Manual Interbook. Datum: Version 1.3 Sidan 1 (14)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Interbook. Datum: 2013 01 24 Version 1.3 Sidan 1 (14)"

Transkript

1 Manual Interbook Datum: Version 1.3 Sidan 1 (14)

2 Innehållsförteckning 1. Inledning Föreningsregistret Kontaktpersoner Huvudanvändare och underanvändare Hitta Interbook Hjälp funktion Kompatibilitet och internetbrowser Logga in Glömt lösenord Byta lösenord Spärrning Föreningsuppgifter Ändra föreningsuppgifter Kontaktpersoner Övriga uppgifter Boka lokal och anläggning Sök lediga tider Enkel sök Avancerad sök Visa bokningar Avbokning Bidrag Kontakta bidragshandläggare Uppdatera medlemsuppgifter Bidragsansökan Bidragsbesked Lägga upp en underanvändare Sidan 2 (14)

3 1. Inledning I Interbook kan en förening: boka och avboka en anläggning eller lokal se och uppdatera sina föreningsuppgifter se föreningens bokningar söka bidrag ta del av nyheter och information 1. 1 Föreningsregistret I föreningsregistret finns möjlighet för föreningen att visa följande information om sin förening för allmänheten: föreningens namn, adress, telefon, e post och hemsida kontaktpersoners namn, telefon och e post verksamheter geografiska områden där de är aktiva 1.2 Kontaktpersoner Ni kan lägga till kontaktpersoner till föreningen. Enligt personuppgiftslagen (PuL) måste alla personer som läggs till i registret godkänna det. Det görs på en PuL blankett som skrivs ut och sparas hos föreningen. Om personen även ska synas för allmänheten i Interbook, måste personen godkänna det. Det görs elektroniskt i systemet när man väljer vad som ska webb publiceras. Det är föreningens ansvar att se till att kontaktuppgifter är aktuella. 1.3 Huvudanvändare och underanvändare Varje förening ansöker om inloggningsuppgifter för en huvudanvändare. Huvudanvändaren kan sedan i sin tur lägga upp underanvändare. Huvudanvändaren ansvarar för att uppgifterna i föreningsregistret är uppdaterade och korrekta. Det är även huvudanvändarens ansvar att personuppgifter som publiceras är godkända för publicering och att PuL blanketten är undertecknad. 2. Hitta Interbook Interbook ligger på internet och adressen är Det finns även länkar till sidan direkt från på flertalet sidor under kultur och fritid, samt på e tjänster. Tips! Spara sidan som en av dina favoriter på internet Sidan 3 (14)

4 2.1 Hjälp funktion På varje sida finns hjälp (?) längst upp till höger. Manualen ligger under information/ blanketter i menyn till vänster. 2.2 Kompatibilitet och internetbrowser För bästa prestanda rekommenderas någon av de två senaste versionerna av Firefox, alt Internet Explorer. Om man har Internet Explorer 8 eller 9 rekommenderas att man går in på Verktyg, Inställningar för kompatibilitetsvyn och väljer Lägg till när man öppnar sidan första gången. Leverantören har lovat att inom en kort framtid ska även Google Chrome vara möjlig att använda i systemet. Systemet fungerar för närvarande inte på Mac datorer. 3. Logga in Du loggar in och ut längst ned på sidan till vänster. Inloggningsuppgifter ansöker du om från bidrag@uppsala.se, med hjälp av blanketten Ansökan om inloggning till Interbook. Sidan 4 (14)

