2011, 2013, 2015 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 305 N=Mätningens

Läs mer

ENKÖPINGS KOMMUN Demokratibarometern EN KARTLÄGGNING AV HUR FÖRTROENDEVALDA OCH MEDBORGARE UPPLEVER DEN LOKALA DEMOKRATIN.

ENKÖPINGS KOMMUN Demokratibarometern EN KARTLÄGGNING AV HUR FÖRTROENDEVALDA OCH MEDBORGARE UPPLEVER DEN LOKALA DEMOKRATIN. ENKÖPINGS KOMMUN 2016 Demokratibarometern EN KARTLÄGGNING AV HUR FÖRTROENDEVALDA OCH MEDBORGARE UPPLEVER DEN LOKALA DEMOKRATIN Enköping 1 Enköping 2 Innehåll Demokratibarometern... 4 Så här genomförs Demokratibarometern...

Läs mer

Företagarens vardag i Uppsala 2015 www.pwc.se/smaforetag

Företagarens vardag i Uppsala 2015 www.pwc.se/smaforetag En rapport om de viktigaste frågorna för småföretagarna i Sverige. Företagarens vardag i Uppsala 2015 www.pwc.se/smaforetag Introduktion Företagarens vardag är rapporten som belyser de utmaningar och möjligheter

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen Län. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen Län. Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare Arbetsmiljöverket Osund konkurrens 2017 Städbranschen Län Arbetsmiljöverket, Osund konkurrens 2017_Svenska arbetsgivare Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Förklaring av diagram Fakta om respondenterna

Läs mer

FASTIGHETS- FÖRETAGAR- KLIMATET I LIDKÖPING. En rapport från Fastighetsägarna GFR

FASTIGHETS- FÖRETAGAR- KLIMATET I LIDKÖPING. En rapport från Fastighetsägarna GFR FASTIGHETS- FÖRETAGAR- KLIMATET I LIDKÖPING En rapport från Fastighetsägarna GFR INLEDNING OCH SYFTE En väl fungerande bostadsmarknad är en förutsättning för ett väl fungerande samhälle. I Sverige bor

Läs mer

Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen

Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen Finansinspektionen Aktörer under tillsyn Attityder till Finansinspektionen 1 Om undersökningen Syfte: Uppföljning av hur företagen under tillsyn uppfattar Finansinspektionens verksamhet. Uppföljningen

Läs mer

STAPLAR OCH GODA BETYG - resultat och kommentarer från vår kundundersökning hösten 2013.

STAPLAR OCH GODA BETYG - resultat och kommentarer från vår kundundersökning hösten 2013. STAPLAR OCH GODA BETYG - resultat och kommentarer från vår kundundersökning hösten 213. 2-2 2 info@dvaab.se www.dalavattenavfall.se Vi förbättrar din dag. Resultatet av kundenkäten Vad tycker hushållen

Läs mer