TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13"

Transkript

1 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version Axiell Sverige AB, Box 24014, Lund Fältspatv. 4, Lund, tel: , e-post:

2 Innehållsförteckning Klient... 3 Cirkulation... 3 Utskrifter... 4 Administration... 4 Katalog... 4 Fjärrlån... 5 Inköp... 5 Statistik... 5 Arena/BOOK-IT PUB... 6 Free-Lib... 7 Online-betalning... 7 Allmänna tips (8)

3 Klient 1. I Config blir inte knappen Spara aktiv om ändringar endast görs i fälten Install dir och Offline dir. Det måste göras dummy-ändring i valfritt annat fält också. 2. Om lediga licenser saknas vid inloggning ges det missvisande meddelandet Ingen kontakt med databasen, istället för det korrekta om att det inte finns tillgängliga licenser. Rättat i version Cirkulation 3. Låntagarinformation: Vid verkställande av skuld i detaljfönstret uppdateras inte alla kolumner efter att besked getts att betalning skett. Raden med Rest totalt uppdateras, och fältet vid sidan om knappen Verkställ blir tom. Klicka bara på Avbryt så kommer ni tillbaka till skuldfliken i låntagarfönstret och informationen uppdateras. 4. Om man från fönstret Utlån går till låntagarinformationen och fliken Allmänt så är knappen Ta bort inte aktiv. Knappen är endast aktiv om man kommer från fönstret Sök låntagare. 5. I Överskriden hylltid blir sortering strikt efter sifferordning när man sorterar på en kolumn som redovisar antal (ex 1, 2, 3, 4, 41, 42, 5, 6 ) 6. Låntagarinformation: Låntagarhistoriken går inte att skriva ut med Ctrl+P. Använd i stället Ctrll+Shift+S och skriv sedan ut från Excel. 7. Mängd låntagare: I version 7.1 aktiveras inte Spara-knappen vid ändring av låntagargrupp. Gör så här för att komma runt problemet: välj något i Låntagarkategori välj Inget val gjort i Låntagarkategori välj nu Låntagargrup- Klicka på Ändra låntagare. (Spara knappen tänds) Klicka på Spara Felet är rättat i version (8)

4 Utskrifter 8. Vid utskrift för enhetsgrupp kommer de ingående enheternas utskrifter upp i separata flikar i samma webbläsarfönster. För att det skall fungera i Internet Explorer måste inställningen Aktivera snabbflikar vara förbockad (menyvalet Verktyg/Internetalternativ, fliken Allmänt, knappen Inställningar under rubriken Flikar). Administration 9. Max antal reservationer per titel. Om man reserverar en titel i taget fungerar cirkulationsparametern enligt angivet värde. Men om man markerar ett antal titlar på samma gång och klickar på Reservera så går reservationen igenom så länge det finns utrymme för åtminstone en reservation till, även om värdet för max antal därmed överskrids. Katalog 10. Tips! Man ska alltid ha som regel att återlämna nylokaliserade exemplar för att de ska kunna hanteras korrekt i systemet. Gäller t.ex. för att komma med på plocklistor och infångning av reservationer. 11. Tips! Använd gärna fönstret Mängd exemplar om ni skall omlokalisera många exemplar. Där kan man bocka i Sök på etikett, läsa in x antal etiketter, söka fram träfflistan, där visas fler än i lokaliseringsfönstret. Sedan är det bara att markera dem som du önskar omlokalisera, klicka på knappen Lokalisera så kommer dessa exemplar med till lokaliseringsfönstret. 12. I Expertsök, fliken Reservationskö, visas reservationerna som ingår i samma reservationsgrupp 1 som inloggad enhet. Reservationer med ansvarande enhet som inte ingår i reservationsgruppen visas endast om du byter från inloggad enhet till Alla. I grunddatafönstret Reservationsregler visas hur reservationsgrupperna ser ut. 4(8)