5 3.1 Glömt lösenord Om du har glömt ditt lösenord trycker du på länken Glömt lösenord längst ned på sidan till vänster. På den sida som kommer upp fyller du i ditt användarnamn och klickar på skicka nytt lösenord. Det nya lösenordet kommer till den e postadress som finns registrerad på dig. Om du kopierar lösenordet från e posten till rutan för lösen, se till att få med samtliga tecken och inget blanksteg. Om du har glömt ditt användarnamn kontakta bidrag@uppsala.se, så hjälper vi dig. 3.2 Byta lösenord Vill du ändra lösenordet klickar du på Mina uppgifter/byt lösenord som kommer längst ned till vänster när du är inloggad. Det nya lösenordet måste vara minst 5 tecken långt och innehålla minst en stor bokstav, en liten bokstav och en siffra. 3.3 Spärrning Om du matar in fel lösenord fem gånger i rad så spärras ditt konto. Kontakta bidrag@uppsala.se, så hjälper vi dig att låsa upp kontot igen. 4. Föreningsuppgifter Vid början på varje år uppmanas ni att uppdatera era föreningsuppgifter. Kontrollera dem och gör eventuella ändringar innan ni klickar på Godkänn uppgifter. 4.1 Ändra föreningsuppgifter Under fliken Grunduppgifter kan ni som förening när som helst under året ändra alla era uppgifter förutom namn på förening och konto till bank och postgiro. För att ändra namn, bank eller postgiro fyller ni i förändringen och skriver i fältet eventuell kommentar orsaken till bytet. Tryck sedan på spara. En ansökan om ändring skickas till handläggning. 4.2 Kontaktpersoner Under fliken Kontakter kan ni registrera kontaktuppgifter till olika personer i föreningen. Skriv in uppgifterna och klicka sedan på spara. Enligt personuppgiftslagen måste alla personer som läggs till i registret godkänna att så sker. Skriv ut PuL blanketten genom att trycka på knappen Utskrift för publicering i föreningsregistret, eller svara OK på frågan som kommer upp då du sparar. Underskriven blankett sparas i original hos föreningen. När personen har lagts till kan ni i samråd med personen i fråga bestämma vilka uppgifter som ska webb publiceras i föreningsregistret genom att trycka på användarens namn i listan över kontaktpersoner och bocka i de rutor som ska webb publiceras. Radera en kontakt genom att klicka på röda krysset bakom personens namn. Sidan 5 (14)

6 4.3 Övriga uppgifter Under fliken Övriga uppgifter ska er förening registrera vilka verksamheter man bedriver och i vilka geografiska områden man är aktiv. I drop menyerna under respektive område kan ni välja era verksamheter och geografiska områden, efter ni har valt tryck på knappen Lägg till. Vill man radera någon verksamhet eller något område, trycker man på det röda krysset. Saknar ni någon typ av verksamhet som ni bedriver, skicka e post till bidrag@uppsala.se. 5. Boka lokal och anläggning Boka tid i kommunens lokaler och anläggningar görs hos föreningsservice som man når på bokning@uppsala.se, alternativt via telefon Man kan även söka efter lediga tider på Interbook och göra bokningsförfrågningar direkt på nätet. Sidan 6 (14)

7 5.1 Sök lediga tider Under menylänken Sök lediga tider söker man efter lediga tider på de kommunala anläggningarna och gör bokningsförfrågningar. En förfrågan blir giltig först när man fått en bokningsbekräftelse från föreningsservice. Notera att en förfrågan behandlas under kontorstid vardagar. De flesta anläggningarna är obemannade, vilket medför att ni som kund inte kommer in utan att ha kvitterat ut en nyckel/tagg från föreningsservice. Vill ni göra en bokningsförfrågan klickar ni på Sök lediga tider i menyn. Sedan väljer ni mellan enkel sökfunktion eller en avancerad. Vill ni göra en förfrågan om flera sammanhängande bokningar under en säsong eller vecka ska ni använda er av avancerad sök. 5.2 Enkel sök 1. I rullgardinsmenyn kan ni välja att söka på aktivitet och/eller anläggning. 2. Välj sedan önskat datum i kalendern 3. Ni kan sedan välja på att söka hela veckan eller efter första lediga tid. Klicka sedan på Sök. 4. De anläggningar som har ledig tid och där det passar att utöva den aktivitet ni har valt kommer då upp. 5. Klicka på den anläggning du tycker passar bäst. 6. Ett veckoschema över den anläggningen kommer då upp. 7. Klicka på önskad tid i schemat. Vita ruta innebär att tiden är ledig och valbar. Sidan 7 (14)

8 8. Ett formulär kommer upp med uppgifter om önskad tid och föreningens uppgifter. Kontrollera att tiden stämmer med ert önskemål. 9. Nedanför bokningsuppgifterna finns uppgifter om föreningen. För att bokningsförfrågan ska gå att skicka in måste ni fylla i samtliga uppgifter som har * bredvid sig. Vill ni att bokningsbeskedet även ska gå till en annan e post än den som finns registrerad fyller du i fältet alternativ e post. 10. Klicka på Lägg till i kundkorg om ni vill göra fler bokningar, annars klicka på Spara för att skicka in er bokningsförfrågan. Läs sedan bokningsreglerna och tryck på jag accepterar för att er förfrågan ska skickas in. Sidan 8 (14)

9 11. Bokningsförfrågan visas. Observera att priset är preliminärt. Klicka på Avsluta om ni är klar eller på Tillbaka till schemat om ni vill göra en ändring. 12. Bokningsförfrågan går vidare till föreningsservice och ni får en bekräftelse på att er förfrågan har skickats till er e post. Er förfrågan behandlas under kontorstid vardagar och ni får besked via e post om er bokningsförfrågan godkänts eller avslagits. När ni har fått bokningsbeskedet är er bokning giltig. 5.3 Avancerad sök Vill ni göra en bokningsförfrågan på en hel säsong eller en hel vecka ska ni använda er av Avancerad sök. Rutinerna är i stort sett detsamma som för enkel sök, förutom att här kan ni även välja om tiden ska upprepas varje vecka, varannan vecka eller efterföljande dag. När ni har gjort ett val klicka på Sök. Det tider som finns tillgängliga visas i en lista. Om ni vill göra en ny sökning klicka på tillbaka i browser menyn. Om ni är nöjd med tiderna klickar ni på Gå vidare. Sedan följer ni samma rutiner som under Enkel sök (5.2) från punkt 8 och framåt. 6. Visa bokningar På menyvalet Visa bokningar kan ni se föreningens bokningar och förfrågningar. Symbolerna till vänster om respektive bokning står för: i visar information om bokningen b visar bokningsbeskedet s länkar till Sök lediga tider 6.1 Avbokning Klicka på det röda krysset bakom en bokning så avbokas tiden. Läs i bokningsreglerna om vad som gäller i fall ni inte har bokat av en tid som ni inte utnyttjar. Sidan 9 (14)

10 7. Bidrag Föreningens bidragsansökningar görs under menyvalet Bidrag (gäller inte aktivitetspoäng och sammankomster, som görs på Aktivitetsstöd). Under Bidrag uppdaterar ni även era medlemsuppgifter senast den 15 februari varje år. För att en bidragsansökan ska behandlas krävs att föreningen har: uppdaterat sina föreningsuppgifter (se kap 4) uppdaterat sina medlemsuppgifter (se kap 7.2) gjort ansökan i Interbook (se kap 7.3) 7.1 Kontakta bidragshandläggare Om ni har frågor angående ett bidrag ni sökt kan ni skicka e post direkt till bidragshandläggarna genom att klicka på fliken Kontakta oss och sedan klicka på Skicka e post. Nu öppnas ert e postprogram med e postadressen till bidragshandläggarna förvald. På denna sida kan ni även bifoga filer som efterfrågas. Notera att om ni får e post om att göra kompletteringar i en ansökan ska dessa göras på aktuell bidragsansökan under fliken Bidragsansökan. 7.2 Uppdatera medlemsuppgifter Under fliken Medlemsrapport uppdaterar ni era medlemsuppgifter. Detta ska göras en gång per år senast den 15 februari. De siffror ni skriver in senast den 15 februari är antalet bidragsberättigade medlemmar under föregående år. 1. Gå till fliken Medlemmar. 2. Skriv in medlemsantalet i respektive ålder och kön för de bidragsberättigade medlemmarna. Det är det föregående årets siffror som ska skrivas in. Enbart vita fält kan skrivas i. Summering sker av systemet i de grå fälten. T.ex. för medlemsrapporten 15 februari 2013 skriver ni in medlemsantalet för Eventuella kommentarer går att göra till ansökan. 4. Klicka på Spara så skickas er medlemsansökan in till bidragshandläggarna. Med bidragsberättigad medlem menas att personen ska uppfylla följande kriterier: Varit medlem i förening under föregående år Varit bosatt i Uppsala kommun under föregående år Varit i åldern 5 25 år någon gång under föregående år Deltagit i föreningens verksamhet någon gång under föregående år Uppsala kommuns postnummer är som lägst och som högst , för komplett lista se fil postnummer Uppsala kommun på Interbook. Sidan 10 (14)

11 7.3 Bidragsansökan Under fliken Bidragsansökan söker föreningen bidrag och gör följande ansökningar: Driftsstöd senast 15 februari Kvalitetspoäng senast 15 augusti Långsiktigt utvecklingsstöd senast 1 oktober Investeringsstöd senast 1 november Godkänd anläggning senast 1 november Kortsiktigt utvecklingsstöd Dispensansökan Särskilt organisationsbidrag Ansökningskriterierna för respektive bidrag finns under Information/blanketter på Interbook samt på Uppsala kommuns hemsida. OBS! Från och med 1 januari 2013 kan man bara söka bidrag digitalt. Sidan 11 (14)