5 13. Omslagsbilder i Expertsök visas inte om fältet Sök URL är tomt på någon aktiv bildleverantör i grunddatafönstret OPAC/Bild-leverantör. Vill man inte ha en länk under bilden så får man skriva in endast en eller en. så blir det inte så tydligt att det finns något att klicka på. 14. Expertsök, Läsordning: Om man lägger till läsordning i fält 886, delfält o, och det i fält 887 $o står 00 så måste man ta bort $o00 från fält 887 för att läsordningen i fält 886 ska visas i träfflistan. 15. Katalogposter: En kopierad post betraktas alltid som en ny post och får alltid ett nytt, unikt titelnummer. Sedan version 7.0 finns det hårdare kontroller mellan bibliografisk etikett och BURK-post. Det går inte längre att lokalisera en "BURK-etikett" till en icke-burk-post, endast löpnummeretiketter fungerar här Fjärrlån 16. Det går inte att spara anmärkningar om det finns ett Till-datum (önskas senast) som har passerats i posten. För att kunna spara måste datumet tas bort. Det behövs inte längre i detta skede. Inköp 17. Inköp Beställning: Sökning på lista med hjälp av tangenttryckningar kräver snabbhet, med datormus fungrar det normalt. Felet är rättat i version Statistik 18. Tips! Om ni får problem med att filen inte öppnas korrekt efter att ni klickat på knappen Kalkylark i Spara-fönstret, så prova att byta format på filen. Office2007 (eller högre) är standard, men Office2003 (eller lägre) går att välja. De olika versionerna hanterar inte dessa filer på samma sätt. 5(8)

6 19. Resultatet från statistikkörningar omfattar felaktigt också den första april om t o m-datum är den sista mars. Felet uppstår endast de år justering till sommartid görs natten till den första april. Det är rättat i senare version av Exemplarstatistik: Exemplarstatistikprofil med variabeln Lån inkl. omsättningar kan inte kombineras med variabeln Ålder ex I statistikfönster blir sortering strikt efter sifferordning när man sorterar på en kolumn som redovisar antal (ex 1, 2, 3, 4, 41, 42, 5, 6 ) Arena/BOOK-IT PUB 22. Det har funnits ett fel i BOOK-IT PUB och Arena med avseende på inställning att omlån inte får göras om påminnelser eller räkning skickats ut. Rättat i serverversion , nu skickas rätt status från BOOK-IT till Arena för aktuella exemplar. Statusen visas i Mina lån som COPYISRECALLED fram till att BOOK-IT PUB/Arena uppgraderats till version 2.7 då en korrekt svensk text istället kommer att visas Utlån i Arena och BOOK-IT PUB tar inte hänsyn till cirkulationsparametern Lån, max antal under pågående inloggning. Om parametern tillåter 5 lån, och en låntagare som redan har 5 lån loggar in för att låna så stoppas hen. Om hen däremot har t.ex. 2 lån och lånar ytterligare 4 så är det möjligt Utlån: Återlämningsdatum visas inte vid Utlån. Rättning på kommande Skaffa lånekort: Vid självregistrering visas inte meddelande om att kontot har skapats men inte är giltigt än, när giltighetstiden är satt till 0 i grunddatafönstret Organisationsstrukturer. Rättning på kommande Skaffa lånekort: Rensning av formuläret Skaffa lånekort görs inte när ett felmeddelande getts om att något var fel när formuläret skickades I vissa kommuner spärras brandväggen så att skript som används i BOOK-IT PUB, Arena Go eller Arena med responsiv webb inte fungerar. Ett exempel är problem med markörförflyttning (när man läser in lånekortet med skanner och den skickar ett <enter> som inte tas emot som markörförflyttning till PIN-kodsfältet, utan som ett klick på OK (8)

7 knappen, vilket leder till ofullständig inloggning). Det måste vara öppet i brandväggen för trafik mot/tillåtet att nå den URL där skripten ligger från de datorer där PUB används, Free-Lib 28. En bugg i version 7.1 innebär att låntagares adresser inte kan aktiveras om inte hämställe är valt för låntagaren Online-betalning 29. Vid Online-betalning i Arena försvinner inte eventuell röd signal per automatik om cirkulationsparametern Signaler, kravsteg är inställd för gul eller röd signal vid kravsteg Räkning. Då måste alla exemplar på räkning ha återlämnats för att signalen ska försvinna. Skulden betalas, och visas i låntagarposten under Betalda. Röd signal försvinner först efter återlämning av aktuella exemplar. I Mängd exemplar kan utsökning göras via radioknappen Finns på betald räkning, varvid återlämning och gallring kan göras. Observera att Röd signal inte heller försvinner när man betalar skuld i disk, utan först efter att aktuella exemplar återlämnas. Här är det ett lite mindre problem eftersom personalen kan återlämna exemplar direkt efter betalning av skuld. Det är alltså viktigt att regelbundet kontrollera Finns på betald räkning. Kan vara klokt att istället för Signaler, kravsteg endast tillämpa parametern Signaler, Avgiftsgräns för röd signal. Allmänna tips Borttagning av avdelningar och enheter i BOOK-IT Det är ibland svårt att ta bort avdelningar och enheter i BOOK-IT pga att dessa används i systemet. Det kan t ex finnas bestånd, beställningar, regelverk i Z39.70 sortering och orderregler för inköp. Man kan alltid göra ett försök att ta bort den aktuella avdelningen/enheten, men det är viktigt att vara medveten om att man kan stöta på situationer som man kanske inte kan lösa själv. 7(8)