12 1. Klicka på menyn Bidrag. 2. Klicka på fliken Bidragsansökan. 3. Välj bidragsansökan i rullgardinsmenyn. De bidrag som er förening kan söka det aktuella året visas. Saknar ni något bidrag, kontakta bidrag@uppsala.se. 4. Vald ansökan kommer nu upp. Skriv in de eftersökta siffrorna. 5. Om ytterligare material behöver bifogas står det på ansökan. 6. Blanketter som behöver laddas ned och fyllas i har en länk högst upp på ansökan. 7. För att bifoga filer klicka på Bläddra och sök efter filen på din dator. När sökvägen är sparad klicka på Bifoga. Man kan enbart välja en fil i taget. Samtliga filer som är valda att bifogas står nu i rutan där det innan har stått Dokument som bifogats ansökan. 8. Fyll i namn, e postadress och telefonnummer dagtid för den person som ska svara på eventuella frågor kring ansökan och göra kompletteringar. 9. Klicka på Gå vidare (spara) 10. Skicka in ansökan genom att svara Ja (ok) på att ni intygar att uppgifterna är korrekta i meddelanderutan som kommer fram efter ni tryckt på Gå vidare (spara). 11. Om ansökan behöver kompletteras meddelas ni via e post. Kompletteringar görs i Interbook genom att öppna upp ansökan igen. 12. Tills ansökan har blivit registrerad för handläggning finns den under fliken Bidragsansökan. Detta gäller t.ex. ansökningar som behöver kompletteras. Sidan 12 (14)

13 7.4 Bidragsbesked Under fliken Bidragsbesked kan ni se om era ansökningar är registrerade, bevakade, avslagna eller utbetalda. Ni kan även se bidrag för tidigare år, genom att välja år i rutan Visa bidrag för år och klicka på Sök. Ni kommer även att kunna se samtliga bilagor ni har skicka in genom att trycka på ikonen bakom respektive bidrag. b Bidragsbesked a Bidragsansökan 8. Lägga upp en underanvändare Den person i föreningen som är föreningens huvudanvändare ansvarar för att lägga upp underandvändare. 1. Klicka på Underanvändare längst ned i menyn 2. Klicka på Ny användare 3. I formuläret som kommer upp skriv in användarnamn, lösenord, e post och fullständigt namn. Ni väljer själv användarnamn och lösenord. Lösenordet måste vara minst 5 tecken långt och bestå av minst en stor bokstav, en liten bokstav och en siffra. Sidan 13 (14)

14 4. Fyll sedan i vilka behörigheter användaren ska ha genom att markera i cirkeln/rutan. Under Ärvda föreningar (= er förening) bestämmer ni om användaren ska se eller ändra uppgifter på er förening. Ni har upp till fyra val på varje rubrik. Inget användaren ser inga uppgifter Visa användaren kan se uppgiften men inte ändra Ansök användaren kan ändra och/eller ansöka om att få ändra uppgifter Ändra användaren kan ändra samtliga uppgifter Om cirkel eller rutan inte går att fylla i, beror det på att er förening inte har den behörigheten. Under Bokning kan ni välja om användaren ska kunna se den avancerade sökfunktionen. Ni kan även välja att ge användaren möjlighet att se föreningens bokningar samt om användaren ska kunna göra bokningsförfrågningar och avbokningar. Under Bidrag kan ni välja om användaren ska kunna söka bidrag och se föreningens bidragsansökningar. 5. När ni är färdig klickar ni på Spara. Lycka till! Sidan 14 (14)

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

manual interbook FÖRENINGAR

manual interbook FÖRENINGAR manual interbook FÖRENINGAR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Föreningsregistret på Botkyrka kommuns hemsida 1.2 Kontaktuppgifter till personer i föreningen 1.3 Huvudanvändare och underanvändare 2.