8 Om ni så önskar kan ni köpa tjänsten från oss. Kontakta Support för en prisuppgift. En sak som är viktig att tänka på i sammanhanget är att statistiken inte längre kan redovisa uppgifter för den parameter som tagits bort. Uppgifterna redovisas under rubriken Okänd aktuell parameter. Så här är det rent generellt och ett tips är att inte ta bort avdelningen, enheten, placeringen eller vad det nu gäller förrän man tagit ut den statistik som organisationen behöver, d.v.s. oftast i slutet av året. 8(8)

BOOK-IT VERSION 7.1. Release notes 2014-07-25

BOOK-IT VERSION 7.1. Release notes 2014-07-25 BOOK-IT VERSION 7.1 Release notes 2014-07-25 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Dokumentation... 3 Att

Läs mer

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-02-16

BOOK-IT VERSION 8.0. Release notes 2015-02-16 2015-02-16 BOOK-IT VERSION 8.0 Release notes Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se 2

Läs mer

Deltagare: Ingrid Borg, Caroline Ekelöw, Cecilia Sjöberg, Christina Lundberg, Kerstin Ryd, Maria Kleiman, Ann Ehrnström

Deltagare: Ingrid Borg, Caroline Ekelöw, Cecilia Sjöberg, Christina Lundberg, Kerstin Ryd, Maria Kleiman, Ann Ehrnström Rebusmöte 2013 04 17 Deltagare: Ingrid Borg, Caroline Ekelöw, Cecilia Sjöberg, Christina Lundberg, Kerstin Ryd, Maria Kleiman, Ann Ehrnström ReBUS gruppens prioriterade punkter med kommentarer 11 & 35

Läs mer

AXIELL SVERIGE AB. Versionsbeskrivning LIBRA.SE. Version 7.1

AXIELL SVERIGE AB. Versionsbeskrivning LIBRA.SE. Version 7.1 AXIELL SVERIGE AB Versionsbeskrivning LIBRA.SE Version 7.1 Versionsbeskrivning 7.1 Denna versionsbeskrivning utgår från förändringar i relation till version 6.7.5/7.0 Allmänt 1. Vissa långsamma rutiner

Läs mer

Övergripande beskrivning

Övergripande beskrivning Axiell ehub 1 Innehåll Övergripande beskrivning... 4 Koppling mot Elib... 5 Katalogposter... 5 Katalogposter från BTJ... 5 Katalogposter från LIBRIS... 6 Inställningar i BOOK-IT för posthämtning från LIBRIS...

Läs mer

ALEPH ver. 16. Lån. Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping

ALEPH ver. 16. Lån. Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 1 2. VERKTYGSFÄLT... 1 2.1 tagarverktygsfält... 1 2.2 Exemplarverktygsfält... 2 3. LÅNTAGARE... 2 3.1 Sök låntagare... 4

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Dantek BiblioMatik. Beskrivning av nyheter i DBM version 677 som tillägg till Dantek BiblioMatik användarmanual December 2014

Dantek BiblioMatik. Beskrivning av nyheter i DBM version 677 som tillägg till Dantek BiblioMatik användarmanual December 2014 Dantek BiblioMatik Build 677 Beskrivning av nyheter i DBM version 677 som tillägg till Dantek BiblioMatik användarmanual December 2014 Version 1 Copyright 2014 by Dantek AB Dantek bibliomatik build 677