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret

Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret Sida 1 av 6 Föreningsuppgifter - en beskrivning i hur du uppdaterar föreningsregistret Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Sida 2 av 6 För att ändra inaktuella uppgifter, klicka på länken Föreningsuppgifter

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Användarhandledning Interbook

Användarhandledning Interbook Linköpings Kommun Användarhandledning Interbook För föreningar Kultur & Fritid, Lokalbokningen 2009-07-14 2 Användarhandbok till Interbook (för föreningar) Via länken http://interbook.linkoping.se/netinterbook/

Läs mer

Manual till Interbook

Manual till Interbook Manual till Interbook Innehållsförteckning Logga in/ Glömt lösenord?... 2 Föreningsuppgifter... 3 Grunduppgifter... 3 Kontakter... 4 Övriga uppgifter... 5 Bidrag... 5 Bidragsbesked... 5 Medlemmar... 5

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Manual webb-bidrag. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bidrag. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bidrag Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4.

Läs mer

Uppdatering av föreningsuppgifter på Internet. Gäller från 2011-01-01

Uppdatering av föreningsuppgifter på Internet. Gäller från 2011-01-01 Uppdatering av föreningsuppgifter på Internet Gäller från 2011-01-01 Innehåll Inledning...3 Föreningsregistret på webben...3 Logga in...3 Uppdatera föreningens uppgifter...5 Godkännande...7 Allmänna föreningsuppgifter...8

Läs mer

Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på www.halmstad.se Gäller från 2011-03-14 Version 1,0

Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på www.halmstad.se Gäller från 2011-03-14 Version 1,0 Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på www.halmstad.se Gäller från 2011-03-14 Version 1,0 TEKNIK- OCH FRITIDS / IDROTT & FRITID Innehåll Kontaktperson idrott & fritid, teknik- och fritidsförvaltningen...

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister

Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister l a u n a m r a d n anvä o g k o o b r e t in Botkyrka kommuns system för lokalbokning föreningsbidrag förenings- och anläggningsregister 1 Sök ledig tid utan registrerad användare... 2 2 Sök ledig tid

Läs mer

Time Care Pool Vikarie

Time Care Pool Vikarie Time Care Pool Vikarie Logga in Gå in direkt på http://timepool.tierp.se eller via www.tierp.se och klicka på länken Logga in som finns längst ned på höger sida. Här klickar du på länken till Time Care

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-förening. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-förening Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning 2. Föreningsregister på webben 3. Logga

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Manual till Kultur- och fritidförvaltningens e-tjänst/självservice SÖKA BIDRAG

Manual till Kultur- och fritidförvaltningens e-tjänst/självservice SÖKA BIDRAG Manual till Kultur- och fritidförvaltningens e-tjänst/självservice SÖKA BIDRAG Webbadress: http://booking.jonkoping.se/netinterbook/ För behörighet till tjänsten krävs fullmakt, Ansökningsblankett för

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Kultur- och fritidskontoret LATHUND Söka/ skicka förfrågningar om lediga lokaler Lokalbokningar På kommunens hemsida kan man titta på bokningar, skicka bokningsförfrågningar och få information om lokaler

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Uppdatering av föreningsuppgifter på Internet Gäller från 2015-08-27

Uppdatering av föreningsuppgifter på Internet Gäller från 2015-08-27 Uppdatering av föreningsuppgifter på Internet Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning... 3 Föreningsregistret på webben... 3 Logga in... 4 Uppdatera föreningens

Läs mer

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu).

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu). Manual för bokning Översikt Överst på sidan visas en meny där ni kommer åt funktionerna på sidan. Klicka på Boka för att gå till bokningssidan eller Mitt konto för att se era personuppgifter, bokningar

Läs mer

FRI för föreningar i Sjöbo kommun. Manual i föreningsregistret och stödansökan via webben

FRI för föreningar i Sjöbo kommun. Manual i föreningsregistret och stödansökan via webben FRI för föreningar i Sjöbo kommun Manual i föreningsregistret och stödansökan via webben FRI FÖR FÖRENINGAR I SJÖBO KOMMUN VAD ÄR FRI? FRI är ett administrativt system som används av cirka 60 % av Sveriges

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Maria Björk, turist- och fritidskonsulent maria.bjork@bromolla.se 0456-82 22 57 Uppdaterad 2019-09 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Webb-bidragsansökan Manual

Webb-bidragsansökan Manual sansökan Manual Kontakt: Föreningsutvecklaren 0171-46 43 46 forening@habo.se Giltig från 2019-01-25 Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Lösenord 3. Logga in 4. Uppdatera föreningsuppgifter 5. Sök bidrag

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen rektor Information 2014-12-03 1 (14) Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen rektor Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Manual för Webb-bidrag

Manual för Webb-bidrag Manual för Webb-bidrag Föreningar ska från och med 2019-01-01 söka sina bidrag via nätet: http://funktion.solvesborg.se/bidrag/ Fritids- och kulturkontoret Manual för Webb-bidrag Webb-bidrag innebär att

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Manual till Fritid Jönköpings självservice SÖKA BIDRAG

Manual till Fritid Jönköpings självservice SÖKA BIDRAG Manual till Fritid Jönköpings självservice SÖKA BIDRAG KOM IHÅG att kontrollera föreningens kontaktuppgifter, direkt efter att du loggat in. Glömt lösenord? Klicka på länken, skriv in ditt användarnamn.

Läs mer

För att Borlänge kommun ska kunna behandla ansökan ska följande lämnas in:

För att Borlänge kommun ska kunna behandla ansökan ska följande lämnas in: (se länk till höger på webbplatsen -> Ansökan Föreningsbidrag) För att Borlänge kommun ska kunna behandla ansökan ska följande lämnas in: - Ekonomisk- och revisionsberättelse, godkända vid senaste årsmötet

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på landskrona.se

Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på landskrona.se LATHUND Landskrona stad Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på landskrona.se Uppdaterad 2014-11-20 Innehåll Kontaktperson på fritids- och kulturförvaltningen...2 Inledning...2 Föreningsregistret

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten

Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Snabbintroduktion: Komma igång med e-tjänsten Introduktion för föreningar Uppdaterad 2018-07-03 Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad.

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto!

Evenemang på na.se. Klicka på Skapa evenemang! Klicka på Skapa nytt konto! Evenemang på na.se Så här skapar man arrangörskonto och lägger in evenemang i guiden, steg för steg Guiden finns på http://na.se/evenemang. Det är också där som man hittar länken till sidan där man loggar

Läs mer

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06

Akzo Nobel AB. Användarguide - FAQ Externa användare. Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Akzo Nobel AB Användarguide - FAQ Externa användare Sök jobb hos Akzo Nobel i vårt Rekryteringssystem 2012-11-06 Innehållsförteckning Registrera sig som användare... 3 Söka jobb med en redan registrerad

Läs mer

Uppdatering av föreningsuppgifter. Gäller från:

Uppdatering av föreningsuppgifter. Gäller från: Uppdatering av föreningsuppgifter Gäller från: 2017-01-01 Innehåll Inledning... 3 Föreningsregistret på webben... 3 Logga in... 4 Uppdatera föreningens uppgifter... 6 Godkännande... 7 Allmänna föreningsuppgifter...

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid

B = Bokad tid. T = Tillfälligt bokad tid. L = Ledig tid. X = Spärrad tid 3 Elev När eleven har loggat in får eleven upp denna bild, ett schema över sin lärares körtider och en gul meny som visas högst upp. Här nedan, under funktionsbeskrivning, kommer alla funktioner som eleven

Läs mer

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter

Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter Handledning för att söka gymnasieutbildning i Dexter www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningens hemsida På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information

Läs mer

Söka föreningsbidrag på webben - landskrona.se

Söka föreningsbidrag på webben - landskrona.se LAT HU Landskrona stad Söka föreningsbidrag på webben - landskrona.se Uppdaterad 2014-11-20 ND Innehåll Kontaktperson på fritids- och kulturförvaltningen...2 Inledning...2 Följande bidrag går att söka

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare

1 Söka en enstaka tid som inloggad användare Sök och boka enstaka tid 1(7) Vad vill du göra? 1 Söka en enstaka tid som inloggad användare... 1 1.1 Sök en enstaka ledig tid... 1 1.2 Sök efter enstaka tid att boka eller skicka in förfrågan om... 2

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Snabbhjälp Kulturdatabasen.se projektbidrag Kulturdatabasen.se - projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att skicka och redovisa ansökan om arrangörs- och utvecklingsbidrag samt ansökan

Läs mer

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval.

Innan den 17 februari går det ingen information till medborgare om avslag eller placering om eleven gjort ett skolval. 2015-02-05 1 Innehåll Info... 3 Skolval... 3 Inflytt/Byte... 3 Fritidsplaceringar... 3 Checklista - Arbetsgång... 3 Logga in... 4 Inloggning till systemet, Hypernet... 4 Ändra lösenord... 4 Utskrift sökande

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28

Skolmaten. Användarhandledning 2015-05-28 Skolmaten Användarhandledning 2015-05-28 Steg 1: Logga in Om din skola är ansluten till Skolmaten har du fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@dinskolmat.se så kontaktar vi dig.