Läs mer

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet

Läkemedelsförsörjning - Instruktion för läkemedelsbeställning i Inköpssystemet Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(21) Dokument ID: 08-83415 Fastställandedatum: 2014-12-22 Giltigt t.o.m.: 2015-12-22 Upprättare: Jessica A Eriksson Fastställare: Jessica Eriksson Läkemedelsförsörjning

Läs mer

Handbok. Pagero Internet för SEB

Handbok. Pagero Internet för SEB Handbok Pagero Internet för SEB Med Pagero Internet skickar du enkelt och smidigt betalningar över Internet, direkt från ditt ekonomisystem till banken. 1 Innehåll Läsanvisning 3 Innan ni startar 5 Vad

Läs mer

Handbok Inköp och Faktura IoF

Handbok Inköp och Faktura IoF Handbok Inköp och Faktura IoF Attestering och kontering av fakturor 2014-05-22 Innehållsförteckning 1. Inloggning... 3 1.1 Länk i mailet... 3 1.2 Kommunprogram... 3 2. Brevlådan... 4 2.1 Förnya bilden...

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Handbok för administratörer. SITHS Admin

Handbok för administratörer. SITHS Admin Handbok för administratörer SITHS Admin SITHS Admin Handbok 2 Handbok för administratörer. SITHS Admin (2010-03-19, Release v2.8) 2010 TeliaSonera Sverige AB SITHS Admin Handbok 3 Index administrera funktion,

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

Manual till Skanskas Webbfakturaportal

Manual till Skanskas Webbfakturaportal Manual till Skanskas Webbfakturaportal (Husera TSP/TSP Online) Webbfaktura Version 3.0 Manual Version 1.5 Friskrivning Informationen i denna manual är till för att vägleda användarna av webbsystemet och

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Handbok För Winstanvändare

Handbok För Winstanvändare Handbok För Winstanvändare Version 2014-05-23 2 (71) Innehåll 1 Logga in i Winst... 4 2 Hantera inköp i Winst... 4 3 Skapa beställning... 6 3.1 Välj rätt avtalskategori... 6 3.2 Avancerad sökning... 7

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-10-09 Innehållsförteckning Inledning...3 Funktioner...4 Logga in NYTT!...4 Medlemsregister-fliken...5 Utländsk person...5 Prova på person...6 Göra

Läs mer

Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring

Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring Kom igång med Kulturhusets Föreningsbokföring Fortnox AB 2007-2013 Kulturhuset Ab och Svenska studiecentralen 7.2.2013 Version 1.7. Inledning Tack för att du har valt att använda Kulturhuset ab:s Bokföringsprogram

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Chefswebb. Manual. Version 2014.03. Medvind Informationsteknik AB

Chefswebb. Manual. Version 2014.03. Medvind Informationsteknik AB Ny Chefswebb Manual Version 2014.03 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Navigering... 4 Startbild... 4 Översikt... 8 Planering... 8 Uppgifter... 9 Person... 10 Sök person... 10 Personer... 11 Bemanning...

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll

Användarhandledning. KomMed Medlemssystem. Innehåll KomMed Medlemssystem Användarhandledning 140902. V11. Senaste version av detta dokument hittar du på KomMeds startsida. Innehåll 1. Att komma igång... 2 1.1 Inloggning... 2 1.2 KomMed arbetsyta... 3 1.3

Läs mer

Regler och rutiner för det gemensamma biblioteksdatasystemet inom Bibliotek Skåne Nordväst

Regler och rutiner för det gemensamma biblioteksdatasystemet inom Bibliotek Skåne Nordväst Regler och rutiner för det gemensamma biblioteksdatasystemet inom Bibliotek Skåne Nordväst Version 2.1 2012-08-28 2012-02-27 Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Syfte 1.2 Ansvarsfördelning 2. Låntagarregister

Läs mer

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn gäller fr.o.m. 1 juli 2007. Detta dokument beskriver de inställningar du behöver göra i Entré Business Connect och hur

Läs mer

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande

Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön. Årsskifte januari 2015. Förberedelser & genomförande Årsskiftesrutiner (december 2014) FLEX Lön Årsskifte januari 2015 Förberedelser & genomförande Bäste kund! Det börjar närma sig årsbyte i systemet och vi på FLEX Lön skulle vilja informera er kunder om

Läs mer