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Ansök om Autogiro hos din golfklubb

Ansök om Autogiro hos din golfklubb Ansök om Autogiro hos din golfklubb Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Skapa en användare... 3 Fyll i en ansökan... 5 Skriv ut, signera och lämna in din blankett till din golfklubb... 6 Vid

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på www.horby.se GÄLLER FRÅN 2012-01-01

Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på www.horby.se GÄLLER FRÅN 2012-01-01 Uppdatering av föreningsuppgifter i föreningsregistret på www.horby.se GÄLLER FRÅN 2012-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritidskontoret Hörby Kommun...2 Inledning.2 Föreningsregistret på webben 3 Logga in..3

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Lathund Google Kalender (i webbläsare)

Lathund Google Kalender (i webbläsare) Lathund Google Kalender (i webbläsare) För att komma till Google Kalender skriver du www.calendar.google.com i webbläsaren. För att logga in skriver du förnamn.efternamn@zonline.se och sedan ditt lösenord.

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Guide för ebas.svea.org

Guide för ebas.svea.org Guide för ebas.svea.org Här är en guide för hur ni registerar ert medlemskap på ebas.svea.org. Innan ni går igenom den här guiden ska ni ha varit i kontakt med Sveriges elevråd - SVEAs kansli och fått

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

en snabb- GUIDE till ebas

en snabb- GUIDE till ebas en snabb- GUIDE till ebas 1. Logga in Börja med att logga in på www.ebas.sverigeselevkarer.se. Välj Sveriges Elevkårer och skriv in ert förenings-id som användarnamn och lösenordet som ni har fått skickat

Läs mer

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3

1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 Innehållsförteckning 1 Handledning för vårdnadshavare...3 1.1 Vad är lärportalen och vad kan jag göra där?...3 2 Logga in första gången...3 2.2 Logga in med användarnamn och lösenord...3 2.3 Min profil...4

Läs mer

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Håll Ctrl-tangenten nere och peka på det du söker så kommer du till den sidan informationen finns på. Innehållsförteckning Nu hanterar du/ni all barnomsorg

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Vid frågor kring IBX Quote kontakta IBX Support. Email: support@ibxgroup.com Telefon: +46 8 5534 6000 Innehåll Handledning hantera förfrågan och

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

2015-09-09, version 1. Användarmanual för

2015-09-09, version 1. Användarmanual för 2015-09-09, version 1 Användarmanual för Innehåll Skolverkets Mina sidor en introduktion... 2 Behörigheter i Mina sidor... 3 Lägg upp en behörighetsstruktur för Mina sidor... 4 Vem får ett användarkonto

Läs mer

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10)

Manual: Organisation/användare, utbildningsanordnare 2014. Mina sidor. Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Mina sidor Manual: Organisation/Användare Utbildningsanordnare 1(10) Organisation och användare Den här manualen vänder sig till dig som är behörig att redigera användarkontot på Mina sidor. Din organisation

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister FRIså gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Uppdaterad augusti 2017 Innehåll Föreningsregistret FRI... 3 Kontaktpersoner Nyköpings Arenor, Nyköpings kommun...

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

Sök och boka återkommande tid 1(8) 1 Söka och boka återkommande tid som inloggad användare... 1

Sök och boka återkommande tid 1(8) 1 Söka och boka återkommande tid som inloggad användare... 1 Sök och boka återkommande tid 1(8) Vad vill du göra? 1 Söka och boka återkommande tid som inloggad användare... 1 1.1 Sök återkommande tider... 1 1.2 Sök urval... 2 1.3 Boka... 5 1.4 Ledare/tjänster/tillbehör/kort...

Läs mer

Föreningsregister. Registrering

Föreningsregister. Registrering Föreningsprocessen Föreningsregister Vårt föreningsregister hittar man via kommunens hemsida. Här hittar du smarta funktioner som länkar till Google och vägbeskrivning etc. direkt ifrån registret. Det

Läs mer

Fraktjakt manual för registrering av Transportföretag och användare

Fraktjakt manual för registrering av Transportföretag och användare Fraktjakt manual för registrering av Transportföretag och användare Version 1.5 2012-09-11 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen...3 Registrera användarkonto till fraktföretag...4 Mina

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer